A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Jó reggelt!

Na, G. hazahozta a projektort a munkahelyéről, és csaptunk egy görbe estét éjszaka. Az új részén a lakásnak sok üres falfelület van, így kivetítettünk oda egy filmet, és fülhallgatóval hallgattuk meg pattogatott kukoricát ettünk 8)

A baj csak az, hogy negyed kettőre lett vége :roll: A 2012-t néztük, jót tett a lelkemnek már egy kis popcorn-mozi gondolatok nélkül:)

Megyek vizsgáztatni, aztán rohanok haza délre, indulunk be Db-be, mert fél egykor G.nak próbája van, aztán irány a Fórum, fellépés.
Este el kellene menni meglátogatni a friss szingli bátyámat a gyerekeivel :roll:

Meg felvenni a szőnyeget a Diegoban, mára kész a szegélye is.

Szóval érdekes nap lesz, remélem, minden jól alakul.

Szép napot, V.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Vindo! Az jó lehetett! :)

Én meg ma megyek egy barátnőmhöz este, tegnap volt a névnapja, azt ünnepeljük néhányan, csajbuli lesz! 8)

Már megebédeltünk, még sül az aranygaluska! 8)
Apa dolgozik, de 3 körül végez...
Mama nálunk van, együtt főztünk, így hamarabb kész lett minden! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Halihó!
Megjöttünk Mikulásnézőből! :)
A Vörösmarty téren voltunk. Egy lány (lehet, hogy a Mikulás beépített embere) hívta fel a figyelmünket, hogy itt van a Mikulás is, úgyhogy gyorsan fel is kerestük. Még akkor ébredhetett, mert két kislány volt előttünk. Gergő elénekelte neki a Hull a pelyhest, Zsuzsu inkább hozzámbújt, de a nevét és azt, hogy hány éves, ő is elárulta. :) Fényképezőt persze nem vittünk, így nem tudtuk megörökíteni a nagy pillanatot. :(

Vindolana!
De jó lehetett a görbe este! Kell az néha!
Azért ténylegesen nem dőlök ki este f 10-kor, kb még f11, 11 mire ágyba kerülök, az éjszakák pedig sajna még nem a legtökéletesebbek, úgyhogy azért nem alszom annyit, amennyit a gyerkőcök...
Hát az eleje kicsit húzós volt. Anyu 2 hetet volt, aztán egyedül voltam jobbára, bár úgy havonta feljött pár napra mindig. Úgy egészben volt fárasztó, mert sokszor nem egyszerre aludtak, így mindig volt ébren valaki...
Örülök, hogy Rugó foga újból fehér!

Regi!
De jó lesz az estéd! Irigyellek!

Dóri!
Mi a gond?

Juba!
Szívhang! :)

Puszi Mindenkinek

Kép
gica1

Sziasztok!

Gica és ott hol volt a télapó?
Merthogy mi is kint voltunk de se télapó se forrócsoki nem volt :(
Forrócsokit aztán kaptunk apától egy cukrászdába :wink: :lol:

Dori azért nincs nagy baj ugye?
Kezed?

Viranka megkaptad?

Regi jó szórakozást estére :lol:

Cica megint nem hajlandó aludni. Pedig 6-kor kelt, voltunk úszni majd csavarogtunk. Én gond nélkül el tudnék aludni Ő meg nem hajlandó :(

Na iszom egy kávét + viszek Z-nek. Ő fát pakol

KépKép
Kép Kép
l.móni

aRANYOSAK VAGYTOK, LÁNYOK, IGAZÁBÓL CSAK MINDEN ÖSSZEJÖTT, RENGETEG SZEREPLÉS, PROGRAM, EBÉDKÉSZÍTÉS ÚJSZÜLÖTTES (capslockoff) 5 gyerekes családnak, és jajj, még annyi minden... Meg ma kiderült az is, hogy nagypapám a sok nyavalya mellett még súlyos pszichiátriai betegségben is szenved... Úgyhogy most nem egyszerű. De mi meg a gyerekek jól vagyunk. :)

Juba, én is örülök!

Vera, nálatok sem mindennapi az élet! :)

Vindo, de jó program!

Bocs, jhogy nem többet, majd jelentkezem!

Kép
Kép
Kép
zdori

Nálunk már járt a Mikulás:
Kép Kép Kép Kép

Heni
KépKép
heni81

Halihó!

Szürke a ködből jelentkezik. :lol:
Jaj, rendesen el vagyok havazva. Ráadásul B. megbetegedett. Megint ez a fránya gégegyuszi. Jól berekedt, mondjuk ugatós a köhögése, de egyben oldott is. Az éjszaka alig aludtunk, még nem is igazán fejeztem be a munkámat, már jött is át, aztán dobálta magát egész éjszaka, én meg ugye figyeltem ezerrel, hogy vajon befullad-e. Szerencsére nem, de talán ha három órát aludtam. Ma meg de-t Gergőt lestük, hogyan kézizik. Az utcsó meccsről el is kellett jönnünk, mert B. annyira fáradt, nyűgös volt, hogy inkább hazajöttünk. A déli alvása is eléggé nyugtalan lett, ott kellett feküdnöm mellette, cicizett szinte végig. Én is hunytam egy kicsit, de koránt sem volt elég.
Most meg befejeztem az egyik dolgozatot. Kezdhetem az utolsót.
Holnap remélem át tudnak jönni Johannáék! A tesóm vállalta, hogy beöltözik Mikulásnak, régebben is ő volt.

