A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Kata
Azt hiszem, hogy a sugár 24 óra után kiürült a szervezetből. Azért kérdezz rá! De természetesen a gyerek az első,felelős vagy érte, ezt meg kell értenie mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Móni, gratulálok az alakodhoz :-) De jó!
Majd írj, hogy hogy tetszett a pihenőszék és milyen is, beindul-e magától stb.
Most azt néztem, amit Fleur is írt. Még kutakodok. Elég tanácstalan vagyok. Mindjárt megnézem, amit Ti vettetek.
Köss egy piros sálat a báránykára vagy a kiságyra :-)
Jártam már én is úgy ahogy Te az éjszakai etetéssel. Ne bántson a dolog, mindenkivel előfordul félálomban az ilyen. A múltkor elkezdtem szoptatni és közben elaludtam, simán együtt aludtunk 2 órát. Ki tudja szegény gyerek evett-e. Olyan is volt, hogy arra sem emlékszem, hogy mikor kezdtem el etetni, egyszer csak arra keltem, hogy ott van mellettem Zsófi :-)
Eddig mindig fekve szoptattam.

Kata, minket a gyerekorvos küldött, még az első héten mondta, hogy kérjek időpontot. Csütörtökön megyünk a csípőszűrésre, erre adott beutalót. A mai fizetős volt.
Ebben a sugárügyben nem tudok tanácsot adni, mindenképp kérdezd meg a gyerekorvost is, illetve jó lenne, ha Anyósod is megkérdezné azt, aki adja neki.
De jó, hogy hazamentek! Biztosan jó lesz!

Szilvi, nagyon aranyos Máté :-) Köszönjük a történeted, ez tényleg gyors szülés volt :-)

Vick, sajnálom, hogy beteg Eszter. Jobbulást neki. Reméljük, hamar meggyógyul.

Mangora, ilyen "felszúszott" dologról én is hallottam már. Mindenképp mutassátok meg az orvosnak.

Mi csütörtökön megyünk ilyen egészséges rendelésre, egy hónapos vizsgálatra :-)

Levegőzés: azt mondja a védőnő, hogy Zsófi még túl kicsi a levegőzéshez. De hát már 4 hetes lesz szerdán! Szerintem ha máshova nem, az erkélyre mindenképp kiviszem. Plusz nekem is hiányzik a friss levegő. Na jó, ne legyek önző, ugye? :D

Védőnő köhög nagyon, de azt mondja, ez már nem fertőző. Hát, remélem is. :roll:

Jó éjt!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hali!!

Kata,szerintem is a dokit kérdezd meg az a biztos,és szépen add elő anyósnak hogy ő is megkérdezheti a dokiját,és ha esetleg az orvostól hallja hogy nem tanácsos megfogni a babát akkor jobban elfogadja és nem te leszel a hibás.

Tegnap nem kellett tápszer!!!!Ugyanis napközben mindig lefejtem ami benne maradt /na nem sok,alkalmi 10ml,de egész nap összecsordogált vagy 40ml / és azt adtam este pótlásnak,és láss csodát,már fél kilenckor aludt a drágám.

Kép

Kép
krisztinaa

Zsuzsi
Nagytesó:szerintem én is kikötöm a közeli ismerősöknél, h először vele foglalkozzanak :) jó ötlet.
Egybe mosom a baba ruháit. Mondjuk nekem itt vannak Lilla ruhái is amik majdnem babásak. Annyi csak, h ilyenkor baby mosóport használok.
Jajj te lány mindig marcangolod magad, ha el kell intézned valamit. Nyugi Zsófi jó kezekben van ilyenkor is.
Pihenőszék, a miénket kell hintáztatni, csak rezeg, ha bekapcsolod.
Szerintem már nyugodtan viheted, ha jó az idő. Én még olyat nem hallottam, h súly függő lenne a dolog...:?

Mangora
Nekem nem könnyebb a párom nélkül :? csak ezt dobta a kocka :(.
Hát kész csoda, ha arra a pici lábra rá tudod tenni a kötést...

Amúgy a héten itthon a férjem, de most meg beteg :( nagyon rosszul volt a 7végén, most meg köhög rettenetesen :( szóval már megint van is meg nincs is, mert a kicsit nem szívesen fogja meg.

Tea a tejért: Kata írta, h Márknak fáj a pocija a Laktoherbtől..nekem pont egy ismerősöm mondta ezt előre még anno én ezért iszok Fitolac teát (Naturland) egyelőre nem vettem észre, h fájna tőle a pocija Daninak. Csak azért írtam le, ha esetleg vkinek nem jön be a Laktoherb.

Kata
Azért remélem még megismerlek :) :)
sztem beszéld meg a sugár dolgot a gyerekorvossal és a kezelést végző dokival, nem feltétlenül ártalmas rátok nézve és lehet anyósnak fontos lenne, h lássa az unokát...ilyenkor már senki nem tudja, h felépül vagy sem...

Reni
Szerencsére elmúlt. Te amúgy, h csinálod az altatást?? Nekem teljes káosz az este. Most ugye még van apa, de lesz olyan este, amikor nem ér majd haza fürdetésre fektetésre :?
Apa masszírozás a hátadra? És próbálj figyelni a tartásra. Tuti a szoptatástól. Ha nagyon fáj Flector tapaszt lehet egyedül szoptatás alatt, ha jól emléxem. Nekem is volt ilyen gondom Lillával.
Nekem a nyakam állt be és nem tudtam mozgatni a kezem. Akkor nyakmerevítő is kellett. De reméljük, te azért jobban vagy.

Aki adott már pótlást/lefejt tejet..miből adjátok? Pohárból, kanállal vagy cumisüvegből? csak mert nem mertem üvegből és kanállal, meg pohárból nem kell neki

Bodykról jut eszembe 56os méretet lényegében pakolhatom el.

Móni
Mi is kaptunk K vitamint és úgy kell adagolni mint nektek.
Szem szín kb 3-4 hónapos körüli szem szín már valószínű marad.

Enikő
Nagyon édes Bátor

Takarítónő lehet nekem is kellene :)

Kg-ok rólam is szépen megy le. Már majdnem szülés előtti versenysúly, de a régi rucik rám jönnek már. Csak mellesleg ne a blúzaim :lol:

Dorka
Én egyet értek veled császár ügyben pedig nem is úgy szültem. Minden elismerésem és gyors felépülést.
De cuki és tök vicces de nagyon hasonlít a fiamra :lol: majd mindjárt igyekszem képet tenni :)

Móni, Dorka
Csatlakozom :) nekem azért hozták fel a szülőszobára, mert nagyon hangos volt :lol:

Vick
Remélem Eszter hamar rendbe jön.

Szilvi
nekünk így is úgy is alszik
örülök, h gyors szülésed volt .:) cikk cakk varrást sajnálom

Kép

KépKép
KépKép
fleur

Dani ma nagyon nyüszike szegény, de nekem meg kevesebb a tejci, és gondolom azért. Az elmúlt napokban agyon stresszeltem magam.
Párom beteg lett szombaton, így nem nagyon tud segíteni. Kicsit ugye nem szívesen tapizza. Lilla meg elvesztette a cumit pénteken és nem vettünk neki másikat. hát nagyon ki van/volt ő is.
Emiatt én is, de a férjem szerint most kell kibírni kicsit.
csak ugye most nagyon nehezen alszik el este, tegnap du. nem is aludt. Dani meg cicin szeret elaludni bebugyolálva és utána nem nagyon lehet mozgatni, mert felébred. szóval nagy a káosz nálunk és egyelőre még gőzöm sincs hogy bírom majd egyedül.
jó lenne most egy külön szoba legalább Lillának.
ja és most mindkét gyerek nagy ágyban alszik általában. Ennyit az elveimről....

