Jó reggelt!
húúú de mocsok idő van!

Akkora köd van, h simán fel lehet ülni a tetejére
Cumi: nálunk az a helyzet, hogy mind a négy gyerkőc igény szerinti szopis volt, Luca ugye még most is az

4 gyerkőcből egyik sem cumizott, Vicánál próbálkoztam kb 20 féle cumival, nem kellett neki egyik sem. Gergőnél nem próbálkoztam

Atinál kb 1 hónapig volt cumi, csak arra az időre, amíg fürdetés volt, mert végig üvöltötte, így cumival viszont szépen csendben volt, igaz, vadul ment a cumizás

Lucának is vettünk cumit, szép aventeset, magasról tojt rá. Ati viszont ujjszopis, szerintem Luca is jó eséllyel lesz az, mert az öklét csócsálja rendesen
Nem is tudom, nem mondanám magam cumi ellenesnek, mert kvázi oly mindegy, hogy mivel nyugtatja magát a csemete, cumival, vagy ujjszopival, vagy kedvenc plüssel, vagy önringatással, mert szüksége van rá és kész. Ezek ilyen-olyan anyapótlók, biztonságot adnak, s megnyugvást. Nekem azzal van gondom, ha az ember, miután ahogy Astrid is írta, már nem cuki a gyerkőc cumival, vagy ujjszopival, akkor kvázi Istenként dönt arról, hogy na, akkor mától nincs cumi. Nem bírom a tekintélyelvűséget....
Andi, szegénykém, részvétem!!! ötletem sincsen, hogy mi lehet a megoldás az éjszakai nemalvásra.... de drukkolok, h mielőbb rendeződjenek a dolgok!
Piciibo, de jó, hogy tudtok jönni a Sotéra!

Eszembe jutott az is, hogy keresni kellene alapítványt, ami tud nektek segíteni az elérhető kezelések anyagi finanszírozásában, mint pl őssejt kezelés Kínában. Vagy az USA-ban már van műpupilla... Ne álljatok meg a határoknál! Ákos olyan drága azzal a megamedvével

:)
Dorka cumis kép fantasztikus!

:)
Erika, Andival egyetértek, az általános iskola választásban még nem tud a gyerek reálisan dönteni, de azt persze figyelembe kell venni, hogy a szülő által preferált iskola tetszik e neki.
Madar, köszi a ludaskása meghatározását

a konyakos hami receptjét is megoszthatod velem
Bocs, most csak ennyire futotta a memóriámból....
Nálunk pörögnek a napok, Atesz igyekszik minél többet tanulni, jobbára csak ez jár a fejében, így aztán rám is több meló jut, jobbára leülni csak etetéskor és este tudok. Néha olyan faszkivanos fílingem van, de szerencsére ez csak egy egy pillanatra borítja el az agyam...
Gergővel rendeződni látszik a helyzet, beszéltem tanítónénivel a múlt héten /lehet h már írtam/, bár nem gondolja szorongónak a gyereket, de teljesen normálisan áll hozzá a dolgokhoz. Ami gond, h kissé éretlen a gyerek, most van elsős szinten szerintem, simán elkezd játszani az órán az első padban

hiányos a felszerelése stb. Ami azért is érdekes, mert ezt úgy csináltuk, h Gergő bepakolt, majd Évi ellenőrizte, majd még én is megnéztem. aztán hogy hogy nem, az este folyamán kerültek bele játékok, meg kisebb átrendezések történtek. Most már úgy csináljuk, hogy reggel van a táska ellenőrzés, s miután megnéztem táska jön ki a nappaliba, szem elé. Így aztán a reggelünk egy programmal bővült, nem mintha annyira unatkoztam volna.... Szóval az van, hogy a jegyei javulni látszanak, az elmúlt héten sorban hozta a 4es 5ösöket, de ha úgy tartja kedve akkor cseszik az egészre, s pl matek dogánál hasraütéses módszerrel végez a feladatokkal.... Vannak még húzásai, pl nem látja meg a házifeladatokat, váltig állítja, hogy nincsen, aztán csodálkozik, hogy jééé mégis.... persze akkor már vérig van sértve, h tanulnia kell, s ezáltal még azt sem tudja kiszámolni, hogy mennyi 70 + 15, mert felhúzza magát és dacoskodik..... Ehhhhhhh..... azért remélem hamarabb benő a feje lágya, mint ahogy én azt gondolom, mert meg fogok őszülni...
Vicám meg személyes sértésnek veszi, ha azt mondom neki, hogy üljön le olvasni a kötelezőjét.... eccerűen nem értem, pedig én imádok olvasni, s több könyvet látott a kezemben a gyerek, mint pl dvd lemezt, vagy mittomén mit, tehát nem abban nőtt fel, h a könyvek porfogónak valók....
Ati szépen alszik a srácokkal a szobában, nincs semmi gond hála az égnek... teljesen olyan már mint egy 4 éves gyerek, buborékot fúj, kis legóból épít...
Luca kicsit náthás lett, éljen ez a csoffadt idő, eljött az orrszívás ideje is, hát nem szereti.... egyébként teljesen jól van, szépen játszik már a kutyájával, ütögeti és bűvöli ezerrel

nekem már magyaráz, másnak annyira még nem. nem fordul oldalra, nem fog, s még nem csodálkozott rá a kezére

Éjszakákat stabilan átalussza, ennek örülök, mint a csuda. Igaz, hogy délután 5-től este 11ig teljes műszakban nyomjuk, csak én vagyok jó neki, s kisebb megszakításokat leszámítva szinte csak kézben.
Továbbra is csinálom a fogyót, de nem görcsölök, hála az égnek már csak 80,6 vagyok, most a stagnálás részére értem a 90 naposnak, de a kerületem mintha továbbra is csökkenne. A fari amit a múlt héten vettünk és pont jó volt, most már lötyög...
na, most jól beszámoltam, megyek tenni a dolgom. Szerencsére ebéd már van.
utálom a ködöt