A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Denzel Washington?

Kép
Kép
orsi777

2 perc :lol:

Kép
Kép
orsi777

Tabati merre jársz?

Gabi 1 Nóra mászik már?

Ancsurti ismerkedős sztori. Egyik testvérének a barátja /haverja a férje, és ő általa ismerte meg.

Kép
Kép
orsi777

Körkérdés!!!
Használjátok még a szoptatóspárnákat? És ki mire használja rendeltetésén kívül?
Mi használjuk, én nagyon szeretem, nem szeretek anélkül szoptatni. De arra teszem a tálcát, ha a tévé előtt reggelizek, és arra teszem a laptopot is :lol: :lol: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Egyszer, nagyon régen már leírta. De az már olyan rég volt, hogy csak 1-2 dolog rémlik belőle.
- korábban is ismerték egymást, de semmi több
- ancsurtiApa megnősült
- már elvált, amikor újra találkoztak
- láv :oops: :P
- esküvő :D
- másfél év epekedés a távolból. :(
- BOLDOGSÁG, HANNA. :D :D :D
De a részletek már nincsenek meg. :roll: :roll: :oops: :oops:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok

Most próbálok vissza olvasni, de örjöngenek a gyerekek, Nóra meg alszik , persze a kezemben.

Orsi felvettem videóra Nórát, de nem tudom hogy kell feltölteni hogy meg tudjam mutatni, apa meg..... inkább hagyjuk,még jó hogy számítógép műszerész a szakmája, meg számítástechnikai cégnél dolgozik.
De amúgy Nóra egyre ügyesebb, már nem sk kell hogy másszon.

agi oltás: az a baj hogy nem csak egyszerű köhögés meg tüsszögés és nem a téli nátha. Ventolint elővenni befújni stb.. Norbi osztálytársa oltás után 4 napig 40 fokos lázzal otthon. Párom munkatársa szintén, lábra se tud állni.

De még mindig azt mondom hogy aki így nyugodtabb az oltasson. Páromnak akkor nem volt baja, most oltás után 2 héttel beteg.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Híreket nem kell nézni :shock: :cry:

-kínai iskolások :shock: :cry: :cry: :cry:
-demokrácia ez? a veszprémi orvosok nem kapnak normális táppénzt, ha nem oltatják be magukat, és elkapják a H1N1-et!

Ancsurti ismerkedős sztoriról régebben azt hiszem lemaradtam :oops: .

Dodi

Szopipárnát Odettel nagyon szeretjük , szopizni, netbook tartó, párna. Ja , és Odett állandóan le akarja szedni róla méhecskéket :P Én eddig mindenkinek ajánlani tudtam.

Kép
Kép
orsi777

Gabi 1

Odett is épp alszik, a szopipárnán :lol:

Kép
Kép
orsi777

boo! :)

Helyzet????????????????

Kép
Kép
200907?

hendegabi! :)

Még neked akartam írni.
Nem tudom, hogy a fogdokim karja meggyógyult-e már. Nem érdeklődtem, mert nem megyek most.
- lassan itt vannak az ünnepek, ilyenkor általában mindenhol sokan vannak...
- ... és nem csak a várakozásból, hanem abból sem kérek, hogy rám ragasszanak valami kórságot
- nem tudom, hogy más dokiknál mi a helyzet, de az enyém kesztyű nélkül dolgozik. :oops: Ami nem feltétlenül zavaró számomra, de mostanában nem biztos, hogy szerencsés. :roll:
- a legkönnyebb a fogászaton és a fül-orr-gégészeten összeszedni a vírust, szerintem. Ha valahol, akkor aztán itt alaposan belekotornak a necces helyekbe. Egy kardiológia sehol nincs ehhez képest ebben a témában. :roll:
Szóval, jövőre hagyom. :roll: Addig marad az új fogkrém. Elmexet vettem, mondván: visszaépíti az elvesztett anyagokat, vagy mi. Bízom benne, hogy segít. A hit sok mindenre képes... :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

