A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Mangora, nagyon édes Marci baba!Helyes kispasas!
Sajnálom a műtét utóhatásait.
Hastartóról én is jókat hallottam, akár még ha nem császárod volt is.
Remélem hamarosan regenerálódtok mind2en és beindul a szopi meg hízik Marci.

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Zoli vagyok, Móni férje és fórumhelyettese. Ő ma befeküdt a SOTE-re, a doki szerint ugyanis max péntekig megszületik a baba, úh így nincs para, hogy nem érünk be stb.
Az ultrahangos szerint "óriás magzat", tippre 5kg! (ennél persze valószínűleg kisebb, a tipp a fej alapján készült.) Van esély a természetes szülésre, ha útközben kiderül h nem megy, akkor avatkoznak csak be. Egyébként minden rendben van, a baba és Móni is jól vannak.
Írok még a fejleményekről, mindenkinek könnyű szülést és sok szép kis babát!

Sziasztok,
Zoli
monke

Szilvi
Sajnálom a macerás kórház járatot.

Kata
Nem szerintem nem postán adjuk fel mi sem. Csak azért kérdem tudod e pontos címet, mert nekem nem volt egyértelmű, h tényleg oda kell vinni ahová kinéztem. Szóval 13 ker Váci út a mi illetékes irodánk?
Jajj azt már el is felejtettem...bocs :)
Ez a rabos story tényleg durva.
Táppénz, de jó :) na akkor csak sikerült elintézni.

Móni
Hát 2 ujjnyi az nem kevés...szorítok, h minden rendben menjen és most már hamar megszülessen Dávid.

Kriszta
Azt ki mondta, h a gátseb nem fáj?? :? csak nem annyira mint egy alhasi seb.
Anna nagyon édes :)
Amúgy nagyon megérdemelted ezt a szép és gyors szülést.

Vick
No és tényleg 10.-e lett :lol: Gratulálok!!!

Zsuzsi
:( a rossz éjszakát, de szegényeknek hozzá kell szokniuk a kinti világhoz. Remélem hamar rendeződnek az éjjelek.
Zsófi nagyon kis cuki.

Reni
Blani :( jajj. Bár Lilla is sokkal anyásabb most. Naponta többször is elmondja, h szeret és tök sokat bújik, meg puszilgatni kell. Mintha tudat alatt attól félne szegény kicsi bogaram, h Dani érkezésével kevésbé fogom szeretni.
Én meg pont attól félek, h szegény Danit nem lesz lehetőségem annyit szeretgetni, mert az első szülött porontyom lelki világára kell figyelnem. Olyan kis érzékeny...
Amúgy miért vesznek ennyi vért tőled?? A végén nem marad :roll:

Friday
Véres köldökcsonk remélem hamar jobb lesz.
Anyud :? de legalább gyerekek is alszanak.

Mangora
Tök jó, h a császár ellenére ilyen sokat odavitték neked a picit már az elején is. És hát pici manó nagyon édes. Apa meg jól elfáradt ebben a nehéz szülésben :lol:

Köszi Zoli apu! Jesszus 5 kg az brutál sok. Azért remélem nagyon elnézték. Nekem a lányom 6 hónaposan volt 6 kg. :shock:

Kép

KépKép
KépKép
fleur

Tegnap reggel voltam szülésznőnél. CTG ok volt, ő már benne van, h szüljünk a héten.
A dokim már kevésbé támogatja ezt az elképzelést. Szerinte várjuk csak meg a kiírást :? mondtam is neki, h nem ő cipeli. Persze viccesen, de azt hiszem annyira nem díjazta a poént. Minden esetre az ő mércéjével nézve csak szűk 1 ujjnyi vagyok és még vaskos a méhszáj, tehát szerinte még nem szülünk, de hogy meddig nem arra ő sem tudott semmit mondani. Mondjuk engem a CTG-n nem látszik a fájás és méhszáj állapota nem izgat, mert Lillával a szülés napjának a hajnalán is ez volt még és aztán meg pikk pakk ment minden.
Most az egyedüli parám a héten én már szülni akarok.
Amúgy pénteken megint szülésznő. És ha nem történik semmi jöv hét kedd doki. És aztán meglátjuk, de 1 hétig hagyja. De ő nagyon 20.-i dátumról beszélt. Meg szerinte nem kell indítani, max. egy kis burokrepesztéssel rásegítenek. Meglátjuk. Nem szeretném túl hordani.
Amúgy az este rémes volt. Gondoltam végre nézzünk filmet. Ami jó hosszú volt, így 12 után kerültem ágyba. És 2-6ig meg fájásaim voltak, így nem bírtam aludni és pihenni. Persze nem folyamatosan ezért is nem indultunk sehová. Néha bele aludtam, de aztán újra felébredtem. Volt olyan is, h már 5 percesek voltak, de aztán abba maradt. Jajj ez annyira fárasztó és furcsa, mert Lillánál egyszer elindult a folyamat és nem állt le. Most meg.....no mind1

Ma meg jó trutyi idő volt. Teljesen beszorultunk a csajjal. Szegény unta is magát. Pedig csináltunk krumplis csomagot. Délután meg kakaós csigát. De én sem nagyon vagyok már jó partner a játékokban.
Örült is nagyon apának, mert jó nagyot hancúroztak még fürdés előtt :) édesek voltak nagyon. Repülőztek, táncoltak, dobálva volt, paciztak...azt hiszem egész nap ez hiányzott neki.

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Mangora: Marci baba gyönyörű!!!! Nagyon helyes!!! :D

Zoli: Drukkolunk nektek, remélem gyors és problémamentes szülés lesz. Sokszor gondolunk addig is rátok!

Lassan kezdek irigykedni a már megszületett babák körüli teendőkre! A doki azt mondta, ha keddig semmi, szerdán indítanak. Van egy olyan sanda gyanúm, hogy kedd éjjel fog jönni... :D

Szép álmokat minden anyukának és babának (leendő anyukáknak is)!
Dorka

Kép
traudorka

Jó reggelt csajok,

hajnali 4től olyan szörnyű keményedéseim vannak és a derekam is beállt...

Móni, kitartást, nagyon kedves vagy Zoli, hogy írtál nekünk!
Fel nem tudom fogni, miért engedik túlhordani az amúgy is vszínűleg óriási bébit.Vicknél is csak császár lett belőle...
Remélem minden flottul megy majd.

Egyébként az unokatesóm felesége mindkét fiát 4 kg fölött szülte és a másodikat óriás bébiként könyvelték el a kórházban, hirtelen rucit se találtak neki a szülésznők, alapból 62-es mérettel kezdte a kissrác...

