A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

megjött... lehet, hogy ezért volt minden??? dehát idáig nem zavarta...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Sziasztok!

Rszg, nagyon sokat nőtt Mátéd, és tényleg egyre jobban hasonlít rád is! Egyébként én sem tudtam sírni hagyni sosem Samut... Katalánynál már nem is stresszelek ezen. Hallom a sírásán ha "csak" nyűgös az álmosságtól, akkor olyan kis csendes kelletlenkedés van, és azzal hamar el is alszik. De ha nagyon elkeseredetten sír, akkor biza én kiveszem, és szopival vagy ringatással elaltatom.
A családban volt egy elég rosszul hangzó eset: anyuka a Suttogó módszerével próbálta a gyereket egyedül elalvásra szoktatni. Azaz sírni hagyod elég sokáig (persze bemész hozzá közben néhány percenként, de nem veszed ki), és akkor elvileg megtanulja, hogyan kell egyedül elaludni. Ez nekem elég kegyetlen, de sokaknál működik. Itt a kiscsaj annyira beledurálta magát a sírásba, hogy elkezdett hányni, majdnem fulladás lett a vége. Erre azt gondoltam, hogy előbb-utóbb úgyis megtanul minden gyerek egyedül elaludni, valakinek hosszabb ideig tart, és van akinél elég hamar eljön ez az időszak. Nem kell "betörni" a gyereket. Samu olyan 8-10 hós korától egyedül alszik el, a haverja, Döme meg kb másfél évesen érett meg erre. Más ismerősnél 2-3 éves kora között jött el az egyedül elalvás időszaka. Különbözőek ebben is a gyerekeink, szerencsére. :)

Csibb, gyönyörűek a fotóid! Máté milyen nagyfiús! És látom, habtapiból sosem elég :)

Anna, szép súlya van továbbra is a fiadnak! :) Hogy vagytok egyébként? Megszoktad-megszeretted már a vidéki életet? Ht nálunk is lassan indult, aztán most 2 hete egész komoly mennyiségeket tol be a kiscsaj. Tegnap óta 3x kap enni szilárd kajcsikat.

Gyöngyi, Gabka, nem összeveszni, hova költözzünk :D Egyébként tök kedvesek vagytok, nagyon jólesik ám! :) És még tényleg nyitott a dolog. Ha vidékre adom a fejemet, akkor most azt gondolom, h anyuék+tesómék közelébe megyünk. A kiszemelt település Kulcs. Dunaparton van, autópályán 40 perc Bp-ről. Van tiszta levegő, bölcsi, ovi, és a közelben (10 km-re) Dunaújváros, ahol felnőttem. Ott ismerem a sulikat és nagyon jó sportolási lehetőségek vannak. De majd még meglátjuk, semmi sincs eldöntve. Párom lehet, hogy munkahelyet fog váltani a közeljövőben, az is szempont lesz.

Voltunk ma reggel a házidokinál. Samu rendbe jött (tüdeje tiszta), de ezen a héten még nem mehet közösségbe, erősödnie kell. Nehogy benyaljon valami újabb kórt, az most nem jönne jól. Meg még picit köhög is. És felírt egy immunerősítő kúrát (Broncho Vaxom azt hiszem a neve), remélem, h használ. Az ára nem volt kevés...
Megyek is, kellene ebéd ügyben lépnem.

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

kukli..utána már nem kell tömni ám:)) nem az egész etetést erőltetem, rászemél, hogy mi van,aztán ugy kiszivja, mint a sicc, utána meg még a másik cicit is :)
altatás:fürdés után megszoptatom, picit játszunk, leteszem kiságyba csomó játékkal, cumi, zenélő fel, és bejárok a szobába kb még 10szer, vagy megfogom akezét, vagy lecserélem aleust, mert van, h kakil....ilyesmi.ahhoz képest h 4,5 hóig csak ölben aludt el, elalszik a kiságyban. persze vannak extra nyügi fogzós napok, akkor nyafi és ölben.
én még sose hagytam sírni a gyerekem...de lehet el fog következni:) :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

laptető... :?