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Reni
én is ülve szopiztatok,átérzem a helyzetedet. Próbálj meg kényelmes fotelba ülni,vagy a szopi párnával támaszd ki a hátad,és egy sima kispárnára rakd Bibit.
Tudom,hogy a sebet nem úgy gondoltad! :wink:

A szuri sajna még jövő szombatig kell.... :twisted:

Kata
Tök jó,hogy anyukád segít! A fordítva pelenkázás jó lehetett! :lol:
A sugárral kapcsolatban meg tényleg inkább a dokit kérdezd meg!

Zsuzsi
a pihenőszék akkor indul el "magától" ha Gréta el kezd mocorogni benne.
Tesco-ban voltunk vasárnap,de Grétát nem vittük be. Anyósék a kocsiban maradtak vele... :shock: Viszont minden percben mondtam a férjem,hogy mi lehet Grétussal. Én is kutya sz@arul éreztem magam,hogy kint hagytam a gyereket. Pedig ő is édesen aludt.... :P
Levegőzés:Gréta pont 2 hetes volt amikor először kivittem. Igaz,hogy a védőnővel előtte nem konzultáltam,de pont akkor jött,amikor az udvaron voltunk,és nagyon helyeselte,hogy már kint vagyunk!
Szóval én a helyedben simán vinném ki már Zsófit!

Mangora
ne aggódj a kilók miatt. Töredelmesen bevallom,hogy én 24 kg híztam :oops: :oops: :shock: ebből lement a szüléssel 8 kg,meg amióta itthon vagyunk lement a szoptatással még 8 kg. Szóval még van mit leadnom! A régi nacijaimat még nem próbálltam fel,de a terhes nacik már bőven lecsúsznak róla. A hasam viszont még szerintem mindig nagy.... :roll: Téged hogy vágtak?

Dorka
nagyon tündéri kisfickó Fecó! :wink:

Na megyek,mert főzök is, meg Gréta elkezdett hiányolni...... :D

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!

Szilvi, gratulálok!!! megnéztem a képeket, tündéri a kissrác.

Jó, hogy rövid volt a szülés, de azt a fél feneket nem értem:)

Kata, a sugár tényleg nem marad a szervezetben, de a biztonság kedvéért kérdezd meg a gyerekorvost szerintem is. Szegény anyósod ezen csak nem fog megsértődni...

Vick, Eszternek jobbulást!
Fleur, a párodnak is jobbulást, remélem, nem kapjátok el tőle.
Ja, a blúzok rám sem jók, de azt nem is bánom.

Edina, a szoptatással lement 8 kg nagyon király!!! Így seperc alatt vissza fogsz fogyni. A szurikhoz meg sok türelmet, már nincs sok hátra:(

Más:

Mióta - Reni javaslatára - mindkét mellből szoptatok (mert volt egy csomó az egyikben, és azt melegborogattam), mintha több tejem lenne.
Aki váltott mellből szoptat, és aggódik a tejmennyiség miatt, szerintem érdemes áttenni a babát pár percre a másik mellre is, csak az inger kedvéért.

Mi nem vettünk tápszert, de most belegondoltam egy olyan helyzetbe, hogy este 10-kor derül ki, hogy nincs tej... hát az egész ház nem fog aludni, az tuti.
Szóval lehet, hogy nem is rossz ötlet beszerezni, vésztartalékként.

Zsuzsi: megvan a pihenőszék, nagyon kis szép, de még nincs hozzá elemünk.
Dávid elüldögél benne DE: nem korai még? Féltem a gerincét, vagy ez hülyeség? A miénk egyébként ez:

http://bolthely.hu/manojatek/id/00035_Baris_pihenoszek

Nem leng magától, inkább azért szeretném, hogy magammal vihessem benne a babát a másik szobába, ha eszünk vagy vasalok, ilyesmi. Még nem merem magamra kötni:)

Szóval megkérdem Bélánét, és talán inkább várok még vele egy hónapot.
De nagyon érdekelne mindenki véleménye ezzel kapcsolatban!

Mennem kell, felébredt :)
Pusz
M
monke

Sziasztok,

Edina, látod, olvadnak azok a kilók szépen, egy hónap és magadra sem fogsz ismerni :-) A szurit sajnálom, de legalább már látod a végét. Megnyugtató, hogy nem csak én vagyok olyan hülye, aki aggódik a gyerekéért akkor is, ha jó kezekben van.
Köszi az infot a pihenőszékről, most már értem :wink:

Fleur, a férjednek jobbulást, remélem, nem kapjátok el. Ma Zsófi is nyüszike, nekem meg lassan leszakad a karom és beszakad a hátam a ringatástól. Remélem, lassan (gyorsan) rendeződnek nálatok a dolgok, Lilla is megnyugszik. Nagy dolog ez a cumiról leszokás.
Hú, ezek szerint vigyázni kell ezzel a hátfjással stb. Már csak egy nyakmerevítő vagy hasonló hiányozna.

Móni, aranyos a pihenőszék :-) A fő cél nekem is az, hogy a lakásban tudjam magammal vinni. Most még elvan a kanapén, de szerintem hamar lefordul majd róla, azt meg nem akarom.
Szűkítő nincs hozzá?
Nekem is eszembe jutott már, hogy nem sérül-e kis gerincük benne. Mindenképp kérdezd meg Bélánét, és majd mond, hogy mi a véleménye.
Végülis hasonlít ez a bébihordóra, nem? Arra azt mondták, hogy újszülöttet 3 hónapos korig max. egy órára lehet bele tenni, aztán ki kell venni és átmozgatni.
Hol vettétek meg a széket?

Levegőztetés: szilárdan elhatároztam, hogy kimegyek vele. El is újságoltam tegnap este a páromnak. Erre előadja, hogy azt hallotta a kisbabás kollégáktól, hogy csak pár percre szabad, mert a kis tüdejük megfázhat. :roll: Úgyhogy ma bent maradtunk, igaz, esik is az eső, tehát nem vágyok ki.

Képzeljétek, Zsófi tegnap belekakilt a kádba, majd a fürdőlepedőre is. :lol:

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi,
A link, amit küldtem, az a webáruház, ahonnan vettem végül.

Nincs hozzá fejszűkítő, de valahogy olyan a kidolgozása, mintha lenne.
Majd beleteszem Dávidkát, és lefényképezzük.
Ja és van füle (bárány:)
Szép, puha és kényelmes kis cucc, csak hát fene tudja...

Nekünk a gyerekorvos mondta, hogy kéthetesen kivihetjük. Elvileg előtte pár napig érdemes szoktatni (nyitott ablak, balkon).
monke

Sziasztok!

Zsuzsi: Jó, hogy rendben volt az UH. Gratula.

Vick, remélem Eszter gyorsan meggyógyul.
Időnként én is adok Fecónak tápszerből pótlást, mert muszáj...

Toldiszilvi: Gratulálok a gyors és szép szüléshez! :)

Mangora: na, este megnézem a golyócskákat... :lol:

Kata: Szerintem sem árt megkérdezni a gyerekorvost, az a tuti.

Fleur: Remélem a párod már gyógyulgat. Lilla aludt délután?

Ma Fecó is nyűgös, három után aludt el végre. Úgy látszik, ez egy ilyen nap a babáknál... :?

Levegőzni mi még csak egyszer voltunk, ki tudja, mikor lehet megint menni. Ma itt egész nap esik az eső.

Pihenőszéket kaptunk a barátnőméktől, csak én is félek, hogy még pici hozzá. Olyan, mint fleuréké.

Nyugodt estét mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Hali!!!

