A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Tabati!
Én a hosszú pántot két helyen is megkötöm, így nekem stabilabbnak tűnik. Egyszer megkötöm a Petra hátán, aztán hátraviszem és megkötöm az én derekamon.

Kép

Nem tudom, hogy mennyire látszik a képen, de Petrus derekánál meg van csomózva, és aztán hátul is. És most már, hogy "nagyok" nyugodtan, bele lehet őket rázni (8 hetesen még nem rázogattam én sem :wink: )

Kép
katy76

Fel kell keltenem szegény Petrát, mert megyünk csípőszűrésre. Ilyenkor úgy sajnálom szegénykémet, utálom felébreszteni. :( :(

Kép
katy76

Katy!

Köszi, majd kipróbálom így is. Én keresztezni szoktam a hátán és a lába alatt viszem el a pántot a hátamra. Most, hogy már belerázom (amúgy imádja, nagyokat rötyög :lol: ) szorosra sikrül így is, és jól tart. :wink:

Sillia!

köszi! :D Jó a tabló, ki hiányzik még?

Kép
Kép
tabati

tabati

még JÓÓÓ sokan hiányoznak!!! :(
Vendég

Körözzük őket!! :wink: :?

Lilisgabi!

Még tegnap kihagytam a kérdést, hogy az összenövéseket, csak egy esetleges következő császármetszésnél veszik észre, vagy ultrahanggal, miegyébbel látható? Esetleg van valami cikk erről? Engem érdekelne. Mitől van ez, és hogyan lehet kivédeni, ki lehet e. Nekem azt mondta egy császáros ismerősöm még szülés előtt, hogy ha nekem is ez lsz, akkor arra figyeljek, hogy a műtét után ne összegörnyedve, hanem kiegyenesedve járjak, így kerülhetők el az összenövések. Nade, ez vajon tényleg így van? Mert én próbáltam így járkálni, de amikor a belső sebek gyógyultak, akkor iszonyú csípő érzés volt belül, ha kiegyenesedve jártam, amin csak az segített, ha megálltam és összegörnyedtem, vagy leültem. Nem vagyok egy kényes típus, de ilyenkor képtelen voltam tovább kiegyenesedve menni.... :?

a nőgyógyász szedte szét neked az összenövéseket? :shock: Ők ilyesmit is tudnak? :oops: :lol: Azt hittem ezt sebészek csinálják... :oops:

Tudom, hogy ez általános jelenség császármetszés után, mégis annyira rémisztően hangzik nekem, hogy belül összenőnek a szerveim... :shock: :oops: :shock:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok! :)

Okosság: http://www.babazo.hu/bebi/20091108-kisgyerekek-friss-levego-szabadban-telen.html

tabati!

Már miért lenne általános? :shock: :shock: :?: :?: Egyenesen járni meg a mihamarabbi gyógyulás miatt kell.

Kép
Kép
200907?

Vízórásoknak :!: http://vizoras.hu/jogi-hatter.html

"...A mellékvízmérők hitelességi ideje 6 év, ezért azokat a hitelesítés évétől számított hatodik évben cserélni, vagy újrahitelesíteni kell.

A 38/1995. (IV.5.) számú kormányrendelet értelmében az ingatlanon belüli mellékvízmérő jellemzően a fogyasztó tulajdonát képezi, ezért annak hitelesítéséről, cseréjéről a tulajdonos saját költségén köteles gondoskodni. Tapasztalataink szerint azonban ügyfeleink erről gyakran megfeledkeznek. ..."

Kép
Kép
200907?

Ez pedig bojlereséknek :!: :

http://www.villanybojlerjavitas.hu/bojler-tippek.html

Hasznos tippek bojler használathoz
1.Ha a villany bojler elromlott, nem fűt, esetleg csepeg, érdemes szerelővel megnézetni mielött újat venne mert általában ezek a hibák javíthatóak, és a szerelés ára csak töredéke egy új bojler készüléknek.
2.Ne használja vízmelegítőjét maximális(80) celsius fokon. Ilyenkor vízkövesedik a leggyorsabban, az áramfogyasztás pedig sokszorosára nőhet. A legideálissabb a 60 fok ez már elég forró ahhoz hogy hideg vizzel lehessen keverni.
3.A vízkő képződés sajnos így sem védhető ki teljes mértékben, ezért 2-2.5 évente mindenféleképpen ajánlott (garanciás bojler esetében kötelező) a karbantartás, illetve a vízkőtelenítés.
4.Semmi sem tart örökké, ez igaz a villanybojlerekre is. Ha eljön a pillanat hogy nem lehet vagy nem gazdaságos a javítás akkor új készülék után kell nézni.

Kép
Kép
200907?

Ezt meg már hetek óta akarom írni :? :? . Patikában 820.-Ft.-ért láttam.

http://www.egeszsegbolt.hu/340-csecsemo-es-gyermekkor/1503-homeopatia-gyerekeknek.html

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Teljesen off, de hirtelen most nem tudok kit megkérdezni:
Ismeri vki ezt a növényt? Mi a neve? Mérgező?

Egy barnuló levele belelógott a teknőcök terráriumába, azok egy jó darabot befaltak belőle :roll: Most izgulok, lesz- e bajuk? :roll: Kép

Kép

Kép
agi125r

Jóvannnaaa :roll: !!! Úgy írták: " A fiatalon szülő nők (30 év alatt)....." Ez rövidítettem én le, így félreérthetővé vált, bocsi :oops: . Nyilván egy 30 éves nő még bőven fiatal, de arra nem mondjuk, hogy "fiatalon/korán szült" :roll: . Én amúgy már-már extrém kategória vagyok :shock: . Pár hónapja az egyik kismama újságban volt egy cikk az "extrém" korban szülőkről, értsd: 23 alatt, 40 fölött :shock: :lol: :lol: :lol: .

