A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. nyári kisbabák

Sziasztok!

Köszönjük mindenkinek a gratulációkat.

A történetünk:
Szombaton hajnalban megébredtem, hogy fájdogál a pocim, de csak az alja. Kb. két órán keresztül méregettem a fájásokat, de ritkultak. Utána vissza is aludtam. Reggel arra ébredtem, hogy nem jó feküdni, nagyon húzott a hasam, teljesen be volt keményedve. Mivel nem nagyon akart múlni felhívtam a dokimat, hogy elindulunk fel Pestre a kórházba, mert valami nem oké, szóltam a szülésznőmnek is aki velünk együtt jött be. Csináltak NST-t, ami mutatott rendes, de nem erős fájásokat, viszont a hasam továbbra is olyan volt mint a beton, plusz még a fájások hatására tovább is keményedett (én nem tudtam különbséget tenni, hogy mikor van fájás és mikor nem), ilyenkor visszaesett a baba szívhangja 120-ra. Áramlást is néztek, az oké volt. Délután négykor újból NST, ugyanez volt a helyzet, plusz megnézték a magzatvizet, ami tiszta volt. Este 1/2 10h-kor újabb NST, ekkor az egyik fájás alatt 72-re esett vissza a szívhang, rögtön össze is szorult a torkom, elkezdtem sírni, hogy valami nem oké, de akkor már jött az ügyeletes doki, hogy megnéz.
Felfektettek a szülőágyra, kötötték be az infúziót, mondta a doki, hogy megrepeszti a magzatburkot. Közben mondta az ügyeletes doki a másiknak, hogy szóljanak a szülésznőmnek és a dokimnak, hogy sűrgősen jöjjenek. Az ügyeletes szülésznő pedig jött a borotvával. Gyanus volt, hogy nem lent borotválnak, kérdeztem, hogy miért, a válasz, mert megyünk sürgősen a műtőbe. Onnantól kezdve olyan gyorsan történt minden, hogy betojni sem volt időm, altatásban csinálták a császárt. Mint kiderült oxigénhiányos állapot veszélye állt fenn, és a baba már nem érezte magát jól bent, zavaros volt a magzatvíz. Mikor felébredtem az altatásból a férjem már ott volt mellettem a kicsi Rékával, aki pici szemeivel folyamatosan lesett engem. Még most is könnybe lábad a szemem ettől a pillanattól.
Előtejem sajna nem nagyon volt, így pótlást kapott a kórházban, nehogy ebből a súlyból sokat veszítsen. Szopizni folyamatosan próbáltunk, egyet-kettőt szív rajta, aztán jön a hiszti. Harmadik nap be is sárgult egy kicsit, kékfényezték, ami szerencsére használt, így szerdán haza is jöhettünk.
A sebem szépen gyógyul, hétfőn kell visszamenni varratszedésre.
A szopival továbbra is hadilábon állunk, nem nagyon akar, türelmetlen és annyira hisztizik, hogy belekékül. Ilyenkor nincs szívem tovább kínozni, kapja a pótlást. A tejem nehezen indult meg, fejek folyamatosan, egyenlőre így kapja, amíg a sárgaság lemegy teljesen róla, de azért nem adjuk fel.
Egyébként nagyon jó kislány, eszik, alszik. Óramű pontosággal három óránként követeli az adagját.

Teszek fel a profilomba képet róla.

Puszi mindenkinek:
BNM
Bnm

Sziasztok!

Eddig kitakarítottam, voltunk sétálni, játszón. Dani elesett a kismotorral, úgyhogy nagyon rítt a szentem, így cipeltem egy keveset, de változatlanul egyben vagyok. Kép

Zsuzsa: még hogy zavarsz!! Dehogy is!! Tényleg elárvultunk itt Orsival. Edina nagyon ügyi mostanában. Kép

Chello: ne aggódj, az egyik barátném babája ugyanezt csinálja és ha jól emlékszem Dani is volt egy darabig bömbi az utcán, de elmúlt. Kép

Szöszi: nagyon várom a szülésindító energiákat! Kép Kép
Kitartás a Balázshoz!

Linda
bellana

Míg írtam, látom jött újabb hozzászólás. Kép

Bnm: még jó, hogy bementél a kórházba!! Megnéztem a manókádat, nagyon édi. Kép
A tejed befog indulni, nem lesz gond. KépPuszi. Kép

Süncsi: Kép Nem enged a kisfőnök irni? Kép Kép

Linda
bellana

Anikó, PanóKép

Gratulálok a kis jövevényekhez. Sok boldogságotKép

BNM
Bnm

Lányok baromi rövid leszek, mert pakolnom kell a hétvégi kirándulásunkra.

Most beszéltem Jerry férjével. Jerry megszült. Fogalmam sincs a módjáról. Ha jól emlékszem, akkor 2700 g a baba és 50 cm. Tüdőgyulladással született, így most intenzíven van. Bocsi, hogy kicsit összeszedetlen vagyok, de első lépésben azon lepődtem meg, hogy nem Jerry vette fel a telefont, aztán a híren. És így nem akartam sokat kérdezősködni. Gondolom, ha olyan lesz a helyzet, akkor jelentkezik Jerry is egy SMS erejéig. Én mindenesetre szurkolok a baba gyors gyógyulásáért.

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok!

Szep jo reggelt mindenkinek. tegnap este Lili megint siros volt, ugyanazt csinalta mint tegnap elott. cicizett, majd egyszercsak sirva fakadt. Kép Talan fajta a hasa egy kicsit. De este 21 orakkor mar ugy aludt mint a bunda es hajnali 2-ig aludt, majd felkelt szopizni es utana aludt reggel 7-ig, ugyhogy eleg jol kipihent vagyok. Ma minden szopi utan fel-egy orat fenn volt, nezelodott, mosolygott es utana aludt egeszen a kovetkezo szopiig. Nagyon jo baba. Van idom mellette. nalunk mar ugy alakulnak a dolgok, hogy egesz delelott alukal, majd delutan 14 ora utan van fent egeszen esteig. Bar vannak kivetelek.
Ejszaka meg mindig nagyon jol alszik. Huha, le is kopogom.

Chello: nem lehet, hogy Noncsi azert olyan siros ha leteszitek, mert allandoan karban van?? Ha faj is a hasa, a hasra fektetes nagyon bevallt modszer. Ha le is fektetitek hasra es elkezd sirni, nem kell aggodni. A hatat korkorosen finoman simogatva meg lehet nyugtatni. Nem kell nagyon sajnalni ha sir. Talan igy megnyugszik. Lilinel ez mindig bevalt. Olyan 15 perc utan megnyugodott es elaludt. Hiszen ok is elfaradnak a sok sirastol. De van egy olyan erzesem, hogy nem a hasa faj. En nem ertek hozza, de ez termeszetes, hogy ennyit sir? Vegul is a sirastol hamar ki kell faradnia es elobb-utobb el kell aludnia. Vagy nem? Orvos latta mar? Remelem azert rendezodnek a dolgok. Egyebkent a babakocsiba hasra vagy hatara feketetitek? A cumit probaltatok, amikor sir? Az is megnyugtathatja a gyereket.

swen: Ugy tunik a ti babaitok azert is alusszak at az egesz ejszakat, mert napkozben nagyon sokat fenn vannak, igy elfaradnak estere. Az en Lilim napkozben minimum 5 orat biztosan alszik. Es mindig 3 orankent kell neki a tejcsi. En nem tudnek neki adni folyamatosan cicit. Amugy, idonkent keri a cicit, marmint olyan mozduloatokat tesz a szajaval, de ha adok neki cumit, nagyon is elfogadja. Kép Meg is nyugszik tole. Amugy delutan a legaktivabb. De akkor olyan mint egy rosszcsont gyerek. Iszonyatosan tud kalimpalni es rugdosni. Kép Nagyon eros. Mar a karjaimbol is kepes kirugni magat. Oda kell nagyon figyelni. Az agyaban ugy forog ejszaka, hogy mar tobbszor lemaszott a legzesfigyelorol.
El is felejtettem, talan Lili azert alszik olyan sokat mert nagyon sokat vagyunk kint a levegon. Szinte egesz nap.

