A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Vadvirág Kép
Gyönyörűek vagytok!!! Márk ilyen szuper kedvű környezetben nagyon hamar meg fog gyógyulni, és 1 év múlva már csak rossz emlék lesz ez a pár nap!
És nagyon-nagyon csinos vagy így 6 héttel a szülés után. Gratula! Kép Kép Kép Kép

Velünk minden OK. Rájöttem, hogy én a kánikulában keményedek kizárólag, így most, hogy javult az idő megint napi 1-2ra csökkent a keményedések száma. Készül a fiúknak a játszószőnyeg... kicsit elméreteztem, így jó nagy lesz (kb. 2*1,2 m) De legalább így sokáig tudjuk majd használni.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

VadvirágKép
Megnéztem az albumotokat és nagyon gratulálok én is mert igazán nagyon csinos vagyKépPersze az idegeskedés nem irigylésre méltó... Szépek vagytok a fotókonKép Reméljük Márkocska hamarosan megszabadulhat a csövecskéjétőlKép Mikor kell kontrollra vinnetek? És addig szopiztatod, cumisüvegezteted? Ha igen, hogy megy Neki? Biztos isteni babaillata voltKép Emlékszem két hónap várakozás után micsoda fantasztikus érzés volt otthon fürdetni ŐketKépKépKép Nekem talán nagyobb élmény volt mint Nekik, nem is engedtem senkinekKépKép Igen, a korházban csak akkor volt finom babaillatuk, ha bekenték Őket a bevitt testápolóval de már az is nagy-nagy öröm volt akkorKépKép
OrsiKép
Ügyes vagy, nem is lesz túl nagy az a szőnyeg, majd meglátodKépKépNálunk már mindenütt játszanak épp csak a habtapin nem...KépKép Az egész szoba szükségeltetik a kis gézengúzoknakKép
MarcsiKép
Én két évet dolgoztam egy óbudai bölcsödében, imádtamKépKép Bizony az első fél-egy év szinte folyamatos betegeskedéssel telt sok babának de ez tényleg nagyon egyedi. A vitaminok adását nyugodtan elkezdheted, ártani nem fog meg asztán jön a téli idő. Az a helyzet, hogy a böliben a gyerekek egymás után nyalogatják, fogdossák össze a játékokat és ezt nem igazán lehet megelőzni a hetenkénti fertőtlenités pedig nem akadályozza a bacilusok terjedését. Erre érdemes készülni aztán csak pozitivan érinthet, ha a gyerekek jobban tűrik majd a kezdeti rohamokatKép (csak olyan felkészülésre gondolok, hogy legyen aki értük megy ha váratlanul hivnak a böliből, hogy valamelyikük beteg, esetleg lázas lett persze reméljük erre nem lesz szükségKép) Te dolgozni fogsz vagy maradsz otthon?
ManocaKép
Szerintem normális vagyKép Nagyon jól teszed, hogy igyekszel a legjobbat adni NekikKép Én is törekszem erre de azért bajban vagyok hol, milyen gyümölcsöt érdemes megvennem? Bio boltba én sem járok, itt a normál közértekben mindenütt árusitanak bio zöldséget, gyümölcsöt de nem feltétlenül ezeket vásárolom meg aztán otthon is töltünk néhány hetet és otthon is a szép, egészséges dolgokat veszem meg, de nem bio-boltbanKép

Mi ma kirándulni voltunk, mert sajnos itt megint néhány napja szakadó eső van és mintha beköszöntött volna az ősz... Ki kell használni minden esőmentes napot. Kb.4 hétig tartott a nyár... Talán majd jövőre jobb leszKép

Puszi:Doris
doris

Sziasztok!

Vadvirág! Nagyon szépek vagytok. Kép) Én is olyan büszkén megyek velük mindig...
Márk min áll? Zsófit is így vittem tavaly, szinte mindig, mert még nagyon kicsi volt a sétához, olyan jó másnál is látni. Kép

Marcsi! Szerintem biztos, hogy nem árt egy kis vitamin, vagy valami immunerősítő, akár homeopátiás, akár aloe verás, amiben jobban hiszel. Kép Rengeteg új bacival fognak találkozni, és biztos, hogy nehéz lesz az első pár hónap, főleg, hogy ők ketten vannak, és oda-vissza fertőzik egymást.
Nálunk kb. decemberre rendeződött a helyzet, amikor elkezdtük az ovit.

Manóca! Persze, hogy normális vagy, addig jó, amíg ezt meg tudod tenni, ha közösségbe kerülnek úgyis esznek majd mindenfélét, legalább otthon egyenek egészségesen. Minden gyerek hamar megtanulja, hogy otthon mi van, az én gyerekeim (főleg Andris) vendégségben bőszen issza a kólát, mert itthon soha nincs. Kép)

Zizi
debyand

Sziasztok!

