A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. nyári kisbabák

Orsi,

Lili fej kormerete 32 volt 1 hettel a szules elotti UH-n. Es lam, nem is volt nehez megszulni. Kép
Megmondom oszinten, nem tudom mi az a 97-98. Kép

Puszi Rita

Kép
Kép
trita

Rita
Az azt hiszem a fej atmeroje, a kormeretet en ugy tudtam csak a szuleteskor merik, mert akkor tudjak. Mindegy, a doki csak tudja.Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Orsi!
A 98 az a fejének az átmérője mm-ben! Mikor megszületik, megmérik a fejének a körfogatát cm-ben, az szokott harminc valamennyi lenni.
Beni feje a 39 hetes UH-on pont 98 volt nekem is. 6 nappal utána született meg és 37-es volt a feje!

Puszi!
Panó
panó

Szia Orsi!

En biz isten lattam, ahogy az Uh-s lemerte a fej kormeretet az UH-val. A doki mondta is kozben. Most neztem meg a Lili BPD-jet. Szules elott 11 nappal 91-es volt.
Amugy az UH papiron a fej kormerete AC ertekkent szerepel.

Puszi Rita

Kép
Kép
trita

Vali!
Mail ment!

Teszek fel képet a nagyokról is, bár nem túl jó minőségűek, azért lehet látni őket.

Kép

Kép

Panó
panó

Pano: Gyonyoru gyerekeid vannak. Foleg a kislanyod nagyon angyali. Kép

Szia Rita

Kép
Kép
trita

Rita, köszi! Kép

Panó
panó

Sziasztok!

A tegnap este egy kicsit nyügi volt, de ma már sokkal jobban, lassan a régi leszek Kép Mindenkinek kösz a szurkolást! Kép
És a tejem sem bánta hála. Ma éjjel is volt 2-3 deci túltermelésem. Lassan nem férek el a frigóban! A 7végén már mentenem kell át Anyumékhoz belőle! Na, ne féljetek, nem pályázom Mucska babérjaira! Nem is menne!
Edina jól aludt Kép
Lassan indulunk az első szurira vele...
Amúgy a szeme is szebb, bár nem akarom elkiabálni, így kop-kop-kop...

Swen: visszakerestem Mariannra, és jól emlékeztem! Idézem őt:
"Nálunk is együtt járt a szopival a mellbimbó kisebesedése és a védőnő a Bepanthent ajánlotta rá, de az semmit nem ért, mert már véresre szívta. A klinikán viszont ajánlották a Medela Pure Lan kenőcsöt, ami 2100ft volt ugyan, de 4 nap alatt teljesen rendbehozta a ciciket és mostmár egyáltalán nem sebes és nem is fáj! "

Panó: nagyon helyesek vagytok Kép

Linda-Ádám: nagyon heyles ez a legényke! Még egyszer gratula!

Soraya-Kriszta: hűha! Óriásbaby lesz? Nem csodálom, hogy nem tanácsolják a túlhordását!

Akkor most el:
ZSuzsa
zerko

Pano
Gyonyoruek a gyerkoceid, gratulalok hozzajuk!Kép
Koszi a fej-meret valaszt.Kép

Rita
Nem is azert irtam, mert nem hittem el, hogy lemertek neked az UH-n, csak en igy tudtam. Mellesleg nekem a sima UH-kon nem szokott a doki ilyen mindenfele adatokrol szolo papirt adni, csak azt, hogy minden rendben a babucival es mekkora a BPD, valamint atlagos mennyisegu magzatviz es a placenta a mellso falon tapadt. De mas meretek nincsenek rajta, igazandibol nekem nem is hianyoznak, az a fontos, hogy Gergo egeszseges legyen!Kép

PusziKép

Orsi

avocado

ZsuzsaKép

Orulok, hogy jobb a kedved es jobban is vagy! Akkor azert hatottak a gyogypuszik, amiket kuldtem?Kép
Ezzel a sok lefagyasztott tejcsivel mit fogsz kezdeni? Jol tudom, hogy csak 3 honapig szabad tarolni? Aztan ki kell dobni?Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Ami kimaradt:

Süncsi: illene már aludni Andrisnak éjjel egy kicsit többet!
Gratula a 2 hónaphoz!

Panó: akkor értem a 4-ét!

Zsuzsi: ha elég ennyi kaja a lánykádnak, akkor ne is faljon! Nekem is sokszor csak bajom van evvel a nagy étvágyú lánnyal!

Bori: Tejci fagyasztás Kép A 180 szép mennyiség!
jövő hét! Kép

Rita: adj mail címet, akkor megírom, mi volt!

Orsi: ha -19-ben van, akkor egy évig szerintem! Én majd a főzelékekbe szánom!

Zsuzsa
zerko

Szia Zsuzsa!

Ime az e-mail cimem: rjeney@cora-h.hu

Koszi Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok

Nagyon villam leszek.

Eloszor is gratulalok Lindanak es Jerrynek, meg Macinak is. Rogton megnezem a tablat, de vendegem jon es felek nem lesz idom irni. Remelem nem hagytam ki senkit. Akkor meg Kriszta es Orsi. Jol elfogytunkKép.

Sajnos nem tudok visszaolvasni. Anya ma hazamentKép. Velunk minden ok, nem mondom, hogy nagyon konnyu, de panaszkodni sem szeretnek, foleg igy, hogy 1 heten 1x tolom ide a kepem.

Adi
Nagyon jok a kepek,csokoltatom az anyukad es a kisfiat.

Pano
Tenyleg szepek a gyerkocok, a lanyod meg egyenesen gyonyoru. Olyan szep mint Zsuzsa Zsofija, csak szokebenKép.

Suncsi
Gratulalok, mar nagyon ororegecske a legenyke.

Kriszta
Orulok, hogy minden okesKép.
Most megyek megnezem a kivieteles alvo dragasagom, mert annyira kopacsol a szomszed (teraszt epit), hogy tuti rogton fel fog ebrendni.

Csok
Ildiko
salla

Szuri megvolt. Kupica azonnal ment a popsijába...
Egész jól viselte! Kép

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Linda-Ádi!

Itt is hatalmas gratula a picihez!Gyönyörű a kislegény, nagyon jók a képek!Ezek szerint csak sikerült az apás szülés? Remélem Lindának nincsenek olyan rossz emlékei. Sok puszi nektek!!!?Kép

Orsikám!

Hát eljött ez is, hogy te állsz a tábla elején! Akkor ne várakoztassatok túl sokáig minket! Emlékszem nekem milyen öröm meg félelmetes is volt a saját nevem látni legfelül!Kép

Rita! Nem kellett volna a szüléssel beelőzni, s akkor te is lehettél volna táblaelső!KépEz csak vicc volt, remélem nem veszed a szívedre! HasfájásKép ÉjszakaKép

Süncsi!Neked is ajánlom a Zita-féle oldalt a szopival kapcsolatban, meg úgy a bébi viselkedésével kapcsolatban is, szerintem téged is megnyugtatna sok tekintetben!Sok puszi nektek!Tényleg a kismamával alakul a kapcsolat?Gratula a két hónaphoz!

Zsuzsa!Köszi a visszakeresést, és tényleg jól emlékeztél!Te próbáltad a medelát?Örülök. hogy jobban vagy.KépSzuri hogy ment?

Lino!Tgnap Botond is fél tízkor aludt el, mert bukott egy nagyot és át kellett öltöztetni. Pedig nem szokott bukni szerencsére!

