A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 szeptemberi babavárók

Betti: hogy mennyi baromságot ki tudnak találni? Ezzel az éjszakai dologgal kapcsolatban már 1000 féle dolgot olvastam. Nem értem miért kell ilyenekkel tömni a szülők fejét. Épp elég az, hogy örökké aggódunk valami miatt. Ilyeneket honnan szednek???

Konan: na vetkőzés az tegnap nálunk is volt. Noémi minden áron le akarta venni a pólóját. És végül sikerült is neki, utána meg maga után vonszolta a lakásban mindenfelé. Persze többször ráadtam, de ő azért is levette. Utána meg jött a nadrág, azt is elkezdte letoligálni, rászóltam, aztán abbahagyta. De a zoknival engem is az őrületbe tud kergetni. Nem elég, hogy leveszi, még valahová el is dugja...

:shock:

Ringató: mi is szeretnénk járni, de ez egy olyan elb.szott város, hogy még kinyomozni sem lehet, hogy mikor-hol tartják. A védőnőt hiába kérdezem, ő tud róla, hogy van "valami ilyesmi", de hogy mikor?? Elküldött a kultúrházba, hogy ott biztosan ki van írva, nyomozzam ki magamnak. Persze, hogy nem volt kiírva az ég világon semmi. Néztem a neten, persze mindenféle klub, meg miafene fent van, de ez nincs. Úgyhogy egyelőre nem járunk. Ez egy kisváros, nem értem a védőnő miért nem tudja megkérdezni a többi kismamát.
Szerintem ma délután elmegyünk hozzá méreckedni úgyis kell, és majd mondom neki, hogy derítse ki nekem.

Kobak: várjuk a képeket
Vendég

Sziasztok!

Van egy kis időm míg jönnek a címkékért aztán megyek Doncekért.

Fogmosás: Eddig mi azokat a fogtörlőkendőket használtuk. Kipróbáltam a saját fogamon is tényleg jól tisztít, de mivel ma reggel ő picusága jól megharapott azt hiszem váltunk a fogkefére.

Pidlacsek: Mi HD-ra járunk kicsi D-vel de ő is olyan mint a forgószél. A többiek többnyire szépen ülnek anyuka ölében vagy karban ha zenére közös tánci van. No az enyim jön-megy ha szól a zene nincs azaz isten hogy kézben ellegyen le kell tenni és beáll középre és rázza a popóját :) A legdurvább a mikor behozzák a nagy labdát mert akkor terelgetné 1000L, de ugye ki kéne várnia a sorát no ez mission imposible úgyhogy megyek vele olyankor a falon képeket nézegetni :)

Kipróbáltuk a csiri-biri tornát is de azt hiszem inkább hanyagoljuk a második fele jó lenne mikor a torna eszközökkel lehet "játszani" D ügynök élvezné is, de volt hogy nagyobb gyerek odaszaladt kitépte a labdát a kezéből vagy odébb lökte mikor rá akart szállni a gumicsacsira... ezt olyan arckifejezéssel hogy én is megijedtem. A csajszi aki tartotta olyan infantilis nyávogó hangon beszélt hogy hátamon állt fel a szőr, az eszközöket pedig nem mutatta meg rendesen.

Van zene bölcsi is de azzal azt hiszem várunk tavaszig.

Vacsi: Határozottan szilárd fürcsi után leöblítve tápszer?/tejital? / Mi a különbség? A tejital az 1év+ -os és a 4-es vagy már a 3-as is?/ Mondjuk azt észrevettem hogy a 2-es tápszer jóval sűrűbb volt.
Tegnap pl apjával ettek rántottát azt a kolbászos hagymás fajtát. /tudom hogy ez a táblázatok szerint gáz, de olyan nagy ívben dobta el a joghurtos kanalát mikor meglátta apája mit eszik hogy a szoba másik végében találtam meg.../

Konan: Nálunk is rituálé az esti közös tápi olyankor még babusgatni is engedi magát. Amit még nagyon imádok mikor az én számba is tuszkolja a cumisüveget hogy ad nekem is /úgy teszek mintha innám :), aztán újra a sajátjába. Meg kell zabálni ahogy néz olyankor.

Hbetti: Az LLL nézetei nekem néha nagyon meredekek, de ez a cikk... Szegény fiamnak nagyon sanyarú sorsa lehet nálunk másfél hónapos kora óta.
Gabolino: szorjunk hamut a fejünkre :)

Anyoooka: Érdekes dokitok van, hogy így beparáztatott. Remélem semmi komoly és megnyugtat a neurológus.

No lépnem is kell.
Próbálok majd még benézni.

Szép napot! :)

Kép

Kép
starlark

Betti!
Szerintem ez hülyeség, hogy az éjszakai ébredés a jó szülő-gyermek kapcsolatra utal, mert mi van, ha épp a nagyszülőnél alszik a gyerek, és ott is felébred ugyanúgy? Akkor a nagyszülővel való kapcsolata is rossz? Á, nem hinném. Szerintem szoktatás kérdése. Dávid 3 hónapos kora óta alussza át az éjszakát, és nem hinném, hogy onnantól kezdve lett jó a kapcsolatunk. Egyszerűen akkor vált rá éretté. Egy ismerősömnek rossz szokása van. Csak a hajával tud visszaaludni a gyerek. Egyszer mikor egy helyen aludtunk nyáron, vagy ötször ébredt fel a gyerek, mivel nem egy ágyban volt a gyerekkel, hanem a párja, ő fel sem ébredt a sírásra, majdnem szinte ordításra. Na az rossz éjszaka volt. én már nem bírnám. Csak elhatározás, hogy ki hogy szoktatja az alváshoz a gyereket. Az egésznek az a kulcsa, ha nincs segédeszköz, azaz EGYEDÜL alszik el, akkor vissza is alszik egyedül a gyerek éjszaka. Ez az én tapasztalatom. (én ezért szoktattam le anno a cumiról, mert dughattam vissza a szájába óránként éjszaka)
Amúgy arra senki nem tér ki rá, hogy mi van a nappali alvásokkal? Mivel az én gyerekem nehezen és keveset alszik nappal, ezért rossz lenne köztünk a kapcsolat? Nem hinném. Bár van, hogy egyszer-egyszer már dühít, hogy nem tudom hanyadszor kell bemenni, és még mindig ordít, mert nem tud elaludni. (emiatt lehetünk aztán morcosak egymásra, de ébredéskor el is felejtettük) Az is baj, hogy mindenki az éjszakai alvással foglalkozik, sehol se találtam segítséget a nappali altatással kapcsolatban. Pedig azért időnként voltak, vannak időszakok, mikor egyszerűen ment/megy.

Na hosszú lett, bocs.

Eszike!
Na ne mond már, hogy Pécs olyan kis város. Akkor ez itt micsoda? :shock: http://ringatopecs.hu/?page_id=2

Tessék a netet arra használni, amire kitalálták! Azaz infogyűjtésre :D de aztán járjatok mostmár, mert nem mondhatod, hogy nálatok ilyen nincs. :lol: majd kérjük az élménybeszámolót, hogy tetszett a kisasszonynak!

