A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Csillag
hú nagyon megértelek! Nekem a szeméremcsontom fáj elől, de mostmár tényleg totál mozgáskorlátozottá váltam. Pont most, amikor vége a melónak végre és tudnék nézelődni, vásárolni, barátnőzni,felkészítőre járni...Ehhez képest totál kiszolgáltatottan állandóan autóhoz vagyok kötve :cry: És én is minden nap sétálok, erőltetem, hátha jobb lesz de nem múlik...Nekem van olyan hastartóm ami körbeszalad a derékon, de nem ér semmit, nem tudom az amit Pókica írt milyen lehet. Én nem szedek fájdalomcsillapítót, mert azon nem segít, hogy a kicsi nyomja szét a csontokat. Remélem ez a tágulás a szülésnél legalább hatékony lesz, mert most így a végére olyan csalódott vagyok, hogy ennyire nem vagyok az ura a testemnek. Persze ha ababára gondolok megnyugszom, de azért a nap nagyrészét pityergéssel töltöm 2 napja....És ismerőseim szánakozó arcát nézegetem, ahogy mondják "hát ez sajnos ezzel is járhat. tűrni-tűrni" Én még hozzá szoktam mondani, hogy persze mosolyogva 8)
Még a saját apám is rámszólt hétvégén, hogy nem hiszi el hogy ennyire nem tudok menni, csak csoszogva :shock: Hát szülésig már nem is utazunk haza...Persze nem ezért, hanem mert messze vannak, de...azér elég rosszulesett.
Nnna panasziroda vége. Csak hogy tudd Csillagom: Nem vagy egyedül!!

Én péntek éjjel egyébként olyan jól aludtam mint már nagyon rég, ellenben szombaton meg nem sikerült. HOgy ez mitől függ, lövésem sincs :)

Gabicika
tök jó hogy gyermeked ügye megoldódni látszik. Nagyon drukkolok továbbra is!!
Vendég

Meli
ez a fülfájás, fogfájás nagyon rossz lehet! Hogy vagy ma? Sikerült eljutni dokihoz?
És Tulip nálad is ez a fogas kérdés.

Remélem sikerül megoldani mindent még szülés előtt. Nem hinném hogy egy fogdoki ne tudna mit kezdeni egy letört foggal. Nekem félóra alatt felépítette az egyik frontfogamat, mert nálam az esküvőnk előtt történt egy ilyen eset. De nem koronával oldotta meg, hanem vmilyen tömőanyaggal, így 8000ből megvolt. Azóta is tart.

Gombi
a kiccsajotok már most manipulál mi? Csak apa-apa :) Nálunk is ez van, a férjem meg olvadozik... :)

Jah, én is felolvastam mintegy spontán direkt a férjemnek egy-két mondatot arról, hogy néhány férj milyen extrém tündér-kímélő a kismama feleséggel. Ő csak annyit reagált, én én vagyok 8)
Vendég

csuklás téma:
Kiskirályfi is nagyon sokat csuklik. Néha én is aggódom...
Én azt vettem észre, hogy mikor nagyon fincsit eszek, utána van a legsűrűbben... gondolom akkor mohóbban iszik a magzatvízből, mert fincsi íze lesz neki... persze lehet totál hülyeség, de én így gondolom. így tudom elképzelni :)
azt viszont nem hiszem, hogy nagyon élvezné a csuklást, mert amikor hosszú csuklásai vannak, és már 4-5 perce folyamatos, elkezd fészkelődni szegényem, és tudom, hogy ennyi, itt a hiszti. Kifeszíti magát, és ez nekem is szörnyen rossz érzés. Így ketten szenvedünk, míg elmúlik. Énekelek neki és simizem, nem mintha segítene, de legalább a feszülés alábbhagy.
szerencsére a legtöbb csuklása hamarabb abbamarad, minthogy behisztizne :)

Milla

Kép

Kép
millababa

Sziasztok!
Köszönöm a tippet, szétnézek hastartós öv ügyben, bár ilyenkor mindig röhögök magamban, hogy hasam sincs, de tényleg még Réka pocakjától is sokkal kisebb. Pont ezt kéne tartani? Persze ha segítene a derékfájáson akkor kit érdekelne. :oops: :)

Gio, sorstársam, gondoltam is rád, hogy a szeméremcsont fájás sem lehet egyszerű. :shock: Pont ott tartottam én is a napokban, hogy nem hiszem el, hogy eddig bárhova szaladhattam a városban, most pedig meg kell terveznem azt az 1 legközelebbi helyet, ahova még el tudok csoszogni. (én nem tudok vezetni) Ha véletlenül valami nincs a kiszemelt boltban és egy másikba kell menni érte, meggondolom, hogy tényleg kell-e nekem, pedig csak 100 méterről van szó. Teljesen megértem a csalódottságod, most mikor mehetnél nézelődni, vásárolni. Nekem csak az a szerencsém, hogy lassanként beszereztem (majdnem) mindent. Nem tudom mi lenne, ha most kellene. :shock: :x Szülőkhöz mi ma megyünk, hát kiváncsi leszek az arcukra, szerintem telefon alapján ők sem gondolják, hogy ilyen komoly a helyzet. A sántikáló nagymamám lehagyna az úton. :D
Panasziroda vége, nálam is. :)

