A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

MaricaKép

Még mindig cuki kismama vagy!Kép Úgylátom, hogy a kisbabádnak lesz majd mit rendezgetnie (szekrény)ha már járni tud!Kép Egész nap majd pakolászhatsz előle!Kép
Na most meg tessék értelmeset írni!!!

Puszi, Gigi 29+6

KépKép
gigi28

Sikerült! Kép Kép

De azért el ne ájuljatok az óriási látványtól!
Györesz: igy a képet nézegetve lehet, hogy mégis nagyobb a pocim, mint a Tied? Na nem baj, remélem növesztem még min. 2 hónapig!
A csomagot majd elözetes tájékozódás után váltom csak ki, hátha lesz olyan, amibe értelmessebb dolgok vannak. (pl. több termékminta) Ha meglesz beszámolok róla!
Arra majd figyelek, hogy ha egy mód van rá, ne lepjenek el a kéretlen látogatók! Bár ez nem biztos, hogy kijátszható, szerintem már a kórházban lecsapnak az ember lányára! Kép

Bringa: én is ua. tudom csak mondani. A megemelkedett vérsüllyedés gyulladásra utalhat a szervezetedben. Ez terhesség idején lehet a normálnál magasabb, de ha nagyon magas, akkor érdemes megkeresni a gócot. (Pl. fogak)

Kata: igazad van, már leginkább csak a netezés miatt járok be a munkahelyemre Kép ! Jövö pénteken doki, aztán ha egy picit is talál rá indokot, akkor szabi szept. közepéig, utána meg táppénz. Már unom, de néha csak a szám jár, hogy holnaptól nem jövök. HOgy meddig húzom még igy nyavajogva??? Kép
Remélem szept. 1 hetére bekötik a telefont, és akkor már tudok netezni. Ez esetben optimista vagyok!
Esküvö: hát, már csak 4 hét van hátra, de még gyürünk sincs! Kép Szóval nem vagyunk egy kapkodó idegbajos pár! Megvárjuk, hogy szabiról visszatérjen kedvenc ékszerészünk, még nála érdeklödünk, aztán eldöntjük hol vásárolunk. Ruháink is csak félig vannak, mindketten tudjuk, hogy melyik nadrágban leszünk Kép, de még blúz, ing nincs. Nekem cipö is kellene új, de majd szept. elején veszünk csak! Még annnnnnyi idö van az
esküvöig! Kép

Gigi: anyós Kép. Klassz lehet, hogy ennyire aggódik értetek!

Jut eszembe: tegnap megsértettem az anyósomat, Robi mondta is, hogy: na, ez se jön ide egy ideig!
Persze ezt ö sem fogja fel túl tragikusan, mert kedves anyuka a héten már másodszorra jött! Ami sok, az sok! Ráadásul csak folyton panaszkodni tud! Kép. Meg sóhajtozik nagyokat, mint aki már a halálos ágyán fekszik. Egy kicsit agressziven reagáltam a nyavalygásaira, erre ö felpattant és köszönés nélkül elhúzott! Kép
Csak azért éreztem magam kellemetlenül, mert ugy gondoltam, hogy Robinak ez nagyon rosszul esett, de azt mondta, hogy már ö is unja!

Marica
marica69

Gigi: Cuki? Kép (Jaj, tényleg, remélem a hétföi vérvétel eredménye rendben van, mert nézték a cukrot is! )
Köszi szépen!
Remélem nem lesz túl pakolós! Ez nálunk nem hagyomány, én se és a lányom se volt rámolós, de ez még megdölhet! Kép

Marica
marica69

Sziasztok Csajok!
Gigi!Kép
Hát te már megint mikor keltél?KépÉn most megint nagyon aggódom,mert hőemelkedésem van és fáj a torkom.KépOlyan szerencsétlen vagyok!Este megyek a dokihoz,remélem picurnak nem lesz baja.
Marica!
Tényleg cuki kismama vagy.Kép
Kata!
Hát igen repül az idő.KépPl:Te is 2 nap múlva asszony leszel.KépKépIzgulsz?Mindig szomorú leszek ha arra gondolok,hogy szülés után majd megkopik a topik.KépMi ujság a fotókkal?Puszi mindenkinek!Dia 23+1

Kép
Kép
lldicsi

Gigi!
Küldtem képeslapot.KépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok,

Tegnapi UH eredmenye megerositette, hogy Maszatka 100%, hogy kisfiu. Szoval ZSombi Ocsiket kap. Miutan mi 2 gyerkocot tervezunk, igy valoszinuleg nekem nem lesz soha lanyom. Kép Ferjem azzal huzott az este, hogy en olyan "bevallalos" csajszi vagyok, biztos ezert kapok a sorstol 2 fiut...KépKépKép

Dia,
ha meg csak hoemelkedesed an, attol a babanak nem lesz baja, csak igyal sok folyadekot. Akkor van gond, ha 38 fole megy a laz. Kép Azert nezed meg magad dokival! Jobbulast! Kép

Gigi,
jo, hogy a ferjed ilyen talpraesett, es igy elintezte azt a komod ugyet. Kép

Anyos. Kép En is csatlakoznek a nem-egyszeru-anyossal-rendelkezok klubjaba. Kép Reszleteket az Anyos topic-ba irtam le par nappal ezelott. KépKépKép

Pelenkazo: mi ezt anno nagyon olcson kihoztuk, volt egy fenyo komodunk, ami nem volt eleg magas. Egy butorlap-szabaszatban csinaltattunk egy pelenkazolapot (3600 Ft-ert), a Praktikerben vettunk ket stabil polctarto vasat, es ezt az egeszet a komod fole kb. 40 cm-vel feszerelte a ferjem. A komod es a pelenkazolap koze a "resbe" meg pont befertek a pelenkacsomagok. Kép

Megyek, mert Zsombi szetszed darabokra. Kép
Gombóc

ui. Sofka, hivni foglak, ha Zsombi kicsit nyugton lesz....
gombóc

Sziasztok Kismamik!
Szeretném megkérdezni tőletek, hogy nektek kb. mennyi mostanában a vérnyomásotok. Mert nekem elég magas (az előbb pl. 135/83 volt), és kicsit aggódom miatta.
Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

DiaKép
Köszi a lapot, válasz ment!
A barátnőm is átesett egy nagy megfázáson kb. abban az időben amiben most te vagy. De sem neki, sem a babának nem lett semmi baja. Azért kérdezd meg a dokit,hogyha rosszabb lenne akkor mit vehetsz be! Reggel hétnél tovább nem tudok aludni, teljesen mindegy, hogy hány órakkor fekszem le. Már ennek is örülök, hogy eddig alszom.

