A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

TSzilvi: sertéstarját pácoltam, vöröshagyma, fokhagyma, mustár, só, bors, olívaolaj, sör. Holnap sütöm :lol:

Kíváncsi vagyok milyen lesz :lol:

Szilvi
huszilvia

Sziasztok,

Küldök egy fotót magamról, múlt vasárnap készült. Azóta csak nagyobb lett a hasam.
Kép

Jó éjszakát mindenkinek!

Ui. Aki nem szeretne nyugodalmasat, annak mozgalmasat.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Edina, Gréti gratulálunk, sok boldogságot, nyugalmas éjszakákat és sok-sok tejcit kívánunk!

Kép
Kép
34372

Sziasztok, most tudtam csak jönni.
Ti aztán jól beindultatok, most csak kapkodom a fejem, hogy mindenki hirtelen szülni akar, még az is, akinek még azért hetei lennének. (ügye Kata, Szilvi, Enikő?)

Zsuzsi, nekem ugyanezek a tüneteim vannak már 6 hete, igaz mindig mondja is a doki, hogy most már bármikor beindulhat a szülés. Aztán a következő vizitnél vigyorog. nagyon csini vagy még mindig :)

Az uh-s súly tényleg csak becslés...azért támpontnak jó, hátha fél kilónál többet nem téved :) Móni, tényleg a fejkörfogat számít. Ha a feje kibújik, mindegy mekkora a babó. (azért cáfolni lehet)

Torzulás: Nemrég visszanéztem a régi képeket. Pl. Blanki születése előtt egy héttel is készült. Hát csajok, én akkor nem vettem észre, hogy torzultak volna a vonásaim, és a család sem (vagy nem vallották be). De utólag keményen látszott a kalácskép. Teljesen felpüffedve, vizesedve. Angelinás száj, krumpli orr. Ja és toka. A bőr mondjuk szép sima és feszes :)

Móni, nehogymár ne legyen net...:( A sátras megoldás nem rossz :)
Ja, megnem mondom, hogy mi tart a mentőnek annyi időbe míg kijön, de sok...Amúgy gyalog 10 perc lenne, de ott a bőrönd is. Most akkor szurkoljunk a magzatvizes verzióhoz? Eleinte a babakocsihoz sem ragaszkodtál :):):)
Milyen kúp, a glicerines? Olyat én is akarok vinni. Be ne vegyétek azt a lötty hashajtót, amit sok kórházban adnak szülés utáni eredménytelenség esetén. Puffasztja még a babót is, amúgy meg semmi hatékonysága.

Apa írt, hogy már csak 5 nap...Ja neki "csak", nekünk "még" 5!

Vick, szegény! Ilyenkor már tényleg megkönnyebbülés lenne túllenni az egészen. No, de gondolj arra, hogy Vince az irányító.

Én még várnék 2 hetet, szóval mindenki másnak szurkolok, akinek már mehetnékje van :):)))

Kíváncsian várom a híreket, ki lesz a következő babás?

Ja, még: Kata, én nem értem ezt a tb dolgot. Szerintem úgy van, ha tb kifizető a munkahely, köteles kifizetni, aztán majd elszámol a tb-vel. Ha a többieknek már utalt, akkor neked utaljon utólag, soron kívül. Vicces, hogy kérvényt kell benyújtani, hogy megkapd a saját pénzedet. Ja és ezt még valaki el is bírálja...No de mi is megjártuk a hadak útját, leordítottuk pár nagyfejes haját, érdekes módon azóta fizetnek mint a kisangyal.

Enikő, azt tudjátok ügye, hogy GYES-re elmehet az Apuka, vagy nagyszülő is, mert az munka (nincs megszabva az óraszám) is igényelhető. Ha gondolod, leírom priviben, hogy kell intézni. Nem egy nagy összeg, de ami jár, az jár.

Mangora, nálunk Anyu és a Nagynéném viselik gondját a nagypapámnak. Én csak hallomásból tudom, hogy mennyire kemény, szóval minden elismerésem. Picúr mellett meg főleg. Irígylem, hogy ilyen ügyin megoldod, én már rég kibuktam volna.

Na jó, már túl sokat írtam...
Friday, Kriszti, Vick, Móni, Felur (uh remélem,hogy senkit sem hagytam ki) drukk hétvégére!

Jó éjszakát mindenkinek! Igaz...mindenkinek olyat, amilyet szeretne :)
R

Kép
Kép
34372

Sziasztok!

Még egy utolsó kukkantás alvás előtt.

Móni, örülök, hogy sikerült megvenni a babakocsit.

Kankalin, csini vagy a képen!

Rólam apu holnap akar csinálni, majd teszek fel. Hozzád képest akkora vagyok, mint egy ház! :lol:

Babóca nálunk is igen aktív most az este, feszegeti a határait rendesen....

H.Szilvi: írd meg, fini lett-e a hús. Ha bevált a pác, én is kipróbálom, mert jól hangzik!

Szép álmokat mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Hali!!!

Szilvi, ilyenkor amnioszkópiát csinálnak.Nem kell hozzá magzatvizet venni,hanem a méhszájon keresztül felnyúlnak a burokig egy kis kamerával és megnézik a burok állapotát és a magzatvíz színét.

Vick,remélem alakult a helyzet az éjszaka.

Ma délelőtt mi is elmegyünk vásárolni,jó sokat fogunk mászkálni,remélem jelent majd valamit.

Én most rántott húst kívánok.... :roll: :roll:

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,
Nem akarok túltengeni, de nagyon izgulok. Remélem, hogy nem unjátok, hogy este-reggel itt vagyok.

Tudjátok, itthon vagyunk már jóideje, és alig várom, hogy dumcsizhassak Blanin kívül mással is. Napközben Blanki, de....