Tegnap átrendeztük a szobát és kialakulóban van babóca helye is. :D A férjem porszívózott, meg tologatta a bútort, de estére én is úgy elfáradtam... igaz főztem is, vásárolni is kimentem, de mikor a függönyöket vasaltam este, már görcsbe akart ugrani a talpam az állástól. A derekam miatt szerintem máshogy álltam, máshol volt a súlypontom. Fürdésnél már elvesztettem a türelmem és rákiabáltam a férjemre, mert én még mindig pakoltam ő meg hívott engem én meg már alig bírtam kisántikálni hogy miii vaaan? Szegény, pedig csak azt szerette volna, ha megmosom a hátiját (ezt mindig így szoktuk) :oops:
Mára maradt a kiságy összeszerelése, fali dekor felrakása. Már alig várom. :) De apa még a tárolónak használt "spajzot" lomtalanítja serényen. Mostanában amit rendeltünk/vettünk babának annak a doboza csak bekerült oda és már kezdett olyan lenni mint a filmekben mikor kinyitják az ajtót és kidől minden. :lol: :oops:

Pókica, hmm fánkok. :)
Tulipános, mákos kalács, diós kalács, kakaós csiga. :)
Bármelyiket meg tudnám enni, de lehet, hogy így egymás után is. Nálunk is megtört a jég valamelyik nap, férjem MAGÁTÓL hozott nekem egy kis boldogsághormont mikor kezdtem depizni a derekam miatt. Volt ott 4 db-os ferrero, hosszú csík rágó mint a gyerekeknek, nápolyis csoki.
csillag25

Sziasztok

Ma is dög vagyok....dél óta süt a nap odakinn,de így fogatlanul nincs sok kedvem sétálni!Sütöttem ma bagolyszemet....mostanában ahoz sincs kedvem(sütni)!
a picifiam pedig az elöbb sz..rta össze a lakást.........Mindenhol volt kaki!Szóval csináltatott velünk egy nagytakarítást! :) :roll:

na megyek is
szió
Vendég

Sziasztok!

Na tegnap megvolt az ablakcsere a hálóban. Valamelyest át is rendeztük, és az egyik kiságy már áll is, igaz csak benne a matrac és kész. Hát két kisággyal elég zsúfolt lesz a szoba. Egymással párhuzamosan fognak lenni, bár még pontosan nem tudom hogy, mindenesetre nem sok hely marad a kiságyak között. De majd ha kialakult a végeleges formátum, küldök fotót.

Tegnap este viszont már éreztem valami kapirgálást a torkomra, és hát sajnos fáj :cry: Nem értem én ezt. Sehol sem vagyok, mégis minden betegség megtalál. A gyerek se jár oviba, bár Verus köhög egy ideje hurutosan, Johinak meg folyik az orra, de nem tudtam torokfájásról. Erre mikor épp befejezem az antibiotikum kúrát, hát beteg leszek :( Utálom!

Ma amúgy keresztelőn voltunk a sógoromék lányáéknál. Három körül jöttünk haza, és Johi beájult a kocsiban, pedig csak pár perc az út haza. De alszik azóta is, bár egyszer felkelt. Most mindenki alszik, csak én nem, bár én is pihiztem kicsit!

tulipános: sajnálom a fogadat. Én is már meg akarom látogatni a fogdokit, mert egy fogam le van törve, igaz nem elől, de állandóan bele megy valami abba a kis résbe, és már unom. De még nem szántam rá magamat. Remélem a te problémád megoldódik mihamarabb.

Szép napot mindenkinek!

Kata
labkat

Sziasztok!

Kata, én nem is tudom, hová tennék két kiságyat! Elég pici a lakás így is. Bár, azért benne lettem volna, hogy ketten legyenek. :lol:

Tulip, jobbulást a fogadnak!

Gio, remélem, jobban vagy!

Képzeljétek, ma rajtakaptam a párom, hogy nézegette a kisrucikat, meg ismerkedett a törlőkkel, és mindennel, amit rejtett a polc.
Tök édi volt! :lol:

Pusz nektek, Judit
Vendég

Sziasztok lányok!

Tulipános: sajnálom.. én is igy jártam pár éve,csak én nem szendvicset,hanem tojás rántottát ettem... borzalmasan néztem ki :D
maradt a fogamból pár miliméter,azt a doki tövig csiszolta és csapos pótfogat kaptam. Ez nagyon jó,olyan mintha a sajátom lenne,ugyhogy ne izgulj a fogorvos megoldja neked is. Reméljük minél hamarabb!!!

Kata,te pedig pihenj,hátha csak egy kis múló nátha lesz belőle,meleg tea és pihi,reméljük minél hamarabb elmúlik!

