Szia Mindenkinek !!!
Tyűha micccsoda "beszélgetések " folytak itt tegnap.

Én sem értek sokszor mindennel és mindenkivel egyet, DE , bár minden más témában szókimondó vagyok és megmondom a véleményemet ( állítólag nyers a stílusom A barátaim szerint...de ők ilyennek szeretnek ) a gyereknevelés, hozzátáplálás témában én még gyerekcipőben járok. Ahogy Bond is írta, ahány ház annyi szokás és nincs 2 egyforma gyerek. Próbálok én is uána olvasni dolgoknak, meghallgatni nálam okosabb, tapasztaltabb embereket, de leginkább a saját megérzéseimre, ösztöneimre hagyatkozom. Ez eddig működött is és a Kicsikém boldog , mosolygós kiegyensúlyozott baba. Szerencsére én nem tudok itt panaszkodni, mert bár nálunk is vannak húzós napok és éjszakák, akár 5*-i keléssel is, de próbálom könnyedén venni az akadályokat.
A hozzátáplálást 2 hete kezdtem el és nem azért, mert marhára kíváncsi voltam, hogy milyen fejeket fog vágni a különböző étkek láttán, hanem , mert úgy gondolom, hogy kevesebb a tejem ( vagy nem kevesebb, de már nem elég ). Ez szerintem tök természetes hisz Zsombi eleve 4450gr-al született, nyilván nem az átlagos gyereksúly kategóriába tartozik. A hétfői mérés alapján ( akoor volt 4 hónapos és egy hetes ) 8130 gramm és 71 cm. Ehhez tudni kell azt is, hogy bár 64 cm-rel született (megvan basszus a videó, amikor mérik) a védőnőnk visszaminősítette 58 cm-re ( ő másképp mér , mint a kórházban : háton és kiegyenesíti a lábát ). Tehát én semmi furcsát nem találtam abban, hogy már nem kielégítő számára csak a tejcsi. Egyenlőre egyszer kap egy nap kajcit, 100 ml-t kb. , aztán ugyanúgy kap cicit is. A sütőtököt imádja ( megsüt

tej vagy víz

botmixer

kanál

), ezen kívül még csak almát kapott. Ma holnap tervezem a krumplit vagy répát adni neki. Kapott már bolti lét, sütőtöklét és alma-csipkebogyó bébiitalt is. Én ebben semmi kivetnivalót nem találok. Nem bolti kaján fog felnőni, de néha kaphat, mert mi nem egy otthonülős család vagyunk és nem mindenhol tudom előkapni a cickót , ha szomjas/éhes.
A derekam nekem is néha marhára fáj, a hátam szintén, bár Zsombi sem egy ölbebaba, de azért mégisvsak meg kell emelni úgy 84*6nap, ami mondjuk a hordozóval cca.11 kg. .Én inkább felemelem mellmagasságba, mert nyújtott karral sokkal nehezebb, továbbá attól , hogy a lábammal rugdosom előre

kék-zöld foltos a combom.
Amennyire utálta ha hasra teszem, annyival élvezetesebb számára már ez a póz. Ugyanis kb. 2 hete, de intenzíven kb. 1 hete nagyon ügyesen egy másodperc alatt hátról hasra fordul és azt hiszem Breki Te írtad, hogy mindezt csak jobbra tudja, hát ez nálunk is így van.Ilyenkor boldogan vigyorogva nézelődik,, dumál, aztán egy idő után megunja és vissza kell fordítani a kis büdösbogarat.
A hozzátáplálásnál sokkal jobbnak tartottam a gyümölcs/zöldség ételeket, mint a tápszert egy 8 kg-os gyereknél. Szereti tetszik neki a kanállal evés és ezáltal rendeződött a kakigond is , ami a 4. hónapban 4-5 naponta volt és általában csak kúppal jött össze, amikor már nagyon kínozta szegénykémet. Mióta hozzátáplálok egyszer sem fájt a pocija, a kaki meg naponta/ kétnaponta észrevétlenül egy puki kíséretében kicsusszan.
Engem olyan boldoggá tesz ez a kis tökös !!!
Bocs, hogy senkihez nincs egy kedves szavam........akkor ezt most korrigálnám : Én úúúúúgy szeretlek Titeket !

....ugye még 10 év múlva is írkáltok/unk itt ???
Mazsola felébredt !