A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Dalma
igen igen! :lol: De ha jól emkékszem Derika kisfia is az nap fogant...akkor??? :lol:

Kata
hány naposak a ciklusaid? Nem szoktad érezni a peteérést a p.fészkeknél szúr. Na meg a hőmérős módszerrel is lehet figyelgetni néhány hónapig és akkor kb belőhető. :)

Anya
SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!! :lol: :lol:

Évi
ezseme jutott h. lehet mások is vannak csak olvasó üzemmódban??? Akkor gyertek előőőő! :lol: :lol:

Kép
katica_75

Fura ez a ki mennyi idősnek látszik. Én simán mondom Lénára h. 1 éves, aztán ha nagyon bámulnak-nem szoktak amúgy-akkor mondom h. 10lenne.
Meg Bettike meg Fanni is még viszonylag nagyobb is mint a többi lányka itt, úgyhogy hülyék az emberek! :wink:

Kép
katica_75

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm a köszöntést!!! Nagyon aranyosak vagytok!!! :D :D :D :D

Köszönetképp Nektek!!!
Kép

Sajnos volt egy kis baleset. Kincső belenyúlt a gyertyámba és picit megégette az ujját. :( :cry: :cry:
Orrunk még folyik, apa most a héten itthon lesz, Ő is taknyos. :(
Kincsőt meg rendszerint többnek nézik. Hol 14-15 hósnak, de általában 1 évesnél nem nézik kisebbnek. Mondjuk elég magas. Cserébe viszont fiúnak nézik. :( :evil:

Kép
Kép
anya1118

kata
Szerintem nincs recept, ezt a természet dönti úgyis el. :( Van egy ismerősöm, 3 lánya 1 fia van a 3. gyereknél elmentek Czeizel (remélem így kell írni) Endréhéz, hogy legyen fiú számolja ki Nekik. Na, hát kiszámolta. :) 90%-ra mondta, hogy fiú lesz, Évi lett. :) Úgyhogy, Én ebben nem sok rációt látok. Látod, Verának is 4 fiú után jött a lány...

Kép
Kép
anya1118

Kata
Peteérést tudod nézni hőmérőzéssel, de annak akadálya, hogy minimum 5 órát kell egyhuzamban aludni és azonnal mérni kb mindig ugyanakkor. Ha ez számodra kivitelezhető, akkor ez a legjobb módszer. Amúgy lehet kapni ovulációs tesztet is ami megmutatja kb mikor lesz peteérésed. Én pl a jobb oldalit érzem, vagyis anno éreztem, most még nem tudok nyilatkozni. De amúgy apukának sok-sok köze van akkor is a dologhoz, mert lehet inkább fiús összetétele van.

Anya
Fannit is fiúnak nézik sokszor, főleg mikor farmer vagy hímzett valami van rajta!!! :roll: Ki érti ezt? legutóbb is lefiúzták, erre mondom anyukának, hogy Ő kislány, erre néz rám nagy kerek szemekkel, hogy ez h...e?

Dalma
Akkor a pénzre visszatérve, ha most én a max gyedet kapom és legkésöbb 2011-ben szülök, akkor a jelenlegi zsé 70% lesz, vagyis kb annyi amennyit te is kapsz most? Látod arra nem is gondoltam, hogy a csp duplázódni fog! Tényleg kb annyival fog csökkenni a gyás, gyed.
Amúgy valami nyilatkozat miatt menni kell nekem az oep-hez és akkor utánajárok ennek is.

Kép
Kép
nati80

Kincsőanyu! ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG!!!
(Honey, olyan jó, hogy Te mindig résen vagy!!!)

Nati, de jó, hogy előkerültél,jól megnőtt Fanni és olyan szépséges, hogy lehet fiúnak nézni :shock: mindig olyan jó képeket teszel fel. Az alvós most nekem a favorit.
Indul náltok is a tesó projekt?

Dalma, örülök, h. jól sikerült a hétvége, Eger gyönyörű város és a környék is nagyon szép (nekem Győr is nagyon tetszik )
Nekem is Valentin napi a lyánykám :lol: :lol: :lol:

Kata, hajrá tesó!!! Apa puhításhoz megy a drukk :)

Katica, az egyszer tuti, hogy sok olvasónk van. Engem személy szerint nem zavar, én is átszoktam kukucsolni az októberiekhez, sőt a szept. topikba is bele-bele olvasok, már annyira ismerem őket, jó sok kismami van most náluk és olyan jó újra átélni a várandósságot.

Lilla szombaton elindult, annyira cuki ahogy egyensúlyoz. Mindig valamit fogott a kezébe, mert csak akkor volt biztos magába ( volt mikor csak a cumit ) de ma már üres kézzel járkált.
Még most is nagyon furcsa, hogy a mi kis 4 kéz-lábas mászó manónk már csak úgy jár kel, mint a nagyok.

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Apa belement a tesóba :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nati:ha megérdeklődted szolj légyszi nekem is.Még mindig a 180 munkanap kell mert mintha azt mondták volna hogy egy év kell már.

