A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Gio,Csillag!
Igen,én rosszabbra számítottam.Akkor mondjuk nem voltak olyan hű de könnyűek a fájások,legalábbis akkor úgy éreztem,de visszagondolva egyáltalán nem voltak elviselhetetlenek,vagy nem éreztem,hogy kiabálnom kéne miattuk.Csak motyogtam 1-1 fájás alatt: Vagy "Jaj Istenem! " volt vagy "Jaj anyám!" :D Pedig nehezítette a helyzetemet,hogy feküdnöm kellett a ctg miatt.
Remélem most sem lesznek rosszabbak a fájások!

Meli!
Én pl egyáltalán nem bánnám ha látogatási tilalom lenne,őszintén szólva nem is bánnám.Sok nyűgöt megspórolhatnék.
Remélem azért apát csak beengednék szülni.

Nálunk nem adnak ruhát az apának,(csak nagyon végszükség esetén szerintem) meg kell venni a gyógyászatiba,de 1000Ft alatt van.Steril csomagolásba van,csak a szüléshez veheti fel apuka.

Én ma nem főzök!Mi minden hétvégén anyuméknál kajálunk!Csirkepöri lesz.
Vendég

Én ma kelkáposzta főzeléket csinálok, mert tegnap igaz, hogy rakott kelt csináltam, de akkora káposztát vettem, hogy egy főzelékre való maradt.

Szia Babacica
Ahogy elnézem mi elméletileg 1 napra vagyunk kiírva.
Ha tudsz gyere és mesélj magatokról.

manocskak

Olga,én sem bánom a tilalmat.Nem hiányzik a sok ember az elsp napokban.Meg később sem.Max.Anyu,tesómék,anyósomék.Más nyugodtan várhat a látogatással 2 hónapot :lol:

Csillag,passz.Szerintem úgy van,ahogy írod,ha hoznak valamit,a portán hagyják és te megkapod nővértől vagy valakitől....
Édes semmittevés....na,ez ma nem lesz nálunk.Anyuék,tesómék ma jönnek engem köszönteni,7 óta főzök....de persze csak lassan,komótosan.Bokám nekem is dagad...

Gio,én avgyok,igen.És nekem nagyon keményen fáj,már nem csak zsibbad.Hivatalosan ezért:
Csuklóalagút-szindróma
Mivel a várandósság alatt több nedv kering a testben, így nagyobb nyomást is gyakorol az idegekre és az inakra. Emiatt bizonyos mértékű duzzadást tapasztalhatunk a végtagokon. Az alagútszindróma lényege, hogy vizenyősödés keletkezik a csuklóban, és ez zsibbadást okoz az ujjakban és a kézfejen. A panasz a szülés után rendszerint megszűnik.
Tippünk: Masszírozza és tornáztassa kézfejét, az ujjait és a csuklóját, hogy csökkenjen a felgyülemlett folyadék mennyisége.

De nekem foglakozásomból kifolyólag is van,volt évek óta mindig.

Manócskák,én nem taknyosodtam be....apa sem.Dénes kedden kapja.

Vendégvárós menüm:húsleves
sült kacsacomb
egybesült krumplival
párolt lila káposzta
baconbe göngyölt máj

Anyu süt valami sütit.Amiből nem is eheteek a saját szülinapomon :oops: fene vércukor....

Kép Kép
meli1118

Csak egy gyors bekukk.ű

Bnőim azt mondják, annyira fent van a hasam még, hogy ki fogom tölteni az időmet.
Pedig örülnék 1 hét előnynek.

Én ma nemn főzök, csak sütök, van tagnapi kaja, holnap meg családi ebéd, Erzsébet nap előre hozott verziója.

Jó hétvégét,
Judy
Vendég

Gyorsba kicsit rólunk aztán rohanok főzni:)

Veszprémben szülök, 20 éves feleség vagyok :D
Terveztük a kicsi lányt és sikerült is egyből aminek nagyon nagyon örülünk :oops: Férjemmel kislányt is szerettünk volna mindig és a Isten meg is ajándékozott minket vele :) -persze ha kisfiú lett volna se lenne gond, hisz egészséges legyen az a lényeg ugye- de tényleg klassz, hogy az álmunk teljesült..

Egyébként az egész terhességem alatt csak az első 3 hónap volt "terhes" a tipikus tünetek.. azóta igazából csak a sav van de ez is hetente talán ha 1-2x bejelentkezik, de akkor durván :D
Az alvás okoz kisebb gondot na meg az éjszakai pisilések.. de ez benne van a pakliban..
Szüléstől nem félek egyáltalán pedig voltak "kedves" rosszindulatú emberek akik ijesztgettek de igazából letojom.. jó meghallgatom, és az építő jellegű dolgokat elraktározom és lehet fel is használom DE a bunkó "üzeneteket" inkább hagyom..:) vannak bennem félszek de az amiatt van, hogy nehogy komplikáció legyen szülés közben és a picinek baja legyen, ettől parázok de nyugtattak, hogy nem lesz semmi.. hát fő a pozitív hozzáállás :)

Viszont.. lehet most hülyének néztek de mi nem veszünk még babakocsit télre, ugyanis nem fogjuk a tél és babó 3 hónapjában úgysem tologatni kinn a hidegben, van erkélyünk és oda visszük majd ki picit.. apropó levegőztetés.. Ti hogy kezditek el a levegőztetést? Értem itt a ruhát és az időt, kb. mennyi időre viszitek ki és milyen időközönként..?

