A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Bond!
én is kocsival megyek így úgy néz ki...de a jövő7 nekünk is jobb lenne...

Kép
Kép
csibe83

csibe83! :)

Mivel nektek gyakorlatilag egyformán jó, beszéljétek meg egymás között. :roll: Nekem nem jó sem így, sem úgy.

Kép
Kép
200907?

Bond!! Nem vagy semmi! Én erre a mutatványra képtelen lettem volna :lol:

Dodi! Akkor én is rossz anya vagyok,mert valamelyik nap én sem ébredtem fel arra,hogy a ki.....tt légzésfigyelő besípolt :twisted: Amikor apa már ott volt,hogy kikapcsolja,akkor keltem fel :cry: Csak egy kicsit voltam fáradt :D

Lányok! Nekünk ez a kaki dolog sehogy nem megy. Tudom,hogy anyatejes babáknál normál ha akár 5 napig sincs kaki,de nálunk már a 2.napon iszonyat hasfájás van,de a kaka meg sehol. Úgyhogy általában hőmérőzöm vagy kúpozom a gyereket. Szerintetek ebből nem lehet semmi baj? Pedig sokat iszom,nem eszem olyan kajákat ami fogna,nem tudom,hogy a kis bogyókám miért nem tud magától kaksizni. :cry:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Bond

Ügyi vagy, én szopi közben nem tudok mást csinálni. :roll:

Kép
Kép
orsi777

Nem nagy a mai termés...

Sillia
A nővéremnek csináltak ilyen műtétet... utána született a legkisebb gyereke :wink:

Bond
Kispiskóta Bendéje 8 kiló :wink:
http://www.babafalva.hu/download/Suly-kor-fiuk.pdf

Boo
Zsiráfunk nincsen... :cry:

Ronmay
:roll: :roll: :roll:
Én van, hogy egy, van, hogy 2 cicibő etetek...
Bimbóra: szopi után kend be pár csepp anyatejjel... szopik közötti időben legyen minél többet szabadon... nagyon jó még a hajszárítóból ráfújatott meleg...
Vendég

Ügyi vagyok és te nem lettetek volna képes erre? :shock: Én sem voltam képes, ezért bénáztam. :? :lol: :lol: :lol:

iringó! :)

Köszi a táblicskut. Eredmény: Manónak legalább valamivel 9 kiló alatt kell lennie, az átlag 12. Ő most 10,2. Huginál viszont ippeg hogy csak a 4 kiló. (Magamtól megtáláltam a lányokat is, na milyen vagyok? 8) )

Kép
Kép
200907?

ügyi vagy, én is ezt tettem,akkor én is ügyi vagyok :roll:

Kép
Kép
orsi777

Igen. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Bond!
Tőled jött az ötlet, hogy legyen új tali, erre nem jó se így se úgy???? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Mi történt?

Boo!
Jó, hogy Villányba mentek, mert én valamelyik nap is Tokajra gondoltam, mikor írtam. Villány is jó hely, csak pont más irányba van, mint Tokaj... :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Viszont ott még finomabb borok vannak!!!!! Legalábbis az én ízlésemnek. :D

Voltunk ma bent a munkahelyemen a Petrával. Mei tai-ba vittem (kb. 2 km), nagyon jól viselte, szinte végig aludt, pedig összesen vagy két órát rám volt kötve. :D Szerencsére ő nagyon szereti ezt a fajta sétát, megkockáztatom, hogy jobban, mint a babakocsit.
Így tud nézelődni, aztán mikor elfárad, akkor rám hajtja a kis fejét és alszik is.

Kép
katy76

katy76! :)

Erre a hétvégére gondoltam megszervezni. Végül a hétköznap lett jó. Én csak szombaton érnék rá. Ti mindenhová kocsival mentek, tehát jóval kötetlenebbek vagytok, mint én.
Így nem csak a nap nem jó, de még az időpont is jóval korlátozottabb.
Jövő hét pedig teljesen felejtős.

Kép
Kép
200907?

Iringo

Köszi köszi, már tejezem magam, ÉSS ma sikerült egy cickóbol szopizni :!: , nem is értem, de tuti ha megkínálom a másikból biztos szív azon is. a kis haspók, nem is értem hogy lehet ennyit enni.
persze este megkapja mind a kettőt, most kíváncsi leszek bírja e négyig vagy sem...
sokat eszik mégsem tartozik ő sem a "nehézsúlyúak" közé, éppen elhagytuk az 5 kg.viszont bazi hosszú, már 65 cm(56-al született) a buksi meg 40 cm(33,5 volt).
Kezd olyan lenni mint Sillia Lócija :wink:

Bond
Jövő hét miért felejtős?

És még ma ami történt. Apa megvette Patagóniába a jegyeket dec25-febr25ig. Mi persze nem megyünk...Mi lesz akkor ithon egyedül? :roll: Már tervezem is a progikat :lol:

Mi van veletek lányok ma nem pörögtök nagyon... :roll:

KépKép

KépKép
ronmay

NYuszi

Ne aggódj, nem lesz semmi baj, neünk vol olyan hogy 10 napig semmi,mondjuk ő tök jól elvolt, mígnem kipiszkáltam a kakát.pfuh hát volt mennyiség. de nekünk már visszaállt az evés után kaka jön témára...
A kúptól nem lesz semmi baja... :wink:

KépKép

KépKép
ronmay

Sziasztok! :lol:

Sikerült visszaolvasnom!! :lol:

Az összes baba nagyon szép, és az anyukák nagyon ügyik, hogy ilyen jó képeket tudnak gyártani :lol: :lol:

ancsurti: a költözés egy rémálom volt :roll: Teljesen kipurcantunk fizikailag és szellemileg is. De már túl vagyunk rajta, van mit kipihenni- illetve lenne mit, ha tudnék pihenni, de mindig van valami, amit ismét el kell intézni :roll: De majd csak vége lesz... :P
A tipp nem jött be :lol: :lol:

bond: neked sem jött be a tipped :P
/megjegyzem, nem lesz egyszerű :lol: :lol: /

A múltkor olyan lazán megjegyeztem, hogy van net, minden ok.... ahha: szerda reggel elolvastam az itteni lemaradásom, gondoltam, majd szopi után válaszolok. Közben a párom próbált netezni, de nem volt kapcsolat, mindenáron előugrott a tárcsázó /itt kábelnetünk van, a t- onlányosat lemondtuk/. Nekifeküdtem a gépnek, de nem bírtam netet varázsolni, plusz a Vista is megborult. Újratelepítés. Még mindig nincs net. Szakember barát kihív. Csodálkozik, próbálkozik, net sehol. Ma reggel Apa kollegája jön, hogy majd csodát tesz. Nem tett. Én közben el, dolgokat elintézni meg Nyuszikát rota oltásra vinni. Hazaértem, sehol senki, mert apa lelépett az autójában olajat cserélni, kollegája meg dolgozni. Gép ugyanúgy, illetve ismét újratelepítve, net sehol. Bepöccentem, felhívtam a céget, akitől vettük a gépet, hogy jöjjenek már ki, mert ez egy rakás sz@r. Mondták, hogy jövő hét, vagy vigyem be. Bevittem. Szegény babócám meg már gyökeret eresztett a bébihordozóban :( Ott a srác megnézte a gépet, náluk tökéletesen működött, volt net :shock: Kábelnet hibabejelentést felhívtam, ahol is kedvesen közölték, hogy le van TILTVA a netem, mert érvénytelen a szerződés :shock: :shock: Ugyanis hétfőn a beködős srácok mondták, hgoy mivel éppen tele volt a kezem a Katával, jó lesz, ha a párom aláírja a szerződést, úgyis mindegy..... Csakhogy az irodában nem így gondolták, ezért letiltottak. Mehettem be a szolgáltatóhoz aláírni. Ott mondtam a srácnak, hogy hogy jártam, és hogy nagyon pipa vagyok. Szegény nem győzött elnézést kérni, s mondta, hogy direkt mondták a szerelőknek, hogy ne mondják, hogy mindegy, ki ír alá. Az enyémen kívül még volt pár aláírandó szerződés ott.... :roll:
Na de most már van net!!! :lol: :lol: :lol: Ja és a lényeg: közben enyémapa telefonált, hogy nem hiszem el, de: bement a bkútra, méretett fagyállót, meg töltött bele. Utána jött volna az olajcsere, de nem tudta felnyitni a motorháztetőt! :shock: Egy órát várt az ismerős szerelőre, vele leszedték, kiderült, hogy kiakadt a bowden a helyéről. Meg apa is kiakadt. Ráadásul a Babócának vettünk kb. két hete egy olyan lámpát, ami akvárium formájú, és miközben világít, úsznak benne a halak. De tegnap óta nem úsznak, elromlott benne az a bizbasz motor :cry: Hogy mostanában minden bedöglik! :roll: :cry:
Jól kipanaszkodtam magam :P
Kislányom amúgy jól kajálta az oltást, nemhogy nem köpte ki, de utána még cuppogott is! :D :D :D Meg is mérték, ha már ott vltunk: 62,5 cm, és 5840 g. 22- én meg mehetünk a 3 hónapos oltásra, az már nem lesz ilyen cuppogós... :roll: :)
Egy csomó mindent akartam még, de elfelejtettem :roll:

Kép
agi125r

Ja igen: megvettem a Suttogót, mert már annyit volt itt emlegetve. Meg mint ahogy olvastam, mi anélkül, hogy tudtam volna, a 4É szerint éltünk. Egész e hétig, ugyanis megborult a rend, ezért megvettem a könyvet, hátha kisül belőle valami. Csak egy bibi van: eddig pont olvasni volt a legkevesebb időm :roll De majd igyekszem :lol:
A talin is elgondolkodtam, de szombaton jönnek párom tesójáék, vasárnap meg anyukám. Ám a jövő hét talán nem lehetetlen, viszont tényleg fedett hely kellene, mert nem lesz már jó idő :cry: :cry: :cry:

Kép
agi125r

ronmay! :)

Egy darabig egyszerre csak 1 gyerekkel tudok elszabadulni. :roll: (Pláne, ha még az idő is vacak lesz :? )

Te ne emlegess itt nekem utazásokat, meg hasonlókat. Irigy vagyok. :roll: :oops: :lol: Viszont kerünk részleteket és hogy milyen lesz így a karácsonyotok? :o

agi125r! :)

Költözés: :P :P :P :P :P
A többi: :? :? :? :? :? :?

Tipp: hőlégballonozás :lol:

Kép
Kép
200907?

Vajon merre boojdokol? :roll: :?:

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 13:28-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok

Vagyok én is. Csak egy kicsit elszállt az agyam a Norbi tanárjain ismét. Nem hiszem el hogy normális dolog ennyi leckét adatni a gyereknek, és már a 3. hétvégén tanulunk 6 versszakos verset. Úgy néz ki hogy átviszem másik iskolába. Sajnos ez amúgy is indokolt, mert már amit írtam fegyelem sincs az osztályban. Azt csinálnak amit akarnak. Közben elvittem a meixner féle vizsgálatra, mivel voltak kétségeim az írással kapcsolatban, és igen beigazolódott hogy vannak vele nehézségek, amik valószínű hogy kiküszöbölhetőek lettek volna akkor ha elsőben nem roham léptekben haladtak volna a betű tanulással, és egyhéten nem 5 betűt vettek volna. Így csak pta az információt, de elraktározni nagyon nehezen tudja. Ez van a szövegértéssel is, mert olvasásnál ugyan így heti 5 betűt vettek. Azt mondta ez a fejlesztő pedagógus hogy itt nem az volt a lényeg hogy a gyerekek ezt jól bevágják és elsajátítsák, hanem minél hamarabb kivégezzék a könyveket. Matekból is és magyarból is 4-4 könyvük van, de hogy minek. Közben meg nem veszik észre ha a gyerekkel gond van. Csak be írja hogy lassú tempó, meg sok a hiba stb.... Nem hiszem hogy a szülőnek kell erre felfigyelni hogy íráskor a gyerek kihagy betűket, és az gond. Mi van ha én egy olyan szülő vagyok aki nem foglalkozik a gyerekkel, akkor a gyerek így járt, és egész életben bukdácsolni fog? Szóval azt mondta a pedagógus, hogy mindenképpen hozzuk el onnan a gyereket másik iskolába, és keressünk egy fejlesztőpedagógust aki a tanórák után foglalkozik vele, és megmondja hogy itthon mit kell vele gyakorolni. Ma megyünk a másik iskolába 2-re és beszélünk az igazgatóhelyettessel, hétfőn pedig a tanárral, egy zenetagozatos osztályba fog kerülni. Első hetek biztos nehezen fognak menni, mert ő amúgy is egy lelkizős gyerek, aki nehezen viseli a változásokat, de ennyit megér ha utána nyugalom lesz, nem lesz ordítás, és szépen tud haladni.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Jó reggelt!!!

