A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Móni, nagyon ügyesen kezeltétek a helyzetet. Igazad van, valakiben bízni kell, jól tetted, hogy a SOTE-t választottad.

Dorka, de jó, hogy jöttél. Nekem a gyerekorvos kifejezetten ajánlja az oltást. A háziorvos ősszel nem ajánlotta, de az még vmikor szept.-ben volt...

Most mi is Pampers pelust használunk, vasárnap ez volt a Sparban és Libero, ebből még nem folyt ki a pisi, kaki. A legkisebb méretet vettük a Pampers New Baby szériából.

Kata, én sem vagyok elégedett a bodykkal, vagy a válla vagy a mellkasa lóg ki szegénykémnek.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Jaj, olyan aranyosak vagytok, kicsit el is szégyelltem magam, mert hát nekem itt van Anyum, könnyen dumálok arról, hogy így + úgy megoldjuk, mert ő bármikor fel tud ugrani segíteni. Aztán belegondoltam, hogy ha távolabb élne, én se lennék ilyen "nagylegény"...szóval, Kata bocsi, és mindenkitől, aki tényleg egyedül boldogul.

Amúgy bevallom, volt már, hogy úgy oldottam meg Bibi fürdetését, hogy nem fürdött :)

Móni, ügyesen megoldottad, így lesz a legjobb. Szerintem nagyon jól működnek az ösztöneid. Mindenkit meghallgatsz, aztán kiválasztod a legjobb megoldást. Éés igen, nem csak a boldog dolgokat osztjuk meg egymással ok?

Ja igen, ha már témánál vagyunk. Nem vagyok egy nyápic, ezért valahogy természetesnek vettem, hogy szülés után fájdogál itt-ott. Most már gyanús, hogy esetleg sérvem van, mert a hasfalam még mindig nagyon érzékeny a köldöknél és bizonyos mozdulatoknál nagyon fáj. Remélem, csak para... a 6 hetes kontroll előtt nem szándékozom dokit látni. (azt is csak januárban)

HuSzilvi, majd tényleg mesélj, mi volt, aggódtunk miattatok, jó, hogy egészségesek vagytok.

Zsuzsi, terpeszpelenka az, amit vettetek Zsófi csípőjére? Beüzemeltétek?

Zsuzsi, Kata, nekem a Princes Oliver bodyk báltak be legjobban. Főleg, ha tesó is lesz, érdemes szerintem a nagyobb méreteket olyanban venni. (szépek és tartósak is)

TSzilvi, ez az etetés-büfi dolog nálunk is így van. Van, hogy már a cicin bealszik, és 3 órát nyugisan pihen, de van, hogy órákig megy a műsor. (csuklás, nyögés, kakilás, peluscsere, csuklás, újra kajcsi stb.) Hajnal 2-4 között pl. minden nap ez van. lehet, hogy van ilyen napközben is, de akkor nem tűnik fel annyira.

Megyek, mert délután Mikulásbuli lesz :)

Puszi,
R

Kép
Kép
34372

Reni, az egyedül fürdetés esetére én is a Te változatodat dolgoztam ki. :-)
Sajnálom a fájdalmadat, reméljük, nem sérv. Azért ha rosszabbul lennél, mutasd meg magad orvosnak.
Hol lesz a buli? Jó szórakozást!
Biztatásul, kezdetben nekünk is ilyen volt az éjszaka, mint Nektek. De jelentem, javul a helyzet. Szóval hátha Nálatok is kialakul majd.

Igen, terpeszbetétes pelenkát (rugit) vettünk. Nem sikerült beüzemelni, nem fért be a gyerek lába közé :oops: Max. a térde alá, de nem oda kell. Szóltam a védőnőnek, kijön, megmutatja. Hát, kíváncsi leszek. Ha mégis befér, akkor lesz nagy sírás.
Még annyi pontosítás, hogy nem kötött a csípője, hanem enyhén fejletlen. A kettő nem ugyanaz, már tudom.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Nahát,Zsuzsi, nem semmi eza terpeszbetétes cucc, fel se tudja adni az anyuka...Nem mondok csúnyát inkább
Remélem segít Zsófinak.

Egyedül fürdetés nálunk se hiszem hogy lesz mostanában, akkor szivaccsal áttörlöm max, egyetértek veletek.
Nem tudom, nálatok milyenek a babók, de Márknak akkora ereje van, néha csodálkozom, hogy nem "ugrik" ki az apja kezéből vizesen fürci közben, ezért sem vállanám be egyedül.

Móni, jól tetted hogy a sote-ra mentél vissza, csak jobban tudják, mint egy védőnő vagy házidoki.
Örülök, hogy Dávid eklfogadja a tápszert, legalább ezért nem kell izgulnod.

Reni, ne szégyelld magad, lécci, ezt tök komolyan gondoltam.Tényleg!
Prince olover/Scamp bodyk tényleg jók!Meg a brendonos márkájúak is, egyetértek.

Na ma liberoval nekünk is baleset volt, kifolyt a pisi, lepedőcsere is volt...

Rázendített a kismanó, majd jövök még

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Hali!!!

Csajok én azt hittem hogy mi csinálunk vmit rosszul,ezzel az etetéssel
kapcsolatban,de ahogy olvaslak titeket látom hogy mindenkinél változó és nálatok is vannak nyüglődések.Ma délután pl legalább 4x futottunk neki az ágynak mire elértük hogy negyedóra után nem ébred fel.

Egyedül pancsi:Tartottunk egy főpróbát apával :D ott volt de én csináltam mindent,mintha nem lenne ott,elég jól sikerült......De éles helyzet még nem volt :D

Oltás:Eddig ellene voltam....most bizonytalan vagyok.
A védőnő ajánlja,és nálunk a szülészeten már alapból oltják a frissen szült anyákat,ez lehet meggyőz.Állítólag nekünk ingyenes és annak is aki velünk egy háztartásban él.Mondjuk mindegy.

Vki írta,hogy pöttyös a baba arca.Milyen pöttyök?Nekünk is van piros és fehér pont van a közepén.Tegnap este már nem vettem be a tejes bogyit,ma mintha jobb lenne.

Kép

Kép
krisztinaa

Nem én írtam, de Dávidon is vannak/voltak ilyen foltok. Védőnéni szerint ez olyasmi, ami egyik nap megjelenik, másnap már el is tűnik, és tényleg.
Valahol neten is megtaláltam, hogy ez normális (de most nem találom a linket).

Győzelem!!!
Elértem a gyerekorvost, és ő is azon a véleményen volt, hogy szoptatni lehet, amikor ÉPPEN nincs lázam.
monke

Nekünk is jönnek-mennek ilyen pöttyök, természetes.

Kint volt a védőnő. Nagy Zsófira a terpeszbetét, kisebbet kell vennünk. Egyébként megnyugtatott, hogy ez nem csípőficam, hanem csak nem jól illeszkedik a combcsont a vápába, mert az még nem elég mély. Ez segít kimélyíteni, ami egyébként magától is megtörténne, de így gyorsabb. Hurrá!