Eddig nem akartam egyáltalán beadatni az oltást. De tegnap eszembe jutott valami. A szokásos influenzánál azért általában lehet tudni, hogy mikor van a csúcsidőszaka, és meddig tart még. Na, de a H1N1-nél...? :roll: :?:

Holnap megpróbálom leírni hendméd Mikulás történetét. :wink:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Megvolt a Sinlac-próba!
Na, akik ezt gusztustalan izét kitalálták azoknak kívánom, hogy ezt kelljen enniük életük végéig!!!! :evil: :evil: :evil:
Tudom, hogy kajára nem illik ilyesmit mondani, de ez tényleg az!!!!
Csóri gyerekem fülig érő szájjal várta a kaját, de két falat után sírni kezdet. Hánekedmegmibajod? :shock: . Kivettem, megnyugtattam, kaja tovább, két falat után sírás :shock: :( . Aztán megkóstoltam :shock: :evil: :evil: . Hát nem csda, hogy elsírta magát :? . Én is majdnem... :evil: :lol: .
A Milupa HA-nak sincs jó íze, de az ilyen tök semleges, anyatej után pont jó. De ez :shock: :? ! Olyan az íze teljesen, mint a bulátának, amit amúgy megeszek, de gondoljátok már el meleg pépként. Bloááá.
Utána meg persze ordított, hogy kéri a Milupát, de az meg elfogyott :? . Szóval gyorsan felbontottam neki a későbbre szánt banános tejpépet, az sem valami finom, de annak legalább a felét megette. Nem szeretem ezeket az ízesített pépeket, mert gondolhatjátok mennyi gyümölcsöt látott, ízfokozókkal meg nem akarom tömni már most a bébit. Na meg jobban is szereti a natúrt.
Szóval, ha rám hallgattok, ne vegyetek Sinlacot, a Milupa HA gabonapép ugyanúgy keverhető bármilyen gyümölccsel, a zöldségek meg magukban is laktatnak, vagy krumplival.
Jó, mondjuk kis mennyiségben lehet, hogy nem érezni ezt az ízt, de ez most nekem, meg Botondnak tényleg annyira negatív élmény volt, hogy egy darabig tuti nem vesszük elő :? .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Kép Kép

Azthiszem kezd olvashatattlan lenni. Majd próbálok valamit javítani rajta. :oops: :oops:
Vendég

Rövid élménybeszámoló. :-)

Bobóország szuper hely, nagyon jó kis apartmanban voltunk. Jázminnak külön szobája és ágya is volt.
Az úszás nagyon tetszett, és elterveztük, hogy itthon is folytatjuk.
Viszont a 2. nap úgy gondolta a szervezetem, hogy ideje mensiznem, így reggelre megjött a mikulás :oops: :oops: :shock: :roll:
Szerencsére Babócát nem zavarta meg, így rendesen kajált tovább. :lol: :lol:
Aztán találkoztunk az unokatesókkal és a nagyival! Nagyon édesek voltak, teljesen körberajongták Jázmint, ő meg csak pillázott nagyokat.

Részt vettünk a Léghajó program előadásán 2 délután. Nagyon hasznos volt, megtanultunk újraéleszteni babát és gyereket. Elmondták milyen esetekben kell mentőt hívni, beszéltünk a lázgörcsről, kiszáradásról, hasmenésről és az oltásokról. Nagyon hasznos volt.

