A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Süti:nem is szándékozom,csak vicceltem. :D De ha jó,akkor majd veszek még,de nem tárazok be. :D
Vendég

Erika, íme a hordozós képek:

Kép Kép

fejet nézni nem ér, pár hét nemalvás van a hátam mögött :lol: :lol: :lol:

vicger

Süti!

Nálunk egyértelműen nyerő a hasonaltatás a kelések helyett. Én próbáltam már, hogy oldalt fekve hagyom magam mellett, de akkor rendszeresen megébredt. Ez is lehet ok a gyakori kelésre.
De pl. tegnap nekem nagyon fájt a fejem, tuti a front miatt (annyira, hogy a páromnak este programja lett volna, és soha nem szoktam megakadályozni, hogy elmenjen valahova, ha akar (persze előre megbeszéljük), de tegnap én kértem rá, hogy ne hagyjon eygedül a gyerekekkel), képzelem a babák egy része hogy érezhette magát...
A tejnemevés még rendben, de szerintem ne vonj meg mindent magadtól, mert akkor meg azért leszel ideges. Valaki linkelt be a www.iboly.hu -ról egy részt, szerintem az teljesen igaz, nagyon sokszor az se segít, ha már te sem eszel szinte semmit, mert csak az idő segít. Én nem tudnék meglenni bizonyos dolgok nélkül (persze ha a babának jobb, akkor igen, de ez nagyons sokszor nem bizonyított, mert ugyanúgy fáj a baba pocija, ha eszi azt az anyuka, ha nem).

Babci!

Nálam nem leszel népszerűtlen, csak nem mondok igent az összefüggésre, mert szerintem meg nincs. Dóra is alszik, sőt nagyon jókat alszik, pedig első éjszaka óránként ébredt és szopizott, és azóta is igény szerint.
Szerintem ez babafüggő. Dórinál nálunk apja mindenkinek azt mondja, hogy kaptunk egy tankönyvi gyereket, ami abban biztosan igaz, hogy nyugodt, békés, jóalvó gyerek, hozzátéve, hogy azért a babaigények ki vannak szolgálva, tehát ha nem nézelődik el, akkor fel van véve, és rajtam lóghat. Mondjuk pl. tegnap este viszont vagy egy félórát nézegetett fekve, de azért ez így még nem jellemző.

Ma egyébként most értünk haza, mindenfelé voltunk. Bevásárolóközpontban úgy, "mint a papagáj", letakarva... :D:D Én meg régen mászkáltam ennyit. Most pihi, ha tudok.

Astrid

Kép
astrid

Tényleg Süti, lehet abban valami, amit Astrid is ír: HASONALVÁS! Azóta nálunk is jobbak az éjszakák... előtte 2x kelt, most már csak 1x...

Kriszti, ez millen kendő??? Tecc nagyon. Ti meg lenni szépek!

Kép Kép
manósziget

Manó ez egy Gipsymama aphrodite kendő, ilyen:
http://www.gypsymama.com/shop/proddetail.php?prod=aphrodite

isteni puha, finom, csak ajánlani tudom mindenkinek! :)
Én spec szerelmetes lettem bele :D :D

vicger

Kata! Tegnap éjszaka végül felhívtam az ügyeletet, azt mondták paracetamolt lehet bevenni láz ellen. A védőnőm azt mondta, hogy abból a ciciből szoptassak ma, ami be van gyulladva, éjszaka meg azt mondták, hogy abból nem szabad... szóval eléggé ellentmondásos az egész. Na én egész nap a gyulladtból szoptatok. Te milyen gyógyszert kaptál mellgyuszira??

Ma kiborít a babám, egész nap bömből... :cry: :cry: :cry: és állandóan éhes.. egész nap szoptatok.

Peppino
Kép

Kép
peppino

Köszi a tanácsokat csajok......apa most dajkál....a hülye mérleg meg megint fogyást mutatott,na persze mi se vagyunk normálisak,mert pelenkázás előtt mértük,jól tele lehetett a pelus mi!!!! :wink: Most fő a rizseshús,holnap meg eszek egy kis parilevest,mert már megőrülök a pariért!!!

sutimano76

Floranan
Ebano nagyon édes... és apával :lol: :lol: :lol:
(annyira bírom, ahogy kicsi emberkék elvarázsolják a nagy és erős férfiakat :wink: )
A nem kedvelt cicinélpróbáld becsapni Ebano-t... úgy tartsad, mint a másik cicinél szoktad :wink:

Rita
Ügyesek vagytok! :lol:

Süti
Szerintem, teljesen átlagos a tejem... csak nagyon éhező mamik teje nem megfelelő!