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Nem akartam ezzel a cikkel felborzolni az idegeket, de azért örülök a reakciótoknak. Megnyugodtam :mrgreen:

Na elkezdtem a kisregényemet, jön az első rész:

Ági,
Az utóbbi pár napban ugyanezt a nyűglődést éltük át Julival a nappali alvásokkal. Egyszerűen NEM AKAR aludni. Arra gondolok, hogy mivel most kezdett el járni, annyira fel van pörögve az új tudományától, hogy nincs ideje aludni. Már nem is erőltetem, tegnap is kihúztuk egész nap röpke 1 órás alvással, úgyhogy lehet, hogy ezt meg kell szokjam.

Angel,
Azt nem tudom, hogy mitől függ a jobb- illetve balkezesség, de nagyon jót vihogtam az elképzelt előszobai szitun. Szerintem még ilyenkor nem kell túl messzemenő következtetést levonni abból, hogy milyen kézzel nyúl a dolgokért. Csősapi: nekem még klafa fejpántom is volt hozzá, úúú hányinger

Pidlacsek,
Ismét üdv, csak most bővebben. Örülök, hogy előbújnak sorban a zúgolvasóink. Gondolom Attila apuka után kapta a nevét, ugye? Helyes kis pasi, és ahogy olvasom, már nagyon ügyes is! Milyen osztályon dolgozol a kórházban?

Minyu,
Elképesztő ez a Csongi gyerek! :D Már takarít?? És egyedül eszik??? Öröm nézni! :mrgreen:

Bejci,
Gyors felépülést kívánok anyukádnak, neked meg kitartást! Zárt topik: szerintem sem fog menni. Nézegettem itt a behalt topikokat, mindenhonnan az anyatanyára mentek át – gondolom, nem sikerült apát meggyőzni, hogy legyen zárt a topikjuk. Az átvállalás dolgon nem siklottam át, szóljál, ha már valaki jelentkezett. Ha nem, akkor én szívesen.

Kép
hbetti

Sziasztok :)
Bocs, de képek még nincsennek, az esténk másképp alakult, de lesznek :)
Fogmosást mi is mostanság kezdtük /kb egy hete/, nagyon nagy sikere van.Mindig is érdeklődve nézte mi az ördögöt csinálhat anya és apa azzal a bigyóval, habzó szájjal :roll: .Persze nagyon mini adagot teszek a fogkrémből, kiköpni a habot persze nem hajlandó, bármeddig elnézné ahogyan én köpködöm, de ő inkább lenyeli a kis mohó :) .Először apa vagy én átdörzsöljük a 8 meglévő fogacskát, aztán átadjuk a leányzónak a fogkefét és ő dörzsölgeti tovább, néha meg is rágja közben, aztán általában mi vettünk véget a fogmosásnak.
Kaja, tejital:reggel kb1,5 dl tejital+ valami kenyér /katonázva vagy harapva is megy már/ vaj vagy sajt, lekvár, szalámi, virsli, paradicsom, néha májkrém.Ebédre már nagyjából ua. mint nekünk /ma frankfurtileves volt neki ,a mi kakaós csigánk még most sül, nem tudom ebből adok-e majd neki/.Uzsira:gyümi+babapiskóta, joghurt+piskóta.Vacsi eddig tejpép volt, de valószínű megunta /nem is csodálom, de roppant kényelmes volt semmi perc alatt elkészült :oops: /pár napja ua. nagyjából mint a reggeli, csak előbb a kaja aztán minimális tejital kb 1 dl.A tápszert sem igazán szerette, ebből sem iszik annyit amennyit elméletileg kellene.Néha teszek bele neki kakaót, de így sem kapósabb.Nálunk már nagyon régóta ez a négy kajcsi van.
Amitől én mostanság frászt kapok az az amiről Mimi is írt, megy a tolatás az ágyról, de időnként ő is fejjel indul neki az ágy szélének én meg ugrok :shock: .Leesni még nem esett /bár mi még pár napja jutottunk elodáig, hogy feltud mászni/ vajon azért indul neki fejjel mert látja, hogy ott vagyok és úgy is elkapom :shock: ?
Az alvókája szerencsénkre nagyon jól működik este 8- reggel 8-ig, általában egy pisszenés nélkül /kb.márciustól ilyen, előtte sem volt sokszor sokáig ébren/, nappal 1,5-2 óra ebéd után.

Kép
kobak

Ági: én nem Pécsen lakom... csak közel Pécshez. Konkrétan a város nevét nem akarom kiírni a nevem mellé, mert ugye bárki olvashat...
Pécsről nem igazán mondanám, hogy kisváros. Tudom ott van mindenféle foglalkozás dögivel, de épp a problémás autózás miatt nem szeretnék bejárkálni, na meg jön a tél, hó-jég, stb. Oda nem akarok menni.

Betti: véleményem szerint is a járással van összefüggésben a kevés alvás. Legalábbis ezt vettem észre. Noncsi ahogy elkezdett járni úgy tért át rögtön a napi 1 alvásra. Ami néha 2 órásra sikerül, néha fél órásra, néha 11-kor elalszik, néha még 2-kor sem.

Zárt topic: részemről maradhatunk itt is, bár biztos vagyok benne, hogy zárt-osztályon én is sokkal nyíltabb lennék. Ha ez egyáltalán valakit érdekelne.
Vendég

Letelt a mára kiszabott du.-i alvás :) , nem volt túl hosszú :cry: , de hát ez van.
További szép napot :)

Kép
kobak

Ági: Ez a cikk pont az ellenkezőjét állítja.
Ha ébred a gyerkőc akkor jó a kapcsolatotok, ha nem jelez akkor csak rezzenéstelenül "viseli" el az elalvást /hee?!/ akkor nem kötődik rendesen.

"A vizsgálat kimutatta, hogy a biztonsággal kötődő gyermekek ritkábban alszanak el egyedül és gyakrabban felébrednek éjszaka, mint bizonytalan kötődésű társaik. Az éjszakai ébredés és a kisgyermek igénye arra, hogy szülei szeretettel álomba kísérjék tehát nem egy rossz szokás vagy viselkedési minta, amiről le kell nevelni őt, hanem a biztonságos szülő-gyermek kapcsolat jele."

Az a jó ezekben a dolgokban hogy bármit be lehet bizonyítani és annak az ellenkezőjét is.
Úgyhogy most emiatt a cikk miatt nem fogom izgatni magam hogy car anya vagyok.

Kép

Kép
starlark

Kobak: Tanítsd meg lemászni a kanapéról, párszor mikor elindul lefelé fordítsd tolatásba mutasd hogy csinálja.
Kicsi D. már egy ideje szépen lejön magától, de mostanában kelekótyáskodik és van hogy majdnem lesétál, de ilyenkor elég rászólni hogy : Hogy mászunk le a kanapéról? és már guggol is le. Mikor földet ér még mindig megtapsolja magát hogy milyen ügyes volt :)

/De jó hogy az épp költöző szomszédnak pont a délutáni alvásidőben kell fúrkodnia a falat, pedig már örültem mert az alsó már elkészült... ennek sose lesz már vége?/

Kép

Kép
starlark

Sziasztok!

Betti!
Szerintem sem kell készpénznek venni ezt a cikket, szerintem az írójának is meg kell élnie valamiből..... Örülök, hogy nemcsak nekem jutott eszembe, hogy úgy h*lyeség, ahogy van.
Munka: 8 évet húztam le az Intenzív osztályon, majd teherbeesésem előtt 3 hónappal váltottam a Sürgősségire, amit időm sem volt megszokni. Majd ha visszamegyek jövőre...

