A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Jaj Reni, csaknem! Ha mégis, túllesztek rajta pár nap alatt! Mindig csak a súlyos esetekről számolnak be a hírekben, de arról, hogy aki megkapta még hamarabb túl van rajta mint a rendes influn, arról nem szól sehol a fáma.

Rólunk:
Ma voltunk fotózáson, nagyon jól sikerült, csodás képek készültek a ké kis gyönyörűmről, Panna tündérnek öltözve, meg katicának, szóval elbűvölő. Ha megkaptuk teszek fel képeket!
Ma gondoltam belenyúlok a szájába, végigtapizom a fogínyét, mert mindenki a fogzásról beszél, erre eleütközött az ujjam egy hátsó örlőfogva. Bakker, szó nélkül kijött. De még csak a külső fele, vagyis még csak egy éle van kinnt, de az már jó nagy, 2-3 mm. Akkor már 7 fogúak vagyunk.

Katica, elfelejtettem írni a privibe, hogy már nem szoptatok.
Azóta nőtt Panna 30 dkg-t. :shock: Hát igen, a tápszer jobban fúj.

Kép
Kép
dalminha

Honey, neked mennyi volt a fotózás? Vagyis pénzben? Mert itt 10 kép került 15000-be. Minden további kép 500 ft. De kb 130-at ellőt a nő, most hogy válasszak ezekből csak tizet? :roll: biztos többet veszek... :roll:

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Bocs a zavarásért!

Vannak vadiúj harisnyáim Primark és Dunnes Store-ból.
Ha valakit érdekel, most raktam fel képeket babaszobára. Dec 18-án tudnám postázni. Gyönyörűek!

http://www.babaszoba.hu/csevego/temak/G ... ?#h8960974

Izelítő:
Kép Kép

Ha vennél, légyszi babaszobára írj, vagy privit!
Köszi!
pumuklii

Kép ezt ma csináltam kis huncutt :-D

Kép Hétvégén a játszón

Kép igy aludtam :-D

000kata

Dalma, annyira irigyellek a fotozás miatt, én sajna még nem jutottam el Lillával pedig nagyon szeretném, sőt még annál is jobban, hogy a nagy tesó is ott legyen, de az kizárt dolog, Ő most nagyon kamasz :cry:
ráadásul karácsonyi ajándéknak szeretném 8)

A fogzás elején szenvedtetek eleget, nem? Most már ideje, hogy nyügi nélkül bújjanak ki. Nálatok volt szerintem a legnyűgösebb Panna!

Lehet én is beszálnék a fogyi klubba, nagyon elengedtem magam és úgy néz ki a háj győzedelmeskedett Kép van még tagfelvétel :lol: :?:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Kata, olyan édi Kevin ! Tele energiával, még jó hogy nem alszik napppal mikor ilyen szupi játszóra is mehet, mennyivel klasszabb ott, mint aludni :lol:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Sziasztok Lányok :)

Reni :? nagyon sajnálom a betegséget, gyors gyógyulást kívánok nektek!!!

Kata :) nagyon helyesek vagytok!!!És igen,m milyen huncut Kevin!!!! :) Nálunk a játszón is van ilyen láncos mászóka.Marci Kavicsokat dobál közé :D

Én lehet, a jövő héten lehet beadatom az oltást magamnak, de én gyogyiban veszem meg az oltóanyagot, egészségkártyára lehetséges, ígykönnyebb lesz. :)
Én minden este megeszek egy-két gerezd fokhagymát :oops: :lol: immunerősitő is és a szájban a vírusokat is kiöli állitólag :)

Marcit meg kicserélték(csak nem tudom, meddig :roll: )időben elalszik, ebéd után kb. 2 órát, már elalszik este 9-kor, 5-kor kel legközelebb és aztán még fél8-ig alszik.Csak tartok tőle,hogy ez átmeneti lesz :roll:
Vendég

Fürtöske:köszönjük :oops: :lol:
Na de jó nagyon ügyes Marci,hogy igy alszik :lol: maradjon is igy :lol:

Évi:köszönjük :lol:

000kata

csak gyorsan írok, mert fanni a kezemben alszik. ezért nincs nagybetűm.
ma beadattuki a h1n1 oltást, párom is holnap megy. ma már a gyerekorvos is ajánlotta, és ő is beadatta magának. eddig pedig nem ajánlotta. egyszóval megnyugodtam.

amúgy sajna nincs baba. valszeg kezdődött valami, de nem folytatódott. de jövő héten mennem kéne uh-ra, hogy azért megnézzük mi a helyzet. egy kicsit el vagyok szomorodva.