GombócKép
Na aztán nálatok férfi uralom lesz!Kép Nevét tudjátok már?

MaricaKép
Hát igen ez az anyós ügy tényleg azért nem könnyű mert mindig azt kell nézni, hogy mégiscsak a kedves férjem anyukája. Szivem szerint már én is többször beolvastam volna neki, de ez a dolog visszatartott. Különben abból a szempontból szerencsés vagyok, hogy nem sűrűn találkozunk.

LivKép
Na megmértem a vérnyomásom: 104/66. Nekem a pulzus szokott magas lenni az most 93. De ebbe kalkuláld bele, hogy épp a drága mamára gondolotam! Kép Az eddig mért legmagasabb értek 120/ nem tom mennyi volt. De én ájulós vagyok, normál esetben vagy nem lehet mérni a vérnyomásom vagy 90 körül van. De ha gondolod, akkor megkérdezem a drága mamát, hogy mennyi még az elfogadott mert ő kardiológus! (valami haszna is legyen már!Kép) Próbálj ne aggódni!!

Puszi nektek, Gigi

KépKép
gigi28

Köszi, Gigi!
Nekem is régebben mindig 90 körül volt, állandóan azt hitték az orvosok, hogy rossz a vérnyomásmérőjük, pedig nálam ez volt a normális. De mostanában (lehet, hogy a melegtől? nem tudom) elég magas, és kicsit aggaszt a dolog. Az orvosom pont most van 3 hétig szabadságon, úgyhogy du. meglátogatom a védőnőt.
Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!!!

Marica! Csini kismama vagy! Azért nem hiszem, hogy kisebb a pocim mint a Tiéd. Enyémet csak szemből láthattátok! De végül is mindegy a méret!!!

Dia!
Te szegény, remélem hamar meggyógyulsz! Jobbulást kívánok!!!

Kata!
Még két nap??? Izgulsz már egy kicsit?

Liv!
Nekem mindig alacsony a vérnyomásom, de szerintem amíg nem vizesedsz nagyon és nincs fehérje a vizeletedbe addig ne izgulj feleslegesen. Van egy barátnőm aki tavaj szült és neki a terhesség alatt még 180-ra is felment és vizesedett is. Be is kellett feküdnie a kórházba egy hétig, kapott gyógyszert a vérnyomására és ennyi! Nem volt toxémiás és az égvilágon semmi baja nem volt se neki se a babának!!! És Ő sem értette, hiszen soha nem volt magas a vérnyomása! Ja és akkor is dög meleg volt!
Tényleg ne idegeskedj! Szerintem amíg 140 alatt van és nem ugrál össze-vissza addig nincs gond!

Én most jöttem haza a dokitól! Méhszájam változatlan, zárt! A baba szíve vert rendesen!!!
A gyógyszert amit szedek a keményedésre, a 36. hétig kell szednem és utána elképzelhető, hogy a gyógyszer abbahagyása miatt a 37. hét körül elindul a babuci! Azt mondta a doki, hogy még másfél hónapot kell kibírnom!!! Hű ez hihetetlen!!!

Puszi mindenkinek
Györesz 29+6

Kép
Kép
györesz

Györesz!!!Kép

Az őszi topikból ajánlottak téged, hogy te állítólag szedted a DalacinC-t. Nekem most írta fel a doki egy Streptococcus hüvelyfertőzésre, és kicsit aggódom miatta, maga a baci miatt is, meg az miatt is, hogy a gyógyszer tájékoztatója szerint nem igazán ajánlott terhességben.
Ha te tényleg szedtél ilyen gyógyszert, megosztanád velem a tapasztalataidat. Hátha nem izgulnék miatta ennyire.

KösziKép

Móni
Monik

Szia Móni!

Pont most írtam az őszi topikba neked!
Igen én használtam úgy a 20. hét körül a Dalacin hüvelykrémet! Te gyógyszert kaptál? Én a hüvelykrémmel nagyon meg voltam elégedve, mert akkor már több hete kínlódtam a fertőzéssel, mert előszőr Kliont kaptam rá, de az nem használt. Bennem fel sem merült, hogy esetlen nem lehet használni, mert minden ilyet csak az első 3 hónapban nem ajánlanak, meg hát a doki csak tudja. Ha te a gyógyszert kaptad szerintem azt is nyugodtan szedheted! A Streptococcusra csak antibiotikumot tudnak adni, semmi mást és azt muszáj meggyógyítani!!!!!
Remélem sikerült segítenem és nem fogsz aggódni!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Monik
Én az elQzQ terhességemnél szintén Dalacin C-t szedtem, 5 napig, úgy emlékszem. azért ezt, mert penicillin-érzékeny vagyok, így a streptococcusra szokásos gyogyit nem kaphattam. Most persze pozitív vagyok megint (pont tegnap írtam, mivel ezt kiírtani nem lehet, csak egy kicsit gyengíteni), de most sajna más a dokim, és Q ERIC kapszulát írt fel erre. errQl esetleg hallottatok vmit? ezt kell 3 napig szednem napi 2-Qt. de a Dalacintól nem lett semmi bajom, sem a babának, pesrze elQtte én is utánaolvastam a neten...szóval szerintem szedd nyugodtan

Kata
Olyan izgi, hogy mindjárt esküvQd lesz, meg persze Maricának is...
Nekünk még nem volt, s nem is tudom, hogy bele fogunk-e vágni. várjuk ám a képeket!

Dia Hogy vagy? Keményedsz még?

bringa
bringa

DiaKép

Remélem, hogy nincs semmi bajod, csak olvasó üzemmódban vagy.Kép Búcsúzni jöttem (ohhh)! Holnap megyünk le Füredre, úgyhogy majd csak hétfőn tudok írni! Addi semmi butaságot nem csinálni!!! Pihizz sokat, ne idegeskedj semmin stb.stb...... Puszi, légy jó!!!!

KataKép
Nagyon-nagyon sok boldogságot kívánok az esküvőtök alkalmából. Ne izgulj, minden rendben lesz, ügyes és szép leszel! És az sem elhanyagolható, hogy az apóstól is megszabadulsz!!! Várom a képeket!!