A tegnapi sétánk nagyon jól sikerült. Szerintem a látása biztos élesedett, mert tegnap kezdte felfedezni a kockákat a babakocsin úgy, hogy sokat "beszélt" is nekik. Meg engem is hosszan figyelt ahogy toltam és nagy mosollyal jutalmazottKép

A mai napunk viszont hasfájósKépMég nem aludt egy percet sem,s letenni sem tudom, most is együtt írunk:Kép Na végre most volt kaki, megyünk pelust cserélni, remélem most már jobb lesz!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

[color=#ff6000] Most beszéltem Jerry férjével. A baba már Jerryvel van a gyerekágyas osztályon. Kép Sajnos valószínűleg az idegeskedésnek köszönhetően nem nagyon van még teje Jerrynek. És a babának van egy kis hasmenése. Kép Megkértem a férjét, hogy továbbítsa a jókívánságaitokat, ha megy be hozzájuk.

Orsi! Ha a többiek esetleg nagyon sietnek, te meg túlhordanál, a végén még tényleg egyedül maradsz a táblázatban. Pedig a múltkor én csak a kvartettre gondoltam.

Linda, Ádi! Gratulálok a kis jövevényhez! Jó egészséget neki, Lindának meg sok-sok tejet!

Rita! 10 óra alvás. Kép Nekem a hat a rekord, de arra sem vágyom mégegyszer mostanában, mert eredményeképpen generálszervízt kellett végrehajtani az ágyon meg a hálóruhámon. Az AC a haskörfogat az ultrahang leleten.

Panó! Gyönyörűek a gyerekeid. Te meg nagyon ügyes vagy, hogy egy apróság és mellettük még a táblázatra is van időd.

Zsuzsa! Örülök, hogy túl vagy azon, amin túl kellett lenned. Tejcsi. Kép

Süncsi! Gratulálok a "nagyfiadnak"! Nálatok mikor kezdik a védőoltásokat adni? A bölcsességet elnézve már nálatok előkerült ez a téma?!

Vali! Szépen nőnek a babáid. Biztos nem egyszerű két ilyen csöppséggel egyszerre.

Bori! Jó, hogy tudtunk beszélni tegnap. Mikor letettük, akkor megérkezett a szekrény és este fél tízig pakoltam. Így egy kicsit megcsúsztunk a fürdetéssel, de el kellett pakolni, ugyanis a ruhák nagy része az ágyakon volt.

Lino! Teljesen egyetétek veled. Ahány gyerek annyi féle. Én sem csinálok másként semmit egyikkel sem, és egyelőre úgy tűnik, hogy mindegyik másféle.

Swen! Legközelebb előre gondolkozunk, és akkor talán egy pár perces találkozó is összejön. Ha hamarabb nem akkor jövő augusztusban, mert ilyen Szarvasi móka akkor lesz legközelebb. Csak az első négy-hat hétben szükséges a napi több kaki, utána már nagyon extrémen eltérhetnek a babák. Az anyatejeseknél a heti egy is normális lehet ilyenkor.

Üdv mindenkinek!

Zita

A képen Csilla némi popsikrémet kent magára, míg én szoptattam. Most már tuti nem lesz pelenkakiütés a lábán.
Kép
pzita

Sziasztok!

Hihetetlen angyalka koltozott a Lilibe. Reggel ota csak alszik es eszik. Kép Szopi utan mosolyog, beszel velem, majd elalszik. Kép Remelem az estenk is ilyen lesz.

Zita: En ugy tudtam, hogy az AC a fekorfogat es a HC a haskorfogat. Mar nem is emlekszem akkor pontosan. Gyonyoru a Csilla. Kép

Swen: dehogy veszem a szivemre. Kép En is orulok, hogy jo ejszakank volt. Kép

Zsuzsa: Szuri. Kép orulok neki, hogy jol ment. Mi masfel het mulva kapjuk. Remelem Lili is jol fogja viselni.

Puszi Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Soraya: köldökzsinórilag mitől félsz?, Hogy előre eshet, vagy hogy rátekeredik a nyakára? Amúgy meg úgysem lesz egyik sem ! Kép A Te védőnőd akkor tök rendes! Szülés után ott mennyi ideig járnak ki? Lábfej beakasztás ismerős Kép Komolyan néha még a szülés után is úgy éreztem, mintha ott lenne. Babaméret: el is mérhetik, de úgyis ki fog férni Kép

Swen: Kata végül fél 9kor ébredt ma reggel Kép Most háromnegyed 1kor elhullott, de délelőtt nagyon kis rendes manó volt, mert tudtunk venni a lányoknak ovis szandit, meg Nórának ágyneműt, oviszsákot, ő meg addig vagy a diófának, vagy a maminak mondta a magáét, és jó nagyokat mosolygott. Nálunk úgy látszik abszolút rendszeresen jön minden este a vigasztalhatatlan sírás, 10-30 perc hosszan. Valamelyik könyv szerint ez hasfájástól van (bár abszolút nem rángatja fel a lábát, meg ilyesmi), más könyvek szerint viszont ebben a korban kezdenek tudatukra ébredni, és nem akarják elfogadni, hogy vége a napnak. Fogalmam sincs, hogy mitől van, de legalább nem tart órákig, mint pár ismerősünknél. Ilyenkor úgy tudom sajnálni (néha magamat is). Ja és Kata sem az a bukós fajta Kép (még egy közös pont Kép ) Hasfájós nap Kép

Zsuzsa: Edina nagyon ügyes volt az oltásnál! Én is mindig rögtön utána adtam kúpot, biztos ami biztos alapon Kép Meg kaptak mindig az oltásnak megfelelő homeós bogyót is. Katával jövő szerdán megyünk a homeós dokinéninkhez bemutatkozni Kép Edinának mi baja a szemével? Katának is csúnya az egyik (bár már talán nem annyira). Elvileg könnycsaorna elzáródás is, de az meg még kidugulhat. Lilinek volt mind a két szeménél, de kb 2 hónapos volt mire elmúlt magától.

Rita: örülök a jó éjszakátoknak, de azért remélem Lili ma többet fog pihenni napközben!

Orsi: örülök, hogy jól alszol Kép BPD: 98, ez azért becsapós is lehet, mert nem minden gyereknek ugyanolyan formájú a feje. És ha a feje kifért, akkor már lényegében mindegy, hogy még három kiló, vagy három és fél jön utána Kép Szerintem. Nálam a BPD Lilinél azt hiszem 99-100 volt, 37 cm-s fej, Nóránál 99, neki 36,5 cms feje volt. Katával meg valami 96ot mértek és neki is 37-es lett. AC-t meg nekem is mértek mindig, az már más kérdés, hogy a végén kiderült, hogy nem fedte a valóságot Kép

Szilvi
lino

Zita: Csilla képe nagyon jó!!!! Kép Nálunk az egyik szőrös mci nézett ki így valamelyik nap Kép Hú akkor én is rosszul emlékszem ezekre az AC, HC jelentésekre így fejből, na mindegy Kép

Jerryéknek továbbra is drukkolok, hogy minél hamarabb mehessenek haza! Sok puszi nekik! Melyik nap szült?

Rita: most olvasom, hogy ma igazi kis angyalkád van Kép

Szilvi
lino

az a szőrös mci, egy szőrös maci akart lenni Kép
lino

Lino!

Nehogy azt hidd, hogy én így fejből tudom a jelentéseket. (Jó a BPD tudom, meghogy a combcsonthossz F-el kezdődik.) Csak azt tudtam, hogy nekünk a fejnél csak mindig a két átmérőt mérték, így az AC nem lehetett más csak a hasé. De mivel nem akartam hülyeséget írni, így felhívtam a húgom (szülésznő), és megkérdeztem.