Vadvirág!
Nagyon jók a képek rólatok!Kép Öröm látni, hogy milyen vidámak vagytok, mosolyogtok minden képen!Kép Ez a csodálatos környezet lesz a leghatásosabb gyógymód Márknak!Kép

Marcsi!
Nálunk Gergő akkor kezdte a bölcsit, amikor a kicsik 3 hónaposak voltak. Egy kicsit tartottam én is a fertőzésektől, de náthán kívűl nem kaptak el semmit. Az ikrek tavaly szeptemberben kezdték a bölcsit, és ők sem lettek betegek. A mostani bárányhimlő volt az első olyan betegség, amit közösségből hozott haza Gergő. A vitaminadagjuk nálunk napi egy 100 g-os c-vitamin, mostanában meg még egy Sunlife gyerekvitamin is.
Nálunk a bölcsiben és az oviban is naponta kapnak friss gyümölcsöt, zöldséget, amit a szülők visznek be. Ezenkívűl helyben főznek, figyelembe véve például a mi tejallergiánkat!Kép

Manóca!
Igazad van, hogy megpróbálod a gyerekeidnek a legjobbat adni, amíg teheted!Kép Azokkal egyáltalán nem értek egyet, akik azt mondják, hogy mi is felnőttünk ezeken a bolti finomságokon, mert 20-30 éve még tized ennyi adalék sem volt az élelmiszerekben, mint most!Kép
Egyébként engem azzal vigasztalt egy ismerősöm, hogy felnőttkorunkban egy idő után visszatérünk azokhoz az ételekhez, amiket otthon kaptunk gyerekkorunkban.Kép

Gabi
efgabi

Sziasztok! Megjöttünk a nyaralásból, és nagyon örülök, hogy ilyen jó hírre! Vadvirág, el sem hiszed mennyit gondoltam rátok nyaralás alatt, hogy vajon mire jövök haza!
Mellesleg én is vmi egyenes kitérő választ adnék, "Ne haragudjon, de erről nem szeretnék beszélni! " És kész. Nekem még az is fura, hogy ennyien megnézik az ikreket, akkor igazán zavaró, amikor a nagyok is ott vannak, őket meg szóra sem méltatják. Biztos én vagyok a hülye, de hogy kell albumot megnézni ill. csinálni?
Ami a kaját illeti én Gabival értek egyet, változott az élelmiszer ipar, meg a környezet állapota is, érdemes elkerülni amit lehet. Persze nem egyszerű, mert azért nem szólhat arról at élet, hogy alapanyagot keresünk, válogatunk, termesztünk, de csak biot, meg csak..., mert azért mást is kell csinálni. De amit az ember megtehet. Én pl felfedeztem a piacon egy tejest, és ha tehetem ott veszek tejet, meg abból csinálok joghurtot. Amikor nem jutok ki oda, akkor marad a bolti, sőt a tartós. Remélem túl éljük.
Bölcsi ügyben nem vagyok otthon, nekem amikor a nagy oviba ment, és én aggódtam, főként a kicsiért (ő amúgy is hurutosabb, stb alkat), a doki néni aloe gélt javasolt. Azóta is töltöm beléjük sikeresen, sőt, az ikrek majdnem születésük óta kapják (persze mini adagban), nehogy elkapjanak vmit a nagyoktól. (akik persze nyalják, falják, nyúzzál őket rendesen). Biztos sokan ismerik, aki nem az szóljon, akár emilben is, szívesen segítek tájékozódni!
Vadvirág! Nem tudom, a tiesetetekben is adható-e, már Márknak, de ha érdekel, meg tudom kérdezni hozzáértő gyerekdokitól.
Most menten leragad a szemem, már kezdem nem látni mit írok, szóval bocs, megyek! Claire
claire

Rájöttem, hogy kell megnézni az albumot! Vadvirág, nagyon jól néztek ki! Üdv: Claire
claire

Vadvirág!
Gyönyörüek a kicsik,nagyon!És ne aggódj a Márk is utól fogja érni Jácintot,a fiam is kissebb volt a lányomnál(nekem fiú-lány ikreim vannak),és nagyon sokáig nem akart rendesen enni,és csak akkor aludt amikor fogtam.Hozzákell tennem,amikor megszülettek,egy gyakorlócsecsemős korán adott nekik inni,és utána pár napig gyomorszondán éltek.
Legyetek nagyon boldogok!
Cerka

cerka

Cerka!
Vadvirágnak is fiú-lány ikrei vannak. Jázmin és MárkKép
linato

Sziasztok,
épp csak beugrottam...és micsoda hírek!!
Vadvirág Kép
nagyon gartulálok!! gyönyörűek vagytokKép

Linato,
én is nagyon-nagyon irigyellek ám!!!mármint a hetek száma miattKépKép

Orsi,
készítettem pocakos képet, majd megpróbálom feleszkábáni...remélem nálatok is készült, nagyon kiváncsi vagyok ikres-előttem járó-szintén két fiús pocakodraKépKép
remélem jól vagytok!!

mindenkinek puszi:
R
trus

Sziasztok!
Zizi!
Ez egy békás Kiddy Board, amit Dávid nagyon imád...
Na és persze mi is, mert tényleg hasznos, amikor a hosszú séták során elfárad.
Nektek is ilyen volt?

Lina!
Mindjárt itt a nagy nap és ez szuper!!! KépKép
Köszi Kép

Doris!
Még szondus kell egyelőre az etetéshez amig nem tud nyelni, kontrollra pedig hetente egyszer kell mennünk.

