A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

ANna
szia! Ne izgulj! Lehet egyszerűen ilyen a pocid, helyezkedik a kicsike. Az mit jelent, hogy hasogat , húz? Mensis fájdalmak?

Az én hugomnak bezzeg semmi baja nincs így 2 nappal a kiírt előtt. Meg mondjuk előtte sem volt semmi, néha becsípődött a dereka és ennyi.
Briell
hát ez nagyon szuper szolgáltatás a klinika részéről!

Én ma vettem gátmasszázsolajat. Sokáig azt hittem ezzel csak kenegetni kell a gátat és kész :-)) Hát gondolom most hogy olvastam róla ennél többről van szó:-) Briell, ha jársz intimtornára és főleg ha Kristonhoz, ott pl. nyugodtan rákérdezhetsz erre mert ha vki hát ő /vagy bármelyik intimtorna oktató igen kompetensek a témában. Én sem vágyom annyira a nyúlkálásra, de egy próbát megér. Nálam sztem úgyis lesz gátmetszés, mert a dokim első babánál csinál, másodiknál már jobban figyel a gátvédelemre
Vendég

Ameddig eljutottam, azokra igyekszem reagálni. Ma nem volt időm olvasgatni. Voltam védőnőnél, már 88 kilós vagyok, tulip: 74,5-ről indultam. Jól le is szidott a védőnénim. :cry: Már csak két kilót "enged" hízni.
Bánatomban isteni finom habos-pudingos-almás-tejszínes sütit sütöttem, már alig van belőle. De nem én ettem ám meg, csak két szeletet! :D
Megvettem a babakocsit, Toma a márkája, teszek föl képeket. Van hozzá téli és nyári lábzsák is, mózeskosár és sportkocsivá alakítható.
Pumi: 4 napja kezdtem el a gátmasszázst, még nagyon ügyetlen vagyok, a férjem nem akar segíteni. :cry: Azt mondja, abból úgysem masszázs lenne... :oops: Van egy technikája neki, a szülésznőm le is írta, de először nem értettem, így megkértem magyarázza el. A lényeg, hogy nem csak masszírozni kell, hanem tágítani is belülről. nekem nem lehet valami rugalmas, mert még a sima masszázs is kellemetlen.
Előző oldal elején tartok valahol, a többit majd holnap olvasom.

Kép babakocsi

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Lányok, én gátmasszázst sose csináltam, de nem volt gondom a tágulással :roll: Elég bizarr ez az egész számomra. Én úgy gondolom, hogy ez is genetikailag kódolt. Van aki bármit tehet, nem fog normálisan tágulni, és van aki semmit sem tesz, mégis minden rendben megy.

Pókica: igazat adok a férjednek :lol: :lol: :lol: A babakocsi szerintem szuper. Nagyon tetszik a piros színe, olyan mély pirosnak tűnik, bár lehet hogy más képen mint élőben... De szép :)

Pumi: Hát én is mindkét lánynál nagyon boldog voltam, hogy a kenetem tiszta volt! De most már annyi mindent össze szedtem, hogy nincs energiám parázni. Szerintem a nőgyógyászati problémák tárháza előfordul most a kenetemben! :lol: :lol: :lol:
Remélem neked minden a legjobban alakul!

Kata
labkat

Pókica
nagyon szép a szekér!! Igazán gyönyörű színe van!
Kata
lehet igazad van a gátas dologban és ugyanúgy működik mint a csíkok a hason - vagy van vkinek és bármivel kenheti akkor is lesz vagy nincs
Vendég

Pókica
nagyon szép a szekér!! Igazán gyönyörű színe van!
Kata
lehet igazad van a gátas dologban és ugyanúgy működik mint a csíkok a hason - vagy van vkinek és bármivel kenheti akkor is lesz vagy nincs
Vendég

Sziasztok! Pár napig nem volt időm nyugisan géphez ülni, most is csak átfutottam amiket írtatok...
Iwiwen jelöltem én is akit csak tudtam!

Meli: akkor tényleg Téged láttalak :)

Dorka: a pelenkázó szekrényt kutatom én is hetek óta! Ár-érték arányban a legjobb sztem a babaholmiolcson.hu-n található, 19ezerért.. teszen és vaterán közel ennyibe kerülnek a használtak, akkor meg már inkább újat veszek.....

Vigyázzon magára mindenki.. a hideg idő miatt tiszta hisztigép voltam mostanában, na meg Maja is "hisztizett" (forgás-keményedés, görcs és társai..).. A hideget megszoktuk, erre most jön megint a meleg :shock:
Vendég

Pumi, olvastam,h. a szoptatás alatti teherbeesésről kérdeztél.... nálunk is még bőven szopizott a kisfiam, sőt összesen kétszer jött meg, amikor úgy döntöttünk, jöjjön a második, és azonnal megfogant, az első hónapban! És utána még 4 hónapig szopizott a fiam, szóval nem az volt, hogy már csak egyszer v. kétszer egy nap. Lehet ez is alkat kérdése, nem tudom.

Csillag, a befordításról én is hallottam rosszat... barátnőm kifejezetten kérte, ne fordítsák, biztosan oka van annak, hogy faros maradt, inkább vállalta a császárt... és nagyon igaza lett, utólag mondta a doki, hogy ott volt a nyaka előtt az egész köldökzsinór, így ha leerőltetik, gyakorlatilag megfojtották volna, nem véletlenül nem tudott magától befordulni... asszem én is úgy lennék vele, hogy még ha nem is tudom, lehet komoly oka annak, hogy nem fordulgat.

