A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

TULIPÁNOS!
A tetkó az más :D Nem döfnek gerincen tűvel :D Nem a tűvel van a bajom,hanem a hátba szúrással.A hideg is kiráz tőle.
Zizunka volt szalmonellája februárban.Mikor kikerültünk a kórházból mi kértük a széklet vizsgálatot ugyanis mostmár nem kötelező a felülvizsgálat.Kiderült,hogy hordozó.Júniusba meg visszafertőzte magát nyálkahártyán keresztül.Az után is csak a mi kérésünkre csináltak széklet vizsgálatot augusztusban.Az már negatív lett.Nekem is néztek februárba az negatív volt.Tényleg nagyon veszélyes a vűárandósra,de leginkább a babára.
Törvényben volt,hogy 3 negatív székletet kell produkálni,de eltörölték olyan kijelentéssel,hogy "sokba kerül az államnak" De ha a szülő kéri akkor megnézik.Ilyen rohadék a rendszer: Senki nem törődött vele rajtunk kívül,hogy Zizu fél éven át szalmonellás volt.Ja és a februárinak köszönhetően tejcukor érzékeny lett,amit most kezd kinőni.Viszont a bélnyálkahártyája úgy tönkre ment,hoyg még mindig felszívódás zavaros.Gyógyszert kell szednie minden nap,hogy egy kicsi is felszívódjon,megemésztődjön abból amit megeszik.
Úgyhogy tényleg érdemes utánna járni,és sajna nektek kell,mert az orvos nem fog kötelezni rá.

Bocsi,hogy hosszú lettem,de nekem gyenge pontom ez a szalmonella dolog,mert nagyon nem törődnek vele,olyan címen,hogy nincs pénz.Felháborító!
Vendég

Jaj Sprite nagyon jó,hogy ezt leírtad!!!!!Köszi szépen!
Pénteken én is hívtam egyből háziorvosomat,akit éppen helyettesített valaki,hogy nekem azonnal kell egy széklettartályt....mert 3hét múlva szülök,és mindenképpen ki kell zárni!Erre a doki:ez nem olyan egyszerű,és nem lehet csak úgy és pénzbe kerül....bla,bla,bla... :shock: :shock: :shock: ....szóval hétfőn hiába is megyek be,mert nem hiszi,hogy kapni fogok :shock: :shock: :shock: !
Felháborító!!!!!
Fiamnál is azt mondta a kórházi dokinéni,hogy azt is nézni fogunk(tejcukor érzékenység)! :(
Sprite nagyon köszi,hogy ezt leírtad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Na nincs újabb kisbaba?

Egy ikres kismama ma megszülte a kisbabáit természetes úton. Velem volt egyidős, vagyis kb 1 héttel volt előrébb nálam! Fiúk, és mindhárman jól vannak. Ja és a babák együtt 5kg felettiek, több mint 2kg-ok egyenként! :) negyed óra eltéréssel bújtak ki a babák, de rögtön elvitték őket a PIC-re, úh se csaszival, se simán nem lehet az anyákkal ha ikrekről van szó :(

MELI: már én is úgy ölelném a srácokat, főleg a fenti hírek után!

ANNA: én úgy ráugranék a férjemre :oops: :D de korlátozva vagyok :( Alig várom, hogy enyém legyen a testem!

GIO: sajna én fejfájós típus vagyok :(

Kata
labkat

Sprite azt nem tudod a kismamákra miért veszélyes?Neten nem nagyon találtam erről semmit!
Meg azt,hogy hogyan lehet elmúlasztani....mert amikor annó kijöttek az ÁNTSZ-től akkor azt mondta a pasi,hogy elmúlik magától....? :?: :shock:
Vendég

Nem tudjátok Dorkával mi van? Írtam neki sms-t is, de még nem reagált! Remélem minden ok!

Kata
labkat

Na írt Dorka, minden rendben velük, csak nekem tűnt úgy, hogy eltűnt. Már csak egy hete van hátra, azért is "aggódtam".