Bond!

Ne haragudj, hogy kiabáltam veled :( ! Bár egy kézifék behúzása tényleg nem vmi nagy meló :roll: :twisted: :lol: :lol: :lol: . Meg is vagyok lepődve, hogy nem Boo veszekedett veled, ő a hirtelen haragúbb, én nem vagyok veszekedős.... :lol: :lol: . Én ilyen esetekben inkább "kedvesen kioktatós" vagyok, mint vmi elemis tanitónéni, tudod, ilyen "jajtekisbuta,eztúúúgykell" :lol: . ez is baromi idegesítő tud ám lenni :oops: :lol: .

folyt...

KépKép

KépKép
kicsidodi

kicsidodi! :)

Mivel te vezettél és így te voltál az, aki nem húzta be a kéziféket ÉN voltam az leb@szott téged és nem kicsit. :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol:

agi125r! :)

Majd sillis memondja a tutit. :wink: Valami fikusz féle, asszem. :roll: :roll: :roll: (Vagy nem. :roll: :oops: :oops: :lol: :lol: )

Kép
Kép
200907?

Bond!

Ma Bond-félesajtkrémes tészta volt a vacsi :wink: . Csak kicsit továbbfejlesztettem:
4 szelet bacon, 1 fej foghagyma, 1/2 sajtkrém, egy kis pohár tejföl, icipici víz, bors, petrezselyem és szarvacskatészta. Még forrón a tetejére trappista sajt és nyammmmi :D . Ez úgy két kisebb adag, vagy másfél nagyobb :lol: .

Jaaaa, akkor ezt jól félreolvastam :oops: . Akkor meg ne kijabájjá' velem :evil: . Mindig behúzom a kéziféket, sőt sebességbe is hagyom a kocsit, mert úgy a tuti. szóval engem csak ne csesztessél :evil:
:lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ági!
Sajnos ez mérgező. Diffenbachia a neve, én pont azért utálom, itthon nincs is.
Ezt találtam többek között:
http://www.vital.hu/themes/sick/child2.htm

(Ha rákeresel, egy csomó cikk van róla)

Voltunk csípőszűrésen, minden a legnagyobb rendben, teljesen meg volt elégedve az ortopéd orvos. :wink:

Kép
katy76

Bond!
Nekünk pont idén jár le mindkét vízóra. Már mikor beköltöztünk láttam, de úgy voltam vele, hogy húzom, amíg csak lehet. Eddig lehetett, már csak fel kell hívnom az embert, aki kicseréli.

Kép
katy76

Lilisgabi: tündériek ezek a lányok. Egész más Lotti arca ülve, mint fekve.
Tökhintója nem Hamupipőkének volt?
Frizudról kép?

Lidike: de régen hallottunk rólad!
Jöhetnél gyakrabban is!
A srácok nagyon édik.

Boo: főzési molekula :lol:
Fasírozottat általában én is sütőbe teszem, kigombócozva, szintén sütőpapírra. Kevesebb olajat is vesz be, meg nem kell ott állni mellette.

Dodi: apának gratula. :)
És az elhatározáshoz is. :wink:

Kispiskóta: remélem, Bende már jobban van.

Agi: fogalmam sincs, milyen növény, pedig nekem is volt ilyen.
De úgy emlékszem, nem mérgező!
Én is Silliában bízom, ő a növényszakértő. :D

Kedden megvolt a népitánc, számítógépemet összerakták. Hang azóta sincs, úgyhogy majd szólok az ismerősömnek, aki szokta buherálni a gépet, mert ott helyben azt mondták, nem lát vele gondot.

Tegnap meg vittem vissza Pulmonológiára a Nócit.
Doki kikérdezett, és arra a megállapításra jutottunk, hogy használ a gyógyszer, szedje tovább.
Viszont elmondtam a dokinak, hogy kb 3 hete nem alszik el a Nóci fél 11 előtt. Előtte sem volt jó alvó, de ez már sok. Lényeg: a SingulAir mellékhatása lehet, úgyhogy most áttértünk a reggeli bevételre. (Eddig az orvos javaslatára este szedtük, mert alapesetben nyugtató hatása van.)
És javasolta, hogy vigyem el nevelési tanácsadóba, mivel szerinte hyperaktív a gyerek.
Én is tudom, hogy rengeteget mozog, és ez nagyon fárasztó is (nekünk, nem a gyereknek), de kicsit túlzásnak gondolom a megállapítását. Mindenesetre rákérdezek az óvodában, hogy ők mit gondolnak.

Kép
Kép]
hendegabi

Katy: köszi,valóban az! :( Mérgező, jól sejtettem, csak abban bízom, hogy ez már a barnuló levele volt, talán abban már nincs annyi cucc. Meg aztán még élnek a kis kavicsok, úgyhogy reménykedem :) Tenni nem lehet semmit, ahogy olvastam, folyadékot kell itatni velük, de azt ők megoldják maguknak, én nem tömhetem beléjük a vizet :roll:
Csípőszűrés: :lol:

Hendegabi: köszi, szerencsére Katy emlékezett :D El kéne gondolkodnom, hogy ha majd Kata elkezd mászkálni a lakásban, meg ugye mindent megkóstolni, akkor hova tegyem?? :shock:
Nócinak jó, hogy használ a gyogyi :lol: :lol:
De miért lenne hiperaktív? :shock:

Kép
agi125r

Kb. két hét múlva akartam elmenni fogorvoshoz 2 fogammal. De lehet, hogy nem 2 lesz? Egyre több(et vélek?) érzékeny(nek). Most mi van? :roll: :roll: :roll: :roll: :? :(

Kép
Kép
200907?