Fleur, elvileg oda kell vinni a Váci útra, ahol a metro is megáll, de hétfőn megyek/telefonálnom kell úgyis Editnek(védőnőnk) mi a helyzet és megkérdezem még1x,ok?
Azt tudom, hogy a fiaink TB kártyáját és lakcímkártyáját itt Miklóson kell intézni.
Na igen, nekem is ezt mondta kedden a doki, hogy bírjam csak még.
Pont erre gondoltam amúgy, amit írtál, nem ő hordja még meg fogja megszülni.
Sokszor már úgy érzem, csak hasból állok és a testem lassan felszívódik majd.. :lol:
Amúgy a szülésznőm is támogatná, ha már most megszületne a Márk, nem értem ezeket...

Dorka, szorítok a jövő hét elejéhez.

Na, nekem is takarítanom kéne ma, ágyneműt is húzok, kedvem az nem sok van, már inkább babáznék
:oops:

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Jó reggelt !!

Mangora nagyon édes Marci szép kisfiú, de ezt már többször is említettem neked!! :lol: :wink:
Képek is nagyon szuperek! Remélem minnél hamarabb beáll a napirendetek! :wink:

Ma éjjel egész jól aludtam semmi sav kinzás nem volt! :lol:
Nem értem mindenkinek van valami "baja-előjele" basszus nekem meg semmi, már kezdek kétségbeesni! :oops: :cry: :cry: !
Nekem mostanába azt mondja a doki h már bármikor jöhet!!! Hétfőn megyek és rákérdezek majd h ha túl hordom bár nem szeretném hogy ebben az esetben milyen tervei vannak, bár apuci azt mondta h ő szerinte pont 24 én fog születni, hát kiváncsi leszek rá nagyon!! :D !

Na megyek a gyógyszertárba majd még később jelentkezem!!

Puszika

Szilvi

Monke-Zoli de jó hogy írtál , drukkolunk nektek és kitartás!!! Üdv Móninak! :lol: !

Kata örülök hogy ez a táppénzes dolog rendeződött!!

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok,

Megjöttünk mi is, nem fogtak bent. Minden ok, méhszáj még zárt, de már elkezdett rövidülni a nemtommi (méhnyak? ). Legközelebb vasárnap reggel kell mennünk ctg-re. Azt mondta a doki, ha jövő szerdáig nem történik semmi, akkor szerdán vagy csütörtökön elindítják. :shock: Szóval max 1 hét.

Mangora: nagyon édes Marci baba.

Kata, örülök, hogy sikerült elintézni a tp-t.

Móni-Zoli: kösz a jelentkezést, szorítunk nektek. 5 kg, nem kevés :shock:

Dorka: lehet, tényleg egyszerre szülünk??? Feri babának se nagyon akarózik kijönnie :lol:

Nálunk is mindenki azzal kezdi a telefont, hogy mi újság, van már valami. Pedig mindenkinek már rég megígértük, hogy úgyis szólunk... :wink: Anyósék minden reggel hívnak minket, hogy van-e már unoka :roll: :lol: Ja, és mostanában, ha én telefonálok, mindig mindenki rögtön felveszi a telefonját :lol: hátha...

majd még benézek.

puszi

Szilvi
huszilvia

Sziasztok!

Tegnap írtam egy jó hosszú e-mailt, és elszállt. :evil:

Köszönöm a gratulációkat Zsófi nevében!

Krisztinaa, Mangora, nagyon szépek a babák, gratulálok!
Mangora, ki fáradt el jobban a szülésben? Apa vagy Te? :lol:

Zoli, köszönjük a híreket Móniról. Kitartást, reméljük, mielőbb babázhattok Ti is.

Szilvi, Dorka, akkor Ti is hamarosan Anyukák lesztek, de jó! :lol:

Nekem két ujjnyira volt nyitva a méhszáj, és az orvos is csodálkozott, hogy nem szültünk meg. Ilyen esetben van a burokrepesztés. Ha zárt a méhszáj,akkor infúzióval indítanak.

Friday, Reni, ebben a segítség-ügyben egyetértünk.

Kata, itt van Anyukám, még nem tudjuk, meddig, max. a jövő hét végéig, aztán mennie kell dolgozni. Nehezen találja fel magát, nincs ő ahhoz szokva, hogy 50m2-en üljön egész nap, főz, de csak minden másnap, mos, vasal, ilyesmi, de kevesli a feladatot. Most mondjam neki, hogy porszívózzon fel vagy súrolja ki a kádat???

A Húgom is jön minden nap, elintéz nekünk sok mindent, posta, hiányzó apróságok beszerzése a bababoltból stb.

Kata, örülök, hogy megoldódott a táppénz-ügy. :lol:

Lányok, olyan jó, hogy beszélgetünk olan dolgokról is, amikről nem szokás. Tegnap bennem is dúltak a hormonok, sírtam is este, egyrészt az örömtől, másrészt, hogy beképzeltem magamnak,hogy kinyílt a gátseb. Persze nem, csak elsőre rosszul néztem meg magam.

Képzeljétek, reggel Zsófi végigf**ta a pelenkázót, amikor kicsomagoltuk. Hihetetlen volt, ahogy folyt mindenfelé. Tegnap pedig úgy kifolyt a pelenkából a kaki, hogy ágyneműt kellett húzni. Vagy a pelenkázásban vagyok béna, vagy a pelenka rossz :roll:
Ti milyen pelenkát használtok? Eddig én Libero 2-4 kg-t, most megbontottam a dm-set, majd kipróbálom azt is.

Köldökcsonk: alkohollal kenegetem, Zsófié elég picike, de ez a bőrköldök elég fura, nem is hallottam még ilyenről. Elhiszem, hogy extrán kell vigyázni.
Friday, a gyerekorvos szerint érheti víz... Szóval nyugi. Jó ez a 3 gyerekes történet :-)

Olyan szép idő van, úgy vágyom már ki egy kicsit.

Újabb fogyásról tudok beszámolni, már csak 3 kilóval vagyok több mint korábban, a hasam laposabb mint új korában, igaz, a bőr még kicsit tacskós rajta.

Hát persze, hogy fáj a gátseb, én sem úgy értettem, hogy nem fáj, hanem úgy, hogy nem annyira, mint hittem.

Fleur, sajnálom a rossz éjszakát.
Reni, sajnálom, hogy nem jött össze a babház, de nem adod fel, tudom. :) Tényleg, a gyerekszoba dekorációjáról küldtél már képeket? Nem emlékszem. :oops:

Fogantatás: én is 100%-ra tudom, hogy mikor volt, és az alapján nekünk nov. 8 jött ki születésre. Ha nem indítják meg, addigra biztos meg lett volna ZSófi magától is.

Dorka, nekem a doki azt mondta, hogy 1 hét után már fürödhetek.

Jók legyetek!
Az egyben lévőknek kitartást és mielőbbi kisbabát, a babázóknak jó babázást!