Heni, látom nagyon megilletődtek a gyerekek! :lol: :lol: :lol:

Zdori! Drága, Te sem ülsz ám a popódon. Azért pihizz is néha! Én néha úgy érzem, ha 48 óra lenne egy nap, az sem lenne elég.

Vindo! 8) Hogy sikerült a fellépés? Képzeld, az intézetből is több csoport fellépett már a Fórumban. Állítólag nagyon jól fogadják a vásárlók a produkciókat!

Mónikám, fogjunk kezet! Vagy alakítsuk meg a krónikus alváshiányban szenvedők egyesületét. Aztán majd pályázunk valamilyen jófajta ágyikóra, ahol kipihenhetjük magunkat. Csak jó lenne, ha mondjuk a Holdon lenne az az ágyikó. :wink: :lol:
dmaggie

Maggie, én is csatlakozom az alváshiányosokhoz. :) Aranyos vagy, igen, kevés ez a 24 óra... De csak azért, mert így aludni már nincs idő. Sztem nem olyan nagy kérés még alvásra időt kérni... :) Vhogy meg fog oldódni a helyzet. :)

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
zdori

Csatlakozhatom a KAHSZE tagjai közé :lol: bakker B. ismét 4kor M.5kor kelt :) én meg zombiiiiiii :evil:

Dóri!
s kezed mindeközben lassacskán gyógyul is? azért 5gyerekes családnak komatálat főzni :) nem semmi :)

Maggie!
Bercó még cicizik? azért a 3 óra az sok nem :wink:

Heni!
hozzánk ma reggel érkezett meg,de lányom teljesen kétségbe volt esve h. nem jött hozzájuk a télapó mert nem talál semmilyen ajándékot :) ja mert a lllllépcsőjükre tettema csizmájuk mellé :) lehet kicsit korán kelt Ő is :)

szerencsére pénteken már semmi nem történt :) 7-1/2 8kor már mindkét gyerek aludt :)

Móni!
megkaptam igen köszönöm,Csilla tiedet is mindjárt válaszolok,ha már R. nem tette meg :evil:

de B. szeme piros,minta a nyulaké :( szerintem nemsokára elmegyünk az ügyeletre :(

s pár kép B és G. románcáról :)

Kép Kép Kép Kép

KépKép
viranka

Töltöttem fel még naptármintákat,link odaát :)

KépKép
viranka

Nagyon helyesek a gyerekek! :)

A kezem javulgat, Dani keresztmamija mondta (orvos), hogy szedjük ki nyugodtan a varratot itthon inkább, minthogy a sok beteg között kelljen órákat várni a 2 gyerekkel. Szóval ma lesz a nagyműtét. :)

Era, lánykádnak jobbulást (odaát olvastam), remélem, ő is kinövi, mint sokan.

Tünde, itt is sajnálom...

Vidám napot nektek, ha van Miklós, boldog névnapot! (Apukák neveit tutira nem tudom, szóval minden megeshet... :) )

Kép
Kép
Kép
zdori

Hú, csajok, mindenki fáradt akkor :roll:

MI megint projektoroztunk fél kettőig, fáradt is vagyok, ma már jó lenne aludni :wink: Tudom, ha a gyerekek ébresztgetnek, az rosszabb, mint popkornnal videózgatni :roll: 8)

Dóri, tessék pihenni is :!:

Heni, ki volt a Mikulás? Miket kaptak a gyerekek? Volt ám órája a Mikulásnak:)

Gréta és Bálint nagyon aranyosak :D

Móni, Viranka, kinek van infra masszázsgépe?
MInt a Sörgyári Capriccioban.:)

Mi voltunk tegnap este a kisebbik bátyámnál. Rugó a kedvenc unokatestvérét ölelgette, sőt adott neki egy szájrapuszit is :shock:

Maggie, Bercó hogy van? Szegény, vele is mindig történik valami :?

A Fórumban a közönség átlagéletkora lehetett olyan 5 év :lol:
Amúgy azok a családok ültek le megnézni, akik nem voltak úgymond "plázakompatibilsek" :roll:

(Értsd: nem voltak úgy kicsípve annak tiszteletére, hogy beléphettek oda. Meg volt egy cigány család, ott az egyik gyerek még táncolt is :wink: )

Amúgy kezdenek már összeállni Gáborék, most már van egy srác, aki basszusciterán játszik, szóval négyen vannak. Meg a repertoárjuk is bővül, de kell nekik a gyakorlás.)

Rugó jól bírta a tegnapi napot, a kocsiban aludt egy kicsit.

Hazahoztuk a szőnyeget, olyan kis otthonos lett a nappali tőle. Lehet, ma a nagy könyvespolcot is átpakoljuk :roll:

Viranka, mi lett Bálint szemével? :lol:

Na, pakolgatni kellene, meg elmenni gyümölcsökért meg tejért az Aldiba :roll:
Meg mülleres pelenkáért éjszakára.