Kép
Kép
nati80

Nati:Fanni is megkapta?

000kata

Sziasztok!

Kata, Kevin nagyon cuki. Én is tervezem, hogy elmegyünk az új játszótérre. nagyon szépen megcsinálták. :lol: :lol: :lol:

Nati, én azért még drukkolok, vagy megjött piri és azért írod hogy nincs baba?

Reni gyors gyógyulást nektek.

Képzeljétek ma majdnem rosszul lettem mikor meglátta, vagyis megéreztem plusz két új fogat Zsombi szájában. Épp bekenem az ínyét mikor érzek felül recéket. Nagy nehezen benézek a szájába és látom, hogy a két felső szemfoga mellett a rágók is félig kibújtak. Így egyszerre 5 foga jön most, és 13 fogunk van. Szegény gyerek nem csoda hogy vacakul érzi magát. :roll:

Kri

Kép
Kép
kri29

Kata
Igen Fanni is megkapta. Nem kockáztatok! ÉN most így éreztem jónak és szerencsére most már a gyerekorvos is így gondolja.

Kri
Ennyi fogat! nem tudom nálunk hol marad a többi, de mi megtorpantunk 6 fognál, amiből már egy kis csücsök le is tört. :cry:

Amúgy nem jött még meg és tüneteim is egyre erősebbek, de lehet mensit jeleznek már. Azért jövő héten elmegyek dokihoz uh-ra. Ma sajna nem tudunk menni, mert nincs kocsink és a rendelőben sem vették fel tegnap a telefont, hogy időpontot kapjak.

Kép
Kép
nati80

Kri: az igen szegény egyszerre ennyi fog :cry:

Nati:én még nemtudom mit csináljak,oltsam e kevint mert nekem meg azt mondta a gyerekorvos hogy elég ha mi beoltsuk magunkat Kevint meg ne vigyük olyan helyre.

000kata

Hello!

Bírom ezeket az orvosokat csak tudnám melyik agyament találta ki, hogy ebbe bele kell keverni a politikát :twisted: Csak tudnám hány embernek kell még meghalnia ahhoz, hogy az orvosok is közös álláspontra jussanak :?: :?: :?: Hiába nekik az is, hogy a magyar oltóanyagot találták a legjobbnak, vagy hogy pl. Hollandiában a lakosság 80%-a beoltatta magát! Bocsi kicsit kifakadtam! Annyira szomorú vagyok a kismamák miatt! Vajon melyik nőgyógyász meri válalni a felőséget ha teszem fel az Ő kismamája lenne kritikus helyzetben és esetleg az Ő javaslatára nem oltatott??????? Próbálna egy állatorvos ilyet elkövetni, hogy teszem fel nem kell a parvo elleni oltás a kutyus meg elpusztul azonnal bevonnák a pecsétjét, az első feljelentésre!

Reni sajnálom ami veletek történt, mielőbbi jobbulást kívánok! Viszont váladékelemzés nélkül azért megkérdőjelezném az orvos hozzáértését vagy nem értését!

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Klarissza te Matyit beoltod?

