A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Andi: a kislányodnak ugyanakkor van születésnapja, mint nekem :D Én is az a tipikus jó gyerek voltam. És nagyon imádtam az öcsémet, igaz csak 14 hónapos voltam, amikor született. De hihetetlen energiákat mozgósítottam szüleim szerint, hogy a folyton ordító öcsikét megpróbáljam megvigasztalni :)

Ilyenek voltunk együtt:
Kép

briell

Szia Briell!

Most nézem,hogy szinte egy időre vagyunk kiírva.. :D
hogy bírod?Én ha kihúzom a 39.hétig akkor be kell feküdnöm azon a héten,mert megnézik,hogy császáros lesz,vagy talán megtudom rendesen szülni,mivel az elsönél császár volt... :?
Bár még keresztben van,ha nem fordul meg akkor mindenképp az lesz,aminek jobban örülnék..

De én úgy érzem,hogy elöbb meglesz a kis manóka,mert úgy rugdos egész nap,hogy már úgy érzem lassan kipottyan.. :lol:

Andrea
anda-vivibaba

andrea én is úgy éreztem már elég rég óta hogy nem húzzuk ki a végéig de így lassan 39 hetesen már nem vagyok olyan biztos benne :oops:

Kép
Kép
anitaaa03

Köszönöm...

Briell!Ez megnyugtat...Vivien nagyon tündéri és hát az elmondása szerint várja a kis tesót,de nem tudom mennyire tudja igazából felfogni...Mikor lát pici babákat akkor mondja hogy ilyen lesz a tesó..Nagyon szereti a gyerekeket,és elfogad mindenkit,remélem a tesónál is ez lesz.. :D
Már elfogadta hogy a kiságy is a tesóé,mert eleinte bele akart mászni,de nem engedtem..
anda-vivibaba

SZiasztok!
Üdv Anda a klubban:-)
Gratulálok kislányodhoz és az érkező királyfihoz! Nagyon jó olvasni Te is milyen pozitívan kezeled a kismamiságot és a nem is egyszerű helyzetet.
És nagyon aranyosak a vonalzóid.

Judy
én már itt pörögtem negyed 6kor Gabival együtt. Aztán visszaszunnyadtam, majd f9kor férjet útnak indítottam , aztán ismét visszaszunnyadtam mert fájt a hasam alja. Kisgyermekünk feje szerintem kúszni próbál lefelé de ez egyelőre olyan kellemetlen nekem hogy mindig megzavarom egy-két nyomkodással. (már most milyen kis gonosz anyu vagyok :twisted:)

Pumi
szeretem olvasni amiket és ahogy írsz. Engem - és sztem nemcsak engem - tök feldob ez a folyamatos és állandó optimizmus.,
Azt meg nem is tudtam hogy montiversenyző voltál??!! Ez király. Én imádok montizni és versenyen ugyan nem voltam, de a szívem körüli melegség csak fokozódott amikor olvastam a hegymeneteket, eszembejutott, amikor én is könnyeztem, ugyanakkor tudtam hogy menni kell, mert adott napi táv van amit ha nem telejsítünk akkor erdőben ragadunk éjszakára.
Hiányzik a bicikli nagyon. Már alig várom a tavaszt. Férjemmel próbáljukl kitalálni hogy lesz legjobb a babónak a kétkerekűn velem vagy a férjemmel vagy mindkettőnkkel. Jelenleg 7 bringánk van, ebből egy országútit a férjem épített egy nagyöreg bringással nekem és még rá id dedikáéltatott:-) Neki is van egy országúti, egy pálya, vannak a montik,3 és hát a nagy szerelem a tandem, amit szintén a férjem csinált 2 roncsbringából.MOst van egy holland modell - az álmunk- ami babakocsivá is alakítható, Judy lehet láttad Te is az expon. Nagyon állat, csak kár hogy félmilla
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.23 11:47-kor.
Vendég

Briell
annyira aranyos a férjed:-)
Gondolom azóta megnyugodtál a babaruhamosás közben, mert az annyira király. Ahogy ott lógnak a szárítón az édes pici cuccok:-) Imádtam, olykor csak ültem a fotelban és nézegettem őket hogy vajon melyikben hogy fog mutatni a kiccsaj.