Orsi: a topik nem fog kihalni, mert szuksegunk lesz egymas tanacsara, segitsegere, ahogy a baba no. Kép De majd meglatod, ha megszulod a kisbabat, az elso hetekben te se fogsz igazan raerni. Persze, ez attol fugg milyen babad lesz.
Gratulalok a 39 hethez! En ezen a napon szultem! Kép

Zsuzsa: Nagyon jo ejszakatok lehetett. Hidd el, hogy ez nagyon pihenteto. Nekem minden nap igy alszik Lili. 5 orat, majd 3-at es igy en is kipihent vagyok. napkozben mar nem is igenylem az alvast.

Szoszi: jo hallani feloled. Kép Van valami valtozas Balazskaval?

Sziasztok Rita

Kép
Kép
trita

Hello Lányok!

Na akkor én is zavargok egy picit...Kép

Zsuzsa! Botond zabái tényleg elég fárasztóak, s néha azt hiszem biztos nem eszik eleget, meg nincs tejem, de aztán mindig megnyugtatom magam, hogy a tejem folyik, még az egy órás szopik után is, meg ugye a súlya nő rendesen. De inkább egyen, mint ne. Hátha majd ez is rendeződik. Meg amúgy általában a délelőttek ilyen zsúfoltak kajaügyileg, délután már általában tartja a három órás szüneteket, főleg ha elalszik. Na ez tegnap kimaradt, remélem ma pótolja, egyébként most tettem le, s most imádkozom az álmáért.Kép

Chello! Annyira sajnálom a hasfájásotokat, s főleg, hogy a dokik sem tudtak mondani igazán semmit a kórházban. Drukkolok, hogy ez a szer hasson. Egyébként mi is minden este elmegyünk egy kb. két órás sétára, s abból Botond általában a visszautat végig üvölti. Ilyenkor ki kell venni, s kézben cipelni a fenekét, vagy odaadjuk a cumit,igaz ilyenkor percenként megállunk visszatömködni a szájába.KépEgyébként szerintem Linato tanácsa is hasznos lehet, Botond például napközben csak hason alszik, s hallahtóan távozik belőle a felesleges gáz. Hátha valamelyik segít nektek is, legalább egy picit.Kép

Szöszi! ÉjszakátokKép Elhiszem hogy fáradt vagy. Nektek meg az álommanókat küldjük!!!Kép

Süncsi! Várunk vissza!KépPuszi nektek!

Orsi, Linda! Továbbra is hajrá-hajrá!!! Linda azért ne emeld meg magad, inkább pihenj!Puszi nektek is!Kép

BNM! Gratulálok nektek még egyszer! Annyira gyönyörű a kis Réka! Mi is ilyen rugiban hoztuk haza Botondot, csak az övé kék.KépSzerencse, hogy a szülésnél azért nem lett semmi gond a kislányoddal. Drukkolok a szopiért!!!Kép

További szép napot, s remélem a gólya még ma kopogtat a duónál!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

SziasztokKép

Bnm
Megegyszer oriasi gratula, tunderi a kislanyod!Kép Szerencse, hogy nem lett semmi komoly, meg jo, hogy bementetek a korhazba!

Suncsi
Neked is pusziKép

Chello
Nem tudom segitek-e, de azt hiszem meg kene nezetnetek Noncsikanal nincs-e teljallergia, vagy nem is tudom, hogy hivjak ezt. Az egyik Kismamaujsagban olvastam meg honapokkal ezelott, hogy volt egy csalad, ahol ugyanez volt a baj, a baba allandoan sirt es nem tudtak rajonni miert. Ok is azt hittek, hogy a hasa faj, ki is probaltak mindent, mint Ti, de semmi nem segitett. Aztan elvittek kivizsgaltatni ezt az allergiat, vagy tej, vagy feherje-erzekenyseget es kiderult, hogy a babanak az van es az anyukanak nagyon komolyan oda kellett figyelnie, hogy mit eszik. Es ettol, mintha elvagtak volna, aztan mar egyaltalan nem sirt a baba! Nagyon arra gyanakszom, hogy nalatok is ez lehet, mert szinte ugyanazokat irta le a cikk, amit Te! Nem igerem, hogy megtalalom azt az ujsagot, mert a koltozesnel minden el lett pakolva, de azert megprobalom, es akkor magirom, hogy hova is vittek a picit kivizsgalasra! Remelem segitettem, nagyon sajnallak Titeket, iszonyu kimerito lehet! Allandoan hallgatni, hogy sir a pici es nem tudsz rajta segiteni!Kép Megprobalom elokeresni azt a cikket!
Addig is kitartas! Sok pusziKép

Mindenkinek koszi, aki szurkol a kis duonknak, jol esik, hogy ennyien gondoltok rank!Kép

Linda
Azert vigyazz magadra! Emelgetes ugyben meg hiaba mondanam, hogy ne emelgess, hisz van egy kis lurkod, akinek neha szuksege van ra! De azert ovatosan!
Nem irtad, hogy megfelel-e a vasarnap az egyutt szulesre?Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Jerry: sok szeretettel gratulálok a babádhoz!!! Remélem minél hamarabb meggyógyul és kikerül az intenzívről!!!

Zita: köszi a híreket Jerryről! És jó hétvégi kirándulás nektek! Nagytakarítás? Na az eszembe se jutott. Én csak felporszívózok, felmosok, elmosogatok, nagyjából összepakolok és kész. Többre nem telik.

Swen: nap mint nap meg kell állapítanom, hogy a gyerekeink szinte percre pontosan ugyanúgy működnek Kép Remélem Ti is jól aludtatok éjszaka Kép Botond alszik délután? Mert Kata délután alszik ám három órát (néha többet)! Kép Ha Botond nem így csinálja, akkor mondd meg neki, hogy Kata igen Kép Sok pussz! Képek?

Linda: pedig hidd el én nagyon nagyon szurkolok Neked!!!!! Kép Ma egy csomó sms-t kaptam és mindig azt hittem, hogy Te írsz, hogy már meg is van Gergő Kép Éjszakátok Kép Remélem ma is rendben lesz a CTG! A saját dokid már meg se néz?!