LivKép
Remélem, hogy voltál a védőnőnél és megnyugtatott téged!! Te is legyél jó!

GyöreszKép
Nemsokára szülünk?????KépKépKépKép

Puszi, mindenkinek! Gigi 29+6Kép

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Köszi,hogy ezen a héten (is) itt voltatok velem,sokszor tényleg ne volt kihez szólnom!Kép
Valószínűleg csak kedden fogok írni,most már tényleg nagy a készülődés,másról sem tudok beszélni.Kép
Remélem tudok majd képet feltetetni.
Vigyázzatok nagyon magatokra és a babócákra,gondolok ám majd Rátok!!!Kép

Szóval talán kedden már jövök,légyszi Asszonyomnak szólítsatok!KépKépKép

Mindenkinek nagyon-nagyon sok puszi!

Kata kisasszony

26+5

Kép
Kép
ruszlána

Indulunk a Kútvölgyibe az ügyeletre a vérnyomásom miatt. Remélem, nem tartanak benn. Szorítsatok, hogy hazaengedjenek!
Liv

Kép

Kép
liv

Szorítunk! Biztos nem lesz baj!!!!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok Csajok!
Bringa!Kép
Köszi az érdeklődést most nem vészes a keményedésem.DEE megfáztam.KépTegnap azért aggódtam,hogy ne legyen lázam.KépDe szerencsére csak hőemelkedésem volt és fáj a torkom.Most mézes teát iszok de ebben a melegben gondolhatod milyen jó inni a forró teát.KépSzóval elegem van.
Gigi!Kép
Tegnap néztem a ládámat,de nem írtál választ.Majd írok sms-t.Nagyon vigyázz magadra és picurra!Siess vissza!KépTegnap lementem a körzetihez de szabin van.KépEzért marad a mézes tea és aszpirin.
Kata!Kép
Izgulsz már?KépNAGYON SOK BOLDOGSÁGOT KIVÁNOK NEKTEK!!KépKépKépKépHogy veszed fel a neved?Kérünk képet.Asszonyom siessen vissza hozzánk!
Liv!Kép
Nagyon szorítok!Nem lesz semmi baj!Remélem nem tartanak benn.Majd jelentkezz!Puszi mindenkinek!Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

KOrábban már kaptam Tőletek jó tanácsokat, most ismét kérdeznék a tapasztaltabbaktól.
13 és fél hetes kismama vagyok és ezidáig teljesen problémamentes, hányingermentes terhességem volt, a baba is szépen fejlődik. Tegnap világosbarnás foltokat vettem észre a bugyimon. Hívtam egyből a dokim, aki azt mondta, ha már sok piros vér távozik, akkor menjek be az ügyeletre, pihenjek sokat, és ha továbbra is csak barnás foltok lesznek hétfőn keressem meg. Én addig szét fogom aggódni magam...
Nektek volt hasonló gondotok? Dokim szerint sok oka lehet, de mégis mi? (még csak nem is éltem nemi életet előtte)
Még egy kérdésem lenne, de ez már más jellegű: mikor alakul ki a hason az a bizonyos terhességi csík? Mindenkinél van ilyen?
Timka
timka

Szia Timka!Kép
Háát,nem vagyok nagyon tapasztalt,de annyit tudok ha már nagyon vérzel akkor gond van.Nem tudom miért mondta azt az orvosod,hogy várj addig!?KépÉn a 6.héten véreztem"kicsit"mert kevés volt a sárgatest hormonom.De ez nálad nem lehet,mert a 12.héttől elkezd megától termelődni.De javaslom,nézz be a rendelőbe lehet,hogy egy kismama már írt ilyen ügyben a dokinak.Azt nemtudom,hogy mikortól van terhességi csík a hason"talán a 8.hónaptól"de azt tudom,hogy nekem még nincs és most vagyok 23+2 hetes.remélem azért tudtam valamit segíteni.Szia,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Szia Dia!

Azt sejtem, hogy ha már nagyon vérzek nagy gond van. Most is van valamicske elszineződés, de már halványabb mint a tegnapi. A dokim elég tapasztalt, komoly szakember, szerintem egy kis barna folt miatt fölöslegesnek tartja, hogy bemenjek az ügyeletre. És ha továbbra is csak foltozok, akkor hétfőn úgyis bemegyek hozzá.
Megkeresem azt a rendelős dolgot, amit írtál...köszi: Timka.
timka

Szia Timka!
Nekem a 11. héten volt egy kis barnázás, ami akkor valószínüleg hormonális volt, kaptam progeszteron tartalmú gyógyszert és pihennem kellett! Aztán véreztem késöbb, de akkor egy kúptól, mert ilyenkor nagyon felpuhul a nyálkahártya és könnyen felmaródhat. Nekem a dokim akkor azt mondta, hogy akkor van gond hogyha görcsölök is mellette. A napokban megint barnáztam egy kicsit (30.hét), de az meg a méhösszehúzódásoktól volt.
Teljesen megértelek, ha pánikolsz, én is ilyen vagyok. Nagyon meg tudok ijedni egy kis elszineződéstől. Ha véletlen görcsölsz is mellette akkor szerintem ne várj hétfőig! Menj be a kórházba ahol szülni fogsz, mindig van ügyelet!
Remélem mihamarabb megnyugszol és elmúlik a barnázás!!
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Na, végre ideértem én is. Megpróbálok sorban haladni:

BringaKép
Jó cukor miatt irígy kutyus vagyokKép A parám csak amiatt volt, hogy 17 hetesen 15 hetesnek nézte a doki a babát. Most elméletileg 20 hetesen 19-nek, úgyhogy nincs nagy gond. Ha valóban lány lesz, akkor szerintem Kincsőnek fogják hívni, de ez persze még változhat.

DiaKép
Drukk, hogy minél előbb meggyógyulj!

KataKép
Sok boldogságot NektekKép Az esküvővel biztosan minden rendben lesz. Majd feltétlenül mesélj, milyen volt! A tegezőviszony azért maradhat, csak az asszonyom megszólításhoz ragaszkodsz?Kép

LivKép
Remélem, hogy nem tartottak bent. Írd meg majd, mit mondtak!

