A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Na most már elegem van! Írok és eltűnik a hülye akadozó net miatt. :evil: Mindjárt belevágok valamit a gépbe!
Megyek is aludni, jól felhúztam magam. Persze ez biztos elmegy! :x
csillag25

Jó reggelt!
Kicsit lehiggadtam, bár elég gyorsan ébredtem a lábam görcsbe ugrásának köszönhetően. :twisted:
Gio, tényleg izgalmas lesz a vége, kiváncsi vagyok az egy időre kiírt kismamák közül hányan szülnek majd tényleg közel azonos időpontban. Ha jön egy ilyen hidegfront mint most, csak úgy potyognak majd ki a babák. :) Persze a kórházakban lévő tumultus miatt nem biztos, hogy jó lenne. :?
Reméljük a kis csöppetek nem fordult vissza, csak rájött, hogy nem jó anyunak ahogy van, ezért egy picit odébb mozdult. Használd ki ha nem fáj. :wink:
Én sem tudtam a legutóbbi uh-ig melyik testrésze hol van/volt, csak oldalt éreztem a rúgásokat, ezek szerint helyesen. Tegnap viszont egyértelműen középen, gyomortájon ezért reménykedtem, de lefekvés után újra oldalt kezdett dörömbölni, így már nem tudom mi van. :shock: Pörög forog ez a kis lurkó. Nem is tudom mikor lenne értelme újra uh-ra menni, hogy abból már a jövőre nézve is lássunk valamit. Talán a 36. héten, bár még utána is befordulhat, de a 38. héten meg már alapból nézik.
csillag25

Kata csatlakozom én is a gratulálók táborához! Nekünk az 1 név kiválasztása is nehéz, nemhogy egyből kettő szükséges.

Kismamik! Elég hiányos még a táblázatból a utó(d)név rész. Akiknél publikus és eldöntött, azokat várom, hogy legközelebb már azzal együtt tegyem fel!

Melinda szépen kerekedtek Ti is, bár nálam még mindíg a napraforgós képed a nyerő :)

Olga szerdán készülök én is menni, úgy tűnik, akkor találkozunk :wink: Zizunak gyors gyógyulást kívánok!

Pókica milyen babakocsit néztél ki? Mi eldöntöttük kb. 2 hete, hogy graco, de mégsem rendeltük meg, így még bármi megtörténhet :roll:

Meg kell valljam, egyre jobban izgulok. Tudom, ezt írtam már, de belegondoltam, hogy ma töltöm a 33. hetet, így már csak 2 hét és belépek a 36. hétbe. Addigra azért illő lenne előkészíteni ill. összekészíteni mindent :shock:

Üdv. Gabi
Vendég

Csillag nálunk 36. hét a következő uh. Nekem legalábbis most a 32. heti uh-n azt mondta, hogy ezután már nem forgolódik :) és én ebben nagyon bízom.
Igaz, lassan már anyuka sem forgolódik :shock: az éjszakáim azzal telnek, hogy próbálok minél egyszerűbben megmozdulni az ágyban... elég nevetséges, hogy ennyire mozgásunkban korlátolttá válunk.

Üdv. Gabi
Vendég

Jó reggelt!
Éjszaka extra sokat forgolódtam, de megint nagyon jót aludtam. Csak ne kelne a férjem hatkor, és ne kellene olyankor nekem is feltétlenül wc-re mennem...hétvégén is felébredek hat körül.
Meli, tényleg szép nagy baba, nekünk is ekkorát mondtak 32 hetesen. És tényleg nem is híztál, csak a hasadra.
Ma egy csomó mindent el akarok intézni, aztán majd meglátom, hogy végül mire jutok. Ilyenkor reggel mindig tele vagyok energiával, aztán hamar rá kell jönnöm, hogy már nem az a tempó, amihez hozzá voltam szokva. Sokkal lassabban megy minden. El kellene mennem kicsit vásárolni, meg ki is kéne takarítani. Lehet, hogy ma csak az egyik lesz meg.
tedorka

Szia Gabi! Nálunk István Bence lesz a trónörökös. :)
Megértem, hogy izgulsz bár nekem még 60 napot mutat a visszaszámláló, de már egyre többször belegondolok, hogy mindjárt itt a nagy nap. Nálad ez hatványozottan igaz. :oops: Mikor eljön a pillanat és indulnod kell, sokan fognak itt irigykedni Rád, hogy bárcsak mi is már ott tartanánk. Hát még mikor hazaérkeztek. :wink:
csillag25

Akkor még ebben is van eltérés. Nálunk a 36. héten csak cervixtenyésztés és ellenanyagszűrés van. :shock: Hát ha a 32. hét után már nem nagyon forgolódik, akkor siethetne picit, bár erről is sok véleményt olvastam, hogy még az utolsó héten is befordulhat, persze erre már én is kis esélyt látok. Én úgy érzem a 36. hétig van a legtöbb esély.
Éjszaka én is mindig több percig helyezkedek mire centinként megfordulok. Általában a végére teljesen felébredek. :roll:
csillag25

Jó reggelt kismamik! :) Jól vagyunk mi is. Köszönöm a hiányolást!
Ágimalaccal minden rendben, én sem tudom, milyen része hol van, de a 32 hetes ultrahangon elmutogatta az orvos. Magamtól csak azt érzem, hogy itt is, ott is, dobog, dörömböl. Nekem sérvem van, sajnos, kissé csodálkoztam, amikor közölték, nagyjából biztos voltam benne, hogy semmi bajom sem lehet soha, nekem, nahát, nekem ugyan nem! Ezen kívül viszont tényleg nem sok zavaró tényező nehezíti a nyolcadik hónapot. Elrendeztem a kis padlásszobánkat, száműztem ezt-azt a padlásra, hogy beférjen a kiságy, a pelenkázó. Már várom, hogy összeszereljük. :D
Szép napot nektek! Engem még a munka vár.

Dóra
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
moly

Sziasztok lányok!

Én még mindig kiütve,hullán vagyok :D pedig pihizek,sok c vitamin.. de ma már legalább a fejem nem fáj! :)
Viszont pár napja,reggelre annyira bedagadnak az ujjaim,hogy muszáj voltam az utolsó gyűrűket is lehúzni,mert szinte nem tudom hajlítani az ujjaimat. Ilyen extra dagadt még sosem volt..