Boo

Hurráá, az erkély az nagy előny, Müzli is kipisloghat oda, enyém kutyám sokat van ott, no meg a kertben is... :wink: :lol:
Most néztem meg enyém fiam 9 hetesen 4490-en volt..Szal teljesen jó súlya van Zsirinek :wink: :lol:

Apa mászik, én is mászom, de Roló még nem :lol: Így mi ketten itthon maradunk. szar lesz de van előnye :arrow: még erősebb lesz a kapcsolat. Amúgy jövőre én megyek Spanyolba, igaz csak 3 hétre :lol: Ilyen család ez. Roló is úgy jött össze, hogy én 3 hetet spanyolba voltam, apa meg franciába. Ezért is mondjuk, hogy csodagyerek :lol:

Gabi

Huha, bizti nehéz lehet, nekem még annyira távoli ez az ovi suli jkérdés, aztán meg ha odakerülök pánikolok hogy kit hova :lol:

Bond

Miért csak egy gyerekkel? :roll: Szoninak 3-om van de ő viszi hozza javarészt. És az ő kölykei nem egyszerűek...
Persze egyszerűbb egyel az kétségtelen :wink:
És neked a szombati nap kivételével melyik nap jó??7köznap?
Szenteste még együtt :wink: :wink: :lol: :lol: , aztán lemegyek Debrecenbe a szüleimhez, aztán vissza, mert ott nem lehet mászni :lol: Még nem tom mi lesz, messze van...

KépKép

KépKép
ronmay

Sziasztok!

Na, tegnap voltam a pszichológusnál. Adtam a sz.rnak egy pofont. :?
Nem, hogy okosabb nem lettem, most még inkább lelkiismeret-furdalásom van, hogy pocsék anya vagyok. Ugyanis a néni szép burkoltan közölte velem, hogy csak és kizárólag én tehetek az egészről.
Ja, és vegyem tudomásul, hogy testvérféltékenység igenis mindenhol van, de ez már túlzott reakció, amit a Nóci visz véghez, és méllyen nézzünk magunkba, hogyan jutottunk idáig.

És elmondta a végén, szinte ugyanazt, mint a védőnénink korábban: gügyögni neki, sokat mosolyogni rá, és a kicsit hagyjam valakire legalább napi 1 órára, amikor csak a Nócival vagyok.
Az a röhej, hogy én elmondtam a hölgynek, hogy amikor ráérnék, mert mondjuk alszik a Virág, akkor a Nóra mindenfélét csinál, csak velem nem foglalkozik. Kizárólag akkor hisztizik, csinálja a hepárét, amikor a Virág a kezemben van.
Pl: kérdezem tőle: eszel valamit kislányom, tutira nem éhes. Ha 5-ször kérdezem, akkor se. Ha kirakom neki, akkor se.
Nekiállok szoptatni, a második percnél benyögi, hogy ő enne.
Mondom, most várni kell: éktelen üvöltés, hogy éheztetem, és nem adok neki enni, és csak a Virágot szeretem. Ha készítettem valamit, és az elől van, az tutira nem kell neki.
Befejezem a szopit, adok enni neki: sokszor szinte az egész ott marad, mert valójában nem is volt éhes.
Kicsit kezdek már beagyalni.
Azért is dühít ez a hagyjamapicitvalakire hozzáállás, mert azon kívül, hogy vszínű a Nócival nem jutunk elöbbre (az előbb írtam, miért), még a Virágot is elhanyagolom. Ráadásul esténként, amikor most oviidőben a Nóci otthon van, a Vica 2 óránként eszik általában, és sokat sír. MIre megszoptatom, felöltöztetem, és éppen ráér valaki - mondjuk valamelyik szomszéd, mert ki más, arra kezdhetjük is az egészet előről. :x

Bocsi lányok, hogy így kitört belőlem, de muszáj kiadnom magamból!
Tegnap mondtam apának, miket mondott a pszichológus, erre rámondta, hogy ezt eddig is tudta, hogy rajtam függ. De megoldást ő se tudott. Annyit mondott, hogy jövő héten már nem megy minden nap íjjazni, majd este foglalkozik ő a Vicával.
Kiváncsi leszek, mi lesz belőle.

Bond: azért nem lehettél semmi ezzel a szoptatási-fejési atrakcióval. Ilyent meg se próbálok: mint már említettem, nekem két kéz szükséges mindkét tevékenységhez (sokszor még kevés is).

Agi125r: üdv. a klubban. Pár oldallal ezelőtt én is írtam a mi Murphynkról.

Boo: Amikor Nóci született, a sárvári kórház csecsemősei behívtak, mikor a sarkából vették a vért, hogy nézzem. Egy idősebb nő pofámba röhögött, hogy: anyuka, meg kell ezt szokni. (sajnos rákényszerültem)
És állítólag a gyerek a csöppnyi fájdalmat érzi csak, a többi sírás jobbára az idegen környezet, és a szülő érezhető idegessége miatt van.
Mondjuk azt máig nem értem, hogy a SOTE1-en úgy levették a vért a gyerektől (kb 1,5 éves volt akkor), hogy szinte észre se vette, Szombathelyen meg 1-2 hónap különbséggel 3-an feküdtek rá, mindenhol izzadt és agyonüvöltötte magát, és így is 2-szer kellett szúrni.......

