A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Zsuzsi, ajánlotta a védőnő a teát, de majd csak a 36. héttől...
Addig magnézium nyomatása még.
Ja, meg azt mondta, napi 1000 mg c vitamint vigyek be, ha emberek közé megyek, pl kórház, munkahely és erősítsem az immunrendszeremet, mert ez egy bacis időszak kezdete.
Csak megússzuk betegség nélkül ezt a néhány hetet még csajok.

Nov. 1, Zsuzsi a barátnőm ezen a napon született, de azért én se örülnék, egyrészt korai is még.
Én a november 4.-től félek, rettegek...

Enikő, hurrá, nem foghat ki a front rajtatok, kitartás!

Móni, örülök az első ctg-s élménynek!Szuper!
Ez a festő nagyon jófej, örülhetsz neki!
Védőnőhöz sok sikert, remélem rendi lesz!
Recit majd leírom egyszer...

Pelenka ajándékba, tényleg nem rossz ötlet az árakat látva...
Amúgy tegnap összehasonlítást végeztem, az auchan és dm kb ugyanolyan áron adja a pelusokat.
Azért nem mindegy 2-300 Ft különbség!

Tényleg, van aki tudna küldeni meghívót a Libero klubba?Mert csak úgy lehet regisztrálni meg vonalkódot gyűjtögetni :oops:

Na,kipakolom a mosogatógépet aztán lassan tanítok...

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Ti még szeditek a terhes vitamint?
toldiszilvi

Szilvi, én nem szedtem csak az első három hónapban.
Aztán csak magnézium (és néha kalcium). Doki javasolta így.
monke

Sziasztok,

Móni, hát a sok beszéd is idegesítő hosszú távon, ugye?
Kíváncsi vagyok milyen lesz "Béláné". Majd számolj be mindenképp.
Örülök, hogy minden rendben volt a ctg-n.
Orvostanhallgatók: hát igen, elsőre rosszul hangzik, hogy bejöhetnek, megnézhetnek, de szerintem nekem addigra már olyan mindegy lesz, hogy ki nézeget...
Egyelőre azt sem sajnálom, hogy nincs érzéstelenítés, valahogy nekem ez idegen, persze, lehet, hogy később másképp fogom gondolni...

ToldiSzilvi, én sem szedem már a magzatvédő vitamint a 20. héttől kb. Persze az orvos és a védőnő megszidott miatta. Magnéziumot szedek, 500 mg-t naponta.
Ma nekem is ég a gyomrom, a borsmenta teát írják rá sok helyen, meg a kamillateát, próbáld ki, hátha.
A tej nem ajánlott terhesség ajánlott, főleg nem literszámra, én úgy tudom. :oops:

Péterffy: egy barátnőm szült ott, két éve, igaz, programozott császárral, ő nagyon meg volt elégedve. Szerintem a lényeg, hogy bízz az orvosodban, magadban és minden rendben lesz.

Felhívtam a szülésznőt, csütörtökön megyek be hozzá, ha éppen nincs szülés.

Kata, elhiszem, hogy rettegsz a nov. 4-től, csak nem...

A tűzhelyhez odaférek, de a mosogatóhoz nehezen :-) Eleve hülyén állította be apósom, hogy hol is legyen, de nagy hassal meg pláne kényelmetlen. :?

Kata, nekem küldött a barátnőm meghívót a Libero klubba, de valahogy nekem nem világos, hogy már akkor is regisztrálhatok, ha nincs meg a baba? Na, megnézem még egyszer és ha sikerül, akkor meghívlak :-)

Jók legyetek!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

ti aztán tudtok termelni.... :lol:

Móni
gratula a jó eredményhez! nekünk az asztalosunk ilyen tök jó fej,rendes,tiszta,de idegesítően sokat beszélő csávó! :roll: úgyhogy megértelek! :)

Szilvi
tök jó lehetett akkor a hétvégéd! sajnálom,hogy már nem fürödhettél,de így talán biztosabb a dolog...

Enikő
akkor úgy látszik,hogy Annával egy a gondolatunk,mert 4:15-kor ébredtem fel,és próbáltam apival kommunikálni,mert uncsiztam,de ő közölte velem,hogy ő még alszik! :twisted:

Kata
jó fej a védőnőd! nem is tévedett olyan sokat a szüléssel kapcsolatban,hisz nemsokkal több,mint 4 heted van hátra... :lol:

felicitas csomagot én még nem váltottam ki,de azt hiszem,hogy nem is fogom. Vagy szerintetek érdemes?

orvostanhallgatók:
elvileg meg kell kérdeznie a dokinak,hogy beleegyezel-e,hogy jelen legyenek a szülésnél,és csak a te engedélyeddel lehetnek ott. Na,szóval tudom én,hogy tanulniuk kell,meg minden,de én biztos,hogy nem engedném,hogy ott legyenek! :shock: :oops:

ma egész nap nagyon fura dolgokat érzek. vagy Gréta van baromira lenn,és nyom,vagy kinyilt a méhszáj,mert eléggé fáj és feszül a hasam alja,ha állok,vagy ha ülök. feküdni persze nem bírok. :twisted: szerintetek lehet érezni ilyen fura nyomást akkor ha,nyilik a méhszáj,és nyomja a baba?

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Zsuzsi, köszi a meghívót, már regisztráltam is :lol:
Igen, lehet, ha épp babát vársz is.
Kíváncsi vagyok a szülésznődre, remélem szimpatikus lesz.
Na figyu, nekünk a mosogató fölött van a konyhaablak és a redőnyt is csak oldalra fordulva tudom felhúzni, tök vicces...

Köszi az együttérzést a dátummal kapcsolatban.

Móni, sote 1.-en is vannak orvostanhallgatók, ott még csak igazán.
Amikor volt az elején a vérzésem és rohantunk a vasárnapi ügyeletre, egy nőgyógyász doktornő nézett meg, amúgy se volt szimpi, és megkérdezte miután közölte "ezek fenyegető vetélés vagy méhen kívüli terhesség tipikus jelei", hogy van itt egy orvostanhallgató lány, ő is megnézne, hogy milyen ez, mit szólnék.
Könnyeimet alig tudtam visszatartani, ott feküdve, rábólintottam.
De aztán így utólag, jó nagy marha voltam hogy megengedtem és soha-de soha többet.