Dorka, nekem is eszembe jutott, amit Czeizel mondott, hogy a legtöbb vírus (pl. influenzák) nem jutnak el a magzatig, de pl. a himlők fajtái igen. Szóval nem alaptalan para. Ja, és több hétig lappang a tünetek előtt, amikor már fertőző.
Nekem is tetszik, hogy a párod így megfigyelte ezt a teliholdas dolgot :)

Zsuzsi, először nem akartam ezzel előhozakodni, de hozzád képest én egy nem is tudom mi vagyok. A bálna túl enyhe jelző. Lám, jót tesz a munka :) Lehet, én is teszek fel képet (ja nem tudok, mert Apa elvitte a gépet)

Felur, megnéztem a képe(ke)t, nagyon jók! Olyan kis édi Lilla becsavarva abba a fehér törölköző(?)be. Akkor neked is már nagyon közeleg (bármennyire nem jelent is semmit a nyákdugó)

Szilvik, nektek van becenevetek?

Kriszti, na ez a vásárlás, hátha segít....

Később még jövök, lesni a mai híreket :)

Pussz,
R

Kép
Kép
34372

Mangora cserélt valakivel számot?

Kép
Kép
34372

Sziasztok, jó reggelt!

Végre ma jobban aludtam. Mi is megyünk vásárolni, a páromnak új öltöny és új cipő kell, jövő szombaton én már nem leszek kísérgetésre alkalmas :wink:

Reni, írj csak szépen, amikor van időd, nekünk lesz mit olvasni :-) Elhiszem, hogy vágysz a társaságra. Igen, még 5 nap, addigra betöltitek a 37. hetet és talán jöhet Bíborka is. Úristen, addigra én Anyuka leszek!
Ja, ha Neked hetek óta ilyen érzéseid vannak, akkor nem aggódok. (Mára egyébként teljesen elmúlt.)
Nagyon aranyos vagy, köszönöm a dícséretet! Dorka, Neked is!
Azért nekem így is hihetetlen, hogy mekkora vagyok. :roll: Kész csoda, hogy még nem repedt szét rajtam a bőr. :oops:

Dorka, várjuk a képet, meg rólad is Reni (ha hazatér a fényképezőgép).
Ha elkészülünk a babaággyal, teszek fel arról is.

Mangora, tényleg Te kinek szólsz? (ToldiSzilvinek? Vagy rosszul emlékszem?) És hol voltál tegnap? Igazolást kérünk.

Fleur, nagyon helyes rólad a kép a szülés előtt!

Telihold: nálam más hatást vált ki, korántsem ilyen kellemeset. Nem tudok aludni, sőt az egész család nem tud olyankor...
Mikor is lesz telihold? Hat nap múlva? :roll: Ja, nem az egy Ken Follett regény címe :P

Móni, gratulálok a kocsihoz! Annak meg külön örülök, hogy tudtatok vele BKV-zni. Azt majd én is szeretnék. A mózessel mondjuk nem tudom, hogy fog-e menni. :roll:

ToldiSzilvi, ne is foglalkozz az emberekkel, mindenkinek muszáj valamit hozzáfűzni, ha meglát egy kismamát. A legjobb: még egyben? Mintha nem lenne egyértelmű...

Krisztinaa, jó mászkálást, hátha meghozza a várt eredményt!

Na, majd benézek még én is, várom a híreket!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jó reggelt mindenkinek,

bekukkantottam, hátha lett reggelre újabb babó...

Nagyon rosszul aludtam az éjjel, hajnalban meg olyan görcsre ébredtem,a derekam meg farcsontom frankón fáj....

Reni, egyrészt a szülésznő szabija miatt paráztam rá a korábbi időpontra, másrészt Márk méretei miatt, ha tényleg ekkora,nem fogok bírni még 3-4 hetet,igaz már most se bírom.
Mi örülünk ha sokat tudsz jönni :lol:
Angelinás száj,hát,sok pasi örülne neki :lol:
Táppénz ügy:TB kifizető hely, csak átvette más, írtam és most kavarc van, meg ugye a nagy multi...

Zsuzsi, jó a kép, nekem óriási a pocim hozzád képest és te nemsoká anyuka leszel tényleg...

Krisztina,remélem beindulsz, lépcsőzz is kicsit, már ha bírod szusszal

ToldiSzilvi, nekem ez a borda-rekeszizomnyomás hetekkel ezelőtt volt, most hogy lement a poci, már nincs és a gyomorégés is elég light-os.

Csajok, állandóan figyelem a bugyimat ha elmegyek pisilni,ti is?
Múltkor az új wc papír mintájára komolyan ráparáztam.

Móni, de szupi babakocsi is megvan, majd küldjél képet,ok?
Ma akkor cipekedés?
Ki tudja, a költözés lehet beindít...

HuSzilvi, pácolt husi, nyami-nyami.

Mangora?Merre jársz???

Dorka=ház :lol: , ezek a hasonlatok jók.Képet azért mellékelj.
Estére Márk is beindul rendesen, ha nem feküdnék olyankor,ki se bírnám talán hallod.

Elvileg az új kressz szabályzat szerint a mózesnek is beköthetőnek kell lennie már a kocsiban, remélhetőleg ezt nem pont a kórházban frissen hazatérő újszülöttes családokon tesztelik...
Mi múlt szombaton próbáltuk be a peg perego navetta mózest,mert van hozzá öv is, hát elég nehézkesen ment, végül a férjem benn is hagyta az övet,hogy azzal ne kelljen vacakolni, ha eljön az idő.
Rohadt nagy helyet foglal ez a mózes(ezért már most nem szimpi!), az ok hogy egy picibabának ez a legkényelmesebb, de én kb fél fenékkel férek el hátul mellette, pedig nagy kocsink van
.
Na ma d.e almás-fahéjas muffint akarok sütni, meg takarítgatni picit, este meg vendégek.

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Látom, lassan ébredezünk...
Hol van már, hogy akár 10-ig is tudok aludni hétvégén....
És egy darabig nem is lesz ilyen! :shock:

Lányok, éjjel 3-kor arra ébredtem, hogy iszonyúan fáj a derekam. egy ideig nem is tudtam mozdulni. Volt valakinek ilyen (az intenzitásra gondolok)? Nem csak úgy fájdogál, hanem NAGYON.
Most persze semmi, de nem tudom, hogy örüljek, vagy sem.
Ja, és minden átfordulásnál kattant is a derekam....

Reni, várjuk a képet! :lol:

Szép napot mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Kata egyszerre írtunk!
Ezek szerint nem voltam egyedül az éjjel a derekammal!
Ez azért megnyugtató.

