A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Sziasztok!

Vadvirág!
Akkor vihetitek haza a kis Márkot? Kép
Szerintem próbáljatok minél többféle módszert, alternativát keresni, akár külföldön is. De az biztos, otthon a legjobb. Kép
Majd ird meg, mit irnak a zarójelentésre.
Szabadság-hegy .... borzasztó. Kép Nem értem én sem, miért küldték akkor oda?
Beszéltél már az LLL-esekkel?

Eri
simones

Sziasztok!

Vadvirág! Én is úgy szorítok, hogy rendben legyen végre minden!!! A család közelsége biztos sokat számít!
Annyira várom már, hogy azt olvashassam, hogy Márkkal nincs semmi gond!

Krisztina
k78

Vadvirág!

Én is nagyon boldog vagyok, hogy ilyen szuper híreket hoztál nekünk!!!! Nagyon ügyesek és határozottak vagytok! Csak így tovább!!! Nagyon szorítok nektek, hogy minél előbb együtt lehesettek és már csak egy régi rossz emlék legyen ez az idő, amit Márk nélkül kellett töltenetek.

Éva

Kép

Kép
éva75

VadvirágKép
Sokat gondolok RátokKépKépVajon már otthon vagytok Márkocskával??? RemélemKépKép

Puszi:Doris
doris

Sziasztok!

Vadvirág!
Nagyon örülök, hogy ilyen csodálatosan alakulnak a dolgok!Kép Azt is örömmel olvastam, hogy nem hagytátok Márkot a Szabadság-hegyen, amikor úgy láttátok, nem segít a gyógyulásában! Csak így tovább!Kép Ez a határozottság és szeretet fogja rendbe hozni a kicsi fiút!Kép

Rita!
A versenysúlyom általában 58 kg, ennyi voltam, amikor terhes lettem az ikrekkel és 73 kg voltam, amikor szülni mentem. Kb két hét telt el a szülés után, mire mindenhonnan lement a víz, és akkor 51 kg voltam.Kép Ezt a 3 hónapos cukros diétának köszönhetem, amit akkor nagyon utáltam, de a babák miatt szigorúan betartottam. (Bár most is tudnám!Kép)
A meleget egész jól bírom, a bárányhimlő miatti bezártság kezd már az agyamra menni!Kép Gergőn még mindig van két-három heg, pedig négy hete jött ki az első kiütés. A gyerekorvos szerint addig ne menjünk napra se, amíg látszanak a pöttyök nyomai.Kép Szóval itt vagyunk a házban egész nap, és várjuk, hogy elmúljanak a nyomai is a kiütéseknek.

Gabi
efgabi

Gabi Kép
Én is pont 58 kg-mal indultam a terhesség előtt. Kép Most 67 kg vagyok, és 1,5 hete amióta tartom a cukor miatt a diétát, egy kilót nem híztam. Kíváncsi leszek, hogy mennyi kg leszek a végére Kép Kép

26+0

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!

Úgy emlékszem, én 71 kg voltam a 28 hét körül, amikor elkezdtem a diétát, és utána csak 2 kg-t híztam. Te jobban állsz!Kép Azért vitamint és vasat szedjél, mert az ikrek és a diéta együtt elég megterhelő a szervezetednek!KépKép

Gabi
efgabi

Orsi Kép
Köszönöm, megtaláltam a rendelőt és a telefonszámot is, szerintem néhány hét múlva még elmegyünk egyszer...
Mi most a 20. héten járunk, - legalábbis a doki számításai szerint - bár én tudom, hogy rosszul számolta. Vette az utolsó menstruáció időpontját ( sajna azt sem tudtam pontosan, mert régen gyógyszert szedtem és az utána lévő hónapokban nem nagyon írtam Kép)majd hozzá adott 15 napot és azt mondta, hogy akkor lettem terhes...amiről egyébként ki van zárva, de mindegy szóval szerintem kicsit több mint 21 hét lehet...

Te melyik kórházban tervezed a szülést?
Minden jól alakul nálatok? hogy érzed magad a terhesség alatt?