Anna most aludt el az 1 helyett,ugyanis éhes volt a drágám.Mikor bejöttünk levegőzésből odaadtam neki mind a két cicit.De kevés volt és elő kellett venni a ütőből a vésztartalékot.
Valaki kérdezte a pótlást,hát én cumiból adom,Anna ha éhes nem képes kivárni míg bekanalazgatom neki a 120ml-t.Cumiból 5 perc :D
Ellenkezik az elveimmel,de csak nem fogom hagyni szenvedni.....

Ma én is beleraktam a pihiszékbe,szerette,és már nem is esik annyira bele mint a múlt héten,vízszintesre állítottam és így jó neki.

Hétvégén a hordozón akadtam ki,abba valahogy nagyon beleesik és görnyed,nemigen megyünk több órás útra mostanába vele....
Karácsonykor van betervezve anyáék,de az max 1 órás út.

Csajok ez a tejcsináló bogyó nem hat :( :( :( :( mintha most kevesebb lenne...és Anna pofiján is jöttek ki pöttyök.
A védőnő szerint a tejtől van,lehet a bogyó az oka.

Kép

Kép
krisztinaa

Kérdés:Minden etetés után kell a cumisüveget és a cumit sterilizálni???

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Krisztina
Én minden evés után sterilizálom.

Én az Aventes pohárból itatom Vincét, ngyon kis ügyesen iszik. Ha kicsi mellémegy, akkor én bénáztam. :oops:

Kép
Ilyenek vagyunk most. :D

Jó éjszakát mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Jó reggelt!

Én is aventes cuccokat használok, én minden használat után bedobom a mikrós sterilizálóba. Biztos ami biztos... :D

Krisztina, sajnálom a bogyót, akkor le is álltál vele?

Remélem ma nyugisabbak lesznek a babók! :lol:

Ma vagyunk először egyedül itthon. Kíváncsi vagyok, hogy bírjuk majd.

Szép napot mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Hali!!

Akkor jó,én is minden használat után mikrózom :)

A bogyót még szedem....hátha.....
Mondjuk ma éjjel rengeteg tejcsi volt,bőven elég volt neki egy cici :? nem értem én ezt!!!!!

Kérdés:
Adtok vizet vagy teát a babának???

Vick,nagyon édes Vince!!!!!!!

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Na most talán lesz annyi időm hogy írjak pár sort....

Náthából kezdek kifelé jönni, kaptam antibiót így már egész jó, viszont Bátornak is folyik az orra, meg kicsit piros a torka, doki szerint a szopi majd meggyógyítja!!

Szüléstörténet: 24-én hajnalba jöttek a szokásos 3 perces gyenge fájások. Gondoltam ez is csak olyan mint a többi majd elmúlik, véüli el is múlt félóra múlva, aztán elkezdett keményedni pont 10 percenként, és nagyon furcsa volt mert mintha afarcsontomat húzta volna. NA ez is elmúlt be is aludtam. Aztán kiscit durvább fájásra ébredtem ami jött 5-7-3 percenként. Kb 4-kor mondtam a páromnak, hogy valószínű lesz v.mi. de kb 6-ig figyelem és hívom a szülésznőt. Igenám, de úgy elkezdtek erősödni, hogy már a lepedőt markoltam, úgyhogy fél 5 után hívtam a szülésznőt hogy mi legyen. Mondta, hogy kapjuk össze magunkat és indulás. Fél 6-kor vettek fel 3 ujjnyi voltam. Ügyeletes doki volt mondta hogy se Edára se beöntésre nincs idő:(
Jött a dokim burokrepi utánna már eszméletlenül fájt meg kaptam pici oxit is. Nem volt jó sehogy se ülve se állva se labdán. Aztán egyszer csak éreztem, hogy nagyon lent nyom és mindjárt kint van. De a doki szerint még nem az :(( így még vártunk. Ez volt a legnehezebb. Azttán végre nyomhattam, ekkor már iszonyúan megkönnyebbültem és 2 nyomásra kint is volt Bátor! Abba a pillanatban minden fájdalom elmúlt, és már nem is úgy emlékeztem , hogy fájt!!!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Na végre sikerült elküldenem!

Visszaolvasással még el vagyik maradva:(
Bátor szopik ügyesen néha túlzásba is. Nappal egész jól alszik, feltéve ha Anna nem piszkálja fel, éjszaka viszont eddig még szinte mindig köztünk aludt:( Mindig bealszunk a szopiba és egyszer csak azon kapom magam, hogy Báti még köztünk!

Fejni szoktatok e szopi után??
Nem tudom eldönteni kell e. Úgy érzem kiszívja rendesen. van mikor büfi után még keresgél, akkor ugyanazt a cicit kapja meg.

Lassan kezd kijönni rajtam a szülés utáni "depi"
Étvágyam szinte semmi. Nálatok hogy van ez??

Most mennem kell, mert a védőnő igérte, hogy jön...!!

Igyekszem pótolni a lemaradásaimat!!
Pussz

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

sZIASZTOK!!

Csajok!!!

Hu ti beoltatjátok magatokat??? EGyre durvább ez a vírus!!! Nekem a körzetim javasolja!!

Majd még jövök felébredt a Máté baba!!

Puszika!!

Szilvi

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok,

Enikő, köszönjük a történeted. Örülük, hogy Te is pozitív élményként élted át és gratulálok, nagyon ügyesek, gyorsak voltatok.
Jobbulást mindkettőtöknek!

Krisztina, szerintem is sterilizálni kell a cumisüveget minden használat előtt.

Vick, jó, hogy írtad az Avent poharas etetést. Arra gondoltam, hogy mindig hagyok itthon lefejt tejet, ha elmegyek akár egy fél órára is. Sose lehet tudni... Cumisüvegből viszont nem etetném, ha nem muszáj.

Tegnap Zsófi akkorát bukott du., hogy komplett át kellett öltöztetni őt is, engem is és még a padlószőnyeget is ki kellett súrolni. Nagyon megijedtem, fel is hívtam a védőnő, hogy hányt Zsófi, de megnyugtatott, hogy inkább bukás volt ez. Hát, nem tudom, de annyi sok volt, hogy elmondani is rossz. Rendes volt a védőnő, mert ma de. felhívott, hogy hogy vagyunk stb.

Oltás: nem tudom, hogy mit csináljak. Eddig nagyon ellene voltam, sosem oltattam be magam, de már itt van Zsófi is...

Itt voltak Anyukámék tegnap este és ma, most mentek el, villámlátogatás, Apukámnak munkaügyekkel összekapcsolva. Jól esett kicsit beszélgetni de., hiába, hiányzik a társaság napközben. Zsófi teljesen elbűvölte őket.

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Ja, Enikő, a depihez. Szerintem elég sokunknál jelentkezett itt nálunk. De már túl vagyunk rajta. Kitartást! Elmúlik!
Étvágy: nekem se sok van, van, hogy nem is reggelizik. Pedig régen (terhesség előtt) reggeli nélkül ki sem tudtam tenni a lábam a lakásból.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Enikő, üdv újra köztünk!Köszi a történetet!Nagyon szépek a gyerkőcök, iwiwen megkukkoltam őket!

ToldiSzilvi, nagyon helyes kispasi Máté!!! :lol:

Anyukámért most jött apum meg tesóm, 2kor megszopiztattam Márkot és öcsém bevitt Pestre a házidokihoz, beadattam a H1N1 ellenit Márk miatt, mindjárt megint szopi, vissza is értünk!
Rendelőbe maszkban mentem be, várni nem kellett, rögtön bementem, 2 perc volt.

