A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Sziasztok!!

Még mindig egyben vagyunk ! :( ! Nagyon jól érzi magát Mátém odabent! De szerencsére a vérzéses dolog elmúlt most már csak néha jön ilyen rozsaszínes nyák! Fájások most már kicsit több van de éjjel is óránkét v kétóránként ébredtem fel rá ami pár másodpercig tartott, de a ilyenkor a derekam nagyon- iszonyatosan fáj! Holnap visz be apukám reggel mert nem engednek vezetni, csak ő tud bevinni más dolgozik! Kíváncsi leszek mit fog mondani a doki!! Ja és anyosék stb szerint még nem úgy nézek ki mint a ki szülni készül se a fejemen nem látszik meg a pocakomon mert még nagyon fent van, de én sztem már azért ment le mert szerencsére elmúltak a gyomorégéses korszakok és csak csak ritkán fordul elő ! :lol:

Enikő pedig gondoltam rád, hogy lehet h ma már túl leszel a dolgon és megszületik Bátor, de látom mi még várhatunk egy picit:?Lehet ,hgoy együtt fogunk szülni?????

Reni , Fleur tök jó hogy újra itt vagytok , Fleur nagyon jók a képek megnéztem édi a kisfiad!!
Reni várjuk a képeket!!!

Zsuzsi, örülök hogy a végén megoldodott a vendéglátásos dolog, de azét a nézzed a szándékot hogy hozott ennivalót, sztem szép gesztus volt tölük! :wink: ! Zsófi meg bizti tök édi lehet már!!

CSajok, tudjátok mit mondtak hogy igyak sok vizet meg alkoholmentes sört és lesz sok tejem, hát ha valaki szereti a sört az sztem bátran kiprobálhatja, a kolléganőmnek is bevállt!!!

Kata sajnálom a hasfájást, nem lehet könnyű amúgy én is ettől parázok ám nagyon .. de állítólag még a megymagpárna is jó a pocijára, a bnőm ezt használja a picinek a dm be lehet venni csak fel kel melegíteni a mikroba és rátenni a pocijára, nekik nagyon bevált!!!
Remélem h jövö héten kibújik már MÁté és Bátor is!

Mangora neked meg kitartás. látod csak belejöttök a dolgokba!!! Türelem rozsát terem!! Probáld ki amit írtam a sört hogy hátha bevállik, még anyukám is mondta ezt!!! 8)

Móni köszi a biztató szavakat, de mikor először találkoztam ezzel a nyákos dologgal nagyon megijedtem, de most már apad a dolog!!! Az a bajom h még mindig zárt vagyok , és nem nyílok semmit, nem tudom hogy fog így kijönni a kisbébim!! :cry: ! Kitartás neked, hamarosan menni fog a járás újra!! Tök jó fej lehet a párod, főleg h ilyen jól helyt áll a Bébinél!! Gratula neki, én nagyon félek ettől h a párom hogy fog tevékenykedni a pici körül!

Ma egy kicsit takarítottam meg főztem hátha... valami beindít de eddig a helyzet változatlan pedig még hideg is lett de ez se segített idáig!!

Na megyek pihizek egy kicsit!

Majd még benézek!

Kitartás a babásoknak!! :wink:
Enikő neked is!!
Puszika

Sz

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok,
Gratula, Fleur, Danihoz, ő is szép nagy kisfiú lett. Remélem, a szüléstörténeted most is olyan derűs és megnyugtató lesz, mint a Lilla-féle.

Reni, várom a képeket, és nagyon drága lehet Blani.

Arnica-val próbálkozom, mint homeopátia, tornázni/jógázni nem merek magamtól, várom, hogy visszarendeződjenek a dolgok.

Ja: szülésnél jóga nem sokat ért:D lihegtem, mint a kutya, és hát a vajúdási pozíciók közül egyiket se alkalmaztam... na majd legközelebb.

Zsuzsi, tudom, hogy maximalista vagy, azért írtam...
De jó, hogy végül jól alakult a dolog, szerencse, hogy lehetett improvizálni.

A gyámügy néha nekem is eszembe jut, "szerencsére" a szomszéd gyereke jóval túlharsogja Dávidkát (egyelőre), úgyhogy nem szólhat senki semmit.

Legyen akkor ez az új szlogen, hogy "megcsináljuk".

Én pl. mezítláb, parketten már tudok előre felé araszolni picit (a lábujjammal). Felcsavartuk a szőnyegeket

:P

Kata, nagyon remélem, hogy elmúlt a hasgörcs, annyira szörnyű, amikor egy ekkorka csöppség szenved.

Dávid az első héten irtó mohón evett, csomót visszahányt és bukott belőle, most azért sokkal jobb. De az, hogy bukik néha, normális.

Azt javasolták a nővérek, hogy tartsak kis szüneteket szoptatás közben. Ilyenkor magamhoz ölelem függőlegesen, és látni rajta, hogy akar-e még szopni, vagy inkább aludna már. Szóval rágja az öklét vagy lekókad a feje. Kb. 20 perc, de elég változó.

Szilvi, én tök sok alkoholmentes sört ittam, és tényleg van tejem, nem tudom, összefügg-e.
Ja: és a vajúdás nálam derékfájással indult, egyáltalán nem volt periodikus, folyamatosan, egyre erősebben fájt a derekam, és ilyen forróság-érzés volt. Vagy ezt már írtam?:)

Enikő, kitartás Nektek. már nem várathat sokáig magára Bátor.

Valaki, aki ért hozzá: hogy "kell" szoptatni? egy alkalommal csak egy mellből, vagy mindkettőből?

Pusz
M.
monke

MEGCSINÁLJUK!!!

Zsuzsi, Móni, és mindenki tényleg ezt kell csináljuk!!! Túl leszünk rajta nagyon hamar!