Én szeretnék egy kiscsajt ,szurkoljatok hogy kiscsaj legyen,jaj ugy örülök hogy belement :lol: :lol: :lol: :lol:

000kata

Ezt most találtam:

AKINEK GYEREKE VAN !!!!!!!!!

Dr. Sebő Zsuzsanna gyermekorvos véleménye a H1N1 oltásról

Miért ellenzem?

- Mert nem ismerjük az összetételét, miközben néhány nap múlva el kellene kezdeni a vakcinációt!

- Mert az már biztosan tudható, hogy teljes sejtes vírust tartalmazó oltóanyagról van szó, amelyet az Európai Unió országaiban sehol nem alkalmaznak! Talán még Afrikában…

- Mert az oltóanyag kipróbálása mindössze negyven (40!) 3-18 éves gyermeken történt, és sem a hatékonyságról, sem a hosszú távú mellékhatásokról nincsenek információink.

- Mert az egyre szaporodó gyermekkori autoimmun betegségek, gyulladásos bélbetegségek és az oltások kapcsolatáról nincsenek érdemi információink.

- Mert a napi hírek állítása, miszerint már járványos szinten van a megbetegedések száma – hamis.

- Eddig mindenhol azt tanították, hogy 3 éves kor alatt nem szabad teljes sejtes vakcinát adni, most meg hirtelen 6 hónapos kor lett az ajánlott.

- Eddig teljes sejtes vakcinával tilos volt oltani a terhes nőket, ezért nincsenek is ilyen tárgyú vizsgálatok. Ennek ellenére most az első körben oltandók közé sorolták őket. Milyen magzati károsodások várhatók a későbbiekben? Vagy az összefüggést úgysem lehet majdan bizonyítani?

- Az oltás mögött komoly anyagi érdekek vannak, aminek jelei már kiszivárogtak (ld. Omninvest Kft. ügy)

000kata

Kata, dejó!!! Miért is nem akarta még apa? Végülis nem nekik kell kihordani, megszülni, majd itthon lenni velük. :) Mondjuk Peti szerint is ráért volna még, dehát P ilyen kis erőszakos volt.

Nati, hogy lehet fiúnak nézni Fannit?
Hétvégén nem tudtam eldönteni egy 2 évesről, hogy fú vagy lány. Nagydarab volt, rövidhajú, darabos mozgású, fekete hosszúujjúban volt, és farmerban, ja és fekete sportcipőben (lányt így öltöztetni). lekisfiúztam, mert nem tudtam a nevét (én balga) és amikor megfordult, akkor láttam a fenekén egy hello kitty-t. uppsz. Carla volt. :oops:

Évi, jajdeügyes ez a Lillalány! Kis tündérke egyedül megy? Olyan cuki lehet. Kis kezével kapaszkodik a cumiban? Panna úgy engedte el a fél kezem, hogy egy lapátot fogott, abba kapaszkodott. :)

Oltáshoz: Gondolhatjátok, milyen típusú gyerekek voltak a beoltottak (40 fő), azoknak még az immunrendszere is sokkal erősebb, koszon élnek. :roll:

Kép
Kép
dalminha

Pannát általában fiatalabbnak nézik. még sosem kérdezték meg fiú vagy lány. (talán mert van egy nagy fülcsije, meg csupa rózsaszín ruhája van? :roll: ) néha már túlzásnak érzem, de úgy szeretem ezt a színt rajta

Kép
Kép
dalminha

csak fotókat hoztam most.

2 hiánycikk belőlük:))
de a két kicsi lököttem:))
Kép
és a pilláik
Kép
Kép

és egy gyömyörűség
Kép
és mos
Kép
azzal a kislánnyal együtt akinek az anyukájával együtt éltük meg a terhességet és egy nap különbséggel szültünk egy helyen és egy szobába kerültünk:))
kis terpesz, nagy terpesz:))
Kép

harivera
Budapest XXI. kerület

dalminha
nahh nekem hiába van tele rózsaszínnel meg mályvával meg csupa lányossal volt nem is 1x hogy megkérdezték kisfiúúúú??? én meg :shock: :shock: :shock: ahhaaaamm.
idióták.

Kata
Iza azaz inkább az előtte levő baba aki elment ő is kislány lett volna és őt a tudományos módszerrel csináltam :))
Iza az naggyon véletlen a sors ajándéka. talán tudta hogy mi lesz most és őt adta nekem hogy vele vígasztalódjak meglegyen az egyik álmom.

harivera
Budapest XXI. kerület

Hello!

