A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Boo
Az én igényeimnek megfelelő a gép, de ha neked van laptop-od, akkor biztos furcsa lenne ez a pici gép. Nekem még nem volt gépem, az asztali gépet használtam eddig, netezésre, levelezésre. A billentyőzettel nincs bajom, nem ütök el többet, mint az asztali géppel tettem. Az aksija leírása szerint 8 órát bír, habár még nem mértem, de kb. bírja addig. Csúszkát nem kell használnom többet, mint a laptop-on.
képnézegetés-szerkesztés milyen? attól tartok az én fényképező buziságomhoz esetleg pici a képernyője
passz.

Hivatalosan XP van a gépen, amit szeretek.
Ha van még kérdésed, apa szívesen megválaszolja neked(informatikus) :wink:

Kép
Kép
orsi777

Boo!
Mi pont ezért voltunk egy újraélesztő tanfolyamon az első hétvégén. Nálunk is sokat riasztott.
Mint utóbb kiderült, egyrészt az érzékelő lapok voltak túl távol egymástól és így a Petra hamar lemászott róla, másrészt az érzékenység is túl érzékenyre volt állítva.
Mindenesetre a tanfolyamon elmondták, hogy ha nem lélegzik, akkor a bőre színét kell figyelni leginkább, mert a mélyalvás közben van, hogy egyenletesen veszik a levegőt, és van, hogy 15-20 mp kimarad. Ez teljesen normális.

Azt próbáld ki - én kipróbáltam -, hogy éjszaka, mikor jó mélyen alszik Zsiri, de a légzésfigyelő nem riaszt, ugyanúgy nyúljál hozzá, mint most éjszaka. Pont olyan mély és hirtelen lélegzetet fog venni, mint tegnap éjszaka.
Ezt csak azért érdemes kipróbálni, mert akkor megnyugszol, hogy az egész csak a légzésfigyelő hülye játéka.

És az érzékelőlapokat próbáld összébb húzni, és az ágynak arra a térfelére húzni, ahol Zsiri alszik, hogy mindkettő alatta legyen, mikor fekszik az ágyban.

Én az érzékenység beállítást másképp értelmezem ezek szerint, mert szerintem minél nagyobb számra van állítva az érzékenység, annál apróbb mozgásokat is érez. Tehát ha pl. 3-ról 4-re állítod, akkor apróbb lélelgzést is fog érzékelni.
Ezért én nem 1-re tenném a helyedben, hanem 4-re (nálunk így van beállítva, és nincs vele már jó ideje gond).

Kép
katy76

Lányok!

Nekem most még nem gyed jár, hanem tgyás, és már bent volt a férjem, hogy a munkabéremet utalják még mindig. Mondták neki, hogy elintézve, majd levonják ami pluszt utaltak. Erre megint munkabérem jött. Felhívom a csajt, utánanéz, és mondja nekem, hogy nyugodjak meg, már augusztus óta a tgyást kapom. De ugyanannyi, mint a fizum volt!!! :shock: Ez hogy lehet???? Nem vonnak belőle valamit? Nem mondom, örülök neki, csak annak nem örülnék, ha hirtelen egyik hónapban nem jönne semmi, mert levonnák utólag az összeset. :roll:

Kép
Kép
tabati

Tabati

Elvileg a tavalyi átlagkereseted 70%-át kell , hogy kapjad

Kép
Kép
orsi777

Bond: most önbizalommal nincs tele a polc nálam. :(
De reménykedem, és igyekszem. Az éneklést még nem próbáltam, de meg fogom, tetszik az ötlet.
Amúgy próbáltam már, és most megint megpróbálom a Gabi1 féle szopiközbenmeseolvasást is, mert muszáj lekötni magunkat.

Amúgy Virág ma jó kislány volt eddig, sokat aludt, jól evett, jókat rotyizott, és éber perceiben dumált.

Az előbb meg beállított az új védőnénink.
Heti 1-szer 8-10 között lesz az egészségházban! :shock:
ÉS csak 2 hónapra vállalta, mert mellettünk még 3 falut lát el!!!!!

(Itt most közel 20 3 év alatti baba van, és 4-5 terhes)

Amúgy aranyos, és nem túl szőrszálhasogató.

Kép
Kép]
hendegabi

Tabati!
Nekem pl. jóval magasabb, mint a fizum, mert az átlagkeresetet veszik alapul, amibe beleszámít a jutalom/prémium, 13. havi fizu, stb.

Kép
katy76

H. Gabi

Nekem nincs tapasztalatom,próbáltátok már, hogy vettetek Vica nevében Nócinak ajándékot? Vagy azt sugallni Nócinak, hogy Vica szereti Őt nagyon, és nem Nócinak kell nagyon szeretnie Őt?Szeretnie kell persze, de tudod , hogy értem.

Katy

Igen, az átlagkeresetbe ezek tartoznak :lol:

Kép
Kép
orsi777

Orsi: ajándékot Vicától a születésekor kapott.
A dumát meg nyomatom ezerrel, hogy mennyire szereti (ami igaz is, mert mindannyiunk közül Nócira vigyorog a legjobban), meg ilyeneket mondok a Virágnak: majd ha nagy leszel, Nóci megmutatja....megtanít...mert ő már ügyes nagylány.

(csak icipicit, de mintha jobb lenne a helyzet 1-2 napja. Bár mélypontok akadnak, főként a fürdetés-vacsora-altatás időszakban) :)

Akartam képeket hozni én is, csak kicsinyíteni kéne, és k@rva lassú a net.... :evil:

Kép
Kép]
hendegabi

szerintem rendben lesz minden.
Én és húgom közt 10 év van. Sohasem voltam rá féltéeny, imádom, pedig "csak" féltesóm. Mikor húgom otthagyta az egyetemet, anyám közli, hogy nem tudja mit rontott el, mert sokkal többet adott neki érzelmileg, anyagilag, mint nekem meg a nővéremnek :shock: :shock: .

Kép
Kép
orsi777

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 13:33-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 13:33-kor.

