A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Sziasztok! 8)

Visszaolvasgattam, de képtelenség mindenre reagálni addig visszamenőleg, amíg nem voltam, mert akkor mire oda jutok, hogy írok, már ébren is van a lányom :lol: :lol: Pedig még vár 1-2 házimunka.

Rólunk picit: Apa egy hete utazott el Hollandiába dolgozni, majd csak karácsonyra jön haza. Anyósom kórházban volt, most kiengedték, de sajnos nem sikerül mintát nyerni a daganatból, és azzal próbálkoznak egy ideje...utána műtét. Szóval felénk sem egyszerű az élet. :? Dorki nagyon nyűgi napjait éli, lassan már 6. hete....nagyon ritka, hogy a saját ágyában egyedül aludjon el, de már csak akkor veszem ki, ha nagyon sír...és ez csak hiszti szerintem! :?

Úgy irigykedem, hogy Nektek gyerkőc, és háztartás mellett hszni is van időtök, pedig én is úgy igyekszem, de mire végigolvasok, vmi mindig közbejön, legtöbbször egy ébredés :lol: :lol: nappal alig alszik a lányom fél órákat 3-4x

f.nikici

F. Nikici

Nem vagy irigylésre méltó helyzetben :cry: Apa Hollandia :cry: Anyós betegsége :cry:

Bond

Én eleinte volt, hogy szopi közben ebédeltem meg, igaz , hogy virsli volt, de akkor is tudtam enni. :roll
Nyilván én sem terülj terülj asztalkámat csinálok minden nap, de minden nap szinte főzök valamit, és normálisan ebédelek. :wink:

Kép
Kép
orsi777

Sziasztok! :lol:

Az éjjel ok volt :lol: :lol: Fél nyolckor kelt, előtte egyszer csak, 3/4 6- kor, akkor megkapta a cumit és simán visszaaludt :lol: Viszont most megint alig akart aludni, de azért csak összejött :D Jó lenne visszarázódni a megszokott rutinba, csak hogy tudjam, mire számítsak... :D

Bond: emlékszem, régebben sem arról voltál híres, hogy sokat ettél volna. De a du. 4- kor megejtett reggeli nem kimontottan egészséges :roll:
Főzni nekem sincs időm/ erőm minden nap. Van, hogy hideget eszünk, van hogy pizzát, vagy apa hoz vmit az Árkádból :oops: De legalább eszünk :D Pizzát rendelni tényleg nem tart sokáig :D Vagy Gastroyalt- az neten is megoldható :lol:
Nem akarlak ám b@szogatni, csak gondoltam, megosztom veled a tapasztalataim :D

Nikici: férjed :( anyósod :( Látod, nekünk sem jut időnk mindenre- Bondnak enni sincs ideje :twisted: Egyébkén én alváskor szoktam ide írni, olvasni meg amikor Katát büfiztetem - olvasok pár sort, odébbsétálok :D , ilyesmik :lol: Egyszerre olvasni és írni ritkán van lehetőség :D
Most már arra az időre sem magára hagyni a kanapén szopi után, amíg a konyhában elintézem a maradék lefejt tej sorsát. Az a szokása, hogy égnek emeli a lábait, fenékkel és lábakkal elfordul. De két- három napja már hasra is vágja magát, úgyhogy erre a műveletre mivel szűk a kanapé, le kell raknom egy plédre a földön vagy a játszószőnyegére :lol:
Na lépek, mert fél óra múlva kaja, aztán meg megyünk shoppingolni kettesben- apa alszik, mert éjszakás volt és ma is megy :cry:

Kép
agi125r

Hendegabi
Őszintén, nem tom. sok hajjal született, kopott is belőle oldalt, főleg a hason alvás miatt.. :wink:
Arielnek van egy extra folt eltávolító szmötyije, nekem az bejött, mint Ági125r-nek :wink: :lol:

Lilisgabi
Jaj, gyógyuljatok meg minél hamarabb..!

Tabati
Miért nem terítesz le a földre egy pokrócot, és rárakod Noét, ott aztán tud gyakorolni! De látom Gabi már megelőzött :lol: ..és most olvastam hideg a föld :lol: :lol: jó ez az írok és olvasok :lol:

Niki72
Sztem húzogasd! Később is letapadhat..Ártani nem árt! :wink: :lol:

Gabi
Ügyes a Nóri! :wink: Tudom aggaszt a fogyás, de sztem abszolút nem sok, és a mérleg is ingázhat..
Amúgy meg ennyi súlyból veszíteni..lehet hogy kaka után előtt mérted…hmm, most olvastam hogy Katy is írta…
:lol: Hu, én nem tom, de nem kevés a 100-110? Csak mert Roló sokkal többet eszik 2,5-3 óránként (100-220), már amikor néha lemérem. Mondjuk nem mérvadó, mert hízni azért nem olyan ütemben hízik (5460g), lehet a tejem nem olyan „minőségű”, vagy a sok fentléte égeti a kaját… :roll:

Boo
Akkor te is bedőltél Niki vonalzójának? :lol: Hát sztem meg csak húzogasd a bőrt, Szonibaba Marciját(2,5éves) most vitték orvoshoz, és ha 8 héten belül nem javul, akkor műtét(fitymaszűkűlet)..és ezt köszönhetjük a házi orvosunknak aki azt vallja, hogy egy évig ne nyúlj hozzá. :twisted:

Bújás:
Mi mindig bújunk alvás előtt, aztán valahogy mindig máshogy ébredünk..Ki érti ezt? :roll: :wink: :lol:

Benkő:
Na lehet kövezni, de én ismerem ezt a tipust. A volt csávóm is ilyen „őrült” volt, de belül egy extra érzékeny normális ember, normális igényekkel.. Szal sztem ez az egész „polgárpukkasztás” csak álca vagy pénzforrás.. :roll: :lol:

Boo
Sztem is a nők extra gázosak…meg szánalmasak, de köztük is van kivétel… :roll:

Ági125r
Én mögé látok, de tudom hogy nem vagyok százas.. :lol: :lol:
Micsoda haja van a lányodnak! :lol:
Én nem kelek fejni, mert sose tudtam mennyiséget fejni, és volt hogy 30 percet fejtem üresen..de nem jött be :roll:
Nekem jobban bejött ha cici cici és cici volt :wink: :lol:

Moncsy
Hozol képet a fiadról? :wink:

Sillia
Milyen édi a buksija hátul Lócinak, kis labda.. :lol:

Dodi, Sillia és a többiek

Akik esti alvással küzdenek:
Nekem tuti tippem van. Mi is elkezdtünk romlani, volt hogy 3szor kelt éjjel, én meg mentem etetni. Evett is. Aztán besokaltam, hogy nehogy már 4 hónapos és visszamegyünk újszülött állapotra… :evil:
Ezért utolsó 3 éjszakám története, (minden esetben 20,30-21,00 között aludt el):
ELSŐ NAP
1.kelés 23 kor (ekkor furcsán néztem):
Apát átzavarni. 5 perc után alvás
2.kelés (2 óra)
Evés
3.kelés (5 óra)
Nyugi simi, reggel tali
6.30-kor evés

MÁSODIK NAP

1. kelés (2 óra):
Átküldtem apát simizze meg, mondja hogy reggel talizunk, üvöltve hagyta el a szobát(mármint a gyerek), DE 3 perc után alvás
2.kelés(4óra):
Megetettem.
3.kelés(5,30óra)
Nyugi simi, majd reggel talizunk. 3 perc múlva alvás
8 órakkor én keltettem fel.

HARMADIK NAP
1.kelés (4 óra):
Nyugi simi, majd reggel talizunk. 1 perc múlva alvás
2.kelés(7 óra):
Megetettem.

Sztem ma este már nem fog ébredni…Aszem ez a ferber módszer vagy mi…

Dodi,
Sztem Botond se éhes, csak felriad, vagy felkel és tudatja hogy ő már fenn van, Sztem próbáld ki hátha neked is bejön. Az etetést mindig egyel későbbre toltam , így fokozatosan szokta a gyomra, és később jelzett..
Ja és hozzáteszem, hogy most már a nappali alvással se küzdünk, be a kiságy, dúdolok neki simizem egy keveset (kb5perc) és elhagyom a szobát. Van hogy 1 perc után alvás van hogy 10 perc, ha nagyon sír bemegyek és újra simogatom és elmondom neki hogy nagyon fáradt vagy és aludj egy keveset.
Meg kell tanulnia egyedül elaludni, sajna nem riszálhatod mindig a fenekét, később meg tök nagy lesz már…
Mondjuk én annyi mindent kipróbáltam és ez jött be.
Ja és a cumit mára már be se veszi, de nem gáz mert nincs rá szüksége már…de sokszor hallom, hogy cuppog, de nincs a keze a szájában, mintha a nyelvét szopná…van egy ismerősöm akinek a fia ugyanezt csinálja…
:roll:
ezzel az altatással, napközben 2szer alszik:
Egyszer délelőtt 10,30 tól-11,30/12 ig és délután 15/15,30-16/16,30 ig.Változó, az az egy biztos hogy 1-1,5 órát egyhuzamba!! :lol: Pedig eg yhéttel ezelőtt ha 2x30 percet aludt EGÉSZ nap az nagy szó volt...

folyt köv
460nál vagyok.

KépKép

KépKép
ronmay

Én megetetem éjszaka is, ha felébred, azért sem akarok róla egyelőre leszokni, mert ő egyszerre nem eszik sokat, az éjszakai kajával együtt eszik összesen 6x (max.7x). És nem utolsó sorban nem akarom, hogy csökkenjen ettől a tejem, így is megint 3 hétig fejtem minden kaja után, + lefekvés előtt.

Amúgy teljesen változó, hogy mikor ébred, van, hogy fél 1-kor, de van olyan is (pl. ma éjjel is), hogy 4-kor. Nem jövök rá, hogy mitől függ. :roll: :roll:

Nővéremék mehetnek haza! :lol: :lol:

Kép
katy76

Mondjuk ennek az esti nem evésnek az lett az eredménye, hogy reggelre mindkét mellemen diót lehetett törni és egyből jött 170 a másikból még 50-et szívott! :shock: Az összesen 220. van huzata a kicsi fiamnak, bár egész este nem evett, szal megértem ha éhes.. :roll: :lol:

Gabi

Nekem volt már ilyen hogy nem indul be hamar, szar de nem tudni mitől van, lehet hogy Silliának van igaza és a para… :roll:

Boo

Én meg a pamperst útálom!!!
Nekünk a tescos pelusok egész jól bejöttek, magas a háta és gumis….