Viki
Etesd úgy Dórit, ahogy nektek jó! Védőnő szerint Molli is túl van etetve... én inkább aláírtam a papírt, hogy lemondok a védőnői ellátásról!!! (jöhetnek a gyivi-től :oops: :wink: )

Móka
MicimackóMór :lol: :lol: :lol: :lol:
Lombik---egy év sikertelenség után beszéltem nőgyógyásszal...néztunk nálam ciklusokat (hormonok, peteérés követése UH-val), apa volt vizsgálaton...ezek normális eredményt adtak... megcsináltunk még vérvizsgálatokat (IR, trombofilia, genetika)...ezek mind negatívak lettek... akkor mentem laparoszkópiára...ott derült ki, hogy mindkét petevezetékem el van záródva :evil: ... kihagytunk 3 hónapot... lelkileg felkészültünk a lombikra... és akkor mentünk... (közben megcsináltattuk a szükséges vizsgálatokat...)....az első lombik sikeres volt... itt van Imola :lol: :lol: :lol: :lol:
USA--kb. 2-3 hónap alatt tudjuk leszervezni a költözést. Család vegyesen fogadja... :? (az felháborító, hogy apa szakorvosként alig 120000-at hoz haza...ügyelet, készenlét mellett :cry: :cry: :cry: )

Ha szükséges, szoptatás alatt is lehet bevenni Algopyrint, paracetamolt, ibuprofent.

Kata
Mielőtt szoptatsz, pár kortynyi tejet fejjél ki. Lehet, hogy keményebb az a cicid, nehezebben indul meg a tej...

Taranee
Nyugi...ha szükséges, tápszeren is felnőnek a gyerekek. Attól nem leszel se jobb, se rosszabb anya, hogy mit eszik a gyereked!
Egy a lényeg... az érzelmi biztonság...hogy tudja, mindig számíthat rád... :wink:
MarcinakKép

Babcika
Jobbulást Jancsikának!
Blanki is gyönyörű :lol:

Lili
Zsír :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Általában minden réteget külön varrnak össze... annál is, akinél vékony, annál is, akinek vastag...
Ilyent még nem hallottam. Mindig tanul az ember....
(megkérdeztem most apácskát... ő is csak nézett...)

Süti
Én sose hagyom sírni Mollit! (max. amíg kiugrom a kádból, végzek a wc-n)
Vendég

kriszti nagyon tetszik ez a pöttömtartó
ja.. és szerintem kifejezetten boldogság sugárzik rólad:)))

nézzétek miket találtam nézegetve ezt a hordozót..mutizom..képekkel....hátha nincs időtök megnézni (fél hat óta szundi van ugyanis.....:))))...

ez a link:
http://www.slingsilove.com/mama-poncho/prod_317.html

az összes hordozófajta ottan van ha minden igaz
és ilyesmik is vannak benne:

Kép

KépKép
dorkamartini

Babcika
Molli az első éjszakáját töltötte csak a csecsemősöknél... azóta általában éjszaka alvás van... csak enni kelünk fel...
Fürdés nálunk olyan 7-8 között van... utána Mollinak már éjszaka van :wink:
Miért kellene 2 kaja között mindig aludnia????
Molli mostanában csak olyan 3-4 órát alszik nappal... (nappal :arrow: reggel 7 és este 7 közötti időszak)

Süti
Van napi 5-6 pisis pelusa Berninek? A mérleg car is lehet :evil: (jártam úgy, hogy akartam mérni Molli szopiját... evés után kevesebbet mutatott a mérleg, mint evés előtt...pedig közben szép kis Döbrögi-pocakot növesztett)
Nagyon édes Berni!
Éjszakai etetés... kicsi fény csak, annyi, hogy megtaláld a gyerek száját... nem kell pelust cserélni (csak, ha nagy a baj)...
Érdemes kipróbálni, hogy éjszaka csak megeteted... nincs dajkálás... érdemes még a szemkontaktust is kerülni...
Vendég

Vicger
Ti is tökéletes szimbiózisban éltek Lucával :wink:

Peppino
Nálunk is vannak ilyen napok, hogy egész nap szoptatok... és????
Olyankor képes vagyok nem kibújni az ágyból, csak ha nagyon muszáj...
Vendég

Dorka
Ezek szuper hordozók... őszre, télre :wink:
Vendég

lÁNYOK AZT SZERETNÉM KÉRDEZNI,HOGY A KORHÁZBAN KAPOTT SZURI HELYE BEPIROSODOTT, GÁZ-E!?

sutimano76

neeem gáz....
az a dolga...

én először aszittem pókcsípés:)))) (ááááá alig vagyok első babásmi?:) dokinéni mondta ez így kell legyen és akkor nem kell megismételni..

KépKép
dorkamartini

[quote="sutimano76"]l írta:sutimano76ÁNYOK AZT SZERETNÉM KÉRDEZNI,HOGY A KORHÁZBAN KAPOTT SZURI HELYE BEPIROSODOTT, GÁZ-E!?

