A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

apkata jobb ha felkészülsz én bőgtem minden este :(

Kép
Kép
anitaaa03

Briell!
Nem találom a sütireceptedet. Melyik nap tetted fel? Pedig direkt vettem túrót és nagyon de nagyon sütit kellene ennem. :D

Csillag!
Ha tényleg 1000%-ra biztos vagy benne, hogy nem fogod meginni a port, akkor szívesen átveszem, de gondold meg, lehet hogy még szükséged lesz rá és tényleg meg lehet szokni pár nap alatt.

tücsökbogár

ANITA!
Nem tudom mekkora most Huba,32 hetes Uh-n volt 2049.Majd jövőhéten szerdán mérnek neki új súlyt.
Szerintem várj még keddig.Én úgy szoktam,hogy várok 1 hetet és utánna sűrűn zaklatom az eladót.Nyugi,még nincs veszve semmi!

Ami nálam sokat foglal,az a törölközők,köntös.Meg én beraktam egy kistakarót,mert a kórház folyosóján azért hűvösebb van és amíg ki-be tolom addig ráterítem majd.Ja meg egy kispárnát is eltettem,mert nincs az a nagy párna ami nekem elég lenne.
Sampont is tettem,de az nem foglal nagy helyet :D

Nálunk nem adnak se popsi törlőt,se kenőcsöt se pelust.Csak ruhácskát.Sőt!nem szabad oda tenni 4-5 pelusnál többet,mert állítólag hajlamosak a csecsemősök olyan babára is ráadni akinek nem hoztak a "gondos" szülei.Nem ecsetelném kik merik ezt megcsinálni.....

TÜCSÖK!
Szerintem 3 vagy 4 oldallal visszább van a süti.Én is nemsokára elkezdem sütni,csak érjen haza a férjem.Ugyanis túró az nincs itthon,az nélkül meg nem lenne az igazi :lol: :lol:

Én 1fős szobába akartam kerülni,meg is beszéltema szülésznővel,de aztán rájöttem,hogy lehet,hogy jobb lenen a 2 fős fürdős-wc-s.Mégsincs egyedül az ember.
Vendég

Na igen, én is ezért vívódok a 2 ágyas és 1 ágyas között.
Aztán lehet, minden fullon lesz és mehetek a "tömegbe". :shock:
Vendég

olga akkor várjuk a méreteket nekem 32 hetesen 1700grammot mértek.ezek alapján nem sokkal nagyobb babócád :)
igazad van várok még remélem jelentkezik.
judyka szerintem decemberben elég sok baba lessz vácon állítólag már most teli van a szülészet.remélem azért nem fogunk a folyosón rostokolni :lol:
na csinálok kellbimbó főzit mert a tegnapi pöriből a tészta elfogyott a fiam csak azt ette üresen :D

Kép
Kép
anitaaa03

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, írtam egy csomót és elveszett. :evil: Még hogy én kimentem jegyzettömbe, ha már sajnálnám... persze, ha eszembe jut.
Tücsök, 10.000 % hogy nem iszom meg. Én azt már érzem az első randinál, hogy lesz-e legközelebb és abban maradtunk, hogy inkább legyünk barátok. :lol: Mióta eszem napi 2-3 narancsot, azóta szerencsére jobb lett a helyzet. A férjem mindig is mondogatta, hogy gyümit kellene rendszeresen ennem az helyrerakna, de régen nem így volt. A végén még igaza lesz. :)
Szóval írd meg a címed priviben és küldöm. Remélem a posta nem foglalja le mint gyanús port. :oops: :lol:

Egész jól haladok a takarítással és még itt is egy csomót vagyok. Már csak fel kell mosnom, de most leültem mert babó már sokallja. A végén még kibújik nekem a nagy rendbe. :D Várom, hogy kiengedjen a keményedés, aztán befejezem a mai tevékenységet.

Csajok, mégegyszer: szerintetek csinálhatok bajt, ha már most elkezdem inni a málnalevél teát? Vagy annyira azért nem hat?

