A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

judyka egyetértek.és normálisan enni mivel nagyon keveset bírok nincs hely a gyomromnak ja és aludni

Kép
Kép
anitaaa03

Csillag, elküldöm azt a linket, amit Pumi küldött nekem.
Én ahhoz még annyit olvastam valahol, hogy nagyon azért nem szabad nyújtani, a lényeg, hogy jól be legyen kenve, meg kicsit lazítva, hogy növekedjen a rugalmassága.

briell

Hú .Én sem készítem a férjem. az a jó hogy mi már az elején megosztottunk egymással mindenféle pinkódot, jelszót és egyebet , de akkor sem feltétlen azért hogy mi lesz ha bármi történik, egyszerűen nyíltságból.
Gondoljunk inkább arra hogy minden rendben fog menni.
Vendég

csillag te még tarsd is bent a 37. hétig :wink:

Kép
Kép
anitaaa03

Köszi! :wink:
csillag25

Gio, te iszod már a málnalevelet?
Tudja valaki, hogy mennyit kell forrázni, mennyi ideig egy csészéhez, (kb. 2dl)?
Vendég

Sziasztok.
Délelőtt vérvételen voltam, holnap NST-re megyek, de csak a jövő héten tudok menni a dokimhoz, mert a héten szabin van.
Remélem addig kibírom én is. Ma valaki azt mondta nekem, hogy már mintha lejjebb lenne a hasam.

manocskak

Még nem iszom és elfelejtettem mit mondott a védőnő :shock: Totál zombi lettem ami a memóriámat illeti. vmi teáskanálnyi rémlik
Vendég

manócskák az én hasam a legelejétől lent van :oops:
de már nálad sem lenne gond ha kibújna.érdekes is hogy még mindenki egyben van nem sietnek ezek a babanetes bébik :D

Kép
Kép
anitaaa03

Anita, az eszemmel tudom én is, de úgy be vagyok már sózva. :oops: Ma is úgy éreztem már közel a nagy nap (perc), de valószínű csak azért mert kivételesen jót pihentem éjszaka és el tudtam volna képzelni, hogy így "fitten" kipihenten kell indulni. :) Amikor nyűgös az éjszaka, akkor inkább csak az édes tehertől való szabadulás hajt, most viszont más.
csillag25

Én hiába vagyok nyílt a férjemmel, ha rövid az agya! :lol:
Nekem két bankszámlám van, egyiket ő használja mióta nem dolgozom, arra jön a lóvé, azt költi és élvezi. :D A másik a teszveszes eladásaimból befolyt pénz, erről szoktam a neten vásárolni, ez az én saját költőpénzem. Na ezt adtam most ki neki, de remélem hamar elfelejti az adatait. :wink:
Gyerekorvos? Á, azt sem tudja hogy hívják, a házat már megtalálja, ez is valami! :P
A fiunk 2,5 évesen még pelust hordott, egyszer elvitte úgy horgászni, hogy én nem mentem velük. A pelust fordítva adta rá, azt sem tudta hol az eleje. :lol: De ez az én hibám, mert a baba gondozását, ellátását sosem adom ki a kezemből senkinek sem, még neki sem. Ő pedig nem az a modern apa, aki ezen kibukna, inkább élvezi, hogy neki csak játszani kell velük. Nekünk ez vált be.
Így gondolhatjátok nem kevés "tudományt" kellett átadnom. :oops:

Judy, úgy tudom egy teáskanálnyit kell leforrázni és 10 percig lefedve állni hagyni, majd leszűrni. Azok a szűrős kancsók nagyon jók, amiben műanyag kivehető szűrő van.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

csillag én sajna egy éjjel se pihenem ki magam azért remélem lessz elég erőm a nagy napon

Kép
Kép
anitaaa03

Na ez nálam is nagy ritkaságnak számít, nem is tudom mikor aludtam ilyen jót ezelőtt. Reméljük az adrenalin majd felturbóz minket, akármilyen éjszakák lesznek is mögöttünk. :wink:
csillag25

Hú, póki, az nem semmi. Én szándékozom úgy csinálni, hogy azért Apa is tudjon 1-2 dolgot, pelenkázni, az a minimum, de szerencsére ő is így gondolja. :lol: Eddig. :lol:

Egyébként köszi a teás infót, akkor úgy csinálom.
Vendég

Nekem (lekopogom) eddig jók az éjszakáim. Ma már azon is kiakadtam, hogy kétszer kellett kimennem pisilni. Úgyhogy azért is aludtam ma 10-ig.