Kinek? Milyen szuri helye?
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat éjszakánk ügyében. Hát, a tegnapi nem volt ennyire nonplusultra, de a teljesen elfogadható kategóriába tartozott. 19.10 után 0.40kor, 3.40kor és 6.30kor keltünk, utána nem is aludt vissza. Mindig csak 10 perc szopi volt, aztán uzsgyi visszaalvás. Mióta 3 lépésre alszik tőlünk, azóta érdekes módon én is jobban bírom a felkeléseket, legyen belőlük bármennyi is. :o

Süti: Nekünk is a hasonalvás vált be jobban, bár Máté előtte sem aludt rosszul, csak többet ficergett. Érdemes lenne kipróbálnotok. És Mabe-val egyetértve, semmi felhajtás éjszaka, csak nagy csöndben, odaosonva mellre tenni, nem beszélni, nem a szemébe nézni, nem simogatni túlzottan, és elengedni magad is, amennyire tudod. Én van, hogy majdnem elalszom közben, ezt lehet érzi is. De rám a napközbeni szopi is ilyen hatással van. :oops: És igenis pihenned kell napközben! Bibi jót írt, vegyetek egy bébiőrt, és ha a teraszon nem érzed biztonságban, akkor tedd bentre és nyisd rá az ajtót. Hosszútávon nem fog működni, hogy ennyire kimerült vagy. Én még két gyerek mellett is alszom minden ebéd után minimum másfél órát. Ha máshogy nem megy, akkor hárman együtt alszunk a nagyágyon. Máté középen, Andris és én oldalt. Így volt már, hogy 2,5 órát nyomtunk le. :lol:

Mabe: Megértem, hogy a költözés mellett döntöttetek. Ha olyan munkája lenne férjemnek, amit lehet külföldön is végezni és lenne rá kereslet, akkor néhány évre mi is biztos mennénk. Bár kontinenst nem váltanánk, annyira azért nem vagyunk vagányak. Északra mennék (Svédo, Finnek), ott szimpi a légkör és a kultúra is. Mennyi időre mentek, azt írtad már?

Vicger: De jó ez a kendő! Ha beválik nálunk is a kendőzés (hétvégén tesztelek), akkor lehet, beruházok egy csini, rugalmas anyagúra. És nagyon csini nagycsaládos fejed van! :wink:

Viki: Védőnő :evil: megint. Mátém 4 hét alatt hízott 1400 grammot születéshez képest (3250 :arrow: 4600), a kórházból pedig 3150nel jöttünk haza, ahhoz képest ugye még többet is.

Babócák (és tesók, apák is) nagyon édesek, csodaszépek!

De reszkess Barnus, ringbeszállunk Berniért, akármennyire is nehéz a kishölggyel. :oops: Az a mosoly valami gyönyörűséges. :lol: Gondolom Süti, ezzel kárpótol a nehézségekért! :wink:

Lili: Zsír :o Ilyet még én sem hallottam. Remélem mihamarabb rendeződsz.

Kép

Kép
hgrita

Mabe,Berni kapott szurit a kórházban,és mondták figyeljem,a dokinéni is kérdezte,és valszeg el is mondták mi lesz vele,de annyi infot már nem tudott az agyam befogadni.....

köszi Timi!!!

sutimano76

Astrid és Imola!!

Akkor csak örülök hogy ilyen jó gyereket kaptam, a jó Istentől, úgy látszik most kárpótol a sok eddigi rosszért ami történt velünk!! Enyim gyerek sem fog mindig aludni nappal, csak még kicsi, ma 4 hetes, és ezek az alva töltött időszakok tudom lassan rövidülnek majd és eljön majd a csak ebéd után alszok vagy akkorsem korszak is.

Jó éjt!!!

Kép
babcika

Rita,igen,kárpótol mindenért ,és feledteti a kialvatlanságot!!

Nos,nem tudom minek köszönhetően,hogy nem aludt sokat napközben...csak a11-14.40-ig volt......közben csak 10-15 percek voltak.....vagy már megérett a kiságyban alvásos esti rendszerhez vagy a hasonalvás.....nem tudom.....de 21-kor ettünk(mérleg szerint 100ml-t) és 21.15-kor már húzta Berni a lóbőrt és azóta is alszik!!!!! Kép
Eddig ez már 1.5 óra...remélem több is lesz....holnap jövök és beszámolok...hogy siker vagy sem lett a vége!!!!!
Jó éjt!!!

sutimano76

HellóHalló!!

Astrid, köszi az infót.. (bár a tgyásnál megint sokféle dokumentumot találtam:( - meg próbálom kisilabizálni, érzem h szánnom kell rá időt, mert semmi sem lesz belőle :?

Mabe, köszönöm az infót, annyira de annyira szeretném , ha az egyik kedves baráti párunkhoz is beköszöntene a gólya...
:lol:

Süti
, kitartást!!!!

Nekünk is az a módszer jött be, mait Mabe is írt, éjszaka, csak kajcsi és szeva..( én akkor fekve szoptatok( legalább a mellgyuszi ellen s jó, mert akkor más a pozició, mint nappal), meg legalább pihizek.. s tuti nem fekszek rá, s olyan hangos, h ha esetleg vmi lenne meghallanám...
szóval hajrá hajrá!!
( a vonalzód , mintha megállt volna :shock: )

Vicger
, szerintem is szuperül nézel ki... én kerestem a táskákat a szemek alatt, de nem találom... szóval kívülről jelentem nem látszik, h fáradt vagy :lol:

Babcika, a JóIsten tudja, h mit hova kell osztogatnia:D

Peppino
, jobbulást!!!