Conversano

Ez qva jóó ez a cumi!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Hol vetted, mert apával már össze vissza kerestük!!!Kár hoyg Roló nem veszi be a cumit, de egy fotót megérne!!
Jaj, most olvastam, montázs :cry: :lol:

Csibe
Nem tom mi a gond a havi 500-as gyarapodással…400-800 ig normális. Olvass utána! :wink:

Katy

Roló is 6szor eszik egy nap, ha nem 7szer...mert van hogy hamarabb kér enni, így estére összesezdünk egy +evést.
Én csak azt nem akarom, hogy kialakuljon egy rossz szokás, amit később nehezebb lesz elhagynia..és ha 5 perc után visszaalszik, akkor az a baba nem éhes... :wink:
én is paráztam, hogy kevesebb lesz a tej, de nem ,sőt mondhatni hogy egyre több..beáll az igényeinek...amit picit te is formázhatsz.. :wink:

KépKép

KépKép
ronmay

Katy :D

Persze egyszeri kelés nem gáz, Roló is így kezdte( 2 hónapos koráig átaludta az éjszakát), de amikor már 1,5-2 óránként kelsz fel, és ha mondjuk nem tudsz visszaaludni egyből, az elég fárasztó...
Dodi Botondja is tök jó alvó (volt), múltkor azt olvastam átaludta az éjszakát, most már meg hirtelen 6szor kel?és cumizik a cicin?az tuti nem éhség...

Én nem azért írtam, hogy most már mindenki hagyja el az esti etetést, csak nálunk bejött vmi, és kiderült hogy nem is éhes! :wink:
Minnél idősebb annál okosabb, és annál jobban fog ugráltatni minket és az újja köré csavarni, mert Lehet nekik ellenállni?, nyilván nem.. :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

elköltöztek a szomszédaim, komolyan sírok. :cry: Átmentem hozzájuk, pasi arca :(

Kép
Kép
orsi777

ma tudok írni, mivel itt van anyum, itt aludt :lol: :lol:

alvás: Dorka 5 hetes kora óta átaludta az éjszakákat, előtte egyszer ébresztettem enni, amíg nem érte el a 4 kg ot. Nekem 3 hónapot betöltötte és kezdődött az izgalom...azóta minden elalvás szinte kínkeservesen megy, estiről ne is beszéljünk...addig egyedül elaludt az ágyában, pelust az arcába tömte, és azóta mint akit elvágtak, még kézbe sem hajlandó elaludni, vagy esetleg úgy nagyon nehezen....de érdekes, ha kimegyünk sétálni, vagy autóval valahova, vagy bevásárlóközpontokba, akkor nincs baj... :twisted: :twisted: és akkor mindenki mondja milyen jó baba....aha :twisted: :twisted: :lol: :lol: Cumit már ő sem igazán akarja elfogadni, de nélküle sem jó, sehogy sem jó :roll: Én a fogára tippelek, mert annyira tömi a kezét, meg minden játékot, hogy hihetetlen!Már az alvásra is ki kell találni valamit, mert ezt nem bírom, már 7,5 kiló :roll: :roll: :roll: Most a járókában húzogatva elaludt :lol: :lol: Persze minden elalvásnál beteszem az ágyába ahogy régebben is, vagy elalszik (nagyon ritka), vagy akkor szedem ki, amikor már 1 órája csak kínlódik, mert utána már olyan álmos, hogy rázendít...

f.nikici

orsi: szoomszéd :cry:

ronmay: "Minnél idősebb annál okosabb, és annál jobban fog ugráltatni minket és az újja köré csavarni, mert Lehet nekik ellenállni?, nyilván nem.. Laughing"

Maximálisan egyet értek, és nálunk is pontosan erre gyanakszom. Inkább találta volna ki, hogy cipelve kell altatni újszülött korában, akkor 3 kiló volt :lol: :lol:

f.nikici

F. Nikici dettó nálunk is, azzal a különbséggel , hogy ezt egy hete csinálja, és hogy Odett 6 kg. :roll: Csak az altatással van még gáz (kopp-kopp), egyébként az éjszakát végigalussza, úgy, hogy egyszer beteszem a szájába a cumit. :roll: De az elaltatás nagyon durva. Remékem hamar elmúlik ez az időszaka. Azért is rendeltem meg a borostyánláncot, hátha segíteni fog.
Anyukád jó , hogy ott von nálatok :P

Kép
Kép
orsi777

orsi: jaja, tök jó. Ő főzött, most meg levitte Dorkit egy kicsit a levegőre sétálni :D :D Éjszakákkal még nálunk sincs gond(kopp-kopp), ha egyszer elalszik este :lol: :lol: Na de az nem egy könnyű menet.... :roll: 9 körül alszik el, 4-5 között ébred enni, majd 7-8 között felébred...ezzel nincs is baj, de a nappali alvások :shock:

f.nikici

Sziasztok! :)

Mi most jöttünk meg a halottak napi temető járásból (ez számomra sokkal szebb, bensőségesebb szokás, mint a halloweenes "megemlékezés", de ezt már kitárgyaltuk :roll: ). Manó is velünk volt, neki egy séta volt a jó levegőn.

