A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

[quote="queen-bee"]g írta:queen-beeyöngyi nem lehet, hogy csak nagyon jól érezte magát, játszottak vmit és nem szeretné abbahagyni? Vagy azt gondolod anyósodék manipulálták valamivel? :?:
Kornél csak az én anyukáméknál szokott ott aludni. 1,5 éves kora óta, amikor suliban voltam, akkor aludt ott először.

ja, játszanak még mindig. Nem hiszem, hogy manipulálja, többször is hangsúlyozta, hogy nem mondták neki. Tök csendes a lakás, mintha csak egy gyerekem lenne :(

Kép

Kép
pgyöngyi

[quote="tehuti"]G írta:tehutiyöngyi, lehet éjjel mehetsz a leányzért, mert haza akar menni... :roll:

Hát ez az, még más se hiányzik

Kép

Kép
pgyöngyi

Szép estét Mindenkinek!

Adryn
Hű micsoda képek :shock: :shock: Biztos nagyon klassz lehetett és te milyen csinos és vékony vagy :shock: :wink:
Még a lányok sem igazán találkoztak hóval,kíváncsi vagyok,az idén lesz-e és mit szólnak majd hozzá.Nekünk még szánkónk sincs :roll: :oops:

Katka
Jobbulást!

Papillon
Nektek is jobbulást!Mikor a lányoknál elkezdődik ez a köhögős nyavaja,én mindig rögtön bekapcsolom a párásítót.Most vettünk egy sódobozt,illetve csak én hívom így.Salin S2 a neve és a lényeg,hogy sószobát csinál itthon,olyan,mint a sóbarlang.Nem tudom,hallottál-e már róla,ez nagyon jótékony az ilyen felső légúti megbetegedésekre is és az immunrendszert is erősíti.

Gyöngyi
Bár annyira még nem ismerlek titeket,de szerintem akár ez egy jó jel is lehet a kislányodnál,nem?Próbáld pozitívan felfogni,bár biztos nem lehet könnyű :wink:
Vendég

Banokla
Hogy van Gergő?

Hol van mindenki? :shock: :shock: :( :(
Vendég

Sziasztok!

Kisheli
Én sem ültettem Olit addig amíg magától nem tudott.. Annyira mondják hogy árt a gerincének, szóval én úgy gondoltam megéri kivárni.

Bea
Mi óránként kelünk, ha nem 20 percenként! Van hogy szopizik, de van hogy nem. Fogalmam sincs mitől függ. Egyik nap kemény cicikkel ébredek, másik nap meg normállal. De állandóan ébred!
Húdeszuper ez a quad!!!!
Csini vagy a képen!
Paintballt még nem próbáltam, quadot se.

Mi is átestünk már a 3 napos lázon, Botin 2x is végigment.

Tehuti
Szupi az új ülés.

Papillon
Miért olyan meglepő, hogy hamarabb áll a baba, mint ül? Nálam mindkét gyereknél ez volt a sorrend.
Jó hosszú Lizi!

MI is voltunk 8 hós méricskén.
73cm és 10900 gramm.

Katka
Jobbulást Ágicának!

Adryn
Nagyon szép helyen vagytok.

Gyöngyi
Hú, én is kilennék ha Boti nem aludna itthon. Lili elég nagylány már, biztos élvezi, kaland neki. Szerintem engedni kell, akkor is ha nehéz.

Én még nem merem a nagyobb ülésbe tenni Olit, pedig a másikból már nagyon kilóg. Állítólag biztonságosabb nekik háttal…
Akinek már ül a babája, mindenki áttért a kettes ülésre?

1 hete semmi hozzátápi nem fogad el Olivér, de lelkesen szopik, jó súlyban van. Védőnő meg állandóan riogat, hogy a szopi már nem elég neki és tök frusztrál. De ha egyszer nem kér!

Joe

Joe

Kép

Kép
joe

Queen-bee: hát már nincs sok tejem, már csak napi 1x tudok tejet adni Dorkának. De őszinén szólva, nem is hiányzik a fejés! Nagyon macerás...

Papillon: jobbulást nektek, gyógyuljatok meg hamar.

Vica: nagyon édesek a gyerekek.

Katka: jobbulást Ágicának!

Adryn: nagyon szép helyen voltatok! Jó neked, hogy ilyen sok helyre eljutsz.

Moncsi: Lívia nagyon aranyos, örülök, hogy jól érezted magad!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisheli 2009.11.24 23:08-kor.
kisheli

sotske, írtam privit!!!!!