Bond: menj holnap! :!:

Kép
agi125r

Mondjuk annyira még nem gáz, de nem is akarom addig húzni, amíg az lesz. :roll: :wink:
Egyelőre csak érzem, de muszáj lesz megcsináltatni. :roll: Amúgy már próbáltam bejelentkezni a fogdokimhoz. De akármilyen jó, törött kézzel még ő sem tud dolgozni. :? :( Csak múlt hét pénteken műtötték. Már elmúlt 60, így nem hiszem, hogy tovább fog tudni vinni. De hátha be tud protezsálni egy jó kezű kollegájához. :roll: :roll: :roll: Így várok egy kicsit, még belefér.

Kép
Kép
200907?

Az előbb feláltam egy székre, hogy Nócimnak a felső polcról ragtapaszt vegyek le, és az egyik léc, ami az ülőrészt tartotta, eltörött. Már félig leszállóban voltam. Persze úgy estem, hogy a jobb mellem csaptam be a háttámlába (ami megint kezdett begyulladni, tehát amúgy is fájt). :cry: :cry: :cry:
Meg a gyomromnál is megütöttem, de az nem lényeges, a háj felfogta.

Hála égnek nem lett nagyobb baj. Pillanatra még csillagokat is láttam.

Kép
Kép]
hendegabi

Ági!
Csótányokkal mi a helyzet?

Boo!
Hány napos bulit szerveztél? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Petra szobájában 25 fok van. Távfűtés van nálunk, természetesen nem szabályozható. Mindenhol el van zárva fűtőtest, csak a gyerekszobában és a nappaliban nem.
Egyszerűen nem tudok mit csinálni, pedig hideg párásító is van a szobában, és még így is 25 fok van. Most is tökre meg volt izzadva szegény Petra fejecskéje mire elaludt.
Egy rövid ujjú body + egy hosszú ujjú (nagyon vékony anyagú) hálózsák van rajta éjszaka és még csak nem is paplannal takarom be, hanem egy bélelt takaróval. :roll: :roll:

Kép
katy76

Jesszus Hendegabi! Vigyázz magadra!!!! (mondom én, aki a bárszékre szokott felállni, még nagy pocakkal is arra álltam, ha kellett valami a felső polcokról)

Kép
katy76

Bond!

Mostanában már én is érzem, hogy nagyon itt az ideje fogorvoshoz menni :roll: . Nem fáj egyik fogam se (még :? ), de a meglévő töméseim lassan 15 évesek ( :oops: ) és érzem, hogy kezdenek elválni. 7 éves korom óta nem volt rossz fogam, nem kéne most behozni. Eddig azért nem akartam elmenni, mert a maszek fogdokikra sajnáloma pénzt :oops: . De most apa elparancsolt, mert van itt Veresen egy nagyon-nagyon jó doki, aki ugyan bazi drága, de legközelebb min. 15 év múlva megyek megint... :lol: .

Hendegabi!

Szegénykém :( . Vigyázz magadra!!!!

Katy!

Botondnál 22 fok van, és ő egy vékony rugiban alszik, plusz be van takarva egy plüss anyagú meleg takaróval. Én azért szeretem jobban a takarót, mert azt le tudja rúgni, ha melege van. De sztem így pont jó neki, mert sosem izzadt,és nem is "hideg". Adj rá te is csak egy rugit,plusz a vékony takaró :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo :roll: ????

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!
Nanemá' hogy 15 évesek a töméseid!! Neked akkor még tejfogaid voltak! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Boo bulit szervez a barátnője 30. szülinapjára. Azért kérdeztem az előbb, hogy hány napig buliznak????

Kép
katy76

Attól félek, hogy csak egy rugiban/hálózsákban fázna. Tudom, hogy hülyeség, de télen rajtam is mindig van minden alatt trikó. Kis koromban muszáj volt hordani, mert Anyu így szoktatott minket, aminek az lett az eredménye, hogy a tesóm is és én is szeptembertől áprilisig minden alá veszünk trikót. Még a pizsama alá is veszek (a tesóm azért ennyire nem hülye).

Ezért gondolom, hogy body minden alá kell. De lehet, hogy holnap nem adok a hálózsák alá.

Jajj! és nem mondom a lényeget! Petra ma hasról hátra fordult!!! És ez már nem véletlen, az 2 hónapos korában volt! Láttam az egészet, addig-addig hintázott a hasán (felsőteste+ lábai az égben), míg egyszer csak átfordult. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Apa csak hallotta, ő nem látta. :(

Kép
katy76

Köszönöm a hiányolásokat :wink: , nem tűntem ám el, csak a hétvégi névnapozások miatt nem tudtam jönni, a hét elején meg visszaolvasási fázisban voltam. Törpikém most a héten eléggé hisztis, és sokat rág viszont minden délután alszik egy nagyobbat. Úgyhogy a fogára tippelek. Nem túl korai ez még? Vagy lehet, hogy csak egy ilyen időszaka van?

