Itt küldöm a gyógyító varázspuszit Rikinek.
Vikics!
Fantasztikusan klassz nyaralást nektek!

Vadvirág
2004.07.25 16:32
2004.07.25 20:13

Szegénykém...borzasztóan fájhat neki. Sajna én sem tudok mit irni mert a családban még nem történt ilyen baleset de bizom benne, hogy nyom nélkül gyógyul majd. A boxolóknak is egész jól helyre szokott jönni az arcuk a mérközések után néhány héttel...talán ez biztató
Nagyon fáj neki? És tud levegőt venni? Jobbulást Nektek

2004.07.25 21:29
2004.07.26 10:10
2004.07.26 10:34

2004.07.26 11:19
2004.07.26 14:02
2004.07.26 20:47
Sajna Márkocska még korházban van de reméljük napról napra jobban lesz
Engem érdekel a mozgásfejlődéssel kapcsolatos téma hisz mi is Dévény tornára járunk az ikrekkel
30.héten 2 kg-os babákat szülni az csoda
!!Gratulálok
Megyek megnézem a mozgásfejlődésedről szóló beirásodat
Siessen haza mielöbb
Ügyeske, hogy kicibálta a csövet és jó, hogy a szaturációja akkor is stabil maradt
Csak igy tovább
Irj még kérlek, mit mondanak az orvosok? Próbálják már leszoktatni az oxigénről? Hogy megy neki? A tüdeje ép maradt? Ha zavarnak a kérdések kérlek szólj csak annyira sokat gondolok Rátok és úgy izgulok értetek
Hogy sikerült a nyaralás?
Bár én jól tudom mi a gond...nem reggelizem mert nincs időm viszont este mikor a Párom hazaér és a gyerekeket letettük nyugiban leülünk vacsizni. Nos, ez biza nyomokat hagy az emberen. Össze kéne már kapnom magam mert erre az alakomra nem akarok ruhatárat bőviteni hisz kidobott pénz lenne viszont igy alig jön rám valami...
2004.07.26 23:13
2004.07.27 06:36
))
2004.07.27 08:14
2004.07.27 08:27

2004.07.27 08:38
Ő gyűjtögető életmódot folytat!
Összegyűjti a játékokat. Hátról-hasra, hasról-hátra kb 3 hós koruk óta forognak, de persze ezt se egyszerre kezdték... 2004.07.27 09:14
Üdv a topikon.
Dokinéni szerint valami vírust kapott el, csak ő rosszabbul tűri, mint a Viki. Pár nap múlva már meggyógyul. Ahhoz képest, hogy nincs jól, most sikerült neki átmászni egyik kiságyból a másikba.
Én meg izgultam, nehogy akkor legyen rosszul. Persze a Vikinek is sikerült.
A ma éjjel már sokkal jobb volt. Mi is elkaptuk tőlük, csak mi jobban viseljük.
Sokat játszottak a gyerekek. Nagyon meleg volt, most bezzeg már esik az eső. Legalább nem baj, hogy nem mehetünk ki az udvarra. Az 1 évvel fiatalabb unokaöcsivel nagyon aranyosak voltak. Játékot adtak neki, "beszéltek" hozzá.
Gyoran felhívtuk inkább a pesti nagyit. Kb. 5 percig magyarázott neki, majd letette a telefont.
Persze csak a végére sikerült elővenni a kamerát.
. 2004.07.27 10:27