Köszönjük a dícséreteket! KépKép
Vadvirág
Vendég

Linató!
Ja már rájöttem utána mikor visszaolvastam,de arra már nrm volt időm hogy bocsánatot kérjek rte.BOCSÁNAT VADVIRÁG.Nem volt szándékos,csak más név volt az eszemben(Jácint)amikor írtam.
Cerka

cerka

Vadvirág!
Nálunk is jóval kisebb Ricsike mint a Barbus a mai napig van köztük 4 kg és 10 cm különbség mások ők attól még, hogy egyszerre születtek. Épp tegnap néztük meg a párommal azt a videót ahol fél évesek voltak és azon csodálkoztunk, hogy Ricsi is milyen dagi volt. Mind a kettőnkben az a kép élt amikor először megláttuk kis elesettként, meg tornáztattuk a gyenge testét már 8 naposan. És ez rögzült, pedig csak úgy gurult a kis pufók.
Azt én is tapasztaltam ,hogy állandóan megbámultak minket az ikerkocsival ez azért volt kellemetlen, mert egy barátnőmmel sétáltunk szinte mindíg és az ő babáját kivétel nélkül észre sem vették.Nekem volt ciki.Ez persze mostanra megszünt ill. azt kérdezgetik hogy mennyi idő van a két gyerek között, merthogy ahhoz nagy a különbség hogy egy idősek legyenek a min. 9 hónaphoz meg kevés.
Nem tudok olyan tanácsot adni, ami mindíg bejön, pláne hogy Ricsin nem látszott semmi kívülről, csak mi tudtuk hogy baj van. Szerintem legyél határozott és aki nagyon erőszakos annak megmondhatod, hogy skh. vagy visszakérdezhetsz hogy neki miért nincs karikagyűrű az ujján ha gyereket tologat vagy miért festeti a haját ill. miért hord parókát, miért hiányzik elöl a foga, ilyenek . Improvizálj!!!!

Amúgy nagyon örülök annak hogy öszeszedted magad és le a kalappal amiért így tudod irányítani a családodat.
Harangozó

Sziasztok!

Mi is megérkeztünk az éjjel a "nyaralásból". Az időn kívül nem volt vmi felhőtlen, de túléltük.Kép
Közel 2 hét alatt tetemes hsz született, reggel óta mosok, pakolok és olvasok közben...

Vadvirág!
Fantasztikus hírek!!! Nagyon örülök, hogy végre együtt a "kis" család!KépKép
Bevallom, először megrettentett a hónap közepe táján olvasott pár nap eseménye (a "kedves" átmeneti szállásról a klinikán), de szerencsére napról-napra jobb híreket találtam.Kép
A megríkató - egymást kezét megfogó és mosolygó babócokról szóló - sorokról nem is beszélve!Kép
Csodállak az erődért és a pozitív gondolkodásodért, csak így tovább!!! Őszinte elismerésem!Kép
Megnéztem a képeket is - TÜNDÉRIEK a manók!!!KépKépKép (Mindhárom...Kép)

Éva!
Szuper lesz ez a ház!! Húúúú de irigyellek érte!Kép

Gabi!
Barihimlő akkor aratott nálatok.Kép Hamarosan megyek a 2. oltásra, remélem addig kihúzzák a skacok nélküle.Kép
Nem semmi lehetett pocakkal és a pöttyös manókkal ebben a hőségben a szobafogság.Kép De hamarosan jön a felfrissülést hozó őszi szellő - kitartás!Kép

Marcsi!
Ti is 1-én kezdtek?Kép
Addig már nem kell bemenni a bölibe?
Szerdán megyünk a védőnőhöz és az ÁNTSZ-hez, hétfőn a dokihoz - asszem más papír nem is kell...

Óóóó, a legfontosabb eseményünkről el is felejtettem szólni! Bilibe, SŐT: WC-be is potyogott a kaki a nyaralás alatt!!!Kép Pisiről nem is beszélve!Kép
(Na jó, a gatyeszba is belepottyant néha, de ez nem publikus...Kép)

További szép napot!
Erika

KépKép
herika

Cerka!
Semmi gond, érthető teljesen, hiszen ez a rengeteg virágnév...
A kisasszony Jázmin Vadvirág és ezt még fokozzuk majd ha a következő bébi lány lesz, mert akkor Ő a Lara Tűzvirág nevet kapja majd. Kép

Ma voltunk ismét kontrollon és ámuldozott mindenki, hogy az egy hét alatt amióta itthon van, mennyit változott előnyére Márk, mondták hogy milyen jó színe lett, a súlya is gyarapodott, nyugodt lett, stb, stb. KépKép

Vadvirág
Vendég

Vadvirág!

Húúúúúúúúúúúúúúúúú!Ti már a következöt tervezitek?Hát minden elismerésem!Az biztos,hogy nekem több nem lesz,hisz pár év és az unokáimat dajkálhatom.

Gratulálok Márk fejlödéséhez!Nálunk is igy volt,korház után aztán nekiálltak hizogatni,és hiába volt az elöírt mennyiség,pár nap után már majdnem a dupláját ették!
CSAK ÍGY TOVÁBB,ÉS MINDEN RENDBEN LESZ!!!!!!!

