A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

ZsuKép
Ahogy EnigmaKép is írta, a cisztánál fennáll az a veszély, hogy kidurran, és hasűri vérzést okoz. Ezért szerintem ne tornázz vele, inkább szívódjon fel magától, az a legjobb. Ne csinálj hasizomgyakorlatokat, hasprést. Ha nőni kezd, akkor sajnos ki kell venni, de egy laparoszkópiás műtét még mindig jobb, mintha felvágnák keresztbe az ember hasát. Szerintem egyébként ha méhenkívülid lenne, akkor a tesztek nem lettek volna negatívok. Azért egy HCG vérvételt nézhettek volna. Szerintem nem lesz semmi gond, ne izgulj!KépKép

PotykamanóKép
Minden ember sajnos olyan, hogy ha ismeretlen felé megy, akkor stresszel. Én nem ismerek egy lombikost sem, aki végig laza és gondtalan volt a beavatkozás alatt, mégis sok embernek sikerült.Kép Én is olyan vagyok, hogy mindent előre akarok tudni, hogy mi fog velem történni, mert akkor fel tudok készülni rá lelkileg, és a rosszat is könnyebb elviselni úgy.

Az IVF menete nagyon függ attól, hogy melyik intézetet választod. Én a BMC-be jártam, így azt tudom leírni, de OrsiKép majd leírja a Kaálit, GigiKép meg a Dévait.
A BMC konzultáció után felírnak egy csomó vizsgálatot, amit meg kell csináltatni (AIDS,Hepatitis,Chlamydia,bakteriális vizsgálat,rákszűrés,3. és 21. napi hormonkép,spermatogram, EKG, mellkasröntgen stb.) Ebből a hormonvérvételt és 2 spermavizsgálatot 2 hét eltéréssel a bmc-ben kell megcsináltatni, a többit akárhol levetetheted. A kész leletekkel megint lesz egy konzultáció, ahol megbeszélitek a menetét a lombiknak, és felírják a gyógyszereket. Itt hosszú protokollal dolgoznak ez azt jelenti, hogy a ciklus 21. napjától 14 napig hasba szúrod magad egy Decapeptyl nevű szurival, ami leállítja a petefészkeid saját hormontermelését, hogy aztán ezt mesterségesen stimulálják. A 14. Decás napon van egy kontrol vérvétel (közben ugye menstruálsz egyet), ha az jó, akkor indul a stimuláció. Inenntől kb.13-14 nap a punkció.
Naponta szúrnak fenékbe a stimus szurikkal, és közben folytatod a hasba szúrást a Decával, hogy nehogy idő előtt ovulálj. Kb. a 6. stimulációs naptól kétnaponta kell menned vérvételre, ahol nézik az LH szintedet és az ösztrogént, hogy hogy érnek a tüszők, és figyelik nehogy túlstimuláljanak. Minden vérvétel után van UH, és egy eredményhírdetés, hogy maradhat-e a gyógszeradag vagy változtatni kell a dózison.
Amikor az ösztrogénszinted elérte azt a szintet, ahol érettek a tüszők, akkor jön az "éjféli szuri". Pontosan nem mindneki éjfélkor kapja, hanem beosztják fél óránként, hogy ki mikor adassa be. Ez a repsztő szuri, de itt nem az a cél, hogy megrepedjen a tüsző, hanem az, hogy leváljon a petesejt a tüsző faláról. A repesztő szuri beadásától számítva 32 órán belül berendelnek a punkcióra. Itt aznap reggel bemész a pároddal, és vénás altatásban leszívják a petesejteket. Utánna 2-3 órát pihensz a kórházi ágyon, és mehetsz is haza. Amíg téged punkcióznak a párodnak kell spermát adnia, hogy még aznap összetegyék őket. A punkció után mensis görcsid lesznek, és picit vérzel is, de ez érthető, mert megszúrják a petefészket, és a hüvely falát is. Másnap hívhatod a biológust, hogy hogy osztódnak a "gyerekeitek". Akkor megmondják, hogy milyen minőségűek, hány sejtesek, és mikor kapjátok vissza őket. A transzferre aznap reggel kell bemenni, és UH vezérlés mellett visszateszik a gyerkőcöket. Ez olyan mint a rákszűrés, semmit nem érzel belőle. Utánna viszont ott bent kell feküdnöd pár órát, és aznap délután hazamehetsz. Otthon célszerű még 3-4 napot pihenni, és utánna teljesen hétkönapi életet élni 2 hétig a HCG vérvételig. Ez a legrosszabb 2 hét az egészben. Az ember rágja a kefét, és nézi a tüneteket magán.KépKép

Szóval dióhéjban ez vár Rád. Árban szerintem minden Intézet hasonló. Egy beavatkozásra számolhatsz 100-150 ezer Ft-al mindenütt, de ez függ attól, hogy mennyire vagy könnyen stimulálható. De hidd el megéri az egész!!! Ezt tapasztalatból mondom.KépKépKép

Mindenkitől elnézést kérek, akit nem érdekel ez a téma, de nem lehet rövidebben leírni, sajnos.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok Lányok,

Régen kb 10 hónapot eltöltöttem itt nálatok, most újra babaproject van.