Ja, és mehetünk levegőzni :-) Azt mondta a védőnő, hogy két etetés között nyugodtan kint lehetünk, -5 fokig. Ja, meg hogy -5 fokig a bölcsiseket kint altatják. :shock:
Holnap megyünk sétálni. Nagy tortúra, mert 8 lépcsőn cipelnem kell a kocsit a gyerekkel együtt. Aztán meg is le is kell tisztítani a kerekeit. De nem szólok egy szót sem, mégsem 3 emelet, mint Móniéknál.

Szilvinek akartam még írni, hogy a gyerek nem kakukkos óra, természetes, hogy néha ritkábban, néha gyakrabban kér enni. Etesd nyugodtan, ha éhes, minden rendben lesz.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi,örülök,hogy segített a védőnő, meg hogy megnyugodtál.
Levegőztetésről annyit még, hogy ködős, trutyis időben ne és csaki 11-12 körül ilyenkor télen...

Pöttyök:Ezek valóban múlandóak, a tejcitől is lehet.
Ja,nekünk Márk orrán van néhány fehér pötyi születése óta, azt mondták a gyerekorvosok, hogy ez elmúlik...
Na de mikor?

Tegnap este a híradóban is szorgalmazták a nemrég szült anyukák oltását, csajok.
Hát nem tudom, remélem nem bánom meg hogy beadattam.

Edina, te?
pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

sziasztok!

Kata
jelentem én sem bántam meg az oltást,bár még alig 1 órája kaptam meg,de már is nyugodtabb vagyok. ja,és megkaptam a sima influenza ellenit is. :)

Zsuzsi
nekünk is kell a terpesz pelenka... hétfőn megyek is beszerezni.

Pöttyök
nekünk állandóan vannak. volt már a tejterméktől is. biztos emlékeztek,hogy terhesség alatt voltam kiütéses a sok tejertméktől. nos akkor azt mondták,akár a gyerek is lehet majd az,mert az allergia már a méhben elkezdődik nála. hát elkezdődött. nem ehetek semmilyen tejes dolgok,mert Grétán rögtön kiütések lesznek. De van,hogy hőkiütéseink vannak,van,hogy csak a tejcsitől.... háát a fene se érti ezeket. :roll:

Egyedül fürdetés
nekünk 1* fordult elő,hogy api nem volt itthon. bevallom nem is fürödtünk,csak át lett törölgetve nedves szivaccsal a drága. :oops: :oops: :oops: és szegény csak nézett.... :lol:

Móni
látod,milyen ügyes vagy?! Csak nyugi,minden ok lesz! mihamarabbi gyógyulást!!!!! :wink:

Bocsi,ha valakit kihagytam,de csak gyorsan írok,mert már Gréta elég nyügös. Na,mondjuk egész nap az volt... Nem voltunk ma kinn sétálni,mert trutyi idő volt,és hiányzik is neki rendesen a levegőzés.

Na,mennem kell....

remélem,hogy sikerül még ma irnom....

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!

Csajok, én is oltatni fogok, mert ez így egy rémálom!!!! Ha v.ki kintről (boltból stb) bejön rögtön mosom utánna a kilincset. Igaz belegondoltam, hogy ilyen erővel a tejes zacskót is lemoshatnám, vagy bármit amit haza hozok a boltból!!

Egyedül fürdés: Én csinálom tök egyedül:) de még anyukám itt van, szóval az előkészületekben ő segít, na meg Anna:)
Most megnyugodtam kicsit, mert anyukám marad még egy darabig:)) lehet egész karácsonyig!

Pöttyök: nálunk is vannak, a születés utáni fehér pötyi nekünk is volt, de már elmúlt!! Viszont a nyakán vannak kis piros kiütés félék. Azt hiszem ők is tisztulnak, az első 6 hétben. legalábbis Annáavl ezt mondta annak idején a védőnő!

Séta: mi még nem voltunk, egyenlőre még az ablaknál való szellőzésre készülök. részvétem a lépcsőzéshez babakocsival!!

Etetés Büfis dolog nálunk is így van evés büfi, csuklás evés büfi kiságy sírás:( és valóban csak éjszaka!!!

Ja amúgy szoptatni egy vagy két mellből szoktatok egy evésre???
Mikor termelődik több???
Szoktátok mérni mennyiket szopiznak??

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok!!

Na végre tudtam most jönni egy picit bár ma nagyon jó napunk volt. el ne kiabáljam... egész nap aludt és evett !! :lol: ! Ma volt olyan h 5 órára rá evett mert aludt , hmm érdekes volt !

Zsuzsi, köszi a biztató szavakat, tényleg nem egy kakukkos órák van amikor 2-3 óránként éhes de van amikor 5 órát is kibír!! TEjcsi úgy néz ki hogy van bőven! :lol: !

Ez az oltásos dolog nagyon kivagyok tőle most hogy a fenébe döntsön az ember,ha az egyik azt mondja h oltsam a másik h ne !! :twisted:

Móni örülök h már jobban vagy . nyugi rendbe fogsz jönni, a sogornőmnek is volt mellgyulladása és ő fagyasztott cuccost tett rá de csak pár pillanatokra , h nehogy elfagyassza a tejcsit! Segített neki !
EGyedül mi még nem fürdettünk de már a mosdóba mostunk popot mert nagyon kakás lett!! ÉN ott fogom ha egyedül maradnánk fürdetésre!!

Na mennem kell felébredt majd még jövök a hétvégén!

Puszika

Szi

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok,

Enikő, erre már én is gondoltam, hogy kívülről is simán be lehet hozni mindenféle dolgokkal az influenzát. De jó, hogy marad még Anyukád.
Nekünk nincs mérlegünk, nem mérek. Egy mellből szoptatok,de nekem rengeteg tejem van.

Elegem van ebből az egész oltás-mizériából.

Edina, üdv. sortárs.
Sajnálom ezt az allergia dolgot.

Persze, trutyis időben nem megyünk ki.

Pöttyök: nekünk van fehér is, a születéstől kezdődően, illetve vannak a pirosak is.
Azt olvastam az egyik könyvemben, hogy ezek aknék, ugyanúgy a hormonok okozzák mint serdülőkorban. Napjában háromszor kell tiszta vízzel mosni az arcot és legkésőbb a 6. hónapra elmúlik. Na szép. :roll:

Jó éjt!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jó reggelt!

Látom még mindenki alszik!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsuzsi
van méret is abban a terpesz bugyiban? Mekkorát kell venni?

fürdetéshez még
egyedül csinálok mindent,api "csak" a vizet hozza. De víz nélkül nem lehet fürödni... :P

Etetés/büfi
Grétus első perctől kezdve nagyon jól szopizik. 10 perc alatt tele szívja magát tejcsivel,aztán büfi,és alvás,de néha kell 15 perc is,van hogy nincs alvás.... :lol:

Enikő
én egy 1 etetésre 1 mellből szoptatok csak, következő evésnél van csak másik mell. ez azt jelenti,hogy 3-5 óra múlva,mert van úgy,hogy elalszik a cicin,és mondjuk 10-15 perc múlva még enni akar,akkor ugyanazt a cicit kaja.

