Sziasztok!
Húúú, én se voltam ezer éve, de most ráérek!

Gyerek az oviban, kívülről szigetelik a házunkat, így nem mehetek sehová.
Nem nagyon olvastam vissza, csak ezen az oldalon, de majd pótolom a többit is.
Akire! Elfordulás elleni párnát mi vettünk annó, és nekem megnyugtató volt, hogy azzal alszik. Alatta volt a Angel Care légzésfigyelő, és a visszajövő büfi ellen pedig megvolt a párna. Többféle álláspont van, hogy miért ne aludjon hanyatt, vagy hason a pici eleinte. És így nyugottak voltunk. 3 hónapos koráig használtuk, majd annyira hasfájós lett, hogy hason szeretett csak, de addigra már tudta emelni a fejét, így nem kellett aggódni a büfi, esetleges hányás miatt este.
ÉS most a mai hírem....
Beszéltem ma a gyerekorvosunkkal (nagyon megbecsült gyerekorvos Győrben, ráadásul ezer éve ismer, és csak jót tenne velünk), és viszem a 3 éves elmúlt gyermekemet ma a H1N1 elleni és a sima influenza elleni oltásra... Én is az ellenzők között voltam, de ma meggyőzött, hogy vigyem el.
Azt mondta, hogy oltassam be a Bettit, az anyukámat, és a páromat a H1N1 ellen, hogy ne hozhassák haza. Én még ne adassam be magamnak, hátha így is elég lesz a védettség januárig. Hozzáteszem, az ő lánya is terhes, és náluk is a család van beoltva, és a szintén 3 éves elmúlt első gyerek.
Kérdeztem, hogy Ukrajna miatt mondja e, vagy van valami plusz infója, és azt mondta, hogy már múlt héten akart hívni, az ukrajnai járvány előtt, mert több infót kaptak, mint eddig. Hozzátartozik a történethez, hogy 3 hete mikor találkoztunk, még azt mondta, hogy ő még nem olt, de utánajár, és 2 héten belül sokmindent meg fog tudni róla. Eltelt 3 hét, és az eredmény, hogy viszem a gyerekem oltatni.
Anyukám ma reggel a mhelyén tudott oltatni H1N1 ellen, és a doki azt mondta, hogy nagyon jól teszi miattam, és saját maga miatt is, hogy beoltatja magát. Párom is utánajárt, az ő mhelye is rendelt, holnapra lesz válasz, hogy mikor tudják oltani.
Lényeg, én nem oltatom be magamat, de körülöttem, mindenki megteszi. Szóval kézzel fogható tapasztalatom lesz 3 éves gyerekkel, 50 éves nővel, és 37 éves pasival mit tesz az oltás... !