Na majd jövök még csajok, depi rajtam is kijött, itt bőgök hogy anya elment, pedig vasárnap megyünk le hozzájuk....

pusz mindeniknek

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Hú Kata de rossz ez!!!! Sírunk anyukánk után:( nekem vasárnap megy el, de már most rossz belegondolni, hogy fogok boldogulni??

Beadattad az oltást?
Valószínű én is befogom ha kilábalok a megfázásból!!

jaj most mennem kell!
a legkissebb óhajt:))

jövök még ha tudok

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok,
Enikő, köszönjük a történetedet!!
Egyetértek, az egész szülésben a legrosszabb az, ha az embernek tolófájásai vannak, de azt mondják, még ne nyomjon:(

Dorka, hogy sikerült az első nap egyedül?

Nekem tegnap elég szarul, estére belázasodtam, rázott a hideg, ma 38.8 fokot mértem... aztán gyógyszerrel lement 37.8-ra.
Remélem, nem ugrik fel újra, nekem elég nehézkes orvoshoz menni...
A mellem van kicsit begyulladva, valószínűleg az okozza, most borogatom és fejek ezerrel.

Ami még rosszabb... fura, hogy én panaszkodom erre a hatalmas babámmal, de Dávidka mióta hazajöttünk a kórházból, semmit nem hízott, sőt, múlt hét óta fogyott is tíz dekát... Most 4600 g - nem lenne szabad fogynia, attól még, hogy nagy súllyal született...

Úgyhogy holnap irány a doki, UH, kivizsgálás stb. Eszik rendesen, nem tűnik betegnek (a mai ügyeletes gyerekdoki szerint sem) de rengeteget bukik, talán a gyomrával van a baj....

Rajtam még nem tört ki a depresszió, de ha valami bajunk lesz,

Zsuzsi, megkérdeztem Bélánét, azt mondja, hogy még nem javasolja a pihenőszéket, ha nyűglődik, pár percre beletehetem.
Úgyhogy én részemről majd legkorábban januártól fogom bevetni.
Egyébként nagyon tetszik a babának:) és nekünk is.

Légyszi drukkoljatok, hogy ne legyen semmi baja se Dávidnak, se nekem:( Kicsit most már elegem van ebből a gyerekágyból, az az igazság.

Pusz
M
monke

Enikő, irigyellek kicsit még....
Megfázás meg múljon már el...

Móni, drukkolok nagyon-nagyon!

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Lassan fürdünk , de még Bátor alszik így megint van egy kis időm!

Móni!
Drukkolok, hogy minden oké legyen Dáviddal, is és veled is. Fejjél csak mindig mikor érzed, hogy kicsit több van benne!!

Zsuzsi!

Bukás tényleg nagyon durvának tud tűnni, de az okosok azt mondják nagyobbnak látszik mint amilyen.....

Vick!

Nagyon jó ez a kép
:wink:

Na megjött apa

egyszer csak sikerül mindenkinek írnom:))

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Kata, ne sírj, megérzi Márk is, az meg nem lenne jó. Boldogulsz majd Anyukád nélkül is, tapasztalatból tudom. Férjed lesz még otthon?

Móni, sajnálom a mellgyulladást, meg a lázat. Ez nem jó hír. Remélem, nem kapsz antibiotikumot rá, egy barátnőm kapott rá :-(
Ki megy holnap orvoshoz? Volt ma Dávidkánál a gyerekorvos?
Reméljük, nincs semmi baj a gyomrával, bár szerintem sem kellene fogynia. Van mérlegetek?
Neked mikor lesz az ortpédiai konzílium?

Na, megyek fürdetni, felébredt Zsófi, a húgom van itt, a párom megint értekezleten.

folyt. köv.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

sziasztok,

Csak gyorsan bejelentkezem. Jó hír van: tegnap hazaengedték Csabit. Végre itthon van velünk :lol: Azt mondták teljesen egészséges.
Sokat van ébren, kicsit bukós, hasfájós baba, próbáljuk az infacolt, hátha használ. Tejcsi szerencsére van, szépen szopizik.

most megyek, megint nyüsszög.

puszi

Szilvi
huszilvia

De jó, Szilvi:) Jó babázást, és pótoljátok be azt az időt, amit Csabi nélküled töltött el.

Zsuzsi,
Dávidot ma megnézte az ügyeletes, semmit nem talált nála. Holnap du. Zoli viszi dokihoz (kiíratta magát táppénzre...), addig is mérnünk kell, hogy mennyit eszik.

Az én ortopédiai ellenőrzésem csak jövőre lesz, a hathetes kontrollom is nyolchetes lesz, január elején.

Hát... pedig nem bánnám az antibiotikumot, elvileg van olyan, amivel lehet szoptatni. De várok még egy napot, hátha lemegy a láz.
Rájöttem ugyanis, hogy lehet, hogy már három hete lappang bennem ez a gyulladás/láz - de eddig folyamatosan tömtek/tömtem magam algopirinnel a medencém fájdalma miatt, és lehet, hogy az nyomta el.
Na, tegnap éreztem először úgy, hogy már nem veszek be... erre tessék.

Szóval holnap kiderül, mi lesz. Dáviddal is, velem is.

Szép, nyugodt éjszakát minden babának és mamának,
M.

Pusz
Pu
monke

Sziasztok,

egész jó éjszakánk volt, Márk 3/4 1kor aludt el és 7 előtt ébredt.Úgy tűnik, éjjel nem igényel kaját, ezért én hagyom, napközben bőven bepótolja.Tegnap este mértük, 3800 gramm, 3330al hoztuk el a kórházból, tök örülök neki.
Úgy tűnik a hasfájás se kínozza már annyira, nem tudom hogy az infacol hat és hogy nem iszok laktoherbet, vagy amúgy is leküzdené már a görcsöket.
Este lég volt a tejci!

Móni, szorítok, hogy rendben legyen minden Dáviddal, sztem rajta is kijön egyszerűen, hogy te beteg vagy.
Jobbulást kívánok és pihenj sokat-sokat.
Rögtön írj, mi volt a dokinál.

HuSzilvi, nagyon örülök, hogy otthon vagytok egészségben!Drukkoltam nektek!Hasfájás sztem alábbhagy majd, ahogy megszokja Csabi a dolgokat.

Enikő, gyönyörűek a lurkók a képeken, még anyumnak is megmutattam őket tegnap :lol:

Zsuzsi, ez a bukás tényleg dúrva, elhiszem hogy megijedtél.Gondolom csak telekajálta magát Zsófi.Ő isd mohón eszik?Mert nálunk Márk az első 5 percben majdnem megfullad, úgy habzsol.

Csajok, még jó, hogy van eldobható pelus, így hogy csak a fej alá és büfizéshez kell a textíil, alig elég a 20 db és minden nap mosok, vasalok, hihetetlen.
Figyelnek a babáitok, ha énekeltek nekik?
Márkot nagyon megnyugtatja és tök figyel azokra amit a pociban is énekeltem, annyira megható.
TAJ kártya még nem jött meg, fene vinné el.
Ruhaméretekkel hogy álltok?
Nekünk van olyan 56os ami pont jó rá, van ami marha nagy, pedig 55 cmel születtünk...
Ki vagyok az olyan bodyktól, amiből állandóan kinn van a gyerek válla.

Krisztina, cumikat és cumisüveget meg kiskanalakat én is minden nap sterilizálom a mikróban.

Aventes kézi mellszívót egyszerűen nem tudom használni, én lennék a béna?

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

sziasztok!