Bea

Kép
beatrix2

Vadvirág!
Köszi szépen4
Jól olvasom ,szeretnétek még 1 babát?ha jól olvastam van már 4(az ikrek,egy kicsi,meg a nagylány).Hát nagyon bátrak vagytok Kép .Majd talán 1x nekem is lessz egy 4.,de ahhoz sok minden kell.De amúgy tényleg nagyon aranyosak a picik!

cerka

VadvirágKép
Gratulálok a kontrolhozKépÜgyesek vagytokKépKépCsak igy továbbKépKépKép

LányokKépEbattáékról tudtok valamit? Olyan régen nem jelentkezett már... Remélem jól vannakKép

doris

Köszi lányok a válaszokat az ételekkel kapcsolatban.

Doris,
ha bölcsiben dolgoztál, tudod, hogy ott hogy müködik a szobatisztaságra szoktatás?? Állitólag leveszik ezt a gondot a szülők válláról és a kicsik hamar szobatiszták lesznek. (2 év alatt) De hogyan??

És Ildikóról se tudtok semmit??

Rita
az én dokim halál komolyan mondta a vörösbort. Nem vagyok egy piás, de néha esténként kortyolgattam. A gyerekeimnek semmi bajuk. Kép

M.
manoca

Sziasztok!

Vadvirág!
Olyan jó olvasni, hogy Márk szemmel láthatóan javul, amióta otthon van! Őszinte elismerésem nektek ezért! Meg azért a pozitív gondolkodásért, ami az ötödik baba vállalásához kell! (Mondom én ezt a negyedikkel a pocakomban!Kép)

Cerka!
Olyan nagyon sok minden nem kell a negyedikhez, csak egy romantikus összebújás apával!Kép Nekem elhiheted!Kép

Erika!
Mail ment receptekkel!Kép
Nagyon ügyesek vagytok! Főleg Te, hogy rá tudtad venni őket a produkcióra. Nekem ez nem sikerült, a bölcsiben a dadusok intézték helyettem. Most már lassan fél éve tanulgatják a szobatisztaságot, de még most is mindennaposak a kisebb-(és sajnos)nagyobb balesetek. De nem nagyon pánikolok, mert még egy évig bölcsisek, ovira meg majd megtanulják!KépKép Ha meg akkor sem, akkor iskolára! És ha akkor sem, akkor remek inkontinencia betéteket lehet már kapni különböző méretekben!KépKépKép

Manóca!
Nálunk a bölcsiben a gondozónők nagyon kíméletesen szoktatták a fiúkat. Még csak nem is egyszerre, Bence ugyanis közölte velük, hogy ő még kicsi, és nem tud a WC-be pisilni. Először csak kérdezgették, hogy megpróbálnak-e belepisilni, de akkor még visszaadták rájuk a pelust. Aztán szépen fokozatosan, egyre hosszabb időre levették róluk, és gyakran megkérdezték, nem kell-e kimenniük. Persze eleinte minden nap történt egy kis baleset, de szóltak is előre, hogy vigyek be több csereruhát, meg cipőt is. Nekem tényleg nagy segítség volt, hogy átvállalták ezt a nehéz feladatot. Szerintem az is sokat segít a gyerkőcöknek, hogy látják a velük egykorú társaikat, hogy ők is a WC-hez mennek, és nem hordanak pelust. De mindenképpen ki kell várni azt az időt, amikor agyilag megérnek rá, hogy tudják kontrollálni a testüket.Kép

Gabi
efgabi

Sziasztok!
Köszi a "vitamint-igen-vagy-nem" jeligére küldött válaszokat! Kép Akkor jöhet a Cebion idén ősszel is.

Talán még nem nagyon késő:
TALÁLKOZUNK MÉG 1-ET BÖLCSI/OVI ELŐTT? VASÁRNAP DÉLELŐTTRE/TÍMÁR UTCÁRA GONDOLTAM. 10-TŐL EBÉDIG... HM?????

Erika!
Majd hívlak! ÁNTSZ? Bölcsi zárva aug. 31-ig, mi is szept 1-jén öltözünk be... Kép Kép

Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok! Nálunk itthon ment ez a szobatisztasági műsor, de tényleg nagyon különbözőek a gyerekek ebben is. A nayg vívmány most, hogy a 3,5 évesem, testvérféltékenység ide vagy oda, a nyaralás alatt is tartotta a nyáron megkezdett száraz éjszakákat. Kíváncsi vagyok, annak idején hogy lesz majd az ikrekkel, de ne szaladjunk ennyire előre! Már így is néha odavagyok, hohy vszinűleg nem lesz többet ilyen pici a háznál.
Tényleg! Körkérdés! Nálatok az apák hogy bírták az ikres, illetve a sok gyerekes kiképzést? Claire
claire

Sziasztok!

Ebatta jol van,a hétun megy UH-ra,és valoszínüleg be is fektetik.Már a 24.et tapossa.