NST-re nektek is kell vinnetek hálóinget meg papucsot? Az ajtón olvastam és a szülésznő is említette, de nem tudom minek. Át kell öltözni hozzá vagy csak a biztonság kedvéért ha olyat mutatna a gép?
csillag25

Sziasztok!
Az elmúlt napokban végig a babaszobával foglalatoskodtunk.. már minden a helyén... kivéve a képeket a falon, meg az ágyra szeretnék én is ilyen forgó micsodát és most dilemmázunk, hogy vegyünk egyet, vagy "hátha kapunk vkitől ajiba" :)
A fejvédővel nem vagyok elégedett - egészen konkrétan nem tetszik :) A brendonban kinéztem egy cukorfalatot, nem is olyan drágák.. a köv fizuból lehet megveszem. Ha addig nem tetszik meg a mostani. Nem sok esélyt látok rá :lol:
Ma meg egész nap főzicskéztem, jön hozzánk sógornőm... meg hétvégén így nem kell minden nap sütni-főzni...

Kata, Briell: a soten van beöntés? Tegnap is beszéltem a szülésznővel, de ezt elfelejtettem megkérdezni... Nekem ilyen még sosem volt, és egyrészről viszolygok tőle, másrészről meg nehogymá' letojjam a gyerekem :shock:

Kórházi pakk: az én cuccom egy utazótáskában kényelmesen elfért, Majának meg a pelenkázótáskába pakolok, abba el kell férjen minden... Vettem a dm-ben mini termékeket, így a tisztálkodási cucc nem foglal nálam nagy helyet... Még azt nem tudom, hogy Kata ami listát Tőled kaptam, azon szerepel a babónak a rugi a benti idöszakra.. a szülésznő meg csak a bodyt említette, plusz hogy bent pólyában vannak a babák.. :?:

Arra nem emlékszem, hogy írtam-e, voltam vizsgálaton, minden ok, méhszáj 2000. A vérképem javult (az előző vashiányt mutatott), már nincs vashiány se, semmi. Viszont az ellenanyag szűrésem poz lett :? pedig mindegyik amnio után kaptam anti-d-t... de azt modták ezen ne aggódjak...
Vendég

Sütök-főzök, rengeteget írtatok dél óta :shock: próbálom felvenni a ritmust :)

Olga ha nagyon siettek Hubussal, akkor megoldódott problémád, megyünk ketten egy szobába :P

Üdv. Gabi
Vendég

Csillag! Szinte mindenhol felhívják a figyelmet arra,hogy nem ajánlott korábban kezdeni. Van,akinek nem hat,de van,akinek erősen. Én nem próbálnám ki...
Nst-re nem tudom,minek ezek a cuccok,csak felhúzod a pólód és kész. Én mondjuk a közel 3 óra alatt aludhattam is volna,erre jó a hálóing...de úgysem mászkálsz közben,úgyhogy a köntöst nem értem.

Kép
pumipumi

Gombi, tényleg ne aggódj az ellenanyagon, pont azt az anti-d-t mutatták ki amit kaptál. Nekem a lékelés után még 4 hónapig ki lehetett mutatni, mostanra múlt el.

/
lemonsong

gombi: igen van beöntés. Ha nagyon nem akarod, akkor nem adnak, de alapból nem fogják tőled megkérdezni, kérsz-e vagy sem.
nekem is csak body van a listámon. Most mondta valaki, hogy kórházi cuccban és pólyában vannak ott a babák. Nos ezt jó lenne tudni biztosra.

Én is takarítottam ma sokat. Felmosást az asztalos érkezése utánra tartogatom, hátha bejön cipővel...

briell

ÁÁÁ így már értem Lemon! Én pont azt vártam, hogy az anti d miatt lesz neg a szűrés.. de ezt akkor eléggé félregondoltam..

Briell: ez szuper, nekem azt mondta a szülésznőm, hogy saját bodyban+ a kórházi pólyában vannak... na ezen igazodjunk ki :?
Vendég

baba elsősegély tanfolyam:
A Jánosban is tartanak ilyet, a szülésfelkészítőnek is része, ha jól tudom, és ingyenes, ugye?
Én most vettem légzésfigyelőt, Angelcare-t, és a honlapján regisztráltam magam egy ilyen tanfolyamra, merthogy a légzésfigyelőhöz ingyen jár a tanfolyam.
dec.8-ra kaptam időpontot, az nekem még belefér.
és itt biztos nem reklámozzák a légzésfigyelőt, hisz azt tudják, hogy már megvan :)

súly:
én már negyedik hete egy dekát se szedtem fel. Nem tudom, aggódjak, vagy ne, a doki szerint minden oké, a babával legalábbis. 15 kiló van rajtam, azt mondta, normális, és valóban az lehet, hogy az elején meglódult a súlyom, most meg kompenzálok...