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Katka: hát vannak még képek, foglaljam még a helyet? :roll: :lol: miután átköltöztünk lehetne babatalit szervezni oda.. mondjuk nyáron.. amikor még hajnal 1-kor is világos van... Hmmm??? :lol: :lol: nagyon remélem addigra már ott lakunk :D
bárányhimlős oltáson elgondolkodtam.. de anya lebeszélt. azt mondta nagyon sok bárányhimlőssel találkoztam már életemben és soha sem kaptam el. valószínű megszereztem a védettséget anélkül hogy himlős lettem volna ... 8) :D

Sotske: babakocsival sétáltunk szakadó hóesésben.. és legelőször nem tettük rá az esővédőt a kocsira (vagy hogyishíjják) először reklamált hogy mi a fene ez a hideg vacak ..beleesik az arcomba.. aztán lefedtük a kocsit, aztán meg az volt a baja hogy nem lát mert befedte a hó.. :lol: szóval én toltam a babakocsit apa meg hozta ölben Nicot :twisted:

Gyöngyi: mér baj az hogy önállósodna a kislányod? (anyai szempontból nehéz ez hogy el kell fogadni hogy lassan nélküled is ellesz.. miközben még mindig a te pici lányod, más szempontból meg örülj hogy nem az a típus aki a szoknyádon ül és nem mer sehová menni, semmit sem csinálni nélküled ;) )

Tehuti: ülést tavasszal akarok újat venni.. ha így haladunk addigra épphogy eléri majd a 9 kilót :? eszik rendesen, de annyit mozog hogy nem hízik egy grammot sem :? 3 hete is 8100 g volt meg most is :? ez normális?

Papillon: jobbulást.. és húzzál már dokihoz holnap!!! mindenkit meg akarsz fertőzni a környezetedben??? :?: :twisted: :idea: :|

KépKép
KépKép
adryn

Tehuti
Válaszoltam :wink:
Vendég

Zita
Azt hiszem te javasoltad :oops: :oops: Banoklával a közös,össznépi talit.Én benne vagyok,meg is szervezem,de csak nyáron.Ugyanis a házunk nincs olyan nagy,hogy ennyien elférjünk,viszont az udvarunk óriási.Úgyhogy bulizhatunk. :lol:
Vendég

Adryn, múltkor Szonja sem hízott egy dekát sem. Doikinéni engem megnyugtatott, h ilyen alkat, sokat mozog stb. Ebben a hónapban viszont hízott fél kilót. :)

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Adryn
Ne aggódj a súly miatt,ilyenkor már lelassul és ez normális,ráadásul írtad is,hogy Nico sokat mozog.A lányok 1 évesen voltak közel 10kg-sak és nem nagyon híztak azóta,vagy csak minimálisat.
Majd holnap okosabb leszek,megyünk 18 hós oltásra+prevenar emlékeztetőre :roll: Bár az itteni eü. ház.Lányokat már fél éve 76cm-nek mérik :roll:
Vendég

Kisheli, Joe: köszi.. most jöttünk vissza de már megint olyan mehetnékem van..... már töröm a fejem a hoválegközelebben.. :lol:

Katka: jön még néhány kép (csak már olyan lusta vok kicsinyíteni :oops: :lol: )

Kép Oslo madártávlatból
Kép Oslo fjord fentről
Kép Oslo felett
Kép az új operaház Oslóban

nem untok még? :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
adryn

neeeeeeeeeeeem!!!!

Gabi
Kép

Kép
tehuti

sotske, te abban a városban laksz ami a videó elején ki van írva? Bocsi ha körülményesen kérdezem csak nem tudom akarod-e, hogy nyilvános legyen :)
Csak mert páromék rokonai is ott élnek :)

Betti
KépKép
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
queen-bee

QB
Nem,csak ott szültem :wink:

Adryn
Nem ununk még,pakold csak. :wink:
Húúúúú,de szép ez az Operaház :shock:
Vendég

Gyöngyi szerintem ez így normális. Ahogy Adryn is írta most már nagylány :roll: Amúgy még soha nem aludt máshol nélküled? :shock:
Panna ilyenkor már sokszor aludt anyuéknál vagy anyósoméknál. Meg most már Bulcsút is ott hagyjuk. Bár Pannának volt egy időszaka, úgy emlékszem mikor Bulcsú még picike volt, hogy megbeszéltük hogy ott alszik anyuéknál, aztán mikor indultunk volna Gáborral és Bulcsúval haza akkor meg rohant ki hogy ő is jönni akar.
Újabban azt a legnehezebb eldöntenie hogy melyik mamánál aludjon a hétvégén :D

Adryn nagyon szép helyeken voltatok :wink: Nem csodálom hogy rossz volt hazajönni.

Katka Ágicának jobbulást! Szegény mostanába tényleg sokat beteg. :? Csak nyomasb belé a sok-sok vitamint :wink:

Joe Olivér nem semmi méretekkel rendelkezik :shock:
Még mi sem tértünk át a kettes ülésre, bár mi még a 8 kilót sem értük el :D

Papillon jobbulást!