Móni, egy alkalommal csak egy mellből kell szoptatni, addig a mások pihen. Amikor úgy látod, hogy nő a szükséglet, akkor ki lehet próbálni, hogy megkínálod a másik mellből is, így jobban beindul! Ezt legalábbis a szoptatási tanácsadó mondta.

Alkoholmantes sört nekem is ajánlották, de nem szeretem... :( Amúgy azt vettem észre, hogy a tej az serkentőleg hat nálam, ha iszom... Pedig azt mondták, az nem túl jó ilyenkor... Hát nem tudok én ezen kiigazodni :) A víz az tényleg kell, vagyis a folyadék! Napi 3-4 liter folyadékot kell inni!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,

Megcsináljuk :wink:

Móni, örülök, hogy kis lépésekkel előrébb vagy a járáshoz. Csak így tovább!

Váltott mellből "kell" szoptatni és azt, amiből szoptattunk, ki kell fejni, ha még maradt benne tej. Az egyik könyvben azt olvastam, hogy érdemes biztosító tűvel megjelölni azt az oldalunkat, amelyikből szoptattunk, hogy el ne tévesszük. Hát, nem is rossz ötlet, mert én bizony sokszor elfelejtem, hogy melyik is jön.

Mangora, örülök, hogy kicsit kimozdultál, elhiszem, hogy jót tett. Holnap én is elmegyek a boltba, egyedül. Szerintem igyál, ami jól esik. Az egyik könyv javasolja a tejet, a másik nem. Nem lehet ezen eligazodni.
Sajnálom a rossz éjszakát, ismerős a helyzet :-( Talán majd ma, bár jön a hidegfront...

Képzeljétek, 1-kor elkezdtem Zsófit szoptatni (mindig fekve szoptatok), és 3-kor keltem, hogy mi is van? Két órát aludtunk együtt. Majd 4-kor újra etetés, ismét elaludtam, 5-kor keltem. Remélem, szegénykém evett is valamit az éjjel. :oops: :roll:

Kata, igaza van Szilvinek, a meleg valami jót tesz a kis hasuknak. Ezt a kórházban is alkalmazzák. Vettem is egy thermoclicket (ha érdekel valakit, leírom, hogy mi ez) erre a célra, illetve a mellem borogatására még a tejkonyhás nénitől.

Enikő, na, remélem, beindulnak a dolgok maguktól. Azt nem mondta a doki, hogy meddig várnak?
Szilvi, majd írj, hogy mi volt az orvosnál holnap.

Jók legyetek!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Mangora, az ominózus védőnőm szerint semmi tejterméket nem szabad fogyasztani, a kórházban javasolták, hogy fehérje, tejtermékek...
Kb. ugyanez a helyzet a narancslével is.
Mindkettő allergizál(hat) állítólag.
A lényeg szerintem is az, hogy sok folyadék, ki mit szeret.

Eddig én is egy mellből szoptattam, de most néha annyira megtelik a másik is, hogy muszáj picit átraknom rá a babát.

A fejést meg hogy utálom... Zoli már "második gyermekünknek" hívja a mellszívót.
Na mindegy, ezért valójában nem panaszkodni kéne.

Zsuzsi, engem érdekelne a termoclick! Sok fura dolgot árultak a kórházban
(pl az a medelás sterilizáló zacskó), ehhez nem volt szerencsém.

Ma megbeszéltük, hogy éjjel 3 és 6 között (a baba akkor van ébren:( megnézzük a "Becstelen brigantikat" :P
monke

Zsuzsi

Azt mondod, hogy ha melegíted a melled, jobban termelődik tejcsi? Mert akor kipróbálom. Ma már 2-szer volt, hogy nem volt elég 1 cici, még a másikból is evett.

Egyre sírósabb állapotban vagyok,az éjjel még rosszat is álmodtam.Zokogva keltem. Ricsi alig bírt megnyugtatni.

toldiszilvi
Hajrá! Lassan csak kibújik!

Szép estét nektek!

vick
Kép
Kép
ervick

Móni, itt találod a thermoklikk leírását: http://www.omker.hu/files/products/manu ... eirasa.doc.

Ja, azt a zacskót én sem láttam, de nekem azt mondta a néni, hogy kis dobozokban simán lefagyaszthatom a tejet.

A fejést én is utálom! Bár ennek tényleg örülni kellene. Te mennyit fejsz le egyszerre? Mivel fejed?

Remélem, a mozizásra nem kerül sor :P

Nagymamám barátnője vagy 50 évig volt szülésznő, "nála született" az Apukámtól kezdve az egész családunk. Ő azt mondja, hogy mindent együnk, majd ha nem tetszik a babának, úgyis jelzi. Hát, nem tudom.De elég szűk a repertoár, amit nyugodt szívvel megeszek.

Vick, a melegítés a mellemnek a csomók oldása miatt kell. Szerintem nem termelődik jobban a tej tőle. Nem akartalak félrevezetni, bocsánat. :(
Sajnálom a rossz éjszakát :-(