Igyekszem ma már visszaolvasni amit írtatok a hétvégén :)

Puszi mindenkinek!
Vendég

GIO!
Bocsi,tényleg nem mindig sikerül reagálni,van,hogy felírogatom a nevet meg mellé a kulcs szót amit reagálni akarok.De úgy látszik így is kimarad.Sok tényező miatt nem lehet,de most a legfőbb,hogy
-a vérképem kellőképpen rossz.Vashiányos is vagyok és ami rosszabb,hogy vérszegény.Valószínűleg rögtön szülés után kelleni fog a vér még a megfigyelés alatt.
Ami még gond:
-igencsak téli időszak,bába 200km-re,Zizu pedig 2óra 20perc alatt meglett=valószínűleg most sem tizen óra lesz (remélhetőle)
-Zizu 4kg volt (ez a súlyhatár otthonszülésnél)
-porckorong sérv
-ha hó van nem biztos,hogy 20percen belül elérhető a kórház
De beszéltem a szülésznővel és megigérte,hogy ha nekem alacsonyan ülve/guggolva jó szülni,ő akár 4kéz-láb is várja a babót,nem gond.

GABI!
Szerintem mi 3-negyed 4körül indulunk.Fél óra altt ott vagyunk,márcsak da kell találni.Azt tudjuk,hogy a buszmeg környékén van az utca ahova menni kell,de pontosan nem tudjuk,még a házszámot sem (remélem kivan írva)Szóval szerintem lesz vagy 4óra mir odaérünk.Ha ott leszel igyekszem megismerni,de te is jelezheted ám,hogy te vagy az :D Én a vékony,magas férjemmel megyek :D
Priviben letudnád nekem írni,hogy jutunk oda pontosan?Onnantól,ahol azok a lámpák vannak,ahonnan balra fordulva van a buszmeg.
Vendég

Jaj,és KISLÁNYT VÁRÓ MAMIK!
Összeszedtem Zizu kisruháit amik nem kellenek és ELADÓvá váltak.Ha gondoljátok nézzétek meg,szíveen postázok is.Ha esetleg valakit valami érdekel,priviben szóljon.Itt vannak,igyekeztem kategorizálni.Ha valamelyiknek hibája van azt jegyeztem a leírásnál,de olyan nagyon kevés van 4-5 max.Itt vannak:
http://picasaweb.google.hu/kfolga85
Vendég

Sziasztok

Tedorka
én is így vagyok, délelőtt telve energiával- ezt kihasználva gyorsan ki is porszívóztam:-), aztán ez délutánra elmúlik. Viszont tényleg történt vmi, mert nem teljesen de összehasonlíthatatlanul jobb lett a csontom. Én 28án megyek legközelebb dokihoz, akkor van uhu is (nála mindig van), akkor ha jól nézem a 34. hétben leszek, gondolom akkor már vmi végleges behelyezkedés látható lesz.

Sprite
Húh, értem. Azta! Akartam már kérdezni, így most Molytól is, hogy sérvvel amúgy lehet ugyanúgy simán , természetesen szülni ezek szerint?
Nagyon jó fej a szülésznőd!Ő volt Zizunál is?
Nagyon cukik a rucik, de részemről ellen kell állnom. Hugomtól megkaptuk keresztlányom egész kollekcióját 1 éves korig, így most szabályos ruhatúltengésben vagyunk.

Gabicika
jobbulást, mostmár csak jön az enyhülés, a nehezén túlvagy! Aztáb már "csak" a szülés lesz:-)
Vendég

GIO!
Igen,ez a szülésznőnk volt Zizunál is.Ha addig marad a hülye rendelet,hogy nem lehet foggadott szülésznő,akkor mint hozzátartozó lesz bent :D
Sérv: Nekem mennem kellett neurológushoz meg ortopédushoz,hogy ők mit javasolnak.Mindketten azt mondták,hogy mehet a sima szülés,de ha megint isiászom lesz várandósság alatt,akkor autómatikus császár.A jó múltkor mikor megint rosszalkodott,inkább feküdtem 2 napig (apa csinált) mindent,csak hogy ne kelljen megint bekerülni.Igyekszem kisebb-gyengébb nyújtó gyakorlatokat csinálni,hogy kiküszöböljem a bekerülést=császárt.
Vendég

Jó regg!
Melinda, tényleg szép a pocid, azon kívül nem is híztál, igaz?

Nekem is van savam, de nem vészes. Egyenlőre.

Én nem szeretnék otthon szülni, még ilyen egészségügyi helyzet mellett is biztonságosabbnak vélem az eü. intézményt.

Gabi, gyógyulj meg!

Én éjjel alig aludtam valamit, mikor Apa elment 6-kor, onnan aludtam kb 9 -ig. Teljesen felborult minden.

Viszont olyan furi, mintha a pocim nem nőtt volna semmit 3 hét alatt.
Vendég

JO reggelt mindenkinek!

Eloszor is koszi mindenkinek a csalad ideutazasaval kapcsolatos hsz-kat...az az igazsag,hogy az OSSZES ervvel es ellenervvel egyet ertek, esert is nem konnyu donteni, mert mindket valasztas ezeteben vannak pro es kontra ervek...de tegnap ugy beszeltuk, hogy a koztes idoszakot valasztjuk, vagyis meg kari elott, de szules utan min 1 hettel, ighy a legjobb sztem. Ugyis hamarabb fog szuletni...bar ez csk az en alaptalan megerzesem...de mar nehany hetes terhes korom ota a dec 8 a fix ideam :):)