Itt vagyunk mi is, de csak egy gyors bejelentkezés erejéig!
Az elmúlt napokban azért is nem tudtam jönni, mert Marci napközben nagyon sokat van fent. Tegnap pl összesen aludt 4 órát 3 részletben :) És ezekkel az éber időszakokkal még én sem nagyon tudok mit kezdeni. Van, hogy csak nézelődik, van hogy sírdogál (kicsit fáj a pocija is, mert nagyokat nyögdécsel). De nem tudom letenni ilyenkor, mert valahogy úgy csak percekig van el és elkezd sírni utána... Szar, mert így én sem tudok napközben pihenni, pedig az éjszakai kb 4-5 óra alvás két részletben nekem kevés :)

Lábujja nem javul, tegnap megmutattam a gyerekdokinak, úgyhogy ma megyünk a sebészerte, továbbküldött, hogy nézzek rá a kolléga is. Délután megyünk majd. Délelőtt meg jön a védőnő. tutira szopiidőben fog beállítani...:) De az ő baja :)
Ja, és a dokitól elfelejtettem megkérdezni a golyókat. De azt vettem észre azóta, hogy folyamaosan fel-le megy mindkettő... Majd ma a védőnőtől rákérdezek!

Tejserkentő homeós bogyókból mit érdemes szedni???

Megyek, mert keledezik Marci :)

Mangora

Kép
mangora

Jó reggelt,
Kata, hogyhogy nem tudod használni? nem jön belőle semmi? talán
én használom, de utálom, átálltam a kézi fejésre.

A textilpelusokat mi is naponta mossuk, nekünk is két csomaggal van:) nagyon fogy.

Bukásról: bárcsak tudnánk, mennyi a normális...
Mi eddig nem mértük Dávidot, nagy baba lévén nem volt gáz, hogy nem hízik.
Na ma estétől mérjük, hogy mennyit eszik. Elég sokat, de kétszer is előfordult, hogy a felét kibukja:( Nem hiszem, hogy köze van a mellgyulladásomhoz, születése óta "bukós". Majd délután beszámolok róla, hogy mit mondott a doki.

Más: a lázam éjjel meghaladta a 39 fokot:( a gáz az, hogy ezzel én már nem tudok aludni, fájt mindenem (ízületek, medence, derék mell...), rázott a hideg. A lázcsillapító egy-két órára használ csak. Úh. kihívtam a háziorvost, délután jön.
Eleve gyenge voltam, most már alig bírok felállni, és nem merem kivenni a babát az ágyacskájából.

Bocsi, hogy negatívkodok:(
Pusz
M
monke

Ja, Kata azt akartam írni, hogy én kivettem belőle azt a belső masszírozó gumiréteget, és csak magát a szívóharangot "cuppantottam" rá a mellemre. Így könnyebben képez vákumot. És masszírozgatás után raktam rá.
A kétgyerekes szobatársam tanította a kórházban:)
monke

Sziasztok!

Mangora!

Tejserkentő: utrica urens ch5

Kata!

Köszi:)
Irigylem az éjszakáitokat!!

Nem tudom kinél hogy van ez? De mi amióta hazajöttünk a kórházból, azóta Bátor 1x aludt a kiságyba éjszaka!!!
Nappal mindig ott alszik, szépen 2 óránként kel szopizni. Este még fürdés után is ott alszik de az eslő keléstől már nem tudom visszarakni. szopizik aztán büfi csuklás szopi büfi, és hiába próbálom lerakni csak feszeng keresgél, és végül feladom jön az ágyba megkapja a cicit és ott alszik nyugton reggelig.Közbe persze felkel szopizni, de akkor már nyugodtan visszalaszik.

Nem vagyok híve az együtt alvásnak, folyton felriadok nem nyomtam e meg stb.
Van v.mi tippetek mit csináljak??? Adjak neki cumit olyankor?? Eddig még nem kapott!!

Kata!

Oltás után van v.mi??

Én totál ki vagyok már ettől!!
Nem elég a szülés utáni depi , még ez is!!!

Reni, Fleur!

Van még segítségetek??
Hogy bírjátok két gyerkőccel??

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok,

Móni, nagyon sajnálom a lázat, remélem, a háziorvos ír fel Neked valamit és javulni kezdesz.
Zolinak minden elismerésem. Szóval akkor nem megy mától dolgozni. Majd írj mindenképp, hogy mit mondtak az orvosok.

Kata, szerintem is vedd ki a mellmasszírozós valamit a mellszívóból. (Én sem vettem ki, nem is tudtam fejni vele :-()

Szilvi, de jó, hogy minden rendben! Sokat gondoltunk rátok!
Jó összeszokást és majd gyere, mesélj.

Mangora, írj majd, hogy mi volt a sebészeten. Nekem is vannak ilyen napjaim mint Neked :-(

Enikő, szerintem adj még kis időt Bátinak, idővel szépen el lesz éjjel is a kiságyában.

Na, majd még írok, mert voltunk reggel a védőnőnél és be akarok számolni, mi volt, csak most megyünk az ortopédiára.

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Móni, Zsuzsi,köszi az ötletet, kipróbálom a szilikonos cucc nélkül...
Majd beszámolok.
Móni, nagyon sajnálom a lázat, írj mit mondott a házidoki!És délután a gyerekdoki a vizsgálaton!

Enikő, nálunk is volt ilyen, az első héten, elég gáz volt...
De most is érdekes, ha napközben berakom a kiságyba Márkot, simán elnézeget, aztán bealszik, de ha az esti szopi után féléberen rakom be, rögtön kinyílnak a szemei és 1 perc múlva üvölt, szóval a franciaágyban altajuk, apa már horkol,én félig be-bealszok és vmikor éjfél és 1 között berako ma kiságyba ha már teljesen beájult a drágám...
És akkor reggelig nyugi.
Ja, ez csak akkor van így,ha 2 cicből bekajál előtte :?

Eddig szerencésre semmi gond nincs az oltás után, remélem nem is lesz...

Mangora, sajnálom Marci lábát, írj rögtön ha megjöttetek,mi volt.

Zsuzsi, várjuk a híreket.

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Na hírek:
Dávidka valószínűleg jól van!!!
Egy hétig még mérni kell, plusz próbaképpen szoptassuk 2 óránként, költsük fel éjjel nappal. Hát... a mellgyulladásomnak talán jó lesz, de hogy mikor fogunk pihenni akár 1 órát is...
Ha mellgyulladásom van egyáltalán.

A házidoki kijött, nem tudta megmondani, hogy az-e, szerinte mindenképpen nőgyógyászati eredetű. Mondta, hogy sürgősen mutassam meg a nődokimnak. Őt nem érem el.
A kerületi rendelőbe nem mennék (meg nem is nagyon van ki elvigyen ma):(

Szóval a tervem: próbálom hívni a dokit, szedem az antibiotikumot és a paracetamolt, amit a házidokinéni felírt, ha éjjel nagyon szar, mentőt hívok.

Reggel Sote, bárki, akit érek. Tényleg, Zsuzsi, nem tudod, van ott ügyelet, esetleg a számát? vagy szerinted a szülőszobára menjek?
(már jártam ott görcsügyben:)

Fú, drukkoljatok, elegem van.
Pusz
M
monke

sziasztok!

Enikő
üdv ujra a fedélzeten! sajnálom a depit,de hidd el,hamar túl leszel rajta! :wink:

Kata
ne sírj,mert az a tejcire is hatással lehet! Holnap megyek én is beadatni a védőoltást. Eddig vacakoltam,de mivel Te már voltál olyan bátor,és beadattad,így meggyőztél engem is!!!!! :lol:

Móni
sajnálom a lázat! remélem,hogy hamar lemegy,és jobban leszel!

Mangora
jobbulást Marcinak is! majd ird meg hogy mit mondtak!