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok lányok,

íme röviden Márk baba születési története:
Kedden hajnali fél 3kor vissza-visszatérő derék és alhasi fájdalmakra ébredtem, eléggé rendszeresnek tűntek.
Elkezdtem figyelni, 10 percenként jöttek.
Sétáltam,meleg vízbe tusoltam vagy fél óráig, nem múlt, 5 perces lett, aztán 4kor felhívtam szülésznőt, folyamatos egyeztetés mellett végül 6kor bementünk apával akórházba, ahol már fájásokat is mértek és bő 3 ujjnyira voltunk tágulva.
7 körül megjött a szülésznőm, aztán a dokim is, mondták epidurált már nem kaphatok, túl tág vagyok.hm!
Beöntést kaptam, borotválás nem kellett, előző este mintha éreztem volna, megcsináltam frissen.
A férjem végig mellettem volt, 9 után burokrepesztés volt, nem éreztem semmi magzatvízcsorgást, a vér annál jobban ömlött.
A vajjúdás nagy részét labdán töltöttem, ekkor már magamról nem sokat tudtam, tiszta kómába merültem, csak bólogatttam, ha kérdeztek vagy mondtak vmit.
A kitolási szakaszt rosszabbul éltem át, mint a fájásokat, erőm elhagyni látszott.
A feje nagyon nehezen akart kibújni, aztán gátmetszés következett és hipp-hopp előbújt a drágám.
Sírva fakadtam, mikor megláttam, hogy gyönyörű, egészséges kisfiú, amikor a pocimra tették, csak sírni tudtam.
Amíg elvitték tisztába tenni Márkot, apa vele ment, anyát meg rendesen összestoppolták, a gátmetszésen kívül rengeteg apró vérömylenyem, kisebb szakadásom is volt.
A kórházban töltött 3 nap elég szörnyű volt, 4 ágyas szoba, semmi pihenés, de pici tök nyugodt volt, sokat alukált, végig mellettem volt, csak fürcizni vitték el.
Tejem igazából 2 napja van, azóta a drágám hasfájós is.
Infacol és kömyénes tea egyenlőre, aztán apa hoz ilyen párnácskát holnap.Köszi a segítséget.
Nagyon cukipofa a drágám, tiszta szerelmesek vagyunk bele apával, olyan kis ügyes próbál lenni.
Fürdés egyenlőre egy horror, apa nélkül nem is menne egyenlőre.

Ez volt ami kis történetünk.

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Mi kicsit még kaotikusak vagyunk, de jó 2 gyerekes anyukának lenni. :) Kérdezzetek később is :wink:
Ma 10kor kerültek a gyerekek ágyba, azaz Lilla. Dani kicsit később aludt el. Mondjuk 9ig aludt előtte.

Amúgy jól vagyunk, minden ok, csak ugye a napirend még nem alakult ki. Reggel eléggé sokáig tartott mire Apával sikerült magunkat összeszedni. Mondjuk lehet az idő is közre játszott. Amúgy pont az jutott eszembe, h aznap mikor Dani született olyan szépen sütött a nap. Azóta se...

Születéstörténetre még várnotok kell nem volt időm leírni, de nagyon szép élmény volt ismét és teljesen +. A szülésznőm meg egyenesen szuper volt, azt hiszem nem is meséltem még, Dani gátvédelemmel született :lol:

KépKép
KépKép
fleur

Zsuzsi

Semmi baj, csak nem tudtam, mire jó. Így már rendben.

Én fejni nem tudok, Vince addig szív, míg az összes ki nem jött. Tegnap rengeteget evett!Alig győztem! Este mértük, hát 3380-ról 3460 lett egy nap alatt. Legalább van látszatja a rengeteg evésnek. :lol:

Szép napot nektek!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Vick, tök jó, hogy ennyire hízik Vince, nem csoda, hogy kéri még a másik cicit is!
A melegítésről én is azt hallottam, hogy az mellgyulladásra jó!

Fleur, ismerős az érzés (bár csak egy gyerekkel), de majd leírod amikor lesz arra is időd a gyönyörű emlékeidet!

Kata, köszönjük a történetedet!

Móni, volt filmezés éjszaka? Amúgy az egy nagyon szupi film. Talán az volt az utolsó, amit szülés előtt még moziban megnéztünk apával!

Enikő, Szilvi, mi hír rólatok? Jelentkezzetek doki után!!!

Nekünk ma van az első napunk kettesben. Na jó, hármasban nagyival, de ő csak plusz egy gyerek :) Eddig jól alakul, bár korán felkeltem, hogy legyen időm zuhanyozni meg reggelizni és ne azzal menjen el a délelőtt :)
Az éjszakánk jól telt, szinte óramű pontossággal 3 óránként kelt Marci, most furcsállom is, hogy még nem jelentkezett, mert most lenne aktuális. Megyek is, felébresztgetem. Nehogy már nappal aludjon többet :):):)

Amúgy Vick a sírásról annyi, hogy tegnap én is olyan voltam, hogy mindenen elsírtam magam... Nem is értettem. Semmi nem volt jó, de semminem volt rossz sem.Nem tudnám megmondani az okát, csak úgy potyogtak a könnyeim maguktól... Párommal már azon mosolyogtunk a végére, hogy már megint jönnek :):):)

Ja, és holnap lesz az első önálló kiruccanásunk kettesben, A védőnőhöz kell menni. Az lesz még egy szép történet :) Nálunk messze van, úgyhogy autóval kell mennünk majd!

Már akartam kérdezni, hogy titeket is küldtek mindenféle ultrahangra? Minket a gyerekorvos mindenhova elküld, csipő, has, koponya uh. Olyan hat hetes kor körül kell ezekre menni, és alig kaptunk már időpontot az ünnepek előttre (az egyiket már csak gizetősbe sikerült, mert közölte a csajszi, hogy már csak januárra lenne időpont, de még nem tud adni, mert nincs naptárja...:) )

Szép napot mindenkinek!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,

Kata, köszönjük a történetedet.
Nekem mai napig lelkifurdalásom van, hogy nem sírtam, amikor megláttam Zsófit először. Remélem, azért tudja, hogy mennyire szeretem. Lehet, hogy nem tudom kimutatni neki, vajon azóta is azt gondolja, hogy esetleg nem szeretem?
Na, ezt kár volt írnom, mert eleredtek a könnyeim. Megint. Szóval Mangora, ne aggódj, ezekkel a könnyekkel nem vagy egyedül.

Mangora, akartam már kérdezni, hogy Nagyitok hogy viszonyul Marcihoz?
Mi is megyünk ortopédiára nov. 30-án az Sztk-ba, majd 3-án a Madarász utcai gyerekkórházba csípő és koponyauh-ra, ez utóbbi fizetős, 7e Ft. Még az első itthoni héten kértünk időpontot.

Móni, remélem, elmaradt a filmnézés éjszaka. :wink:

Fleur, örülök, hogy jól vagytok. A történetet várjuk. A gátvédelemhez gratulálok.