000kata

a mi gyerekorvosunk nem oltja be, de én megmondtam a skacoknak ahogy az első gyerek beteg lesz az iskolájukba nem mehetnek nehogymár hazahozzák a picinek! Mi már elméletileg védettek vagyunk! de hordozók még lehetünk! Sajna a kismama családja is mind be volt oltva kivéve Őt :cry: Para anya most megmutatkozott :oops:

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Klarissza! ezt nem értem, a gyerekdr. nem oltja be Mátyást? akkor most mi van, hisz a csapból is az folyik az 1 év fölöttieket oltani kell :shock: :mrgreen:
esetleg arról is nyilatkozott, hogy miért nem javasolja Mátyásnak? ugye, Ti hiába vagytok szúrva, ha Matyi nem :cry:
én már nem értem ezt az egész mizériát és totál ki vagyok akadva, mert ha tényleg nagy a baj akkor miért nem teszik kötelezővé????????
Normál esetben ha valahol mondjuk Hepatitis járvány van kialakulóba akkor mindenkit kötelezően oltanak, most miért nem lehet ezt?

Reni, hogy vagytok? Voltál dokinál?

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Klarissza: mi is bevagyunk oltva csak Kevin nem.Félek hogy pont ő fogja elkapni,bárnem viszem sehova.Cicizik igy valamennyi védettséget kap elvileg.Ez a bizonytalanság megőrit.

Évi:ti oltattok?

000kata

Sziasztok!

Húúúúú, ez most tényleg nagy dilemma!!!!
Nálunk egyenlőre senki sincs oltva, és Nekem a 20. hétig nem is javasolják.
A gyerekeket én nem szeretném beoltatni, de a férjemet lehet, hogy kellene (ha dolgozik, minimum 50 emberrel összefut valamilyen formában :roll: )....

Reni!
Sajnálom a betegséget :( !

Kata!
Nagyon édes Kevin!!!! Milyen klassz játszó (hú, mi milyen régen voltunk :roll: )

Nati!
A drukkok még mennek azért :wink: !

Kri!
Zsombor jól belehúzott :shock: . Lehet, hogy már ehet a karácsonyi töpörtyűből.... :lol:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Ditta
Utólag is Boldog születésnapot!!!!
Akkor, most mennyi is vagy?

Dalma
Úgy eljárnék én is ilyen foglalkozásokra lánykámmal, de itt a közelben tudtommal nincs ilyen.
Én is próbálom Johannát leszoktatni a két alvásról, de, csak úgy megy, ha a de. séta közben alszik egy 10-15 percet, akkor kibírja ebédig, és utána alszik 2-3 órát egyben, csak akkor van gáz ha nem tudunk kimenni, olyan 10 körül, amúgy is nehéz mert akkor kéne főznöm. Így már reggeli után nekiállok félig megfőzök , kimegyünk……áááá, na mind1 macerás kicsit, de megéri, mert, du. alszik jó nagyot és bírja estig.

Fürtöske
Egyenlőre Johannának nevezzük, nekünk így tetszik, de tudom később oviban, isiben biztos lesz majd becézve. Már most is van aki Johinak szólítja, na attól égnek áll a hajam.

Reni
Sajnálom a betegeskedést. Ne vádold magad, emberek vagyunk, nem ülhetünk egész nap a 4 fal között.

Kata
Nagyon cuki Kevin, Johanna is szokott ilyen pózban aludni. Tök szuper játszótér, biztosan élvezi Kevin. Nálunk még az sincs normális.

Kri
Szörnyű lehet, de nézd a jó oldalát: ezen is túlvagytok

Három borzalmas éjszaka után, most egész jól aludt Johanna, hajnalban kelt egyszer ivott aztán aludt 7-ig.
Remélem, ez azt jelenti, kint vannak a fogak és lesz egy kis pihi.
Ja és ahogy sejtettem, nem issza meg a babatejet. Már kipróbáltam a sima tejet is, azt sem, karamellát, kakaót sem. Amúgy is mostanában alig eszik, már kezdek kétségbe esni, mi van vele. Lehet, hogy a fogzás miatt ilyen étvágytalan. Amúgy a kedve jó szerencsére.