Kép
Kép]
hendegabi

Gabi1: még neked akartam írni: ez igen pocsék dolog, főleg egy érzékeny gyerekkel, mint Norbid.
De végiggondolva a dolgokat, még inkább most legyen nehezebb egy kicsit, a váltás miatt, de hosszú távon mindenképp jobb lesz.

Csak zárójelben jegyzem meg, itt sincs sokkal jobb helyzet. Igaz, a tanítónénik aranyosak, és szeretettel bánnak a gyerekekkel, sőt segítik őket, ha problémásabbak, de itt is a Karácsonyraírjonolvassonagyerek szemlélet él. Eredménye: ugyan ír, és olvas, de csak a betűket érzékeli, a mögötte lévő tartalmat nem. Jó példa rá a Vivien: Másodikas volt már, olvasókönyvből szépen olvasott. De a matek feladatokat sorra elrontotta, mert nem bírta maga elolvasni a feladatokat - azaz elolvasta, de nem értette. A hétköznapba meg még nehezebben alkalmazta. Pl: egy időben igen fogyott a sampon, nem tudtam, miért, mire rájöttem, hogy azzal fürdik tusfürdő helyett. Kérdeztem, miért: azt hitte az a tusfürdő. :shock: Ló betűkkel volt ráírva, hogy sampon!

Betti és Réka ugyanabba a suliba járnak?

Kép
Kép]
hendegabi

Gabi

Sajnos az oktatás színvonala a béka segge alatt van. De a gyerekek morálja is.
Nekem a lányok falusi iskolában kezdtek, ahol gyakorlatilag lehetetlen volt haladni a tananyaggal. Szülőin mindig arról volt szó hogy pl. Pistike egyszerűen nekiáll enni tanórán vagy szaladgál a padokon vagy egyszerűen elhagyja a termet.
Anyuka válasza: vállvonogatás. Ki nem mondott de élő gondolat volt többeknél: kapálni iskola nélkül is tud a gyerek :?
Nekem sajnos nem állt módomban Fehérvárra járatni a lányokat, csak a jó eszüknek és a szorgalmuknak köszönhető hogy rendesen haladtak. És néhány segítőkész pedagógusnak, akik külön foglalkoztak velük.
Amikor visszaköltöztünk a városba Réka 7.-be Dalma 6.-ba ment, és akkor szembesültünk azzal, hogy az addigi kitűnő bizonyítványuk egy jobb városi iskolában édeskevés. Dalma tehetséggondozó osztályba került, eleve kis tudósok közé, bizony fel kellett kötni a gatyát (+magántanárt fizetni) hogy utolérjék a többieket.
És az igazgatónőnek fél óra beszélgetés után volt arra szeme, hogy Rékát a mentalitása miatt nem javasolta a kiemelt osztályba.
Nem bírta volna a versenyt. (mint később sajnos beigazolódott a "normál" versenyt sem bírta :cry: )

Ebből az egészből végülis nem tudom mit akartam kihozni...

Dalma elmondta hogy néz ki egy matekóra egy gimnáziumban:
A tanár megkéri azokat akiket érdekel a mondanivalója hogy üljenek az első padokba és nekik megtartja az órát.
Mert ha nem így tenne órát sem tudna tartani.
Tudom, hogy az alapítványi iskolákban erős oktatás folyik és fegyelem van. Csak azt nem mindenki tudja megfizetni :?

Valamelyik nap sétáltam Lócival a városban és gondoltam meglepem Dalmát: megvárom a suli előtt.
Lányok, ahogy jöttek ki a diákok, olyan cigarettafüst lett a gimi udvarán hogy a sarki krimóban nincs olyan szerintem!
És a fiúk! Szerintem nagy részük buzi.. Dalma szerint nem buzik csak EMO-sok de nem vagyok biztos benne hogy a kettő nem ugyanaz. És ahogy beszélnek meg viselkednek! A lányok is..

Lehet, hogy én vagyok már öreg mindehhez. Amikor én voltam diák akkor is voltak furcsaságok, akkor is voltak rossz gyerekek de azért az nem fordulhatott volna elő ami most, hogy még általánosban (talán 2.ban) az egyik kisfiú arconköpte a tanárnénit akiknek erre megszaladt a keze.
A szülők feljelentették +megfenyegették hogy megverik..

Bocsi ha sok voltam :oops:
Vendég

Lili fulladt éjjel,egész héten folyt az orra,ebéd után hazahoztam az oviból.Azt hittem megússzuk,de nem. :( Mindjárt indulunk a gyerekorvoshoz.Egész hétvégére volt programunk,jöttek volna hozzánk többen,mi is mentünk volna ide-oda.Most mindent lemondok,nehogy nagyobb baj legyen,és megint kórházba kelljen mennünk.Mindig hétvégére jön ez rá...
Azért nincs nagy baj,tudom én ezt kezelni neki,ne izguljatok! :D
Vendég

Hendegabi

Nagyon sajnálom a kialakult helyzetet. Én is épp ennyi idős voltam amikor megszületett a kisöcsém. Vissza tudok emlékezni mennyire mardosott a féltékenység, csak én sosem mertem ezt így kifejezésre juttatni.
Tudom, hogy ettől neked nem könnyebb, de jobb ha Nóci ezt látványosan csinálja és nem belülről emésztődik.
Jótanácsot adni sajnos nem tudok. Pszichológusokban már rég nem hiszek.
Az idő talán eredményt hoz.