Kiscsaj témához: Szex minden nap ugyanis az y kromoszómák nem tudnak regenerálódni 24 órán belül míg az x-ek igen! és tovább is életképesek! Nati tippje is jó csak macerás a hőmérőzés miatt! Ja és nekem ráadásul nem is mindig ugyanakkor van a peteérésem, mivel a mensim is 23-29 nap között váltakozik az csak azoknak jó akinek a ciklusa mindig állandó!
Kisfiú: házasélet két naponta :wink:

Enyim gyerkőcről is megkérdezték 10 hónaposan, hogy beszél-e már :shock: mondom még csak 10 hónapos! Ja nem másfél éves?Nálunk ez sajna öröklés kérdése is apát ugyanis évek óta amióta ismerem (28 év) 34-nek nézik pedig még csak most töltötte a 33-at :twisted: Mondjuk ez nem is baj, mert így nem látszik, hogy öregebb vagyok nála 2 évvel :lol:

Kata azért a rémhírkeltésnek sem kell ám felülni! Még mindig nem tudom, hogy mi mit kaptunk el amiből végre sikerült kigyógyulnia a családnak, de ha ez volt a H1N1 (apa szerint tutti) akkor inkább az oltás!!!!!!!!4
Ja és örülök, hogy apa belement hajrá kiscsaj!!!!!!!!!

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Kata, apa jó fej :lol: most már akkor hajrá kis hugi!!!

Dalma, amíg vezetgettük Lillát nem volt hajlandó 3-4-5 lépésnél többet egyedül lépkedni :roll: szerdán megbeszéltük családilag, nincs vezetgetés (aznap volt überbrutál hiszti ) szombaton megunta és elindult egyedül.
Igen, valami kellett a kezébe , akkor érezte magát biztonságba.

Klarissza, apa nálunk is fiatalabb, 4 évvel. Soha nem zavart. Az első férjem 5 évvel volt idősebb.

Vera, szépek a gyerkőcök és azok a pillák :shock:

Ma kész lett a vérvétel ereménye :( a TSH- szint alacsony ( 0.97 és 4 a normális ) ez indokolja a hajhullást.
Most várunk egy hónapot, mert más panaszt nem okoz, aztán kontroll vérvétel és ha az is ilyen alacsony (túlműködik a pajzsmirigy) mennem kell kivizsgálásra :cry:
Azt mondta a doki, most nem akar gyógyszert adni, mert nagyon sok mellékhatása van és ha elkezdem szedni azt nem olyan egyszerű abbahagyni. Ez van.

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Évi, nekem meg alulműködik. Azért híztam hirtelen sokat. Már 7 éve gyógyszert szedek rá. Nem nagy ügy. Ne aggódj!

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Ha már ez a téma, hogy ki van olvasó üzemmódban...hát pl. én.
Ha megengeditek, csatlakoznék hozzátok!
Kicsit szégyellem, mert sokszor jól esett volna, írni na de majd ezután :)

Kb. egy éve, vagy több is, Klarissza invitált ide egy másik topikból, akkoriban be-be olvastam, aztán némi kihagyással, de nagyjából követtem az eseményeket.

Röviden rólunk:
Johanna november 21-én született 3400 gr. 51cm, sima szüléssel.
Most 8400 gr. 74 cm. Igazi kis örökmozgó.

Ha érdekel titeket írok bővebben is magunkról, és teszek képeket is.

Móni
ission

Hello Móni!
Üdv köztünk. Akkor nagyjából képben vagy! Miért nem írtál eddig? :)
Tegyél képet Johannáról, szívesen várom!

Kép
Kép
dalminha

Szia Móni, üdv. itt! Írjál bővebben, első baba.... szép neve van a lánykádnak! (én is zugolvasó voltam :lol: :lol: :lol: )

Dalma, a csökkent működés az a jobbik, az enyém a rosszabbbbbb :( bár ez fogyással kellene, hogy járjon, de ilyesmi "panaszom " nincs :lol:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Sziasztok!

Jöttem.életjelet.adni.magunkról :D Írni.csak.így.tudok.most,mert.gyerköcöm.tönkretette.a.billentyűzetet :cry:

Kata:Örülök,hogy.apa.belement :D Hajrá!!!Drukkolok.hogy.kiscsaj.legyen!!!Hogy.vagytok?Végre.meggyógyultunk.így.majd.amint.tudok.megyek.keresni.csattot.neked.

Üdv.itt.ission :D Gratulálok.gyerkőcödhöz!!Szép.súlyban.van.akkor.ő.is :D Várjuk.a.képeket :D És.írj.nyugodtan :D

Betegeknek.jobbulást!!!!

Nagyon.édesek.a.gyerkőcök.

H1N1:Én.tuti.nem.adatom.be.Orvosunk.sem.javasolja.sőt...

Neharagudjatok,hogy.nem.olvasok.most.vissza,de.most.mennem.kell,mert.ki.kell.vinnem.Kriszt,mert.kivan,hogy.ma.még.nem.voltunk.sehol :D

Évi:Lilla.nagyon.kis.ügyes :D

Anya:Utólag.is.Nagyon.Boldog.Születésnapot.kívánunk.neked!!!

Kép
Kép
reni_24

Móni!

Üdv itt!írj magatokról! első baba?és rakj képeket is!

Évi!

de ügyi Lilla!én úgy várom már h elinduljon.Betti olyan kis gyámoltalan.tudna már szerinetm menni,mert a múlt héten már a fél szobát átgyalogolta egyedül,meg 3-4-5 lépést most is megtesz,de többet nem.ha már 2 lépéssel van előttem,elkezd bedőlni.és ha nem hívja senki,akkor nem is megy csak mászik,de azt már olyan tempóban,h csak pislogok :lol:
nekem is gondom van a pajzsmirigyemmel,én is szedek gyogyit,eutiroxot ,napi felet.h most alulműködik,v túl,már nem tudom,mert volt mindkettő.