Amúgy Zsuzsinak és neked is igazad van, mikor írtátok, abban a helyzetben majd teljesen mindegy lesz.Igen, NEM-et mondani is van jogunk és én ezzel már élni fogok.

ToldiSzilvi, én kb félidőtől már csak vas-folsavat, kalciumot és magnéziumot szedek és most visszatértem a c vitaminra is a hétvégén.

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Edina, együtt írtunk, basszus nekem is lenn matat ma reggeltől már Márk...De oltári erővel.
Mi a csuda van???

A csomit váltsd ki, ami jár az jár, pl mini fogkrém és mini intim mosakodót be lehet tenni a kórházi pakkba, így nem kell vinni az itthonit, aventes pohár jó jön, a többi meg kuka...

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Edina, jó hogy Te is jöttél!
A kérdésed nagyon jó, a válaszra majd én is kíváncsi vagyok.

Bár az én babám fent matat egész nap, úgy ég a gyomrom, hogy csak na... Mindenfélét összeettem, sósat, édeset, de nem segített semmi. Most borsmenta teát iszom, majd meglátjuk.

2 éve a csomagban még Aventes cumisüveg volt... A válság ide is elért, ezek szerint.

Kata, vicces lehet, ahogy felhúzod a redőnyt :-)

Puszi
Zs.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

pocak kérdés,és hogy hova férünk még oda...
nekem a sütőm fennt van,így nem kell lehajolni hozzá. viszont ha kinyitom a sütő ajtót.akkor ugye alapból távol vagyok,és még a pocakkal... na,tegnap úgy jártam,hogy pizzát sütöttem vacsira(házi készítésűt) és amikor akartam kivenni a pizzarácsot a kész pizzával,hát olyan olyan szerencsétlenül sikerült neki oldalaznom a sütőnek,hogy a pizza a sütő aljában landolt,természetesen a feltéttel lefelé... :x :lol: egy kissé idegrohamot kaptam,aztán meg jót nevettünk rajta,hogy milyen szerencsétlen vagyok... még jó,hogy 2 adagra valót csináltam! :lol:

Zsuzsi
gyomorégésre nekem eddig bevált a háztartási keksz,vagy a szódabikarbóna! :wink:

Kata
nekem az okt 29. a fájó pont... :(
úgy látszik összebeszéltek a betyárok! :lol:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

ja,és én még adós vagyok a képekkel! :oops: :oops:
A pocakfotó az ma készült!

Kép Kép Kép Kép Kép

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Zsuzsi, jövőre lehet már csak prospektus lesz benne...
Még esetleg a korpovit keksz is jó gyomorégésre, hm?
Nekem szokott segíteni.
Vagy ilyen puffasztott rizs/búza, férjem szerint nikecell :lol:

Edina, sajnálom a kárbaveszett pizzát, elhiszem hogy felidegesedtél.
Nov. 30-al együttérzek, remélem az idei évben csak szépet hoz itt mindenkinek a november.

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Miért nov. 30at írtam?
Meghülyültem, bocs..

katicat
Szigetszentmiklós

Jaj, Kata, abban a helyzetben nem csoda, ha nem volt kedved még egy orvostanhallgatóhoz is:(

Majd meglátjuk, hogy alakul, remélem, olyan unalmas és "élettani" lesz a szülésem, hogy nem érdekel senkit.

Én is így vagyok az érzéstelenítéssel, Zsuzsi... főleg az ilyen hátba szúrós fajtával, attól nagyon idegenkedem.
De ki tudja, még soha nem éreztem ilyen fájdalmat, eljöhet az az idő is, hogy könyörgök érte.

A C-Vitamin milyen jó ötlet!!!
Én alapból nem szoktam felszedni ilyen influenzás dolgokat, de azt hiszem, egy komolyabb köhögőroham most a szülőszobára juttatna azonnal...
Néha a férjemnek is könyörgök, hogy ne nevettessen, mert az is fáj a hasamnak:)

Milyen érzés a "lent matató" baba? Nem arra gondoltok, hogy olyan, mintha folyton pisilni kellene, pedig nem?
Remélem, hogy azért a méhszájat nem nyitja (nagyon), ahhoz azért kellene valamilyen fájástevékenység is.

Nekem a gyomorégésre a natúr joghurt vagy kefír jön be a legjobban.

Elment mára a beszédes festő!!! :P
Lassan akkor akár ki is merészkedhetem a kisszobából a vécére:)
Persze, hogy idegesítő... viszont meg kell hagyni, dolgozik is rendesen.

Pussz
Móni
monke

Móni
nekem pénteken voltak olyan jósló fájás szerű dolgok... ezért gondolok a méhszájra,mert szombat óta érzem ezt a fura érzést. Na meg a pisilési inger is 20 percesekre csökkent,de mondjuk tudok is pisilni rendesen! :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Na itt vagyok megint kicsit, és megint rohanósan. Az egész napos sütés-főzés mellett (bableves, kakaóscsiga, vajas pogácsa - rámjött ma nagyon :) ) még végig sem tudtalak olvasni benneteket, de eset még folyt.köv.

Peni, Vick, a nagytesók igazán aranyosak, hogy már most így gondolnak a picikre! Csak így tovább! És a cumis trükk írtró jó öltet, majd számolj be mi lett a vége!

A szülési fűjdolmakról csak annyi, hogy amikor nekem a mensis fájásokhoz hasonlítják, akkor nézek nagyokat, mert nekem olyan nem igazán volt (kopp-kopp). A szülésznő azt mondta, az csak azért rossz, mert a szülést is rosszabbul fogom viselni, de én még kitartok a saját teóriám mellett, miszerint a szülés sem fog annyira megviselni, mint ahogy a mensi sem! És nem engedem, hogy eltérítsenek :)

ToldiSzilvi! Üdv köztünk! Én is Péterfyben fogok szülni, a dr. Tűzkő a dokink és Czifra Ildikó a választott szülésznőnk. Már járunk is nála, mindent elmesélt, ha érdekel szólj és írok bővebben! Ja, amúgy Érdiek vagyunk, tehát nekünk sincs túl közel a kórház!