Pókica! a mi kedves közös ismerősünk átadta az üzimet?? :) Szombaton voltunk a férjemmel a Corában,és találkoztunk vele is :)

Én ma hajnalban megint fentvoltam.. valahogy nem tudok jól aludni...
Küldtem a levlistán képeket nektek,de túl nagyok igy Millának engedélyeznie kell még... legalábbis ez a válasz jött vissza.

Remélem majd megkapjátok azért.
Vendég

Hát ezt nem hiszem el.. ez a vonalzóm is "csal".. :? :?
Vendég

Sziasztok!
A hétvégén vidéken voltunk a szüleimnél. Elmentünk uh-ra is, majd teszek fel képet. Amíg vártam a dokit, aki csinálta az uh-t, bejött egy régi ismerős. Kiderült, hogy hónap végén szül: a hasa meg kisebb, mint az enyém. Nem semmi.
Aprógyermek teljesen rendben van, legalább 2200 g már most, így kb. négy kilósra (!!!) mondta a doki. Holnap megyek a kórházba kötelező uh-ra, aztán meg dokihoz. A héten meg kéne látogatnom a védőnénit is... egy csomó dolgom van, csak lassabban tudom teljesíteni, mint korábban.
Annyit beszéltetek a lekváros buktáról, hogy megkívántam. Van valakinek valami igazán jó receptje?
Na megyek elteszem magam, mert holnap hosszú napom lesz! Vigyázzatok magatokra!
tedorka

Tedorka
gördülékeny ügyintézést holnapra. Hú mennyi ultrahang,immár teljesen képben vagytok babót illetően 8) Jó nagy a kicsike.
Vendég

Sziasztok, kitartás mindenkinek aki szenved vmitől!!!!
Én a helyetekben kipróbálnék mindent amit csak lehet: valakinek ez válik be, valakinek meg a másik megoldás...
Csillag, esetleg melegítős párna?? Nekem mikor a vesém fájt, az UH-s néni javasolta! Mértékkel persze...
Gio a csontok nekem az elején fájtak nagyon, és tényleg nem segített semmi :cry:
Képzeljétek, tegnap 1 éjszaka után a császár szopipárnával :) még nem mertem elkiabálni, de 2 éjszaka után ki merem jelenteni: mióta szopipárna a hálótársam, éjszaka nem "szúr a szívem".. ami ugye nem a szívem, csak érzetre olyan...
(Csak zárójelben: azért elég vicces, hogy T. és köztem egy hatalmas kukac forma leledzik az ágyban :lol: )
Vendég

Dorka, a 4kg azért nem semmi!!!
Szerdán megyek a "hivatalos" UH-ra, naggggyon kíváncsi vagyok, hogy a minipocakban mekkora Maja lakik!!!!!!
(Eddig minden UH-n korának sacc/kb megfelelő méreteket mondtak..)
Vendég

Nekem is van szopipárnám, de nekem valahogy nem vált be. Lehet, hogy valamit rosszul csinálok, de éjszaka arra ébredtem, hogy nem jó vele aludni. Így két éjszaka próbálkoztam, bár szerintem még ma is rápróbálok, nem akarom egyértelműen elutasítani.
Ja, és ma arra gondoltam, hogy mivel időközönként fáj a csípőcsontom, lehet, hogy meg kéne próbálkoznom valamiféle mozgással. Kismama tornára gondoltam, de szerintetek nem gáz már "ilyenkor" elkezdeni? Most a 32 hétre gondolok!
tedorka

Dorka, esetleg kismamajóga?
Szerintem nem gáz ilyenkor elkezdeni.. mostanában kezdtem volna én is, de a dokim nem adta hozzájárulását :cry:
Vendég

Én most írtam egy gyógytornász csajnak, aki ezt az új hisztit, az aquanatalt csinálja - kismamatorna-jóga vízben, hogy a problémámra hathatós segítség lehet-e, majd beszámolok róla ha válaszolt.
Amúgy sztem ezeket a gyengéd mozgásformákat nem baj, ha csak most kezded el, ártani nem árthat, max. segít - én legalábbis ezt hallottam.
Vendég

Jógát nem tudok a közelben, ráadásul nem is vagyok az a jógázós típus. Gondoltam kipróbálom a Béres Alexandra-féle tornát. Nem biztos, hogy rászánom magam, csak elvben.
Na most már tényleg eldugulok!
Holnap jövök!
tedorka

Dorka, és ez a vizes dolog érdekelne?
Vendég

tedorka: én is holnap megyek dokihoz. Talán össze is futunk :)
Képeket kíváncsian várom :)

Képzeljétek. Kaptam a barátnőmtől baba ruhákat. Bár már négy éves is elmúlt a fia, de azért én ennek is örülök. Van vagy négy gumilepedő és baba törölköző meg kifogó is. Nagyon örülök, hogy nem kell venni, mert olyan drágák, és ezt majd szépen kimosom, és jó lesz!

Szép estét!