Kata!
De jó,h apa belement a bébibe!irigy-irigy!!!

Reni!

jó nektek,h meggyógyultatok.Betti még mindig taknyos,semmi más nincs ,csak ez a fránya orrfolyás.napjában nem is tudom hányszor szívom szegénynek,de most már az az igazi zöld trutyi jön.most vettem neki homeós bogyót,remélem használ majd.

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Én is zugolvasok egyik-másik topikban :lol: :lol: :lol:

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Szia Móni!

Végülis hol szültél? Ha Félegyházán tetszett? Én spec semmi kivetnivalót nem találok a zugolvasásban, nekem nincs rejtegetni valóm ha meg olyat írok............ hát olyat nem írok :lol:

Honey tutti használni fog nekünk is csak az használt!

Anya boldog szülinapot!

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sziasztok!!!

Képzeljétek van 2 fogunk!!!! :D :D :D
Végre nem vagyunk fogatlanok 8) Na jó még csak a recéje érződik. Tegnap reggel vettem észre! :lol: Örülök neki de éjjel még mindig nem alszunk :cry: :cry:
Most éjjel is szinte félálomban nyöszörgött mellettem kb félóránként. Na meg taknyos is let :cry: lehet az is közrejátszik. Apa is beteg vszínű megfertőzte. :cry: Vettem homeos bogyót remélem hatni fog.
Amúgy Domi is lépeget már egyre ügyesebb bár egyedül még nem megy neki csak a bútorokba kapaszkodva. na de majd...

Az én fiamat az öreg nyanyák nézik állandóan lánynak. pedig full fiúsan van öltöztetve is és sztem egyáltalán nem lányos az arca. Nagyon idegesítő!!! :evil:
Kata! Örülök, hogy Apa belement a tesóba megy a drukk a kiscsajhoz! :lol:

Móni! Üdv köztünk! Várjuk a képeket! :D
Bocsi csajok most csak ennyi voltam, holnap jövök!
Jó éjt!

Anikó

Kép

Kép
mammuci

Hehe :) Móni pont ezért kérdeztem! Csak sikerült kiugrasztani egy nyuszikát a bokorból! :lol:

Üdv közöttünk, hozol képet? Írj nég magatokról.

Évi
Gratulálok a kis ügyesednek, édes lehetett ahogy "kapaszkodik". Pajzsmirigyet sajnálom, de jó hogy legalább kiderült.

Dalma
azért Panna helyzeti előnyben van a szép kis fülbevalóival. :) A többi kislányon is tuti azt keresik a vének és mivel nincs, hát fiú!! :twisted:

Kata
akkor hajrá hajrá! :lol: Léna 5napi önmegtartóztatás eredménye. :wink:

Vera
milyen nagylányos lett hirtelen Iza!!!!! Szépség.Nekem is ilyen a mosógépem csak a 7,5kg-os tipus, szereted?

Mammuci
grtau a fogacskákhoz!!! :lol:

Kép
katica_75

Honey, sajnálom a betegeskedést, gyors gyógyulást kicsi Bettikédnek!!!
Már nektek sem kell sok az önállósághoz :lol: sztem pár napon belül ő is elindul :lol: én is nagyon vártam! Most egy kicsit könnyebb, hogy megyeget , bár az akarata az még mindig a régi.

Akartam már kérdezni, más baba is akaratos (skorpió ) mert L. brutál, eddig sikerült elterelnem a figyelmét dolgokról csak tartok tőle , ez már nem sokáig lesz így.

Anikó!!!!! hurrá fogacskák :lol:
Nálunk 8 fog van és most újból kezdtük a zizis éjszakákat. Elalszik 8-9 között és már 10-11 között ébredés és utána még vagy 4x aztán megunom és be a nagyágyba ( ott is felsír,de alszik tovább )

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Kép

Kép

Kép [/img]

Ezen a képen jól látszik, hogy a j. lábával még mindig kifelé csámpizik :roll:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Sziasztok!

Lehetek én a következő nyuszi??

Néhányan emlékezhettek rám.
Szóval teljesen nem szakadtam el a topiktól, tudni akartam, mi van Veletek!
Bocs, a zugolvasásáért, de sokszor csak erre volt időm.

Ha ismét befogadtok, akkor igyekszem most már gyakrabban jönni.

Eszter

Kép

Kép
ske

Halihó!

Zugolvasók akkor most már nehogy megint eltűnjetek tessék jönni és írni!

Evi Mátyásom pakolós, akaratos, vigyorgós, szeretgetős és szeret a középpontban lenni! :lol: Ja és anyás, de nagyon!

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sziasztok!

Örülök a kedves fogattatásnak.

Akkor kezdem a képekkel:
Kép

itt kb fél órás Kép

itt fél éves Kép

ez a kedvencem Kép
ission

Dalma
Miért nem írtam eddig?

