Sziasztok!
Rszg, nagyon sokat nőtt Mátéd, és tényleg egyre jobban hasonlít rád is! Egyébként én sem tudtam sírni hagyni sosem Samut... Katalánynál már nem is stresszelek ezen. Hallom a sírásán ha "csak" nyűgös az álmosságtól, akkor olyan kis csendes kelletlenkedés van, és azzal hamar el is alszik. De ha nagyon elkeseredetten sír, akkor biza én kiveszem, és szopival vagy ringatással elaltatom.
A családban volt egy elég rosszul hangzó eset: anyuka a Suttogó módszerével próbálta a gyereket egyedül elalvásra szoktatni. Azaz sírni hagyod elég sokáig (persze bemész hozzá közben néhány percenként, de nem veszed ki), és akkor elvileg megtanulja, hogyan kell egyedül elaludni. Ez nekem elég kegyetlen, de sokaknál működik. Itt a kiscsaj annyira beledurálta magát a sírásba, hogy elkezdett hányni, majdnem fulladás lett a vége. Erre azt gondoltam, hogy előbb-utóbb úgyis megtanul minden gyerek egyedül elaludni, valakinek hosszabb ideig tart, és van akinél elég hamar eljön ez az időszak. Nem kell "betörni" a gyereket. Samu olyan 8-10 hós korától egyedül alszik el, a haverja, Döme meg kb másfél évesen érett meg erre. Más ismerősnél 2-3 éves kora között jött el az egyedül elalvás időszaka. Különbözőek ebben is a gyerekeink, szerencsére.
Csibb, gyönyörűek a fotóid! Máté milyen nagyfiús! És látom, habtapiból sosem elég
Anna, szép súlya van továbbra is a fiadnak!

Hogy vagytok egyébként? Megszoktad-megszeretted már a vidéki életet? Ht nálunk is lassan indult, aztán most 2 hete egész komoly mennyiségeket tol be a kiscsaj. Tegnap óta 3x kap enni szilárd kajcsikat.
Gyöngyi, Gabka, nem összeveszni, hova költözzünk

Egyébként tök kedvesek vagytok, nagyon jólesik ám!

És még tényleg nyitott a dolog. Ha vidékre adom a fejemet, akkor most azt gondolom, h anyuék+tesómék közelébe megyünk. A kiszemelt település Kulcs. Dunaparton van, autópályán 40 perc Bp-ről. Van tiszta levegő, bölcsi, ovi, és a közelben (10 km-re) Dunaújváros, ahol felnőttem. Ott ismerem a sulikat és nagyon jó sportolási lehetőségek vannak. De majd még meglátjuk, semmi sincs eldöntve. Párom lehet, hogy munkahelyet fog váltani a közeljövőben, az is szempont lesz.
Voltunk ma reggel a házidokinál. Samu rendbe jött (tüdeje tiszta), de ezen a héten még nem mehet közösségbe, erősödnie kell. Nehogy benyaljon valami újabb kórt, az most nem jönne jól. Meg még picit köhög is. És felírt egy immunerősítő kúrát (Broncho Vaxom azt hiszem a neve), remélem, h használ. Az ára nem volt kevés...
Megyek is, kellene ebéd ügyben lépnem.
RÉ