Gabi
hogy én szülnék először? Á nem hiszem. c3000es voltam még múlt héten, bár tudom ez bármikor változhat, de úgy vélem én a kiírt körül fogok, mert mostmár a dec,10re sem kocentrálunk így hogy közbejött az nagy betegség.
Mostmár lecsengőben, nincs láz csütörtök óta és a taknyi is múlik és köszönöm az értemaggódást, sokat jelentettek a szavaitok és a tanácsaitok.
Vendég

Szia Gio'ia!

Köszönöm szépen,igen szerintem csak pozitívan lehet felfogni ezt a helyzetet...A várandóság nagyon szép dolog.Azért mert így alakul a helyzetem nem vagyok elkeseredve,mert ezt már előre megbeszéltük és én vállaltam be erre az időre,hogy egyedül maradok...de szerintem el leszek foglalva egész nap,így nagyon nem lesz időm keseregni hogy nincs mellettem a párom...

Mikor itthon dolgozik,akkor sincs szinte itthon egész nap csak este..
anda-vivibaba

Pumi, szerintem az az optimális, ha mindenki úgy készíti fel magát a szülésre, ami természetéből adja magát. Egyik sem rosszabb vagy jobb a másiknál, csak épp más. Nekem a pesszimista hozzáállás bevált, különben nem lennék ilyen hamar a második után pocakos. De amúgy sem vagyok optimista hozzáállású semmihez sem, már túl sok minden történt ahhoz az életemben.

Anda! Szia köztünk! Kétszer is írtad, hogy jobban örülnél a császárnak. Megkérdezhetem miért? Nem vagyok a mindenáron normál szülés párti, csak úgy érdekelne.

Lányok én teljesen rákattantam a gyümölcsre. Ma gyümölcsleves is lesz. A kertben van sokféle gyümölcsfa, totál bio, amiről nyáron mindig fagyasztok jó sokat. Most vettem elő barackot, szilvát, meggyet, abból lesz a leves. Az epret most habzsolja be a fiam, de úgy látom kevés is lesz, ki kell vennem még egy adagot. Szülés után úgysem ehetek.
Mellé fánkot sütök.

O'hara hol van? Neki is sok jóslója volt múlt héten.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Nekem ilyen szempontból szerncsém van, hiszen Anyu és Apu is 5-5-percre laknak(lehet, már akkor tudat alatt, de tudatosan választottam lakhelyet? Vagy csak a lakásárak miatt? :lol: ), ha kellene segítség.
Meg itt az autó is, ha szükség lenne rá.

Gio, igen, emlékszem valami ilyesmire, meg is néztük. Sajna, mi nem vagyunk egy bringás brigád, igazából miattam, mert, szinte hihetetlen, de nem vagyok egy bicajvirtuóz.

Andi, nekünk Apa akart a kiságyba mászni, és kipróbálta a tommie cumisüveget is, úgyhogy tutin kell sterilizálni :lol: :lol: :lol:
Néha olyan, mintha nekem is lenne már egy lurkóm.
Vendég

Csak engem dob le mindig ma a freemail vagy mást is?! Ezt most hogy lehet optimistán felfogni, mikor perceken belül szükségem lenne egy infora, de nem tudom elérni? :wink: :cry:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

pókica nálunk is gyümi leves van :D épp most ettem meg 2 tányérral úgyszint saját bio gyümiből.csak nálunk lángos maradt tegnap estéről az van mellé.

Kép
Kép
anitaaa03

Póki
én ilyen esetekben mikor már jól kidühöngtem magam arra jutok, hogy bizonyára mégsincs szükségem arra az infóra.
Sovány vigasz? Nekem bejön:-)
A férjemmel tartunk most ott, hogy ááá nekünk vmi mást készített elő Isten, nem kell nekünk nagy lakás - mondjuk azt még nem értem, hogy akkor miért mutatta meg hogy "nna ez is lehetne a tiétek", ha a vége az hogy "á mégsem" :shock: :P
Vendég

Anita, mintha összebeszéltünk volna. :lol: Imádom a lángost, de sajnos azt nem tudok csinálni. :cry:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

PÓKICA!
Nem csak téged,az enyém is sz*rakszik.

ANDI!
Tényleg nagyon klassz,hogy ilyen pozitívan tudsz a dolgokhoz állni.Ehhez képest az én múlt heti kitörésem semmi.Nem is tudom,hogy bínám a férjem nélkül olyan sokáig,ráadásul 2 kicsivel.