Kata
labkat

Labkat sajna én sem hallottam felőle semmit,én is remélem,hogy minden ok vele!
Vendég

Gio: nekem semmi nem jött a levlistára :(
Ez nem ér, mindig 3-4-5 napos csúszással kapom a leveleket :(
Vendég

Közben írtál...akkor jól van...! :)
Kár,hogy ikreknél így elviszik őket... :( ...na de utánna majd jól megszeretgeted őket Kata!
Vendég

Képzeljétek, egyszerre csuklanak a srácok. Ilyen még sose volt :D :D :D

Kata
labkat

Vicces lehet! :lol:
Vendég

Gombi
O'hara írt és küldött 2 képet Zétiről.

Kata
ez vicces hogy ketten egyszerre csuklanak. Önmagában csoda a pocakunkban a gyermek, de kettő meg aztán egyszerűen fantasztikus lehet :) Férjem imádkozik sűrűn ikrekért - mert ugye ő legalább egy focicsapat gyerekre gyúr:-)

Dorka biztos pihizik, rákészül a jövő heti szülésre :wink:
Vendég

Sziasztok!

Pár napja már írtam, most megint jelentkezem.

Frissen felrakott holmik a teszveszen, ha érdekel valakit:

http://teszvesz.hu/myaccount/sell.php?p ... ll&p=0&p=1

Aida

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

HELLO!!!
Látom, hiányoltatok! Drága vagy Kata, tényleg. Minden rendben, csak reggel óta vásároltunk meg jártuk a boltokat. Még amíg van bennem lendület, addig megyünk. Néha persze voltak nehezebb pillanatok, de megint hasznos napunk volt.
Voltunk a Mária bababoltban, ahol a "kedves eladónő" megkérdezte, hogy ikreket várok-e. Hát, ilyen ez...
Na visszaolvasok, hogy mi történt veletek ma!
tedorka

:lol: Tedorka nem nem menekölsz ezektől az ikres beszólásoktól....!Mit vettetek?Én míg ott laktam Bpesten szerettem ott vásárolni.Még a fiam ovis ballagására az ünneplőt is ott vettük!Lehet jó árban kapni cuccokat!És a rugik....nagyon nagy választék van!

Jah nekem amúgy két napja elkezdett vizesedni a lábam...ti hogy vagytok ezzel?
Vendég

Nekem meg elmúlt a vizesedés.
A bal csuklóm rokkant le teljesen...remélem szülés után ha máskénz is feküdhetek mint oldalt, elmúlik vagy nem tudom..Alig bírok már fogni..Lehet ezért esik ki minden a kezemből?
8)

Dorka
de ügyesek vagytok! És mi jót láttatok Máriában? én is úgy shoppingolnék még egy utolsót:-)
Vendég

Feladom, nincs erőm mindent végigolvasni, amit ma írtatok. Meg közben fél szemmel nézem a tévét is.
Nem volt pelenkázólapunk, így azt vettünk, meg egy kis kesztyűt, meg sapkát, amiben hazahozzuk. Volt egy csomó jó dolog a Mária boltban, de azért nem lesz a kedvencem, pedig közel is van. (A Bippa kft-nél sokkal-sokkal kedvesebbek...)
Aztán elmentünk a Tesco-ba, mert akartunk venni egy tévét, de aztán lemondtunk róla; hosszú történet...nem fárasztok vele senkit!
Ja, és akartam venni mikrós sterilizátort, de egyetlen gyógyszertárban sem találtunk, utána meg mind bezárt. Így lehet, hogy holnap megint nyakunkba vesszük a várost.

Labkat, azért ne akarj olyan hamar megszülni, ráérsz még nagyon.

A férjem a fejébe vette, hogy az EDA veszélyes, és minden nap elmondja, hogy ne kérjem, mert az nem jó. Én szívem szerint már most beköttetném, és úgy várnám, hogy az apróság megszülessen :lol:
tedorka

PEdig sztem ma nem is volt sok a termés itt:-)

A Bippahoz megyünk sztem hétfőn mi is. Szereznem kell mostmár legalább egy szoptatósmelltartót.

:-)Meglátjuk hogy bírjuk a megpróbáltatást. mondjuk egy 15-20 órás vajúdás után már csak a pihenés miatt is megéri az EDA.