A WC papírt én is ellenőrzés alatt tartom... :D

Kép
traudorka

Sziasztok:)
Én is ébren vagyok, de reggeli kávé nélkül annyira tompa, hogy írni is alig bírok.
Sajnos a kávéfőzőnket jelenleg csak a férjem tudja használni, (hasizomból kell szétcsavarni), ő meg csak nemrég kelt fel.

Tényleg, mi lehet Mangorával???

Zsuzsi, megállapítottam, hogy neked nem torzult el az arcod:)))
Nagyon kis csinos maradtál. A baba nem lehet ám annyira kicsi...
A férjem simán felrakta egyedül a HÉV-re a kocsit, mózessel mindennel, igaz, ő magas.
Szerintem kis segítséggel menni fog nekem is, neked is.
Én belegondoltam, és nagyon nem bánnám, ha akkoriban szülnék, amikor te.

Dorka, várom nagyon a házméretű képet (rakok fel én is egyet, tegnapelőtti... és hát elég bálna...). Mondjuk alapból is nagyobb vagyok Zsuzsinál, és én is 4 kg-val születtem, nem lehettek illúzióim:)

A derekam fáj rengeteget, de nem ANNYIRA - a csont fáj vagy nem? (nekem inkább a csont, és szerintem simán csak nyomja a hasam stb.)

Reni, jó kérdés:-) már magam se tudom, mit szeretnék. Most azt a verziót "preferálom", hogy kedden CTG után benntartanak (de nem adnak hozzá semmi szert, beindul magától...) Én elég rendesen félek ettől a kiköltözéstől, pedig a SOTE-ra csúcsforgalomban is max 1 óra bejutni a XVI-ból...
Amúgy azt hiszem, én elindulnék gyalog, ha 10 percre lenne a kórház.
A szülőszobai cucc nálam 1 kis hátizsák, a bőrönd a többivel ráér.
Bevallom, néha viszem magammal...

Visszatérve erre a glicerines kúpra, ezek szerint nálunk beöntés helyett adják... én néha "rászorultam" eddig is, és szerintem nagyon jó, nem okoz ugye görcsöket stb... Szóval ez itt a reklám helye. Jó ötlet bevinni későbbre is.

Szilvi, nem megyek jógázni, pont akkor jön a tesóm, fuvarozni az utolsó dobozainkat.
Ez a sörös pácolt hús nagyon jól hangzik:)

Basszus, én is nagyon izgulok. Ma még megpróbálok benézni délután, holnap nem tudom, sikerül-e (de ha bármi van, írok sms-t).

Mindenkinek szép napot,

Móni
monke

A torzult arc helyett mondjuk kicsit "holdvilágképem" lett:)

Nagyon drukkolok mindenkinek és gondolok Rátok.

Puszi
Móni Kép
monke

Sziasztok!

EDINA, GRATULÁLOK GRÉTIHEZ, NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT ÉS JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK NEKTEK!!!

Én is előkerültem. Tegnap már hulla voltam, mirehazaértem, így bedőltem az ágyba, elaludtam és utána hajnal 1-től fent voltam vagy 2 órát... :( Egyfolytában a szülésen gondolkoztam, hogy vajon milyen lesz.
Ma meg egész nap görcsölgetek meg keményedek... készülődik már Marci is, de azért nem szeretném, ha péntek előtt elindulna :)
Holnap jön tesóm, csinál rólunk és a gyerekszobáról is képeket (fényképész a lelkem :lol: ) ha megkapom őket, akkor én is rakok fel!

Móni, tök jó a kép! Torzult arcod tényleg nem látszik :D És nem is vagy bálna!
Táppénzek papírról nekem annyi, hogy nekem is nov 1-ig adta a doki ki, de mondta az asszisztens, hogy nehogy addig legyen valami :D
Grat a babakocsihoz!

TSzilvi! Ha Máté így "beszorul" próbáld ki a hasi légzést!!! Az nagyon jó, mert kap egy kis teret a bébi és tud mocorogni, nagyobb az esélye, hogy kiszabadul a bordád alól!

Zsuzsi, csini vagy a képen nagyon!

Reni, köszi a bíztatást.Még én sem tudom hogy fogom bírni majd babóval együtt nagyit... :shock:

Fleur, jók a képek nagyon!

Dorka, a derékkattogás nálam is sokszor van,még felálláskor is és már elég régóta...

Így utólag is bocsi az eltűnésért, és köszi az aggódást! Ha van valami esemény,akkor TSzilvinek mindenképp írok vagy hívom, meg még párotoknak meg van a száma. Tényleg csak a fáradtság volt tegnap délután,ami miatt nem jöttem. Apa egyébként hazaért rendben, sokat beszélgettünk este vele is, mert ugye a császár kiírását csak telefonban tudtam neki gyorsan elhadarni, kikérdezett részletesen mindenről :D Azért kicsit kezdek félni én is :D Mi is lesz, hogy is lesz, stb.
Ma délutánra nálunk is vásárlás, főzés meg talán séta van kitűzve programként. Csak semmilóti-futi, hiszen ez az utolsó hétvégénk kettesben. A délelőttöt is ellustiztuk rendesen :D

Szép napot mindenkinek!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!
Ma reggel 7:37-kor megszületett Gréti, 3920g, 50cm, mindketten jól vannak.
üdv,
Friday-apa

Kép
Kép
friday

NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNUNK FRIDAY ÉS PICI GRÉTI!
JÓ EGÉSZSÉGET ÉS SOK TEJCIT!

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Először is hatalmas gratula a második babához, Fridaynek és Grétának is nagyon jó egészséget kívánok!

Voltam amnioscopián,megnézték egy csövön lévő kis lámpával a magzatvíz színét, minden oké, tiszta. Kezdek végre tágulni, 1 ujjnyira vagyok eddig nyitva. Megmondom őszintén, kapaszkodtam a vizsgálat alatt rendesen a lábtartóba. Utána is fájt még egy jó darabig.Mostanra kicsit jobban vagyok. Holnap menni kell nst-re.