ANITA!
Kerestem-kerestem,de nem találtam mást,csak hogy vérszegényeknek különösen jó a málnalevél tea.Úgyhogy én csak iszom tovább.Viszont a 39. héten szerintem abba hagyom,mert nekem is székrekedést csinált és nem szeretnék szülés után ezzel bajlódni.

Jaj lányok,annyira feldobódtam!Tudom sokaknak ez semmi,de nekem:Megérkezett az új kendőnk és annyira gyönyörű szép.Zizu amint meglátta,hogy a dobozból egy kendő kerül elő,már kérte is fel magát,hát muszáj volt felkötnöm vele.Annyira jó napom lett most ettől :D
Na én azt hiszem ma már nem jövök,majd holnap hozom ahíreket mi volt a dokinál.
Vendég

Sziasztok lányok!

Ideértem én is közben,bár visszaolvasni még nem volt időm.

Nemrég értünk haza a klinikáról, altatóorvosi vizsgálaton voltam.
Szerdán ctg újra,és randi a dokimmal.. remélem kiderül kihúzzuk-e jövőhét vasárnapig :) :)

Közben látom lett egy új topic lakónk, Üdv köztünk Anda!

Igyekszem visszaolvasni,remélem mindenkivel minden rendben! Senki nem ment még el szülni?
Épp tegnap mondtam a férjemnek,hogy én már nem tervezek előre... ki tudja mi történik akár egy óra múlva... :D

Állítólag ma jött valami front... ti érzitek? Nálam csak annyi,hogy picit érzékeny a hasam alja...

Pókica: nálam a gmail nem akar betölteni már tegnap este óta..

Na,visszaolvasok és jövök :)
Vendég

Olga, a vérszegénységről jut eszembe: ma megnézte a védőnőm a vérképem, amit írtam, hogy mennyire rossz lett. Valami gáz lehet, mert egyből rohant egy épp rendelő nődokihoz megmutatni. A májammal lett valami, kezd kikészülni. Azt mondják az alkoholistáknak van ilyen vérképük. :shock: Akár jót is nevethetnék rajta, mivel még Szilveszterkor sem iszom pezsgőt, annyira utálom az alkoholt.
Holnap megyek a saját dokimhoz, majd ő kiokosít, hogy ilyenkor mi van.
Találkozott már valaki ilyen esettel?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Pókica nem ijesztgetni akarlak, de tudomásom szerint a toxémia jele a rossz májfunkció :( A múlt heti nst-n beszélgettem egy kismamával, aki szintén erre panaszkodott, neki is azt mondták, hogy olyan, mint egy alkoholistáé. Ő kért másik beutalót, mert arra gyanakszik (mivel semmi egyéb más toxémiára utaló tünete nincs), hogy az előző napi saját termesztésű zöldfűszeres vacsorájuk zavarhatott be az eredménybe.

Anda üdvözöllek én is!

Üdv. Gabi
Vendég

Gabi, köszi, hogy leírtad. Fogalmam sincs milyen más tünetei vannak a toxémiának. ha kiderül, hogy az, akkor ilyenkor mi van? befektetnek és császár?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Udv Andi! Elismeresem, en nem lennek kepes igy elni...es most nem csak a babagondozasra gondolok, hanem egyszeruen egyedul sem birnek ki egy ejszakat sem a ferjem nelkul. Ugyes vagy!

Gio! Igaz, hogy profi felszerelesem volt es komoly versenyeken is indultam, de abszolut hatso-kozepmezonyben kullogo tipus voltam, dobogos helyezest csak a kis, helyi rendezesu versenyeken ertem el, ahol 3 noi indulo volt :lol: Es erdekes...valahogy egyaltalan nem hianyzik a bico...

Pokica! Abszolut egyetertek a hozzaallasoddal, nyilvan van egy hatar (no meg embertipustol is fugg), amikor optimistanak lenni mar nevetseges es felelotlen dolog lenne. Velem is tortentek mar rossz dolgok, de igazan tragikus meg sosem, valahogy mindig jol jottem ki a vegen, es osszessegeben szerencses tipus vagyok, igy minden okom megvan az optimizmusra. Ezert van, hogy te igy latod, en meg ugy...Elhiszem, hogy sokszor idegesito is lehet, hogy ennyit omlengek, de en sajnos nem tudok altalanos igazsagokrol irni, csak arrol, ahogyan en gondolom, csinalom a dolgokat. De ha a net nem mukodik, amikor kell, akkor rogton vege a pozitiv hozzaallasomnak, nincs az, amit be tudnek magyarazni...valamit a falhoz vagok, az tuti :oops:

Olga! A legegyszerubb, amit gyakran csinalok az csak sima spagetti, majd oluivaolaj es konzev, de jo minosegu tonhal parmezannal es rengeteg petrezselyemmel keverve. Ezutan mar csak a halmixes, feherboros, paradicsomos valtozatok jonnek :)...