Súlygyarapodás: a dokik általában nem azért ellenzik, merthogy nem megy le szülés után ( gondolom az nekik édesmindegy), hanem a különböző szövődmények miatt... rólam 10 nap alatt lement szinte minden, csakhogy vizesedtem, romlottak a vérkép-eredményeim, nem tudtam rendesen tágulni ( sajna az ember odalent is vizesedik ilyenkor, nem csak máshol, és ez nem segít..), szóval ilyesmikre gondoltam. Nagyobb az esélye a sima és könnyebb szülésnek, ha kevesebbet hízik a kismama, ezért mondogatják ennyit a dokik. Meghát kevésbé terhelődik a szervezet. Mindezek ellenére én most is sajna ugyanolyan ütemben hízok, mint az előző várandósságom alatt, úgyhogy most is gondolom fent lesz a plusz 20 kg... szinte állandóan ennék :oops: Ez van. Engem mondjuk a védőnőm éppen nyugtatni szokott, sosem cseszeget, pedig 13-14 már néhány hete is rajtam volt..

A H1N1 oltás meg már egy közröhej... :roll:

Szülés alatti fájdalom szerintem annyira más mindenkinek, nem lehet azt megállapítani szerintem, kinek mennyire rossz. Ismerek olyat, aki napokig vajúdott, többször szó szerint elvesztette az eszméletét szülés alatt...ezért nem mer többet szülni... meg olyat is ismerek, aki kisebbfajta nyomást érzett már a tolófájások alatt, előtte semmit...meg persze olyat is, akinek átlagos szülési fájdalmai voltak. Nem lehet azt tudni, mennyire erős, vagy mennyire kibírható a másik fájdalma, hisz mindenki csak a sajátját éli át. Van, aki szerencsésebb, más nagyon megkínlódik. Nem egy embertől hallottam, hogy nemhogy EDÁ-ért, hanem azonnali császárért könyörgött egy idő után, miközben félig nem volt magánál... Így mindenki álláspontja indokolt lehet.[/b]

Kép

Kép
nóna

PÓKICA!
Pont ugyan ilyen babakocsink volt,amit eladtam és aztán meg visszasírtam.ez Toma ugye?
Iszonyú jó babakocsi!!!!

GÁTVÉDELEM: Én kaptam egy szülésznőtől leírást aki homeopátiás dolgokkal foglalkozik.Én semmi elrettentőt nem olvastam benne.Inkább csinálom a gátmasszázst,ha azz esélyt dok neki,hogy elkerüljem a vágást.Állítólag sokan ott tévesztenek,hogy azt hiszeik nagyon be kell nyúlni,pedig NEM! Éppen,hogy csak pivit,tényleg a gát a lényeg,elvégre nem hüvely masszázs :wink: :D
Vendég

Jó reggelt Kismamik!

Itt az első korán kelő, aki nem tud aludni :( Több mint 1 órát forgolódtam az ágyban, de mivel aludni már úgysem tudok, így felkeltem.

Pókica Kinézetre nagyon jó a babakocsitok, és minden van hozzá! Kár lett volna kihagyni, használjátok egészséggel!

Olga az a leírás engem is érdekelne, megköszönném, ha el tudnád hozni, majd másolom magamnak, vagy ha másoknak is kell, akkor küldeni is :)

Üdv. Gabi[/b]
Vendég

Sziasztok
bocs hogy korareggel ilyen "guszti" témával kezdek, de....Szval vmi alvadt kis vérdarab jött ki belőlem. Azaz pisiltem és mikor odanéztem, akkor láttam...Most nem nagyont tudom micsináljak, mert épp egyedül vagyok itthon. ELvileg ugyanúgy fáj a csontom, gyermek mozgolódik...Oké, tudom , hívjam fel a dokim, de nyilván látatlanban nem tud mit mondani. Készülődök, férjem pár óra múlva itthon lesz.
Volt vkinek ilyesmi?
Vendég

Gio! Nekem nem volt ilyen, nem is tudom, mi lehet...vagyis el birom kepzelni, mi lehet, de nem tudom, hogy az rossz-e. Csak azt tudnam javasolni, amit irtal: en azonnal hivnam a dokit, vagy egy ugyeletet...persze, mikozben total nyugodt vagyok :) En nem varnek par orat, mert minek aggodni olyan sokat, ha a doki hamarabb megnugtat? lehet, hogy valami tok egyszeru dolog, de lehet, hogy megvizsgalnak. Apropo! Hol maszkal a ferjed igy hajnaltajban? :lol:

Kép
pumipumi

Dolgozik sajnos. Ma ilyen korán ment.
Valahol én is azt gondolom tán nincs gond, de azt hiszem én azon kismamák táborát erősítem, aki nem akarja feleslegesen hivogatni a dokit...Tudom, ez a világ legnagyobb baromsága...No meg fórumon megkérdezni hogy "te mit tennél"? Hisz ilyenkor mindenki csak a dokit tudja javasolni és így is van rendjén.
Vendég

A doki azert van, hogy hivogasd, es kulonben is jobb feleslegesen. Amugy sztem ok mar hozzaszoktak, hogy a legbanalisabb dolgok miatt is hivjak oket...es egy alvadt verdarabkat en nem tartanek banalisnak. Murphy sokszor bejon: ha telefonalsz, biztos, hogy nincs semmi baj :) Es ha ugyeletet hivnal? Az megsem a dokid. nem hulyeseg itt kerdezni, lehet, hogy mindenki mas tud neked valami okosat mondani, csak en nem :oops: Ha hazaer a parod, akkor el is tudtok menni dokihoz rogton?
Amugy a 31+5-os pocak nekem jobban bejon :)[/img]

Kép
pumipumi

GIO!
Kicsit nyálkás volt?Lehet,hogy a nyákdugó egy darabja.MIndenképpe hívd fel a dokidat,és menj is el,nézze meg mi van!!!!