Móni

Kép
ission

Kata, mi még nem vagyunk oltva :roll: nem tudom mit csináljak, a doki kb. 2 hete javasolta :( nem tudomnemtudomnemtudom ez egy őrület !!!
Várok egy ügyfelet és közben tudományos dolgokat olvasok 8)

Csuri, úgy tudom betöltött 12 hetes kortól oltanak kismamákat.
Van itt a babaneten egy top. ha van időd olvass bele, nem hosszú inkább a csatolt linkek töményebbek (különösen a Lánc-Lánc Eszetrlánc írásaira figyelj! )

Gyermekek-betegségek-gondok/ H1N1 oltás - itt találod

Móni, hurrá nyugisabb éjszaka! Nem biztos ám, hogy minden fognál ilyen lesz, lehet a többit észre sem veszi :wink:

Kri, megelőztetek :) szegény Zsombi, de már nem sok van , kitartás nektek.

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Móni, biztos a fogzás miatt étvágytalan, ne aggódj majd iszik/eszik ha jól érzi magát.
Most L. sem szereti a tejitalt csak a vizet :roll:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

egy kép a százból...

majd este jelentkezek!

Kép

Kép
Kép
dalminha

Kép

Kép
Kép
dalminha

Dalma, naggggggyon jó :lol: Panna már tudja, hogy kell pózolni, Korival együtt tetszik, bírom az ilyen vidéki hangulatú fotokat ( ennek az antik változatát megnézném, bár azt megfelelő progival Te is megtudod csinálni ) itt csúcs milyen huncut Panna :)

tegyél még többet légyszi !

megyek haza, este jövök :arrow:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Dalma :)

Nagyon-nagyon jók a képek!!Szívesen nézegetnék még én is :)

én hétfőn oltatom magamat, Marcit nem fogom szerintem.Apa már be van oltva.Még ingyenes, rendes volt a doki, mert még beleférek az ingyenesbe :)

Lányok!Van, akinek a gyerkőce fél az idegenektől?
Ma a játszón keresztülment egy bácsi, már tegnap is bújt hozzám M.amikor meglátta, de ma úgy elkezdett sírni tőle, hogy el kellett vinnem a játszóról.
Másik bácsikkal is találkoztunk, de azoktól nem félt.
Aztán utána amikor a játszó közelébe értünk, és mondtam, hogy nincs itt a bácsi, megint picsogott.Mi lehet ez :shock:
Vendég

Dalma
de szépek! Panna lábikája az első képen! :P annyira cukker. Muti még!

Évi
Te is fogyóznál? Vékonynak láttalak a képeken. Én úgy döntöttem, januárig visszaveszek a kajából, aztán belevágok én is a 90naposba. Ha addig nem sürgős, :) csatlakozz! Vagy milyenre gondoltál?

Kata
édes Kevin baba! Nekem még mindíg gyengéim az alvós képek! :wink: Mi lett a vassal végül?

Reni
Remélem már jobban vagytok!! Találkoztam anyuddal meg a hugoddal. Meg kifaggattam a védőnőt a zöldségesnél :shock: és azt mondta nem volt még h1n1 itt. Pont ma volt az oviban is ott is csak pár gyerek hiányzott, nem több mint szokott. Remélem nektek sem az van végül!-mit mondott a doki?

Amúgy nálunk nem oltják a 3éven aluliakat.

Fürtöske
tesóm 22 hós kisfia hónapok óta retteg a dagi nagybátyjától :shock: és minden extra dagadt embertől bőg. Sztem van ilyen, nem kóros nyugi. :?

Csuri,Dalma,Ission
csak pislogok a délutáni 2-3órás alvások hallatán. Már az 1x1órának is örülök, ma fél órát sikerült. :roll: bár igaz 19.00-6.30-ig csönd van, akkor kb. ez ugyanannyi?kevesebb nem?

Kép
katica_75

Kata, édes Kevin nagyon! Olyan, mintha te a nővére lennél!

Fürtöske, nem akarok kötekedni vagy ilyesmi, de nem érezni még a bőrödön a fokhagymát? Anyum csinált egyszer ilyen kúrát magas vérnyomásra, de pár hét után én kértem, hogy hagyja abba. Apu nem érezte, mert ő minden nap vele volt, én meg csak időnként, de nagyon erős fokhagymaszaga lett az egész bőrének. Ugye nem haragszol?
Lehet az a bácsi negatív energiát árasztott, ezt megérzik a gyerekek. Panna még nem fél senkitől, de Kornél sok embertől fél indokolatlanul.