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

banokla, te hogyan találtál meg engem iwiwen? :D

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Sztem vicces laptető. :lol:
Örülök, hogy Samu is jobban/jól van.
Volt egy olasztanárom, ő a kislányát sosem hagyhatta egyedül, mert besírta magát ájulásig. Szval az aztán nem volt eccerű ügy. Volt két fia már, szval bizti babafüggő dolog volt. Ehhez képest ez egy békés topic. Itt max. ordítanak a skacok. :wink:
kuklika
Budapest VIII. kerület

Elalvás: Nekem is ezt javasolta valaki Pannánál, hogy hagyjam sírni. De én is mint Kukli inkább bemegyek hozzá többször ill. be is mentem Pannánál és Bulcsúnál is, visszaadtam a cumit vagy megigazítottam, felhúztam a zenélőt amire talán elalszik... szóval mindent megpróbálok, aztán ha olyan 15-20 perc múlva még mindig nem alszik akkor én bizony kihozom a szobából. Szerintem akkor vagy még nem álmos vagy pl. kakilnia kell, vagy büfi vagy akármi :roll: Szóval én sem hagyom sírni, nem bírom hallgatni. :oops: Max. akkor sír sokáig Nimród amikor nem tudok menni mert a másik két gyerkőccel vagyok épp elfoglalva. Most épp a hátamon alszik kendőben, mert míg Bulcsú ebédelt addig bealudt :D
És az is igaz amit Erpé ír hogy minden gyerek más, ebben is mások lesznek. Bulcsú pl. mindig is képes volt egyedül elaludni, és most is. Míg Pannát még mindig egy kicsit simogatni kell, vakargatni kell a hátát :D , ez nála egy szertartás.
De képzeljétek tegnap vacsora után közölte hogy most ő megy először fürödni mert nagyon fáradt(először mindig Bulcsú megy), gyorsan lezuhagyoztattam és mondtam neki hogy addig nézegesse a mesekönyvét amíg nem jövök. Aztán 10 perc múlva már aludt is :D Nagyon ki volt ütve szegény.

Csibb kiváncsi vagyok mit mond a doki a szopisztrájkra.

Na megyek mert nehéz Nimród a hátamon és nagyon éhes vagyok.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Erpé: nem veszünk össze, a másik szomszéd is árulja a házát....Gabkáék is jöhetnek :lol:

Csibb: alvás után azért fogadja el mert nem tudatos még nála a cici tolás. Lehet, hogy a következő cicinél megint csinálni fogja. Te ez a két gyerek nagyon hasonlít...főleg az áluk (vagy ez két l?)

Katka: miújság?

Kukli: ja én azt hittem, hogy a kora miatt kérdezed a kölesgolyót. Én adtam Esztinek, de nem a kezébe hanem a szájába, szépen elszopogatta. Csak üljön az a lényeg

Kép

Kép
pgyöngyi

Alvás: szerintem még kicsik, hogy maguktól elaludjanak. Lili 2 évesen lett agyilag érett arra, hogy magától elaludjon. Ez egyébként gyerekfüggő. Én biztos nem siratnám meg, csak azért, hogy nekem könnyebb legyen....már bocsi, hogy ezt írom

Kép

Kép
pgyöngyi

eltűnk a hsz-em

nah, gyorsan ujra.

erpé, ismerem kulcsot, gyakran majálisoztam ott :-) a dunát meg nagyon szeretem! Habár tiszai leány vagyok:-)

Igen, megszotam, a vidéket, de az utcánkat nem. sajnos tul zajos nekem. sokan azt mondják tulzok, pedig nem. mindenkinek más az érzékenyséi küszöbe e téren.
nem azért költöztünk ki a nyugalmas tutiba, hogy ezt nézzük, hallgassunk egész álló nap, persze vikkapa, aki csak este jön haza mit sem érzékel ebből,
remélem még 2-3 év és lesz erőnk, új költözésbe, épitkezésbe, vásárlásba kezdeni.