Amúgy örülök, hogy a lehetőségekhez képest mindenki jól van és kitart!

Ja, nekem is volt olyan megérzésem, hogy MArci már okt végén, nov elején jönni fog és nem várja ki a nov közepét! Úgyhogy várjuk :) E hét végére mindennel el akarok készülni. Már csak a csomagok összerakása, a gyógyszertári dolgok beszerzése és az ágyazás van hátra :)

Este, ha nem vagyok túl fáradt, még jövök!

Pussz mindenkinek!

Mangora

Kép
mangora

Móni,hasonló érzésem akkor volt, mikor faros volt még a drága.
Tehát most vagy visszafordult, vagy nem tudom mi ez...

Fájdalomcsillapítás enegem is érdeklene, de az epidurális kicsit megrémít.

Mangora, te le se feküdtél az este, hogy ennyi mindent csináltál?Jó dolga lesz ennek a Marci babának is :lol:

Edina, Welcome on MSN...:lol:

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Na, végre végigolvastalak benneteket :)

Igen Kata, lefeküdtem, sőt, ma nagyon jól aludtam éjjel is és miután apa elment dolgozni még ráhúztam egyet, így vmikor 10 után keltem csak. Rég aludtam ilyen jól/jót, még álmodtam is, amit mostanában ritkán! És nekem is reggel sokkal jobb, mint délután/este. Nekem nem keményedik, nem görcsöl (még - kopp-kopp-kopp) a pocim (ha mégis kicsit, akkor a hasi légzés segít) és nem is ég a gyomrom, viszont nagyon tud fájni a derekam... És a leginkább éjszaka, mikor rámjön a pisilés (ami kb 2 óránként automatikus éjszaka), akkor alig bírok kikelni az ágyból, úgy fáj a derekam. Amúgy tegnap este nekem is voltak fura fájós érzéseim. Vagyis nem is tudom elmondani milyen érzés volt, de egyből az ugrott be, hogy na, majd ilyen lesz vajúdni is. Nekem oldalról szúró fájdalom volt a pocakban többször is, közben kicsit keményedett. De ha felültem vagy felálltam és járkáltam, akkor jobb lett.

C vitamin: ez tényleg jó ötlet. ToldiSzilvi, én addig szedtem a terhesvitamint, amíg el nem fogyott a 100 db-os, igaz, nem a legelejétől kezdtem! Azóta magnézium, kálcium és még omega 3 az, ami a fő fogás nálunk :)

Edina! Jók a képek! Ügyi vagy, hogy mindent így megvettetek!

Móni! Kitartás a festőhöz, ha rendesen dolgozik, az mindennél jobb!!!

Érzéstelenítő: Tényleg a Péterfy híres az eda-ról, azaz az epidurális érzéstelenítésről (ez a gerincbe adott). Én úgy indulok neki,hogy nem szeretném kérni, de ha annyira fog fájni, akkor azért biztos beadatom! Majd meglátjuk. Ez pont olyan, amit nem lehet előre megtervezni... Amúgy azt mondta a szülésznő, ha az oxitocint elkezdik adni (mert nem elég erősek a fájások), akkor az egyenesen vezet az érrzéstelenítőhöz, na meg a gátmetszésre is jó és állítólag izomlazító is, amira szintén szükség van... Nem tudom, azért én tartok tőle, bár a szülésznő azt montda, nincs mellékhatása (fejfájás, stb, nem kell feküdni utána...)

Bocsi, ha nem reagáltam mindenre, de nem bírok mindent megjegyezni :)

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!

Nekem volt epidurálom,mit mondjak a vércukros ujjszurka sokkal jobban fájt, mint az. Úgyhogy én fogom kérni, ha nagyon fogok fájni, mert elég nehezen viselem a hosszas fájdalmakat.

Nekem is lent van Vince, néha matat is, bár kisebb korában jobban csinálta, mindig kaparászta a hólyagom, néha teljesen lefárasztott. :)

Én még mindig a pászkában hiszek gyomorégésre!

Mangora
Irigykedve olvasom, hogy van erőd még főzőcskézni! És milyen finomakat! HA benneteket olvaslak mindig éhes leszek. :D

A tanulók meg az oktató kórházakba bemehetnek a szülésre, majd alá fognak íratni veletek egy papírt, hogy beleegyeztek-e, de ha nem , akkor meg nem engednek ott szülni. Nekem legalábbis ezt mondta a védőnő, mert a Klinika itt is oktató kórház. Szóval sakk-matt.

Nyugodt éjszakát mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Kata, elhiszem, hogy a történtek után nem fogsz hozzájárulni az orvostan-hallgatókhoz :-(

Lányok, ezzel a sok finomásggal, amiről írtok, engem le lehetne venni a lábamról... Bableves, házi kakaós csiga... Pedig most vacsoráztam, meg tudnám enni mindkettőt.

Gyomorégésre ettem háztartási kekszet és puffasztott búzát, nem segített, egyfolytában éhesnek érzem magam tőlük. A borsmenta tea pár órára segített.

Azt mesélte még a barátnőm, hogy amikor beadták neki az érzéstelenítőt a császár előtt még valami olyan papírt is aláírattak vele, hogy hozzájárul, hogy valamelyik biztosító telefonon megkeresse. Ő meg szegény, azt sem tudta, hogy hol van, mindent aláírt, aztán alig tudták lerázni a biztosítóst. Szóval ere is figyelnünk kell majd.

Móni, én is egy kis egyszerű szülésre vágyom :-)

Ja, ha a lent matató baba okozza az érzést, hogy örökké pisilni kell, pedig nem, akkor nekem is lent matat. Bár mozgást nem érzek ot lent. Ki érti ezt? :roll:
Ezzel kapcsolatban van egy rossz élményem egyébként. Amikor vesekövem volt, akkor a görcsök előtt 3-4 nappal örökké ez az inger volt. :cry:

Vick, megnyugtató, amit írsz az érzéstelenítésről, de azért én nagyon szeretném elkerülni.