Most rohanok mert sosem lesz ebéd :D

Pussz nektek!
Vendég

Sziasztok!
És szia babacica!Merre laksz amúgy pontosan?Privibe is meg tudod írni,ha gondolod!Amúgy én is Veszprém megyei vagyok,és azthiszem még ketten vannak!
A szüléstől kár félni....ezen is túl van az ember egyszercsak....sőt egy szép nap lesz majd az életedben! :)
Levegőztetés:
Téli babáknál azt szokták tanácsolni,hogy egy hónapot várni kell és az első levegőztetés 5-10perc legyen.aztán mindig egy picivel több!Szélben természetesen nem ajánltt és a kis arcát be kell kenni vékonyan krémmel(a fürdetőkrémet szokták ajánlani).
20 éves feleség vagy?????Jó fiatal!(bár első férjemhez én is 20 évesen mentem hozzá)Mikor házasodtatok össze?
Mi lesz a lányotok neve?

Manocskak: Jó nagy már a hasad neked is!Kár hogy közelebbi képet nem raktál fel magadról!Azon jobban látszana!

Én ma húslevest főztem.Na meg babfasírtot,krumplipürével és kukoricád rizzsel!:P
Viszont ennék egy nagy-nagy-nagy adag somlóit is!
Vendég

Üdv. babacica!

Jó, hogy nem félsz, és hogy minden így összejött! Te is milyen fiatal anyuka leszel!

Ha sikerül dec első napjaiban kibújnia babónak, akkor én januárra tervezem az első sétát, ha normális idő lesz, délelőtt, nem hosszú időre.
Aztán szép lassan, délelőtt-délután, utána meg már itt a tavasz. :lol:
Persze mindezt akkor, ha kicsit kibújik a nap, és nem szutyok az idő.
Sajnos nekünk nincs erkélyünk, eleinte majd jó sokat szellőztetünk és szoktatjuk a kis tüdejét óvatosan a friss levegőhöz.
Az öltöztetés még nincs kiforrva bennem, majd meglátjuk, mindenesetre rétegesen, figyelembe véve, hogy ő nem mozog, csak fekszik, de azért ne is izzadjon.
Nekem egyenlőre ennnyi a terv, aztán meglátjuk.

Judy
Vendég

Tulip, gyorsan szerezd be azt a somlóit!
Vendég

Úgy látszik utolért minket a tegnapi péntek 13.A drága férjem összetörte az autó elejét.Szerencsére nem annyira vészes,de lesz mit csináltatni rajta. :roll: Karácsony,gyerek előtt pont ez hiányzott.De az a lényeg,hogy nem nagy baleset volt.

BABACICA!
Én 21 voltam mikor férjehz mentem,22 mikor megszületett a lányom :D Most meg már a másodikat várjuk :D
A rosszindulatú megjegyzésekkel ne kell foglalkozni.Emlékszem,hogy 8 hetes terhes voltam Zitával mikor a fülészeten a doktornő megkérdezte,hogy nem kellett volna inkább még tanulni,nem pedig gyereket szülni.Kikerekedett a szemem,aztán "elmagyaráztam" már neki,hogy nem biztos,hogy ilyen stílusba kéne beszélnie és különben is mi köze hozzá.Na sűrűn bocsánatot kért és közölte,hogy nem gondolta,hogy 21 éves vagyok.Iszonyat bunkó volt!Le kell sz*rni az ilyeneket!Miután jól helyre tette az ember :wink:

Szellőztetés: Passz!Majd látjuk milyen idő lesz.Ha süt a napocska akkor tuti kimegyünk pár percre,hogy érje a nap,ne sárguljon be.Nagyobb sétát én 3-4 hetesen tervezek,elvégre rám lesz kötve,a szél sem éri és jó melebe lesz közel anyához :D Már alig várom!
Vendég

Hát szerintem sem kell 3 hónapig a lakásban tartani a babót, hanem jöhet az a babakocsi, olyan jó télen is sétálni a hideg ámde napsütötte levegőben. Mi legalábbis így tervezzük, no meg erkélyünk sincs viszont van zárt udvar.
Én még nem ebédeltem semmit, elaludtam egy késői reggeli után 11kor, aztán meg most ébredtem és még mindig csak pislogok mit egyek...Tök gáz.
Még szerencse hogy holnap apósomék meghívtak ebédelni :oops: :)
Vendég

SZia babacica!
En ugy tervezem, hogy a vedett de azert nyitott erkelyre mar 2 het utan kiteszem, naponta 2-3 alkalommal 5-10 percre. A ruhat majd meglatom, de elsore kiprobalom az ujjatlan bodyt, egy melegebb rugit, egy kabatot nacival vagy overallt es a babakocsi bundazsakjat...de lehet, hogy sok lesz, majd meglatom, decemberben itt meg 15 fok is lesz. Setalni majd csak 3-4 het utan tervezem, akkor is body, rugi, overall es bundazsakba oltoztetnem...es naponta 2 alkalommal 20-30 percre. De a hideg januari-februari napokon is lesz olyan idoszak, amikor kisut a nap es felmelegszik a levego..szoval nalam azert kicsit masabb a helyzet. En azert az elso harom honapban is kimozdulnek az erkely-adta lehetoseg mellett is, azert nem ugyanaz, meg neked is jol fog esni egy kis mozgas..nekem legalabbis biztosan.

