A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Hat lanyok ez igy erdekesre sikerult.....nem tudom en sem miert kellett ez igy....de nem hagyom magamat en sem,mert az hogy leirtam a velemenyemet,nem akartam senkit sem bantani,csak eppen maskent gondolkozok,es masok mast olvasnak ki az irasombol....
Meg hogy setregettem barkit is....ertetlenul allok ez elott!Es nem az en hangnememmel volt itt a baj.......

Nekem igenis szep napom volt eddig a pontig,es sajnlom hogy ilyen dolgok elronthatjak ezt.....

Kép
Kép
ancsurti

Bond!

Igen, ez így van, azért is írtam!
Én azt mindig elolvasom, ami nekem van címezve :wink: . Az tényleg p@raszt lenne, ha nem olvasnám el :roll: ...

KépKép

KépKép
kicsidodi

agi125r

Én is a dolgok gyors változásában reménykedem csak. :D :D Az én gyerekem csak oldalra tud fordulni, de azt sem viszi tulzásba. Hason utál lenni, bár az már javuló tendenciát mutat. :D

bertina

agi:
" gyorsan változnak a dolgok "
Ebben maximálisan igazad van!!! Ma mentünk oltásra elmúlt alkalommal Dorki annyira megijedt a körülötte lévő síró, kiabáló gyerekektől, hogy nagyon sírt, le kellett vinnem onnan...emiatt is féltem, hogy vajon ma mi lesz. S képzeld semmi :shock: Olyan ügyes volt, mosolygott mindenkire. :D Pedig volt ott egy két hós baba, aki nagyon keservesen sírt, mások meg sikongattak, de nem érdekelte, csak kukucskált és kész, úgy örültem. :D

f.nikici

Bond

Nézted a meccset? Én nagy Livrpool drukker vagyok. Úgy emlékeztem :oops: , hogy márciusban fognak egymás ellen játszani, már el is terveztem, hogy felmegyünk megnézni, Odett már nem lesz olyan kis baby, akár őt is vittem volna.
Szarul esett, mikor hétvégén láttam, hogy most lesz a meccs :( .

Ági

A Vistától gyorsan szabadulj meg, mert apának nagyon sok gondja volt vele, abban a kis időszakban is, amíg fent volt a gépén.
Ügyes Kata nagyon már.
Odett hason alszik az ágyában, és tegnap és ma átfodult a hátára. Igaz, hogy sírás közben sikerült neki. Volt már ilyen kb. 3 hete is, azóta semmi. Szerintem 1-2 hét és már neki is simán menni fog a forgolódás, aztán vége a nyugalmunknak :)

Kép
Kép
orsi777

bertina:
"Az én gyerekem csak oldalra tud fordulni, de azt sem viszi túlzásba. Hason utál lenni, bár az már javuló tendenciát mutat."
Dettóóóóóóóó :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Most már akár 10 percet is elvan hason, de aztán rázendít, és emelgeti égnek a popóját, és eszi a járókalapot, vagy ami épp a feje alatt van :lol: :lol: :lol:

f.nikici

f.nikici
:D :D Kis kényelmesek...

bertina

Ancsurti!

Ámen. Megyek aludni! Azért ne legyen rossz napod :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

orsi: de jó Nektek is!! Nagyon ügyes Odett!!!!Már én is úúúgy várom, hogy ilyeneket átéljek. Mindig figyelem, de semmi, még csak mérgében sem fordult még meg soha, csak kifli pózig jut...

f.nikici

jajj már annyiszor akartam kérdezni!!!