Edina, ne dobáld a pizzát, ha nem kéritek, én szívesen fogadom :wink:

Menzeszgörcsökről tudnék mesélni...

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi! Küldöm a bablevest és a kakaóscsigát!

Vick, jó, amit írsz az edáról, megnyugtató. Utána sem volt semmi kellemetlenséged miatta? Fájásokat azért lehetett érzékelni, csak nem fájtak? Vagy hogy kell elképzelni?

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!

Eda: hát én kipróbálnám így másodjára.....Annánál az a nitrogénes gáz volt, de tökre minth ott se lettem volna annyira elkábított.
De vele nem volt idő edázni úgy olvastam, hogy 4 ujjnyinál már nem adják.....

gyomorégés mostanába nekem nem nagyon van, inkább felpuffadok mindentől:((

Lent matató baba: Nekem pár hete folyton lent matat néha már azt hiszem kinyúl, hát nem épp a legjobb érzés főleg ha menet közben vagyok néha úgy odakapok...

Méhszáj nyílásnak elvileg a görcsön, keményedésen kívül másról nem vehető észre, de ilyenkor már a baba súlya is nyomhatja nyithatja...nekem is szokott azon a környéken nyilallni már régóta azt mondta a doki az nem a méhszáj csak v.mit nyom a baba.

Edina!

Jó lett a szoba nagyon!!

Bocs mindenkitől,hogy csak általánosságba írtam, de elég nyomi vagyok, ez az esős idő.....nem tetszik!!

Jó éjszakát mindenkinek!!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok!

katicat
én tudok neked küldeni meghívot a libero klubba csak ad meg az e mail címed!!

A magzat védő vitamint én is kb a 20 . hétig szedtem aztán most kezdtem el újra egy hónapja kb a vitamin miatt de a dokim minden alkalommal megkérdezi,hogy ügye szedem... védőnőm meg rám bízta, de én úgy gondolom a járványok miatt jobb ha szedem ! Magne b 6 t szedek ennyi !

kankalin79 nekem a védőnő ajánlotta a gyomorégésre a tejet.. jó csak túloztam de ha nem bírom akkor iszom egy pohárral!!!

Mangora!
ÉN Asbóth dokinál fogok szülni elvileg nov 24 é re vagyok kíírva de a mai történtek után bármi lehet mert a kolléganöm nov 5 re volt kíírva és ma megszületett a kisfia, 3300 gr és 54 cm és jól vannak! ÉN nem fogadok szülésznőt azt mondták h mindegyik nagyon aranyos és jó munkaerők meg sokat is kérnek plusz még a doki is! De a részletek nagyon érdekelnek... de pontosan mikorra vagy kíírva? remélem lesz majd alapítványi szoba... ! HÁzassági anyakönyvi kivonat milyen kell nekik. új? BAba már veled lehet a szülés után vagy csak másnap hozzák!
Ma én is tök nyomi vagyok egész nap ! Fáztam is be is gyújtottunk a kandallóba! Péterfys jó tanácsokat várom nagyon! ÉN fogok kérni érzéstelenítést és még szerencsém is van mert a dokim be is tudja adni nem kell más dokira várni! :D !

Én is éhes lettem ilyen fini ételek után , imádom a bablevest de nagyon felfúj!

üdv mindenkinek

majd még jövök ! Toldi Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok,
Most csak pár sort:
Tegnap éjszaka és ma egész nap nagyon görcsölt, fájt a pocakom. Tutira megint nyílt a méhszáj...
Én hiszek a málnalevéltea hatékonyságában...pont ezért nem fogom inni. Amúgy szerintem, ha hat, akkor már pár nap alatt is érezhető lehet.

Rövid vajúdásra számítok, ezért nem tervezek EDA-t. Szerintem akkor szükséges, ha hosszúra nyúlik a szülés és nagyon fáradt már a szervezet a szüléshez. Persze ez az én véleményem...

Szilvi, tej gyomorégésre? A tej savasít. Amúgy én is gyomorégős vagyok, mivel Bíborka teljesen összenyomja a gyomrom, semmi sem használ rá, de már megszoktam...Szóval nincs ötletem, már sokmindent kipróbáltam. Kakaóscsiga nyami.:)

Edina, nagyon csini vagy, és a szoba is szupi, biztos tetszeni fog Grétának :)

Én még eddig bele sem gondoltam, hogy vannak kevésbé szerencsés dátumok a születésre/szülésre. Szerintetek lehet ezt befolyásolni?

Mangora, ilyen hozzáállással csakis könnyű szülésed lehet:) Nagyon szerencsés ám a gondolkodásmódod.

Zsuzsi, biztosan a baba nyom...
Kata, én is elkezdtem a C-vitamint, illetve időnként eddig is szedtem.

Bocsi, hogy csak így kutyafuttában írok.

Jó éjt mindenkinek,
R

Kép
Kép
34372

Sziasztok!

Nem vesztem el, csak nagyon sok meló van.
Remélem mindenki jól van, csak holnap tudok jönni, akkor mindent visszaolvasgatok!

Pusza:
Dorka

Kép
traudorka

Jó reggelt,

Pocsék éjszakám volt, most nem 2 óránként keltem pisilni, hanem kb óránként és tök nyugtalan voltam, biztos ez a hülye szeles idő is.
Apa element dolgozni, megreggeliztem, lehet visszabújok még kicsit az ágyba....

Enikő, én is olvastam erről a nitrogénes gázról, de ha kábít és nem vagy nagyon magadnál, akkor ezek szerint nem túl jó.

Vick, végre egy tapasztalt EDA-s, engem is érdekelne, mit érzel illetve nem érzel miután beadják, milyen a nyomás/kitolási szakasz illetve mennyi idő után múlik el a hatása, milyen érzés utána?
Írnál erről nekünk bővebben?