GABI!
Elviszem az egész homeos,masszázsos papírt.Sok nagyon hasznos dolog van rajta!
Vendég

Gio,mindenképpen egy uh!!!!!Nálam is volt vérzés a 31.héten D-vel,nekem nem alvadt,de nem nagy mennyiség szerencsére.Akkor elöltapadó lepényem volt és a kinyílt méhszáj miatt egy kis darab lepény távozott.De ezt dokinak kell látnia.Mindenképen menj be és számíts rá,h megfigyelésre benn is tarthatnak,én 4 napot voltam akkor.Izgulok.....

Póki,szép a babakocsi.

Gátmasszázst én anno csináltam hűségesen.Aztán koraszülés miatt mindenképpen vágtak.Most úgy vagyok vele,h tökmindegy.Egészséges gyerek érdekében vágjanak csak.Nem volt az vészes egyáltalán.Bocs,h ilyen naturalista vagyok,csak csalódtam atündérmesékben.Ugyanakkor normális időre született normális súlyú baba természetes megszületésekor hasznos lehet.Én idén nem kínoskodom vele,az tuti.

Anna,én már a legutsó fotón láttam,h a pocid lenn van,de azt hittem,úgy hordod :lol: Ne izgulj,ha 2 héten belül szülsz,már akkor is olyan érett lesz a baba,h nem lehet gond.
Én anno a 34+5 napon kedd hajnalban kerültem be,mert eléggé nyákos vérzésem volt.Nyákdugó.Méhszáj egy ujjnyi.Megfigyeltek egy pár órát,volt fájástevékenység,de nem rendszeres.
Aztán aznap éjjel a kórházban ment a hasam és nagyon erős derékfájás kezdődött.Kértem a nővért,h az osztályról kísérjen a szülőszobára.Ott ctg-re tettek és látva az eredményt azonnal tokolizálni kedztek.Hogy ne szüjek még,mert a méhszáj tartott 1 ujjnyin.Akkor már 24 órája nem aludtam,következett egy 28 órás infúzió.Ennek mellékhatásai(lévén alkohol+mittudoménmégmi)állandó pisilés,félóránként,remegés.Amikor vége lett még kaptam szájon át gyógyszert a szülés elkerülése végett és visszavittek az osztályra.Ott letusoltam,pont jött a férjem.Akkor már 52 órája nem aludtam,nem ettem.
És eltelt egy óra és a fájások újrakezdődtek.Úgyhogy fel újra a szülőszobára,megfigyelés.Kaptam még injekciót és 2 tablettát.Totál le voltam szadálva,fogalmam nem volt,hogy fogom megszülni.Eltelt ismét 5 óra,semmit nem aludtam,de tágultam rendesen és szabályosak lettek a fájások is.Nem volt mese,meg kellett születnie.Akkor főigazgatói edgedéllyel dokim átjött a szülést levezetni a Máv-ból.És Este 22.35-re megszületett.Teljesen jó,8-9-es apgarral,kicsi légzésgyengeséggel ugyan,ezért volt csak 4 napig inkubátorban,de makkegészségesen.

Hogy miért????Senki sem tudja,Kettős front volt napokig,kb.30-an szültek.Mást nem tudok mondani,mai napig mindent előbb akar...ja,csak egy érdekesség.Én anno ugyanígy 35.hétre szlüettem meg.30 éve.Erre nincs magyarázat....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára meli1118 2009.10.20 06:52-kor.

Kép Kép
meli1118

Most keresgeltem gyorsan neten, de igazabol csak az altalanos duma van mindenhol...inkabb nagyobb mennyisegben es egyre inkabb verre alakulo formaban veszelyes...meg azt is talaltam, amit Olga irt. De mindenhol az orvost tanacsoljak.

Kép
pumipumi

Sziasztok, bocsi, de most reagálok amiket kérdeztetek tőlem még tegnap.

Gio
Nekem szerencsém volt ilyen téren, mert hamar észre vettem, hogy baj van, tényleg csak a jelenlétemnek köszönhető, illetve anyai ösztön és egy belső hang aki figyelmeztetett, hogy nagy a baj.
A lényeg, hogy ne essetek pánikba (tudom könnyű ezt mondani, de tényleg, ha hirtelen bepánikolsz akkor hirtelen azt sem tudod mit csinálj).
Nálam nagyon hirtelen történt az egész, villámgyorsan felemeltem őt és a kanapéra tettem (bár olvastam, hogy a földre kell ilyenkor tenni) és a szegycsontjánál ott ahol a szív van elkezdtem nyomni (szívmasszázs), határozott nyomással. Természetesen nem erővel. Egy párat nyomtam neki ő akkor hirtelen kapkodta a levegőt, de még folytatnom kellett, mert még nem éreztem a szíve dobogását.
Akkor megint nyomkodtam a mellkasát és amikor már a tenyeremen keresztül éreztem, hogy dobog a kis szíve és levegőt vesz akkor hagytam abba, akkor már tudtam, hogy a fiam életét megmentettem.
Én úgy "találtam" a Joelre, hogy a kiságyba volt szorulva, már nem lélegzett, nem vert a kis szíve és kékült a szája körül, ennek a gyors beavatkozásnak köszönhetően a fiam él és boldog.
Ha valamiben esetleg tudok még tanácsot adni akkor nyugodtan kérdezz, most már 6 hónap eltelte után kezdek jobban látni dolgokat.