Kata
labkat

No hát megkaptam a választ aquanatal ügyben. Egy wellnes szállodában van (csilivili), de ahhoz hogy látogathassam a tornaórát 1300 Ftért, plusszban vásárolnom kell 1600 Ft-ért egy wellnesbérletet a szállodában, aminek keretében az óra után még 1 órán át áztathatom magam a jacuzziban vagy szaunában...Hát nem tudom ki hogy van vele, de 7 hónapos terhesen nem fogok szaunázni és jacuzziba sem vágyom és így 2900 Ftot nekem nem ér meg a lubickolás. Szemétség :evil: és nem mellesleg: rablás. Van most egy jó cikk is a porontyon ilyenekről:
http://velvet.hu/poronty/2009/10/10/a_n ... uleslutri/
Vendég

Jó reggelt!
Bár az enyém még elég kómás...tegnap valami olyat ettem, amit nem kellett volna, és egész éjszaka sz*rul voltam. Aztán mire elaludtam volna, már kelni kellett. Most megyek ultrahangra a kórházba, aztán ügyintézek. Bár abból nem tudom mi marad, mert tényleg nem vagyok 100 százalékos.
tedorka

Tulipános! Húha, ha a férjem meghallaná a párod megjegyzését, már menne is agyabugyálni! :D Nagyon határozott "kemény" ember, de szerintem az más téma, ha várandós a felesége, akkor kedvében jár. Tegnap olyan finom gombával-sajttal töltött rántott húst készített.
Igazából nem olyan nagy dolog amit csinál, főz, de azt úgyis imád és ha fáradt vagyok, megcsinál mindent a gyerekek körül, hozza haza a kedvenc kajáim, hogy nehogy valamiben hiányt szenvedjen a pocakbabája. :wink: De nem érdekli mikor van vizsgálat, mi volt ott, csak annyit kérdez, hogy minden rendben van-e, elég egy igen vagy egy nem. Nem simiz pocakot, nem masszíroz derekat, nem jön be az uh-ra, mert nem érdekli. A babakelengye lányos kiegészítőit is titokban vettem (van egy dugi bankszámlám), mivel szerinte felesleges költeni, majd eljár a fiunk ruháiban. :shock: Nem cserélhetem le a 12 éves babakocsinkat, mert jó az még. Tényleg jó, de szívesen lecserélném egy vízszintesig fektethető, szupibb kocsira. Nem skótságból csinálja, hanem egyszerűen tényleg feleslegesnek tartja. Még fel sem vethetem a gondolatát, mert hirtelen olyan lesz mint a Gyűrűk urában a Gandalf mikor Bilbo meggyanúsítja, hogy el akarja venni magának a gyűrűt. :oops:

Most ennyire futotta, tovább nem tudtam olvasni a hozzászólásokat, majd jövök később. :wink:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Mégis hagyta a fiam, hogy elolvassam. :)

Gabi! Nem, nem adott át üzit! :cry: Gondolom azért mert szombaton gyorsan hazarohant már délben(általában egyig, kettőig kint szokott lenni, mikor hogy gondolja)és már ment is süllőzni a gyerekekkel, a 3 órási komppal mentek át és csak reggel jöttek haza. Tegnap délelőtt vásároltunk, kaját csinált és délután kettőkor már aludt is estig, hogy kipihenje az éjszakai horgászat "fáradalmait" :D
De mindjárt felébred és kérdőre vonom. :D

Olyan rosszul alszom én is, minden éjjel mozgalmas álmaim vannak, sokszor felébredek...valami szörnyű, hogy nem tudom kipihenni magam.
A mai uh-osoknak kevés várakozást kívánok :wink: és gyertek a hírekkel!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Sziasztok!

Ti aztán tudtok hsz termelni:-)
Szoktam nézni a levlistán a képeket,csak olykor-olykor még nehéz beazonosítani,hogy mégis ki-kicsoda :oops: Bocsi!
De a pocakok azok nőnek ám... :lol: Ma azt hiszem dobok én is dobok képet.

Tegnap pokoli napom volt.Egész nap keményedtem a 2 adag MG por meg a Pipolphen mellett is.NA meg kb 1 hete minden napra jut egy jóslófájás,de olyn elég jóóó.Zizunál sokkal később kezdődött.De a méhszáj 3000-es ugyhogy annyira nem aggódom.

Látom jó sokan a süti/édesség korszakát éli.Én is. :lol: Minden nap sütnék sütit,de ezt leredukáltam heti 1-2 alkalomra.De akkor annyit csinálok,hogy 3 család ehetné.Múlt héten annyi keksztekercset csináltam,anyuméknak meg nővéreméknek is jutott egy egy vaskos rúd :oops: A héten olajos kifli lesz (ne csak édes legyen mindig) jövőhéten meg őszibarackot sütök.Azzal legalább az idő is eltelik.