Még a kajához. :roll: :oops:
Nem azt mondtam, hogy nincs itthon kaja hanem, hogy nem (nagyon) eszem :roll: :roll: :oops: :oops: .
Hugi szopiztatása közben "távirányítom" Manót illetve megpróbálom rádumálni, hogy üljön szépen mellém, mondókázzunk, kirakósozzunk vagy valami olyat csináljunk, ami mellett nyugiban tudok etetni. Általában bejön :) , de azért van, hogy örző-védő szolgálatot is el kell látnom, mert Manó le akarja amortizállni Mancit :? .
Két szopi között próbálok Manóval játszani, kajálni, tenni-venni, ecetera. Ebből a kaja szerepel az utolsó helyen van, hogy fel sem tűnik a hiánya :roll: :roll: :oops: :oops: :?: :?: .Pedig nem akarok mániákusan lefogyni (majd szopi után foglalkozom vele, addig Macával "edzek". :lol: :lol: :lol: :lol: ), testkép zavarom sincs, csak mittudomén. :roll: :roll: :roll: :roll: (Ráadásul ugyanez vonatkozik a folyadék bevitelre is :roll: :roll: :oops: :oops: :shock: :roll: :roll: :roll: )

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Itt lehet kapni buli-cumit,na meg sok "nagyon kell és szükség van rá " dolgot:)
http://www.bigyoshop.hu/
Vendég

conversano! :)

Az a lánc borosüvegtartó kurva jó! :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: Tudsz róla valamit?

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Dodi! Jobbulást,nálunk apa dőlt ki.Igaz láza nincs,csak a torka nagyon sz@r.Most aludt másfél órát,irígy vagyok rá :lol: Lili persze nem aludt,most szopizott,talán most alszik egy picit,de nem fűzök hozzá sok reményt.

Orsi! Szomszéd nő egy igazi primitív p...a lehet :lol: Szegény család!

KépKép
KépKép
nyuszi81

Bond! Az nekem is bejön :) És mit szólsz a pókfogóhoz? Zseniális :D Jó bolond dolgok vannak itt,de baromi drágák..

Valahol láttam olyan bortartót olcsóbban..
Vendég

conversano! :)

Csak a topot néztem. :roll: Gyorsan megnéztem más oldalakon is, de csak 2-300 Ft.- a különbség. De még az sem biztos, mert ki tudja, hogy mennyi a szállítási költség. :roll: :?

Kép
Kép
200907?

sziasztok
még betegek vagyunk,lányok már nem lázasok,de kicsit piros a torkuk

ma elmentem a lilivel a babaexpo-ra,és nagyon jól éreztük magunkat.hétfő óta nem voltunk kint,csak amíg a dokihoz mentünk.

most nem olvastam vissza,nincs időm :roll:

lotti 6610 gr volt tegnap este
Vendég

Szisz: köszi a köszöntést
:D
Agi125r: Én sem lepődtem meg…..de mindig reménykedem…. :roll:

f.Nikici: szegénykém, Karácsonyig elég sokat lesztek apa nélkül :?

Orsi: szomszédék: :(

Gabi1: mi újság? Súlygyarapodás? Tejbelövelés?

Ancsurti?

Lilisgabi: Nehezen vástok ki ti is...... jobbulást még egyszer.

Tegnap én is kiakadtam. Már délután rossz kedvem volt, és estére elszakadt a cérna, kiborult a bili. Jól leordítottam apát, Nócival is veszekedtem egy sort.
Utána jól kibőgtem magam.
A baj csak az volt, hogy Vica megérezte, hogy van valami gáz, és nem volt hajlandó elaludni. Nem sírt, sem semmit nem csinált, egyszerűen csak nem aludt.

Ma már kicsit jobb a helyzet, délután majdnem 1 órát sétáltunk. Igaz hűvös volt, de nem fújt nagyon a szél, ha mozogtunk nem fáztunk.
Szedtünk szép színes faleveleket, holnap csinálunk belőle képeket Nócival.
Főznöm úgysem kell, tegnap apa vágott egy kacsát, megpucoltuk, abból lett ma sült, maradt holnapra is.

Most megyek, mindjárt születnek a csillagok :D

Kép
Kép]
hendegabi

Hát eddig egyiktől sem vagyok seggre esve.. Arra az andréra leszek kíváncsi.

A betegeknek mielőbbi gyógyulást!
Vendég

Sziasztok,

Betegeknek mielőbbi gyógyulást!!!

Most már én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy Míra méretei hogyan alakultak az utóbbi hetekben...hétfőn megyünk oltásra, kissé el vagyunk csúszva, csak most kapjuk a 4 hónapost. Szerintem jól megnyúlott, egyszer csak már a 68-as rugik kellettek, és nem is túl nagyok rá... :roll:

Mai napunk: ébredés 8-kor, evés 4 óránként, alvás 9-11:30, 13-16, 17:30-18:30, 20- Igazán rendes kislány! :lol:

Merre vannak a hiányzó törzsgárda tagok :?: :?: :?: Hiányoznak az írásaik az olvasásaim során. :wink:

merion

Lilypie Third Birthday tickers
merion

Merion!
Mi is el vagyunk csúszva, mi kedden megyünk a 4 hónaposra! :lol:
Múlt hét kedden mentünk volna, de áttetettem, mert aznap volt a Ramazzotti koncert, és oltás után nem hagytam volna itthon a gyereket. Még soha nem lázasodott be, de Murphyt ismerjük...

Nikici!
Nem lehet könnyű Apa nélkül. :( Muszáj volt elmennie, most, hogy az anyukája beteg? Van, aki segít az anyukájának, vagy az is a Te nyakadba szakadt?

Vettem ma borostyánláncot. A Minimanóban lehet kapni ugyanattól a forgalmazótól, aki a borostyanlanc.hu oldalon árulja a láncokat.
Én nem szeretek netről rendelni, mert én szeretem vásárlás előtt az árut megtapizni, megnézni. Ovális szeműt vettem, konyak színűt, csak ez a szín volt az ovális szeműből.