Pumi
Igen, a Joel még csak szopizott amikor babás lettem, nem kapott csak anyatejet.
Tévhit, hogy amíg szoptatsz addig nem lehetsz babás.
Nekem a Joel január 10.-én született és február 28.-án már megjött a mensim, így ezután a nő bármikor babás lehet. (lásd én esetemet).

manocskak

Nem, nem nyálkás. Megfogtam - mert én ilyen kíváncsi típus vagyok és inkább kőszerű, tehát mint ami már régebben bent volt, esetleg egy korábbi szeretkezés következményeként és most kipottyant (bocsánat ha túl natúr vagyok 8) ). NIncsenek méhösszehúzódásaim meg semmi, de akkor lehet rácsörgök a dokira. A férjemnek onnan ahol most van kb. egy óra mire hazakever a városon át, a kórház meg messze van most nekem tömegközlekedve, max. taxi.
Vendég

na felhívtam a dokit, de jelenleg nem kapcsolható. várok még egy picit.

Pumi, köszi hogy megnézted! Én is rákerestem, de egyedi eset lehetek :-))semmit nem találtam erre vonatkozóan csak a rendes vérre és hasgörcsölésre
Vendég

Meli! hat ez nem semmi, es bocsi, ha ezt mondom, nem a szo vicces ertelmeben, de elegge erdekes. Foleg igy, hogy te is igy szulettel...Legalabb a nagymeno-nagydumas Denes mindenert karpotol :)

Amugy szerintem is tutira ez a helyzet a gatmasszazzsal is, hogy valakinel bejon, valakinel meg sosem, megha rendesen "gyakorol" is. Nalam minden ilyesfele hasznalt mindig, ha kihagyok egy kis szunetet, utana mar 2 ora sztrecsing utan erzem, mennyivel rugalmasabb vagyok. A gatizomtornaval is ez a helyzet...mikor 2 honapja kezdtem, guggolo helyzetben, azonnal meg akartam halni. most csinalok napi 4-5 alkalommal 100-t, es meg sem erzem, a guggolas kozben is min. fel orat (tobbet meg nem probaltam) megy, sokat fejlodott. vegulis csak nem hasznalt izmokat kell szethuzogatni...nna meglatjuk. de akit zavar ez a muvelet, vagy nem tudja ellazitani magat kozben, annak amugyis felesleges, mert a lazitas nelkulozhetetlen kozben.
Pokica! Aranyos a parod, nekem epp ez miatt vallalta be a ferjem, aztan meglatjuk, meddig tart a lelkesedese, ha 10 percig csak izmot feszitget..egyebek nelkul :):) Tegnap csinaltuk eloszor, es pont ugy ereztem, ahogy le volt irva, de holnap este megyunk a dokihoz es azert rakerdezek nala is.

Gio! Azert irj a fejlemenyekrol, figyelgesd magad, de ne aggodj tulzottan! Mi kb 1 eve neztunk egy reszet a 24-nek, ahol a csajnak orrverzest kellett produkalnia, hogy elijessze a tobbieket fertozes gyanujaval...annyira rakoncentraltam, hogy par perc mulva 8eletemben eloszor) folyt a ver az orrombol :):) SZoval jobb nem tulzottan rakattani.

Kép
pumipumi

Hát rákattanni én sem szeretnék, mert szintén hajlamos vagyok ennyire beleélni magam dolgokba, mint ahogy Te:-) Én lázat tudok produkálni bárhol-bármikor.
Szerintem nincs gond, de beszélek a dokimmal. Ha meg történne vmi úgyis hívok mentőt vagy vmi. Ha gond lenne úgy vélem minimum fájnia kéne a hasamnak. (na jó, nem akarok persze okoskodni. MIndjárt beszélek a kisasszonnyal) Mindenesetre letusoltam, hajat mostam és szőrtelenítettem :-)
És nemrég még nem értettem miért készítetek már mindent össze! :)

Manócskák
Fantasztikus vagy és igen megrázó lehetett ez az egész.
Vendég

KOszi manocskak, hat ez nagyon jo, akkor te is ezt a tabort erosited, jajj de jo :):) Tudom en is, hogy nem lehetetlen, csak gatlodik a peteeres a hormonok miatt, de nekem is tobb ismerosom van igy, bar azt hiszem, eddig a te eseted a "leggyorsabb". nagyon sokmindenkinek eleg hamar ujraindul a dolog, csak legfeljebb sokaig rendszertelen a ciklus. Nna jo, befejezem, en nem vagyok normalis, hogy mar ezen gondolkodom :lol:

Gio! Az azert jo, hogy nem friss, hanem inkabb szaraz, vagyis regebbi tortenes, lehgalabb nem arrol van szo, hogy most eppen tortenik valami. Azert megiscsak jobb, ha megnez a doki...legalabb egy potya-UH, es nyugodt leszel.Tomegkozlekedve szerintem ne menj.

Kép
pumipumi

Pókica után Gio ijesztget minket :( bár tudom, én kezdtem 8) Én nagyon bízom benne, hogy nagy gond nincs, várunk a hírekkel! Addig is a lényeg, hogy csak nyugodtan... Mondom ezt én, aki most ébredt másodjára, és már ilyen izgalmakat olvas.