Vick, legalább szépen gyarapodik Vince. A lányoknak hogy tetszik a kistestvér?

Ja, még a múlt héten megjött a TAJ-kártyánk.

Zsófi este kicsit sírós volt, megint, fél 12-kor a melegítőpárnával a hasán aludt el mellettem. Így viszont éjjel csak egyszer kelt fel enni.

Lányok, Ti mivel mossátok a baba haját? Mi eddig még csak vízzel, kellene sampon is rá? Na, nem mintha hiányozna egy újabb tortúra.

Várjuk a híreket az orvoshoz menőktől.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!
Először is: Kata, köszönjük a történetedet, és kívánom Nektek sok-sok örömet+azt, hogy azért maradjon egy kis időd arra is, hogy megerősödj és kipihend magad.

Fleur, isteniek a képek:)

Zsuzsi, kézi Avent mellszívóm van, és csak akkor használom, ha nagyon sok kemény göb marad szoptatás után a mellemben. Ezek szerint a meleg is erre jó. Viszont az (a göbök) a logikám szerint mégiscsak tej, csak nehezen lehet kiszívni - úgyhogy akkor közvetve a meleg mégis segít a tejtermelésben, nem?
Igaz, Vick, most írod, hogy Vince azért fejlődik így is szépen.

A medelának van egy zacskója, amit 20x lehet használni, kell bele 1 dl desztillált víz, és mikróba téve sterilizálható benne mellszívó és ilyesmi.
erre gondoltam.

Egyelőre nem tárolom mindig a tejet, nincs kapacitásom most sterilizáláshoz (ill. néha lefejek direkt egy-egy steril adagot, az megy a hűtőbe). Jó lenne, ha beállna ez a kereslet-kínálat dolog.

Tegnap kipróbáltam a Lactoherbet, mert láttam, hogy olyasmik vannak benne, amiket hasfájós babáknak javasolnak (kömény, édeskömény)
Gondoltam, hátha így is használ. Dávid aludt is, mint a bunda (igaz, máskor se annyira nyűgös, de látni, hogy az emésztés nagy meló neki).

A mózeskosarat mint bölcsőt mi is kipróbáljuk ma, és köszi a tippet:)

Mangora,
a Brigantikra nem került sor hálistennek (12-kor és 5-kor szoptattam, közben aludtunk). Na de majd holnap. Optimista vagyok.

A mi dokink is javasolta az ultrahangos szűrést, 3. hónapos korban. (has, agy, csípő). Ezek szerinte nem kötelezőek, tehát fizetős lesz.

Ja és azt álmodtam, hogy tudok járni:(

Pusz
M.
monke

Zsuzsi, egyszerre írtunk:)

Ez is olyan tipikus Zsuzsi-féle lelkiismeret-furdalás...

Sírt Zsófi helyetted is, gondolom

Szerintem tudja, hogy szereted, és Te vagy neki a minden.
Illetve... milyen arcot szoptatás közben?
Mert Dávidéról kb. ez olvasható le:)
monke

Sziasztok!

SZILVI!!!!!!!!
Ugye nem hagytál egyedül?????

Nálam még mindig semmi ill gondolom a tegnapi vizsgálat miatt megint van egy kis barnás folyásom. fél 2-kor megyek uh-ra ma ma más nem is lesz a doki csak a papírt nézi meg!
Tompán fáj néha a hasam alja.

Csajok, bocs hogy most csak ennyi!

Kicsit már küllöncnek érzem magam, hogy nekem még nincs(friss) babás élményem:(

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok lányok,

egy újabb hasfájós este után elég hulla voltam tegnap éjjel, de negyed 1kor bealudt Márk és végül megint a franciaágyban kötött ki kettőnk között:-)
Én aki, ragaszkodtam az elveimhez, gyereket soha az ágyba közénk.
Na, de úgy megsajnáltuk apával a kínlódásokért...
Tegnap anyósék meg sógornőmék voltak látogatóban, bár hoztak kaját, rendesen lefáradtam.
Apa pörög ezerrel, sose gondoltam volna :D
Ma volt a védőnő, holnap d.u jön a gyerekorvos.

Fleur, jók aképek, nyomi orros megjegyzés tetszett, apa szerint Márknak is "bantu néger" orra volt, mondtam kap is egy taslit érte :?
Jó, hogy így alakulgattok 4esben.

Reni, nagyon meghatódtam a történeteden, mikor a két kiscsaj találkozott, el is sírtam magamat rajta.

Móni, jó regenerálódást és egy hős vagy és nagyon ügyi, gartulálni tudok csak, hogy így bírtad a szülést és azóta is.

Zsuzsi, ne legyen lelkismeretfurdallásod, sírsz azóta eleget,nem?
Jó, hogy írjátok ezeket a szoptatós praktikákat, tök örülök neki, nekünk még nagyon nehézkesen megy, de néha már olyan kis ügyes, magam is elcsodálkozom rajta.

Mangora,Márk is nagyon kis mohó szopikor, aztán a végégre bealszik.
Sajnálom, hogy mától már nincs otthon segítség.
Nagyi gondolom többet hátráltat mint segít
:cry:
Minden elsimerésem.

Huszilvi?
Dorka?
Gratulálok mindkettőtök babájának megszületéséhez és minde földi illetve égi jót kívánok!
Várjuk a képekete ill beszámolókat.

Enikő, elhiszem, hogy már nagyon eleged vana várakozásból.Ki hitte volna, hogy még túlhordani is fogod Bátort...
Nagyon sokat gondolok rád és ToldiSzilvire is, kitartást, ezek már tényleg az utolsó napok/órák.
Pihenjetek minél többet, amíg még lehet.

Na, ennyi fért most a beszámolóba,

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Enikő, nagyon-nagyon megértelek!

Kitartás :P

Amikor írtam Zsuzsinak a kórházból, hogy beindult a vajúdás, azt válaszolta, hogy

"Veled vagyunk mind"

Nagyon nagyon jól esett, és erőt adott.