Képzeljétek ma délelőtt apósom sétált Pannával és Bulcsúval és nagy hancúrozást csináltak a házak között, a falevelekkel játszottak. Az egyik házból meg a 3. emeletről beszólt egy idősebb nő, hogy túl hangosak és vegyék lejjebb a hangerőt :shock: Hát apósomnak se kellett több, jól beszólt a nőnek :evil: Nem semmi emberek vannak. Ja és még csak fél 12 volt.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

ok........ 8)
Kép síugró
Kép tavacska

Kép kikötő

Kép az operaház dögös (csak ne kelljen benne ülnöm és operát hallgatnom :P )

KépKép
KépKép
adryn

Vica az ilyenekkel nem kell foglalkozni, Kornél 4 éves volt amikor nem részletezem, de elfogadható okból sírt a trolimegállóban és amikor szálltunk fel hátranézett egy idősebb nő és azt mondta nekünk, hogy a @va anyját ennek a gyereknek..és a trolin is folyamatosan szidta a mai anyukákat, hogy nem nevelik meg a gyerekeiket..azóta sem megy ki a fejemből..
Ti egyébként mit csináltok amikor idegenek próbálnak kéretlen nevelési tanácsokat adni?

Betti
KépKép
queen-bee

adryn képek szépek, operaház is az és én szívesen hallgatnék benne operát (még szeretem is) :)

Betti
KépKép
queen-bee

Sziasztok!

Adryn: azt hiszem te kérdezted, hogy ünnepelünk. Apa meglepett gyertyafényesvacsorával(itthon) annyi kaját rendelt, hogy egész hétvégén nem kellett főznöm. Nagyon szép helyeken jártatok. Méééég képeket!! :wink: Ne legyél depis jó????? Mic otthon van?

Katka: jobbulást Ágicának!!

Bea: nagyon jó képek! Mi is kelünk éjszaka 3x.

Vica: nagyon szépek a gyerekeid! Merész vállalkozás volt a 3 gyereket egyszerre fürdetni nem? :roll: :roll:

Papillon: jobbulást! Ha nem leszel jobban azért elmész a dokihoz nem?

Masut: gratula Mártinak!!!

Gyöngyi: gratula Esztinek!! Tudom, hogy milyen nehéz elengedni a gyerekeket. Nekem is nagyon nehéz volt, amikor Gergő azzal az ötlettel állt elő, hogy a mamánál alszik. Eddig minden gond nélkül aludt az anyukámnál is, aki 50km-re lakik, sőt a nővéreméknél is. Idén már 1-1 hetet nyaralt. Kb. 2 éves volt, amikor anyósoméknál aludt először (ők laknak helyben).

Eszti: köszönöm szépen Gergő már jobban van. Ma már egyáltalán nem volt láza. Azért mi találkozhatnánk nem??? :)

banokla

Tehuti: nagyon szép az ülést vettetek!

Joe: nem semmi méretek! :shock: :lol: Előtte evett Oli ht-t? Ha éhes lenne biztos enne.

Vica, Betti: nem semmi milyen emberek vannak!!! Hát hogy ezek az emberek mit gondolnak magukról?? :roll: :roll:

banokla

Adryn, nagyon szép helyeken voltatok! Elhiszem, h visszavágysz. És tényleg nagyon jól nézel ki :)
Mondjuk nekem Koppenhága is tetszik, bár fogalmam sincs, milyen lehet ott élni... Norvégiában még nem jártam, szóval költözzetek oda és akkor nyáron tali :)

Sotske, én javasoltam, h ha már Banoklával egy helyen laktok, akkor legyen nálatok tali. :D Mérsékelten kell ám komolyan venni, amikor ilyet mondok, de tök jó fej vagy, hogy felajánlottad a kerteteket :)

Gyöngyi, ez szerintem is jó, bár biztos furcsa, h Lili most anyóséknál szeretne aludni. Mesélted, hogy nagyon anyás a lányzó, de hát lassan négyéves, mostanában rengeteget önállósodnak. Szóval hajrá, és örülj, h ilyen ügyes nagylányod van! :)
Samu már egész kicsi kora óta viszonylag gyakran alszik nélkülünk anyuéknál, vagy párom hugáéknál. Nagyon szereti ezeket az alkalmakat. Bár mióta Kata megszületett, talán 1-2x voltak csak külön éjszakák, az most már nagyobb logisztikát igényel...

Papillon, jobbulást! Nem hangzik valami jól ez a betegség.

Katka, Ágicádnak is jobbulást! Nagyon sajnálom, hogy betegeskedik mostanában.

Mi tegnap elmentünk Normafázni párom hugáékkal, és Samu végre kipróbálta a fogaskerekűt, már tök régóta tervezzük ezt. Meg gyerekvasutaztunk. És besétáltunk a csillebérci kalandparkba is, szétnéztünk, de most nem próbáltuk ki. De majd megyünk. :)Tavasszal tuti. Samu megütötte a lécet, 108 centis gyerekként már mehet néhány pályára.
Estefele meg találkoztunk a csepeli ismerősökkel és leugrottunk a KisDunához hattyúkat etetni (zseblámpás partytúra). Szóval jó nap volt. Samu rengeteget szaladgált, Kata meg nagyokat aludt a hordozóban. Ja, a nap végén Samunak sikerült belecsúsznia a Dunába, jó vizes lett a cipője, de szerencsére már épp hazafelé tartottunk.
És végre vittem fényképezőt magammal, nem felejtettük itthon, csak épp az elemek merültek le :oops: :D
Ma reggelre viszont mindkét gyerek taknyos lett, most azon izgulok, h nehogy újabb betegség kezdődjön, főleg Samunál. Ma teletoltam C vitaminnal, kapott Béres cseppet, betegségvisszafordító Schüssler sót, inhaláltunk (építettünk egy sátrat a szoba közepén és családilag beleültünk, és forró kamillás szaunát csináltunk :) ), nem akarok komoly betegséget megint...
É

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Na akkor, ami még lemaradt! :oops: :oops: :oops:

Rszg: gratula Máténak a mászáshoz!!!