Orsi: neked is nagyon drukkolok ám! Kép

Zsuzsa: alvás Kép Ma reggelre az én mellem is nagyon megtelt, óriási lett (este 9-től reggel 7ig volt ideje telítődni, ennyi idő azért nem szokott kimaradni, ezt ma biztos ajándéknak szánta Kép), de aztán Kata nekiesett Kép Kata napközben rengetegszer eszik, rendszer nem igazán fedezhető fel benne, de mióta a lányok szobájába alszik, azóta csak reggel 7kor kel fel. Készültök már az ovira?

Süncsi: sok puszi, remélem Andriska visszaenged egy kicsit még Kép

Chello: sajnálom, hogy Noémin semmi csodaszer nem segít Kép Lili nem is volt hasfájós, mégis mindig üvöltött a babakocsiban, utálta. Marha jól néztem ki amikor toltam a nagy batár babakocsit, és közben cipeltem a gyereket, mert csak úgy nem sírt. Azt hiszem nem volt még két hónapos amikor elkezdtünk kenguruzni, onnantól kezdve legalább nem sírt. Képek ?

Szöszi: korai kelés Kép Új képek Balázsról?

Bnm: gratulálok mégegyszer a kislányodhoz, nagyon szép Kép! És tényleg jó, hogy bementetek! Remélem a tejed is lassan beindul!

Panóval beszéltem megint, jól vannak, csak Benedek állandóan szopizna, h elveszik tőle a cicit, akkor nagyon sír, viszont tegnap este már fájt Éva melle, remélem mára javult a helyzet.

Tegnap apa végülis csak fél 7re ért haza, de azért megpróbáltuk a medencézést Katával. Először nagyon nem tetszett neki, de apánál megnyugodott, de aztán a lányok elég hangosan kezdtek pancsolni és játszani, akkor megint megijedt, úgyhogy ki is vettem gyorsan. Azt hittem, hogy így az esti fürdéssel is baj lesz, de azt szokásosan nagyon élvezte, teli szájjal vigyorgott és valamit nagyon magyarázott apának Kép Szóval remélem legközelebb jobban sikerül majd, ha meg nem, akkor majd jövő nyáron. Na én is megyek pakolászni, mert mi holnap megyünk a Balatonra. Igaz, hogy csak egy napra, de így is annyi cuccunk lesz, mintha egy hétre mennénk Kép

Szilvi
lino

Amilyen figyelmetlen vagyok majdnem elfelejtettem Jerrynek gratulalni!

JerryKép
Nagyon nagy gratula a babadhoz!Kép Sok tejcsit kivanok es varunk nagyon vissza! Nem veletlenul gyanakodtam en, hogy igy eltuntel!Kép

LinoKép
Koszi a drukkot!Kép
Jo Balatonozast!

Linda
Minket mar mindenki leeloz?Kép Elobb Bnm, aztan Jerry. Bele kene huznunk, nem gondolod?
Tenyleg, Te nem gondoltal valamilyen praktikara? Mint Szoszi annakidejen? En meg azert varok vele, de lehet, hogy ha tulhordanam, akkor valamit kiprobalnek.Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Zita! Köszi a híreket Jerryről, nagy gratula nekik és mielőbbi gyógyulást a picikének, mielőbbi felépülést az anyukának!!! Nektek pedig jó kirándulást!!!Kép

Rita! Meg kell cáfoljalak, ugyanis a babák órákig képesek sírni! Főleg ha jól belelendülnek, s egyáltalán nem fáradnak ki benne, vagy biztos fáradnak is, de annál jobban képesek üvölteni. Szerencsére ezt Botond még csak egyszer produkálta, amikor nagyon fájt a pocija, de nővérem kisfiánál sajna tapasztalhattuk ezt az órákig tartó keserves sírást. Pedig meg volt etetve, tisztába volt téve, nem volt beteg, s mégis. S ahogy olvastam ez elég sok babánál jelentkezik, s ezért tanácsolják manapság, hogy ne hagyjuk a babát sokáig sírni, hanem nyugtassuk meg, azzal nem kényeztetjük el, ha ilyenkor felvesszük és megpróbáljuk megkeresni a sírás okát. Chelloék meg még kórházban is voltak és sajnos nem nagyon tudtak tanácsot adni Noncsi pocijára.Kép De hátha Orsi cikke segít!Kép

Lino! Nem akarom elkiabálni, de Botond még mindig alszik! Remélem meglesz a három óra!Kép A fülébe súgtam, hogy Kata is így csinálja.Kép Egyébként érdekes, hogy itthon általában alszik egy nagyot délután, máshol pl. anyósnál, anyukáméknál meg csak nyűglődik. Akkor megnyugodtam, hogy Kata is annyit cicizik. Puszi nektek is, jó utat és pancsit a Balcsinál!KépKépet te is tehetnél fel!Te fejsz egyébként?

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Csajok, azert mar az is valami, hogy 9-tol fel3-ig aludt.5 es fel ora,nekunk nagy szo!!!
Amugy seta kozben mindig alszik, tehet d.e es d.u 1-1.5 orat.Ezen kivul meg fel orakat 1-2 alkalommal.Es ejjel 6-7 orat, csak reszletekben.Szoval, alakulunk en azt hiszem...
Ja!Fel 2-kor szivott 100-at, ugy orulok neki...Haromnegyed ora es 3szori nekifutas, de osszejott neki!

LinoKép
El is hiszem, 3gyerekkel van am cucc!Kép Majd teszek fel kepeket is, hetvegen remelem tobb idom lesz...Erezzetek jol magatokat!

chelloKép
Balazs nem hasfajos szerintem, hanem lusta enni, es az osszevissza evese faraszto picit, de ha neki igy jo, akkor alkalmazkodom, majd beall szepen ahogy no.Remelem.

BnmKép
Megneztem, nagyon szep kislany! Csak ugyesen,vigyazz ra!

Zuhog az eso, d.u nem lesz seta...
A gyerek megint ehen akar halni, megyek!
szoszi

Swen,

én nem fejek, nincs is fejőm. Volt még Lili idejében, amikor a kisasszony tönkre vágta az egyik mellemet, de aztán Nórával széthordták az alkatrészeit játszani. Kata is még alszik Kép És itthon nekünk is nagyon nyugisak a délutánok (főleg, hogy mind a hárman alszanak, na persze nem ugyanannyit), de ha valahova megyünk, ott ő is csak nyüglődik, nem alszik negyed óránál többet, és felsír.

Egyébként veled értek egyet abszolút sírás ügyileg. Egy ekkora babát nem lehet elkényeztetni. Főleg nem azzal, hogy amikor sír, akkor felveszed, megnyugtatod. Az elkényeztetés jóval később jelentkezik szerintem. Ilyenkor attól hogy evett, nem pisis, még igenis hiányozhat neki anya közelsége. Az én lányom igenis nem fogadja el a cumit, ez van. Háromból kettő ilyen volt/van. Lilinek volt, de ő is nagyon keveset használta, inkább este a fürdés után kapta csak meg, amikor nagyon sírt az öltöztetéskor. Ezzel egyáltalán nem azt mondom, hogy baj, ha valakinek cumizik a gyereke (mert szerintem az még mindig jobb, mint ha a kezét szopja (de ez szigorúan csak az én véleményem)), csak azt, hogy az enyém nem fogadja el, így ez a megnyugtatási mód nálunk eleve kiesik. Nekem ugyanezen okból nem tetszik az a mód sem, amit később az altatásra ajánlanak, hogy hagyd sírni bizonyos ideig, majd megtanulja, hogy úgyis feleslegesen sír, és így megtanul aludni felébredés nélkül. Vagy nem. Hú, nagyon elkalandoztam.

