A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Néha be szoktam kukkantani az októberi vagy novemberi topicba mert ugye ők most szülnek. Azt az izgalmat ami ilyenkor van egy-egy topicab. Kíváncsi vagyok itt nálunk ki kezdi és hogyan és mikor? :)
Vendég

Tényleg, milyen jó ötlet a bekukkantás. :-))

Gombi, tök jó neked, nekem mostanában annyire hiányzik a munkám, (vend.látásban dolgoztam mindig) és irigyellek, hogy ott vagy!
Talán a füst nem hiányzik egyedül, a többi része nagyon.

Gio, nekem kb ugyanannyit mozog Manó, de inkább, ha fekszem, vagy hátradőlve ülök. Meg persze éjjel, pisik után. :roll:
Vendég

Az én anyám tangás-fenékrázós életében az unoka az öregség jele, pedig mint a férjem is mondja: ő még tinicsaj. Legalábbis annak hiszi magát, éli a kamaszkorát. Biztos valami klimaxos dolog lehet, bár már legalább 10 éve tart. :shock:

Én személy szerint Gabira szavazok, ő kezdi majd a sort! :) Reméljük Katának az ikrei sokáig bent maradnak még!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Nekem ma nagyon pörög a kicsi, rugdos a lábacskáival és öklözik, meg a fejét szokta nekinyomni a méhszájamnak, na, az elég kellemetlen. Olvastam én is, hogy ilyenkor már kevesebbet mozognak, de ezt én sem tapasztalom. Az ereje viszont jóval nagyobb mint pár hete, már kék-zöld foltos vagyok belül.

Írtam már régebben, hogy az én férjem nem az a terhességet csodának megélő típusba tartozik, főleg így harmadik baba lévén, természetesnek veszi, hogy járok vizsgálatokra stb...különösebben nem érdekli a mocorgása, az uh. Minden egyéb segítségadásban, féltésben tünemény, de ebben a részében nem vesz részt. Nem is szokott soha beszélni a pocakban lévő aktuális babáról, ő még olyan nem létező személy számára.
Ezért is lepődtem meg, mikor egyik este leállította a filmet és azt mondta: Most már igazán ideadhatnád! :D Hirtelen nem is tudtam mit kér, aztán leesett, de már nézte tovább a filmet.
Aranyos volt, csak úgy elmeséltem, eszembe jutott.

A novemberi topicból megszült már valaki?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Kata, nagyon édik a picik, én is a második képért vagyok különösen oda! Ritkán lát az ember ilyet, nagyon meghatóak, ahogy összebújnak a fiúk. És örülök, hogy lefordultak!

Ezt a hasleszorítós bugyit mindenkinek ajánlott beszerezni, vagy mitől függ? Én ezt a zsákos dolgot még nem is hallottam, valahogy nem úgy képzeltem a szülés utáni első pár órámat, hogy egy zsák figyel a hasamon a babám alatt. :wink: Azt hiszem egy újabb dolog, amire rákérdezek a dokimnál.

Pókica, nagyon csinos vagy, és nagyon hegyes a pocakod. Én azt hinném, hogy az ilyen pocit nehezebb lehet hordani, mint a felfelé gömbölyödőt, de olvasom, hogy szerencsére semmi panaszod!

A külföldről átvett ünnepek, szokások tőlem is távol állnak, így a tökök sem hoznak lázban, de aláírom, valóban egy szórakozóhelyen egy pluszt ad, a vendégek igényelhetik.

A védőnőm azt mondta, hogy általában a nyugisabb babák a szülés közeledtével felpörögnek, a mozgékonyabb babák pedig lelassulnak. Hát az én babácskám már változtatott a mozgáskultúráján, remélem ez nem jelenti azért még a szülés közeledtét.
Vendég

Sziasztok!

Kata : nagyon édesek az ikrek,amikor mondtam páromnak ,mondta,hogy erre ő is kiváncsi és meg akarja nézni!Na meg jött vele a nagyfiam is!Szépek ezek a babák!És tök jó,hogy befordultak a jó irányba!

Pókica : naggyon nagy a pocid! :) És nagyon szép vékony vagy!Talán azért is tűnik olyan nagynak!Olyan fiús formájú....pedig lányotok lesz!Nekem mindkét fiúnál ilyen volt!Most meg olyan gömböjű!

Mosogatógép:Barátnőmet kérdeztem aki Media Markt-ban dolgozik,hogy milyen márkát vegyünk!A válasza:Bosch és Electrolux!
Ezek a legjobbak,a többivel sokdzor van gond,meghibásodás!
És szárítógépből is ezt ajánlotta!
Vendég

Judy
az jutott eszembe milyen vicces lenne, ha elmennénk Gombiék pubjába segédkezni:-) Sok kismama-pincérnéni.- lehet kiverné a biztosítékot és valszleg toplesses modelleknek jobban örülne a közönség, de tuti bekerülnénk a tévébeee!! :D

Póki
a férjed nagyon jó fej! az a fajta "zord típus aki érző szívet takar"- ezt most ne vedd szó szerint csak vmi efféle mondás jutott eszembe.
és Igen, épp az előbb magyaráztam a férjemnek, hogy nem tudom micsinál a picur, de a fejével üti a méhszájamat és ilyenkor nem tudok mást csinálni csak állni és guvasztani a szemem pár percig :shock:
Azt hiszem talán egy lány már szült a novemberiben. de nem követtem eddig csak most rálestem, hogy vajon tetőfokára hágott-e már a hangulat:-)
Ez a tangás-fenékrázós nagyon ott van:-) :-) EGyedül él amúgy hogy ennyire most éli az új ifjúságát?