Nektek van olyan ami az anyaméhben megvolt (testtartás, póz), és kint is megmaradt? Dorkinak kettő jellegzetes volt bent pocakban, és kint is megvannak, majd teszek fel képet, nagyon érdekes dolgok ezek :wink:

f.nikici

Na, most akkor mindenki vegye fel azt a hálóinget magára, amit a magáénak gondol. :lol: :( :( :( :(
Ahány ember, ahány szülő, annyi féle vélemény, habitus, hozzáállás. Az elmúlt 1 év alapján úgy vettem észre, hogy alapjában azonos értékrenddel rendelkezünk, nem nagyon vannak szöges ellentétek köztünk.
A babavárás tulajdonképpen mindenkinél ugyanúgy zajlik nagyvonalakban, a másikét is meg tudja élni az ember magáénak. De a gyerek már más téma. Arra már tényleg igaz, hogy ahány ház, annyi szokás. :roll: :roll: :roll: :roll: Nem mondok újat, hogy nincs két egyforma. És ezt mindenkinek magának kell megoldnia: hogyan alakítsák ki a mindennapjaikat, különböző problémákat kell leküzdeni és ami az egyiknél tuti, az a másiknál semmit nem használ. :? Mindenkinek más az életvitele, körülményeik és olyan dolgokkal kell megbirkózni, amiről eddig csak elvei voltak az embernek, a gyakorlatban még nem próbálta. Például cumi és hasonlók. :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: Mindenkinél más jön be, mindenkinek lehet más a véleménye más módszerekkel kapcsolatban, akármilyen témában. Alvás, fürdetés, tök mindegy.
De egyetlen dolog számít: testileg-lelkileg egészséges és kiegyensúlyozott legyen a gyerek. Hogy ezt ki hogyan éri el, az mindenkinek a maga dolga.
Lehet véleményt nyilvánítani pro és kontra. Csak maradjunk meg a vitatkozásnál és ne keverjük össze a veszekedéssel. :wink: De akár priviben is lehet tisztázni a dolgokat az illetővel :wink:

És most jó éjszakát minden anyukának és babának. 8) :lol: :lol: :lol: Reggel kéretik mosolygósan és vidáman kelni :lol: :lol: , ha pedig nem sikerül, akkor pedig tessék ide vetemedni, mert itt mi szeressük egymást. 8) 8) ÉRTEM????

Csajok!
Olyan jól megvoltunk idáig. Ne szűküljünk már be és bomlasszuk fel ezt a topikot. Nem kell mindig egyetérteni, és ezt nyugodtan meg is lehet mondani. Intelligensebbek vagyunk annál, hogy lemenjünk kutyába. Kár lenne érTÜNK. :( :( :( :( :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
200907?

mármint a babóknál... :roll: :lol:

f.nikici

Bertina: Dani is majd elkezdi élvezni a forgolódást, majd amikor hason van, rájön, hogy támasztja ki magát, és de jó: tud nézegelődni körbe- körbe! :lol: Nálunk legalábbis így zajlott, szinte napok alatt :lol: :lol:

Nikici: Dorki nagyon ügyes kislány! :lol:

Ancsurti: egyszer te írtad, hogy eszed az omega3- at. Bevallom, addig nekem eszembe se jutott, de már egy ideje szedem én is, így minden reggel eszembe jutsz! Merthogy egy köszönömmel tartozom: KÖSZÖNÖM! :lol: :lol: Ugyanis addig megpróbáltam hallal bevinni főleg, de attól meg mintha nem ízlett volna annyira a tejci :roll: De így már ok :lol: /csak remélhetem, hogy valamennyire segít visszahozni a szép napodat a köszim :D /

Kép
agi125r

[quote="kicsidodi"]B írta:kicsidodiond!

Igen, ez így van, azért is írtam!
Én azt mindig elolvasom, ami nekem van címezve :wink: . Az tényleg p@raszt lenne, ha nem olvasnám el :roll: ...

...különösen, ha én írtam. 8) 8) 8) 8) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép
200907?

Kispiskóta!

Bende naaagyon ügyes! Enyémfiam csak hasról hátra tud fordulni,meg szerintem itt a babák többsége, ha jól emlékszem :wink: .

Nikici!

Nekem az tűnt fel, hogy amiket a születéskori képeken csinált (kéz-,lábtartás, mimika), meg az az utáni napokban, azt a mai napig csinálja :D .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Bond topic anya :lol: :lol: Teljesen igazad van amúgy! :wink: Majd holnapra minden felhő elszáll :lol: DEEEE az ígéretedet nem tartottad be :twisted: :twisted: :twisted: hol vannak a megfejtések???

f.nikici

[quote="f.nikici"]j írta:f.nikiciajj már annyiszor akartam kérdezni!!!