Gio! Irok majd receptet...persze, hogy csinalok, tok egyszeru es par perc...csak most uritem azokat a cuccokat (csimota komodja, furdetoje, kisagya...) amit este folvisznek a sracok anyospajtihoz.

Kép
pumipumi

A fiamnál úgy levegőztettem (mivel ő is dec 15-i), hogy az első két hétben csak jól bebugyolálva az ablak elé álltam vele és a napi szellőztetés keretében kinyitottam az ablakokat. Ezt amúgyis minden nap megcsinálom télen, max 5-10 percre. Két hetes volt mikor először babakocsiban kivittem, kb 20 percre. De hozzáteszem, hogy 3 éve nagyon enyhe telünk volt! Ha -5 fok alatt lesz a hőmérséklet, akkor max magamhoz ölelve kiülök vele a kerti hintára egy kicsit. De ha nem lesz ennél a hőfoknál hidegebb, nem fog fújni a hideg szél, akkor minden nap megteszem.
Először 10 perc, majd szép lassan egyre több időt lehet kint tölteni, de az időjárás nagyon fontos tényező! Majd alkalmazkodunk ahhoz, ezt így előre úgysem lehet kigondolni.

De jó is volt mikor én is 20 évesen pocakos voltam! :D Mennyivel jobban viseltem a terhességet....! :roll:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Pumi
Kösziiii! Jó ürítést:-)
Vendég

Póki
miért volt könnyebb 20 évesen?
Vendég

Gioia: szerintem arra gondolt Póki,hogy meg sem kottyant neki 20évesen egy babát kihordani,mint ahogy nekem sem!Pl:9.hónapban még simán felmentem a negyedikre unokatesómékhoz hetente 3x!!
Most....semmi pénzért...!Biztos fájna!...na meg semmi fizikai panasz...
Jah és a szülés is könnyebb volt!Sokkal!
Vendég

Gio! A klasszikus genovai receptje...en igy csinalom, de lehet persze turmixban is, sima parmezannal...de igy az igazi, ha mar magam csinalom.

50 g bazsalikomlevel
fel pohar extraszuz olivaolaj (bar ez neha masfel deci, neha meg 2 deci)
6 evokanal Parmigiano Reggiano es 2 evokanal Pecorino
2 gerezd fokhagyma
1 evokanal fenyomag
5-10 db nagyszemu so

MInden szobahomersekletu, es mozsarban keverendo...nem szabad utogetni, csak gyorsan keverni inkabb nyomomozdulatokkal. Eloszor a fokhagymat, a sot es a leveleket "torom", utobbit persze adagokban teszem a mozsarba. Mikor kezdenek a levelek kicsit ereszteni, joheta fenyomag lassacskan, majd ez utan a sajtok es az olaj nagyon nagyon lassan, szinte csepegtetve.
Otthon szerintem akkor eri meg csinalni, ha csinalsz gyakrabban es ugy elhasznalod a fenyomagokat meg a parmezant is...nalunk ezek mind vannak a kertben, de ha meg kell venni, akkor szerintem az uveges olcsobbra jon ki...ez persze sokkal, de sokkal finomabb :):)

Szoktam csibalni ricottast meg paprikas jellegut is, de ez az igazi.

Kép
pumipumi

EZ tök érdekes. Számomra is ez a logikus magyarázat, de egy barátnőm aki az egyiket 22 a következőt közel 40 évesen szülte a késői szülésről áradozott inkább a várandóssággal együtt, ezért kíváncsi voltam vajon kinél hogy van ez
Vendég

Pumi
szuper, köszi. MOzsarat még szereznem kell, mert nyilván élőbbek az ízek mint turmixban, bár legutóbb mikor csináltam akkor abban csináltam de azon recept alapján pl. a fenyőmagot meg kellett pirítani :shock:
Vendég

Gioia: Az biztos hogy lelkileg az ember sokkal jobban megéli a terhességet és a szülést minnél "idősebb"!
Vendég

Sziasztok..

Pókica: igen nagyon jó valóban ilyen fiatalon várandósnak lenni.. könyebb is minden persze ez is adottság kérdése, embere válogatja.. de én nem voltam se kövér, se sovány a magasságom is 166 cm jól éreztem magam, ritkán azért tornázgattam otthon meg mikor ugye sulis voltam.. tényleg semmi bajom nincs se derék fájdalom meg valljuk be - persze ezt is embere válogatja - de fiatalon több energiája van az ember lányának DE mondom embere válogatja és nem megsérteni akarom azt, aki mondjuk 30 felett szül!!!! Nekem minden álmom volt, hogy 20 évesen feleség legyek és legyen egy kislányom.. sok rossz ért az életben, sokat tanultam az életben és kijárt a BOLDOGSÁG.. nekem nincs is szükségem semmi másra mint egy APÁRA=FÉRJRE akire felnézhetek, tanulhatok tőle és a kislányomra.. tanulás meg.. szerencsére megengedhetjük azt, hogy amíg nem lesz ovis a kicsi addig itthon maradhassak vele, utána viszont megyek tanulni jogot.. párom nagyon segítőkész és az anyósom is:) Eddig mindent szinte egyedül csináltam az életben és nem is vagyok hozzászokva a "segítséghez" de most azért jól jön és örülök, hogy csupa jó ember vesz körül..