GabiKép
akkor igazán profin csináltad...sikerült megtartani a szülés utáni alacsonyabb súlyt, vagy ez csak átmeneti??
Bár nálam ez nem fordulhat elő mert már most 53-ról 58-ra híztam és már egy hete nem is méreckedtem mert elromlott a mérleg KépKép azt hiszem így is hagyomKépKép

Ezt a cukros diétát csak akkor szabad csinálni ha tényleg probléma van, vagy egyébként sem árthat? mert azt hiszem én elég végletes vagyok ( így volt ez korábban is ); vagy diétázom és szigorúan betartok valamilyen étkezést, vagy eszem vég nélkül és sajnos ilyenkor nincs akaraterőm kalóriaszegényet táplálkozni...Kép most aztán pláne nincs az étvágyam egy farkas - falkával vetekszik!!
Mióta vagytok bezártságra ítélve? nagyon nem irigyellek Kép, de kitartás most már biztos nem sok; azt írtad kevés a pötty , akkor reméljük kevés idő is!!
trus

Gabi Kép
Mivel amolyan lazább diétán vagyok (180-190 gramm CH), így a gyümik még nagyon jól beleférnek az étrendembe. Emelett 2*1 tardiferolt szedek, és magnéziumot is rendesen. A vérképem 4 hetente ellenőrzi a dokim, és eddig minden rendben volt, leszámítva a terhességkor szokásos vérszegénységet Kép de az az eleje óta megvan, és szerencsére nem romlott a helyzet.

Rita Kép
Örülök, ha megtaláltad őket. A fiúkról a pofis képek a 23. hét legelején készültek. Szerintem a 25. hétnél sokkal később ne menjetek, mert akkor már lehet, hogy nagyon takarni fogják egymást.
(Mi megyünk 2 hét múlva, akkor leszünk 28+0 környékén. Majd jelentek, hogy mit lehet ilyenkor látni Kép Kép Kép)
Nálunk a lombik miatt számolja minden doki másképp a szülés időpontját, de azon a pár napon igazán nem múlik semmi.

A IIes női klinikán fogunk szülni, ott van az orvosom. Azért választottam őket, mert ikrekkel nagyobb az esély a koraszülésre (bár tudom, hogy semmi gond nem lehet nálunk, de jobb felkészülni mindenre), és ott helyben nagyon jól el tudják látni a piciket, nem kell szállítani őket ill. nekem sem kell másik helyre menni a lábadozás alatt.

Szerencsére én most már jól érzem magam (vagyis megint). Valahogy a 18-24. héten nem voltam jól. Akkor nagyon sokat nőtt a pocim, és ez a hirtelen változás kicsit megviselt, meg akkor lelkileg is elég rosszul voltam, mert nagyon foglalkoztatott a koraszülés... és rettegtem. Emiatt el is kezdtem keményedni (pszichésen - ebben egészen biztos vagyok). Mostanra viszont minden a régi, nincs aggódás, és a keményedéseim is szinte megszűntek (napi 1-2, ha fáradtabba vagyok, vagy többet mászkáltam).

A cukros diétát akkor szabad csinálni, ha előírják. Ha nem írják elő, akkor ne csináld, mert árthatsz vele a babóknak, mert kevés lesz a vércukor a szervezetedben. Majd a terheléses vércukorvizsgálat eldönti, hogy kell vagy nem.
Ha figyelni szeretnél mégis az étkezésidre, akkor a rendszeresség lenne nagyon fontos ill az, hogy este már nagyon nehezket ne egyél. Egyél sok gyümit és zöldséget, most amíg ennyi minden friss dolog van... de ezeket a szabályokat biztosan Te is tudod Kép
Amennyit híztál az nem vészes. Kb. én is ennyit híztam ennyi idő alatt, és többen dícsértek. Meg előtte is elég vékonyka lehettél az 53 kg-dal, így teljesen jogos, ha esetleg több megy rád.
De most ne a súlyoddal foglalkozz, azzal rá érsz akkor is, ha majd rohangászol a 2 rosszcsont utána Kép Kép

Na, befogtam a lepénylesőmet...