Kép
katy76

képzeljétek, Apa jelentkezett, hogy elindult haza :shock: :D :D :D :D :shock: :D :D :D :D úúúúgy örülök! Most aggódhatok...15-17 óra az út :roll: :roll:

conversano: én is megnéztem a linket, nagyon szuper, rendelek is valamit, akármit :lol: :lol: :lol:

nyuszi: jobbulást a párodnak, nekem is beteg a párom, most gondolom el is kapjuk :roll: én is így szoktam reménykedni, minden kaja után, na majd most talán elalszik.... :lol: :lol: :lol:

lilisgabi: jobbulást!! Én meg pont ma mértem Dorkit, 7700gramm :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

hendegabi: most már remélem hamarosan itthon lesz, de kösziiii :D Ilyen nálam már volt párszor (kiborulás), legutóbb a héten anyummal, de gondolom most Baján elutazása miatt....

merion: irigy-irogy, nekem ilyen alvós napban nem volt részem kb. másfél hónapja :? :lol: :lol: :lol: :lol:

f.nikici

katy: anyósomékhoz járok, apum hordta volna fel, de most, hogy jön haza Baján, már Ő viszi majd. Muszáj volt/lett volna kimennie pénzügyek miatt. Anyukájáéknak szeretett volna segíteni...mondjuk most ez is meg lett oldva már, szóval végre itthon lesz velünk :D
Hol vetted a láncot, mennyibe került? Én is most nézegettem...én is azon a netes oldalon néztem, de ha a Minimanoban van, akkor majd ott veszünk!Úgyis járunk Bp-re sokszor...

f.nikici

ja, nem tudom már ki írta, de az én lányom is nemrégen kezdte el azt, hogy felemeli a lábait-popsiját, majd levágja őket....újszülött kora óta szinte a kezeit és lábait egyszerre felemelte, majd le, nagy bummmmm...az éjszakai csendben, de már megszoktuk :lol: :lol: csak most meg arra szokott rá, hogy a takarót is lerugja magáról, paplan hálózsákot nem szereti, és aztán persze nyöszörög, hogy fázik :twisted: :twisted: :twisted:

f.nikici

boo: merre jársz???? :shock: Hiányoznak a felvidító írásaid, mindig olyan jókat szórakoztam rajtuk :lol: :lol:

f.nikici

jól elbeszélgetek itt magamban....látszik, hogy ma itt volt anyum, minden házimunkát elvégzett helyettem, így nem maradt altatás utánra semmi, csak a net, úúúúgy bánom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

f.nikici

Nikici!
Jujj de jó, hogy jön haza Tiedapa!!! :D :D :D :D

Üzlet: www.minimano.hu
Az ára 3.750 Ft volt, és egyből a bejáratnál a pénztárnál vannak kitéve. Kerek szeműből több színből lehet választani, van nagyon szép vaj színű is, ami nekem nagyon tetszett, de szerintem az ovális szemű kevésbé zavaró.

Kép
katy76

Petrát már nem lehet pelenkázón pelenkázni, mert minden áldott pelenkázás egy küzdelem kb. 1-2 hete. Egyre nehezebb átpelusozni, azt csinálja, hogy kitekeri magát, és szinte felmegy hídba. Úgyhogy én már azon se csodálkozom, ha kifolyik a kaki, mert képtelenség rendesen rárakni a pelenkát. Amint beigazítom mindenhol és tépőzáraznám rá, azonnal elkezd ficánkolni és teljesen felnyomja a derekát, így kezdhetem elölről.

(olyan vicces a helyesírás ellenőrző, a "tépőzáraznám" szót nem ismeri, és felajánlotta, hogy cseréljem le "könyvtáraznám"-ra. :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Kép
katy76

Katy,
Úgy látszik, hogy akkor sok azonosság van a babáink életében, nem csak a születésnapjuk. :lol: :lol: :lol: Míra is ovális szemű láncot hord, de a neten volt a legvilágosabb színű, az "akácméz", én azt választottam. Amióta kiköltöztünk Pestről rengeteg dolgot a neten vásárolok, így sokkal egyszerűbb nekem. Nálunk az oltás a védőnő szabadsága miatt csúszott el már a múlt hónapban.

Míra mostanában azon fáradozik, hogy a nagylábujját a szájába helyezze...gondolom előbb-utóbb sikerülni is fog neki. :lol: Másik kedvenc tornamozdulata, hogy C betűt formál magából félig oldalra dőlve, a kis fejét egészen hátra hajtja, ebből nem túl sokára sikerülni fog a hátról hasra fordulás. A pelenkázás nálunk is csak többszöri próbálkozásra sikerül normálisan. A sarkát pedig úgy csapkodja oda a pelenkázóhoz, hogy már nekem fáj...

Ezt a nappali sok alvást már napok óta csinálja, kíváncsi vagyok, hogy meddig tart. :D

merion

Lilypie Third Birthday tickers
merion

Na, akkor ugyanezt képzeljétek el 80 centivel és 12-15 kilóval, földön vagy ágyon, tök mindegy. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
Kép
200907?

Ancsurti, Boo hol vagytok??? Már kezdünk aggódni!!

Kép
szisz89

Sziasztok!

007!

A lefolyóba lehet kapni műanyag szűrőt, ami felfogja pl. a hajat, de minden egyebet is, ami nem a lefolyóba való. :wink:

Hgabi!