KépKép

KépKép
boo

Húgomat orvosnak szánták, húgom is az akart lenni, ált. 3 .osztályos kora óta. Anyámék járatták külön órára biológiára, francia órára, minek eredménye az lett, hogy érettségire volt angol és francia középfokúja+ felvették Debrecenbe az orvosira. Tesómnak nem kellett mást csinálnia csak tanulni, fizették az albérletét, a könyveket mindent, csak a kaját kellett magának állnia. Persze anyámék mindig csomagoltak neki elég kaját. Tesóm, (Őt is Vivinek hívják :lol: ), úgy döntött, hopgy fél év után otthagyja a sulit, és elment otthonról, felköltözött Pestre albiba, és ott dolgozik. Ez két éve történt, és anyám azóta sem tért magához. Erre mondta, hogy nem érti mi lett a húgommal.

Kép
Kép
orsi777

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 13:34-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo

képnézegetés-szerkesztés milyen? attól tartok az én fényképező buziságomhoz esetleg pici a képernyője

apa válasza: Szia!
Szerintem jól látod mert 1024x600-as felbontása van 10,1"-on és ezen elég szemkifolyós lenne képeket szerkeszteni. Más szempontból viszont teljes értékű számítógép tehát bármilyen progit telepíthetsz rá, ez tehát nem akadály.

Kép
Kép
orsi777

...

KépKép

KépKép
boo

Nnna kérem, most lehet vigasztalni. Apáék elindultak a másik nagymamáékhoz. Jó, megbeszéltük Hugival, hogy csajos hétvégét tartunk, de akkor is... :cry: :( :( :( :(

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Boo:Jó lehet,ahogy Zsiri mutatványozik alvás közben. :D Nekünk nem riaszt be a légzésfigyelő.Álomvirág.Lilinek vettük,1 évig használta,elraktuk elem nélkül,most elővettük,új elem,és működik.

Most HGabinak írok,hosszú,kéretik lapozni,ha valakit zavarna. :oops:
HGabi:Nagyon sajnállak téged.Lili is szokott éhes lenni,pisilnie kell,kakilnia,olvassunk,legózzunk,mindent kitalál,és én mindig mindent megteszek neki.Ahogy Bond egykézzel próbált szoptatni,fejni,ajtót nyitni,stb...Én is mindig úgy szoptatok.Egy kézzel tartom a 6,1 kg-s utódot,másikkal mesekönyvet fogok,legózok,van,hogy guggolok közben,mert leesik vmi,meg menet közben szoptatok,stb...Reggel 7-kor kelek,lerohanok az emeletről,pisi,fogmosás,hajam belövöm,arcomra hibajavító,púder(csak,hogy olyan legyen,mintha nem játszanának a hormonok :roll: ),a legfelső ruhákat kikapom,felveszem,Lilinek kakaót készítek,meg kexet,hogy egy kifogást kivédjek! :wink: ,aztán felkeltem a Lilit,ölben lehozom,közben kb 83 puszit kap,megfésülöm,pisil,felöltöztetem.Lehozom a Lottit,ekkor már 1/2 8,szopik 10-15 percet,gyors büfi,ha jön,ha nem,akkor majd útközben kirókázza :roll: .Átpelusozom,beöltöztetem,mintha Moszkvába mennénk,hordozóba be,ajtó elé ki,Lili fogmosás,cipő,kabát,Lotti ekkor már türelmetlen,rólam a víz folyik,nem ettem,nem ittam,indulunk.Mire a 2-t bekötöm,az oviban kikötöm,bemegyünk,Lilit beadjuk,sok puszit kap,Lottit nyúzza,aztán mi eljövünk,van,hogy sír,van,hogy nem.Közért,ha kell posta,zöldséges,bank.Na eddig bírja a kicsi,haza,ekkor nyugodtan szopik.Néha egy kézzel netezek. :oops: :lol: Hamar 12 van.Délelőtt mindent csinálok itthon,a kertben,házban,stb...2-kor szoptatás,ez is nyugodt.3-kor indulás az oviba.Onnan vagy játszótér,vagy haza.Ha haza,akkor az húzósabb,ovi után dilis a nagy.Itthon duhajkodik.Ott nem lehet.Játszón elrohangál.Ott könnyebb.6-tól itthon vagyunk.Kaja,fürcsi,mese,szoptatás,napi rutin vége.Hulla vagyok.Lotti hamar beájul,8-tól alszik.Lilinek még 6 mese,csikizés,simi,puszi,éneklés,mondókák.Szóval,ha nincs ovi,nincs nyugodt szopi.Ha ovi van,akkor van 2 délelőtt.És,amint vége egy szoptatásnak,akkor Lottit leteszem,és csakis a Lilivel játszom.És,ha apa itthon van,akkor a Lilivel megyek közértbe,játszóra,bicajozni,szelektívbe,diót szedni.Ha nagyon rossz a kedve,elmegyünk a játékboltba,és veszek neki valamit.De csak apróság lehet,tudja,hogy a nagy játékokat csk ünnepekre kapja.És olyankor a Lottinak nem veszünk,ha velünk van,akkor sem.Lehet,hogy ez nem jó,de az tuti,hogy nálunk nincsenek ilyen gondok.Szerencsére,vagy még,nem tudom? :roll: Mindig kezébe adom a hugit,segít pelusozni,befekszik mellé a kiságyba,stb...Fürcsinél ő mossa a pici lábát.És mindig mondom neki,hogy mit üzen a hugi.Én vagyok a tolmács,azt játszuk.Ha felsikít,vagy valami hangot ad,egyből kérdezi a Lili,hogy mit üzen a hugi?Mondok neki ilyeneket:Szia Lili!Szeretlek nővérkém,de jó,hogy te vagy a tesóm,ha nagyobb leszek elviszel ovi?Megmutatod a játékaidat?Játszhatom majd velük?
Na,jó hosszú lett,azért írtam le egy napot,hogy össze tudd hasonlítani a tiéddel.És szoktam őket kettesben hagyni,mondom,hogy kimegyek a wc-re,virágot locsolni,...közben persze nem,hanem kukkolok az ajtó mögül.És mindig odamegy az ágyhoz a Lili,mondja a picinek,hogy nem kell félni,anya mindjárt jön,most én vigyázok rád.Olyan édi.Persze piszkálja,megnyomkodja. :oops:
És ha apa itthon van,és nincs dolga,ami ritka,akkor elmegyünk mindannyian valahova.
Cukiba nem viszed Nócit?Lili arra is bukik.Ketten elmegyünk egy szelet sütire.Azt játszuk,hogy mi bekajálunk,de nem viszünk a huginak!Így kiadja az agressziót,mint,amikor csak ő kap játékot,a hugi nem.Ha nagyobb lesz a pici,persze vele is el fogom játszani,hogy ezeket,akkor majd a Lili nem kap ezt-azt.A Lili pont suliba megy,mire a Lotti oviba.Akkor majd vele lógunk erre-arra.
És a picivel is szoktam kettesben menni sétálni,olyankor nem babakocsiba teszem,hanem a kezemben fogom,vagy kenguruban.Apa elviszi a Lilit játszótérre,én meg a picivel sétálok,vagy a teraszon ül az ölemben,vagy lefekszünk a nagy ágyra,és összebújunk. :D
Valamit szemezz belőle,hátha beválik.Van kocsid?Akkor elmehettek messzebb is...
Vendég