Melinda! Fantasztikusan nezel ki, es Noel gyonyoru :) Az esti mesek taborabol parom kedvence A harom kismalac, es persze o a farkas a sztoriban, aki megeszi a husos malackakat. MIkor latta a Noel kepeit, azt mondta, igy szo szerint: nyami-nyami, elso gyonyoru harom kover kismalac :lol: Gio! Te is elkepesztoen dogos vagy a kepen, nagyon jol tetted, hogy bevallaltad azt a rucit! A kisagy meno, szerintem -meg ha a picuroknak nincs is meg stiluserzekuk- nem fog panaszkodni a kiscsak...kulonben is, a csicsat pont erre talaltak ki...egy edes ujszulott kisbaba pont az az alany, akinel inkabb elbuvoloen, mintsem cikin jon ki a dolog. Sztem ebben a dologban nem lehet tulozni...max felesleges. Nekem bejonnek a legegyszerubb butorok, rucik is, mert sztem jobban latszik maganak a babanak a bajossaga, de nekem is ilyan az agyikom :):)

En a befordulas miatt azert meg nem aggodnek, bar tenyleg szokas mar ilyenkor beallni, de azert van meg ido. Meg sztem nem olyan nagy dolog " ravenni" a babat, hogy beforduljon, bar teny, hogy sok turelem, befele fordulas, gyakorlas kell hozza...mi mar 4-szer kiprobaltuk, es mindig sikerult...aztan mikor parszor delutani jatszoorakat tartottunk, akkor "megbeszeljuk", hogy most aztan forgolodhat...es par perc mulva mar keresztbe is veti magat es sokkal intenzivebben ficankol. aztan persze visszapakolja magat fejjel lefele, pedig sztem harant sokkal kenyelmesebben van...nekem is keyelmesebb ugy. De ha valaki nem ilyen tipus, vagy nevetsegesnek tartja a babaval jatszani szuletes elott, annak is van meg eselye, egyre tobb orvos alkalmazza a "manovert", ami soran ok maguk fizikailag "rakenyszeritik" a babat a befordulasra. Ez nem fajdalmas, es valoszinuleg a babanak sem art, bar sok esetben (talan a feleben), visszafordulnak a babok az utolso pillanatban, leven, hogy ez nem az o termeszetes helyzetuk, bar azert egy probat meger, aki fel a csaszartol. Nna meg attol meg, hogy faros, nem feltetlenul kell csaszar...nyilvan merlegelve az osszes tobbi korulmenyt.

Olga! Szerintem a te esetedben nagyon jol dontottetek, hogy nem szulsz otthon, igy neked sem kell aggodnod, hogy barmi is gondot okozhat..a szulesznod hozzaallasa azert nagyon szimpatikus, szerintem mar csak ez miatt is felig otthon fogod magad erezni. Akartam mar kerdezni toled, hogy te, amint hazamentek a korhazbol, rogton mar a moshato pelusokat hasznalod majd? En vettem 2 nagy csomag hasonloan termeszetes anyagut, de eldobhatot az elso idoszakra...azert a hig cucc miatt aggodom, hogy mosnam, meg hogy mennyire szabadulna ki.

Nekem is vannak almaim. Tudom, hogy uncsi vagyok, de mind valodi almok, vagyis csodaszepek. egyszer almodtam karacsonyost, az osszes tobbi alkalommal hajost. Talan emlekeztek, hogy nekunk Csimota az eskuvo-naszut utolso napjan fogadt...az ovum aznap hajnalban volt, amikor elhagytuk a hajot, es ez miatt is (nna meg amugyis) maradt csodaszep emlek...mar tervezzuk jovo tavaszra is, csak sajna nem lesz ra keret...de megmarad alomnak :) Nna, es mindig ilyeneket almodok, hogy megyunk Azzurraval, aki ugye par honapos, de mindig nyomja a rizsat :) Parom epp ma ejjel almodta, hogy en usziban voltam, es csimota onnan telefonalt neki (a hasambol), hogy keri a korhaz telefonszamat tole, mert fel akarja hivni a dokit, hogy meggyozze, hogy mehessunk hamarabb szulni...de apatol keri a szamot, mert en nem hallgatok ra :lol: Szerintetek ez normalis?

En cumisuvegbol a tommee-t vettem, meg az osszes tobbi cucc is tommee-s. A karos anyagokat tekintve egyertelmuen ez a legjobb, ami legkozelebb all a termeszeteshez...de sztem nem erdemes tulparazni (bar en is term.anyag-manias vagyok), mert 2 honap mulva ebben is talalnak valamit, az tuti :):)

En szulni meztelenul fogok, ha eleg meleg lesz...vegre egy heluyzet, ahol legalisan megszabadulhatok a ruhaktol. leven, hogy en csak par orat leszek bent, semmit nem viszek, bar a vesz-korhazi csomagban mar van 3 haloing...pffff...rosszul vagyok, ha csak ranezek, pedig szules utan sztem azt hordom majd itthon, mert vegig nyithatok. Amugy nalunk a medenceben is engednek ruhaban lenni, meg bugyi is maradhat, csak az nyilvan nem praktikus, amikor ellenorzik a tagulast.
En nem kerhetnek EDA-t (bar nyilvan ezert is megyek oda), meg amugyis csak 4 centis tagulassal tehetem be a labam, keso is lenne talan. Vegso esetre, ha nem birom a fajdalmat, marad az elektromos stimulalas, ami szinten eleg baba-mama barat, bar nem szeretnem igenybe venni.

Gabicika! Igy tovabb, pihengess es vedeld a teat! tenyleg, Gombival mi van?

Nna jo, lekoccolok :oops:
Szep napot mindnekinek!

Kép
pumipumi

Sprite
és ez a sérv az előző terhességednél jött elő vagy független tőle?