Orsi + 2 Kismaczkó
26+1
(1 hét múlva már a hetedik hónapban leszünk Kép Kép )

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép

nagyon sokat gondolkodtam , rágódtam ezen a kórkáz kérdésen...sokáig én is a Klinikákra akartam menni, ha esetleg túl korán jönnének...de végül mivel orvosom sem volt ott, meg messze is van, volt valami ellenérzésem és maradtama a MÁV-ba. remélem azért itt is minden okés lesz!!
Kiváncsi vagyok a 28. heti képekre, remélem teszel föl belőle!! ( pocakos képeid vannak egyébként fenn? kiváncsi lennékKép)
olyan jó neked, hogy már ennyire közel jársz a teljesen jó/bizt. terhességi korhoz!! valószínüleg akkor ez természetes, mert az aggódás és a keményedések nekem is kb a 17-18. héten kezdődtek ( a keményedés elég durván, úgyhogy tettünk is egy kis kórházi kitérőt ), bár az aggódás talán előbb is...de reménykedem, hogy megegyezteünk a srácokkal egy min. 36. hétbenKépKépKép és talán akkor minden így rendben leszKép
A cukrom jó volt, pár hete már csináltak terheléses cukor vizsgálatot, biztos ami tuti ( nem lesz a kedvenc vizsgálatom), szóval akkor egyenlőre nincs diéta...
nem tudom miért de szinte csak tejterméket, és szénhidrátokat tudok jóízüen fogyasztani, a hús szinte a látványával is kikészítKép szóval tésztát ennék tésztával ( sajnos elég gyakran eszem is ) ami pedig nem túl light.
De igazad van, tényleg nem ez a központi szempont, csak valahogy mindíg nagyon kényes volt számomra ez a kiló téma, gimi alatt elég súlyos problémákat is okozott, de mindegy Kép
valószínüleg lesz annyi strapa utána, hogy nem lesz időm ezen vekengeniKépfőleg, ha tényleg mindkettő fiú , ahogy mondják!!

te mivel töltöd a napokat?
dolgozol még?

R
trus

Sziasztok!

Rita!
Amikor szülés után 51 kg voltam, elkaptam valami hányós-hasmenéses vírust, és lefogytam 47-reKép. Nagyon rosszul éreztem magam, volt, hogy a WC-n kellett szoptatnom (bocs a részletekért). Akkor nagyon szerettem volna még egyszer 58 kg lenni, és megfogadtam, hogy soha nem fogok fogyózni, ha elérem ezt a súlyt. Szóval visszahíztam 58-ra, és azt a súlyt tartottam teherbeesésig.Kép

Gabi
efgabi

GabiKép

bocs, akkor ez biztos nem a kedvenc témád, elég pocsék lehetett Kép

R
trus

Rita Kép
Nem lesz semmi gond nálatok sem. Tudod, én meg azokat a mamikat irigylem, akik már a 32. hét utána vannak ikrekkel Kép Kép Mindenki irigykedik valakire Kép Kép
Szerintem egyél, ami jól esik, most az a lényeg, hogy jól érezd magad!

Mi is két fiúcskát várunk Kép Kép A pocimről még nincs fenn kép, de talán most a három napos ünnep alatt ezt is sikerül összehozni.

Most voltam ötödéves, így amikor kiderült, hogy sikerült a lombik, akkor az államvizsga miatt azt beszéltük meg a dokimmal, hogy inkább kiír a vizsgaidőszaktól táppénzre, mert munka mellett a vizsgaidőszak nagyon megterhelő lett volna számomra. Így én május 24től itthon vagyok. Július 6án államvizsgáztam, így addig lefoglalt a tanulás.
Azóta pedig mindig van mit csinálni. Kép A fiúk takaróit varrogattam, most épp a játszószőnyegnek fogok nekiállni... az egy nagyobb munka lesz Kép Mostanában azért fizikailag is érzem, hogy fáradékonyabb lettem, így elég sokat pihengetek az ágyban (főleg délutánonként). Így elég gyorsan telnek a napok Kép
A jövő héten megrendelem a bababútort, és a babakocsit. Emelett pakolászom itthon. Mivel áprilisban költöztünk, így bőven van mit még tenni Kép