Nálunk teljes munkamegosztás lesz gyerekellátás terén is, de mi minden másban is így működünk. Arra tudatosan akarok törekedni, hogy ne legyen nagyon csak "hozzám kötve" a gyerek. Pláne, hogy legyen esélyem néha nekem is pihenni kicsit :wink:

briell

Pihenni, meg egy kicsit nőnek is lenni.
Vendég

Nálunk is teljes a munkamegosztás a gyerek terén,besegít a házimunkában is,de sok dolog van,amit meg kellett beszélnünk.Pl.mosógép mely programját használom,ami gyors,költséghatékony és még tistára is mos.
Aztán ott vannak a tel.számok.Dokim,szülésznőm,gyerekorvos,mert akármi lehet(nem pl.velem,hanem a telómmal....)
Meg hát,Dénes melyik ruhája hol van(itthoni,elmenős)Dénesnek ha belázasodik,milyen,mennyi gyógyszert.Ha kruppos köhögése lenne,mit tegyen.Stb.Rendkívül jól alkalmazkodó ember,de én sokkal gyakorlatiasabb vagyok,jobb a lélekjelenlétem is.Pl.egyszer D félrenyelt egy kiflisarkot.Ő nagyon beparázott és csak kiabálta,h mi legyen,meg a hátát próbálta vagdalni,míg én kikaptam az etetőszékből és fejjel lefelé himbáltam,amíg ki nem köpte.Utána bevallotta,h fogalma nem volt,mit tegyen.

O'hara,Anita :shock: de fura tényleg,talán már csak napok vannak hátra,nem hetek!!!!Csak ne én kezdjek,lécciiii!!!!

Kép Kép
meli1118

Anita,az Ákos nálunk is benn volt,csak nem túl jó a vez,nevünkhöz.

Kép Kép
meli1118

briell 2x? :shock: én minden órába pisilni járok.
nálunk is munka megosztás van gyerekügyben soha nem volt probléma egy peluscsere vagy etetés.az esti altatás pl. a páromé volt.én úgy vagyok vele hogy nem csak az én fiam.meg André is igényli hogy az apja is "törődjön" vele.

Kép
Kép
anitaaa03

meli: Próbálj meg nem gondolni a szülésre, jó?!! Lassan beprogramozod magad, hogy megint előbb jöjjön a baba. Tudom, hogy nehéz, de inkább azzal kösd le a gondolataidat, hogy az elkövetkező 5 hétben mi mindent fogsz csinálni.

Tudom, mázlim van a pisiléssel :oops:

briell

Reggel 7 óta bent voltam a cégnél...Most értem haza, totál lefáradtam, nézek ki a fejemből mint egy zombi. Hihetetlen sok sztorit meghallgattam és jó sok bókot bezsebeltem, hogy gyakorlatilag semmit nem híztam. haha :D Ezek szerint terhesség előtt is dundus voltam??? :-) :-) De amúgy tök jólesett.

Még akartam írni, hogy Pumi, tök jó lehetett az az álom!! És ne szabadkozz az optimizmus miatt, hisz ez csodálatos hozzáállás, adottság vagy nemtudommi. MIndenesetre jól áll és szerintem minket is feldob!

Meli, sztem se akarj korábban szülniii!! A végén itt mindannyian egyszerre szülünk és majd nem tudjuk követni az eseményeket :D

Hát én ma nem vagyok szülős hangulatban és a hasam is totál fent van - azér kicsit sztem lejjebb kell mennie szülés előtt.
Vendég

Épp az a csaj mesélte, akitől a babakocsit vettem, hogy neki szülés napján sem ment lejjebb a hasa. Úgyhogy ez sem egyértelmű jel.