Alvás:
Az éjszaka nálunk stabil este 8-tól reggel 5-6ig, akkor egy üveg tejital, majd még 1/2 8ig folytatjuk. (akkor nálunk is zűr van a kapcsolatunkkal, mert 1-2x fordul csak elő éjszakai ébredés). Nappal változó, volt már, hogy 1/2 órát aludt Ati összesen, de akkor kész voltunk estére.

Ringatóról még annyit, hogy eltűnődtem már rajta, hogy mi lenne, ha csak egy helyben ülni nem tudó gyerekek járnának? :)

Zárt topic:
Azért fedtem föl magam, mert el akartatok tűnni a szemem elől.... :oops: Most meg le sem lehet lőni.... Szóljatok nyugodtan, ha sok vagyok....
pidlacsek

Sziasztok!
Fogmosás: én a DM-es tanuló fogkefesorozattal kezdtem esténként, amikor kijöttek az első fogai fél évesen. Akkor is főleg a fogkefe részével, a többit csak rágcsálta néha. Aztán vmi miatt egy idő után szájzár, ahogy közelítettem a fogkefével. Utána egy darabig a törlőkendős megoldás ment, de az veszélyes volt az ujjamra, főleg, miután 4 foga lett. Na, lényeg, hogy nekünk a DM-es ujjra húzható szilikonfogkefe jött be, amihez van lenyelhető fogkrém is, abból csak nagyon picit teszek rá, és ízlik neki, azóta rendesen hagyja sikálni. (szerintem elég rossz íze van, de ha neki ez kell…) Már ahogy meglátja, hogy úgy tartom az ujjamat, mint a fogkefével, rögtön mondja, hogy sss-sss. :) (meg néha a popsikenőcsre is, akkor mondom neki, hogy ez a másik végére megy :D )

Betti!
Ez a cikk, érdekes… Szerintem sem kell ilyesmivel foglalkozni. Akkor már inkább az ellenkezője. De az sem lenne teljesen helytálló.

Csabi sokszor átalussza az éjszakát, időnként kel 1-2-szer, de legtöbbször a cumi és kis simogatás elég a visszaalvásoz. Ha mégsem, akkor hajnalban köztünk köt ki. A mániája, hogy a hajamat kell piszkálni… ettől néha elég türelmetlen tudok lenni. A plüssállat nem jó helyette, a morzsolgatós maci sem, én meg nem bírok mindig fejen állni a kiságyában. Nincs valakinek egy jó tippje, mivel szokjunk le erről? (nem is tudom, hogy szoktunk rá, mindig szerette a hajamat(meg is látszik rajta… :O) és egyszercsak azt vettem észre, hogy ezt csinálja elalváshoz (visszalváshoz) is)

A napközben most kezdünk átállni 2 alvásról 1-re, de az 1 még kevés neki, 2-szer meg képtelenség elaltatni. Pláne amióta rossz idő van, előtte még szundított egyet kint a babakocsiban délután, de pár napja nem is sétáltunk, mert vagy esett vagy úgy fújt a szél, hogy elvitt volna minket…

Vacsira mi tejpépet eszünk, vagy tejbedarapépet, ezután fogmosás, aztán még kap egy kis cicit, általában hamar el is alszik rajta… Azt nem tudom, erről hogy fogunk leszokni, enélkül elég bajos lesz az altatás…

Kobak!
Csabi már kb 1 hónapja mászik fel-le az ágyról, de eddig olyan megfontoltan tette, hogy szinte oda se kellett néznem (persze, azért néztem), sokszor már az ágy közepétől tolatva megy (ennivaló olyankor :) ). Épp ezért nem rohantam azonnal, amikor láttam, hogy közelít a széléhez, így történt az eset… :( Amúgy lehet, hogy 1-2-szer le kell esnie, hogy megtanulja a dolgokat, de szándékosan soha nem hagynám…

Starlark!
Édes lehet D. ügynök ezzel a lemászással, tapsolással. :) Remélem, a szomszédok nem zajongják fel a gyerkőcöt...

Pidlacsek!
Hajrá eü! :) Bár nekem még nem sok jutott a munkából, mert Csabi hamar „közbeszólt”, amit persze egyáltalán nem bánok. :D

Még egy kérdésem lenne: Itatjátok már pohárból a babákat? Mi legtöbbször a csőrös poharat használjuk, de az puha, tehát szinte cumisüveg. Próbálkoztam pohárral, de nem nagyon tetszik neki, pedig sztem már illene megbarátkozni vele. Lehet, csak gyakorolni kéne. Ti hogy csináljátok?

Na, bocsi, ha hosszú lett, most már befejezem...
mimi83

Na, nézzük a vonalzót:

Orsi
Kép
pidlacsek

Végre, végre! Nem is volt bonyolult....

Mimi!
Milyen osztály?
Attila már iszik pohárból, nem önállóan, hanem én tartom neki a poharat. Eleinte mohó volt, és nagyot hörpintett, de mostanra ügyesen iszik. Ebéd után mindig pohárból kap vizet.
Cicinelalvásról leszoktatás hoszzú volt és csak cumisüveggel ment nekünk.

Ágyra föl még nem emgy, mert elég magas, de lefelé Apa türelmének köszönhetően tanult meg közlekedni háttal tolatva. Nekem meg görcsben a gyomrom, mikor esik le..

Orsi
Kép
pidlacsek

Pidlacsek: ügyes vagy, tök jó lett a vonalzód

Ágyra föl-le: nálunk elég alacsonyan van az ágy, Noncsi már régóta fel-le mászik, de sajnos még mindig vannak leesések, szinte napi szinten. Ez abból adódik, hogy nem figyeli hol az ágy széle, bohóckodik, futkározik, ugrál, és néha éppen oda ül vagy oda fekszik ahol már nincs ágy... :roll:

Mimi: én éppen az elmúlt hetekben kezdetem el aktívan Noncsit pohárra szoktatni. Előtte is próbálkoztunk mindig ebéd közben és után a pohárral, de csak játéknak fogta fel az egészet. Most viszont nap közben csak pohár van, és kb. 2 hét alatt szépen megtanult belőle kortyolgatni. Eleinte nálunk is nagy kortyok sikeredtek és félrenyelés majd köhögés lett a vége, de mára már elég ügyesen iszik Noémi.
Én egyébként úgy csináltam, hogy mintás műanyag poharat vettem és minden ivás előtt és után megnéztük együtt, hogy milyen minta van a poháron (spec. halacska). Most már tudja, hogy ha mondom neki, hogy nézzük meg a halacskát, akkor utána ivás jön, majd megint halacska nézés.
Nálunk a csőrös pohár meg a tanuló-üveg nem jött be, egyáltalán nem akarta Noncsi a szájába venni.
Vendég

Most csak gyorsban:

Mimi Én kb egy hete szoktattam le Ramónát a cicin elalvásról és Nálunk abszolút nem volt vészes dolog. Pedig Ő is nagy cicikirály! Szóval Én most úgy csinálom, hogy vacsi aztán fürdés majd 1/2 8- 8 körül megciciztetem de ültetem a lábamra és nem fektetem el nem kapcsolom le a villanyt, miután kiszippantotta mindkét cickót még szépen játszunk egyet és utána mondom neki, hogy megyünk tentizni. Bemegyünk a szobába beteszem az ágyába Én simizem a hátát lábát néha van nyüszi de nem vészes össze-vissza közlekedik az ágyban közben szól halkan az altatózene és egyszer csak elalszik :) Hát Nálunk így megy!