Bond:Ne szomorkodj,olyan stramm cuki kispasi a fiad,hogy remekül fogja érezni magát.Hugi kárpótol majd téged.Sétálj vele egy nagyot,holnap eső lesz.
Vendég

Ja,voltunk gyerekorvosnál,szerdán kontroll,addig nincs ovi! 8)
Majd csak este/éjjel jövök,visszaolvasni nem tudtam. :oops: Ma volt a tali? :?:
Vendég

[quote="lilisgabi"]B írta:lilisgabiond:Ne szomorkodj,olyan stramm cuki kispasi a fiad,hogy remekül fogja érezni magát.Hugi kárpótol majd téged.Sétálj vele egy nagyot,holnap eső lesz.

Tudom és Apával van. De azért kicsit hüpp-hüpp. :( (És miért kell Hugival sétálnom az esőben. Megnő? :shock: :roll: :lol: :lol: :lol: )

Valamelyest már megvigasztalt a kedvenc dokim és most megnézem a "Mamit akarom!"-at a Spektrumon. Látta már valaki? :roll: :?:

Kép
Kép
200907?

Boo!
Éjjel sokkal mélyebben alszanak, akárcsak mi. :wink:

Lilisgabi!
Fényképésznél sem voltatok?

Kép
katy76

Petra legújabbja: megfogja a játékot, amit nyújtok felé és a szájába veszi, kóstolgatja. :D :D (persze még nem olyan szépen nyúl érte, olyan kis ügyetlenkén csinálja, de már legalább nyúl érte és megfogja. Elengedni még nem engedi el, hacsak véletlenül nem esik ki a kezéből.)

Dodi? Visszamentetek Visegrádra???? :roll: :roll:

Kép
katy76

Képzeljétek!

Délután annyira sírt Lóci, többször vigasztalhatatlanul sikítozott, mondtam apának vigyük el a doktornénihez.
Bár láza nincs de BIZTOS hogy valamije fáj, szerintem a torka.

A váróban is sírt akkor is amikor bementünk. Mondtuk hogy valamije biztosan nagyon fáj szegénynek, mert így nem szokott sírni. Letettem a vizsgálóasztalra, doktornéni föléhajolt, és:

Az én kisfiam átalakult mosolyalbummá :shock:
vigigvigyorogta a vizsgálatot még a toroknézést is, gőgicsélt, épp csak a szempilláit nem rezegtette nagy igyekezetében...

Mi pedig vadul próbáltuk bizonygatni hogy ez a baba beteg :)

Mindenesetre megnyugodtunk, mert tüzetes vizsgálat után sem találtak semmi rendkívülit vagy fájdalmas területet rajta.
Valószínűleg csak kialvatlan a szörtyögés miatt.
(én is)

Mindenesetre aranyos helyzet volt :)
Vendég

hendegabi

én arra gondoltam, Nóci már nagylány és valahol legbelül szégyenli magát amiatt ahogy viselkedik. De nem tud másképp viselkedni és ez tovább görgeti a folyamatot.
Az én meglátásom és tapasztalatom az, hogy minél fiatalabb egy gyermek annál könnyebben fogadja a tesót. Ezzel nem azt akarom mondani hogy kisebb korkülönbségnél nincs féltékenység.
Ott is van, durván. Nekem is két év volt a lányok között.
Csak egy 2-3 éves még ösztönszerűen féltékeny és szerintem ennek nincs is tudatában.

Nóci már nagyon is érti és tudja miről van szó, átlátja a helyzetét.
Ami nem könnyű.
Tudom, hogy ez nagyon nehéz, emlékszem mennyire haragudtam Rékára amikor "véletlenül" rácsukta az ajtót a négykézláb araszoló húga ujjacskáira.

Pedig csak féltékeny volt :(

Sajnos tényleg nem tudok tanácsot adni, de ha tudnék sem mennél vele sokra mert ami működik az egyik családban az nem biztos hogy működik egy másikban.
Vendég

Sziasztok!

Igyekszem visszarázódni...
A legjobb barátunk kórházban volt pár napig, mert elrepedt a nyelőcsöve, meg a gyomorszája, és addig a terhes felesége nálunk volt, mert Ricsi hordta be a kórházba, meg amúgy se legyen egyedül....De most már hazaengedték, rendejön :wink: .

Suli:
Mi Ricsivel már most sokat beszélünk az iskolaválasztásról :wink: . Veresegyházán van egy vadiúj, hiperszuper általános. Na, oda nem megy :lol: . Mert pont emiatt rengeteg gyereket oda iratnak, nagy az osztálylétszám, nem figyelnek oda rájuk...stb. emiatt én alsóba ide a faluba szeretném, mert úszásra áthordják őket Veresre, minden más meg van itt. Utána pedig egyházi 8 osztályos gimnáziumba szeretném járatni. Én is abba jártam, és valójában nem is a valláson van a hangsúly, bár én ugye külön örülök neki, de azt gondolom hogy ott Talán még olyan erkölcsi alapot kaphat, amilyet minden iskolában kéne, ráadásulezekben a sulikban köztudottan magasabb a követelmény! Én totál kiakadok, mikor látom, ezeket az emo-s fiúkákat, meg a miniszoknyás lányokat az iskolákban, na, nálunk az ilyenek mind repültek. Persze mi is jártunk bulizni, és ittunk időnként, meg nem voltunk mintagyerekek, mégis mentesek voltunk a szélsőségektől és nem azért mert tilos volt, hanem mert nem kerültünk olyan társaságba.... Na mindegy, szóval én tapasztalatból tudom, hogy mik az előnyei és a hátrányaiés ennek fényében, ha egy mód lesz rá, szeretném ha egyházi suliba menne. És mivel 11 évesen megy 5.-be talán nem is fog még annyira tiltakozni :roll: .