Zsuzsi
nyugodtan vidd ki levegőzni Zsófit,de fokozatosan szokasd hozzá. Ha jó idő van,akkor kint lehettek már 10-15 percet is, vagy 20-at,ha nagyon hűvös van.vagy fúj a szél,akkor 5-10 perc is bőven elég.aztán minden nap +10 perccel told meg a levegőzést! :wink:

Velünk minden ok,Gréta még mindig szerencsére jó kiscsaj! Már bőszen mosolyog,sőt elkezdett visongatni is! :lol: Szóval növünk..... :P
Ma voltam gyógyszertárban,elhoztam az utolsó doboz szurimat! már csak 11 nap,és VÉGE.
Este megyünk apósékhoz bulizni,mert van a szülinapja... Majd gondolok Rátok! :lol:

Nagy ágyban alvás:
nálunk még csak 3* fordult elő éjjel,hogy Grétus velünk aludt,de akkor is csak pár órára,mert ő jobban bírta ébren,mint én.... :lol: Viszont délutánonként általában együtt pihizünk. Persze csak akkor,ha nem éppen nem főzök,vagy takarítok. Na,meg most! :P

Igy alszik a nagy ágyban a kiscsaj:
Kép Kép Kép Kép és egy ráadsá,már ekkora... :P

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Hali!!

Móni,jobbulást!!!

Védőoltás:Én ugy tudom hogy ha beadatom attól még hordozó leszek,így nem érek vele semmit,mert Anna ugyanúgy elkaphatja.
Inkább kerüljük a zárt helyeket és sokat fertőtlenítünk.

Kép

Kép
krisztinaa

Hali!

Bocsi, hogy eltűntem, itt van tesóm és mikor internet-időm lenne (gyerekek alvás idejében) bepótoljuk az elmúlt egy éves csevegésünk és a következő egy évest is előre pótoljuk :D . Eseményeket nagyjából azért követem, szüléstörténeteken még gondolkozni is szoktam :roll: ... képregény üzemmódban naponta nézlek Titeket, gyönyörű babák vannak itt :D!!!

Grétám jól van, fotót most nem küldök, mert szegénykém anyatejes kiütésektől pöttyös, majd máskor mutogatom :lol: .

Kérdésem lenne: itt nem adják be a TBC elleni védőoltást, amit Magyarországon mindenkinek adnak. Voltunk dokinál (itt 4 hetesen van az első dokilátogatás, nem betegség miatt voltunk), azt mondja a svájci doki, hogy szerinte ne is adjuk be, de ha kérjük természetesen beadja. Itt azt veszem észre általános az, hogy a természetes védettséget alakítsa ki a szervezet....vagy valami ilyesmi :oops: Szerintetek mit tegyek??? azért nem tudom mi a helyes, mert: -jelenleg nem tudjuk, hogy véglegesen hol fogunk élni,- látogatni sokszor megyünk haza, bár nem tbc-s közegbe, -tbc kezelhető, ha beoltjuk se biztos hogy védett, -másik gyerekünk is be van oltva... :roll: Egy éves korig lehet beadatni -assszem-. Nagyon érdekelne véleményetek, indoklás is ha belefér megköszönném.

Üdv!!!! Fr :D

Kép
Kép
friday

Sziasztok,

Móni, örülök, hogy Dávidka jól van. :P Két óránkénti etetés :evil:
Sajnálom, hogy a háziorvos nem tudott mit mondani az állapotodra. Szerintem a mentő oda visz éjjel, amelyik kórház ügyeletes, nappal meg oda, ahova tartozol. Telefonszámot nem tudok a SOTE-hoz. Legjobb, ha taxit hívsz és beviteted magad a klinikára, de ne legyen rá szükség. A szülőszoba jó ötlet. Mi lenne, ha esetleg felhívnád a szülésznőt is, hogy mit tegyél?

Krisztina, úgy tudom, hogy az anyatejjel a baba is védett lesz és ő más módon nem lehet védett. Bár még mindig nem vagyok meggyőződve az oltásról, de egyre inkább gondolkodom rajta.

Edina, Gréta nagyon helyes :-)

Magunkról
Védőnő: Zsófi 3550 g (560 g-t hízott 2 hét alatt) :-) A hossza 51 cm. :shock: Ez az azért érdekes, mert 54-el született. Erre azt mondta a gyerekorvos és a védőnő, hogy a kórházban másképp mérik a gyerekeket (hajtogatva), ők meg szépen lefektetik a centire, kinyújtják mindenét stb. Ez általános, hogy minden gyerek kisebb, mint a kórházban.
Szóval Kata, talán ez lehet az egyik magyarázata a ruhaméretnek. A másik meg az, hogy ahány ruha, annyi nagyság. Kíváncsoságból összemértem pár ruhát, volt, hogy a 62-es nagyobb volt mint az 56-os.
Mi 50-es és 56-os ruhákat hordunk, de némelyik 56-os óriási Zsófira, néhány 50-es meg már kicsi.
Szóval Zsófi jól fejlődik, nagyon elégedettek voltak vele.

Ortopédia: sajnos kicsit kötött a csípője Zsófinak, terpeszbetétes pelenkát kell hordania 6 hétig, éjjel-nappal. Tudom, hogy ez nagyon gyakori, meg fő az óvatosság, de én már láttam magam előtt a bicegő gyermekemet . :cry: :cry: :cry: Bá erős voltam, nem sírtam, még.Meg is vettük a "szerkezetet", egyelőre még nem tudtam Zsófira adni, vagyis béna vagyok hozzá. :oops: A pelenka és body fölé, a rugdalózó alá kell feladni. Holnap felhívom a védőnőt, hátha kijönne segíteni.

Na, szaladok, hiányol Zsófi.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,
Időm nem sok van, azaz ha van, próbálok aludni kicsit. A csajok felváltva vannak fent, így csak pár órám van éjszaka, hogy aludni tudok. (azt sem egyben)
Blankin kitört a féltékenység, mindenen megsértődik, nagyon igényli a törődést, főleg a húgával egyidőben. Van, hogy hajnal 4-kor üvöltve ébred, hogy nem álmos, és játszani akar...és rohan is játszani a sötét szobába (mindezt ordibálva)
Vannak vicces jelenetek, pl. mikor Bibi alszik, Blani pont játszik v.mit, gondoltam fogat mosok. Erre felébredt Bibi, obégatva, Blani közben kakilt és kiabált, hogy jöjjek segíteni. Bibit le, rohanás a fürdőbe. Amíg a bilit rendeztem, hallom, hogy Blani viszi a széket Bíborka ágyához. Rohanás be a szobába sz.os bilivel a kézben, fogkefével a szájban. A szám ekkor már habzott, megszólalni nem tudtam, csak reméltem, hogy nem kell közbeavatkozni...Na és ez csak egy jelenet, amikor sajnálom, hogy nem 8 karú polipnak születtem...

Móni, sokat gondolok rátok. Jobbulást neked. Szerintem is mielőbb lásson doki, legalább tudjátok, hogy mitől lehet a láz. Dávidka a leírtak alapján nem tűnik betegnek, és remélem, hogy a súlya is hamarosan gyarapodni kezd. Basszus, a melled még mindig be van állva? Attól is lehet láz. Tényleg, a szülésznő jó ötlet, sőt lehet, hogy szopis tanácsadót is megkérdezhetnél. Lázra homeos: Belladona C30.