Puszi
ZSuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hali!!

Képzeljétek Anna az éjjel 2x ébredt kajálni ,tök jól aludtunk.
A köldökcsonkot egy lehellet tartja,azaz a csatot .Alatta még nem az igazi.Napról napra jobban megy minden és lelkileg is kezdek helyreállni,bár még nem volt olyan nap hogy ne sírjak.
Arra gondoltam mikor azt írtam hogy van amiről nem beszélbek:az a kétségbeesés hogy mindent jól csinálok e,és pl a pelenkázás ,öltöztetés is nehéz,főleg ha végígordítja.A fürdésről ne is beszéljünk.
Eddig 2x volt hogy a kis drágám nem sírt pelenkázásnál vagy öltözésnél.

Mangora,Marci nagyon édes kispasi :D Jöhet majd csajozni Annához :D

Reni,igazad van a segítséggel kapcsolatban,jobb egyedül.Mert engem is csak zavart hogy nem úgy csinálnak dolgokat ahogy én szeretem.

Kitartás a pocakosoknak!!!

Kép

Kép
krisztinaa

Most írt Móni sms-t, beindult magától a dolog :-)
3 órát hagyják vajúdni, addig kiderül, hogy kifér-e az "óriás magzat", ha nem, akkor császár.

Szorítunk Nektek Móni! Ügyesek lesztek!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Krisztina, én is aggódok mindezektől, de hát hozzá kell szokniuk a drágáinknak...
A kkor a szoptatós anyukás hormonok se kevésbé ríkatnak majd meg, mint a terhesek?
Az utóbbi napokban mindig sírok vmiért...
Holott tök boldog vagyok, hogy itt rúgkapál Márk a szívem alatt.
2x evés, nagyon szuperek vagytok.

Zsuzsi, nahát, a kis szöszi hercegnő, ilyet csinált... :lol:
Akkor a pelusozáshoz ne a legjobb rucinkat vegyük fel, ha jól értelmezem.
Gátseb és ülés, vki a szoptató párán ücsörgésre esküszik.

Fogantatás:Asszerint nekünk nov 22/23 lenne a "nyerő", ha jól emlékszem :lol:
Szóval akkor jövő hétvégéig csajok nem panaszkodhatok :oops:

Móni, nagyon szurkolunk Nektek!
Várjuk a híreket!

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Móni írt:
"Na beindult magától :) 3 órát hagynak vajúdni kb. addig kiderül, h.kifér-e az óriás magzat, v. császár....
Puszi, Drukkoljatok
Móni "

Kép
Kép
34372

Most látom, hogy Zsuzsi már feltette, csak dokinál voltam, és gyorsan akartam...

Kép
Kép
34372

Hi!

KANKALIN:MILLIÓ BOCSÁNAT!!!! Már késő este ugrott be, hogy Zsófi Szöszitündérkédnek nem írtam!!!!! Gyönyörűűűűűűűűű!!!!! Grétám barna lett -vagy a férjem vagy anyukám családjától örökölte- de ha még lehet nekem is Zsófim, olyan kis szöszit szeretnék, mint a Tied :D (Bors is szőke-kék szemű, mint én, van esélyünk rá :wink: ). Éljenek a szőke Zsófi csajok!!!!! :D

Mangora, üdv!!! :D Marci csodaszép!

Ma képregény üzemben sikerült csak idejönni, a betűket talán délután sikerül hozzáolvasnom :wink: Tsók mindenkinek!

Kép
Kép
friday

Sziasztok!

Móninak Sok drukk!!!

Nálunk még mindig változatlan a helyzet, holnap mehetek megint. Teljesen zárt vagyok, amnio-t sem tudtak csinálni.

Ez a pelusos sztori tetszik... :lol:

Na, még jövök hírekért. Most szundi.

Szép délutánt mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Sziasztok!

Móni!!

Már biztos nem sokára meg is lesz babucid!!!
Nagyon drukkolok!!

Dorka!

Zárt méhszájnál nincs amino??? Úgy hallottam, hogy úgy fáj is ám!!:((

Kata!

Mostanában én is érzékenyebb vagyok mindenre!!!!!
De szülés után sem sokkal jobb a helyzet, az első pár hétben. Ha ránéztem a gyerekre rögtön bőgtem ha aludt azért, ha sírt azért.......ha nem hízott(szerintem) eleget azon paráztam, hogy majd biztos jönnek és elveszik tőlem stb...:(

Segítséggel én is úgy vagyok, hogy jó is meg nem is!!!
Már most tudom, hogy sok lesz a vita, mert anya is a legjobbat szeretné az unokájának, meg én is csak épp mindketten másképp gondoljuk.......és mindketten baromi érzékenyek vagyunk!!!

Fleur!

Drukkolok nekd is hogy mielőbb elinduljon a dolog.
ez a fájás nálam is így van ill folyamatosan keményedek, néha alig bírom már "vinni" viszont éjszaka fájdolgált de csak tompán egyből 3 percesen. De fél óra múlva már el is múlt, azóta semmi.

Holnap megyünk ctg, uh-ra. Remélem méhszájat is nézünk. Most azon aggódok, nehogy a buszon hazafelé folyon el a magzatvíz :roll:

Mangora!

Marci baba nagyon édes!!!

Reni!

Lassan te is betöltöd a 38-at:))) ki gondolta volna rólunk:))
erre a tesó dologra nagyon kiváncsi vagyok én is hogy fog alakulni.
Tegnap este megint nehezen ment az elalvás nagy csend a szobába gondoltam már alszik ránézek....hát a hálózsák üresen az ágyon Annácskám meg az ajtó mögött szöszmötöl. Mikor meglát azt mondja: Azthittem már reggel van :roll:
Ma du meg nem is aludt, pedig ilyen nem szokott lenni!!

Na most megyek mert a hasam már majd szét szakad olyan kemény!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok!

DE jó Móni akkor már nemsokára babázol! :lol:

Ma voltam fodrásznál tök rendes volt , még mára be tudott szorítani pedig nála mindig telt ház van kb, 1-2 hét mire kapok időpontot, de rendi volt mondta h nehogy már így menjek el szülni és így megcsinált ma !! :wink:

Ma nem csináltam semmit csak pihiztem !
Ja és mintha éreztem volna lent a hasam alján valami furcsa görcsöket de semmi extra nem volt.. ! Egyesek szerint már látszik a fejemen h nem sokára szülni fogok hát kiváncsi leszek rá nagyon! :roll:

Kata végzeztél a takarítással?

Na majd még lehet h jövök

puszika

Szilvi

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok,
Mangóra, nagyon édes Marci. Az az Apás kép szupi! Fárasztó lehetett neki a szülés nagyon :)

Móniékról semmi hír? Kezdek már izgulni...