Gio'ia: a babakocsit illetően nem egyezik a véleményünk de ez szerintem nem is baj, nem vagyunk szerencsére egyformák.. tudod kinek a pap, kinek a papné ezen nem veszünk össze :D mindenki máshogy neveli a gyerekét és ez a szép..

Sprite: aranyos vagy, tetszett amit és ahogyan írtad és teljesen igazad van, tudod sokan irigyek csak és álcázni próbálják a primitív modorukkal :P

Tulipános: azt írtam pont, hogy nem félek a szüléstől csak ha komplikáció jönne közbe de ez meg csak az én rigolyám :) Amúgy veszprémi vagyok.. Te mit tudsz a veszprémi kórházról?

Rólunk..
Azt mondják a vége felé csökken az intenzív mozgásuk a babáknak, hát nálunk nagyon nem így van:) Egész nap csak rugdalózik és játszik a vízzel, ki-be veszi és kiköpdösi olyan imádnivaló :) Tegnap mondjuk megijedtem, olyan szinten feszített a köldökömnél, mondom is apának mindjárt kibújik vagy keresi a kiútat és nem találja :lol: :lol: Tornáztam ma picit, olyan jól esett.. na megyek most enni.

Minden jót addig is majd jövök még:)
Vendég

Sziasztok!

Azt hiszem írtam a napokban, hogy egy ikres kismami, aki a 34-35. hét között járt, bevonult kórházba. Úgy volt hogy a 37. hét előtt nem szülnek, erre jött fél kettőkor az sms, hogy megszülettek a lányok. Azért kellett bevonulnia, mert nagy volt az eltérés a babák között :?

Ja és aki aggódik a súlyok miatt, neki a jósolt súlyok ezek voltak:
2800g és 2400g ennek ellenére a tényleges súlyok 2380g és 1835g

Szóval a súlyokról ennyit! Na vissza olvasok!!!

Kata
labkat

Babacica jó olvasni,hogy elégedett vagy az életeddel és pároddal is!Jó hogy ilyen fiatalon rádtalált a boldogság!Lányotok nevét nem írtad...vagy még nem tudjátok?És mikor mentél férjhez?Sajna a veszprémi kórházról nem sokat tudok!

Labkat...szerintem ez ritka,hogy becsült súly alatt születik a baba!Milyen kis pindúrok lehetnek azok a babák...! :shock: :)

Még mindig sertésinfluenza:
Kép
Vendég

Dorka: dokival beszéltél már az EDA-ról??? Csak hogy mi a protokoll e tekintetben?

Tücsi: köszönöm a megnyugtatást. Bár most hogy megszült ez az ikres kismama, egy kissé rámjött a frász. Már így is sokat gondolkozok a szülésen :shock:
Na és azért örülnék, ha elérnék a babók a 2kg-ot legalább!!!

sprite: nekem szülés előtt volt laza a mensis fájdalom :roll:

manócska: na a védőnőről én is mondhatnák egy hasonló sztorit, mikor Johival voltam terhes, és rám ijesztett. Örülök, hogy nálad is csak téves eszmefuttatás volt!!!

meli: lehet hogy jó is hogy látogatási tilalom lesz a kórházban. Persze a férj hiányozni fog, ha nem jöhet be, de amúgy a látogatók nem annyira. 3 napot csak kibír mindenki. Mondjuk a lányok is hiányoznnának :cry:

Tulip: nálunk nem javasolták az egy hónap kivárást. Talán két hét után mehettünk a levegőre fokozatosan Verussal, aki január 22-én született. Olyan jó az immunja, hogy csak na!!!

Babacica: üdv közöttünk. Hogyhogy csak így a finishben jelentkeztél???

Kata
labkat

Labkat
Olvasgattalak titeket rendszeresen de nem éreztem azt, hogy írnom "kellene".. semmi extra nem is történt velünk.. meg őszintén szólva nem vagyok nagyon a net híve, régebben sokat neteztem de mostanság nemigazán foglal le, max recepteket nézek, vagy olvasgatok könyveket a neten és fórumokat de írni nemigazán szoktam, úgyhogy elég ritkán fogok előfordulni szerintem itt is de figyelek a messzi távolból mindenkit ám :wink: :D
Na meg ha megszületnek a picurok úgyis többet tudunk írni róluk, kivel mi történik.. szerintem..

Tulipános
Már igen megvan a név, de nem szeretném publikussá tenni ugyanis vannak ismerőseink akiknek még titok és olvassák a babanetet( vannak várandósok is köztük) ezért nem szeretném leírni de amint megszületik a drágaság, írom! :oops:
Vendég