esti elalvás nálunk problémamantes, 5 perc és mire bemegyek alszik. de éjszaka még kel 2x enni, kettőkör és 5kor :-(
anna**

Vica: Én is most vettem le Estit, 2 órát aludt az ergoban :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Mármint Esztit vettem le :lol:

Kép

Kép
pgyöngyi

Megjött a Manducám 8)

Láttátok hogy holnap milyen hideg lesz :shock: szerintem elő kell venni a télikabátokat a gyerekeknek. Remélem nem nőtték ki, mert különben irány vásárolni. :?

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Anna a főutcán laktok, azért olyan hangos?

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Megjöttem :lol:
hát én úgy altatok, h a szopipárnát magamra kötöm cumi vagy cic a szájba oszt aluszik is pár percen belül aztán berakom az ágyába. Közben tv-zek

Csibb: Lizi meglátta Máté fotói és rögtön neki állt dumálni neki: hé, he ilyesmiket, bejön neki a kiscsávó, nemcsoda nagyon csábi 8)

gabka: majd muti az mt-t! Ma is 3 órát mászkáltam vele és meg sem kottyant. És esett is ez a fránya eső.

pulcsi: én is gyakran úgy etetek, h cumi be, aztán bealszik rajta kicsit és kicserélem cicire

Na megyek, 9kor, 5 és fél órája evett utoljára...hátha most már elég éhes....

csibb: örülök, h úja szopizott, ezek szerint a menstru zavart be :?

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Gyöngyi megyek én is oda lakni :D:D

na végre eljutottam odáig hogy befessem a hajam. :P

vica ennyire hideget mondanak???? Akkor lehet hogy elő kell szendi az overált is

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

elalvással nekünk sincs gondunk. leginkább egyedül alszik el és nem is nagyon szeret kézben. Van egy nyuszija, a nővérem csinálta neki, na anélkül nem alszik el!!! :D:D és olyan édes amikor sír, csak a kezébe nyomom és már alszik is .. mindjárt keresek is róla egy képet

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Kép Kép

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Na beleolvastam abba az oldalba amit feltettetek. Ezek szerint úgy alszanak ahogy megszokták. De ha cicizik egy baba, és elalszik rajta, akkor hogy ronthatnám én el? Mondjuk van egy bnőm, aki a 4 hósat tápiztatja, hogy ne cicin aludjon, de ezt kissé botrányosnak tartom. Katánál bekeményítek majd új kecóban. Hadd szeressen rögtön az alattunk lakó öreg bácsi. Nálam Boti sokkal gázosabb most, de ahogy utána olvastam, nem egyedi eset. Már tényleg lassan 4 hete alszik velünk. Nappal (most is) a saját ágyában, este pedig eccerűen nem lehet ott lefektetni. Annyira sír, és nem hisztizik, sír….. éjjel ha megérzi hogy moccantjuk visszavezényel, ha nem kel fel rá, akkor 1 óra múlva jön. Most vettem neki egy tanuló kutyust, azt bevetem új lakásba, hogy a kutya csak az ő ágyában aludhat, hátha. De minden ötletet szívesen vennék továbbra is. Ez nem működhet így. Pedig ő mindig simán elaludt,
Papillon tök jó, ennyire bejött neked is mt. Vica, Gyöngyi nem semmi szinten nyomjátok ezt. Sosem értem miről beszéltek. Viszont én nem akarom abban altatni Katát, ezt leszögeztem magamban. KOPKOP ma már 2szor alszik.
Én kicsit örülök a hidegnek Tök cuki next overalt vettem Katának és féltem kinövi. Így nem fogja. Ikeában találtál vmit Lizianyu?
Anna sajnálom. Mondjuk ahova mi megyünk az si zajosabb lesz mint amit én szoktam, persze erről nemrég világosítottak fel. Eddig a á dehogyis ment, most már kezdik szép lassan adagolni…. Bízom az új ablakokban. Én naív.
Gyöngyi alig várom, hogy felkeljen Kata. Kapja a golyót rögtön.
Na felkeltették egymást. Szuper! :twisted: :twisted: :twisted:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

kukli: játéktartóért mentem és azt is vettem :lol:

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Kép Kép

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

na megjöttünk, a dokinő és a védőnő szerint is a vörösök a hibásak! már megint szopizott egyet, mikor hazajöttünk. de nem értem, hogy akkor ha ma jött meg, akkor miért? hát közben nem zavarja, csak előtte pár nappal?
na mindegy, azért kértem receptet tápiról. legyen itthon, de még próbálkozunk, most úgy tűnik abbahagyta, csak el ne kiabáljam...

köszönöm a Máté dicséreteket! :D

na most úgy jött le, mintha én siratnám a gyerekeim... :roll: csak halkan megjegyzem, hogy Fanni mellett még mindig ott kell ülni, amíg elalszik, 2 éves kora körül elkezdett félni, és azóta is tart. :wink: szóval ennyire vagyok én kemény... :lol:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

megyünk az oviba, majd este jövök

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Csibb pontosan ezt gondoljuk rólad! :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: Amúgy nekem Boti csak előtte volt mindig nyűgös, közben sosem. (mensi)
Gyöngyi Kata túl van 2 golyón. Nem érti mi ez, mindig kigurul a szájából, és nem tudja visszarakni. Nagyon cuki! :lol: :lol: :lol:
Én is elteszem magam mára!
kuklika
Budapest VIII. kerület

Csak röviden, aztán olvasok....
Agica itthon van és jól érzi magát. Még taknyos és antibiotikumot kell szednie, de végre itthon az egész csipet-csapat! :P :P :P

Katka

katka22

Katka
jaj, de jó!!! örülök nagyon! és további gyors gyógyulást Ágicának!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

dejóóó :) Remélem hamarosan teljesen rendbe jön :)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

sziasztok

olvasok mindig, de nem tudtam írni, mert Julcsi is beteg lett életében először :( nem komoly, csak megfázott, de eléggé szenved szegényke, nem kap levegőt, hiába szívjuk az orrát, meg a könnye is folyik nagyon.

Este ha sikerül elaltatni időben (két napja nagyon küzdünk), akkor jövök még talán.

Két fotót azért felteszek addig is

Kép Már hat fogam van!

Kép Nem mutizom!

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

jobbulást Julcsinak

hat fog? azta :) nagyon édes képek:)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Sziasztok!

Katka: örülök, hogy otthon van már Ágica. Mielőbb gyógyuljon meg teljesen!!!

Adryn: nekem a motozós kép a nyerő!! :lol: :lol: :lol: Annyira cuki!!!

Csibb: remélhetőleg nem lesz már tovább szopisztrájk. Jól bekeverte szegény Mátét ez a mensi. Amúgy nagyon édesek a gyerekeid. Fanni szereti a trambulint? Gergő karácsonyra szeretne egyett. Ti hol vettétek és mennyiért?

Kukli: jó lehetett a masszás. Énisénisénis! :D

Alvás: nálunk egyik gyerek sem tudott kézben elaludni. Szerintem meg tudom számolni, hányszor aludtak el kézben. Krisztián eszik, ha álmos lerakom a kiságyba hasra és általában 2 percen belül alszik minden sírás nélül.

banokla

Zita: Julcsinak jobbulást!! Hat foga van??? :?: :!:

Erpé: örülök, hogy Samu már jobban van!