Úgy éreztem már késő, met ez egy jól összeszokott csapat, de mivel Katica felhozta ez a témát, hát előmerészkedtem :D

Évi
Igen, első baba. Ő is nagyon akratos, akkora patáliát csapott vmelyik nap a gyógyszertárban, csak met nem adtam neki oda a pénztárcámat, mindeni minket bámult.

Klarissza
Félegyházán szültem végül is, nem bántam meg, nagyon kedvesek voltak a szülésznők, orvosok, csecsemősők. Csak sajna előtte 3 hetet bent kellett feküdnöm és az nem volt túl kellemes.

Igen zugolvasás, arra kell figyelni, hogy semmi olyat ne írjon az ember, amit egyébként se mondana el senkinek, mert kitudja ki téved ide......

Egyébként minden baba gyönyörűséges, olyan jó nézni milyen szépen fejlődnek.

Johannáról:
Mászik de, iszonyatos tempóban, feláll, kapaszkodva lépeget, néha egy-egy pillanatra egyedül is megáll.

Na ennyi voltam most, ébredés van.
ission

Ske:de jó hogy jöttél. :lol:

Ission: Üdv itt.NMagyon édes a kislányod :lol:

Évi:nagyon édes Lilla,és ahogy visszi azt a kukát .... :lol: :lol:
Jó sok fogatok van,Kevin is nagyon akaratos :?

Kisteso: még nagyon filozok hogy most vagy csak egy évmulva kezdjük,amikor Kevin már egy kicsit nagyobb lenne.Mert ha most 2 lenne mire megszületne,félek hogy még kicsi lenne.Ti mit gondoltok?
Dalma: neked milyen igy?nagyon nehéz .

000kata

Sziasztok!

Minden gyerkőc gyönyörű! :D

Móni!
Hello zugolvasó-társ. :)

Kata!
Nálunk is aktuális a tesó-projekt, de mi úgy néz ki még várunk néhány hónapot, ugyanis a gyerekorvosunk rámhozta a frászt bárányhimlő témában. Ugyanis én még nem voltam és most tesó előtt be kell oltatnom magam, nehogy közben elkapjam.

Ádám is pakol ezerrel és mostanában kezd már hisztizni, ha valami nem úgy történik, ahogy ő elképzelte.
Ő is mászik 120-szal, áll és kapaszkodva megy. 78 cm és 8800 g. még mindig utálja a gyümölcsöket, bár néha kegyet gyakorol rajtam és eszik pár kanállal.
9 hónaposan jött az első fogunk, nagyon szenved velük, már 4 van. :D

próbálok fotókat is tenni.

Kép

Kép
ske

Kép Kép

Kép

Kép

Kép
ske

Ske:nagyon édes Ádám :lol: és ügyes is.

Kép Segitek Apának

000kata

Kata!
Kevin is cuki és látom már most mennyit dolgozik! :D

Ha már így felbátorodtam ma délelőtt kérdeznék párat:

Meddig kell babavizezni/forralt vizezni? Mikor kaphatja Ádám azt az ásványvizet, amit én is iszom(szénsavmentes)?

Ti mit adtok reggelire és vacsira a gyerkőcöknek?

Kép

Kép
ske

Kata, ilyen kis dolgos fickó mellé már jöhet a tesó :lol: :lol: :lol: de jó ez a fotó, ügyes a kis Kevin. Én ha még vállalhatnék babócát, most rögtön belevágnék a tesó-projektbe, de ezt majd eldöntöd Te! Mire a tesó megszületne már Kevin majdnem 2 éves lenne és akkor már nagyon ügyesek.

Móni, azok a szemek!!! Jó nagy baba volt, mennyivel született? Micsoda hajkorona! A pancsolós foton nagyon huncut.

Ske, én már "ismerlek" zugolvasós koromból :lol: üdv. újra itt, de most már el ne tűnjél. Helyes a kisfiad, de Ő se dicsekedhet nagy hajzuhataggal, akárcsak Lillám :) nekünk az a kevés is ami van olyan kis vékony, pihe. pedig már úgy szeretnék neki csatot, gumit pakolászni.

Ma voltunk reggel 11 hós mázsáláson , 9300 gr brrrrr és nem tudom milyen hosszú, mert azt már nem engedte, hogy megmérjék. Majd az 1 éves méricskélésen. Ilyen kis akaratos skorpió, nem lesz egyszerű az én szűz szülöttem után :roll:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Ske, most olvasom a kérdést, én csapvizet nem adok se forralva, se anélkül, mert mi sem isszuk :roll: de szénsavmentes ásványvizet már kapott párszor, ha elfogy a Jana-víz ( de nem a baby, mert már régen a 1,5 literes sima Janát vettem , ugyanaz mint a baba változat csak olcsóbb) már csak sima vizet veszek, amit mi is iszunk.