Kri, aztaaa jól belehúzott Zsombi a foggyártásba!

Nekünk tudjátok mit mondott a dokink? Hogy azért nem ajánlják egy év alatt a h1n1 oltást? Mert tojásfehérje adalék is van benne, és az nem ajánlott kicsiknek.

Móni, Kecskemét közelében laktok? Sztem nézz körül óvodák tájékán, ott szokták kiplakátolni a különféle foglalkozásokat. Vagy bölcsik ajtajára, faliújságjára.

Évi, te vékony vagy, minek fogyóznál?

Katica, én is januárban kezdem újra. Addig visszatérek egy ligthosabb verzióra, mert itt a miku ünneplés, aztán karácsony, majd szülinapom lesz, nem vagyok én mazohista.
Csak 1x alszik LÉna 1 órát? jajjj

Tegnap járt nálunk a Mikulás. Hivatásos öreg bácsi, aki ilyentájt keresi meg a nyugdíjmellé valót! A szomszédba volt, 9 kisgyerek, 8 felnőtt volt ott, nagyon jól érezték magukat az aprók. Kicsit megszeppentek a Mikulástól, kivéve persze Panna, aki nem nagyon vágta, mi a para a „nagyoknál” . Kaptak sok ajándékot, együtt játszottak, énekeltek a Mikulásnak. Utána 9-ig tartott a buli. Végig pörögtek, hihetetlen aranyosak voltak!
Ma reggel később értünk be oviba, a gyerekek pont jöttek ki kezetmosni, pisilni reggeli előtt, és az egyikkislány odajött Kornélhoz, megölelte, és azt mondta, „Jaj Kornél végre itt vagy, olyan régen várok rád! „ Kornél meg szendén mosolygott. Elolvadtam!
Képeket a köv hszben! Köszöm szépen a dicsiket! Ezek még nyers képek, pár hét múlva lesznek meg az igaziak, amiket retusál, élesít, beállít színt, kontrasztot, szóval még szebbé teszi!

Nati, ti fotósok vagytok! Nem csináltok ilyen képeket? Ez a nő tömve van munkával, 2 hetes előjegyzés van! De tök jó ötlet, nem?

Kép
Kép
dalminha

Dalma
Fantasztikus ez a 2 kép! Majd hozz többet.

Most volt a hírekben, hogy a WHO kijelentette 2 éven aluliakra és kismamákra a legveszélyesebb a vírus. Már tényleg tudom, hogy jól döntöttem. De én nem tudok arról, hogy az első 12 hétben nem lehetne oltani.

Katica
Fanni ma megerőltette magát és 2x20-30 percet aludt. Azt hittem falnak megyek.

Fanni ma nem semmi rendet rakott a lakásban. Le kellett volna fotózni, de akkor ez nem jutott eszembe. Fürdőben szanaszét dobálta és szétszedte a tamponokat, flakonokat. Szobában a popsitörlőket rakta szisztematikusan szét (akciósan vettem neogranormonosat vagy 20 csomagot 295/db). Továbbá a saját játékait a lakás különböző pontjain.
De kivételesen megkimélte a ruhásszekrényünket.

Kép
Kép
nati80

Ission
Ha kecskemétre át tudsz járni foglalkozásokra, akkor tudok ajánlani néhányat. Sőt talizhatunk is.

Kép
Kép
nati80

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok.

Dalmi

éédes a képek:)))

lányok a h1n1-ről:
ma sajnos két nagyon rossz hírt is hallottam.
Az egyik topikban az egyik csajszinak a munkatársa meghalt ebbe most.
a másikba meg egy ismimnek a 14!hós lánya van élet halál között de a dokik azt mondják lehet nem fogja túl élni. Semmi tünete nem volt neki hanem elkezdett véreset hányni:((

És én keden megyek Izával beadatni magunknak a szurit mert a fiúk már oltva vannak és még én is megkapom ingyen hála.
Kegyetlen gyors lefolyású ez a vírus és nem olyan mint az infulenza. Mert ugye a sima infulenza szövődménye az a tüdőgyulladás. No most ennek a vérzéses tüdő. szóval ezerszer rosszabb.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára harivera 2009.12.03 22:35-kor.

harivera
Budapest XXI. kerület

Vera
húúú kicsit vegyesek az érzelmek most bennem. Szörnyű ha így van...de azt el nem tudom képzelni h. a dokik kijelentsék egy pici babáról h. nem fogja túlélni... Ne haragudj-nem megkérdőjelezni akarom amit írsz- de nekem ez olyan hihetetlen.