Nektek van olyan ami az anyaméhben megvolt (testtartás, póz), és kint is megmaradt? Dorkinak kettő jellegzetes volt bent pocakban, és kint is megvannak, majd teszek fel képet, nagyon érdekes dolgok ezek :wink:

Sajnos, nem láttam mi volt odabent. :roll: :roll: :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép
200907?

agi:
"Ancsurti: egyszer te írtad, hogy eszed az omega3- at. Bevallom, addig nekem eszembe se jutott, de már egy ideje szedem én is, így minden reggel eszembe jutsz! "
Lehet az omega 3 hatása ez már, hogy minden reggel eszedbe jut, nem?! :lol: :lol: Vagy nem ezt szokták szedni "okosodásra"? :roll: :lol:

dodi: igen?? Képet, képet!! Nekem ezek olyan érdekes dolgok :D

f.nikici

Bond

Ezeket az utolsó sorokat, írhattam volna én is . Szóval oszoljanak el azok a csúnya felhők, és legyen újra vidám a topic :P .

És egy kis mosolyt arcra csaló vicc mára: :lol:

Egy reggel a férj kinéz az ablakon és így szól:
- Te Ica, ma lehet, hogy menne a dolog.
- Milyen dolog?
- Hát a dolog. Ma menne, nem látod? Gyönyörű szép nap van odakint.
- És?
- Süt a nap, meleg van, a madarak énekelnek meg minden.
Gyönyörű nap. Szép nap.
- Mi a fészkes fenéről beszélsz Lajos!?
- Ne izélj már Ica, hiszen Te mondtad, hogy egy szép napon fogod magad és
lelépsz.

Jó éjt mindenkinek, és további szép napot azoknak is, akiknek még nem fejeződött be a napjuk! :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára orsi777 2009.11.24 23:48-kor.

Kép
Kép
orsi777

f.nikici! :)

A kissé lanyha játékos kedv illetve a vihar felhők hatására ezt módosítom holnap estére, ha nem baj. :roll: :roll: :wink:

orsi777! :)

Csak fél szemmel néztem, vagy tán még annyival sem. Erre most nem indultam be különösebben.

agi125r! :)

Esküszöm üdítő volt olvasni arrólaszenyagépről. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Nikici
A ferdén tartott nyaka, ezért kell tornáztatnom. A koponyája is kissé deformálódott...még ott bent. Más nem rémlik. :)

ági125r
Én terhesség alatt is rendszeresen ettem olajos halat, de csak olyat, amelyiknem nem magas a higany tartalma (tonhalat és néha tőkehelmájat). Egyébként nem nagyon szerettem az olajos halakat...azóta viszont szívesen megeszem, pedig én már nem szoptatok. 8) :D

bertina

FIGYELEM!!!! MINDEN LIBERO PELUSOSNAK KÖTELEZŐ, ha kedves a pénztárcája. :lol: :lol: :lol: :lol:

http://liberoklub.hu/edm091101/?link=1

BOO?????????????????????????????

Kép
Kép
200907?

Bond!

Köszi az infot a Sinlacról...akkor már nem is félek annyira, hogy Minó majd még jobban fog "nőni"!

Dodi és Ancsurti!

Mindketten jó Anyukák vagytok attól mert más dologgal értetek egyet. Ancsurtinak igaza van abban, hogy volt már aki írta , hogy NARANCSOT adott a 3-4 hónapos gyereknek(azt hittem leesek a székről, mikor olvastam), pedig a neten is le van csomó dolog írva a hozzátáplálásról, na mind1...

Viszont a Suttogó is írja , hogy mikortól javasolja a hozzáetetést...és miért! És ő is a 6 hónaptól javasolja. Na most arra már nem emlékszem, hogy ír -e arról, ha valaki AT-t kapott, de kevés, akkor rögtön hozzáetetés legyen, vagy először tápszer???? De például én nem sietem el Minónál, hiszen Ő eleve 1 hónappal korábban jött, tehát a gyomra még egy 4 hónaposénak felel meg (szervi érettségben)...gondolom Ancsurti erre gondolt, hogy ne terheljük a gyomrot ideje korán!