Nekünk Zanussi mosogatógép van, azaz férj hozta a háztartásomba és életembe. Az előző életében vette :wink: És még mindig működik, méghozzá igen jól!
Vendég

Gio, menjünk, én fizut sem kérek! :lol: :lol: A vendégek sokkot kapnának, meg Gombi férje is.

Én bekukkoltam, ---betetted a bogarat---és már ketten megszültek, az egyik mami holnapra volt, a másik tizenvalahanyadikára. Tényleg izgi.
Vendég

Nos Gombi hallod? ha előbb szólsz megy a segítség:)
Valszleg kapva kapnának rajtunk, 2 kör után félóra pihi és még sorolhatnám 8) ugyanakkor persze az is lehet hogy a zene , a buli feeling teljesen elterelné a gondolatainkat - igaz ez most jelen állapotomban vhogy nehezen tudom elképzelni mert már nyáron sem tudtam elmenni a csajokkal dizsibe, mert éjfélkor már fellőtték a pizsimet, majd leragadtak a szemeim. Igaz mostanság itt mindenki rosszul alszik szinte, úgyhogy... 8)
Vendég

No, jó éjt, már nem bírok ülni a gép előtt, megyek rugdaltatom magam egy kicsit, azaz vízszintbe teszem magam. :lol: :lol: :lol:
Vendég

Látod Gio, már te is szóba hoztad az alvást, hihi, tehát.......

Jó éjt!!
Vendég

Gombi...én is mennék pincérkedni a sok tökpocakos kismama mellé! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

GOMBI!
Buliztatok?De jó nektek.Én már 1 hónapja nyösztetem a Zuram,hogy ugyan menjünk már el még egyszer koncertre szülés előtt,de eddig semmi jót nem találtunk.

GABI!
Hű de izgi!Már alig várom az sms-t,hogy hozhassam a hírt,hogy megszületett Zalán :D Képzeld a dokink volt az Uh-n múlt héten és jól kinevetett.Kérdezte,hogy milyen leszek,hogy fogok kinézni ezekkel a tetoválásokkal 80 évesen.Én meg mondtam,hogy ugyan úgy mint nélkülük: Ronda leszek,ráncos és öreg. Jót nevetett.Annyira cuki egy ember... :D

KATA!
Nagyon nagyon szépek az ikrek!És olyan kis formásak.Pedig nekem az ikrekről mindig sovány arcú babák jutnak eszembe,de a tieitek nagyon-nagyon-édesek....Az pedig külön szupi,hogy szülhetsz simán!Én drukolok,hogy össze jöjjön!

PÓKICA!
Nekem olyan furcsa,hogy egy édesanya,így viszonyul a gyermekéhez/unokájához.Nagyon szomorú!Mindig is ilyen volt a viszonyotok?
Szerencsére az én anyum hipper jó fej anyuka és mami.
Meg mi az,hogy túl sok az unoka? :shock: Párom részéről Huba lesz a 8.Nme értem,hogy lehet gyerkőcből "sok"...

GIO!
Nálunk is tesznek ilyen ágymelegítő szerű valamit a hasra rögtön szülés után.Arra már nem emlékszem,hogy meleg volt vagy hideg úgyanis épp a ményakat/méhszájat varrták és nem azzal foglalkoztam.Szerintem az a méh összehúzódás miatt van.

O'HARA!
Nekem pl azt mondták,hogy szülésnél fájás közben nem igazán mocorognak a babók.NAhát Zizu olyanokat rúgott/fészkelődött egy-egy fájás alatt...extra brutál rossz érzés volt...

Többedszer szülő anyukák!
Nekem Zizunál szülés után egyáltalán nem voltak görcseim,nem éreztem,hogy húzódna vissza a méhem.Viszont a legtöbb anyuka nagyon szenvedett tőle,főleg aki többedik babáját szülte.Tényleg minél többedik a baba annál jobban fáj.Nekem most ez a parám éppen...

Mosogatógép: Mióta terhes vagyok valamiért imádok mosogatni,így felesleges valaminek tartom.Meg egyébként is.Minek fizessek olynért amit én is megtudok csinálni,ráadásul kevesebb pénzből.Nekem abszolút nem hiányzik!

Én meg napok óta csíramálé fan vagyok.Minden nap megeszek 1 dobozzal,de lemenne több is.Pedig én várandósság előtt nem is szerettem.Most meg kibírnám simán ha csak azt ehetnék egész nap.
Na meg most,hogy bejött a sütőtök szezon....IMÁDOM!Gyorsan megeszem szülésig az idei adagot,utánna úgysem lesz szabad :roll:

Most pedig megyek és beleesek a tejbegrízbe,így reggel fél 7 fele :D
Vendég

Nóna! Éjjel gyomorgörcsöm volt, így keveset aludtam és leesett a tantusz! Mikor te most ezzel a babával teherbeestél, alig múlt 1 éves a fiad, így még gyeden voltál. Így ti annak jártatok utána, hogy ha te táppénzen vagy és lemondod a gyedet, akkor a férjed igényelheti-e a fiatok után. Ezt persze nem lehet, ezért is mondták nektek ezt.
A mi esetünk más, mivel az én fiam már elmúlt két éves, így én már gyesen voltam. A gyest pedig igényelheti a nagyobbra az apa és mellette dolgozhat napi 8 órát is.
Összekeverted a kettőt, így nem ugyanaz a szitu kettőnk esetében.