Gabi Kép
Kicsit megnyugodtam, mikor írtad, hogy a 28. héttől csak 2 kg ment fel rád. Mert azon aggódtam előtte, hogy az, hogy én nem hízom lasan 2 hete, ugye nem jelenti azt, hogy a fiúk nem nőnenk olyan ütemben mint előtte??? Kép Kép De ezek szerint a kettő között nincs konkrét összefüggés Kép Kép

Kellemes napot mindenkinek.... bár nem tudom, mi lehet a mai napban kellemes... most voltam kinn, és iszonyat milyen meleg van Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi! Szóval irigyelsz. Jó tudni!Kép
Ma voltam dokinál. Azt mondta, hogy ezzel a méhszájjal végig kibírhatjuk. Mondtam: na neKépKépKép
És esély sincs rá, hogy megforduljanak. Hétfőn uh, kedden műtéti labor a csaszi miatt, hogy ne akkor kelljen kapkodni.

linato(34+4)
linato

Sziasztok ikres Mamik és Kismamik!

ITTHON VAN MÁRK!!! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!
Vadvirág!
Ennek nagyon ÖRÜLÖK!!!! KépKépKépKépKép
Eri
simones

Linato Kép
Ezt eddig nem tudtad???? Kép Kép Kép Kép Persze, hogy irigyellek. Bár mi is már a 35. hetet taposnánk, és tudnám, hogy innentől már nem lehet gond, akkor sem, ha ki akarnak bújni.
VÉGIG??? na, ezt azért ő sem gondolhatja komolyan Kép Jó lesz nektek a 37-38. hét Kép
Mekkorák a babák?

Vadvirág Kép
Ez nagyon jó!!! Kép Kép Kép

A hüvelyem ma megint egész nap nyilal... ha meg nem ez van, akkor Máté veri a fejét a méhszájamba... nem tudom, melyik a jobb érzés Kép Kép Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok! KépKép

Vadvirág2-ben az 1. itthoni fotók... KépKépKépKép:Kép

ANNYIRA NAGYON-NAGYON ÖRÜLÖK!!!!
IGEN, IGEN, IGEN, FANTASZTIKUS ÉRZÉS!!!!
LEÍRHATATLAN, MEGFOGALMAZHATATLAN, ISTENI KLASSZ!!!
SUBIDUBIDÚÚÚÚÚ... KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

VaDvIrÁg KépKép
Vendég

Vadvirág!

Jaj, de ÉDESEK!!! Kép Kép Kép

Krisztina
k78

Vadvirág Kép
Gyönyörűek a babák! Márk most már egészen biztosan rohamléptekkel fog gyógyulni Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Vadvirág!

Éljen, éljen, éljen, csak így tovább!!!!
Kép Kép Kép Kép Kép
debyand

Vadvirág: csendben drukkoltam nektek! Nagyon örülök, hogy már otthon lehettek mind! KépKépKép Tündériek az ikrek!!!
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

VadvirágKép
Szivből Gratulálok és nagyon-nagyon-nagyon örülünkKépKépKépNagyon szépek a Babák a képeken és hihetetlenül hasonlitanak egymásraKépKép Most már nem lesz semmi baj, ügyesek vagytokKépCsinosak a Manócskák a kis body-jukban meg a zoknikákbanKépNekünk is volt pont egy ilyen zokni-párositásunkKépLilluska épp most hizott ki belőlükKép Szeretettel gondolunk Rátok és kérjük ám a folyamatos beszámolókat ezekről a Babókákról persze tudom, nem sok időd van de azért nagyon kiváncsiak vagyunkKépKép

doris

Cory!
Nahát... Nagyon-nagyon szépen köszönjük a Te drukkjaidat is, aranyos vagy.
De kedves kis meglepi volt ez mára tőled!!! KépKép

Doris!
Érdekes, szinte mindenki ezt mondja, hogy hasonlítanak, pedig mi teljesen másnak látjuk Őket... KépKép

Olyan szuper, hogy mindenki együtt örül velünk!!! KépKép

Vadvirág
Vendég

Vadvirág!
Ez csodálatos!!!KépKépFantasztikusak a csöppségek!KépKép Tényleg hasonlítanak egymásra! Az természetes, hogy nektek teljesen mások mindketten!KépKép Nálunk is így van ez!Kép