briell

Ó, hát nálunk sem az van, hogy ne törődne velük, mert mikor hazajön a munkából eszik és egész este csak velük foglalkozik. Ha egy évesnél kisebb gyerek van a házban, akkor munka után megfőzi a másnapi kajánkat is miközben vacsizik.
De én sosem engedném, hogy ő pelusozza, fürdesse, éjjel felkeljen hozzá, míg pici. Nem tudom miért, egyszerűen nekem ez nem fárasztó, nem teher és imádom csinálni. Ő meg legyen fitt másnapra, hiszen dolgoznia kell és nem hibázhat a fáradtságtól. Én napközben úgyis tudok pihenni ha a kicsi alszik, attól meg még nő marad valaki, hogy nem a férfi pelenkáz. :D A nőiességben úgyis az a lényeg, hogy ne legyek topis, lehasznált, igénytelen, nem törődöm és nálam ez sosem volt így, mert napközben mindig eleget pihentem, még ha éjjel fél óránként keltem, akkor is. Nagyon kevés alvással beérem.
A házimunkamegosztás nálunk annyi, hogy ő főz, mosogat, tálal, tehát nekem nem kell a kajával foglalkoznom. A mosás, takarítás marad rám.
Igazából mi elég konzervatív család vagyunk, főleg én, úgy gondolom a férfi dolga a család fenntartása és ehhez nekem mint feleségnek biztosítanom kell a megfelelő hátteret (tiszta ruha, kipihent férj :wink: ), a nőé pedig a háztartás. Egyedül a főzés és az akörüli teendő tevődött át a férjemre.
Miután oviba megy a gyerek, utána már megint egyenértékűek vagyunk, egyformán bevállaljuk a pénzkeresés és a házimunka terheit. Nálunk így működik és jól működik.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Igen, Briell...Hugomnak sem ment lejjebb csak félcentit kb...Úgyhogy vagy hosszú a gyerek vagy hosszú utat kell megtennie szüléskor :)
Vendég

Szép estét mindenkinek!

Póki: hát a dokinál szült kismamák egyike mondta, hogy ő is negatív tenyésztés ellenére kapott szüléskor antibiotikumot - én úgy tudom, csak egyet adnak az AEK-ben. De legutóbb mikor a dokival beszéltem, ő azt mondta, hogy én kapok, de a babákat csak megfigyelik, és ők nem kapnak majd. SŐT tenyésztést se csinálnak náluk. Írtam pár sort a Streptos fórumra is, és ott egy Doki - aki valsz az is -válaszolgatott. Azt mondta, ha PIC-re kerülnek a babák, márpedig ikreket szokás pár napra berakni, akkor bizonyára jól megfigyelik őket, és nem lesz gond! Meg azt is, hogy azért három hónapos korukig figyelni kell a babákat és bármi kis furcsaság esetén rohanni orvoshoz! Hát nem épp kecsegtető! Próbálom én is kiharcolni a tenyésztést - még ha fizetni is kell érte!

Meli: bármi is lesz, az úgy lesz a legjobb, és ne izgulj. Remélem minden jól alakul majd!

Sprite: remélem jó lett a dogád!!!

Dorka: ezért jó idejében összekészíteni a csomagot, mert így legalább agyalhatsz azon, hogy mi hiányzik még! Én is folyton ezen agyalok!!!

Csillag: azt hittem azt írod, hogy beindult a szülés... :wink: Egyébként ma nekem is rendetlenkedik a pocakom. Sokat keményedik és fáradt is vagyok. A fiúk se olyan mozgékonyak mint máskor! És én is nagyon be vagyok most sózva!!! :?

Gabicika: én is sokat forgolódok éjjel... azért már nehéz ez az édes teher :) Folyton zsibbadok, és muszáj emiatt forognom, no meg legalább 2 pisi és még a csajok se hagynak mindig aludni... De már egész megszoktam!

O'hara: ez igazán izgalmas :) már csak két hét! Ezek a kismamás megérzések valahogy be szoktak jönni... Ha hiszed, ha nem, én is minden szülés alkalmával figyelmeztetem a férjemet pár dologra, ha esetleg történik velem valami :roll: Pedig tudom, hogy minden rendben lesz, de pl tegnap pont láttam az Apja lánya c. filmet...

Gio: az Olívia nekem is tetszik :)

Kata
labkat

kata ne nézz ilyen filmeket én amikor azt láttam aztmondtam hogy nem kell több gyerek de aztán kiment a fejemből.
ma egyébként nekem sem túl jó a hasam az előbb is fáj le is feküdtem és a szomorú az hogy egy gyors mákostésztán kívül semmit sem csináltam ma :oops:

Kép
Kép
anitaaa03

Kata, melyik hozzászólásra hitted azt? :)
Pihizz amennyit csak tudsz, Te duplán megérdemled. :wink:
csillag25

Nekem is fenn van még a hasam és azt mondják,többedik szülésnél nem is megy le látványosan.Nem tudom,majd meglássuk.Gergő ma igen aktív,nbem tudom,milyen az aktuális front ma,de tegnap pl.alig mozgolódott,erre ma.....
Nyugi,azért én nem vagyok ám az a parázós ember...csak a tapasztalataim miatt bennem vana tüske.Ha be is indulna a szülés,sem lenne már gond,egyedül Dénes hiányát viselném nehezen.De valami miatt úgy érzem,van még időnk....