Üdv. Gabi[/b]
Vendég

Szép reggelt!

gio: remélem, mielőbb eljutsz dokihoz, vagy legalább tudsz vele beszélni telefonon! És megnyugtat!

Ijesztőek ezek a koraszüléses történetek, de ilyenkor már olyan ritkán van nagy baj a babákkal, mégha kicsit előbb jönnek is, hogy ez azért megnyugtató :)

Csillag: drukkolok a fordulásnak. Én még két hónapja nézegettem, hogy lehetne megfordítani, ha addig nem akar. Fénnyel, zenével lehet mutatni neki az utat, meg azt hiszem a négykézláb mászkálást is írták. Örülök azért, hogy magától befordult. Dokim azt mondta, hogy 2% az esélye, hogy visszaforduljon, úgyhogy ezzel meg is nyugodtam. Bár néha úgy érzem, hogy nagyon mászkál összevissza bennem. De remélem, csak tornázgat. Néha akkorákat terpeszt, hogy két oldalt nyomja ki a kis lábait. Úgy érzem, mintha szétszakadna a hasam :? :lol:

Pókica: de jól néz ki ez a babakocsi! Mennyiért vettétek? Ez nem ugyanilyen, mint ezen a képen? Egy ismerősöm akarja ezt eladni 35ezerért, de sajna élőben még nem láttam. És szemezgetek a 43ezres Baby Merc Agat Luxszal. nem tudom, melyik érné meg jobban. Elvileg ez is alig használt.

Kép

briell

Gio, ha nincs rossz erzesed, az azert sokat jelent. Biztosan nem lesz ott semmi gond....csak valami regebbi erosebb huncutkodas a paroddal...nna, errol Gabit kellene kerdezni :):)

Kép
pumipumi

Meli valami hasonlótól tartok én is, hiszen olyan jól hangzik, hogy már betöltöttem a 34 hetet :) van még 6 hátra... de nem tudhatom, hogy pontosan mikor jön a nagy nap. Izgulok a holnapi dokilátogatás miatt, remélem még nem mondja, hogy jó lenne befeküdni.
Többen vagyunk, akik nagyon dec. elejére vannak kiírva, kíváncsi vagyok, igazán melyikünk kezdi. De még remélem, addig is hetek telnek el.

Üdv. Gabi
Vendég

Jah, még azt akartam kérdezni a már szülőktől hogy ha a magzatvíz szivárog az hogyan megkülönböztethető mondjuk a folyástól?
Nekem pl. végig erősen volt - a doki azt mondta nem kóros. A magzatvíz az teljesen más állagú? ha szivárog akkor is olyan áttetsző és olyan érzés mintha bepisilnénk?
(hát ma ilyen naturális délelőttöm van, bocsii)

Nem akartam amúgy senkit megriasztani vagy ilyesmi,gondoltam rákérdezek itt amíg el nem érem a dokim, hátha vaklármázom csak-.
Vendég

Gio, ha annyira alvadt, hogy egyáltalán nem nyálkás már, akkor valószínűleg tényleg a régebbi "akció" eredménye lehet. De egy uh tényleg nem árthat, ott látják, hogy biztos nincs semmi gond!

Briell, én még nem halllottam arról, hogy az rh negatív anyák gyerekeinek hamarabb el kéne végni a köldökzsinórt! Végül is ha kijött, utána mindenképp elvágják, nem? Szülésnél azt hiszem mindenképp van vérkeveredés, azt nem lehet megelőzni, ezért is kapod utána az anti d-t. Mindenesetre ha kiderül mi ez, írd meg légyszi, mert engem is érdekelne (lévén 0 rh-).

/
lemonsong

Gio
Nagyon őszinte leszek nem kívánom senkinek, hogy átmenjen egy ilyen dolgon mint amin én átmentem akkor.
Azért tudod, amikor ezt megcsináltam nem estem pánikba (tök egyedül voltam akkor itthon, mert a fiuk suliba voltak a párom meg reggel fölment az állatokhoz, őt hívtam, hogy azonnal jöjjön haza, mert most élesztem újra a Joelt), a párom amikor hazaért és a Joel már magánál volt, bár még egy kicsit nehézkes volt a lélegzése akkor kaptam síró görcsöt és a párom vállára borultam, hogy m lett volna, ha ez éjjel történik meg vagy nem megyek be a szobába.
Még most is, ha eszembe jut ez a dolog sírva fakadok, mint most is. :cry: :cry:
Örülök, hogy a fiam él és HÁLÁS vagyok ISTENNEK, hogy lelki erőt adott nekem ahhoz, hogy a fiamnak az életét megmentsem.

manocskak

Most már ugye megvárják a köldökzsinór elvágásával, hogy abbamaradjon a pulzálás, hogy egy ideig még onnan is kapja a "naftát" a bébi. Így könnyebb az átállás. De hallottam, hogy rh- anyáknál ezt nem várják meg. De amúgy erre vonatkozóan neten sem találtam semmit, csak érintőlegesen hallottam a klinikán valakitől. De majd kiderítem.

briell

Manocskak.
hát ezt megértem és elhiszem. Mindenesetre nagy erő és lélekjelenlét kellett ehhez az egészhez - amire bizonyára csak egy anya képes.