Nem tudom mikor szült Jerry, mert a múltkor mint írtam, a meglepetésem és a rossz hír miatt már nem akartam kérdezősködni. Most meg a jó hír volt a lényeg, így eszembe sem jutott, hogy megkérdezzem.

Üdv:

Zita
pzita

ZitaKép
Hat igen, meg az is meglehet, hogy mi leszunk az utolsok!Kép Egyelore nagyon jol erzi meg magat odabent a dragasagom.Kép
Csilla kep: valami tunemeny! Es kozben angyalian mosolyog!Kép

SwenKép
A varakoztatas nem rajtam mulik, hanem a picikemen odabent, aki meg egyelore tok jol elvan.Kép De azert egyszer csak ki fog bujni!Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Panó! elfelejtettem írni, hogy milyen édesek a nagyobb gyermekeid is. A kislány tényleg csodaszép, mint az anyja.Kép

Zita! Hát a te nagylányoddal sem lesz könnyű kamaszkorában, a fiúk majd csak úgy ostromolják, hogy a férjed nem győzi elkergetni őket! Tényleg gyönyörű!Kép

Rita! Neked sem írtam korábban, hogy sajnálom a férjed betegségét, sajnos hasmenéses kaki leírásban nem tudok segíteni, vagy inkább szerencsére, mert nálunk sem volt még.Kopp-kopp! Mai napodKép

Zsuzsa! Köszönöm hogy megosztottad velem is a dolgot, örülök, hogy túl vagy rajta!Kép Milyen kúpot adtál Edinának szuri után? Lázcsillapítót? Bocs ha hülyeséget kérdezek.KépS most már akkor hajrá bepótolni az elmulasztottakat apával!Kép

Lino! Botond ma szokás szerint fél hatkor kelt, s azóta is alig alszik tíz perceket.Kép Enni persze eszik, de fáj a pocija. Adtam neki görcsoldót, meg egy kis köményes teát is, hátha segít. Pedig délben már úgy összekakilta magát, hogy nem győztem kisuvickolni, de úgy látszik még mindig fáj neki. Remélem estére rendbe jön. Örülök, hogy be tudtatok vásárolni, Kata is egy angyal!KépEgyébként az esti rendszeres sírásról én azt is olvastam, hogy mivel a kisbabát annyi inger éri napközben, így vezeti le a feszültséget. Az a 30 perc azért tényleg nem olyan sok, bár tudom hogy a szíved szakad meg közben olyan keservesen tudnak ilyenkor bömbizni. Kívánom nektek, hogy minél hamarabb múljon ez el. Még egy közös pont: Botond jobb szeme a születése óta olyan váladékos volt, de mostanra már nagyon szép lett, csak reggelre csipásodik be.Kép

Orsi!

Ne is törődj a méretekkel, a lényeg, hogy egészséges gyönyörű kisfiad fog születni!!!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Már megint elfelejtettem egy lényeges üzit leírni: Örülök, hogy Jerry-baba jobban van, kívánom, hogy jöjjenek haza minél hamarabb, s sok tejcsit és nyugalmat Jerrynek!!!

Swen

Bori te hol vagy?

Botond Kép
EneseKép
swenson

Szilvi,

attól, hogy eloreeshet Kép Olvastam már ilyen történetet és nem lett jó vége Kép
Ma nagyon béka seneke alatt vagyok, foleg ha belegondolok hogy akár még 3-4 hétig is egyben lehetek. A ti babáitok már szaladni fognak, mire én megszulök Kép

Kriszta
soraya

SziasztokKép

SwenKép
Ezek szerint a mai hasfajas valami hullam. Nalunk is van, igaz Bazso nem sir, nem visit, csak nyoszorog, nyog es kinlodik. Pedig mar vagy 3 kaki volt ma es megis... Most elaludt, remelem pihen egy kicsit. Fel 2-es etetes utan is elaludt, de felebresztette a hasfajas.

SorayaKép
Annyira aterzem, en is borzasztoan turelmetlen voltam, hat meg Te, aki folyton csak gyerekeseket olvasol... Kitartas!

ZitaKép
Koszi az infot JerryKép-ekrol, remelem hamarosan lesz tejecske is es minden rendbe jon naluk!!!

PanoKép
Milyen szep gyerekeid vannak! Igazan le a kalappal az ilyen ugyes anyukak elott, akik 3 kismanot nevelnek! En is 3-at szeretnek, vajon megbirkozom majd vele en is? Most olyan lehetetlennek tunik, bar azt mondjak a masodikat mar maskepp fogja fel az ember.

RitaKép
Nekunk van olyan neha, hogy sarga lotty a kaki, benne feheres csomok. Es van amikor sarga+zold es egeszen osszeall.NEm hiszem, hogy hasmenes lenne a sargas sem, mert ma pl mindketto volt, 3 ora kulonbseggel.
Bocs a reszletes leirasert a tobbiektolKép. Nalunk a kaki szine, szaga, allaga allando vizsgalat targyaKép

LinoKép
Nalunk is az esti furcsi elotti utolso oracska nyoszorgos. De olben elviselheto, nem ordit. Egyszer keson mentunk setalni, akkor pl ataludta azt a reszt, de akkor meg azon idegeskedtem, hogy ejjel nem fog aludni, ha olyan keson meg alszik 1-et.Kép

BoriKép
Eltuntel...

OrsiKép
Remelem jol fogsz aludni megint.Azert irom, mert multkor is bejott!!!

Ma ejjel jol aludt Bazso, ma angyalka nap kellett volna kovetkezzen, de a kaki-gond beleszolt, igaz, igy is turheto napunk volt. Az ejszakank az eddigi tapasztalat alapjan sz@r "kell" legyenKép

Ja, el is felejtettem! Laci is jon velunk kirandulni a hegyekbe mar csutortoktol.Szabadot vesz ki, eddig ugy volt, hogy szombat-vasarnapra utanunk jon, de mar elege van a hajtasbol es velunk szeretne lenni. Olyan boldog vagyok!26.-an indul a csipet-csapat!Kép

szoszi+Bazso,aki mar nyekereg
szoszi

sziasztok!

Edina ma sem dönt alvás rekordot... Kép Csak zabál!

Soraya: ne mondj ilyen butaságokat! Még egy év, és ez a pár hét nem is fog látszani!!! Pihizz, és élvezd a pocakodat! Készülj a nagy találkozásra!

Jerry: nagyon jó hír, hogy már a babával lehetsz! Én is szurkolok a tejecskéhez, de a tápszer sem tragédia!

Swen: A Medelát nem próbáltam még. Amúgy Süncsi is dícsérte!
Igen, lázcsillapítót adtam neki. Amidasophen 0.1 mg-ost! De szoktak Germicidet is adni! Nálunk egy idős dokinéni van, és ő azt tanácsolta, hogy szuri után azonnal kúp. Így tuti nem lesz hirtelen, esetleg alvás közben magas láza! És az első éjjelre is adni egyet, hogy nyugodtabban alaudjon. Én ezt a Zsófival meg is fogadtam, és bevált. Most is ezt teszem... Amúgy nem kötelező, ki is várhatod, hogy lesz-e láza, és csak akkor adsz!
Apával??? Ugyan már! Még lesz az pár hét! Ha eddig nem kapkodtuk el, már ráér! 14 hete böjtölünk...

Lino: Edina szeme tegnap reggelre tiszta váladék volt, vastagon... Ezért vittem a dokihoz. Már korábban kapott Neomicynt, de mint halottnak a csók. Most mást adtak neki, és eddig jobb. Remélem nem mossák majd ki neki...
Kata megy a homeós dokihoz? Kép Van neki is köpenye??? Kép

Zita: akkor most ápolt a lánykád bőre, mint a babapopsi Kép

Anita, Mariann merre vagytok? Már Linda is hiányzik!

