A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Erika!
Itt küldöm a gyógyító varázspuszit Rikinek.

Vikics!
Fantasztikusan klassz nyaralást nektek! KépKép

Vadvirág
Vendég

NINCS KÁNIKULA!KépKépKépKép:Kép

Kép
beatrix2

Sziasztok!

Látom, nincs nagy forgalom, gondolom mindenki strandol és nyaral, akárcsak Beáék!
Nagyon jó a képKép

Erika!
Rikinek jobbulást kívánok! Szerencsére a lányommal még nem törtent hasonló, úgyhogy nem tudok tanácsot adni. Gondolom, a hideg borogatás biztosan jót tesz.

Vadvirág!
Márk minden nap az eszembe jut, szoktam beszélni rólatok a férjemnek is. Az én lányom a 38. héten született, és sajnos mi is három hétig voltunk kórházban, egy állítólagos tüdőgyulladás miatt, hát, nem volt kellemes...
Csak kitartás,eljön az a nap is, amikor végre hazavihetitek Márkot!Kép

Ildikó 33+5
ildikó

VikicsKép
A terhesség okozta plussz kilók nekem is lementek, csak a korábban felszedett felesleggek küzdök nem túl kitartóan...
ErikaKép
Nagyon sajnálom ami Rikivel történt...KépKép Szegénykém...borzasztóan fájhat neki. Sajna én sem tudok mit irni mert a családban még nem történt ilyen baleset de bizom benne, hogy nyom nélkül gyógyul majd. A boxolóknak is egész jól helyre szokott jönni az arcuk a mérközések után néhány héttel...talán ez biztatóKép Nagyon fáj neki? És tud levegőt venni? Jobbulást NektekKép
VadvirágKép
Nem irtál semmit Magatokról. Sikerült Jázminkát valakire rábizni és ki tudtátok venni Márkot az inkubátorból?
Hogy van, milyen az állapota? Pozitiv fejlemények??? Drukk-drukkKépKép
BeatrixKép
TündériekKépKép

Puszi:Doris
doris

Erika! Az aloe-s zöld tubusos krém nagyon jól lehúzza a dagadást, sajna tapasztalat, a fiam lábára tavasszal sikeresen rádöntöttük a hokedlit. ezenkívül ezerrel adhatod neki homeopata golyókból az arnica-t. Hava mentek gyerek fül- orr -g-hez, a Budai Gyerekkórházban tudok egy jót, most szerelte ki a kisebbik fiam orrmanduláját, ő csak "aranyos doktor bácsi" néven fut nálunk!
Bea! Jó ez a 3 a kislány fotó!
Doris! Köszi, majd megpróbálom. az a baj, hogy én hagyományosra fotózok, és be kell vitetnem vkivel.
Igen, azon igyekszünk, hogy jó móka legyen a nyaralás, szerintem én a "pihenés 1000-rel" projectről még néhány évre lemondhatok!
Doris és Vikics! Tegnap néztem egy honlapot vkinek: mindmegette.hu, van rajta egy 90 napos diéta, ami egy ismerősnek nagyon bejött. Meg amúgy is voltak rajta jók!
Na, mára befejezem ezt az észosztó stílust, mert nem áll jól, mindenkinek jobbulást és jó nyarat!
Vadvirág! Mi van Veletek? Claire
claire

Sziasztok!
Erika!
Rikinek jobbulást! A családban még nálunk sem történt ilyen baleset. Az arnica-t azt én is ajánlani tudom. Császár után is azt szedtem, meg ha megsérültek a gyerekek azt adok nekik.

Megjöttünk, kicsit meleg volt az út. Sanos medencét nem vittünk magunkkal Kép
Bea! jó a kép, csak kár hogy innen nem tudunk belemenni hüsölni Kép

Ma éjjel a Zolika hányt többször is, remélem semmi komoly. Várjuk a dokinénit. Vikinek 3 napja volt ilyen lent anyuéknál, amiből hamar rendbejött. Kép
Eri
simones

Doris, Claire!
Egyszerre még mindig nem sikerült bemennünk, egyelőre nem tudjuk megoldani sajnos.
Azt mondták, hogy amikor Márkot pelusozzák, stb. mindig éber, figyeli őket, stb.

Sőt a múltkor annyira kirobbanó formában volt, hogy még a csövet is kirántotta az orrából.
És simán tudott lélegezni egyedül is. KépKép

Szerintem már nagyon jönne haza...

Beatrix!
Nagyon klassz, üdítő hatású a fotó, ha ránézek máris jobban érzem magam ebben a kánikulában...

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!
Csilla vagyok és szerintem verhetelen vagyok hízás ügyben . Én szülés előtt 65, szülés alatt és után 104 kiló voltam , most 76 körül mozgok és várom a csodát mert tenni nem igazán teszek semmit a kilók ellen. Egyébként 2001.11.16-án születtek az ikreim Ricsi és Barbi, a 30. héten 2kg-os súllyal.Barbit 1 hét után hazaengedték sajnos Ricsivel gondok voltak akit érdekel a késői mozgásfejlődés topikba már írtam erről, itt nem szeretnék ijesztgetni senkit.Egyébként a szobatisztaság nálunk nagyon érdekesen alakult. Barbi 25 hónaposan levette magáról a pelenkát és nem engedte visszarakni, majd egy héten belül éjszaka is szobatiszta lett. Ricsi kb.1 hónapja lement anyukámékhoz nyaralni és mire visszahozták ő is teljesen szobatiszta lett. Azt vettem észre, hogy amikor már nem sokszor keveset, hanem ritkán többet pisiltek akkor lehetett zökkenőmentesen erőszak nélkül bibmbire szoktatni őket. Nem érdemes eröltetni és presztizs kérdést csinálni a dologból.

Vadvirág ne izgulj nem lesz semmi gond Márkkal, bátran vedd a kezedbe, és akármit mondanak te ragaszkodj ahhoz, hogy megpróbáld szoptatni. Max. kiderül hogy nem megy de ha meg sem próbálod akkor elkezdik cumiztatni, ellustul és üvegezhetsz, ami ha van tejed plusz sterilizálással melegítéssel stb jár. Az én kislányom nem akart szopni,elégedetten cuppogott rajtam félórákat, majd negyedmásodperc alatt kiitta üvegből a tejet. Ricsit nem engedték mellre tenni, arra hivatkoztak, hogy még gyenge, mikor hazaértünk tökéletesen szopott fáradhatatlanul, sajnos már nem nagyon volt mit.Üvegből végig nehezen és lassan evett.
Kitartás!
Harangozó

Sziasztok!