Agi

Mi a tollért nem szólt a szolgáltatótok hogy:te figyeljél már, érvénytelen a szerződés, nehogy a gépedben keresd a hibát?? :shock: :shock:
Vendég

Amúgy egész éjjel nem aludtam, Lőrinc csupa szörcsögés+kétszer bekakált éjjel.
Nem tud aludni mert nem kap levegőt :(
Vendég

Sziasztok! :lol:

Bond: nem nyert :lol: :lol: No és a szopis mutatványod.... gondolkodtál már cirkuszon? :lol: :lol:

Boo: nem irigyellek a költözködés miatt :roll: Van egy javaslatom: ha nem akarsz megőrülni, már most állj neki pakolni. Mi sajnos gyorsan akartuk letudni az egészet, az eredmény: kupi és káosz a régi és az új lakásban is :roll: A régiben: mit nem raktam el?? Az újban: mit hova raktam??? Mellesleg a franc se gondolta volna, hogy ennyi cuccunk van :shock: :roll: És minden baráti segítséget fogadjatok el! Mi nagyvonalúan visszautasítottuk a segítség nagy részét, így majdnem megőrültünk. :lol: De majd miután végeztetek, jó érzés lesz elnyújtózni az új kecóban, esetleg Zsirit az erkélyre kivinni :lol: :lol: A régi főbérlőnek meg soha ne legyen nagyobb nyeresége a két heti lakbéreteknél! :twisted:

gabi1: tudtam, hogy a tanároknak a körmükre kell nézni, de hogy ennyire??? Az ember azt gondolná, ogy jó kezekben van a gyereke, de mégsem.... :roll: :evil: Szerintem is inkább most legyen a fiadnak egy kisebb trauma a suliváltás miatt, mint hogy később hátránnyal induljon az életnek a hülye tanárok miatt. Az új suliban is majd biztos talál magának jófej barátokat, bár ezt most azt hiszem, hiába mondod neki....

rommay: két hónap apa nélkül? :cry: Nem lehet könnyű... Ez a mászás ilyen sokáig tart? Mire mászik és hányszor? :lol: :lol: /tudom ám, hogy nem megy az olyan gyorsan :lol: /

hgabi: olvastam ám én is a te pechszériádat, neked sem volt egyszerű :roll: Ez a pszichomókus meg adja vissza a diplomáját, ha nem tud segíteni, csak cseszegetni. Kell még mennetek hozzá? Én úgy képzelem el az ilyesmit, hogy minden érintett féllel beszélget a pszichológus, külön- külön és együtt is. Van erre vonatkozólag vmi megállapodásotok?

Kép
agi125r

Silia: "És a fiúk! Szerintem nagy részük buzi.. Dalma szerint nem buzik csak EMO-sok de nem vagyok biztos benne hogy a kettő nem ugyanaz. " :lol: :lol: :lol: Tényleg érdekesen néznek ki ezek az emós csávók. Múltkor mondtam is apának, ha egy ilyennel állít haza a lányunk, én nem is tudom, mit csinálok.... Majd apa lerendezi az érzékeny kis lelkét a kiscsávónak :lol: :lol: :lol:
Mikor kicsi voltam, városi suliban kezdtem, és harmadik osztály második félévében költöztünk falura. Nekem pont az tett jót, ott ugyanis kiderült, hogy a reál tárgyak nagyon mennek. Persze tudom, hogy ez nem a falusi- városi iskola, sokkal inkább a tanár felelőssége, hogy kiderült. Pedig az osztály létszáma sem volt kevesebb, csak a tanár volt figyelmesebb. Mivel az új isiben több sikerélményem volt, jobban is szerettem suliba járni :lol:
Azért nem szólt a szolgáltató, mert nem szokás az ilyesmi. Csak ha nem fizetsz, akkor küldenek levelet, mailt. Mondtam is az üfszolgálatosnak, hogy egy telefon /meg kellett adni a számom ugyanis/, vagy egy mail nem ártott volna. Nem mondott rá semmit, csak a szemével körözött. Mármint, hogy az ő cégüknél ilyesmi nem szokás. Úgyhogy panaszkodhatok a sóhivatalban, meg itt :lol: :lol:

lilisgabi: nagyon sajnálom Lilit, meg a hétvégéteket! :( De tudom, hogy meg tudod oldani, de kinek hiányzott még ez is? :evil: Lilinek gyors gyógyulást! :lol:

Kép
agi125r

:shock: :shock: Kata még mindig alszik :lol: :lol:
7- kor kelt, szopizott picit, majd játék, nézelődés, aztán 8 körül kezdett nagyokat pislogni, betettem az ágyikójába. Egyszer felébredt, mert kiesett a cumija, de azóta is szuszókál :lol: :lol: A végén visszaáll a napirend, csak el ne kiabáljam.... :lol: :lol: /pedig még mindig nem sokat olvastam a suttogóból /

Kép
agi125r

Sillia: Lóci sem szereti az orrszívózást? :( Nekünk néha egész simán megy, néha meg kész tortúra :roll: És nem jöttem még rá, hogy mitől függ....

Kép
agi125r

agi

kiszipákoltuk neki de hiába két perc után újra szörcsög. sőt, az orrszívótol csak rosszabb a helyzet mert akkor sír és úgy még jobban tele lesz az orra.
amúgy jól van láza sincs meg semmi, csak ha aludna rögtön megtelik a nózi. nem eldugul, hanem szörcsőgősen tele lesz.
ha szopizik teljesen kitisztul neki.
éjjel fél 2-ig járkáltam vel a lakásban, úgy , hogy a cici a szájában volt.
így legalább ő aludt.
aztán kb. 4-ig mellettem volt de aludni így sem tudtunk. :(
Vendég

Ági!

No ha a Suttogó olvasásától beáll a napirend, akkor ide vele nekem is! :lol:

Költözés!

Bánnám én a tortúrát, de mennénk már mi is!!! (mondjuk nekünk a kert végébe nem lesz olyan melós... :P 8) :lol:

Boo!

Gratula az új kecóhoz. Fenyegesd meg a régi bérlőt, hogy feljelented az apehnál. Gondolom nem volt normális szerződésetek, nem fizetett utánatok adót. :twisted: (na jó, ezt senki nem csinálja, de anno én is megfenyegettem a főbérlőmet, mert eljöttem idejekorán, ő meg nem engedett be a ruháimért, ugyanis nem kért kauciót előre. :lol: Persze beijedt és beengedett összepakolni. :lol: )

007!

Ha jól sejtem mostanában nincs túl jó kedved... :roll:

Amúgy nem megyek ma topictalira, így nem tudom felmérni a helyet. Kenguru fektetve bejött, de normál állapotában nagyon nem. Úgyhogy veszek egy mei tait. Ha jövőhéten összehozunk egy talit és addigra sikerül beszerezni, és be is válik, akkor tuti megyek.