Lina, éljenek az iccakák!!

mi ma óriás túrában voltunk:)
Közös séta barátnőkkel, s egy 11 hónapos kiscsajszival, aki kicsit rosszul viselte, mikor Anyukája én babómat fogta :?
Aztán ott kaja, s pihi...
s aztán másik barátnővel, aki mindjárt szül:):) hamarosan megérkezik Momó kishaverja, Gellért hegy,laza séta, s éppen ott telt le Momó ideje, úgyh egy kőre csüccs, s szopi:):)
de holnaptól már nem lesz jó idő, úgyh ma kibarangoltuk magunkat:)
Tegnap volt doktornéni, s KisEmber egyik zacsija nagyobb mint a másik...
Lehet, h heresérv vagy csak egy kis vizenyő... de én, aki nagyon értek hozzá, szerintem a második, s mindjárt elmúlik :lol:

No, megyek pncikéni, mert asszem rám fér!!

Szebb éjszakát Mindenkinek!!!!

Kép

Kép
móka:)

Süti!

A szurit a vállába kapta (gondolom arról beszélsz) és az a BCG oltás. Az a jó, ha "megered", azaz piros lesz, esetleg még jobban is, pukli is lehet, gennyes is, és ki is fakadhat. Szerintem a saját válladon is megtalálod a hegét, nekem legalábbis elég nagy heg maradt utána.
Az lenne a gond, ha egyáltalán nem történne semmi, mert akkor nem hatott az oltás, újraoltanák.

Babci!

Mi is úgy mondjuk, hogy ötödjére kaptunk egy ilyen babát is! :D:D Ugye nálunk ha pusztán a szoktatás (később nevelés) kérdése lenne a olog, akkor mindnek ugyanolyannak kellene lennie...

Móka!

Az OEPnél a "Kifizetőknek" szánt dokumentumok közötti TGYÁSost töltöttem én ki.

Én anno azért örültem, hogy meggyógyult a mellsebem, mert így már villany sem kell az éjszakai szopihoz.
És tegnap vettem eggyel nagyobb pelust is, mert eddig a legnagyobb gondom az volt, hogy a pelus nem bírja ki az éjszakát, ha hajnalban nem pelusozok, és úgy meg azért kérdéses, hogy mpzgatás, macerálás után visszaalszik-e. Tegnap reggel nem kockáztattam, és nem pelusoztam, és hát igazam volt, nem bírta 8-ig (amíg ébredt) a pelus, csupa pisi volt a hasa, hiába pelusoztam át este a lehető legkésőbben... Ma teszteljük a 3-as méretű pelust éjszakára. Itt csak az a kérdés, azért nem folyik-e esetleg ki, mert valahol még nagy és nem passzol (bár úgy láttam, elég jól fel lehetett adni rá).

Astrid

Kép
astrid

Lányok!!

Jó reggelt!! Éjszaka frászt kaptam, vagyis reggel inkább. Szóval Blanki kapott enni 20.40-kor és aztán Janó köhögésétől nehezen bár, de elaludt. Egész délután nem nagyon akart aludni, úgyhogy örültem nagyon hogy végre sikerül szegényemnek. Aztán én egész éjjel félig ébren, mert Janó úgy köhögött,hogy felébresztett. Erre felriadtam 4.30-kor,hogy jaj, Blanki nem keltett 2 környékén, biztos baj van, meleg is van, stb... megpiszkáltam és rendben volt minden, úgyhogy első átaludt éjszaka kipipálva. A piszkálásom után ugyan elkezdett keresgélni , így megetettem, de azóta még mindíg nyomja!!!

Imádom!!!

Kép
babcika

sziasztok!!!

Nos ,21.05-től 1-ig aludt hason,utána szopi,büfi,szopi,büfi,majd 2-től 4.20-ig aludt szintén hason,majd 6-ig félálomba ekkor már nem tudtam visszarakni a kiságyba se hasra se hanyatt,mert mindig felsírt....végül lejöttem felkeltettem apát,hogy dajáljon én meg aludnék még picit,de sajna apa nem tudta elaltatni,végül lejöttem és kb fél perc alatt bealtattam,és aludtunk 8.20-ig,na azóta fent vagyunk!!!összességében nem volt rossz éccaka,de még messze vagyunk a hőn áhított Babcika féle éccakához!!!!Ma eldöntöttem bármi legyen is,ha napközben babó alszik hát én is megpróbálok,mert fáj,mint .......

Móka ha jól látom nem állt meg csak már napokat nem számol,de hétfőn ha nem vált 4 hetesre akkor csinálok megint újat!!

Astrid köszi neked is akkor megnyugodhatok.....

sutimano76

Jó "reggelt"!

Süti, hajrá hajrá, látod a fényt az alagút végén!!

Nálunk hason alvás egyáltalán nem jön be, üvöltés, még vállon is, minden pózban, ha a hasával érintkezem, csak oldalt és háton okés. Remélem ez változik, mert tök tuti mei tai van :D hogy teszem majd bele :D

És nem tudom szinte rávenni, h büfizzen, ugye vállon nem marad meg, és sokszor nem jön ki a büfi, oldalra fektetem, lebukizza magát meg az ágyat, de kijön... de ez sokáig így nem mehet... büfizni pedig kell, most hagyjam vállon sírni, mi ki nem jön?? Anyájának megszakad a szíve.

Lehet, h a kamillát sem szeretjük, tegnap azt is kiköpük :D még bepróbálkozom a sima édesköménnyel és az ánizzsal... de ha anyja fia, akkor nem fogja meginni, én még a szagát sem bírom sem a kamillának, sem az ánizsnak...