A férjem pont az ellenkezője érdekesmód. Múltkor mondta épp hogy miért izgulok, ha nagyon fáj kérünk edat:-) /így többesszámban:-) /
Vendég

Hali!
Gio'ia: a bippa hétfőn zárva van!!!
Pusszancs,
M

macianyu

Gioia : :lol: Nem tudom mit szólna,ha utánnad ő is kapna egyet! :lol:

Tedorka a Bippát nem ismerem,de a Mária nagykerben majdnem dolgoztam.....na akkor elégedett lettél volna a kiszolgálással ha én ott vagyok! :D
Vendég

Macianyu...te itt lesben állsz???? :lol: :lol: :lol:
Vendég

Tulip: kariajándékokra vadászok a neten és közben kukkerolok :lol:
Félek, hogy nem lesz időm/erőm megvenni őket 1-2 hét múlva...

macianyu

Ahha!:lol: És mire vadászol?Mit veszel a nagytesónak??? :D
Pont pár napja volt téma,ki mit vesz/vett. :lol:
Vendég

Jaj ne már :-((
Tényleg zárva? Akkor hova menjek hétfőn olcsón vmi cicitartót venni??
(köszi Macianyu, egy fölös körrel így kevesebb legalább)
Vendég

Sziasztok, így estére, én is betoppanok!

Milyen édi a kis Fradista, nem?

Vizesedés: nekem igen, határozottan, ma mi is csatangoltunk és estére olyan lett a lábam, mint nagyanyámé.
Meg is ilyedtem, ráadásul Manó sem volt ma valami aktív, de sztem minden oké, csak pihiznem kell felpolcolt lábbal egy kicsit.
Ráadásul hajat is mostam és ugye "hullámtalanítottam", az nem 2 perc. De mostmár pihizek.

Pumit hiányolom, csak nincs semmi gáz :shock:

Jó éjt kismamik!
Vendég

Gio, nem tudom, hogy állsz a kínai-val, de én ott vettem, 1200.- és tök jó, azóta csak azt hordom. Ráadásul asszem magyar termék, csak nincs neve.
Vendég

Szia Judy!

Akkor nem egyedül szenvedek az elefánt bokáimmal! :D
Pihenj sokat!

Puni tényleg nem jött mostanában...de felújítanak azthiszem azért!

Mentem aludni, jó éjt kismamik,és anyukák!

Tulip :wink:
Vendég

Tényleg Pumi merre vagy?
Lehet pakolnak ezerrel. Nem lehet eccerű azért így a finisben még költözködni, akkor is ha csak egy emelet.

Jóéjt Judy, készülj a heti szülésre Te is :wink:

Tescoban szokott lenni szoptatós melltartó?
Vendég

Gio, az Auchanban volt a nagyáruházak közül a legolcsóbb, legalábbis én úgy emlékszem. Bár a Tesco és az Auchan között csak minimális a különbség.
tedorka

Köszi Judy, tényleg mondtad az Ázsiát! Az még útba is eshet hétfőn. Jól állok a kínaival leginkább átmeneti cuccok tekintetében. És hát mi lenne jobban átmeneti mint egy szopcsimelcsi :D
Vendég

Dorka, kösziii! Az auchan is jó
Akkor megnyugodtam...Valami lesz:-)
Vendég

Szopis melltartó: az Örsön a Cédrus csarnok emeletén van egy kínai bolt, ott 85Cig találtam cickótartókat 690-ért. Eléggé lefogyott készlet volt, csak 70-85/c-ig láttam, és csak fehér színben pénteken.
Nagytesó ajándék: http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/80100251
erre gyűjtünk a családtagoktól :-)

macianyu

TULIP: én kissé vizesedek, de nem vészes! PUMIRA én is gondoltam, hogy jól eltűnt szintén!!!

DORKA: már tegnap is este azon agyaltam, hogy mintha nem sokat jelentkeztél volna be. Arra gondoltam, hogy szülsz vagy ilyesmi. Nekem kb így indult be az első szülésem :) Végül is már bármikor szülhetsz. Csak épp azzal poénkodtam, hogy remélem nem egyszerre fogunk, hogy a doki helyt tudjon állni mindkettőnknél :D
Az EDA-nak pedig van kockázata, mint minden ilyen dolognak. De a szülésnek is. Szóval ezt neked kell eldöntened, nem a férjednek :wink: Amúgy nem akarok én még szülni, csak elég sokat keményedek, és ha belegondolsz, hogy már két baba kb 4,5-5kg körül van, gondolj bele, hogy egy 5kg-os baba azért sok. A méh meg egy emberke kihordására van tervezve. Szóval innentől akárhogy nézem, tényleg minden nap, minden hét egy ajándék bónusz :)

GIO: melltartót SPAR-ban ajánlották, hogy olcsó - már a Dorina féle, amit én nagyon szerettem azalatt a 33 hónap alatt, amíg szoptattam. Ez volt a legtutibb minden tekintetben :)
Én az Auchanban vettem, ott is ez a fajta van, és van minden méretben. Annyival jobb, hogy ott biztos fel is tudod próbálni, gondolom a Sparban nem :roll:

Na jó éjt lányok! Aztán ha valaki megy szülni, előtte dobjon egy üzit valakinek!!!