Védőnőm azt mondta, hogy ha lázas vagyok, akkor is szoptathatok, gyerekre semmi rossz hatása nem lesz, csak azért mondják, hogy inkább ne, hogy minket kíméljenek. :wink:

Nikici!

Húha, Karácsonyig... :shock: :( Én már egy külö töltött éjszakát is nehezen bírtam, pedig férjem csak a másik szobában volt... :oops: Még a kapcsolatunk elején én mentem 1 hónapra külföldre dolgozni, és nagyon nehezen bírtam, pedig minden nap beszéltünk telefonon.

Katy!

Noé is forgolódik a pelenkázón. Édes, mert szépen megvárja, míg bekenem a popsiját (tuti jólesik neki :lol: ), aztán elkezd izomból rugdalózni. Szerintetek rá tudom rakni a pelenkát? :lol: Forgolódni meg akkor kezd, amikor a ruhát adom rá. Érdekes produkció szokott lenni... :lol:

Nyuszi!

sz@r.most :lol: :lol:

Ez olyan, mint Katy helyesírás ellenőrző programja. :lol:

Borostyánlánc...én még mindig filózok rajta....van olyan, akinek megszüntette a nyügit? Egyre jobban elgondolkoztat, mert ma tuti attól sírt. Bekentem kamillás nyugtató oldattal és rögötn abbahagyta a sírást. :roll:

Kép
Kép
tabati

Ancsurti meg Boo szerintem Kanadában buliznak együtt. Boo már annyi meghívást kapott. :lol:

Kép
Kép
tabati

várom apát, pedig már aludnom kellene, mivel úgyis holnap délelőtt vagy délután érkezik, dorki is korán ébred reggel, de valahogy nem tudok aludni menni az izgalomtól :lol: :lol: pedig egy hete utazott el..de már olyan, mintha évek óta oda lenne :lol: :lol:

merion: katy: amiket pelusozásról, kitekeredésről leírtatok nálunk DETTÓÓÓÓÓ ugyan ez van :lol: :lol: :lol:

katy: én is nagyon örülök, hogy hazajön apa :wink: köszi a linket, az üzletet ismerem, jártam már ott, csak a láncokat valamiért nem láttam, vagy nem figyeltem, akkor még nem foglalkoztam ilyesmikkel :lol: :lol: :lol: (kismama voltam) Én is ovális szeműt szeretnék, szerintem is az a legkényelmesebb viselet, másik szúrhat :roll:

Bond:
"Na, akkor ugyanezt képzeljétek el 80 centivel és 12-15 kilóval, földön vagy ágyon, tök mindegy."
Izgalmas lehet :lol: :lol: :lol: Főleg, hogy Dorki most 67 cm, és már most szétrúgja a mellem, és a császáros sebem, gyomrom. Sokszor csillagok is összeszaladnak a szemem előtt :twisted: :lol: :lol:

tabati: már úton van hazafelé a párom :wink: Remélem holnap egészségben meg is érkezik :wink: Nálunk a Dologél nagyon jó, csak nem túl sokáig hat :roll: Chamomilla golyócskák már megvannak, de még nem próbáltuk őket....Viburcol kúp semmit sem ért :twisted: lánc még tervben van, úgyhogy engem is érdekelnek a tapasztalatok, egy ismiméknél bevált :wink:

f.nikici

tabati: vagy boo rajzol :lol: :lol: láttam a minap egy képet a h1n1ről, és valahogy Ő jutott eszembe, mintha Ő rajzolta volna :lol: :lol:

f.nikici

tabati! :)

Tudom. Annak a tisztítására mondtam, hogy boááááááá. Hacsak ki nem dobom minden egyes alkalommal :roll: :roll: :roll:

A http://www.babaszoba.hu - n jópofa fejlődési kalkulátorok vannak (azoknak, akik nem paráznak a statisztikák miatt :lol: )
E szerint Manó a:
- 11 kilójával a normális, de az átlagostól (kb. 11,8 kiló) eltérő értékek (alacsonyabb) sávjába,
- a 86,5 centijével a normális, de az átlagostól (kb. 85)
eltérő értékek (feletti) sávjából is kilóg
- a 48 centis buksijával pedig a leggyakoribb, átlagos értékek sávjába tartozik.
Összességében tehát: okés. :D :D :D :D :D :D :D (Pedig, hogy indultunk... :roll: :roll: :D )

Huginak:
- még kb. 70 dekát kéne gyarapodnia, hogy minimálisan (4 kiló) bele essen a normális, de az átlagostól eltérő értékek sávjába.
- a magassága (58 centi) szintén a normális, de az átlagostól eltérő értékek alsó sávjába tartozik
- a 39-es buksijával pedig a leggyakoribb, átlagos értékek sávja az övé.
Összességében: ha a súlya meg lenne, akkor ő is okés lenne. :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.11.07 23:33-kor.

Kép
Kép
200907?

Szisz!

Én is hallottam már ilyet, hogy anyukát hason ütötték egy fürt szőlővel ( :shock: ), és a kislányon s lett egy fürt alakú anyajegy :shock: . De én ezekben nem hiszek :roll: . Elég sok "attrocitás" ért terhesen, ijedős is vagyok, és estem-keltem, Botondon még sincs sehol semmi a BCG-n kívül :wink: . Ja, a háta meg a válla viszont még mindig szőrös, pedig esküszöm nem háltam medvével :roll: :lol: :lol: :lol: .

Nikici!