sziasztok!
Egy hetet kihagytam és jól le is maradtam... :(
Sajna nem volt jó az előző hetem. Bekaptam egy jó kis torokgyulladást, szóval döglődtem, de szerencsére lázam egyáltalán nem volt. Na de már csak az orrom dugul be néha, szóval jól vagyok. Már két NST-n voltam, és mind a kettőt ismételni kellett, mert az én édes babám nem igazán csípi, ha parancsra kell mozogni. :D Sőt az elsőnél felidegesítette ,magát és MAJD 180-at vert a kis szíve, na akkor be is paráztattak, ah a következő is ilyen értéket mutat, akkor be kell feküdnőm. Hál Istennek az ismétlésre már megnyugodott.. biztos lámpalázas volt... :?
Hétfőn megint megyek és aztán pénteken is.
a torokgyuszira meg antibiotikumot kellett szednem és ezért ma érzem hogy kicsit viszketek odalent! :evil: Szóval csajok én kezdek nagyon besokallni! :roll: Még jó, hogy a dokival találkozom hétfőn az NST-n és kérek majd tőle vmi anitviszketős cuccot.
Na de elég a panaszkodásból, jöjjenek a jó hírek: :lol:
Tegnap előtt voltam nála az utolsó kontroll uh- és már egy centit rövidült a méhszájam és a méretei alapján teljesen érett a születésre a mi kisbabánk, szóval a doki szerint még jövőhét szerdáig tartsam bent, és utána bármikor érkezhet a kis trónörökös. A súlya a szülésznőm szerint kb. 3,8 kg, vagyis pont születési súlyban van babóca! A hasam gigantikus nagyságú, az NST-n is mindenki ájuldozott és a nálam egy vag ykét héttel előrébb lévőknek sokkal kisebb volt a hasa! :shock:
Tehát tök jó lenne, ha már a jövő hét végén megszületne, mert ha még 2 hétig bent marad, tuti nem bírom kinyomni, olyan hatalmas lesz a kis vasgyúrónk!

Bocsi, de nem igazán volt erőm visszaolvasgatni, mert kb 10 oldallal vagyok lemaradva, de mintha úgy láttam volna, hogy sokan beoltatátok magatokat. (lehet, csak én értelmeztem félre). Nekem a férjem lett beoltva 1,5 hete , és az anyósom meg anyukám. Apukámat nem oltották, mert meg van fázva, és két hét tünetmentesség után oltják csak. Szóval ebből kiindulva, ha akarnám se oltanának be, mert csak tegnap lettem úgy ahogy tünetmentes, vagyis éppen szülni fogok előre láthatólag, amikor olthatnának.... :roll: Plussz nekem még mindig nem javasolják a dokik és eü-sek.... :? így inkább a közvetlen környezetm akikkel találkozom lett beoltva, remélem azért ebbe a maradék 17 napban nem lesz semmi gond! :roll: De azon még gondolkodom, hogy szülés után beoltassam-e magam. Nektek mi a véleményetek??

Na most megpróbálok visszaolvasni.... :D Puszi mindenkinek!!!! :D
Vendég

Gio, ó, sokkal könnyebb volt. Sokkal mozgékonyabb voltam, pedig ilyenkor 5 kilóval többet is híztam mint most. Sokkal könnyebben mozogtam, az utolsó héten még kilométereket gyalogoltam. Nem fájt ennyire a derekam, sőt, szinte meg sem éreztem a terhességet. Nem fájt egy izületem sem, az egész terhesség könnyedén, gondmentesen telt el.
Meg is lepődtem a fiamnál, hogy mennyire nehezebben viselem.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Anna szülés után úgysem mész emberek közé,szerintem felesleges beoltatnod magad...de ezt neked kell eldöntened ugyis!
Örülök,hogy jól vagy a torokgyuszin kívül,és a baba is! :)
Vendég

Tulip! Ez a kép fenomenális, könnyesre nevettük magunkat a férjemmel! :lol: :lol: :lol:

Anna! A streptomra én is antibiotikumot szedek és meglepődtem mikor a dokim írt mellé canesten kúpot és krémet is, mikor egy vizsgálat sem mutatott ki gombát. Aztán felhívtam és akkor mondta, hogy ez az antibiotikum miatt kell. A neten is utánanéztem, hogy a semicillin amit felírt biztos nem károsítja-e a magzatot és több helyen ugyanezt találtam, hogy írnak mellé fel gombaölőt is. Kérj mindenképp a dokidtól!

Így 32 évesen fizikailag sokkal megterhelőbb a terhesség és gondolom a szülés is, már ha a 29 éves koromban történő szülést hasonlítom a 20 éves korombelihez, az is az volt. Ez meg pláne.
Viszont lelkileg érzem, hogy érettebb vagyok, bár ezt anno is így gondoltam, de most türelmesebb, higgadtabb, megfontoltabb vagyok.
Megvan a korai és a későbbi szülésnek is az előnye és hátránya. A mostaninál inkább attól félünk, hogy leszünk-e olyan egészségi állapotban, hogy felnőtté neveljük a legkisebbet. Már ha abba belegondolok, hogy ha apukám ennyi idősen vállalt volna be engem mint most én Tündikét, akkor 9 éves lettem volna csak mikor meghal csontvelőrákban. :cry: Ő, aki mindennap edzésekre járt, sportolt, síelt, úszott, teniszezett, sosem dohányzott, az alkoholt utálta, nagyon odafigyelt az egészséges táplálkozásra, sok zöldség, gyümölcs, zsírmentes főzés stb...Ki gondolta volna, hogy ő lesz az első, ilyen fiatalon?!
Szóval nekünk ez a paránk a késői szülésben.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Sziasztok!
Aranyosak a babók :-) úgy kukkolnék én is :)
Össze-vissza jutnak eszembe dolgok, tudom erről már írtatok, csak most a homeoval - anélkül-ről jutott eszembe, hogy a gátsebre nagyon javasolták a first-öt az aloetól és a zöld gélt is... ilyen zöld gél nekünk mindig van itthon és nagyon szeretem, még kúpot is lehet belőle csinálni (viszketésre nekem nagyon bejött, jobban, mint a canesten és társai..).. alufóliába nyomtam egy kis adagot, "megformáztam" és ment a fagyóba...
Szerintetek ezt lehet szülés után? Külső-belső gyógyulás miatt kérdezem..