:arrow:

Kép
vindolanda

Lehet, bemegyünk Db-be és keresünk egy Mikulást :roll:

Kép
vindolanda

Vindo!
nekünk :) még régen kaptam karácsonyra,ne a kezemmel kelljen masszíroznom R-t :) gondolhatod milyen sűrűn használtuk :) Mostanában Míra kezeli vele apját :) :)
B szeme szerintem begyulladt,kötőhártyagyulladást diagnosztizáltam 8) s adok neki bogyókat javult is,de inkább vmi szakember lessen rá :) inkább megyek ügyeletre,mint rendelésre,minimum 2-3 órát ott ülnénk :evil:

KépKép
viranka

Hú, Gábort itt is nekem kell masszírozni, de Rugó is besegít. Annyit kell neki mondani, hogy masszírozd meg apát, és már megy is.

Az ügyelettel igazad lehet, és ott kevesebb a beteg ember is :roll:

Na, Rugót rajtakaptuk, ahogyan hőálló kesztyűben kinyitotta a kályha ajtaját, és kapargatta az égő tüzet :shock:

Nálunk a nagy sláger most a tapadókorongos pisztoly, teljesen odáig van érte :roll:

Kép
vindolanda

Hú, azért a tüzezős Rudó meredek... Vigyázzatok!

Viranka, jobbulást! Én is ezért "kedvelem" az ügyeletet, bár van, amikor rosszabbul jár az ember...

Kép
Kép
Kép
zdori

Halihó!

Nálunk a helyzet változatlan. :cry: Iszonyat tanácstalan vagyok. B-t el kellene vinni az orvoshoz, de nem akarok sokat várakozni vele, meg holnap lesz a bölcsiben a Mikulás. Azt is kérték, ha nem nagyon beteg a gyerek, akkor vigyük. Lehet, hogy a holnapi napot még jegelem, kérek időpontot keddre, aztán du-n megmutatom Bercót az orvosnak? Egyébként viszonylag jó a kedve, csak köhög, meg rekedt a hangja. De-t mondta Vicuska, hogy Hannai is köhögős lett, mondtam, hogy akkor nincs semmi baj, mert Bercó is, jöhötnek nyugodtan. :wink: Jaj, már nagyon régen láttam a keresztlányomat! :oops:
Éjszaka megint rosszul sikerült, kettőig pakolgattam Bercót, akkor aztán megadtam magam és maradt mellettem. Apa már átköltözött a másik ágyra. De most többet aludtam.

Viranka, a három óra tényleg nem rossz, de öt részletben... :wink: :lol: :lol:
Szegény Bálint! Gyógyuljon meg a szemecskéje. Hú, milyen jól összebújnak Grétivel! Cukkancsok. Úgy látom, lecsapták a kezemről a szép szőkét. :cry: :lol: :lol:

Vindo, Ti aztán tudtok élni! Ez a plázakompatibilitás jó. Főleg, ha elképzelem a csillogó díszítésben. Nem néztem ám meg nagyon, csak egyszer beugrottunk az öcsémmel kb. 5 percre, majdnem kifolyt a szemem a csillogástól. Nekem már kicsit sok. De valamilyen várról is beszéltek a kollégáim. Hm, majd megnézem.
Én meg a mülleres popsitörlőt szeretem. Már fogyóban van, mennem kell. Meg saját márkában nagyon jó áron vannak tisztitószereik. No, meg az öblítőjük is jó ám.
Rugó meg nem semmi!!!! :roll:

Zdori! Hú, még a hideg is kiráz, ha csak belegondolok ebbe a vágásba. Brrr. Mennyi varratod volt? De legalább otthon veszik ki.

Na, ennyire futotta, megyek dolgomra.
dmaggie

Sziasztok!

Nem semmi Vindo,én is el tudnám képzelni itthon filmezni,popcorn apával összebujva,mint a régi szép időkben :roll: De mindig fáradt valamelyikünk meg ezek a korán kelések.... De látom nem csak nálunk sláger :?

Ma 1kor jött haza párom a leltározásból,,,,,,, én is felébredtem,onnantól nem tudtam nyugodtan aludni csak forgolódtam...... -most meg fáj a fejem....... nem sűrűn szokott......

Tegnap mi is elvoltunk a mikuláshoz.. :) Beni begyüjtött egy csomó szaloncukrot,meg narancsot.. :) Élvezték a fiúk,volt előadás is kisiskolások verset mondtak,meg énekeltek....

Apa meg nagyfia most pampalinizik...

Dóri már biztos túl vagy a varrat szedésen.. :)

Maggie jobbulást!
varga tünde

Jók a Mikulásos képek is, na meg Bálint és Gréti is :)
Vendég

Kellemes Mikulást csajok!

Gondoltam gyorsan bejelentkezem, mert nagyon eltűntem. De szó mi szó, nem jutok a gép elé.
Ugye apa még mindig beteg, Lilla is elkapta, mi még nem Danival szerencsére és remélem nem is fogjuk.
Plusz az enyhe kifejezés, h Lilla kibírhatatlan. Én már rég bőgtem ennyit mint az elmúlt napokban :( :( remélem egyszer még leszünk megint normális család és fogom élvezni is, h van két csodaszép gyerkőcöm.
Remélem valamikor tudok majd még jönni, most ugye este eldőlök mint egy darab fa, és napközben sem tudok gép elé ülni. :? és ugye most Lilla sem megy bölcsibe.