Apa :arrow: Hollandia :arrow: :( :( :(
Ilyenkor minden tiszteletem a tiétek, én nem bírnám ki :oops: ! Ide költöztetném anyámat, vagy vmelyik bnőmet, én nem bírok egyedül létezni, vagyis a babával, de felnőtt társaság nélkül :? .

Ronmay!

Benkővel nem az a bajom, hogy őrült, hanem, hogy gusztustalan! A munkásságát teljességgel elismerem, és azt is megértem, hogy miért "bolond", de ettől még nem mutogassa a szottyadt seggét a világnak és ne smároljon premier plánban, mert öreg és csúnya! Nagyapámat sem nézném szívesen csókolózás közben, pedig imádom :lol: !

Az alvással nagyon ügyik vagytok, én is meg fogom így próbálni, csak előbb jöjjön helyre a tejem, mert amikor 60-at vacsizik ( :shock: :( ) joggal éhes! tuti a betegségem miatt van, de nyomatom ezerrel a vitaminokat, meg ma kezdtem el a két homeos bogyót, holnapra már lesz tejem :wink: ! Nincs apelláta! :lol:

Képzeljétek el, próbáltam Bobónak hűtős tejcsiből pótlást adni, de nem hajlandó megenni :shock: . Se cumiból, se pohárból, se kanállal, sehogy :? ! Két adag is a csapban landolt :? . Ugyan ő nem panaszkodott, de nyilván nem lakott jól olyan kevéssel, amennyit evett, így kénytelen voltam almát adni neki. Na, azt úgy betolta, minta huzat :shock: :lol: ! Aztán délután mégegyet! addig evett, amíg volt, aztán meg minden baja volt úgy telezabálta magát :oops: :lol: ! De hamar elmúlt, ahogy büfizett párat :wink: .
Le is fotóztuk, majd felteszem.

Katy!

Nővéredék:juhuuu-juhuuuu :lol: !

Ronmay!

Nálunk tuti nem az éhség miatt kezdett kelni először, mert ahogy te is írtad, 10 hetes korától este 9-től fél7-ig aludt, most meg hirtelen 4-5*kelt, tut nem a kaja miatt :? . Most már amúgy "csak" kétszer kel 3, és 5 felé, de sztem most tényleg a kaja miatt, mert kevés a tejcsi,de rajta vagyok az ügyön :wink: .
Ja, és Botons id totál leállt a cumival :lol: ! Kiságyban egyáltalán nem kell neki,mert hason alszik el, babakocsiban, meg kocsiban pedig csak akkor kell, ha sír, mikor indulunk, de ahogy megnyugszik, kiköpi, és anélkül alszik el :wink: .

Nyuszi!

Jobbulást apának!!! Én nagyon jót aludtam, mert ugyan keltem Botondhoz 3-kor, 5-kor, meg 7-kor, de onnantól apa fent volt vele, egyszer behozta enni, aztán aludtam tovább 11-ig 8) . Remélem holnap is így lesz :roll: :lol: .

Hgabi!

Veszekedés :( ! béküljetek :wink: !

Nikici!

Juhuuuu-juhhuuuuu :lol: :lol: :lol: !

Én mindig énekelek, vagy bohóckodok Botondnak pelusozás közben, így elvan. (MA annyira ökörködtem, hogy meg is jegyeztem magamban, hogy még jó, hogy senki se látja ezt :oops: )
"Mi van a gatyában? Pisi! Kaki!"-szöveggel víjjogtam a gyereknek, miközben "purcogtam" a hasán,meg piszéztem vele. ő nagyokat kacagott, én meg be tudtam pelenkázni :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Bond: én kipróbáltam ezeket a kalkulátorokat, súlyra egyértelműen sok a kisasszony :lol: :lol: cm-re is :shock: ezen meglepődtem, alapból 46-52 cmes sávban van a normális újszülött, hol? :shock: Fejkörfogatról most nincsenek adataim :roll:

f.nikici

f.nikici! :)

Az újszülötteket illetően 46-kb. 53-ig normális, de az átlagos 49 és kb. 51 centi között van. Nem értem, hogy mit nem értesz. :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

kicsidodi: én is ideköltöztettem anyumat :lol: :lol: itt lett volna egy pár napig, ha nem így alakulnak a dolgok...ezzel én is teljesen így vagyok, így érzek. Csakhát akkor meg olyan gondolatok voltak a fejemben, hogy nehogy már anyummal neveljem a gyerekem :shock: apát akarom :lol: :lol: szóval az sem lett volna jó...
Bnőm terhessége alatt megégette magát, sebe is lett, megkérdezte dokit, látszódni fog a picin, az egy jót nevetett, és mondta dehogy...és valóban nem is lett semmi baja :D
Ezekkel a cselekkel én is próbálkozok/próbálkoztam pelusozásnál, és téli cuccba öltözésnél is néha bejön néha nem, de ahogy növekszik egyre akaratosabb :twisted: :twisted: vajon kire ütött?!?!?! :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol:

f.nikici

bond azt nem értem, hogy ez hol számít átlagosnak? :shock: Eddigi ismerőseim között 2 baba van aki 50 cm alatt volt, ők is ikrek...a többi mind-mind 50egynehány, inkább több mint 52, szóval nálunk mindenki azt mondta de picike Dorki "csak" 52 :lol: :lol: 53-55 között van erre az átlag

f.nikici

"vajon kire ütött?!?!?! "
Nem kire ütött, hanem kire fog ütni. Rád. :twisted: :twisted: :? :? :x :x :x :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

most látom, hétfőn lesz egy éve hogy regisztráltam ide :shock: :lol: :lol:

f.nikici

Bond: szerintem is :lol: :lol: :lol: :lol:

f.nikici

Most hagy ne mondjam meg, hogy mi képezi az alapját. :roll: Fogadjuk el ennyinek.