Megyek,vacsora időm van....megeszem vastag,40g szénhidrátos vacsimat :?
Annyira megértelek,Lemon,amikor azt írtad,h ha megszülsz megeszel egy egész csokitortát.Na,ha tudnád,fejben milyen listát írtam apának a behozandó kajákról szülés után :lol: :lol: :lol: mazsolás kalács,fügelekvár,mekis sajtburger,kínai szezámos-mézes csirke :lol: :lol: :lol: hmmmmm

Kép Kép
meli1118

meli mekis kaja én is megkívántam.nekem ma kevesebbet mozog babóca

Kép
Kép
anitaaa03

huuuuu.. lányok.. leszakad a derekam.. :( már vagy egy órája vasalok.. :(
Vendég

Mekis kaja.. hmm.. énis,énis,énis.. :):):)
Vendég

Ezt nem kéne, mindjárt telefonálok férjemnek, hozzon valamit a mekiből :lol: :roll:

Hétvégén kipróbáltam az ülve vasalást. Sajna sokkal kevésbé az sem fárasztó... :?

briell

Pókica, én is hasonlóan gondolkodok. A férjem segít, ha kérem (azért magától nem áll neki minden nap főzni majd szerintem, de ha kérem, akkor igen). Amíg dolgoztam, megkértem, hogy mosson, teregessen ki, vásároljon be...., de a szülés után nem áll szándékomban az éjszaka közepén felrázni, hogy most tegye ő tisztába Zétit, hiszen ő dolgozni fog másnap, pihenje ki magát. Ha ő ledolgozza az x órát, és még itthon is befognám, és sajnáltatnám magam, tuti könnyebben előfordulna, hogy nyűgnek tekint bennünket, és több szabadságra vágyna. Persze lehet, hogy nem így lenne, csak én vagyok túl elővigyázatos, mert szeretném, ha a férjem a szülés után is ugyanannyira szeretne itthon lenni, nem a haverokkal, mint eddig, és ugyanúgy látná bennem a nőt, és a feleségét, mint eddig, ne csak a gyereke anyját, aki csak nyavalyog, mert egész nap otthon van. Épp ezért nem fogom ráerőltetni a feladatmegosztást, csak olyan szinten, ha én megbetegszek, vagy a következő babával kórházba kerülnék,akkor el tudja látni Zétit, ne nézzen bután, ha pelust kell pl. cserélni. Azért sok olyanról hallani, hogy anyuka alig várja haza a férjét, elárasztja azzal, aznap hányszor kakilt, pisilt a gyerek, és most akkor apukáé a baba, ő ezt csinál meg azt, mert elege van.... és apuka kezd kiakadni, hogy másról már nem szól az élet, és tesz egy kitérőt a haverok felé, ahol pihenhet végre kicsit.

A listán olyanok szerepelnek nálam még, hogy elmegy a háziorvoshoz a táppénzes papírokért, beviszi a munkahelyemre, leadja a tgyás-hoz a papírokat is, kiváltja a recepteket, elmegy a MÁK-ba családit, anyaságit igényelni..... Amolyan menetrend, hasonlóan gondolkodva, mint Póki, előfordulhat, hogy nem jöhet látogatni, bedögli a telcsi.... (szóval nem arra készülök, hogy a szülőágyon meghalok) tudja miket kell tennie. A nődokim számát már rég elmentette, a többi is végülis hasonló elővigyázatosság. A gyerekorvos nevét nem tudja (még én sem, mindig elfelejtem) felírtam elérhetőségekkel együtt, mert őt is és a védőnőt is hívni kell a szülés után.

Vannak még keményedéseim, de óránként, másfélóránként már csak. Kíváncsi vagyok mennyire közeli szülést jósoltak ezek a mai jóslók.