Képek: nekem nincs digit gépem, úgyhogy ha egy-két tekercset elfényképezek, akkor előhívatom, meg CDre iratom és akkor tudom feltenni. Vagy ha telefonnal csinálok képet róla. De a profilomban vannak albumcímek, ott vannak a legutóbbi képek.

Orsi: köszi Kép

Linda: merre vagy?
lino

Szöszi: grat a 100 ml szopizásához!!! Kép Milyen ügyes már Balázs Kép És ha így összeszámoljuk, tényleg nem alszik keveset Kép És ez már csak jobb lesz! Kép Bár Nóra csak később romlott el... Kép És köszi, remélem jól sikerül a Balatonozás Kép

Szilvi
lino

Sziasztok!

Jerry: gratulálok, mihamarabbi felépülést a kicsinek!

Jaj, úgy megijedtem mikor olvastam, mi történt Jerryékkel. Vajon mitől születhet 1 kismanó tüdőgyulladással??

Lino: megvagyok. Kép Csak végre aludtunk Dínóval egy nagyot. Kép Bár küldhetném már neked azt az sms-t. Kép

Orsi: okés a vasárnap, de szerintem én nem fogok még akkor sem szülni. Kép Sőt szerintem jövőre vagyok kiírva. Kép

Mindenki másnak is csók, mindjárt indulunk a CTG-re, utána jövök.

Linda
bellana

Sziasztok Lányok!

Nálunk a helyzet annyiban módosult, hogy Lilla már több, mint 3 kiló, az 56-os ruhák lába feszül rajta, és vagy négy napja szopik!!!!Kép Eddig is ugye próbálkoztunk, de valahogy nem ment. Na most már csak szopi van, és nagyon szereti. Ma egész nap üvöltött a drágám, nem aludt egy percet sem. Vagyis mégis, mikor már meguntam, akkor gondoltam szopizzon kicsit, ezért cicimre raktam. Ekkor gyermekem elhallgatott, nem szopott, viszont szundizott egy pár percet.Kép
Voltunk Pesten szemészeten, és neurológián. A szeme még mindig rendben van, viszont még vinni kell, mert nem érett meg teljesen. Addig figyelik, amíg meg nem érik. Neurológusunknak is nagyon tetszett Lilla, nagyon hatásosak voltak a gyakorlatok, amit csináltam vele, és már csak picit feszes a lába.
Kicsit fáradt vagyok, bár már éjszaka alszik négy órákat is egyhuzamban.Kép kopp-kopp Kép

Sok-sok puszi mindenkinek!!!

Timi

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Hello!

Jerryéknek gratulálok, jobbulást a picinek!

Bnm, minden jó ha jó a vége Kép Réka nagyon aranyos KépKép

Szöszi, végre jobb kedved van! Kép Reméljuk Balázs folytatja a jó nagy alvásokat Kép
Alice-ról nem tudsz?

Chello, sírás Kép Kitartás...

Bellana, Orsi: továbbra is hajrá!!! Kép

Nálunk éjjel akcio volt, megjártuk a kórházat.. Baba sehogy sem akart mocorogni egész délután és este, hiába sétáltunk, piszkáltuk, böködtuk, nyomkodtuk, semmi Kép Úgyhogy éjjel 1-kor berohantunk a kórházba, rátettek NST-re és 1 órán át nézték a szívhangot+fájásokat. Szerencsére minden rendben, csak kicsi fiunk vicceskedett velunk. Úgyhogy megnyugodva mentunk haza fél 3-kor (mert persze én elotte egész este bogtem)

Mai nap jóhíre: megérkezett a babakocsink!!

Szép, nem? Kép

Kriszta
soraya

LindaKép

Azert a jovore szulest nem vallalom.Kép Probalj koncentralni a vasarnapra.Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Túl nagy volt a kép, mégegyszer próbálom
mózessal:
Kép
sporttá alakítva:
Kép
soraya

Hi Mindenkinek!

No, alszik a gyerök. Mar régota, ugyhogy ki tudja meddig...Kép

Zita!
Köszi a hirt Jerry-röl, nekem is feltünt, hogy nem jött.
Szoval GRATULALOK JERRY-ÉKNEK és kivanom, hogy minél elöbb egészségesen hazatérhessenek!

Köszi a meghivast, bizony, ha otthon leszek, kötelezö lesz rendezni egy talit!Kép (ha mar nagyobbak lesznek a babak.
Nagytakaritas? Dehogy vagy béna, nalam 1 gyerekkel sem jön szoba!

Ildiko!
Baris storyKépKépKép Föleg igy 2 részben!!! Még izgulhattam is, hogy mi lesz a vége.
Az 5 gyerekes naphoz gratulalok! Remélem jol vagytok
Mr. RöfiKép Tegnapelött én Puffancsnak neveztem, tegnap Dönci volt a neve. Ma még nem jutott eszembe semmi. Segits!!!Kép

Orsikam,
derékfajas??? Olyan ami atjarja a többi testrészedet is, vagy "csak" ugy faj a cipeléstöl. Mert nekem olyan mindenhova-behatolosan fajt szülés elött, bocsi, nem tudom jobban leirni.
Szegény fecskeKép
Szurkolok Neked 8-hoz. Tehat vasarnap kell Rad gondolni!

Lindus!
Anyos a börönddelKép:Kép Bocsi, de én olyan jot röhögtem ezen, mert elképzeltelek Téged is, ahogy meglattad. Es a kismalacos dal, az elsö manccsalKép
Puszilom Daninak a megcsipett orcajat!
Kitartast Neked, gondolok Rad sokat!

Szöszi,
hééééj, 5.5 ora alvas az nem érKép Akkor mar minket is leköröztetek, nekünk 5 ora a rekordunk, mondjuk 15 perc böfi és aztan alszik tovabb éjszaka.
Örülök, hogy jol vagytok!

Egcsi
Bertold baba gyönyörü!
Otthonrol Te nem tudsz jönni ugye? Azért gondolunk Rad!!

NALIKANAK IS HATALMAS GRATULA!!!!

Swen,
latom Botond baba is szépen nö. Csak azért gondoltam, hogy szopizik a cicin, mert Andriska ugy szokta este. Botond ügyi, hogy igy feltankoljaKép magat éjszakara. Igy megy az esti ritualé (Wellness-programnak is nevezemKép)
- fürdés
- masszazs
- fésülködés
- evés
- sétafika Micimacko-dallal
- ujra evés (ugyanabbol a ciciböl) majd cumizas a cicin és bealvas.
(biztonsag kedvéért még egy kicsi Micimacko dalolas, majd kisagyba letevés)

Jol müködik, mert 4.5 - 5 orat alszik, eszik 2-3 ora felé, majd 5kor ujra. Sajnos 6-8-ig hasfajas van, ez megy mar hetek ota. Szegénykém nem is ébred fel, csak nyöszörög, a hasamra fektetem, csak igy hajlando hason lenni. 8kor elmulik a hasfajasa és ujra eszünk meg végre kakkantunk.
Szoval Ti is cumiztok? En is hasznalom, de csak akkor fogadja el, ha nagyon nyügös, olyankor jol elvan vele, van mikor el is alszik. Néha mar probalja az öklét is szopogatni, ha az utjaba kerül.
A Te cicid is csikos lett???Kép Te szoktal egyébként fejni?