Volt már, amikor én sem értettem egyet azzal, amiket írtatok, de úgy vagyok vele, hogy mindenki maga tudja, inkább nem nyitok vitát....ha kérdez valaki, az más.Nagy szerencsém van, hogy én is annyira bízhatok a védőnőmben, mint Dodi Te Anyudban, szóval próbálom az Ő tanácsait követni, megfogadni...eddig be is jött Hála Istennek!

Bond!

Köszi az info linkjét! Nagyon sok igazság van abban, hogy sajna az oviban már nem lesz bio cucc, de addig is megpróbálom, ami tőlem telik! Ott nagyon jól fogalmazta meg egy lány, nyilván sok dolog határt szab ennek. Van aki szívesen megvenné, de nem teheti...és attól még nem rossz szülő! Persze, hogy így van!!!!!!

Tickerplayground.com
breki76

Nikici: :lol: :lol: :lol: de igen! :lol: Bízom benne, hogy Babóca és én is okosak leszünk tőle- de legalábbis nem hülyülünk, az már biztos! /vagy nem ettől... :lol: /
A terhesség alatt is igyekeztem bevinni sok omega3- at, de csak természetes állapotában. Aztán szopi alatt mintha nem ízlett volna neki a tejci az olajos halak miatt :roll: :D Úgyhogy jött Ancsurti mentőötlete, így továbbra is van remény, hogy okos lesz a babám! :lol: - de persze amúgy is az lenne! :lol: :lol: Ám egy kis támogatás sosem árt :lol:
Kata a pocakomban szeretett randalírozni: egyik oldalról át a másikra, és idekinnt most hogy már mozgékonyabb, szintén ide- oda nyomul. Csak ez már nem fáj nekem! :lol: :lol:

Kép
agi125r

Agi;koszonom szepen,azert igyekszem,hogy jobb legyen az estenk ezek utan!Orulok hogy segithettem!
Tenyleg nem tudok annyi halat megenni,hogy mindez fedezze a szukseges omega3at,es hat ugye errol is megoszlanak a velemenyek de mar nem is ajanlott annyi tengeri halat fogyasztani a vizeink szennyezettsege miatt!
Az meg a masik hogy halizu az anyatej....brrrrrrr :lol: :lol:

Nikici:igen van,Hangi eloszeretettel tartja a kezecskeit az arca ele,bar mostanaban mar inkabb azert mert jatszik vele.....ja es a popsijat is imadja az egnek tolni,mint anno a pocakomban is pucsitott!!!

Most ugy reagalnek meg,de letaglozott ez a dolog.....

Kép
Kép
ancsurti

Bond:
"Sajnos, nem láttam mi volt odabent."

jól van na, de Te különleges vagy :lol: :lol: :lol: én még az első jujj de izgi mi lehet odabent terhességemben voltam egy párszor uh-on na meg mivel sok baj volt... :roll: S így nemrégiben felfigyeltem rá...

f.nikici

Bertina: én is nagyon szeretem, de Kata nem, így még pár hónapig ki kell bírnom nélküle :roll: :lol: :lol: Jó citromosan mmmmm.... :lol: :lol:

Bond: legalább neked örömet okozott a drágaszágom :lol: :lol:

Kép
agi125r

Na megyek aludni, mert 3- kor kelek riskásodni :roll: :lol:
Jók legyetek, mert még visszanézek! /a vírusírtó még scannel :roll: / :lol: :lol:

Kép
agi125r

ancsurti:
"Hangi eloszeretettel tartja a kezecskeit az arca ele,bar mostanaban mar inkabb azert mert jatszik vele.."
Dorkili is, régebben, még a szeme is keresztbe állt olyan közel tette :lol: :lol: :lol:

"Most ugy reagalnek meg,de letaglozott ez a dolog....."
Na ne mááááár! :roll: :roll: :roll: :twisted: :twisted: :twisted: :D

agi:
"Csak ez már nem fáj nekem!"
nekem bent nemigazán fájt, csak egy párszori szemembecsillagokszökős pillanatra emlékszem, bezzeg kint :twisted: egy jó párszor már lefejelt, karmol, csíp(!!!!), pelenkázásnál, öltöztetésnél szétrúgja a sebem és a mellem :twisted: :lol: :lol: :lol: lekapja a szemüvegem, és belekap a szemembe...továbbisvan mondjam még??? :lol: :lol: :lol:

f.nikici

Bond

Őszintén én sem néztem nagyon, olvastam a fórumot :roll: , de olyan jó lett volna márciusban focimeccsre menni :roll:

Ági

Add át a kislányodnak névnapi üdvözletem. Boldog névnapot a kis Katának :P .