KépKép
KépKép
fleur

Jaj Fleur! Maximálisan megértelek! :( Nálunk is ilyesmi volt.
Vond be mindenbe Lillát, nyomasd a MagneB6-ot, és kitartás! Vége lesz! Hidd el nekem!!! Nem most, ez még hetek...
Meg kell szoknia az új helyzetet, hogy nem tud vele Anya mindig foglalkozni, hogy "felborítja a rendet" kistesó, hangos, mindig akkor sír, amikor nem kéne... Vigyázzon, nem szabad megnyomni, a szájába dugni dolgokat, állandóan Anya karjában van, ha Dani sír, akkor felkapják, ha Lilla, akkor nem vagy nem mindig.
Kemény ez most a nagylányodnak!
Kitartás, hidd el vége lesz, fogják egymást ölelgetni, puszilgatni, és fogod te még őket fotelben hátradőlve könnyes szemmel csodálni!

Az enyéim kisebb túlzással már birkóznak, egymásra másznak, Zsozsi magához szorítja Gegit, és csak puszilgatja, közben azt mondja: "Pucikám" :lol: .

Gegi egyébként mindenre mutogat, és mondja: ott! :D

Regi! A házat még nem sikerült eladni, a lakás kicsi, így lépnünk kellett, most készül Apa dolgozó szobája, javíttatunk és festetünk minden helyiséget, lesz mei tai raktár, tároló... Megpróbáljuk az eddig lomtárnak használt kis helyiségeket hasznosítani.

Kép
Kép
Kép
gremese

Fleur, kitartás!

Nálunk a mai napig minden Fruzsi etetésnél Zsófi is ott terem, és ül be az ölembe, tényleg nehéz ez nekik! De túl lesztek rajta, kitartás!

Képzeljétek, ma reggelre Fruzsi kapott a Mikulástól egy fogat :lol:
Vendég

Na, gyorsan bejelentkezem, amíg G. fürdik.

Rugó már alszik szerencsére. Igaz, egész nap nem aludt, olyan fél kilenctől volt fenn este 3/4 kilencig.

Elég sűrű napunk volt. Voltunk vendégségben (ahol G. routert próbált szerelni - Adraciéknál a 2009. májusiak közül), praktikerben, tescoban... Kerestünk Mikulást, de csak motorozni láttunk egyet :roll:
Igaz, felfújhatóból többet is megfogdosott Rugó :lol:
Jól kifáradt. Hazaértünk, átrendeztük a könyvepolcot, minden könyvet lepakoltam, áttörölgettem, G. elvitte az új helyre, ott felraktuk.
Rugó kicsit már nyűgi volt a vége felé.
Aztán fürdött és kidőlt. MOstanában már két nyuszóval alszik, van egy kicsi, meg egy nagyobb.
Az esti mesék főhősei a nyuszók, az elején mindig mutogat közben rájuk a sötétben, hogy ez, ez.
(mindenre ezt mondja, aminek nem tudja vagy akarja a nevét kimondani :roll: ).

Pisilés: szerintem a vizelet-szabályozással lépett előre, mert este gyűjtögeti, és mihelyst beteszem a kádba, beleereszt egy nagyot :lol:
Közösen fürdünk persze :roll:

Voltunk ma ugye babanézőben. Nagyon tetszett neki a zenélő körforgó. Megsimogatta, és elkezdte mondogatni, hogy hejte, hejte (a csanában így építenek kapcsolatot a gyerekek). Elmondta vagy ötször, de azóta nem tudom kihúzni belőle :roll:

Fleur, nagyon sajnálom :(
De Emesének igaza van, fogják még ölelgetni egymást :wink:

Emese, szerintem Gegi hamarabb fog beszélni, mint Rugó :lol:

Tünde, szerintem fejfájós idő van, az enyém nagyon ritkán fáj (évente 1-2 alkalommal), de ma belehasított néha.
Akkor jót Mikulásoztatok :wink:

Maggie, igen, van egy vár, amiből minden óránként kijön egy király-figura, aki úgy néz ki, mint egy öreg alkesz, van egy kis zene, fények... De olyan vontatott, hogy az ember lerágja a kezét, mire vége. A gyerekeknek azért tetszik, Rugó is skubizta :wink:

Ja, a mülleres popsitörlő nagy királyság, néha nyolcas pakkban is vettünk, jó az anyaga és olcsó is:)

Szegény Bercó. Hogy döntöttél végül?

Dóri, a kezeddel mi újság? :arrow:

Na, készülgetek a holnapi órákra, kivasalok, összeszedem a cuccainkat és alszok

Holnap munkanap, majd igyekszem jönni azért.
V. Szép estét.

Kép
vindolanda

Sziasztok Mindenki!

Nemsokára díszítjük a fát, meggyújtjuk a gyertyákat és örömmel figyeljük majd, amint a gyerekek mohón bontogatják az ajándékokat.

Addig viszont még van pár hét! Nyitottam egy topikot, gyertek, ötleteljünk, készüljünk a Karácsonyra együtt! Mert biztos, hogy mindenkinek van legalább egy olyan remek ötlete, ami másoknak nem jutott eszébe.

https://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... t=&start=0

Üdv, és mindenkinek jó ráhangolódást, készülődést:

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest

Fleur kitartás++++++++Nálunk Péterke soha nem volt egy hiszti zsák az igaz, de én is mindenbe bevonom, segits anyának, és ő segit. És senki nem foghatja, csak én, ,,anyáé a baba" :shock: Péper apáé... terhességem alatt, majd a kórházban töltött napok alatt lett nagyon apás.

Szerintem töltsön sok időt az apjával is, hogy legyen egy kis időd szusszanni.