Tabati!

Én nem szárítom Botond haját, mert idegenkedem tőle :roll: . Fürdés után mindig megtörlöm, amennyire tudom, aztán sapit húzok rá, amíg eszik, azalatt nagyjából meg is szárad :wink: .
Látom, Katy is pont ezt írta :D .

Bond!

Botond is mindig azért kelt fel, mert alakadt a kiságyban. Azán feltettük a fejvédőt, és azóta csak egyszer kelt enni :wink: .
De képzeld, most már 5 napja teljesen végigalussza az éjszakát fél9-től reggel fél7-7ig :D :wink: .

Boo!

De jó, hogy találtatok pecót :wink: . Főbérlő :evil: !
Édi vagy, hogy hiányoltál :wink: .

Na, reggel folytatom, megyek apázni :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Hugi Született feleségeket néz. :o És tetszik neki. :D Különben miért nyújtogatná ennyire elszántan a nyakát és próbálna előre kúszni a tévéhez. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.10.09 20:52-kor.

Kép
Kép
200907?

kicsidodi! :)

Hogy lehet nyelőcsövet eltörni meg hasonlók? :shock: :shock: :?:

Az elakadást nem panaszból írtam: direkt nem tettünk az ágyra semmit. Szerintem jobban tud így nézegetni kifelé, nincs annyira "korlátozva". Manónál is így volt. Csak ő általában nem a végtagjait dugta ki, hanem az ágyat fejelte le. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

A múltkor emlegettem az unokahúgomat. Jövőre fog érettségizni. Mesélte, hogy mik vannak. A nyelvtan mint érettségi tantárgy a következőt jelenti: szövegértelmezés. :shock: Próbált egy példát felhozni: kapnak 3-4 oldalas tömény szöveget mondjuk Arany János életéről és ezzel kapcsolatosak a kérdések, de nem hangzanak el olyan kifejezések, mint amik a szövegben voltak, viszont tele van szakszavakkal (Hogy ezalatt mit ért, azt nem tudom. De a szintézist hozta fel példának :roll: )
Továbbá a tantárgyaik között szerepelnek különféle modulok, többek között pszichológa. Úgyis, mint általános pszichológia, önismereti pszichológia, társadalom pszichológia és mentálhigiéné.
Utóbbira azt mondja: ne kérdezzem, hogy mi az, mert nem tudja... :roll: :shock: :( :( :( :( :(
Ezek után nem csodálom, hogy ma már érettségi szinten szerepel az, hogy a betűk mögötti értelmet megtalálják... :cry: :cry: :cry:

(De legalább meg tudta mondani, hogy hogyan halt meg Julius Cesar. Ugyanakkor nem tudta, hogy Japánban még császárság van.
Lexikális tudás jó esetben valamennyi, de a gyakorlatiról inkább ne is beszéljünk... :cry: :cry: :cry: )

Hogy az én gyerekeim milyen suliba fognak járni, azt nem tudom. De nekem is megfordult a fejemben az egyházi. Sok víz lefolyik még a Dunán addig, de jelenleg azok tűnnek nekem a legkeményebbnek. Már ha a keménység alatt azt értjük, hogy nincs visszapofázás a tanárnak, mert még van renoméja, viszont figyelni kell és tanulni.
A (mértékeltes) vallásgyakorlás sem árt, de szilárd, normális erkölcsi értékek nélkül semmire nem lehet alapozni. :roll: :(

Kép
Kép
200907?

...

KépKép

KépKép
boo

boo! :)

:( :( :( :? Mikor fogsz már olyat írni, hogy: "ma semmi különösen nem történt, minden rendben volt"?

ancsurti? :?: :?:

Kép
Kép
200907?

Köszi a többieknek is a hiányolást, jól esik :wink: .

Remélem nem hagyok ki senkit :roll: .

Lilisgabi!

Örülök, hogy nálatok ilyen jól alakultak a dolgok, és látom van is benne melód :wink: , de ahogy Sillia is írta, nincs erre recept, hiszen minden gyerek más és más, ráadásul mások a körülmények, lehetőségek, szokások.... Nyilván nálatok az is jól jön, hogy sokat tudsz meríteni a tanulmányaidból :wink: . Az viszont szerintem nem a legjobb módszer, hogy erősíted a gyerekben az ellnérzést, úgy hogy mondjuk csak ő kap ajándékot, és "látod, Lottinak nem vettünk", meg eszünk sütit "de a hugodnak meg ne mond"... Nálunk ez a családban úgy szokott kinézni, hogy ha a nagy kap valamit, akkor választ vmi apróságot a kicsinek. Fontos, hogy tényleg kisebb, vagy "gagyibb" legyen, de vmi legyen. Így azért megmarad neki az örömszerzés pozitív élménye, nem csak az önzését erősítem :wink: . Meg pl. cukiban is: ő degeszre eszi magát, de a huginak is viszünk (később persze) mondjuk egy rolettit, vagy tölcsért... Hülyén hangzik, de nálunk tényleg bejött, mert eléred vele, amit jelenleg te is, hogy kiváltságosnak érzi magát, ugyanakkor tudatosítod benne, hogy a huga igenis létezik, és gondolni kell rá, de kiválszthatja ő, hogy mit vigyünk, ő adhatja oda...így ő lesz a nagy és okos nővér :wink: .
Persze,ha nektek így bejön.... Nem beleugatni akarok, csak nálunk meg így vált be :wink: .

HGabi!