Mabe, próbálom átvágni :wink: csak eddig kizárólag az ölben tartás oké, sem hónaljtartásban, sem fekve nem szopizunk, egyikből sem... még állítólag van olyan utolsó esély, hogy háton fekszik, én fölé térdelek, és belelógaton a szájába a cicit... mondjuk azt én meddig bírnám? :D bár nagy pocival sokszor úgy pihentem, hogy térdelve, könyököm az ágyon, popsi az ég felé, mert kényelmes volt.

Ma először orrszívóztunk, mert akkorát tüsszentett, hogy az orrán is jött ki a kaja, és szürcsögött utána... nem sírt, csak pislogott, juhéé :D

Süti, ő is elvan zajban ám, mindig megy a zene a háttérben, van 6 szám, amit szopi és alvás alatt lejászok neki, de a porszívót is bírta :D

floranan

Vicger, képen nagyon aranyosak vagytok mindketten!!!

floranan

Sziasztok!

Flora: próbáltad úgy büfiztetni, hogy az arca nem a vállad felé, hanem kifelé néz? Egyébként Lillám pont ilyen kisbaba volt: nem akart így büfizni, utált hason lenni, és alig büfizett ... mi megpróbáltuk kifelé fordítva büfögtetni, és úgy sikerült (már amikor sikerült:) ... és valószínűleg ezért nem szeretett kendőben sem lenni ...

Süti: na, látod, alakul a dolog !!! :) ... tényleg próbálj minél többet aludni te is nappal .. és ahogy Babcika írta: teraszajtó kinyit, és az ajtóba tolod a babakocsit ... ugyan úgy levegőn van, beteszed a bébiőrt, a vevőt a fejedhez, meg fogod hallani már azt is, ha mocorog !!! ... és fogsz tudni pihenni, remélhetőleg :)

Enyim apika ma látogatja anyósomat, aki kórházba került, így most hármasban vagyunk ... délután ér majd haza vmikor ... tegnap kimozdultunk először 3asban: elmentünk bevásárolni ... a hordozóhoz nem vittük a babakocsi vázat, gondolván, hogy majd berakjuk a bevásárló kocsi ... csak hát élőben ezt kivitelezve szembesültünk a ténnyel: így alig fér vmi a kocsiba :shock: :lol: .... mert ugye Lilla is ott ült ... én meg nem merem a hordozót keresztbe a kocsi szélére rakni, félek hogy lebillen (pedig sok ilyet látok, de akkor sem ... kipróbáltam, nem ) ...szóval: voltunk CBA-ban, meg Müllerben ... egész jól ment a dolog: Lottiska közben felébredt, de nem sírt ... ez nekem azért "fura", mert Lilla, ha felébredt ilyen idős korban, akkor rögtön a magas C-n követelte a cicit, ettől én tiszta ideg voltam már akkor, amikor elindultunk, hogy mi lesz, ha olyan helyen kéri, ahol nem tudok neki adni ... nem tudom miért, de egy görcsben voltam, hogy mi lesz, ha elkezd út közben sírni és nem tudom megszoptatni ... :shock: :shock: ... ez volt a dilim :) ... persze érezte, hogy anya feszült, így jó hogy csak azért is hangosabban sírt ... volt már vagy 4-5 hós, mire "normálisan" tudtam vele menni sétálni, nem rettegve attól, hogy mi lesz, ha sír ????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
bibiesbrumi

Móka:átküldjem emailben a kitöltendő dokumentumokat?Nekem egybe megvan mind.Persze csak ha kell.
Vendég

Reggelt :)

Bibi teljesen megértem Lillával való parádat :) én is izgulok, h jajj, csak ne kezdjen el sírni :) :) De látod, Lotti már kezeli az Anyukája félelmeit :D :D

Babcika, nagy gratula a kismanónak, hogy átaludta az éccakát! :) :) :)
4 hetesen ez ritkaság :)

Sütikém, örülök, hogy jól aludtatok! Éljen a hason alvás! /attól nem alszik jobban éjszaka a gyerek, ha napközben keveset alszik, éppen fordítva, nyűgösen, felületesen alszik/ De ne hasonlítsd Bernit más babához, mert sok aggodalmas, s rossz pillanatot szerezel ezzel magadnak :roll: minden gyerek más, ahogy mi felnőttek is mások vagyunk. Berni úgy tökéletes ahogy van, s Te úgy szereted, ahogy van :)

Köszönöm a kamuzást csajok, már ami a fotót illeti jól esett :lol: :lol: :lol: :lol:

Flora, na írtál már össze dolgokat a további brazil szokásokról? :)

Andi????????

vicger

Rita, Nektek is gratula az új alvási módhoz :) Látod, Máté is tudja mire van szükséged :) Olyan jól van ez kitalálva! :)

Tara, csudajól nézel ki!!!!

vicger

Kriszti: olyan jó, hogy megértessz :lol: :lol: :lol: :lol: ... azt hittem, hogy kicsit "kattant" vagyok, hisz miért ne sírhatna egy bébi??? ... :) ... és nagyon tetszik a gypsi kendő, olyan szépek vagytok !!! :)

Andival tegnap SMS-eztem, jól vannak, csak Barni picit nehezen kakil ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

Bibi, hogy a fenébe ne :) egyébként van egy olyan idióta fixa ideám, hogy ha sír akármelyik gyerkőcöm /na jó potenciálisan csak kettő/ akkor ha látja valaki, tutira azt gondolja, hogy micsoda pocsék egy anya vagyok, hogy még a saját gyerekem is sír nálam.
De hogy ez a baromság honnan jött, és miért van, fogalmam sincs....