KÉpzeljétek, tegnap kaptam a hírt, egy ismerősöm megszült, a 35.héten - egy héttel járt előttem. Kislány, 2750gr és 43 centi lett, csak ezt tudom. Mindketten jól vannak.
Azért durva, hogy nekem a múlt héten, 33+5-nél mértek 2 kilót és 47 centit a babámnak... Nagyon hosszú és nyurga lesz a Kiskirályfim!

kórházi szoba
szerencsére nálunk a családi szoba olyan, hogy apának (vagy annak aki bent akar lenni velem) ott van egy kinyithatós kanapé éjszakára. ÉS nincs bent más, csak mi, saját fürdőszobával, és full felszerelve. Ezt kérni fogom, ha netán pont bent lennék karácsonykor, ami nagyon sanszos. Nem akarnám apa nélkül tölteni a karácsonyt...

Anita
a teszveszessel kapcsolatban - ne sms-t írj, hanem hívd fel! Ez már elég gáz, hogy így eltűnik, persze lehet, hogy van rá magyarázat, mindenkinek jöhet közbe valami, de a legtutibb, ha felhívod! Szerintem...

Csajok, senki nem szül rajtam kívül a Róbert Károly Klinikán? A Nyírőben?

Milla

Kép

Kép
millababa

Húhh most jutottam el oda hogy megnéztem az 5 kilós gyermeket...Anyám---természetes szüléssel. Egy hős a nő...De miért lett ekkora, cukros vagy ilyesmi? Bár ahhoz valszleg jól vissza kéne olvasni. MIndenesetre remélem nekem a közelében sem lesz a súlya a kicsinek.

Gombi
tök jó, akkor már minden egyenesben, berendezve.

Csillag
de fura hogy így rá kell készülni az nstre :shock: Arra készítenek, hogyha bármi van, akkor legyen nálad minden?
Vendég

Milla
a következő szülésem lehet ott lesz. Mert oly közel lenne!!!! És ahogy az árakat néztem ennyi pénzt sima kórházas fogadott dokira, alapítványi szobára is elkölt az ember.
De sajna pl. a Jánosban sem szül senki innen :(
Vendég

Annyit írtatok ma, hogy nincs is erőm visszaolvasni, mert muszály megcsinálnom holnapra egy előadást, mert megint megyek suliba.
Azért annyit hirtelen, hogy megsütöttem életem legeslegelső lekváros buktáját és olyan, de olyan finom lett, hogy már bánom...mert így még dagadtabb leszek. A férjem meg mostantól biztos követelni fogja a jó kis buktát. De tényleg, olyan lett, amilyennek a nagykönyvben meg van írva. (Büszke vagyok magamra)
Csillag! Szerintem betöltött 36-nál kezdd el inni a málnalevelet. Akkorra javasolják, szerintem nem lehet véletlen!
Na visszatérek a tanulnivalóhoz, azért még jövök!
tedorka

Köszi mindenkinek a vérszegénységhez a hozzászólását. A dokinál rákérdezek, kell-e vérátömlesztésre számítanom, mivel van egy kis méhszájsebem, ami miatt alapból több vérzésre számíthatok, mint anélkül. És azt is tudni szeretném, akkor a babát nem hagyják nálam?

Gio, én szoptatós melltartót Újpesten a Skálában vettem 750 Ft-ért. Nekem nagyon kényelmes. Egyébként ez is olyasmi, mint a kínais cucc szerintem, a termékek teljesen mások, és sokkal olcsóbbak, mint pl. a Nyugatinál lévő Skálában.

Nekem is 1 táskám lett, plusz lesz még egy szatyor, amiben a pelus lesz csak. Megijedtem miket hagyhattam ki, ha másnak 3-6 táskája van. Pókica megnyugtattál, hogy talán minden bent van, ha neked is csak egy hátizsákod lesz.

Kata, engem is érdekelne a homeós véleményed. De ahogy látom, már annyian kíváncsiskodunk, hogy akár ide is megírhatnád, de persze jöhet privibe is.

Tök jó, hogy írtátok a beöntős kúpot, utánanézek, veszek, és ha lesz idő alkalmazni, akkor azt fogom használni, ha a kórház nem ad beöntést.