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok!
Claire!
Nálunk Apa hihetetlen fantasztikusan helytáll minden szempontból! Ő volt az, aki elsőként felvetette az ötödik baba gondolatát is nem sokkal az ikrek születése után...
Hihetetlen remek pasas, nagyon szeretem és igazán büszke vagyok rá. KépKép

Vadvirág
Vendég

ManocaKép
Sajnálom...fogalmam sincs miként teszik ezt a bölcsödében mert nálunk (III.,-Szél u-ban)anno 9-10 éve nem csináltunk ilyet. Akinek szüksége volt rá azt pelenkáztuk de szobatisztaságra mi nem szoktattunk babákat... Olyasmire emlékszem inkább, hogy a gyerkőcök egymást látva a kicsi WC-n kedvet kaptak kipróbálásra és ilyenkor gyakran sikerült is a dolog, de célirányos szoktatás akkor még nem volt divat.
BeatrixKép
Köszi az infót EbattárólKépMiért kell befeküdnie? Van valami gondjuk? Puszilom Őket és még 12 hét egybenlétet minimum kivánok NekikKépHová fektetik be?

doris

Doris!

Ebattának azért kell befeküdnie,mert hármasikreket vár,és most már veszélyes a nagy teher miatt az otthonlét.Meg ha megindul idö elött a szülés,akkor a korházban még vissza tudják tartani/remélhetöleg/,meg röggtön tüdöérlelöt adni a babuknak.Azt,hogy hova fekszik be nem tudom,de tartjuk a kapcsolatot,és a férje is majd tájékoztat engem az állapotukrol.

Bea

Kép
beatrix2

Mamik Kép
Lenne egy lehet, hogy butácskán hangzó kérdésem.
Ugye nem gond, ha 4 hete nem híztam semmit és a pocim is csak 2 cm-t nőtt??? A fiúk fejlődése ugye ettől független? Azért van bennem egy kis aggódás, mert mindenki azt írta, hogy ebben az időben lódult meg a poci a fejlődésben, az enyém meg épp stagnálós időszakában van. A fiúk ugyanolyan mozgékonyak, mint előtte, csak kívülről nincs semmi változás.
Az eddigi mérleg. kgnál +7 kg, cmben 68-ról 96 cm Kép
Köszi.

Orsi + 2 Kismaczkó
26+6
(holnap már a 7. hónapot kezdjük Kép Kép Kép még 9 hét a 36+0ig Kép Kép )

Orsi
KépKépKép
icsilya

Claire!

Nálunk,mivel csak egy harmadikat terveztünk be,azt mondta apjuk,hogy avval egyedül is boldogulok,neki sok a munkája.Erre jött a három mano,eleinte apucit nem lehetett levakarni roluk,most a lányokat apucirol.Hihetetlenül sokat játszik foglalkozik velük,de a fürdetéstöl az etetésig mindent megcsinál.
Ha megjön apa a munkábol,anya már nem is érdekes.Ha valami bajuk van,akkor is hiába veszem fel öket,apa is ott terem hogy megnézze mi a baj,és már kéretöznek is hozzá!

Körkérdés mehet tovább!

Bea

Kép
beatrix2

OrsiKép
Ne idegeskedj ilyesmin...ahány ember annyi féleKépLényeg, hogy babácskák jól vannakKépMég 10 hetet kivánok Nektek isKép
BeaKép
Köszi a leirástKépTudom, hogy 3 babát vár csak azt nem tudtam, hogy ilyenkor autómatikus a befektetés ennyi idősen. Persze teljesen jogos, és igy lesznek a legbiztosabb kezekbenKépNagyon drukkolok NekikKép Te hányadik héten is szülted a lányokat? Bocsi, tudom, hogy már olvastam de a Te példád gondolom megnyugtató NekikKép

doris

Icsilya!

Szerintem mindenkinél máskor van a stagnálo idöszak,de nálam is a 26 körül leállt egy kicsit.Ez nem jelent semmit,attol még ök növögetnek,fejlödnek rendesen./Lehet,hogy egy kicsit befelé,felfelé,lefelé tágul most a méhed/.
De ha ennyire bizonytalan vagy,szerintem menj el UH-ra,ott rögtön kiderül.Az orvos a lepényt is megnézi,és legalább megnyugtat.

Én kb 29-30. héten jártam az Uh-n,és az orvos a lepényt megnézve azt mondta,hogy ö 2 hetet ad nekem a szülésig.Még ki is akadtam,hogy lehet ilyet állítani.Rá 2 hétre megszültem.Tehát UH-n kérdezz rá nyugodtan a lepény állapotára is,mert tudnak válaszolni!

Bea

Kép
beatrix2

Doris!

Én 31.héten szültem,másnap kezdtem volna a 32-öt.
Tény és valao,hogy ott vannak a legjobb helyen.Én 4 honapot voltam bent,és ez alatt 4 tüdöérlelöt kaptam,és nem is lett gond a babukkal.