Heni
KépKép
heni81

Ami nekem a bajom, h az nem jó neki, ha szoptatás közben neki mesélek vagy rajzolok. Az sem, h beülhet az ölembe. Az sem, h bevonom mindenbe. Teljesen zéró kompromisszum. Apa is sokat foglalkozik vele.
És amikor végre vele foglalkozom rám sem tojik, anya innen, nem kejjj megy egész nap (köszi Ádámnak a bölcsis társának) olyan hangsúllyal, h falra mászok tőle.
Aki ismeri a férjem tudja mennyire nyugodt ember, hát most nem. Pattanásig feszült ő is és már azért is zuhany alá dugná, h nem veszi be a gyógyszert mert még azt sem....minden nem.
Most is épp üvölt a nappaliban, mert belenyomtuk a köhögés csillapítót, mert öt percenként kelt sírva, szőrnyű szülők vagyunk. Nem tudom hol rontottuk el...:(

KépKép
KépKép
fleur

Fleur, kitartás, nem rontottatok, csak nagyon új a helyzet Lillának!!! Még nincs 3 hetes a kistesója! Belejönnek majd, hogy lehet egymást nagyon szeretni, hidd el, és akkor már sokkal könnyebb lesz! Drukkolok, hogy senki ne boruljon ki nálatok, és ne adjátok fel! Nálunk nagyon szeretik egymást a lurkók. :)
Fontos, hogy érezze Lilla, hogy szeretitek, még ha nem is látszik, hogy felfogja, de érzi. És ez biztonságot ad neki, ami idővel megnyugtatja. Csak bírd kivárni...

Megyek, most fogok ujjazni, de egyedül vagyok, mert már mindenki alszik, ha nagyon nehéz lenne egyedül, inkább holnapra hagyom.

Jó éjt!

Kép
Kép
Kép
zdori

Eltávolítottam a varratokat, sikerült, csak hosszú idő volt, míg kibogoztam a sebészcsomót. Elmés kis találmány. :) Nem volt itthon, amivel vágni tudtam volna, így maradtam a hosszabb ideig tartó megoldásnál. :)

Kép
Kép
Kép
zdori

Napsugarast!

Fleur!
bár nálunk korkülönbség nagyobb,Míra is hasonlóan viselkedett az elején :? eltűntél pár napra ott aza kis csomag aki eddig nem volt,meg kell emésztenie, ahogy többiek leírták,elmesélték ez "teljesen" normális.
Használ még a sedatif PC is ez homeos nyugtató,hozzászokni nem lehet.

Dóri!
nem semmi csaj vagy :) azt hittem rég kiszedted már napközben ezta cérnát :) vagy ekkor van béke csend és nyugalom amikor csinálhattad?

Maggie!
nem csapta le B.B kezéről Grétát :) :) csak többet találkoznak :) :) van itt egy pár csúcs kiscsaj nem :) :)

s egy Míra beszólás hv-ről :)
ül az asztalnál rakosgatja vasalhatós gyönygöket a formára majd így szól :) Anya fáj a nyak csigám vagyis a nyaka csigám :) :lol: :lol:

KépKép
viranka

Fleur, semmit sem rontottatok el!!! Még nincs három hete, hogy Dani megszületett, ez nagyon kevés idő Lillának! Két szoptatás között délután nem tudsz elmenni vele kettesben sétálni, vagy bárhova, amikor apa is otthon van?
Még ha azt is mondja, hogy menj innen, ne menj, kellesz neki, de ő ezt nem tudja még kifejezni úgy, ahogy szeretné! Kitartás és türelem, tudom, hogy nehéz, de nem lesz gond!
Vendég

Szép reggelt! Itt olyan csúnya...

Viranka, igen, ilyenkor van nálunk nyugi... :) Azért nem biztos, hogy jó lett volna, ha Samu látja, mit művelek az ujjammal, nem szerettem volna viszontlátni nála... Legalábbis 18 éves kora előtt... :lol:

Kép
Kép
Kép
zdori

Na, király laptető... Bocsi...

Kép
Kép
Kép
zdori

Utólag is nagyon szépen köszönöm a sok névnapi köszöntést.

Heni
Valószínű van valami gondja, legfőképpen az, h ő 24 órán keresztül cicizne :) De tudod minden gyerek más. Ő is elvan pihi székben itt ott, sok esélye nincs rá, h ölben legyen Lilla miatt :? de viszonylag sokat sír mostanában.
Pocak nem tudom, de nem húzza fel a lábát és kaki is van. Tej meg van bőven. Majdnem 500 grammot hízott egy hét alatt.
Viszont a cumival egész jól elvan...hát ez a gyerkőc is cumizós lesz. Csak hát érdekes mert Lilla miatt igyekszem nem nagyon odaadni neki.
Mi az a GW???
nagyon édesek a tesók. Jók a Mikus képek is.

Kaqk
Igen Lilla nunival minden ok. Úgy tűnik csak a pelus a ludas. Kicsi volt már neki.
Biztos csini lettél :)
vasárnapi boltokkal meg egyet értek totál meg lehetne oldani, de hát a konkurencia...
Mi volt ma a bölcsiben??
Boldog szülinapot utólag!!

Vera
Remélem Daninál is alakul az alvás majd. Lilla is ilyen volt az eljén, aztán csak leraktam és aludt. Szóval bizakodom.

Nektarin
Sebaj. Írtál itt. :) Jól vagy?? ajándékok tök jók, férjed biztosan nagyon örült.