Én szoktam mérni néha,hogy mennyit eszik. hát 90-100 grammot simán bever. A védőnő és a doki szerint is ez egy kicsit sok,mert egy ekkora babának 60 max 70 gramm kellene. mondták,hogy próbáljam meg hamarabb elvenni a cict. Hááát 1* megpróbáltam,de olyan ordítás lett a vége... :lol:

Szilvi
kívánom,hogy minden napotok ilyen legyen! :wink:

Ma nem kell szerencsére főznöm,mert maradt tegnapról kajánk. Úgyhogy ma "csak" takarítok. Na,meg már kivasaltam Grétus ruháit,meg megy a mosógép is. Szerencsére kismanó még alszik! Na, pont ébredt fel.... :lol:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!

Mi nem fürdetünk minden nap, a védőnő azt mondta nem kell, amíg a köldöke rendbe nem jön teljesen. Úgyhogy a következő fürdetés ma lesz... :lol:

Nálunk is vannak pöttyök, a gyerekorvos azt mondta, teljesen természetes, majd elmúlik.

Jövő héten beolt a gyerekorvos, erről is le lesz a gond. Most vitázok a férjemmel, hogy engedjünk-e látogatókat, vagy ne. Én nem akarok kockáztatni, úgyis hamarosan itt van a karácsony és akkor jön boldog-boldogtalan. Ti hogy vagytok ezzel?

Mindenkinek szép napot:
Dorka

Kép
traudorka

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés, bocsi, de most csak ennyire futja :)

Képzeljétek tegnap előtt a sebészeten voltunk ugye Marcival a lábujja miatt... Na, mondtam páromnak, hogy megnézetem a lágyékát is, mert gyanús nekem, hogy pár napja, mintha lifteznének a golyói, de tegnap már azt vettem észre, hogy a golyó a zacsiban és lágyéknál mégis van duzzanat. Hát, egyből mondta a doki, hogy jó, hogy ilyen hamar észrevettük, mert az bizony sérv... és műteni kell... Mondanom sem kell, hogy a lábujj probléma emelett eltörpül... Mondta a doki, hogy 3 hónapos koráig kéne várni vele, de ha addig "bekeményedik" akkor azonnal kórház és azonnal műtétre kerülhet a sor... elmondta melyik nap melyik kórház az ügyeletes! Csak még pici a műtéthez, mert az 5 kilót kéne érje (még csak 4 múlt kicsivel :) )
Szóval így jártunk... Kérdeztem, hogy mivel lehet elkerülni, hogy komolyodjon a dolog és azonnali műtétre kerüljön a sor. Erre mondta, hogy nem nagyon lehet, max annyi, hogy ne erőlködjön, ne hagyjuk sokat sírni, stb. bár az előbbi a rengeteg puki/kaki miatt kivitelezhetetlen, mert folyamatosan nyöszörög miattuk még álmában is, az utóbbi meg egyenes út az elkényeztetéshez Laughing Még szerencse, hogy nem nyafogós típus, tényleg csak akkor sír, ha éhes vagy ha nagyon nyomja vmi a kis pocakját. Úgyhogy ha nem komolyodik a dolog, akkor a két hós oltás után kell visszamenjünk időpont-egyeztetés miatt és még a 3 hós oltás előtt megműtik szegénykémet...

Amúgy azért nem nagyon tudok jönni, mert MArci egyre többet van fent napközben, főleg délelőtt, így mellette még nem tudok gépezni. Meg van, hogy az egyik kajálás a másikba ér, mert elhúzódik... Szóval bocsi, hogy mostanában nem reagálok... :(

Párom viszont egyre többet segít, a tápszert már van, hogy ő adja oda neki, meg már megvolt az első fürdetése is :)

Holnap megyünk céges mikulás buliba, kíváncsi vagyok milyen lesz :)

Szép napot és jó babázást mindenkinek!

Mangora

Kép
mangora

Oltás: nekem a gyerekorvos azt tanácsolta, hogy párommal mindketten oltassuk be magunkat.
Ja, és azt hallottam, hogy az anyatejjel a baba is megkapja a védettséget...nem tudom, hogy ez igaz-e.
Jövő héten felhívom a házidokit, hogy mikor hogyan tudom beoltatni magam. Ezen a héten nem tudtam, mert fájt a torkom, mára kicsit már jobb a helyzet...!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!

Jelentem ma éjjel végig a kiságyba aludt Bátor!!
2 óránként kelt szopizni, de most igyekeztem nem bealudni vele, így időbe be tudtam rakni:)

Mangora!

Sajnálom ezt a sérv dolgot:( de jó hogy időben észre vettétek!!

Nekem is rémlik v.mi ilyesmi, hogy az anyatejjel ő is kap némi védettséget, de majd rá is keresek!

Dorka!

Nekem a gyerekorvos és a védőnő is azt mondta hogy most ne engedjünk látogatókat!! Egyenlőre nem is volt senki, de a keresztszülei úgy van hogy karácsonykor jönnének. Én is tök tanácstalan vagyok, mert nem szeretnék sértődést, de a gyerek a legfontosabb. És semmi nem ér annyit, hogy v.mi bajuk legyen!!!

Edina!

Van méretezés a terpesz betétnek. Hú de rossz az Annával 6 hónapig hordtuk nyáron a 40 fokban:(((
Szopi nálunk is így megy, néha van csak hogy ráteszem a másik cicire is, ha úgy érzem hogy épp az aktuálisból már nem jön!
mennyiség én is eddig 80-100ml-ket mértem. A doki csóválta is a fejét, de szerintem ez csak véletlen hogy pont ennyiket mértem bizti nem szopik minden evésnél ennyit.

Egyébként 150ml / testsúly a napi adagjuk.

Ma volt apa nagy bevásárláson tescó dm mikor hazajött amit csak tudtam áttöröltem, tiszta horror, olyan gyomor idegem is van már ettől az egésztől. Mikor lesz vége?????????

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Ezt most találtam!!!!!

Azonban nem kaphatnak oltást a 12 hónapnál fiatalabbak, ezért őket úgy védhetik meg a szüleik, hogy ha ők kérnek védőoltást, így kisebb eséllyel hurcolják haza a betegséget. Arra azonban figyelni kell, hogy a vírus kézen, arcon, tárgyakon még órákig életképes! Ezért alapos kézmosásra, a tárgyak lemosására is oda kell figyelni.

Az anyatej oltás is egyben!
Az anyatej steril körülmények között tárolódik az anya szervezetében, így a szoptatás ideje alatt kell a legkevésbé tartanunk a különböző fertőzéses megbetegedésektől, influenzás időszakban a csecsemő, illetve még szopó kisgyermek ellenálló képességét legjobban az anyatej erősíti.

Ha az anya influenzás lesz, akkor sem szabad felfüggeszteni a szoptatást, azonban a gyógyulását (láztalanságát) követő 24 óra végéig hordjon szájmaszkot! Már kapható olyan szájmaszk, amelyet átitattak vírusölő anyaggal, így a felületére tapadó kórokozókat meg is öli.