Most egy kérdésem lenne.Ha duphastont szedek és nem jön meg a menzim, viszont befigyel pecsételő vérzés akkor mi van? A duphastontól nem jön meg? A duphaston minden esetben késlelteti a menzit?

Vagy duphaston mellett megjöhet a menzi vagy minden esetben abba kell hagyni, hogy tutira megjöjjön? Nem hinném, hogy baba lenne a dologban, csak tanácstalan vagyok.

Köszi és pusszancs
MJ - Móni
mj__móni

MJ Moni!

Amikor inszem utan duphastont szedtem, nekem is ugy volt, hogy kb 3-5 napot elotte ilyen barnas volt, es mindig kesett jo par napot, noha soha nem voltam terhes, tuti.
Azt hiszem megjon duphaston mellett is a verzes, de ha abbahagyod, akkor hamarabb. En egyszer amikor mar azt hittem megiscsak terhes vagyok, bementem, hogy nezzenek meg UH-n, nem latott semmit persze, es mondta, hogy hagyjam abba. Abbahagytam, es lam, meg is jott, sajna.

dodo

KépKép
Kép
dodo32

Dodo32Kép
Köszi a gyors választ, legalább tudom mire számítsak.

Pusszancs,
MJ - Móni
mj__móni

MOni!

Bocs, gondolom jobb kedvre nem deritettelek, nem kecsegtettelek tul sok remennyel, de sajnos velem ez tortent.

dodo

KépKép
Kép
dodo32

MjMóni!

HajráKépKépKép!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Kedves Cat!

Köszönöm a válaszod, máris jobban érzem magam! Lehet, hogy tényleg az éjféli injekció lett hibásan beadva, a helyi ügyeleten egy elég álmos és rossz hangulatú nővérke adta be, pedig az este 8 órási szurinál még kértem is, hogy nézzük meg, mit kell majd éjjel csinálnunk, nehogy baj legyen. Olyan hibalehetőséget mond az orvos, hogy lehet, hogy bőr alá adták és nem izomba (vagy fordítva), vagy csak az oldószert adták be, a hatóanyagot nem. Hát.., bízom a nővérke ügyetlenségében. Szeptemberben újra elmegyek, nincs vesztenivalóm.
Olvastam, amit Potykamanónak írtál a lombikprogram menetéről. Nagyvonalakban a Dévainál is hasonló, de ott nincs (legalábbis nekem nem volt) a 2-naponkénti ultrahangokkal egyidőben vérvétel. Kérdezted, hogy nézték-e az ösztrogén-szintemet az ultrahangok során, a válasz: nem. Az éjféli injekciót sem osztják be félóránként, én pl. az otthoni ügyeletre mentem, de okulva abból, hogy a beadás módjának ilyen nagy jelentősége van, legközelebb meddőségi szakemberrel adatom be.

Nagyon jó látni Téged a fotón! Egyrészt mert boldog kismama vagy, másrészt alapban is látszik (és a segítő szándékodon érződik is), hogy pozitív kisugárzású emberke vagy. További sok sikert! Szani

Enigma,

soraidat olvasva arra gondolok, hogy milyen szörnyű lehetett átélni a sok nehézséget, fájdalmat. Együttérzek veled. S közben arra gondolok, milyen buta tudok lenni, hogy annyira félek minden nőgyógyászati beavatkozástól, meg az esetleges rossz eredményektől. (Látod Potykamanó, én is majrés vagyok! A 2.-nál már nem fogok így félni, mert tudom, mi vár rám. De kívánom, hogy te ne is ismerd meg a 2.-at.) Pedig nálunk a férjem eredményei rendben vannak, a petevezetékem, bár csak nagy nyomásra, de átjárható. Ha tehát például a topikban olvasott javaslat szerint akció után gyertyaállásban gravitálok - mint ahogy tegnap ki is próbáltam a férjem vihogása közepette (milyen egyformák a teremtés koronái!), akkor még akár természetes úton is lehetne esély, feltéve, ha tényleg van peteérésem, és nem csak üres tüszőket termelgetek 20 éve.

Mindenkinek mondom, hogy voltam Bükkszentkereszten egy "füvesember"-ként ismert 75 éves bácsinál, Szabó Györgynek hívják. Évtizedek óta gyűjti a gyógyfüveket, a felmenőitől örökölte át a tudást. Kaptunk tőle mindketten férfi ill. női meddőség elleni teát, esténkét kell iszogatni 2 hétig. Az együttlétet vagy 2000 m felett, vagy tengerszint magasságában javasolja, állítólag ott könnyebb a teherbeesés. Hétvégén megyünk a Tátrába... Hát, meglátjuk, sikerül-e, az ember mindent kipróbál.