Csak rövid leszek. Még kb. 2-3hetet anyuéknál leszek a gyerekekkel Budakalászon és ott nincs gép. Most csak benéztem hozzátok. Izgultam Márkért, hogy otthon van-e már.

Vadvirág

Kitartás!! Most már nemsokára veletek lehet. Nagyon szorítok nektek továbbra is.

Az újakat üdvözlöm!!

Most rohanok. Egésznap a földhivatalban, bankban voltam. HOlnap megkpjuk a pénzt is!!

Éva

Kép

Kép
éva75

ÉvaKép
Jaj de jó, hogy végre sikerül elintéznetek a pénztKépSajna Márkocska még korházban van de reméljük napról napra jobban leszKép
Jó pihenést nektek, remélem azért arra is lesz idődKép
Harangozó(Csilla)Kép
Üdvözöllek itt a körünkben és gyere gyakran ha tudszKépEngem érdekel a mozgásfejlődéssel kapcsolatos téma hisz mi is Dévény tornára járunk az ikrekkelKép30.héten 2 kg-os babákat szülni az csodaKépKép!!GratulálokKépMegyek megnézem a mozgásfejlődésedről szóló beirásodatKép
VadvirágKép
Gratula MárkocskánakKépSiessen haza mielöbbKépÜgyeske, hogy kicibálta a csövet és jó, hogy a szaturációja akkor is stabil maradtKépCsak igy továbbKépIrj még kérlek, mit mondanak az orvosok? Próbálják már leszoktatni az oxigénről? Hogy megy neki? A tüdeje ép maradt? Ha zavarnak a kérdések kérlek szólj csak annyira sokat gondolok Rátok és úgy izgulok értetekKép
Simones(Eri)Kép
Jobbulást kivánok nektekKépHogy sikerült a nyaralás?
ClairaKép
Köszi, átfutom a linket midenképpKépBár én jól tudom mi a gond...nem reggelizem mert nincs időm viszont este mikor a Párom hazaér és a gyerekeket letettük nyugiban leülünk vacsizni. Nos, ez biza nyomokat hagy az emberen. Össze kéne már kapnom magam mert erre az alakomra nem akarok ruhatárat bőviteni hisz kidobott pénz lenne viszont igy alig jön rám valami...Kép

Nálunk ma ismét szakadó eső volt és hideg van... Úgy tűnik itt idén nem lesz nyár.

doris

Harangozó(Csilla)Kép
Hol található ez a "Késői mozgásfejlődés" topik? Bocsi, de igy elsőre nem leletem pedig érdekel a téma.

doris

Sziasztok! PIldit már kérdeztem, egy másik topicban, és köszi a választ. Most itt is felteszem: kinek mi a tapasztalata, mennyire fejlődik egyszerre az ikrek mozgása? Mennyire és hogyan hatnak egymásra? az enyéim még nincsenek 4 hósak, nagyon kezdik figyelni egymást, reagálni egymásra. Ádám már egy ideje megfordul, meg kúszni próbál, Eszter is próbál fordulni, de még nem tökéletes, viszont nagyon ügyesen manipulál a kezeivel. Tényleg: és méretben, az enyémek egyelőre eléggé fej-fej mellett haladnak, Eszter kicsit nagyobb, de max 10-05 dekával. Leragad a szemem, megyek: claire
claire

Sziasztok!
Tegnap voltam orvosnál. A babácskáim jól vannak, szép nagyok, még mindig nagyobbak a koruknál. Sajnos súlyt nem tud a dokim gépe számolni.
Az orvosom most egy hónap szabira megy, remélem nem jön semmi problémám elő közben. Csak nem fogok tán 30 hetesen vagy előbb megszülni????
Méhszáj egyébként zárt, keményedéseim sincsenek gyakran. A lábam viszont vizesedik rendesen, lassan az elefánttal versenyezhetnénk, kinek csinosabb a bokája. Kép))

Csilla, nem haragszol, ha kérdezek valamit? (De a többiek is válaszolhatnak.) Van valami jele a koraszülésnek? Pl. keményedések, nyiladozó méhszáj és hasonlók? Vagy csak jön, mint derült égből a villámcsapás? Egyik nap minden rendben, másnap meg megy az ember szülni?
Most ugyan az egyre nehezedő hasam okozta kényelmetlenségen kívül remekül érzem magam, de nem szeretnék addig megszülni, míg az orvosom szabin van. Főleg a koraszülés veszélyei miatt, másrészt meg azt sem tudnám, melyik kórházba, melyik orvoshoz rohanjak.

Olyan jó olvasgatni, amit a gyerekeitekről írtok! Max. 3 hónap múlva én is babázhatok.Kép

Üdvözlet mindenkinek
eszter28

hm, koraszülés ikreknél, PKingára emlékszem, még a szülése előtti nap irt nekem, hogy aznap volt dokinál és minden rendben. Ez volt kb kora du. Éjjel meg beindult a dolog és hajnali egykor megvoltak a fiai. Bár lehet, hogy utólag talál(t) intő jeleket.
Ildi

Ildi
pildi

koraszülés, igen.Nálam semmi jele nem volt.A 24.héten befektettek a kórházba mert 2100 es lett a nem tudom mim.Én mint szófogadó kismama végig feküdtem a napokat talán ezért, nem tudom, de ez egészen a szülésig így maradt. Nem keményedett a hasam, nem fájt a hátam, szóval semmi. Még szteroidot sem kaptam ( azt a bizonyos tüdőérlelőt) Na szóval reggeli után lefeküdtem és három perc múlva elpattant a Barbikát védő burok és valahogy rögtön tudtam hogy most szülni fogok. Ez azt mondák nem ritka, nálam ennek az lehetett az oka hogy kicsi a méhem, és ez volt az első szülésem, ja és nagyok voltak a manók.

Doris Gyermekek-betegségek gondok
Nem tudom miért jártok Dévény masszázsra, ha nem titok írd le hátha segíthetek.De előbb oplvasd el amit írtam.
Egyébként örülök, hogy megtaláltalak benneteket, régóta kerestem a lehetőséget.
Harangozó

Doris!
Minden OK Márknál, most már csak a köhögést kell megtanulnia, hogy magától feltudjon jönni aminek kell.

Most már az ágya sincs megdöntve, vízszintes helyzetbe állították és eltüntetettek minden gépet ami eddig körülötte volt.

Olyan mint itthon a kiságyuk... KépKép

Kap rendszeresen vitaminokat és tornáztatják is.

Éva!
Köszi, remélem mire haza jöttök, már itthon lesz Márk.