ZSuzsa
zerko

Sziasztok!

Mariann: nagyon rég nem voltál! Remélem minden rendben veletek!!!

Bori: remélem rendben vagytok! Kép Hiányzol!

Chello: hogy vagytok? Noémi pocakja?

Soraya: én javítom a statisztikát, a háromból egyszer sem volt beilleszkedve a gyerek feje, még akkor se, amikor bementünk a kórházba szülni, és egyszer sem esett előre a köldökzsinór! Kép Nálad se fog!!! Ne is gondolj ilyesmire !!! Mindjárt Te is babázol! Én még mindig azt mondom, hogy nem Te leszel az utolsó! Kép

Szöszi: hasfájós nap Kép Viszont az tök jó, hogy a párod is tud veletek menni végig a kiruccanásra!!! Kép Rám is rám férne.

Zsuzsa: és milyen csöppet kapott most Edina? Mit mondott a dokinéni mitől van? Homeós dokinénik nagyon kedves, lányok imádnak menni, sajnálják is hogy ritkán megyünk a beszélgetős doktor nénihez, akinél olyan jó játékok vannak! Kép

Zita: én is csak a főbb jelöléseket tudom pontosan Kép Aztán megnéztem, és AC-re nekem is mellkast írtak. Tegnap este jól rám ijesztett legkisebbem, mert csak rágni akarta a cicimet, meg köpködte ki, és olyan keservesen sírt Kép Már hajlamos voltam azt hinni, hogy nincs elég tejem neki. De utána 11 órát aludt, úgyhogy gondolom éhen azért nem fog halni Kép Csak úgy sajnáltam szegénykét! Remélem Jerry meg hamarosan tud jelentkezni és akkor majd mindent elmesél!

Swen: Katát annyi inger éri a tesóktól, hogy azt én se tudom egy könnyen feldolgozni, hát még ő Kép Szóval Botond szeme is Kép Hasfájás Kép Remélem elmúlik mostmár!!!

Szilvi
lino

Swen
KosziKép

Szoszi
Bizony bejott, ugyhogy johetnek a boszis jokivansagaid!Kép Azt nem tudod veletlenul, hogy mikor akar kibujni az en kicsikem?Kép
Boriek Rackeven vannak, kaptam tole sms-t.

Zita
Mar en is akartam irni, hogy koszi a hirt Jerryekrol! Nagyon sok puszit kuldok Nekik es jobbulast!

Zsuzsa, Lino
PusziKép Jo, hogy Ti azert jottok, a tobbiek is johetnenek, hianyoznak innen! De megertem, hogy baba mellett nem olyan egyszeru.

Puszi mindenkinek!

Orsi

avocado

SziasztokKép

Merre jartok?

Orsi

avocado

Ugy latom ma mar senki nem jon erre, ugyhogy en bosz topikfenntarokent Kép meg azert irok ide Nektek.Kép

Egyelore egyben vagyunk, ugyhogy valoszinuleg mi is szepen megerjuk a 40. hetet.Kép Gergo mokus meg nagyon jol erzi bent magat, igaz ma erezhetoen kevesbe aktiv, mint szokott, ugyhogy remelem ez mar azt jelenti, hogy kibujik a napokban. Igaz en azert nagyjabol tudom, hogy mikor fogant es az november 20-a kornyeken volt (pont akkor csinaltuk a keritest a telkenKép), ugyhogy akar meg ra is huzhatunk a 14-re. Mindenesetre a turelmem meg toretlen, tok jol erzem magam, a parom viszont egyre idegesebb.Kép Szegenyket en nyugtatgatom!Kép

Na, most nem jut mas az eszembe.
Talan az, hogy mindenkit nagyon puszilok, remelem a babucik mind jol vannak, es az Anyucik is, van eleg tejcsi mindenutt.Kép

Soraya
Mi meg varakozunk szepen a fiacskainkra.Kép Remelem nem vagy turelmetlen!Kép

Jo ejt mindenkinek!

Orsi
39+6

avocado

Meg azert egyszer bejelentkezem, mert most nezegettem vissza a regebbi tablazatokat, hogy kinek mikor kellett volna szulnie. Erdekes volt latni, ha esetleg erdekel titeket beirhatom.Kép
De ami furcsa, hogy olyanok is voltak meg egesz regen a tablazatban, akikre en nem is emlekszem.Kép
Pl: Babanyul, Edit, Csicsoka, Niki - ok azok akik teljesen eltuntek es ki is kerultek a tablazatbol. Furi.

Na, most mar tenyleg megyek, leragad a szemem.

PusziKép

Orsi

avocado

haliho,

A Jerry-hirnek nagyon örülök!KépKép

ugy néz ki elaludt Andriska, én hulla vagyok, este nagyon nyügi volt, azért az egész nap nem volt rossz.
Voltunk a tanacsadoban, Andriska mar elhagyta a 6 kilot, szépen hizik a draga, meg lettünk dicsérve, rank fért, mostanaban egy kicsit el voltam kenödve. Végül is igaz: a lényeg, hogy szépen fejlödik és egészséges.

Orsi,
Neked mindenképpen meg akarom irni, hogy szerintem holnap fogsz szülni és hogy lasd, hogy komolyan gondolom, ha nem jön be, fizetek Neked a legközelebbi babas talin egy desszertet!Kép Itt ugyanis vihar volt és jön egy kis lehülés (hal' Istennek) ez sokszor masnapra ér oda és megteszi a hatasat... Gondolok Rad!!!

Adam,
köszi Neked is a tippet. Andriska sajnos nem marad meg hason, csak rajtam. Egyébként sokmindent probaltunk, a napközbeni hasfajas mar el is mult szerencsére (kopp-kopp).

Pano,
gyönyörüek a gyerekeid! Ez a kislany csodaszép!

Zita,
igen, volt mar nemalvos éjaszakam, amiért nem Andriska volt a felelösKép, de még csak ugy lajtosan, a nögyogyihoz csak két hét mulva megyek, megvarom az engedélyt!
Edes a lanyod! Az elsö szurit masfél hét mulva kapjuk, még meg sem néztem, hogy mit, hamarosan utananézek.

Zsuzsa,
örülök, hogy tuléltétek a szurit.
Bizony, illene aludnia, de ö ilyen, ez van...

Soraya,
meglasd minden rendben lesz és szerintem a csipöméret nem olyan sokat szamit!

Swen,
mint Zsuzsa irta, én is hasznaltam a Meleda PureLan 100 nevü kenöcsöt a cicibimbora, be is jött, de amit még jobban szerettem, az a zselés, szopi utan hideg vizzel lemosando melltartobetét, egyszerüen fantasztikusan hüsit és gyogyit.
Melyik "Zitaféle" netoldalra gondolsz? Megadnad a cimet? Esetleg a La Leche Liga? Van egy könyvem tölük, nem tudom, létezik-e magyarul, nagyon jo, az ö tanacsuk nekem bejött hasfajasra, inkabb gyakrabban etetni egy ciciböl. "Csak" ez a hajnali hasfajas maradt, de ugy latom, ez több babanal is elöfordul, biztosan összefügg azzal, hogy éjszaka kevesebbet mocorognak, nem müködik ugy az emésztésük.
A kismamaval sokszor összefutunk, de ö még nem jött at, ö dolgozik is mar, jobban elfoglalt mint én (marmint a gyereken kivülKép).
Sajnalom a mai hasfajasotokat, megjavult estére?