A szoptatást azért nem szabad felfüggeszteni, mert a vírus az anyatejjel nem jut át a csecsemőbe, az anyában termelődő ellenanyagok azonban bekerülnek az anyatejbe és azon keresztül a gyermekbe. Így a kisbaba szervezete időlegesen (!) védetté válik a fertőzéssel szemben.

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Hali!!

Anna is megeszik simán 100ml.....sőt ,volt hogy 120-at is lenyomott.

Látogatás:Mi januárig senkit nem engedünk a nagyszülőkön kívül / ők beoltatják magukat/.Simán megmondtam mindenkinek hogy nem szeretnénk hogy jöjjenek a vírus miatt,nem érdekelnek a sértődések.

Tegnap szerintem túletettük Annát :oops: :oops:
Akkorát hányt este,olyan büntudatom volt :cry:

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Enikő: Köszi a tájékoztatót, jó ezeket tudni!

Lányok, hogy álltok az evéssel? Én a sok folyadék mellett nem bírok rendesen enni. Ma is idáig egy kiflit ettem. Tudom, hogy ez nem jó, de vagy iszom, vagy eszem....

Dorka

Kép
traudorka

Dorka!

Evés nálam is csak nagy kínlódással megy inkább csak a muszáj miatt.
Nem értem miért biztos terhesen túl ettem magam.:))

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok,

Mangora, nagyon sajnálom a sérvet.

Reni, nagyon drukkolok, hogy NE sérv legyen:(

Dorka, én se nagyon eszek, inkább iszok. Gyakran elfelejtek enni, és hajnalban jut eszembe...
Köszi a tippet a kaja utáni fürdetésről!!! Meg se mukkant tegnap a baba.

Zsuzsi, te még mindig fejsz szoptatás után? Szerinted mennyi idő, amíg „beáll” a kereslet-kínálat arány? Nekem is durva sok volt, szerintem én ott csesztem el, hogy rábíztam a babára a kiürítését...

Nekem is elegem van ebből az influenza-hisztériából:(
Be fogjuk adatni az oltást, de utálom ezt a fajta rémhírterjesztő-tájékoztatást, amivel például itt kampányolnak mellette.
Mert mit tudok?
Hogy meghalt három kismama és 2 csecsemő. De nagyon megnyugtatna, ha tudnám, hogy pl. 500 meggyógyult...
Vagy mind meghalt, aki megkapta? És csak 3? Akkor ez mitől járvány?
Persze nem arról van szó, hogy nem félek és nem sajnálom őket - de hol itt az objektivitás?

A gyerekorvosunk véleménye (ez megint olyan, ami tetszik nekem, és úgy döntöttem, ehhez tartom magam):
Ajánlja, hogy adassuk be.
A szoptatás bizonyos fokig védi a babát.
Betegek ne jöjjenek babát látogatni. DE: egészséges, tünetmentes rokonokat nem kell feltétlenül kitiltani, csak mert nem olttatták be magukat. Mossanak kezet, stb. És persze kerüljük a tömeget, a bevásárlóközpontokat ilyesmi.

És: lázasan nincs szoptatás.

Ez meg ellentmond annak, amit Enikő írt az előbb. (hacsak nem úgy lesz influenzás az anya, hogy nem megy a láza 38 fok fölé, de akkor meg honnan tudja, hogy influenzás???)

És még valami, lányok: én egy picit hiszek abban, hogy ha valamitől nagyon rettegünk, és sokat gondolunk rá, azzal „bevonzzuk” a bekövetkezését... Szóval ne parázzuk túl.

Hát kb. ennyi.
A hőmérsékletem "liftezik", 20 percen belül süllyed-emelkedik akár egy fokot is. Kiborító.
A mellem már tökéletesen „jól működik”, fene tudja, mitől a láz. És főleg meddig. Remélem, nem kell újra visszamennem valami újabb vizsgálatra jövő héten:(

Szép, nyugis szombat estét, na meg Mikulást:)
Móni
monke

Mangora, sajnálom Marcit, mennyi mindenen kell túlesni ilyen picin szegénykémenk, még jó hogy így tűri.
Neked kívánok inkább kitartást hozzá.

Enikő, gratula...
Nálunk vannnak napok, hogy elég 1 cici, van hogy nem, akkor a másikat is megkapja, mert különben ordít.
De mintha kezdene beállni ez a kereslet-kínálat dolog.

Edina, örülök, hogy te is túl vagy rajta :)
Minden elismerésem az egyedül fürdetéshez.

Móni, lázad?Eszik Dávidka?

Ma d.e elmentünk vásárolgatni apával, a szomszédasszonyom vigyázott Márkra, végig aludt a drágám, de én kikészültem, mert akkora forgatag volt, végül karira szinte semmit nem vettünk, mégis elment az idő...
Ja, képzeljétek, a szomszéd srác ma d.e "mikuláskodott" egy helyen, és d.u meglepetésből beállított hozzánk beöltözve, Márk pont fennt volt, nagyon nézegette, nem sírt, tök meglepi volt nekem is, az első Mikulásunk, íme a képek:

Kép

/1260033489.8402.jpg[/img] Kép

Kép

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Móni, már nem fejek minden etetés után, csak ha úgy érzem, hogy kell. Ilyenkor ált. 20 -30 ml jön le, kivéve este és reggel, akkor kiürítem mindkettőt, lejön 60-80 ml, néha 100 is. Lehet, hogy így nem jó, de nekem bevált + napközben egyszerűen képtelen vagyok minden etetés után fejni, tehát ennek a módszernek jónak kell lennie és kész :) Kb. egy hete vettem észre, hogy kezd beállni
Köszi a gyerekorvos nézeteit, magamévá teszem őket. :D
Még nem fogadunk látogatókat, de egy idő után "muszáj" lesz. Csak az jöhet, aki teljesen egészséges.
Igazad van, borzasztó ez rémhírkeltés és tényleg nem objektív a tájékoztatás.
Nekem is azt mondták, hogy az anyatejjel szerezhet csak valamennyi védettséget a baba. Mi is beoltatjuk magunkat, csak nem tudjuk, mikor. Pénteken már nem sikerült elérni a háziorvost.

Edina, méretezve van a pelus. Nekünk a 3-5 kg-ig terjedő nagy volt, pedig Zsófi 3550 g, így megvettem a kisebbet is, rápróbáltam, még be kell igazítani, de szegénykém nagyon sírt.
Enikő, nektek miért kellett hordani? Edina, nektek miért kell?

Mangora, nagyon sajnálom ezt a sérv dolgot nagyon. Nagyon ügyes vagy, hogy ilyen hamar felfigyeltél a problémára, jobb minél előbb túlesni a dolgon.
Marci is megy a céges Mikulás-buliba? Gondolom, igen. Minket is hívtak, de az idén még kihagyjuk. Mesélj majd, milyen volt.

Dorka, étvágy nekem is kevés, de egyre több.