Ja! Én következő gyerekkel úgy tervezek menni, hogy kenguru fektetve, Noé esernyőre csukható kocsiban. Persze Noé előtt is sokmindent terveztem, aztán ez lett belőle. Éppenséggel a babakocsit is le akarom cserélni, mert oké, hogy 4 szintbe dönthető, teljesen vízszintesbe is, de csak itt a környéken tudom használni. Szóval ha Noé elég nagy lesz és megveszem a könnyebb kocsit, akkor majd a következő babának olyan kocsit veszek, ami csak újszülöttnek jó, mózessel. Ezt pedig el fogom adni.

Kép
Kép
tabati

Sillia!

Sajnálom Lócit! :( Téged is... :roll: Akkor ez ördögi kör. Én eddig csak egyszer próbáltam az orrszívót, de nem félt tőle Noé. Nem úgy a hajszárítótól. :shock: Nem is tudom, hogy akiknál nagy haja van a bébinek (Dodi, Breki) hogy oldájátok meg a hajszárítást. Én most, hogy egy kicsit hidegebb van, de még nem fűtünk (csak egyszer gyújtottunk be fürdésnél valamelyik nap)gondoltam megszárítom picit a haját. Volt olyan sikítás, hogy csak na... Férjem azóta is emlegeti (ő tartotta a hajszárítót), hogy így még sosem hallotta üvölteni, és biztos őt fogja érte utálni. :lol:

De most jut eszembe Sillia! Ti nem azt a szájjal szivogatóst használjátok? Vagy azóta van porszívósotok? Az a szájas megoldás nagy náthánál nem jön be?

Kép
Kép
tabati

Sziasztok! :)

Az ma éjjeli is kimaradt ugyanaz a szopi. Most kifogom próbálni, hogy megint kifűzöm az állatkákat a rácsok közük, akkor vajon megint lesz-e elakadás, nyüszögés és kajáláls a szokott időben. :roll:

boo!

Kösz, de nem nappal volt, nem éjjel. :roll: :lol: :lol: :lol:

Kéró: :D :D :D :D , költözésnek nem kell segítség? :wink: :wink: :wink: :wink:

hendegabi!

:x :x :x :x :x :x Majd mi megoldjuk ezt is, ha összedugjuk a buksinkat. Jó? :wink:

gabi1!

Inkább nem írok semmit. :? :? :? :? :x :x :x :( :( :( :(

ronmay!

Azért csak egyikőjüket tudom vinni, mert nem tudom az egyiket tolni, a másikat meg távirányítani vagy a kezét fogni útközben, mert még annyira nem tud egyedül, megbízhatóan közelekedni. Autó meg nem lészen.

tabati!

Semmi különösebb bajom nincs, ne aggódj! :) Csak most nem jó a tali és kevesebbet irogatok. De azért még jók az életfunkcóim. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Sillia! Nekünk is elég sokat szürcsög Lili és sajnos gyakran kell emiatt leszívni az orrát. Mondjuk neki nincs vele baja,általában röhög rajta. Nekünk a dokinő ajánlott egy nagyon szuper orröblítő oldatot,az a neve,hogy Physiomer csecsemő orröblítő oldat. Befújsz neki egy keveset és 1 perc sem tellik bele,már jön le megától a cucc,1* kell csak megszívni. Nekünk nagyon bevált,próbáld ki, hátha.

Boo!! Hova költöztök,ha nem titok? Remélem ez az albi már jó lesz. Nem irigyellek akkor,az elkövetkező időszak miatt,de annál jobb lesz,amikor már ott lesztek.

Ma délután megyek a kolleganőm templomi búcsúztatójára,Lili addig apával lesz,de nem izgulok,jól kijönnek egymással :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Boo!
Nekem mei tai-ban nem nehéz a Petra. Amúgy 5 és fél kiló volt legutóbb. Lehet, hogy a sok Pilatesnek köszönhető, de elég erősek a hátizmaim. Próbálj meg figyelni a tartásodra, úgy kevésbé fognak az izmok is elfáradni. És jó szorosan és minél magasabbra kösd magadra, ne félj, nem fog neki fájni.

Sillia!
Mikor írtad a szájjal szívós orrszívót, gyorsan beszereztem én is egyet, mert őszintén szólva sajnáltam a gyereket porszívózni.
Viszont be kellett látnom, hogy negyede annyira sem szív a szájjal szívós, mint a porszívós.
Petrának a tej szokott az orrába felmenni néha, én 2-3 naponta ki szoktam neki porszívózni az orrát és bár teljesen átlátszó, de mindig van benne kis váladék is meg fikuszka is.

Egyébként már megint az én hülye parám volt ez a "sajnálom a gyerek orrát porszívózni", mert meg se kottyan neki.

Tabati!
Petrának van haja rendesen, de én még soha nem szárítottam meg hajszárítóval. :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops:
Én kimondottan erre rendszeresítettem egy sapkát. Jól megtörölgetem neki a kifogóval, majd gyors fésülés és rárakom a sapkát. A szopi, büfi alatt rajta van, és mire leteszem, már meg is száradt a hajacskája.
Még most is, hogy csak 22 fok van a szobájában (nálunk nagyon durván fűtenek, úgyhogy most van a leghidegebb).

Kép
katy76

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 13:30-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sokkal olcsóbb megoldás, egy deci vízbe egy mokkás kanál sót kell belerakni és felforralni, majd lehűteni. Fülpiszkát belemártani és azzal körbe mosni az orrlyukakat. Ez is jól fellazítja a cuccost és bármikor elkészíthető.

H.Gabi!
Sajnálom, hogy a pszichológussal se mentél sokra. De légyszi ne ostorozd magad, hogy a Te hibád, mert szerintem egy ilyen szituációt nem lehet egyedül megoldani. (értem ez alatt, hogy ahogy írod, Apától nem kapsz túl sok segítséget)

Én már kikeltem volna magamból, ha Apa meló után minden napra csinálna magának programot.
Előfordul 2-3 hetente egyszer, hogy nincs itthon a fürdetésnél, de ez kibírható.
Petra fél 6-6 körül ébred, és utána már nem alszik, azt az időt igenis elvárom, hogy Apa itthon töltse. Egész nap velem van a gyerek, szüksége van más ingerekre is.