Anita, akkor ugyanazt az eredményt adta a 4D is, mint a sima uh ugye? De gondolom azért megnyugodtál, hogy láthattad a picúrt. Képet nem tudsz feltenni? Olyan jó lenne látni milyen is egy ekkora baba.
Vendég

Dorka, irigyellek :)
Az én alkotásom a múltkor minden lett csak nem bukta :lol:
Ma meggyes és túrós rétest sütöttem :)
Vendég

Nahát mennyit írtatok az elmúlt pár órában :shock: :shock: :shock:
Remélem nem esemény van!

Olvasok....

Homeoval kapcsolatos ellenérveim némiképp Istennel is kapcsolatosak. Szóval aki így is akarja tudni, az jelezze, addig nem írom le feleslegesen!

Pumi: 6 táska??? Már már kezdem azt hinni, hogy én vagyok a kakukktojás egyetlen táskácskámmal :roll: A babák cuccait kikészítettem, de mivel mindig csak ott tároltam a bőröndben, nem látom értelmét, hogy most is magammal vigyem. Majd utánam hozza a család valamely része!!!
Hazajövős cuccot se viszek, de azért előkészítem itthon, hogy azt is tudják utánam hozni :)

pókica: hát akkor a férjed hisz a mesékben??? :wink: már a babonaság miatt!

anitaa: ezek nagyon jó kis méretek, én is bevállalnám a fiúknak :)
Beöntést nekem úgy adtak, hogy megrepesztették a burkot, nem engedtek egy órát felkelni a szülőágyról. Aztán fel kellett kelnem, és kivánszorogtam a beöntésre meg borotválásra, és aztán mikor már mentem vissza, akkor tolnom kellett. Mondta a szülésznő, hogy 4 ujjnyira nyitva voltam, és csörgette a dokit, hogy rohanjon, mert szülünk!

Hát igen, kórházi cuccot mindenhol kis szekrénybe kellett begyömöszkélni, és az AEK-ben is tutira így van, mert épp láttam legutóbb a kis szekrényeket. A Szabolcsban pedig elvették tőlem, és oda vitték, ahová engem szülés után! Nem hinném, hogy a sok csomagnak örülnének. Esetleg kérjétek meg a férjeteket, hogy a többi csomagot vigye be ő nektek!!! Az egyetlen csomagban pedig az legyen, ami tutira kell nektek és pár pelus, popsitörlő még a babának is! Egyébként nekem is egy bazi nagy táskám van, de csak egy!

Gio: szülőszobára én se vittem semmit a férjen kívül :D Na jó, nem árt szőlőcukor, meg innivaló, már ha engedik! Ja és fényképezőgép!!! No meg telefonok! Nekem még ott át kellett vennem a hálóingemet, de közel volt a csomagom! Tulajdonképpen a csomagommal együtt szállítottak át a szobámba!
A melltartó sajna nekem asszem kicsi lenne :( De aranyos vagy!
MINDENKÉPP KÉRJ ALAPÍTVÁNYI SZOBÁT! Én Johival sajnos nem azonnal kerültem ilyenbe, és borzasztó volt. Hat ágy, az egyik baba folyton ordított! Közös lepukkant zuhany, közös vacak wc. Hát örülök, hogy az AEK-ben minden szobához - 3 ágyasak - van külön zuhany és wc is!!! Bár a Szabolcs utcai kórház nem volt épp modern, de egy ilyen szobában sokkal jobb volt azt is kibírni.
Amúgy az alapítványi szoba sem épp biztosíték arra, hogy nem kapsz egy kelletlen, hisztis kismamát magad mellé, vagy egy kellemetlenebb izzadságszaggal rendelkezőt...

Judy: egyet értek, én látogatókat nem nagyon akarok látni, csak a szűk családot! FŐLEG MOST! Én kétágyas szobában voltam napi 3000ért! De alapítványi, tehát 33%-át leírhatod az adóból. Vagy nem alapítványi???

A szobákba nálunk sem jöhettek be a férjek, de BE LEHETETT CSEMPÉSZNI :lol: Csak meg kellett beszélni a szobatársakkal!
Mondjuk, ha lesz zárlat, akkor biztos kíméletlenek lesznek!

Dorka: sok sikert az előadáshoz!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára labkat 2009.11.13 16:07-kor.

Kata
labkat

Én is megnéztem azt a óriás babát. :shock: Nagyon szép, de tényleg nem hasonlít újszülöttre :)
Furcsa, hogy mennyivel nő a babák átlagsúlya. Persze mert több vitamint szedünk, táplálóbb kajákat eszünk. Csak az a szívás, hogy attól még, hogy egy baba nagy, nem biztos, hogy egészségesebb is. Főleg, hogy a"túl jó" immunrendszer pont a most gyakori autoimmun betegségeknek kedvez :?