Rita,
a 10 ora alvas nem semmi!! Lili rendes csajszi!Kép

Lino,
tesomék jövö héten jönnek, csak 3-4 napot maradnak. Puszi a lanyoknak!!Kép

Chello,
remélem jol vagytok!!

Egyébként az éjszakank megint olyan volt, mint szokott, 10kor elalvas, 2kor, 5kor evés, 6-8-ig hasfajas, ilyenkor hason alszik a hasamon.
Azt olvastam egyébként, hogy az atalvast az agy egy része szabalyozza, és ez minden babanal masképpen fejlödik. Atlagosan 3 honapos kor utan a gyerekek 70%-a alussza at az éjszakat (az atalvas alatt azt kell érteni, hogy egy evés kimarad, tehat 6-8 ora). Szerintem Andriska a maradék 30%-ba fog tartozniKép, de még reménykedem..

Egyébként Andriska mar nagyon ügyesen nézelödik, ha valami tetszik neki hevesen mosolyog, csapkodja a kezét és a tanacsadoban mar ügyesen nézegette a falon a képeketKép

Na, ennyire futotta,
Pusszantas
Süncsi
süncsi

SuncsikemKép

Draga vagy, kivancsi vagyok, hogy bejon-e a tipped.Kép Ha meg veletlenul nem, akkor valami fincsi var ram.Kép

PuszikaKép

Orsi

avocado

SziasztokKép

Csak bejelentkezem, hogy meg egyben vagyunk, szepen megertuk a 40.hetet.Kép
Ma delelott nem leszek itthon, de ne aggodjatok, nem szulni mentem, majd delutan jelentkezem.Kép

SzosziKép
Ezek az ejszakak tetszenek, ugyhogy legyszi koncentralj ra, hogy az elkovetkezendok is ilyenek legyenek!Kép

Suncsi
Itt ejjel oriasi vihar volt, akkorakat dorgott, hogy meg fel is ebredtem ra, de semmi hatasa. Ram inkabb a melegfront szokott hatni.Kép

Bori, AnikoKép
Sok puszika Nektek, nagyon hianyoztok am innen! Remelem hamarosan tudtok jonni!Kép

PusziKép

Orsi
40 KépKépKép

avocado

Sziasztok!

Orsikám,drága!
Sok-sok puszi Neked a 40 hétre.Kép Kép Kép
Nagyon sokat gondolok Rád!

Megint csak röviden,mert nem tudom,meddig hagy a picurkám.És bocsi,hoyg csak magunkról,de egyszerűen nincs időm visszaolvasni.Egy-két részt láttam,ami kifejezetten nekem szólt,azokra próbálok reagálni,de nem személyenként.
Sajnos egyedül vagyok a 3 lurkóval első naptól fogva,ezért elég fáradt vagyok.Apa próbál hazaugrani időnként egy fél órára,hogy legalább le tudjak zuhanyozni,vagy egyek valamit,de ez így elég kevés.Kép
Szopi megy,hol jobban ,hol kevésbé.Nem tudom,hogy elég-e neki,de nem sír,amíg cicin van,mindig bealszik,aztán,ha lerakom,akkor balhé van.Ha visszarakom ugyanarra a cicire,nem reklamál,nyammog rajta békésen,megint elalszik 2-3 szívás után.Gondolom,ha kevés lenne benne,akkor üvöltene.Napközben max.2 órát bír ki 2 szopi között,de egy-egy szopi elhúzódik akár 1 órán keresztül is.Így fejni igazából nincs időm.Ha fejek,akkor is 5-10 g jön csak.Literszámra iszom a Laktoherbet,és szedem a bogyókat,remélem segít majd.KépSzeretnék én is "fejőstehén" lenni,ahogy Mucska írta.Kép
A vérzésem is hol van,hol nincs,de nem hiszem,hogy valami is bent maradt volna,mert tisztességesen kipucolt a doki.
A gyerekek nagyon örülnek Bencusnak,és ami nekem nagyon meglepő,inkább Gergő aktív.Kata csak néha jön puszilgatni,de ennyi.Pedig mennyire készült.Kép
Gergő viszont állandóan ott sündörög körülötte,énekel neki beszél hozzá,játszik vele,pedig ez nem jellemző Rá.Meg tudnám zabálni. Kép
A tegnapi napom elég húzós volt,másfél-két óránként szopi,közben pedig séta,mert csak kézben volt el a drága.Kép
Olvastam,hogy Panó Benije 110-eket eszik.Bence csak 40-50 grammokat.Nem nagyon kevés ez?Kép
Most megyek,próbálok olvasni,hátha sikerül valamit.
Már jelez a legifjabb,úgyhogy mégsem.Kép

Puszi Mindenkinek:

Anikó
vakili

Panó

gyönyörűek a gyerekeid!

Zsuzsa

örülök,hogy túl vagy rajta,és nem volt nagyon horror.akkor most már kezdesz helyrerázódni.

Szilvi
homeos dokinéni hol rendel?

Zita
helyes a kép!

Ádi
én is gratulálok ezúton is nektek,nagyon szép a baba.

ez egy félkezes írás volt,ezért ilyen suta.

anikó
vakili

Jó reggelt!

Orsi!
Gratula a 40. héthez! Akkor Süncsi is a 13.-át jósolta neked!

Anikó!
Szerintem a 110ml az nagyon sok, ne ahhoz hasonlítsd magatokat! Beni sokkal ritkábban eszik, azért eszik olyan sokat egyszerre. Ma éjjel is pl. 11-kor evett, utána legközelebb csak reggel 6-kor. (Persze azért fél egyig üvöltött egy kicsit, nehogy én is aludni tudjak) Nehéz lehet neked rögtön 3 gyerekkel egyedül, vasárnaptól én is megtudom milyen!

Ildikó!
Nyugodtan jöhetsz panaszkodni is, nem küldünk el!
Köszi a dícséretet a lányom nevében!

Zita!
Köszi a hírt Jerry-ről, örülök hogy jobban vannak!
Csilla nagyon szép kislány! Nálunk egyszer a tesóm gyerekei egy doboz níveát kentek a hajukra. Az elég nehezen jött le és utána még hetekig tiszta zsíros volt a hajuk (ikrek).

Szöszi!
Te is 3 gyereket szeretnél? Örülök neki!!! Engem már annyian néztek hülyének a 3.-ért, hogy mindig örülök, ha mások is vannak, akik szerint jó az, ha az embernek 3 gyereke van. A hegyi kirándulásért nagyon irigyellek!

Soraya!
Ne legyél türelmetlen, már csak pár nap van hátra neked is! Persze tudom, az ember pont ilyenkor a legtürelmetlenebb. Viszont a reggeli bejelentkezés most már neked is kötelelző!

Swen!
Neked is köszi a dícséretet a gyerekek nevében. Tegnap gondoltam rád, mert Beni is azt csinálta, hogy 6 körül elkezdett nyüglődni és óránként, másfél óránként enni akart. Ezt csinálta este 11-ig és én már meg voltam győződve róla, hogy a gyerek éhezik, mikoris egyszer csak elájult és reggel 6-ig fel sem ébredt.

Süncsi
Van egy nagyon jó könyvem az alvásról:
Dr. Eduard Estivill: Aludj jól, gyermekem!
Most olvasom, majd ha találok benne valami okosat, szólok!

Mindenkinek szép napot!
Panó
panó

Jo reggeltKép

OrsiKép
"A mai nap eppen megfelelo arra, hogy a baba Foldre szalljon..." En mindig ezt enekeltem magamnak reggelente az utolso hetekben...