Nna elértem a dokim, aki mindjárt műtőbe megy-úgyhogy mázlim volt és pár órán át tuti nem fog tudni fogadni. Mindenesetre nem tartja normálisnak a dolgot.
Azt mondta, hogyha bármi erősebbet érzek a nap folyamán rongyolás a kórházba, egyébként pedig holnap reggel 8kor vár. No legalább megnézzük Édeskét akkor.
Szerintetek ha kórházba megyek a dokimhoz így soron kívűl akkor is kell pénzt adni?
Vendég

manocskak: Azt hiszem az anyák már csak ilyenek! Úgyis megérzik, ha baj van, és amíg nem oldották meg, nem gondolnak magukra, és nem esnek pánikba. :wink: Bár ezt a helyzetet nem tudom elképzelni, mert annyira szörnyű, de én is nagyon sokat csodálkoztam már magamon, hogy amikor gyerekekkel vagyok, mennyire higgadt és nyugodt tudok maradni, bármi baj történik velük...

briell

gio: én kórházban még sosem adtam pénzt a dokimnak. De sokan vannak, akik akkor is adnak. Szerintem csak akkor "kell", ha tudod róla, hogy ő elvárja...
Akkor holnap lesz egy potya megnyugtató uh-d :wink:

briell

Gio
Hát én is azt hiszem, tudod amíg kórházban voltam a Joellel (az eset hétfőn történt és mivel hála istennek minden eredménye jó lett szerdán már haza is jöhettünk) az eset után, kb 10 anyukával beszéltem és szinte mindegyik azt mondta, hogy ők biztos bepánkoltak volna a helyemben és azt sem tudták volna, hogy mit csináljanak.
De semmilyen károsodást nem is szenvedett még maradandót sem.

manocskak

GIO!
Szerintem nem kel lpénz.Én is voltam így külön soron kívül Zizuval meg most Hubussal is.Én csak magánrendelésen adok pénzt.e szerintem biztos ami biztos készülj úgy holnap,hogy esetleg bent fognak megfigyelésre.

BRIELL!
Ha ez a kocsi Toma (szerintem TUTI az ) és tényleg így néz ki és megvan hozzá a mózes is, akkor 35.000Ft egyáltalán nem sok érte!Nagyon-nagyon szuper kocsi.Annyira,de annyira fáj érte a szívem.Bár ennyi pénzből én már inkább vennék új kendőt :oops: :D

ÉVA!
Tényleg!Megérkeztek a gekkóitok?Majd dobsz képet róla,légyszi!!!Bár ha jól emlékszem a tietek nem szürke ugye?Mindenesetre akkor is szívesen megnézném.Sőt ha kipróbálnád mondjuk egy nagyobb macival és olyan képet dobnál még jobb lenne.Fájdítsd egy kicsit a szívem.Bár az én álmom egy zöld/kék ellipsen,már vadásszák nekem.Persze limitált szériás volt,így igen kicsi az esélye,de hátha.

GABI!
Én kérdeztem a védőnőt,hogy sokan vannak e KArácsony környékére,és ő is mondta,hogy van jó pár decemberi kismami.Mindenesetre megbeszéltem a szülésznővel,hogy 1fős szobát akarok.Azt mondta simán megoldható és felír rá.Így megnyugodtam kissé.Főleg,hogy én nem akarom beadni a csecsemő osztályra,szeretném ha velem lenne egész nap.Csakhát ezt sok kismam nem tolerálná itt szrintem :evil:
Vendég

Sziasztok!

Láttam itt is vannak AEk-es kismamik. Nem tudjátok hogy milyen előadás témák lesznek még az AEK szülésfelkészítőjén, mert a kórház nem akarja megmondani, de viszont munka mellett nem tudunk mindegyikre menni, legalább a fontosabbakra sikerülne. persze már csak 2 lehetőség van, mivel az októberi nem jött össze.

előre is köszönjük.

Kép

Kép
Notes:

Kép
beu5
Budapest XVII. kerület

Kedves Bea! Sajnos én semmit nem tudok az ÁEK-s szülésfelkészítőről, eddig még azt se mondták nekem, hogy egyáltalán van ott ilyen. :lol:

/
lemonsong

Jó reggelt mindenkinek!!!!
Most nincs energiám visszaolvasni, de látom, sokat írtatok. Engem mostnában megtalált valami olyan álomkór, amit a terhesség elején tapasztaltam. Simán alszom 10 órákat, és nem vagyok az a teljesen fitt. Tegnap sírva hívtam a páromat, hogy álmos vagyok. Mondta, hogy akkor aludjak, mire mondtam, hogy de akkor meg haszontalannak érzem magam...na erre már mondta, hogy tényleg flúgos vagyok.
Dehát mégse aludhatom végig a napot.
Beának írtam privit, Lemon, ha érdekel, én találtam valami infót ÁEK-es szülésfelkészítőről, ami inkább szülőszoba-látogatás és szerdánként van. Ha érdekel a link, átküldöm!
tedorka

Nekünk annyit sikerült megtudni, hogy előadások minden hónap második szerdáján vannak este 6 órától (ezt álítólag Vermes doki tartja), és minden szerdán 1 órától van szülőszobalátogatás.
ezt is a szakrendelőben az asszisztenstől kapott telefonszámon keresztül tudtuk meg.4752664

Kép

Kép
Notes:

Kép
beu5
Budapest XVII. kerület

Gio, ne ijesztgess, drukkolok, hogy ne legyen semmi komoly!

Manócskák, nem semmi amit leírtál, igazi ANYATIGRIS vagy, óriási lélekjelenléttel.