Bocsi hogy most csak ennyi de vigyázok ne forgassák fel a lakást óóóóóóóóóóóó már későőőőőőőőőőőő ó hogy az a :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
lanta

sziasztok!

én még "tartozom" szülinapos fotókkal... :oops:

addig is:

kaja téma: este tejpép, vagy ha nem kajált uzsira rendesen, akkor valami főzelék + 150-180 ml tápi, közvetlen elalvás előtt.
Sajna Flórának nem lehet szilárdat adni, ugyanis nem hajlandó rágni! :shock: :(
Mondjuk ettől függetlenül minden nap kap valami szilárdat 2 kaja közt, mert baromi lelkes és nagyon vágyik a mi kajánkra, viszont sajna egyben nyeli le. Rossz nézni a kis arcát közben, ahogy összeszorítja a szemét nyeléskor, mert ugyebár fáj neki... :(
Tegnap gnochit adtam neki, olyan puha volt, hogy simán a nyelvemmel szétpaszíroztam. De ez a kis lüke, azt is egyben nyelte le, meg sem próbál rágni. :shock: pedig van 8 foga.

betti,
én csak röhögtem ezen a cikken. Idióták. :evil:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

pohár téma:
tök mázlim van, mert Flóra a szívószálat kivéve bármiből tökéletesen iszik ( csőrös pohár, cumisüveg, sima pohár ) pedig különösebben nem is mtattik neki.

Na és akkor a képek:

Kép

Kép a játékbabakocsi kipróbálása

Kép puszi az új kutyusnak

Kép Az összes tortát befaltam.... és akkor mi van?!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

és egy bónuszkép a fodrosbodros ruci miatt... :D ( azért kicsit összeszorult ám a szivem, amikor elajándékoztam Flóra pici fodros ruhácskáit... hogy most már senkire nem tudom az ilyeneket ráadni )

Kép Kép

Ja és egy mai eszkimós indulás előtt. :D
Kép

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Foytatás. :)

Starlark,
Édes lehet ölelgető kicsi D. :lol: Rég láttuk már, fotót nem dobsz róla?

Mimi,
Neked is üdv! Nem kell parázni, nagyon jól inkognitóban lehet maradni, erre példa nálunk Winona. A mai napig nem is tudom, hogy hívják igazából. Bocs Winona :oops:
Nagyon édes a kis Csabid, a bőröndös fotón zabálni való!

Eszike,
De jó, hogy végre jöttél! Tündéri Anna a fotókon, az etetőszékesen leesett az állam, meredek a kiscsaj! :shock:

Kobak,
Üdv, örülök, hogy visszatértél. Írj magatokról egy kicsit bővebben, meg várjuk a fotókat!
Én nyáron kezdtem el pohárból itatni, és akkor a strandon (természetesen kánikulában, pucéron) hagytam egyedül inni. Hát vicces volt, eleinte minden a nyakában landolt. :lol: Most profi, csak azért nehézkes az itatás, mert mindig ki akarja venni a poharat a kezemből.

Honey,
Örülök, hogy már nem keményedsz annyira! Most már csak annak a nőgyógyis nyavalyának kéne elmúlnia. Szegény kicsi Flóra, remélem, hamar kibújnak a fogacskák!
Nagyon szép Flóra a szülinapos képein! Tényleg, olyan szépen öltözteted a kiscsajt, nekem is fájna a szívem odaadni ezeket a csini ruhákat.

Konan,
Pörgős-forgós kicsi Annád még mindig írtó édes! Nem lehetnek egyszerűek a napjaitok, pezseg az élet mellette. :lol: Össze kellene kötni Noncsival!
Hogy állsz a fogyóval?

Gabolino,
Nem voltunk, de jövő héten tuti biztos, hogy megyünk.:wink: Remélem...

Anyoo,
Eszméletvesztés?!?! Húú, miért ijesztget ilyenekkel? Drukk a neurológiához, de biztos minden rendben van.!

Winona,
Mi Sinlacot, vagy valami más Jó éjszakát tejpépet eszünk vacsira. Ahogy Kobak is írta, nagyon kényelmes. :oops:

Holka, Gabolino, Winona, Konan
Köszönöm az érdeklődést, elteltek a Julcsi mentes napok. Az első depis nap után összekaptam magam, takarítottam, pakolásztam, estére alig bírtam mozogni. Nem szokta a cigány a szántást.:mrgreen: Pénteken hazajöttek anyóssal együtt, úgyhogy a hétvégén semmit nem kellett Juli körül csinálnom, csak az ölelgetés, játék, móka, kacagás maradt. Mindent a mama csinált: fürdette, öltöztette, etette, tisztába tette. Jó dolgom volt….meg persze Julinak is!:D

Tali
Sajnálom, hogy Anyoo, Csibe, Starlark, Lanta nem tud jönni!

OKT. 28. LURDY TALI
minyu
noni
honey
angel
bejci
Ági
Konan
A.M.
Ormolya
Gabolino
winona
hbetti

Kép
hbetti

Kép Vicces mese a tv-ben
Kép Motorozok (persze, csak ha anya tol)
Kép Ablakpucolás
Kép Nagylányos csipegetés

Kép
hbetti

Az igért képek:
Kép Kép Kép Kép

Kép
kobak

Most csak ennyire jöttem.
Jó éjszakát :)

Kép
kobak

sziasztok,

Honey, Flóra irtó cuki :D :D ! Nagyon csini, az az eszkimós szerkó nagyon ott van, de az a pöttyös-fodros is tündéri, a kép meg amolyan magazinba való, jók a fények, a ruci, helyes a kicsi. :) Egyébként, nem tudom, hogy csak a napfény űz tréfát velem azon a képen, vagy ilyen hajzuhataga van már a kisasszonynak, de olyan, mintha vmi aranyszínű hajpánttal lenne lefogva a haja és kontya lenne :shock: . Írtad már párszor, hogy mindenki szerint tiszta apja, de ezeket a képeket elnézve, szerintem rád is hasonlít. :)

Altáji pirosság, nekünk neogranormon kence és uilyen popsitörlő együttes használata hozott érdemi változást, sem a bepanthen, sem a sudo nem segített.
Tápi, én reggel adok csak Tominak, milupa milumil 3-ast, kb. 2,5-3 dl körül. Hipp babatejet adtam, mikor leálltunk a cicizésről, azt is szerette. Tejet, tejitalt még nem próbáltuk, nem is fogjuk még egy darabig.
Kutacs, nekünk beforrt, már régen, de épp két hete láttam a keresztfiamnál, merthogy már az is van :), aki öt héttel idősebb Tominál, hogy neki még nem. Flipper-effektus, csak pilláztam, kb. 2 cm átmérőjű "kopoltyúval". :)