PanoKép
Mi 3-an vagyunk testverek (harom lany, mint LinoKépeknal) es semmire sem cserelnem a novereimet!!! Mindig 3 gyerekre keszultem, a paromek is 3-an vannak tesok, o is 3-at szeretne. Remelem lesz eronk es kitartasunk hozza!

SuncsiKép
Balazs fel 10-kor aludt el, felebredt 2-kor, majd 5-kor enni. Fel 6-tol nyekergett, 6-tol az apja hasan aludt meg egy oracskat. Ismeros???? Kép
Ugy latszik a topikban vannak egyforman mukodo babak (pl Botond es Kata), lehet hogy Andriska es Balazs is ilyen???
Az a ajo, hogy ejjel Apat nem ebresztjuk fel es o bevallalja a hajnalt, akkor en meg alszom egy oracskat, ugy konnyebb nekimenni a napnak. Mert az etetes csak hagyjan, de tisztaba tevessel, bofizessel, nyekergessel egyutt majd' egy ora minden felkeles.

AnikoKép
Hat, nem irigyellek, hogy egyedul vagy, en kibuktam egy gyerekkel is az elejen, mikor nem volt segitsegem. Egyebkent a szopi nalunk is igy indult, nem volt mas, mint adni, ahanyszor kerte es igy tobbe-kevesbe ritkultak egy ido utan az etetesek, igaz meg mindig nincs rendszer.(de ez sokunknal van igy:Lino, Suncsi pl.)
Nekem az este a rossz, mert akkorra ures a mellem, tobbet kellene neki szivni, de lusta. Talan ez is az oka, hogy nem alussza at az ejszakat,hogy pont este nem tud igazan jollakni.Nem tudom, talan ha d.u aludnek, akkor lehetne este is teli cicim.

ZsuzsaKép
Jut eszembe: "EdinaKép, a mi csajunk???!!!!!" Kép Tudod, a Bumerangbol...

Ti tesztek tisztaba ejjel?

szoszi
szoszi

Sziasztok!

Ma úgy látom lemaradtam az első helyről. Sajnos reggel Tomikának fájt a hasa ezért fent voltunk 6 óra körül úgy másfél órát, plusz Alina etetése és utána mind a hárman úgy elaludtunk, hogy fél 9-kor ébredtem fel, a csemetéim pedig még mindig alszanak, pedig ilyenkor már ébren szoktak lenni.

Panó: köszi a képeket. Nem irigyellek a lakás miatt. Nem lehet egyszerű dobozokból rendezni a kis családodat. Csak vége lesz egyszer.

Zsuzsa: Mail ment.

Úgy lehült az idő itt, remélem azért délután fogunk tudni menni sétálni.

Vali
cvali

Beni születése

Szóval a dátumot már régen kinéztem magamnak, mert Rita születési dátuma 01-06-01 és tetszett volna, ha ez meg 04-08-04 lesz. Azt is elterveztem, hogy jó lenne úgy szülni, mint Ritát, azaz hogy reggel arra ébredek, mintha rendszeresek lennének az összehúzódások és fél egyre már baba van. (Ritánál így volt.)
Ezek után augusztus 4.-én reggel már félálomban éreztem, hogy dolgozik a méhem, de nem ébredtem fel rá teljesen. Aztán mikor Tibi felkelt fél hétkor, akkor már gyanús volt, hogy meg kéne nézni, milyen gyakran vannak ezek az összehúzódások ( szándékosan nem írok fájást, mert egyáltalán nem fájt!!!). Megmértem és teljesen pontosan 6 percenként jöttek. Tibinek még el kellett mennie a munkások főnőkéhez egy számláért 7-re, úgyhogy mondtam neki, hogy majd siessen vissza, mert utána szerintem szülni megyünk. Amúgy is mentünk volna CTG-re 9-re, ezért is volt itthon Tibi. Én szépen elmentem zuhanyozni, megmostam a hajam, gondoltam rá, hogy bekapcsolom a gépet és beírom nektek, hogy megyünk szülni, de annyira nem fájtak a „fájások”, hogy azért nem voltam tuti biztos a dologban. Mikor hazaért Tibi (kb. fél nyolc), felhívtam az orvosom, mert azért kicsit aggódtam, hogy hátha még a Balatonon van, mert a rendelése csak délután kezdődik és azért jön fel Pestre. De szerencsére itthon volt, mondta, hogy indul ő is és a kórházban találkozunk. A szokásos reggeli dugóban ácsorogva az autó óráján mértük a fájásokat, már 4 percenként jöttek és már egy kicsit tényleg fájtak. Tibin a 9 hónap alatt most láttam először, hogy egy kicsit azért aggódik, hogy mi van, ha nem érünk be. Én nem aggódtam, mert tudtam, hogy sajnos azért olyan gyorsan nem szokott menni a dolog.
Mire beértünk a szülőszobára, (kb. ¾ 9) az orvosom már várt rám. Megvizsgált, de úgy, hogy eléggé fájt, gondoltam is Anikóra közben! De az én orvosom máskor nem így szokott vizsgálni, gondolm csak azért csinálta, hogy haladjunk a szüléssel. Bő két ujjnyira voltam nyitva, de a baba feje még fent volt. A szülésznő megkérdezte, hogy volt-e székletem reggel, mondtam, hogy volt, erre úgy döntött, hogy akkor nem kell beöntés, így a borotválás is elmaradt. Felvettem a hálóinget és bementünk az apás szülőszobába, ami szerencsére szabad volt éppen. Bekötöttek egy infúziót, amiben antibiotikumot kaptam, nehogy a babának fertőzése legyen (mert nekem volt valami fertőzésem 2 héttel előtte), a doki burkot repesztett (ez nem fájt) és rámtették a CTG-t. Ekkor már kb. ½ 10 volt. Ott feküdtem félig ülve, néztem az órát és próbáltem kitalálni, hogy mikor leszek túl az egészen. Pedig akkor még nem is fájt. Aztán a fájások elkezdtek egyre gyakrabban jönni és már határozottabban fájtak, a CTG 140 körüli számokat mutatott, majd később 150-et is. Közben apával beszélgettünk. ¼ 11-kor megint megvizsgált az orvos (már nem fájt annyira), szépen tágultam, de a baba feje még mindig nem illeszkedett be. Azt monbdta 11-kor jön és megvizsgál újra. Addig is bekötöttek egy kis oxytocint is az infúzióba.
A kórház körül csak fizető parkoló van, ahol csak 2 órára előre lehet megvenni a jegyet, így ¾ 11-kor lejárt a parkoló jegyünk. Tibi ki akart menni jegyet venni, de mondtam neki, hogy ne menjen sehova, mert én már nagyon rosszul vagyok, mindjárt bekakilok (bocs) és amúgy is minden bajom van és nincs bent a szobában senki, csak ő. Aztán tényleg jött is egy kis kaka, mert én ugyan kakiltam reggel, de az nem jelenti azt, hogy teljesen kiürültek a belek és ugye ha egyszer nyomni kell, akkor ott jön minden. Szerencsére erre a szülésznő is számított, mondta, hogy semmi baj, úgyis kijön, aminek jönnie kell. Megvizsgált ő is és érezte, hogy már ott van a baba feje, így a dokinak 11-kor már nem kellett megvizsgálnia, mert mire visszaért már a nyomásnál tartottunk. Innen kezdve nem nagyon tudom pontosan, hogy mi volt, mindenesetre tisztába tettek alattam mindent, hirtelen többen lettek az ágy körül én meg csak nyomtam, nyomtam. Állítólag ösztönösen jól csináltam, legalábbis a doki ezt mondta. Aztán egyszer csak 11.15-kor egy csusszanást éreztem a lábam közt és hatalmas megkönnyebbülést, aztán hallottam a sírást és kaptam egy csomagot a hasamra. Ez az érzés leírhatatlan, de hát itt mindenki vagy már átélte vagy nemsokára átéli, úgyhogy tudjátok miről beszélek. Miután kigyönyörködtük magunkat egymásban, apa elvágta a köldökzsinórt és elment Benedekkel mosakodni meg méretkezni, addig mi megszültük a méhlapényt, majd a doki felmérte milyen károk keletkeztek bennem. Gátmetszés nem volt, egy kicsit repedtem, de nem vészes, 2-3 öltés kellett csak, ez egy kicsit fájt, de azért kibírható volt. Közben Beni visszaért és apa öléböl figyelte mit csinálnak anyával. Aztán kaptam egy homokzsákot a hasamra, Beni mellém feküdt és elkezdtünk telefonálgatni meg sms-eket küldeni mindenfelé.
Mikor lejárt a két óra megfigyelés a szülésznő megkérdezte, hogy fel tudok-e állni. Mondtam, hogy persze, erre elmentünk pisilni (ez nálunk kötelező szülés után, ha nem sikerül, akkor katéterezés jön), majd lezuhanyoztunk. Aztán a szülésznő megmérte a vérnyomásom (110/70) és úgy döntött, nyugodtan mehetek a saját lábamon az újszülött osztályra. Így aztán lesétáltunk és megkerestük az ágyam. Apa közben elment parkolójegyet venni, de persze addigra már megbüntettek. Délután 3 körül már meg is kaptam Benedeket, úgyhogy elkezdtük gyakorolni a szopizást.