Ugye Tulip, szerintem is totál fiús! :D A lányomnál is ilyen volt, emlékszem a doki egy láda pezsgőbe fogadott, hogy fiú lesz, mivel egy uh-on sem mutatta meg magát, csak szüléskor derült ki. Be kellett volna hajtani rajta a piát! :wink:
A fiamnál pedig teljesen gömbi volt. Valahogy nálam fordítva működnek a dolgok.

Gio, hát valóban nem azaz érzelmi kitöréses, túlfűtött ember a férjem, viszont imád viccelődni. :P

Olga, de jót nevettem ezen a tetoválós sztorin és milyen igaz! Gondolom mindenki ezzel jön, hogy milyen lesz idős korodban.
Ó, anyám aszerint méri az időt, mennyi az unoka. Minél többet kell bevallania, annál öregebbnek hiszik az emberek és ez nem fér bele a tini-önelképzelésébe. Még bátyám is itt lakik anyám házában, azzal a különbséggel hozzám képest, hogy neki nincs senkije, anyukám főz, mos, takarít rá is. Ugyanúgy élnek mint mikor még kicsik voltunk. Süt neki sütiket, unokáknak nem. De ez érthető is, hiszen neki még nem is kellene, hogy unokája legyen, csak 55...hmmm...akarom mondani 15 éves. :lol:
Egy ideig zavart a dolog, most már inkább csak nevetek rajta, de erősen kezd a szánalomhoz közelíteni amit érzek.

Na lányok, én lelépek, a 10-es komppal át akarok érni Szigethalomra, ott horgászunk. Apa már tegnap lement a haverjával. Szép időnk lesz ma is, pihenjetek!
Gombi, majd meséld el sokan voltak-e és milyen volt a buli!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Nálunk is anyám tök közömbös az unokák irányába,de már én is megszoktam...ilyen!A lassan 2 éves fiam,fél tőle...ugyanúgy mint bármelyik idegentől....hiszen alig látta,pedig itt laknak 5km-re tőlünk!
Engem már nem érdekel ez különösebben!Az elején persze szarul esett....na de ez van!
Amúgy is,attól,hogy egyesek ilyen figyelmetlenek és érzéketlenek...mint ő is....attól mások sokkal figyelmesebbek és megértőbbek lesznek...(mint én :roll: -legalábbis erre törekszem :) ).
Pókica gondolom,te majd teljesen más leszel az unokáiddal!Mint ahogy én is! :)

Szép napot mindenkinek!
Vendég

Gio: én kezdem tapasztalni, hogy valamelyest lassul a babák mozgása, azaz nem tudnak olyan nagyon nagyokat rúgni, de azért rúgnak :D :D :D Hát most, hogy mindkettő fejre állt, már mind a négy láb fent van, nem tudom épp melyik rugdos, de azt tudom, hogy ki melyik oldalon van, ezért ha dudorodva kinyomják magukat, akkor tudom, ki hol :) :) :)
Nehezebb terhesség már csak a teher miatt is, meg azért is, mert a szervezetemet jobban leterheli. Amúgy érdekes, hogy két baba van bent, bár nem tudom, hogy ha nem lenne uh, és nem tudnék arról, hogy két baba van odabent, vajon tudnám e, érezném e a különbséget. Pl amíg nem tudtam, hogy iker terhesség, azt tudtam, hogy nagyon más, mint eddig, mert sokkal jobban lestrapált. Amikor megtudtam, hogy ketten vannak odabent, már érthető volt, hogy miért is a sok rosszullét.
Nehezebben mozgok, mint amúgy, könnyen keményedik a hasam, könnyebben kifáradok, de amúgy nem másabb, mint az egyes terhesség!

Én is Gabira és Annára szavazok, hogy ők kezdik a sort :) Én még karácsonyig szeretném elhúzni...

O'hara: no ha a védőnődnek igaza van, akkor nekem most Bálint lesz pörgősebb, és Gergő nyugisabb :D :D :D

Olyan furi egyébként lányok, hogy nekem olyan természetes hogy két babát látok az uh-on már, és az vált furává, hogy egy baba lakik odabent. De hát már lassan 7 egész hónapja, hogy ez így van. :) De tényleg nagyon aranyos a két kis manó, ahogy összebújnak. Olyan kiváncsi vagyok rá, hogy milyen lesz az egymáshoz való viszonyuk. Milyen testvérek lesznek...

sprite: én nem éreztem erősebb fájdalmat a méhösszehúzódásoknál, mint első terhesség után, viszont nagyon erős és jóval fájdalmasabb menstruációim lettek a második szülés után! Nyam, sütőtök, mindjárt hozok is fel egyet, és megsütöm :) De miért nem lehet enni szülés után???

Kata
labkat

Olga!
Miért nem szabad szülés után sütőtököt enni? Én is nagyon imádom!