Pulcsi: priviben elárulom, hogy találtam rád. :wink:

banokla

na hát a kisfiam megjavult, minden újra a régi, megint cicin aludt el... :lol: a nap folyamán 3-szor szopizott, a negyedik volt most. és még éjszaka min. 2 lesz... 8)

Banolka
a decathlonban vettük tavaly karácsonyra kapta. nagyon szereti, még mindig sokat ugrál rajta. 7000 ft körül volt... de nem emlékszem pontosan, hétezer valahányszáz.

Julcsi nagyon édes! hű, beelőztetek a fogakkal!!! :) pedig épp újságolni akartam, hogy Máténak mind a négy kettese be van dagadva, azt mondta a dokinéni. úgyhogy újabb 4 fog várható, amivel haraphat a következő ciklusban! :twisted:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Banloka: Krisztián nagyon helyes!

Rszg: Én 10 hónapos Zsófival voltam síelni. Ott nem volt félpanzió, de emlékeim szerint már sokmindent evett velünk és vittem babajoghurtot, meg bébiételt, amit szeretett és külön neki nem nagyon pepecseltem. Ha svédasztalos a vacsora, akkor szerintem többnyire fogsz fogára valót találni, de ezt nehéz előre megmondani, majd előtte 1-2 héttel fogod tudni eldönteni, hogy kell-e külön főznöd és mennyit. Ja és szerintem egy 12 hónapossal étteremben elég macera ücsörögni. Nem a legtürelmesebbek ebben a korban.

Katka

katka22

Katka: nagyon örülök hogy Ági végre otthon élvezheti a társaságodat :D további jobbulást neki!!!

Csibb: annyiraaaaaaaaa szépeeeeeeeeeek a gyerekeiiiiiiiiid!!!!! Máté mennyit nagyfiúsodott!!!! nagyon jóképű krapek (lesz).. jaj a lányoknak!! 8) Fanni meg háááááááááááát jah gyönyörű!!! .... ha egyszer Nico rájön a tutira........................ 8) :lol: :lol: :lol: örülök hogy "csak" a mensi volt a gond ;)

Banokla: Krisztián nagyon helyes kispasi!!! és azok a fekete hatalmas szemek!!! :P 8)

Zita: jobbulást Julcsinak ;) reméljük hamar túl lesz rajta! és már 6 fog???? :shock: mi még mindig az elsővel küzdünk....

Rszg: nagyon szép baba Mátéd. és tényleg kezd rád is hasonlítani... :D

Nicoról mit gondoltok egyébként hasonlóság terén?

Papillon: voltál pajzsosdokinál? mit mondott?

KépKép
KépKép
adryn

felállós-elesős anyukák HELP : hogy oldjátok meg hogy ne verje be a fejét a gyerek a padlóba naponta 10x legalább??? ok a habtapi.. de az egész lakást nem rakhatom azzal tele...... :roll: :shock:

KépKép
KépKép
adryn

Katka, örülök Ágicának, hurrá otthon!!!

Babák nagyon édesek, Livi, Julcsi és Krisztián is.
Csibb gyerekek is gyönyörűek, jól kijön a két tesó? :wink:
Julcsinak hat foga van :shock: :shock: ? döbbenet....

Kuklika kérünk next overálos fotót :wink:

Na feltöltöttem egy felállós videót a bucketra; hát....elég nehéz volt levenni, mivel Maja mostanában 2 centis körzetemben mozog annyira anyás lett, tegnap meg már álmos voltam konvertálgatni, meg töltögetni...

Maja ácsija :D :
http://s423.photobucket.com/albums/pp311/bea1978/?action=view&current=Vide0114_mpeg2video.flv

Bea, Maja

Kép
bea1978

Adryn, Maja is sokat koppant ma, én meg így már alig tudok tőle valamit csinálni, csak ha alszik... :x
ezt hogy oldjátok meg?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Katka örülök hogy Ágica otthon van és jól van :)

Rszg, én valószínűleg bébikonzervet vinnék arra a pár napra, nem hiszem hogy ott főzögetnék neki.
Mi is sokat mentünk amikor Panna pici volt, bár inkább csak hétvégekre, én mindig konzervet vittem. Előtte megkostóltattam vele többfélét és tudtam hogy mit érdemes vinni.
Hát étterembe vinni, az szerintem gyerekfüggő. Mi mondjuk úgy csináltuk hogy befizettünk félpanzióra, Panna (vagy éppen Bulcsú :D ) pedig ette a bébikonzervet, vagy csipegetett a mienkből.