Zsuzsi, ezek olyan ari történetek :) Próbáljatok ki többféle pelust is. Inkább a felül gumisakat javasolnám...Blankinak abból is sokáig kifolyt minden...Lehet, hogy a méret, vagy a fazon nem jó...

Felur, ezek szerint jobban vagytok, szupi. Én mondtam itt a fórumon, hogy nekem nem fájt a gátseb.

Enikő, haláli Anna, azt hitte, hogy reggel van...jó szöveg :) Csodálom, hogy milyen jól átszoktattátok az ágyába :) Ügyik vagytok:) Igen, 38. hét :) Amúgy nekem is ugyanilyen jellegű fájások szoktak lenni éjjelente mint neked. Amikor már komolyan venném, pont vége... 10-5-3 perces, de nem túl erős.

Kata, gondolj arra, hogy a hormonok dolgoznak. Nálam mondjuk inkább a szoptatás alatt durvább a dolog, amin erősít a nemalvás. Lehet Apa világgá is fog menni...

Dorka, szurkolunk :) Móni után te vagy a soros... Napközbeni alvás? Mázlista!

T.Szilvi, irígylem a fodrászkodást :) Kíváncsi vagyok, eddig tényleg még mensiszerű görcsöd sem volt sosem?

HSzilvi, igen, biztosan a méhnyak rövidült. Ez már azért valami...így a finisben:) Én sem merek már telefonálni, mert rögtön mindenki azt hiszi, hogy helyzet van :)

Na, csajok nagy hírem van, most jöttünk dokitól. Tovább tágultam, már több, mint 2 újjnyi, teljesen elsimulva, elvékonyodva. Ilyen már szülés közben szokott lenni, ezért azt javasolta a doki, hogy válasszunk 1 napot, mondjuk vasárnap és akkor menjünk be, burkot repeszt, és szerinte attól szépen természetesen megszülök. Nagyon jó ötletnek tűnt, és meg is beszéltünk mindent. Itthon aztán már gondoltunk a hátulütőire is a dolognak: mi van, ha mégsem indulnak meg a fájások, burokrepesztés után nincs visszaút. Próbáltam eddig a természeteshez ragaszkodni...szóval, kicsit dilemmázok. Doki attól tart amúgy, hogy ha beindul magától, lehet olyan gyors lesz, hogy nem érek be időben...
Ti mit mondtok?

Puszi, jó éjt mindenkinek!
R

Kép
Kép
34372

Reni
:oops: no jó..gátsebre írom..akkor kinek hogy. Bár gondolom azért neked sem volt fájdalom mentes....csak nem vészes....de már tényleg csak gondolom. Én amúgy megint inkább választom a metszést, mint a repedést vagy a császármetszést.

A szüléses dilemmádat pedig maximálisan megértem. Tök jó, h téged előre vittek a fájások, mert engem nem. Én a burok repesztésbe bele mennék, de ezt nagyon nehéz eldönteni. Kicsit azért én is félnék, de nekem a Lillánál is volt végül. Egy vizsgálat során mellékesen és begyorsultak tőle az események.

Móni
Úgy gondoltam rád! csak a bnet nem engedett írni. Remélem már minden rendben és babóci már megszületett. Vártam nagyon, h lesz hír felőled.

Én holnap reggel megint szülésznőnél kezdek....

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok,

itt újra Zoli, Móni nevében.
Megszületett Dávidka, 5,13 kg!!!! Rekord, még nagyobb is lett mint várták, a doki is csak nézett. 59 cm és szépen fejlett. Móni is teljesen jól van,a doki azt mondta, hogy csodálatos, hogy ilyen minimális "sérüléssel" megúszta, tényleg alig volt valami.
Amúgy természetes szülés volt, de nagy mázlival: már úgy volt h akkora a baba h császár lesz, de épp nem volt hely a műtőben. Meg kellett szülni hát és sikerült is! Igaz elég soká tartott, én 1re értem be, és este 9:35kor született meg a baba. Képet is próbálok csatolni róla, remélem megy. A doki (Várbíró) és a szülésznő (Zsoldosné Kele Etelka) végig nagyon rendesek és profik voltak, és én is egész idő alatt bent voltam. Hihetetlen élmény!!!

No majd még többet később, a vége minden jó.
Sajnos nem tudtam végigolvasni most a fórumot, hogy ki hogy áll, de mindenkinek nagyon drukkolunk és szép babát és könnyű szülést kívánunk!

Sziasztok,
Zoli Kép Dávidka
monke

Sziasztok!

Móni, Zoli: GRATULÁLUNK, jó egészséget nektek!!!! :lol:

Ma éjjel félálomban végig a babáról és a szülésről "gondolkodtam". Fájdogált, de nem volt extra.
Nem tudom, hogy fog kijönni, ha nem nyílok semmit.... :(
Zárt méhszájjal is indítanak?
Kiváncsi vagyok, mit mond az orvos, de kezdek para lenni...

Reni, így túlhordva nem tűnik rossz alternatívának a vasárnapod. Viszont szerintem ma és holnap koncentrálj csak a babára és szerintem érezni fogod, mit kell tenned.

Én sem telefonálok már senkinek! :D

Szép napot mindenkinek, orvos után jövök:
Dorka

Kép
traudorka

Móni és Zoli, gratulálunk Dávidkához és nagyon jó egészséget kívánunk mindegyőtöknek és sok tejcit!

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Jó reggelt csajok, már a második keményedős éjszakám volt és legszívesebben sírtam volna, úgy húzodott a hasam, alig aludtam, ittam kb fél dl bort, megpróbáltam Mangora hasi légzését, de aztán újból be-bekeményedtem.
Remélem azért Márk babának jó még odabennt.Ha 2 hétig még így megy tovább, nem tudom hogy bírom ki...

Móniért nagyon igultam, hogy este se volt semmi hír még mikor lefeküdtem.Egy igazi hős és máig nem tudom felfogni, miért kellett kb 1 héttel túlhordatni egy ekkora bébit, ez nagy felelőtlenség az orvosok részéről.

Reni, jó lesz a vasárnap, hidd el, 2 napig még rákészülgetsz, tényleg jöjjön Bíborka már, ha így állsz,nehogy túl gyorsan történjen.

Fleur, gátsebről annyit hallottam, 2 szülésnél is lehet különböző ahogy gyógyul, szóval ha Lillusnál rossz élményeid voltak, talán most megúszod...
Nálunk apa ma Győrbe ment, de viszonylag időben hazaér és így a szülésznő éjszakás műszakjában megyünk be este a ctg-re.

Ma még a nappalit "végignyalom", meg a fürdőszobát, főzök egy kis gombapaprikást, majd jövök még

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

ToldiSzilvi és HuSzilvi nagyon sok boldog névnapot kívánok Nektek!

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Móni!!!