Puszi Mindenkinek és sok sikert, jó pihenést!

Szani
szani

MJ-MóniKép

én is Duphastont szedek, amint abbahaygom rögtön jelentkezik a pecsételés és utána 3-4 nappal meg is jön. Nekem abba kell hagynom 10 nap után a szedését. Úgy tudom minél később hagyod abba, annál jobban kitolja a menzit.

Anita

Anita és Kyra
Kép
anita24

Dodo32
Egyátalán nem keserítettél el, én is valami ilyesmire gondoltam, és számítottam, csak azért rákérdeztem az okosoktólKép

BesztiKép Kép Kép. szoktalak Titeket olvasgatni a másik topikban, csak nincs túl sok amit irhatnék.

Szani, hajrá a tátrában.

Puszi mindenkinek,

Mj-móni
mj__móni

Anita24Kép
Köszi a választ Neked is.

Azt hiszem még kivárom a 7 végét és ha addig nem jön meg akkor abbahagyom a duphastont. Már 3-4 napja menziszerűen görcsöl úgyhogy nagyon-nagyon készülődik, csak a barnásozás nem akar fokozódni, ahogy az szokott.

Puszi
Móni
mj__móni

Sziasztok!

régóta olvasom ezt az oldalt, és én is hasonló dolgokat élek át. Dec. óta próbálkozunk babával eddig sikertelenül:-(
elmúlt hónapban 8 napot késett a mensturációm, a mostani pedig csak 2 napot tartott. Eddig teljesen kiszámíthatóan 26-28 napra jött meg. Tapasztalt valaki hasonlót? Jó lenne egy kis bátorítás..
paula

SzaniKép
Nekem a repsztő szurit a párom adta be.KépKép Ezek szerint jól.Kép Már az inszemeknél megtanította az asszisztens beadni. Az igaz, hogy derékszögben, és mélyen izomba kell nyomni, nem bőr alá csak a tű hegyét. Ez is lehetett gond. De az is, hogy nem néztek ösztrogénszintet, és ha éretlenek a tüszők, akkor nem válik le a petesejt a tüsző faláról. Közben eszembe jutott, hogy azoknak szokott üres lenni a tüsző a stimulálás után, akik klimax állapotban vannak már. De ezt látják előre a hormonokból (magas FSH). Velem volt egy lány a lombikon, akinek az 5. beavatkozás volt, és utolsó is, mert 40 éves elmúlt. A rengeteg szuri ellenére (napi 12 ampulla) mindig üresek voltak a tüszői. Az ötödiken egyikben volt 1 db petesejt, amit leszívtak, és meg is tapadt neki az embrió, így boldog kismama.KépKép Csodák mindig vannak, hinni kell benne!!!

A következő lombiknál minden UH-nál kérjél ösztrogénszint ellenőrzést, ha lehet.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Cat, nagyon köszönöm az infot, már alig várom a szeptembert, hogy induljunk. A lombikról nagyon hasznos volt a tájékoztatás, összehasonlítva a BMC-s inszemmel, szerintem az inszemekre negyed annyi figyelmet sem fordítanak, ezért érezhettem azt, hogy futószalag az egész. A lombik tényleg csoda, és szívből kívánom mindenkinek (magamnak is), hogy legkésőbb a lombik(ok) mindenkinek sikerüljenek.

Szani, bár nekem még nem volt lombikom, néhány nappal ezelőtt leírtam egy történetet, ahol petevezető elzáródás és rossz kiskatonák miatt csak lombik jöhetett szóba. Az eredmény: 6. lombikból egy most 4 hónapos csodálatos kisfiú. Sosem szabad feladni!!!

Ildi, fel a fejjel, ezzel egy új élet kezdődhet. Már nem is emlékszem, talán Cat tudja, hogy van egy kismama a topikból, akinek a próbálkozástól számított 54. ciklusban sikerült a baba. Ez persze nem vígasztaló, de kitartás! Mi már túl vagyunk a 24. cikluson is. :-(

Zsuzsa, nagyon vigyázz magadra, ne hajszolj semmit. És gondtalan terhességet kívánok.
Vendég

Zsu, nem tudok neked tanácsot adni, de nagyon szorítok, hogy minden rendben menjen.
Sok-sok ++++++++++++++++++++++ energiát küldök mindannyiunk nevében. :-))
Vendég

Enigma, hajrá!!! :-)))))
Vendég

Zita, egyszer majd hiába várod majd a mensit! Biztos vagyok benne. Kitartás!!!!

Elnézést a többiektől a sok hozzászólásért, alig bírtam elolvasni, úgy megszaladt. Jó hétvégét mindenkinek!

Noémi
Vendég

Szia Noémi!

Én vagyok az a kismama akinek az 54. ciklusra sikerült!!KépKépKép Jó ebben benne van amikor simán próbálkoztunk. De ez csak 9 hónap volt!