Meli, elhiszem, hogy aggódsz, egy rosszabb tapasztalat után az emberek többsége igyekszik azt újra elkerülni, és parázik, be ne következzen. De ha úgy érzed van még időd, ahogy Kata is írta, bizti vár még Gergő pár hetet, ne félj!
Vendég

Én ezzel úgy vagyok, hogy ha nagyon ki leszek készülve, akkor igenis meg fogom kérni, hogy éjszaka ő keljen fel. Mondjuk fogalmam sincs, hogy fogom, fogjuk bírni, de előfordulhat, hogy neki kell jobban itthon is besegíteni. Persze egész biztos vagyok abban is, hogy majd semmiből nem akar kimaradni :D Nyilván nem fogom felébreszteni, hogy nézze, hogyan szoptatok éjszaka :lol: De én azt gondolom, hozzá kell szoknia, hogy igen, most már erről fog szólni az élet. :wink: Én sem tudok lelépni a haverokhoz pihenni...
Annyira személy meg helyzet függő ez is, hogy néha hülyeségnek is érzem, hogy ilyenekről írogatok, mert fogalmam sincs, milyen lesz az életünk gyerekkel. :oops: De azt hiszem akkor adnám be a válópert, ha elkezdene nyűgnek érezni bennünket. (azt hiszem, lemon fogalmazott hasonlóan a hétvégi témában) Az is igaz, hogy könnyen beszélek, mert tudom, hogy mindebben teljes egyetértésben számíthatok a férjemre.

A hozzászólásokból úgy jön le, hogy azért mindenki egész jól megtalálta a hozzáillő párját! :wink: :D

briell

Anita: a mákos tészta nekem simán okoz hasgörcsöket! :roll:

Csillag: hú, amikor elkezdted írni, hogy milyen jót aludtál az éjjel. Olyan jó volt a rávezetés, hogy azt hittem esemény közeleg!!! :oops: :)

Nyam-nyam, én most megennék egy karamell öntetes mekis fagyit :oops: :lol:

No csajok, az én férjem nem igen teszi tisztába a csajokat! Igazán akkor kezdte, amikor megszületett Johi, és épp nem tudtam Verát intézni. Most is néha besegít, és gondolom az ikreknél is be fog, mert muszáj lesz neki, de én sem keltettem fel soha éjjel. Már csak azért se, mert ő egy olyan felkeltem és nem tudja hol van típus. Szóval inkább én csinálok mindent! Régen sokat mosogatott - szinte csak ő - de már van mosogatógép, így az is az én feladatom. A fürdetést mostanság már megosztjuk, mert a lányok már nagy kádban fürdenek. Öltöztetni is segít, vagy van hogy főz magának kaját, ha én épp nem tudtam valamiért. Van hogy felporszívózik, és kb ennyi. Nem is várom el tőle. Bár néha morgok, ha rendetlen, mert a ruháit minden székbe képes ledobálni!!! :shock: De amúgy nagyon rendes pasi, nagyon jó apuka, sokat hancúrozik a lányokkal :) A bevásárlást is szívesen intézi, bár az igazság az, hogy sose olyan jól csinálja a dolgokat, mint ahogy azt én elvárnám, ezért is inkább én csinálom!
Másrészt ha nagyon kell, akkor itt van anyukám, aki azért jobban tudja, mit hogy szokás, mert ő nevelte belém a precízséget!

Tényleg Dorka: AEK-be kell most akkor új Házassági anyakönyvi kivonat vagy sem???

Kata
labkat

Én is úgy látom, hogy mindenki hozzáillő párt talált magának. Bár gáz lenne, ha nem így lenne, és úgy jönnének a babák. :wink:
Vendég