Zsuzsi, jól bekajálhatott Zsófi. Mindig ámulok, hogy mennyi tejcid van. Szerintem ezért volt a bukás. Ha nem rendszeres, akkor nem számít...Ne aggódj a csípője miatt, rendbejön hamar, tényleg nagyon gyakori jelenség. Ebben a korban teljesen rendbejön még magától. (torna nélkül is)

Gréti nagyon édi :)

Enikő, szerintem inkább az együttalvás. Ne félj, ösztönösen nem fogsz ráfeküdni.
Nekem Anci még főz egy darabig és ha Apa dolgozik, akkor feljön fürdetni. Igyekszik úgy beosztani az idejét, hogy ne maradjunk egyedül. Ez nem jelenti azt, hogy egész nap itt lenne velünk, nagyrészt azért egyedül oldom meg... viszont Bibire vigyáz, ha Blanival kimegyünk.

Kata, remélem nem is lesz semmi gáz az oltással. Én még mindig tartok tőle. Ne félj, boldogulni fogsz egyedül is, ha nem is lesz egyszerű...tudod: Megcsináljuk! :)
Textilpelust én már Blaninál kitapasztaltam, hogy sosem elég, így azt beszereztem újabb csomaggal a régiek mellé. Olcsóbb, mint mindig mosni.
Igen, a borítékos badik nem a legjobbak...

Friday: szeritem no oltás. A Ny.Európai országokban, ahol már nem adják a BCG-t, jóval kevesebb a TBC-s megbetegedés. Itt csak a slampos, elavult törvénykezésnek köszönhetően terhelik csemetéink szervezetét. Én a kórházban bepróbálkoztam, hogy ne adják be Bibinek, de iszonyatos tortúra lett volna az elhalasztása. Végül kénytelenek voltunk rábólintani a szurira. Az meg felelőtlenség, hogy újszülötteknek, akiknek az immunrendszeréről semmit sem tudnak nyomatják be az oltást. Ha később mellékhatása lesz, jól le lehet tagadni, hogy ettől...
Amúgy oviba M.országon nem veszik fel, ha nincs meg minden oltása. Az uncsitesómnak vannak ezzel kapcsolatos kutatásai, ha érdekel részletesen, el tudom kérni tőle.

Mangora, jobbulást Marcinak!
ÖÖÖÖ van pár ötletem az idő eltöltésére: próbálj kitalálni néhány olyan dolgot, amit egykézzel is meg tudsz csinálni, miközben a kezedben van. Nekem pl. evés, száradt ruhák leszedése, pakolászás a gyerekszobában stb. Ezekkel összesen órákat lehet spórolni. Ha igényli kösd magadra, úgy emlékszem, vettél hordozót. Azt mekkora kortól lehet használni? A természeti népek még mindig magukra kötözve hordozzák a babákat, mert sokat jelent nekik, és igénylik is.

Ó, most már tényleg mennem kell.

Puszi mindenkinek,
R

Kép
Kép
34372

Sziasztok!!!

Mi is jól vagyunk bár mostanába MÁté nagyon síros ... napközben egész jól alszik de az elalvásnál sír nagyon .. aztán bealszik és képes aludni 3-4 órákat is , de van h 2- 2 és fél órára éhes lesz!!!!! :shock: :roll: Kézben simán elalszik de most arra tanítjuk h probáljon elaudni saját maga.. beindítjuk a pörgö forgót és arra meg szokott nyugodni és elalszik!!! De nem fáj a hasa mert puki, kaka, büfi minden jön...sajnálom nagyon mikor sír!! !!

Éjjel beparáztam mert egy cici nem volt neki elég pedig volt még benne , bár a védőnőm mondta hétfőn mikor beszéltünk tel h milyen volt a hétvégénk h ne ijedjek meg ha plötyi lesz a cicim mert attól még van tejem, csak éjjel bénázott nem tudta bekapni stb.. és sztem elment a türelme és sírt mert amikor megnyomtam még volt benne tejcsi,..de mikor rátettem a másikra akkor két perc és bealudt!!!
Megprobáltam fejni kaptam a bnőmtől mellszivót kiprobáltam majd sírva fakadtam .. :cry: ! De aztán feladtam ... bár a védőnőm lebeszélt a fejésről mondta h a baba ki fogja alakítani magának amennyire szüksége van! Nagyon el vagyok keseredve h mindenki azzal jön h fejjek mert nem lesz elég tejem ! :(

Ti nálatok mennyi ideig tart kb egy szopi és büfi , :?????????? Mert nálunk változó . van amikor fél óra, van amikor 2 is van !! lehet h vmit rosszul csinálok!
Na ma felhívtam a gyerekorvost és lebeszélt a védőoltásról de a körzetim meg ajánlotta,, most döntösön. így az ember!!! :evil: :twisted: :evil: :evil:

Doktornő azt mondta h szedjem továbbra is szedjem a gravidát meg egyek sok gyümit meg echinácia homeos bogyót szedjek, ja meg iszom ezerrel a csipkebogyó hús teát citrommal! Remélem h nem kapom el !! Iszom napi 4-5 liter folyadékot!
Érdekes h a pocakomba is késő este volt aktiv , úgy látszik kint is folytatja! :D mert napközben mindig nyugis volt!

Huszilvi örülök h minden okés veletek, gondoltam rátok sokat!
Mangora szorítok h ne legyen nagy baj Marci lábával!!
Amúgy néha nálunk is ez van mint nálatok!! Sokat nézelődik !

Hu képzeljétek ma nálunk is bekakilt a fürdő hálóba ... fürdés közben gyors mosásra be kellett tenni!! :lol:

Zsuzsi, Kata , mi 56 cm rel születtünk és nagyok az 56 rucik. a kicsi 50 .t hordjuk!
Nálunk a korházba volt ortopéd doki megnézte Mátét és mondta h minden rendben vele, sőt még a doki néni mondta h sérve sincs!!

A köldökcsonk ha leesett továbbra is alkohollal kell ott kenegetni ? vagy mit kell csinálni mert úgy néz ki nem sokára leesik nekünk is!! :D
Edina : Gréta nagyon édi !!

Móni örülök h Dávid jól van ,de neked meg jobbulást és kitartás minden rendben lesz!! :wink:

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

hu mennem kell felsírt !!

puszika

Szilvi

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Gyors "update", és remélem, hogy már nem lesz aktuális ez a téma...
Bocs, hogy ennyit rinyáltam.

Sikerült elérni a SOTE-t telefonon, dokim szabadságon, tehát bementünk az ügyeletre. Szerintem addigra pont sikerült megszabadulni a csomótól a mellemben (hála az egész napos melegítésnek, fejésnek, szoptatásnak).
Bevettem láz- és fájdalomcsillapítót, hogy le tudjak menni a harmadikon... Felfelé még nem megy, tesóm ölben hozott megint. (Ja, Zsuzsi, nem az autó a gond:))) Nincs lift a házunkban.

Az ügyeletes doki egyenesen a csecsemősökhöz irányított, mellszívásra. A csecsemős nővér szerint ez tuti nem mellgyulladás.
Lázam épp nem volt, ugye:(
Aztán megvizsgált a szülész, UH, stb... Semmi gáz. Szerinte valószínűleg mellgyulladás:)
Szerintem is, plusz kimerültség.
Tuti nem influenza vagy ilyesmi.

Ami viszont fura: mindketten egybehangzóan állították, hogy 38 fokos láz fölött NEM SZABAD SZOPTATNI... még tápszert is írt fel a kórházi gyerekorvos. A szülész szerint ehhez elég, ha a szoptatás idejére lenyomom a lázat (pl. hűtőkötéssel), a csecsemősök szerint NE szoptassam.

A la leche liga honlapja szerint ez egy egy "gyakori tévhit".

Most mondjátok meg, kinek higgyek? Pont nincs lázam, de tuti megint lesz éjjel, mert ez a mai "kirándulás" nekem irtózatosan megerőltető volt.