Etetéshez: a védőnő és a gyerekorvos is azt mondja (és a kórházban is azt mondták), hogy a baba a szükséges mennyiség 80%-át az első 5 percben megeszi. Épp ezért én max. 20 percig szoptatok, ha addig nem hagyná abba, nem bóbiskolna el... Lehet, hogy szívtelen vagyok? :oops:

Zsófi ma egész nap alszik, remélem, nem éjjel akar ébren lenni. Voltunk sétálni, egy óra után az Apukája fázni kezdett, hazajöttünk :-)

Jók legyetek!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kata, haláli ez a kép :-)
Te is nagyon jól nézel ki :-) Megyek is megmosom a hajam.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Nincs időm visszaolvasni, csak gondoltam jelentkezek.
Vince minden este sírós és rengeteget eszik ilyenkor. Óránként eszik, de mégsem elég, aztán egyszer csak sírdogálás közben elalszik. Éjjel nem kel, csak 1-szer, de ma éjjel nem is kelt, csak hajnali fél 5-kor. :shock:
Lehet, hogy este beraktároz, hogy éjjel alhasson? Nem bánom, inkább este elviselem a nyűglődését, mint éjjel szenvedjünk.

Eszter meggyógyult teljesen. :wink:
Hangikám meg teljesen szobatiszta lett, hétfő óta bugyiban alszik és nincs bepisilés!

Tegnap jöttek a tesóm gyerekei hozzánk, mindketten betegen. :evil:
Elég mérges voltam főleg tesómra, hogy miért engedi ide betegen a gyerekeit, de nem szóltam semmit. Csak nyelek.

Ma meg Ricsi tesójáék jöttek meg anyósom. Elég fárasztó ez nekem, nem vagyok még vendégfogadásra felkészülve.

Mangora

Nagyon sajnálom a sérvet. Még a sírás is rámjött, szegény picit műteni...

Én is eröltetem az evést, ivást. Minden etetés után megiszom, 5-6 deci folyadékot.és a napi 4-5 evést azért betartom, mégha a mennyiség kevesebb is.

Most elnézést, de mennem kell. Majd visszaolvasok rendesen ., ha letettem a lányokat.

Szép álmokat!

vick
Kép
Kép
ervick

jó reeeggelt!

Kép

később még jövök!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!

Reggeli élmény: Fecó evett, elbóbiskolt, irány a pelenkázó. Pelus le, fenék kitöröl. Na, ebben a pillanatban elkezdte kiereszteni a kakit. Ment rám, a padlóra, a pelenkázóra. Sebaj, nyúlok a törlőkendőért, erre elkezd pisilni. Én itt már röhögtem. Miközben próbáltam kipucolni, elkezdett eregetni lent. Én visítva röhögtem. Öltöztetés közben még jött egy kis bukás is.... :lol:
Szép az élet!!!! :P

Kata, nagyon aranyosak a képek, jó fej a szomszédod.

Vick: Gratula a szobatisztasághoz!
Én a helyedben megemlíteném a tesódnak, hogy legközelebb csak akkor jöjjenek, ha mindenki egészséges.

Móni: Tényleg szörnyű az oltással kapcsolatos mizéria...

Szép napot mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Hali!!!

Boldog Mikulást Mindenkinek!!!!!

Dorka,nekünk ez már szinte rendszeres :D Volt nap mikor 3x öltöztem át,és a szőnyeget is ki kellett már egy párszor súrolni :D

Képzeljétek tegnap tök sok volt a tejcsi,elég volt egy cici és még fezsült is :shock: nem volt még ilyen :D :D :D :D :D :D

Kép

Kép
krisztinaa

Jó reggelt!

Vick, jó, hogy hírt adtál magadról, és örülök, hogy meggyógyult Eszter.
Vince rendes gyerek, tényleg jobb, ha este nyűgös, nem éjjel.

Szerintem senki nem várja el a többiektől, hogy mindig visszaolvassanak:)

Elég sűrű ez az első hónap a babával.

Dorka, ezeken már tényleg csak röhögni lehet:)

Éjjel majdnem 39 fokos lázam volt megint, el voltam keseredve, hogy soha nem leszek jobban (antibiotikum-kúrán vagyok ráadásul).
Erre ma reggel 1 paracetamoltól lement 36.5-re és csak most kúszott fel 37 fok fölé:) Úgyhogy boldogan szoptatok, amíg lehet.

Dávidka tegnap óta egész más hangon sír, mint előtte. Nem sír többet, nem szenved, nyugis, csak más a hangszíne (halk, nyusszogó)

Létezik, hogy a torka fáj vagy be van rekedve? Mert nekem tényleg fáj, lehet, hogy megkapta?
Pusz
M
monke

Sziasztok!

Vick, igaza van Móninak, lényeg, hogy jelentkeztél :-)

Krisztina, gratulálok a tejhez!

Móni, visszaszívok mindent, amit a kevesebb tejről mondtam. Ma 200 ml-t fejtem le az egyikből etetés után :shock: Ma vissza is mentünk a SOTE-ra meghosszabbítani a mellszívót.
Örülök, hogy lejjebb ment a hőd, jó szoptatást!

Dorka, elhiszem, hogy röhögtél. :-) Nálunk az ilyen mindig éjjel történik, amikor inkább sírni tudnék...

Nekünk Zsófi este szokott nyűgösebb lenni. Ezzel én is ki is vagyok békülve :-) Erre tegnap egész nap aludt, mondtam is, hogy meg lesz ennek a böjtje. Meg is volt. Este 10-től 2-ig sírt szegénykém, nem tudtuk megnyugtatni. Az ének nem segített, ha táncoltam vele a Juventus rádió zenére, akkor elhalkult. Úgyhogy jót buliztunk az éjjel. Na, akkor ezt nem találtam olyan viccesnek...

Vigyázzatok Magatokra!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Monke

Vincének is volt 2 rekedt hangú napja,szerintem figyelgesd, hátha elmúlik.Nekünk elmúlt magától.

Dorka
Vince tegnap csinálta ugyanezt, a pelus üres volt, aztán ahogy elkezdtem törölgetni megindult a kaki,előbb a markomba, majd mikor letörölgettem a kezem, addig a pelenkázóra, a bokáján is folyt, így kiszaladtam vele a fürdőbe és a csap alatt alulról lemostam. A kiságyban kellett felöltöztetnem. :D
Van ez így. Addig jó, míg így kakálnak, mert akkor ettek is rendesen, ez azt jelenti.

Kriszta
Ez a kapszula hatása vagy nem?
Mindenesetre örülök!

Szép napot mindenkinek! Mikulásozzatok, egyetek sok csokit! :wink:

vick
Kép
Kép
ervick

A csoki már megvolt
:lol:

Vick, köszi, kicsit megnyugtatott, hogy Vince is "rekedt". Délutánra Dávidnál elmúlt (fura:) Remélem, nem lesz beteg ő is.

Zsuzsi, nem is tudom... alapból az egy örömteli dolog, ha az embernek bőven van teje, de ennyi... ATYAÚRISTEN

:P
monke

Kép
monke

Sziasztok!