Jó nagymamizást nektek! KépKép

Vadvirág
Vendég

Claire! Mért kéne egyszerre fejlődni az ikrek mozgásának?!?! Minden gyerek más! Kép
A lányaim 4 és fél hónaposak! Kinga már kúszik! Regina még nem, neki a gurulás jött be, úgy megy a játékokért! Kép Ő gyűjtögető életmódot folytat! Kép Összegyűjti a játékokat. Hátról-hasra, hasról-hátra kb 3 hós koruk óta forognak, de persze ezt se egyszerre kezdték...
Szóval nem egyformák!

Krisztina
k78

Sziasztok!

Vadvirág!
Nagyon ügyes a kis Márk csak így tovább. Kép
Jázmin nem hiányolja?

Csilla!
Örülök, hogy ránk találtál. Kép Üdv a topikon.

Doris!
Köszi, már jobban van. Kép Dokinéni szerint valami vírust kapott el, csak ő rosszabbul tűri, mint a Viki. Pár nap múlva már meggyógyul. Ahhoz képest, hogy nincs jól, most sikerült neki átmászni egyik kiságyból a másikba. Kép Én meg izgultam, nehogy akkor legyen rosszul. Persze a Vikinek is sikerült. Kép A ma éjjel már sokkal jobb volt. Mi is elkaptuk tőlük, csak mi jobban viseljük.
Kicsit szűkösen voltunk anyuéknál. 4 gyerek + 5 felnőtt a 60m2-en. Kép Sokat játszottak a gyerekek. Nagyon meleg volt, most bezzeg már esik az eső. Legalább nem baj, hogy nem mehetünk ki az udvarra. Az 1 évvel fiatalabb unokaöcsivel nagyon aranyosak voltak. Játékot adtak neki, "beszéltek" hozzá. Kép
Vasárnap Zoli fogta a széket odatolta a telefonhoz, beleült, majd elkezdett telefonálni. Szerencsére nem létező számokat hívott. Kép Gyoran felhívtuk inkább a pesti nagyit. Kb. 5 percig magyarázott neki, majd letette a telefont. Kép Persze csak a végére sikerült elővenni a kamerát.
Te meg reggelizzél is, legalább gyümölcsöt. Kép

Claire!
Csatlakozom Krisztihez. Minden gyerek másképp fejlődik. Persze ellesnek egymástól jó és rossz dolgokat. Valamit a Viki, valamit a Zoli csinált először. A súlyuknál eleinte csak 20-25 dkg volt a különbség, most meg már 1,5 kg. Nagyon más az alkatuk. Kép

Eszter!
Ne is gondolj koraszülésre, miért is lenne? Kép
Csak növeszd szépen a babócákat, simogasd, szeretgesd már most is sokat őket Kép.

Eri
simones

Eri!
Nekem mindig az az érzésem, hogy nekik együtt lesz a legeslegjobb, hiszen 39 héten át együtt voltak éjjel-nappal és gondolom már alaposan megismerték egymást odababent a pocakban...

Mindig mondom is nekik, hogy nemsokára ismét talizhatnak egymással és megint minden szuper lesz!!! KépKép

Vadvirág
Vendég

Eszter!

Már megint ilyen dolgokon rágod magad?Nem kellene!
Szerintem sincs semmi elöjele a koraszülésnek./álltalában,de ha van,akkor irány a korház,és teljes ágynyugalom!/De ha talál is valamit a doki,akkor ugy is szolni fog,és megteszi a szükséges lépéseket ellene,hisz egy ikerterhesség nem játék!Ha be is indul a szülés/elfolyik a m,víz/akkor is megprobálják visszatartani/infuzio/!
Én végig korházban voltam,délelött vizsgáltak,du elfolyt a víz.
De állj pozitívan a dolgokhoz,és inkább a 40 hétre koncentrálj!

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok!

Tegnap délután is írtam, de elszállt, hogy a fene .... belé.Kép

Újaknak üdv. a topicon!Kép

Claire!
Az én fiaim sem fejlődtek egyformán. Szüléskor amelyik nagyobb volt, fél év múlva már kevesebbet nyomott a másiknál. Az egyik mászott négykézláb, a másik csak kúszott - jobb karjával húzta előre a testét, majdnem úgy festett mint a kommandósok.Kép Az egyik 7 hónaposan ült a másiknak akkor jött az első foga. 9 hónaposan már állt, amikor végre neki is bújtak a fogacskái. Ő 2 perccel idősebb a másiknál, tehát nem a nagy időfölénynek köszönhető.Kép Mások arcra, alkatra, tulajdonságaikat, mozgásukat tekintve - szóval a vezetéknevükön és a szüleiken kívül semmiben nem egyeznek - s mégis ikrek! De még milyenek!KépKép

Simones!
Jobbulást a manónak!!!Kép

Éva!
Grat a pénzhez!Kép
Mindjárt kész a házatok?! Húúúú de irigyellek!Kép

Vadvirág!
Micsoda hírek! Szuper!Kép
Azért még megy a drukkkkk!Kép

Mindenkinek köszönöm a jókívánságokat - Riki nevében is!Kép

Claire és Simones!
Este megyek a patikába és veszek ilyen arnica golyókat, ha van, akkor aloe-s krémet is! Köszi a tippet!Kép

Úgy néz ki, hogy az orrgyöknél, az orr töve és a koponya találkozásánál történt az ütés, így a doki szerint, lehet, hogy koponyaalapi törése van a Rikinek...Kép Csodálkoztak, hogy nem ájult el és nem hányt, mert szerinte agyrázkódása is lehetett... Holnap kell visszavinnem. Nagyon parázok.Kép
Egész türhetően viseli szegénykém, kivéve az orvosi procedúrákat - akkor őrjöng (bár nem csodálom, mert lefogják, igaz azért mert nem hagyja magát megvizsgálni...... ez egy ördögi kör).Kép