Valaki kérdezte,hogy milyen a lombik.(bocs de nem tom,hogy ki) A Dévainál más a gyógyszerezés mint a BMC-ben. A ciklus 5.napján kezdik és még abban a ciklusban történik a punkció és a transzfer is. Tehát a doki itt nem állítja le a saját hormonműködést. Ami azért baráti mert ez a sok hasbaszúri nem lehet túl kellemes. Mondjuk átlagban egy lombikot nem úsztam meg 20-22 injekció nélkül. Plusz a vérvétel. Engem mindig elküldött uh után vérvételre. És az éjféli csoda elött is voltam.

Mindenkinek kitartást!!!

Gigi

KépKép
gigi28

Gigi, nagyon örülök, hogy válaszoltál! Most látom, hogy milyen friss a bébidről a fotó. Mekkora most? Annakidején, mikor az első inszemre jártam, sokat olvasgattam a "sikerült" kismamák írásait, akkor maradt meg bennem ez info. És hihetetlen erőt adott. Nagyon örülök, hogy létezik ez a topik, és olyan kismamák adnak nekünk bátorítást és öntik belénk ezerrel a lelket :-), mint Te, Cag, Orsi, Búzaszem és a többiek.

Hogy érzed magad???
Vendég

Jajj, tele lett hibával. Bocsánat!!

Javítás: Cag = Cat
Vendég

Mj-Móni, Cat, Noémi 22 Kép

Köszi a hozzászólásokat! Kicsit visszanéztem a régebbi levelezésbe, és mit látok, hát ilyeneket, hogy: "...2 virgonc Zeke bébit hordok a szívem alatt" + "Zeke-bébi"... stb. Hát én is nagyon szeretnék már egy Zeke Bébit, lévén a férjemnek Zeke a vezetékneve!!

GigiKép

Téged a Dévai ezek szerint jobban megvizsgáltatott a gyakori vérvételekkel.
Átlagtól nehezebb eset voltál? Bízom benne, hogy az én "semmi-pete"-eredményem is elég indok lesz most már amellett, hogy gyakoribb ellenőrzéssel jobb eredményhez jussunk.

Na, most már hazamegyek, meddig üljek még itt a munkahelyemen, amikor nyári uborkaszezon van? Kép

Szép hétvégét, puszi Mindenkinek!

Szani
szani

Sziasztok!Kép

Tud valaki valamit a Qupido tesztről? Én csináltam ma egyet, mert azt írta, hogy a beágyazódás után 1 nappal már eredményt mutat. Persze negatív lettKép... Igaz, csak hétfőre esedékes a mensim, de úgy gondoltam, ezzel hamarabb megtudom mi van...hát megtudtamKép

Tudom, tudom! Nem szabad korán tesztelni! Szidjatok le nyugodtan! De így legalább nem élem bele magam, várom szépen, hogy jöjjön, aminek jönnie kell.

Puszi, Zita

Kép
Kép
zituska28

Szia Paula!

Nekem, mielőtt babát szerettem volna percre pontosan megjött mindig, aztán miután rááltunk a projektre késegetett (csak hogy reménykedj), barnázgattam és komolyan nemértettem, hogy most mi a fene történik és mi ez a szivatás, pont most.
Szerintem nagyon akarjuk már a dolgot, stresszelünk rendesen és ez lehet hogy befolyásolja. Gyógyszert szedtél? Mikor hagytad abba? Nem lehet, hogy attól van, még nem állt be rendesen? Ha nagyon dühít, hát nézesd meg a dokiddal. Hmmm??

Gigi!

Nagyon cuki a babócád!!!!

Ildi!

Ne búsulj! Mindennek oka van, most nem volt jó. Előre....

Enigma
enigma

Sziasztok!!
Most bukkantam rátok és nagyon tetszik az oldalKép
Mi is babát szretnénk a párommal de még sajna nem jött összeKép( Igaz még csak egy hónapja.
Tudtok valami tuti tippet ami segithet?
Mikor a legvalószínűbb a teherbe esés?
Miben segít a cickafark tea?