GyöreszKép
Drukk, hogy ne siessen a babuci. Ha már a 37. hétig kibírja, gond nem lehet.

TimkaKép
Nekem mindkét terhesség elején volt ilyen "barnázás", de nem csináltak vele semmit. Ilyenkor rutinból pihenést szoktak javasolni, ha baj van, akkor úgysem tudnak semmit csinálni. Erről egyszer Csákány doki írt, de már nem emlékszem, hogy melyik topikban. Szóval nyugi, pihizz sokat! Terhességi csík nem mindenkinek lesz. Nekem volt, de már nem emlékszem mikortól, de szerintem az utolsó harmadban.

Pusssz
Tüni
tüni

Bringa

Köszi, végre valaki, aki ugyanezt a gyógyszert szedte és szerencsére semmi baja nem lett
a kisbabádnak.Kép Ez nagyon megnyugtatóKépKépKép

Móni
Monik

Mielőtt visszaolvasnék, leírom, mi volt velem ma. Nem lesz egyszerű. Figyeljetek.
Miután tegnap este 144/80-as, majd 142/89-es vérnyomást mértem, ma reggel pedig először 137/92-t, utána 149/94-et, bementünk az ügyeletre.
Megmérték a vérnyomásom, 157, másodszor pedig - másfél óra múlva - 149/95. Nem tartottak benn, de hajszálon múlott. Elképzelhető, hogy azért, mert nem volt szabad hely. Mindegy, a lényeg, hogy hazaengedtek.
Felírt az ügyeletes orvos egy Corinfar nevű gyógyszert, hogy ezt szedjem, írjam a napi vérnyomást, folyadékbevitelt, -kiadást, súlyt, és szerdán menjek vissza laborra és uh-ra. Vizelet negatív. Szerintük toxémia lesz, mert mindkét lábon ödéma látható, plusz, ugye, a magas vérnyomás. Kiváltottuk a gyógyszert, többek között az áll benne: terhesség előtt tilos szedni, fejlődési rendellenességeket okozhat.
Felhívtam a saját orvosom (nem volt egyszerű elérni - szabadságon van -, de sikerült), mondtam neki, hogy én ezt a gyógyszert nem akarom beszedni. Azt mondta, ezt szokták felírni, de ha aggályaim vannak, akkor szedjem a Dopegyt nevű gyógyszert, írassam fel a körzeti orvossal, szedjem a hétvégén, aztán hétfőn menjek vissza egy másik orvoshoz, ne a mai ügyeleteshez, hanem az ő helyettesítőjéhez.
Irány az ügyeletes körzeti orvos. Ő mit mond? Corinfar: kifejezettesen tilos szedni terhesség alatt. Dopegyt: kicsit furcsán néztek rám. Most fogják kivonni a forgalomból, elavult, ráadásul nagyon erős (magasabb vérnyomás esetén indokolt), és ödémát okoz (!!!).
Patthelyzet. Most mit csináljak? Itthon délben 128/85 volt a vérnyomásom, utána az ügyeletes körzetinél 145/95. Teljesen tanácstalan vagyok. Szedjek gyógyszert, vagy ne? Mi számít magas vérnyomásnak? Valaki azt mondja, a 130 már magas, mások szerint a 140-142 még belefér. Merjem szedni ezeket a gyógyszereket? Egyáltalán szükség van rájuk? A három orvos közül melyiknek higgyek? (Vagy majd a negyediknek hétfőn.) Az egyik orvos szerint lehet, hogy be kell feküdnöm, a másik szerint nem.
Teljesen tanácstalan vagyok, fogalmam sincs, mit csináljak.
Liv

Kép

Kép
liv

Liv!
Írtam neked a Kútvölgyis topikba, hogy én mit tudok a Corinfárról. Tényleg általában ezt szokták adni kismamáknak magas vérnyomás esetén! A barátnőm, akiről tegnap írtam neked, Ő is ezt kapta és semmi baja nem lett a kislányának!
Próbálj minél kevesebbet idegeskedni, mert az a legjobb vérnyomáscsökkentő!!!!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Liv, szeritnem ez a corinfarnal afféle relatív ellenjavallat. Azaz terhesség alatt nem ajánlott, de az orvos egyénileg mérlegel, és a babának-mamának a legjobbat javasolja. Azaz a magas vérnyomás valszeg több gondot okozna, mint a gyógyszer teheti. A mellékelt tájékoztató fő célja, hogy a gyógyszergyár védje magát.

(Hasonló hjelyzetben kaptam véralvadásgátlót. Senki sem ugrált az örömtől, de a trombózis veszélye nagyobb volt, mint a valószínűség, hogy a baba vérzékenyebb lesz.)
sofka

Liv!

Vérnyomás témához csak annyit akartam mondani, hogy kérdeztem anyámat, aki terhességi tanácsadást is csinál és ö azt mondta, hogy a magas vérnyomás, mondjuk a 200/akármennyi az már gond a babának is és föleg a szülés környékén. Elmagyarázta az ok-okozati összefüggést is, de már lefelejtettem. Ezzel szemben a túl alacsony vérnyomás nem téma. A napokban biztos fogok vele megint telefonon beszélni, rákérdezek még egyszer, mert engem is érdekel a dolog, ha nincs is gondom.

Kitartás, nem lesz semmi baj!

Barbi, a másik

Barbi
maass

Liv
Együttérzek veled! De szerintem a 14-150 azéert tényleg picit magas, én lehet, hogy neten nézném meg addig a további infókat, amíg hétfQn eljutsz dokihoz. Fentebb Monik a Dalacin C miatt aggódott, annak ugye én is utánanéztem anno, s hát az is ellenjavalt terhességkor. De én mérlegeltem, s beszedtem, mert a streptococcusról még rosszabbakat olvastam. Ilyenkor egyébként már sokkal ellenállóbbak a babuk, mint a z elsQ három hónapban, s amint mondják, másoknak is azt írják terhesség alatt. Nehéz döntés lehet, és csak te tudod mehgozni, meg hát tényleg rossz, hogy minden doki mást mond. Írd meg ám, hogyan döntöttél!És hidd el, a babádnak nem lesz baja! Kép Esetleg kipróbálhatnál elQtte valamilyen homeós vérnyomáscsökkentQt, abból baj nem lehet, s lehet, használna!