Bea

Kép
beatrix2

Doris Kép Bea Kép
Köszi a megnyugtatást... azért halálra nem aggódom magam, csak kicsit meglepődtem, hogy így stagnálunk.
Hétfőn lesz UH, akkor majd úgyis látom a manókat. Kép
Máté drága Kép megint a méhszájamon tornászik Kép Jó gyerek!!!!! Kép Kép Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Efgabi!
Én is tudom hogy nem kell több,4-et szültem,eggyet elvetéltem.De én ezt arra mondtam,mivel az ikrekkel legalábbis nekem a mai napig is több gondom van ,mint a nagyobbik lányommal,és a Márk meg a Jázmin nemrég születtek.Gondolom nem azonnal akarják a Vadvirágék,de szerintem akkor is szuper a hozzáállásuk,és elég bátrak!Jó tudni hogy vannak manapság olyan szülők akik nem állnak meg 1-nél,vagy 2-nél.Nekem nem egy ismerősőm van akinél nemritka az 5-6,sőt van olyan is akinek 8 gyerkőce van,és egy nagyon normális család,köztiszteletben áll,mindenki szereti őket.Az se mellékes hogy a 8-ból 7 fiú.
Cerka

cerka

Beatrix!
Akkor nagyon korán megszülettek a babók,még ha 3 ikrek is nem?Nekem a 2-vel kellett 2 hót bentfeküdnöm,és 1 nap hiányzott a 38 héthez.És mennyivel születtek?
Cerka

cerka

Cerka!

Álltalában így születnek a 3-ok.Egy két kivétel persze van,föleg elsöszülöknél.
Bianka 1240g
Bettina 1540g
Brigitta 1480g volt és 38-39 cm.

Icsalya!
Nekem fejvégü volt mind a 3,és amikor az öklükkel püfölték a méhszájat,vagy a bordáim alatt kapartak a lábukkal vagy a belsö szerveimet nézték focilabdának,akkor a falra tudtam volna mászni.
KITARTÁS,tul leszel rajta!

Bea

Kép
beatrix2

Claire!
a körkérdésre
Amikor apának megmutattam az UH s fotót a két sötét folttal csak annyit mondott:Kettő? az nagyon sok! De aztán már nagyon büszkén mutogatta fűnek fának a rongyossá gyűrt felvételt.Hozzátartotik hogy én 3 évig voltam férjnél és semmi védekezés mellett nem estem teherbe erre jön Ő és rögtön kettőt hoz össze.
Amíg kórházban voltam minden délben megjelent az ebéddel ( 2 hónap!), és este mégegyszer benézett hogy jól vagyunk e. A gyerekeket maximálisan rá lehetett bízni az első perctől fogva mindent megcsinált az etetéstől a Ricsi tornáztatásán keresztül a pelenkázásig. Ha hazajön, eltelik jó pár perc mire eljut hozzám és akkora duhaj játszást tudnak rendezni hogy zeng az egész utca.
Úgyhogy azt tudom mondani hogy élvezi az ikres apuka szerepét, bár igaz hogy neki elég is ekkora család, én bizonytalan vagyok mert szeretnék mégegyszer babázni úgy 5-6 év múlva de akkor már egy kicsit öreg leszek a szüléshez sajna.
Beatrix2!
le a kalappal három óriásbaba. Megkérdezehetem ,hogy egypetéjűek e mert a fotón nekem nagyon hasonlítanak.
Harangozó

BeatrixKép
Én is 31 hét+0 naposan "szültem" és mi két tüdőérlelőt kaptunk ami jól jöttKép Igaz, ennek ellenére kellett a lélegeztetés néhány hétig, de nagyon jól "megúsztuk" a dolgotKép A SOTE-n feküdtem egy hármasikres anyukával akinek a 36. héten fejezték be a terhességét és nagyon szép súlyuk lett a babáknakKép A Te babáid is fantasztikusan "husosak" voltak, ezen már persze többször is örömködtem csak mindig úgy megörülök mikor ilyen értékeket látokKépKépKép Engem csak egy hónappal elötte fektettek be, mert velem szerencsére minden rendben volt. Bár feküdhettem volna még többet is...

Körkérdéshez nem érzem illetékesnek magunkat mivel "csak" két gyerkőcös szülők vagyunk... Ennek ellenére szerintem fantasztikus Párom van, bár tény, hogy a munka oroszlánrésze rám marad. Ennek többek közt az az oka, hogy mi a kiküldetést akkor fogadtuk el, mikor bizonyossá vált nem lehet gyermekünk, és nem szabad az egész életünket alárendelni a próbálkozásnak... A folytatást már ismeritek. A gyakorlatban egyedül vagyok estig amikor apa végre megérkezik és nagyon boldog a babáivalKépAhogy Ő mondja "az Ő kicsi kedvenc Lányával és az Ő kicsi kedvenc Fiával"KépKép Ha együtt vagyunk az éjszakai etetések egyikét magára vállalja és amiben tud segit. Persze sokat van úton és a gyógytornák meg a korházi kontrolok nagy részét nekem kell végigjárnom mivel Neki vissza kell utaznia, nem maradhat velünk otthon. Ettől függetlenül fantasztikus Apa és igazán melegszivű emberKépKépKép

doris

Ahogy most itt írtok arról, hogy a 31-32. héten születtek a babáitok, azon gondolkozom, hogy az tőlünk csak 4-5 hét távolságra van... az nagyon közeli időpont.

Egy kisebb körkérdésem lenne a császár vs. hüvelyi szüléssel kapcsolatban. Tudom, hogy arrébb van még, de a dokimmal már többször beszéltünk róla. Ő nagyon nyitott, és a babák biztonságát tartja a szeme előtt. Szóval kicsit enyém is a döntés.
Máté baba fejvégű, Levi viszont kis forgolódós, így nem tudható, hogy mi lesz a szüléskor... de ha akkor épp mindketten fejvégűek lesznek, és úgy tűnik, hogy minden rendben... akkor legyen hüvelyi???
Köszi

Orsi

ps. ígérem eldugulok a kérdéseimmel.... ma nem volt kedvem varrni, így most a neten élem ki magam Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Icsilya!