Két bnőmnél is volt hasonló probéma: egyiküknél a 3 éves "álomgyerek", Bence újra bepisilt és teljesen "megdinkult" Csenge érkezésekor. Szegénykémnek rátett, hogy ez egybeesett a költözéssel, és az ovikezdéssel is :? . Annyi volt körülötte a változás, hogy abba még én egy felnőtt is belegágyul, nem hogy egy ilyen picurka gyerek.
A másik a 3,5 éves Noémi, aki nagyon agresszív és teljességgel "neveletlen" lett, pdeig az anyukája egy nagyon intelligens csaj, aki előtte is, és ezután is rengeteget foglalkozik vele. Minden ovibamenetelkor ordenáré hisztit csapott, annyira hogy rendszeresen elhányta magát, meg ilyenek. A kicsit folyamatosan szidta a legválogatottabb szitokszavakkal, és ha a szülei látták bántotta is :( . Ez persze mind a szülőknek szólt, mert mikor már ott volt imádta az ovit, és ha azt hitte nem látják, babusgatta Rékát....
Mindkét gyereknél pszichológus segített, teljesen eredményesen :wink: ! Náluk is úgy volt, hogy először a szülővel beszélnek, mert való igaz,hogy ilyenkor a szülő viselkedése az egyik legmeghatározóbb. De nem vagyunk pszichológusok, és erre nehéz felkészülni, főleg ha az embernek 1986000 más dolga is van közben... :? . De ezzel sajnos szembe kell nézni, és ettől még egyáltalán nem rossz egy szülő, csak meg kell próbálni változtatni rajta, mint ahogy ezt te meg is teszed :wink: .
Aztán pár alkalommal cska a gyerekekkel találkozott a doki, végül ismét a zsülővel, és elmondtami a teendő. Mindkettőjüknél rövid időn belül rendbejött a dolog :wink: . Sőt, azóta Bence huga, Csenge is járt a doktornéninél, mert a dackorszak kezdetén annyira vad lett, hogy állandóan megverte a bátyja ovistársait (! :shock: ), meg harapdált mindenkit. Ezt is megoldották!
Szóval nálatok sem lesz gond, csak bizz a pszichológusban! Az ilyen problémákra vannak különböző sémák, nagyon nem lőhet mellé. A két hetet sztem azért mondta, mert Vica nagyon pici még, hátha javul a helyzet, vagy apa is "bevethető" addigra....
Sztem tényleg menjetek vissza, ha nem változik a helyzet. Addig is kitartást, és gyere bátran "panaszkodni" :wink: .

Bond!

Janinak mindig sok volt a sava, de csak Renie-vel próbálta kordában tartani. Nem tudjuk mi volt előbb, de ehhez még magas vérnyomást is örökölt, és sokat is idegeskedik (Ők azok a barátaink, akik januárra várják Petra babát, Janinak nemrég új munkahelyet kellett keresni, és őket öntötte el a szennyvíz is, Kriszta munkahelyén meg van egy H1N1-es így már nem dolgozik, de napokigegyütt voltak....stb. szóval nagyon nem jönnek össze mostanában a dolok nekik :? ). Ezek miatt lett egy-egy fekély a gyomorszáján, meg a nyelőcsövén, és most ezek fakadtak ki, megrepedtek, emiatt vért hányt :( . Ez a gyomorvérzés. Azt mondták, ha teljesen átszakadt volna a nyálkahártyája, nem csak részben, akkor elvérzett volna, mert ezt nem lehet műteni :cry: . De hála Istennek nem lett tragédia. Most kap a vérnyomására gyógyszert, amitől élből nem olyan feszült, pedig nem nyugtató, meg kap a gyomorsavra is vmit. Nagy szerencséje, hogy már hónapok óta nem cigizik ő sem a baba miatt, de előtte sokat cigizett, ami csak rátett erre az egészre, inni meg sose ivott, mert az is nagyon rontja az ilyesmit. Még két hétig otthon lesz, diétázik, és pihen (? nem képes rá :? ). Aztán mehet dolgozni, de erre mindig figyelnie kell...

Suli
Én is az említett okokból preferálom az egyházit :wink: . Nálunk pl. nem volt kérdés, hogy egyetemre/főiskolába menjünk-e, és a jelentkezők több, mint 85%-át (!) felvették. Gyerekkorban az ember még nagyon alkalmazkodó, nekünk az a szint vált természetessé, nem okozott nehézséget felvenni a tempót, mert nagyon jól fel is volt építve az egész. És senkinek sem kellett vért izzadni, én pl. nagyon ritkán tanultam otthon, elég volt ha órán odafigyeltem, pedig nem vagyok zseni :lol: . A tanáraim mindig emberségesek voltak, és valóban érdeklődtek a problémáink iránt, volt kihez fordulni, ha arról volt szó :wink: . Nekem voltak olyan hagyományos értelemben vett "oktatóim". Pl. a töri-irodalom tanárnőm, aki egy valóságos vaslady volt, és elég sokat követelt, meg az órájára csak "tisztességes öltözetben" lehetett bemenni, mégis annyi mindent tanultunk tőle az életről, hogy soha nem fogom őt elfelejteni! És sztem a tárgyi tudásunk is több az átlagnál ( :roll: ). Pedig egyszer a karikafülbevalóm miatt megkérdezte, hogy "Mi vagy te, szarasmarha, hogy karikákat aggatsz a fejedre?" :roll: :lol: :lol: . Meg ha egy kicsit is kilátszott vmink, egyből osztott, hogy miért várjuk el a férfiaktól, hogy tiszteljenek minket, ha mi magunk prostituáljuk magunkat :oops: . Persze ez is csak egy iskola, és nem kell csodákat várni, de itt soha nem volt precedens tanár-, vagy szülőverésre, és nekem szempont az is, hogy kb. 5 kisebbségi járt a sulinkba, de ők is abból a fajtából, hogy soha nem érte attrocitás őket emiatt :wink: .
Na, mindegy, ez még a jövő zenéje, de azért megleőpdtem, hogy a cseppet sem hívő férjem azonnal ráállt, sőt szorgalmazta az egyházi sulit, mert ő is tudja mik a különbségek az ő egykori sulja, meg az enyém között :wink: .