Lino!
Nagyon ügyi voltal a bevasarlassal!
Es gratulalok Katanak az uj szobaban valo alvashoz! En is kimostam a nagyobb lepedöket, hamarosan atszereljük nagyobbra az agyat, de én még a haloszobaban hagyom, igy kényelmesebb az éjszakai felkelés.
Képzeld ma reggel Andriska is atfordult a hasarol a hatara. Most elöször. Elöször csak az oldalara, ott idözött egy darabig (vmi nagyon fontos néznivaloja volt a kanapé karfajan) ezutan nagy lendülettel hatra fordult.Kép
Es talaltak a sasszemü rokonok vmi kifogasolnivalot?
A Balcsira mikor is mentek?
PanoEvat pusszantjuk és jobbulast a cicijének!

Soraya,
boldog névnapot (Finnorszagban van névnap? Errefelé nem ünneplik)
Védönö: HÜLYE, még szerencse, hogy csak helyettesitett. Nem baj, hogy még késöbb szülsz, addigra mar talan mi anyukak is jobban raérünk és ellatunk sok okos tanaccsalKép
Meddig maradnak a szüleid?

Rita!
Nagyon ari Lili a képeken.
En is egyetértek Swennel és Linoval a sirassal kapcsolatban. Egyszerüen nem tudom fekve sirni hagyni Andriskat.
Egyébként ö is alszik napközben mostansag elég szépen. Inkabb késö délutan és estefelé nyügös.
Örülök, hogy Lilivel mar ilyen jol elvagytok!

Zsuzsa,
nagyon jo, hogy Edina nyugodt babuci. Mostansag Andriska is jobb fiu, bar még mindig höség van, talan egy kicsit megszokta. Estére lehül a levegö és akkor szellöztetek, kimegyünk a kertbe sétalni.
A cicimet mutattam tegnap a védönönek, sok tanacsot ö sem tudott adni, azt mondta kenjem gyakran.

Chello,
nagyon sajnalom a hasfajast! Mar semmi uj ötletem nincsen. Az idö biztosan segit, addig meg talan kellene Neked vmi segitség, hogy idönként kikapcsolj. Probaltatok a matrac megemelését? Hasonfekvést (nekünk ez csak ugy megy, ha rajtam fekszik)? Es Orsinak is igaza van, én is olvastam azt az olvasoi levelet a tejallergiarol, a Kismama magazinban volt. Talan ennek is érdemes lenne utanajarni. Kitartast és gyere néha beszamolni, gondolok Rad sokat!

Maci,
milyen volt az Aniko latogatas? Csak nem ott maradtal Te is szülni? Merre vagy?

BNM,
a Te születési sztoridat is elmentettem, majd késöbb elolvasom.
A Kép gyönyörü! Istenem, milyen pici, Andriska mar olyan mas, pedig milyen kevés idö telt el.

Rolunk még par szo:
tegnap voltunk mazsalni: 5850g (3060gmal született, olyan, mintha én 2 honap alatt meghiznék kb 120kg-raKép) Mar egy kicsit lassabban hizik, de igy is 500gMot gyarapodott két hét alatt.
Szoval mar csak az a franya reggeli hasfajas ne lenne. Holnap kiprobalom az ötoras etetés elött az édeskömény teat, hatha..
Es imadja a madaras mobilét a pelenkazo felett, gögicsél és mosolyog neki. EdesKép

Pusszantas
Süncsi
süncsi

Jerry, nagy GRATULA nektek, várjuk a beszámolót. Kép

Linato, Rita, köszi a tanácsokat. Napközben többnyire hason van a baba, aludni nem sokat alszik de próbáljuk úgy fektetni.

Rita, sajnos nem csak akkor sír ha letesszük hanem a karjainkban is és nem 15 percig hanem 1-2-3 órát, attól függ. Ha már nagyon kifárad akkor csak úgy tudjuk megnyugtatni, hogy a hasunkon van és simizzük a hátát. De ha nagyon fáj neki nem is tudom a pocimra tenni mert a kis lábacskáival akkorát rúg, hogy fáj a műtét helye. Kép A cumit nem fogadja el. Látta már több orvos is de semmi okosat nem tudtak mondani, csak azt hogy dédelgessem.

Swen, Noncsi is kiköpi a cumit pár másodperc után. Kép

Orsi, örülnék ha megtalálnád a cikket a tej allergiáról. Hátha kiderül valami okosság.

Szilvi, a képekhez nem jutottam hozzá, talán majd holnap. Kép

Most lemegyünk sétálni.

chello
chello

SZiasztok!

Mindenek előtt gratula Jerrynek és nagyon gyors felépülést a babának! Ja, és sok tejecskét!

Soraya: ez nem hangzott jól! A lényeg, hogy minden oké!

Timi: csupa jó hír! Kép Akkor Lilla sem felejtette el a szopizást! Ő mikor kap majd szurit?

Szöszi: Balázs is falánk lesz! Kép Alvás Kép

Rita: én azért aludnék, ha tudnék...

Swen: ha a legénykének így jó, akkor ezt kell tenned! Én nem akarok beleszólni! Amúgy tuti van ott elég kaja!

MNB: köszi a történetet! A lényeg a babátok egészsége! .) Hajrá, menni fog a szopi nálatok is!

Szöszi: a teát én cumisüvegből, de az én lányom szopási reflexét nem lehet megzavarni!

Na, most el...

Zsuzsa
zerko

Süncsi: és mivel kenegeted?

Zsuzsa
zerko

Timi!

De jo, hogy ilyen szépen fejlödtök! Csak igy tovabb!!

Linda!
JövöreKép? Megértelek, hogy mar unod a banant..

Soraya!
Klassz a babakocsi! Ejszakai esetKép, de hal` Istennek nem lett semmi...

Kedves Anyukak,
még lenne egy kérdésem:
az autozason kivül bele szoktatok ültetni a babat az ülésbe? En a konyhaban szoktam hasznalni, amig teszek-veszek és nem akar aludni, igy van el a legjobban. Csak kb 5 hetes kora utan kezdtem el hasznalni, lassan megszokta, mostmar elvan benne egy ideig. Persze nincsen benne orakig, csak egy-egy rövidebb ideig.
Viszont olvastam valahol, hogy csak addig szabad ültetni a babakat ilyen ülésben amig nagyon muszaj.
Vélemények???

Köszi elöre is,
Süncsi
süncsi

Zsuzsa,
mivel elfogyott a Milupa és megmaradt egy csomo gatmasszazs-olaj, most azzal, a védönö olajat ajanlott. Ha ez is elfogy, veszek Weleda terhességi csikok elleni olajat.