Ha tényleg minden OK a babákkal,fejvégüek,időre születnek stb... én akkor megprobálkoznék a spontán szüléssel.De erre is fel kell készülni testileg,lelkileg,Mert lehet hogy pár perc különbséggel,de az is lehet hogy több idö eltéréssel születnek.
Én mindenképp egy olyan korházat választanék,ahol mindenre fel vammak készülve,és ha kell akkor rögtön császározni tudjanak./Lásd vadvirág esetét,ö is az egyiket simán,a másikat császárral szülte!/
Ez szerintem ugy sem lehet elöre eldönteni,nálam pl a szülöszobárol elvittek UH-ra,hogy hogyan fekszenek a gyerekek.Mondjuk ez lehet,hogy csak nálunk divat,bár nem hiszem.

Doris!
Nálunk is elöfordul,hogy Apa 4 hétig egyfojtában Hollandiában van,de most már elég nagyok a lányok és elbírok velük.Akkor volt rossz,mikor 6 hétig kint volt,az ikrek csak 6 honaposak voltak,és beleestek egy hasmenéses vírusba!Hát mondanom sem kell,hogy 40db pelenka sem volt elég egy napra,és ezt 2.5 hétig csináltuk.Se éjjelem,se nappalom nem volt.Azt hittem beleörülök,a gyerekek a kiszáradás határán.nappal körzetiorvos,éjjel ügyelet,de átvészeltük.
Mondjuk azota,ennek 1.5 éve egy néha bekapott kis náthán kívül semmi bajuk!!!!!!!!!KépKépKép
Ha meg itthon MO-n dolgozik,akkor is sokszor van,hogy vidékre megy,és akkor is egyedül vagyok.
Így át tudom érezni a helyzetedet,ami nam könnyü,ráadásul egy idegen országban rokonok nélkül még nehezebb lehet!

Bea

Kép
beatrix2

Bea!
Itt rengeteg mindent olvashatsz a kérdéseddel kapcsolatban és talán segíthet a döntésben is...

https://www.babanet.hu/lazi/het_temaja/0211.htm

Vadvirág
Vendég

Nem is Bea, ORSI... KépKép
Vendég

Bea Kép Vadvirág Kép
Köszi a hozzászólásokat. A cikkeket is elolvastam.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok! Köszi a válaszokat! az én párom is csinál velül mindent, meg büszke is ránk, de néha úgy érzi, nagyon sok. Persze ehhez az is hozzájárul, hogy valójában még a nagyok is kicsik, és ördög fiókák. Én nem feküdtem kórházban terhesen, de itthon kicsit kímélőn voltam, anyám és párom jóvoltából. Így az egész esti műsor az övé volt. Utána meg a szoptatás, stb miatt. Különben mi is 3. at terveztünk, csak dupla lett.Amikor kiderült, a párom azt mondta, hogy legalább eldőlt, úgyis tanakodtunk, legyen-e majd 4.!
Hát ne tudjátok meg, hogy ez a 4 hónapos nő, hogy tud udvarolni az apjának, azok a kis gyengéd hangok, hű, mi lesz itt később.
Orsi! Nekem fejvégűek voltak, de csak a 30. hét után, normál úton szültem a 39. héten, és nem bántam meg! Ha bízol a dokidban, akkor úgyis látni fogja, mi a legjobb a babáknak és neked! Amúgy első szülésed? bocs, hogy nem vagyok képben!
Ami a pocak kérdést illeti, én nem mértem nagyon csak a vége felé, lássam mennyivel nagyobb, mint a fiúknál. A vége felé viszont már mindenütt ők voltak, enni és levegőt venni nem tudtam. Így viszont meg is úsztam 10 kg hízással!
Claire
claire

Claire Kép
Első babák... és egyből duplán Kép Szóval tapasztalatom semmi nincsen, semmilyen szülés terén. Majd meglátjuk, mi lesz! Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Vadvirág!

Te ne a mi beszélgetésünket olvasd,hanem inkább a kis Márkrol írj nekünk,hisz itt mindannyian rá vagyunk kiváncsiak!KépKépKépKépAnnyit szorítottunk ezért a pici babáért,hogy naprakész infokat szeretnénk a fejlödéséröl,és a családrol is!KépKépKép
Puszi nekik!

Bea

Kép
beatrix2

Lányok!!!
Tali? Tali? Tali?
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Vadvirág!

U.i.:bocs,lehet hogy egy kicsit tapintatlan voltam!
Neked ez most biztosan egy kis kikapcsolodás,de tényleg annyira szorítottam és szorítok/bár szerintem többen is/Márknak,hogy azt nem tudom leírni.Sokszor belegondolok,hogy az én lányaim még rosszabb helyzetböl indultak,akkor csak arra tudok gondolni,hogy a te kicsi fiad is nemsokára teljesen egészséges lesz!KépKépKép

Szolj ránk légyszíves,ha zavar téged,hogy mindennap felhozzuk neked ezt a támát,mert akkor meg fogunk elégedni avval,amit te elárulsz.Nem akarok én sem tolakodo lenni!