Gratulálunk Dávidhoz!!! És ahhoz is hogy természetesen meg tudtad szülni!!!

Megjöttünk! Minden oké!
Egyenlőre semmi jele annak, hogy kiakarna jönni!!! Méhlepény érettsége I fokú.......és a súlyára 3700-3800-at becsültek :shock: kicsit megijedtem mert a méhlepény állapotából adódóan még hízhat!! A méhszáj sem nyílt sokat most bő 1 ujjnyi!!

Jövök még később most megyek a zöldségeshez jó messze van tőlünk:)))

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Móni ,nagy gratula a kicsi fiadhoz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!És ahoz,hogy sikerült természetesen megszülni,hős vagy!!!!!!!!!!

Valaki kérdezte a kókuszpólyát,imádom,abban van éjjel nappal,hatalmasakat alszik benne.

Reni,kitartás,már látod a végét.Ha nem indulnak a fájások repesztés után,biztosan adnak oxitocint,az aztán be tudja gyorsítani a dolgokat.

Megyek mert Annát ébresztenem kell hogy egyen

puszi mindenkinek

Kép

Kép
krisztinaa

Szilviknek!!

Boldog névnapot!!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

sziasztok,

Köszönöm szépen a névnapi jókívánságokat.

Móni: hatalmas gratula! Nagyon ügyes voltál! Sok boldogságot, jó egészséget kívánunk nektek! Bevált amit a jógán tanultunk? :wink:

Reni: megvan igen az előnye meg a hátránya is, ha elindítják. Ez már legalább biztos időpont, fel tudsz rá készülni mindenféle szempontból: szervezés, bemenetel, holmik, meg hát lelkileg is. Én is jobban szeretném, ha Csabi magától indulna be, dehát nem biztos, hogy összejön. Azt mondják jobb a babának-mamának, ha természetes úton indul a szülés, dehát ki tudja ezt biztosan eldönteni, hogy tényleg adott esetben melyik a jobb megoldás.. :roll:

Kata: kitartás, akár 2 hét sem olyan hosszú idő már, legalábbis a 9 hónaphoz viszonyítva :wink: és gondolj a jutalomra :lol: az megéri :lol:

majd még benézek.

puszi

Szilvi
huszilvia

Móni, nagyon-nagyon gratulálok és sok boldogságot, jó egészséget kívánok Nektek!
Hihetetlen, hogy természetes úton született, egy igazi hős vagy!
Le a kalappal előtted!

Zoli, köszönjük szépen a híreket! Remélem, rendesen megünnepelted elsőszülött fiad születését! :wink:

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Móni
Hát apával teljes döbbenetben Dávid méreteit illetően. Nagyon ügyes voltál. Ezúton adom át az ő és az én gratulációmat is nektek!!!!

Kata
Márk babának tuti jó odabenn. Tudod a méhünk gyakorlatozik ilyenkor, bár gondolom ez nem vigasztal, de én is ezt csinálom egy ideje. Tegnap 2-3 közt volt műszakom.
Nem voltak rossz élményeim :) Krisztának reagáltam csak a témára, aztán meg Renivel megbeszéltük :)
Kicsi sebem volt, gyorsan gyógyult. Csak annyi volt a téma, h persze fáj valamennyire az elején és nehéz ülni, de nem vészes :)

Szilvik
Boldog névnapot!!!

Ma reggel szülésznőnél. Minden ok. Megvizsgált szerinte a doki mércéjével is bő 1 ujjnyi, de még vaskos mindig, viszont viszonylag laza a méhszáj. Szóval szerinte ez teljesen jó és ebből bármikor lehet valami. Szerinte amúgy 2 ujjnyi bőven megvan.....
Meg is beszéltük, h jövő héten már nem szeretnék CTG-re menni :)

Kép

KépKép
KépKép
fleur

Fleur, örülök, hogy alakulnak a dolgok Danival...
Hallod, azért remélem a két kis F. csemeténk nem lesz ekkora mint Móni Dávidja.

Lányok, most wc-zés előtt rácsusszant egy "csiga" a lábamra, de nem véres csak kcsonyás, sárgás és több is jött még ki.
Ez lehet nyákdugó?
Folyásom azért nem volt ilyen dúrva még sose...

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Fleur, örülök, hogy alakulnak a dolgok! Ezek nagyon jó hírek!

Reni, szerintem vágj bele a burokrepesztésbe! Nekem nem volt vele semmi rossz élményem (annyi, hogy ugye kimaradt az, hogy hogyan indul meg..., de ezt már Te úgyis átélted), és ugyanennyire voltam kitágulva, mint Te. Igen, adnak oxitocint, ha nem indulnak be a fájások a burokrepesztés után. De biztosan befog, emiatt ne aggódj!
Persze, tényleg jobb, ha magától indulnak meg a dolgok, ebben Szilvinek igaza van, de van, amikor a baba és a mama érdeke mást kíván, azt mondta az orvos, ez nyilván az az eset, mint ahogy az enyém is az volt.
Erre kérdezte Anyósom, hogy csalódott vagyok-e, hogy nem "rendesen" született Zsófi. Mondtam, hogy a lényeg, hogy mindketten jól vagyunk, és majd legközelebb talán azt is kipróbálom. :wink:

Kata, szegénykém, elhiszem, hogy kivagy már. Kitartást! Élvezd a hátralévő időt, pihenj sokat, és a várakozás meghozza a gyümölcsét.

Dorka, zárt méhszájjal is indítanak, persze.
De ne legyen rá szükség!

Enikő, szóval akkor mégsem folyt el a buszon a magzatvíz... Kitartást, akkor még Nektek is van hátra egy kis iőtök, talán.

(Hu)Szilvi, szorítok, hogy meginduljon a dolog magától jövő hét szerdáig, hátha! Miki is mindig kérdezi, hogy megszületett-e már a baba.

Mi jól vagyunk, Zsófi egy angyal a nap 20 órájában, közben mindig van egy rosszabb periódus, amikor vigasztalhatatlan. De majd alakul.
A tejem rengeteg, a fejés fárasztó, de Zsófiért mindent.

Anyukám ma megsütötte nekem a sajtos csigát, ill. kitakarította az egyik szobát. :P
Nálunk is az van, amit írtok, hogy mindent másképp csinálnék, és nehezen állom meg, hogy ne szóljak bele.

Jövök, ha tudok. Olvasni tudok a notebookról, de írni nem, mert mindig elszáll. A gép pedig ott van, ahol Anyukám alszik, így csak napközben tudok írni.

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

HuSzilvia, ToldiSzilvi, nagyon sok boldogságot kívánok névnapotok alkalmából!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kata, ez annak tűnik lenni :-)

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Móni, hatalmas gratuláció Dávidhoz! Sok boldogságot és jó egészséget!