Ehhez kapcsolódik kicsit, hogy most olvastam, hogy mindent lehet enni szoptatás alatt is. Csak figyelni kell, hogy ha valami rossz a babának, azt az egy dolgot megkeresni, és elhagyni. De nem kell alapból diétás étrendet tartani. Erről mit tudtok, gondoltok?

Pl. valaki írta itt korábban, hogy sütőtököt nem szabad. én meg emlékszem, hogy amikor barátnőmnél voltunk látogatóban, és a férje sütőtököt sütött nekünk, akkor mondták, hogy milyen jó, hogy ezt még ő is eheti...

briell

Úgy látom az édesség-mánia egységes:-)
Én nutellát ettem kiskanállal, ma nem sütöttem, majd holnap :D

Tényleg Anita, van kép a babóról? Olyan jó lenne látni!!
Illetve Csillag, ti is voltatok 4d-n, kaptatok képet?
Vendég

Gombi,
ugyanazt mondom lényegében, mint Briell:
- alapjáraton van beöntés
- body kell, ha nem akarod, hogy a kórháziban legyen, ráadhatod a sajátot.
Vicces lenne ha egyszerre lennénk benn 3an. Bár az vagy nekem vagy nektek nem olyan jó :P ...

Kép
apkata

Milla,
a 30. és a 35. hét között én sem híztam. Az utóbbi két hétben viszont újra szedtem fel valamennyit. És én is paráztam, hogy miért nem hízok, de az a lényeg, hogy Réka baba hízik. :D

Kép
apkata

Briell
nekem tegnap a védőnő azt mondta, hogy az általában puffasztó kajákat kerüljem, mint bab, káposzta, ugyanakkor bármit ehetek, a lényeg a mérték, még gyenge kávét is lehet inni naponta egyet.
Vendég

Az én sógornőm (az egyik) mindent evett. Amitől ordított a gyerek, azt utána elhagyta. Úgy értem, hogy gyereke válogatja. Például az övék nem ordított, ha a sógornőm borsót, babot vagy káposztát evett, semmi baja nem volt. Aztán egyszer a lelkem megivott egy alkoholmentes sört...a gyerek meg egy napig üvöltött, úgy felfújta.
Bár gondolom a tapasztalt anyukák most azt mondják, hogy minek játszani az oroszlán bajszával, ha az esetek nagyrészében ordítanak a borsótól...
Kata, szerintem nyugodtan írd meg a homeos véleményed, vagy küld a levlistára, és akinek nincs kedve elolvasni, az nem olvassa el.
tedorka

Én is megnéztem az 5 kg-s babát, és tényleg nagyon fura, hogy ilyen nagy. Ha megmutatnák csak úgy a képét, nem mondanám, hogy egy újszülött. em semmi lehetett megszülni, nagyon szerencsés az anyuka, hogy enyhe sérülésekkel megúszta.

Kata, engem így is érdekel a véleményed.

A sütőtökre azt írta valaki itt, hogy gázosít, azért nem lehet szoptatás alatt enni. Engem viszont sosem gázostott még, gondolom egyénfüggő, így ha nem okoz gondot, simán ehető. Ezt mindenki maga tapasztalja ki.

Azért a két ágyas alapítványi szoba sem garancia a nyugira, hisz előfordulhat, hogy egy ázsiai anyuka fogja a büdi levest szürcsölni a szomszéd ágyban, vagy a szomszéd anyukánál is lehet egész napos jövés-menés. Én úgy döntöttem, hogy meglátom milyen szobába kerülök. Ha a többieknek sok látogatójuk lesz, akik nyilván zavarni fognak engem, akkor én is megengedem, hogy azok a barátok, akik már jelezték, hogy szeretnének bejönni, bejöjjenek. Így legalább feldobnak, ahelyett, hogy mások vendésein bosszankodnék. Ha viszont mindenki csak apukát engedi be tapintatosan, és másokon is látom, hogy valóban ebben a 3 napban ki akarják pihenni a szülést, a babával akarnak összeszokni, és zavaró a látogató számukra is, nyilván nem hívok be senkit. 1 ágyas szobába én nem szeretnék kerülni, mert lehet, hogy kényelmesebb, de szerintem a társaság, és a gyakorlottabb kismamák tapasztalata, segítsége hasznos lehet, hisz a csecsemősökről nem sok jót hallani sajna.
Vendég

Kata!Írd le nyugodtan,akit nem érdekel,nem olvassa el. Ne aggódj már az én 6 cuccom miatt...már írtam,hogy a takarón (nagy,2személyes téli paplan) kívül beférne egybe is...a babakocsis képen rajta van mind a szüléses kistáskán meg takarón kívül...ráadásul nekem egy csomó dolog nem kell,ami nektek igen. Ja,és nekem ugye muszáj mindent azonnal bevinnem.