Reggeli (korán ) tápi és akkor még visszaalszik , velünk reggelizik később és azt eszi amit mi ( kifli, zsemle, kenyér, sajt, 1x1 felvágott és ilyenek )
Vacsi változó, ha mi nem eszünk akkor megy a tejpép, ha mi együtt vacsorázunk akkor az aktuális vacsit, tegnap pl. krumplipüré+roston csirkemell . Ez van , azt mondta ma védőnéni, a nagy durva dolgok kivételével már mindent ehet :lol:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Évi: igen 2 lenne szivem szerint én is belevágnák rögtön csak nekem semmi segitségem nincs ha járnék az orvoshoz mindenhova vinnem kell kevint.Kevint a délpestibe szültem 2 óra az utazás :? :cry: ezt nem vállalám be ujra.Itt érden meg tudtommal 2 doki van és semelyik se szimpi.Nemtudom :cry:

000kata

Kri: te hova jártál orvoshoz ?itt érden?itt van valami jó doki?

000kata

Csajok én mint 3 gyerekes anyuka elárulom nektek, hogy én soha nem forraltam a vizet és mi is csak ásványvizet iszunk! Na abban mondjuk válogatós vagyok és ez itt a reklám helye :lol: vagy nestlét, vagy naturaqua-t iszom meg csak! :roll: A többibe számomra érezhető szénsav is van amit utálok, pedig ráírják, hogy mentes! Vagy az én orromnak büdös :oops: Tudjátok mint a jó vodka se íze, se bűze :lol:

Első két gyerkőcöm között két év 4 hónap van nagyon arik voltak kicsiknek, de ez sajna most nem mondható el róluk. Ölik egymást állandóan marakodnak, verekednek már alig bírom idegekkel :twisted:

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Évi, Lilla mint egy játékbaba, olyan szép! Komámasszony, hát azt a kukát meg hová viszed? :) Kaja nekünk is így van, azt eszi, amit mi.

Ske, hát te jól eltűntél! Nagyon nagyot nőtt Ádám, mióta nem láttuk. Jó magas lett (volt kitől örökölni).

Kata, cuki Kevin a talicskával, meg kell zabálni a kis dolgos embert!

Víz: amit mi iszunk. Sosem forraltam neki. 5-6 hónapos kora óta iszik csak mást mint tejci, akkor meg már nem forralgattam neki az ásványvizet. Mi felváltva a naturaquát és a szentkirályit isszuk forralás nélkül.

Tesó:: Nem is magam miatt nehéz, hanem az a baj, hogy nem tudok velük annyit foglalkozni mint szeretnék, meg macera a kimozdulás velük, bár így is jó sokat megyünk. Kornél már veszettül unja magát itthon, nagyon vágyik már oviba. Már csak 3 hét... én is baromira várom. Most, hogy látom a végét kezd már nagyon tele lenni a puttonyom a sok vitatkozással vele, mert semmit nem akar megcsinálni szépszóval. Bár mostanában mintha javult volna.
Meg az etetés-altatás a bonyi. Mondjuk kb fél éve kaját rendelek, nem főzök, csak mikor elfelejtem megrendelni. van, hogy nem ízlik neki, az inkább mást kér, az sem jó, inkább Pannáét kéri, ő közben dobálja a cuccait ki az etetőszékből, Pannát még etetni kell, Kornél közben kicsit malackodik is, fegyelmezni kell, stb. Közben pisi lesz, ilyesmi, szóval az etetés nem egy leányálom.
Aztán az altatás. "Nem akarok aludni, még kakiljunk, szomjas vagyok", közben Panna visít, ne hagyjam egyedül, ettől Kornél nem tud elaludni. Amikor Pannához megyek, akkor K énekel, vagy brümmög hangosan. De aztán végre csend van. Egy órát (mint most). Aztán kezdődik az uzsiztatás, ami mint az ebéd, vagy a reggeli. Aztán kimegyünk az udvarra, és nyugi van, Kornél elvan, csak Pannát kell járatni, meg lesni mit eszik fel a földről (de ezt úgyis tudjátok).
De ezen kívül semmi gond nincs velük, csodásan eljátszanak már most együtt, imádják egymást, nevetnek együtt, totál jó partnerek.
Szóval dióhéjban: Nem egyszerű terelgetni őket, de csak ezt a pici időt kell kihúzni, aztán szinte semmi gondunk nem lesz velük, mert ott lesznek ők egymásnak. A bátyám és énköztem alig 3 év van, de minden gyerekkori emlékemben ő a főszereplő, és sosem unatkoztunk, akár nyári szünetben, akár nyaraláskor, akár hétköznap esténként, mert annyira összenőttünk. Szóval én örülök a kis korkülönbségnek, csak ajánlani tudom! :)Ha zavaros voltam, az azért volt, mert ilyen kusza az életünk is! :wink:

Mostanában volt pár nehéz hónap, mert teljesen eltérően aludtak, összevissza, és ezt menedzselni még nehezebb volt. Most már talán úgy néz ki együtt alszanak el, így picit több időm van, de megvár az a hülye házimunka. :?