Hallod Móni, te tényleg egy hős vagy! Én is jógázni akarok :)

Kép
Kép
34372

Kata
Igen szerintem ez nyákdugó, így látatlanban.
Danit nem saccolták ennyinek, így nem hiszem.

Hát remélem alakulnak a dolgok bár nem is tudom már :) mindenesetre apával megtettünk mindent az ügy érdekében :wink:
A szülésznő vizsgálata meg besegített egy újabb adag nyákdugó távozásában.

Zsuzsi
Kitartás a pár óra vigasztalhatatlansághoz. Hozzá fog szokni a külvilághoz és akkor elmúlik.

Kép

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Megjöttünk, minden rendben a babával, azt mondta az orvos, a fejecskéje lejjebb van. A méhszáj még mindig teljesen zárt. Most egy kicsit fájdogált a derekam, meg lent, nem tudom ez jó jel-e. Az orvos azt mondta, a hétvégén lehet, hogy beindul. Jó lenne! :D

Szilvik: Boldog névnapot!

Majd este még jövök.
Dorka

Kép
traudorka

Dorka,remélem beindulnak a fiúcskák a hétvégén...
Szorítok neked is.
Ha zárt vagy, oxitocinnal beindítják ha kell.

Fleur, na azért 5 kg-tól nem tartok, de nekem 4 is sok lenne :oops:
Remélem ez tényleg a nyák, 2x wczésnél is jött...
Este úgyis megyünk a szülésznőhöz, sztem a szülőszobán vmi dokival is megnézetem magamat.

Derekam elég dúrván beállt, kádtakarítás közben majdnem ottmaradtam derékszögű pózban.

Hétvégén mi is remélhetőleg akciózunk a "jó" ügy érdekében...

Zsuzsi, anyós nem semmi, az enyém se különb, minden nap beszélünk és az orrom alá dörgöli, miért nem szülök már(Türelmetlenül!).Mintha rajtam múlna.
Nem kéne foglakoznunk vele, de rosszul esik.
Zsófika egy kis tündérke ezek szerint.
sok tejci, de jó :lol:

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Még semmit nem tudtam visszaolvasni, csak gyorsan jelentkezem, ma délután jöttünk haza.
Vince gyönyörű, úgy szopik, mint egy kis tünemény, minden rendben velünk.
Holnap visszaolvaslak benneteket. Puszi mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Beszéltem Mónival, átadtam a gratulációkat. Mindenkit puszil és majd ha hazaértek, jelentkezik az élménybeszámolóval.
Jól vannak, ő nagyon fáradt, Dávidkának pedig csodájára járnak a kórházban. :)

Vick, üdv. újra itthon! Örüök, hogy minden rendben. Majd jössz, ha tudsz.

Fleur, Kata, az akció biztosan jót fog tenni, állítólag ilyenkor beindíthatja a dolgokat. A nyákdugók eltávozása jó jel, csak készülődik ott bent valami. :)

Képzeljétek, ma kimozdultam. A Rossmannba, a Húgommal, betétet venni. Majdnem sírtam, ahogy ihon hagytam Zsófit, aki persze kisírt szemekkel fogadott, pedig max. fél órát voltam távol és közvetlenül szopi és fejés után mentem el. A szopi és utána együtt a fejés már sok, egy órát is igénybe vesz. A védőnő szerint be kell majd állnia, hogy annyi tejem legyen, amennyi Zsófinak kell. Két hét múlva visszatérünk a kérdésre.

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Móni, gratulálok Dávidhoz, sok tejcsit és jó egészséget Nektek! És minden elismerésem, hogy sikerült természetes úton megszülnöd!
És Zoli, köszönjük a beszámolót!

Szilvik, sok boldog névnapot!

Lányok, igyekeztem végigolvasni, de már nem emlékszem az elejére :) na jó, a végére sem nagyon! Úgyhogy inkább mesélek!

Egy a lényeg, a pocakosoknak nagy kitartás és ezer drukk, hogy minden úgy alakuljon, ahogy szeretnétek. Az anyósok beszólásaival meg nem kell törődni, ne vegyétek fel!!!

Kriszti, köszi, megyünk majd csajozni Anna babához :lol:

Egy kis összefoglaló az elmúlt pár napunkról:
Elöljáróban annyi, hogy én a terhesség alatt nem voltam annyira érzékeny, persze mikor Nagyi felidegesített, akkor sírtam, de magamtól nem :) Viszont most tegnap este nálam is eltört a mécses. Képzeljétek el, hogy kiderült tegnap délután (este), hogy kevés a tejcim, és szegény Marci nem kap elég kajcsit. De hogy mindezért, hogy kiderüljön és min mentem át, azt nem kívánom senkinek. Kedden volt itt a védőnő, szerdán a gyerekorvos. Mindkettő megnézte, ellátott nagyon jó tanácsokkal, de azt egyik sem mondta, hogy kéne szegény gyereket minden kajcsizáskor mérni, hogy látszódjék gyarapszik-e. Sajnos ezt a kórházban sem tették meg. Mindketten azt mondták, majd két hét múlve vigyem le a rendelőbe és akkor "ránézünk" a súlyára, mert kéthetes korban kell visszaszedjék a születési súlyukat. Ettől eltérően, mikor a szülésznőm tanácsára elkezdtem vízzel is itatni a drágámat, akkor kiderült, hogy Marci nagyon sok vizet meg bír inni, mivel kicsit besárgult, így aluszékony is lett, de volt hogy egy szopizás után megivott 20 ml vizet egyhuzamba. Szintén a szülésznő mondta, hogy megnyugodjak, béreljünk egy mérleget és nézzem meg a szopizás során mennyit gyarapszik Marci. Tegnap délutánra párom hozott is haza egy mérleget, így a délutáni etetésnél teszteltük. Hát mondanom sem kell, hogy egy nagy 0 volt a súlygyarapodása, pedig kb fél óra- negyven percet volt cicin és kiszívott mindent belőle (persze nagy harcok árán, mert folyton ébresztgetni kell). Még azért nem estem kétségbe, az esti evés előtt a fürdetéskor megmértük a "nettó súlyát", azaz pucéran a drágámat. Hát kiderült, hogy szegény egy grammot sem hízott hétfő óta, mta a kórházban utoljára mérték. Még jó,hogy nem fogyott!!! :shock: :shock: :shock: Ezek után pedig az evésnél nagyon keveset szopizott, egyszerűen annyira bealudt, hogy nem bírtuk felébreszteni sehogy sem. Na itt estem pánikba, jól kibőgtem magam a páromnak, utána hívtam rögtön a szülésznőt, hogy mi legyen, mert éreztem,hogy valami itt nem stimmel. Tudjátok, az az anyai megérzés, hogy itt valami baj van... :o Hát, nem kívánom senkinek. Mondta, hogy először is nyugodjak meg, el ne menjen a tejcim. Ezt követően mondta, hogy fejjem ki teljesen mindkét mellem és nézzem meg mennyi. Úgy számoltunk, hogy 30 ml kell neki kb, hogy jóllakjon. Na, az estém a fejéssel telt el, egy órás gyötrelem után sikerült produkálnom kb 15-17 ml tejcsit a két mellemből egyszerre... Na, de legalább kiderült, hogy itt a probléma forrása! Úgyhogy a mai délelőtt azzal telt, hogy párom tápszert szerzett be, a szülésznővel átbeszéltük, hogy mit hogyan csináljak. Ilyen esetben a teendő, hogy mérés után először ki kell szívja a babó az egyik mellett maximálisan, utána megint mérés (hogy az anyatejtől mennyit gyarapodott), és a maradékot (most 3 napig 40 gramm gyarapodást) a tápszerből kell pótolni. Utána jöhet a vízivászat az aluszékonyságra! :)
De a tegnap este annyira kiborított a tudat, hogy szegény gyerek itt "éhezik" egy hete! És hogy ennek én vagyok az oka, és milyen anya vagyok, hogy se természetes úton megszülni nem tudtam és még tejem sincs... és hogy egy egész éjszakán át még "éhezni fog a lelkem". Nem kívánom senkinek ezt az érzést!!!
A legjobban az keserít el, hogy igazából a szülésznőmnek nem feltétlenül enne ez dolga, még az a szerencsénk, hogy ő fogadott volt és fizettünk, és ezért felajánlotta a segítségét. Én úgy gondolom, hogy mindezt a védőnőnek kellett volna végigmondania értelmesen. Főleg egy első gyerek esetében. A gyerekorvosnak meg a biztonság kedvéért írnia kellett volna egy tápszeres receptet, hogy ne kerüljünk ilyen helyzetbe. Úgyhogy ezek után nagyon hálás vagyok a szülésznőnek, akit Czifra Ildikónak hívnak, hogy így mellettem volt és tényleg pár telefon-váltással megoldódni látszik a probléma és valami sokkal súlyosabbat sikerült elkerüljünk, hogy ezek után fel sem szeretném hívni a védőnőt, hogy mi történt, mert tegnap délelőtt is volt kint és mikor mondtam neki, hogy lesz mérlegünk csak annyi volt a válasz, hogy jó, akkor nézzünk meg egy egész napot, hogy mennyit a teljes gyarapodás... Na, úgyhogy még ott van a dilemmám, hogy mit is mondjak neki, ha felhívom...