Főleg h. a védőnő akit kérdeztem azért elég hiteles forrás.

Dalma
de szépek!!!!Katicás ruha? :) A fotós adta, vagy ilyenek szunnyadnak a gardróbban? (Te is bak?)

Nati
Fannid is eredményes napot zárt ma!
:shock: :wink:

Kép
katica_75

Jaj Vera, ez iszonyú!!!! Asszem én is beadatom Pannának is. Kornél és apa bevan, már védettek (2 hete kapták) Már bánom, hogy akkor nem adatttam Pannának is. Meg én is kibírok egy szurit. A fiúkon teszteltük, Apának semmi baja nem lett, kornél köhög, de nem hiszem hogy ettől.
Győr-ménfőcsanakon csinálták a képeket, árat bemásolom:

1 csomag:
5 fotó:5000Ft
10fotó 9.000Ft
minden további kép ára 500Ft.

13x18-as méretben adom át őket.

2 csomag:
Vagy :
5 Fotó: 10.000Ft
10fotó:15.000Ft. és minden további fotó: 500Ft/db.
Ehhez a csomaghoz odaadom a választott fotókat nagy felbontásban CD-n is, és
adok egy 20x30-es képet ajándékba.

Kép
Kép
dalminha

Katica,
Katicás ruci kincstári, nem miénk. Van neki amúgy rengeteg jelmeze, boák, hercegnős, tündér, mindenféle tüll-szatén csodák, de a legtöbb nagy volt Pannára. De szerencsére tele a szekrény csodákkal itthon is (pl. kék masnis szaténka)
Igen, én is bak. :) Te is?

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Dalma!
Nagyon szépek a gyerekeid :D Kép
A képek ára szerintem húzós, bár ha kézi laborban csinálja, akkor az biztos drágább.
Mi megint csinálunk a csajokról Karácsonykor, de azt a férjem csinálja..., Ő mondjuk hobbi fotós, de szerintem nagyon jó képeket csinál Kép

Oltás!
Én most tuti várok a jövő hétig, akkor megyek újra nőgyogyihoz. Vele beszélek újra erről!

Nati!
Katus is pakol veszettül! Térülök-fordulok, és minimum 3 pár cipő bent van a szobában Kép

Fürtöske!
Simán félhet idegenektől. Anna például a 3 és fél év alatt nem bírta megszokni a nővérem férjét (az egyetlen kék szemű a családunkban :? ), és minden idegen pasival tartózkodó Kép .

Katica!
11 óra egyhuzamban???? Az se semmi!!!! :shock:

Ission!
Ez a főzés-mód ismerős! :roll:
Mire újra megtudtam főzni elejétől végig egy fogást, megszületett Katus és kezdhettem előröl a macerát (így vasalok, főzök, mosok) :lol:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

tudom. Én nekem is mondták és ugye az emberek át tudják szőni az egészet. Már valami vastüdőről beszéltek az anyukának de őszíntén én nem tudnék odafigyelni mit mondanának nekem ilyen helyzetbe az tuti. Nagyon küzdenek érte:(( most állítólag stagnál szóval nem romlott. már le is jelentették az ántsz felé.

és bemásolok egy cikket aki azt hiszi anyatejjel megóvható.