Kép
Kép
dalminha

Klarissza, jó ellentéteset írtunk! :) Szóval Kata, gyereke válogatja. Talán a fiú-lány páros könnyebb, nem? Nem rivalizálnak annyit. Vagyis mi tesómmal szinte sosem veszekedtünk, csak minimálisat. Roli mindig engedett nekem... :D

Kép
Kép
dalminha

Dalma, olyan szépen írtál a gyerekeidről, szinte ott voltam mikor olvastam!
Figyu, nálunk a szemetes a kedvenc játék. fürdőbe,konyhába, udvaron mindig mindent a kukába tettünk :lol: az utolsó falevél, pelenka.... most kb. 2 napja kezdte, hogy kiszedeget dolgokat a szemetesből (konyha, fürdő, az udvarit nem éri fel csak ölből) szóval nagyon résen kell lenni, mert önállósodik a lány és guberál :twisted:

Panna is dobálózik az etetőszékből? Nálunk az valami őrület, szeretne egyedül enni, kézzel!!! nem kanállal és az szörnyű malackodás, aztán gondol egyet és repül kanál, tányér, cumisüveg...már vettem öntapadós tányérkát és 1 percig nem okozott nehézséget, csak kidobott pénz volt, mert semmit nem ér :x

Dalma, Te gondolkodtál már azon, ha itt a rossz idő (eső, köd...) hogy viselik majd a gyerekek, hogy nem lehet szinte egész nap az udvaron időzni?
Nálunk már korán reggel még a csipi a szemébe van, és már mondja, hogy pá-pá-pá-pá, ami azt jelenti, hogy ki a lakásból az udvarra :roll:
Most napközben ugye anyuméknál időzik többet, de már ők is tartanak a rossz időtől, hogy fog majd visszaszokni a lakásba :shock:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Csajok köszönöm.

Dalma: hát azért nehéz lehet.És szerinted könnyebb lehet ha kevin már 3 éves ha megszületne a tesó?vagy ugyan olyan?

000kata

Kata, itt van ilyen példa is. A kislány 3éves volt, amikor tesó született, igaz, hogy ment már oviba, csak éppen, amikor hazajött, minden percet az anyukájával akart tölteni( ami érthető is) csak ott volt a friss tesó, aki ebben baromira zavarta. Kin csapódott le? Persze a tesón. Mert még nem szokta meg, hogy ott van, hozzátartozik a családhoz, az anyukájához. A nagy hisztizett, a pici bőgött ezen. Tökjó volt. Szóval szerintem vagy kicsi, (2 év körüli) korkülönbség, vagy akkor szülessen a tesó, amikor a nagy már őven ovis, és már élvezi azt.
De tényleg te érzed, a baba meg úgyis akkor jön, amikor ő akar. Persze ha nem tesztek ellene. :wink:

Évi, Kornélnál már eljátszottuk 2x ezt a jön a rosszidő témát. Hát, marha nehéz. Mi akkor mindig a szomszédban lógtunk a kis barátjánál, mi anyukák meg kávézgattunk. Amikor Panna született, akkor is akkor állt be a rossz idő, de Kornélt akkor már nem izgatta. Gumicsizma, esőkabát, és hajrá. Mire jön a hideg, már csak Pannám lesz itthon, és akkor sztem megyünk sokat játszóházba, meg árkádba, Kikába, ilyesmi a terv. délután meg majd megyünk Koriért oviba! :)
ja, Panna is dobálózik állandóan. Meg a kukát pakolássza. DEtto Lilla. Azt szoktam még csinálni, hogy előhagyok egy nagy táskát (persze csak az enyém jó neki), telerakodom pelenkával, babával, kisautóval, zoknival és azt rámolhatja. Meg a konyhában ki van nevezve egy gyerekszekrény, Kornélnál találtam még ki, ahol csupa nekik való dolog van elrhető magasságban, műanyagdoboz, szűrők, ilyesmik, és amikor a kuka felé közelít, megmutatom, hogy inkább ez a Pannáé, ezt rakodhatja. És így nem tiltom végülis, csak rávezetem a neki való dologra. Utálok mindenre nemet mondani és tiltani, ezt a cselt Kornélnál eljátszottam, és ő marha hamar megtanult mindent, mi nem neki való. Azokhoz soha nem is nyúlt. Nem kellett elpakolni az alsó polcokról, szófogadó volt. Panna az tök más, pedig mindkettő skorpió

Megjött a falvédő, olyan szép... majd lefotózom.

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok Lányok!!

Ission üdv köztünk!!Édes a lánykád!!!Az én második nevem is Johanna, anyukám is az, és ha az én kisfiam kislány lett volna, szintén Johanna lett volna :wink:

Kata!Kevin nagyon édes, hogy dolgozik!!! :)

Ske!Milyen helyes nagyfiús Ádám :)

Vera :) Olyan szép minden gyerkőcöd!És Iza, tündéri :)

Mi is szeretnénk a kistesót(meg hát én benne vagyok a korban is már :oops: )úgy vagyunk vele, jön amikor jönnie kell :wink:
Csak hát amig még szopi van, meg nuku menses, addig honnan tudjam a peteérésemet.Régebben én állandóan figyeltem magam.Most is voltak jelek kb.2 hete, szurkálás, tojásfehérje :oops:

Kellene nyitni egy topicot, a 2008-as novemberi babák kistesót szeretnénk címmel.Csak én nem tudom,hogy kell topicot nyitni újat
Vendég

Fürtöske ne már!!!!!!!!!!!!! Nehogy itthagyon bárki is bennünket új topik nyitással!!!!!!!!!!