Kata, Peppino, hogy vagytok? Peppino, anno én augmentint kaptam a mellgyuszira, szépen rendbehozott két nap alatt, de végig kell szedni az antibogyeszt, mert visszatérhet a a gyulladás ismét. Nekem 3szor volt egymás után, nem kívánom senkinek.

vicger

Sziasztok!
Úgy látszik, volt valami a levegőben, Fruzsi sem aludt jól éjjel, háromszor is felébredt kajálni, utána nehezen aludt vissza. Most apával húzzák a lóbőrt a hálóban :) Megjött a taj kártyánk!
Én sem hagyom sírni, de sokszor van, hogy nem tudom megnyugtatni, poci tele, pelus tiszta, mégis sírdogál. Olyan car :?
Babcika, egész éjjel?! Ez igen!!! Be mákosréteseztél?!?! :) :) :)
Flora, büfi :? :? Szegény kis csokika :? :?

Csajok, rota ellen adattok a pindurnak oltást? Kérdezte a doki, hogy szeretném-e majd.
lili34

Flora,nekünk védőnéni ezt a pzt ajánlotta a büfizésre,ha vállon nem sikerülne,és most a fényképezés alatt nyomott is egyet,pedig mostanába nem evett/ivott!!!
Kép

és ezt is ajánlotta ha a hasa fájna,így is produkált már büfit:
Kép

sutimano76

Süti: ezt a kifordított pózt gondoltam én is, ezt írtam Flora-nak ... hason nem szeret Ebano, így a második póz lehet, nem lesz kedvenc ... :shock:

Megfőzted a paradicsomlevest? (én is azt csináltam :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Brumi végül nem :oops: ,mert holnap áthívtak a nővéremék ebédre,ott lesz husileves....majd hétfőn vagy kedden... :roll:

sutimano76

Olvastalak Benneteket, gyönyörködtem a fotókban, de nem nagyon volt időm reagálni, és most is önző módon csak pár szó rólunk.

Apa ma hajnalban elutazott megint egy hétre. :( Ha ennek vége, akkor csak időnként kell 1-1 napra elmenni. :)
Kissé zsúfolt napjaink voltak. Mert felgyülemlett egy kis ügyintézni való is, apának nagyon dolgozós hete volt + a két hete tartó kórságra benyelt valami bacit, aminek az lett az redménye, hogy péntek reggel majdnem elájult itthon, illetve el is, én kaptam el, mert akkor már 2 napja minden kijött belőle, szóval sikerült kiszáradás közeli állapotot produkálni. Gondolhatjátok itthon voltam a két csajjal plussz apa, akit még ilyen betegnek sosem láttam. Na miután egyik kezemben Veronikával másik kezemmel Őt támogatva elvezettem az ágyig, akkor hívtam mentőt, sikerült 20 perc alatt kiérniük Gödöllőről :evil: mértek egy vérnyomást, kérdeztek néhány dolgot, majd mondták, hogy smecta por és aláíratták vele, hogy nem akar kórházba menni ... ami azért nem teljesen így nézett ki ... a baj ezzel csak az volt, hogy tudtuk ma mennie kell, mert most kezdődik az a magyar tengeri bajnokság, amit Ők szerveznek, nagyon sok munkája van idáig is benne és muszáj ott lennie. Mérlegeltem gyorsan, hogy attól, hogy itthon fekszik és kortyonként issza a teát, igen lassan kerül majd jó állapotba, így némi rábeszélésre - mert apa is férfiből van és ugye, orvos az nem kell :? - sikerült elérnem, hogy autóba ültünk Veronikával és apával (barátnőm közben Julcsit elvitte oviba) és irány Telki, ott EKG, hasi UH, labor stb. és belé nyomtak 1,5 liter különböző infúziót, na ettől persze olyan jól lett, hogy azonnal megint meg akarta váltani a világot, pont vissza is értünk 16:30 körül, akkor irány az ovi ... az este már egészen jól volt apa. :) És ma hajnalban így el is tudott utazni.