Boo!

Az acetonos lehellet tényleg cukor-problémára utalhat :? ! De reméljük "csak" nem iszik elég folyadékot, ugyanis a cukrosoknak is azért acetonos a szájszaga, mert ők hiába isznak sokat, az egyből ürül is, így olyan mintha nem innának.
A lába nem lehet, hogy orbáncos lett a csípéstől? Sógoromnak is az volt, és nagyon hosszadalmasan tartott neki, mert nem tudták mi az :evil: . (Végül anyu jött rá 8) ). Szóval azért kérdezzetek rá, hogy ki lehessen zárni.
Te meg kávézzál csájje, vagy ilyesmi, mert nem lesz vicces, ha egyszer Zsiristől nyomsz egy piruettet :? . Magadra is figyelj oda!!!!

KépKép

KépKép
kicsidodi

Katy76:Sajna fényképésznél sem voltunk,majd jövő szombaton,áttette nekünk,rendes volt.De aznap apa dolgozni fog. :(

Bond:Úgy gondoltam,hogy most sétálj vele,mert holnap eső lesz. :lol: (ezt gondoltam így :lol: )De jót nevettem,és igazad is van!Legközelebb jobban fogalmazok.(majd,ha nem sietek :lol: )

Dodi:Igazad van.Tökéletesen.Most még annyira kicsi a kicsi,hogy nem lesz ebből gond,de amint nyílik az értelme,jobban kell figyelnem.Azért az,hogy elmegyünk a Lilivel cukiba,vagy játékboltba,az nem azt jelenti,hogy hetente. :roll: Akkor,amikor látom,hogy nagyon ingerült,vagy kezd kezelhetetlen lenni.Olyankor bringázunk,játszóterezünk,vagy cuki,végső esetben játékbolt.Mert jó lenne,ha nem a pénzzel(vagy,amit azon veszünk)tudnám megnyugtatni.A cukiban tudja,hogy nem veszünk semmit a huginak,mert nem tud még enni/rágni.Majd próbálom terelni a Lili gondolatait,ahogy nő a pici.Jó,hogy figyelmeztettél,én pl. feljegyzem a jó gyereknevelési ötleteket. :wink: Van erre egy füzetem.Ami nem jön nálunk be,azt kihúzom.HGabi,ezt is megpróbálhatod.

Lili reggel 4-7 között fulladt :( .Lotti 6-kor keltett.Végül mindenki elcsendesedett,és 10-kor keltünk! :D Most jól vagyunk,apa+Lili elment a telekre(10 percre van),nekem meg porszívózni kell.
Ja!!!!!!!!Végleg bekrepált a mosógépünk,nem forog.Már úgyis rossz volt,ebéd után megyünk venni egyet.Nem hiányzott,most nincs felesleges pénzünk. :? Alsópáhokra szeretnénk menni decemberben 4 napra.Most majd jobban kell figyelnem! :evil: Idén nem voltunk sehol nyaralni.Egyébként is mióta a Lili megszületett csak 4 napra szoktunk menni minden évben. :oops: És csak Mo-ra. :D
Vendég

Jó reggelt! :) (Elvégre csajos hétvége van vagy mi :wink: 8) )

Kezdenek erősen összekavarodni bennem látottak, hallotak meg a mi fórumos kis életünk. Sillia műtétje rendben volt és boo is elszívta az első slukkját, amire nagyon vágyott. De nem jött be neki. :twisted: :twisted: :twisted:
Este megnéztem a "Requiem egy álomért" című filmet. Az unokahugom(!) mondta, hogy tök jó. Biztos sokat ér a megelőző kampányolás, a szórólap osztogatás és hasonlók, de asszem egy ilyen film többek eltántorítana a szúrástól. Ez sem egy könnyed esti film, de "kötelezővé" tenném, hogy lássák hogyan fognak egyre inkább lecsúszni és tönkre menni a heroin miatt.
A film hatására álmomban még elloptak az 100 éves, kedvenc magnómat. Továbbá az éppenhogy csak bontani/építeni kezdett Margít-hídon valamilyen avatási ceremónia volt fehér, címeres zászlóval, Himnusszal meg mindennel, miközben Manó az egyik kislány tortájáról levette a díszbabát, amit vissza adattam vele. Hazafelé menet nem akarták megadni az elsőbbséget az autósok - igaz, nem a zebrán akartam átkelni.
Amúgy, köszönöm jól vagyok. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

kicsidodi! :)

Az ismerősötöket illetően: szerinted képes arra, hogy 180 fokos fordulatot vegyen az életvitelét illetően? Mert különben mi lesz a családjával...? :roll: Ennyire gázos dolgoknál sokan azt mondják, hogy átgondoltamazeddigiéletemetésrájöttemhogymikazigazánfontosdolgok, aztán sokan mégis ott folytatják, ahol abbahagyták...

"nem vagyok zseni "
Naaaaaaaaaaaaaaaa eminenske, ezt te sem gondolhatod komolyan. :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:

Vaslady: hiába tűnnek "hülyének" az ilyen pedagógusok, nekik nem kell fegyelmet tartani az órán, mert alapból úgy viselkednek velük szemben a diákok, hogy megadják nekik a tiszteletet. És többnyire szeretik is (amellett, hogy kicsit zizzentenk tartják :lol: ). :o :D
(Amúgy mit csináltatok, ha nem tetszett neki egy ruci? Átöltöztetek vagy magatokra vetettek valamit, mint a templomban? :roll: )