Csajok, mi így jártunk, remélem a történetem érthető volt, mert elég zagyvásak a gobdolataim még, de legyen ez nektek is tanulság! A kórházban legalább az utolsó napon kérjetek egy szoipzás előtti és utáni mérést, hogy meggyőződhessetek róla, hogy nincs probléma! Nálunk ez is elmaradt, most már így utólag könnyen vagyok okos!

Úgyhogy Kriszti, azt hiszem te írtad (ha nem, akkor bocsi), becsüld meg még az a fejt tejcsit is, akkor is ha nehéz most, de inkább legyen több, mint kevesebb!!! Ja,és lehet, hogy nekünk még jól fog az jönni :lol: :lol: :lol:

Azért mindent megteszek, hogy még esetleg gyarapodjon a tejcsi, tőletek is várok mindenféle ötletet ahhoz, hogy hogyan lehetne gyarapítani a mennyiségét :D

Amúgy délután óta Marci már a második tápis kajcsin van túl, én is megnyugodtam, még aludni is tudtam két etetés között és lassan keltjük fürödni. Most, hogy megnyugodtam már sokkal jobban érzem magam!

Ja, az otthoni segítségről még pár szó. Nagyi van nálunk, de őt sajnos nagyon irányítani kell. Mosásban, vasalásban tud segíteni, főzésben már kevésbé, mert nagyon kevés kaját tud megcsinálni és azt is ízetlenre, úgyhogy az rám marad. A takarításra meg fogok hívni takarítónőt, már a szülés előtti nagytakarítást (ablakmosás, függönymosás, stb) is ő csinálta, mert az most még nem menne! Párom még a jövő héten itthon van, jó is, mert lelkileg kell a támasz nagyon (főleg, mikor így elbizonytalanodom).

Még egy kérdés csajok! Mikor lehet a picit levegőre vinni? A védőnő azt mondta, hoyg várjunk két hetet, de én szeretném, hogy mire a párom visszamegy dolgozni már olyanok legyünk, hogy ha kell, akkor tudjunk önállóan mozdulni, mert nekünk pl a rendelő is elég messze van, még autóval is no meg aztán a mai szép időben tényleg szívesen mentem volna én is kicsit sétálni! Sokat még biztos én sem bírtam volna, mert a sok állástól a hátam annyira tud fájni főleg így esténként...

És a súlyom leadása. Én +17 kiló voltam, hétfőn a kórházból hazatérve már csak +11 volt, mára +9nél tartunk. Pocim még van, kb akkora, mint 5-6 hónapos terhesen volt, de a bőrőm szép. A császár helye érzékeny, de egyre jobban tudok lehajolni is tőle, a haskötő sokat segít ebben is! Már fel tudtam venni a régi tréning nadrágomat ma reggel :)

Ja, és ma vagyunk egy hetesek :)

Vigyázzatok magatokra, jövök majd, ahogy tudok!

Mangora

Kép
mangora

Ja, és pár újabb kép a mi kis hercegünkről!

Kép

Kép

Kép

Mangora

Kép
mangora

Mangora, nagyon sajnálom, miket kellett átélned az elmúlt napokban. Remélem, hogy a dolgok rendeződnek, az első és legfontosabb lépést már megtettétek. Kitartást, nagyon jó Édesanya vagy. Gyere, írd ki magadból a problémákat (bár tudom, hogy kevés az idő), segítünk.

A sok tejet én írtam, megbecsüljük minden cseppjét.

Marci tündéri :-)

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Ma rövid leszek mert egész nap uton voltam vásároltam mert holnap jönnek anyosomék köszönteni meg megyünk babalátogatóba és arra is készültem !

Móni, hatalmas gratuláció Dávid babához! ! Sok boldogságot és jó egészséget és sok tejecskét kivánok, ja és tényleg minden elismerésem! :lol: !

Köszönöm szépen mindenkinek a Névnapi jókivánságokat és hogy gondoltatok rám !

Nagyon fáj a fejem úgy hogy majd holanp megprobálok többet írni csak le kell feküdnöm mert nem bírom tartani a fejemet!!

Puszika mindenkinek!!

Szilvi

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

HUSzilvi

Boldog Névnapot!!