CUPP :D

Kata
labkat

TULIPÁNOS!
Nem tudom sajna!Az viszont tényleg így van,hogy nem csinálnak semmit vele.Mi is úgy jöttünk ki a kórházból,hogy Zizu hordozó volt.Kérdeztem,hogy nem kellene-e valamit adni neki,hogy kiürüljön,de azt mondták,hogy nem,majd magától.AHA!Tényleg!Így sikerült visszajutnunk 4 hónappal később.Csak addig kezelik a szalmonellát,amíg a széklet nem lesz jó.Utánna hagyják had ürüljön ki magától.Bár én ezt em értem.
Először február után Normaflore kúrán volt Zizu 1 hétig,de az gyenge a szalmonellának.Van egy másik ami sokkal jobb,több benne a hatóanyag,valami P betűs és por állagú.Azt a visszafertőződése után kapta egy hétig és az ki is ürítette a szalmonellát nála.
Vendég

Kidobott az ágy... :cry:
Labkat! Elképzeltem, ahogy a doki szaladgál két szülőszoba között, mi meg szülünk... :lol: :lol: :lol: biztos nem könnyű már neked, tényleg nagy súly a két apróság, de azért még tarts ki.
tedorka

Engem is kidobott----fáj is :evil:
Néha annyira elegem van már....Mások sokkal nagyobb pocival simán járkálgatnak, nekem meg ez a feszítő szeméremfájdalom hol előjön, hol elbújik, totál kiszámíthatatlanul...Egyedül már ab ovo nem indulok el sehova, de ma már IT-re sem mentem, mert 2,5 órát úrvacsival - amit amúgysem vennék így influenza közepén - nem tudok végigülni
:-(
Na jó, befejeztem a nyavalygást. Remélem mindenkinek vidámabb reggele van!

Kata, Dorka
szerintem szinte kizárt hogy együtt szüljetek..Oké hogy ikrek, de azért mégis majdhogynem 7 hét van közöttetek. Kolléganőmnek simán bennmaradtak az ikrei a 37. hétig és mindkettő 2,5 kiló fölött volt. Ha belegondolok, hogy a novemberieknél egyetlen babó 5 kiló fölött született, akkor Katám még ráérsz 8)
Vendég

Sziasztok!

GIO: hát a jeleket tekintve gondolom csak, hogy nem fog addig kitartani ez az állapot. Sokat keményedik a hasam, hiába a 750mg magnézium naponta. Mindemellett én ugye 2 éve szültem, előtte meg 20 hónappal, azaz 2006 januárjától 2009 decemberéig biza ez a harmadik szülésem. A méh ilyenkor meg még nem felejt. Úgymond gyakorlott, és ezért is gondolom, hogy korábban jönnek. Ráadásul a streptococcus fertőzés is, ami valsz a méhlepényen keresztül a babákat is megfertőzte már :( korababákat eredményez. Mindemellett az is tény, hogy a babák egyes társaikat meghazudtoló méretekkel bírnak. Nekem a lányok se voltak ilyen nagyok ebben a korban, mint a fiúk. Ikrek pedig ritkán maradnak bent a 37. hét utánig. Igazán csak azoknál láttam ilyet, akik még nem szültek előtte! Szóval ezek alapján gondolom, hogy előbb jönnek. Persze Isten tudja végül hogy is lesz. :roll: :)

Kata
labkat

Így már értem Kata! Akkor jogos a készülődés. Valóban, a kolléganőmnek első babái voltak.
És tényleg milyen nagyok a fiúkák már! A streptora kaptál bogyót, nem? Ettől függetlenül megfertőzheti a kicsiket?
Vendég

A streptora azt mondat a doki, hogy ettől nehéz megszabadulni. Lehet hogy tiszta lett a kenetem legutóbb - hétfőn derül ki - de hordozó vagyok innentől :( A babáknál azt mondja azért nem vesznek mintát a torokváladékból, mert biztos hogy fertőzöttek :(

Egyébként megkerestem a lányok értékeit.