Papillon: gratula a fogacskához! És már "vezényszóra" puszit ad???!! :shock: :D Nagyon édi lehet.

Erpé: mi van fogacska téren?? Reméljük nem lesznek betegek a gyerekek!!

Nemlajos: hallod, mi volt az osztáytalin?? Gyere már, és mesélj!!! :lol: :lol:

Kukliról tud valaki valamit?????

banokla

Sziasztok!

csibb, először is engedd meg, hogy tiszta szívemből, és nagy-nagy baráti öleléssel gratuláljak a gyógyuláshoz!!! :)
Nagyon örülök!!! :D

Lilla: mi van a himlővel? :o

Gyöngyi: hogy megváltozott Eszti! :) (köszi, amit írtál, rólam/nekem, nagyon jólesett -pirulós:D) És gratulálok a mászáshoz!!! :D És hát kíváncsi vagyok, hogy telik az éjszakátok a nagylány nélkül...

Katka, drukkolok az új szitterhez!!!

joe: hajszín ugyanaz, ami volt, valami étcsoki, de igazándiból majdnem fekete.

kisheli: én bizony ültetem Dömét egy ideje (nem olyan régen, szerintem olyan 8 hós korától), egyszerűen nem tudom máshogy megoldani, illetve biztos tudnám, de hát... így alakult. Most már visszacsinálni nem tudom, mert imád úgy ülni... :(
tehuti, kicsit döntött helyzetből már Döme is felül, ezért nem érzek nagy lelkifurkát. De picit igen... (nekünk is concord ultimaxszunk lesz :D igaz, használt, nem lesz ilyen szép színe... ;))

himlő: rózsa voltam (a 16. szülinapomon jött ki, miután körbepuszilgattam az engem köszöntő osztályt...), bárány nem.

éjszakai evés: 9-kor elalszik, általában 1-2 óra körül ébred, aztán meg 4-5-kor, majd 7-kor végleg, de akkor nem eszik, csak majd 9 körül.

masut: gratula a négykézlábhoz! :) Eddig hogy volt hason a vízben? Vagy olyan pici vízben fürdött, hogy nem volt baj, ha letette a fejét?

vica, micsoda csipet-csapat! :D És nagyon örülök, hogy rendeződtek a dolgaitok!

rszg: gratula a mászáshoz!!! Hű, mennyi minden történt, míg nem voltam! :)

moncsi: örülök, hogy jól telt a kis kirúgás a hámból! ;) És bakker, ez a videó!!! :o Te sem sokat pihenhetsz már ;)

papillon, gratula a 3. foghoz! :D

Katka
, jaj, ne, megint kezdődik elölről? :( Jobbulást :(

Adryn: bakker, nagyon tuti helyen voltatok!!! :o :D és hát Nico! :D :D :D

Betti, Vica, jesszus, ezek a sztorik a beszólogatókról :o

erpé: még itt vannak a hattyúk??? :o Én már egy csomó ideje nem láttam őket, azt hittem, elmentek!

banokla: micsoda végszó nekem :)
Jelentem az osztálytalálkozó jól sikerült, megint előadtam, hogy egyelőre tévúton járok a pályaválasztást illetően, és most épp megint nem tudom, mi akarok lenni, és amíg el nem döntöm, addig szülök :)
A hajam nem említette senki, a kilókat meg én ütöttem el viccel, mert azzal kezdtem a beszámolót, hogy az elmúlt öt év a gyarapodás jegyében telt, amiből van, ami egyből látszik is :D
Jó volt nagyon, fél kettőre értem haza, de a fiúknak egyáltalán nem hiányoztam 10 órán keresztül, amit nem is bánok, hiszen ez a fontos, hogy boldogulnak nélkülem is :D

Na jóccakát Nektek, holnaptól megint leszek :)

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

SZIA NEMLAJOS!!!
Hurrá, hogy jól sikerült az osztálytalálkozó!!! Tök jó, hogy a pasik elvoltak nélküled, az én párom nem tudom mit csinált volna, azaz tudom lepasszolja a picikémet anyunak :)

Már Karcsi is jó ideje hason fürdik, kicsi vízben -kinyomja magát és így nem ér bele a feje.

Erpé Kornél is nagyon élvezi a kisvasutat, a nagymamák már többször elvitték, és szeptemberben először ült libegőn, az is tetszett neki nagyon!!Képeket raksz fel a kirándulásról?
Drukk, hogy ne legyen nagyobb betegség a dologból!!!!