Tulipános!
Ó te szegény!!! Nme irígyellek....jobbulást!
Nekem is menni kéne fogdokihoz fogkövet szedetni,na meg lenne egy tömés is,de inkább megvárom míg nagyon fáj :oops: Nagyon-nagyon félek fogdoki bácsitól :oops:

Gombi!
Nincs székrekedésed a Maltofertől?Bár érdekes mert ahogy olvasgattam van,akinek hasmenést okoz.
Én Neo-Ferro-....szedek,napi 2Xfelet,de így is székrekedésem van tőle :shock:

Milla!
Köszi a levlistás infót,mindjárt meg is próbálkozom vele!Kinek küldjek tel számot a táblázathoz?
Vendég

Sprite
Én is készülök már 2 hónapja fogkövet szedetni, de annyira nincs kedvem....Tiszta ciki.
Csillag
minden elismerésem, hogy Te jársz fogdokihoz.

Biztos azért olyan szimpi a mindig főzőcskéző férj, mert mindannyian állandóan ennénk és az a tudat hogy vki ezt elénk teszi...hát ez király:-) Ma az én férjem is készített nekem ebédet és nagyon büszke magára a kisédes. Ő meg olyan hogy nem hagyna ki egyetlen ultrahangot sem, tehát mindig igazítani kell hozzá , a programjaihoz és a munkahelyi elfoglaltságaihoz - ami nem egyszerű, minden este úgy alszik el, hogy keze a pocim alatt. Imádja a hasamat és benne a lányunkat, úgy néz rám mint vmi méhkirálynőre :lol: De abban olyan mint Pókica férje, hogy egy csomó dolgot fölöslegesnek tart megvenni.
Lényeg, hogy biztos mindenkinek cuki férje van :D
Vendég

Jó reggelt! Végre én is 30 hetes vagyok! :D És a hidegfront annyira jól leszedált, hogy a hétvégén minden éjszakát (szinte) végigaludtam! Most a gányos esős ótvar idő ellenére úgy érzem magam, mint aki újjászületett! Viszont Maki is le van lassulva, alig mozog, csak olyan csökkentett üzemmódban. Tücsök, neked legalább a szurkálásra beindul, nekem még arra sem, konkrétan semmit nem reagál az inzulinra, pedig igazán együttérezhetne szegény anyjával. :lol:

A levlistán tök jók a képek, mindenki nagyon jól néz ki, és a már kintlevő (=nagyobb) gyerekek is nagyon édesek!

Sprite, a jóslófájás az milyen? És az szokott lenni már ilyenkor?

Egyébként egy életveszély nekem ezt a fórumot olvasni, annyit írtok sütikről! :lol: Egyszer csak elvesztem az önkontrollt és kifosztok egy cukrászdát!

/
lemonsong

Én is akartam kérdezni hogy milyenek a jóslófájások.
Nem nagyon tudok menni a szeméremfájdalomtól, de mivel ez elől fáj, vannak pillanatok amikor nem tudom eldönteni hogy a hasam is húzódik vagy "csak" a csontom szakad szét....Most úgy vagyok vele, hogy amíg nincs vérzés, addig nincs baj. Ez így jó?
Vendég

Visszatértem az uh-ról. Gyors volt...igazából semmi extra, mert ugye a hétvégén jól megnéztük az aprógyermeket, így most nem zavart, hogy pár perc alatt végigszaladtak az egészen.
Nem terveztem a hazajövetelt, de ki gondolta volna, hogy esik az eső és ilyen hideg van. Na mindegy, most átöltözök, aztán "szaladok" (ha-ha, inkább totyogok) tovább.
Sprite, nekem küldd a telefonszámot a táblázathoz, én meg küldöm a táblázatot. Bár most nézem, hogy az e-mail címed sincs meg.
Na hirtelen ennyi, este megyek a dokimhoz, megnézi a leleteket, és remélem mindent rendben talál, addig még persze jövök!
tedorka

Jóslófájás: nem igazán tudom leírni,de megpróbálom: nem keményedés,nem is szeméremcsont mögötti vagy hüvelybe nyilalló fájdalom.Tényleg nem tudom leírni,pont olyan mint mikor Zizuval vajúdtam éls amilyen fájás még az elején volt.Talán mint egy jó erős menstruációs görcs,csak az egész méhen lehet érezni,olykor még társul hozzá a: "hű de melegem van" érzés. Szerintem akik még nem szültek is tudni fogják, ha jóslófájásuk van.