Pidlacsek, nem éles váltás az intenzív után a sürgősségi? Én régen nagy Vészhelyzet rajongó voltam és ez alapján, ami ott megy, az nem semmi, komoly hajhullást, korai őszülést, idő előtti nyugdíjt, szemhéjrángást, gyomorfekélyt, körömrágást stb. eredményező munkának tűnt..ezzel szemben az intenzíven, nem akarok morbid lenni, de halálos nyugalom..vagy tévedek? :oops:

Mimi, üdv itt :), a bőröndben tán csak nem az ominózus csősapkában feszít a kisfiad? :lol:
Én fiam is nagyon cicifüggő volt, de simán átálltunk. Sinlacot szoktam adni neki vacsira, vagy hús nélküli főzit, nálunk is az alapján, hogy miként alakult a fiatalúr aznapi étkezése. Különösebben varázsolnom sem kellett, anno nem magamat tálaltam föl, hanem egy jó adag sinlacot. Benyomta és kész, nem volt reklamálás, hiányérzet.
Pohárból iszik, a reggeli tápit abból adom, nincs idegem kanalazgatni. Nem mondom, hogy profi ivó, utána azért lehet jókat tapicskolni a kifolyt szmötyiben, de max. 1-2 kortynyi mennyiség lehet. Cumisüveget is elfogadta, de azt nem erőltettem nála, inkább csőrös itatópohárból kínáltam. Aventes van, annak kemény műanyag a szívókája.
Morzsolgatás ügyben pacsizhatunk :), Tomi a bal hüvelykujját szopja elalvás előtt és ha pilledni készül és valaki a közelben leledzik ilyenkor, akkor ezerrel matat a jobb kezével..áltaban az ujjunkat bizergálja, körmünket nyomogatja, pattogtatja. Bár irtó aranyos mindeközben, próbáljuk elejét venni hasrafektetéssel, zömmel így alszik, vagy a fáradtság és álmosság olyan stádiumában rakjuk párhuzamosan a szivaccsal, mikor már ki van ütve annyira, hogy ne mocorogjon.

Kép
**angel**

áá, a kis Luli tündér is megjött..jól van.. :lol: :lol: Ablakpucolós, motorozós nagyon aranyos..:) Örülök, hogy nem zuhantál mély depresszióba a "hosszú" távollét alatt és nem úgy találtak rád x nap után, hogy Luli szobájában ücsörögsz ugyanabban a ruhában, mint induláskor, kezedben a gyerek kedvenc pizsamájával, törökülésben előre-hátra dülöngélve, miközben dudorászod a felhúzhatós játék dallamát..:))..bocs..fáradt vagyok, tán túlságosan is..

kobak, üdv :), lám-lám, miből lesz a cserebogár..még egy roppant jólöltözött kislányka..:)

Kép
**angel**

Angel :D,
Olyan hihetetlen vízióid vannak és ráadásul olyan precízen le is tudod írni, hogy neked komolyan írással kellene foglalkoznod! :lol: Nincs véletlenül blogod? Szívesen olvasnám. :D (kedvenc blogom: newrim.freeblog.hu. Nagyon jó stílusa és humora van a csajnak, hamar rákaptam az írásaira)

Kobak,
Eszméletlen szép kis hajasbabád van! A kukás kép magában is írtó édi, de ahogy világít a kék szeme...nagyon tuti! :D

Kép
hbetti

Konan,
[quote]M írta:ost valamiért a lábán a zokni zavarja, az egyiket le is vette, a másikkal pedig éppen üvölt, sőt már sír......
Anna sem viseli el azt az izét a lába között, ami az etetőszékben van! Mindkét lábát fel szokta rakni valamelyik oldali karfára. De akkor viszont látja a zokniját, ami rögtön arra ösztönzi, hogy levegye. Így pedig nem lehet enni!
..én ezen annyira röhögtem.. :lol: :lol:

Eszike, Noncsi képek szuperek :), én mindig dobok egy hátast ettől a kislánytól, nagyon aranyos és elképesztő miket tud :shock: :) Az első vigyori képen nagyon elbűvölő :), de a "Ropievő Főgonosz" is tuti :) Megnéztem Noncsi első szülinapos kis szösszenetét, gratula, szerintem nagyon jó lett. A végén az a pá-pá..:lol:
Fogmosás, gumifogkefe, krém nélkül, esténként, evés-fürcsi után, én csinálom neki. Nálunk a varázsszó a sika-mika. Eleinte utálta, griamszolt, elfordult, de miután ötperces prezentáció keretében látta, hogy anyu is, sőt apu is szokta ezt művelni, azóta hagyja. Oda nem adom neki, mert legutóbb az ágy alól bányásztam ki, hosszas kutatómunka után..és nem szeretem, mikor dagad az ér a homlokomon a sok hajolgatástól.

Ha már azt nézzük, kinél nem egyszerű az élet, kedves Lanta, téged is meg kell szólítsalak..:)..vigyorogtam egyet, a lányaid tényleg bunyóznak?! És mégis hogy nyomják? Laaadieeeeeeeees aaaaaaaaaand geeeeentlemeeeeeen..a piros sarokban a cicikirály, az éjszaka ördöge, a szüret bajnoka, a testvéraprító...RAAAAAMI...:lol:

na asszem tényleg lépek..sok lesz mára..

Kép
**angel**

húúú, csajok nagyon le vagyok maradva.
Csak a képeke nézegettem és az utsó pár hsz-t olvastam :oops: :oops: :oops:

angel :)
aranyanyám, hát tőled mindig ledőlök a székről, úgy röhögök :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Flóra képektől mindig olvadok (és még felvetik a másik topicban, hogy a rózsaszín csicsás... nem láttak még ilyen képet... :roll: :P )

kobak :)
jó, hogy te is jöttél :)

hbetti :)
jóvan, én küldöm enyémgyereket söprögetni hozzátok, te meg postázhatod a csajod egy ablakpucolásra :mrgreen: :mrgreen:

Csajok!
mi a különbség a tápi és a babatej, vagy tejital vagy mi között??? Csongi tápit kap este és hajnalban.
Wááááááááá, volt 2 olyan jó éjszakánk! (sajna ilyenkor 1 hét 2 óránkénti kelés szokott jönni, de most ez szuper volt)

na, lépek, igyekszem majd tartani a szintet, de most nagyon beindultatok :)

Kép
Kép
Kép
minyu

Szép Jó Reggel! :)

Ma jó sokáig alszik Ő Picusága is :)
Bár ez attól is lehet hogy kicsit nehezen aludt el mert tegnap megnyitott a közvetlen alattunk lévő sport pub és nyert a válogatott.

Angel: nálunk is sika-mika van egyenlőre egy játszani adott fogkefével, de inkább "mosná" vele az én fogaimat :)

Minyu: ezt a tejitalost én is kérdeztem csak tudja vki a választ :wink:
Remélem nem folytatja Csongi a hagyományt hogy egy hétig kétóránként ébresszen.

Kobak: Nagyon aranyos Dorkád van :) Látom a tv alatti szekrénylől elpakoltatok a kis rakodó bajnok elől :)

Hbetti: Luli tényleg kis tündér hogy koncentrál hogy tiszta legyen az ablak :)

Honey: De csini volt Flóra :) Nagyon kis mosolygós :)

Felébredt lépnem kell kezdődik a reggeli rutin....

Kép

Kép
starlark

Sziasztok!!