Egyébként én különbséget teszek tanár és pedagógus között. Az én szótáramban az a tanár, akinek nem egyszer hallottam a szájából olyat, hogy: nem érdekel fiam, hogy mit csinálsz, mennyire figyelsz, én így is, úgy is megkapom a fizetésem. :x :x :x
A pedagógus viszont nem csak leadja a tananyagot, de olyan renoméja van, hogy még akkor is megadja neki az ember a tiszteltet, ha nem keménykedik és még akkor is tátott szájjal hallgatja amit mond (legalábbis kussban van), ha nem szereti az adott tárgyat. Nála nem a tananyagon van a lényeg, hanem a példakép mivoltán. És mellesleg jól meg is tanulja az ember a cuccost. :wink:
Nekem szerencsére több ilyen emberhez is volt szerencsém. :D De mind közül első helyre egy cigány származásút tennék. Nem tudtunk olyat kérdezni tőle számvitelből, könyvelésből, közgazdaságtanból, pénzügyből vagy jogból, amit ne vágott volna. Barátságos volt, de szigorú. Nem kellett a fegyelmezéssel törődnie, mert mindannyiunknak érdeke volt, hogy odafigylejünk rá, olyan kemény házikat adott. Azokat persze lecsekkolta és amikor vizsgára került a sor, akkor elég keményen osztályozott. Aki nála hármas volt, az biztos lehett benne, hogy érettségin ötös lesz. S lőn. :wink:

lilisgabi! :)

Nem lehet megjavítani a mosógépet? A miénk már több, mint 10 éves. Kb. 5 éve keletkezett egy hiba rajta, de csak tavaly csináltattuk meg, mert ezzel együtt is okés volt. Párezer forintba került és azóta is jó (koppkoppkoppkoppkopp)

Nyaralás: ha jól emlékszem, akkor kb. 5 éve voltunk utoljára. No comment... :roll:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok! :lol:

Bond: most már értem :D Hugi sosem sír? :shock: Csak csörög- zörög, így jelez? Akkor nehezebb a dolgod, mert a sírásból legalább tudja az ember, hogy mit akar mondani...
Én szoktam nézni a Spektrumon azt a műsort, tanulságos.... apával szoktam nézni, csak hogy tudja, merre hány méter :lol: :lol: :lol:
Hugi tudja, mi a jó :lol:
Örülök, hogy amúgy minden ok :lol: :lol: :lol:

Mi reggel elmentünk bababörzére, ahol vettünk ezt- azt. Inkább a télies cuccokra koncentráltunk, mert végülis van mindene, csak vastagabb zokni meg nem túl vastag kabátka hiányzott. Zokni még most is hiányzik, mert csak vékonyabb volt. Kabátkát meg vettünk is vagy 3-at :oops: Aranyosak nagyon :lol: Viszont a piros megfogott most mosáskor egy zoknit meg egy rugit. :roll: Na mindegy, így jártunk :lol:
Utána meg elmentünk postára, bevásárolni, találkoztunk is közben a volt szomszédainkkal, beszélgettünk egy jót :lol: Aztán hazafele bementem az Alexandrába, mert a frissen vett Suttogó titkai rosszul volt fűzve: a 128- ik oldal után a 161 jött. Úgy egészen 180- ig ment, majd folytatódott 143- tól :shock: :lol: Szó nélkül kicserélték. Aztán itthon szopi, majd mi is evés, takarítás, kis pihi, aztán készülődés, mert nemsokára jönnek a párom tesójáék. /tesó+feleség+3gyerek/. Holnap meg az én anyukám jön, úgyhogy nem unatkozunk hétvégén sem :lol:
De úgy látom, más sem, mert pang a fórum... :lol:
Babóca egyébként úgy tűnik /csak el ne kiabáljam/, hogy visszaállt a napirendjére, úgyhogy Tabati kezdd el olvasni a Suttogót! Én csak a kezembe vettem, és látod, hogy mindjárt tudta a lánykám, hogy mi a rend :lol: :lol:

Kép
agi125r

Boo: tényleg igyál kávét, mert ha jól emlékszem, neked már a terhesség alatt is volt ilyen szédüléses bulid. Zsirinek pedig egy egészséges anyukára van szüksége! :D De ha a kávé sem segít, akkor megfontolandó egy látogatás a dokidnál.... Én párom is sokáig halogatta, de végül mégis elment, és használ neki a gyogyi /neki mondjuk magas volt, emiatt volt rosszul- és mégis milyen sokáig halogatta: majd elmúlik címszóval :roll: /Biztos van olyan gyogyi, amit szedhetsz és használ is. Bár alapból én sem szeretek gyogyit szedni, de ha kell, akkor nincs mese! :D

Kép
agi125r

Bond: még tőled akartam kérdezni, hogy hogyhogy Manónak egy keresztneve van, Huginak meg kettő? :?:

Kép
agi125r

Bond!
Én is elkezdtem nézni, de kb. 2 perc múlva már aludhattam, mert semmire nem emlékszem. Mostanában ahogy leteszem a fejem a párnára - még ha tv-nézés céljából is -, egyből elalszom.

Boo!
Valahogy így alszik Zsiri? :D
Kép

Már meg akartam nektek mutatni a játszószőnyeget, hogy ezen tök jól el lehet érni a lógókákat, és az alagút meg szuper lesz, ha már mászik. Most csak a hálós ablakát használja ki, azon keresztül nézi a tv-t. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
katy76

agi125r! :)

Dehogynem sír Hugi, hiszen nincs olyan baba, még a játékboltokban sem. :lol: :lol: De annyira messze van a hangos, üvöltés jellegűtől, mint ide a Mars. Kérdezd csak meg a többieket. :wink:
Szerencsére nem a hangerőn múlik, hogy tudjam mit szeretne. (Ez általában a felnőttekre jellemző. :lol: :lol: :? :? :? )

Asszem ezt a műsort többször is a magaméva teszem. Nem azért, hogy Apának ábrázoljam a dolgokat, hanem sokkal inkább magam miatt. :roll: :oops: :oops: :oops:

A hőlégballonos tippem bejött? :roll: Mert ha nem, akkor egy spanyolországi hajóútra tippelek. :wink:

Szín fogás ellen én mindig azt szoktam eljátszani, hogy mosás előtt ecetbe áztatom a ruhát és úgy mosom ki. Az ugyanis megfogja a színét. :wink: (Kivétel a legutóbbi alkalommal, amikor rózsaszín, kék és fehér színösszeállításból sikerült lilát és kékesfehéret kikeverni. :? :? :? Természetesen vadi új dolgok voltak Huginak :? :? )

"Tabati kezdd el olvasni a Suttogót! Én csak a kezembe vettem, és látod, hogy mindjárt tudta a lánykám, hogy mi a rend"
Csak a számozássra figyelj oda, nehogy felboruljon a rend. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