Gabi1!
A barátnőm fia is most másodikos. Elsős korában az első félévben kitűnő volt, majd a félév után nem sokkal megbetegedett és otthon volt kb. 1 hónapot. Ez alatt az idő alatt mindent a barátnőmmel próbált pótolni, amikor is a barátnőmnek feltűnt, hogy a gyerek durván keveri a betűket.
Elvitte egy szakemberhez, és kiderült, hogy a fiú diszklexiás és diszgráfiás.
Ezek után bement a tanító nénihez, és megkérdezte, hogy ugyan miért lett az ő fia kitűnő tanuló, mikor ilyen problémákkal küzd.
A tanár közölte, hogy ez hülyeség, a gyereknek semmi baja, csak picit lassabban tanulja a betűket, de a többiek még rosszabbak. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Na, azóta a kisfiú is hetente 2x jár fejlesztő tanárhoz (külön pénzért természetesen).

Ennyit az oktatásról.... :evil: :evil: :evil:

Kép
katy76

Boo!
Én a helyedben beszereznék a sarki közértestől, stb. kartondobozokat, meg még a nagy kék Ikeás zsákokba is jó pakolni.
A pakolást meg úgy oldanám meg, hogy gyerekkel a kezemben kérném, hogy ebbe ezt pakoljátok, abba azt pakoljátok... És minden dobozra rá kell írni, hogy milyen jellegű dolgok vannak benne (pl. törékeny konyha-dolgok, nyári ruhák, stb.)

Azzal kezd, amit nem használtok. Pl. Nyári ruhák, könyvek, cd-k. A konyhában elég, ha elől marad 2-3 tányér, pohár, evőeszköz, minden más mehet a dobozokba.
Én amikor költöztünk, vettem olcsó papírtörlő gurigákat, és azzal választottam szét a tányérokat, poharakat. Így tiszták maradnak, és az új lakásban úgyis hasznát veszed a papírtörlőknek takarítás közben. :wink:

Sérülékeny bútorokhoz meg érdemes fóliát beszerezni (mint amit a reptéren is használnak).

(mi már 3x költöztünk Apával, így lassan rutinos költözőnek számítunk)

Kép
katy76

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 13:30-kor.

KépKép

KépKép
boo

Köszi lányok. Sajna, én azt reméltem, valami okosat mond majd a néni.
Agi: egyelőre csak velem akart beszélni, most várni kell, és próbálkozni a gügyögéssel, agyondicsérgetéssel, babusgatással.
Ha romlana a helyzet, 2 hét múlva szeretne látni minket gyerekestől, ha nem változik akkor 1 hónap múlva...

Sillia: én akartam hinni benne, bár a korábbi depim kapcsán már egyszer csalódtam, amikor kapásból kaptam egy rahedli nyugtatót, amitől aztán kába voltam, és éppolyan levert....
Miután a porszívónk is elromlott, nekünk se könnyű az orszívás.
Én sterimárt használtam (tengeri sóból készült oldat), és néha most is fújok be neki, mert ki is folyik egy része ezzel.
Amikor ennyire szörcsögős volt a Vica: befújtam sterimárral, vártam kb 1 percig, leszívtam, és kis anyatejet csöppentettem az orrába.
Ezt minden szopi előtt eljátszottam.
Ha nem fogtuk le, nem igazán sírt, inkább csak ha nagyon éhes volt már.
EMO-s gyerekek - ne is említsed, valóban buzinak néznek ki.
Amúgy az most divat is állítólag.

Katy: sajnos apától valóban nem kapok most olyan segítséget, mint amire szükség lenne. Remélem, a jövő héttől tényleg több időt tud szánni ránk, és talán közösen kicsit könnyebb lesz.

Boo: az, hogy apa játszon Nócival, állítólag nem elég, mivel a picivel is én vagyok, és ezért a nagynak is én kellek.
Vivien ezerrel udvaroltat magának. 5-6 hétig színét se láttuk.
Elmúlt hétvégén szombat este 6-kor jött - a barátjával, akit 9 körül apa hazatranszportált. Nyílván csak egymással foglalkoztak.
Vasárnap 11-ig aludt. Utána kb 1 órát telefonált, majd ebéd után naplót írt, és ismét telefonált. Kb 15-20 percet foglalkozott a Nórival. (na, meg leszedte, összehajtogatta a beszáradt ruhákat! :) ) Megint telefonált.
4-kor meg vitte apa haza. :?
Egyébként az ebéd utáni telefonáláskor Vivivel is megcsinálta a hisztit a Nóri, üvöltött, csapkolódott, vagdosta magát kb 2 perc után, hogy hagyja már abba.
Komolyan gondolkodtam, hogy hidegzuhany alá teszem....

Most megyek, főzök egy kis krumlilevest. 83 éves szomszéd néni szerint még csak attól van tej!!! (4 gyereket nevelt fel, abból egy ikerpár, akiket 3 hónapig csak szoptatott)

Kép
Kép]
hendegabi

Sillia: nagyon sajnálom Lócit és persze téged is :cry: Reméljük, hamar elmúlik nála a szörcsögés :D

Tabati: Még nem sokáig jutottam, de nekem szimpi! A stílusa, a hozzáállása a babaneveléshez, minden! :lol: De végső véleményt majd akkor mondok, ha kiolvastam :lol: Az meg nem tudom, mikor lesz.... :lol:
Még ha egyszerűbb is a költözés, akkor is macera. De a végén jó :lol: :lol:

Bond: miért baj az, ha kimarad az éjjeli szopi?

Boo: a segítség jól jön majd :lol: :lol: Mi kartondobozokban cuccoltunk át, illetve bazinagy és erős szemetes/vagy milyen/ zsákokban. Voltunk olyan hülyék, hogy nem költöztetőkre bíztuk a dolgot. Sok mindent el tudtunk pakolni zsákokba meg dobozokba, amik meg nem fértek el, azok jöttek utánfutóval. Bútorokat vettünk újakat, csak a mi ágyunk jött velünk, a baba ágya, pelenkázó komódja meg polca. Ezek utánfutkosón meg tetőcsomagtartón jöttek.
De elterveztem: ha innen költözünk, az csak egyféleképp: költöztető cég kihív, instrukciók kiad, én meg megyek wellneselni, hogy mire megjövök, az új, berendezett kéróba kipihenten érkezzek :lol: :lol: :lol:

Kép
agi125r

Lilisgabi: nektek meg jobbulást. Csesszus, még ebben is hasonlítunk egymásra.
Csak te nem kezeled olyan bénán, hogy két gyereked van. :?