Panó
panó

Jo reggelt Mindenkinek!

Orsi,
mar oda is ért a vihar? Es nem hatott? Na, még hosszu ez a nap, hatha még megsporolhatom a desszert arat!Kép

Szöszi,
a mi éjaszakank:
10-kor szépen elaludt, 2.30-kor és 5-kor evett, 6-kor felébredt hasfajasra, kicsit sétaltunk, majd 8-ig aludt a hasamonKép Kép Kép
Nekem ez jo éjszakanak szamit, mert 6 utan tudott aludni és éjszaka csak evett és mar aludt is tovabb.
Szerintem nem fontos éjszaka tisztaba tenni, én a 10 orasi etetés elött tisztaba teszem, majd legközelebb csak 8 utan, ugyis csak akkor tud rotyogtatni szegénykém elöször. Ejszaka probalok minél kevesebb felhajtast csinalni körülötte.

Pano!
Mégiscsak sikerült szépen megirni a születéstörténetet!! Sok helyen emlékeztetett az enyémre. Köszönjük!
A könyvet csak hirböl ismerem, nagy port kavart itt a babaneten, mert sokan meg voltak vele elégedve, sokan pedig nagyon ellenezték a modszert. Ha vmi hasznalhatot talalsz benne, nagyon szivesen veszem, ha megirod.

Aniko!
Kitartast kivanok Neked! Nem lehet egyszerü igy 3 gyerekkel!
A mennyiséggel kapcsolatban én nem tudok segiteni, én sohasem mértem, hogy mennyit eszik Andriska, azt gondoltam, ha alszik és elégedett, van elég kaki, pisi és hizik (eleinte még jött a védönö és gyakran mértük), akkor biztos elég neki amit eszik.

Vali!
Ezek szerint még az ikrek is teljesen masak, Tomikanak faj a hasa reggel, Alinanak nem.

Tegnap el is felejtettem irni, hogy mennyire meg voltam lepödve a tanacsadoban, mert lattam egy Andriskahoz hasonlo koru kislanyt szopni. Csak néztem, hogy igy is lehet szopni??? A kiscsaj tök nyugisan eszegetett, néha kiengedte a szajabol a cicit, nézelödött egy kicsit, majd folytatta teljesen nyugisan.
Aztan én is szoptattam mérés utan, a mellettem ülö nö csak nézett nagyokat, Andriska hozta a formajat, ugy eszik mint egy malac, hangosan nyel, nyögdécsel, abszolut koncentralt allapotban vanKép, mintha el akarna töle venni valaki a cicit, félrenyel, köhög, ismét követeli a cicit stb...Kép

Tovabbi szép napot, megyek probalok vasalni egy kicsit..

Puszi
Süncsi
süncsi

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek, aki vígasztalt tegnap, nagyon kedvesek vagytok!
Ma már kicsit jobban vagyok, nem tudom mi volt a nagy negativ hullám tegnap, de túl kell ezen is esni. Pontosabban hulyeséget beszélek, tudom mi volt a bajom. Kép Nem is annyira a turelmetlenség a szulés miatt, hanem úgy összejött minden. Férjem kapott egy projectet, nagyon sok a munkája, alig látom. Hiányzik a családom-anyum, egyedul éreztem magam, semmi se volt jó, bömböltem egész délután és este. Néha van ilyen, jön ez a hangulat, aztán el is megy, kialszom. No de nem panasznapozom.Kép

Orsi, holnapra vagy kiírva, ugye? Izgi KépKép

Pano, nagyon szép a szuléstörténet, köszönöm hogy leírtad! Kép

Ja, a tegnap említett köldökzsinor/nem beilleszkedett fej parám: én attól félek, hogy még itthon elmegy a víz és akkor esik elore a kzs. Azt tudom, hogy csak úgy nem esik elore, de a víz kisodorhatja. Hát remélem hogy nem lesz ilyen Kép

Megyek vasalni.

Kriszta
38+1
soraya

Szia Kriszta!

Tul sokat ragodsz ezen a koldokzsinoros dolgon. Kép Nekem is itthon ment el a magzatvizem es mikor bementem a korhazba meg a baba se szallt le rendesen. De a koldokzsinor a helyen maradt, sot en nekem meg csak eszembe se jutott ilyesmi amiket leirtal. Kép
Hidd el minden rendben lesz, nincs ertelme ilyen dolgokon ragodni, amikor tuti, hogy minden mukodni fog es minden rendben lesz. Kép
Inkabb pihenj amennyit tudsz, mert ezek lesznek eleted talan utolso napjai, amikor lesz idod sokat pihenni. Utana a kicsi baba minden idodet lefogja kotni, raadasul, ha faradt vagy es kialvatlan nagyobb az eselye a depis napokbna. Hidd el tapasztalatbol beszelek. Pihenjel! Kép

Szia Rita

Szia Rita

Kép
Kép
trita

Rita Kép
igen, rágódom rajta, mert sajnos történt ilyen a környezetemben. De próbálok rajta túllépni, azért nem ez a témám egész nap Kép
Pihenek, pihenek (10-12 órákat alszom naponta)de ennél több nem megy... inkább próbálom magam elfoglalni, ha más nem fozök-mosok-vasalok-takarítok Kép Elore úgysem lehet pihenni vagy kialudni magam KépKép

Kriszta
soraya

Szép napot!

Ezt most szopi közben írom, hogy előre is bocs a hibákért! A tegnapi napunk azért elég jól alakult, kb. 3-ig nyűglődött szegény bébim a pocija miatt, ezután viszont beájult, hiszen egész nap nem aludt fél hattól. 5-kor alig tudtam felverni szopira -ezt azért kellett mert mentünk a szokásos két órás sétára- majd fél nyolcig aludt a babakocsiban.Utána kilentől újra aludt 4-ig. Így ma korábban keltünk, de aztán öttől aludtunk nyolcig, s így azért jó volt. S ma még csak a negyedik szopcsinál tartunk, ma is elég alvós baba.