Pókica, Tulipános!
Hát akkor én még mindig szerencsésebb vagyok, mert anyukám nagyon ért is a gyerekekhez, meg imádja is őket, csak sajnos most apunak nagyobb szüksége van rá.
Anyósom nem lakik velünk, de minden nap jön, ha előbb nem, este fürdetésre. Pedig hétvégén meg tudnánk csinálni apával is, de ha azt mondom ne jöjjön, azon is megsértődik.
Beszéltem este a férjemmel és egyetért velem. Ő az elmúlt 35 év tapasztalatából tudja, hogy egyszerűen nem lehet jót mondani az anyjának, mert úgyis úgy érti ahogy akarja, azaz bántásnak. Szerinte m ez olyan mértékű önbizalomhiányra utal, amivel én nem tudok mit kezdeni, a lelkét pedig nincs energiám ápolgatni. Így valószínűleg nehéz novemberünk lesz. De erőt ad, hogy december 1-től már itthon lesz apa és akkor talán kicsit lehiggadhatunk mire jönnek az ünnepek és persze Ilka.

tücsökbogár

Képzeljétek, tegnap láttam egy kisfiún borostyán láncot. Állítólag fogzásnál nagyon nyugtatja a babát, jobban alszik, kevesebbet sír, stb. Meghűlésnél is segít.
Hát nem tudom.
Utána olvastam, megoszlanak a vélemények. Pl. én azon aggódnék, nem nyomja-e őt, nem tudja -e leszakítani, nem tudja-e lenyelni, vagy fojtani stb.
Sokan meg esküsznek rá, hogy hatásos és hogy nem lesz baja a babának, mert megszokja, és ruha alatt nem is érhet hozzá kézzel.
Van karkötő is, nekem az még veszélyesebbnek tűnik, könnyebben a szájához kerülhet.

Olyan 3000 ft körül van.

Ti hallottatok már erről, esetleg valaki használt már?
Vendég

A tök enyhén szólva szeles kaja.Babócák pocakja nem nagyon szereti.

Na enm tudom mi van velem,de már megint szenvedek ettől a hülye hányingertől......
Vendég

Judy
hát épp ma kérdeztem hugomtól hogy vegyek-e nekik ilyen borostyán nyakláncot, de aztán arról is lebeszélt hogy magunknak vegyünk a gyerkőcnek. Ugyanazon ok miatt amit Te is írsz. Én félnék, hogy nem fojtja-e meg, nem kapja.e be, nem szakad-e szét...ésatöbbi. De azért szívesen várok pozitív hozzászólást a témában:-) A szomszéd csak nagyon dicsérte, hogy azóta nyugodtabban pihen a gyermeke mióta van neki. Hát nem tudom...

Tényleg Anna, merre vagy? Csak nem Balcsin?
Vendég

Borostyánlánc: Háááát én is pont ezek az okok miatt nem veszek/vettem!.....én is felnőttem nélküle,na meg eddig két gyerekem is!
Szóval nem veszek!

Mit főztetek ma?
Nálunk húsleves volt és nokedli bakonyi sertéssel!Na meg desszert is volt kivételesen(mert mostanában nem sütök),mézes-rácsos! :P
Vendég

Nekünk, illetve Csabinak van borostyánlánca. Neki bevállt. 3-11 hós kora között használtuk. Bár éjjelre nem hagytam rajta, csak napközben. Az első 8 fogacska kibújását alig vettük észre. Persze a borostyánlánc hatását azért kiegészítettük némi homeós bogyóval a nehezebb napokon. Viszont 11 hósan rászállt a fiatalúr, állandóan rágta és tépte, így megváltunk tőle. Lenyelni nem nagyon tudja, max 1 szemet, mert minden szem külön van csomózva. Nálunk nem történt semmi baleset, sosem kapcsolódott ki magától. Most ismét legalább 4 foga jön és bizony keményen küzdünk.
Én Andrisnál is használni fogom, ha észreveszem hogy jön a fogacska.

Réka, Gio!
Csinik vagytok! Tényleg nem titkolózni akarok, de a 4 hete készült képpel még nem jutottam el addig hogy feltöltsem és lekicsinyítsem, most meg már frisset illene csinálnom. Igyekszem, de mindig akad valami fontosabb.

Nálunk zöldbableves volt, hasábburi párolt csirkehusival meg ubisalátával és zárásnak mézes krémes - nagyon finom volt.
Alig várom, hogy a vastablettám bevételétől letelljen az egy órám és ehessek valamit megint.

tücsökbogár

Hát a borostyánnyaklánc hatásosságában én nem hiszek. Olybá tűnik mintha valami varázsszerként, amulettként használnák az emberek, és hát szerintem sem biztonságos. Mondjuk érdekelne, hogy Gio, a te lelkész férjed mit szólt volna ahhoz, hogy ha ilyet vettél volna?

Nagyon nem vagyok jól ma. Olyan kába vagyok, és a fejem is tompán fáj. Álmos és fáradt... Remélem nem leszek beteg, csak valami front van!

Kata
labkat

Úgy látom, itt is megoszlanak a vélemények borostyán ügyben:D

Ez majdnem olyan, mint hogy a mosógépszerelő lecseszett, amiért nem használtam calgont, a másik meg azt mondta, nehogy használjak.Csak azért ott mégsem egy kisbabáról volt szó.

Még van egy kis idő, de sztem én nem fogok venni.