Betti
KépKép
queen-bee

sziasztok, köszi az ottalvós hsz-eket, kicsit megnyugodtam, bár folyamatosan a Liliről álmodtam :oops:

Vica: hát nálunk Lili majdnem 2 és fél éves koráig cicizett és éjszaka is,így nem aludt máshol, és utána is ha még csak megemlítettük a máshol alvást sikítófrászt kapott. Ezért nem értettem ezt a szinte egyik napról másikra való változást. És persze szarul esik, és magamban keresem a hibát, és azt mesélem be magamnak, hogy haragszik rám és ezért csinálta
Na megyek, mert úgy hallom megjöttek :D

Kép

Kép
pgyöngyi

gyöngyi ne aggódj kiváncsi vagyok miket mesél!! Szerintem még kicsit dicsérd is, hogy milyen ügyes nagylány már!! :)

sotske megtaláltam a dalszöveget, nagyon köszi, idemásolom mások is "csöpögjenek" kicsit remélem nem baj!!!! :roll:

Csak most érkeztél erre a földre,
Arcodon még az angyalok könnye.
Még az útra küldő szót a szíveden hordod,
Te vagy a tűz, és annak a melegét szórod.

Ahogyan felém szaladsz puha talpakon,
S bőröd illatát magamba szívhatom,
Ahogy engem kutatva nézel az ablakon,
Indulnom kell,…de a szívemet itthagyom.

Szeretlek kötőszók nélkül,
A MERT és a HA elkopnak végül.
Legyél hát bármilyen, gyermekem,
Nekem elég az is, hogy létezel.

Betti
KépKép
queen-bee

Annyit írtok mostanában, hogy alig tudom átfutni.

Én is ültetem Mátét, de most kezd magától felülni, de még nem teljes sikerrel :)
Hát igen, nálunk is felpörögtek az események.

Adryn Nagggyon jó kis képeket raktál fel. Szép! És én sem untam őket!

Nemlajos És még gondolkodtál, hogy elmenj-e! Örülök, hogy jól sikerült az osztálytali.

Valamit még akartam reagálni, de elfelejtettem :oops:

Kép

Kép
rszg

Gyöngyi: Én úgy látom, hogy ez a levalás Neked nehéz és nem a lányodnak. :roll: Tök normális, hogy szeretne a nagyszülőknél aludni ennyi idősen. Ezek szerint nagyon szereti őket és ez egész más élmény, mint otthon aludni. Különleges. Ettől még Téged nagyon szeret.... Tessék őt elengedni és hagyni távolodni.... Ez az élet rendje, ez normális. ;) És nagyon jó anya vagy és inkább örülj a szabad estének, hogy nem kell fürdetni, mesélni, lehet helyette lazulni egy kicsit. Tessék ehhez is felnőni! 8)

Erpé: Zsófi és Dani tegnap voltak kalandparkozni Csillebércen Daniapuval... :D
Remélem nem lesztek megint betegek... :?
Nálunk Ágica a nehezén túl van, már csibészkedik. Ez egyértelműen a gyógyulás jele. ;)

Nemlajos: Jól csináltad! Szeretem, hogy őszinte tudsz lenni.... :P Én nem tudok poénkodni a súlyommal... :evil:

Bocsi... most csak ennyi!

Katka

katka22

Nemlajos: örülök, hogy jól sikerült az osztálytali! És külön dicséret a fiúknak!

Gyöngyi: mostmár értem, hogy miért "akadtál ki". Ne keresd magadba a hibát! Ez az élet velejárója (ha tetszik, ha nem), hogy szépen lassan önállóak lesznek. Szerintem itt szó sincs arról, hogy haragszik rád!!!!!!! Csak egyszerűen kiakart próbálni ismertlent. Ne haragudj, de szerintem ilyen idős korban teljesen normális, ha a mamánál akar aludni. Gergő minden alkalommal ott akar maradni, aludni. Már volt, hogy a "fejünkhöz vágta", hogy ő a mamáéknál akar lakni. :shock: :shock: :roll: Ha most jól érezte magát, akkor készülj fel, hogy egyre sűrűbben akar ott aludni. :wink:

banokla

Adryn
azta!!! nagyon jó képek, én sem untam! 8) benne vagyok a norvég taliban is! :wink:

Nemlajos
köszi! ja, meg mindenkinek!!! örülök, hogy jól sikerült a tali! és tényleg vékonyak voltak a többiek??? :twisted:
gondoltam ám, hogy a stílusoddal simán eladod magad, akárhány kilóval vagy is több! :wink:
egyébként nekem még mindig nagyon tetszik a hajad! én most épp növesztem, majd megpróbálom lefotózni a képet, hogy milyen frizkóra gyúrok!