Orsi! Én a 14-re szurkolok neked, hogy legyen már végre egy napra pontos babánk is!Bár ha ti nem, majd Krisztáék! De egyébként ünnepélyesen megszavazom neked a topic "mióta otthon is van net azóta a legrendszeresebb topiclátogató" címet!

Süncsi! Andriska súlya nem semmi! Hogy birod a cipelését? Idézem Zitát: "Egyébként az egész oldal (www.szoptatasert.hu) nagyon jó, az "oktató anyagunk" című feliratra kattintva, rengeteg téma van az első napoktól egészen a hozzátáplálásig, elválasztódásig." Tudod ez az az oldal, amit kérdeztél. Botond egyéként Andriskához hasonlóan szopizik,bár nyögdécselni nem szokott, de elég hangos az elején, s a cicin kívül semmi más nem érdekli. Tudtál vasalni?

Anikó! Gergő nagyon aranyos lehet!Remélem lesz tejcsi elég! Mennyiséget én sem tudok írni, de biztos elég neki, ha nem kér többet.

Panó!Neked azt kívánom, hogy minden kívánságod így teljesüljön, mint a szülésed dátuma! úgy látszik, akkor Beni a Kata-Botond vonalat képviseli kajaügyileg, meg alvásilag! Akkor a világra jövetele is elég könnyű volt!

Szöszi! Én is irígy vagyok a kirándulás miatt, s tök jó, hogy a párod is megy veletek!Indul az olimpia! Nézitek Bazsóval? Ez úgy megmaradt bennem, hogy a terhesség alatt erre készültél! Remélem a ti hasfájásotok is rendeződik!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!

Kriszta: örülök, hogy jobb a kedved! Köldökzsinór meg marad a helyén és kész Kép Nekem is itthon ment el a víz mindig és soha nem esett előre!

Süncsi: aludj jól gyermekem c. könyv: mi megvettük Lilinél. Ő az elején ugyanilyen jól aludt mint Kata, de amikor költöztünk, akkor nem, és nem is akart elaludni egyedül. Kipróbáltuk, két-három nap múlva működött. Mai ésszel nem csinálnám Kép Én is utálok egyedül aludni, akkor miért várom el tőle. Mondjuk vele könnyű volt, mert soha nem tudott velünk aludni, és soha nem jutottunk tovább 5 perc sírásnál. Nóránál kivitelezhetetlen volt, mert ha őt hagytuk sírni, ő reggelig üvöltött volna. De egyévesen már őt sem kellett altatgatni, max néha megjelent éjjel, vagy hajnalban a mi ágyunkban, mert ő meg szeretett velünk aludni. Szóval ez a módszer is gyerekfüggő, meg hogy Te meddig tudod hallgatni hogy nagyon sír. Valaki sokáig, én nem. De állítólag evvel a módszerrel megtanulják, hogy ne ébredjenek fel, mert ha egyedül alszanak el, akkor nem fognak éjjel se keresni. Hogy így van-e azt nem tudom. De én akkor már inkább homeós bogyót adok nekik, ha nagyon nem tudnak aludni, és mondjuk 15x ébrednek egy éjjel (Nórával mindig gáz volt, ha jött a foga).

Kata ma reggel úgy bekakilt, hogy ma matracot kellett mosnom Kép Minden tiszta kaka volt, a body-ja, a hálózsákja, a lepedője, a matraca, a háta, a haja Kép Mindezt kb egy perc alatt intézte el. Így reggel fürdetni kellett, mert még a haja is kakis volt Kép Este úgyse tudtunk fürdetni, mert valami borzalmas koszos víz jött a csapból Kép Hajnali 4kor meg a szomszédoknál volt tök hangos kocsiajtó csapkodás, arra felébredt, de legalább gyorsan visszaaludt. Mindenhol ilyen hülye szél van? Alig tudtam elmenni három gyerekkel a boltba Kép Tegnap írtam, hogy Katának milyen csúnya a szeme, na erre mára teljesen elmúlt Kép Már csak reggel kellett megtörölni, de akkor is alig volt rajta valami. Remélem most már így marad, mert nagyon szeretném könnycsatorna átmosásra vinni! Ja, és Kata is hangosan eszik, mint egy kismalac (csak ő nem hízik ilyen ütemben, sőt! Kép )

Anikó: sajnálom, hogy egyedül vagy Kép Szerintem egyáltalán nem kevés a 40-50g tejci!

Swen: nahát! Ti is 4-kor keltetek! Kép És Kata is aludt ma délelőtt is(szerintem belefáradt a kakilásba Kép)

Orsi: jövő hétre melegfrontot mondanak Kép

Vali: Tomika hasfájása Kép De legalább Alinának nem fáj Kép

Szöszi: mától olimpia!!! Kép El ne felejtsd! Kép
Szilvi
lino

Sziasztok!

Swen,
örülök, hogy elmult a hasfajas.
Köszi a cimet, meg fogom nézni!
Nyugisan ebédeltem és mar ki is vasaltam.Kép
Minden nap mentek 2 orat? En a sétat az utobbi idöben sajnos sokszor elhagytam a nagy meleg miatt, este 7 utan meg mar nem megy, mert kezd nyügös lenni.

Soraya,
ismerös az ilyen csalad-hianyzos napKép Aztan én is hamar tul jutok rajta. Most meg Andriskaval az a rossz, hogy tudom, mennyire hianyzunk mi is a csaladnak.
Megértelek, hogy aggodsz a szülés miatt, de hidd el, gyönyörü élmény elé nézel és mi itt mindannyian nagyon szoritunk érted!!!

LinoSzilvi,
kakaKép Andriska is reggel szokott olyan nagyokat kakalni, hogy megyünk a csaphoz és mosdokesztyüvel törölgetem a hatat, hajat stb..Kép
Itt minden honapban küldenek egy levelet amolyan "hasznalati utasitas" a babahoz. Epp ma jött a legfrissebb, ez is azt irja, hogy meg kell probalni, hogy a baba magatol aludjon el és akkor éjszaka, amikor felriad, magatol megtalalja a visszaalvashoz vezetö utat. Ahogy irtad, gondoltam, hogy ez nem olyan egyszerüen kivitelezhetö minden babanal. Azért kiprobalom, de sirni hagyni ugysem fogom tudni sokaig.

Az olimpiaval kapcsolatban lenne egy kérésem:
ha tudtok, szoljatok mar, ha fontos nézni valo van (ugy értem magyarok), akkor nézem az Eurosportot, mert az itteni adok ugyis inkabb svajci vagy német szemszögböl fogjak közvetiteni a dolgokat.
(naivSüncsi: gyerek mellett olimpiat nézni nem biztos, hogy olyan egyszerüKép)

Puszi
Süncsi
süncsi

Es egy angyalka képKép

Kép

A pocakosainknak jo pihizést, a többieknek pedig angyalka-napot kivanok!
Süncsi
süncsi

Sziasztok!

Na végre bekötötték a gyors netet, így megpróbálok képeket felrakni.

Ez a kép még karácsony előtti:
Kép
Ez pedig a kórházban 1 naposan:
Kép

Panó, nagyon szép szülésed volt, kár hogy a végén egy kicsit repedtél és varrni kellett igazán megúszhattad volna.

Hajrá Orsi!
Remélem neked sem lesz nehéz a szülésed, és minél hamarabb találkozhattok.

Soraya,
sajnálom, hogy rossz történeted van a köldökzsinórról, neked biztos nem lesz.
Akinek ezzel problémája van az én vagyok, mindhárom gyermekem nyakán rajta volt a köldökzsinór, a második duplázta is, de hálistennek nem volt velük semmi gond. Úgyhogy fel a fejjel!

Hajni
nalika

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?