Az éjszakám katasztrófa volt. Dorkához és Katához hasonlóan fant voltam éjjel fél2 és kb. 3 közt. Agyaltam is, meg fájt is a pocim. Hajnalban, mint valami becsípődés berándult bal oldalon alul a hasam, megmoccanni nem bírtam, csak lihegtem nagyokat.

Nézegetem a karácsonyi ajándékokat a neten, hátha kapok valami jó ötletet, mit vegyünk a lányoknak. :)

Szép napot nektek és sok erőt!

vick
Kép
Kép
ervick

[color=red]Friday!!!!

Gratulálunk nagyon jó egészséget és sok tejcsit!!
Szép nagy baba lett!!!!![/color]

Nem semmi a két Gréta érkezett először :lol:

Móni!

Jó lett a kép! És tényleg nem vagy bálna!!!!!
Ez a bent tartanak variáció nekem is bejönne......mindegy csak ne itthon kéne agyalni hogy az vagy nem!!!

Zsuzsi!

Te is nagyon csini vagy ám!!

Reni!

Tényleg lenne még pár hetünk, de én a hjövőhét végének nagyon örülnék már, egyrészt mert nagyon szeretnék már újra babázni, másrészt túl lenni a szülésen!!!

Tényleg kinél hány nap a kórházi tartózkodás??
Itt 3 nap után mehetsz ha minden oké, de pl nekem Anna 4.nap sárgult be akkor rohanjak vissza vele!!!????

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Vick!

Azt hittem már te is szülni vagy!!!
Na most kiváncsi leszek az aminó indít e v.mit???
Tényleg elég kellemetlen vizsgálat, remélem nem kell mégegyet kibírnod!!

Karácsonyi ajándék: Én is folyton azon agyalok mit kéne venni Annának, eddig konyhára laptopra meg orvosi táskára gondoltam.

Ez a becsípődés egyik oldalt nekem is szokott lenni, de én inkább görcshöz hasonlítanám. szerintem akkor v.mit elnyom a baba!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sok boldogságot Friday és Gréti!!!

Kép
monke

FRYDAY: GRATULÁLUNK!!!!!!!!!

Na, tényleg beindul a babagyár.... :lol:

Móni, csini vagy a képen.
Nekem lehet hogy csak holnap lesz kép, apuék temetőznek egész nap.

Nem tudom, szerintem a csontom fájt az éjjel. Most nyugi van.
Sajtos rudat sütök, elég egyszerű a recept és nagyon finom. Ha valakit érdekel, szóljatok és leírom.

Délután pihi, aztán anyuékkal társasozunk.

Jó pihenést mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Sziasztok!

Friday gratulálok , és sok boldogságot, egészséget és sok sok tejecskét kivánok nektek! :lol:

Szilvi köszi a receptet ! Majd kiprobálom , csak most vasárnap sült csülök lesz krumplival nálunk a menü ..!

Zsuzsi, Móni tök ari kismamik vagytok!!!

Vick örülök h azért minden rendben van Vincével! :wink: , most már csak kibújik!! :D

Mangora köszike a jó tancsácsot csak sajna nagyon nem tudom hogy kell pontosan csinálni a hasi légzést!! :oops: !

Mi is megyünk este vásárolni , du meg jönnek a barátaink!

Majd még este benézek!!

puszi

Szilvi

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

hahó,

Csak gyorsan beugrottam, van-e újabb baba, és NAHÁT!!!

Friday: GRATULÁLUNK, SOK BOLDOGSÁGOT ÉS JÓ EGÉSZSÉGET MINDANNYIÓTOKNAK!!!!

Móni, Zsuzsi: jól néztek ki!

Majd holnap bővebben jövök.

Puszi

Szilvi
huszilvia

NAhát, de jó!

Friday, sok boldogságot és egészséget kívánok nektek!

TSzilvi, a hasi légzés annyi, hogy nem a mellkasodba, hanem a pocidba veszed a levegőt. Ez egy nagyon jó lazító gyakorlat is pl vajúdás alatt. Legjobban úgy tudod begyakorolni, hogy az egyik kezed a pocira teszed, a másikat a mellkasodra és úgy veszed a levegőt, hogy a mellkasod ne emelkedjen. Ha már jó sokszor csináltad, akkor menni fog kézrátétel nélkül is! Próbálgasd, és szólj, hogy hogy válik be. Ja, és ne lepődj meg rajta, ha a picúrkád aktivizálja magát :) Ezért jó ctg alatt is ezt alkalmazni,mert feltudod vele ébreszteni babót!

Vick, tök jó, hogy legalább tágulsz már,remélem a vizsgálat a maga kellemetlensége mellett meghozza a várva várt eredményt és holnap felőletek is jó híreket hallunk! Azért gondolom elég kellemetlen lehetett, nem csodálom, hogy még utána is fájt :shock: De legalább minden rendben!!!

Mangora

Kép
mangora

Friday, gratulálok Grétihez, nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok Nektek!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Megvagyunk mi is, minden rendben. Ma nem érzek fájdalmakat. Délelőtt vásárolni voltunk a páromnak, aztán ebéd a húgomnál, majd bevásárlás, hogy Anyukámnak legyen miből főznie, ha itt lesz :wink: , aztán pedig még találkoztam egy barátnőmmel egy teázóban. Most kicsit pihenek, hiszen mégiscsak ez az uolsó hétvégénk kettesben.

Manogra, a hasi légzést kipróbálom én is, hátha.

Móni, nagyon csinos vagy a képen, tetszik az új hajad :-) Nem is vagy elbálnásodva és szerintem az arcod is rendben, nyugi.
Akkor drukkolok, hogy kedden bent fogjanak :-)
Hallottam már pár ilyen történetet.

Krisztina? Csak nem még mindig sétálgat? :wink: Vagy valami esemény lenne náluk is?

Vick, örülök a tágulásnak.

Bocsánat, ha valamire nem reagáltam, majd még jövök később.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hali!!!

Friday,gratulálok!!!!!!!Sok sok boldogságot a picurkátokhoz!!!!

Vick,nem hangzik jól ez a vizsgálat :shock: Ki csinálta??A saját doki csinálja vagy éppen aki ott van?És hol ?Lennt az ambulancián??