Gabi
efgabi

Rita!
Csak akkor volt nagyon rossz egy hétig, de utána még le is fotóztattam magam a párommal fürdőruciban, hogy mutogathassam, ilyen volt-ilyen lett!Kép

Orsi!
Nem kell aggódnod, a srácok elveszik, amire szükségük van!Kép
Vérszegénységre figyelmedbe ajánlom a Humet-R-t, naponta 2-szer egy evőkanál 3 hét alatt helyreállította a vérképemet. Nekem a császár miatt nagyon fontos, hogy minden rendben legyen, mert az ikreknél elég sok vért vesztettem műtét után, és nem akartam vért kapni.Kép De beszéld meg a dokiddal.

Gabi
efgabi

Gabi Kép
Köszi az infót. Humet-R ügyben konzultálok a dokimmal. Mivel ikreknél ugye nagyobb a császár esélye, így én is szeretném, ha addigra sikerülne valahogy helyrerázni a vérképem.
Megnyugodtam, hogy a fiúk a súlyomtól függetlenül is rendesen fejlődnek Kép Kép Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Vadvirág!
Gratulálok én is ,hogy otthon van Márk,és remélem a legjobbakat nektek! Kép Kép Kép
Cerka

cerka

Vadvirág!

Nagyon szépek a babok! Szegény Márkon azért látszik,hogy a korházban csak megadott mennyiségü tejcsit kapott,de otthon egy két szobol utoléri majd Jázmint!
Mi is mikor hazahoztuk a lányokat gyöztük etetni öket,mert mindig éhesek voltak,és nem tudtuk megcsinálni azt hogy mondjuk csak 40grammot kapjanak.(gyorsabban is hiztak).

Ha van idöd irj az elsö éjszakátokrol,és az elsö közös otthoni viselkedésröl,játékrol stb! Nagyon kiváncsi vagyok.

Puszi a piciknek!

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok!

Vadvirág, nagyon édes Márk és Jázmin együtt!Kép Csak így tovább!Kép

Zizi, Boldog Szülinapot a Fiúknak!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Szisztok!

Vadvirág!
Nagyon aranyosak így együtt! KépKép
Tényleg nagyon hasonlítanak egymásra! Kép

Zizi!
Én is Boldog szülinapot kívánok a fiúknak! KépKép

Gabi!
Ezt a szobafogságot hogy bírják a fiúk? Most már csak vége lesz. Mehetsz suliba majd?

Eri
simones

Sziasztok!

Eri!
Srácok változóan viselik a bezártságot, egyik nap jobban, másik nap nehezebben. De azért a kert nagy segítség!Kép
Úgy tervezzük, hogy jövő hét végén lemegyünk, mert 30-án van a beiratkozás. Addigra mindenkiről leesnek a maradék hegek, remélemKép. Az lesz a nyaralásunk is, reméljük, jó időnk lesz.Kép

Zizi!
Isten éltesse a fiúkat!KépKép

Gabi
efgabi

Sziasztok!

Köszönjük a gratulációkat mindenkinek! Kép

Zizi
debyand

VadvirágKép
Hogy vagytok? Hogy telt az első éjszaka???KépKépAzért hagytátok Őket aludni is - főként Márkot - vagy lepuszilgattátok a hajhagymácskáit???KépKépKépKiváncsi vagyok milyen az élet ennyi megpróbáltatás utánKépKépGondolunk Rátok, irj, ha időd engediKép

GabiKép
Drukkolok, hogy jó időtök legyenKép)))

doris

Sziasztok!

Gabi!
Még jó, hogy van saját kertetek. Kép
Én is drukkolok, hogy jó időtök legyen. KépKép

Eri
simones

Sziasztok!
Doris!
Minden fantasztikusan, magától értetődően működik, mintha kezdettől fogva így lenne!!!
Most már végre minden szempontból érzem, hogy én is igazi ikres anyuka lettem...
Isteni klassz érzés! KépKép

Szerintetek amikor megyünk sétálni, stb. és - persze minden 5 percben - megállítanak kíváncsi ismeretlenek, hogy megnézzék az ikreket, mit tegyünk?