Vica
nagyon édi a 3 gyerek a kádban! felnézek rád, hogy 3 gyerekkel boldogulsz egyedül... én még mindig inkább felhívom anyukámat, ha férj nem ér haza fürdetésre... :oops:

Gyöngyi
szuper, majd szólj, hogy mikor és hova menjek érte!
Lili miatt meg ne aggódj! :wink: nem bünti ez, csak kiváncsi, és izgalmas élmény neki! Fanni is nagyon szeret a húgomnál aludni, már rég volt, ugye az ovi miatt, most meg nem akarom felhozni a tesómnak, mert terhes, de tegnap pont megint előjött. Fanni menni akart velük haza, mert itt voltak, de hát ugye másnap ovi, úgyhogy nem mehetett. pedig oviba is nagyon szeretett volna már menni, de inkább nem ment volna, ha ott aludhatott volna! :wink:

gratulálok minden új tudományos gyermeknek! Márti négykézlábnak, Máté mászásnak, és Lizi fogának is nagyon örülök!

én sem ültetem Mátét, bár szoktam felhúzni ülésbe, és kicsit megtartani, hogy tartja-e magát. hát mostanában már igen, utána balhézott is, hogy még, de mondtam neki, hogy ez csak a mézesmadzag volt, ezt neki kell megcsinálni, úgyhogy hajrá! :wink:
most már fürdés után viszem is az ágyra pelenkázni, mert már kész életveszély, amit a pelenkázón művel... :roll:

nekem megvoltak a himlők!

éjszaka: tápival könnyebb az élet, de azért így is kelünk... egyszer éjfélkor kaja nélküli visszaringatással, aztán 3 körül kis tápi ivás, aztán alszik is. és végül reggel 6-7-8 körül kel fel végleg.

Banolka
jó kis meglepi volt! rendes férjed van! :D

mi meggyógyultunk, Fanni megkapta mindkét oltást, és ma már ment is oviba!
ma lesz az egyéni beszélgetés, 3-ra megyek. jön a tesóm vigyázni Mátéra, mert apához jönnek tárgyalni. bár, most jut eszembe, hogy az előbb azt mondta a telefonba, hogy lehet, hazajön, olyan rosszul van, mert szombaton megfázott Balcsin gaztépkedés közben... :roll: mindegy is, mert úgyis használhatatlan akkor, úgyhogy jöjjön csak tesóm! :roll:

hű gyerekek, ez a karácsony mindjárt itt van! :shock: Eszti vonalzóján láttam, és rögtön be is tojtam... :lol:

Kukli elvileg holnap jön!!!

Tehuti
szép az ülés! Máté még nem ül, úgyhogy még a régiben utazik!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Nemlajos, örülök, h az osztálytalálkozón jól érezted magadat!
És az is nagyon biztató, hogy a fiúk tudtak kicsit nélkülözni :)
Ja, a hattyúk egy része mindig itt marad télen is. És a vadkacsák és a szárcsák is. Mi minden télen lejárunk etetni.
De lehet, hogy kicsit lejjebb húzodnak.

Igen, Kukli holnap már várható, ha minden klappol. Pénteken beszéltem vele, akkor azt mondta, hogy ezért nem 100% a kedd, de a héten már mindenképp lesz.
Napkig fog visszaolvasni :) , vagy valaki megkegyelmez, és készít egy kivonatot az elmúlt hetekről :D

Csibb, engem is frusztrál a karácsony, főleg, hogy úgy érzem, nincs elég időm rá - idén főképp s.k. ajándékokat tervezek. Tekintve családunk fényes anyagi helyzetét ez némiképp kényszer is..., mondjuk a karácsonyi bevásárló túrákat mindig is rüheltem.
Kiváncsi vagyok, h mit mondanak Fanniról az óvónők, bár szerintem semmi negatívat nem fogsz hallani :)

Betti, sajnos nem tudtam fotózni szombaton. Írtam, h volt nálam ugyan kamera, csak épp élet (elem) nem volt benne.

Katka, én is vigyorogtam, h Daniapuék is most ezen a hétvégén voltak épp kalandparkozni. :) Örülök, h Ágica jobban van. Munkahelyeden kezdenek rendeződni a dolgok? Sok a meló, vagy kezelhető? (mondjuk kezelni lehet a sokat is...)

Samu ma icipicit taknyosan, de jókedvűen ébredt. Ment oviba. Remélem, h nem lesz rosszabbul. Ma koncert van az oviban, jön egy zenekar, aki ovisoknak szokott játszani. Kata szerencsére jól van, szerintem a fogai meggondolták magukat és visszabújtak. Vagy nem tudom, de egyelőre semmi.

erpé

Erpé de kár ..azt hittem azért még 1-2 fotót sikerült készíteni és csak utána fáradt el a gép..a mi gépünk ha halódik az elem és kicsit áll még lő 1-2őt.
Miket szeretnél készíteni karácsonyra? sajna én nem vagyok ilyen ügyes..
tényleg ez lesz babácskáink első karácsonya..:) :)

kísérleteztem egy képpel :), feltöltöm :)