A párodhoz meg gratulálni tudok!Még merje valaki azt mondani,hogy manapság nincsenek igazi,családszeretö férfiak.Legalábbis ikreseknél vannak!KépKépKép

Kép
beatrix2

BeatrixKép
Helyesen szóltálKépEnnyi rendes férj és apa!!!KépKép
VadvirágKép
Bizony várjuk ám az infókat de én már kérdezni sem merek, mert folyton folyvást elárasztottalak a kérdéseimmel aztán többnyire a töredékére jön válasz és nem tudom, hogy időhiány miatt, vagy mert túlságosan tolakodó kérdések...igy bocsánatKép Várjuk a részleteket nagyonKép
OrsiKép
Én állok egyedül a császár oldalán de bevallom én végig nagyon izgultam ezekért a babákért és amikor normál úton akartak szüleszteni én bizony nem egyeztem bele és nem bántam meg, persze az enyémek nagyon korán kellett, hogy megszülessenek igy más a szitú mintha végig egy normális terhességet kihord az ember...
Ennek ellenére azt mondom, ha lehetőségem lenne a választásra és kihordanám Őket teljes ideig és fejfekvésűek lennének akkor is a császárt választanám...Kép Bocsánat...

BeaKép
Köszi, nagyon aranyos vagyKép Le a kalappal elötted is és a Többiek elött is, hisz én még könnyű helyzetben vagyok a két babámmalKépKép

doris

Sziasztok!
Bea!
Nekem tetszett Kép

Dehogy zavarnak a kérdések, hiszen itt mindannyian együtt csináltuk végig a terhességet, a szülés utáni drukkokat, stb. KépKép

Most legújabban az történt, hogy kb. egy órával ezelőtt pakolásztam a dolgozószobában és véletlen a kezembe akadt az az emléklap, amit a kórházban kaptunk, amikor az ikrek születtek. Rajta van Jázmin láblenyomata. Márk nem kapott...

Aztán elővettem a rózsaszín karszalagot, olyat sem kaphatott Márk...

Utána pár perc múlva elkezdtem szétválogatni a bodykat, rugikat, mert az 56-ost már kinőtték mindketten. Akkor az is eszembe jutott hirtelen, hogy Márk nem is hordhatta azokat az édes kis bodykat, pedig kettőjükre vásároltuk...

Ezek után elkezdtek potyogni a könnyeim.

Viszont pár perc múlva eszembe jutott, hogy tulajdonképpen ha pozitívan nézem, akkor öröm, hogy akkorát nőttek másfél hónap alatt hogy máris kinőtték azokat a cuccokat... KépKép

Vadvirág
Vendég

Drága VadvirágKép
Nagyon sajnálom... Mi emléklapot egyáltalán nem kaptunk csak egy fél mondatot a kérdésünkre amely úgy indult,hogy " Majd ha túlélik a babaák..."
Megértelek, nehéz lehet utólag végiggondolni ezt az egészet. Őszinte leszek...én még vissza sem gondoltam azokra a hetekre, napokra, órákra,percekre...mert félek tőlükKépGyűlölöm a születésük körüli időpontot és egyetlen kellemes érzés sincs bennem ezzel kapcsolatban csak az aggodalom és a jeges félelem amit akkor éreztem meg azután... Nagyon nehéz most Nektek, de hamarosan a múlté lesz minden emlék és csak a szép dolgok töltik majd be a napjaitokatKépKép (Nekünk el kellett szaladni a boltba 50-es ruhácskákért, mert Lilluskámra minden óriási volt...) Kivánom, hogy lelkileg is mielöbb felépüljetekKépKép

doris

Sziasztok!

Orsi! Én császárral szültem, de csak azért, mert rosszul feküdtek, Örs keresztben volt, a lábát dugta előre. Ha simán faros mind a kettő, akkor megszülhettem volna őket rendesen, azt mondta a dokinénim, hogy mivel már szültem két 4 kg-os gyereket, ezek a 3 kilójukkal kifértek volna úgy is. De megvárták, hogy beinduljanak a fájások, akkor még egyszer megnézték, hogy mi a helyzet, és utána császároztak.

Marcsi!
A talin már én is gondolkoztam, ki kéne használni a jó időt egy utolsó játszóterezésre, remélem a többiek is ráérnek...

Hát,az én férjemnek egy kicsit sok néha a 4 gyerek, és be kell vallanom, ahogy egyre több lett a gyerek, egyre kevesebbet segít itthon. Kép Pl Andrist mindig ő fürdette, Zsófit néha, kicsiket még alig. Viszont a bevásárlást mindig ő intézi. És persze játszik is velük rengeteget, ha itthon van, folyamatosan rajta lógnak a gyerekek, de a házimunka... az rám vár.

Úgyhogy az esti vacsi-fürdetés-altatás az mindig rám marad. Igaz, az esetek nagy részében nincs is itthon, de ha itthon van, akkor is én csinálom.
Na, bocsánat, nem panaszkodni akartam, ettől még nagyon jó férj, és apa, de nem a háziasság mintaképe... Kép)

Zizi
debyand

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?