Erika

KépKép
herika

SziasztokKépJó sokat irtatokKép
ClaireKép
Nálam nagyon különböző a babák súlya és mozgásfejlődése isKépNálunk mondjuk a retardáció miatt fejezték be a terhességet, mert Lilike már méhen belül is nagyon le volt maradva Gergőhöz képest. Lili 1150 g-al, Gergő 1700 g-al született. Most már picit több mint 1 kg van köztük Gergő javáraKép Gergő már nagyon régóta megfordult és régóta forgolódik is minden irányban. Viszont Neki az első hátról-hasra fordulás után kb.két hónap múlva következett csak el az az idő, mikor folyamatosan forgolódott. Lillus kb.3 hete tud hátról hasra fordulni, elötte csak hasról hátra sikerült neki. Amióta viszont elsőnek sikerült azóta viszont megállás nélkül forog-pörög és hamarabb kezdett el kúszni ill.tolatni is. Gergő még csak egy-két hete kúszik. Lillus sokkal aprólékosabb, nagyon alaposan nézegeti a kezét, vizzel telt rágókákat, egyik kezecskéjéből a másikba helyezi és forgatja nagyon aprólékosan. Gergő látványosabban mozog, csápol, nagymozdulatokat tesz egyszóval elevenebb szemre. Persze most, hogy Lillus is forog már nem olyan nagy szemre a különbség. Persze a lemaradása a koraszülöttségből is adódik hisz Ő nagyon merev még sok szempontból most is ami Gergőre egyáltalán nem jellemzőKép Ők most korrigált kor szerint 7 hónaposak múltak, egyébként 9 hónaposak. Gergő már felhúzza magát ülésbe és folyton ácsorogna Lillus még nemKép Lillus folyton énekel és nagyon muzikális, Gergő inkább kajabál és hangosan mondja a magáétKépTündéri ahogy beszélgetnek egymássalKépKépLillusnak finomak a mozdulatai Gergő pedig erős, férfias markolászásokkal közeledik felé. Vigyázni is kell nagyon, hogy nehogy megmarja játékbólKép
EszterKép
Szerintem sem érdemes sokat a koraszülésen agyalnod de azért én is leirom hogy nálunk minden rendben volt. Persze picit más a koraszülöttségem mint itt a többségé mivel velem minden rendben volt, zárt méhszáj, nem voltak keményedéseim és nem is vizesedtem. Nálam a 27 hét+3. napon derült ki, hogy Lilluska keringése végaszisztolés blokkban van ami azt jelentette, hogy sem vér és igy semmi oxigén nem jutott a szervezetébe a tápanyagokról nem is beszélve. Szerencsére infúziókkal még néhány hétig bent tudták tartani, de akkor újra előjött a korábbi haldokló állapot és nem is gyarapodott már egy hete igy a 31. héten befejezték a terhességet. A toxémia gyanúra érdemes figyelni (lábdagadás,vizesedés, fehérjeürülés a vizeletben, magas vérnyomás) mert ilyenkor az anya élete is veszélyben van igy befejezik a terhességet. Hány hetesek vagytok most? Ne idegeskedj ezen, feküdj amennyit csak birsz főként ha vizesedsz isKépNem fogsz korán szülni, nyugodj meg és pihenjKépKépKép
CsillaKép
Köszi, átmegyek és elolvasomKépAzért kell Dévény tornára járnunk, mert a koraszülésből adódóan, ill.a méhen belüli oxigénhiányos állapot miatt Lilluska nagyon-nagyon merev volt. Annyira, hogy képtelen volt szegénykém ellazitani a kis izmait ami nagyon szépen korrigálódott. Most legközelebb szeptemberben megyünk haza igy akkor járunk két hétig újra tornára. A kezei, lapockái még nem tökéletesek de nagyon szépen alakulKépGeri pont a koraszülésből adódóan tónustalan volt ami teljesen rendbe is jöttKépMost még lábújjhegyezik ami nem jó de szorgosan csináljuk a talpmasszázst is és reméljük javulni fog. Ha nem szeptemberben a szakember majd "kijavitja" a hibákatKép
VadvirágKép
Ez nagyon-nagyon jó, fantasztikus!!!!KépKépA gyógytornász jár hozzá felmaszirozni a tüdejében letapadt váladékot? És szivogatják neki utána? Mert ha jól értem akkor ez a gond. Hamarosan túljut ezen isKép Oxigént sem kap márKépKépKépNagy Gratula Márkocskának és csak igy továbbKépKépMost már akkor ki is lehet venni ugye? Vagy van még benne csövecske amit külön kéne tartania valakinek? Az biztos, hogy együtt jobban érzik majd magukat, bár nálunk Lillus sokkal jobban oda van Gergőért mint forditvaKép
EriKép
Köszi a tanácsot a reggelti illetőenKépIgekszemKép Jó nagy élet volt Nálatok is a pihenés alattKép Ill.pihenés az nem igen volt ahogy olvasom...KépDe jó lehetettKép Örülök, hogy már jobban vagytok és gratula az ágymászáshozKépElképesztő dolgokat tudnak ezek a manók csinálniKépÉn jókat derülök a Ti leirásaitokon aztán néhány hét/hónap múlva majd jajgatva irom le, hogy miket csinálnakKépKépKép Igen, a kamera sosincs kéznél mikor kéne...

doris

Claire, a méretkülönbség a kedvencem. Nálunk Ilcsi volt 49 cm és 2,25, Gergő meg 48 cm és 2,60. Nagyon hamar beérte Ilcsi Gergőt, egy évesen kb egy méret voltak. Na mit tippelsz, most?
Nos vadi friss adat, mert épp tegnap mértem: Ilcsi 134,5 cm és 28 kiló, Gergő meg 127 cm és 24 kiló! És ez utóbbi szuper sok, mert most fél év alatt nőtt annyit, mint máskor egy év alatt (4 cm) és a klasszikus iskolaérett súlya is csak tavaly volt megKép.
Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!Claire az én manóim is teljesen mások. Barbi 6 hónapos koráig csak hanyatt feküdt és a fölérakott trapézzal játszott, míg Ricsi már két hónaposan hasról hátra fordult.Barbi 11 hónaposan stabilan járt Ricsi 16 hónaposan indult el.Barbika most kb.105 cm és 18 kg.Ricsike 97 cs. és 14 kg.

Doris! Remélem megtaláltad a topikot-kot-kot

Eszter! Hat hétig feküdtem a kórházban az alatt három ikres kismama volt rajtam kívül.Egyikük már a 16. héttől feküdt bent több problémája volt, s nehezen ugyan de a 31. hétig bírta, két egészdéges kisfia született.A másik két kismama gond nélkül a 36. és a 42!!!!! héten szülte meg a babákat. A koraszülés nem törvényszerű, pihenj sokat mond nekik, hogy kapaszkodjanak ja és főleg ne stresszeld magad!!!!!
Vadvirág!!
HAJRÁ MÁRK
Harangozó

Sziasztok!

Most csak bekukkantok hozzátok, mert sajnos a közeljövőben nem olvashatlak benneteket, tegnap voltam dokinál, és amellett döntött, hogy feküdjek be a kórházba. Azt mondta, nagyon meg van rövidülve a méhszáj/2100-1100, ezt írta a könyvembe/ holnap töltöm be a 34. hetet, tehát egy hónap legalább még hátra van.
Nagyon félek, hogy fogom kibírni a benntlétet, a kislányom/két éves/ már most, ha rágondolok, nagyon hiányzik...
Annyira el vagyok keseredve, főleg, hogy fogalmam sincs, mikor lehetek újra itthonKép
Azért majd megkérem a férjemet, időnként nyomtassa ki a ti hozzászólásaitokat, legalább addig sem szomorkodom...