Hát én azért bekészülök mindennel ha megyünk , egy kisbarátnőm mult héten szült, 31 óra vajúdás után következett a császár. Ezt most nem elijesztésnek szánom természetesen :) Csak ő is otthon nyugiban nagyon természetes módon készült az egészre, sok-sok imával, mert igen vallásosak is, aztán ez lett, mert nem tágult eléggé. Az ember tervez ISten végez tipikus esete:-)

Én cumisüvegből Canpolt vettem, ezt is dicsérték, de végülis én egyiket sem ismerem, úgyhogy majdnem tök mindegy:-) Anno valahogy én is túléltem a csecsemőkort mindenféle márkás cuccok nélkül :) Gondolom Ti is :-)

Judy
biztos nőtt a hasad csak talán Te nem észleled annyira, mert minden nap látod. Én sem érzem hogy megnőtt volna az enyém. A különbség annyi csupán hogy mostmár igen erőteljesen érzem a kicsilány forgolódását, tehát ő biztos nőtt :)
Vendég

Jajj de jo...most nezem, mi van a vonalzom also reszere irva erre a hetre...mulatsagos: Kedves anya, itt begubozva minden oke, es odakint mi tortenik. Mit mond apa es a nagyik? "vagyazz ezzel, vigyazz azzal...! De hagydcsakl a francba oket! Micsoda stressz! :lol:

POkica! Te mikor kezded a gatmasszazst? Mar szereztem en is olajat...meg hozza hasznalati utasitast, de egyik bonyolultabbanak tunik, mint a masik..farasztobb, mint a jogagyakorlatok, es legalabb gumiembernek kene lennem :) Bar ugyis a parom fogja csinalni nekem (mar ha kitart majd a kezdeti lelkesedese), es en ezen a heten kezdem. A napokban megyek a nodokihoz, szerintem ot fogom megkernio, hogy mutassa meg a paromnak, hogy kell csinalni...ez tunik a legeszerubbnek.

Kép
pumipumi

HARMINCEGY ÓRA???? Tejóég! Na, Gio, ezzel engem sikerült kétségbe ejteni...Szerintem kínzás hagyni egy nőt napokig vajúdni. Ha nem megy magától, akkor mit kell szenvedtetni? Na mindegy, csak mindig eszembe jut, hogy a családom női ágán mindenki 24-48-72 órákat vajúdott. Persze a 72 még a nagymamám volt. De akkor is. Ez nem mészárszék, hanem szülés.

Cumisüvegből és cumiból nálunk Aventes lesz, asszem minden. Mellszívót is Aventest veszek, akkor gondoltam ez lesz a legegyszerűbb. Bár még várok vele, mert kaptam egy ígéretet, hogy utánanéznek, hátha van kölcsönbe. Ha megvan a mellszívó akkor megvesszük a cumisüvegeket, ha nincs, akkor egyből "kezdőcsomagot" veszek.

Most a nagy beruházás nálunk a pelenkázó szekrény. Folyamatosan azt keresek, mert úgy tűnik, hogy kiságyat is kapunk, csak ez marad ki.
tedorka

Persze Gio, teljesen igazad van...a legjobbnak indulo is vegzodhet rosszul, ugyhogy a par hete elkeszitett vesz-borondot mindenkepp viszem magammal en is, sosem tudni...abban meg olvasnivalo is van jopar napra :) De ezt azert a kocsiban hagyom, es szulni csak a kistaskammal megyek :) Aztan remeljuk a legjobbakat, ettol tobbet tenni ugysem lehet.

A cumisuvegben is egyetertek, nem erdemes tulparazni. En mondjuk ezt vettem, mert en amugyis mindig mindenbol, magamnak is ilyen cuccokat veszek. Amugy a tommee nalunk nagyon jo arban is van, sokkal olcsobb, mint a tobbi marka, a melegito/mellszivo/sterilizalo is eleg kedvezo aru volt. A canpol is jo sztem, annak neztem meg a mellszivojat, mert az tunt meg kicsit nagyobb kosarunak, de akkor csak a bemutato darabuk volt, es en nem akartam varni, meg inkabb mindenbol egyformat vettem vegul.

En sem veszem eszre a poci novekedeset, de a centik azert valtoznak, es a szulok, akik hetente egyszer latnak, mindig ledobbennek, hogy mennyit nott :)

Kép
pumipumi

Tedorka! Azert ne ess ketsegbe! Biztosan nem hagynak 72 orat szenvedni :):) En, bar ugyis tudjatok, hogy abszolu ellene vagyok, ha nagyon hosszu es gyotrelmes vajudasom lenne, kernem a csaszart es szerintem nincs az az orvos, aki visszautasitana, hagyna nyuglodni. bar velemenyem szerint az mar nem szules, hanem sebeszeti mutet, de akkor is...egy ilyen helyzet mar szamomra is nagyon vilagossa tenne, hogy a termeszetnek ott, eppen akkor bizony segitsegre van szuksege, megha sokan egy ilyen vajudast is termeszetesnek es kibirhatonak tartanak. Egesz biztosan szenvedet okoz a babanak...nna meg az anyanak sem marad fizikai ereje egy ilyen faraszto vajudas soran...talan nem is lenne kepes ra, hogy megszulje ababat, mert annyira elfogy az ereje, hogy egyszeruen fizikailag keptelen lenne folytatni. Ez szerintem is ertelmetlen szenvedes, es veszelyes is, mert a segitseg talan mar keson erkezne.

Kép
pumipumi

Tedorka
ne haragudj, nem akartalak beparáztatni. A lánynál azért hagyták ennyi ideig, mert várták a tágulást, a pici teljesen jó volt, a lánynál meg várták volna az EDA, oxitocin, méhszájérlelés áldásos hatását. Nagyon természetes szülés párti az orvosa, meg a Szt Imre kórház is. Gondolom ha a picinek lassul a szíve vagy vmi akkor már korábban kikapják. És a csaj is mondta hogy ez azért extrém, nem ez az általános. (remélem legalábbis:-) )
Én már úgy vagyok vele, hogy bármi is lesz kibírom azt a pár, vagy jópárórát, cserébe egy egész életre beranyoz a gyermek. :wink:
Vendég

ez a h1n1 lassan a vicc határát súrolja, a rossz viccét...
http://velvet.hu/poronty/2009/10/19/h1n ... sgyerekek/
Vendég

GIO!
Zizuval 31 hetes terhes voltam,amikor felálltam guggolásból,fél óra múlva már nem éreztem az egyik lábam.Akkor ugye nem csinálhattak CT-t,de szülés után igen és akkor derült ki,hogy porckorong sérv.