és egy kis off: állandóan kapja T. az sms-eket egy bizonyos telefonszolgáltatótól, hogy ennyi meg annyi a tartozása, kikapcsolják ha nem fizeti be, volt hogy felhívták a behajtástól,mi meg csak kamilláztunk, hogy minden csekket befizettünk amit küldtek és még csak nem is azok az összegek, stb.. na kiderült, hogy T. előfizetée alatt vmi oknál fogva 29db (!!!) előfizetést tartanak nyilván és mindegyik késedelmével minket zaklatnak!!!!!!!! és persze nem tudják mitől van, nem is tudják egyelőre megszűntetni a problémát, hagyjuk figyelmen kívül a felszólító smst és a hívást!!! :shock:
Vendég

Gio, a Te napod jobban hasonlított arra amit mi elterveztünk, Te megvalósítottad. :wink: Nálunk semmi visszafekvés, párom kitalálta, hogy menjünk ki anyukámékhoz (ma is) olyan szép idő van és beszélgetünk kicsit. Mikor hazajöttünk irány vásárolni és a lusta főzési terv valósult meg nemrég: hasábburgonya, rántott csirkemell kisütése. :oops: Nevettük is apával, hogy korábban nekem volt mindig mehetnékem, ő fáradt volt, most meg ő találja ki, hogy menjünk tescoba vagy sétálni vagy szülőkhöz mikor nekem már nehezen megy, meg sokat keményedek.

Lányok azt tudja valaki, hogy hányadik hétig adnak tüdőérlelő szurit, ha úgy néz ki megindul babó és azután lehet-e szoptatni? (Anyukám állítja, hogy nővérem még a 38. héten is kapott a biztonság kedvéért és ezért nem is szoptathatott az első napokban)
csillag25

Egy kis karácsonyi dal:
(a gyerekeimnek nagyon tetszik!!!)

http://www.youtube.com/watch?v=TE2Emsdq ... re=related
Vendég

Csillag!
Szerintem ez egyénfüggő lehet, de ha jól tudom elvileg a 37. héttől már nem kellene kapnia a babáknak, a 36. heteseknél meg változó. De leeht hogy rosszul tudom.

Babicika!
Nekem a védőnő és a mai babaelsősegély tanfolyamon is azt mondták, hogy 2-3 hetesen lehet először levegőztetni a babákat. Először 5 percre majd 10, 15.... Ha nyirkos, ködös, vagy szeles az idő akkor nem, és a csapadékot is kerülni kell.

Hát lányok valóban drága a babaelsősegély tanfolyam, amin voltunk ma a férjemmel, de szerintem megérte. 4 órás volt, heten voltunk, így nagyon családias volt. Szó volt a légzésfigyelésről, újraélesztésről, amit mindenki kétszer be is mutathatott (egyszer a hallottak után, egyszer az óra végén, hogy jól emlékszünk-e) egy csecsemő próbababán, illetve egy kb. 6 éveset ábrázoló babán is. Szó volt ezen kívül, hogyan távolítsunk el idegen testet kisgyereken és nagyobbon egyaránt, a betegségekről, tüneteiről, otthoni kezelésükről (lázcsillapítás, lázgörcs, hányás, hasmenés...) valamint a balesetekről. Kaptunk egy dvd-t is, valamint egy írásos anyagot is a hallottakról, amiben még az is szerepel, hogy Pesten milyen esetben mely kórházba lehet menni, elérhetőségekkel együtt. Pl . számomra az is meglepő volt, hogy égéssel csak a Bethesdaba lehet Pesten menni, hasmenéssel pedig egész Budapesten csak a László kórházba lehet menni. Szóval szerintem sok hasznos infót elmondtak, és a gyakorlati résznek is nagyon örültünk. Ha csak egy videót nzek meg az újraélesztésről, tuti nem jól csinálnám, mert sokkal nagyobbat kell nyomni (félrenyelésnél meg pláne) amit én alap esetben mernék.

Az Istvánban is úgy van, hogy ha látogatási tilalom van influenza járvány miatt, apuka a szülésnél még bent lehet, de látogatni már nem mehet. A látogatási tilalmat szerintem én se nagyon bánnám. Parám a nagy átjáróház, főleg, ha 5 ágyas szobába kerülnék.
Vendég

Gombi, a férjemnek megmutatom amit írtál a mobilszolgáltatótokról. Nekünk ugyanis meg az a problémánk, hogy rendszeresen hatalmas számlákat kapunk, és nem értjük, hogyan jönnek össze az összegek, szerintünk annyit képtelen lenne eltelefonálni, főleg, hogy engem, a szüleit ingyen hívja. már hasonlóra mi is gyanakodtunk, de mindig úgy voltunk, csak nem fordulhat elő, hogy más számlázása is nekünk történik meg, de lehet érdemes lenne utánanézni.
Vendég