Reni, sajnálom az újabb görcsöket, na akkor a hidegfront hatása nálad már megmutatkozott szegényem.
Nagyon sokat feküdj és pihenj lécci-lécci!

Egyébként én is hallottam, hogy ha ég a gyomrod, 1 pohár hideg tej segít, de mivel simán (kakaó, kávé, cukor nélkül) nem bírom meginni, én kis se próbáltam a gyomorégésre.Úgy vagyok vele, mint Reni, kb semmi sem hat rá sajna.

Na majd jövök még,

pusz

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Ja, ToldiSzilvi, ari vagy,köszi a liberós klub beszervezési ajánlatot, de Zsuzsi még délután küldött meghívót, már regisztráltam is.
Esetleg vkinek innen szüksége lehet még rá, hm?

pusz,

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Kata, tudom, nem nyugtat meg, de nekem is pocsék éjszakám volt, össze sem tudom számolni, hogy hányszor ébredtem fel. Aztán egyszer csak nem tudtam visszaaludni, mert úgy fújt a szél. Majd csörgött az óra, elég vacakul vagyok. Remélem, Te tudsz pihenni kicsit.

Nekem ma hosszú nap lesz, korán jöttem, mert fél 9-ra ügyfél jön (de még nincs itt) és 5-re jön egy másik... Tegnap is sokáig voltam, 6 is volt, hogy haza tudtam indulni, sok munkám van. :?

Ja, csak egy ócska kabátot tudtam felvenni reggel, mert csak az ért össze rajtam. :oops:

Reni, nagyon sajnálom a görcsöket, remélem, a hideg megérkeztével jobban leszel.

Képzeljétek, annyit beszéltünk tegnap a menzeszszerű fájdalomról, hogy este kb. 5 percig én is éreztem. Meg is ijedtem, hogy akkor most mi van? És tényleg, mi is van ilyenkor? Szerencsére magától elmúlt.

Olvasok egy naplószerűt, Kalas Györgyi: Anyakönyv, vannak benne tanulságos megállapítások. Csak nézek, hogy mennyire igaza van, sok dolgot én is ugyanúgy látok.

Szép napot!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Az epiről annyit tudok mondani, hogy miután beszúrták már nem sok mindent éreztem, de nekem császárom volt, úgyhogy kitolási szakaszról nem tudok beszámolni. :(
Nem éreztem fájdalmat, csak azt hogy ott húzgálnak valamit, meg matatnak,de egyáltalán nem fájt. Viszont az örzőben kicsit ijesztő volt, mikor felébredtem, nem tudtam mozgatni a lábam és szépen lassan ment ki belőle az érzéstelenítés, ha jól emlékszem alulról felfelé , tehát először a lábfejemet éreztem. Most azt mondta a védőnő, hogy a természetes szülésnél kicsit másabb az epi, mert a fájdalmat nem érzed, de tudod mozgatni magad. Hát nem tudom.

Reni
Még egy picit jó lenne bent Bíborka!
Egyébként rossz éjszakám volt nekem is, felkeltem mindig arra,hogy veri az eső a párkányt, úgy fúj a szél, mintha le akarná dönteni a házat. A lányok is felkeltek rá fél 2-kor.Apa indult dolgozni fél 5-kor, majd 6-kor kérték a lányok a kakaót.Ennyit a pihentető alvásról. :?

Zsuzsi
Sajnálom, hogy még mindig dolgozol, már pihenned kellene inkább, nem? Persze te érzed. :wink:
Ja, és természetesen amit csak lehet, elkerül az ember(érzéstelenítés)!

Kimosott a gép, megyek teregetni.
Szép napot mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!
köszönöm mindenkinek a szoba dicséreteket! én meg minden vagyok,csak csinos nem!!!

Kata
bocs,hogy tegnap úgy eltüntem! délután folytatjuk a csevegést?

Toldiszilvi
Libero klubbos meghívó engem érdekelne!
a tej valóban nem a legjobb megoldás gyomorégésre,mert savat csinál!

Sajnálom a rossz éjszakákat csajok,de mindenkit irigyleg,aki ilyen ritkán jár pisilni,mint ti. én ugyanis kb 30-40 percenként megyek... :shock: már eléggé unom,de legalább az a szerencse,hogy mindig vissza tudok aludni! de nappal sem jobb a helyzet,mert akkor meg 20 percenként megyek... :?

Zsuzsi
legközelebb elküldöm neked a pizzát! :wink:

Reni
mondjanak végre le a görcsök!!!!!! :wink:

Api elment dolgozni,nem vitt magával... :? de valahol jó is,mert úgy fúj ez a hülye szél,hogy már megint elkezdett keményedni a hasam,meg fájdogál odalent egész mélyen... :roll: úgyhogy ma csak lights-os napom lesz. főznöm kell,de lehet,hogy most megsütöm a Kata féle muffinokat is!!!! :lol:

na,most megyek szétnézek lent,majd később még jövök!

kitartást mára mindenkinek!!! :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Edina, vigyázz Magadra!
Nagyon csini vagy a képeken és tetszik a szoba is! Ezt eddig mindig elfelejtettem írni.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Na lányok, ennyit a visszaalvásról, mire kényelmes pozícióba bevackoltam magamat és félálomba merültem, hívott az egyik tanítványom, hogy s.o.s jönnie kell vmelyik nap hozzám gyakorloni egy állásinterjú miatt...

Majd alszom ebéd után.
Mától megint rendeltem kaját, úgyhogy nem főzök.

Zsuzsi, a védőnő tegnap azt mondta, ilyen a jóslófájás, mint amit írtál, és 1-2 héten belült tuti hozzám is el fog érni...
Itt panaszkodok a nemalvás miatt, te meg szegénykém még dolgozol is.
Kabát téma, hm, nekem van egy nagyon vastag kardigánom, összekötős, remélem 1-2 hétig még elég, De azután mit veszek fel, ha menni kell vhova,nem tudom.

Vick, köszi az infokat az epiről.Teregetés, ne is mond, alig száradnak a ruhák :?

Edina, nem baj, nemsokára én is leléptem tegnap.
Tényleg lightos napod legyen,ok?