Kép

Kép
edinka

Edinka!
A fogamzás- ha egészségesek vagytok mindketten - nem igényel különösebb előkészítést. Tapasztalataim szerint elég, ha rendszeresen együtt vagytok + nem éltek egészségtelenül. Ha mégis tudományos alapokra helyezitek az utódnemzést, a következő tanácsokat adhatom:
1., írd fel mindig a menstruációd időpontjait! Ebből kiderül, hány naposak a ciklusaid. Ha 28 naposak, mint legtöbbünknél, akkor a 14. napon a legvalószínűbb a fogamzás. Ha 26 naposak a ciklusaid, akkor innen kell 14 napot visszaszámlálnod. Tehát, így a 12. napra esik a peteérés (amikor esély van a fogamzásra). Ha viszont 30 napos a ciklusod, akkor csak a 16. napon várható a fogamzás.
2., A petesejt csak 24 órán át életképes, tehát jobb, ha 1 nappal előbb már együtt vagytok a pároddal, hogy időben odaérjenek a spermiumok a "randira".
3., Manapság gyakori, hogy kevés a spermaszám, vagy minőségileg nem tökéletesek a spermiumok. Ezért jobb, ha a "középidős" együttlét előtt 3-5 napig önmegtartoztatást végez a kedvesed. Ez segíteni szokott, hogy akkorra megfelelő számú spermium induljon útnak. (Ha ennél több nap telik el önmegtartóztatással, az sem tesz jót a spermiumoknak!)
4., Az együttlét után ne állj fel egy darabig - ha lehet reggelig. Később pedig nagyon vigyázz, mit eszel, iszol, hogy a babát ne károsítsd. Ne ülj forró vízbe, ne menj szaunába, szoláriumba, mert a meleg alhasi vérbőséget, így vetélést okozhat!
5., És ne feledd: egy hónapban, azaz egy ciklusban csak 1X van peteérés. Így az elmúlt hónapban csupán 1X volt alkalmatok arra, hogy természetes úton utódot nemzetek. Általában 3-6 ciklus, vagyik 3-6 hónap elég egészséges pároknál, hogy sikerüljön. De még a normál tartományba esik az 1, de maximum 2 éven belüli sikeresség is.
Remélem, hamarosan babás hírekkel jelentkezel!
Kardalus Dóri
kardalus

A cickafarkfűtea általános nőgyógyászati erősítő, gyógyító tea. Érdemes napi 1 csészével inni belőle. Ja, és kezdj el szedni magzatvédővitamint! Ezt már a fogamzás körüli időszakban ajánlani szokták. Jó az Elevit, a Materna.
Kardalus Dóri
kardalus

Szia Kardalus, Edinka!!És Többiek, akik szeretnének Babát!!
Hadd írjam le nektek az én esetemet, mert arra példa, hogy nem minden olyan szabályos, ahogy Kardalus írta.Nekem 1992.szept.10-től volt vérzésem. 17-én voltam nőgyógyásznál, és már nem tette fel az új spirált,..majd a köv. ciklusban-mondta!! Nov.4-én megnézettem magam uh-n, mert nem jött meg, és egész nap émelyegtem kb.1 hete.Hát persze, hogy BABA volt!!!Már látszott a petezsák.Ma már 1 éves a kis szemfüles Vilmos!! És hogy mikor született?? 1993.július 13-ra voltam kiírva, ő pedig előtte 2 nappal érkezett!!Azaz, ha visszaszámolsz kb.okt 13-án fogant, kb. akkor kellett volna megjönnie a vérzésemnek! Olvastam már ilyet, hogy a vágytól lehet plusz peteérés, de milyen vágytól(most komolyan)a gyerekre-vágytól vagy a szexuális vágytól??
Mindenkinek további jó nyarat,babásoknak pihenést a többieknek" vágyat"!!
nataki

Visszaolvasva nem elég egyértelmű, hogy szeptemberben azért nem kaptam spirált, mert már vége volt a vérzésemnek és vérzés alatt szokták felrakni. Ezért hívott a doki a köv. ciklusra, ami ugye nem lett!!
Sziasztok:Krisz
nataki

Jaj, hát én tiszta béna vagyok!!Bocsi!!Az évszámokat elírtam ,hát persze, hogy 2002-ben lettem terhes, és 2003-ban született Vilmos!! Ő most 1 éves. Mentségemre szóljon, hogy az ikreim meg 10 évesek, ők 1994-ben születtek, ezért kevertem ide ezt az évszámot!!Jobb,ha lefexem...
nataki

Szisztok jó reggeltKép
Köszönöm segitségeteket!(próbálkozunk)
De még nem emlitettem hogy barnázgadtam mensi helyettKép Vettünk párommal tesztet az kimutadta hogy nincs babaKép((!! Akkor most nem értem hogy mért nem jöttem meg? És mért volt barna folyásom? Tudtok erről a folyásról valamit? Remélem nincs semmi bajom!!!!!!!

Kép

Kép
edinka

Sziasztok!

Edinka köszi hogy irtál:-) A fogamzásgátló szedését már 4 éve abbahagytam, de csak dec óta próbálkozunk. A ciklusaim tényleg óramű pontossággal működtek, ezért is aggódok egy kicsit. Bejelentkeztünk a párommal a Kaáli intézetbe. A férjemnél kideritették, hogy csak a sperma 60 % mozog, a többi álló, a doki szerint ez 50%. Ajánlottak neki egy műtétet, amivel ezen javitani tudnának, de már sok rosszat is hallottam ezzel kapcsolatban. Különben az elmúlt aklalommal úgy is éreztem, amikor 8 napot késett, hogy valóban összejött:-(
Ja, és stresszelek ezerrel, biztosan ez sem segit...