Kép
pumipumi

Ha megvan a kúp neve, engem is érdekelne.

Süti nálunk is csak holnap lesz, viszont a husileves már kész!!

Ha nem jönnék már, jó hétvégét, vigyázzatok magatokra!!

Judy
Vendég

Végeztem. :)
Gio, én sem vágom miért kell így rákészülni és nővéremtől sem tudom meg, mivel ő alapból bent feküdt már, így a hálóing-papucs adott volt. Majd megkérdezem a szülésznőt. Tartok tőle, hogy át kell öltözni, hogy ne utcai ruhában menjen be az ember lánya a szülőszobás folyosóra (nekem ott készül majd a szülésznős kapcsolat miatt). Bár lent az ambulancián is ugyanezt kérik és ott tényleg mindenki megfordul, ugyhogy nem értem. :roll:
Pumi, nem köntös, papucs kell a hálóinghez pluszban. :)
Köszi a málnaleveles infókat, akkor nem próbálkozok előbb, csak 34. héttől is olvastam már valahol, de tényleg 36. héttől ajánlják a legtöbb helyen. Nem játszunk a tűzzel. :oops:

Mennyi cukrászpalánta van itt? :D Én az elrontott remekművek kóstolását is bevállalom. :lol:

Gio, készült egy darab fotó összesen, azon is keze az arca előtt és nekem kicsit morcinak is tűnik a legény, de majd lefotózom és feltöltjük a gépre. :wink: Olyan szép tiszta képeket mutatnak a 4D-re csalogató hirdetések erre az időre, hát a 23. heti nekem jobban tetszett. :oops:
csillag25

Briell: én inkább a kicsi babákat nézegetem, hogy szokjam a gondolatot és a látványt... Főleg az inkubátorok miatt :(
Amúgy egyet értek, hogy mindent ehetsz szoptatás alatt, csak ha valamire jelez a baba, akkor azt bizony abba kell hagyni. De a lányok nem olyan hasfájósak mint a fiúk. Nekem velük nem volt sok bajom, és egy kis Infacol, Gripe Water segített is. Most viszont tartok attól, hogy két hasfájós fiam lesz. A férjem nagyon az volt :(

gio: én nutellát nem is merek venni, mert félek, hogy benyomom egybe az egész üveget :oops:
Amúgy ma vetettem anyuékkal milka szaloncukrot már karácsonyra. Félek az se bírja ki addig :( :D :D :D

Kata
labkat

Na jó, ti akartátok!

Szóval az idézet egy könyvből van, amit egy református könyvesboltból vettem, és egy hívő orvos írta le véleményét az alternatív gyógymódokról. Többek között a homeopátiáról is:

Ez elég tárgyilagos iromány lesz, de egy könyvből van, ami azért elgondolkoztató:

"A homeopátiát szokták a gyógynövényes gyógmódok közé is sorolni, de azokhoz valójában semmi köze sincs. A gyógymód megalapítója Sámuel Hahnemann, német orvos, a múlt század első felében élt. Ő maga is nyíltan állította, hogy módszerét spiritiszta kijelentésekből vette. Alapvető tételei a mikro-makrokozmosztan azonosság-elvéből indulnak.

Feltételezése szerint a betegség tisztán a szellemi életerő - kozmikus energia - lehangolódásán alapszik. Ezt az energia-zavart helyre lehet hozni olyan gyógyszerekkel, melyek bizonyos okkult módszerekkel készülnek. A gyógyszerek hatása annál erősebb, minél kisebb a hatóanyag tartalmuk, mert a szerek nem a hatóanyaguk, hanem a bennük lévő anyagtalan erők által hatnak.

Véleménye szerint minden anyag szellemet tartalmaz. Ennek megfelelően a gyógyszerkészítményekben fel kell kelteni az ott szunnyadó kozmikus energiát, ezért szükséges a különleges elkészítésim mód, amelyet potenciálásnak, vagy potencírozásnak nevezett el. Ezáltal egyre több szellemi erőt lehet felszabadítani az anyagból. Az elkészítisi módszernek két összetevője van: a fokozatos hígítás és dinamizálás.