Hát most én mondom ugyanezt Neked.

(bocsi, Zs. ha copyright volt:)

ja, és nyilván el is sírtam most magam :P
monke

Sziasztok!

Üdvözlet minden új babának!!! :D

Csak gyorsan bejelentkezem, még egy kicsit káosz van itthon. Amint rendezem soraimat, jövök és beszámolok.
Amúgy minden rendben velünk, egész nyugodtak most már a napjaink. Tejcsim nekem még nincs elég, naponta egyszer kap tápszert is a kicsi. Visszaolvasgattalak azért titeket, úgyhogy az uram mindjárt megy alkoholmentes sörért! :lol: Mennyit kell belőle inni?

Enikő, Szilvi: Kitartás, drukkolunk nektek mind!!!

Móni, sajnálom, hogy így vagy most, remélem a lehető leghamarabb rendbe jössz.

Zsuzsi: én egy kis mosdókenőcsöt tettem rá, de lehet, hogy nem kell. Holnap jön a védőnő, majd ezt is megkérdezem tőle (már egész listám van lassan...).

Pusza mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Hali!!!

A tejre nekem a gyerekorvos azt mondta óvatosan bánjak vele,de tejterméket lehet nyugodtan enni.

A hajmosás nálunk naturlandos babasamponnal történik,nekem a csecsemős nővér azt mondta a mosdókenőcstől összecsomósodik.Anna imád hajat mosni.

A súlya 3930g hihetetlen hogy két és fél hét alatt majdnem fél kg-ot hízott.Nincs is gondom fejésre ,kiürít mindent.
Azt hiszem most beállt rendesen a tejcsi,azért irattam fel a dokival tápszert,de megígértette velem hogy csak végső esteben adok neki és azt is csak pohárból vagy kiskanálból,cumisüveget ne használjak.

Nekünk már majdnem teljesen bállt a napirendünk.Reggel 9-kor ébred,13 óráig ébren van,igényli hogy foglalkozzak vele,13-tól 17-ig alvás,utánna már fürdésig azaz 20 óráig ébren van.21 órától megint alvás hajnal kettőig,aztán 6-kor megint egy evés.

Holnap jön a fodrászom,remélem fog hagyni a drágám szépülni :)

Mi csak fokozatos levegőzésekre járunk ki,közösségbe decemberig nem akarom vinni.

Holnaptól mi is kettesbe maradunk,kiváncsi vagyok milyen lesz.

Kép

Kép
krisztinaa

Kata, az legyen az elved, hogy nincs elved :wink: Ösztönösen tudni fogod, hogy mit és miért csinálsz, egy percet ne aggódj amiatt, ha Márk az ágyatokban köt ki. A hasfájás remélem, elmúlóban van. Örülök, hogy a férjed jól helyt áll. :-)
Ja, persze, a sírást azóta már bőven pótoltam.

Móni, a göbökben szerintem is tej van, el kell őket masszírozni. Próbáltad? Nekem nem nagyon megy. A meleg inkább az elején segített sokat, amíg be nem indult a tej, illetve nem fejtem rendszeresen, azta csak akkor használom, ha nagyon fáj. Az is lehet, hogy van tejserkentő hatása a melegnek, sosem lehet tudni.
Zsófi nem sírt fel azonnal, meg is ijedtem, de aztán rázendített. Ahhoz képest, hogy milyen pici, jó hangja van.
Na, jól elsírdogálunk itt egymásnak...

Krisztina, gratulálok a napirendhez, ez nagyon jó!

Dorka, üdv. újra itt. Majd mesélj a szülésről és kérünk képeket is.

Enikő, most már tényleg nagyon kevés van hátra, de elhiszem, hogy nagyon lassan telik az idő.

Sosem hagyom 3 óránál többet aludni, mert Zsófi pici baba és gyakran kell etetni.

Köszönöm a hajmosásos tanácsokat.

Mi még nem járunk ki, a védőnő jól leszúrt, mikor megkérdeztem. Azt mondta, egyelőre semmiképp, mert még nincs 3500 g. :-( Aztán közösségbe ne vigyem! Mondtam, nem is a plázába akarom vinni, hanem a parkba, ha szép idő van.

Jó, hogy írod, Krisztina, hogy igényli Anna, hogy foglalkozz vele. Ilyenkor mit csinálsz? Zsófi is sokat van ébren, nézelődik, szoktam hozzá beszélgetni, de nem ülhetek ott az ágy mellett, vagy igen? Lehet, hogy rossz Anya vagyok? :shock:

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Enikő és Szilvi
Elhiszem, h rossz a várakozás. Én is nagyon kész voltam. Én rettegtem az indítástól. Szóval gyorsan mielőtt bárkinek is reagálnék, sztem éljen a bába koktél..bajt nem okoz, csak áttisztít és a baba csak akkor indul el tőle, ha itt az idő.

KépKép
KépKép
fleur

Hi,

Olvastalak Titeket, elnézést, névszerint nem tudok (ma sem) írni, de puszi indenkinek. Pár szó:

Hasfájás: azért kérdeztem Kankalint is erről a múltkor, mert én nem vagyok meggyőződve arról, hogy hasfájás a szünni nem akaró sírás oka. Bár Zsófi összerándul, az mondjuk az. De az én gyerekeimnél ilyet nem tapasztaltam, csak az előbb említett sírást (szerencsére Gréta idáig nem csinált, csak egyszer cirkuszt). Infacol-t Borsnak én is adtam, a lelkem megnmyugtatta, hogy segítettem, de a sírás nem maradt abba. SZÉLCSŐ segített igazán, akkor ha nem volt kaki. Pont ma reggel mondtam a páromnak, hogy talán ez a titok a sírásmentességre: Gréta iszonyat mennyiséget kakil, napi 5-7szer, Bors volt, hogy csak 1szer vagy egyszer sem. Talán kipróbálhatjátok ezt is (gyógyszertári cucc, mikor berakjátok a popóba kis kence segít, akár csak ha kúpot kell adni)
Új dolog volt még nekem, de lehet otthon is van, csak nem láttam még, szőlőmagzsák: lényege, hogy meleget raktak a baba hasára (itt a kórházban) és hasrafektették a meleg zsákkal. Ebben, amit végülis én is vettem egyet, szőlőmagok vannak, de szerintem bármilyen meleget tartó dologgal ki lehet próbálni, mégse gyógyszer, az kellhet még gázabb időkre :roll:

Altatás. a babák szeretik a kis helyeket a mózeskosár szerintem jó ötlet. Én is ebben csináltam újítást: a szopipárnára (-ba) rakom Grétát, ha nyüzüge, egyből elalszik utána. (??? misztérium: a méhben lévő szűkös hely utánzata??? ...bárcsak tudnának beszélni és elmondani mi a fene a bajuk....)

Szoptatás, egy mell-két mell???? Na, ez volt az, mikor nekem is zsillió féle dolgot mondtak, aztán a gyerekorvosét választottam (ne kérdezzétek miért, talán nála lett tele a tököm az egésszel): azt mondta (2 évvel ezelőtt), hogy a friss kimutatások azt bizonyítják, hogy a tej elejében van a legtöbb ásványanyag. Én meg elhittem, aztán így csináltam, a végét (ami elvileg a zsíros része), ami maradt pedig lefejtem. Egy biztos ebben: attól, hogy nem a zsírosnak hitt részét adtam a gyereknek is iszonyat dundi volt, hízott állandóan. Aztán hogy mi a jó? Ha megvan úgy fogok tenni 8)

Tejfogyasztás: nem lehet szoptatás alatt???? akkor bebuktam, ez még egy közös pont a két szoptatós időszakba: soha nem kívánok meginni egy pohár tejet -úgy magában- de ezen időszakok alatt nyomom befele, mert úgy érzem hogy belehalok ha nem ihatok meg egyszusszra eggyel. Akkor mivel pótóljuk a kálciumot? (nehogymár csak tablettával??? :shock:)

Alkohol mentes sörre nekem azt mondták, hogy azt azért találták ki, hogy jót tesz a tejnek, hogy a kismamák is tudjanak valami felnőtt italt inni :lol: igyunk, egészségetekre!!!! :lol: :lol: :lol:

ja, babakoktél: barinőm elküldte a receptjét október 30-án este, elolvastam és hajnalban elindult a szülés :D . nekem a szimpla elolvasása elindította :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
friday

Sziasztok!!

Még mindig egyben, ctg minden oké, holnap ismét mennem kell magzatvizet is csinálnak, már előre félek tőle.. azt se tudom mi vár rám biztos fájni fog!! A helyzet annyiból változott h a méhszájam bő egy újnyi azaz 1222 . de éjjeltől 5.7. 10 perces fájásaim vannak persze olyan, hogy derék ,keresztcsontból jövö és megy ahas aljába, de a ctg és a doki szerint ezek joslófájások úgyhogy ezzel küzködök ma 5 percesek... nagyon padlon vagyok aludni nem tudok mert fáj, sírok és várom h vége legyen az egésznek, borzasztó pont a végére lesz ilyen fájdalom mikor eddig smemi nem volt !!!

Totál padlon vagyok!!! Mondta a doki h lassan beindul a szülés, vagy elfolyik a víz, de ha nagyon erösödik a fájdalom akkor menjünk be!!

Hát most nem tudom eldönteni mikor menjek be ha már vannak 5 percesek .. lehet hogy azért küldött haza mert nem volt ágy !! telt ház ismét!!!

Na mindegy majd csak túl leszünk rajta ENikővel!!

Üdv mindenkinek !

De most ennyi fért bele és ne haragudjatok!!

Puszi

Sz

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Hi,

TOLDISZILVI, INDULJ!!!!!! MOST!!!!!!!

még egy dolog,

édeskömény, vagy bármilyen kömény: nekem ha meghallom a köménymag szót, már fáj a hasam, engem a pukigörcsökre emlékeztet gyerekkoromból, jelenleg a háztartásomban sem tartok köménymagot, létezéséről nem vagyok hajlandó tudomást venni, bármilyen receptben is legyen. Biztos jót tesz az ilyesmi a babáknak?????????

Kép
Kép
friday

Kankalin,a foglalkozás abból áll,hogy kihozom magamhoz a nappaliba és beszélgetek neki,a mellkasomra teszem,simogatom.Ezzel eltelik az egész délelőtt,nem is tudok mást csinálni,de délután olyan jót alszik hogy mindent bepótolok.

A lektoherb tea elvileg emésztés elősegítő,hát nem tudom,de mióta iszom egy pár napja,nem tudok wc-re menni.Tapasztalt ilyet valaki??

A csecsemőosztályon nekünk a johnsons termékekre esküdtek a gyógyszertári után.

Kép

Kép
krisztinaa

jézusom, Krisztina, ne ijesztgess:( hát .. tegnap ittam ok volt. Ma is ittam... holnap beszámolok a "hatásáról":( de csak nem, tekintve, hogy vastablettát is muszáj szednem.

A köményt amúgy én is utálom, de hatásos.

Friday,
Ez a szélcső az, amire gondolok? amit máshol lázmérővel szoktak elintézni?
Mert attól a megoldástól meg én viszolygok, mint te a köménymagtól:)

Lehet, hogy az alkoholmentes sör csak kamu...
De ha napi 4 l folyadékot kell inni, és nem tejet, akkor annak a zöme úgyis édes lötyi lesz, olyan jó, hogy van valami, ami nem édes.

Úgyhogy, Dorka, egészségedre - és jó, hogy visszajöttél!!:)

Pusz
M.
monke

Halihó!