Tüni
Szerintem ne aggódj, mert ababuk már a pocakban sem egyformák, látod, simán behozza a lemaradást, a végén meg majd azért izgulhatsz, mert túl nagy lesz Kép Kép

üdv,
bringa
bringa

Szia Kata!
Hát itt a nagy nap!KépKépIzgulsz??Gondolok rád.Ha lesz időd majd írj.Puszi.
Gigi!
Tudom,tegnap váltottunk sms-t,de azért ide is leírom,hogy siess haza.KépKépHa megjöttünk a Scontóból majd írok.Puszi.
Barbi!
Te merre vagy??Elutaztatok valahová?Remélem nincs baj!Puszi.
A többieknek is puszi.Ma írjatok többet mint tegnap mert kihal a topik.Az ősziek álmatlanságban szenvednek.Lehet,hogy nem sokára minket is elér.KépIgaz,én nem sokat aludtam az éjjel,mert melegem volt,pisilni jártam és a lábam is elzsibbat.Mindenkinek szép napot!KépDia
/Sofka:23+3Kép/

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Ezuton tolmacsolom Kata Asszony puszijait, amiket mindenkinek kuld! Igen, ferjhezment, lattam, ott voltamKép Nem menekult el, nem mondott nemet, es persze gyonyoru volt Kép Nagyon aranyos, csaladias volt az egesz, kituno hangulatban. Foleg az a jelenet, amikor az ifju ferj atemelte az otthoni kuszobonKépKépKép Remegett a karja egy kicsit, de elbirtaKép
Keddig szemelyesen nem jelentkezik, meg holnap az egyhazi szertartast kell "tulelniuk", es teljesen (polgarilag, egyhazilag) is hazasok lesznekKép

Udv mindenkinek,
Mica
mica

Szia Mica!
Örülök ha jól sikerült minden.KépIgaz,egy kicsit irigy vagyok mert te láttad Katát.KépDe remélem készült fotó és megosztod velünk.KépSok,sok puszit küldök Katának.KépBocsánat az asszonyt lefelejtettem.KépKépSzia,Dia

Gigi!
Na voltunk a scontóban vettünk egy szekrényt"polcos+fiókos"és egy hozzá illő komódot.Nekem nagyon tetszik és olyan,hogy sokféle elemet tudunk még hozzá venni.Igaz,még nem biztos,hogy a párom összetudja szerelni.KépMinden esetre most szenved vele.KépKépzeld!Kb:Két órája tettem fel a 9.kúpot,de rendesen beteg vagyok tőle."Fáj a hasam és a hüvelyem."KépA 10. kúp mérgemben a kukában landolt.És gondolkodom rajta,hogy az antibiotikumnak is ez lesz a sorsa.KépNa jó nem panaszkodok többet,már csak azért sem mert úgy sem olvasod el."Mivel nem vagy itthon."KépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Szia Dia!

Sajnos en szemely szerint nem keszitettem az esemenyrol fenykepeket, de volt par fotozo csaladtag, igy biztos, hogy lesz majd mutogatnivalo kepKép Majd segitek Katanak, hogy netre-tehetoek legyenekKép

Puszi,
Mica
mica

Sziasztok!
Szedem tegnap este óta a Dopegytet (tegnap este, ma reggel és ma este), a vérnyomásom továbbra is magas. Nem tudom, mennyi idő alatt kell hatnia!!! Ma reggel 151/89 volt, később 140/92, este először 163/99 (!!!), később (egy kis lazítás és a gyógyszer után) 147/94.
Nagyon félek, hogy benn fognak tartani a kórházban, félek, nehogy fehérje legyen a vizeletben, és félek, nehogy baj legyen. Nagyon meg vagyok ijedve.
Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!
Rég nem ültem gép elé, ha meg mégis írni már nem volt kedvem. Olyan baromi eleven gyerekkel áldott meg a sors, hogy fél percig nem hagy nyugtot. Pláne amióta ki tudja mondani, hogy aja (anya). Azóta ha nem lát addig kiabál amíg fel nem tünök a közelében, ha pedig ő jön oda hozzám akkor azonnal le kell tennem bármi van is a kezemben... Szóval nem egyszerű esetKép

Liv!
Nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen veletek! Fiammal nekem is magas volt a vérnyomásom és nagyon vizesedtem. Fehérje szerencsére nem jelentkezett, de nekem "csak" az utolsó hónapot kellett végigizgulni nem pedig kettőt. Így nagyon nagy az esély, hogy még ti is kibírjátok jó pár hétig. Innentől kezdve neked kell erősnek lenned mindig. Főleg, ha a baba megszületett (sokmindere gondolok itt, főleg az idegkimerültség határát súroló állapotok mellett egyéb irányú izgalmakra, pláne, ha elkezd totyogni, később szaladni, jajj lesz mindenkinekKép Fiam lábán térd és boka között nincs egy ép bőrfelület sem, mert vagy kék-zöld, vagy sebes, vagy varas, vagy a fehér hegnyomok tarkítjákKép A fején szerencsére sose marad semminek a nyoma, pedig ha minden nyom megmaradt volna... és még két éves sincsKép)
Szóval légy erős és gondolj arra, hogy ha a babának most kellene megszületnie túlélné! A 32. héten már több mint másfél kg és a tüdeje is elég érett, persze még segítenének neki az orvosok, de életben maradna. Sőt (weboldal szerint) a 34. héttől már mindene kifejlődött és csak nyúlnia és híznia kell, meg felkészülnie a születésre.
Ne félj a kórháztól sem, mert ha a vizeletedben jelentkezne a fehérje ott vagytok a legeslegnagyobb biztonsában. Bármi van, 10 percen belül kikapják a babát, és minden rendben lesz! Míg te otthon nem fogod érezni, hogy baj van, addig ott többször vizsgálhatnak. De amíg nincs fehérje, addig nem kell aggódni sem, ha meg jelentkezik a rosszban is a jót kell nézni. A rossz, hogy kórházba kell menni, de nem! Ilyenkor az a legjobb!Kép Szorítok, hogy ne legyen semmi bajotok és minden a lehető legjobban süljön el!Kép

puszi
sasha, gabi (22hó) és babó 20 hét

Kép
sasha

Nagyon köszönöm mindenkinek a biztatást és a megnyugtató szavakat!
A vérnyomásom még magas, de a közérzetem és az előérzetem ma már jobb.
Beszéltem az orvossal, ma 3x1 Dopegyt, és holnap reggel találkozunk a kórházban, labor stb.
Remélem, minden rendben lesz.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Kata asszonyság!!!! Nagy nagy gratula az esküvőhöz! Remélem minden nagyon jól sikerült! Várjuk a beszámolót és a fényképeket!!!