Az anygot lépésről lépésre hígítják; tizes, százas, ezres hígításokat készítenek - ezekben az eredeti hatóanyagnak nyilván már csak a nyomai vagy az sem található. D30 fölötti hígításnál az eredeti anyagból már egyetlen molekula sem található, a szerben csak ún. szellemi erők maradnak. Hígítás közben az anyagyot rázzák - ez a dinamizálás. Minél tovább rázzák, annál jobban feltöltődik ezzel a bizonyos természetfeletti energiával. Oly annyira "erős" lesz, hogy Hahnemann szerint az így potencírozott szereket elegendő csak szagolni!"

Nekem ez elég humbuknak tűnik, és hitbéli meggyőződésemmel szemben áll!

Inkább használnék mondjuk málnalevél teát, és szoptatós teákat, mintsem homeos bogyókat, amelyek elősegíthetik a szülést vagy szoptatást, hogy a témánál maradjunk!

Kata
labkat

teszveszel kapcsolatban írt e-mali közben hogy megkapta a pénzt és hétfőn küldi a csomit.
csak a bpd ugyan az mint a sima uh-án a többi adat nagyobb ja és azt szerintem nem is írtam hogy a méhlepény 2-es érettségű :oops: de az áramlás tökéletes.képet nem kértünk csak dvd-t az még plussz ezresek lettek volna de ha lessz kedvem és időm megpróbálok képet kivágni ,de nem igérem.
nálunk nem kell semmi nstre sőtt az sztk-ban van nem is a kórházba

Kép
Kép
anitaaa03

ja csillag azért ne takaríts annyit főleg ha keményedsz meg vár a munka :wink:

Kép
Kép
anitaaa03

ja, bocsi csillag..tenyleg papucs, nem kontos...igy mar mas :lol:

Kép
pumipumi

Hihetetlen, hogy mennyit bírtok írni édességekről! :lol: Kérem, hogy aki valami süti nevét akarja elhelyezni a mondandójában, esetleg még dícsérni is, hogy milyen finom, nagybetűs ÉLETVESZÉLY!!! felirattal jelezze a sor elején, hogy tudjak ugorni. :lol: :lol: Na jó, csak vicceltem.

Gombi, én is akkor néztem utána az anti-d ügynek mikor pozitív lett az ellenanyagom. Azért mutatja ki a teszt, mert nem tudnak különbséget tenni a saját szervezet által termelt és a kívülről bevitt anyag között, csak annyi a különbség, hogy ebben az esetben nem nő a koncentrációja a vérben idővel, hanem csökken, szóval tényleg semmi gond nincs vele.

Tök jó, hogy mindenki összepakolt már, ez nekem is erőt ad hogy holnap nekifogjak! Nekem csak egy nagy hátizsákom lesz, abba bele kell férjek, az áek-ban több nem is fér el a szobában.

/
lemonsong

Kata: nekem ebből csak az jön le, hogy a múlt században hogyan magyarázták... Nem tudom, hogy most mi a helyzet, nem néztem még utána a tudományos háttérnek, de nem gondolom, hogy egy diplomás orvos is ez alapján ajánlja... :roll:

jajj, de jó, feleannyi lesz a padlásfeljáró, mint gondoltuk. Marad 15ezer forintunk. Máris költöm fejben :lol:

briell

hát nemtudom melyik progival lehet képet csinálni :oops:

Kép
Kép
anitaaa03

hát ez valóban elég furán hangzik Kata. Számomra hihetetlen, hogy ilyen fura "erőktől" várnák a csodát, és akinél hat, tényleg a semmi hasson.
Vendég

briell jó pénz költést :wink:

Kép
Kép
anitaaa03

Anita, az biztos hogy megvár! :wink: Nem csinálja meg senki helyettem. :lol: Na de elég a viccből, eddig drága férjuram porszívózott az utóbbi időben, így nem lehet okom panaszra, csak a konyhai dolgokat halogatja. :oops: Most viszont megnyugtat, hogy én mentem végig mindenen, az utómunkálatokat csinálhatja majd ő, lehet, hogy a hátralévő 1 hónapban már csak lustulni fogok. :oops: :D Na jó, ezt magam sem hiszem, főleg, hogy még a védőnő sem járt nálunk, nov. végén biztos befigyel, szerintem legkésőbb akkor ismétlek, ablakpucolás kivételével. Addig a napi nyugdíjas tempóban elkövetett dolgok lesznek csak.