Kép
pumipumi

Pumi, nem idegesítő, dehogyis! Inkább jókat mosolygok, mert egyrészről tényleg jó olvasni és mert mennyire távol áll tőlem. :D

De ha még kiderül, hogy toxémiám is van, akkor nem fogok jót állni a pesszimista kitörésemért! :)

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Pókica vizesedés és bőrviszketés, amit így kapásból én tudok a toxémiáról, és azt, ha súlyos, akkor megindítják a szülést :(
DE! Hangsúlyozom, nem ijedj meg, lehet, teljesen másról van szó, bár gondolom, közben utána néztél neten, és már rengeteg rémtörténetet olvastál :(
Nálunk van a családban olyan gyerek, aki toxémia miatt született hamarabb, már csak a családi legendárium őrzi ezt az emléket, mivel semmi hátránya nem volt a babának belőle :)
Vendég

Gio! nekunk sem lesz sokkal nagyobb lakasunk...kar, pedig olyan szepen megterveztem mar mindent, el is vagyok keseredve, de vegulis annyira nem nagy baj. Talan 2 ev mulva pozitivan jovunk majd ki a fold-ujraosztas utan, es majd mindent megvalositunk a sajat hazunkban. most igy egyenlore csak a jelenlegi konyha lesz gyerekszobanak alakitva, a konyha uj lesz a nappaliban, de masodik szint helyett csak egy nyitott galeria lesz, ahova az etkezot, es irodat rakjuk majd...2 picivel 2-3 evig kihuzzuk igy, vegulis lesz 110 nm, de tenyleg nagyon sokat kert a fazon a munkakert, annyink erre most nincs. SZoval, ne keseredj el, nem vagy egyedul..egyenlore igy eleg, meg ha nem is kenyelmes, aztan meg majdcsak lesz valahogy :):)

Pokica! Nalunk azonnal befektetik a kismamat, es a toxemia sulyossaganak merteketol fuggoen akar a szulest is megindithatjak, de sokszor csak a vernyomast kezelik agynyugalom mellett. En is megcsinaltatnam ujra avervizsgalatot, mert tenyleg bezavarhat akar egy elozo napi kajalas is.

Kép
pumipumi

Sziasztok!

Köszönöm az üdvözlést...

Azért vagyok császár párti,mert mint irtam az első gyermekem is így született meg,és várható hogy a második is így fog.
De ha nem megy fel a vérnyomásom és befordul rendesen és a varratomnál is a hasfal nem vékonyodik úgy el,akkor megvárják hogy rendesen szüljek.Ezért kell befeküdnöm a 39.héten hogy ezt figyeljék.De én tartok a fájdalomtól is,és félek attól hogy az erölködéstől felmegy a vérnyomásom és a vége úgy is császár lesz..
Meg tudom,hogy már mit várhatok a császáros szülés után,így nyugodtabb lennék...
De majd a sors eldönti hogy hogy érkezik meg a manóka...
:oops:
anda-vivibaba

Póki!
Az én vérképemre 14 évesen mondták azt, hogy olyan mint egy alkoholistáé, aztán meggondolta magát a doki, mert rám nézett és azt mondta, 14 év alatt nem lehet annyit inni amitől ilyen lenne. Mellesleg a laboreredmény K. János névre szólt, amin a János át volt húzva és kijavították az én keresztnevemre. Szegény János meg biztos azt hitte, hogy makk egészséges.
Na de félre a tréfával, ha nálad nincs keveredés, akkor a toxémiát komolyan kell venni. Úgy tudom, hogy vérnyomásemelkedéssel és hirtelen erős vizesedéssel is jár még.

Esélyem sincs visszaolvasni mindent amit termeltek, de közben a málnalevélteáról kiderült, hogy lehet-e vérszegényen inni? Mert én is erősen az vagyok. Na meg az újfajta vas-szirupomtól szorulásom is van, úgyhogy nem tudom mivel csinálok jót.