Edinka!
Mióta próbálkozunk azóta nekem is mindig barnázással kezdődik a mensim. Bár természetgyógyász felirt nekem valami erős teát, ami állitólag tisztit, és szerinte ez attól lehetett.
Lehet, hogy a doki tudna valami okosat mondani?:-)
paula

Szia PaulaKép
Én már nem barnázgatok az már elmultKép De nem jött meg!!! nem tudom hogy most ilyenkor lehet peteérésem? Attól hogy kimaradt egy mensi és nem vagyok terhes? Próbálkozunk Ha van kedved cserélhetünk mail comet és többet tudnánk beszélgetni?szia

Kép

Kép
edinka

Sziasztok!
Egy pár napra hazajöttünk, elsősorban a vérvételek miatt, Igyekszem majd visszaolvasni a múlt hetet.
Edinka Kép Szabályosak a ciklusaid? Ne görcsölj rajta.Lehet, hogy annyira szeretnél babát, hgoy pszichikailag blokkolod magad. Nekem is volt, hogy kimaradt, még annak idején, mert beképzeltem magamnak, hogy babám van.
És persze az is lehet, hogy pár nap múlva poz. teszted lesz, hiszen sokaknak volt már úgy, hogy a terhesség első hónapjában barnáztak... Ki tudja Kép Ez utóbbiért szorítok!!
anna

Szia DODO!!

Cat Kép Végre látlak magam előtt!!! Nagyon irigyellek Titeket.
Szani egy picit beszaratott, hogy esetleg nincs petesejt, vagy, hogy ilyen felelőtlenek, bénák, hogy egy ilyen fontos beavatkozásnál nem figyelnek oda az injekcióra!! Felháborító! Hogy esetleg egy ilyen dolog miatt elcsússzon az egész.... Brrr
anna

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Ja, hát mi most elnézünk a tengerszint közelébe.
a.

madaran

Szerintetek mi van akkor, ha a 19.v.20. napon megyek -többek között- progeszteron vérvételre?
Szerdán már el szeretnénk utazni, az a 21. nap.
Akkor csinálnak még teljes vérképet és vizelet-vizsit is. Bocs, de reggeli első vizelet kell, szerintetek lehet itthonról vinni? Mert én pestig nem bírom ki, az bizti, meg ki tudja, mennyit kell ott várni. Mibe szoktátok vinni?
Tudom, kissé primkó kérdések, de fontos részletek. anna

madaran

Madaran Kép
Vizeletet vihetsz bármilyen kis üvegben pl. kis ásványvizes, kis befőttes.
Van arról valami tudomásod, hogy mikor volt pontosan a tüszőrepedésed? Mert vérvételre 1 héttel ezután kellene menni. Ha korábban mész, akkor előgfordulhat, hogy emiatt alacsonyabb lesz az érték, és tévesen állapíthatnak meg nálad pl. porgeszteronelégtelenséget.
Ha a hasznosba belenézel, valahol van egy ábra, ami a progiszint alakulását mutatja, és ott látszik, hogy pár nap alatt sokat változik a szintje.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Köszi Orsi Kép Asszem kedden megyek (20.nap) Kép
Néha nem is tudom, mi lenne nélkületek
anna

madaran

AnnaKép
A reggeli első vizeletből középsugaras kell. Ez olyan, hogy az elejét kiengeded, a közepét felfogod a kis üvegbe, a többi megint mehet veszendőbeKép. Én mindig bébiételes vagy italos üvegbe viszem. Jobb ha otthonról viszed, mert nekünk a kórházba kémcsövet adnak, abba igazán nehéz beletalálni, tehát sosem ússza meg az ember anélkül, hogy összepisilné a kezét.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

CatKép
Sajnos csak most kerültem net közelbe. Ma kell mennem dokihoz. Múlt hét csütörtökön voltam, még nem talált szívpulzálást, viszont a duplájára nőtt 5 nap alatt. Az UH szerint két nappal idősebb. Ami aggaszt és azért is mentem péntek helyett csütörtökön a dokihoz, hogy reggel van egy kis borsónyi barna, de csak a wc papíron. A betéten semmi. Ez csak reggel van, utána egész nap semmi. Az orvos látott egy kis bevérzést, de nem a petezsáknál, hanem lejjebb a "kijárat környékén". Szedem a 3x1 Utro-t, de szerintem nem progi hiány miatt van. A has szúrkáláson, feszülgetésen kívül nem érzek semmit. Tegnap délutántól egy kis émelygést...ma reggel a hajlakktól wc csésze ölelgetés, de nem volt még bennem semmi Kép
Lujza
lujza

Madaran! Kép
Köszi a biztatást a másik topikban. Ha e hónapban nem sikerül természetes úton, szeptemberben megyek újra Dévaihoz.
Olvastam, hogy kicsit "beszaratott" a beszámolóm, nagyon sajnálom. Remélem, hogy nem a negatívuma marad meg Benned, Bennetek, hanem inkább az, hogy nagyon kell figyelni minden apró körülményre. Én például teljesen biztos, hogy az éjféli injekciót igazi szakemberrel adatom be (ha a Dévainál nincs ott senki, akkor a János Kórházban), pedig szentendrei vagyok. És fogok kérni (Gigi mintájára) minden UH-kor vérvételes hormonellenőrzést is, mert esetemben a külcsín (tüsző) és a belbecs (pete) nem járnak mindig együtt.