"Tisztelt tisztifőorvos úr,

budapesti egy gyermekes család vagyunk, mi, szülők beoltattuk magunkat a H1N1 vírus ellen. Gyermekünk most érte el az egyéves kort, amikortól oltható lenne, de nem tudjuk, mi a teendő, ugyanis több helyről, orvosoktól is azt az információt kaptunk, hogy mivel édesanyja be van oltva és a gyermek fő táplálékforrása az anyatej (egyéb ételt csak csemegeként kap), így ezen keresztül folyamatosan részesül az ellenanyagokból, tehát nem szükséges beoltatni.
Letöltöttük az ÁNTSZ oldalán lelhető részletes tájékoztató füzetet, ahol sajnos erre vonatkozóan semmilyen, sem megerősítő, sem ezzel ellentétes információt nem találtunk.
Kérem, legyen szíves részünkre tájékoztatást nyújtani, valóban elég-e anyatejjel táplált gyermekünknek a tejen keresztül, beoltott édesanyjától származó védelem?
Egyben javasolnánk, hogy ez e kérdésben talán másokban is felmerülő aggályok eloszlatására az erre vonatkozó információkkal tájékoztató anyagukat szíveskedjenek kiegészíteni."

Tisztelt Házaspár!
A gyermekeknek az anyatejjel kapott ellenanyagok sajnos nem nyújtanak kellő védelmet a fertőző betegségekkel szemben. Az anyatejjel ugyan átjuthatnak ellenanyagok a csecsemő szervezetébe, de sajnos a bélcsatornán nem tudnak átjutni olyan állapotban, hogy a fertőzést ki tudják védeni. A terhesség alatt beoltottak esetében a placentán keresztül át tudnak jutni az ellenanyagok a csecsemő szervezetébe és 5-6 hónapig megvédig a fertőződéstől.
Az egy év feletti gyermekek olthatók és az eddigi tapasztalatok alapján nagyon jól tolerálják a védőoltást.
Üdvözlettel: Dr. Ócsai Lajos

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok :)

Hú, Vera!!Ez nem semmi amit írtál....nem lehetséges hogy annak a kisgyereknek valami más betegség is volt a háttérben? :roll:
Én hétfőn oltatom magam és megkérdezem Marcival mi legyen.Gondolom a kisgyereket csak a gyerekorvos olthatja be, hiába viszem magammal a házidokihoz....

Dalma :D dehogyis haragszom, már én is gondoltam erre, hogy "büdös" leszek.Amíg nem érzem még, addig eszem.Vagy esetleg nem annyit :D Esténként amikor eszem, tényleg nagyon büdös vagyok :lol:
Vendég

hello!

Fu én annyira nem bírom a fokhagymát annyiszor kértem már párom egye tablettába, de Ő imádja nem a hatás kedvéért :lol: rászoktatta középső fiamat is! mi meg a naggyal fujjogunk :lol: Valamikor én is imádtam, de mióta fáj a gyomrom tőle iszonyatos módon azóta nem szeretem még a szagát sem így vagyok a cigivel is!

Szóval a mi gyerekorvosunk kijelentette, hogy 3 év alatti gyereket nem olt be!

Vera sajna napról-napra hallani borzalmasabbnál-borzalmasabb híreket, nagyon sajnálok mindenkit aki beleesett

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Vera:egész oltást kapott?mert egy másik topicba olvastam hogy valaki (kisgyerek) csak felet kapott.

000kata

Megjöttem a dokitól, nem jó hírem van, de majd azt a végén :cry:

Mi családilag hétfőn leszünk oltva és Lilla is :shock:
Érdekes, hogy most is megoszlanak a vélemények gyerekdr. között, de nekünk kifejezetten ajánlotta (fél ampullát kap L. ) engem már annyira nyomaszt ez az egész influenzásdi, úgy gondolom ez az amit tehetek és megteszem.
Tiszteletbe tartom más álláspontját is aki nem oltat, szívem szerint én se oltatnék, de az eszem azt diktálja, hogy kell.