Ildikó
ildikó

Doris!
Azt hiszem ilyesmiről van szó, igen.
Még mindig nem tudtunk egyszerre bemenni Apával, de ma megkérdezték hogy akarom-e felvenni.

Mondtam, hogy igen nagyon szeretném és akkor a kezembe adták.

Hát ez valami fantasztikus volt, le sem lehet írni mennyire csodás érzéssel töltött el!!!

És mostantól bármikor fel lehet venni, magunkhoz ölelni.
Nagyon-nagyon jó volt!!! KépKép

Ildikó
Szerintem most a legfontosabb a két baba egészsége, minden más most kevésbé számít, gondolj erre.

Vadvirág
Vendég

Drága IldikóKép
Nagyon sajnálom, hogy be kell feküdnöd, de arra koncetrálj, hogy a kicsi Babáidért teszedKép Hidd el jobb most bent feküdni mig a pocakodban vannak, mint hónapokig az intenziv osztályra szaladgálni a babákhoz és a kicsi Lánykád azt is megsinylené. Fel a fejjel és programozd magadnak, hogy remélhetőleg egy hónapot ott töltesz majd babákkal a pocakodbanKép Ne idegeskedj, a 34. hét már nagyon-nagyon jóKép Érettek, nagyok a babácskák tehát ha hamarabb jönnének, remélhetőleg már akkor sem kell túl sokat várnotok a hazamenetelre. Nagyon drukkolok hogy kihúzd a 38. hétig és a Kicsi Lánykád is jól viselje a dolgotKépTudom, hogy nem egyszerű de megériKép A Párocskádat kérd, hogy töltse le a hozzászólásainkat és ha megadod Neki az azonositódat meg a jelszavadat, akkor néha informálhatna minket az állapototokrólKép Van mobilod mert ha megadod a számodat szivesen küldök neked sms-t időnként és akkor informálhatnám itt a csapatot is RólatokKépA mail cimem a Profilomban van, magánban én is megirom a számomat jó? Persze, ha mással tartod inkább a kapcsolatot azt is megértem, lényeg, hogy tudjunk RólatokKép
VadvirágKép
Nagyon-nagyon gratulálok és ez igazán fantasztikus lehetettKépKép El is hiszem, hogy mekkora nagy öröm volt ezKépKép Hamarosan otthon lesztekKép Várjuk ám a további fotókat meg a leirást az állapotáról és tesség elújságolni Nekünk mindentKép Jázminka jól van? Eszik szépen a meleg ellenére is?Márkocskát szopiztatni is lehet szerintem hamarosan. Kérdezz ráKépSzopi alatt Apát úgysem engedig be mert többen is szoptathatnak egy helységben.
Eszter DrágaKép
3 hónapot töltöttem a korházban és rengeteg ikres anyuka sorsát követtem nyomon. Ez alapján irhatom, hogy rengetegen időre szülik meg a babájukat úgyhogy ne foglalkozz ezzel a kérdéssel, élvezd a pocakosodástKép
HarangozóKép
Igen, olvastam a hozzászólásodat, csak azt nem tudom hol irtad le annak a módszernek a lényegét ahová most jártok. Megmondod hol olvashatom el?Kép
ErikaKép
Sajnálom ezt a koponyaalapi törést...KépElég szörnyen hangzik... Ird meg hogy van Riki és azt is amit a holnapi vizsgálaton kideritenek. Nagyon drukkolokKép

Puszi és gyógyulást kivánok mindenkinekKép

Doris
doris

Sziasztok!

Most jöttünk haza Révfülöpről, még nem tudtam teljesen visszaolvasni csak az elmúlt 1-2 napot.

Vadvirág!

Örülök, hogy Márk lassan hazaköltözhet!KépKép

Erika!

Sajnálom, ami Rikivel történt, szörnyű még olvasni is! Remélem elkerülitek a koponyalapi törést.Kép

Lányok, már 2 hete írtam Ercsi polgármesterének, de semmi válasz nem jött, hogy lesz-e tali.Kép Nagyon sajnálom, hogy válaszra sem méltattak, pedig udvarias voltam.Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok! Köszi a válaszokat! Nem gondoltam, hogy eygszerre és egyformán kéne fejlődniük, főként, hogy két petéjűek, sőt, egyik fiú, másik lány, és a két nem érési, fejlődési görbéje eleve más lefutású. Csak kiváncsi voltam a tapasztalatokra, illetve az ikrek egymásra hatására, mert ez néha még unikatesóknál, barátoknál is előadódik. ( Pl. Dávid fiamnál 7 hónappal fiatalabb unokatesója úgy kezdett járni, hohy már tök jól mozgott, hazajöttek a nyaralásból, meg látta Dávidot, figyelte egy darabig, aztán szinte utánozni kezdte, és járt. Mintha felfedezte volna, hogy jé, ez alig nagyobb és jár. Nem a szülőket, nem a tesót, a hasonló korút. Tök fura volt! ) Kíváncsian várom, miket fognak együtt előadni az ikrek. most sokszor úgy fekszenek, hogy fogják egymás kezét, állati helyesek. Amúgy nálunk is Eszter húz jobban a hízással, de nem nagy köztük a különbség, 20 dkg-nál több még nem volt, de ált. 10.
Eszter! Ki lehet hordani ikreket is rendesen, igyekezz tekiegyensúlyozottan élni, és a rémképeket, amik természetesen vannak, próbáld elhessenteni magadtól!
Ildikó! abszolút megéártelek, én is azért szerettem volna leginkább elkerülni a kórházat, mert itthon volt a két "nagy". De ha muszáj, ez most fontosabb! Kivel lesz a kislány? Volt már másra bízva? Ha tudsz, küldjél neki a kórházból kis rajzokat, apró leveleket, hogy érezze, mindig gondolsz rá. És avassátok be, amennyire megérti.
36. hét után már nincs vész, én mindig azon drukoltam, hogy addig kihúzzam, aztán meg a 39. hétig húzták! Próbáld megtudni, ha minden OK, nem engednek-e ki a kritikus idő után. (37. hét). !?
Vadvirág! Ez nagyon jól hangzik, jó kis erős gyerek ez a Márk, csak így tovább!
Erika! Ez az a koponya alapi törés nagyon csúnyán hangzik! Röntgen van már? Amit krémet ajánlottam, az nincs a patikában, ezek szerint nem ismerős a termék család nálatok. Ha érdekel elküldöm, sőt, azt is meg tudom kérdezni dokitól, hogy ezek közül mit érdemes ilyen gyereknek adni, hogy hamarabb regenerálódjon! Ha fontos, akkor speci ideggyógyászt is lehet keríteni, ezt nem szabad elbagatelizálni!!! (email címemre is írhatsz, Lásd a profilban). Arnikát vettél?
Doris! Úszni nem lehet vinni őket? A sima is jót tesz, de nekik lehet, hogy vmi fejlesztős még jobb lenne, ott könnyebben lazulnának, koordinálódnának! Nem vagyok szakértő, csak úgy eszembe jutott, meg az én nagy fiaim nagyon szeretik, és látom mennyit jelent, ősztől meg már a kicsiket is viszem!
Mindenkinek üdv: Claire
claire

Sziasztok!