Liv!
Nagyon fontos, hogy meg tudj nyugodni! És én is csak azt tudom mondani, hogy ha benk kell maradnod a kórházba, akkor az csak a baba érdekében történik, és szerintem ott Te is nyugodtabb lennél, mert folyamatos ellenőrzés alatt vagy és bármi történik egyből tudnak cselekedni! Ne félj!!!!
Drukkolunk neked, hogy minden jól alakuljon, úgy ahogy a babának a legjobb!!!
Ha hétfőn benttartanak akkor légyszí írj nekem egy sms-t, hogy tudjunk rólad!!!

Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

DiaKép

Jól vagy?? Nátha, keményedés? Újra itthon. Azért mit ne mondjak bőven elég volt a drága mamából ennyi. Csütörtök kora délután én mentem be érte Pestre, azóta boldogított. Én küldtem neked válasz képeslapot!! Nem tudom,hogy miért nem kaptad meg! Azt hittem, hogy a Scontoban baba bútort vesztek.... A férjem épp most készül a Megatoysba. Megbeszéltük, hogy vissza visszük a komódot és az ágyat is. Pénteken az agyósommal kicserélte a selejtes részeket. Na de sokáig nem tartott az öröm, mert az egyik ajtó pár centivel kissebb mint a másik!! De ezen már fent sem akadtunk. Na de amikor a kiságyat kibontottuk!!!!! Mindegyik darabja le van verve, folyékony fával van javítgatva és néhol szálka áll ki belőle!!!!!! Még jó, hogy a férjem nem egy tutyi-mutyi, remélem elintézi a dolgot. Szóval kezdhetjük újra a bútor nézegetést.

LivKép
Nem semmi ezek az orvosok! Mindenki mást mondd. De meg döntsd el, hogy kinek higgyél és mikor nem okozól bajt a babának. Melyik hétben vagy most? Napról-napra nagyobb esélye van a babukának. Épp most olvastam nemrég, hogy a hetedik hónap végén már nagyon jók az esélyei. Én is utálom a kórházat (szerintem mindenki) de az tényleg igaz, hogy ott vagy a legjobb kezekben. Én is várom a híreket!!

Asszonyom!

Gratulálok az esküvőjéhez!Kép

Puszi, Gigi 30+2

KépKép
gigi28

Szia Csavargó!Kép
Hiányoztál!Kép
Javulok.Most picurral vannak gondjaim,mert igen sűrűn gyakorolja az erejét.KépHáát van neki.Rendesen fáj,olyanokat belém rúg.KépA scontóban "igaz nem baba bútor"de picurnak vettük.Még veszünk hozzá egy könyvespolcot és egy akasztós szekrényt és később lesz belőle egy sorozata.Ma elhozta a párom a baba holmikat a nővéremtől így már csak kiságy és egy sterilizátor kell és jöhet picur.Persze azért még ne siessen.KépHolnap reggel megyünk a Praxisba.Már nagyon várom.KépGondoltam rád,hogy mi lehet veled az "anyósnál."KépMiket csináltál ott?Hű,most látom,hogy te már 30 hetes vagy.De megy az idő.Pár hét és mehetek látogatni.KépKépKatáéknál biztos megy a nagy dínom-dánom.KépHú megkívántam a tortát.KépKépNem tudod Barbival mi van?Egész hétvégén nem írt semmit.Na befejezem mert már össze-vissza irkálok.KépPuszi,Írj,Dia

Kép
Kép
lldicsi

DiaKép

Te is hiányoztál! Tök jó képeslapot küldtem, nem értem,hogy miért nem kaptad meg. Már engem is elég tisztességesen terrorizál a törpike. Tegnap este lefekvésnél teljesen fent volt és úgy fájt a gyomrom,hogy majd be tojtam.Kép Elég uncsi volt lent Füreden. Pénteken olyan hat körül értünk le. Már beállítottam a hasam pizza golyókra erre nem volt szabad hely az étterembe. Huszadikán este nem is mentünk le a partra mert csak úgy hömpölygött a tömeg. Szombaton délelött bementünk Veszprémbe, hátha látunk jó gyerekbútort. Persze nem volt. Azátn felhívtuk a barátainkat, hogy lent vagyunk most utoljára, úgyhogy találkozzunk. A lány ment este hétre dolgozni, ezért azt beszéltük meg, hogy kora délután elmegyünk valahová. Negyed hatkor fel is hívtak,hogy na akkor most ráérnek.Kép Mondtam a férjemnek, hogyha nem kiváncsiak ránk akkor nem kell erőltetni. Ők azok akikről írtam, hogy több napig voltak nálunk. (amikor csak reggel írtam) Amúgy is haragudtam a csajszira, mert miután voltunk a Praxisban elküldtem neki a fotókat emilbe. Két hétig után felhívott, hogy ja megkapta. Én meg állandóan azt lestem éveken keresztül, hogy mi van a gyerekével. Állandóan hívtam, hogy mi van velük. Ha a gyerek beteg volt, mindig érdeklődtem. Ő meg nagy ívben kakál a fejünkre. Az alatt az egy óra alatt míg ott voltunk, meg elkezdett vasalni. Úgyhogy jó kedvünk volt, le akartunk menni a partra, de estére meg olyan hideg lett, hogy majdnem megfagytunk. Úgyhogy a kézilabdát néztük. A bokám jó nagyra bedagadt. Meg már mindenem fájt.
Na nem nyavajgok tovább.
Barbival nem tudom, hogy mi van, én is csak itt szoktam vele találkozni.
Kata szerintem már otthon piheg és asszonyomnak hívatja magát!Kép Egy jó kis tortát én is bevágnék!
Az őszi topicban láttam Maccs babáját, olyan cuki. Ha törpikém 7 hét múlva úgy dönt, hogy jönni akar akkor szeretettel várom. Csak bútora legyen addig.Kép Remélem is, hogy meglátogatsz minket. Persze csak akkor ha jól lesztek.
Na én is befejezem, mert már össze vissznya írok.