Éjszakáink változatlanul jók, nem panaszkodom, szokásos 2-3 közötti ébredés, szopi, alvás - én is azt a módszert alkalmazom a kezdetektől, amit Mabe is írt (minél kisebb felhajtás, pelus csere is csak akkor, ha gáz van), aztán 5-6 között ébredés, szopi, mondjuk ezután nem mindig alszik vissza, elég éber, de ezt nem is nagyon bánom, mert 6-7 körül egyébként is kelünk és indul a nap.
Veronika hasfájása is sokat csökkent, kis nyekergés főleg kora este, de nem vészes, alkalmazott és bevált módszereink Gripe Water, torna, masszírozás, meleg párna, egy-egy korty Mecsek tea (többet nem szokott meginni) ..., hogy ebből mi hat, passz, de valamelyik mindig segít. :)

Megint jó sok lettem, bocsánat :oops: ... megyek is mert meg próbálom kihasználni, hogy Veronika alszik a kertben, Julcsi ajándékot készít az unokatesójának, mert holnap megyünk névnapi köszöntésre engem meg vár a mosásteregetéspakolásfőzésstb. :wink:

KépKép
KépKép
madar

Süti, Bibi, köszi az infót!
A kifelé pózt majd megpróbálom, így hason nem jön be, tényleg :D Próbáltuk. Egyszer nem sírt úgy, akkor, amikor a doki megmutatta :D

Süti, képek nagyon édik!

Bibi, nekem az a megnyugtató, ha elmegyünk, hogy mindig viszek tejet lefejve, és ha sír, akkor adok neki.

Kriszta, nekem is ilyen érzésem van, ha sír a Manó...

Madar, Apa :(

floranan

Sziasztok!

Süti, sajnálom az éjszakáitokat, nappal próbálj te is pihizni.

Peppino, hogy vagy? Zinnat 500mg-osat szedek, Augmentint akart adni, de nem bírom.

Madar, örülök h apa jobban lett!!

Én nem vagyok még mindig jól, az egész cicim piros . DE sikerült az urat szoptatni belőle, és nem fáj a szopi belőle! Viszont a karomat nem tudom felemelni mert húzódik minden. Hétfőig adok haladékot és ha nem múlik akkor visszamegyek a kórházba.

Vicger, 3-ból 2 már meg volt. :evil: :( Nagyon jó a kendős kép.

Viszont, hogy ne csak panaszkodjak, fiam 8-tól 4-ig aludt. :D

Kép
kata05

Madar, épp kérdezni akartam, hogy merre jársz! Szegény Apátok... nagyon jól tetted, hogy bevitted a Telkibe egy tunning-generálra :D

Süti, a lányod tiszta Te vagy! :)

vicger

Megvan a babaslingem ... hála Bibinek :) Juhééééj! :D :D :D Annyira örülök. Ha felébred a csajszi, kaja után tetszt üzemmódba helyezem mgam és a gyerkőcöt is. :)

Ja, és azt nem is írtam még, hogy tegnap, amikor indultam Telkibe, gondoltam, felhívom a dokit, hogy nincs-e bent véletlenül, mert pont arra járok és akkor megejthetnénk a 6 hetes kontrollt, mert ugye kedden letelt a 6 hét, csak nagyon nem vágytam egy Gödöllő-Telki útra ... és bent volt, úgyhogy egyúttal ezt is kipipáltuk. :) Védekezés? Nekem még spirál sosem volt, de lehet, hogy kipróbáljuk :roll: Valakinek tapasztalat róla?

KépKép
KépKép
madar

Kata: Lőrinc nagyon rendes kispasi :) de ezt már írtam. :wink:
Szerintem se halogasd sokáig. Remélem azért megúszod doki nélkül és gyorsan rendbe jön.

És itt küldök nagy-nagy simit minden anyát pihenni hagyó gyerkőcnek :) ... és csak azért is a pusszantom az éjszakai műszakos babákat is ... mind a miénk :D

Kriszti:
tényleg ez látszott az egyetlen gyors megoldásnak, hogy apa "harc-kész" állapotba kerüljön ... most persze örül már Ő is, de azért kellett győzködnöm, hogy menjünk be. :wink: ... és az elmúlt napokban emelgettem megint a kalapom, mert hogy apából is gyermek lett átmenetileg ... kaptam egy kis ízelítőt a többgyerekes családok életéből.

:wink:

KépKép
KépKép
madar

Köszi csajok,de szterintünk inkább apikára hasonlít,legalábbis szeme és környéke,de majd holnap szerzek róla is meg magamról is kiskori képet....egyet már találtam magamról és a szája tiszta enyimé... :D :D :D

Madar,Apa :? ,a lényeg hogy jobban van!!!!Még jó hogy hallgatott rád!!!

Előszedtem pár régi fotóalbumot...és mondtam apikának hogy régen mennyire nem voltunk kibékülve a testünkkel,és most visszanézve milyen jól néztünk ki.

Kata,jobbulást,Zinnatot én a húgyúti fertőzésre szedtem....sajna napközben nem tudok csicsizni,mert ma például kb 10-30 percnél többet nem aludt!!!

sutimano76

Madar, ügyik vagytok!

Jópáran régen írtak, mindenki jól van Babókkal együtt??

Lányok, icipicit aggódok, tegnap óta jelentősen csökkent a tejem :( pedig szopizunk rendesen... eddig mindig bőven tudtam fejni is még, tegnap épphogy elég volt, most már meg szárazra szívta a Manókám, és még éhes maradt utána... :( :(
Próbálok sokat inni, meg enni rendesen, tegnap kicsit kimaradtak ezek... ittam teát is... bogyót még nem akarok bevenni... ugye nem apad el?? :cry:

floranan

Bocs csajok!

Most csak lili-re reagálné!! Ja bemákosréteseztem, csak az én gyerekem tápis hi-hi :D, de viccet félretéve, nem tudom mi volt vele, de a frászt leszámítva nagyon örültem!!