Tedorka!
Mindjárt megy a privi:-)

Én ma rizsfelfújtat csinálok.Egyszerűen lusta vagyok valami nagy melósat főzni. Holnap rántott karfiol lesz,csütörtökön pedig tejszínes pulykaragu.
Vendég

JA meg amit kérdezni akartam: MIvel jó sokan vagyunk a táblázatba és nme tudom ki mennyit szándékozik fórumozni baba mellett esetleg és inkább megkérdezem:

Kinek írhatok sms-t ha Huba megszületett? Mert akkor nem mentek el ennyi sok tel számot,csak 1-2t.
Vendég

Sprite!
A jóslófájások szerintem nekem ismerősek. Bár én sem igazán tudom, mert így aztán én meg nem tudok különbséget tenni jóslófájás és keményedés között. Nekem elég durva max 1 percig tartó keményedéseim vannak, most már totál rendszertelenül szerencsére. Nekem ez tűnik jóslófájásnak. Már ha ez a braxton-hicks. Nekem tegnap elég durvák voltak tegnap este (2 db) és már ma is volt 1. Szerintem a hidegfront is oka ennek.
Bár én nem vagyok az a túl rendszeres fórumozó (bár javuló tendenciát mutatok :lol: ) de én örülnék ha írnál sms-t és tutira továbbítanám is rögtön. Sms-ben is +levlistán. Megígérem! :D

Lemon!
Gratula a 30 héthez!

Gombi!
Örülök, hogy Neked nincs szorulásod a Maltofertől, pedig ez nagy %-ban így szokott lenni. Meg egyéb vas és nagy dózisú magnézium készítményektől. Én nem mertem kísérletezni, meg valahogy mindig jobban szerettem a minél természetesebb megoldásokat. Szerintem az alapvető gyógyszerundoromat a két gyakorló orvos szülőm miatt is tartom. Mikor kicsi voltam mindig veszekedtek ha beteg voltam, hogy az egyik szerint antibiotikum kellett volna, a másik meg kiakadt hogy miért akarja anitbigyóval tömni a gyereket! :lol: :lol: :lol: Na szóval én csak a legutolsó esetben veszek be bogyót, még ha csak vitaminkészítmény is. És természetesen remélem én is hogy javítani fog a vérképeden. És mindenkinek aki szed vasat.
(Attól még kitartok a minél több gyümi és zöldség +vöröshús evés javaslása mellett!!! :wink: )
Vendég

Nekem továbbra is elég erős jóslóim vannak. Mondtam is szombaton a férjemnek, hogy ha 5 héttel előbb járnék, már nem "engedném" el horgászni éjjelre.
Tényleg olyan mint egy erős menstruációs görcs, erős derékfájással, ami kisugárzik mindkét combomba a térdemig és még levegőt venni is elfelejt az ember, csak koncentrál a fájdalomra. Aztán elkezd enyhülni, a derékfájdalom az utolsó ami elmúlik. Naponta van 4-5 ilyen erős görcsölésem. Én amúgy is hidegfront érzékeny vagyok, a gyerekeim is h.frontban születtek, szombat óta több és erősebb jóslóm van mint eddig volt.

Ezen a telefonszám dolgon én is gondolkodtam és ha nem bánja a két kedves kismama, akkor nekik küldeném a jó hírt, mert még fórum előtti ismerőseim és így még közelebb állnak hozzám. Csillag és Gabicika? :wink:

Múlt héten kedden volt a férjem 32. szülinapja, de csak ma ünnepeljük, mert amit rendeltem neki a netről, csak pénteken érkezett meg és nem szerettem volna ajándék nélkül ünnepelni.
Így a kedvencét, oroszkrém tortát készítek, már kész is félig. A hűtőben van és csak a tejszínhab díszítés hiányzik a tetejéről, az oldaláról meg a krém. A lányunk hozza haza suliból jövet a marcipánt a tetejére.

Hú, én imádom mikor esik az eső, mert olyankor itthon van. :)

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Sziasztok!

Meg vagyok én is! :D Amugy tényleg minden nap olvasom a fórumot. Én is gyarapítom az "itt fáj ott szúr" táborát. A hátam az egész lábam estére nagyon fáj. Az éjszakai alvás 3-4 órában kimerül. Az átfordulás egy katasztrófa. Szóval nem egyszerű!

Noel babánk egy örökmozgó. Imádom mikor érzem őt. De néha már igen erősek a mozgásai. Hétvégén megyünk 4D-re. Nagyon várom!

Mindenkiről nagyon jók a pocak fotók és babaképek!!!! :) Majd én is csináltatok a férjemmel és felrakom!
Vendég

sziasztok
pénteken voltam dokinál minden oké.babóca uh alapján akkor volt 31hetes1napos.1700gr akicsike szépen növöget.
megnéztük 4d-én de a kezével takargatta az arcát.
tuli a fogad nagyon sajnálom

Kép
Kép
anitaaa03

Úgy látom mindenkit megvisel a hidegfront.Én sem vagyok 100-as,mindig van valami.Hétvégén nem fájt már afülem,de a dokit felkeresem,mert bármikor újra előjöhet.Viszont most épp hasmenésem volt,éjjel jó sok görccsel tarkítva az amúgy sem szegényes repertoárt.Visszetért a terhesség elején i stapasztalt sok széklet.Csak már a kicsi nyomja is a belekte,így görcsöl is,D-vel is így volt szülésig nagyjából a 30.héttől akkor is.