Pénzt én is csak a magánrendelésen szoktam adni.
És még nem beszéltem a dokival arról sem, hogy mennyi a szülés, úgy kb.
De lehet, ezt teljesen a végére hagyon, hisz mi van, ha úgy alakul, hogy ott sem lesz?
Persze valamit akkor is adnánk, csak nem annyit.
Vendég

Szerintem nekem lesz bőven elég időm felkészülni és megnézni a szülőszobát mikor befektetnek szülés előtt. :roll: Még ha minden tök rendben lesz, akkor is esedékes pár nap a terhespatológián előtte.

/
lemonsong

Briell,én nem járok a sote tornára,doki ajánlotta,h milyne jó,de gyerek mellett nem tudok bejárni.Vidékről.

Manócskák,mikor először olvastam a történeted,akkor is kirázott a hideg,de most is....kemény lehetett...

Magzatvízhez nem tudok hozzászólni,nekem burkot kellett repeszteni.

Gabi,te már azért majdnem ott tartasz,amikor én szültem.Ha még egy-két hét van hátra,nem 6,akkor is jó.....én scep már csak 6-ot kívánok magunknak....37 hetesen szülni az álmom....

Pumi,ez a gátizomtorna se semmi.Te milyen kitartó vagy.Biztos nem guggolnék neki napi 4x...
:oops: :oops: bocs,én lusta is vagyok ám...

Olga,mindig elfelejtem írni.Te még bicózol Zizuval :?: :?: :?: dokid mit szól ehhez??Enyém 16 hetesen már csúnyán nézett rám.Abba is hagytam,amikor először keményedtem....Nálad a hordozókendő olyan sarkalatos,mint nálam a cipő :oops: nem számít mennyi van,mééég ekll....Dénesnek is mindig 2-vel több van,mint amit kihasznál :oops:

Briell,Lemon,szerintem majd a második baba várásánál lesz kérdés az rh- vérsoport.Akkor gyakran kell ellenanyagvizsgálat.Nálam is már 2x nézték,pedig rh+ vagyok.

Kép Kép
meli1118

Én is rh+ vagyok, de legalább három ellenanyag eredményem van. Az elsővel még nem volt semmi, a másodiknál már kiírták, hogy csak választott vért kaphatok, azóta mindig ismételjük, és persze mindig ugyanaz az eredmény. Gondolom ez már nem változik. Először aggódtam, aztán rájöttem, hogy ha már vért kell kapnom, akkor az már eleve nem túl jó. Akkor meg már tök mindegy, hogy választott-e.
tedorka

Briell,
én a szülésfelkészítőre szorgosan jártam (csütörtökönként négykor), de míg dolgoztam, nem tudtam menni a délelőtti tornára, most meg már túl messze van, és csak ezért nem megyek keresztül a teljes városon... Pedig jó lenne. Voltam a nőnek a szülésfelkészítő előadásán is. A Brendonban viszont lehet kapni a dvd-jét, de még oda sem jutok el... :(
Akkora hasam van már mint egy gigantikus görögdinnye!! A 34. hétben vagyok, elképzelni sem tudom, mi lesz, ha még 5 és fél hétig benn marad a lány!! :shock:
Egyébként nekem ez a harmadik trimeszter jött be a legjobban, nagyon élvezem (lehet azért mert a nyolcadik hónaptól nem dolgozok :lol: ). Bár a kis balerinánk néha komoly fájdalmakat okoz, amikor úgy dönt, hogy tágítja egy kicsit a rendelkezésére álló helyet. :D :D
Örülök hogy még mindenki egyben. 8)

Kép
apkata

Szép napot kismamik!

Gio, megijesztettél, szóval futás a dokihoz, addig is fekvés ezerrel!
Tegnap voltam szülésfelkészítőn, ahol egy szülésznő tartott előadást. pont ezekrőla vérzéses dolgokról van szó! Azt mondta a csaj, hogy ha barna színű és fájások nem társulnak hozzá akkor nincs gáz. A baj akkor van, gha élénk színű, fáj is vagy nyálkás mert az valószínű a nyákdugó. Abitonság kedvéért vigyél egy napi túléló pakkot, ha megfigyelésre bent tartanának, ahogy Olga is mondta. A magzatvíz sokkla vizesebb állagú, mint a folyás és áttetszőbb, plussz annyi kijön általában, hogy végig csurogjon a lábadon. Ami fonto, hogy mindenképp vízszerű mégha nem áttetsző is. Ezeket hallottam tegnap. :) Remélem tudtam segíteni! :wink:
A saját pocimmal kapcsolatban, ha húzódik akkor nem mensis görcsöket érzek, hanem olyan érzés mint, amikor a levegő szorul be futás közben! Sajna jobban nem tudom megfogalmazni. :? Na, de ma megyek dokihoz este 7-re és remélem mond valami biztatót! :D
Kisbabám szerintem jól érzi magát és nagyokat nyújtózik, mert teljesen átmozgatja a pocakot és ilyenkor szemmel látható merre van éppen, mert hullámzik és deformálódik az egész hasam. Van, amikor úgy befeszít, hogy majd szétrepedek.... :lol:
Manocskak, nem semmi ez a történet, Hál Istennek szerncsésen lett vége. !!!!
Meli, köszönöm, hogy válaszoltál! Kész katasztrófa, amit ki kellett állnod, de egy gyönyörűséges gyerkőcöt kaptál cserébe! :D
D egy egészségtől kicsattanó, boldog kismanó, szóval megnyugodtam egy kicsit, hogy ha ne adj Isten jövő héten meg akarna születni, akkor sem történne semmi baj! Köszönöm! :wink:
Vendég

Gio, minden oké?
Vendég

Pókica! Nagyon tetszik a babakocsitok! Nagypn jó a színösszeállítása ésa formája is! :wink:

Meli! Nem semmi hogy min mentetek keresztül! Nagyon jó bírtad! De azért reméljük most kicsit tovább marad bennt a baba.