Mármint arra gondolok azzal kapcsolatban, hogy vadidegenek elkezdenek kitartóan, mindenre kiterjedően érdeklődni mi történt Márkkal, stb.

Próbáltuk egy rövid mondattal lezárni a témát, de nem veszik észre magukat és tovább erőltetik...

Vadvirág
Vendég

Vadvirág!
Nagyon örülök hogy minden rendben van,és Márk is jól van.Gratulálok,és kitartást a kiváncsiskodokkal szemben.Nekem egy szomszédom volt olyan,ha tehette volna reggeltől estig ott lett volna nálunk,mikor hazavittük az ikreket.
Cerka

cerka

VadvirágKép
Üdvözöllek a gyakorló ikres anyukák körébenKépKép Nagyon klassz érzés lehet otthon tudni az egész kis Csipetke-CsapatotKépKép Hogy etetitek Márkot? Úgy értem szigorúan 3 óránként és megadott mennyiséget vagy lehet azért kicsit lazitani az előirtakon? Milyen a babák viselkedése? Gondolom egész más mint eddig volt, hisz most végre együtt vannakKépKép A kiváncsiskodókkal kapcsolatban valami frappáns rövid magyarázat elegendő, nem hiszem, hogy mindenkinek el kéne magyaráznotok mindent... Aki nem veszi a lapot az nagyon tapintatlan...sajnálom. Kitartás és csak ilyen ügyesen továbbKépKépGratulálok a Kis családnakKép Nagyok mit szólnak Hozzájuk? Dajkálják Őket?
Gondolom körülöttük sündörögnek mindigKépKép

doris

Kedves Vadvirág!

Folyamatosan figyeltem az eseményeket Nálatok,és egész családom együttérzed Veletek,mi 7 hét PIC-et csináltunk végig,bár sajnos csak egy babával. Szívből örülök,hogy végre mindannyian együtt vagytok, a babák gyönyörűek, és kívánom,hogy most már csak apró édes terhek nehezítsék meg ikres családotok életét!

Üdv:

Buksi család
kisbuksi

Sziasztok!
Doris!
Igen, egyelőre még szigorúan 3 óránként, de ez rá is fér, mert nagyon sovány és erőtlen még a kicsi Hercegünk.

A viselkedésük mindkettőjüknek valóban megváltozott, hiszen Jázmin és Márk is sokkal nyugodtabb, jókedvűbb, stb. KépKép

Na jó, de milyen frappáns magyarázat? Például?

Igen, ez a baj, hogy tapintatlanok és nem érik be ennyivel, elég erőszakosak úgy tapasztaljuk. És szerintünk sem tartozik a történetünk idegen járókelőkre...

Mi is legyünk udvariatlanok és szó nélkül haladjunk ilyenkor tovább?
(Persze ott állnak minimum ketten a babakocsi előtt... Kikerülni sem nagyon lehet Őket, olyan stabilan elhatározottan állnak ott előttünk.)

Van valami jó ötlet erre?

Dominika éppen Horvátországban nyaral, még nem is tudja, meglepi lesz neki.

Dávid viszont annyira édesen foglalkozik velük...
Odaemegy hozzájuk, megsimogatja Őket, többször mondja nekik hogy nagyon szereti mindkettőjüket és hogy Ők a kicsi tesói, meg hogy megtanítja majd mindenre a babákat, na és persze hogy őmaga már nagyfiú. KépKép

Kisbuksi!
Bevallom - minden pozitív hozzáállásom ellenére - amikor hazajöttünk Jázminnal a kórházból, annyira rémült voltam és hát belenéztem a Halál topikba is mindenre felkészülve...

Pont a Te soraidat olvasva kezdtem el zokogni hosszú-hosszú perceken át és aznap még többször is, amikor visszaemlékeztem az írásodra, mert én is nagyon átéreztem ami veletek történt és arra gondoltam hogy hamarosan ugyanazt kell majd átélnünk nekünk is.

Szóval a veletek történtek után különösképpen nagyon-nagyon hálás vagyok neked azért, hogy erőt gyűjtöttél és a kevünkért újra írni tudtál ide az ikresekhez.