Kép
Kép
200907?

most eszembe jutott előkeresem a babanetesbabaköszöntőskorházbankapottnyomtatványomat, és aranyakat találtam!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: egy jún 27-ei újságot(utólag godolkodtam, de kár, hogy nem vettünk aznapi újságot amikor született Dorki, és lám, apa vett, és benne volt a mappában :shock:), de ami még ennél is szuperebb találtam borítékban 10eFt-ot :shock: biztos vmikor vmelyik dokinak lett beletéve :lol: :lol:

f.nikici

Nikici!

10 ezer forint! :shock: :lol: Én is én is!!! 8) :lol:

Na, ha arra adnék, hogy ide ütök oda ütök, és akkor ott lesz anyajegy a gyerekem, akkor anyósomat tuti korbáccsal verték, mert párom háta teli van anyajegyekkel. :lol:

Amúgy hihetetlen, hogy anyósom bármit mond, abból gyököt kell vonni... :shock: De ez csak úgy egy éve tűnik fel. Meg az is, hogy félrebeszél, meg nem jutnak eszébe nevek, alapvető szavak ilyesmi... ez ugye még nem egy bizonyos betegség jele? :? Bár 70 évesen már lehetséges... És néha eltűnik valami pl. a hűtőből, de senki nem tudja ki ette meg. Múlt nyáron meg reggel a fűben volt egy tál, ami a kerti asztalon szokott lenni. A fűben volt, teli almával. Anyósom szerint bejöttek a cigányok, de a kutya kiszagolta erre letették, majd elmenekültek. :shock: No persze, a kutya ilyen lassan kapcsolna...a cigányok meg nem eldobják, hanem szépen leteszik a fűbe a tálat... tuti anyósom vana dolgok mögött...múltkor is egy doboz tejfölt keresett rajtunk, holott mindenki tudja, hogy ő eszi a tejfölt nagykanállal csak úgy magában vacsorára... (persze nem úgy keresi, hogy haragszik, mert megettük, csak nem érti hova tűnhetett, mikor tegnap még megvolt...)

No, mindegy, jó éjt nektek...

Kép
Kép
tabati

Szabi szerencsésen összeszedett egy kis hasmenős vírust. Már egy ideje szobatiszta, de visszaadtam rá a pelenkát a többedik menetes bugyi után. Ráadásul mivel kicsípte a popsiját, fájt neki még a vizes vattás törlés is. Iszonyat erő van benne. A lábammal a kezén, teljes súlyomat bevetve is alig tudtam ráadni a pelenkát, ráadásul üvölt, mint akit ölnek. Sajnos lehet, hogy a saját hülyeségem eredménye, mivel Dani megkapta a rota oltást és én meg a kiskádból beleöntöttem a vizet a nagykádba, amiben a törpök fürödtek. Nem hány egyik sem, Szabi be is volt oltva, úgyhogy azért nem biztos, de ez is egy lehetőség.

Alvás:
Nálunk az egész jól megy. Éjjel ébred ugyan, mivel mi még mindig együtt alszunk, de kb a szememet se nyitom ki, cici szájba és - részemről - azonnal alvás. Napközben inkább sokszor, de keveset szeret aludni, egy jó fél óra szunya, utána 1-2 óra tekerés. Délután, sötétedéskor kezd egy kicsit szenvedni, ami külön jó, mivel így már du 3-tól kezdődik az 'este'.

Kathy,
Amúgy teljesen változó, hogy mikor ébred, van, hogy fél 1-kor, de van olyan is (pl. ma éjjel is), hogy 4-kor. Nem jövök rá, hogy mitől függ.
Nekem az elmúlt majd 3 szoptatós évben rengeteg okos ötletem volt arra, hogy mivel lehet kapcsolatban az ébredés. Eddig minden teóriám megdőlt a valóságba ütközve.

Boginak a hátán van egy nagy anyajegy ... Biztos, hogy puszta véletlen, de azért mégis érdekes.
Nem véletlen. :lol: Az anyajegy/pigmentáció genetikailag öröklődhet, nem csak az orrforma és hasonlók.

Szisz,
A terhesség alatt kevesebb haj hullik ki a hormonok miatt, utána pedig, mivel már nincs hormonhatás, kipotyognak. Addig tart, amíg a 'felesleges' hajszálaktól megszabadulsz. Tovább akkor tarthat, ha a szoptatás/nem megfelelő kajálás miatt valamilyen hiányállapot alakul ki.

Orsi,
Kanapé. :lol: Azt hiszem, rosszul lettem volna, ha bármilyen bútordarabot nászajándékba kaptam volna. Nem egy csúcs desing a lakásunk, de én szeretem kiválasztani, amit beleteszek.

Hendegabi,
gondoltam, jó lesza a születésnapodra!
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:

Bond,
15. Az időközben levett sapka és kesztyű újra felküzdése.
Nálunk ez szokott folytatódni is:
16: Anyaaaaa, pisilni kell.

Influenza:
Most olvastam, hogy egy kismamát intenzíven kezelnek. :( Olyan borzasztóan hangzik. A tiszti főorvos nyilatkozata szerint azt a háziorvost, aki bizonyítottan nem javasolja az oltást, felelősségre vonhatják.

Kép KépKép
lorca

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?