Ma mentünk Anyuval meg Törpivel sétálni, és amikor mentem lefelé a lépcsőn, az utolsó lépcsőfokon megcsúszott a lábam, és kiment a bokám. :evil: :evil: :cry: Még jó hogy seggre csücsültünk. Gondolhatjátok hogy megijedtem! Törpe a kezemben, én meg elesek. :shock: :shock: Hála ég csak annyi lett, hogy a bal lábam magam alá gyűrtem, ezen a lábamon ment ki a bokám, és seggre ültem. Törpinek semmi baja, sőt még ahogy lehuppantunk ki is röhögött, és ez a "csináljuk még egyszer" :lol: mosoly volt az arcán. Utána közvetlen még nem volt vészes, csak fájt a bokám, meg bicegtem. Anyu adott valami kígyómérges csodakenőcsöt, meg fáslit. Hatását még nem érzem, jelenleg alig bírok ráállni. Ha holnap nem tudok menni vezetni, akkor kicsi az esélye, hogy meglesz karácsonyig a jogsim! Úgyhogy drukkoljatok, hogy holnapra javuljon annyira, hogy legalább vezetni tudjak. Vagy jön valaki nyomkodni nekem a kuplungot??? :twisted: :twisted:

Na és akkor a hsz-ek péntektől:

Először is Lilisgabi Lottijának boldog 4.hós születésnapot!!!

Ancsurti!
A sz@r este abban nyílvánult meg, hogy Törpe este 10ig landalírozott, utána sokat nyöszizett, és csak úgy volt hajlandó aludni, ha foghatta az újjamat. Még szerencse, hogy a kiságy, és a mi ágyunk között van kb 20cm. Gondolhatod milyen kellemes volt úgy aludni, hogy közben a kezem bedugtam a kiságyba. :roll:
Másnap kicsit nyűgös volt.
Ma pl olyan jót pihiztünk együtt délután. fél1kor elaludt, utána fél3kor evett, evés közben visszaaludt, és 3/4 5kor kelt fel. Olllyan jót aludtunk!!

Boo!
Doboz szerint 4 hós. Ami a dobozon van, az a betöltött hót jelenti. Már 2. hete lesz, hogy a 170et eszi. De a 4 hót természetes nem napra pontosan kell érteni. Én 1 héttel előtte már a 170et adtam neki, mert a 140 kevés volt. Törpi is elvan 5-6 evéssel. Te melyik tápit használod?

Orsi!
kösziiiiii Törpe nevében is, és a magam nevében is!!

Bond!
Manó és Hugi nagyon aranyosak!!!

Ancsurti!
Hangi nagyon aranyos!!

Ági!
Neked is köszönöm!

Lilisgabi!!
Naná, hogy minden 13-a Boldogság!! Mondjuk nekem amúgy is, mert anyukám április 13-án született, nekem november 13án van a névnapom. :wink:

Norka!
Tied apa is DJ? Vagy csak bulizni volt? :wink:

Ruci: Mi sem vettünk csini rucit, de kaptunk egy csomó szettet. Egyébként mi abban nyomatjuk itthon, főleg, ha jönnek hozzánk. :wink:

Boo!
Ez tényleg jó hír. Én is dohányoztam régen, de amikor Apával összekerültem "leszoktam"(nem mint ha erős doháyos lettem volna), mert ő sem dohányzik. Mondjuk abszolút nem is hiányzott utána!! :wink: :wink:

Ikoka!
Zsombi nagyon éééédes!!! :wink:

Bond!
"És 6 hónapos gyereknek KÍVÁLÓ a hűthető rágoka: nagyon szeretik, mert tompítja a fogzásos fájdalmakat. Csak lehetőleg lapos legyen mert van vastagabb is, de azt még nem tudják úgy bekapani."
Enyém gyeröknek van ilyenje, a szárában csörgő izékkel, és a vastagabbik fajta. Nem habozik betúrni a szájába, olyan aranyos, amikor túrja befelé!!! :twisted: :P :P :P :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Hendegabi!
Nagyon aranyosak a gyerekek!! :wink:

Katy!
Nekem is volt monchichim, csak az unokahúgom lenyúlta tőlem anno. :evil: :evil:

Kispiskóta!
Nekünk nagyon klassz a babakocsink. Téliesíthető, és általában Törpinek egy kicsit még melege is van benne. Én úgy szoktam, hogy a háta alá rakok egy vékony plédet (gyerek méretű persze) overálba a gyerek, és rá egy vastag bunda szerű gyerek pokróc, plussz a babakocsinak a "téliesítő" zsákja. Ő valahogy mindíg direkt kidugja a kezeit a takaró alól, de még így sem hideg. Kesztyűt eddig még azértnem húztam rá, mert a Anyukám megígértette velem, hogy nem veszek kesztyűt, mert ő köti meg. Elvileg a napokban kész lesz!

Lilisgabi!
Szépek a csajok!!! :wink: :wink: :wink: :wink:
Úgy emlékeztem, hogy lilinek göndörebb volt a haja... :roll:
Ugyan olyan harisnyánk van, mint Lottinak az az egérkés, csak nekünk kék. :roll: :twisted:

Boo!
Legközelebb, ha fasírtot csinálsz, és túl lágy lett, akkor rakjál bele zsemlemorzsát, és voilá nem esik szét.
De az a legegyszerűbb, ha stefánia szeletet csinálsz... Annál legalább nincs pepecs a sütéssel, csak bevágod a sütőbe, aztán csókolom!! :wink: :wink: :wink: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Lidike!
Olyan édesek a fiúk!!! :oops: :oops: :oops: :wink: :wink:

Dodi!
Botinak milyen hosszú már megint a haja, hisz nem rég vágtátok!! Megzabálom olyan jóképű kis pasi!!! :wink: :wink:

Lilisgabi!
Nálunk Lili zenélő autónak hívja. :lol:
Apa meg mindíg énekel rá "Szólj a-nyád-nak hoz-zon sört!" Én meg válaszolok "Szólj a-pád-nak hoz-zon pénzt!" :twisted: :twisted:

Dodi!
Legalább elmondhatjuk magunkról, hogy extrémek vagyunk!! Egyébként mit írt a cikk? És a Te interjúddal mi a helyzet?
A továbbfejlesztett sajtkrémes tésztádnak segítek a nevében: Carbonara!!! Ha Apán múlna minden héten kéne csinálnom!