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Ah, jelentem a görcsök lemondtak :)
Edina, pedig úgy éreztem a hozzászólásaidból, hogy elégedett vagy a külsőddel. Igenis csini. Jól tetted, hogy otthon maradtál, pocsék idő van.

Úgy látom, hogy senki nem aludt ma jól, no, hátha be tudjuk pótolni.

Kata, tegnap akartam neked írni, csak nem tudtam, hogyan fogalmazzam meg, de most sem lettem sokkal okosabb. Szóval, kétszer nem történhet meg ugyanaz, és ez mostmár különben is teljesen más helyzet, ne félj, nem lehet semmi gond.

Dorka, Zsuzsi nagyon aktívak vagytok még. Zsuzsi, nem ismerem ezt az írót, valami ízelítőt tudsz mondani belőle? A fájdalmakra tudom javasolni a "zuhanytesztet". Ilyenkor érdemes fincsi zuhanyt venni, erre legtöbbször elmúlnak a görcsölések. Ha nem, akkor dokinak teló.

Vick, én tartok nagyon az érzéstelenítéstől, de nem mondom, hogy nem adódhat olyan szitu, mikor én kérem.

Én nem is tudom, hogy megvan-e még a Liberos tagságom. Tényleg nagyon jópofa dolgokat küldtek, Blani mindet szereti.

Zsuzsi, biztos-ami biztos, nekem is átküldenéd a teendőlistát?
Jó, hogy mondod a kabátot. Fel kell próbálnom, nehogy meglepődjek, ha hirtelen indulni kell itthonról.

Képzeljétek, nálunk bejönnek a kórházba (nemtom milyen képviselő) és elintézi a TAJ-kártyát, lakcímkártyát, anyakönyvi kivonatot.

Ja igen, vigyázzatok, igaz az amit Zsuzsi írt, engem is még egy év múlva is zaklattak a biztosítási cégek. Általában ha adnak valamilyen repit, aláiratják,hogy átvettük, és eladhatják az adatainkat. Aztán dögivel jönnek a zaklatók. Edina ez vonatkozik a Felicitas csomira is...

Edina, még annyit szeretnék kérdezni, hogy éjszaka is iszol, hogy ennyit jársz pisilni?

Kriszti, hol vagy? Jelentkezz be légyszi, ha olvasol.

Javasolnék mára progit, már aki megteheti: pihi a jó meleg ágyban, valami jó film, vagy könyv társaságában. Fincsi ebéd, forró kávé, v. tea, aztán ugyanez vacsiig:) Ahol Apa otthon van, ott vele együtt:)
Vagy barbizni egész nap (ez az én progim)

Szép napot mindenkinek!
Puszi,
R

Kép
Kép
34372

Sziasztok!

Vick, ezen én is gondolkoztam, hogy vajon az eda mennyire "érzéstelenít" el, mert az ijesztő lenne, ha szülés közben nem érezném a lábam, bár császárnál tényleg más. És mennyi idő után kelhettél fel? Nem volt mellékhatása, fejfájás, hányinger, stb? Legközelebb megkérdezem a védőnőt meg a szülésznőt is!

Engem is érdekelne liberoklubbos meghívó,ha van még valakinek írok priviben mailcímet!

Ja, és arra elfelejtettem reagálni, hogy ha valaki megosztaná velem a számát, akkor én is szívesen megteszem, az írjon privit! Meg esetleg msn? Hmmm, az ilyen esős, fájdogálós napokon az is jól jöhet :)

ToldiSzilvi! Én azért választottam szülésznőt is, mert ő már bejön rögtön akkor a kórházba, mikor mi odaérünk, így ő lesz végig velem. Megmutatja a szülőszobát is előre, hogy nem legyen idegene a hely. Most újították fel, ezért múltkor még nem tudtuk megnézni. MEg elmondta, hogy miket kell csomagolni (külön szülőszobára és utána, babának, anyának és apának).Tényleg, apás szülésre készültök? MEg hozzá járok nst-re is (magánrendelésen ő a dokim asszisztense). Nekem valahogy nyugalmat ad az, hogy nem egy vadidegen lesz ott, hanem már legalább valamennyire ismerem. Amúgy nov. 16-ra vagyunk kiírva, de egyre inkább úgy érzem, hogy már okt vége, nov eleje eljön a mi időnk! A lényeg, hogy skorpió lesz, szóval korábban biztos nem fog jönni, meg később sem nagyon :) Ezt is érzem! És most, hogy erről írok, olyan iramban kezdett mocorogni, hogy csak na :) Szóval betöltjük a 37. hetet és jöhet bármi :) Ja, alapítványi szobára mi is pályázunk, azt érkezéskor kell jelezni, azt mondta a szülésznő, hogy lehet, hogy még első éjszakára nem lesz, de utána tuti! Hát, remélem lesz már végig, mert ott ott maradhat apa is, ameddig csak akar! Ja, és a babát a kötelező megfigyelésen kívül végig kint tartják az anyánál, csak akkor viszik be, ha a doki kéri, hogy a kismama pihenhessen, még császárosoknál is! Azért, hogy szokjuk egymást, hiszen ott még "csak" egymásra kell figyelni, nem úgy mint otthon, amikor már ott a háztartás is :) Az egymáshoz szokásra, egymás megismerése miatt van ez így, szerintem jó!

Amúgy a Péterfyben azt mondta a szülésznőnk, hogy az edát bármelyik főiskolai végzettséggel rendelkező szülésznő is beadhatja, de ilyenből nincsen sok (a mienk olyan).

Gratulálunk a kolléganődnek a picihez! Mekkora lett volna, ha még bent marad 3 hétig? :) Örülök, hogy jól vannak!!!

Ja, nekem ma is sikerült jól aludnom, bár tényleg extrém sokszor keltem fel én is pisilni. Nekem bevált az, hogy visszafekszem, amikor apa elment dolgozni és még akkor is pihizek kicsit! Biztos a széltől volt!

Most lassan készülődök, bemegyek a városba ezt-azt még venni, délután meg jógázni megyünk babóval, úgyhogy lehet, hogy csak estefelé leszek!