Kép
babcika

Mindenkinek gratula a jó alvásokhoz!! Janónál nálunk is csak a hason alvás jött be, most egyelőre oldalt-háton alszunk, de 6-8 hetes korába én is hasra fogom már tenni szerintem.

Kriszti!!

A fixaideálod nem egyedülálló, és a Brumié sem. Én amikor Janó kicsi volt rendesen szégyelltem magam, ha az utcán sírt, ezért nem mertem messzebbre menni 2-3 háztömbnél. Db-ben a Piac utcán laktunk, és a főutca kirakatait jobban ismertem mint aki berendezte. Most szegény tesóm van így,hogy Zsófi ordít, a babakocsiban, de sajnos az ölében is, és úgy megy haza kilómétereket, hogy a gyerek a kezében ordít a másikkal tolja a kocsit. Annyira utálom a "jaj mi van szegénnyel" pillantásokat. De ha messze megyek és Blanki elkezdi kiköpködni a cucit, most is lefővök, hogy mi lesz ha elkezd ordítani.

Bibi!

Nem én írtam a terasztajtós, bébiőrös hsz-t én nem tudok úgy aludni,ha babó kint van, de még kajálni sem megyek be, hanem kiköltözök, nem merem otthagyni. :oops:

Kép
babcika

Flora,nekem sem egyforma,volt hogy két nap alatt 120 ml fejtem,mostmeg csak 60-nál tartok,tényleg sok függ az ivástól/evéstől,és pihenéstől!!!

sutimano76

Bocs Kriszti! Javítok: fixa ideá-d, nem tudom, hogy írtam ideált, talán a tudatalattim..., előtte jó pasikat láttam!!!

Kép
babcika

Sziasztok!

Lányok köszi a dicséreteket, csak pirulok! :oops:

Ma voltunk Katáéknál pár percre Lőrincnézőben. Nagyon édes! Ajánlom a lányos anyukák figyelmébe :lol: :lol: Annyira más mint a fényképeken! Kata is jó néz ki, ahhoz képest, min megy keresztül.

Mabe: Köszi, ari vagy. Lassan beletörődöm. Azt már feldolgoztam, hogy kevés a tej, de hogy semennyi is lesz valamikor azt még nem. Tudtam, hogy eljön az ideje, csak bíztam benne, hogy nem ilyen gyorsan. :cry:

Babci, Dorka: Ti az üvegeket mossátok mosószerrel? Hogyan fertőtlenítitek? Éjjelre előre készítitek?

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee

Köszi Kriszti, Kata, Móka, Andi, Taranee a jókívánságokat, érdeklődést, választ!!
Sajna még mindig gyulladt, és piros, bár nem az egész. Kata, én most Garmastan kenőccsel kenegetem, az is jó rá állítólag. Meg maszírozom egy csomószor, mintha kisebb lenne a csomó benne, mint tegnap, legalábbis így érzem.
Sajnálom Kata, hogy még mindig piros az egész, de legalább nem fáj, már az is valami!! Meg hogy Lőrinc végre szopizott belőle!! :) Szuper!! Csak akkor jön rendbe, ha minél többet szoptatsz a gyulladtból. Gyorsan gyógyulj meg!! :) És én is!! :)

Floranan! Képzeld, nekem is mintha kevesebb tejem lenne, bár most lehet, hogy a gyulladás is közrejátszik. És én is már párszor kétségbe estem, hogy nem tudok elég tejet adni Tominak, és mi lesz??? Tápszer van itthon, hát ha nagyon muszály, és ilyen falánk marad Tomi, akkor kénytelen leszek abból is adni neki, kiegészítést. Meg az sem állapot, hogy van, hogy 1 órát van cicin... Én próbáltam már ezt a felülről szoptatást tegnap, hát baromira nem jött össze...

Mabe! Sajnos én nem érek rá egész nap szoptatni, jó most van segítségem hétköznapokon még egy hétig, de utána egyedül leszek, és ott lesz a takarítás, főzés, mosás, vasalás, szoptatás, fejés, levegőzés, evés, ivás körforgás... Én nem tudom, Te hogy csinálod, hogy van, hogy egész nap szoptatsz, nagyon ügyes vagy.. minden elismerésem!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára peppino 2009.10.10 16:49-kor.

Peppino
Kép

Kép
peppino

Tara!

Én úgy mosogatom mint a saját edényeinket! Mosószer, üvegmosó, aztán jól átöblítem és szárítom. 2-3 naponta kifőzöm a cumit és az egész üveget. Ennyi. Az előre készítést nem tudom,hogy hogy érted, de én úgy csinálom ( Janónál is így csináltam és nem volt gond), hogy rendszeresítettem egy edény csak Blankinak vízforralósnak. Abban forralok vizet, aztán azt a forralt vizet adom neki úgy,hogy amikor kell akkor abból be a cucusüvegbe, azt mikróban megmelegítem, és a tápit frissen teszem bele. Éppen tegnap jutott eszembe,hogy jó e ez így,de gondoltam,ha 4.5 éve jó volt, most miért ne lenne, és no para, folytatom.

Kép
babcika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?