én is csináltam adventi naptárat. 4.-től keződik, mert kicsit elkéstem :) de én belepakoltam mindent. hát lehet ez az adventi manó jobb ötlet, mert ők még nem értik.

mesi
jajj, h zsozsival mindig történik vmi bajság
de nagyok már. gegi majd akkora mint zsozsi így kép alapján :shock:

Irina
Hát jó sok feltételnek meg kell felelnie :) de mi is ilyenek voltunk. Biztosan megtaláljátok az igazit, csak kitartás.

Juba
++++++++++++++++++

Vindo
Jó lehetett az a pop cornos buli :)

Hehe a Gréta Bálint love képek édesek :)

Mira :lol:

Köszi a biztatást lányok. A hormonok is meg minden, nem hiszem, h mindig jól reagáltunk. Amikor már aznap 10x hisztizett a magas C-t kivágva valamin, beraktuk a fürdőbe, mert hiába kértük szépen, h ne hangoskodjon nem jött össze neki másképp.
Így kiüvöltözte magát aztán hozzám bújt és megnyugodott. De mostanság elég sokat tartózkodott a fürdőben és ő bent sírt én meg kint. Az Adventi naptárból is megkapta az ajándékot aztán elkezdett valamin hisztizni és dobálta össze vissza a fa paciját.
Tegnap Mikulás volt Miklóson és meg akartuk nézni. Már a lépcsőház ajtóban kiverte a balhét, h ő a nagy babakocsival akar jönni. P Daninak vette ki és azért nem akarom, h beleüljön, mert akkor Danit soha nem tudom majd beletenni.
Ott visított az ajtóban, pedig vittük a másik bkocsit neki. A Mikulásról lekéstünk. A sétát végig hisztizte volna, de meguntuk, h üvöltő gyerekkel sétálgassunk és hazaindultunk.
A lépcsőházban azon folytatta, h neki Mikulás kell és sétálni akar menni.
Elmentem sétálni egyet egyedül, mert teljesen kiborultam.
Tegnap is remek éjszakánk volt ugye a köhögés miatt. Amúgy Dani fél 10 körül elaludt és fél 2kor kelt először, szóval szerintem az azért nem rossz egy 3 hetes gyerektől.
Ja amúgy legtöbbször amiatt bőgök, h én szeretni szültem a gyerkőcöket és hogy tudok annyira haragudni rá, h elmondani sem tudom.
Nem tudom akinek kettő van hogy tudott nyugodt maradni és mennyit kell eltűrni tőlük. Szerintem az anya verés már nem ide tartozik.

Kép

KépKép
KépKép
fleur

Ja még azt akartam írni, h Danival legtöbbször édesen viselkedik. Ma is elkérte, h megfoghassa. És azon mulatozott, h megfogta a kezét. Szóval ezzel a résszel még nem is lenne gond. kop kop kop

KépKép
KépKép
fleur

Jó reggelt,

szerintem titi pocakfájás lesz, sokat hizott, valószinű sokat is eszik, kis mohó pasi, aztán lehet nehezebben emészt. Nem kötelező, hogy húzza a lábát. Tornáztasd meg, jobb tér bal váll össze és forditva. Aztán pukizik majd jó nagyokat. Mi mint nagy hasfájós szülök, csináltuk Áronnak mindig, aztán hatalmasakat kacagott már 1 hónaposan:-)
Grape water gyogyótárban hapható viz, amit segiti az emésztést. Nagyon bevált nálunk. Mindig adtam Áronnak egy nagyon keveset belőle szopi után. MEg hason fektettem, igy böfizett még nagyokat és a fölös meg kibukott. Mi a hasfájáson gyorsan túl voltunk.

Lillával én nem tudom....nálunk nem volt ilyen soha. Péterke egyébként akkor kezelhetetlen, ha fáradt. Akkor mindent forditva csinál. Olyankor vele sem lehet menni sétálni, mert tutira az ellenkező irányba megy. JA meg délután nehezebb vele.

Képzeljétek Péterke felismerte a Mikulást :roll:

Csütörtök óta folyamatosan vendégeink voltak :roll: jaj de jó a csend :oops:

Báló Cicus képek nagyon profik 8) mintha profi készitette volna :D

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Dori: hát én uti nemmertem volna kiszedni, nagyon bátor vagy..én még attól is paráznék hogy az orvos kiszedi :oops:

Báló & Grta képek..hát kész vagok..ez a szerelem... :lol: :lol: nagyon egy hullámhosszon vannak!

Maggie: jaj de sajnálom hogy Bercó nincs jól! Végül mentek/mentettek a mikulásra a bölcsibe? doki mit mondott?? Emma nagyon emlegeti BErcót!!! ha meggyógul összehozhatnánk egy talit!

Vindo: tudtok élni! :-) Mi is DVD-ztünk tegnap este..hát jó fáradt is vagyok! Rugó???? kályha takarítás :shock:
Veletek is szívesen taliznánk vmikor!!!!! ja készülünk vmikor az aquaticumba..már hogy Emma meggyógyult és az oltáson is túl vagyunk..bár a sok külföldi miatt inkább hétköznap mennénk. ?????

Fleur: na akkor jó hogy a a pelus volt csak a gond...Lilla?? hát egy gyerekesként nincs tapasztalatom..de türelem..hamarosan alakul majd! +++++++++++++++++++++++++++++++++
képet nemsoká teszek.

hm..mit is olvastam???????