Mellesleg mindkét gyerkőcöm benáthásodott, úgyhogy nem csak a pocoklakóval küzdök, hanem a fiúkkal is, mert az orrszívás az kész bírkózás nálunk - bár a férjem szerint inkább a disznóöléshez hasonlít hanghatásaiban.

tücsökbogár

Pumi!

Azaz igazság,hogy világ életemben egyedül csináltam mindent és nem kértem és nem is kaptam senkitől se segítséget.Amit elértem az életben azt mindent magamnak köszönhetem.Sajnos a családomtól semmit nem kaptam föleg támogatást nem ,mindent amit akartam csinálni nem támogattak,így a saját fejem után mentem.
Hál égnek jól döntöttem mindenben,megtaláltam a párom,családom van,meg van mindenünk.
Így megtanultam egyedül gondoskodni magamról és ha a párom messze van tőlem próbálok ugyan úgy élni tovább,igaz az első napok nehezek,de utána elviselhető a hiánya.Sokat segít ha beszélünk telefonon..Neki biztos nehezebb,hogy a gyermekeit nem fogja sokáig látni...De remélem kibirjuk,és utána már együtt lehetünk.. :lol:
anda-vivibaba

póki remélem nálad is valami vacsi zavart be.de ha esetleg baj van akkor is már a végén vagyunk babóca nem baj ha kicsit előbb jön.én sem tudtam lángost csinálni de a múltkor rákerestem neten és onnan leírtam 1 receptet és hát nagyon fini :) .viszont én meg fánkot nemtudok :(

Kép
Kép
anitaaa03

Nekem is az jutott elsőre eszembe hogy mindenhol azt olvasom, hogy a fő jele ennek a toxémiának a magas vérnyomás.
Póki neked hogy áll a vérnyomid?
A máj nem attól (is) lehet problémás, mert a kicsi épp rajta heverészik és elnyom vmit? Na persze mi nem vagyunk orvosok, kíváncsi vagyok mit mond a dokker.
Nna már kezdek izgulni a vérképem miatt. Amúgysem lesz jó valszleg, hisz még lázas voltam mikor lecsapoltak.
Vendég

gabi már csak 7 nap :D
tücsökbogár gyors gyógyulást a srácaidnak.
még én sem tudom a vérképem eredményét majd szerdán felhozza a védőnő én azért nem megyek le a háziorvoshoz :oops:

Kép
Kép
anitaaa03

A máj egyik elsődleges feladata a szervezet méregtelenítése.Ebből kifolyólag simán elképzelhető a toxémia. Én úgy tudom,hogy súlyos esetben azonnali császár.
Mivel a májról van szó,tünet lehet a viszketés (amit már Gabi is írt).

PóKICA!
Nem is mondtak semmit,hogy másik vérkép,vagy befekvés vagy valami?
Vendég

Anita ha jól látom, Neked már csak 11 :D
Mindentől függetlenül hihetetlen, hogy nov. 23-a van, és még senki nem készül fizikálisan szülni, csak lélekben :)
Nagggyon kíváncsi vagyok, hogy holnap mit mond a doki nekem, lesz méhszáj vizsgálat is, ugyebár 2 hete volt c2000. Azóta már illet volna változnia...

Üdv. Gabi
Vendég

gabi tényleg hihetetlen hogy még mindenki egyben.nekem szinte az elejétől c2100 és nemtudom mikor lessz újabb vizsgálat nem mondta a doki szívhang lessz csütörtökön nála magánba úgy hogy lehet megnézi.én uh-ra is kíváncsi lennék mennyit nőlt azóta arra aztmondta hogy az utolsó héten lessz megint.bár már az sem sok idő :D

Kép
Kép
anitaaa03

Na, megjöttem az orvostúráról. Megvan az időpont, jövő szerdán kell befeküdni, a rá következő héten pedig így vagy úgy meglesz a baba, az uh eredményektől függően. Csak a látogatási tilalom miatt aggódok kicsit, akkor kénytelen lennék én kilógni randizni a férjemmel. Amúgy ha minden oké, közben hétvégére még valószínűleg kiengednek. De a lényeg, hogy jövő szerdától más dolgom sem lesz mint netezni, szóval írjatok majd sokat, hogy bele ne golyózzak a várakozásba!