Bea nekem nem indul a videó :?

Nem semmi egyeseknek mennyi foguk van :shock: Nekünk még mindig semmi :roll: pedig szerintem ma is az miatt volt nyügi, de még csak nem is látom hogy nőni akarna :shock:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Bea: de édes Maja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mibe kapaszkodott felálláshoz? beléd?? :lol: :lol: :lol: na ez az.. mi a megoldás??? :? járókát is beszereztem ma.. jól kipárnáztam.. de abban sem lehet egész nap.. és mindenen felkapaszkodik.. még a sima falon is.. sztem SpiderNico Ő nem is SuperNico :lol: :lol:

KépKép
KépKép
adryn

Vica, nekem se játsza most le, Adryn te ügyes vagy, hogy neked igen, belém kapaszkodott :x , a nap fénypontja, ha a mellembe ragad bele mindehhez; Spidernico :lol: :lol: :lol: amúgy szerintem a szája, az arca, ahogy így a párodat nézegettem ma a Facebookon(látod lebuktam, a párodat nézegettem :lol: :lol: ) az rá, amúgy így a szeme, meg a bája, formája a tiéd, de ezt ilyenkor nehéz még megállapítani, meg sok a kis saját egyéniségük is.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Na sikerült megnéznem, nagyon ügyes :D

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

amúgy köszi, hogy megtaláltatok, így már van ott 2 ismerősöm :lol: :lol: nem nagyon jártam még ott....

Bea, Maja

Kép
bea1978

Vica, köszi :)

Bea, Maja

Kép
bea1978

hát nekem ez a sok habtapi, amit láttatok a képen, az az előző lakásnak azt a szobáját, amiben voltunk egész nap, lefedte teljesen. én így oldottam meg anno... :lol:
na hát most, a negyed nappalira elég ez a habtapi, úgyhogy gondolom szegény Máté majd koppanni fog párszor... vagy veszek még habtapit :twisted: , de akkor férj szerintem kivág vele együtt! :lol:

ja valaki kérdezte, hogy hogy takarítom... na hát pont ezért akartam eladni nagy felindulásomban... :twisted: aztán mégis megtartom, mert szép szines, had fejlődjön a kisfiam színérzéke is... szóval hát egyesével letörlöm, előtte felszedem, ami szörnyű macerás ugye, mert szétesik a betűk-számok miatt... hogy miért nem tudtak olyat árulni, ami sima lapokból áll??? de ez a hátul leragasztás gondolat nem is olyan hülyeség, csak mivel csináltad Gabka??? leukoplastot gondolnám jónak... :roll:
utána visszarakom...

Bea
Fanni nagyon kedves Mátéval, még semmi féltékenykedés nem volt. foglalkozik vele, szeretgeti. Máté meg egyenesen rajong Fanniért, istennőként figyeli minden mozdulatát, ha ő itthon van, én már nem is vagyok érdekes! :lol:
Mátén is érzem, hogy anyásabb. többet nyavalyog, ha épp csinálok valamit (főzés, rendcsinálás, stb...)

síelés: jaj, de szeretnék... szerintem idén kihagyjuk, bár még nem beszéltünk róla, viszont az esküvőn megdumáltuk pár lánnyal, hogy megyünk síoktatásra, mert az egyik csaj síoktató, és tanít minket! úgyhogy jövőre már profi leszek, remélem, mert eddig olyan félbéna voltam... :roll:
és FAnni újra megpróbálkozik vele, mert tavaly még nem merte, kicsi is volt még hozzá...
Fannival én is voltam olyan 1 éves kora körül, tápizott már, meg vittünk bébiételt. meg levesekből adtunk neki. Neki mondjuk már sok foga volt akkor...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

én(látszik hogy nem volt még gyerekem) nem ismertem ezt a habtapi dolgot, kereszteimnek nem volt ilyen, de nekem is tetszik a képen.