Gombi, milyen volt a buli? Nem hiányoztak a pocakos-felszolgálók? :lol: :lol: :lol:

Kata én is tompi vagyok ma, biztos csak front. Megfőztem, mostam, azóta a fekvés és ülés között variálok. Nem is tudom, mi lenne ha itt szaladgálna két rosszcsont, vagy akár egy. :shock:
Vendég

Én is jó tompa voltam délelőtt , de mások is akik nem kismamák. a párom gyerekeivel alig vártuk az Istentisztelet végén az imát, amikor ráborulhattunk végre a padra fejjel :-) Bizony ilyesmi a legjobb családban is megesik :-)

Kata,
kérdésedre válaszolva, a férjem semmit nem szólna ha vennék borostyánkövet, max kiröhögne. És nem azért mert Istennel ellenkező dolog, hanem mert ő alapból nem hisz ilyenekben, bár a természetes gyógymódokat nagyon kedveli, tehát mikor természetgyógyász tanfolyamra jártam, akkor azt nagyon támogatta és füveasszonynak hívott:)
És a borostyánt sem amulettként adják szerintem a gyerekekre hanem mert gyógyító hatást tulajdonítanak neki. Tehát sztem ez nem vmiféle bálványimádás.
Amúgy pl. az exfelesége az agykontroll tanfolyamot - vagy vmi hasonlót is elvégzett, mégsem ez vezetett a váláshoz :-) Igaz ő ezt mint aki hisz Istenben fölösleges pénzkidobásnak tartja.
És hát hozzátartozik mindehhez, hogy a férjem nem az a hagyományos értelemben általánosan elképzelt lelkész típus. Ezért is imádják szerintem a fiatalok, bár mostanság megfigyeltem, hogy az öreglányok is rajonganak érte 8)

Szval extrém sportokat űz, nem fél semmitől, hangos-típus, ugyanakkor persze tud szemlélődő is lenni (ha akar...) és mindenről nagyon határozott elképzelései vannak, a végletekig következetes. Ránézésre senki nem gondolná hogy ő lelkész - nyáron mikor senki sem látja egyházi körökben fülbevalót is hord és nagyon állat gyűrűi is vannak
Szerintem pont ilyen típusú papokból kellene sok. Ugyanakkor nem renegát, maximálisan tud alkalmazkodni a régi hagyományokhoz is és még szereti is őket.
Elolvasva a fentieket, lassan egy fun klubot is nyithatnék neki, nyilván van bennem elfogultság is, hisz imádom :) UGyanakkor sokkal hitelesebb vallásos és egyházi személy számomra mint bárki más.
Vendég

Gioia . Én nem vagyok egy templombajáró tipus,de most kedvet csináltál hozzá!Lehet ha itt is ilyen fiatal és jó fej pap (vagy tisztelendő asszony lenne-evangélikus vagyok)akkor járnék minden hétvégén! :lol:
Vendég

Hazaértünk, olyan jó volt!

Ez a borostyánlánc, hm. Na mindegy, én totál nem hiszek benne. Van aki könnyen fogzik és észre sem veszi a gyerek, mint a lányom volt. Van aki nehezen fogzik és belázasodik, hasmenése lesz, sír éjjel is, akár a fiam.
Viszont mindenből pénzt csinálnak, ebből is. A kétségbeesett szülő pedig mindent meg is fog venni. Ördögi kör.

Gio, jó fej lehet a férjed, tényleg nem szokványos lelkész. Bár engem még ő sem tudna becitálni egy templomba sem, max. ha hőség van, ezeken a helyeken mindig olyan jó hűvös van. Több előnye nincs számomra. 8)

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

:) Pókica, ez aranyos volt! Nem is citálna be. de pl. az egyházi esküvőnkön egy igazán ateista barátja volt az egyik tanunk. Tudom, ez biz. körökben skandallumnak tűnhet, de olyan jófej a pali és annyira rendes ember, együtt szörföztek férjjel és annak ellenére hogy ebben a hitkérdésben teljesen mást vallanak,hisznek, az egyik legjobb cimborája. És azért eljött egyszer meghallgatni karácsonykor a férjemet amikor felköltözött Pestre. olyankor ha arra vetemedik hogy eljön, akkor hozza az aktuális asszonyát is persze, beül a legelső sorba és teli pofával vigyorog a páromra, aki persze rá sem néz, max. az IT végén, különben elröhögné magát. :)

A borostyánnal kapcsolatban nekem is az jutott eszembe, hogy vajon miért nem nekem jutott eszembe? :shock: a legolcsóbb is 3ezer Ft, tök jó üzlet ez vkinek.
Vendég

Gio, először azt gondoltam, meg kéne mutatnod a férjednek, amit írtál róla, mert nekem az jött le, hogy tényleg rajongasz érte, és olyan szépen fogalmaztad meg, MILYEN IS Ő.
Utána rájöttem, meg ne mutasd neki, mert elbízza magát! :lol: :lol: :lol:
Biztos nagyon jófej pasi.
Vendég

Sziasztok!
Naszóval: a buli valóban nem otthon volt, hanem a pub-ban :)
És egészen jól sikerült! Az elején nagyon kis fiatalok voltak, 20 évesek, de aranyosak :) Az egyik srác kérdezi: kisfiú lesz vagy kislány? Mondjuk neki kislány. Erre: Hívjátok Zolinak!!! :-)))))))
Ők 3 órán keresztül pörögtek, és utánuk a szűk baráti körrel voltunk, igazság szerint ritkán van olyan, hogy én is, T. is bulizunk, nekem meg ez már főleg az utolsó bulik egyike volt! Szerencsére füst alig, névrokon pultoslányunk bírta a munkát egyedül, úgyhogy tényleg tudtunk lazítani :)
T.köszöni szépen a felajánlásokat, de azt üzeni, hogy épp elég egy terhes nőt elviselni a közelben :lol: :lol: :lol:
Egyébként most hangzott el úgy igazán komolyan először a számból, hogy már tényleg jó lenne szülni... Utolsóból (dec.31.) nem szeretnék az első lenni, de most valahogy sehogy sem jó :?
Hiányzik a hasonalvás, utálom az éjszakai pisiléseket, ilyesmi...
Vendég