Még egy vicc, aztán befejezem mára :lol:

Konyhaművészet
Az ifjú férj hazaér a munkából, és feleségét a konyhában találja. Megkérdi:
- Mit főzöl?
- Még nem tudom. Ha ilyen híg marad, akkor krumplilevest, ha sűrűbb lesz,
akkor paprikás krumplit, ha viszont odaég, akkor sült krumplit.

Nem emlékeztet titeket valakire? :lol:

Kép
Kép
orsi777

Kispiskóta!

Minócska meg ma jött bele a forgásba...annyira édes, hátról hasra, de csak jobb irányba! Úgy tűnik a dumm-dumm golyók napjai ezek.....tegnap a pancsi, ma a forgás!
Eddig nem volt tudatos szerintem, de most egymás után 6x csinálta. Annyira cuki volt, elmentem tusolni és akkor még kicsavarta Magát és közben nyekergett, majd tusolás után bementem, mert nagy volt a csend...erre látom, hogy Kisfeketém hason nézelődik. :D :D :D :D Apa ma pont dolgozik :cry: :cry: annyira sajnálta, hogy lemaradt erről! Én meg tapsoltam, meg szanaszét puszilgattam, meg biztattam. Utána Ő nagyokat kacagva elújságolta a forgójának, hogy mi is történt, közben sikongott, vigyorgott, majd rám nézett s megmutatta, hogy hogyan is csinálta...még vagy 6x. A legnehezebb Neki, hogy a maga alatt lévő kezét kivegye...
Aztán mivel még szinte csak 1x aludt hason, mikor elfáradt sírt...segítettem, visszatettem hátra, erre megint megfordult. Aztán sírt persze, de utána már háton is sírt....cumit megkapta 1 perc sem telt bele és beájult!!!!!

Már előre félek, hogy mi fog reggel várni az ágyban---1 hasalós Minócska! Majd felszerelem a fejvédőt mindjárt, nehogy beüsse a fejét!!!!!

Én is megyek ájulni

Tickerplayground.com
breki76

f.nikici
"továbbisvan mondjam még??? "

Mondjad! :D :D
Ha nekem ez nem elég, öleljem meg a kemencét?? :D :D :D

bertina

na akkor egy kis kedvcsináló, az első kettő Dorka a fenti szomszéd kisbabával, pont egy hónap van közöttük :lol: :lol: :lol:
a másik 3 meg ma készült oltás után. anyum cipelhette, alig akart büfizni, de ha büfi előtt letesszük visít , fent meg vigyorog, huncutka :twisted: :lol: :lol: :lol: IMÁDOM!!!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

f.nikici

Nikici!

Nagggyon édes Dorki!!!!!!!!! Ha kiflipóz van, akkor max 1 hét és forogni fog. Próbáld meg a lábát keresztbe tenni és gurítani (lehet, hogy szoktad is). Pont ezt csinálta Minó is napok óta, már attól féltem a nyaka is kitörik!!!!!! Figyeld meg nemsokára megfordul hátról hasra!!!!!!!

Tickerplayground.com
breki76

hú én is megyek aludni eddig még csak 4 hós 7 napos volt bertina a fiad most meg már 8, ami azt jelenti, hogy nemsokára ébred a lányom.... :lol: :lol: :lol: jó éjt csajok :wink:

f.nikici

breki köszi!! :D Jujjjj de szuper lenne, én is pontosan attól félek, hihetetlenül kitekeri magát :lol: :lol: na akkor most várakozok, remélem igazad lesz!!! :D

f.nikici

jaa és én is szoktam így gurítani :wink:

f.nikici

f.nikici
Naaagyon édes a kislányod. :) Akkor jó éjt és holnaptól együtt várakozunk. :D :D :D

bertina

Nikici!