Hú, vásárlás. Nem is tudom mikor vásároltam én utoljára. :oops: Mivel ő főz, minden nap ő vásárol. Vagy most míg nincs meg a baba és nekem kell főzni, akkor megveszi ami kell és reggel munka előtt felteszi, de ha egyszerű kaja, rám hagyja.
Tényleg, igazán jó kis csapat gyűlt össze párostul. :lol:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Sziasztok!
Sajnos nagyon régen voltam, de most ilyen korán lefeküdt gyerkőc, így gyorsan klaviatúrát ragadtam. Időnként még arra sem igen van időm, hogy minden lapot átolvassak, mert szerencsére nagyon szorgos topikolók vagytok :) Igazából jó olvasni titeket, mert egy csomó dolgot eszembe juttatok- hiába szültem tavaly ilyenkor, szinte minden kiesett a szita agyamból, annyira elsőszülöttem fejlődésének hatása alatt állok. Remélem másdoszülöttemnek s tudok majd ennyi figyelmet szentelni. :oops:
No, és ami velem történik várndósságom kapcsán:
-előtej: ha minden igaz, még nem írta senki, így leírom, hogy ilyen is van: nekem a hónom alatt jelentek meg csomók, mind a két oldalon. Az első babánál is így volt, és szoptatás közben-után el is múltak, de emlékszem, hogy anno nagyon megijesztett. Most már természetesnek vettem, bár először megint képes voltam rácsodálkozni: jé, hát megint?!
-táska: jó hogy írtátok, mert még hozzá sem fogtam. Igaz, tavaly túlhordtam 10 napot a babut, de azért jó lenne nem meglepődni. Pedig én is progamozott császárra készülök. :shock:
-táppénz: tavaly nekem a szülésig (hangsúlyozom, a termnust követő 10.napig) táppénz volt+ a kórházban töltött napokra is- de erre az időszakra a kórház papírja alapján kaptam táppénzt. De persze ez tavaly volt...
Folyt.

macianyu

Nálunk meg pont fordítva, most állt le a főzéssel. Mondjuk nem baj, mert én meg nagyon főzőcskézős sütögetős hangulatban vagyok. De azért remélem, visszaszokik hamar a konyhába :D

briell

Briell, :D Nem mondta miért állt le vele? Péntek óta én már a konyhába sem szívesen teszem be a lábam, annyira elkezdett fájni a derekam. A fiammal sem a földön játszom, hanem az ágyban, hátha segít. Csak mondjuk kirakózni elég vicces ágyban fekve. A leckét sem ülve nézem már meg, lassan bebábozódom az ágyba. :D

Macianyu, tényleg rég voltál! Jó hogy jöttél. :D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Azért állt le, mert minden este vacsorával várom :D És hétvégére is mindig kitalálok valamit, amit én akarok megcsinálni. Neki meg adom a pasis feladatokat, amiket én nem bírok megcsinálni. Sajnos lassan már egyre több ilyen lesz.
Nekem is amint kicsit többet állok, előjön a becsípődés vagy mi a fene a derekamban. :( Viszont egyre több mindent tudok a konyhában is ülve megcsinálni :lol: Tegnap is nekiálltam este máglyarakásnak életemben először. Annyira vágytam rá, és úgy be voltam indulva, hogy nem törődtem a fájdalommal :)

briell

A háziorvos nekem is azt mondta, hogy amint kórházba kerülök, őket fel kell hívni, mert addig adják ők a táppénzt. Onnantól kezdve a kórház adja, de a lényeg, hogy a szülésig jár. Szóval ez nem változott Macianyu. Bár, annyiféle eljárást írtak már le a többiek, hogy talán ez is orvosfüggő, bár nem értem miért?

Lányok, nekteg minden ctg alkalmával van méhnyakvizsgálat? Mióta ctg-re járok (két alkalom), azóta hüvelyvizsgálat nincs. Vagyis semmilyen vizsgálat nincs, csak a vérnyomásmérés. Csak azért érdekel, mert mindig írjátok, hogy méhszáj zárt....
Vendég

Háziorvos nekem ugyanígy mondta.

Dokim azt mondta, hogy nem akar minden ctg-nél megvizsgálni (csütörtökön megyek először), hanem majd csak a 38. hét környékén.

briell

Mit tesz a kívánósság, mi Briell? :D Olyan ételeknek is nekiállunk, amit eddig elkerültünk.

Nekem az éjszakáim borzasztóak, nem értem miért. Ekkor alig bírok felkelni, úgy hasogat egy ponton a derekam, a férjem húz, vagy tol fel. Megfordulni rémálom, mert közben elkezd az alhasam hasogatni. Persze csak oldalt bírok aludni, de a megfordulás hiánya miatt egy idő után fáj a csípőm, zsibbad a karom, néha fájdogál a hasam. És persze 1-2 óránként irány a wc. Nappal meg semmi, most is olyan jót aludtam. Csak nappal meg nem szeretek aludni, nagyon ritkán fordul elő, így tiszta kóma vagyok. Szóval átérzem ezeket a derékfájós problémákat.