Kép
Kép]
hendegabi

Hgabi!

Ne ostorozd már magad!!! :!: :!: Minden gyerek más, ez meg pont szerencsétlenség neked, hogy leényod illyen féltékeny.

Boo!

Köszi, már vettünk is ilyen fúvós melegítős bigyót. (asszem ventillátoros hősugárzónak híjják...) amúgy nem szoktam szárítani, hisz alig van haja, de most úgy gondoltam hideg van és nehogy...

Kép
Kép
tabati

hgabi: ha romlik a helyzet, akkor 2 hét múlva??? Addig meg megőrül az ember lánya :cry: Sajnos nem vagyok szakember, nem tudok tanálcsot adni :( De azt innen is látom, hogy a férjednek többet kéne segíteni. De mint megígérte, így is lesz :lol: Akkor talán javul a helyzet, mert ő tud foglalkozni a picivel, te meg a Nócival /kivéve a szopi, mert azt tiedapa nem tudja átvállalni :lol: / Vagy esetleg a közös családi program. Egy séta, kirándulás /bár most pont nem az igazi az idő hozzá :roll: / közös cukrászdázás, ilyesmik. Csak tippelgetek, de ki tudja? Hátha.... :lol:
Jó tejserkentő a leves, mert folyadékot nyomatsz :lol: :lol: Legalábbis azt olvastam vhol, hogy ezek a "varázslevesek" azért jók, mert folyadékot adsz a szervezetednek. Más egyéb oka nincs.

Kép
agi125r

hendegabi! :)

Próbáld meg leszerelni Nócit azzal, hogy megkérdezed mit szeretne. Nyilván azt fogja majd válaszolni, hogy enni. Mondd, hogy jó, de most te nem tudod neki megcsinálni, de azért segítesz. Tudod: "vedd elő szépen a kenyeret. Ügyesen vajazd meg, úgy. A paradicsomot látod? Melyik felvágottad szeretnéd?" és hasonlók.
Ő nem azt akarja, hogy Virággal ne foglalkozz hanem, hogy vele is foglalkozzál.
Ha ilyesmivel nem megy, akkor próbáld meg esetleg, hogy Virág az ő babája. Te kajáltatod ugyan, de kérd meg, hogy etesse ő is. Hozzon kiskanalat, tányért, pohárkából itassa meg és akkor fog jóóóóóóó nagyra nőni akkorára, mint ő.
De próbálkozhatsz mondókával, énekléssel is, még akkor is, ha közben ezerrel csapkodja magát a földhöz.
"A" verzió: abba hagyja, mert látja, hogy nem reagálsz rá, jól el vagy foglalva magatokkal
"B" verzió: abbahagyja, mert érdekli, hogy mit énekelsz
"C" verzió: kifárad. :roll: :roll: :roll: :roll:
(Már csak azért sem rossz énekelni, mert egy kicsit magad is kikapcsolod, másrészt pedig Nócira nyugtatólag hat. Ismerősek lesznek neki idővel. Végig nézz a szemébe, hogy érezze megbízhat benned, semmi más nem létezik rajtad kívűl. Még az a hangzavar sem, amit Virág csap. Ha te folyton rászólsz, kiabálsz vele, akkor attól Nóci is megijed, kiegyensúlyozatlanabb lesz. Neki TE vagy a biztonság, beléd kapaszkodik)

És NEM vagy rossz anya!!! Rengeteget cipelsz a válladon, nem a tenyerén hord a Jóisten. :( Én úgy érzem, hogy Apára azért számíthatsz de tény, hogy döntően neked kell mindenről gondoskodnod.
Anyukádtól sem a legjobb indításd kaptad, hiszen mindannyian alapvetően azt a képet visszük tovább feleségként, anyaként, amit mi láttunk otthonról. A teúgysemvagyráképes hozzáállás sok mindent megtorpedózik ám, holott igenis benned van a képesség, meg tudod csinálni az adott dolgot, de ha porba tiporják az önbizalmadat, akkor a végén még te is elhiszed, amit mások állítanak.
Szóval, gyerünk több önbizalommal és igenis meglesz az eredménye. Igaz ugyan, hogy nem holnap, de meglesz. Jó? :wink:

lorca, kicsidodi, breki76 és még sokan mások? :?:

(Folyik az orrom és fázom. A legyszívesebben az összes gyerekemmel ágyba bújva átaludnám az egész napot. Fáradt vagyok alighanem és megint virágzik valami izé. :? :? )

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 13:31-kor.

KépKép

KépKép
boo

Tabati

Katy írta
Petrának van haja rendesen, de én még soha nem szárítottam meg hajszárítóval.
Én kimondottan erre rendszeresítettem egy sapkát. Jól megtörölgetem neki a kifogóval, majd gyors fésülés és rárakom a sapkát. A szopi, büfi alatt rajta van, és mire leteszem, már meg is száradt a hajacskája

Odettnál dettó.

Boo

Én múlt héten kaptam apától ACER Netbbok-ot ajándékba, nekem bejött.
(dicsekedtem is itt vele :lol: )
Régi albérlet: Lehet, hogy ezekután nem törődnék annyira a takarításával. :roll:

Kép
Kép
orsi777

boo! :)

Mi van, úgy érzed, hogy rám fér? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Köszi :D , de engem a technológiája érdekelne igaz, hogy hogyan képes erre, mi van a dobozban. :?:

agi125r! :)

Az nem baj, hogyha kevesebbszer igényli a szopit, hiszen ő tudja, hogy mire van szüksége. Csak azt szeretném, hogy ne azért maradjon el, mert nem tudja "jelezni" a csörgés-zörgéssel. Ugyanis a sírás az nem az ő műfaja. :shock: :roll:

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 13:31-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 13:32-kor.

KépKép

KépKép
boo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?