2004.07.27 12:41
2004.07.27 12:49
Az egyik 7 hónaposan ült a másiknak akkor jött az első foga. 9 hónaposan már állt, amikor végre neki is bújtak a fogacskái. Ő 2 perccel idősebb a másiknál, tehát nem a nagy időfölénynek köszönhető.
Mások arcra, alkatra, tulajdonságaikat, mozgásukat tekintve - szóval a vezetéknevükön és a szüleiken kívül semmiben nem egyeznek - s mégis ikrek! De még milyenek!
Csodálkoztak, hogy nem ájult el és nem hányt, mert szerinte agyrázkódása is lehetett... Holnap kell visszavinnem. Nagyon parázok.
2004.07.27 13:30
Jó sokat irtatok
Nálunk mondjuk a retardáció miatt fejezték be a terhességet, mert Lilike már méhen belül is nagyon le volt maradva Gergőhöz képest. Lili 1150 g-al, Gergő 1700 g-al született. Most már picit több mint 1 kg van köztük Gergő javára
Gergő már nagyon régóta megfordult és régóta forgolódik is minden irányban. Viszont Neki az első hátról-hasra fordulás után kb.két hónap múlva következett csak el az az idő, mikor folyamatosan forgolódott. Lillus kb.3 hete tud hátról hasra fordulni, elötte csak hasról hátra sikerült neki. Amióta viszont elsőnek sikerült azóta viszont megállás nélkül forog-pörög és hamarabb kezdett el kúszni ill.tolatni is. Gergő még csak egy-két hete kúszik. Lillus sokkal aprólékosabb, nagyon alaposan nézegeti a kezét, vizzel telt rágókákat, egyik kezecskéjéből a másikba helyezi és forgatja nagyon aprólékosan. Gergő látványosabban mozog, csápol, nagymozdulatokat tesz egyszóval elevenebb szemre. Persze most, hogy Lillus is forog már nem olyan nagy szemre a különbség. Persze a lemaradása a koraszülöttségből is adódik hisz Ő nagyon merev még sok szempontból most is ami Gergőre egyáltalán nem jellemző
Ők most korrigált kor szerint 7 hónaposak múltak, egyébként 9 hónaposak. Gergő már felhúzza magát ülésbe és folyton ácsorogna Lillus még nem
Lillus folyton énekel és nagyon muzikális, Gergő inkább kajabál és hangosan mondja a magáét
Tündéri ahogy beszélgetnek egymással
Lillusnak finomak a mozdulatai Gergő pedig erős, férfias markolászásokkal közeledik felé. Vigyázni is kell nagyon, hogy nehogy megmarja játékból
Nem fogsz korán szülni, nyugodj meg és pihenj

Azért kell Dévény tornára járnunk, mert a koraszülésből adódóan, ill.a méhen belüli oxigénhiányos állapot miatt Lilluska nagyon-nagyon merev volt. Annyira, hogy képtelen volt szegénykém ellazitani a kis izmait ami nagyon szépen korrigálódott. Most legközelebb szeptemberben megyünk haza igy akkor járunk két hétig újra tornára. A kezei, lapockái még nem tökéletesek de nagyon szépen alakul
Geri pont a koraszülésből adódóan tónustalan volt ami teljesen rendbe is jött
Most még lábújjhegyezik ami nem jó de szorgosan csináljuk a talpmasszázst is és reméljük javulni fog. Ha nem szeptemberben a szakember majd "kijavitja" a hibákat

A gyógytornász jár hozzá felmaszirozni a tüdejében letapadt váladékot? És szivogatják neki utána? Mert ha jól értem akkor ez a gond. Hamarosan túljut ezen is
Oxigént sem kap már

Nagy Gratula Márkocskának és csak igy tovább
Most már akkor ki is lehet venni ugye? Vagy van még benne csövecske amit külön kéne tartania valakinek? Az biztos, hogy együtt jobban érzik majd magukat, bár nálunk Lillus sokkal jobban oda van Gergőért mint forditva
Igekszem
Jó nagy élet volt Nálatok is a pihenés alatt
Ill.pihenés az nem igen volt ahogy olvasom...
De jó lehetett
Örülök, hogy már jobban vagytok és gratula az ágymászáshoz
Elképesztő dolgokat tudnak ezek a manók csinálni
Én jókat derülök a Ti leirásaitokon aztán néhány hét/hónap múlva majd jajgatva irom le, hogy miket csinálnak

Igen, a kamera sosincs kéznél mikor kéne... 2004.07.27 14:25
. 2004.07.27 14:33
2004.07.27 17:43
2004.07.27 19:06

2004.07.27 20:10
Hidd el jobb most bent feküdni mig a pocakodban vannak, mint hónapokig az intenziv osztályra szaladgálni a babákhoz és a kicsi Lánykád azt is megsinylené. Fel a fejjel és programozd magadnak, hogy remélhetőleg egy hónapot ott töltesz majd babákkal a pocakodban
Ne idegeskedj, a 34. hét már nagyon-nagyon jó
Érettek, nagyok a babácskák tehát ha hamarabb jönnének, remélhetőleg már akkor sem kell túl sokat várnotok a hazamenetelre. Nagyon drukkolok hogy kihúzd a 38. hétig és a Kicsi Lánykád is jól viselje a dolgot
Tudom, hogy nem egyszerű de megéri
A Párocskádat kérd, hogy töltse le a hozzászólásainkat és ha megadod Neki az azonositódat meg a jelszavadat, akkor néha informálhatna minket az állapototokról
Van mobilod mert ha megadod a számodat szivesen küldök neked sms-t időnként és akkor informálhatnám itt a csapatot is Rólatok
A mail cimem a Profilomban van, magánban én is megirom a számomat jó? Persze, ha mással tartod inkább a kapcsolatot azt is megértem, lényeg, hogy tudjunk Rólatok

