Ahogy Enigma
is írta, a cisztánál fennáll az a veszély, hogy kidurran, és hasűri vérzést okoz. Ezért szerintem ne tornázz vele, inkább szívódjon fel magától, az a legjobb. Ne csinálj hasizomgyakorlatokat, hasprést. Ha nőni kezd, akkor sajnos ki kell venni, de egy laparoszkópiás műtét még mindig jobb, mintha felvágnák keresztbe az ember hasát. Szerintem egyébként ha méhenkívülid lenne, akkor a tesztek nem lettek volna negatívok. Azért egy HCG vérvételt nézhettek volna. Szerintem nem lesz semmi gond, ne izgulj!
Potykamanó
Minden ember sajnos olyan, hogy ha ismeretlen felé megy, akkor stresszel. Én nem ismerek egy lombikost sem, aki végig laza és gondtalan volt a beavatkozás alatt, mégis sok embernek sikerült.
Én is olyan vagyok, hogy mindent előre akarok tudni, hogy mi fog velem történni, mert akkor fel tudok készülni rá lelkileg, és a rosszat is könnyebb elviselni úgy. Az IVF menete nagyon függ attól, hogy melyik intézetet választod. Én a BMC-be jártam, így azt tudom leírni, de Orsi
majd leírja a Kaálit, Gigi
meg a Dévait. A BMC konzultáció után felírnak egy csomó vizsgálatot, amit meg kell csináltatni (AIDS,Hepatitis,Chlamydia,bakteriális vizsgálat,rákszűrés,3. és 21. napi hormonkép,spermatogram, EKG, mellkasröntgen stb.) Ebből a hormonvérvételt és 2 spermavizsgálatot 2 hét eltéréssel a bmc-ben kell megcsináltatni, a többit akárhol levetetheted. A kész leletekkel megint lesz egy konzultáció, ahol megbeszélitek a menetét a lombiknak, és felírják a gyógyszereket. Itt hosszú protokollal dolgoznak ez azt jelenti, hogy a ciklus 21. napjától 14 napig hasba szúrod magad egy Decapeptyl nevű szurival, ami leállítja a petefészkeid saját hormontermelését, hogy aztán ezt mesterségesen stimulálják. A 14. Decás napon van egy kontrol vérvétel (közben ugye menstruálsz egyet), ha az jó, akkor indul a stimuláció. Inenntől kb.13-14 nap a punkció.
Naponta szúrnak fenékbe a stimus szurikkal, és közben folytatod a hasba szúrást a Decával, hogy nehogy idő előtt ovulálj. Kb. a 6. stimulációs naptól kétnaponta kell menned vérvételre, ahol nézik az LH szintedet és az ösztrogént, hogy hogy érnek a tüszők, és figyelik nehogy túlstimuláljanak. Minden vérvétel után van UH, és egy eredményhírdetés, hogy maradhat-e a gyógszeradag vagy változtatni kell a dózison.
Amikor az ösztrogénszinted elérte azt a szintet, ahol érettek a tüszők, akkor jön az "éjféli szuri". Pontosan nem mindneki éjfélkor kapja, hanem beosztják fél óránként, hogy ki mikor adassa be. Ez a repsztő szuri, de itt nem az a cél, hogy megrepedjen a tüsző, hanem az, hogy leváljon a petesejt a tüsző faláról. A repesztő szuri beadásától számítva 32 órán belül berendelnek a punkcióra. Itt aznap reggel bemész a pároddal, és vénás altatásban leszívják a petesejteket. Utánna 2-3 órát pihensz a kórházi ágyon, és mehetsz is haza. Amíg téged punkcióznak a párodnak kell spermát adnia, hogy még aznap összetegyék őket. A punkció után mensis görcsid lesznek, és picit vérzel is, de ez érthető, mert megszúrják a petefészket, és a hüvely falát is. Másnap hívhatod a biológust, hogy hogy osztódnak a "gyerekeitek". Akkor megmondják, hogy milyen minőségűek, hány sejtesek, és mikor kapjátok vissza őket. A transzferre aznap reggel kell bemenni, és UH vezérlés mellett visszateszik a gyerkőcöket. Ez olyan mint a rákszűrés, semmit nem érzel belőle. Utánna viszont ott bent kell feküdnöd pár órát, és aznap délután hazamehetsz. Otthon célszerű még 3-4 napot pihenni, és utánna teljesen hétkönapi életet élni 2 hétig a HCG vérvételig. Ez a legrosszabb 2 hét az egészben. Az ember rágja a kefét, és nézi a tüneteket magán.

Szóval dióhéjban ez vár Rád. Árban szerintem minden Intézet hasonló. Egy beavatkozásra számolhatsz 100-150 ezer Ft-al mindenütt, de ez függ attól, hogy mennyire vagy könnyen stimulálható. De hidd el megéri az egész!!! Ezt tapasztalatból mondom.

Mindenkitől elnézést kérek, akit nem érdekel ez a téma, de nem lehet rövidebben leírni, sajnos.
Pusza
Cat