Angel! Köszi Neked a hsz-edet! Olyan jót nevettem!!! Komolyan most ez nagyon jól jött!!!! Hát a bunyózás alkalmával egyenlőre szegény Ramikám marad alul, de már nem sokáig :lol: Szóval az úgy szokott kinézni, hogy Rami megkaparint egy játékot Kornélia észreveszi, hogy az az Övé, felkiált, Rami elkezd szaladni de Kornélia utoléri leteperi a földre és megszerzi tulajdonát. Aztán van hogy szaladás közben Rami eldobja ami nála van akkor megússza a leteperést! Meg persze játékhuzogatást szoktak csinálni és mindkettő mondja a magáét :) Zajlik az élet!!!!! :lol: :lol:

Betti nagyon jó képeket hoztál! Meg kell zabálni Lulit!! :)

Kobak nagyon szép kis lánykád van :lol: Cukik a képek!

Honey nagyon cuki Flóra a képeket igazi csinibaba :lol:

Pidlacsek szuper a vonalzód :)

Na azt hiszem megyek! Már kezdek befordulni vasárnap óta nem nagyon láttuk apát!! Minden nap este 8-kor ér haza és ennyi nap már kicsit sok egyedül a két csajjal :? Főleg, hogy ilyenkor amikor apa hazaér csajok felpörögnek és Ramit alig lehet lefektetni folyton kiszaladgál a szobából, de emlékszem ezt Kornélia is csinálta anno remélem gyorsan vége lesz ennek is!!!

Kép
Kép
lanta

Sziasztok!
Húú hát nem értem még az olvasás végére,de nagyon tündériek a képek minden babáról :D

Próbáltam valamit tenni a zárt topik ügyben.Írtam "apának",de egyáltalán nem kaptam rá semmilyen választ :twisted: .
Hogy lesz így zárt a topik???? :roll: :shock:

Még jövök.....

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!

Most csak gyorsan:

Minyu, boldogságos születésnapot kívánok Neked!!!

Kép

Majd próbálok jönni még.

Kép

Kép
anyoooka

Sziasztok!

Minden-minden kislány gyönyörű, és kisfiú pasis! :D :D :D

Tejital-tápszer: én azt vettem észre, hasonlóan Eszikéhez, ha reggel tápot adok Atinak (Humana-3-at ette utoljára), akkor urána bizonytalan ideig nem eszik napközben. Így a tejitallal meg tudom, hogy reggeli, ebéd, uzsi, vacsi.

Lanta:
Húúú, a napjaid nem lehetnek egyszerűek a két kisasszonnyal, főleg egyedül. Befordulásodon nem csodálkozom, főleg, hogy még az idő is ilyen.

Angel:
Muszály volt váltanom, mert úgy éreztem, bekattanok, ha még sokáig ezt csinálom. Azért nem Vészhelyzetes a Sürgink, ez csak egy kicsi kórház. Az átállás nem volt zökkenőmentes, mert amíg a kollegáim egy része a súlyos betegektől félt, addig én az "egyszerű" itt fáj-ott fáj- amott fáj, szúr, viszket, elvágtam, stb. helyzetekkel nem tudtam mit kezdeni. Furi volt ennyi év után, hogy nem minden ember életveszélyes állapotban jön be a kórházba, sőt sokan a saját lábukon... :oops:

Betti:
Pontosan ilyen ablaktisztitás volt Attila részéről a múltkori Ringatón.

Minyu:
Szurkolok, hogy ne csak "anyabeetetés" legyen a két jó éjszaka, kövessék továbbiak is!
Szurkolok a zárt topicnak, végre "eldobhatnám nevemet".

Orsi
Kép
pidlacsek

Jajj, sok lett a szurkolás. Pedig nálunk nics új sportklub. :)
Néha szorítok is. :)

Orsi
Kép
pidlacsek

angel,
csak jó a kép! :D Sokmindene van Flórának, kivéve hajzuhataga! :lol: :lol: Hátul kis cuki göndör fürtjei vannak, de oldalt - szerintem a fekvéstől - tök kopirnyó. :D

minyu,
jaja.. én bele sem mentem abba az elmés eszmecserébe, hogy egy lányon csicsás a rózsaszín! :D Pont leszarom mit gondolnak ebből a szempontból. :D
Amúgy meg csajokra szinte csak rózsaszínt vagy lilát lehet kapni. ( a hófehéret meg önkímélő okokból nem próbálgatom ) :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok
Köszönjük a kép dicsiket :) , de itt tényleg minden baba csudaszép :lol:
Minyu nagyon boldog szülinapot Neked :)
Azt olvastam a tejital/babatej és tápszer közt annyi a különbség, hogy egy újabb átmenet a tehéntej felé.Legalábbis nekem ez jött le és ennyi maradt meg az olvasottakból :oops: Mi a Nestlé babatejét isszuk.Többnyire még üvegből, pohárból teát, gyümilevet és vizet iszunk.
Starlark igen elpakoltunk :lol: onnan is, kb úgy fest a lakás mintha költöznénk, pedig nagyon nem így terveztem :oops: , úgy gondoltam majd mondogatjuk és megtanulja, hogy nem pakolunk, nem szabad :roll: :lol: , aztán pár hónap után meguntuk :oops: .Most a konyha van soron,nyitogatja szekrényeket, de innen nem pakolok,/vajon meddig?/ .
Az ágyról lemászást persze tanítgatjuk, általában működik is csak néha nem :roll:
Angel köszi neked is a dicséretet, részedre is kijár tényleg nagyon élvezetes olvasni az írásaidat :lol:

Kép
kobak

honeymoon:tündéri Flóra rózsaszínben is, bármiben gyönyörű kis csajszi :) Nagyon cuki volt a kép a fehér ruciban is amit a nyaralás után tettél fel, amikor apájával kinnt állnak az erkélyen.Az annyira emlékezetes, szupi fotó!
Van egy nagy lányom is, őt nem öltöztettem nagyon rózsaszinű ruhákba, most viszont imádom Dorkán ezt a színt és a lillát is :)

Kép
kobak

Ti mit adtok a gyerkőkre ilyen cudar időben?Mi felavattuk ma a télikabátot :shock: , nem öltöztettem alá, mert mi lesz akkor télen, de a hüle szél miatt ezt láttam jónak :roll: .
Sütőtök lesz az uzsi a lánykának, most sült meg, addigra szépen ki is fog hűlni.Leírtam, gondoltam hátha jól jön valakinek egy újabb ötlet kajcsira.