Jóslófájás.Hát nekem az éjjel hasonló volt,csak nem tudtam eldönteni,h az-e,vagy csak az emésztési görcsök.Mindenképpen unom már,minden napra van valami nyűg...úúúúgy szülnék már!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép Kép
meli1118

meli én is tapasztaltam már görcsöket de eddig szerencsére nekem is csak a gyomrom okozta.

Kép
Kép
anitaaa03

Olga nekem írhatod, köztünk elég sok idő van :) Én első körben rád gondoltam, hogy majd a számod elraktározom, hiszen több hét van közöttünk, és elég közel is vagyunk egymáshoz. Ha valami történne, akkor mi úgyis a kórházban összefutunk.

Érdekes, hogy a frontok és időjárás mindenkinél változó hatást eredményez :? A hétvégén nagyon jól aludtam, ma pedig hogy hűvösebb van, pocaklakó nagyon aktív. Egész nap folyamatosan mocorog, pedig múlt héten már szinte ijesztően keveset produkálta magát.

Az itt-ott szúr, húzódik és haraphoz csatlakozom, és talán kijelenthetem, hogy ún. joslófájások még nincsenek, bár már egy-két alkalommal volt mensi szerű fájásom, de ez sem tűnt komolynak.

Édességet minden mennyiségben, és akár minden nap :( próbálom uralni magam, de annyira-annyira jól esik... szerintem az egész 32 évem alatt nem ettem meg ennyi édességet, mint az elmúlt 10 hétben :oops: nem is csodálom, hogy hízik a baba is, nem csak anyuka :oops:

Várom az uh-s eredményeket, és köszi az aktuális képeket, szépen gömbölyödik mindenki :lol:

Üdv. Gabi
Vendég

Olga a lényeget elfelejtettem... nem lehetne menzára befizetni hozzátok? Jól hangzik a heti menütök :oops: :lol: :oops: :lol:
Vendég

Sziasztok lányok!

Olga.. én is mennék ebédre,ha nem gond :D bár ma nagyon fincsit főzök.. pataki tálban sütök csülköt.. nyám-nyám :D

Pókica! nagyon örülnék ha nekem küldenéd az sms-t.. szivesen fogom értesíteni a lányokat!

Én eléggé az elején vagyok a sornak,ami tudom hogy nem jelent semmit,mert az utolsókból is lehetnek elsők,de nekem bárki nyugodtan írhat majd, a kórházban is lesz nálam laptop!

Már jóslófájások? nem koraiak még? bár én nem értek hozzá,a fiammal nekem nem volt,sőt egyáltalán nem tudom mik azok a fájások...

Na,majd még igyekszem visszaolvasni,megyek vasalni már megint :D:D:D
Vendég

hát ez az eső nagyon elkeserít :cry: megyek odarakom a kacsámat

Kép
Kép
anitaaa03

Gabi!
Én is azon gondolkodom,hogy befizetek valahova,mert néha úgy utálok főzni 8)
De gyere nyugodtan szívesen látunk :wink:
Én is rád gondoltam,szerintem én pont járok majd nst-re vagy akkor lesz 36 hetes Uh mikor e bent leszel.Majd látjuk.Akkor én mentem a számod, az enyém meg most került fel a listára.
Ja és képzeld: nincs felfüggesztve a dokim!Ez a sajtó kavarása volt.
Bár decemberig még változhat (állítólag).Ha mégis másik doki kell,megyek a tied bajúszos öregúr dokihoz :D :wink:
Egyébként a szülésznőd ki lesz?
Vendég

Sziasztok! Gyors infó. Megvolt a vérvétel és az uh. Kis pociban kis babuci 1470 gramm. Áramlás jó, magzatvíz átlagos, viszont az eddig fejvégű babácska most haránt-ferde fekvésű. :shock: Persze még foroghat, de utánaolvastam és a babák 0,5%-a fekszik ilyen pózban, ami alapból császárt irányoz elő. Arról nem is beszélve, hogy a lepény is még mindig mélyen van. Nem sokat (alig) "húzódott" feljebb a méh növekedésével. :? Kicsit csalódtam, se képet nem kaptam, se 4d-be nem váltott át, gyorsan lemérte és annyit mondott, hogy a fekvés miatt lehet, hogy még a 38. hét előtt megnézik újra uh-val.
Ugyhogy kicsi fiunk már most különcködik, nem a 99,5 %-ba tartozik, nem, neki a 0,5%-ba kell lenni. :)

Gombi, melegítős párna jó 5let, azt hiszem beszerzek valahonnan. Köszi! :wink:

Pókica, szívesen veszem majd a jó hírt és akkor én is neked küldeném, bár elég közel vagyunk egymáshoz. :D

Gio, hidd el én sem járnék fogdokihoz, ha anno nem mentem volna el az ínyemmel. Utána jött az egész, önszántamból nem indulok neki töméseket cseréltetni. :oops: :)

Ja, fogdoki ma elmaradt. Odamentünk és mondta a dokinéni, hogy náthás és engem azért nem akar csinálni, a férjem gyökérkiszedését is elhalasztotta jövő hétre. :roll: Azt értem, én kismami vagyok, de neki? Persze ott meg egy kis nyílt seb lesz, nehogy befertőzze vagy mi? A férjem örült, hogy megúszta :lol: :twisted: én kicsit bosszankodtam, hogy odamásztunk a fájó derekammal esőben, de azért rendes, hogy vigyáz ránk.
csillag25

Sziasztok!