El is hiszem, hogy mekkora nagy öröm volt ez
Hamarosan otthon lesztek
Várjuk ám a további fotókat meg a leirást az állapotáról és tesség elújságolni Nekünk mindent
Jázminka jól van? Eszik szépen a meleg ellenére is?Márkocskát szopiztatni is lehet szerintem hamarosan. Kérdezz rá
Szopi alatt Apát úgysem engedig be mert többen is szoptathatnak egy helységben.
Elég szörnyen hangzik... Ird meg hogy van Riki és azt is amit a holnapi vizsgálaton kideritenek. Nagyon drukkolok
2004.07.27 22:06

Nagyon sajnálom, hogy válaszra sem méltattak, pedig udvarias voltam.
2004.07.27 22:45
2004.07.27 22:55
A kislányodra ki fog majd vigyázni? Majd bemegy hozzád, legalábbis remélem beengedik. Várjuk a híreket rólatok.
Nemsokára hazamehet
Nagyon aktívak vagyunk
2004.07.28 07:39
2004.07.28 07:49
Szerintem nem kell izgulnod, hogy még nem másznak hisz ahány gyerkőc annyi féle fejlődési ütem. Koraszülöttek a babáid? Csak azért kérdem mert akkor mindenképpen a korrigált kort vedd figyelembe. Ha nem bizol mások tanácsaiban (amit jól teszel
) fejlődés neurológiára lenne érdemes elvinned ahol szakemberek néznék meg a babákat
Köszi a tippet
2004.07.28 11:00
2004.07.28 15:27

Meddig kell még bent maradnia? Minek kell még teljesülnie, hogy haza mehessen?? És mi az akadálya a szopinak? Vagy megszoptathatod már?Erika,
Hogy van most??
Egyikük mindig húzóerő a másiknak. Utánozzák nagyon egymást. Most épp a beszédnél látom. Sári kitalál vmi jó kis szót,(badáda=madár), és akkor persze a Viki átveszi. Még véletlenül se használ mást. És pontosan tudja, hogy mit jelent. Lehet, hogy mindez, az egypetéjűség miatt van?! 

Minden évben szokott lenni?? 2004.07.28 19:19
Még "jó" hogy esett az eső egész nap, így könnyebb volt lebeszélni őket, hogy kimenjünk. Zoli ma apja után mondta az "ügyes" szót. Apa megdicsérte, mert segített neki elpakolni.
Ma mikor a Zolinak cseréltem a pelust, Viki utánam jött a fürdőszobába egy új pelussal, persze előtte levetette a pisiset.
2004.07.29 10:52
A lányok viszont imádják a szirupot. A múltkor csak Viki kapott, mert csak ő köhögött. Sári meg cirkuszolt, hogy neki is adjak. Mondtam, hogy csak az kap, aki köhög. Na több se kellett, ő is köhécselni kezdett...
2004.07.29 12:28
2004.07.29 13:54
2004.07.29 14:25
Már beadtam neki utólag a diperte nosodát, remélem többet nem lesz ilyen.
, Viki állandóan kikapcsolja a monitort.
Felmásznak az asztalra.
2004.07.29 16:21
! Remélem Márk is hamarosan otthon lehet veletek!
, reggelre szép, nagy "csőre" nőtt. Harapni, rágni nem tud szegénykém, ezért aztán elég egyhangú a menü neki: tejbegríz, krumplipüré. Ma pedig Marcira dőlt rá a létra
, de szerencsére neki nem lett semmi baja, csak nagyon megijedt. Úgy látszik, ez a nyár már csak ilyen! 2004.07.29 20:39
Hogy táplálják? Van benne bármilyen cső vagy csak fuzikát kap? Milyen adagokat eszik és szondán át etetik vagy üvegből? Egyáltalán, minden érdekel
) Jázminról is várjuk a hireket
Hány hetesek most?
2004.07.30 10:18
Mi (vagyis a szüleink) először rosszul
Ez abszolút gyerekfüggő.
2004.07.30 11:05
2004.07.30 12:03
Nem írtad Te(Ti) hogy vagy(tok)?
Most már nemsokára hazamehet
Voltam egy előladáson és ott hallottam róla. Az előadó mutatta a cikket is.
2004.07.30 15:10
Csak így tovább.
, de legalább küldtek.
, erre elkezdett esni az eső.

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|