És egy-két új kép:

Kukucs! :D
Kép

Egy szúrós Apapuszi:
Kép

"Tükörjáték" :wink:
Kép

Kép
katy76

Bond: nemnem, a tippek nem jöttek be :lol: :lol: Úgy látom, némi segítséget kell adnom lassan, különben végleg elakadunk :lol:
Az ecetes trükköt én is ismerem, csak elfelejtem alkalmazni :lol: :lol: Meg ezek a dolgok úgy vannak, hogy "csak nem most történik ilyesmi.... " :lol: :lol:
Az még jó is, hogy Hugi nem ordítós :lol: :lol: Egy nyűgösebb /ritkán időjárásváltozáskor/ időszak után nekem jelentősen romlik a hallásom :roll: :lol: De szerencsére ez tényleg nem gyakori :lol:
Lehet, hogy innentől úgy veszek majd könyvet, hogy előbb végignézem, minden oldal megvan- e, és a sorrend is helyes- e? :lol: :lol:

Kép
agi125r

Katy: Petra nagyon szép :lol: :lol: Neki is van haja rendesen :lol: :lol:

Kép
agi125r

[quote="agi125r"]B írta:agi125rond: még tőled akartam kérdezni, hogy hogyhogy Manónak egy keresztneve van, Huginak meg kettő? :?:

Ezt írták az anyakönyvbe. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nem. Olyan nevet szerettünk volna mindkettejüknél, ami eredeti magyar származású. Fiúknál elég szűkös a kínálat, már ami azt illeti, hogy nekünk tetszik és nem hangzik hülyén. :roll: :roll: Már kislányként elhatároztam, hogy ha nekem fiam lesz, akkor Attilának fogják hívni, mert az olyan szép (és mindig népszerű :o :D ). Apa ezt erősen megtorpedózta. Következő javaslatom az ő neve volt, de ő nem szereti, ha a szülők nevét viszik tovább a gyerekek. A Levente viszont szerencsére mind a kettőnknek tetszett. Különben nem tudnám, hogy hogy hívnánk. :roll: :roll: :roll: Manónak...? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hugi ugyanezen gondolat menet alapján lett Csilla, csak azzal a különbséggel, hogy szerettem volna, ha az én nevemet is tovább viszi a lányom, ha már én képviselem a harmadik generációt. :wink: Ez ellen Apának sem volt kifogása, így a másik nevet ő választotta.
(Különben is: a mi családunkban senkit sem úgy hívnak, mint ahogy)

Kép
Kép
200907?

Tanúsíthatom, Hugi nagyon halkan sír. Én tuti nem ébrednék fel rá. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Boo!
Normál esetben nem baj, ha ilyen alacsony a vérnyomásod, nekem mindig 100/60 körül vagy alatta van. Az a baj, ha neked amúgy normális tartományban van, és hirtelen leesik. Olyankor érzed szarul magad. Vegyél Pocket coffee-t, abban van cukor is, kávé is, csoki is. És elfér a zsebedben.

Még nem is mondtam, hogy Petra már megtalálta a morzsolgató kendőjét is! Kis elefánt formájú, és már gyűrögeti elalvás előtt.
És újabban azt csinálja, hogy azzal a kezével, ami nem a szájában van, simogatja a tarkóját. :D Annyira édesen altatja magát, néha sikongat hozzá, aztán egy mp. múlva már alszik is (most is ezt csinálta, már mentem be hozzá, hogy kiveszem az ágyából, hátha mégsem álmos, és mire beértem, abbahagyta a sikongatást és már aludt is. :wink: )

Sillia!
Nem tudom, hogy jössz-e még holnapig, de megy a drukk!!!! Aztán ha Tiédapának lesz 5 perce, akkor jöjjön mesélni, hogy hogy vagy, és Lóci hogy bírja nélküled!!!

Kép
katy76

Csak a te kedvedért :wink: : itt a bizonyíték a sírásra. Kép

Ezen a képen látszik, hogy le van tapasva a nyelve

Zsemlefej:

Kép

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

katy76! :)

Képek: :P :P :P , altatás: :o :o :o :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Katy: Önaltató Petra :lol: :lol: :lol:

Bond: ok, elhiszem a sírást :lol: :lol: De a második kép visz mindent!!! :lol: :lol:
Tessék Manó nevét átanyakönyveztetni Levente Manónak! :lol: :lol: így neki is két neve van, az egyik ráadásul a használatban lévő :lol:

Kép
agi125r

Hááááát, nem is tudom. :roll: Az mindenesetre tény, hogy ha megkérdezik, hogy hogy hívják, akkor azt modja, hogy Levente Manyo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Na, megint felszínre tört a filozófus énem. :roll: :oops:
Hugi hason fekszik az ágyon és ezerrel "rohan" az elé tett kacsa felé. Elfárad, közelebb teszem. Felvidul a képe. Felborogatom, gurigatom a kacsát, feszt vigyorog. Pedig csak egy egyszerű, sípoló 5 centis műanyag kacsáról van szó.
Ebben a korban tök jól elvannak ilyenekkel. Tulajdonképpen valójában kinek szólnak a játékszőnyeg, állványok. :roll: :?: A gyereknek, hogy: "néézd, hú de milyen érdekeees", vagy a szülőnek, hogy ezzel is le van szerelve a gyerek, elbambulgat, kísérletezget magának, amíg anyu, apu mást csinál és a közben a csemetéjében gyönyörködik.
Valójában merre billeg a mérleg nyelve? :roll: :roll: :?:

Kép
Kép
200907?

Bond!
Igazad van, de szerintem felelősen is lehet játszószőnyeget (és minden más játékot) használni.
Tény, hogy ha valamit be kell fejeznem, akkor egyedül is el van egy rövid ideig, de pár perc után már annyira nem élvezi egyedül.
Én különösen figyelek arra, hogy ne legyen egyedül, így amikor a játszószőnyegen birizgálja a kis lógókat, én ott ülök mellette, és mesélek a figurákról, énekelek neki.

Pillanatnyilag még mi vagyunk neki a legérdekesebb játékok (grimaszok, szövegelés, stb.) :wink:

Kép
katy76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?