PUMI!
Igen,én úgy tervezem,hogy rögtön haza jöveteltől moshatózunk.Már be is szereztem az újszülött méretű pelusokat :D A kaki felfogására van direkt erre kitalált papír betét,ami a wc-n lehúzható,lebomló anyagból van.VAn direkt anyatejes papír.
HA sok a kaki,és papíron kívül is jut,akkor kádnál tussal a nagyját lemosom,a többit kézzel.2x bedörzsölöm ökörepe szappannal,és minden esetben kirakom őket száradni (mosás után) a levegőre.Borús időbe is jut át annyi napfény,ami fertőtleníti és fehéríti a pelusokat.NMe szokott folt maradni.
Épp tegnap kakilt be Zizu annyira,ráadásul kissé hígat,hogy még soha ennyire.Elvoltam egy ideig a pelus mosással :D
Hozzá lehet szokni.....

Edával kapcsolatba egyszer én már nyilatkoztam,többet nem is nagyon akarok vele foglalkozni.Abszolút egy fölösleges valaminek tartom,az az igazság,hogy ez az egyik olyan dolog,amit abszolút nem tudok elfogadni.Persze kerülhetek olyan helyzetbe,hogy jó lenne ha lenne,de nem gondolom,hogy egy szülést ne lehetne végig csinálni nélküle.Remélem senkit nem bántok meg vele,de ez a véleményem!
Vendég

Most neztem csak az e-maileket. Huuu, de jok a levlistas kepek is! nagyon tetszik a Botond_alexandra osszehasonlitas...milyen jol megtalaltad a hasonlo pozt! Es sztem hasonlitanak is...talan Alexandranak keskenyebb az orra...de lehet, hogy csak azert, mert kcisit oldalabbrol van. Milyen cukik... :):)

Koszi Olga..hat, akkor legfeljebb megmaradnak az eldobhato pelusok, meg berakom oket a valtos-taskaba. En attol tartottam, hogy az elejen lesz olyan hig a kakai, hogy jobb kapasbol dobni a pelust. Olyan papirom nekem is van sztem fel evre valo is :):)

Tenyleg nagyon durva ez a h1n1 koruli balhe...en nem is foglalkozom vele...bar en igazabol nem nagyon mozdulok ki.

Kép
pumipumi

O'hara
Nem a csavarral volt a baj, hanem azzal a kampóval amivel a matrac tartó lapot rakod.
Kibillent valahogy az egyik ilyen kampó és a Joel oda beszorult. (a klinikai halálból hoztam őt vissza akkor).
manocskak

Manocskak.
Hát le a kalappal a lélekjelenléted előtt!
Tarthatnál egy gyorstalpalót nekünk itt, hogy mit hogyan csináltál, hogy kicsit felkészültnek érezhessük magunkat ha neadjIsten vmi hasonló történne.
Vendég

manocskak! De jo, hogy itt vagy :) Toled akartam kerdezni, hogy te meddig szoptattal a Joellel? Most valamiert nem latom a vonalzod, de ha jol emlekszem, o jan kozepen szuletett es neked mar marciusban megfogant a baba. Ugye szoptattal? mond, hogy igen!!!Tudom, hogy van esely a szoptatas alatti hormonok ellenere is a megtermekenyitesre, nekem is vannak ismeroseim, de azert jo egyre tobb anyarol hallani, akiknek ilyen hamar osszejott gond nelkul :)

Kép
pumipumi

sziasztok,

megint nem jutott időm, hogy reagáljak.
most is munkahelyen még, és csak egy gyors kérdésre van időm (remélem este már tudok írni is, nem csak olvasni)

Sprite, te milyen mosható new born pelust veszel? én kicsit elbizonytalanodtam a márkák között. most vettem 5 kushies-t, de az csak 4 kg-tól jó, meg van két Pop-in Dream dri-m, ami most új, hogy 4 patentos, szóval még akár jó is lehet, de nem kimondottan újszülöttnek való. Gondolkodom még Bambino mio-ban, de nem tudom mi legyen. Prefoldot első körben nem annyira szeretnék, mert még annyi mindenbe kell majd belejönni az elején. Te milyet veszel? Van tanácsod?

eva

Kép
schvargaeva

Csak a h1n1-hez kapcsolódóan: végül a férjem vasszervezete legyűrte az oltást. :lol: De négy nap volt, és mivel baromira nem beteges típus, ennyi idő alatt magából az influenzából is ki szokott gyógyulni.

Labkat, tök jó hogy írod, hogy a gyereknek adnak mindent a kórházban. Pont ma jutott eszembe, hogy lassan utána kéne érdeklődni, hogy mi mindent kell bevinni. Meg mivel ma voltam nőgyogyinál, beszélgettünk is a többi áek-s csajjal erről, de senkinek nem volt semmi megbízható infója. Amúgy velem minden oké, nem nyílt a méhszáj, csak rövidke továbbra is ("részben kifejtett"). Remélem még kitart egy hónapot legalább.

Hétvégén családot látogattunk, ami evés szempontjából mindig veszélyes, és ennek hatására elértem a 80 kilót. :cry: Kb. a végéig terveztem ennyit. Nem jött be. :lol:

/
lemonsong

Sok mindenre nem tudok reagálni,szerintem,de próbálok...

Csajok,ha alszotok nem zsibbadnak el a kezeitek???Ez most a legújabb szörnyűség...egyszerűen nem érzem egész éjjel,h van kezem....

Pumi,én úgy emlékszem,h nem cska manócskák,haenm többen is szoptattak még itt,amikro megfogant a köv.baba.Pókica,Nóna....sokaknál egyértelműen nem befolyásoló tényező.Nálam a köv képp alakult.Dénes 11 hónapos kora óta alussza át az éjszakákat,akkor azt mondtam,h még van egy levél cerazettem,azt még beszedem és próbálkozhatunk.Május végén már nem védekeztünk.Akkor napi 3-4x szopizott még,mennyiségeket.Egészen köv év februárjáig nem történt semmi,akkor volt egy biokémiai terhességem,ami magától elhalt és megjött a mensi.Márciusban,D 22 hós korában végleg abbahagytuk a szopit,kevés is volt már,ő sem igényelte.Április elején meg is fogant kistesó.Nálam mindaddig,amíg egyszer is volt szopi naponta nem fogant meg.Nem tudom,h van-e összefüggés.De tény.Remélem,h nálad másképp lesz,úgy érzem,ti azonnal szeretnétek a kistesót :lol:

Minden pocak és baba és mama nagyon szép és virulós...