Andi, klassz, hogy idetaláltál, és irigyellek a leklierődért! Én kb. két nap alatt el tudok plattyanni ha nem vagyunk együtt. Na de most én is gyakorolhatom kicsit a kórházban a külön alvást. :(

De nagyon azért nem vagyok elkeseredve, én bevallom korábbra számítottam, de mindenesetre ezt a hetet még igyekszem kihasználni és mindenkivel találkozni aki belefér!

/
lemonsong

De hát nekem nem is magas a vérnyomásom! Most mérte a védőnő és 97/72 lett ha jól emlékszem, teljesen normális.
A többi tünet amit írnak stimmel, mert vizesedni is hirtelen kezdtem el kb egy hete, a bőröm mindenhol viszket, de azt gondoltam a vizesedés miatt, merthogy feszül. A férjemnek az esti szórakozása, hogy csavargatja és csipkedi a karom, mert iszonyat jól esik a viszketésre. Gyomorégésem is újabban lett, ami állítólag csak olyan mint az, valójában a vesefunkcióval van baj, de hát ez is kétes tünet, mert szerintem mindenkinek ég a gyomra, már nagyok a babák.
De holnap már okosabb leszek, az én dokim is megnézi a leletet.
Most izgulhatok...főleg mert ha be kell feküdnöm, akkor a SOTE-ra kell és nem ahol szülni szeretnék és ahol a szülésznőm is van. :cry:

Lemon! Te már két hét múlva tuti babázol! :D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Lemon: az nem jó hír, hogy be kell feküdnöd, de az szuper, hogy két hét múlva biztosan meglesz a Picúr! :D

Teljesen kész van a derekam. Mintha belevágtak volna egy kést, és mindig érezném, amikor kettő percnél többet állok vagy megyek :cry:

Mennyire gáz a dagadás, ha csak az egyik kezem, meg az egyik lábam dagad nagyon? :shock: Jobb kezem, bal lábam. Vicces :?

briell

Valahogy bevillant, amikor már nem is emlékszem, kit, de nyáron nagyon beparáztatott a védőnője. Kicsit azt érzem, ugyanez történik póki, veled is. Legalábbis remélem, igazam lesz, és a dokid majd azt mondja, hogy hát nem olyan jók az eredmények, de nem is tragikus.

Miért kéne a Soté-ra befeküdnöd?

briell

Szia Lemon!

Köszike,én is örülök hogy ide találtam.. :D
Hát ahhoz képest hogy 20-ra vagy kiírva és jövőhéten már befekszel,az igen...
Én szerdán megyek az orvosomhoz,örülnék ha nekem is ehhez hasonlót mondana.. :oops: Mármint hogy meglesz a baba elöbb...

Nekem nem fáj a hátam mióta a lányom szobájában alszom a puha szivacságyon...Jókat is alszom és még az oldalamon is tudok feküdni.. :lol:

Nálam csak a hasam szokott viszketni de piszkosul,meg érzem hogy száraz a bőröm,remélem ez nem jelent úgy semmit.. :roll:
anda-vivibaba

Lemon honna vagy?Mert nálunk is most lezárták a kórházat 7-10 napra...Remélem mire én bekerülök nem lesz látogatási tilalom...
anda-vivibaba

Briell, mert ha bebizonyosodik a toxémia, akkor be kell feküdni vele a kórházba.
De most már nem olvasok többet róla a neten, befejeztem! épp ezen átesett anyukák tapasztalatait olvasom és az egyik azt írja, hogy sokat ivott, de nagyon ritkán járt WC-re. lehet ezért nem kell nekem éjjel egyszersem kimennem? Ja és írta, hogy sötét volt nagyon a vizelete...detto.
De már ki is kapcsolom lassan a gépet, okosabb egymagam úgysem leszek, holnap doki.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Azta Lemon! Látom a dokid nem bír magával , bent akar tudni.
2 hét...wow!!

Én tegnap kezdtem el viszketni és kb. 4 napja a lábfejem dagad - kiselefánt szindróma:-) - de nem fáj.
Szval ennyi erővel azt hiszem mindannyian parázhatunk itt a toxoizé miatt :shock:

Póki
én is nagyon remélem hogy vaklárma. Hányra mész dokihoz?
Ilyenkor nem az azonnali, juj had lássam megy?
Vendég

Andi, az ÁEK-ban fogok szülni.