Kép
kobak

Betti milyen kis házitündérkéd van neked is :lol: , segit anyának ablakot pucolni, szavad se lehet :lol: .Dorka a sütő ajtót nyalogatja, ha sül benne valami.Itthon nincs is baj belőle, nem melegszik át az ajtó, de mi lesz máshol :shock: Ez is olyan dolog lehet, hogy egyszer történik egy kis baleset és abból fognak leginkább tanulni :cry: .
Írjak magunkról?Van egy nagy lányom, ő kinnt van Angliában tavaly nyártól.Kiment a barátjával, dolgoznak, 3-4 havonta hazajönnek,Dorkát imádják.Novemberben jönnek legközelebb már nagyon várom őket :)
Mi egy kisvárosban élünk, na itt aztán nincs se ringató, se játszóház, se semmi :( , de nem baj, majd csak felnövünk így is :lol: , jó olvasni, hogy máshol van rá lehetőség, biztosan szuper lehet.
Jól emlékszem lombikos vagy azaz Julcsi?Nekünk is volt egy körünk, de aztán a kisasszony magától költözöttbe a pocakba.Éppen a második nekifutás részleteit készültünk megbeszélni Debrecenbe és egy héttel a megbeszélt találkozó előtt kiderült, hogy megoldódott a "probléma" házonbelül :lol: .Úgyhogy hajrá-hajrá :wink:

Kép
kobak

a.m. gratula nektek is a kistesóhoz :) ki az az "apa" akitől függ a zárt topik?Bocs, ha nagyon bagatell a kérdés, de nem tudom :oops:
Humanka hogy vagytok???
Úgy látom ma jót alszunk du :lol:
Immunerősítőként elkezdtem adni Dorkának a Béres-cseppet /mivel még nincs egészen 10 kg ezért1*5 cseppet/ valakinek vélemény vagy tapasztalat róla?Holka?Előre is köszönöm.

Kép
kobak

Sziasztok Lányok!

Minyu neked nagyon nagyon boldog születésnapot kívánok!

AZ újaknak üdv köztünk, remélem hogy majd én is tudok jönni gyakrabban, főleg ha zárt topic lesz.... (igy nem szívesen írok részleteket magunkról ... minden bejelentkezésem figyelve van ugyanis)... na de akkor majd irok többet.

Nálunk elalvás téma úgy működik, hogy Ő hercegnősége addig van fenn amíg mi elalszunk. Ha én éjjel 12ig vagyok fönn akkor ő addig viháncol, ha mondom neki feküdjön le aludni kategórikusan kijelenti NEM. Nem tudom altatni, simogathatom, fejre állhatok mellett ő nem alszik. Kb egy hete mászik... eddig cak kúszott meg forogva közlekedett, most hát fél térde a földön ezt teszi elől, azt követi a másik talpa, de iszonyat gyorsasággal tud menni körbe pont mint egy kicsi csimpánz baby. Na de azóta rámol mindent szétfele. Komolyan mondom a két fiam nem bír olyan rekord gyorsasággal rendetleníteni mint a kicsicsaj egyedül.
Ahová költöztünk, azt a ázat most újítjuk föl, aztán az előszoba padlócsempéje elég ramaty állapotában van. volt két három része ami letört és mozgott jobbra balra, a kicsi lány ezzel elvolt egy két napig rakosgatta, tette vette, nem különösbben zavart nem is állítottam le, mígnem felfedezte hogy nemcsak az a két pöcök jár ki hanem a nagy lapokat is fel lehet szedni. Hallom nagy csörömpölés csattogtatás, szaladok nézze meg mi történt, és mit látok Réka fölszedte az összes csempét az előszobába és csapkodta magamellett egyenként. átpokolta (pakolta?? vágta jobb oldalára, majd vissza a bal oldalára, és ezzel szórakozott egy becsületes órán keresztül.... ) a keresztapjával cak ámltunk, hogy milyen komolysággal és kitartással bír dolgozni ez a lány.

Beszéltétek az evést Rékám eszik mindent. Nagyon minimális tépot kap, szilárd kaját 3x 4x, és ha ing gatya szakad akkor rendes tejet is adok neki...

Na egyelőre ennyit Rékácskáról.
Én meg voltam nőgyógyásznál, aki elárulta hogy a császárnál valamit el...sztek, ugyanis nincs a helyén a méhem.... elcsúszott a helyéről, ráadásnak meg az egyik petefészkemen van egy jókora nagy ciszta, az is megeshet hogy műtéti beavatkozásra van szükség... szóval nem rózsás a helyzet.

A válás egyelőre húzódik halasztódik, az ex nem akar belemenni, hiába hogy már 5 hónapja szó szerint elköltöztem....Másképp próbálok erős lenni, szerencsémre akad támasz aki lelkileg bír tölteni.... másépp nem is tudom mi lenne.

Jaj lányok jó lenne már a zárt topic.... anyi mindenről kellene irnom ... jön magától s nem szabad.....

szisziKép
sziszi7

sziasztok!

köszi a vacsis hsz-eket.

csajok, holka!

immunerősítésre ki mit ad??el szeretném kezdeni...
mondjuk még tápizunk, napi kétszer...nem tom abba elég e a vitamin...vagy inkább még nyomjak pluszba?

éjszakáink mostanság nem túl jók, h. finom legyek....eddig sírt bementem és már aludt is tovább, most meg tökre sír.....és tök gyakran....azt hittük fog.....nade: tegnap velem aludt és meg sem pisszent....azon kívűl h. vagy 15 ször keltem visszarakni a helyére...szóval ha fog.....akkor gondolom mellettem is sírdogálna.....
nagggyon rafinált..

Kép
winona

kobak: nálunk is panna imádja a sütőt nyalni!gondolom jó h. hideg neki :D
de az ablakot is szokta.

Kép
winona

Hali!

Honey!
Gyönyörű kislánykád van!!! A kedvenc képem a kutyus puszilós! Abban a kabátkában pedig meg kell zabálni!

Betti!
Állok! Úúúúúútálom! Ez nekem nem megy! Komolyan! Már nem is akarok 20-at fogyni, már megelégednék egy pici 10-ecskével is! De jönnek a hosszú téli esték…….! Mi lesz így velem????
Az „ablakpucolós” képet pedig ma már többször is megnéztem! Ez az új kedélyjavítóm!

Kobak!
Látom, Dorka sem kímélte a szülinapi tortát! Az én Annácskámról és a kukáról ugyanilyen képet lehetne csinálni, csak fordítva. Neki a lába szokott kikandikálni belőle!

A.m.!
Hátha lesz valami válasz! Azért köszönjük!!!

Kép
Kép
konan

Kobak!
Köszi :D
"Apa" az egyik babanetes szerkesztő. Csak azt nem tudom,hogy miért nem válaszol????Nagyon szép kislányod van :D Gartula hozzá.

Én nem adok csak cebion-t plusszban immunerősítésnek. Márti írt erről bővebben egyszer,de sajna nem mentetem el. Hátha most újra megteszi..

Minyu!
Nagyon Boldog Szülinapot Kívánok neked!!!
Mi újság róka ügyben? Kerget még? Engem sajna még mindig így félidőnem is... :(

Humanka!
Hogy vagytok? Voltál már uh-n?

Angel!
Én is kifeküdtem az írásodon.. (Lanta Ramijáról)

Kép
Kép
a.m.

Még Honey-nak akartam írni.
A múltkor írtad,hogy többen sajnálatukat fejezték ki,hogy kisfaid lesz és,hogy mennyivel elevenebb és több baj lesz vele.
Szóval én is az ellenkezőjét tudom megerősíteni (mint pl. Minyu is),hogy az én kicsi fiam egy tündér. Az első 7-8 hónapig rengeteget aludt, igazi jó kedvű kiscsávó. Persze mostmár nagy huncut,de a hisztinek gyorsan vége szokott szakadni (és nem azért,mert engedek neki).Egy szónak is 100 a vége ez is gyerkőc és nevelés függő. Szerintem tuti cuki kicsi fiatok lesz és nem lesz vele több gondod és SLUSSZ.
(Én meg attól parázok,hogy ha lány lesz ne legyen hisztis,mert a környezetemben van néhány ilyen kislány. Aztán mindig rájövök,hogy többnyire ilyennek nevelték őket és ilyenkor mindig megnyugszom)

Kép
Kép
a.m.