Jó éjszakát,
Móni
monke

Friday, nálunk a kórházban egyik nap csak úgy behozták az oltási könyvet és közölték, hogy előző nap megkapta Márk a BCG oltást...
Igazából meg se kérdezték, nem is szóltak előtte.
Renivel egyetértek az immunrendszer erősítés témában, de mondjuk a kötelező oltásokat tényleg a későbbi közösségbe menetel végett jobb nem mellőzni.
Amúgy sztem is már csak a fejlődő országokban oltanak jópár dolog ellen, a fejlettekben már nem...
Szóval sztem ha Bors be van oltva, és akarjátok, oltasd be Grétéát, ki tudja mit akartok évek múlva, ott vagy itt élni.

ToldiSzilvi, nekünk még megvan a köldökcsonk, nagyon ragaszkodik...Felhívtam a védőnő helyettest, mert a mienk 3 hétig üdül, azt mondta ne aggódjak, van akinél 4 hetes korban jön le.
Remélem nem mi leszünk azok azért... :oops:
Amúgy ha lejön, utána is kezelni kell még, amíg be nem gyógyul teljesen, nekem azt mondták.
Szopizás miatt ne aggódj, a bébik tényleg maguknak állítják be de csak jópár hét után.
Nekünk van hogy 1 cicci elég, van hogy 2 kell.
De eddig csak 1x kellett tápszer, ez megnyugtató azért.

Zsuzsi, örülök Zsófika jó eredményeinek.Nekem ő marad a "pici" lány, még ha nem is olyan pici már...
Tesód milyen gyakran tud menni?
Egyedül fürdettél már?

Edina, írj hogy beadattad-e vagy sem az oltást.Tegnap mikor hívtál, pont szopi előtti üvöltés volt, bocsi :oops:
Gréti hihetelenül angy már, nagyon kis szép :D

Reni, amikor olvasom a beszámolóidat, én is mindig tök megnyugszom és rájöttem, ahogy és amiket írsz, te vagy itt a fórumon az "ANYA".Mi még csak kispályásak vagyunk hozzád képest...
Hihetelen, mennyi türelmed, energiád van, bár ebből a 2 édi kiscsajból csak azt lehet meríteni, az tuti.
Vizuálisan magam elé képzeltem a fogmosós storyt.

Móni, örülök, hogy Dávidkával minden rendben , na de veled.
Sajnállak nagyon-nagyon és remélem, hogy mihamarabb rendbe jössz.
Amúgy én is úgy tudtam, lázasan is lehet szoptatni...
Pihenj amennyit csak tudsz.

Lányok, egy kérdés, mit/miket vesztek a gyerkőcöknek karácsonyra?És hol?

puszi mindenkinek, szép napot

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Ja Móni, ne kérj elnézést, nem rinyálsz,ok?
Még szép, hogy együtt érzünk veled és küldjük egymásnak az energiákat, ha baj van...

pusz

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Móni, sajnálom a kirándulást, hát sokkal okosabbak nem lettünk. Remélem, hogy legalább javulsz. Ennek nagyon mellgyulladás szaga van. Nekem azt mondták, hogy ilyenkor is kell szoptatni, akárhogy is fáj. Kérdezd meg Bélánét és a gyerekorvost is erről a "lázas" szoptatásról.
Tényleg nehogy már elnézést kérj, azért vagyunk, hogy "meghallgassunk".
Mesélj, milyen éjszakátok volt?

Kata, egyedül még nem fürdettem, minden ilyen alkalomkor jön a Húgom. Egyébként szinte minden nap jön munka után. Sőt, ígérte, hogy a hétvégén ő főz. DE tegnap már nem jött, mert fájt a torka, már telefonált, hogy ma sem jön, mert az orra is folyik. :-(
Igazából azért is jó, hogy jön, mert a párom soha nem ér haza 7, él 8-nál előbb, így van társaságom Zsófin kívül. Zsófit is dajkálja, addig tudok vasalni, fejni stb.

Reni, egyetértek Katával, Te vagy itt az ANYA, hozzád képest mi kispályások vagyunk. Elképzeltem én is a jelenetet, nem tudtam eldönteni, hogy sírjak vagy nevessek.

Szilvi, nyugi, szerintem beáll majd a tej, ne aggódj. A köldökcsonkot addig kell kenegetni, amíg teljesen be nem gyógyul. Van akinek kicsit vérzik, miután leesett.

Na, este utánanéztem a neten, hogy mi is van ezzel a csípővel. Szerencsére az enyhén fejletlen csípő nem csípőficam, a későbbi csontritkulás megelőzése érdekében kell kezelni. Ja, és minden kisbaba fejletlen csípővel születik. :shock: Na, de mire ezt megtaláltam, addigra többször kivert a víz, annyi szörnyűséget összeolvastam. A kórházban nekünk is volt csípőszűrés, de ez az UH is kötelező 6 hetes korig.

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Mi is megvagyunk, egész jól boldogulunk egyedül is. Bár főzésig még nem tudtam eljutni, a rendrakás is kicsit szakaszos... :lol:

Ma voltunk a gyerekdokinál, minden rendben.

Móni: sajnálom a tortúrát, remélem mihamarabb rendbe jössz. Jó, hogy Dávidkával minden rendben.

Szilvi, nekem sem állt be még teljesen a tejci, bal mellemből lényegesen kevesebb jön, úgyhogy ha az van szopi soron, bizony át kell tenni a másikra is egy kicsit.

Tegnap egyedül fürdettem este, jól be voltam előtte tojva, de egész jól sikerült. Eddig kaja előtt fürdettük, üvöltött mint a sakál. Tegnap kaja után voltunk, nem mondom, hogy lelkes volt, de csak egy kicsit nyikorgott... :D
Viszont átváltottunk liberóról pampers-re. Úgy látszik a gyerek alkata is számít. A liberóból állandóan kifolyt a pisi, minden alkalommal teljes ruhacsere kellett.

Fölhívtam a háziorvost oltás ügyben, azt mondta, meg kell beszélnem a gyerekorvossal, mert szoptatok. Aki már megkapta az oltást: mit mondott nektek a gyerekorvos?

Megyek, mert kajaidő van és jelez a drága.

Szép napot mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Hú, pont ezt akartam kérdezni az imént, hogy van-e olyan, aki egy
Dorka, minden elismerésem, ha van időd, meséld el, hogy csinálod.
Meg fogjuk próbálni mi is evés után, előtte garantált az ordítás.

Zsuzsi, örülök, hogy megnyugodtatok ezzel a csípőszűréssel kapcsolatban. Ilyenkor még tényleg minden alakulóban van.
Elég vicces ez a méretkülönbség:)
Igen, igen, Renivel kapcs. én is egyetértek:)

Na de: eltöprengtem, rájöttem, hogy muszáj valakiben megbízzak, és akkor inkább a SOTE dolgozóinak szakértelmében bízok, mint a védőnőjében, az internetében stb...
Az ügyeletes doki tök fiatal volt, úh. ez nem egy "ezeréves nézet".
Ezt csináltam:

Lázam most már csak max. 38.6. Tuti, hogy mellgyulladás, mert fejés után lemegy 38.1-re... Szóval: beveszem az antibiotikumot, a paracetamolt, az összes szart, kap a baba tápszert (elfogadja, nincs vele gond), én meg fejek ezerrel. Ennek következtében kétszer tudok szoptatni láz- és gyógyszermentesen. (kb. 5 órára leviszi). Remélem, gyorsan elmúlik.
Ennek hála még aludni is tudtunk ma éjjel.

Pusz
M
monke

szóval azt akartam kérdezni, hogy van-e olyan, aki már fürdetett EGYEDÜL:)
monke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?