Mi vásároltunk egész délelőtt,utánna főztem,jól elfáradtam,de semmi.
A derekam már nekem is fáj folyamatosan,éjjel is.

Ja és wc papírt én is figyelem :D :D :D

Ma mikor sokat állatm,jött egy nagyobb adag valami,de inkább folyásnak néztem mint bármi másnak.

Mostmár én is állandóan felnézegetek,hátha van új fejlemény.

Ma teljes borotválkozás megvolt,beraktuk a légzésfigyelőt a kiságyba....úgyhogy jöhet Anna!!!

Jó éjt csajok!!

Kép

Kép
krisztinaa

Friday, Gréti gratulálunk! Sok boldogságot, elegendő tejcit kívánunk!

Nahát, milyen kis husi baba lehet Gréti, 50 cm, és majdnem 4 kg.

Móni hallod, még csinibb vagy, mint amikor élőben láttalak. A kozmetikust cseréld le, rossz a hozzáállása.:) Ha beindul Dávid, tényleg értesíts minket :)
Na én a gyalogos megoldásban nem nagyon gondolkodtam. Hiába, el vagyok már kényelmesedve :) ÁÁÁ sehogy sem jó, muszáj megvárnom a jövő hét csütörtököt, addig ahogy a dokid mondaná: nem szülhet!

Kata, őszintén remélem, hogy rendeződik a táppénzügy. A multiknál lévő kavarokról én is tudnék mesélni. Pl. képzeljétek januártól nekem elkezdek fizut utalni, mintha dolgoznék. Senkinek nem tűnt fel, hogy nem...Nekem kellett telefonálgatni, hogy még gyeden vagyok.
Ez az ellenőrzés szerintem természetes, én van, hogy csak azért megyek wc-re, hogy megnézzem mi újság. (a folyás miatt mindig érzek valami furit)

Dorka, én kipróbálnám azt a sajtost :) Ilyenkor tágul a medencecsont is (felkészül a szülésre).

Vick, Enikő, én Blaninak karácsonyra babaházat szeretnék csinálni. Többek között ezt szeretném még lebonyolítani szülés előtt, mert aztán már nem valószínű, hogy lesz idő rá. Már megterveztem részletesen, hétfőn megyek a lapszabászhoz és fenyőből kivágatom az elemeket. Elég időigényes lesz, de most még talán menni fog. Blani amúgy imádja az orvosi felszerelést, és az uncsitesóknál a konyhát is. A játéklaptop nem érdekli, már mutattam neki.

Itt kb. 4 napot kell bentmaradni szülés után. Azért kb., mert én pl. éjszaka szültem, mégis kiengedtek a 4. nap reggel. (így lényegében 3 nap volt)

Kriszti, Vick, most akkor szurkoljunk holnapra, vagy a nov. 1-et kihagynátok?

Móni, alakul a tábla :) Köszi, hogy vezeted. Mikor alszotok előszor az új lakásba? Ma?

Jó éjt mindenkinek!
R

Kép
Kép
34372

Sziasztok!!!

Most értünk haza nem rég a vásárlásból!
Mangora köszi a hasi légzést már gyakorlom is! :lol: !

A WC papíros dolgot én a 8 . hét óta figyelem a vérzés miatt.. ami akkor kezdödött, azóta résen vagyok! :lol: :lol: :lol: !

Ha jól tudom nálunk is 3 éjszakát kell bent tölteni a korházba! :( !

Dorka a Sajtos süti receptjét én is kérem szépen!!! Köszönöm!!

Reni ilyen nekem is volt még az elején h kaptam fizut és közben meg táppénzen voltan és nekem kellett visszautalnom nem kevés pénzért! :( !

Mangora.. már akartam írni... csak mindig elfelejtettem, hogy állítólag a korházba bejön a területileg illetékes önkormányzat és a picinek a papírjait megcsinálják legalábbis még két évvel ezelőtt ez volt mondta a sogornőm.. nem tudom azóta hogy változott??? Ja és az alapítványi szobát állítólag úgy kell fizetni h kapsz egy csekket ... te is így tudod???

Tegnap este én is kicsit görcsöltem már .. nagyon rossz volt de mondta h ez még lesz rosszabb is! :(

Borotválás dolog .. mire szülni mennék tuttira megint lehetne előlről kezdeni! :D

MÁr nem tudom ki kérdezte de van becenevem Szisza, béb
Na megyek!!

Lehet hogy még benézek!

Puszi

Szilvi

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

TSzilvi, arról nem hallottam, hogy a kórházba kijön az Önkormányzat illetékese, de kitapasztalom és beszámolok róla :D :lol:

Másik, az alapítványi szobára nekem is azt mondták, hogy csekket adnak róla és utólag kell befizetni. Azt hiszem 5ezer a kétágyas és 7ezer az egyágyas/éjszaka.
És igen, 3 éjszakát kell bent tölteni, de attól is függ mikor születik meg a kicsi, mert a délelőtti babáknál már az azna este is számít, a délutánikanál meg + 1 éjszaka (valahogy így magyarázta a szülésznő, demajd rákérdezek, ha már ott leszünk)

Dorka, sajtos süti recept nekem is jöhet :lol:

Épp most sütök apukámnak püspökkenyeret. A héten volt a szülinapja és nagyon szereti, holnap megy hozzájuk párom és elküldöm neki!

Rájöttem mitől kezdtem el parázni éjszaka... a kiszolgáltatottságtól. Ott leszünk bent tehetetlenül másokra utalva. Jaj, de utálom ezt az érzést... :shock:
De szerencsére azért apa majd vigyáz ránk!

Mangora

Kép
mangora

sziasztok,

jól sikerült az esti vendégség, csak elfáradtam, éjfél után mentek el tőlünk.
Kicsit hulla vagyok, elrámolom a cuccokat, aztán csinálok egy kis fasírozottat krumplival ebédre, ennyi lesz a mai ténykedésem.
Farcsontom fáj mint az állat, folyásom, az nekem is van bőven.

Remélem ma úb babával gazdagodik a fórum Krisztina vagy Vick jóvoltából :lol:

Sote 2-n nincs alapítványi szoba, csak 4-ágyas.Valahogy csak kibírom majd, csak ne legyen igai 8 keres őslakó a szobában, seregnyi büdös látogatóval, akkor kibírjuk vhogy...