sziasztok!
mi ma elmentünk az árkádba megvenni a karácsonyi ajándékokat. Háát, egy nyugdíjas pingvin hozzám képest... gőzmozdony! :lol:
Mentünk 20 métert, és pisilnem kellett. Egy idő után ez elég frusztráló!! Szerencsére csak kicsit keményedtem, de azért nem tetszett a kisasszonynak a menetelés, azt határozottan éreztem. Pozitív élmény 2 volt:
- egy csajszi bevitt a személyzeti mosdóba mikor látta hogy a WC-nél az 5 km-es sorban állok. kiderült hogy 5 hete szült, szóval át tudta árezni a problémámat.
- egy másik pisilésnél volt egy mosolygós nő, aki kérdezte hogy nem kéne már szülnöm mert elég nagy a hasam. :) aztán minden jót kívánt, aranyos volt.
Na de az emberek 90 %-a akkora tapló!! Nekem jöttek vagy 10-en is, a végén már apa takarásában mentem. Pedig nem is lettem szélesebb egy centivel sem, csak a hasam nőtt meg!! :shock: Meg úgy általánosságban: sehol nem vettek tudomást arról, hogy kismami vagyok. Nem akarom hogy kivételezzenek, de amikor fellöknek, az rosszul esik. :twisted:
Ettünk iszonyat finom pudingos fagyis kelyhet a Gelatiban, meg ittam koffeinmentes tejszínhabos capuccinot!
Alapjáraton gyűlölöm a bevásárlóközpontokat, de mivel október eleje óta nem dolgozok, nem sokat mozdulok ki, valóságos felüdülés volt!! :D Vicces, hogy változik az ember megítélése bizonyos dolgokról bizonyos helyzetekben! :D
A kísértésnek ellenálltam, és nem mentünk be a Brendonba, mivel már megvan minden, de ha bemegyek, tuti beugrik egy két cuki cucc a kosaramba! :oops: Kaptam magamtól viszont egy könyvet, Réka pedig kapott egy neszesszert.
Szerencsére még volt itthon kaja, én nem kellett főzéssel tölteni a délutánt. (még a túrós lepényből is volt, de azóta befaltam :) )
Holnap borsos tokány lesz krumplival.

Kép
apkata

Köszi, O'hara én is a 37. héttől gondolnám. Örülök, hogy hasznosnak találtátok a tanfolyamot. :wink:
csillag25

O'hara: az egy dolog, hogy a számlát is sokalljuk mindig.. 100 perc lebeszélhetőség, nagyonsok ingyen sms... és mégis mindig 20e körül a számla!
Úgy derült ki a "baki", hogy amikor felhívtuk a behajtást hogy mégis mi ez az sms már megint, akkor a callcenteres fiú visszakérdezett, hogy melyik előfizetésről van szó :shock: Mi meg kérdeztük, hogyhogy melyik, csak EGY van! :evil:
Ezek után bementünk személyesen az ügyfélszolgálatra, ahol félóra telefonálgatás után az ügyintéző lány sajnos nem jutott előbbre... És amikor kérdeztük tőle, hogy ezek után vajon jó számlákat kaptunk? A válasz: biztosan, abban nem lehet hiba.. hát én ezt nem hiszem!!!!!!!

Kata: az esetek többségében én is azt tapasztalom, hogy az emberek nem vesznek tudomást a pocakról... (sajnos) rengeteget kell tömegközlekednem és legutóbb is, a metrón egy fiatal csajszi szinte ráugrott az ülőhelyre, és csak vigyorgott rám bambán amikor megálltam előtte... pedig nem ér be rajtam a kabátom és látszik a hasam! Aztán persze van amikor átadja más a helyét, de ez a ritkább!

Húú, nem tudom Majával mi van, de tegnap este beakasztotta a lábát két bordám közé és azóta Ő Jane a Tarzanból :) Finom :)
Vendég

apkata ott én is szerettem enni!Isteni fagyik vannak,és nyáron a jegeskávé az hmmmmmmm!
Vendég

O'hara
tök jó hogy ilyen jó volt a tanfolyam és ennyi mindent megtanultatok! Gondolom megnyugtató is.

Baba
jah, nem vitatkozni akartam vagy kötekedni:-) Mások is írtak hasonlót mint én :oops: 8) Nekem speciel a pap, de nyilván férjem iránti elfogultságból:-)
Tényleg, mi lesz a kislány neve?

Anna
dejó látni! Akkor lehet Te leszel az elsőőőő!!!

Apkata
Az Árkádban én is így jártam múltkor hogy már férjem árnyékában sétáltam, mert tuskók az emberek. Simán nekemjönnek, és ez azért furcsa. EZt utálom Pestben, az érzéketlenséget...

Gombi
ez a telefonmizéria nagyon gáz! És hogy még az ügyfélszoégálaton is csak tátják a szájukat döbbenet...

Szerintem ha megszültünk nem lesz idő ennyit fórumozni, én most húzok bele inkább, ha kint lesz annyi minden megváltozik:-)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.15 10:10-kor.
Vendég

Szerintem ugyanazzal a szolgáltatóval van gondunk Gombi! :wink: De azok után, hogy felszólító sms-kel bombáznak olyanokat, akiknek semmi tartozásuk nincs, tévedésből, kétlem, hogy a számlák tuti helyesen mennének ki!