Mostmar tényleg megyek
Süncsi
süncsi

Suncsi,

nálatok ilyet nem lehet kapni? Ez vizszintesig döntheto és nálunk pont az autosulés helyett ajánlják otthonra.

KépKép

Köszi a babakocsi dícséretet Kép
Dömperke képek? Kép
soraya

Sziasztok!

Megjöttünk a CTG-ről. Minden rendben a baba teljesen jól van, de ennek ellenére legkésőbb hétfőn már "muszáj" befeküdnöm, mert megakarják indítani!!!!! Teljesen kivagyok akadva, hogy mindenféle orvosi indok nélkül, zárt méhszáj mellett, egy magát odabent jól érző babát miért akarnak kieröltetni. Arról nem is beszélve, hogy sokkal fájdalmasabb mint a sima szülés. Ugye itt egy pillanat alatt lesznek az embernek olyan görcsei, hogy csak na, és persze 2-3 percesekkel indul!! Úgyhogy nagyon jól érzem magam.
És a Dani nélkül rémes lesz. Kép
Elvagyok keseredve. Ne mondjátok, hogy beindulhat hétfőig, mert nem fog, semmi jele.

Bocs, most nem írok név szerint, majd este mikor megnyugodtam, jövök és bepótolom.

Puszi nektek:
Linda
bellana

SziasztokKép

Timi
Nagyon orulok, hogy jol vagytok es ilyen szepen fejlodik Lilla! Sok pusziKép

Soraya
Koszi a drukkot! Azert Te mar ne elozz be minket! Elhiszem, hogy aggodtal, en is ilyen vagyok, allandoan figyelem, hogy mocorog-e, szerencsere az en Gergom mostanaban nagyon rendes es nem hozza ram a fraszt! Es az is jo, hogy a dokim halal nyugis egy ember es o mondta, hogy ha a babanak olyan napja van, akkor akar egesz delelott alszik es meg sem moccan, nem kell aggodni! Orulok, hogy minden ok es tul vagy az ijedtsegen!
A babakocsi gyonyoru! Gratulalok hozza!Kép PusziKép

Suncsi
Igen, vasarnapKép Jo lenne, ha osszejonne, de szerencsere en nem surgetem annyira a dolgot, mint Szoszi annakidejen, jojjon a babo, amikor neki a legjobb!Kép
Derekfajas nem olyan volt, mint a Tied, de akkor most mar tudom, hogy milyen is az, ha esetleg olyan jelentkezne.Kép PusziKép

Chello
Egy helyen mar kerestem, ott nem volt, azert meg probalkozom. Addig is pusziKép

Linda Draga!
Ne legyel banatos, kerlek szepen! Koncentralj a vasarnapra, nekunk most mar csakazertis egy napon kell szulnunk!Kép Ezt a meginditas dolgot en sem ertem, azert 1 hetet altalaban rahagynak! Vagy rosszul tudom? Az unokatesomnal 10 nap volt es teljesen rendben volt a baba! Nem lehetne ezt valahogy megbeszelni? Vagy ez a korhaz ilyen?
Mindenesetre ne szomorkodj kerlek, az a picurinak sem jo! Igenis be fog indulni, gondolj erre! Ha azt szugeralod, hogy nem, akkor az hat a pszihedre! Tehat allandoan arra gondolj, hogy a heten babazol, ok?Kép

Sok-sok pozitiv puszit kuldok Neked!Kép

Orsi

avocado

SziasztokKép

Most beszeltem Anikoval, jol vannak, csak ma egy kicsit nyugos napjuk volt, Bencuska csak az Anyukaja karjaiban erezte jol magat.Kép Es Aniko szerint allandoan kakil.Kép Most indul be a tejcsi, szopcsiznak is, szoval jol vannak. Mindenkit puszil, nagyon hianyzunk Neki! Mondtam Neki, hogy o is nekunk!Kép

Na, most csak ennyi, majd meg jovok.

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok,
sajnos tegnap nem tudtam bemenni Anikóhoz, mert amikor ott jártam nem érezte túl jól magát és Bencust is elvitték tőle.
Bocsika, csak ezért nem írtam!

Panó- gratula neked!
Jerry- gratula és jobbulást a babának!

Ahogy látom, lassan egyedül maradok a táblázat végén- Soraya-val.

Linda- ne szomorkodj, beszélj a pocaklakóval, hogy hétfőig jöjjön ki! Hátha szótfogad.

Zsuzsa- a wc főleg éjjel van messze, amikor alig tudok kimászni az ágyból, ráadásul az emeleten van a hálószoba, a slozi pedig lennt. A sztahanov viselkedést itthon is folytatom, csak a takarításban élem ki magam.
Puszi neked.

Dokinál voltam tegnap és azt mondja, hogy 1 cm-re kinyílt a méhszáj. Jelent ez valamit, vagy azért még húzhatomegy-két hétig?

Süncsi- részemről még szeretném legalább egy hétig húzni a szülést, de majd a babóca úgyis eldönti helyettem.
Nagyon tetszik a Wellness-program!

Puszi mindenkinek:
Maci
maci2

Sziasztok!

Andriska mar elaludt, ugyhogy megint itt esz a feneKép

Soraya,
de lehet kapni, babysitternek hivjak, szerinted jobb, mint az autosülés? Abban nem vagyok biztos, hogy ugy altalaban mennyit szabad ülniük egy nap.
Ha mar igy rakérdeztél csinaltam ma par képet ahogy nézi a madarakat, fel is teszem (na meg a bulirol is, mert azt megigértem).

Linduska,
ne szomizz, nem is tudom mit mondjak, szerintem sem kellene még befektetni, ha minden OK veletek. Szoritunk Neked Andriskaval együtt, hogy addig beinduljon a dolog, mast sajna nem tudunk tenni... Azért az nagyon jo, hogy minden rendben volt!!
Pusszantas.

Orsi,
köszi az Aniko hireket!!! Jo, hogy mar beindul naluk a tejcsi!

Chello,
én is kerestem a cikket, egyelöre nem talaltam, még probalkozom. Holnap irok Neked emilt ezügyben. Milyen volt a séta? Addig is puszika.

Süncsi
süncsi

Az aug. 1-i bulin anyuval:

Kép

Madarnézö:

Kép
Kép

Meguntam a madarakat:

Kép

Puszi
Süncsi
süncsi

Bellana, kitartás.. nagyon drukkolok hogy beinduljon magától még a héten!!!

Orsi, nem elozök, nyugi KépKép

Maci, ne szulj még, inkább szolidarits velem még 1-2 hétig a t´bla végén, jó? KépKép

Suncsi, olyat kell venni, amit le lehet dönteni vízszintesre. Szerintem egy ilyenben akármennyit is el lehet napközben, ha rajta tartod a szemed Kép

Kép

Képeket várom Kép

Kriszta
soraya

Suncsi, szépek vagytok KépKép
soraya

Sziasztok!