Reni, saját készítésű babaház, szuper ötlet.Remélem meg tudod még valósítani.

Dorka, receptet én is kérném, uram inkább sós szájú.

Mangora, a kiszolgáltatottságtól félek én is a legjobban talán
:oops:

ToldiSzilvi, jó lenne ha ezt az ügyintézést benn meg tudnátok oldani, kíváncsi vagyok rá.

Móni, jó költözést mára, remélem kedden benn marasztalnak.No torzult fej, jó a séró.

Zsuzsi, megint mozgalmas szombatod volt hallod.Tényleg utolsó hétvégétek, izgi :D

Majd jövök még,

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Jó reggelt!!!

Reni,jöhet ma Anna,nem zavar hogy mindenszentek van.Nekem igazából nem jelent semmit,mert mi így is úgyis kijárunk minden héten a temetőbe,nem csak ilyenkor emlékezünk :(
Egyébként halottak napja holnap lesz.Ma mindenszentek.

Nálunk azt hiszem 10.000/nap a szoba és egy ágyas.Én sajnálok rá ennyit.Egyébként is 4 ágyas szobák vannak,és utálnék egyedül lenni.

Délbe séta..... :D :D :D :D

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

Hú, Kata, ez a vendégség azért nem semmi. Tessék szépen aludni délután egyet, jó?
Én biztosan aludni fogok egy nagyot, mert borzasztóan aludtam éjjel, nem tudom, hányszor ébredtem fel, menzeszszerű görcseim voltak, de csak a has alsó részén.
Biztosan Márk nyomja a farkcsontodat, elhiszem, hogy borzasztó.

Ja, tegnap kozmetikusnál is jártam fazon-ügyben.

Kata, nem SOTE I-t akartál írni?
A II-n van alapítványi szoba, két darab, de még a szülésznő is eltanácsolt tőle. Ott is 4 ágyasok a szobák, de a látogatók nem jöhetnek be, csak a lépcsőházban lehet velük találkozni és üvegen keresztül megmutatni a babát. Muszáj kibírni azt a 72 órát odabenn. Ha este születik a baba, akkor viszont plusz egy éjszaka.
Ha szerdán szülök, szombaton jó lenne már itthon lenni.

A sajtos süti receptjét Dorka szerintem nyugodtan írd be, biztosan nagy sikere lesz.

Reni, nem semmi vagy, hallod, hogy itt a finisben babaházat készítesz! Gondolom, mindezt majd titokban, ugye?

Egyetértek, Vince vagy Anna legyen a következő baba!

Móni, Neked megvan még a számom? Mindenképp írj, ha bent fognak vagy valami. Ha még kedden, kérlek foglalj nekem egy ágyat. :wink: Mikortól is nem lesz neted?

Én ma lencselevest főzök (aztán úgysem ehetek majd), és hozzá mirelit szilvásgombócot főzök ki. Jön a húgom is át. Viszont Kata fasírtjá megkívántam, nekem is van egy kis darálthúsom. Na, majd még meglátom.

Jövök majd még!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Sajtos: 50 dkg liszt, 50 dkg túró, 50 dkg ráma, 2 tojás sárgája, só. Összegyúrni (jó ragacsos), utána be a hűtőbe 2 órára. Kivenni, kb. 8 mm-re nyújtani, megszórni reszelt sajttal, csíkokra vágni. 175 fokra előmelegített sütőben sütni.

Ez jó nagy adag, ha csak a családnak lesz, elég a feléből. Nekem mindig sikerem van vele. Dobozban jól eláll.

Kata, örülök, hogy a vendégség jól sikerült.

Reni, ez a babaház ötlet nagyon jó, sok sikert a megvalósításához!

Szép napot mindenkinek:
Dorka
(Kíváncsi vagyok, ma jön-e újabb baba... :D )

Kép
traudorka

Zsuzsi, dehogynem, SOTE 1-et akartam,, látod milyen friss vagyok :?
Képzeld, ott be-ki járnak az emberkék a szobákba, a folyósón, nincs semmiféle üvegajtó, elég gáz.
Ha odaadják Márkot egész napra, lehet magam mellé veszem az ágyba, nehogy vki elcserélje már :lol:
Már elrámoltam a cuccokat, még felmosok aztán kész.
Fazon gyanta-de jó hogy megcsinálták.

Krisztina, igazad van, nem a dátum számít...
Csak bújjon már ki.

Dorka, tök jó a recept, lehet jövő héten kipróbálom.175 fok, de milyen sütőben és kb hány perc?

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Jó reggelt!

Kata!

Jól értem beengedik a látogatókat a szobába????
És ha épp szoptatsz vagy akármi????
Itt egész nap velünk van a baba nem viszik el csak ha vmi van én is úgy gondoltam magam mellé teszem majd alukálni!!

Reni!

Te aztán nem semmi egy csaj vagy!!! Babaházat csinálni.....biztos hogy egy ilyen a legszebb ajándék amit saját kezüleg gyártasz!!
Én sajna béna vagyok az ilyesmihez!!
Anna szereti a laptopot volt már neki egy csak szét vágta és mostanába mindig keresi!!

Mangora!

Tényleg a kiszolgáltatottság a legrosszabb az egészben!!!

Tegnapi napba nagyon belehúztam:) a sok pihi után már nagyon vágytam rá, hogy végre csinálhassak v.mit egész délelőtt takarítottam, aztán du kimentünk az udvarra levelet gereblyézni Anna nagyon élvezte!!!
Mondanom se kell végig kökemény volt a pocim a végén már alig bírtam bevonszolni magamat, azt hittem éjszaka majd görcsök is jönnek, de semmi.

Csináltunk mi is képet!
Mikor megnéztem kicsit elszörnyülködtem nekem nagyon nagynak tűnik a pocakom vagy a felsőtől is függ nem tudom eddig nem tűnt fel, hogy ekkora!! Kép

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Friday Gratulálok Grétához és nagyon sok boldogságot kívánok nektek!