Én holnap megyek a dokimhoz,aztán kezdhetjük megint a köröket futni.Gondolom elküld terhelésesre,meg teljes vérkép,uh újra akissé sok magzatvíz miatt.Csak minden rendben legyen...

Jó annak,akinek csak kicsit mar a sav...nekem Rennie a legjobb barátom
:?

Moly,de jó,h jöttél!!!Kicsit bővebben kérünk beszámolni!!!

Hú,mi volt még....nem jut most más az eszembe...

Kép Kép
meli1118

Koszi Meli! Igen, emlekszem en is, hogy beszeltunk a tyerhesseg alatti szopirol, csak manocskaknal, ha jol emlekszem, valami hihetetlenul hamar "sikerult". van sajna osszefugges, mert elvileg szopi alatt termelodo hormon akadalyozza a megtermekenyitest, de ez egyaltalan nem egy szabaly, mar nagyon koran is teherbe lehet esni...nyilvan, ha visszater a ciklus, akkor az ennek a jele. Nna jo, annyira nem mai a tema, csak erdekel...igazad van, mi a leheto leghamarabb szeretnenk kistesot...aztan majd meglatjuk, mikor jon :):)
Ne aggodj a kisse sok magzatviz miatt, biztos minden rendben lesz.

Lemon! Oszinten szolva a 80 kilotol en is irtozom (most 72,5-73 vagyok 62-rol), de igazabol nem lennek lelkibeteg tole, ha amugy minden rendben van. Addig, amig nem vagyok tenyleg dagadt, marad csak egy szam. Mar 1 honapot csak kibirsz...ha eddig minden rendben, mar egy honap alatt csak nem oregszik annyit a placenta...vagy gyorsan tortenik? ezt nem tudom.

Nekem nem zsibbad semmim, de ha nem erzed, az csak jo, mert legalabb nincs utban :):)

Kép
pumipumi

PUMI!
Az előbb nem is írtam.Én is csinálom majd a gát előkészítést a gátvédelemhez.A szülésznőm azt javasolta,hogy a 32. héttől.Van rá olaj,vagyis keverni kell.Bázisolajnak búzacsíraola és orbáncfűolaj.Ennek 1:1 arányú keverékébe 6-8 csepp muskotályzsálya és rózsaolaj.Cseppenként adagolva a bázisolajhoz!!!

ÉVA!
Zizuval bambinomiot használtuk,és most is azt használjuk.Én NAGYON szeretem.SOHA nem pisisedett még át,pedig volt,hogy véletlenül több mint 5 órát volt rajta.
Hubusnak most Popolini prefoldokat cettem+BM külsőt (ez nagyon jól tarja a prefit),plusz most sikerül egy Bummis külsőt is vennem.A másik fórumon van indított kereső topicom,ha gndolod nézz be.A csajszi akitől a Bummis külsőt veszem,írta,hogy van Popolini prefoldja S-es is eladó.Hozzá teszem a Popolini sokkal olcsóbb mint a BM.Ugyanis Popolini 12db újonnan is durván 4000Ft tanácsadónénél.A BM jóval drágább.
Mint írtam már a Kushies nekünk nagyon nem jött be.Egyáltalán nem ördöngősség a prefoldokkal bánni,és tényleg szupi nedvszívóak.Én sokkal jobban szeretem őket,mint a külön-külön pelusokat.
Ha érdekel a Popolini prefold nézz be a topicomba amott és nyugodtan jelezd a csajszinak ha kell.Legfeljebb kipróbálod,de ha nem jön be eladod őket.
Vendég

Meli, nekem a lábaim szoktak zsibbadni, a kezeim nem. Nagyon rosszul alszom az utóbbi 3-4 napban.
És sajna elértem a 14 kilót, ma a doki a szőnyeg szélére állított, hogy higgyem el, az én érdekem, és mi lesz az amúgy is vísszeres lábammal?stb... Igen ám, de pl. Apa tegnap bundikenyeret kívánt, hát gondoljátok, hogy nem ettem belőle, fincsi forró teával? Este 8-kor. :?
Nehéz megállni pl. egy túró rudit is. Pedig nem is tudok sokat enni, mert nem fér már annyi kaja a babóca mellett. Mégis rajtam marad, ami t megeszek.
A környezetembe van 2 lány, az egyik 33-at, a másik 27-et hízott, jó őket is szidta az orvos. És most már nádszál mindkettő.
Vendég

Judy,
én nem értem a dokidat...Mint ahogy az enyémet sem, mert persze ő szerinte is csak 1 kg-t kéne havonta, úgyhogy tekintettel arra hogy a mérleg nem az orra előtt van és csak én látom én 3 hónapja szigorúan csak havi 1 kg többet mondok neki :) Így legalább attól megkímélem magam hogy hegyibeszédet tartson. Jólérzem magam, most nem is tudom hol tartok, de sztem 12 körül már biztosan, úgyhogy...Hagyjuk már. Majd leadod. Sztem nem fogod elérni a 20kg.t amúgy és én is ettem volna a bundikenyérből jó mézes citromos teával :D
A párom tegnap pl. citromfagyit csinált, már alig várom hogy jól össszeérjen. Minden étkezés után kívánom az édeset.
Vendég

Fú, én is kívánom az édeset.

Bemondanám én is a havi 1 kilót, de nálunk az asszisztencia mér, és max a ruhát vonja le, ugye mostmár az is több, mint egy hónappal ezelőtt.
Vendég

Sziasztok!
Családoztunk egész hétvégén, tesómék és anyumék is haza jöttek az utazásokból, szóval pörgős volt a hétvége, ezért egy kicsit lemaradtam. Nem sokat tudtam visszaolvasni, és olyan sok mindent írtatok, hogy bocsi, de nem minden maradt benne a kismami fejembe!

Pókica, ne tessék ijesztgetni minket és óvatosan a hirtelen mozdulatokkal! A biztonság kedvéért nézesd meg magatokat dokival! :wink:

Labkat, tutik a nevek, szerintem nagyon jól választottatok!