Szép és fájdalommentes napot mindenkinek! Kitartás, egy kis szél nem csalhatja ki a babókat :)

Mangora

Kép
mangora

Hali!!!

Mi is megvagyunk!
Vasárnap vendégeink voltak,délelőtt meg sütit sütöttem,3 félét,így most megint letudtam 1 évre :D Apa nem is evett belőle :( nem sütis.

Tegnap uh-n voltunk,terhesgondozáson,papírokat szedtük össze,amiket be kell majd adni.reggeltől estig mászkáltunk,jól el is fáradtam.

Uh szuper volt,látnotok kellett volna apa arcát,el volt szállva a boldogságtól.Kis pufi pofija van,telibe láttuk a puncikáját :D és 2cm a haja :D :D :D hosszabb mint az enyém :D Apa egész nap mosolygott magában :)
Szép méretei vannak.
BPD :95mm
Combcsont :75mm
Pocak :95x110 mm
Áramlási uh is volt,az is jó lett.
A lepény 1 fokban érett.

A doki megint azt mondta,hogy szülhetnék már megfelé.
Ráadásul a körzeti doki is azt mondta. :roll: Útban vagyok mindenkinek.....

Ma elvégeztem az utolsó simitásokat a szobán,elkészítettem a mózest hazajövetelhez.
A hétvégén nagy vita volt a családdal hogy miben hozzuk haza.
Én hordozóban akartam,de mindenki leszavazott hogy ne törjem a picit benne / 10 perc haza a kórháztól /,így maradt a mózes.Igaz azt nem tudjuk bekötni a kocsiba....

Edina nagyon szép lett a szoba és te is csini vagy!!

Nekem azt mondta a körzeti doki,hogy diétáznom kellene,15kg-nál tartok,de minden mérleg mást mutat.Ettől kevesebbet nem tudok enni.

Kép

Kép
krisztinaa

Kriszti!

Szüljünk akkor, én már nagyon benne lennék, de olyan trutyi idő van, hogy most nincs jó hangulatom még szülni sem.Talán holnap? :wink:
Bocs, hogy ezt írom, de szerintem igaza van a családnak, ne görnyedjen szegény manócska a hordozóban! Foghatod ölben, amíg hazaértek, én is így fogom csinálni.

Mangora
Nem volt mellékhatása, tudtam, hogy 18 órán át nem emelhetem a fejemet, csak oldalra fordíthatom. Így aztán csak a sebem fájt.

vick
Kép
Kép
ervick

Vick,a holnapban benne vagyok :D :D :D

Kép

Kép
krisztinaa

Mangora
elküldtem a számom! :wink: jó vásárlást és jógázást!

Krisztina
ne aggódj,én 16 kg-nál járok... de szerencsére nem vagyok felpuffadva,a vérnyomim is jó,és nem vizesedek,csak a bokám,így nem szekálnak,hogy diétázzak! amúgy is már minek?! :oops:
grat a jó eredményekhez!

Reni
nem éjjel egy kortyot sem iszom,pedig majd szomjan halok! de azért mindig megpróbálom kihúzni legalább 5-ig ivás nélkül.... na,mondjuk alapban pisis fajta vagyok,de ez azért már nekem is sok! :?

Kata
eddig még nem csináltam ma igazából semmit,csak ültem,és telefonálgattam. főzni is csak délután fogok,mire api jön haza! :wink:

kabát
azzal én már nem is próbálkozom.... :lol: úgysem jó rám egyik sem.viszont szerencsére van pancsóm,meg egy vastag kötött kardigánom,ami még összeér rajtam! :D venni már tuti,hogy nem veszek semmit erre a pár hétre! :shock:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Vick, Krisztina, hajráááá, csak tényleg ne ilyen csúnya szeles napon.
Én egy nyugodt,napfényes, igazi őszi, november közepével nagyon kiegyeznék...

Krisztina, jaj de kis cuki lehet Anna, nem csoda ha a férjed is be van sózva.

Reni, mind nagyon jó progi amiket írtál, a barbizásért komolyan irigyellek :oops:
Nagyon köszi, amit írtál.
Mostanában megint előjöttek a félelmeim, hogy tényleg rendben van-e minden a picúrral.
Tudom, hogy 100x megnézték már, de...

Lányok,olyan jó lenne, ha mind itt lennétek a közelben és össze tudnánk szaladni egy ilyen csúnya napon, egy forró csoki/capuccino meg vmi fini süti erejéig és csevegnénk egy jót...
Ha erre gondolok, még a kedvem is jobb lesz. :?

Mangora, mit vásároltál?Mi volt jógán?
Hú, én is attól tartok amúgy, hogy az érzéstelenítőtől nem érezném a lábaimat és beparáznék.

Edina, majd leszek vmikor d.u msn-en, most megpróbálok ledőlni picit, mert marhára fáj a fejem.

Aki fenn van msn-en, nyugodtan vegyen fel, ha csevegni szeretne.
És várom mindenkitől a teliszámot, akitől még nem kaptam és elküldené

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Nem keményedek,nem fáj semmi,csak ki vagyok nyílva 1 újjnyira.Szerintetek????Mikor lesz ebből szülés?És már nem is fekszem annyit,a hétvégén szerintem többet mentem mint a 9 hónap alatt.

Kép

Kép
krisztinaa

CSajok!

a liberó klubba nem szükséges meghívó,lehet simán regisztrálni is! én is most regisztráltam! :wink:

A telszámokat én is szívesen várom,és viszont küldöm,akit érdekel!

Krisztina
már ennyire mennél? :P

Kata
jó pihenést! :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Igen Edina,nagyon bennem van a várakozás,és most beparáztam a méreteitől is.Most pont jó,de még ha 3 hetet marad :shock: :shock: :shock:
Már nagyon kiváncsi vagyok,hogy hogy néz ki,és már annyira tudnám szeretgetni....
Tegnap megkérdeztem apát,hogy mit fogunk vele kezdeni / előjönnek néha a félelmeim / és azt mondta " majd megnyammogjuk" :D :D :D Már ő is kész van.. :)

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!!!
De jó, megvan mindenki vagyis majdnem mindenki:)

Az éjszakát én is megsínylettem, és azóta is kőkemény a hasam:(
Ez a szél kiakasztó.