Én is nagyon szeretnék még babót meg párom is csak ne lennének azok a piszkos anyagiak :twisted:

Egyébként annyira gyereke válogatja nálunk is volt egy kislány ugyanannyi korkülönbséggel mint a fiaim, született öccse hát teljesen visszafejlődött. Ja és annyira utálta, hogy mindig meg akarta verni az újszülöttet. Enyim fiam meg annyira imádta a kistesóját, hogy még pelenkázni is akarta! A másik szomszédban a nagylány ugyanúgy imádta a kistesóját. Szóval ahány ház annyi szokás és annyi fajta gyerek!

Vera tudna nekünk erről legtöbbet mesélni! :wink:

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Köszönöm a többieknek is, akik utólag köszöntöttek!! :) :)

évi
Nagyon cuki lehet Lillád , ahogy mendegél. :) Azok a szemek... :) Gyönyörű kislány, a párod majd tarthatja távol az udvarlókat. :) És látom van benne erő. ;) Én is szeretnék már csattokat, de Nekünk is olyan vékony, kevés hajunk van, na de majd!! :) A skorpiók akaratosak?? Ja, akkor nem is azért, mert Engem örökölt?? :) :lol:

kata
De jó Nektek!!! Tényleg jó, hogy ilyen férjed van! Akkor hajrááá kiskati!! :D :D

nati
Még az is jó, mikor megkérdik, hogy hívják, mondom a nevét és néznek bambán... Pedig szerintem érthető. A legjobb az volt, mikor mondom a nőnek Kincső, néz néz majd megkérdi még egyszer és még egyszer, azt mondja nem érti. Aztán mondja neki a pasi is, aki vele volt, de még úgy se értette... :? Majd nagy okosan megállapította ilyen név nincs is. 8) De már olyan is volt , hogy inkább Dorkát mondok.

vera, dalmi

Nekem ruhában (szoknya ruha) volt és úgy is megkérdezte a nagy okos bizt.őr, hogy kisfiú?? :shock: :shock: jó, nincs fülbevalónk , na de akkor is!!!

ission

Üdvözlet közöttünk!!! Nagyon édes a kislányod!! :)

ske
De jó, hogy előkerültél!! Én emlékszem Rátok!! Ádám nagyon vagány pasivá cseperedett. :)

Korkülönbségben szerintem Dalminak igaza van, sajnos tesóm és Én közöttem 6 év van és az nagyon, de nagyon sok!! :( Főleg mivel Ő ráadásul még fiú is. Nekem szinte semmi emlékem Vele, mindig előbre járt, Ő volt a nagyfiú, mindig más érdekelte, na meg féltékeny is volt nagyon Rám.

Csajok tettem fel szülinapos képet a titkosba, akit érdekel kukkatsa meg. :)

Na megyek, mert holnap elutazunk vidékre (230km) és csak vasárnap jövünk haza, úgyhogy addig nem is tudlak olvasni és írni se. :( :( :(

Jó éjt, vigyázzatok Magatokra és a babákra!!!! :)

Kép
Kép
anya1118

Évi
jaj de cuki ez a lány!! és a kukahordás :) :)
Lábikája visszaáll majd v. mit mondott a Dévényes?-gondolom már nem jártok...én újra hívtam a miénket mert L. iszonyatosan pipiskedett, lábújjhegyen áll, lépeget. Azt mondja csak valami buta rossz szokás miatt, nem tónusproblem.

Léna nem skorpió de szörnyen akaratos...hiába szűz. :shock: és kezdi hanyattvágni magát ha nem az van amit ő elgondolt. :twisted: Tudom nem kell ilyenkor tudomást venni róla, de olyan kis butus még h. félek beüti magát, így felveszem és az van amit ő akar. :x Mit lehet ilyenkor tenni??

Ission
nagyon szép kislányod van! -és félórásan is milyen kis sima volt. :)

Ske
de jó h. jöttél Te is újra!!!!! Nagyon nagyott nőtt Ádám mióta nem láttuk.Igazán magas srác lesz! :D na meg persze ügyes is.

Kata
gyermekmunka??? :?: :!: :lol: gyanus, gyanus már értem miért jöhet mindjárt a kistesó. :wink:
Na de nagyon édes Kevin ahogy segít.

Nálunk a hugom 3és fél évvel fiatalabb, nálunk az bevállt. Emlékszem h. vártam h. megszülessen, meg segítettem anyának utána. A szomszédban 23 hós volt a kisfiú mikor huga született. Az h. felvett baby szokásokat csak egy dolog, de h. az anyuka sehová nem tud kimozdulni 2vel, számomra riasztó.Se egy buszozás se semmi egyedül.Alig várja h. oviba adhassa. Persze akinek van segítsége az más.
Nekünk ha lesz/lehet még, akkor tuti 3év lesz köztük, addig kiélvezem Léna társaságát. :wink:

Kép
katica_75

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?