Manocskák! Én még emláékszem a mikor irtad hogy mi történt a kisfiaddal, és napokig teljesen kivoltál! Már akkor is minden elismerésem a tiéd volt. Nagyon jó lélekjelenléted van!

Gio! Remélem semmi gond nem lesz, ha nem fája hasad akkor is pehengessél! És szép a 31+5 napos poci!! :)

Jó most így mindenkit látni iwiw-en. Mindenki nagyon csini!! :)
És én is köszönöm a pocak babadícséreteket!
Vendég

Apkata! Tolem is megkerdeztek minap, hogy melyik nap szulok...kozoltem, hogy meg majdnem 2 honap :):) En is mindig nagynak latom a pocit, de aztan ha bababoltba megyek, ott mindig latok ennek sokkal nagyobbakat :) Szoval, csak konnyeden azt az 5 es fel hetet :)

meli! Azert nem tulzom am el! A guggolos-terpeszkedos hosszu reszt csak napi 1-2-szer csinalom, raadasul resze a jogasornak, ugyhogy azon kivul csak 1-szer veszem a faradtsagot...a tobbi sima izomosszehuzas, fozes-vasalas-eves kozben, 2-3 perc. Ez a csinaldmagad nyilvan feleannyit sem er, mint a briell gatizomtorna-oraja...nna de ahhoz,hogy ezert kimozduljak, mar en is kellokeppen lusta vagyok :oops:

Gio nem ir egy ideje, ami jo hir, szerintem lepihent...hazaert a parja, es beloptak magukat a meleg takaro ala pihenni :):)

Anna! En sem mensis gorcsoket erzek, hanem csak olyan feszulest, neha hasonlit ahhoz, amit irsz. bar nekem tizenevesen voltak csak mensis gorcseim, lehet, hogy maganak az izomnak a mukodeset valaki igy, valaki meg ugy erzi. nekem ettol eszembe sem jutott megijedni :):)

Kép
pumipumi

Sprite! Igen, Toma márkájú a kocsi és nagyon örülök, hogy ilyen jó véleménnyel vagy róla. Kicsit tartok a fix kerekei miatt, hogy mennyire lesz könnyen "terelhető". Ezért is kérdeztem jó pár napja rá.
Gio! Holnap gyere a hírekkel, hogy mi történt, mi volt ez a vérdarabka. Nagyon remélem, hogy semmi komoly és ma pihenj sokat!

Ezzel a gátmasszázzsal úgy vagyok, hogy ártani nem árthat, maximum használ. Mindkét gyereknél volt gátmetszésem, egyiknél repedésem is és nekem borzasztó nehéz volt felgyógyulni belőle, két hétig sírva álltam fel az ágyból, egy hétig ülni sem tudtam, még azon a kerek, belül lukas párnán sem. Tehát nekem emiatt volt rémálom az első néhány hét. Így most kipróbálom ezt a masszázst.

Briell! Én 15-ért vettem az egészet cakli-pakli egy viszonteladótól és a régi babakocsink beszámításra kerül. Gyönyörű állapotban van, mint az új. Amit te mutatsz képen, szerintem az is Toma márka, mert ugyanolyan matrica van a vázon mint az enyémen. Szerintem sok érte 35 ezer, annyiért már vadi új Kummert is kapni, nagyon sokat nézegettem azt is. A vaterán tikotiko árulja a legolcsóbban, vadi újak. De van neki honlapja is, ingyenes országos házhoz szállítással.
Bár ha azt nézzük, hogy újonnan milyen drágák ezek a Tomák, akkor meg nem sok érte, ahogyan Olga is írja.
Nekem ritka nagy mázlim volt, ez egy privát aukció volt, nem nyilvános.
De végül úgy döntöttem, hogy mivel több gyerek nem lesz, így nem vágok bele új kocsi vásárlásába arra a másfél-két évre.
A férjem még ezt sem érti, miért kellett lecserélnem a régit, ami kiszolgálta a két gyereket. De annak rengeteg hátránya volt, amiért mindig bosszankodtam.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Tedorka! Miert nem aludhatod vegig a napod? parodnak igaza van, valakinel ez ilyen nagyon faradasos idoszak, pihenned kell, ha ugy erzed...majd leszel meg eleget "hasznos", ugysem sokat pihizhetsz majd :) tudom, hogy mindig akad mit tenni, nna de neha par oracskara le lehet dolni...ez nem lustasag!
Nna en most megyek egy hosszu, meleg zuhanyra, jajj de jo. ma nem megyek uszni, mert ferjem keson jon. hetente csak 1-szer tusolok itthon (meg 1-szer furdok anyospajtinal, a tobbi a klubban), ugyhogy nem sajnalom a vizet...neha annyira megtelik a tusolotalca, hogy kiskacsat lehetne usztatni...tenyleg, lehet, hogy most kiprobalom Azzurra halacskas vizhomerojet :):) jajj de kisbaba vagyok :oops:

Kép
pumipumi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?