Jelentem, túléltem az új védőnőt, a Bélánét... nem volt gáz, de nem is leszünk közeli barátnők úgy gondolom.
Nagyon nagyon ragaszkodott minden formalitáshoz, és mindenáron meg akart látogatni az új lakásban, hiába mondtam, hogy ott max. a parkettacsiszolóval találkozhat jelenleg. Valamiért a szülésre is fel akar készíteni, hiába mondtam, hogy beszéltem már szülésznővel, orvossal erről.
Na mindegy.

Krisztina, nekem a középső méhszájam is ki van nyílva egy ujjnyira, már egy hónapja... és még mindig semmi. Mondjuk én nem is bánom, és remélem, hogy még minimum egy hétig bírja bent a baba. (most: költözés, fordításom a finishben és a dokim is szabadságon van...)

Ja, én is parázok ám a méretektől... de azt hiszem, a végén már inkább csak hízik a baba, a szülést meg max. a koponyaméret befolyásolja, nem az a kis plusz puffosság:)

Persze a védőnő is azt mondta, hogy bármelyik percben jöhet a baba... kb. egy hónapja mindenkitől ezt hallom.

Edina:) gyönyörű lett a szoba, és a pocak is szép kerek.

Kata, tényleg jó lenne összefutni egy capuccinóra:)

Zsuzsi, Reni: Kalas Györgyi írt kismama-blogot, most meg gyermeknaplót az Index-en ("Mother Mary" néven). Azt szeretem, aranyos, okos. Én a könyvet nem olvastam, ezek szerint érdemes, Zsuzsi?

Na, megyek fordítani, kihasználom, hogy most éppen nem beszélget a festő:)

Pussz mindenkinek,
Móni
monke

Krisztina
azt hiszem,akkor mindannyian hasonlóan érzünk,mint te!!!! nekem is előjönnek néha a félelmeim,api ilyenkor meg csak bátorít,hogy ügyesek leszünk!! :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Csajok,én előszedtem a szövetkabátokat és a téli kabátomat,szerintetek gáz már felvenni??? :D

Kép

Kép
krisztinaa

Reggel a metrón minden harmadik emberen volt sapka-sál.

Szóval, Krisztina: NEM!!!!!!!!!!!!!
A szövetkabát a minimum.
monke

Ez a szél kikészít, bár aludtam kb 1 órát, a fejem szétrobban...

Na Móni, hát, de legalább alapos a nőci, vedd úgy.
Ami meg haszontalan info, egyik füleden be, másikon ki.
Az enyém is kérdezte tegnap, miért nem a szülésről faggatom, miért a szoptatásról.
Minden alkalommal kb. 5x kell emlékeztetni, hogy én már szültem 1x, rosszabb csak nem lehet, meg a szülésznővel, nődokival mindent átrágtunk.

Krisztina, most mekkora volt Anna?

Edina, én se veszek erre az időszakra külön kabátot, van egy vastag, kötős kardigánom, alá jól fel lehet öltözni, kabátom meg szinte mind szűkített fazon, felesleges magamra próbálnom is akár.

Mondjuk csajok én világ életemben fagyos voltam és az utóbbi időben tök más lett a hőérzetem, inkább melegem van, mint fázok.
Biztos a bálnaháj
:)

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Krisztina
Api is már felvette reggel a téli kabit,mert itt nálunk különösen hideg van! :?

Móni
f@sza a védőnőd! mi a csudát akar csinálni/nézni egy üres,bútorozás előtt álló házban?! :roll:
a méret sztem sem olyan lényeges,valóban csak a koponya cm számít! :D ami persze Krisztinánál már szép.... :P az én dokim anno azt mondta,hogy 9 cm-s koponyával szoktak születni a babák általában.... :lol:

A szél nekem is nagyon bekavar! :? már igazán csendesedhetne!
lassan neki kellene állnom főzni,de nincs erőm! :oops: :oops:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Kata,leírtam az előző oldalon Anna méreteit,nézd meg.

Kép

Kép
krisztinaa

Kata
már megint egyszerre írtunk! :lol:
csak tudnám,hogy hol van rajtad a bálnaháj.... 8)
egyébként ezzel a hőérzettel én is igy vagyok.korábban egy fagyosszent voltam,most meg állandóan melegem van. nem hiszitek el,én még ma is rövidnadrágot hordok! :shock: persze csak itthon,de így érzem jól magam. csak akkor van rajtam hosszú naci,ha a dokihoz kell menni...

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Hi!

Menszis görcsöt én is csak a szülés után tudtam megfogalmazni, mert azután lettek. Valószínű ezért nem ismertem fel a szülés első jeleit, pedig mindenki azt mondta, hogy egyértelmű. Hát, nekem nem volt az.

Rajtam meg "nyanya-kóros" tünetek vannak: pólóban lennék egész nap, mindenhol. Szinte a párom mondja mit adjak a gyerekre, mert még a végén megfázik, olyan vékony cuccokat adnék rá.

Dy, gyerekszobátokba beköltözhetnék? Tetszik! :D

34372: gyerekklinikás ismeretségem azt mondta (mikor kiderült nálam ez a probléma), hogy a 33. hétig mindenképp maradjon bent a gyerek. Akkor ezen hála égnek túl vagy, igazad van, hogy jobb, mint a 27.hét. Azért ha csak egy mód van pihenj sokat és hízlald odabenn a babád! :D

Ervick, így is hajszálvékony vagy, 20 kiló se látszódna!

Traudorka, csini vagy!

Krisztinaa, ma nálunk eltünt a köd a szembe lévő hegyről és hó van a hegy tetején :shock: , úgyhogy én is támogatom a kabát projektet! :D

Katicat, a tavalyi orvostanulós élményed megkönnyeztem.

Mindenkinek szép napot, ma a visszaolvasásra és erre a pár szóra futotta :D .

Kép
Kép
friday

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?