Süncsi: annyira édes Andriska, hogy csak na Kép Kép Kép Kata szokott üldögélni a hordozójában, nem tudom mennyit pontosan egy nap, de pl a konyhában abban van amíg mosogatok, vagy odadobok valami kaját főzni. Sokan nem szeretik ilyen kicsin belerakni, nekem mind a három szerette/szereti, és nem lett tőle semmi bajuk. Tényleg, mikor fogtok először hazajönni Andriskával? Wellness program Kép Átfordulás Kép Sasszemű rokonok csak a kertbe nyertek bebocsátást végül. Évának átadom. A Balcsira holnap megyünk, a jelenlegi állás szerint lehet hogy mégis ott alszunk. Andriska súlya pedig óóóóóóóóriási! Kép

Chello: további kitarást neked! Kép Bárcsak tudnánk valami megoldást…

Soraya: tök jó a babakocsitok Kép Éjszakai túra Kép, de a lényeg, hogy minden rendben van veletek Kép

Maci: egy centire nyitott méhszájjal akár hetekig is lehet húzni Kép, de lehet hogy már csak pá nap van vissza Kép ?

Linda: annyira sajnálom! Doki nem meggyőzhető arról, hogy amíg minden rendben van (nézik egyáltalán UH-n?), nem mennél be? Vagy mi van akkor, ha azt mondod, hogy már pedig Te tudod, hogy később készült, számoljanak ők is így? Hátha nyerhető vele pár nap!!! Mégha nem is így van. Nagyon sokat gondolok Rád, és bízom benne, hogy a befektetésre már nem kerül sor!!!!! Ne legyél olyan nagyon szomorú! Mi nagyon szeretünk Kép Kép Kép

Orsi: neked is pussz, és köszi a híreket Anikóról! Kép

Timi : gratulálok a három kilóhoz és a szopihoz is Kép!!! És mostmár biztos nem is találnak semmi bajt nálatok!

Holnap már jön haza Anitabori is ugye?

Szép hétvégét mindenkinek!

Szilvi
lino

SziasztokKép

Most nem irok sokat.

Suncsi
Gyonyoruek vagytok!Kép PuszikaKép

Lino
Nektek is szep hetveget.Kép
Igen, Bori holnap jon, mar nagyon varom!Kép
PusziKép

Linda
Csak szomorkodsz, vagy mar szulsz? Nagyon remelem, hogy az utobbi!Kép
Sok puszikaKép

Jo ejszakat mindenkinek!Kép

Orsi
39

avocado

Jó reggelt!

Csak nem én vagyok az első? Ilyen még pocakos koromban sem volt.

Süncsi, a tegnapi sétánk egész jól sikerült, csak kb. 10 percet sírt az 1 óra alatt. Kép Nem akartam elhinni. Aztán este a fürdetésig volt egy kis sírás de utána szépen szopiztunk és elaludt. Kép Éjjel volt két szopizás és a hajnali után megint aludt 1 órát, aztán görcsökre ébredt és most picit nyűgös. Nekem a kórházban mondták, hogy ha sokat bukik akkor ültessem az ülésbe de nem igazán szeretem ahogy ül benne így nem szoktam. Összesen csak 2-3x használtuk amikor autózni voltunk.

Előre is köszi a mailt. Kép

Nagyon szépek vagytok. Kép

Bellana, remélem beindul magától és nem kell befeküdnöd. Én sem értem miért kell indítani ha nem muszáj. Kép

Na megyek mert most nagyon sír.Kép

chello
chello

SziasztokKép

Most reggel mar megint annyira huzodott a hasam, hogy nem birtam fekudni, muszaj volt felkelnem.Kép Pedig meg ugy birtam volna aludni!
Nalam egyelore semmi jele, hogy mennenk szulni. Lehet, hogy Gergo tenyleg a 8-ra var?Kép De az is lehet, hogy olyan jol erzi magat odabenn, hogy meg egy darabig bent akar maradni.Kép

LindaKép
Egyben vagytok meg? Este mar nem jelentkeztel, csak nem? Ha meg meg nem, akkor remelem elkuldted a rosszkedvet melegebb eghajlatra!Kép
PuszikaKép

BorikamKép
Remelem ha hazaertek bejelentkezel! Nem lesz semmi visszaolvasgatni, lehet, hogy nem is fogsz?
Bnm-rol tudsz? Azota Jerry is megszult, ugyhogy a duonkat mar ketten is beeloztek! Rola nem tudunk semmit, csak a mereteket, Zita irta meg, es hogy a pici tudogyuladassal szuletett, ugyhogy meg az intenziven van.Kép Szegenyke!Remelem hamar rendbejon!
Tobb osszefoglalasra most nem vallalkozom, ebben nem vagyok tul jo.Kép

Puszi mindenkinekKép

Orsi

avocado

Sziasztok, megvagyok, persze egyben. Este már azért nem jelentkeztem, mert nagyon rossz kedvem lett (van) és nem akartam rontani itt a levegőt a nyafival.

Anikóval én is beszéltem tegnap, olyan jó volt hallani, hogy ilyen boldog. Kép

Lino: az a baj, hogy a doki VELEM NEM beszél!! A szülésznővel értekeznek telefonon! UH-ot csak akkor csinálnak (flowmetriával)ha befekszem!!!Ráadásul bemutatásra is kerülök, ami ugye rém megalázó, Danival is volt benne részem.
Pár napot már igy is nyertem, mert ha befekszem csüt.-ön, akkor fétfőig már a 5-ik napja ott rohadnék... Kép
Jól esett amit írtál, én is nagyon szeretlek ám titeket! Kép Kép

Süncsi: Nagyon hurka Andriska. Kép Édes pofa. Kép
Köszi a szorítást. Kép

Orsi: nyugodtan szülj meg holnap, én még ráérek. Kép Kép Sajna a rosszkedvet nem sikerült száműzni. Ma is megyek CTG.-re este, de nem hinném, hogy lenne változás. Nem fogom megúszni, hogy "megerőszakoljanak".

Maci: azzal a méhszájjal még bőven húzhatod. Kép

Chello: nagyon fárasztó lehet Noémi. Bizzunk benne, hogy "kinövi".

Sziasztok: Linda
bellana

Üdvözlet mindenkinek Szarvasról!

Eme mű vendéglátóink gépéről, szopizás közben félkézzel írva készül nektek. Rövid lesz, mert utána mi is megyünk ki a többiekhez a telekre. Este vagy reggel majd megint olvaslak titeket.

Linda! Ez a bemutatás rosszul hangzik. Nem lehet visszautasítani? És még tényleg beindulhat, Nekem csütörtök késő délután zárt méhszáj és tökegyenes fájásgörbém volt, és péntek hajnalban meg beindult. Nagyon szurkolok neked, hogy ne legyen indítás.

Bori! Üdv újra itt! Helyreállt a szopis dolog?

Chello! Örülök, hogy volt egy jó sétátok.

Orsi! Hogy vagy?

Süncsi! Jók a képek. Nem csak Andriska, de te is nagyon jól nézel ki.

Most megyek. Írjatok jó sokat, én meg holnap reggel ismét jövök!

Szép napot mindenkinek!