Én amíg dolgozni jártam többnyire pozitívan gondolkodtam az embereknek a kismamákhoz való hozzáállásukról. Volt olyan, hogy senki nem adta át a helyét ugyan, majd mikor leszállni készültem, és az ajtóban álltam elnézést kért tőlem egy hölgy, hogy nem állt fel nekem, de "hátulról nem is látni Önön, hogy babát vár" :D Aranyos volt, azért szabadkoznia nem kellett volna, de jól esett. Most viiszont folyton állnom kell. Ami ugye már nem csak a nagy pocak miatt és az esetleges keményedések miatt kellemetlen, de nem öröm reggel az iskolai tumultusban lökdösődés közepette álldogálni nem kevés ideig, vigyázva, hogy senki se lökjön hason a táskájával, ami ugye elég jellemző. Szerintem úgy vannak az emberek, ha a hülye kismama a legnagyobb forgalomban császkál, hát álldogáljon. Az eszükbe sem jut, hogy nem hobbiból megyek az orvoshoz, vérvételre, vagy akárhová pont ezekben az időkben, hanem mert így kapok időpontokat. Ja, és engem ami külön elkeserít az, hogy a fiatalok azok akik sosem adták még át a helyüket, sőt, ha melléjük állok a nagy hasammal, látványosan nézegetnek ki az ablakon, vagy pötyögnek egész úton a mobiljukon. Azért szerintem ez nagyon szomorú.
Vendég

Gio - akkor ezt megbeszéltük :oops: :D

Már olyan jó lenne szülni!!!!! Kiváncsi leszek ki szül először, jaj olyan izgi!!! :)
Vendég

Telefonszolgáltató :shock: :shock: :shock: hát én ezért(is) vagyok dominokártyás...

Előzékenység.Engem még a dokinál is előre engedtek múltkor.Olyan jólesett,pedig ülhetem is.

Gio,abortusz:egy nő 2 dologért mindent megtenne életében:hogy NE legyen terhes és hogy LEGYEN.Én is így voltam 20 évesen.....

Kép Kép
meli1118

egyetértek veled Gio, szerintem sem lesz időnk szülés után ennyit a gép előtt csücsülni, mint most. Szerintem én örülni fogok, ha a barátok e-mailjeire lesz kedvem meg időm válaszolni. A szabadidőmet én mindenképpen a férjemnek szeretném majd szentelni, ha itthon lesz. Nagyon nem szeretném, ha azt érezné, elhanyagolom a baba miatt. Bár szerintem ezzel nem lesz baj, nagyon ragaszkodok hozzá, nagyon hiányzik ha nincs velem, nem hiszem, hogy ezt Zéti megváltoztatná, így nem leszek az a kismama, akinek a férje már "nem is számít".
Vendég

O'hara
nagyon-nagyon egyetértek! Én is szeretnék tuti kis feleség is maradni. :wink:
MAjd a levlistán úgyis mennek a képek a kismanókról és gyönyörködünk.

Azt hiszem ide én nem fogok felrakni képet - aztán persze lehet hogy majd világgá akarom kürtölni ha megszületik:-) Á, egy (vagy két )szó mint száz: felfordul a világ 8) És úgy várom mááár én is.
Pedig egyik nap szülni szeretnék már másik nap meg még vagy 3 hónapig kismamiskodni:-)
Vendég

Gio: pont így érzek én is.. egyik pillanatban hjajjj de jó ha már itt lenne, másik pillanatban meg rámtör az "anyapara" :)
Pl.a héten voltam "szomszédolni", nyár végén született a kislányuk és ollllyan édes és ollllllyan pici és belegondoltam, hogy pár hét és mi is már hárman leszünk és bizony nincs 3 napos visszavásárlási garancia!!!!! Itt lesz és felelősség lesz a nap 24 órájában és biztosan azt szeretnénk majd, hogy egy nap ne is 24 hanem min 30 órából álljon... :roll:
Kíváncsi vagyok, hogyan fogom megoldani, hogy senki ne érezze magát elhanyagolva... első helyen Maja, második helyen T. és persze (ez így természetes), 3. helyen én... Ügyesnek kell lenni, hogy magunkra is jusson idő (napi fél-1 óra).. mert ha magunkkal kicsit sem foglalkozunk, szerintem annak egy idő után nincs jó vége...... Ezt persze nem az első pár hétre értem..

Na megyek az uramhoz... ma ő dolgozik, és "lájtos" nap van sajna... Ki jön velem? Csinálunk egy jó kis bulit? :D
Jó pihit mindenkinek :)
Vendég

Levlistára hogy lehet bejutni? Mert ide én sem publikálnám a képeinket :?

Kösziii :)
Vendég

Gombi,
nemsemmi! utolsó hetek és még éjszakázol:-)
Ez az igazi buli!!
Vendég

Jah, tudjátok kit hiányolok még?

Fmelinda? Mizújs? Hivatalosan a programozott csaszi miatt ő az első , nem?
Vendég

hát Gio, ha itthon vagyok sem tudok aludni... eza gyerek már most éjszakai életet él.... :roll:
így hogy nincs bent füst (nincsenek sokan), inkább vagyok T-vel, mint itthon...
ott is van kényelmes kanapé :)
persze nem olyan mint itthon, de az utóbbi napokban nagyon "apás" lettem :oops:
Vendég

Megértem, én is a férjemen lógok amikor csak lehet :)
És mindig este mikor lefekszünk és ráteszi a pocakra a kezét, akkor a lánykánk azonnal el kezd pörögni:-) Természetesen apa ettől a mennyekben, én is többé-kevésbé mert ekkor már tudom, hogy ő elalszik negyedórán belül, a gyerkőc meg én meg még egy-másfél órát ébren vagyunk. No de megéri :D Mindenesetre remélem nem lesz éjszakai kisbagoly ha megszületik. Nekem nem hogy lassult a mozgása amúgy hanem kifejezetten pörgős. Úgyhogy ez is csak afféle népi hiedelem, hogy belassulnak a végére
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?