Gio, nekem is az az érzésem, hogy a "hogyan kezeljük a cukorbeteg terheseket" c. protokollon kívül semmi oka a befekvésnek, de végül is egy szavam sem lehet, eddig összesen egy hetet voltam bent, ennél sokkal többet szoktak terhesség alatt, szóval igyekszem kibírni.

Póki, a toxémia elsődlegesen azért mégiscsak magas vérnyomás, az összes többi tünet csak olyan futottak még kategória. Lehet, hogy tényleg a baba nyom el valamit a vesédnél, és az a gond. Mindenesetre drukkolok!

/
lemonsong

Póki: de miért nem mehetsz abba a kórházba, hol szülni szeretnél?

Ki vagyok akadva, hogy már sötétedik.... :x Most álltam neki a tervezett napi tennivalóimnak, de ha lámpát kell kapcsolnom, akkor már tör is rám az álmosság.

Amúgy én sem pisilek túl sokat, és én is nézem, hogy kimondottan sötét többnyire. Én is úgy tudom, hogy a magas vérnyomás a fő gond.

briell

Itt vagyok!
Aludtam egy órát délután, most meg várom haza a "ház urát"!
Póki, a toxémia jele a magas vérnyomás (140/90 fölött) vizesedés, amiket mindenki leírt, és a fehérje a vizeletben. Nekem amikor mondtam, hogy vizesedek, egybő néztek is fehérjét gyorsteszttel.

Én folyamatosan figyelem az ÁNTSZ honlapját, azon fenn van, hogy melyik kórházakban van látogatási tilalom, az ÁEK még nincs fent, úgyhogy reménykedek. Bár, mire odajutunk tuti, hogy lesz.
tedorka

lemon mért nem vár tovább a dokid?még csak a 36. hét.de viszont te már tudod mikor babázol.
póki várunk a holnapi hírekkel.

Kép
Kép
anitaaa03

tedorka belinkelnéd azt az oldalt ahol fenn vannak a kórházak vagy csak a pestiek vannak fenn?

Kép
Kép
anitaaa03

A www.antsz.hu-n jobb oldalt az első hír a Kórházi látogatási tilalmak. Naponta többször frissül.
http://www.antsz.hu/portal/down/kulso/a ... 1123_2.pdf
ez a legutóbbi
tedorka

Én 2-3 óránként járok pisilni,de sokat is iszom,ami nálam ritka,mert régen nem ittam ennyit...

Nekem az eredményeim jók voltak az első babánál,és a 36.héten kezdett felmenni a vérnyomásom és azon a héten meg kellett csinálni a vérvételt is...minden jó volt..aztán pénteki napon otthon 150 volt a vérnyomásom és bementem az orvosomhoz a kórházba,hogy ir beutalót hétföre mert ö se akarta hogy hétvégére befeküdjek..de mire beértem a kórházba kb fél óra alatt,és már 160 lett...
egyből küldtek az emeletre és raktak fel a gépre hogy lássák a baba szívmüködését,közben 180 lett a vérnyomásom.Majd az infuzióba adtak vérnyomás csökkentöt és pár perc mulva 187 lett....
Tehát egyböl vittek a műtöbe és 2 óra mulva kaptam egy gyereket beutaló helyett....

Nem akarok senkit el rettenteni,de vigyázni kell a magas vérnyomással,sőt én nem is voltam rosszul...és ez a legrosszabb ha az embernek nem fáj semmije...
anda-vivibaba

köszi még a váci egyenlőre nincs fenn.de meddig :?

Kép
Kép
anitaaa03

Nincs mit, én is egész nap lesem, hogy mi lesz. Bár őszintén szólva nem is olyan biztos, hogy ha azalatt a három nap alatt nem áraszt el az összes rokon, az olyan rossz lenne. Csak a párom hiányozna nagyon.
Nekem mondta a dokim, hogy mérjem minden nap többször a vérnyomásom, nehogy magas legyen. Ezt a 140/90-t is ő mondta, de az enyém 130/80 fölé se megy. Remélem így is marad.
tedorka

hát nekem a vérnyomásom még mindig alacsony :roll:

Kép
Kép
anitaaa03

Nekem most a vérnyomásom itthon 130-135 között mozog,de a védönönél,mindig 115-120-kat mér...
Az orvosom azt mondta ne mérjem állandóan,az se jó...igy most itthon 2 naponta vagy 4 naponta mérem...
anda-vivibaba

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?