Kép

Betti
KépKép
queen-bee

Betti
de jó kép!
ja, még a te megnyugtatásodra akartam írni (meg akinek még csak forog a gyereke), hogy a kontrolon azt mondta a doki, miután kérdezte, hogy szépen fejlődik-e Máté és mi mondtuk, hogy kicsit későn kezdett el kúszni, hogy a kötelező anatómiai mozgások csak a forgás és a járás. az összes többi annyira más minden gyereknél, hogy csak ez a kettő a fontos. fél éves korig forgás, és másfél éves korig járás! :wink:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Csibb köszi!!!Csak annyi mindent mondanak, hogy ha kimarad egy fejlődési fázis, az később diszlexiához vezethet stb..de megnyugtattál :)

Betti
KépKép
queen-bee

Queen-bee: Ne aggódj! Sokan csak 1 évesen kezdenek mászni! Még nagyon ráértek ám! Fog ő mindent csinálni!
Kép nagyon tuti! :)

Erpé: Karácsonyi ajándék dömpinget én sem szeretem. Meg az ajándékdömpinget általában. Nekiláttam rendet csinálni a játszószobában, nagy átrendezéssel és 7 darab olyan játékot találtam, ami ki sem lett csomagolva az elmúlt évben!!! :shock: :shock: :shock: Kisebb kreatív készletek, meg egyéb kisebb játékok, amiket szülinapokon gyűjtenek be....
Szerintem nagyon gáz ez a rengeteg játék....

Na, elvittem ma Zsófit oltásra. Most kaptak papírt, hogy 2 oltás között legalább 1 hétnek el kell telnie. :evil: Most vihetem megint egy hét múlva... :roll:

Katka

katka22

Csibb, Szonja sem ül még, de ebben az ülésben háttal van, és teljesen döntve. Kb. olyan pózban van így, mint a régi hordozóban. CSak az már szűkös volt neki, főleg pufi dzsekiben.
Örülök, h meggyógyultatok!

Betti, a mászásnál van így, ha kimarad, akkor lehet tanulási zavar....de ez sem biztos, csak így mutatták ki. Mert a mászásnál van kéz-láb koordináció stb stb....De mondom, ha nem is mászik, még nem biztos, h "disz"es lesz. :wink:

Nemlajos, akkor jóóóó volt a tali! Látod, milyen jó, h elmentél!!! Mindenki ott volt??? Ofőnek leesett az álla??? Egyébként én is így voltam vhogy az ofőmmel....gimiban 2.-ban megbuktam matekból, így kerültem az ő osztályába. (bnőm már elsőben lebukott, így megint együtt jártunk) ÉS végig úgy kezelt minket, mint a "bukottakat". Aztán érettségi talin, büszkén meséltem, h 2 diplomát is szereztem. 8) :D

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Tud valaki jó téliapós vagy karácsonyi mesét? Tegnap vettünk Gergőnek egy télapós mesét. Hát csajok teljesen ki vagyok akadva!! Hát az minden csak nem télapós mese!!!! Megbeszéltük, hogy ezt ne nézze tovább. Megigértem, hogy veszünk másikat. Érdekelne, hogy milyet érdemes venni. Előre is köszi.

banokla

Betti, asszem te kérdezted a kéretlen tanácsokkal mit csinálunk???? Hát én megpróbálom elereszteni, de nagyon fel tudom magam húzni rajtuk...van, h vissza is szólok, h majd én tudom, mit csinálok..... :oops: :)

Karácsonyt már én is nagyon várom..alig várom adventet, h dekorálhassam a lakást. :)

Banokla, mi a mese címe??? Nem ám megvesszük mi is...

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Banokla dvdre gondolsz? Kornél nagyon szereti a plüssmaci kalandjai-t azt hiszem ez a címe. Arról szól, hogy egy plüssmacinak fordítva varrták rá a száját, ezért "selejt" , és senki nem veszi meg karácsonyra, bekerül egy kis "használt dolgok" boltba ahol aztán pár karácsonnyal később rájön, hogy megtalálta az "otthonát". Nem télapós a sztori, de végig "karácsonyos" hangulata van.
Tényleg mi a címe annak a mesének?

Betti
KépKép
queen-bee

Tehuti: Mikulás kalandjai címe a DVD-nek. A leírás szerint nagyon aranyos, vicces mese. Hát nekem egyáltalán nem tetszik.

Himlő: nekem volt mindkettő gyerekkoromba.

Lilla: tényleg himlő?

Karácsony: már én is várom. Én is szeretem dekorálni a lakást. Megoszthatjátok a dekorötleteiteket. :wink: :roll:

Erpé: engem is érdekel, milyen ajándékokat csinálsz.

