Köszi a többieknek is a hiányolást, jól esik

.
Remélem nem hagyok ki senkit

.
Lilisgabi!
Örülök, hogy nálatok ilyen jól alakultak a dolgok, és látom van is benne melód

, de ahogy Sillia is írta, nincs erre recept, hiszen minden gyerek más és más, ráadásul mások a körülmények, lehetőségek, szokások.... Nyilván nálatok az is jól jön, hogy sokat tudsz meríteni a tanulmányaidból

. Az viszont szerintem nem a legjobb módszer, hogy erősíted a gyerekben az ellnérzést, úgy hogy mondjuk csak ő kap ajándékot, és "látod, Lottinak nem vettünk", meg eszünk sütit "de a hugodnak meg ne mond"... Nálunk ez a családban úgy szokott kinézni, hogy ha a nagy kap valamit, akkor választ vmi apróságot a kicsinek. Fontos, hogy tényleg kisebb, vagy "gagyibb" legyen, de vmi legyen. Így azért megmarad neki az örömszerzés pozitív élménye, nem csak az önzését erősítem

. Meg pl. cukiban is: ő degeszre eszi magát, de a huginak is viszünk (később persze) mondjuk egy rolettit, vagy tölcsért... Hülyén hangzik, de nálunk tényleg bejött, mert eléred vele, amit jelenleg te is, hogy kiváltságosnak érzi magát, ugyanakkor tudatosítod benne, hogy a huga igenis létezik, és gondolni kell rá, de kiválszthatja ő, hogy mit vigyünk, ő adhatja oda...így ő lesz a nagy és okos nővér

.
Persze,ha nektek így bejön.... Nem beleugatni akarok, csak nálunk meg így vált be

.
HGabi!
Két bnőmnél is volt hasonló probéma: egyiküknél a 3 éves "álomgyerek", Bence újra bepisilt és teljesen "megdinkult" Csenge érkezésekor. Szegénykémnek rátett, hogy ez egybeesett a költözéssel, és az ovikezdéssel is

. Annyi volt körülötte a változás, hogy abba még én egy felnőtt is belegágyul, nem hogy egy ilyen picurka gyerek.
A másik a 3,5 éves Noémi, aki nagyon agresszív és teljességgel "neveletlen" lett, pdeig az anyukája egy nagyon intelligens csaj, aki előtte is, és ezután is rengeteget foglalkozik vele. Minden ovibamenetelkor ordenáré hisztit csapott, annyira hogy rendszeresen elhányta magát, meg ilyenek. A kicsit folyamatosan szidta a legválogatottabb szitokszavakkal, és ha a szülei látták bántotta is

. Ez persze mind a szülőknek szólt, mert mikor már ott volt imádta az ovit, és ha azt hitte nem látják, babusgatta Rékát....
Mindkét gyereknél pszichológus segített, teljesen eredményesen

! Náluk is úgy volt, hogy először a szülővel beszélnek, mert való igaz,hogy ilyenkor a szülő viselkedése az egyik legmeghatározóbb. De nem vagyunk pszichológusok, és erre nehéz felkészülni, főleg ha az embernek 1986000 más dolga is van közben...

. De ezzel sajnos szembe kell nézni, és ettől még egyáltalán nem rossz egy szülő, csak meg kell próbálni változtatni rajta, mint ahogy ezt te meg is teszed

.
Aztán pár alkalommal cska a gyerekekkel találkozott a doki, végül ismét a zsülővel, és elmondtami a teendő. Mindkettőjüknél rövid időn belül rendbejött a dolog

. Sőt, azóta Bence huga, Csenge is járt a doktornéninél, mert a dackorszak kezdetén annyira vad lett, hogy állandóan megverte a bátyja ovistársait (!