Gio, nagyon drukkolok tesódnak és tényleg, várjuk a híreket!
A H1N1-gyel én pont ezek miatt nem vagyok hajlandó foglalkozni, már híreket sem nézek, mert ez már tényleg cirkusz!! :evil:

Meli, tőled azt szerettem volna kérdezni, hogy Dénessel neked a 35. héten természetes úton indult be a szülés, vagy volt valami olyan dolog, ami miatt megindították? Bocsi, haindiszkrét vagyok, csak nekem olyan fura érzésem van pár napja, meg nagyon nehéz és húzódik a hasam és meg vagyok ijedve egy kicsit!

Képzeljétek, ráadásul lejjeb ment a hasam, most már egészen lent van és a cicim alatt behorpadt, nem onnan kerekedik. Ezt kb. múlt csütörtökön vettük észre a férjemmel és azt mondta anyukám, hogy a szülés előtt 1 hónappal szokott ez lenni. Igaz most vagyunk már a 34 hét második felénél de remélem a 36. hétig mindenképp bentmarad kismanó!
Tisztára bedepiztem ma reggelre, sírtam, meg ilyenek, mert félek nem akarom, hogy koraszülött legyen.... :cry: Egész éjszaka nem tudtam aludni, mert hasogat a pocakom, meg nagyon húzódik! Szóval be vagyok tojva, de holnap megyek a nődokihoz, majd megmondja, hogyan állnak a dolgok! :?
Bocsi a sok panaszért, de muszáj volt beszélnem róla, mert igazán úgyis csak ti értetek meg.... :roll:
De édes volt a férjem, próbált jobb kedvre deríteni elcsábított a bababoltba és mindent megvettünk a kisördögünknek!!!! :D Ez azért jól esett a lelkemnek! :D

Fmelinda, csini pocak, nagyon édes nérokon babóca! Szépek vagytok! :wink:

Savra nagyon tuti a Rennie! Én is azt szoktam szedni, ha gázos a helyzet!
Pumi, annyira tetszik a vonalzód, olyan édeseket ír ki! :lol: Én is gondolkodtam a gátmasszázson, de idegenkedek attól hogy magamnak nyúlkáljak fel, meg ott turkáljak. :? Olvastam erről egy cikket és nem vagyok oda annyira érte, pedig biztos nagyon hasznos? Valaki csinálta már??? :shock:
Na most eltűnök egy kicsit, mert mennem kell a kismamklubba! Nemsokára jövök! Puszi mindenkinek! :D
Vendég

Judy, én alkottam egy ideológiát, aztán lehet, hogy hülyeség, de engem megnyugtat! Mindenki annyit hízik, amennyire a szervezetének szüksége van. Szerintem ez egy okos gondolat, hiszen ha azt eszed, amit megkívánsz, és azért kívánod, mert a szervezetednek szüksége van rá...adja magát.
Nekem is mondta már a doki, hogy 15 kiló elég is lesz már...ennek már legalább egy hónapja. Annyi, hogy azóta nem álltam mérlegre, így én még mindig 15 kiló pluszt mondok, ha kérdezik.
Tudom, hogy egy csomó komplikációt okoz a nagy súly, meg vérnyomás meg cukor meg mittudomén. Nade csak nem fogok fogyókúrázni, mikor végre ehetek!
tedorka

Sziasztok!

HALLOTTÁTOK a hírt? Hívott a férjem, hogy bemondták a rádióban, hogy nem ajánlják az új H1N1 vírus elleni védőoltást a kismamáknak és a csecsemőknek... Nahát de érdekes! :D
Látom gio már megelőzött a beharangozással :D :D :D

Melinda: ha még nem írtam volna a levlistán, szerintem azért jók a fotók :) Helyes a kis Noel! No és te is szép pocakos vagyok :)

Gabi: nem győzöm hangsúlyozni, bárcsak én tartanák már a 33. héten :)

Szerintetek amúgy fontos a sterilizáló? én sose használtam a lányoknál, hanem inkább forróvízben fürdettem meg mindent... Most azért gondoltam, hogy vennék, mert hátha tápszeres hozzátáplálás is kellene a babáknak!

Tedorka: szerintem ezek a hosszú vajúdások lerövidíthetők, ha megbeszéled a dokival, hogy hát akkor eddig, és ne tovább, biztos hajlandó lesz kompromisszumra.

Pumi: én is szoptatás alatt estem teherbe Johival. Rögtön össze jött a baba, első próbálkozásra. Most is szoptattam még, mikor állapotos lettem, de most a harmadik hónapra sikerült :) Ez se hosszú várakozás!

lemon: én is 80kg vagyok az itthoni mérleg szerint :)

Anna: leszállt a hasad? Hát akkor nagyon közeledik a vége :) Simán bele fér mondjuk még az a 2,5 hét, hogy ne legyen a babótok koraszülött :)

Kata
labkat

Ja és amit elfelejtettem. Hívtam a dokimat, és hát most van egy újabb coccusom :D Streptococcus tenyészett ki a kenetemből... már csak röhögni tudok miatt. Jól lestrapálnak engem ezek a lurkók, remélem ha kint lesznek, majd jobban kímélnek.

Azt olvastam erről a fertőzésről, hogy ha normál szülésre kerül sor, akkor antibiotikumot kapok majd az infúzióba. Ha a gyerekek mégis fertőződnének, ők is kapnak antibiotikumot... De hát nem szeretném ezt... Így inkább abban bízok, hogy Bálint drága most már úgy marad, ahogy van, nem fordul be, és akkor majd szépen megcsászároznak. Akkor pedig nem találkoznak ezzel a nyavalyával...

Sose volt ennyi fertőzésem, de úgy tűnik most mindent, amit lehet elkapok!

Kata
labkat

Sziasztok!

Csak frissítésként, mégis ajánlják kismamáknak a védőoltást :lol: :cry: :? :roll:

Mi hétvégén börzéztünk, aztán meg itthon pakolásztunk, szereltünk, szelektáltunk. Küldenék képet a levlistára, de még mindig nem sikerült csatlakoznom!!! :cry:

Gátmasszázst én is szeretnék. Van valahol leírás róla? Én most csinálom az intimtornát, remélem, az is hatni fog.