Csibb, az jó, ha nincs féltékenység köztük, aranyosak így együtt a fotókon

Vicanak, meg Katkanak is olyan jó nézni a tesókat így együtt, nekem még egy is sok most :oops: :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

hiányzik Dömemama :D ....

Bea, Maja

Kép
bea1978

én rájöttem, hogy a habtapit tetejét a legenyhébb fokozaton lehet porszívózni, nem szippantja be a kis részecskéket.de alatta.... :roll:
nálunk az a probléma, hoyg egy komód van a habtapi egyik felén, másik felén járóka, meg még közelben egy asztal is, és richtig arra forog, meg hempereg, mindig szemmel kell tartani,nehogy beverje a fejét-kutacsát...
most egyébként Néndi tök ari, nagyon szereti a labdákat-m,eg mindenféle játékot, ügyesen is fogja, és ah elgurul a labda, utána vetődik, mint egy sztárfocista, 5-öt hempereg ezsméletlen gyorsan.:)hát mi itt tartunk :oops:
én sem tom, hogy fogom megoldani a kopikat, bár tapasztalt anyuk szerint ebben a korban a legvékonybabak,meg fogynak legtöbbet;) mármint az anyák, nem a babák:) gondolom a sok rohangálás miatt...
emiatt kicsit várom :D
aki már most nádszálkarcsú, attól én kérek elnézést:D

pulcsi

Sziasztok!

Igen, hiányzik Nemlajos.

Bea, első gyerekesként én is rácsodálkoztam sok mindenre. Amikor terhes voltam, a főnöknőm hozzámvágott egy nagy adag habtapit, és csak lestem, h ez meg mire jó :D
Én most nem rakom ki állandóra, Samunál kint volt.
És maja nagyon ügyes!

Kata is rengeteget koppan, tegnap két óriási esése is volt... Folyamatosan feláll, és az esetek nagy részében tök ügyesen le is csüccsen, de ez nem mindig sikerül. Én azt csinálom, hogy jön velem mindenhova. Tegnap főztem (nálunk nincs egyben a nappali-konyha), és ott ült velem a konyhában. Pontosabban jött-ment. Nyitogatta a fiókokat, felállt, pakolt. Mondjuk legalább 2x annyi ideig tartott a főzés, mint egyébként, de megoldottuk. És szerencsére Samu sokat szórakoztatja, most is játszanak egy polifoam-mal, persze a fél szemem rajtuk. Kata megy Samu után, nevet, kacag mindenen, amit csinál, és ezt Samu rohadtul élvezi.

Igen, Pulcsi, most kezdődik "a gyerek nyomában" időszak, sokan ilyenkor tényleg fogynak. Ez kb 2 - 2ésfél éves korukig tart :) Édes lehet Nándi, ahogy kergeti a labdát.

Síelés. Én még nem voltam síelni sosem. Ez valahogy eddig kimaradt. Pedig a barátaink járnak, de valahogy nem vonzott. Biztos csak ki kell egyszer próbálnom, aztán úgymaradok :) Nem fogom kihagyni, tuti, de nem valószínű, hogy ezen a télen kezdem el.

Zita, Julcsidnak jobbulást! Jobban van már? Ijesztő az első betegség...

Ma megyünk védőnőhöz, lassan készülödnöm kell. Semmi kedvem kidugni az orrom, a lakásból, viharos erejű a szél. Na, ma nincs is szmog :)

erpé

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?