MEgpróbáltam visszaolvasni, de csak nagyjából sikerül :)

Ma megvolt apa munkahelyén a mikulás ünnepség. Elmentünk Marcival, mert úgyis abban a periódusban volt, hogy az elmúlt héten akkor nem aludt. Nem bántam meg, most sem aludt, de a babkocsiban tologattam és így elvolt. Ja, és pont akkor volt kajcsiidő, mikor odaértünk, így azzal kezdtem, hogy megszopiztattam és kapott még egy kis tápszert+peluscsere és utána jött a séta :) De legalább nem azon paráztam itthon egyedül, hogy miért nem alszik és miért sír... :)

Nem is meséltem nektek, hogy vettem a héten homeos tejserkentő bogyót (azt az U... nevűt :) ). Nem akarom elkiabálni (kopp-kopp-kopp), de mióta szedem, azóta kevesebb tápszert eszik Marci, mintha több lenne a tejcsim. Most érkeztünk az 1 hónaphoz, itt is van elvileg egy növekedési ütem a kajában, így azt határoztam el, hogy tápszert nem fog többet kapni mennyiségileg, mint eddig és a megnövekedő kajaigényt megpróbáljuk ciciből pótolni :) Remélem összejön. De érzem ám magamon is, hogy most sokkal nyugodtabb vagyok, mint szülés után,így biztos az is segít! Meg már a depis hangulataim is elhagytak szerencsére. Még párommal is beszéltük, hogy már nem szoktam mindenen elbőgni magam :) A fáradtságon kívül mostanság már jól vagyok :)

Eteés nálunk is van úgy, hogy egyik a másikba ér... Tény, hogy nappal ezt könnyebben viselem, mint éjszaka, de nálunk szerencsére nappal van gyakrabban!

Nem tudom már ki kérdezte, de a császár miatt nálam a bikinivonalban vágtak (a bugyik még mindig zavarnak emiatt :( de remélem már nem sokáig, szépen gyógyul a seb is )

Na, megyek kicsit pihizni mielőtt Marci kel, mert hosszú nap van mögöttünk!

Nyugis éjszakát mindenkinek!

Mangora

Kép
mangora

Kellemes Mikulást csajok!

Gondoltam gyorsan bejelentkezem, mert nagyon eltűntem. De szó mi szó, nem jutok a gép elé.
Ugye apa még mindig beteg, Lilla is elkapta, mi még nem Danival szerencsére és remélem nem is fogjuk.
Plusz az enyhe kifejezés, h Lilla kibírhatatlan. Én már rég bőgtem ennyit mint az elmúlt napokban :( :( remélem egyszer még leszünk megint normális család és fogom élvezni is, h van két csodaszép gyerkőcöm.
Remélem valamikor tudok majd még jönni, most ugye este eldőlök mint egy darab fa, és napközben sem tudok gép elé ülni. :? és ugye most Lilla sem megy bölcsibe.

KépKép
KépKép
fleur

Hali!

Kellemes Mikulást Mindenkinek! :D

Köszönöm a válaszokat!

34372 Reni, elolvasnám az unokatesód írását, nagyon érdekelne. Előre is köszönöm!

Áfonyácska, szerintem két mellből szoptatással több tej termelődik, mármint úgy, hogy szoptatás után lefejjük.

Mangora, sajnálom, nagyon komoly gond a sérvügy.

Monke, éljen a pozitív szemlélet!!! Kép szupppper!

Katicat, Mikulás király!!! :D

Fleur, azért van kellemes hatása annak, hogy az ember 1000 km-re él a családtól: testvérproblémát nem okoz a látogató, aki csak az újszülöttre kiváncsi, pakolj, költözzetek ide :wink: :lol:

Szerdán elmegy tesóm :(, utána egyedül maradok itthon a gyerekekkel :roll: , tyűha, akkor lesz itt mélyvíz..., bár ha lesz egy időm, azt itt a fórumon töltöm majd el :wink:

Ja, én itt születések előtt szépen olvasgattam, hogy merre rohangáltok a papírokért hivatalokba. Akár kapcsolhattam volna, hogy átnézhetnénk, hogy nekünk minden jó-e, hát nem volt rendben :oops: , nem lesz karácsonyig ezért útlevele Grétámnak, nem megyünk haza az ünnepekre. ...így járt a család, az látja a gyerekeket, aki eljön ide.

Kép
Kép
friday

Boldog Mikulás minden anyukának és babának!!!

Mi ma duplán ünnepeltünk, apának ma van a névnapja :D
Otthon voltunk a szüleimnél, Márk végigaludta az utat oda-vissza, szuperül viselekedett, igaz az indulást kajci utánra időzítettük.

Holnap jövök,

pusz

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok Mindenki!

Nemsokára díszítjük a fát, meggyújtjuk a gyertyákat és örömmel figyeljük majd, amint a gyerekek mohón bontogatják az ajándékokat.

Addig viszont még van pár hét! Nyitottam egy topikot, gyertek, ötleteljünk, készüljünk a Karácsonyra együtt! Mert biztos, hogy mindenkinek van legalább egy olyan remek ötlete, ami másoknak nem jutott eszébe.

https://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... t=&start=0

Üdv, és mindenkinek jó ráhangolódást, készülődést:

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest

Sziasztok,

Móni, nagyon aranyosak vagytok Dáviddal :-)
Ja, kicsit meglepődtem én is a tej mennyiségén, csak jött és jött, de honnan?

Mangora, örülök, hogy használ a bogyó és annak is, hogy sokkal-sokkal jobban vagy. Látod, mondtuk, hogy megcsináljuk :wink: Jól tettétek, hogy kimozdultatok.

Fleur, sajnálom :-( Fel a fejjel! Hát persze, hogy lesztek ti még boldog család. Muszáj. Összeszoktok reméljük mielőbb. Jobbulást a betegeknek!

Kata, férjednek boldog névnapot!

Friday, menni fog egyedül is, nyugi. Sajnálom, hogy elmegy a tesód, meg az útlevelet is :-(

Ma mi is ünneplünk, csendesen, páromnak van a névnapja.

Jó éjszakát mindenkinek!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Fleur
Az idő mindent megold, hidd el. Lillának nem könnyű, lett egy másik emberke, aki téged lefoglal, és már nem ő az egyetlen angyalod. fel kell neki dolgozni ezt. Lélgy vele türelmes és amikor a picit le tudod tenni, akkor ölelgesd, puszilgasd minél többet, akkor is, ha hisztis, nyűgös. Érezze, hogy ugyanúgy szereted. Meg fog ez oldódni!Ügyes vagy te, bízz magatokban! :wink:

Friday
SAjnálom, hogy nem tudtok hazajönni,de lehet, hogy így kellett lennie, hogy még pihenjetek, meg Gréta is pici még egy ilyen nagy úthoz, nem? Bors hogy alkalmazkodik az új helyzethez?

Móni
Szépek vagytok! Örülök, hogy elmúlt a rekedtség.

Szép napot mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Szoptatás
Én ülve is fekve is szoptatok. De fekve csak éjjel. Napközben ülve, nekem kényelmesebb úgy. Mondjuk nagyon kényelmes a kanapénk és fotelunk lehet azért..