És most megint utálhattok, hogy egy fél oldalt elfoglal a hsz-em!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
szisz89

Most hogy Katy írta az átfordulást jutott eszembe, hogy elfelejtettem dicsekedni.
Törpike nem csak hisztizik ám, hanem vannak nagyon is jó dolgai, mint pl. Tegnap előtt 2x egymás után átfordult. Apa játszott vele, egyszer csak átfordult. Apa visszagörgette, erre megint. :lol: :lol: :lol:
Ma meg délután leraktam aludni, és amikor felkelt 180 fokkal el volt fordulva :lol: :lol: :lol: :lol:
ÉÉÉÉs már dumaládának is mondhatom! Kb péntek óta be nem áll a szája, kivéve amikor hisztizik, és alszik. Folyamatosan magyaráz. Meg sokszor közben kuncog amikor játszunk vele! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja és még valami a tablók nagyon szuperek,de képet egyenlőre nem tudok rakni. Mert a laptop bemondta az unalmast, a "nagy" gépen nincsenek csak régi képek. A fényképező meg murphi, hogy anyóséknál maradt. Telefonom meg nem kompatibilis a géppel (telepítő CDvel sem :evil: )

Ti mentek mikulásozni??? Mi a Spar-os mikulásünnepségre megyünk. Ha addig nem lesz jobb.

Na most már tényleg elég belőlem.
Pusziii :wink:

Kép
szisz89

Katy!

Átfordulás :D ! Nyugi, mostantól egyre gyakrabb lesz, szóval apa is hamarosan látni fogja :wink: . Botond is csinálja pár hete, és már meg se marad hason, mert sose szerette igazán, és ahogy hasra teszem, visszafordul a hátára. Ezzel szórakozunk mindig :lol: . Amúgy épp az előbb halottam, hogy Botond felsírt (sose szokott ilyenkor), bementem és félig háton csápolt, mint egy kis büdösbogár :lol: . Mindig hason alszik, de a kiságyban még sose fordult meg, most sem sikerült teljesen, mert nem volt elég a hely, de a lényeg, hogy álmában megfordult :shock: .

Szisz!

Tényleg gyorsan nő Bobó haja, de azért ennyire nem, az még hajvágás előtti kép,de pont aznap reggeli :lol: . Ez volt ilyen méretben :roll: :lol: .
Carbonara :shock: . Én még sose csináltam, mert apa nem nagy tésztás, szóval tényleg azt hittem, hogy az én fejlesztésem. de ez ám a művészet: bevált dolgokat újra feltalálni :lol: .
Forgás: :D ! Botond is olyan időnként, mint egy propeller :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok! 8)

Kicsit elcsúsztam az olvasással, azaz nem kicsit, nagyon (felületesen azért sikerült az imént), de időm sem igazán van. :roll: Dorki extra nyűgös a foga miatt....anyósomnak folyamatban vannak a vizsgálatai valószínűleg még ebben a hónapban megműtik.

Olvastam, hogy sillia tablót, norka táblázatot készít, szerintem is szuper ötlet, és nagyon-nagyon édesek a babócák! :wink: Dodi, annyira kis helyes Botond, nagyon szép kisfiú, és ez az új séró nagyon jóó :lol: :lol:

Dorka adatai
Született: 06.27.
Születési súly/hossz: 3600gr, 52cm
1. hó: 4510gr, 54cm
2. hó: 5920 gr, 62cm
3. hó: 7070gr, 63,5cm
4. hó: 7610gr, 67cm
5.hó:jövőhét kedden. jelenleg 8100gr :lol: :lol:

kép:
Kép

f.nikici

Nem piros ám a lányom szeme, szóval korrigáltam :lol: :lol:

Kép

f.nikici

Sziasztok!

Megjöttem,előző oldalt olvastam csak,onnan Tabatinak:Összenövésekkel nem egészen vagyok tisztában,állítólag hajlam.Vagy lesz neked,vagy nem.Na ezzel meg nem segítettem. :? Nem tudom mitől függ.Meg lehet-e előzni.Nekem sok volt.És az orvosom sebészként végzett a SOTE-n,majd később tanulta ki a szül-nőgyógy-ot.Ezért választottam!Így nagyon nyugodt voltam,hogy tudtam ezt róla,mert naqgy esély volt a 2. császárra.És lelkiismeretes volt,mert tudja,hogy még 2 babát szeretnénk.Így megcsinálta szépen.Egyet nyugodtan vállalhatok,de csak 1 évvel szülés után eshetek teherbe.És majd annál a műtétnél meglátja,hogy vállajuk-e a 4.-et. :roll:

olvasok tovább :D
Vendég

HGabi:Persze,hogy Hamupipőkének volt,van,lesz... :oops: hacsak át nem írom :lol:

Szisz:nekem anyukám,apukám 13-ai :D persze a Lottin kívül :D
Remélem tudsz menni vezetni?A férjem oktató,idén motosokat oktatott csak,a héten fejezte be.Majd tavasztól lehet újra menni.Tudom milyen izgi vezetni tanulni,én imádtam,és én meg szülinapomra készültem el vele.A 22.-re.Hallod Dodi? :lol: Én is voltam annyi!!!!!!! :evil: :lol: :lol: :lol:

Tényleg más a picúr arca fekve,de ő a nap 90 %-ában fekszik.Mitöbb,alszik.Már-már aggódom. :roll: Holnap jön a védőnő,mert mi még nem fordulunk át,nem nyomja ki magát,ha hason fekszik.Viszont 2 és fél hósan már dumált,előbb,mint a nővére,pedig ő is f@ssa a szót egész nap.Mi lesz akkor a minikémmel?Lehet ennél is többet dumálni?