Aludtam egyet én is a délutáni alvás időszakban :)
Nekünk is alakul a napirendünk, csak nekünk még egyel több evés van benne éjszaka.
Amúgy délelőtt meg most így estefelé Marci is aktívabb. Én ma elővettem a játszószőnyeget és takaróba bugyolálva azon fekszik itt mellettem a félig kihúzott kanapén :) Így figyelek is rá, néha beszélek hozzá, ő meg elnézelődik. De ha kell, akkor tudok jönni-menni is nélküle :)

Szilvi! Ez tök jó hír, hogy tágulsz!!! Szerintem akkor kell indulni, ha hosszasen jönnek a fájások és rendszeresen 5 percesek (nem hol 4 hol 7), nekem ezt mondta annak idején a szülésznő. Na meg persze a magzatvíz folyás, szivárgás!

Kitartás, már nincs sok hátra! Ja, és utána még ennyit sem fogsz tudni pihenni, úgyhogy ezt is használd ki!

Hajfájás, görcsök: nálunk nem sír Marci, de összehúzza magát, mikor pukizni vagy kakilni fog, ebből látszik, hogy "dolgozik" ja és nagyokat nyögdécsel és mikor túl van rajta, akkor elégedetten :)

Na, megyek, mert sírdogál, kitalálom mi a baj :)

Mangora

Kép
mangora

Hi,

Monke, igen, arra való :lol:. Igazad van, ez is borzalom, de már kigúvadt szegény gyerekem szeme mikor 3. napja nem volt semmi a pelusban. Ne tudd meg mennyi cucc jött ki szegénykémnek. Ha pedig már rákényszerültünk dugdosni valamit a popóba, akkor az erre kialakított szerszámmal tettük, nem a lázmérővel, amit utána -hiába sterilizálnak- más célokra használnak. Bízom benne, hogy Grétának nem lesz szüksége rá.
Más: Béláné mit szólt a babád súlyához?

Kép
Kép
friday

Sziasztok,

Mostanra sikerült nekem is végre leülnöm, bejelentkeznem.
Először is gratulálok minden újdonsült babásnak, a hátralévőknek pedig még kitartást.

Próbáltam visszaolvasni, de még nehezen ülök, szóval csak átfutottam. Ami megmaradt, hogy Katával egyszerre szültünk alig 2 óra van a babáink között :lol: tökjó!

Ami viszont rossz hír: szóval...... Sajnos Csabi lebetegedett még a kórházban. Szombat délben szállították át mentővel a Szt János csecsemő intenzívre tüdőgyulladás gyanújával. Jelenleg is még ott van. De már legalább nincs garatlélegeztetője, és már kikerült az inkubátorból. Holnap már próbálhatom szopiztatni.
Sajnos nálunk a szülés sem ment egyszerűen. Kiderült, hogy a köldökzsinór rátekeredett a nyakára és a vállára, és fogóval kellett kisegíteni. Én is eléggé szét lettem vágva. Épp hogy nem lett császár. Nem akarom rémisztgetni a még nem szülteket, szóval egyenlőre inkább nem írok többet erről.

Próbálok majd még benézni, meg teszek fel egy-két képet.

puszi

Szilvi

Kép Kép
huszilvia

Na, erre a szélcsőre nemigen lesz szükségünk, van Zsófinál szél és kaki bőven. Bár elhiszem, hogy ha nincs kaki, mindent be kell vetni. De soha ne mond, hogy soha, ugye? :wink:

Most mi a helyzet a köménymaggal? Lehet, vagy nem lehet? Mármint nekem. Bevallom, én szeretem. A gulyáslevesből kihagytam a múltkor, nem is ízlett annyira.

Az Infacolt adom lelkesen, kb. azzal az érzéssel, amit Friday is írt.

Kihoztam Zsófit én is a nappaliba, beszélgettem hozzá és elaludt. Egyébként megfigyeltem, hogy ha felolvasok neki (egyelőre a Nők Lapjából mesét), akkor elalszik. Szerintem a folyamatos beszéd megnyugtatja.

Képzeljétek, váratlanul beállított a védőnő du., épp éhes volt Zsófi, így sírt rendesen. :oops: Megnézte a köldökcsonkot, ha péntekig nem esik le, akkor jön és leszedi. :shock: Megkérdeztem a hajmosást, azt mondta, hogy a fürdetős vízzel mossam, más nem kell.

Szilvi, jó, hogy alakulnak nálad a dolgok. Ha bizonytalan vagy, menj be a kórházba. Nem lehet könyv szerint vajúdni.

Tényleg Móni, mi a helyzet Bélánéval?

Mangora, éjjel nekünk is két etetés van, egy 2 körül, egy 5 körül.

Jaj, olyan jót aludtam délután. :lol:

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Szilvi, gratulálok, nagyon szép kisfiú Csabi. Sok boldogságot!

Nagyon sajnálom a komplikációkat és a betegséget. Remélem, megmarad gyanúnak a gyanú. Kívánom, hogy mielőbb meggyógyuljon Csabi és együtt lehessetek. Majd írj, hogy hogy vagytok.

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hi!

Huszilvi, drukkolok nagyon-nagyon, hogy mielőbb együtt legyetek otthon!!!! Fel a fejjel Anyuka, kitartás, minden rendben lesz, sokan szurkolunk Nektek!!!!!!

Kép
Kép
friday

Huszilvi, itt bőgök és nagyon együtt érzek veled...
Remélem mielőbb felépültök, teljes szívemből kívánom.

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Todi Szilviék szülnek!!!

Drukkolunk nektek!!!!

Bocsi a késésrt, már korábban írt, csak fürdettünk, meg evés volt!

Ha jön újabb hír, akkor írok (legkésőbb reggel)!

HuSzilvi, üdv újra köztünk, Csabi nagyon édes!

Mangora

Kép
mangora

És Csabinak mielőbbi gyógyulást, Nektek meg kitartást hozzá! Nyugtasson a tudat, hogy jó kezekben van!!!