), meg harapdált mindenkit. Ezt is megoldották!
Szóval nálatok sem lesz gond, csak bizz a pszichológusban! Az ilyen problémákra vannak különböző sémák, nagyon nem lőhet mellé. A két hetet sztem azért mondta, mert Vica nagyon pici még, hátha javul a helyzet, vagy apa is "bevethető" addigra....
Sztem tényleg menjetek vissza, ha nem változik a helyzet. Addig is kitartást, és gyere bátran "panaszkodni"

.
Bond!
Janinak mindig sok volt a sava, de csak Renie-vel próbálta kordában tartani. Nem tudjuk mi volt előbb, de ehhez még magas vérnyomást is örökölt, és sokat is idegeskedik (Ők azok a barátaink, akik januárra várják Petra babát, Janinak nemrég új munkahelyet kellett keresni, és őket öntötte el a szennyvíz is, Kriszta munkahelyén meg van egy H1N1-es így már nem dolgozik, de napokigegyütt voltak....stb. szóval nagyon nem jönnek össze mostanában a dolok nekik

). Ezek miatt lett egy-egy fekély a gyomorszáján, meg a nyelőcsövén, és most ezek fakadtak ki, megrepedtek, emiatt vért hányt

. Ez a gyomorvérzés. Azt mondták, ha teljesen átszakadt volna a nyálkahártyája, nem csak részben, akkor elvérzett volna, mert ezt nem lehet műteni

. De hála Istennek nem lett tragédia. Most kap a vérnyomására gyógyszert, amitől élből nem olyan feszült, pedig nem nyugtató, meg kap a gyomorsavra is vmit. Nagy szerencséje, hogy már hónapok óta nem cigizik ő sem a baba miatt, de előtte sokat cigizett, ami csak rátett erre az egészre, inni meg sose ivott, mert az is nagyon rontja az ilyesmit. Még két hétig otthon lesz, diétázik, és pihen (? nem képes rá

). Aztán mehet dolgozni, de erre mindig figyelnie kell...
Suli
Én is az említett okokból preferálom az egyházit

. Nálunk pl. nem volt kérdés, hogy egyetemre/főiskolába menjünk-e, és a jelentkezők több, mint 85%-át (!) felvették. Gyerekkorban az ember még nagyon alkalmazkodó, nekünk az a szint vált természetessé, nem okozott nehézséget felvenni a tempót, mert nagyon jól fel is volt építve az egész. És senkinek sem kellett vért izzadni, én pl. nagyon ritkán tanultam otthon, elég volt ha órán odafigyeltem, pedig nem vagyok zseni

. A tanáraim mindig emberségesek voltak, és valóban érdeklődtek a problémáink iránt, volt kihez fordulni, ha arról volt szó

. Nekem voltak olyan hagyományos értelemben vett "oktatóim". Pl. a töri-irodalom tanárnőm, aki egy valóságos vaslady volt, és elég sokat követelt, meg az órájára csak "tisztességes öltözetben" lehetett bemenni, mégis annyi mindent tanultunk tőle az életről, hogy soha nem fogom őt elfelejteni! És sztem a tárgyi tudásunk is több az átlagnál (

). Pedig egyszer a karikafülbevalóm miatt megkérdezte, hogy "Mi vagy te, szarasmarha, hogy karikákat aggatsz a fejedre?"

. Meg ha egy kicsit is kilátszott vmink, egyből osztott, hogy miért várjuk el a férfiaktól, hogy tiszteljenek minket, ha mi magunk prostituáljuk magunkat

. Persze ez is csak egy iskola, és nem kell csodákat várni, de itt soha nem volt precedens tanár-, vagy szülőverésre, és nekem szempont az is, hogy kb. 5 kisebbségi járt a sulinkba, de ők is abból a fajtából, hogy soha nem érte attrocitás őket emiatt

.
Na, mindegy, ez még a jövő zenéje, de azért megleőpdtem, hogy a cseppet sem hívő férjem azonnal ráállt, sőt szorgalmazta az egyházi sulit, mert ő is tudja mik a különbségek az ő egykori sulja, meg az enyém között

.
Boo!
Az acetonos lehellet tényleg cukor-problémára utalhat

! De reméljük "csak" nem iszik elég folyadékot, ugyanis a cukrosoknak is azért acetonos a szájszaga, mert ők hiába isznak sokat, az egyből ürül is, így olyan mintha nem innának.
A lába nem lehet, hogy orbáncos lett a csípéstől? Sógoromnak is az volt, és nagyon hosszadalmasan tartott neki, mert nem tudták mi az

. (Végül anyu jött rá

). Szóval azért kérdezzetek rá, hogy ki lehessen zárni.
Te meg kávézzál csájje, vagy ilyesmi, mert nem lesz vicces, ha egyszer Zsiristől nyomsz egy piruettet

. Magadra is figyelj oda!!!!