F.nikici:Dorkili nagyon szép kislány, :D sajnálom a fogzás miatt. :(

Holnap du. megyünk teniszezni.Már kiváncsian várom.

sziasztok
Vendég

képzeljétek még mindig fent vagyok,netezek :shock: ,de már megyek aludni :D nektek Jó reggelt!
mosható pelust keresztem,és találtam is,kitanulmámyoztam :roll:
Vendég

kora reggel az ágyban, még félálomban...

Lóci a mellemen nyammog

Apa a hátam mögött felkönyökölve néz minket majd egyszercsak ijedten így szól:

Jajj fiam mit csinász?? Nem szabad úgy húúzni! El ne rontsd nekem...

:lol: :lol: :lol:
Vendég

[quote]d írta:e a meglévő töméseim lassan 15 évesek

Dodi szerintem eleve tömött fogakat növesztett :roll:
Vendég

Katy: képzeld, tegnap hajnalban elkaptam! :shock: :twisted: pont olyan helyen volt, ahonnan csak egy menekülési útvonal volt, úgyhogy megszívta :twisted: Egy konyharuhával kilapítottam. Szóltam apának, nézze meg, mi ez? Szerinte csótány. Beletettem egy papírtörlőbe, azt egy alufóliába, a széleit lenyomkodtam- el ne fusson :lol: Tegnap jött hozzánk a kolleganőm, aki az utódom is egyben a cégnél. Ő most mondott fel / :( /, és állatkereskedést nyitnak. Mutatom neki, azt mondja hogy ez az egyetlen csótányfajta,ami tud mászni az üvegen, valószínűleg a nyitott ablakon jött be. Úgyhogy reménykedem, hogy nincs több. Ma éjjel is úgy mentem fejni, hogy a konyhába érve hirtelen kapcsoltam villanyt, és azonnal járt a szemem ezerfelé, ohgy van- e mozgás? Nem volt :lol: Úgyhogy ha a hétvégén sem látok, akkor egyelőre nem hívok csótányírtót :D
Októberben költöztünk, azóta már hívtam szerelőt: fűtéshez mert egyik radiátor nem ment, wc tartályhoz mert folyatott, tűzhelyhez mert szerintem szar /talán a jövő héten cserélik/, azon kívül a konyhában pár napja csatornaszag terjengett, ma reggel jöttek és megcsinálták - nem volt dugulás pedig. Most egy kicsit pihentetem a hibabejelentést, mert biztos elegük van belőlem :lol: :lol:

Hgabi: Óvatosan! :lol: A cicire meg főleg vigyázni- de persze én is azzal megyek neki mindennek :roll: Ja meg én is egy összecsukhatós székre állok a konyhában, ha kell valami a felső polcról... :roll:

Dodi: mikortól tekinthetünk sztárnak? :D :D Azaz mikor kell enyémapát újságoshoz küldeni? :lol: Ugyanis le vagyok tiltva a vásárlásról: apa be van oltva, mi meg nem, így nem megyünk tömegbe :roll: Sétálni persze azért megyünk, de az utcán ugye nem tolonganak a népek :lol: :lol:

Szisz: elesés :roll: :( Szólj az oktatódnak hogy automata váltós kocsival oktasson, ahhoz elég egy láb is :lol: :lol:

Sillia: apa beszólása :lol: :lol:

Kép
agi125r

agi

láttam már megválaszolták a növényes kérdésed. olyan spenótom nekem is van, jóóó nagy, szerencsére Lóci által még sokáig elérhetetlen helyen..
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm csajok Benedek nevében a jókívánságokat hogy hamar gyógyuljon meg!
Tegnap voltunk dokibácsinál,most már rendben lesz,ma még kell gyógyszer!
Végül is nem lett tüdőgyuszi,"csak" hörghurut,és középfülgyulladás!
De ez is épp elég volt!
Most már kezd visszatérni a jó kisfiam,őszíntén szólva jól "elrontottam",de hát muszáj volt fogni!
Ma már megyünk ki sétálni,itt hétágra süt a nap!

Én is szeretnék bekerülni Benedek adataival a táblázatba,majd délután hozom az adatokat!

Képeket viszont hoztam!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
20140328174041

Sillia: nekünk is nagy, úgyhogy a földön lakik. Rakjam állványra? De akkor meg a plafonig ér :( Vagy vágjam le a tetejét? Végülis, akkor kell majd valamit csinálni, ha Kata kúszik- mászik, elindul a lakásban :lol:
Most egyelőre ott tartunk, hogy mindkét oldalra hátról hasra fordul :D Úgyhogy holnap még nem fog menni :lol: :lol:
Megyek, megnézem a falumat travianban :lol:

Kép
agi125r

Sziasztok!