Igen-igen vágjál képet léééégyszii. Sajna nekünk nem készült videó, így ezt az egy képet tudom csak hozni.
csillag25

Anitta: media player classic!!!! Kezd el nézni, és ahol képet akarsz csinálni, ott állítsd meg, és file menü, Save image... Ennyi! Gondolom jpeg-ben jobb menteni.
mi is mit szórakoztunk, mire erre rájöttünk :lol:

briell

A VLC player nevű progival is lehet, az is egy médialejátszó és ingyen letölthető a neten.

/
lemonsong

Kép Kép

Kép
Kép
anitaaa03

Kép Kép Kép
na csajok sikerült csináltam képeket.

Kép
Kép
anitaaa03

Koszi Kata...azert ez nem volt olyan veszes...en sem vagyok isten-parti, de azert siman el lehetett olvasni :):) Multkor a videot is megneztem...azert, mert nem vagyok hivo, meg meghallgatok dolgokat, bar ugyanugy idegesitenek, mint a hivoket az en nem-hivo dumam, amit sosem adok elo, mert nem tudok okosan ervelni ebben :)

Amit a 30-as higitasnal ir, az valoban humbukknak hangzik...bar valojaban ez azert nem igazan igy van. A mukodese ettol sokkal racionalisabb es egyszerubb, valojaban olyan, mint az oltas, vagyis rakenyszeriti a testet, hogy az maga vegye fel a harcot, csak eppen veszelyes anyagok bejuttatasa nelkul, termeszetes osszetevokkel, valaszreakciot kicsikarva. Az altalad leirt, affele fensobb szintu mukodesi elvet hasznaljak ma is...de ugyanigy igaz ez szinte minden masra is...mint pl a jogat is misztikussa lehet alakitani a csakrak buta modon valo magyarazataval, vagy pedig lehet benne latni egy egyszeru legzes-enyhe nyujtas egyuttes hasznalata modot is. A vizualizacios/relaxacios technikakat is lehet humbukknak tekinteni, vagy pedig egyszeruen, roppant racionalis modon kihasznalni az agynak azt a tulajdonsagat, hogy nem kepes kulonbseget tenni a valoban megtortent, illetve csak elkepzelt dolgok kozott, es igy gyakorlatok soran elhitetni vele, hogy valoban tortenik valami, aztan pedig egyszeru reflex formajaban ezeket visszahivni es hasznositani. Szoval, a dolgoknak 2 oldala van, es tokeletesen, mondhatni sokszor tudomanyosan megmagyarazhato igyis/ugyis...es mivel az emberek ilyenek/olyanok, ebbol a 2 lehetosegbol pont ki tudjak maguknak a valasztani a hozzajuk illot.

O'hara! csodak mar bizonyitottan tortentek meg ettol furabb erok hatasara is :):)

Mindenesetre jol teszed Kata, hogy nem szeded oket, mert az tuti, hogy legyenek bogyok, vagy gyogyszer, vagy barmi, ha ellenerzese van az embernek, akkor tutira nem fogadja el a szervezet...na jo, a kokain kiut akkor is, ha nem akartad bevenni, de beleloptak a sutibe :):) Nna jo, most mar tenyleg tulzok...csak azt akartam, hogy szerintem nyugodtan le lehet irni barmikor barmit...a tarsasag fele igy gondolja majd, a masik fele meg ugy :)

Kép
pumipumi

köszi az ötleteket én power dvd-vel csináltam és tök egyszerű csak be kell állítani hová mentse :wink:

Kép
Kép
anitaaa03

jajj de jo Anita, nagyon cuki...ugyes vagy! A labacskai tenyleg eleg vekonyak, de az arca kis pufok...foleg az utolso 2 kepen. nagyon aranyos!

Kép
pumipumi

Na jo, en lekoccolok a hetvegere, jo idotoltest mindenkinek! Bar lehet, vasarnap visszanezek, mert kivancsi vagyok, mi lesz a vonalzomra irva. Gondoltam, csalok, es csinalok egy al-vonalzot a honlapon, nade kibirom :)

Kép
pumipumi

Anita nagyon jók a képek! :D :D Ha apa hajlandó lesz még ma feltesszük mi is. Enyém tiszta apja! Tök olyan kerek fejű, husis. :oops:
csillag25

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?