Képzeljétek, a Maybe Baby termékenységi teszt szerint a 9. napon voltam iszonyú páfrányos, így elmarad a Tátra, csak azért mentünk volna, mert 2000 m felett van. A szabim meg még nem kezdődött el.
Jó lenne tudni, a páfrányminta tüszőérést vagy peteérést mutat a termékenységi teszteken. Tudja valaki????? Köszi!

Remélem, Anna, Neked bejön a tengerpart Kép!
Puszi Kép, Szani
szani

Lujza Kép Drukk a mai dokilátogatáshoz!!
Bevérzés: nekem is volt az elején egy kis vérömleny valahol a méhemben, szépen felszívódott 2 hét alatt. (ennek a progihiányhoz semmi köze, valószínuleg megrepedt egy kis ér ahogy no a méhed) Pihenj sokat! Dokid Rutascorbint nem javasolt szedni? Én azt ettem 2 hétig 3*2-ot, tkp egy C vitamin, recept nélkuli.

Soraya
soraya

Lujza Kép
Biztosan minden rendben a kismanótokkal, ha ilyen rendben nő. A szívpulzálásra írtuk, hogy az nagyon UH függő, hogy mikortól látható. Szerintem, ha a növekedési ütemmel minden rendben, akkor nagy baj nem lehet!
A vérzés miatt ne aggódj, nekem is volt barna az ultrogestan miatt. Ez a sok cucc annyira feláztatja a méhnyakat, hogy a legkisebb dologra is megpattanhat egy ér, ami barnásan kifolyik. De azt mondom, inkább 5ször menjünk el orvoshoz feleslegesen, mint 1szer nem, amikor szükség lenne rá.
Drukkolok a következő UHig!

Szani Kép
A fogalmak, amire gondolsz.
Peteértés: azt nem mutatja, mert az a ciklus első felében folyamatosan van.
TüszőREPEDÉS: a tesztek az ehhez kapcsolódó LH szint emelkedését mutatják ki. Ilyenkor szabadul ki az érett petesejt a tüszőből.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Lujza Kép én is nagyon drukkolok neked Kép

Soraya Kép mennyi van még hátra?

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Sziasztok!
Négy nap kihagyás és győzőm utolérni a híreiteket!
Szani!
Most én is éppen termékenységi tesztet használok (pg53-at), de szinte már csak saját szórakoztatásomra, mert hihetetlen eredményeim vannak.
Nekem 8-16. napig egyfolytában páfrányos volt, aztán két napig nem. Ma, tegnap és tegnapelött újra voltak páfrányok (de csak napközben, reggel és este nem). Most a 21. napon tartok és egyre kiváncsibb vagyok a végére.
(Ja, a tesztet a 8. napon vettem és már kristályos volt.)
Ezek elvileg a progeszteron és az ösztrogén szintet nézik, ami a tüszőrepedés elött és után is 3-4napig olyan koncentrációban vannak jelen, ami kikristályosítja a nyálat.
Utánaolvastam:
Ha nincs baba, akkor csökken a két hormon mennyisége és ennek hatására válik le a méhnyálka a menzivel. Ha viszont van, akkor a sárgatest átveszi a progeszteron termelését a petefészektől és továbbra is magasan tartja.
Ez nekem is csak egy újabb reménysugár és az is lehet, hogy kamu az egész.
Én már csak egy zebrás terhességi tesztnek hiszek, bár látnám már!
Pussz: Stella

Kép
stella9

Sziszus Kép még kb 3 hét, ha nem jön elobb! Kezdek izgulni...
Olvaslak mindig mikor meglátom a neved és csendben drukkolok hogy minden forduljon végre jóra!!!

Puszi
Soraya
soraya

Stella Kép
A tesztek az LH (lutenizáló hormon) szintet nézik. A progeszteron szint alapján nem lehetne meghatározni, mert az a tüszőrepedés után kezd megemelkedni. AZ ösztrogén kimutatása pedig bonyolultabb.
Ha a te teszted ennyi ideig páfrányos, akkor egészen biztosan rossz, mert az LH csúcs max. 48 óráig tart. Ezekkel az a gond, hogy ha sok nyálat teszel rá, akkor bármikor páfrányosat tud produkálni, így nem igazán megbízható.

Nem a reménysugaradat szerettem volna elvenni. Csak inkább leírom, hogy ténylegesen hogyan működik ez az egész.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!
Köszi a felvilágosítást.
Én a dobozban található tájékoztatót vettem alapul.
Nem marad más, mint várni és reménykedni.
Stella

Kép
stella9

Sziasztok!