Szóval azért is mentem ma a dokihoz, mert kaptak ma egy eredményt L. székletvizsgálatáról és nem jó.
Múltkor ami megérkezett és negatív volt az a baktériumra vonatkozott a mai pedig a gombára.
Candida tenyészett ki Lilla székletéből :( azért ez durva egy 13 hónapos gyereknél.
Fokozatosan meg kell vonni tőle az úgymond mesterséges ételeket, ( tápszer és társai, bébiétel, babakeksz, tejpép...) A doktor egyeztetett egy spec. gyermekgyógyásszal ( Debrecen Klinika ) azt mondta egyre gyakoribb a gyerekeknél és a tápszerfogyasztásra lehet visszavezetni.
Mindegy most, hogy honnan-miért alakult ez ki, mert már van és meg kell állítani, hogy elszaporodjon.
Nos 14 napig kell gyógyszert , végbélkúpot használni utána 3 hónap szünet és kontroll.

Emlékeztek régebben kérdeztem,. hogy mennyi széklet van másoknál, már akkor az volt a gond , valójában most a vírusfertőzés miatt derült csak ki. Ha ez nincs még a mai napig sem tudjuk, hogy van Candida.
Nagyon beparáztam amikor hívott a doki!

A legszebb az egészben, hogy most már napi 2 kaki van és norm. állagú :roll: pedig ugyanazt és ugyanúgy eszik L.

Fürtöske, az FLP termékek között van fokhagyma kapsz. és az nem büdi :lol:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Honey, veled mizujs???

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Helló lányok!

Én nem tudom mit csináljunk még mindig oltás ügyileg.most már tényleg a végére járunk,aztán,ha úgy áll hétfőn beadatjuk mindenkinek.

én csak jövő héten jutok el dokihoz,ha addig nem jön meg megint,de most egy hete már semmi :roll: hál istennek.hasam se fáj semmi más.

Dalma!

Nekem 40e volt az alap a fotózásnál,ebben benne volt 25 kép,a fodrász és a sminkes.minden plusz fotó 400/db.

Nem tudom már ki kérdezte a folttisztítót,de azóta nem jött még a boltba. :evil: de fel van írva.

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Évi!

:lol: :o :o :o egyszerre írtunk!

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Évi!

De sajnálom ezt a kaki dolgot.ezt a candidát sajnos elég nehéz kiirtani.de én úgy tudom hogy a lakosság 80 %-a hordozza ,és sok mindenért,amiről nem is gondolnánk,felelős.azért bízzunk benne,h idejében kiderült,és kezelni tudják.mikor mentek a dokihoz?

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

A folttisztító ha kell valakinek tudok hozatni :lol:

Honey, igen elméletileg mindenkiben van cadida, de norm. mennyiség.
Amikor elszaporodik és a jó baktériumokat "megelőzi"no akkor van gond, ez van nálunk és a bélflóra felborul aminek az egyik legnagyobb szerepe van az immunrendszer norm. működésében.
Mi nem megyünk már dokihoz candida ügyben csak oltásra hétfőn délelőtt. Ha L. nem rendeződik a kúra után ez a dolog akkor kell menni Debrecenbe, de ez leghamarabb február vége, remélem nem lesz rá szükség.

Honey, légyszi menj el dokihoz, ne így várd az ünnepeket!!!
Van egy irtó rendes doki ismim , nem messze van tőletek a magánrendelője. Lelkiismeretes és nagy szaktudású, ha kell küldök telefonszámot. ( H. Gábor )

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Évi: sajnálom ezt a kaki dolgot :cry: remélem hamar meggyogyultok.Akkor "mesterságes" kajákat nem is ehet többet vagy csak amig meggyogyul?
Még azt szeretném kérdezni,hogy irtad hogy L. fél ampullát kap.Ezt hogy kell érteni ?mert a gyerek és felnött ampulla külömbözö 0.5 -a felnött és 0.25 a gyerek ha jol tudom .És akkor a 0.25 ösnek a felét kapja? köszi

000kata

Sziasztok!

Hú, lányok, mostmár azt hiszem, egyedül maradok, aki állja a sarat, és nem oltat....pedig rezeg a léc alattam is! :shock:

Evi!
Látom, te is beadtad a derekad! :?

Dalma!
Ezek a képek! El vagyok ájulva!! :shock:
Nagyon szépek! (mondjuk az ára is... :roll: )

Hú, még annyi mindent akartam írni, de Á. állandóan belenyúl a billentyűzetbe, majd jövök, ha elaludt!

Kép

Kép
ditta76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?