Puszi

Szilvi

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Megjöttünk a ctg-ről, meg is vizsgáltak, tényleg a nyákdugó távozott, vizsgálat alatt is kijött egy adag még és képzeljétek, több mint 1 ujjnyit tágultunk a keddi teljesen zárthoz képes, szóval azért voltak az őrült keményedések.
Tök jó kedvem lett egyből :lol:

Mangora, nagyon sajnálom, és megértem amin átmentél.
Nagyon jó Édesanya vagy, Zsuzsival egyetértek!
És köszönjük hogy mindezt megosztottad velünk, mert aki még szülés előtt van, akárki kerülhet ilyen helyzetbe mint te.
A védőnő nálam is azt kérdezte legutóbb, miért a szoptatásról faggatom, miért nem a szülésről...
Vajon miért.
Tejszaporító: Laktoherb teát gondolom próbáltad, állítólag sok alkoholmentes sört kell inni és sok tejterméket fogyasztani.
Lehet hogy ezekről te is hallottál, másról sajna nincs tudomásom.
Örülök, hogy Marci baba így pótolva, de jóllakott pocival hajtja álomra kis buksiját.

Zsuzsi, nagyon becsüld meg tényleg hogy jól van tejed!
Elhiszem hogy vágytál kicsit kiruccanni és azt is hogy hiányzott Zsófi.:oops:

Levegőzés:Én úgy tudom az első 1-2 hétben csak ablakot lehet nyitni a babóra, egyre hosszabb ideig, aztán azután már akár 1 órára is ki lehet vinni.

ToldiSzilvi, már megint túlhajtottad magad csajszi, az az érzésem.
Jó ünneplést a hétvégére és HuSzilvinek is!

Vick, örülök, hogy itthon vagytok!amint tudsz gyere és adj hírt magatokról illetve képet kérünk Vincéről..

puszi,

jó éjt

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Vick
Örülök, h minden rendben :)

Mangora
Nagyon sajnálom, h így alakult, de szerencse, h rájöttetek és ettől nem vagy rossz anya!!!! Ilyet nem is szabad gondolni!!! És attól sem vagy az, h császárral szülted meg.
Levegő: nekem anno azt mondta a védőnő, ha szép az idő és nem fúj a szél nyugodtan mehetek vele, csak öltöztessem fel rendesen. Így az 1 hetes Lillával mi már sétáltunk.
Tej szaporítás: nekem nem kellet, de amit hallottam: fejéssel, homeopátia, sokat igyál (vizet), sörről is hallottam, More milk+ (patikában kapható ez is)
Gratulálok az 1 hetességhez is.

Én meg csak fájdogálok minden rendszeresség nélkül. Mondjuk ma neki is estem a dolgoknak..ablakot pucoltam....ami nálunk ugye tető.
Utána meg még fürdőszobát is.

Kép

KépKép
KépKép
fleur

Jajj a képekről meg lemaradtam :) nagyon édes a kicsi herceg.

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok,
Néha be szoktam jönni napközben, de csak 1-2 percem van Blanki mellett gyorsan átfutni amiket írtatok. Este aztán sok mindent elfelejtek, amit szerettem volna írni. Eszembe jutott az is, hogy ígértem képeket...hozni fogom :) Ha valamit kérdeztetek, és fontos lenne a válasz, szóljatok lszi...

Kata, hát ez már valami....:) a végén még tényleg egyszerre szülünk. Vasárnap jó nektek?:) Igen, mi is ebben egyeztünk meg Apával, hogy sx hatására termelődik ügye az oxy...:) (jobb természetesen) és talán a burokrepesztés is meglesz így egyben. Szóval vasárnap korán kelünk :)))))
Jaj, de jó, hogy megoldódott a táppénzkérdés...

Zsuzsi, teljesen jól álltok, a pár óra nyűgösködés természetes aklimatizálódásnak tűnik. Azért kell pár hét, mire a kicsik is hozzászoknak a külvilághoz. Mennyire szerencsés, hogy ennyi tejcid van! Persze be fog állni, egyénenként különbözik, hogy mennyi idő alatt. Dícséretes, hogy már most kimozdultál :) Ügyi vagy!

Mangora, nagyon sok minden eszembe jutott arról, amit írtál, főleg a hasonlóság, ami nálunk is volt Blanival. Annyi különbséggel, hogy Blani nem nagyon aludt (utóbb kiderült, mert éhes volt), illetve, hogy én még a kórházban irattam tápszert minden eshetőségre. Így utólag már tudom, hogy sok idő is lehet, amíg beáll a tejci, ezekben a hetekben a baba állítja be a szopási gyakoriságával, és semmi károsodás nem éri, ha nem mindig lakik jól. Amúgy ezt az ember az első gyerkőcnél másképp érzi, én is sokat sírtam, hogy Blani éhezik, és adtam neki tápszert. Így utólag azt gondolom, nem kellett volna, és most megpróbálom anélkül. Amúgy nekem 5-6 ! hét volt, mire beállt a tej, ami nagyon sok idő, tekintve, hogy a babának addig ennie kell. Szerintem a gyakori mellretétellel lehet leginkább növelni a tejmennyiséget. Lehet még fejni, de nekem ez nagyon fárasztó volt és órák alatt is csak 10-20 ml. jött le. Homeos bogyó: Utrica Urrens C8. (szerintem ez a mennyiséget növeli, de sokkal hígabb, de tekintve Marci folyadékigényét, lehet, hogy jól jön, ja és már pár órán belül hatásos) Kitartás, nem lesz baj, és jó Anya vagy! A folyamatos mérlegelés szerintem idegörlő....inkább a pisis pelusok figyelése...(ha rendszeresen pisil, nincs gond a folyadékbevitellel)
Levegőzés: időfüggő, szerintem nem túl ideális még kivinni. Ablaknál már levegőztetheted felöltöztetve, takaróban.

TSzilvi, megint fejfájás...sajnálom. Olyan klassz volt a problémamantes terhességed...szurkolok, hogy holnapra kialudd...

Szilvik, boldog névnapot nektek!

HSzilvi, akkor nektek is javasolnám a természetes hormontermelő módszert :))) mint beindító...

Vick, de jó, hogy jöttél, és örülök, hogy Vince jól eszik. Mesélj majd, nagyon kíváncsi vagyok.

Fleur, megoldódott, hogy ki fog Lillára vigyázni, ha szülni mentek?
Tényleg nem is éreztem a gátsebet, jó lenne ismét így...:)

Fú, remélem,hogy Edinát nem kellett műteni. Ha jól emlékszem pénteket modnott, hogy akkor dől el meg kell-e nyitni a sebet.

Kriszti? Nektek beállt már a tejci? Mennyit aludna Anna, ha nem ébresztenéd?

Friday?

Jó éjt mindenkinek,
R

Kép
Kép
34372

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?