Meglesz, de ne görcsölj! Hagyni, kell, hogy közben meglegyen a felfedezés öröme! A hasalással is így volt, eleinte üvöltött, aztán egyszer csak megszokta, akkor volt itt az ideje és utána már mosolygott hason is. Persze kell segíteni Őket, de az élmény, hogy megcsinálta....egyedül!!!!! Tényleg, minden Baba másban gyorsabb! Én nem akarom a Fiamat Supermannak.....mindennek eljön az ideje és aztán majd nem győzünk rohangászni utánuk :wink: :wink:

Tickerplayground.com
breki76

Na én is húzok, mert lassan minden szó után vesszőt fogok tenni :twisted: :twisted:

Tickerplayground.com
breki76

Sziasztok!

Vita: szerintem is felesleges, bár én semmi bántót nem olvastam ki Ancsurti hozzászólásából. Tényleg mindenki úgy csinálja, ahogy a babájának jó. Én 1770 grammal születtem és 3 hónaposan már javában kaptam ezt-azt. Marcinál és most Bendénél is törekszem, hogy 6 hónapig anyatejet kapjon, soha nem lehetek elég hálás a sorsnak, hogy megtehetem. Viszont azt is tudom, hogyha tápis lett volna bármelyikük is akkor 4 hótól kapták volna a hozzátápit, nekem az természetesebb.

Köszönjük a forgásos dicseket, de ez ilyen nagy szám? :shock: Én tényleg azt hittem itt már minden babó tudja ezt. A védőnőnk azt mondta, hogy hátról hasra előbb forognak, mint hasról hátra. Amúgy humoros, mert hasra fordul, de a keze mindig bennragad a hatalmas pocakja alatt. Viszont őt ez nem zavarja képes így feküdni akár 10 percet is.

Nikici, és most nem akarok butaságot írni (Dodi majd kijavít, ha nem így van :wink: ), de én azt olvastam, meg hallottam, hogy a kiflizés az nem olyan jó, főleg, ha csak egy irányba csinálja. Mondjuk a forgásoknál is figyelni kell majd, hogy mindkét irányba tegye a gyerkőc.

Breki, Minócskának is grat!!!!!!!!!!!!!!! Úgy látszik nagyon egyszerre fejlődnek a fiúk! :lol: Úgyhogy Bende belehúzhatna és a nagy kék szemeihez kinöveszthetne annyi hajat, mint a fiacskádnak van! :D

Visszaolvasás: sokszor nem tudok visszaolvasni. Most reggelente van időm írni-olvasni, mert a fiúk tovább durmolnak, de napközben ez szinte lehetetlen-meg szívesebben játszom Marcival, mint a gép előtt üljek. Persze azért van rá példa. Így volt olyan, hogy egy hétig nem olvastalak benneteket, de visszaolvasni esélytelen volt. Ezért elképzelhető, hogy ÉN voltam az, aki háromszor megkérdezett valamit. Ha ez ennyire gáz, akkor kilépek, vagy maradok csendes olykor-olykor olvasó. :roll:

Marci első almája (mai napig eszünkbe jut és akkorákat nevetünk rajta):

Kép

kispiskóta

Szia Mindenkinek !!!

Tyűha micccsoda "beszélgetések " folytak itt tegnap. :roll: :roll: :roll: Én sem értek sokszor mindennel és mindenkivel egyet, DE , bár minden más témában szókimondó vagyok és megmondom a véleményemet ( állítólag nyers a stílusom A barátaim szerint...de ők ilyennek szeretnek ) a gyereknevelés, hozzátáplálás témában én még gyerekcipőben járok. Ahogy Bond is írta, ahány ház annyi szokás és nincs 2 egyforma gyerek. Próbálok én is uána olvasni dolgoknak, meghallgatni nálam okosabb, tapasztaltabb embereket, de leginkább a saját megérzéseimre, ösztöneimre hagyatkozom. Ez eddig működött is és a Kicsikém boldog , mosolygós kiegyensúlyozott baba. Szerencsére én nem tudok itt panaszkodni, mert bár nálunk is vannak húzós napok és éjszakák, akár 5*-i keléssel is, de próbálom könnyedén venni az akadályokat.