KépKép
KépKép
fleur

Enikő, elvileg nem engedik, de senki nem szól a folyósón se, úgy vettem észre, szóval gyakorlatilag bárki bemehet, elég gáz,nem?
Majd kizavarom én :lol:

Pocim nekem is napok óta szinte reggeltől estig kőkemény.

Hú, lányok, a teát nem emrem inni, nagyon gáz nekem a napi 2 vas mellett, abbahagytam :oops:

katicat
Szigetszentmiklós

Igen Kata ez tényleg elég gáz, hogy senki nem szól!!!
Ráadásul bármit be is vihetnek, gondolok itt betegségre!!

Nálunk meg az osztályon a folyosón egy mosdó van ahová bejárnak a c-K cigizni kb 2nm-es a helység és vágni lehet a füstöt mikor nst van mindig kérnek vizeletet és hát azt a wc-t lehet használni, már a multkor szóltam, hogy tudnak e róla mert azért mégis csak kismamák járnak oda........tudnak de nem tudnak mit tenni!!!!!

Miért hagytad abba a teát? Fogta a hasad??
Én még nem mertem elkezdeni inni.....görcsöket nem csinált??? Így is agyalok eleget mikor van görcs hogy ez most mi hátha még a tea is csinál...?????

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Enikő, akkor ott se rózsásabb a helyzet...
Tudod, a vastól ígyis nagyon szenvedek, örülök, ha heti 2x tudok, kínkeswervesen, a málnalevéltől nem volt görcs, de még jobban belémszorult, nem kívánom senkinek...

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,
gyorsan benéztem, van-e újabb babánk :)
Nekem most napok óta se görcs, se keményedés, úgyhogy szépen csinálgatom a dolgaimat (kopp-kopp-kopp) Ja, és Bíborka megkegyelmezett, kiszállt a gyomromból, úgyhogy aludni is tudok pár napja.
Blankinak tüszős mandulagyuszija van, legalábbis ezt állapítottam meg. (bevilágítottam a torkába) Amúgy nincs rosszul, (nincs hőemelkedés, nátha is alig)de holnap elviszem dokihoz, mert utánaolvastam és eléggé parázok a szövődmények miatt. Remélem, hogy nem lesz sok fertőző gyerkőc ott.

Látom Fleur, még jöttél :) viszont Vick nem jelentkezett. Mizu veletek? Lillus felkészült már az öcsike érkezésére? Jönnek még a fogak, vagy túlvagytok már rajta?
Lehet, már nem is lesz időd válaszolni :)

Mangora jól tetted, hogy pihiztél.

Enikő, tényleg jól megnőtt a pocid :) az enyém is ekkora és ilyen előreállós lett, meg fent is van :) szóval ilyesmi formájú :)
Ja, ezt nem is mondtam, hogy azóta is mindenki azzal fáraszt, hogy tuti fiú...A párom újra megkérdezte erről a dokit, de már kinevette. Mondta, hogy ő nem szokott tévedni, ha nem lenne biztos benne, azt mondta volna, hogy nem tudja.

Igen, remélem, hogy a babaházat, ha nem is fejezem be, legalább a nagyját meg tudom még csinálni. :) nagyon lelkes vagyok...

Dorka, köszi a receptet, pont ilyesmire gondoltam, amiben túró is van, egyik barátnőm szokott ilyet és nagyon fincsi. (ő mondjuk kis pogi formájában)

Kata, ez elég gáz,hogy be lehet menni. Én csak látogatóként voltam eddig ilyen szülészeten, de úgy is kellemetlen volt. Jó, ha nincs más, pár napot ki lehet bírni. Nekem sincs garantálva, hogy lesz alapítványi szoba. A magán meg tényleg drága, főleg, ha megtoldják még pár nappal az ottlétet. Erről jut eszembe, hogy amúgy alig voltam a szobában, mert minden ismerős/rokon meglátogatott. Nem mondom,hogy nem esett jól, de nagyon ideges voltam, mert nem ment a szopi, és nem volt idő emiatt gyakorolni. Remélem, hogy most már gyakorlottabb leszek.

Nekem is kell már vasat szedni. Kata, nem lehet, hogy a teától keményedik a pocid? Elvileg méhösszehúzó hatású.

Tényleg, Kriszti, akartam kérdezni, hogy te szoptattad Petrát? Mert a múltkor írtad, hogy félsz, hogy nem lesz a kórházban segítség. (remélem,hogy nem bántó a kérdés)
Nekünk családilag rossz élmény kötődik a nov. 1-hez, ezért nem szeretnék ma szülni. (nem is tudtam, hogy holnap van halottak napja)

Zsuzsi, akkor tényleg lehet, hogy még negyedike előtt beindulsz? Ahhoz képest, hogy eddig semmi tüneted nem volt...

Móni sem volt még, de úgy emlékszem, azt mondta, hogy vasárnaptól nincs net. Azért kíváncsi vagyok, hogy személyesen jelentkezik-e?

HuSzilvi, köszike a priviben leírtakat :)

Pusszantom a többieket is, most gyorsan csinálom még az elvégzendőket.
R

Kép
Kép
34372

Sziasztok!

Szépen végigaludtam az éjszakát,semmi jele szülésnek. :cry:
Voltam ma nst-n, rendben volt, de semmi további infot nem kaptam, hogy hogyan tovább, mikor hová kellene mennem. Holnap hazaér dokikám, úgyis azt mondta, hogy hívjam délelőtt, akkor majd megmondja, mi legyen.

Egyre inkább azt érzem, hogy indított szülés lesz, mert a fájdogálások ellenére Vince nagyon is jól érzi bent magát.Csak nehogy befektessenek, mert túlhordós vagyok. :shock:

Reni
Blankinak a házikó nagyon szép ajándék lesz! Én is szeretek barkácsolni. Most épp kötögetek, az Eszter pulcsija kész, a Hangié készülőben.

Holnaptól megint van ovi, már hiányzik a lányoknak, mert itthon nem tudják úgy kiszaladgálni, lefárasztani magukat. Azért csak hiányoznak a társak is, óvó nénik is. :) Én meg örülök, hogy szeretnek ott lenni, és tudom, hogy jól érzik magukat.