Panndi: gartula Fruzsi mikulás hozta fogacskájához!!!

Heni: nagyon édesek a fiuk!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Bölcsi: hát tegnap már kezdett anyás lenni, de sokat beszéltünk a bölcsiről..így a reggel simán ment..apa is jött velünk...szépen bement még vigyorgott is , csak sokat beszélt a vezető nő..hogy az oltás miatt ezt meg azt hozzak még....és ez nem kellett volna, elpityeredett a drágám..mert persze ő is ott volt csak már a gondozónéni kezében.. :cry: gyorsan eljöttünk, de nem hallottam sírást!
Van egy kis kedvence: Enoch kisfiu... na Éni a kedvenc, együtt ülnek az evéseknél, és kérdezte eset hogy Éni is fürdik, Éni is hajatmos, körmöt vág...reggel meg a wc-n ülve: Éni vigyáz rám a bölcsiben????? :lol: Örlök hogy van vki aki miatt szeret menni!

Angol is volt pénteken..élvezet..cska van egy kisláyn, 1 éves..hát szerinetm féltékeny rá...azt vettem észre hogy a kicsikre nagyon féltékeny...pedig nem dicsérgetjük, babusgatjuk......Ő odamegy és úgy megöleli hoyg majd összeroppan..vagy oda kap...folyton csak figyelni kell hogy ne közelítsen Zara felé mert mondja is itthon h bántani fogja...mondjuk szerintem nem tudja pontosan mit jelent...csak én szoktam mondani angol elött h ne bántsa Zarát....lehet nem kéne, mert így rákészül???.. :oops: :cry: :( ...egyébként meg szereti is..csak nem tudja ezt kezelni....

hát kicsit félek hogy ha lesz tesó????????a nagyobbakat imádja!! az uncsija fél évvel fiatalabb de már túl nőtte..őt szereti..kicsinek is szerette

Kép Kép

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok Lányok!!!

Én kutyafuttában, mint mindig... :roll: áááá, egyszerűen nincs időm.
Most is csak beugrani tudok, hú, Boti ma nagyon odavan, szerintem kikészült az elmúlt napokban kissé :? , Mikulás(ok), rokonok, vendégek...felborult a rend(és a csend) :D

Fleur, csak Neked írnék most gyorsan pár szót. Nem minden gyerek egyforma temperamentummal jön a világra, és valószínű, hogy Ti bármit is csináltok, bárhogy próbálsz türelmesebb lenni, Lilla akaratos, a dackorszak is keményebb dió nála. Botond is ilyen. Voltak nálunk is irtó kemény napok, és nem szégyen bevallani, hogy haragot érzel. A hormonok meg igencsak megnehezítik a helyzetedet. De hidd el - tapasztalatból mondom, hogy véget ér a nagyon nehéz időszak pár héten belül. Nálunk volt egy hét, mikor Boti újra direkt bepisilt, csapkodott, magát is, meg mindent, ami a közelében volt. Nálunk bevált az, hogy mindig következetesek voltunk vele. Mindig nagyon megdicsértem, ha jót csinált, mindig előrevetítettem, hogy anya-apa minek örülne. Ha butaságot művelt, akkor azt is elmondtam, hogy most anya mérges, és szomorú, és bizony bűntetésbe is kellett vonulnia, én a dolgozószobába kísértem, rácsuktam az ajtót, és 2 percet töltött itt. Nagyon nagy ordítással sajna :cry: . De aztán szépen lassan megtanulta, hogy mit nem szabad csinálni, mert akkor megint bünti jön. És ha dobálta a játékát, akkor azt fogtam, és feltettem a szekrény tetejére, vagy ahol nem éri el. Nagy cirkusz volt, sajnáltam is nagyon, de megmagyaráztam, hogy ezt azért tettem, mert nem becsülte meg a játékát, ezért majd csak másnap kapja vissza. :cry: Szerintem nem kell eltűrni mindent nyiván, mert azzal nem is használunk gyerkőceinknek, hiszen meg kell tanulniuk, hol vannak a határok. De legyél erős, próbálj meg türelmesen következetes lenni, próbálj meg előtte ne kiborulni(tudom, hogy nagyon nagyon nehéz!), és hidd el, pár iszonyat nehéz nap, esetleg hét, és normalizálódik a helyzet!!(Én ezen az ominózus héten ettem Sedatif Pc-t, és úgy vettem észre, segített! :wink: )
KITARTÁS!!!!!!
Egyetértek Henivel, szerintem is az emésztés lesz a gond Daninál!Próbáld meg a GW-t, hátha segít!!
kispocc

Fleur, mi is ezt csináltuk, mint kispocc, Zsófi is direkt bepisilt egy időben, ráadásul Fruzsi cuccaira. A játszószőnyegre, felmászott ababakocsiba, odapisilt, lemászott, bemászott az ágyába, ugyanezt eljátszotta. Én erről nem vettem tudomást abszolút, ez pár nap alatt el is múlt, de a dobálást és a hisztit ugyanúgy büntettük, mint kispocc. És hatott! Már tök jól elvannak, szóval tényleg kitartás!