Most egy olyan egy órás ordítás után vagyunk, hogy még most is a hatása alatt vagyok. :roll: :lol: Szegénykémet úúúúgy sajnálom, már fogalmam sincs, hogy mi fájhat Neki...

lilisgabi: jó sokat alszik a kislányod, Te meg jó későn, vagy korán?! :lol: :lol: feküdtél le..Nekem Dorki már 7 körül ébresztőt fúj :lol: :lol:

sillia: apa :lol: :lol:

agi: a csótányból szerintem kizárt, hogy csak egy lenne, tv-ben szokott lenni róluk film. Nálunk is vannak, és már azt hittük nincsenek és mégis. :twisted: :twisted: Pedig ez egy tök új társasház, csak alattunk van egy iroda, ahol 3 éve(!) nem volt takarítva kb., és gondolom amiatt szaporodnak el...egy időre kiírtjuk őket, és ismét jönnek. Vegyél spray-t, plusz a csótánycsapdákat. tedd le fürdőszoba közelébe, hűtő köré, szemeteskuka-konyha környékére. Tegyél le 4-8 csapdát, és ha az reggelre nem fog semmit, akkor tuti, hogy nincsen. :wink: Én már undorodom tőlük!! Pont ma beszéltük apával, hogy ha nem történik semmi változás, a lakók hozzáállásával, akkor kihívjuk az ÁNTSZ-t, és majdcsak tesznek valamit. Ugyanis nem hajlandóak belemenni a csótányirtásba, és ha csak mi csináltatjuk az ugye nem ér semmit, szóval nincs más tervünk....

moncsy: nagyon édes Benedek!! :D Szegényke, akkor jól megszenvedtétek, de szerencse, hogy már jól van! :wink:

f.nikici

Ági!
Elég, ha Kata elkezd mászni, ami meg nincs már messze. Sajnos el kell kezdenetek gondolkozni a növényen. Lépcsőház? Nálunk művelődési házak pl. szívesen szoktak fogadni olyan növényt, ami kinőtte a lakást.

Csótány: én azért a helyetekben kérnék egy zselés irtást. Az annyi, hogy olyan helyekre, ahol a csótányok meg szoktak fordulni (vizes blokkok környékén), nyomnak egy-egy pöttyöt. Észre sem veszed takarítás közben, és nagyon sokáig hat.
És talán a szomszédokat is érdemes megkérdezni.
A csótányokat nagyon nehéz észrevenni, mert jellemzően sötétben motoszkálnak. És lehet, hogy a góc egy másik lakásban van, és hozzátok csak odatéved egy-egy példány.
Az ilyet jobb megelőzni hidd el! (én láttam olyan lakást, ahol már a falon mászkáltak fényes nappal. El kellett gázosítani a lakást, annyi volt. Valami iszonyat.)

Petrám ma reggel is fogta magát és átfordult a hátára. :D Apa persze megint nem látta, mert dolgozott, de felvettem videóra, így meg tudja ő is nézni. :D :D

Olyan ködös szar idő van. Szerintetek ebben a ködben ki lehet őket vinni? :roll: :roll: :roll: Mert azt mondják, hogy ködben, szélben ne sétáljunk velük.

Moncsy!
Örülök, hogy Benedek kezd rendbe jönni! Középfülgyulladás, azért az is elég kemény! Szegény, biztos fájt neki. :(

Kép
katy76

katy: itt is ködös idő volt/van, de gondolom Dorki ki fogja követelni, hogy kivigyem, mivel nagyon hisztis ma. :cry: Én is azonban pont így tanakodtam/om, mint Te, de ha nem bírok Vele, akkor muszáj lesz levinnem.
Petra pedig nagyon ügyes :wink:

f.nikici

Sziasztok!