Mindenkinek kitartást és szép napot!

vick
Kép
Kép
ervick

Akkor még itt vagy Vick.
Ú tényleg, betöltötted a 40. hetet. Mennyi idő után indítják meg amúgy, ha semmi komplikáció nem merül fel? (lepényérettségre gondolok) Az én dokim a sógornőmet majdnem 3 hétig hagyta túlhordani. Igaz nem kellett befeküdnie, de mindennap ellenőrzés volt.

Ügyi vagy, hogy kötögetsz, nekem is fel kellene frissíteni...
Tök jó, hogy szeretik a lányok az ovit. :)

R

Kép
Kép
34372

Sziasztok!

Mi is megvagyunk!

Vick, Reni, tök ügyik vagytok, hogy még ilyenekre is jut időtök (babaház, kötögetés)!

Majd még benézek, nemrég jött öcsém, meg elkezdek főzőcskézni!

Mangora

Kép
mangora

Reni
Holnap hívom fel a dokimat, megbeszéljük, hogyan tovább. Nem nagyon látom, meddig meg leginkább hogy miért kellene tovább hordoznom Vincét. Lepényem I. fokban volt érett 2 hete, azóta nem tudom.Mivel szabin van doki, gondolom, hogy amikor neki alkalmas, akkor beindítja.( Még 2 hét szabija van hátra)
2 hete azt mondták, hogy ami látszik a magzatvízben az a magzatmáz, oldódik le Vincéről. Csak ebből gondolom, hogy elég érett lehet Ő, ha már 2 hete tisztult le a kis bőre.

Köszi Mangora!
SAjnos sokmindenre nincs már erőm, ezért kötögetek, hogy valami hasznossal töltsem az időt. :wink:
Azért még porszívózok, mosok, vasalok, fertőtlenítek (fürdő ,WC), hajat mosok a gyerekeknek, mert azt csak nekem engedik.
De már a felmosás ritkult és lassult, és átvették a főzést és mosogatást tőlem. :(

Nem szeretem ezt a kiszolgáltatottságot, én szeretek mindent magam csinálni.
De már remélem nincs sok hátra.

Mindenkinek hajrá! Szűjjetek! :lol:

vick
Kép
Kép
ervick

Vick, kitartást, remélem beindítják a szülést nálad a hét elején.
Tényleg felesleges ez a kínlódásod már...

Elmentünk ebéd után sétálni egy nagyot, 3 km volt oda-vissza, nagyon jól esett, aztán lepihiztünk,most sütiztem egyet, asszem Márkom is jól érzi magát.
Ja, mivel minden halott szerettünk 120-150 km-es körzetben nyugszik, itthon égetjük a gyertyákat értük :oops:

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!!

Képzeljétek most kaptam a hírt ,hogy a másik kolléganőmnek is megszületett a kislánya sajnos csak ennyi hírt kaptam ! Hu most már én is rendesen parázok mert most már én vagyok a soron a cégnél miután 4 e vagyunk kismamák és abból már 2 megszült most én vagyok a soron következő .. hát kezdek elég rendesen félni!!! :( !

Holnap meg megyek ctg, uh, kenet vétel.. remélem minden rendben lesz !!Ideges vagyok ez miatt nagyon!!! reggel megyek 9 kor!

Vick szurkolok neked h jövö héten kibújjon már Vince baba!! :lol:

Nálunk is be lehet menni az újszülött osztályra , most mikor voltam ctg én és vártam ott tologatták előttem a mini bébiket! :lol: ! Szobába jöhetnek látogatok is legalább is még a sogornömnél két
évvel ezelőtt be tudtunk menni! :D

Kata jól tetted h sétáltál mi tegnap sétáltunk a sok áruházba !!

Hány fok az ideális a piciknek a lakásban ,? Mert én már annyi mindent olvastam erről és nem jutottam dülőre!! :(

Majd később még benézek!

Puszika

Szilvi

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok!
Vagyok én is, személyesen:)
Csak gyorsan benéztem, nem kell-e még frissíteni a listát (de úgy látom, nem...)
Átköltöztünk, most átjöttünk gyorsan az apósomékhoz, megpróbálok holnap részletesebben írni.

Egyre fáradtabb vagyok, és éjjel háromnegyed óránként felkeltem hasmenés miatt... aztán semmi. Na hát csak észreveszem, ha van valami...

Zsuzsi, igen, megvan a számod, a Renié, a Katáé és a SZilvié is (azt hiszem) úh majd jelentkezem, ha esetleg.
Reni, tényleg nem semmi a babaházas terved, nagyon drukkolok hozzá - szerintem ideális ajándék egy kislánynak.

Rendesen telihold van, és hamarosan vége a Halottak Napjának is..
Szóval aki úgy gondolja, húzzon bele:)

Pussz, jó éjszakát,
Móni
monke

Sziasztok,

Mi is megvagyunk, délelőtt főztem, közben jött az egyik volt kolléganőm és hozott pár kis ruhát a nővérétől, mert én annyit segítettem nekik. Nagyon aranyos tőlük, nem is számítottam rá. Persze az unokatestvérem felesége, aki egy éve ilyenkor szült, nem adott semmit és a nagybátyám felesége szerint ez így is van rendjén. Anyukámnak ez nagyon rosszul esett.

Ebéd után felhúztuk az ágyneműt, feltettük a lepedőt, összeraktuk a babakocsit, azóta pihengetek. Igazából nagyon folyik az orrom. Nekem ez 5 évben egyszer szokott lenni, erre tessék, pont most. Lehet, hogy fel kellene hívnom holnap az orvost?

Vick, remélem, mihamarabb megindítják Neked a szülést. Így is mennyi mindent csinálsz! Írj majd mindenképp, hogy mi mond az orvos.

Reni, nyugi, Bíborka lány :-) De tudod, hogy ez nekem is nagy parám, igazából nincs is fiúnevünk :oops:
Egyetértek Veled, még látogatóban is gáz az a bejárós szobarend. Egyszer én is voltam, még a Rókusban, ott aztán még 15-en is voltak a szobában. :?

Mi is itthon gyújtottunk gyertyát.

Mindenkinek szép estét!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?