Írtátok már itt egy páran hogy szedtétek a bromocriptint. Én most kezdtem el szedni 2x1-et írt fel a doki, de azt mondta az első pár napban 2xfelet szedjek, mert rá kell állnia a szervezetnek. Mégis meddig tart ez a rosszullét? El múlik egyáltalán? Normális az, hogy hánytam is tőle, igaz csak a második alkalommal, ma szedem 3. napja. Teljesen kikészít, csak szédelgek tőle egész nap meg alszom, mert nem bírom magam vonszolni, a látásom is zavarodott, mintha belőttem volna magam. Nem sok a napi 2x1, ha ezektől a felektől is ilyen rosszul vagyok? Vagy elmúlik????

Kedves Cateye

Nagyon kedves Tőled, hogy ilyen részletekbe menően kifejtetted nekem a lombik történéseit, éppen erre vágytam és most már jobban is érzem magam tőle, hogy tisztább a kép.

Kedves Gigi

Neked is köszönöm az infókat.

Sikeres célokat mindenkinek!

Potykamanó

Kép
potykamanó

Hát igen! Én mint újdonsült felhasználó, csak most jöttem rá, hogyan lehet a profilokat megnézni!

Cateye - irigylem a pocakod! És ragyogóan néztek ki!

Üdv Potykamanó

Kép
potykamanó

Stella Kép
Kis kiskiagazításra szolrul, amit írtam, mert most olvastam, hogy Te a PG53-t vetted, ami tényleg nem az LH-t mutatja, hanem arra játszik, hogy az ösztrogén miatt máshogy páfrányosodik a nyál ill. minden nyálkahártyán keletkező testnedv (pl. hüvelyváladék). Elnézést az előzőért.
Tehát, amit írtál az úgy tényleg nagyjából igaz. Leszámítva azt, hogy ennek sem lenne szabad 2 napnál tovább páfrányosat mutatnia.
Ez a teszt sem ad semmiféle előjelet arra, hogy vonatkozóan, hogy sikerült-e a teherbeesés vagy nem.

Potykamanó Kép
A bromora sokan reagálnak így. Elég magas lehet a prolaktinod, ha 2*1-t kell szedned. Pontosan mennyi?
Amikor én szedtem, én 2*1/4-del kezdtem, és így semmi bajom nem volt tőle. A hányás, a látászavar, a szédelgét sajnos teljesen normális mellékhatás, amíg hozzá nem szokik a szervezeted. Szerintem csökkentsd az adagot 2*1/4-re és nézd meg, hogy változnak-e tőled a tüneteid. Ha igen, akkor pár napig szedd így, és utána fokozatosan pl. 2 naponta negyeddel emeld az adagod. Remélem, ez segíteni fog!
Bíztatásként. A tünetek el fognak múlni, mert a szervezeted hozzá fog szokni a gyógyszerhez, de az kérdéses, hogy ez mikorra történik meg.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Potyakmanó Kép
Én bromocriptinen "élek" harmadik éve, és sosem hánytam tőle, sőt a fejfájásomat is megszüntette. A bromocriptin a fent leírt tüneteket akkor okozza, ha hirtelen terheli meg a szervezetet, ezért ajánlják a fokozatos hozzászoktatást. A 2*1 szem véleményem szerint nagyon sok, én napi egy szemet szedek a háromszoros prolaktin szintemre (bár ezt emelni fogjuk úgy érzem). Tanácsolom, hogy azonnal csökkentsd le a mennyiséged, és ha követed az alábbi hozzászoktatást, akkor Te is jól fogod tolerálni a gyógyszert:
1 hétig NEGYED szem
1 hétig FÉL szem
1 hétig HÁROMNEGYED szem
1 hétig EGÉSZ szem
(Én itt leálltam az adag növelésével, azóta is nekem napi 1 szem az adagom - 2,5 mg-osból)
1 hétig másfél szem
1 hétig egy és háromnegyed szem
Ezután jöhet a napi két szem (de mondom, továbbra is soknak tartom, bár sem orvos nem vagyok, sem gyógyszerész).
A gyógyszert VACSORA KÖZBEN vedd be, estére. (Este, alvás közben kiugróan magas a prolaktin szint, sokkal magasabb mint nappal.)
Az étkezés enyhíti a felszívódással járó kellemetlen tüneteket, enyhíti a hányingert.
Amikor eljutsz a napi egy szemhez, és haladsz felfelé a mennyiség növelésében, a fél-háromnegyed részt reggel vedd be, az egészet estére. Így segíted eloszlatni 24 órára. A reggeli adagokhoz is egyél egy kis kekszet, pirítóst stb. vagy ha reggelizel egyébként is, akkor aközben.
Fontos a rendszeres prolaktin szint ellenőrzés, mert így tudják leginkább megállapítani a helyes adagot. Remélem segítettem és ha van kérdésed továbbra is megpróbálok segíteni.

Többi topicostól elnézést, hogy belekotyogtam Kép

Mindenkinek pocakosodást kívánok, a babábbik fajtából! Kép

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?