Ráadásul nálunk ugye nemrég jött ez elő, mikor már épp hátradőltem volna, hogy igen, így kell ezt csinálni, hónapok óta itt van velünk Fruzsi, és nincs semmi gond. Hát nálunk később jött elő...
Vendég

Fleur!
Kitartás!!!! Nem irigyellek, ez nagyon nehéz időszak látom, de valahogy csak túllesztek rajta. Nyugtasson az, hogy mások is ezen mentek keresztül, ahol az egyik pici, a másik kicsi.
Türelem, bár tudom, hogy a visítás és hiszti közepén ez nagyon nehéz. (Nekem nem mindig sikerül, ha egyszerre ketten ordítanak :oops: )

Kaqk!
De szépek vagytok! :)
Érdekes, mert ez a fajta babaféltékenység nálunk is van. Ha képen látnak kisbabát, azt nem szeretik, bár ha találkozunk séta közben picibabát toló anyukával, érdeklődve nézegetik. Mégis valahogy nehezen emésztik meg, hogy ők már nem picibabák.

Dóri!
Kis sebész! Nagyon ügyes voltál. És nem fájt?

Viranka, Móni!
Hát tüneményes az ifjú pár! :)

Móni!
A Mikut a Vörösmarty téren az egyik sarokban találtuk meg, volt egy házikója is.

Vindolanda!
Tüzeskedő Rugó, hát nem semmi. Minden lépését figyelni kell, mert meglepetést tud lassan okozni.
Örülök, hogy alakul a szobatisztaság is. Ez tényleg nagy lépés!

Hű, mit akartam még, elfelejtettem.. :oops:

Ja igen. Gergő most CUMI NÉLKÜL alszik. Megbeszéltük, hogy megpróbálja úgy, mint a nagyok. És kedve volt hozzá. Zsuzsunak nem, úgyhogy ő még cumizik. HÁt, meglátjuk, hogyan alakul majd...

Puszi
Gica

Kép
gica1

Panndi, Kispocc!
Nagyon ügyesek vagytok!

Kép
gica1

Maggie!
Bercónak jobbulást!
Hát, Te sem pihened túl magad. Azért egy kis kikapcsolódást valahogy próbálj magadnak szerezni!

Kép
gica1

Bizony nálunk is volt visszaesés pisi ügyben, de helyre rázódott a dolog. Volt amikor nem engedett semmilyen játékot megfogni Áronnak, de ez is elmúlt. Tényleg a következetesség a fontos. JAj egész nap magyarázok, már néha olyan hülyén érzem magam, hogy csak beszélek, beszélek, de hát ez a dolgom :idea: igy tanul a gyerek. Sokszor volt, hogy fellökte Áront, de ma már érti, hogy kicsi, nem tudja magát megtartani, ha fellökik. Érti azt is, hogy Áron csak megnézi a játékát. ÉS érti azt is, hogy anya Áronnal meg y el aludni, mert Áron sir, ő meg már nagyfiú, alhat egyedül is. Nagyon okos gyerekkel állunk szemben azt nem kell elfelejteni. Értik ők miről van szó. Idővel minden rendeződik is.

Kapott egy nagy zongorát is Péterke az unokatesótól. Párszor játszottuk a boci boci tarkát, erre ma reggel oda áll a zongorához és elkezdi énekelni. Csak lestem, mivel még ő eddig nem énekelt, csak mindig engem énekeltetett.
Gyorsan kipróbáltam, hogy már éneket is tud e, hogy énekeltem és kihagytam szavakat és ő tudta , hogy mi jön. Nagyon rafináltak, tudja az éneket , csak nem énekli.

Heni
KépKép
heni81

kispoc, panndi
az megnyugtató, h akkor a bünti szoba (fürdő) miatt ne legyen lelkiismeret furdalásom, de fontos kérdés:
ti meddig hagytátok bent? illetve kijön magától?
konkrétan lilla már fél órája bent duzzog és nem hajlandó kijönni. mi meg most beszéltük meg, h most az egyszer kivárjuk, h magától jöjjön ki. amúgy megint teljesen hülyét csinált belőlem a kell kakaó nem kell kakaóval :? lassan kezdem megszokni ezt az állapotot. azért sedatif pc-t szerzek be azt hiszem.

KépKép
KépKép
fleur

Mi két percig szoktuk otthagyni, aztán érte megyünk, és megbeszéljük, miért volt ott.
Vendég

Dani husi golyó
Kép

Kép

KépKép
KépKép
fleur

Még mikulás képek:-)
Kép Kép Kép Kép

Heni
KépKép
heni81

Fleur, igen, mi is 2 percig hagyjuk ott, aztán kihozzuk, megbeszéljük.

Boti az előbb kiborított egy egész pohár gyümilevet a parkettára :roll: , cuppog minden. Véletlen volt, szegénynek kicsúszott a kezéből a pohár, ahogy ivott. Jutott ám mindenhova, a székére, asztalra, parkettára bőven...és olyan h..e voltam, nem vettem észre, hogy a zoknija is csupa gyümölcs, és végigtaposta a lakást :roll: , megyek, felmosok :arrow: áááá
kispocc

de jók a képek!! :wink:
kispocc

Fleur Dani baba gyönyörű kis husi musi :lol: :lol: :lol:
de körbe puszilgatnám :lol: :lol:

Heni azta mennyi csokit vitt a mikulás hozzátok :lol:
nálunk nincs elől
kicsi lány mást se enne csak édességet amíg van :roll:

:arrow: odaég a szalonna
túróstésztát rendelt a kis családom sok-sok-sok szalonkával, ahogy a lányom mondaná

KépKép
Kép Kép
l.móni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?