Mangora

Kép
mangora

Zsuzsi, nálunk még az esti evés után olyan éjfél körül is van egy evés, ezért írtam... Mi még csak 3 órás közöket tudunk tartani, így 7 evés van egy nap!

Mangora

Kép
mangora

Sms ToldiSzilvitől:

22.09 perckor megérkezettt Máté 3370 grammal és 54 cm-rel!

katicat
Szigetszentmiklós

Szilvi és Máté, gratulálunk, jó egészséget és sok tejcit kívánunk!

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sok-sok boldogságot a kis Mátéval, Szilvi!!!

H. Szilvi, sajnálom, hogy így történt:( jobbulást és gyors regenerálódást kívánok, remélem, hogy Csabinak nincs baja, és nagyon gyorsan hazamehet hozzátok.

Jó éjszakát mindenkinek,
M. Kép [/b]
monke

Kata, megelőztél a hírrel :)

Szilvi, sok boldogságot és jó egészséget Máténak és az egész családnak!

Mangora

Kép
mangora

Szilvi, nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok Nektek. Gratulálok Mátéhoz!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Csak nézem, hogy mennyien ébren voltatok este. Persze én sem aludtam. Éjfél volt, mire Zsófi elaludt Nem sírt, csak nem aludt. Babusgattam.

Móni, köszönjük a táblázatot!

Magora, nekünk is 7-8 etetés van egy nap. Az orvos, a védőnő és a könyvek szerin ez kevés. 8-16 közötti az ideális. Hát, nem tudom. Úgyis jelzik a babák, ha éhesek.

Éjjel leesett a köldökcsonk, végre :-) A helyét még nem láttam, mert kómás voltam hajnalban, most ébredezik Zsófi, mindjárt megszemlélem.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

sziasztok,

egész jó éjszakánk volt, mondjuk felét Márk megint köztünk töltötte...
Cseresznyemag párnácska megnyugtatja, úgy tűnik.
Viszont a jobb szeme olyan csippás, ragacsos tegnap óta, állandóan összeragad, remélem nem kapott huzatot szegyénykém.
Ma d.u úgyis jön a doktornéni, majd megkérdezem.

Védőnőm az igény szerinti szopizás híve, de úgy tűnik a gyerekem is :?
Tegnap volt, hogy egy cicin 45 percig volt, nem akarta a másikat elfogadni egyáltalán, aztán most meg rövideket szopizik, jön a kaka, átpelusozom és addigra megint éhes...
Ki érti ezt.

Zsuzsi, de jó hogy leesett, egy macerával kevesebb.

Ti tudjátok a babákat büfiztetni, Márk nem mindig hajlandó, gondolom ezért is fáj a pocak...

na megyek, most alukál, kihasználom az időt

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Végre teljes a tábla :-)

Enikő írta:
"Szabó Bátor vagyok, ma úgy döntöttem, véget vetek az egyre fokozódó izgalmaknak és 7.13-kor 3850 gr-mal és 53 cm-rel megérkeztem a nagyvilágba. Anya és és én jól vagyunk."

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Enikő és Bátor, gratulálok Nektek, nagyon boldogságot és jó egészséget kívánok!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Gratulálok az új babáknak!!!!!!!!!!!

Szilvi,sajnálom hogy így alakultak a dolgok,nagyon szorítunk nektek hogy minél hamarabb meggyógyuljon a picurkád.

Anna ma éjjel egyszer ébred enni :shock:
Meg is van az eredménye,felborult a napirendünk...most alszik,pedig jó lett volna kivinni míg süt a nap.

Kép

Kép
krisztinaa

Jaj de jó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Isten hozott, kicsi Bátor!

Gratulálok, Enikő, és sok-sok boldogságot kívánok!

Akkor most vége a fórumnak? :shock: Kép
monke

na, megpróbálom újra

Kép
monke

Etetés: nekem azt mondták a kórházban, hogy etessem 4 óránként a babát, aztán, hogy inkább 3 óránként, mert ha nagyon éhes, túl mohón eszik.
Ehhez képest néha öt órát is alszik egyhuzamban, ennyit a napirendről... nem mindig tudom felébreszteni, na meg nem is mindig akarom (éjjel). Aztán persze van, hogy bepótolja, és a következő alkalommal 2.5 óra után megéhezik.

A napi 8 szoptatás még istenes, de a napi 16-ot már szerintem nem bírnék:(

Kata, mi se tudjuk büfiztetni...
10-20 perceket sétál vele Zoli - de mindig utólag büfizik, már a kiságyában. Nem tudom, hogy a technikánk rossz, vagy csak túl rövid ez az idő.

A szeme Dávidnak is csipás, azt mondták, forralt vizes gézzel kell letörölgetni. A kórházban szinte minden gyereknek ez volt a baja, gondolom, érzékeny még a kis szemük.
Ja és halál édesen kancsalít is néha.

A váladékozásra adtak a SOtE-n Eritromicin szemcseppet, néha csepegtetünk bele.

Zsuzsi, hogy néz ki a köldökcsonk alatti rész?:)

Friday, Zsuzsi,
Béláné (és gyerekdoki is) tök normális volt, nem szólt semmit a baba súlyára, megnézte, mondta, hogy szép egészséges gyerek stb. Babaápolási tanácsokat adott, ennyi.

Pedig féltem én is előre, mert már vártam a reakciót, hogy "de ugye nem beteg, miért nőtt ekkorára stb."
Annyira utálom ezt:( 10/10-es Apgarral született, teljesen egészséges, mégis sok ember elsőre úgy reagálja le, mintha egy torzszülött lenne.
Pedig most már csak 4730 g :D

M.
monke

Ja:

Mi is megmostuk a haját a fürdetőkrémes vízzel, tényleg csapzott lett, ahogy Krisztina írta - megpróbáljuk ma csak vízzel, aztán ha nem változik, a Naturlandos samponnal. (bár nincs akkora szép haja, mint Annának).

És íme: Dávidka morcos.

Kép
monke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?