Móni
A mi pihi székünk majdnem vízszintesre állítható, hát Dani sokat van benne :? remélem nem okozok vele gondot, de nem akarom állandóan kizárni a családi életből...már ami maradt belőle.
A tiétek is klasszul néz ki.
Remélem minden rendben Dáviddal :? akkor most pl Dani nagyon súlyú mint ő. Mindenképpen nézesd meg.
Te rendben vagy már. Úgy sajnállak, h ennyit szenvedsz...:(
Én még ilyet nem hallottam, h lázasan nem lehet szoptatni...:?
Én már fürdettem egyedül, ráadásul a kettőt.
Édes Dávid :)

Zsuzsi
Végül kimentetek sétálni?
Jézus nincs bkocsi tároló????

Kriszta
A hordozóban van fejszűkítő? Mert nekünk úgy nem esik bele.
Én sterilizálnám még ilyen kicsi korban.

Pöttyök: anyatejtől vannak, nem kell aggódni miatta. Hol több, hol kevesebb.

Enikő
Még jó, hogy beértetek a szüléskor.
Dani is sokszor mellettem köt ki, mert nyugodtabban alszik mellettem. És ugye Lilla miatt se túl jó, ha nagyon sírna. 6-8 hetes koráig még ok a régi védőnénik szerint így, de utána már rögzül.
És Dani cumit is szokott kapni. Próbáltam nem adni neki, de ő mindig cicizne és azt én nem bírom.
Nekem eddig nem is nagyon volt segítségem és nehezen bírom.
Első héten dolgoznia kellett a férjemnek, aztán meg beteg lett. Most tud már segíteni itt ott.
Én ált. egy mellből szoptatok, de ha úgy érzem nem elég akkor kettőből. Ha kettőből szoptatsz azzal tudsz szaporítani. És én nem mérem csak hetente egyszer a súly gyarapodást.

Depi: nálam most nagyon, de ez nem csak a szülés utáni szerintem. Azaz a hormonok is rátesznek egy lapáttal.

Huszilvi
Ez tényleg nagyon jó hír :)

Ruha méret: 56os ruhákat most pakoltam el. Mind olyan passzosak.

Kata
Mellszívó figyelj, hogy a szelep jól be legyen dugva. És nem gyorsan kell nyomogatni, hanem lassan és várni amíg vákum van és folyik a tej. Ha nincs vákum kicsit nedvesítsd be a szélét a gumi harangnak és az is jó ötlet amit a Móni írt, h kiveszed a harangot.
Csak úgy jobban fáj. (anno én sem tudtam jól az elején, de mérnök férjem felvilágosított, h mire figyeljek :) )

Mangora
Sajnálom a lábkörmöt, meg a sérvet is :(

Dy
Gréta cuki nagyon és azok az alvási pózok :)

Zsuzsi
Kötött csípő :(

Reni
Fontos kérdés priviben is jöhet, h te hogy kezeled Blani kitöréseit. Mert én már elég rosszul tűröm a Lilláét. Mostanában már állandóan bünti van :( és ő bent sír én meg kint.
Nagyon undok tud lenni és engem büntet elsősorban. Tehát Danival az esetek nagy többségében aranyos velem hisztizik, csúnyán viselkedik, sikítozik, verekszik...:(

Todszilvi
A baba is nagyon jó fejőgép :) tedd őt gyakrabban cicire és ha minden ok akkor lesz ettől is több tejed.
Nekünk is hosszas procedúra még. Van, h egybefolyik a 2 szopi majdnem. Mire büfi pihi sírás megint cici procedúrák végére érek jóformán már kezdhetem előröl.

Kata
Mi Daninak még nem veszünk semmit karácsonyra, még túl pici. Azt az ember úgyis inkább magának veszi egyelőre.
Rendes a szomszédotok :) édes még mikus ruci.

Köldökcsonk: kb egy hete leesett.

Fürdetés: töredelmesen bevallom azért megszenvedtem vele mire a technikát kidolgoztam, mert sokkal nagyobb súlyú mint Lilla volt, de annyira kis magatehetetlen, mint ő ilyenkor és állandóan úgy éreztem kicsúszik a kezemből.
De már belejöttem :) mondjuk, ha egyedül leszek, nem biztos, h minden este megfürdetem.

Oltás: Peti be lett oltva és másnapra megbetegedett, de azért szerintem ez egyedi....
Tavaszig hozzánk sem jönnek látogatók, csak szűk család.

Vick
Hát tesódat biztos nem hagytam volna szó nélkül :(

Friday
Lilla nem a rokonoktól hülyült meg. Még nem is jött senki. Akik butaságokat mondogattak azok csak a szomszédok voltak.

Kép

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Kata
utólag is boldog névnapot apának!

Zsuzsi
Te apidnak is boldog névnapot!
tudom,hhogy nem vicces,és sajnállak is a rossz éjszakátok miatt, de te legalább már elmondhatod magadról,hogy buliztál a gyerek mellett....

Krisztina
gratula a tejcsihez!

Móni
tündéri Dávid baba! és tök jó,hogy csökken a lázad! remélem,hogy hamarosan teljesen lázmentes leszel!

Friday
sajnálom,hogy nem jöhettek haza. :cry: az egyedüllét miatt meg ne félj. Ügyes vagy,és úgyis megoldod a helyzetet! :wink:

Fleur
sajnálom,hogy igy ki vagy bukva. :cry: Bár 2 gyerek mellett ezen egyáltalán nem csodálkozom. sokszor 1 gyerekkel is nagyon nehéz...

Mi tegnap este a barátnőméknél voltunk mikulás napi vacsorán. A kaja tök jó volt,és Gréta is jól viselkedett. A 3 gyerektől tele volt az egész ház. Azt sem tudtam néha,hogy hova kapjam a fejem... :lol:

Kakis-pisis story-k úgy látom vannak mindenkinek. hát nekünk is volt már benne részünk bőven! :lol: Pedig én pont ezért féltem egy fiú gyerektől,folyton le fog pisilni,hááát Grétával sem jobb a helyzet. Bár nem fiú.de úgy tud sugárban pisilni... :lol: :lol: :lol: :lol:

Hogy álltok a karácsonyi ajándék ötletekkel?

Na, ébredezik Grétus... :P

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Áá, írtam hosszút és elküldtem a semmibe:(

Fleur, köszi az együttérzést, ez a láz már marhára nem hiányzott az összképhez.
Na de ma már csak hőemelkedés.
Dávidkát 2 napon belül 3 gyerekdoki látta, már én szégyeltem...parás az apósom mint állat.
szemmel láthatóan jól van, még legalább két hétig stagnálhat a súlya. De most azt hiszem, hízik.
A lázas dolgot 3 szakember mondta egymástól függetlenül, azért is próbálom "népszerűsíteni" itt a fórumon. Én ehhez tartottam magam.

Bevallom, mi nem fürdettünk eleinte csak nedves vattával, mert Dávidka meg nagyon jó erőben van, és kapálózva küzdött ellenünk... Nem akartuk ketten lefogni és még meg is fürdetni, ne traumatizáljuk túl.

Kitartás neked, jobbulást és hát soksoksok birkatürelmet szegény hisztis Lillához:(
Agyrém lehet két kisgyerekkel eleinte.
Reni, ne priviben írj erről, légyszi, kiváncsi vagyok, nálatok ez hogy megy.