A hozzátáplálást 2 hete kezdtem el és nem azért, mert marhára kíváncsi voltam, hogy milyen fejeket fog vágni a különböző étkek láttán, hanem , mert úgy gondolom, hogy kevesebb a tejem ( vagy nem kevesebb, de már nem elég ). Ez szerintem tök természetes hisz Zsombi eleve 4450gr-al született, nyilván nem az átlagos gyereksúly kategóriába tartozik. A hétfői mérés alapján ( akoor volt 4 hónapos és egy hetes ) 8130 gramm és 71 cm. Ehhez tudni kell azt is, hogy bár 64 cm-rel született (megvan basszus a videó, amikor mérik) a védőnőnk visszaminősítette 58 cm-re ( ő másképp mér , mint a kórházban : háton és kiegyenesíti a lábát ). Tehát én semmi furcsát nem találtam abban, hogy már nem kielégítő számára csak a tejcsi. Egyenlőre egyszer kap egy nap kajcit, 100 ml-t kb. , aztán ugyanúgy kap cicit is. A sütőtököt imádja ( megsüt :arrow: tej vagy víz :arrow: botmixer :arrow: kanál :arrow: ), ezen kívül még csak almát kapott. Ma holnap tervezem a krumplit vagy répát adni neki. Kapott már bolti lét, sütőtöklét és alma-csipkebogyó bébiitalt is. Én ebben semmi kivetnivalót nem találok. Nem bolti kaján fog felnőni, de néha kaphat, mert mi nem egy otthonülős család vagyunk és nem mindenhol tudom előkapni a cickót , ha szomjas/éhes.

A derekam nekem is néha marhára fáj, a hátam szintén, bár Zsombi sem egy ölbebaba, de azért mégisvsak meg kell emelni úgy 84*6nap, ami mondjuk a hordozóval cca.11 kg. .Én inkább felemelem mellmagasságba, mert nyújtott karral sokkal nehezebb, továbbá attól , hogy a lábammal rugdosom előre :roll: kék-zöld foltos a combom.

Amennyire utálta ha hasra teszem, annyival élvezetesebb számára már ez a póz. Ugyanis kb. 2 hete, de intenzíven kb. 1 hete nagyon ügyesen egy másodperc alatt hátról hasra fordul és azt hiszem Breki Te írtad, hogy mindezt csak jobbra tudja, hát ez nálunk is így van.Ilyenkor boldogan vigyorogva nézelődik,, dumál, aztán egy idő után megunja és vissza kell fordítani a kis büdösbogarat.

A hozzátáplálásnál sokkal jobbnak tartottam a gyümölcs/zöldség ételeket, mint a tápszert egy 8 kg-os gyereknél. Szereti tetszik neki a kanállal evés és ezáltal rendeződött a kakigond is , ami a 4. hónapban 4-5 naponta volt és általában csak kúppal jött össze, amikor már nagyon kínozta szegénykémet. Mióta hozzátáplálok egyszer sem fájt a pocija, a kaki meg naponta/ kétnaponta észrevétlenül egy puki kíséretében kicsusszan.

Engem olyan boldoggá tesz ez a kis tökös !!!

:D :D :D

Bocs, hogy senkihez nincs egy kedves szavam........akkor ezt most korrigálnám : Én úúúúúgy szeretlek Titeket ! :roll: :roll: ....ugye még 10 év múlva is írkáltok/unk itt ???

Mazsola felébredt ! :D

Kép
ikoka7

jav. : 84*/nap :D

Kép
ikoka7

Sziasztok
Jó kis vita kerekedett este:(

nikici azta mekkora Dorkili, nagyon édes.