Már nem bízza el magát, mert el van bízva. :-) - hogy ilyen szépen magyarosan fogalmazzak:-)
Abban a szerencsében részesült a nevelést illetően - a magyar normáktól eltérően (tisztelet az egyéb kivételeknek is természetesen), akiben már gyermekkorában tudatosították, hogy kisfiam Te tökéletes vagy, egyszeri és megismételhetetlen. A huga ugyanez. Szóval ők vmivel jobb és pozitívabb életszemlélettel vágtak neki a nagybetűsnek mint azok, akiknek egész gyerekkorukban mondjuk azt kellett/kell hallaniuk, hogyha "ezt vagy azt nem teszed, nem tanulsz, nem eszed meg....stb, akkor nem lesz belőled semmi. " Nagyon optimista és előretekintő az egész családjuk, a mi részünk pl. sokkal pesszimistább, úgyhogy külön poén amikor összeeresztjük őket. Hál'Isten olyankor pozitívba húz el inkább a hangulat, nem pedig a siránkozásba.
Azt hiszem a válását is ezért tudta úgy megélni ahogy, mert nyilván nem az volt szíve-vágya - márcsak hitvallása, meggyőződése alapján sem - hogy elvált ember legyen.
Najó, tényleg befejezem:-) Jól egymásrataláltunk, ez a lényeg. És ahogy elnézem ezt itt mindenki elmondhatja magáról és a párjáról.
(ide most röpködő szíves emotikonok passzolnának, hogy kellőképpen nyálas legyen :P )
Vendég

Gio,tetszik, ahogy írsz.
Vendég

Ja,elmehetne Gioia is IT-t tartani! :lol: Jó lenne beszédmondásban!Lehet párját is lesöpörné! :lol: :lol: :lol:

Nehogy támadásnak vedd,hiszen szeretünk Gioia! :)
Vendég

:oops: KÖszönöm Nektek. Dehogy veszem támadásnak, inkább zavarba hoztok. :oops:
Elég itthon 2 dudás nekünk azt hiszem, még csak az kéne hogy egy helyen is dolgozzunk férjecskével. Mindenki tombol a saját helyén, nekünk azt hiszem ez jön be :D
Vendég

Jó reggelt!
Négy óra óta nem tudok aludni...bezzeg tegnap végig aludtam a napot, mint a terhesség elején. Ma meg hol fáztam, hol melegem volt, és még a csípőm is fájt. De visszatértem a "vidéki kiruccanásból", úgyhogy most már többet leszek.
A férjem egyre többet mondja, hogy szüljünk már, mert már olyan jó lenne, ha közöttünk lenne az "ő pici fia", de én még annyira nem várom...ja, egyébként már csak tényleg egy-két dolog hiányzik, és a ruhák nagy része is ki van mosva-vasalva hála anyukámnak, aki ráállt az unoka-várásra.
Na megyek, kicsit még pihenek, meg tévét nézek, aztán takarítást terveztem mára (nem tudom mennyi valósul meg belőle). Délután meg megyek orvoshoz CTG-re.
tedorka

Jóreggelt!
Milyen érdekes, ahogy kezdünk lassulni, nehezedni. Mert amúgy szerintem egyikünk sem az a lomha típus, most a babavárás viszont térdrekényszerít hogy igenis pihenjünk és befelé figyeljünk. Nyilván akinek van babája már kevesebb idő jut ilyesmire, de figyeltem hugomat a vége felé, az utolsó héten már nem nagyon tudott másra figyelni, csak arra hogy mikor szül már 8)
Én a sok oldalfekvést úgy unom már. És azt hiszem a kezem mindig magam alatt van, mert eddig csak zsibbadtak a kézízűleteim, na mostmár fájnak is :) De sebaj. Most az időjárás is kedvez nekünk, bújós pihenős hideg van. Szerintem jobb mint nyáron szülni amikor mindenki pörög, strandol körülöttünk, mi meg mondjuk fújtatunk a súlytól és nagy hassal vizet max. a bokánk körül tapasztalhatunk- bár ezt azok tudják igazán megmondani akik már szültek nyáron. Az öltözködés miatt jobb lehet
Vendég

Gombi,most néztem egy friss képedet: azért nő már az a pocak!!!! :lol:
Igencsak csini! 8) Lesz ebből még nagyobb is dec. végéig! :wink:

Nekem mióta nagyon megnőtt, érzem is, hogy sokszor fáj, és sokszor le kell feküdnöm. Ezt nem nagyon élvezem, feleannyi dolgot sem tudok egy nap megcsinálni, mint korábban. Szóval én nem bánnám, ha megmaradt volna a 7 hónapos szinten a pocakméret, már akkor mindenki azt kérdezte hogy mikor megyek szülni... :shock: És azzal még full aktív voltam, nagyon jó volt!!

Kép
apkata

Sziasztok!

Novemberben két helyszínen lesz Pocaklakó-daloló!