Igazán köszönöm a jókívánságaitokat, biztos hatásos lesz... KépKép

Vadvirág
Vendég

VadvirágKép
Épp most beszélgettünk erről a szituációról a Párommal, és mindketten arra jutottunk, hogy ez bizony inteligencia kérdése... Mi meg sem kérdeznénk ha ilyet látnánk, hisz egy tolószékben ülő embert sem szúlitunk meg, hogy ugyan miért ül tolószékben... Semmi illendő válasz nem jutott eszembe ami frappáns lenne, pusztán ennyi: "Gondok voltak a kicsivel, de hamarosan midnen rendben lesz" bár egy idegennek talán már ez is sok... Kevésbé udvariasan nyugodtan meg lehet mondani, hogy ez a Ti dolgotok és nem tartozik senki másra...
Etetés szempontjából épp arra gondoltam, hogy mi van, ha gyakrabban etetitek? Márk sir egyébként ha éhes? Úgy értem ez a csövecske befolyásolja a "kommunikációjában"? Mert lehetséges, mivel Ő ilyen szép nagy babuci, esetleg gyakrabban kivánna enni vagy kicsit nagyobb mennyiségeket is... Kép Persze az anyai megérzés mindennél többet érKépKép Dávid nagyon helyes lehet és Ő bizony már Nagy, idős testvérnek számitKépKép Az éjszakát hogy győzitek? Van segitséged? Nagyon büszke lehetsz MagatokraKépKép Ügyesek vagytok, le a kalappalKépKépKép

Tettem fel friss fotókat az albumunkbaKép

doris

Sziasztok!

Vadvirág!
Nagyon örülök, hogy végre mindannyian együtt lehettek!Kép
A kiváncsiskodók leszerelésére eszembe jutott egy lehetőség: "Még annyira felkavar a téma, ugye megérti, ha nem szeretnék róla beszélni?" Ezzel szerintem megelőzöd a további kérdéseket, és a kérdezősködő együttérzését is kiváltod.Kép

Nagyon édes lehet Dávid, és ez a te érdemed, hogy ilyen klasszul készítetted fel a kistesói érkezésére!KépKép
Nálunk Marci emlegeti gyakran a kisöcsit, hogy milyen aranyos lesz, és meg fogja védeni.Kép

Gabi
efgabi

Doris!
Megnéztem az albumotokat, nagyon helyesek vagytok!KépKép Lilinek tündéri a mosolyaKép

Gabi
efgabi

Doris Kép
Nagyon szépek a gyerkőcök Kép Kép Igazi kis huncut szemük van Kép Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!
Doris!
Igen, a cső sajnos befolyásolja a kommunikációt, ezért amig ez szükséges, addig egyelőre csak a mozdulataiból, fintoraiból, mosolyából, stb. tudjuk mit szeretne, hogy érzi magát, stb.

Nem is gondoltam volna, de tökéletesen meglehet érteni így is. Kép

Nagyon ráéreztél az etetéssel kapcsolatban, mert bár az étkezések száma egyelőre változatlan, az adagját már 20 grammal megemeltem és majd szép lassan folyamatosan növelem. KépKép

Ketten a férjemmel közösen csinálunk mindent itthon, Ő a legfantasztikusabb segítség nekem.

Hihetetlen jó összhangot alakítottunk ki és így mindig mindenki tudja hogy éppen mit kell tegyen, ezért aztán pörög a dolog rendesen... KépKép

A fotók nagyon édesek!

Gabi!
Nagyon jó ötletnek tűnik amit javasoltál, azt hiszem kipróbálom ezt is és Dorisét is...