Gergőből kiindulva a játékai felével sem játszik. Neki az ajándék egyet jelent a játékkal.

banokla

Hát én annyira nem vagyok kreatív, úgyhogy annyit szoktam, h ahova lehet gömböket, meg angyalokat lógatok fel. Meg a polcokra karácsonyos házikót, meg hóembert stb. teszek. Az ablakokat befújom hóspray-vel. Meg most vettünk világítós díszeket az ablakokba. Szonja tudja nézegetni. :)

Gabi
Kép

Kép
tehuti

:)

Kép

Plüssmaci kalandjai (DVD)
rajzfilm
Közelednek az ünnepek, a Mikulás már gyűjti a zsákjába az ajándékokat. A puhaszőrű, barna plüssmackók is izgatottan várják az áruház polcán új gazdáikat. Csak egyetlen kismackó marad árván, neki ugyanis egy véletlen folytán ferdén varrták fel a száját a játékgyárban, így egy kicsit fancsalira sikeredett a pofácskája. Mivel az áruházi sokadalomban senkinek sem kell, elviszik Winkle úr boltjába, a többi "kacat" közé. Winkle úr ugyanis használt, vagy hibás árukkal kereskedik. A mi Fakó mackónk itt végre barátokra lel, a Madár, Jancsibohóc és Loreley, a Szépség személyében. Ám ő még mindíg az igazi gazdára és az igazi otthonra vágyik..

Mese - Plüssmaci és barátai - The Tangerine Bear ( 2000) hang: Magyar Stereo, kép: 4:3 (1.33:1), extrák: Magyar nyelvű zenék közvetlen elérése, képgaléri, rendező: Bert Ring
További információk

Betti
KépKép
queen-bee

Sziasztok!

Voltam dokinál, nagyon csúnya megfázás, már mindenemre ráterjedt, köl antibio, DE! valszeg penicilin érzékeny vok és nem tudott a doki olyat mondani, ami nem penicilines és lehet szopi alatt szedni, nagyon nagy a dilemma, amit felírt és kiváltottam, kifejezetten tiltják szopi alatt. Enni nem eszik mást, a tápit meg nem kaphat, mert tejfehérje allergiás. Hát bakker, nem tom mi lesz,. de már ő is tüsszög, tiszta takony :evil: :evil: :evil:

Adryn: szupi képek. Van még? én sem untam.

Nl: tök jó, h újra itt és hogy ilyen jó volt a buli és a pasik is jól elvoltak. Volt vmi említésre méltó story?

Gyöngyi: na hogy érezte magát a kiscsaj?

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

papillon, jaj :?

Lányok, köszi a drukkokat! :)
csibb, Te kérdezted, hát... azt hiszem, a legkövérebbek között voltam, úgy látszik, ez egy ilyen gilisztás osztály :D
A legsoványabb 45kg volt, mellette ültem, de simán leevett (pedig ha felsorolnám, mi mindent pusztítottam! :roll: 8) )

Az ofőm... sikerült elérnie, hogy egyetlen szót sem szólt hozzám, még akkor sem, mikor hármasban baktattunk át a gimiből az étterembe! :shock: Igaz, én sem erőltettem.

No, szaladok tovább, ma már be szeretném fejezni a puffot... :oops:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Húú,pörögtök ám :shock: :shock: Nem győzöm olvasni,amit írtatok :lol: :lol:

Banokla
Írtam privit,de ide is leírom,hátha mást is érdekel a mese címe:Polár Expressz,fantasztikus mese,csak ajánlani tudom mindenkinek.
Hú,és micsoda vacsit rendezett neked a férjed,de aranyos.

"Okos"(kodó) járókelők és "jó"akarok :roll: :roll: Hajaj,tudnék mesélni,mennyi "szuper" tanácsot kaptunk :lol: :lol: :lol:
Már elengedem a fülem mellett és mosolygok magamban egy jót :D :D

Nemlajos
Gondoltam rád szombaton,hogy vajon hogy érzed magad.
Az viszont tök jó,hogy a fiúk ilyen szuperul boldogulnak kettesben is :wink:

GB
Tök jó ez a kép,olyan nagyon fiatal vagy :shock:

Csibb
Szuper,hogy Fanni meggyógyult,biztos várta már az ovit.Szeret járni,úgy emlékszem.

Mi ma voltunk 18 hós oltáson,Noa 10140g,Száva 10480g és mindkettő 80cm.És megint új védőnénink van,ő már a 4.,de úgy tűnik,mind közül a legnormálisabb,végre.
2-2 szurit kaptak,de hősként viselkedtek,doktor néni meg is dícsérte őket
:D

Azt hiszem mi is beadatjuk magunknak apával a sima és az új influenza elleni szurit :roll: Bár még mindig nem tudom,hogy mi lenne a helyes :roll:
Vendég

hú Papillon nem könnyű, tényleg nem volt olyan gyógyszer amit esetleg szedhetnél? :shock: És mit mondott a doki arra, hogy szoptatsz? :?: vagy Rád bízza a döntést és így tied a felelősség?
Gyógyuljatok hamar!!!!!

Betti
KépKép
queen-bee

Papillon
Hű,ez így tényleg nem könnyű.Viszont ha nem szeded be a gyógyszert,akkor akár szövődmények is felléphetnek,illetve tovább fertőzöd Lizit,nem?Mit fogsz csinálni?Nincs fagyóban tejcsid?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?