Dodi é is így gondoltam hogy hátha ennyit eszik akkor ok, csak mikor láttam hogy fogy akkor szembesültem /tünk hogy valami gond lehet.
De miután tápszer nem kell neki napközben akkor gondoltam hogy akkor megpróbálom a hozzátáplálást, de nem az elválasztást. Mert ugye ha a cici helyett kapná akkor az már elválasztás lenne. Én is úgy csinálom hogy délben cici amikor amúgy is szokott és utána kap zöldséget vagy gyümit, vagy vegyesen. Utána napközben már csak cici van, és este kap cici + tápszer. De pl tegnap este már az sem kellett neki. És éjjel 1-kor kelt enni, aztán meg 3/4 6-kor, és most is alszik még.

Azért azt megkérdezném nem vitából csak úgy. Hogy ha mondjuk menni kell valahova pont kaja időben akkor hogy a fenében tudunk turmixolni útközben. Gyümölcsöt előre leturmixolni meg nem nagyon jó mert gyakorlatilag fél óra után vagy még annyi sem megbarnul, akkor az milyen lesz mire megenné ha nem otthon eszik. Ilyenkor csak előveszi az ember az üvegeset. Vagy akkor üljünk otthon addig amíg a gyerek 1 éves nem lesz és azt eszik amit mi?
Mi is bűnözünk néha amikor úton vagyunk és bekapunk a gyors étteremben valamit, annak ellenére hogy az nem éppen a legegészségesebb. De egyszer - egyszer nem hiszem hogy baj lenne.
De nekem nincs bajom az üvegessel hisz csak nekik van kitalálva, biztos nincs tele annyi rosszal. Egyszerűen csak drágállanám mindig azt adni mikor meg is csinálhatom neki otthon. Meg a zöldséges félét nem is eszi meg abból, próbáltam de kiköpi, ellenben azzal amit én csinálok, az ízlik neki.

Akkor még egyszer megkérdezném hogy a meningitis oltást katyn-kívül és orsin kívül beadatja még valaki? Csak mert nekünk a doki nem mondta de én beszeretném.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Gabi :

Mi nem adatjuk be ! Zsombi csak a kötelezőket és a Prevenar-t kapja. Én nem tudtam eldönteni laikusként, hogy mit adassak és mit ne. A védőnőnknek viszont van egy 8 hónapos unokája és én azt kértem Tőle , hogy mindent amit az unokának is javasol. Hát így Babóca ennyit kap, megbízom a szakértelmében és nem ma kezdte a szakmát. Tök jófej nő.

Kép
ikoka7

Gabi, én írtam, hogy beadatom. :wink:

kispiskóta

kispiskóta igen azt láttam, csak téged elfelejtettelek odaírni, bocsi.
Nekünk a doki nem mondta, védőnőt meg még nem kérdeztem, mert én nem nagyon járok védőnőhöz.Majd 6 hónaposan megyünk hozzá, akkor megkérdezem.

És minden babánál megeredt a bcg? Nórának sajna nem, így azt következő hónapban megkapja.

Kép

gabi1

Sziasztok! 8)

bertina várakozunk :lol: :lol: :wink: :wink:

breki Dorki sem szerette hason, de azt is megszerette, most már vigyorog, kukucskál, olyan édes. :D Nem görcsölök, inkább izgalommal várom. :wink:

kispiskóta: ha jó ha nem jó, újabban ezt csinálja a pelenkázón...mindent le akar pakolni a feje felől. Nem csak egy oldalra, mindkét oldalra, attól függ, hogy éppen melyik kezét akarom belehúzni a ruciba :roll:
Édes Marci almázása
:lol: :lol: :lol:

Gabi: köszi :D én nem tudom beadatom-e, de még a védőnéni sem kérdezett róla. :roll:

f.nikici

gabi a bcg oltás látszik a karján, ha erre gondolsz. :roll:

f.nikici

nikici igen arra gondolok, a karján meg kell hogy eredjen vagy kifakadjon. Az sem mindegy mekkora. Nekünk még a helye sem látszk. Mikor 1 hetes volt akkor sem látszódott, meg is kértem a szülésznőt hogy nézzen már utána hogy egyáltalán megkapta e mivel hamarabb jöttünk haza. De azt mondja hogy ott náluk szerepel. Úgy hogy nálunk újra oltás lesz.

Kép

gabi1

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?