Pumi, olvastam,h. a szoptatás alatti teherbeesésről kérdeztél.... nálunk is még bőven szopizott a kisfiam, sőt összesen kétszer jött meg, amikor úgy döntöttünk, jöjjön a második, és azonnal megfogant, az első hónapban! És utána még 4 hónapig szopizott a fiam, szóval nem az volt, hogy már csak egyszer v. kétszer egy nap. Lehet ez is alkat kérdése, nem tudom.
Csillag, a befordításról én is hallottam rosszat... barátnőm kifejezetten kérte, ne fordítsák, biztosan oka van annak, hogy faros maradt, inkább vállalta a császárt... és nagyon igaza lett, utólag mondta a doki, hogy ott volt a nyaka előtt az egész köldökzsinór, így ha leerőltetik, gyakorlatilag megfojtották volna, nem véletlenül nem tudott magától befordulni... asszem én is úgy lennék vele, hogy még ha nem is tudom, lehet komoly oka annak, hogy nem fordulgat.
Súlygyarapodás: a dokik általában nem azért ellenzik, merthogy nem megy le szülés után ( gondolom az nekik édesmindegy), hanem a különböző szövődmények miatt... rólam 10 nap alatt lement szinte minden, csakhogy vizesedtem, romlottak a vérkép-eredményeim, nem tudtam rendesen tágulni ( sajna az ember odalent is vizesedik ilyenkor, nem csak máshol, és ez nem segít..), szóval ilyesmikre gondoltam. Nagyobb az esélye a sima és könnyebb szülésnek, ha kevesebbet hízik a kismama, ezért mondogatják ennyit a dokik. Meghát kevésbé terhelődik a szervezet. Mindezek ellenére én most is sajna ugyanolyan ütemben hízok, mint az előző várandósságom alatt, úgyhogy most is gondolom fent lesz a plusz 20 kg... szinte állandóan ennék

Ez van. Engem mondjuk a védőnőm éppen nyugtatni szokott, sosem cseszeget, pedig 13-14 már néhány hete is rajtam volt..
A H1N1 oltás meg már egy közröhej...
Szülés alatti fájdalom szerintem annyira más mindenkinek, nem lehet azt megállapítani szerintem, kinek mennyire rossz. Ismerek olyat, aki napokig vajúdott, többször szó szerint elvesztette az eszméletét szülés alatt...ezért nem mer többet szülni... meg olyat is ismerek, aki kisebbfajta nyomást érzett már a tolófájások alatt, előtte semmit...meg persze olyat is, akinek átlagos szülési fájdalmai voltak. Nem lehet azt tudni, mennyire erős, vagy mennyire kibírható a másik fájdalma, hisz mindenki csak a sajátját éli át. Van, aki szerencsésebb, más nagyon megkínlódik. Nem egy embertől hallottam, hogy nemhogy EDÁ-ért, hanem azonnali császárért könyörgött egy idő után, miközben félig nem volt magánál... Így mindenki álláspontja indokolt lehet.[/b]