Vera 32. betölött héten:
BPD: 83mm
THQ 81mm
FL: 61mm

Johi 33. betöltött héten:
BPD: 88mm
FL: 62mm

Fiúk pedig a 32. betöltött héten:
BPD: 92-86mm
THQ: 88-86mm
FL: 66-62mm
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára labkat 2009.11.29 10:40-kor.

Kata
labkat

Mondjuk ahogy nézem, Johanna és Bálint kb egyformán fejlődik :) Johanna pedig a 38. betöltött hétre született 3760g-al :)

Kata
labkat

Ez a 92es Bpd nemsemmi a 32. héten-A mi kislányunk ezt a méretet múlt héten, a 36-on produkálta.
Vendég

jó, mi nagyfejűek vagyunk :lol: :lol: :lol: Szerintem ti meg nem vagytok azok! :wink:

Kata
labkat

Sziasztok!

Velem, nem tudom, mi van, 7 kor ébredtem, fél óra nyügi, ágyban reggeli, és visszapinnyogtam. Most meg azt sem tudom, mi van.
Pedig ma is kéne menni még egy uccsót költekezni.

Holnaptól meg indul a sűrített ctg-járat. Hű, de jó!!! :?

Kata, a fiúk tényleg szép nagyok!

Én félek a toxaemiától, most, hogy feldagadt a lábam, pedig a vizeletemben nincs fehérje, és a vérnyomim sem gáz. Áron mozgott reggel rendesen. De ez most kicsit para.
Végig nem volt baj, nehogymár itt az utolsó héten legyen.

Gio, jól tetted, hogy nem mentél!
Vendég

Judy
biztos hogy nincs toxémiád! A vizesedés a kismamik 90%ánál előjön. Itt is lemérhető a topicban.
Hogyhogy már indul a sűrű ctg járat? Nemcsak a 40. hét után? Nálunk csak túlhordásnál van 2 naponta.
Én is visszadőltem még, most keltem újra egy telefonra :oops:
Vendég

http://velvet.hu/poronty/2009/11/29/szu ... ora_alatt/

Közel sem megható a születéstörténet - valszínűleg nincs érzéke az íráshoz annyira a csajnak, viszont olyan parádésan rövid, hogy úgy érzem megnyugtatásul el kell olvasnunk :-)
Vendég

Sziasztok Lányok!

Csak bekukkantottam, mert hétvégén nem férek ide a géphez :lol:

gio'ia én szopis melltartót kínaiban vettem 590-ért és jó pamut minőség.

labkat szép nagyok a babák!

briell szerintem azok szeretnének elsősorban hamarabb szülni, akiknek már egy kicsit terhes a pocak és velejárói, de persze én is, mert én meg már nagyon várom :lol: Tudom jobb még neki odabent, de már nagyon várom és kíváncsi vagyok :wink:

Vigyázzatok Magatokra, mindenkinek szép hétvégét és főzzetek, egyetek finomakat!

Kép
Kép
akella

Gabitól kaptam sms-t,jól vannak,bár az ő vérképe kicsit rossz,így csak kedden mehetnek haza,de üdvözöl mindenkit!

LABKAT!
Tényleg jó nagyra növeszettt a kisfickókat :D

Elővettem én is Zizu papírjait.Hát nem sok a különbség közte és Hubus adatai között.Annyi,hogy Zizunka a BPD-je 93 volt,Hubájé most 91.A combcsont Zizunál 69,Hubusnál 70.De a súlya Zitának sem volt 3kg.szóval kezdek újra nem hinni annak a 3300g-os becsült születési súlynak.
Vendég

Sprite
a mi gyerekünk is ekkora volt múlt héten szinte, 70 a láb, 92 a fej. Azt mondta a dokker, hogy 3,5 alatt maradhat. Én már nem értek semmit
Vendég

GAbit pusziljuk ha még beszélnétek. Szülése milyen volt?
Vendég

Lányok valaki tudja annak a súlybecslő oldalnak a címét , amit régebben kiírtatok ide is?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?