Szegény férjemet felhívtam, hogy hozzon haza folsavat, és mondta, hogy amint látja, hogy én hívom, mindig megijed, hogy a szülés miatt hívom. Nagyon aggódik, hogy egyedül vagyok, és nincs jó kedve, hogy ma is 9-ig dolgoznia kell. Úgy imádom, jobban aggódik mint én!
Vendég

-alvás: elsőszülöttem gondoskodik róla, hogy ez ne okozzon gondot. Pláne, hogy éjszaka még mindig felriad- ez külön jó, mert akkor megyek egyból pisilni is. :D Mindekinek egy éves korkülönbséget ajánlok a gyerkőcök között- most :lol:
-apa feladatai: nálunk az vált be, hogy úgy gondolkodunk: apa a munakhelyén dolgozik, anya itthon a gyerkőccel. Nem tekintjük egyszerűbbnek a gyerek ellátását más munkánál- elég volt egyszer kétszer apára bízni a gyereket, és ezt ő is könnyen belátta. Míg volt tejem, éjszakára volt, hogy fejtem le, és éjfélig ő etette, míg én aludtam már 8tól. Esetleg hétvégén egész éjjel. Takarítani is az takarít, aki épp nem gyerekezik; a főzésből pedig szerencsére nem csinál gondot- ha nem főzök, akkor ott a félkész étel, vagy a telefonkönyv... És bevallom, én gyakran nem voltam az elején tipp-topp kismama, viszont megvolt a szeretet és az odafigyelés... talán bizonyíték rá a hamar megfogant második baba. :wink: Egyébként én beszámolok a gyerek eseményeiről (kakilt, mit evett, mit csinált) a munkából hazatérő kedvesnek, ha nem teszem, ő kérdez rá (hiszen ő is elmeséli ,vele mi történt). Mert nem nekem született a gyerek, hanem kettőnknek- legalábbis a mi olvasatunkban. De ez tényleg párkapcsolat függő- vannak, akiknek más jön be- de hát ezért is mentünk feleségül ahhoz, akihez :P . Csak leírtam, hogy ilyen is van.
folyt.

macianyu

Értem már, Kata. :)
Csíkokkal kapcsolatban: nekem is rendesen előjött hiába kentem a pocim, így csatlakozom a megállapításhoz, hogy egyénfüggő. Mondjuk nekem nagyon vékony a bőröm, rendesen átlátszanak az erek pl. a karomon, a férjem szokta is mondani, hogy lehetne anatómiát tanítani rajtam. Vért is szinte bárhonnan lehetne venni. :oops:
A szerencsém, hogy annyira nem viszket a hasam. Szegény Kata, bele sem merek gondolni Neked milyen vékony és piros lehet a hasin a bőr, de a lényeg, hogy a fiúk szépen növekednek bent. :wink:

Férj általi főzés: nálunk még el sem kezdődött. :oops:
csillag25

Akkor jó Briell. Eddig sem aggódtam, mert nagyon körültekintő a dokim, szóval ha nem vizsgál, nyilván oka van, és nem a hanyagság az. Csak furcsáltam, hogy szinte mindenki minden vizsgálat alkalmával írja, hogy nézték neki.

Ha minden igaz holnap végre megkapjuk a pelenkázónkat. És ezzel bezáróan már minden megvan egész a steril gézlapokig bezáróan. Jó lenne, ha még bepakolhatnám a babacucokkat, és megvárná Zéti, hogy a sterilizálásokat is el tudjam végezni.

Tényleg, amit sterilizáltok, azt utána hogy tároljátok (cumi, cumisüveg, mellszívó....)? Sok értelme szerintem nincs sterilizálni, ha utána meg simán csak beteszem a fiókba nem?
Vendég

Sziasztok!

Macianyu üdv!Kár,hogy csak ritkán jársz erre!

Csajok azt akarom kérdezni tőletek,mert valaki írta,hogy a gyógynövényboltban vásárolt valami olyan vaskészítményt ami jól szívódik,és nem lesz az embernek tőle szorulása,mi volt az???!!!
Nos marhára érdekelne mi az,mert nekem a Maltofer szorulást okoz ezért csak hébe-hóba szedtem....ennek az eredménye nagyon rossz vérkép lett!Most vettem valami Nővér nevü készítményt....ez jó?Valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
segítsen aki írta!

köszike!
Vendég

Macianyu: ebben egyetértek, én is el fogom mesélni mi történt velünk. Ha én meghallgatom őt, ő is hallgasson meg engem és tényleg közös a gyerek. Persze az időzítésre és előadásmódra figyelni kell. 8)
csillag25

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?