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

DiaKép

Azt elfelejtettem, hogy mindenképp rakjál fel képet a picurról holnap miután hazaértetek!!! Vagy küldd el emilbe. Bár szerintem a többiek is kiváncsiak rá!Kép

Puszi

KépKép
gigi28

Gigi!Kép
Már majdnem írtam sms-t,hogy nézz be a topikra mert írtam.KépJa,képeslapot is írtam.KépHát persze,hogy teszek fel képet picurról!De majd csak este amikor a párom itthon lesz."Én nem tudok.Kép"Milyen az a pizza golyó??Most Mirigyéket nézem és itt rötyögök rajtuk.KépKépTe szereted??Háát te is meg vagy áldva a barátokkal.Mi azóta se beszéltünk.Pedig azt is tudja,hogy kórházban voltam.Kép
Kész a szekrény.Dugig lett picur ruháival stb.KépKépMég holnapra marad a komód összerakása.Még tolókocsival is bemegyek hozzátok a kórházba.KépKépLegrosszabb esetben ott szülök meg.KépKépKépPuszi,Írj,Dia 23+4

Kép
Kép
lldicsi

Liv,
szegény!!! Nem tudok okosabbat, mint hogy túl lesztek rajta. Nem sok. Meg küldöm ezt: Kép

Dia,
örülök, hogy rendben vagy!

Timka,
nekem is volt ilyen, ez végül is vérzés, de nem kell nagyon komolyan venni. Azt jelzi, hogy túlstrapáltad magad, és elmúlik, ha pihensz.

Babar,
Isten ments, nem vettem be aszpirint!!! Gajdos az Algopyrint és a Panadolt mondta. Abból se vettem be soha a napi 3-at, csak 2-t, pedig majdnem belehaltam a fogfájásba. (Kicsit lassan reagálok, régóta nem voltam, és most nem is tudtam mindent visszaolvasni, mert drága párom álmos, és menni akar aludni. Jogos, úgyhogy megyek is.)

Cső,
Vica
mvica

Györesz!
Melyik gyógyszert szeded keményedésre?
Nincs valakinek tapasztalata viszér ügyben?
Ezzel a kettővel kínlódok, pedig csak 3 kg-t híztam. Köszi!

dézi 23+5
dezi

Sziasztok!
A vérnyomásom sajna nem vitte le a Dopegyt, 1/2 9-re megyünk az orvoshoz.
Györesz, természetesen ha valamikor benntartanak, akkor küldök sms-t, és akkor, kérlek, légyszi tájékoztasd a másik két topicot is, ahol rendszeresen előfordulok. Köszönöm! (De remélem, erre nem lesz szükség.)

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Nem tűntem el, csak otthon valamiért nem zakatol az Internet. Remélem ma már megcsinálják.
Nagyon sok minden történt a hétvégén!
Péntek:
Voltuk dokinál. Ficánka nagyon jól van, méhszáj zárt, méhem puha, tehát minden O.K. A méhem vége már a köldököm felett van. Jelen állás szerint Ficánka dec. 12.-én fog születni, vagy csak szép hosszú combjai lesznek! Kép
A méhlepény szerencsére már elkezdett feljebb vándorolni, Ficánka feje már lentebb van, mint a méhlepény vége. Babóca állandóan mocorog és még mindíg nunis! Kép
A vérnyomásom egy kicsit magas. 130/60, ami az eddigi 100/50-hez képest magasnak tűnik. A doki szerint biztos azért van, mert állandóan parázok, tiszta ideg vagyok, mikor dokihoz megyünk. Aputól elkérem a vérnyomásmérőjét és majd otthon fogom méregetni. Szerencsére a vizeletem negatív.
Délután Apuéknál volt buli, (István nap) isteni harcsa-paprikást főztek bográcsban. Csak sajnos nem tudtam sokat enni belőle. Már nagyon kis adagok férnek csak belém.
Szombat:
Lánybúcsúban voltam. Nagyon jól szórakoztam, reggel 7-re értünk haza a párommal (ő meg a legénybúcsún volt). Képzeljétek először a vőlegény és 2 haverja csináltak vetkőző show-t. Majd bepisiltem a röhögéstől! 3 nem igazán dalia alkatú pasi, szőrös fenékkel, de tündériek voltak! Aztán jött 2 igazi táncos. Hát ezeknek mindenük mozgott tánc közben. Volt olajozás, tűznyelés, stb. A menyasszony nagyon jó partner volt a dologban. Én biztos úgy ültem volna ott, mint egy kuka. Szóval jól éreztem magamat, másnap egész nap csak aludtam.
Vasárnap a pihenésé volt és függönyt varrtam Szonjának. Még nincs kész, de nagyon jól alakul. Ha elkészül (szerintem a jövő hétvége) majd teszek fel képet róla. Rendeltem az Interneten pár posztert a gyerekszobába. Nagyon aranyosakat találtam a www.posztergaleria.hu címen. Szuper gyerek képek vannak. Tehát tapétacsík kilőve, lesznek helyette képek. Talán az nem is annyira kötött.
Már nem férek bele semmilyen gatyámba, ezért rendeltem az Otto katalógusból egy farmert és egy 7/8-os nadrágot. Remélem gyorsan megérkezik, mert különben bugyiba kell járnom! Kép
Ma megvesszük a babakocsit és kirángatom a páromat az IKEA-ba is, mivel függönkarikát, képkeretet és kosárkákat szeretnék venni a gyerekszobába.

Kata!
Nagyon sok boldogságot kívánok! Ez elég közhely!
Mikor mi esküdtünk az egyik barátunk 3 dolgot kívánt a közös életünkhöz:
TISZTELET, ŐSZINTE SZERELEM, MEGBECSÜLÉS
Ezek a legfonotosabbak! Legyetek nagyon boldogok!

Dia!
Kiváncsi vagyok a képekre!

Gigi!
Nézzétek meg a bútort a Brendonba is!

Ezek a hétfői bejelentkezések mindíg nagyon hosszúra sikerülnek!

Pusza
Barbara
babar

Liv!

Esetleg vannak vérnyomás csökkentő gyógyteák is. Ha jól tudom a fagyöngy tea erősen vérnyomás csökkentő hatású. Érdemes lenne megkérdezni egy szakembert, hogy lehet-e inni terhesség alatt. Nekem ezek a füvek elég jól bejöttek eddig!