Képzeljétek, most hívott anyu, hogy beidézték tanunak, egy otthonszüléses esethez, ahol későn került kórházba a baba, és egy naposan meghalt a klinikán :cry: . A klinika feljelentette a szülőket, mert egyértelműen mulasztás történt, bár a hiba inkább ott volt, hogy túlságosan elkötelezettek voltak annak az idióta "Veréb" Áginak :evil: . Szerintem a pernek sajtóvisszhangja is lesz, mert precedens értékű perről beszélünk.
Az anyuka a 42. betöltött hetet taposta, de orvoshoz nem mentek, mert ugye minek az (persze Veréb-javaslat volt ez is)?!?!?! :evil: Végülis beindult a szülés, de a magzatvíz tiszta meconiumos volt (belekakilt a baba), de ez a diplomájától megfosztott önjelölt istennő meglévő méhszájnál nyomatni kezdett ( :shock: szarvashiba), de persze nem ment előre a dolog, pár óra múlva elindultak a kórházba, de nem ám ott helyben (szfváron), hanem egész Pestig, mert onnan már ki van tiltva a "Veréb". Az Istvánba mentek, ahol azonnal császároztak, de a baba rengeteg meconiumot nyelt, és lélegzett be, így hiába küldték tovább, nem tudtak rajta segíteni :cry: :cry: :cry: . Mikor anyu megkérdezte a Veréb-et, hogy miért nem indultak azonnal,mikor látta, hogy kakis a víz, azt felelte, hogy hát ő azt hitte hogy a jódtól olyan színű a kesztyűje :shock: :shock: :evil: :evil: :evil: . Ezt a jódtól bármelyikünk meg tudná különböztetni, nemhogy egy gyakorlott orvos!!!!!
És a szülők is tudták, hogy ez már így nem jó, mégis kockára tették a gyerekük életét!!! Valaki magyarázza már meg nekem, mi olyan kib@szottul elviselhetetlen egy kórházi szülésben?!?!?! Persze otthon biztos sokkal meghittebb, de nekik meghalt a babájuk, mert anyuka nem szereti a kórház szagot!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil:
Mindjárt elrobban az agyam, olyan ideges vagyok :evil: :evil: :evil: ! És ez baromira nem egyedi eset, kb. kéthavonta van egy ilyen halál emiatt az idióta nő, meg a "hívei" miatt! Ez a baba is élhetne, ha egy héttel korábban megcsászározzák (ami az itthoni protokoll)! Totális önzőségnek tartom a szülők részéről ezt a viselkedést!!!! Ma már van arra lehetőség, hogy úgy szüljön kórházban, hogy csak egy dúla van bent vele (mint otthon), és csak akkor szól a dokinak, ha baj van! De neeeem..... Az eszem megáll, komolyan! Azért elbeszélgetnék én azzal a nővel, hogy mit gondol magáról? Akiket egészségesen világra segített, azok a babák nem neki köszönhetik az életüket, hiszen vlsz. bármelyik szülésznő, vagy dúla világra tud segíteni egy egészséges babát, normál szülésnél, akármelyik kórházban! De azok a babák, akik otthonszülés közben, vagy utána életüket vesztik, azok miatta haltak meg, hiszen kórházi kürölmények között ezek nagyon nagy rész simán megmenthető!!!!
Bocsánat, de így a legérzékletesebb:
Itthon szülésnél én vlsz. elvesztettem volna a fiamat, ha időben nem érünk kórházba, ahogy Katy, Tabati, vagy Bond is.... :( .
Veréb szerint azok a babák, akik meghalnak ilyen helyzetben, nem életképesek (Taygetosz-effektus), de megnézhetné a babáinkat...!!!!
Pffffff.......Csak találkoznék egyszer vele :twisted: !

Na, bocsánat, de nagyon felhúzott :evil: ....
Az éjszakánk jó sz@r volt, Botond óránként (!) kelt, ami azért már több a soknál. 8-kor keltem apát, hogy most már keljen fel a gyerekhez, mert elájulok, erre ő: ne mááár, olyan keveset aludtam :shock: ! Mivaaan?!?!?! :evil: Gyorsan felvilágosítottam az éjszaka történtekről, és szépen visszafeküdtem :twisted: . Nem tudom mi lehetett....
Bár a mensim óta minden éjszaka felkel 1-2* :? , szóval ma nákiállok a leszoktatásnak, mert ez mifelénk nem járja :twisted: :lol: .

Olvasok.....

KépKép

KépKép
kicsidodi

kicsidodi! :)

Igen, azon én már én is gondolkodtam hogy ha 200 évvel korábban szültem volna, akkor mi lett volna. :roll: :roll: :?: 12 órai vajúdással, burokrepesztéssel sehol nem tartani úgy, hogy még csak jele sem látszik további tágulásnak vagy a méhnyak felpuhulásának... Szerintem jobb estben 2 napi szenvedek és ki tudja, hogy él-e még a baba, amikor megszületik. Rossz esetben ott maradunk.

Kép
Kép
200907?

Ja! Most Sebestyén Balázs volt a kitüntetett, aki szerepelhetett az álmomban. (Egyébként nem is annyira nagy arc, mint ahogy gondolnánk :wink: )

Kép
Kép
200907?

Ja! Most Sebestyén Balázs volt a kitüntetett, aki szerepelhetett az álmomban. (Egyébként nem is annyira nagy arc, mint ahogy gondolnánk :wink: )

Kép
Kép
200907?

Nikici!

Köszönjük a bókot :D , meg mindenki másnak is :wink: ! Dorkának olyan szép szemei vannak, még pirosan is :lol: .

Lilsgabi!

:shock:
Gondolom most nem vagy fáradt :roll: ....

Sillia, Katy!

Elsőben elvittek minket fogorvoshoz a sulival. Egy iszonyat vén, lepukkant dokinéni volt az SZTK-ban, aki közölte, hogy a leghátsó tejfogaim kicsit el vannak szineződve, bár nem lyukasak, de ő betömi, hogy ne is legyen velük baj, úgyis kiesnek majd... Én a magam 7 évével nem vitatkoztam :? . Utólag kiderült, hogy elnézte, és azok már maradandó fogaim voltak, lyukak nélkül, de most már hatalmas tömésekkel :evil: :( :( :( . Sose tudjuk meg, hogy valaha kilyukadtak volna-e, mert sose volt rossz fogam azóta sem... Hát így vannak nekem 22 évesen 15 éves töméseim :? .

Szisz, Ági!

Nem tudom megjelenik-e valaha az újság :shock: . A csaj hetekkel ezelőtt ígérte a cikket jóváhagyásra, de azóta sehol semmi.... De igazatok van, most már rákérdezek, bár annyira nem izgat a dolog :lol: .Engem inkább a fotók érdekelnek :roll: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sillia, Norka!

Nagyon jó 5let volt a táblázat és a tabló és nagyon tuti lett! Igazán köszönjük!!!!!

Minden Baba nagyon-nagyon édes!!!!!

Adatok Árminról:

születés: 54 cm (szerintem a normál mérővel 51 cm volt) 3570g
1 hó : 52 cm 4290 g
2 hó: 55cm 6120 g
3 hó: 62 cm 7280g
4 hó: 66 cm 8070g
5 hó: 68 cm 8800g

És a kép Kép

Tickerplayground.com
breki76

Vissza: Várandósság