Szép jó reggelt Lányok! :)

Minyu,
NAGYON BOLDOGSÁGOS SZÜLINAPOT!!!
Hogy vagy?Rókakoma?

Am.,
Sajnálom,hogy még kereget a vukk, de most már csak elmúlik. Hihetetlen,hogy Te is már félidős vagy! :) MÉg mindig nem mutatta meg magát a kisbabód? Mikor lesz legközelebb esedékes kuksizás?Hátha akkor. (szerintem is kiscsaj amúgy)

Honey,
Gyönyörű ismét Flóra baba! :) A kutyapuszis zseniális!
Szerintem se foglalkozz az ilyen magasröptű eszmefuttatásokkal, minthogy a pöcősökkel nehezebb. Ezt ki találta ki??? :shock: Am-mel egyetértek. Andorom is kisangyal (bár azért ahogy a fotókon is látszik, ott a kiscsibész a mosolyában és néha meg is nyilvánul) de alvás, barátkozás, alkalmazkodás terén csúcs a kölök. Nálunk a kaja necces ugye, - bár ez nem látszik rajta :D - de ez sztem nem nem függő.

Kobak,
Nagyon kis édes Lánykád van! :)

Betti,
Ablakpucolós kép! :D Szuper!

Angel,
Köszi a poénbombát! Én is ledobtam tőle a zoknimat! :lol:

Sziszi,
Jaj, olyan jó hallani felőletek. Remélem most már beindul a zárt topik (ha más nem az anyatanyán) és akkor ismét jöhetsz sokat :)
Gratula Rékának a mászáshoz!

Rólunk: ma egész hétvégis vendég haver jön, szóval mindjárt nekiállok kicsit sütni míg Andorom szunyál. Meg holnap is jön egy pár, szóval lesz élet itthon.
Andor egyre többször és egyre hosszabb távot tesz meg egyedül. Úgy megy mint egy kis robot :D Kezek fel, előre és nyomás :D Megzabálom! Nálatok is ez a beállás? NAgyon mókás.
Elkezdte nagyon a dumát. A kedvenc a tikk-takk óra,amit mutat és mondja,hogy ti-tttttaaa. Láthatóan próbál leutánozni szavakat,amiket mondok neki, de csak szótagokat belőle.

Ti vettetek már béléses, téli cipőt? Mert mi ugye nemrég vettük meg az első őszit, de a mostani időjárás erősen elkondolkoztat,hogy vegyek-e már télit is. Mert bár egyedül kint még úgy nem megy (mondjuk gondolom hetek kérdése), de a kézen fogva sétát megköveteli. Akkor az meg ugyanaz.

Hát nem jutottam el még más dokihoz a "szálkámmal", szóval most már kivárom a hétfőt,mert akkorra kaptam ide UH-ra időpontot. Kíváncsi vagyok mi ez. Ha nincs gyulladás, akkor már kezdem tényleg azt gondolni,hogy pszichés. (de eddig miért nem volt ilyen érzésem?)most figyelgetem is,hogy mikor érzem.

Nah, léptem egyelőre... :)

KépKép
KépKép
gabolino

Köszönöm a köszöntést :) (egyik vicces barátom csak ennyit irt az iwiwen: mostmár te is közelebb vagy a 40-hez, mint a 20-hoz. :shock: :D :D )

am :)
mostmár nem nagyon van hányingerem, csak ha nem figyelek, és sokáig nem csipegetek semmit.
Te mikor mész dokihoz? Lehet, hogy lemaradtam, de tudjuk már, hogy kislány, vagy kisfiú a tesó? (bocs, ha figyelmetlen voltam :oops: )

kobak :)
kinn egyértelműen téli cuccost, mert sztem téli idő van. Legalábbis a +5 fok az nálam télnek számit, ráadásul ez a nagy szél még a hőérzeten is ront. Úgyhogy én is előkaptam a téli kabátokat, overálokat (szembesültem vele, hogy Nándi kinőtte a kályhameleg téli kabiját, csak egy vastagabb átmenetije jó, amiben nagypulcsival nem fázik, de mégse ez a megoldás, úgyhogy holnap kabátot is kell vennünk...)

Honeymoon :)
höhöhö, ha Hármaska lány lesz, akkor én tutti rózsaszinbe öltöztetem :lol: (najó, pár unisex darabot megtartanánk költség kimélés miatt)

Kép
Kép
Kép
minyu

Gabolino, Minyu!

Nem tudjuk még,hogy ki lapul odabenn. Kedden voltam uh-n,de kicsit elszontyolodtam és így nem is akartam írni erről.
Szóval sokáig vizsgált a doki s nem szólt semmit....láttam,hogy keres valamit....aztán kiderült,hogy nem látja tisztán a 4 szívüreget és ezért vissza kell mennem jövő héten kedden. Addig meg izgulhatok. Persze főként azért nem látta,mert hát van zsírpárnám és nem túl jó a gép felbontása+ a baba sem fordult úgy,hogy lehessen látni.
Ezen kívül a többi dolog okés volt. 5 nappal fiatalabbnak mérték, 270 g a kis drága.
Szóval kéretik egy kis drukk keddre :wink:

Kép
Kép
a.m.

Szisztok!

Minyu,
Isten éltessen így utólag is! Haverod írtó kedes, bírom az ilyen pozitív hozzáállást :mrgreen:

Pidlacsek,
Igen, olvastam a ringatós ablaknyalogatást, onnan jutott eszembe, hogy megmutizom nektek ezt a fotót. Akartam is írni, hogy ezt neked küldöm :lol:

Honey,
Nem tudom, ki írta a rószaszínes eszmefuttatást, de biztos nincs lánya! Mert én is így gondolkodtam Juli születése előtt. Csak unisex sárga, zöld, vajszínű cuccokat vettem a babakelengyébe, aztán később kapott el a pink-mánia. Most már komolyan vissza kell fognom magam, mert ha kinyitom a ruhásszekrényt egy nagy rózsaszín vattacukrot látok. Szóval a lányok rózsaszínben (is) gyönyörűek, és punktum. :lol:

Kobak,
Húú, már ekkora nagy lányod van? :shock: Érdekes lehet egyszerre egy fenőtt nő és egy pici lány anyukája lenni. Gondolom, új kapcsolatból van Dorka. (bocs, ha ez túl indiszkért :oops: )

Konan,
Á, ne is mond! Tavasszal, mikor elhatároztam a fogyókúrát, a születésnapomat (augusztus) jelöltem meg végső határidőnek, hogy addigra, ha belehalok is leadom a 20 kilót. Nyáron kitoltam Juli szülinapjáig, az ugye szeptember, most éppen a szilveszter a cél. :lol: Decemberben majd biztos a húsvétot fogom belőni :mrgreen:

Elküldöm, mielőtt elszállna ez a hsz, aztán később folytatom, amikor Juli megengedi :?

Kép
hbetti

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés, múlt hétvégén esküvőn voltunk vidéken, azóta nem sikerül utolérni magamat, de majd jövök, és visszaolvasok lassan :)

Kép
kistiggrincs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?