Zita
pzita

LinduskamKép

Sajnalom, hogy meg mindig rossz a kedved!Kép Azt meg meginkabb, hogy ilyen hulye dokid van, hogy ennyire meg akarja inditani, amikor egyelore semmi indoka nincs ra! Remelem ki tudod huzni, amig csak lehet, de az lenne a szuper, ha Gergo baba beindulna mostanaban! Szerintem azert valami praktikat ki kene probalnotok! Egy kis entyem-pentyem?Kép Komolyan!Kép
Mindenesetre a vidam puszikat renduletlenul kuldom Neked es koncentralok, hogy induljon be a dolog!
PuszikaKép

Orsi

avocado

Szia Zita!Kép

Koszi az erdeklodest, jol vagyok, neha kemenyedgetek, de csak nagyon ritkan faj is hozza, az is tompan, inkabb joslo. Irto kivancsi vagyok, hogy mikor is fog beindulni az egesz, meg egyaltalan, hogyan, milyen lesz! Tudod, nekem az elso, meg az egesz egy nagy felfedezes lesz!Kép Vagy inkabb kalandnak nevezzem?Kép
Mindenesetre jol erzem magam, ugy erzem a babo is odabent, rendesen mocorog, mert mar szerintem alig fer el.Kép A pocakom total elore all es oriasi!Kép De imadom!Kép
Nektek jo vendegeskedest, aztan jelentkezz!Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Linda!

Beszéld meg Gergővel, hogy szeretnéd, ha kibújna vasárnapig, mert sokkal jobb lenne úgy neki is és neked is. És bízzál benne, hogy így is lesz. Ne legyél rosszkedvű. Te már mindjárt babázhatsz. Nekem még van 50 nap kiírásig. És az én pocim kétszer akkora, mint a tiédKép
Sok pusziKépKépKép
linato
linato

Lanyok!

Merre jartok mar megint?

Orsi

avocado

Sziasztok!

Elvoltunk vásárolni. Azt hittem nem jutok el a szülés előtt még egyszer, de hát mégis. Kép

Zita: jó telkezést. Kép

Orsi: puszi!

Linato: én mondogatom a babának, de ha egyszer még nem jött el az ideje? Lehet, hogy mégsem leszek az első nálatok? Kép Kép
Poci: nincs képed róla, a topikodban esetleg?
Biztos hatalmas lehet. Kép

Linda
bellana

LindaKép

Jobb a kedved kicsit?
Te nagyon nem akarsz nyilatkozni praktika-bevetes ugyben!Kép Bocs, ha tul ramenos vagyok, allits le, ok?Kép De ugy szeretnem, ha beindulna a szulesed! Egyfolytaban szurkolok am!Kép

PuszikaKép

Orsi

avocado

SziasztokKép

LindaKép
Nagyon szorítok, hogy beinduljon a szülés és ne kelljen indítani.

OrsiKép
Gratulálok a 39. héthez, már nincs sok hátra és Te is babázhatszKép

SüncsiKép
Nagyon édes Andriska és már milyen nagy, pedig nem is olyan rég születettKép

Nálunk a helyzet változatlan, igaz ma már bírta 15 percet cicin, de szerintem nem nagyon sokat szívott, úgyhogy megkapta a lefejt tejcit. A baj csak az, hogy így nincs annyi amennyit igényel, úgyhogy nem valószínű, hogy el fogjuk tudni hagyni a tápszert.

Képzeljétek, a kis drágám milyen ügyesen tartja a fejét. Délelőtt hason aludt és átfordította a fejét a másik oldalra. Teljesen le voltam döbbenve.Kép

Puszi mindenkinek:
BNM
Bnm

Sziasztok lányok!

Önző módon most magunkkal kezdek, de annyira büszke vagyok a kicsi fiamra, hogy ezt muszáj elújságolnom! Ma délelőtt az egyik szopi utáni büfiztetésnél elaludt a karomban és gondoltam leteszem hasra, mert addig kimentem a konyhába ránézni az ebédre. Nem sokkal később szólt apa, hogy a bébink fenn van, de a hátán fekszik az ágyban. Mondom az hogy lehet, mikor hason tettem le. Erre visszafordítottuk a hátára, mire e kicsikénk egy perc múlva bemutatta hogy tud a hátára fordulni, s mosolygott egy hatalmasat úgy, hogy járt a keze-lába! Olyan édi volt!Kép S a fordulást azóta is produkálja rendületlenül!Kép Utána viszont -biztos ezt is Lino Katájától lopta- bömbizik, hogy fordítsuk a hasára, mire újra visszafordul, s kezdődik előről!KépKépKép

Egyébként amit tegnap a sírásról írtam, azzal főleg arra akartam utalni, hogy sajna nem minden baba nyugszik meg pár perc sírás után, hanem van, hogy órákig képesek keservesen sírni, még akkor is ha dajkálják, nem ha otthagyják, hogy majd megnyugszik.

Süncsi! Annyira helyesek vagytok a kisfiaddal! Szupi az a kép, persze a többi is!Kép Andriska a Micimackót szereti? Az én fiam az Én elmentem a vásárba... kezdetű dalra nyugszik megKép Nem is tudom miért azt énekeltem neki először, amikor nem is szeretemKép Az én mellem már a babavárás alatt csíkos lett, hiába kentem.Kép Most meg már bevallom, hogy este nincs erőm kenegetni, pedig kéne, de ez már úgyis így marad.Kép A cumi meg nálunk is nagyon ritka, most például már két napja oda sem adtuk neki. Bevallom, hogy inkább akkor alkalmazom, ha egyedül vagyunk és muszáj valamit megcsinálnom a bébi nélkül, például főzés, s ilyenkor hogy maradjon egy picit nyugton magába is, berakom a szájába a cumit. De van, hogy el sem fogadja, meg általában elég hamar kiköpi. Annyira azért nem erőltetem.Kép Legjobb nyugtató az a cumi, amiből jön a tejcsi, na azt elfogadja bárhol, bármikor.Kép Hordozóba én is beleszoktam rakni, és így viszem magammal a lakáson belül mindenhová. Mondjuk tíz-tizenöt percnél ott sem bírja tovább.Kép

Soraya! nagyon klassz a babakocsitok, meg a hordozótok is. Örülök, hogy minden rendben a kicsivel, meg veled is!Kép

Linduskám! ne legyél annyira elkenődve, hátha erre az esőre beindul a baba! nagyon szorítok!!!! Mi az, hogy bemutató lesz a szülésedből?! Ehhez azért kell a hozzájárulásod! Mondd hogy nem egyezel bele és kész!Sok puszi neked! Tényleg a ricinusra nem gondoltál? Esetleg Ádival beindítás?Kép

Orsi! Jó hogy te így fogod fel a dolgot, egy nagy kalandnak! Az biztos, hogy hatalmas élmény lesz, minden fájdalom ellenére! S biztos Gergőnek is sokat jelent, hogy ilyen boldogan várod!Kép

Chello! napotok, alvásKép Sok puszi nektek!

Bori! Remélem épségben hazaértetek és jól telt a nyaralás! Jelentkezz be, mert mindenkinek hiányzol!Kép

Zita! Nektek további jó túrázást! Voltatok az arborétumba? gyerekek élvezik az utat?

További szép napot mindenkinek!

Swen

javítani most sem tudok, hív a főnökKép

Botond Kép
EneseKép
swenson

Linda,
innen a hatterbol en is drukkolok!Kép

-Afonya
afonya

Pár kép tegnapról és máról...Kép

Botond Kép