Barbara
babar

Sziasztok!
Hü, de sokat irtatok a hétvégén!

Liv: most már biztos a dokinál vagytok, nagyon szoritok, hogy minden rendben legyen! Ha bennt fognak, akkor annak megvan az oka, az a lényeg, hogy jó kezekben leszel. Ha jó a társaság, akkor ne félj, gyorsan repül majd az idö! Ha pedig haza engednek, akkor pihenj sokat és szedd a nagymami-gyogyikat! Kép Nem hiszem, hogy olyat felirnának, ami árt a babának!! Bizz a dokiban!

KATA Asszonyság!! GRATULA!!!!!!!
Kép Kép Kép Kép Kép
Remélem minden ugy alakult, ahogy terveztétek! Sok boldogságot! Várom a beszámolót meg a képet is!

Dia: de jó Nektek, hogy mentek kukkolni! Kép Már én is várom a pénteket, akkor megyek dokihoz, meg uh-ra. (Igaz csak 2d-re.) Azért pihengess Te is, nehogy ismét megijesszen a pocakfájás!

Gigi: hát nincs szerencsétek a bútorokkal! Kép Remélem visszakapjátok a pénzt és máshol néztek új bútort! Nálunk még darabokban van a kiságy (festés), de elötte már láttuk összerakva, meg ugye ez használt, igy összekoptak Kép az alkatrészei! Kép
A pelenkázó is felújitás elött áll, de Robi már készitett pl. fürdöszoba szekrényt is, igy remélem ezt is megoldja! Várom a beszámolót az újabb bútorról!

Nekem nagyon jól Kép telt ez a 3 nap! Aug. 20-án délelött el kezdett fájni a fogam és délutánra már elég kellemetlen volt! Este már bevettem 2 fájdalomcsillapítót (pár óra különbséggel), de egész éjszaka éreztem a drága kis fogacskámat. Reggel már majdnem bögtem, igy felkerekedtem az SZTK felé. Kiderült, hogy a fogászati ügyeletet megszüntette a TB, igy kereshettem maszek dokit. (szombat reggel 8-tól) Szerencsére 9-kor már (az 5. doki) fogadott és egy lószérummal Kép elérzéstelenitett, majd kikapta a kis piszkot! Ez már egy alig-fog volt, mivel már sokkal több volt a tömés, mint a csont! Délig jól birtam, de azóta (mostmár lassan 2 napja) az álkapcsom fáj, mert nagyon megbolygatta a kihúzással. Ráadásul kettöbe tudta csak kiszedni Kép. Szóval marha jó volt a hétvége!

Az mitöl lehet, hogy amikor megyek ill. állok, akkor egész lennt iszonyu szúrást érzek, mintha a baba a méhszájat molesztálná, vagy a hólyagomat! Nem folyamatos, de elöfordul.

Más nyavalyám egyenlöre nincs! Kép

Puszi Mindenkinek:
Marica
ma épp betöltöttem a 29.! Meg is beszéltem babucival, hogy mához pont 10 hétre találkozunk! Kép
marica69

DiaKép

Mindjárt megyek és megnézem a képeslapot. Ti most épp kukkoltok. Mi másodikán megyünk, igaz csak sima 2 D-re,de szerintem egyszer elég elmenni a 4D-re. Az Irigy Hónaljmirigyet én is szeretem, ráadásúl az egyik fazon (a Győző-Gyuri) úgy néz ki mint a férjem, csak épp 20 kilóval kecsesebb! Mindig ha látjuk őket,mondom a férjemnek, hogy úgy kéne kinéznie. A keresztfiam nagy rajongójuk még.Kép
Milyen jókat tudnánk mi a kórházban dumálni!Kép De azért tessék csak a picurkát bent tartani még egy jó darabig. Majd mi is (törpe meg én) meglátogatunk titeket. Lehet egy picivel bemenni látogatni? Vagy megkérem az anyut, hogy vigyázzon rá.
Nagyon rendes "barátnőd" van, hogy ennyire érdekli, hogy mi van veled!! Nálunk az a legszomorúbb, hogy amióta ismerem őket (a férjem által) mindig az volt, hogy teljes mértékben alkalmazkodtunk hozzájuk. Napokat voltak nálunk, egész nap csak ugráltam körülöttük. És mindent a gyerekükhöz igazítottunk. Erre most hozzám kéne alkalmazkodni, de nem izgatja őket. Közölte a barátnőm, hogy ők még feljönnek valamikor mielött megszületik a pici!!! Persze amikor örülök, hogy a napi dolgaimat el tudom látni. Ja és az volt a legjobb, hogy karácsonykor is feljönnek, mert őket nem zavarja a gyereksírás. Az esetleg, hogy én ki leszek purcanva, senkit nem érdekel!!! Na nem dühöngök tovább.

BarbaraKép
Remélem már jó otthon a netetek. Én a melltartóval vagyok úgy, mint te a gatyával!Kép Még a terhesség elején vettem egy szopis melltartót, de az már kicsi. A barátnőm adott kettőt, de abba meg a fejem is belefér!Kép Mondtam is neki, hogy remélem ez soha nem lesz jó rámKép Úgyhogy szerintem valamikor a jövőhéten elmegyek vásárolni, egy farmert is akarok venni, ha jönnek a hidegebb idők. Az Otto katalógusban láttam nagyon aranyos babaruhákat. Milyen minőség lehet? Szerintetek merjek rendelni? Van valakinek tapasztalata?

MaricaKép
Nekem is vannak ilyen nagyon fájdalmas szúrásaim. Nekem visszér van a hüvelyembe. Lehet, hogy neked is? Nagyon rossz dolog, mert egyik pillanatról a másikra olyan, mintha kést dögnének oda.
Állkapcsod, hogy van??? Ha valaki felidegesít a munkahelyed, harapj bele!Kép A te hétvégédnél azért egy fokkal jobb volt az én anyósos csodám!Kép
Örülök, hogy más nyavalyád nincs, ne is legyen!

Puszi nektek, Gigi 30+3

KépKép
gigi28

Gigi!

Én szoktam rendelni az Otto katalógusból, mert gond nélkül vissza lehet küldeni. Általában 4 termékből 2-t visszaküldök. Ők gond nélkül visszaadják a pénzt! Szerintem érdemes kipróbálni. Nekem is nagyon tetszenek a babaruhák! Kép
babar

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?