Vick, sajna a rekedtség visszatért, alig aludtunk éjjel tőle valamit:( Megkapta a baba a megfázásomat, de más tünete nincs. Alszik eszik rendesen. Csak rémes a hangja:(

Hiperérzékeny dolog ez a mell- meg tejtermelés:( ezért is kérdeztem, Zsuzsi, hogy rendszeresen fejsz-e még:( Nem akarom még tovább serkenteni a dolgot, de megijedtem attól is, hogy láttam: egyetlen kis csomó (nem is fájt, csak úgy volt pár napig) milyen baromi magas lázat tud produkálni. Szóval most félek, és folyton nézegetem-ellenőrizgetem mindkét mellemet. A baba tényleg jó mellszívó, de vajon elég alapos-e?...

Szóval a mai dilemmám: fejni vagy nem fejni?:)

Én se veszek semmit se karácsonyra, se mikulásra a babának Gondolom, nem sértem meg vele:)

Üdv mindenkinek, majd még jövök,
M
monke

Sziasztok!

Most jöttünk meg az oltásról!!
Remélem jól döntöttünk!

Fleur!

Nagyon sajnálom. tudom milyen nehéz ez!
Nekem van segítségem és még így is rossz.
Tegnap Anna is kivágta este a balhét ki is hányt mindent........aztán meg lelkiismeret furdalásom volt, hogy miért nem engedtem inkább neki??!!

Szopik néha nekünk is egybe folynak, de inkább az utánna levő procedúrák miatt, pelus büfi csuklás és inkább éjszaka.
Tegnap este nagyon kínlódtunk, úgy érzetem nem elég neki a tejcsi mert fél 10-től 11-ig kínlódtunk az egyik cicimet már szinte szétrágta mert nem jött belőle semmi, aztán megkapta a másikat is míg végre elaludt.

Én most 2 óránként ürítem mindkét mellemet egyikből szopi másikból fejés. AZtán ha látok eredményt majd leállok vele.

Na ébredezik már a kincsem.....

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok!

Ma nekünk is elég rossz éjszakánk volt. Este éjfélig nem aludt el, akkor is csak nehezen mellettem, de áttettem a kiságyba. Utána meg 3 körül kelt és 6-ig fent volt és sírdogált, mert fájt a hasa.Minden pukinál felsírt szegénykém :( A végén úgy tudott elaludni, hogy cicire tettem és belealudt (persze megint a nagyágyba mellettem), de még álmában is felnyögött minden pukira szegénykém meg álmában fel-fel sírogatott :( Utána 10 körül megint evett és 12-kor megint és közte nem aludt :( De délután kivittem a levegőre, picit csöpögött az eső, de azért annyira kitoltam, hogy a kapuig mentünk két kört, ezalatt elaludt és kint voltam vele több, mint 1 órát. Azóta alszik, mint a bunda, de már idebent :)
Pont az jutott eszembe, hogy éjjel is kiviszem a levegőre, mert ott elalszik :) :) :)

Fleur, sajnálom Lilla hisztijét, ez tutira a féltékenység... Tényleg próbáld, amit Vick ajánl, mert gondolom a megosztott figyelmed és szereteted miatt van ez nála. Már nem ő az első!

Egyedül fürdetés: nálunk első naptól kezdve, hogy hazajöttünk én fürdetem Marcit. Apa ott van, a kezem alá adja a dolgokat, de ennyi. Egyszer már ő is bevállalta egyedül, de azóta nem :) Azt mondja majd akkor, ha nagyobb lesz :) Ja,és több fürdetéskor is voltam már vele egyedül. Megoldottam. Egész jó vagyok már abban, hogy egyik kezemben Marci, a másikkal meg csinálom a dolgom. Kicsit béna vagyok, de haladok :)

Pihenőszéken gondolkodom én is. Akinek van az mindenkinek ringat is? Mert azt veszem észre, hogy MArci babakocsiban szívesen alszik menet közben, akkor talán a szék is megteszi :) Kérünk Jézuskától :)

Edina: Mi sem tervezzük, hogy kifejezetten karácsonyra ajándékot vegyünk a gyerkőcnek, csak amire szükség van. Inkább nagyapának adjuk az ötleteket, hogy mire van szükség, de ha kell, akkor korábban is megvesszük, meg karácsony nélkül is megvennénk. Szóval ajándékozás nálunk sem nagyon lesz, csak szűk családilag és ott is csak apróságok.
Ötletem meg már van, de még nem mindenkinél...

Friday, sajnálom, hogy nem sikerül hazajönnötök, de vígasztaljon az, hogy két kisgyerekkel nagyon fárasztó lenne és a család többi tagja könnyebben tud mozogni. Persze tudom szar lesz így, de ennek biztos így kellett lennie!

Móni, örülök, hogy javulgatsz/tok!

Ruhák: mi most nőttünk bele az 56-osba, pont jók. De csajok, a zoknikat már mind kinőtte :) Akkor tappancsa van, mint egy yetinek :)

Szerdán lesz az 1 hós kontroll a védőnőnél, kíváncsi vagyok mekkora már, az itthoni mérlegen már 4180 gr volt tegnap! Hízlaljuk!!!

Ja, és a mózes (nekünk csak ilyen kivehető textilmózesünk van) is kezd vállban szűk lenni, meg a kiskádunk is összement az elmúlt hetekben :)

További szép napot!

Mangora

Kép
mangora

azért kép Daniról:
Kép

Kép

mint látszik kis husigolyó

KépKép
KépKép
fleur

Hali!!!

Pihenőszék:Barátunk!!!!Anna szeret benne lenni és el is tudom alatatni benne.Nem rezgős,de itt van anya lába :D :D :D ha ringatom nagyon elvan.

Holnap én is megyek oltatni,nagyon nehéz eldönteni hogy kérjem e vagy nem.....

Tejcsi,ma megint kevés!!!!!!!!NEM ÉRTEM!!!!!!!!!!!!Hogy lehet ez???????
Iszok,eszek,eddig fejtem,de attól már kivagyok...most nem fejek.

Kép

Kép
krisztinaa

Lányok, ma totál kész vagyok...

az én jó gyerekemet elvitte a cica???
Reggel fél 9 óta szinte csak 5-10 perces alvások voltak, déltől aludt egy órát, csak akkor nem ordít ha cicin van vagy az ölemben, mint most és egykezest játszom egész nap...
Alig várom, hogy apa hazaérjen és tudjak csinálni valamit.
Úgy vettem észre, elég híg a kakája és a hasa többet fáj, mint szokott, pedig nem ettem semmi olyat.

Nem is tudok most senkinek reagálni, bocs :oops:

Remélem holnaptól újra a régiek leszünk :oops:

puszi mindenkinek

katicat
Szigetszentmiklós

Mangora, nekem is pont ez jutott eszembe, hogy ha Dávid nagyon nem tud aludni, és nagyon "hörög" a rekedt hangján, majd a férjemet kiküldöm vele sétálni éjszakára

:P
monke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?