Vadvirág
Vendég

VadvirágKép
Gratulálok a fantasztikus csapatmunkáhozKépKépKép Minden elismerésemKép Négy gyerkőc azért nagy összhangot igényelKépKép Értem, jól sejtettem, tehát Márk sirni sem tud illetőleg nem jön ki hang a torkocskáján...Nehéz lehet de nagyon ügyesen kezelitek a helyzetetKép Hamarosan rendbejön majdKépGabi tanácsa tényleg jónak tűnik, szerintem ha ebből sem veszik a lapot akkor egyszerűen "Viszont látásra" köszönéssel le lehet zárni a "beszélgetést"Kép Nálunk az örökös kérdés az volt amig nem estem teherbe, hogy "Ti mikor akartok gyereket?" vagy "Mikor lesz gyereketek?" Nos, mindenkinek mi sem magyaráztuk el, hogy gondjaink vannak, igy a tapintatlan, tolakodó kérdéseket nagy ritkán a "Majd ha csinálunk" válasszal kezeltük le. Szerintem nagyon udvariatlan válasz volt, de a kérdés sem különben...
További kellemes babusgatást és sok-sok energiát kivánokKépKép Továbbra is érdekel ám mindenKépPéldául miként viselte Márkocska az első "rendes" fürdetéseketKép

Köszönjük a dicséreteketKép

doris

Doris!
Nagyon tetszettek az elhárító példa mondatok... KépKép

Tényleg az is lehet jó megoldás, hogy amilyen stílusú kérdést tesz fel, ahhoz hasonló kitérő választ kap majd. KépKép

A fürdetés nagyon tetszett Márknak és végre itthoni babaillata lett tőle. KépKép
(Előtte olyan kórházi volt, de tényleg...)

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!
Vadvirág Veled örülök én is Márknak, az ikreknek, a tesóiknak, meg a nagyszerű párodnak Kép Kép Kép Kép Kép

Mellre teheted Márkot? Vagy veszélyes? Talán a leggyerekbarátibb stimuláció a nyelés elősegítésére, nem?

Nekünk még 10 napunk van a bölcsiig. Már rendesen félek/izgulok, de várakozós izgalomban is vagyok. Gondolkodom, hogy doppingoljam-e a fiúkat, kezdjünk-e szedni valamilyen vitaminkoktélt, megelőzendő a nagyobb legyengüléseket, betegeskedéseket. Egyelőre az én főztöm, gyümölcsös, müzlis étrendem jó passzban tartotta/tartja őket, de mi lesz a bölcsis koszt meg a sok baci támadásakor?
Mit gondoltok?
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!
Marcsi!
Tulajdonképpen igen, de ugyanezt helyettesíti a cumi is...

Mai képek:
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=2085&page=3

Vadvirág
Vendég

Sziasztok,

Mi is nyaralni voltunk, méghozzá Erdélyben. Párom ott született, mentünk családot látogatni meg gyerekeket mutogatni Kép Az időn kivül minden jó volt, a csajok nagyon élvezték. Kép

Vadvirág,
örülök én is nagyon, hogy Márk már otthon van!!! Remélem hamarosan az a csunya cső is eltünik. Kép Tündériek a képeken igy 1ütt, és a nagyfiad is nagyon helyes. Kép

A többiek képeit is mind láttam, nagyon jók!!!!

Marcsi,
Kiváncsi vagyok, hogy boldogultok a bölcsivel (meg persze Beáék és Erikáék)! Szerintem adhatsz nekik 1 kis vitamint, de biztos el fognak kapni ezt azt a bölcsiben, meg ugyis legalább 1 hónap mire a vitamin is 'hatni' kezd, nem?? A másik meg, hogy gyereke válogatja. Nálunk Sárinak sokkal jobb az immunrendszere, Vikire télen csak 1szer kellett ráköhögni, és máris elkapta. Pedig ugyanazt eszik, isszák. Amugy ettől a bölcsis koszttól én is tartok... Lehet, hogy én viszem túlzásba, de nálunk nincs csoki meg cukor, nagyon finom Danone yoghurt, krémturó,felvágott meg hasonlók. Én turmixolom a gyümölcsyoghurtot, én sütöm a gyömülcstortájukat és én főzőm az ebédjüket válogatva az alapanyagokat. (de azért nem a bioboltból.) Néhányan furcsán néznek rám, mert mások már 8-10 hónaposan tömik a gyereket minden bolti 'finomsággal', azzal, hogy mi is felnőttünk és ezeket ettük. Tudom persze, hogy pár év mulva nem fogom tudni ellenörizni, hogy mit esznek össze, de ugy vagyok vele, hogy ezzel az első néhány évvel talán sikerül megalapoznom az egészségüket.
Szerintetek normális vagyok???
M.
manoca

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?