Erika!
Rikinek szorítok nagyon és én is küldöm neki a gyógyító puszit. Kép

Ildikó!
Sajnálom, hogy be kell feküdböd, de most tényleg a babák a legfontosabbak. Kitartás! Hamar eltelik majd az a pár hét. Kép A kislányodra ki fog majd vigyázni? Majd bemegy hozzád, legalábbis remélem beengedik. Várjuk a híreket rólatok. Kép

Vadvirág!
Ez nagyon jó hír Kép Kép Nemsokára hazamehet Kép

Zsuzsi!
Lesz mit olvasnod. Kép Nagyon aktívak vagyunk Kép

Jó éjszakát Mindenkinek!
Eri
simones

Sziasztok!
Nagyon régen irtam ide, de azért olvasgatni szoktam. Harangozo (v. Doris), megtudjátok nekem mondani, hogy hol találom a "Késői mozgásfejlődés" topikot? Láttam arról irogattatok. Engem is érdekelne. Most lesznek a hétvégén 11 hónaposan a fiúk, de még mindig nem hajlandóak mászni. Sebi már pár napja kúszik, de Levi teljesen kiakad, ha kúszási pózban van. Viszont, Ő már nagyon állna. Esetleg van ebben a topikban vmi érdekes számunkra. Örülnék, ha megosztanátok velem a topik lelőhelyét.
Köszi
Zsobu
zsobu

ZsobuKép
A Gyermekek, betegségek,gondok cimszó alatt találodKép Szerintem nem kell izgulnod, hogy még nem másznak hisz ahány gyerkőc annyi féle fejlődési ütem. Koraszülöttek a babáid? Csak azért kérdem mert akkor mindenképpen a korrigált kort vedd figyelembe. Ha nem bizol mások tanácsaiban (amit jól teszelKép) fejlődés neurológiára lenne érdemes elvinned ahol szakemberek néznék meg a babákatKép
ClaireKép
Mivel légzési nehézségek léptek fel a szülés után és a rákövetkező hetekben ezért nekünk egyáltalán nem javasolták a baby úszást meg az immunrendszerük is gyenge volt de azt gondolom fokozatosan el lehetne kezdeni a dolgot. Majd szeptemberben ha hazamegyünk akkor megérdeklődömKépKöszi a tippetKép
ZsuzsiKép
Remélem jól sikerült a pihenésetekKép

doris

Zsobu!
Mindenképpen nézesd meg őket a feljődésneurológussal, addíg ha gondolod figyeld egy kicsit őket nézd meg a következőket: A kezükkel felemelik-e a felsőtestüket ha hason fekszenek, mind a két kezükkel nyitott tenyérrel támyszkodnak e, a fejecskéjüket egyenesen tartják e, ha felállítod őket leteszik e a sarkukat, ha alszanak lazák e az ujjaik.Ezek csak apróságok de esetleg jelezhetnek feszességet a végtagokban. Nálunk ez áll fent és ezért ennek a jeleit ismerem. Nem hiszem hogy nálatok ez van de így egy kicsit talán megnyugszol ha ezt kipipálhatod.

Doris! felraktam a topikba amit kerestél de csak mellékletként sikerült.Nyugodtan nyisd ki,nincs megfázva.

Puszi Csilla
Harangozó

Sziasztok!
Ildikó,
Sajnálom, hogy be kell feküdnöd. Nem tudom mit jelent az a 2100/1100, de nekem már a 28. héten megrövidült a méhszájam és nem lett belőle semmi bajom, a 38. hét végén szültem. Ha zárva van a méhszájad, és nincs egyéb pananaszod, nem tudsz a dokival alkudozni, hogy otthon maradhass?? Persze megigéred, hogy szigorúan fekszel.
Vadvirág,
annyira jó, hogy Márk már ilyen jól van. KépKépMeddig kell még bent maradnia? Minek kell még teljesülnie, hogy haza mehessen?? És mi az akadálya a szopinak? Vagy megszoptathatod már?Erika,
jobbulást Rikinek!!Kép Hogy van most??
Eri,
és Zoli hogy van? Túljutott már a betegségen?

Velünk is történt egy 'jó' kis dolog. Viki rámhúzta az éjjeli lámpát, aminek széttört az üvegbúrája, és szétkaszabolta a fülemet. Ömlött belőle a bér, azt se tudtam, hogy hol vérzek, úgy néztem ki, mint akit fejbelőttek. Gyerekek is megijedtek, emlegetik a maguk módján azóta is. Az a szerencse, hogy nekik nem lett semmi bajuk Kép
Claire,
mi vagyunk a kivételek, úgy látszik. Nálunk szinte mindent egyszerre és ugyanabban a sorrendben csináltak a lányok. Max egy hét volt a különbség. És minden mozgásfajtát jó sokáig gyakoroltak, mire elkezdték a következőt.Kép Egyikük mindig húzóerő a másiknak. Utánozzák nagyon egymást. Most épp a beszédnél látom. Sári kitalál vmi jó kis szót,(badáda=madár), és akkor persze a Viki átveszi. Még véletlenül se használ mást. És pontosan tudja, hogy mit jelent. Lehet, hogy mindez, az egypetéjűség miatt van?!
Zsuzsi,
lehet, hogy inkább telefonon kéne megkérdezni vkitől a talit, a polgármesternek, tudod rengeted fontos dolga van, nem ér rá levelezni.KépKépKép Minden évben szokott lenni??

M.
manoca

Sziasztok!