Csak gyorsan bekukkantok.

Ma voltunk uh-n, és minden rendben volt. Kiderült, hogy lányunk lesz :) Végre-végre tudjuk.
És okos baba, már most befordult, a doktornő pedig azt mondta, hogy ilyenkor már első gyerek nem is igen fordul ki onnan. Szép nagy, a poci mérete alapján egy héttel és egy nappal idősebbnek tűnik, mint a valóság. (tudjuk mikor fogant, szóval most vagy nagyobb lesz, vagy hamarabb jön, mint ahogy az menetrendszerű :) )

Lassacskán gyűlnek a kölcsön és örökbe adott babaholmik, jó nézegetni. A hétvégén, ha minden jól megy, a többi nagy részét is elmegyünk beszerezni. Jó lesz már vásárolgatni kicsit :)

Együttérzek mindenkivel, akinek valamije fáj
(én is nehezen fordulok éjszaka, szinte lehetetlen;
a fogam begyulladt múlt héten, gyorsan elmentem a dokihoz - én nem félek, és gyökérkezelés, most várjuk, hogy lemenjen a gyulladás - hogy tudott egy éjszaka alatt ennyire begyulladni?;
totyogva megyek, barátnőim már megjegyzik, hogy olyan vagyok mint egy bálna vagy pingvin :D;)

Szépek a pocakképek :) Sajnos még nem jutottam oda, hogy újat készítsünk magunkról. Hétvégén kiságyat csiszoltunk és festettünk, anyóséknál voltunk, vasárnap meg dolgoztam (korán kelés, későn fekvés - de megérte), és még mindig dolgozom, mert ez nekem jó :)

Szóval így állunk most. Alapvetően jól vagyok, néha frusztrált, néha nyűgös, sokszor fáradt, de nagyon boldog!!!

Most megyek vissza a munkához, további szép napot Mindenkinek!

eva

Kép
schvargaeva

csillag a lényeg hogy babóca jól van pihnj sokat és biztos minden rendben lessz :wink:

Kép
Kép
anitaaa03

eva gratula

Kép
Kép
anitaaa03

Éva, örülök hogy minden rendben veletek. :wink: Irigyellek milyen aktív és lelkes vagy.
Anita, megfogadom a tanácsot, megyek is, hogy apuci beszéljen pocaklakóval és irányba simogassa. :) Nálatok is szépen gyarapodik babóca. Az eső miatt meg ne keseregj, sajnos lesz még benne részünk, de emiatt nem kell, hogy rossz kedvünk legyen. Bebújós, forró kakaós, meghitt esték következnek.
csillag25

hát igen de a hideg már nem olyan jó.

Kép
Kép
anitaaa03

Sziasztok!

Tücsökbogár köszönöm a lángos receptet, biztos, hogy a héten megcsinálom :wink:

Pókica nagyon aranyos a férjed!

Milla, most hétvégén engem is a frász kerülgetett, mert nem sokat mozgott babócám, de vasárnak este bepótolta :lol:

Lemonsong ez a cukrászdás dolog nagyon aranyos volt!

Sprite szerintem olyan valakinek írj aki előtted vagy utánad fog szülni.
Én is megírtam emailben a telefonszámom, de még nincs a listán. Szerintem bárkinek írhatsz, de ez csak az én véleményem.

A listás képek nagyon jók, mindenkinek gyönyörű szép nagy pocakja van!

Vigyázzatok Magatokra, most sajnos nekem is vasalnom kell, de ebben a csúnya időben semmihez sincs kedvem!

Kép
Kép
akella

Sziasztok, na ma volt az utsó napom a mhelyen 8) Persze ők még nem tudják, mert ma csak hattyúhalála voltam, holnap megyek dokkerhez kiiratni magam. Sajna nálunk ez a legtutibb ha így jövök el, de majd még úgyis beköszönök a kollégákhoz.

Szval kérdezném a már táppénzen levőktől, hogy holnap mikor megyek kiiratni magam a háziorvossal már rendelkeznem kellene nőgyógyász igazolással? Vagy elég ha 1-2 hét elteltével viszem be? Totál el vagyok veszve itt a táppénz és egyéb adminisztrációs tengerekben.
Vendég

Sziasztok!
Gyors bekukk, lassan mennem kell dokihoz.
Tücsökbogár, én is kérek lángos receptet, ha lehet. Bár ma még csak kekszet ettem az éjszaka után meg egy almát, de hátha nemsokára rendbejövök.
Akella: vagy nem küldted el, vagy én kavartam el a telefonszámod, de nekem csak a mail címed van meg. Megtennéd, hogy elküldöd a számodat priviben?
tedorka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?