A Pocaklakó-daloló egy új, kifejezetten VÁRANDÓSOKNAK szóló 2x2 órás „tanfolyam”, ahol a leendő édesanyák (és édesapák, sőt a nagyszülők is!) megismerkedhetnek azokkal az énekes-mondókás játékokkal, amelyeket már magzati kortól énekelgethetnek (pl. altatódalok), vagy a megszületés pillanatától kezdve játszhatnak majd a babájukkal. A 2x2 óra alatt 4 témakört járunk körbe:
• altatók és ébresztgetők
• simogató, ölbéli játékok
• lovagoltató, hintáztató mozgató játékok
• utánzásra késztető, nagy- és finommotorikus mozgás fejlesztő játékok
Összesen kb. 41 dalt, mondókát és játékot tanulhattok meg, ezeket a végén egy cd-romon megkapjátok.
Helyszínek és időpontok:
1. November 5 és 12, csütörtök, 17.45-20.00  Állatkert Játszóház, Bp. XIV. Állatkerti krt. 6-12 (bejárat a Fővárosi Nagycirkusz mellől)
2. November 14 és 21, szombat, 10-30-12.30  Dunakeszi, Veres Péter u. 2.
A részvételi díj családonként 5000 forint, jöhet „csak” a kismama vagy mindketten.

Érdeklődjetek priviben!

Zenebölcsi - babatorna - Pocaklakó-daloló
www.cilizenebolcsije.eu
huligánlány

Gombi nem akarlak elkeseríteni, de hason max a szülés és a tejbelövellés közötti időben fogsz tudni aludni sajnos.

Kép
Kép
Kép
endaaj

Igen, itt is látszik a lanyhulás, lassan 3 napja küzdünk 1 oldallal:-)
Vendég

Én is hason akarok már aludni!!! :twisted:
Vendég

Csillag

a szülésfelkészítőért a Jánosban ugye nem kellett fizetni?
Vendég

Sziasztok!

Na én már ma megsütöttem egy adag almás pitét!És komolyan mondom nem tudom mikor sütöttem utoljára ilyen jót.Nagyon sikerült eltalálni.Szóval vállon veregetem magam.

Tegnap 1,5 órán át 10percenként jöttek a keményedések.egész kikerekedett a szemem,de gondoltam amíg nincs magzatvíz vagy vérzés vagy valami,addig nem foglalkozom vele.El is múlt.

Kb 1órája megérkezett a babakocsink.Már ki is súroltam,a mosógép meg most állt le az apróbb "részecskéivel".Nagyon szupi,ugyan nem Toma,de szinte pont ugyan olyan.MAjd ha "összeszereletem" dobok képet.

GABI!
Most nem akarsz átugrani?Sütizhetnénk,jobb lett mint a múltkori dióskosár :wink:
Épp azt számolgattam,hogy mikor én megek 36 hetes Uh-ra,addigra te lehet,hogy babázni fogsz.

JUDYKA!
Úgy vettem észre,hogy a hétvégék ilyen kis lassúak,aztán meg van olyan nap,hogy 2 oldalt kell vissza olvasni:D

TEDORKA!
Óvatosan atakarítással,ilyenkor már csak olyan lassan komótosan kell :wink:
Én azt sem tudom,hogy fogom megcsinálni a téli nagy takarítást.Azt hiszem majd szépen apránként el is kezdem,hogy szülésig a végére érjek :D

GOMBI!
Tök jó,hogy ilyan jól sikerült a buli.Majd egyszer ha esetleg lesz fórum tali,esetleg lehetne Pub-otokba szervezni. :wink:
Vendég

Sziasztok!
Én is megvagyok még, csak sűrű volt a hétvége a temetőlátogatások miatt. Lehet, hogy ezért is lassult be az oldal és kisebb a termés.

Gio, nem kellett fizetni szerencsére. Bár ez ott eszembe sem jutott, csak azt kérdeztük meg, hogy aki az újraélesztős részre jött az is maradhat-e a szülésfelkészítőn? Mondták, hogy nyugodtan, az marad (jön-megy mert azért közben is volt mozgás) aki akar. :)

Gombi, megértelek én is ott tartottam tegnap, hogy mondtam a férjemnek, megyünk a kórházba? Kérdezte minek, én meg mondtam, hogy hát szülni. :lol: Persze ha hirtelen menni kellene biztos bepánikolnék. :oops: Nagymamám mondta is, hogy így nagyon hosszú lesz ez az 1-1,5 hónap, ha már most ilyen türelmetlen vagyok.
Hm, hason alvás, de jó is lenne... A bal oldalamon nem tudok aludni, mert rögtön elkezd szúrni a bordám alatt, így jobb oldalon próbálok, de ma éjszaka is annyira megfájdult a csípő és combcsontom (gondolom a súly miatt is) hogy fel is ébredtem rá. Olykor a hasam/oldalam ággyal érintkező oldala is fájni szokott, pedig nem kemény a matrac. Marad a hanyatt fekvés, de akkor meg úgy érzem, nem alszok mélyen éppen csak beszunnyadok. :shock: Most is olyan vagyok mint akit fejbe vágtak.

Ma este megyünk dokihoz, kiváncsi vagyok mit mond majd a harántfekvés miatt a szülésről, felmerül-e a császár, vagy korainak tartja még erről beszélni, bármi lehet. Uh-ja ugyan nincs neki, de multkor is kitapizta babót, ki tudja, lehet hogy már be is van fordulva. Azért próbálok majd egy uh-s papírt kérni, hogy a 38. hét előtt is lássunk valamit.
Az is érdekelne, hogy ha esetleg látogatási tilalom lesz az influ miatt a kórházban, akkor a férjem sem jöhet be velem szülni meg aztán látogatni (üvegajtón keresztül megnézni a babát)???
csillag25

Annyira nem viszem túlzásba a takarítást, már nem is bírom úgy, mint rég...csak nehezen szánom rá magam.
Sprite, egy kis almás pitét dobhatnál erre felém, most úgy megkívántam, de ketten sose ennénk meg egy tepsivel, így ki is esik.
Gombi, azért irigyellek azért a miniszoknyáért.
tedorka

Én még mindig csak háton tudok aludni, oldalt nem bírom negyed óránál tovább. Kivételesen egész jól aludtam éjjel. Nem tudom hogy lesz ha már háton sem bírom, így is olyan kis kómás vagyok napközben.