Manoca!
Zolika már jobban, de azért még nem gyógyult meg teljesen. Elég nehezen viseli. A szirupot nem akarja bevenni, bezzeg a homeopátiás szereket pl. az arnicat szívesen beveszi. Viki már többször is adott neki puszit. Kép Még "jó" hogy esett az eső egész nap, így könnyebb volt lebeszélni őket, hogy kimenjünk. Zoli ma apja után mondta az "ügyes" szót. Apa megdicsérte, mert segített neki elpakolni. Kép Ma mikor a Zolinak cseréltem a pelust, Viki utánam jött a fürdőszobába egy új pelussal, persze előtte levetette a pisiset. Kép
Mi lett a füleddel? Összekellett varrni is? Nálunk apa ütötte be a fejét, szerencsére kicsi sérülés, magától meggyógyul majd.

Erika!
Mi van Rikivel? Hogy bírta a dokikat?
Jobbulást neki!

Eri
simones

SziasztokKép
CsillaKép Köszönöm szépen elolvastam és nagyon érdekel, hogy miként válik be nálatokKépIrd majd meg ha időd leszKép
ManocaKép
Sajnálom a balesetedet és jobbulást kivánokKép
SimonesKép
Gratula, ügyesek a gyerkőcök nagyonKép

doris

Manoca!
Még nem tudják megmondani mikor jöhet haza, de már csak a köhögést kell megtanulnia egyedül.
Gondolom utána lehet majd gyakorolni a ciciből való szopit is...

Vadvirág
Vendég

Vadvirág!
Lehet, hogy hülye kérdés, de azt hogy tanulja meg? Mit csinálnak vele? És mit mondanak, ez mennyi időbe telik?

Eri,
fület nem varrnak, csak összeragasztották. Szerencsére. Kép
Helyesek a történetek Kép A lányok viszont imádják a szirupot. A múltkor csak Viki kapott, mert csak ő köhögött. Sári meg cirkuszolt, hogy neki is adjak. Mondtam, hogy csak az kap, aki köhög. Na több se kellett, ő is köhécselni kezdett... Kép
Irsz nekem többet az arnicáról, hogy pontosan mire jó? köszi
Doris, köszi jókivánságokat, ma szedték le a ragasztást, már egész jó.Kép
M.
manoca

Sziasztok!

Manoca!
Ragasztják? Mivel lehet ragasztani?
Milyen lett? Jobbulást! Még neked is érdemes lenne beszedni egy kis arnicat.
A gyógyszertárakban lehet kapni a Boiron (homeopátiás szereket készítő cég): Homeopátia mindekinek mindenkorra ingyenes kiadványát
Ebből írtam ki az arnicat. Próbáld meg beszerezni. Kép

Arnica montana (Arnica) - árnyékfű
Sérülés minden esetében......9-15 CH napi 2*5 golyócska: seb, zúzodás, ficam, csonttörésnél, véraláfutásnál, vérömlenyeknél, bármilyen sebesülésnél érvédő hatású, sebészi beavatkozások előtt és után a vézéses szövödmények ellen
és még túlzott izommunka, ill. kapillárisok törékenysége.
Kisgyerekeknek 5 golyó helyett elég csak annyi ahány évesek. Pl. nekünk 2 golyó, már majdnem 2 évesek. Jó gyorsan nőnek Kép

Fogzáskor a chamomilla vulgaris homeopátiás szert szoktam adni nekik.
Még itt találsz egy kis infót:
http://home.tvnet.hu/~a3807/serul.htm
Itt pedig pl. homeopátia története, homeopata orvosok, patikák (nem szerepel mindegyik):
http://www.homeopata.hu/

Eri
simones

Köszi Eri, a kiadványt megpróbálom beszerezni.
A chamomilla vulgarist mi is próbáltuk még kisebb korukban, hogy nyugi legyen éjszaka, de nem nagyon jött be. De a dokinőnk is egyszer azt mondta, hogy legalább tiz nap mire lesz hatása, máskor meg azt mondta pár nap. Hát nem tudom. A másik bajom, hogy te hogy adod be a golyócskákat? Mert el kell szopogatni, nem? Vagy összetöröd vizben? Mert nekik a cukor és csokiszopogatásban nincs gyakorlatuk...
Nektek homeopata a gyerekorvosotok, vagy csak magadtól csinálod? Én nem nagyon hallgatok rá, csak ha nagy baj van, inkább a magam feje szerint cselekszem...

A fülemet tényleg ragasztották, sebösszehúzó tapasszal. Túl porcos, nem lehet varrni. De jobb is, mert nem vmi nagy sebész volt... Tetanuszt is akart adni, de köszöntem nem kértem.

M
manoca

Manoca!
Náluk elég gyorsan hatott a fogzáskor a chamomilla. Néha gyakran is adnom kellett. Kiveszik a kezemből a golyócskákat és elszopogatják. Most már néha elrágják. Próbálom mondani nekik, hogy szopogatni kell. Igazából a nyelv alatt kéne, de ezt ők majd csak pár év múlva fogják. Az unokaöcsinek is csak beraktam a szájába a golyócskákat. Kép
Nem homeopata az orvosunk, de használ néha homeopátiás szert is és az antibiotikumoknak sem híve. Inkább magamtól csinálom, én is inkább a magam feje szerint cselekszem. Zolika egyébként a köptetőktől rosszabbul lesz, így már nem is adok neki többet. Az oltásokat is rosszul tűri. Ezekre is léteznek homeopátiás szerek, ún. oltási nosodák. Sajnos erről csak később hallottam. A diperte után pár héttel kruppos tünetei voltak. Kép Már beadtam neki utólag a diperte nosodát, remélem többet nem lesz ilyen.

Nem egyszerű gépelnem Kép, Viki állandóan kikapcsolja a monitort. Kép Felmásznak az asztalra. Kép
Eri
simones

Sziasztok!

Előkerültem én is! Kép

Elköltöztünk, és ADSL-re váltottunk, ezért volt a hosszú hallgatás. Az új ház nincs messze a régitől, nem is sokkal nagyobb, bár kétszintes, csak különálló, és van hozzá kert is. Kicsit nehezen viselem a lépcsőzést, de talán majd megszokom. Elkészült az autónk is, még időben, a költözés előtti héten.
Látom, azóta újakkal bővült a topik, nekik üdvözletem küldöm. Na, meg persze a régieknek is!Kép

Gratulálok Vadvirágnak Jázminhoz és Márkhoz Kép! Remélem Márk is hamarosan otthon lehet veletek!