Lehet, hogy nekem is porckorongsérvem van :( Vagy legalábbis volt valamikor, de sosem nézettem meg dokival. Én már csak ilyen vagyok, akkor megyek el, ha már kibírhatatlanul fáj. :? :oops: De mostanában nagyon érzem, hogy valami nem jó, meg sokszor olyan, mintha becsípődne, és olyankor nem érzem rendesen az egyik lábam, de aztán elmúlik.

Olga: ez a szülésnél mit jelent? Nem okoz gondot alapesetben. vagy azért menjek el előtte valami dokihoz mindenképp? De kinek mondjam, a háziorvosnak, vagy a nődokinak?

SOTE 1-es kismamik: valamelyikőtök nem jár a klinikára tornára? Én múlt héten kezdtem el, szerintem nagyon jó!

briell

ja meg azt akartam kérdezni, hogy tudjátok, hogy az rh- kismamáknál miért kell egyből elvágni a köldökzsinórt? :( Ezt nemrég hallottam, majd megkérdezem a dokimat is, de magamtól nem tudtam rájönni, hogy mi itt a mechanizmus, ami gondot okozhatna nekem vagy a babának.

briell

Köszi Dorka! :roll:
Vendég

Kata! ne aggodj, nem lesz ott semmi gond...huuuu, en be vagyok szarva a streptococcustol, mert ha benyalom, nem szulhetek, ahol akarok. Nem csodalom, hogy ennyi mindent osszeszedsz, gondolj bele, hogy mennyire megerolteto ez a helyzet a szervezetednek. Igyis nagyon ugyesek vagytok a sracokkal :):)
En is gondolkodtam azon, hogy majd gozfurdot hasznalok, kifozom a cuccokat (mar amennyit hasznalni szandekozok), de parom mondta, hogy ne vesztegessek idot ezzel, jobb a sterilizalo. Amugy szerintem akkor igaz ez, ha az a fajta (talan 2 letezik belole), ami ketkoros, vagyis leengedi a hasznalt vizet-gozt, nem ugyanazt hasznalja ujra.

Briell! A gatizomtornat en is csinalom mar kb 2 honapja. Gatmasszazsrol egy halom leirast talalsz neten. Artani nem art, bar sokkal hamarabb nem ajanljak kezdeni, es a tornat szules utan is csinalni kell, hogy az izmok konnyebben visszanyerjek feszesseguket. Persze ez sem jelenti azt, hogy tutira nem lesz vagas...sajnos :( de legalabb noveli az elkerules veszelyet. Anna! ha idegenkedsz tole, akkor kerd meg a parod! En meg sem probalom, szerintem el sem erek odaig kenyelmesen...nemhogy meg 10 percig ott butykoljek...:)

Kép
pumipumi

Briell
a Sote 1-en milyen torna van? Olyanok is mehetnek akik nem ott szülnek?
Nekem a János kórház olyan messze van gyalog, hogy a szülésfelkészítőig nem bírok eljutni a csontos fájdalmak miatt.
Amúgy sztem ezek a becsípődések normálisak ilyenkor, meg a láb-kézzsibbadás is.
Vendég

A SOTE-ra szerintem csak azok mehetnek, akik ott szülnek. Legalábbis mindig kérik, hogy ki a dokim. Amúgy egy gyógytornász tartja, és ingyenes. Én akartam jógára járni nagyon, de most már borzasztóan sajnálnám rá a pénzt. Ez viszont ingyenes, heti kétszer van, és nagyon jó.

briell

Pumi, azért én az orvos általi befordítással vigyáznék, mert baj is lehet belőle. Ezért csak műtéti készültségben csinálják -még úgy sem mindenhol- de sokszor oka van annak ha úgy fekszik (köldökzsinór, lepény) nem érdemes bántani.
Maradunk az apuci általi csalogatásnál, de ha babuci császárt "akar" akkor az lesz, nem hiszem, hogy a dokim befordítással próbálkozna.
csillag25

Ez a gátmasszázs így leírva nem annyira szimpi... :?
Mindegy, még van időm megbarátkozni vele.

briell

Briell! van sokfele leiras, ettol joval egyszerubbek is, de ezt talaltam a legteljeskorubbnek :) Meg nem kell megbaratkozni vele, ugysem sokaig tart, utana elfelejted, de hatha latod hasznat. Amugy mindenki azt mondja, sokkal egyszerubb csinalni, mint olvasni. En ezert fogom megkerni a dokit, hogy mutassa meg rajtam a paromnak eloben.

Csillag! Igazad van, lehet veszelyes is, bar nem jellemzo, ha jol csinaljak...mert igazabol semmi kulonos...csak neha tobbszor is probalkozni kell vele...nalunk azert egyaltalan nincs szo muteti kozegrol, bar teny, hogy nem csinalja akarki, most neztem forumon is. Amugy egyetertek veled, hogy oka van, ha ugy van a baba...valoszinuleg ezert is fordul vissza a babak egy resze. ha nalam fordulva lenne, mi is egyertelmuen maradnank a csalogatos modszernel :):)

Kép
pumipumi

Pfffff...most olvastam egy cikket egy kismamaujsagban. Beszel a meleg furdokrol, gozrol... Azt mondja, a viz semmikeppen nem lehet 30-32 foknal melegebb. Haaaat, en az usziban 31 fokban uszom, ami kellemesen hideg. bar az uszik nagy resze jeghideg vizu, ez szinte langyos, de meg mindig inkabb hideg, mint veszelyesen meleg. Aztan folytatja azzal, hogy ezzel szemben a langyos furdo kifejezetten hatasos :lol: NNa hogy hamozzak ki ebbol valamit?
Nna jo, megyek inkabb vacsizni, aztan meg bezuppanunk az agyba lustizni. jo ejt mindnekinek :):)

Kép
pumipumi

Apa rájött, hogy most már nem ott simizi a hasam ahol a buksija van, hanem lejjebb középen, hogy kénytelen legyen odabújni kicsike, ha simit akar. :lol: Rám is szokta mondani, hogy olyan vagyok mint egy kiscica, belebújok a tenyerébe mikor simogatni akarja az arcom/fejem. 8)
csillag25

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?