Tegnap én is felavattam a pocaktartómat. Meglepően kellemes viselet. Este viszont nagyon megdöbbentem amikor levettem, mert nagyon nehéznek éreztem a pocakomat. Amíg nem volt rajtam napközben, addig észre se vettem hogy ilyen súlya van. Ti is tapasztaltatok ilyent?

Drága anyósom idejött tök náthásan. Ha a gyerekek vagy én megbetegszünk, kitiltom a házból. Hogy lehet ilyen felelőtlen?! De a szombati ordibálós összeveszés után egyenlőre nem akarom fokozni az amúgy is feszült helyzetet. És még ő akarja elvinni napközbenre a két gyereket hogy tudjak pihenni. Hát nem. Csak agyon idegeskedném magam.

tücsökbogár

sziasztok
megint régen jártam valahogy egyre kevesebb az energiám :oops: .
csak az ad erőt hogy már nem sok van :) jövőhéttől erőt veszek magamon és csinálok nagy takarítást szőnyeg mosás meg minden,eddig nem mertem mert ha erőltetem akkor bizony keményedik vagy fáj a hasam de onnan hogy nem számít koraszülöttnek neki fogok ha itt lessz akkor időm se lessz rá.de azért majd azt is megvárom hogy uh alapján mekkora lessz a súlya remélem már 3kilo körül van.

Kép
Kép
anitaaa03

tücsökbogár én kidobtam volna a helyedbe :roll:

Kép
Kép
anitaaa03

Sziasztok!

Vérvétel + nst után ismét itt :) Jövő hétig letudva a vizsgálatok :)

Olga későn olvastam soraidat :cry: Cserébe vittem volna fagylaltkockát :) nálunk most ilyen süti van itthon. Dokink köszöni jól van, jó hangulatban találtam, jövő hét kedden szeretne velem ismét találkozni.

Annyian írtátok az elmúlt napokban, hogy én leszek az első, hogy lassan el is hiszem :) De azért még szeretnék legalább 2 hétig egyben maradni.
A napokban egyébként gyorsan fiatalodok tizenévet, ugyanis úgy érzem magam, mint a tizenéves szűz kislány, hogy vágyok a szexre, de félek is tőle :shock: Mivel túl vagyok a bűvös 36. héten, már lehetne bátran, szeretném is :oops: de a múltkori görcsölés után merész vállalkozás. Nem akarom, hogy beindítsa szülést :?

Üdv. Gabi
Vendég

Pókica, nem, nem kevertem össze. Nem GYed-en voltam már, hanem a Gyed után papíron visszamentem dolgozni, kaptam is mellé a Gyes-t hónapokig, ez tiszta sor, és amikor arról táppénzre mentem, akkor akartuk "átíratni" a párom nevére a Gyest, pont mert korábban én is úgy tudtam, hogy így simán lehet. Mint kiderült, nem. Ez volt a pontos szitu.

Kisfiam megbetegedett, így holnap nem megyünk oltásra. Remélem, még odaérünk valamikor, mielőtt megszülök. Bár már nagyon nehéz kettesben közlekedni vele autóval... nehéz ilyen sok ruhába beletenni az ülésbe egyedül, meg már a kormány elérte a hasamat... mivel én nem vagyok túl magas, így ha hátrébb tolom az ülést, már nem érem el a pedálokat... nem tudom meddig tudok még vezetni. Hát, azért mostmár egyre több a nehézség, főleg, hogy én minden vizsgálatra, stb. tőlünk 30 km-re járok, autóval. Azon gondolkodtam, decemberben, amikor már jegesek néha az utak, érdekes lesz itt a világ végén a kis másfél évesemmel... merthogy a párom 100 km-re dolgozik, busszal megy, reggel 6-kor indul, este 8-ra ér haza... mi lesz ha beindul majd a szülés? :roll: Izgalmas időszak ez már.

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én mostanában olyan szomorkás, sírós, érzékeny, elülős vagyok... ez azért is érdekes, mert nekem semmi ilyen nem volt a terhességem alatt, ez mostanában jött elő. Biztos az is számít, hogy sokat vagyunk itthon egyedül a kisfiammal, olyan jó lenne néha, ha több időt tölthetne együtt velünk a párom. Meg olyan fura érzés, hogy már csak kb. 6 hét, és minden megint más lesz. Egyrészt ennyi időnk van még a nagyobbik kisfiammal kettesben, amikor csak ő van, másrészt pár hét, és el kell szakadnunk a kis pocaklakóval, és én újra nem leszek várandós... számomra ez olyan vegyes érzés, mert másrészt várom, hogy itt legyen velünk, rendben, egészségesen. Kisfiamnál is szülés előtt volt bennem egy fura szomorúság is, de azért később jött, nem hat héttel előtte. Azt mondják többen, szülés után szokott néha ilyen szomorú, elválás érzés lenni, talán nekem ez előtte jön. Bocs, hogy ilyen sokat írtam erről, de mostanában nagyon gyakori érzések ezek nálam.

Kép

Kép
nóna

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?