Nálunk sem túl örömteli a nyár: ahogy vége lett az ovinak, bölcsinek, Gergő bárányhimlős lett. Még csak egy hete tart, de a nehezén már túl vagyunk. Szegény elég rendesen tele lett pöttyökkel, most már csak azt várjuk, hogy leszáradjanak, azt mondják az is eltart még vagy 10 napig. Tegnapelőtt este pedig Bence ütötte be a száját az ágy szélébe Kép, reggelre szép, nagy "csőre" nőtt. Harapni, rágni nem tud szegénykém, ezért aztán elég egyhangú a menü neki: tejbegríz, krumplipüré. Ma pedig Marcira dőlt rá a létra Kép, de szerencsére neki nem lett semmi baja, csak nagyon megijedt. Úgy látszik, ez a nyár már csak ilyen!
Jobbulást kívánok a sérülteknek, Rikinek, Manócának!

PIldi!
Melyik topikon szoktál még előfordulni? Mit tudsz Kingáékról?

Most már gyakrabban jövök!

Gabi
efgabi

Manoca!
Ezekre sajnos én sem tudom a választ...
Azt meg végképp nem tudják megmondani meddig tart ez és mikor hozhatjuk már végre haza.

Ez a bizonytalanság a legrosszabb talán.

Vadvirág
Vendég

VadvirágKép
Én úgy tudom - de lehet, hogy tévedek - hogy ezt a köhögést ösztönszerűen tanulják meg és amig ez nem működik elég gyakran kell leszivni a váladékot, hogy ne liftezzen főként a maszirozás után. Mesélj Róla valamitKép Hogy táplálják? Van benne bármilyen cső vagy csak fuzikát kap? Milyen adagokat eszik és szondán át etetik vagy üvegből? Egyáltalán, minden érdekelKép) Jázminról is várjuk a hireketKép Hány hetesek most?
GabiKép
Örülök, hogy ennyi minden sikerült Nektek és sajnálom a baleseteket...jobbulást kivánokKép

doris

Erika! mi van Rikivel?
Vadvirág! És veletek? Claire
claire

Sziasztok!

Na, nagy nehezen visszaolvastam, tényleg jó aktívak vagytok!Kép
Üdvözlet az Újaknak!Kép

A bölcsiről nekem hasonló a véleményem, mint Vikicsnek, mindegy, hogy
bölcsi vagy ovi, csak szeressék.Kép Mi (vagyis a szüleink) először rosszul
választottak, és bölcsit is váltottunk 3 évesen, alíg, hogy elkezdtünk
járni. Emlékeim nincsenek róla, de azt tudom, hogy nekünk kezdettől
fogva probléma volt, hogy ketten alkottunk egy "csapatot", nagyon-
nagyon sokáig, még iskolában is. Egyszerűen jól elvoltunk ketten, és
bár sok-sok gyerek vett körbe, nem nyitottunk.Kép Ez abszolút gyerekfüggő.

Fel fogjuk hívni a polgármesteri hivatalt, csak azért írtam előbb mail-t, mert tavaly válaszoltak, gondoltam, hogy talán idén is fognak. Anyukámat megkértem, hogy kérdezze meg az indexen, mert ott van ikres apuka Ercsiből, hátha....Kép

Erika, remélem minden rendben van Rikivel, és csak azért nem írsz, mert nem hagynak a rosszaságaikkal.Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Manoca! Az egész piciknek egy kiskanálnyi vízben fel lehet oldani a golyócskákat! Az osztrák gyártmányú apróbb, az könnyebben oldódik és elszopogatni is könnyebb. De ilyet szerintem csak olyan szerből érdemes venni, amit tuti használsz, pl arnica, mert elég nagy kiszerelésű, fajlagosan olcsóbb, de egyszerre drágább.
Amikor a kisebb fiam alvásával gond volt, mi is 1000 dolgot próbáltunk, már azt is nehéz megmondani végül mi hatott. Mindenesetre van egy "viburcol" nevű homeopátiáskúp, ami jó erre, és komplex készítmény, tehát elvileg többféle alvászavarra hathat.
Eri! Neked megvan az, hogy milyen oltás után mit kell adni? Ha igen, át tudnád küldeni? Ha nem, nem tudod hol találom meg? Köszi: Claire
claire

Doris!
Már már csak egy kevéske oxigént kap és orron át 40 grammokat adnak enni neki.
Igen, a köhögéssel kapcsolatban valami ilyesmi van.

Jázmin 3 óránként 100 grammot eszik és minden teljesen OK vele.

Augusztus 8-án lesznek 1 hónaposak a babák. KépKép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Gabi!
Jó hogy előkerültél? Kép Nem írtad Te(Ti) hogy vagy(tok)? Kép

Vadvirág!
Ügyes a kis Márk! Kép Most már nemsokára hazamehet Kép

Claire!
Leírom ide, biztos érdekel mást is. Kép Voltam egy előladáson és ott hallottam róla. Az előadó mutatta a cikket is. Kép
Van 2+1 cikk a Folio homeopathica hungarica 2002/4 és 2003/1 számában. Ezt a Gazdagréti gyógyszertárban ( http://www.homeopatika.hu/ ) vettem meg, és az oltási nozódákat is csak ott lehet kapni. Az itteni gyógyszertárban nem is hallottak róla. A Gazdagrétiben nagyon sok olyan homeopátiás szert is megvehetsz, amit a többiben nem. Állítólag még postán is küldenek.
Oltási nozódák (o.n.):
A nevük elég egyszerű, mert amilyen oltásra kell az + nosoda (nozóda)
szer - adagolás
BCG nos. D30 - oltás előtt 1* (1 héten belül)
Act-HIB o.n. D30 - oltás előtt és után 1*
DiPerTe o.n. D30 - oltás előtt 1* és utána 2* (a következőket is így)
Act-Hib DPT o.n.D30
Poliomyelitis o.n. D30
MMR o.n. D30
FSME o.n. D30 (ezt nem tudom melyik oltás)
Ha viszont már régebben volt az oltás, akkor 4 héten keresztül, heti 1*. Ha ez nem hat akkor a D200.
Itt is az érvényes, ahány éves, annyi golyócska.
Azt még hozzáteszem, nem vagyok orvos, sem gyógyszerész, csak egy anyuka, aki szeretne egy egészségesebb jövőt a gyerekeinek. Kép

Eri
simones

Sziasztok!

Gabi!
Jobbulást a betegeknek!
A többiek nem kapták el a bárányhimlőt?

Vadvirág!
Jázmin is nagyon ügyes! Kép Csak így tovább. Kép

Kapott még valaki meghívót az augusztus 8-i Libero állatkerti napra? Ki jön még? A tavalyi tetszett a fiúknak. Remélem akkor már nem fog esni az eső.
Én ma kaptam meg, sajnos csak egy belépővel Kép , de legalább küldtek. Kép
Ma végre kimehettünk az udvarra Kép, erre elkezdett esni az eső. Kép

Eri
simones

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?