Jázmin nagyon jól viselte a hoszzú utat, és szerintünk nem zavarta meg semmiben. Annyira imádom, hogy ilyen kis alkalmazkodó. Így legközelbb is bátran el merünk majd indulni. :lol:

Fogam: Rettentő érdekes :roll: :shock: Délután kicsit fájt és a fülem is, de mostanra elmúlt. Szerintem ezt nagyon sokat fogjuk emlegetni.
:roll:

Sillia! Lóci nagyon aranyos! Pelusos kép szuper! Jázmin is imádja rágni, és azt vettem észre, hogy most már alváshoz is megfogja és odahúzza a kis arcához.
Lóci átfordult már? Fotó alapján, nemsokára meglesz! :wink: :lol:

Képzeljétek! Ma voltunk kontrolon Jázmin lábával, éééééééésss NEM kell hordani tovább a kiscipőt!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: Annyira örülünk! Még tornáztatnom kell és jan. 26.-án 1x ránéz dokinéni, és ennyi. Jajjj! Olyan jó! Csípőjét is megnézte még1x, de szerencsére az rendben volt eddig is.

Bond!
Nekünk azt mondták ezen az előadáson, hogy a nyálkás hideg időt nagyon szeretik a vírusok. Február-márciusra ígértek még játványt.
Vendég

Gabi!
Gratula Nóri mászásához! Nagyon ügyes!!! :lol: :lol:

Nyuszi!
A mai jó nap után kívánom, hogy az éjszakátok is jól sikerüljön! Remélem bejön az álometetés! :D

Tike!
Gratula az átforduláshoz! Nagyinál Jázminnak is sikerült először hátról hasra átfordulni! Mami olyan büszke volt! :lol: :lol:

Dodi!
Szoptatós párnát mi már nem használjuk. Nekem már nem volt kényelmes.

Na, most megyek, mert kezdődik a Vészhelyzet :lol:
Vendég

Pár mondatban üdvözöltem a 2010 júliusi kismamikat. annyiban a ti nevetekben is, hogy azt írtam, hogy "azt hiszem mindannyiunk nevében kívánok...blblabla", ha nem bánjátok :roll: :wink: .
jóccakát :D

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi

Nagyon szépet írtál, könnybe lábadt a szemem.Köszönjük.

Kép
Kép
orsi777

Sziasztok! 8)

Ma nem éppen fényes napunk volt, bár ma ügyesen aludt Dorki, nem is ezzel volt a baj...először délelőtt belefejelt a homlokával a szemüvegem sarkába, persze ordítás...kell a kontaktlencse ha bírja a szeme, ha nem... :? de ez még csak hagyján, hanem délután 4 körül...
megetettem, beadtam a Cebon cseppet kanállal, teával, és majdnem megfulladt...gyorsan felkaptam, ütögettem a hátát, de láttam, hogy csak pirosodik a feje, és nem veszi a levegőt (lehet nagyon savanyú volt, vagy nem tudom), na gyorsan fogtam, fejjel lefelé állítottam, ütögettem a hátát, utána kivittem a levegőre, és utána kifolyt az orrán a cucc....utána letettem a pelenkázóra, a kezem-lábam remegett, de a kezem úgy, hogy nem tudtam megfogni vele semmit. :shock: Még most is a hideg ráz, ha eszembe jut....Ő nem sírt utána sem, de én tudtam volna...
este fürcsi előtt pedig kettecskén aludtunk egy fél órát a nagyágyon, cuki volt! :wink:

Holnap jön anyum, nekem meg ezeregy elintéznivalóm lenne...bank, szerviz, bevásárlás, stb...

kispiskóta: nagyon édesek a fiúk :wink:

Bond: Famiku nagyon cuki kis vénség. Én szeretem az ilyen régi kütyüket. ngem azonban nagyon emlékeztet "kvazimodora", olyan puklis. Talán ott van az elem?
Cuki Manó a képeken, és Hugi is, először nem is láttam.. :oops: :lol: :lol:
Babatörténete is nagyon megható :oops: Én is majd neki szeretném ajándékozni Dorkilinek az én legkedvencebb játékbabámat. sok volt, de az az egy volt az első, és a legszeretettebb. Egy 55 cm-es, ruhatestű, gumivégtagú-fejű baba, megtömve sóderrel. Szóval majd csak később kapja meg, mivel 6 kilós :lol: :lol: :lol:
Ötletes vagy kukazsák téren!
:wink: Nekem eszembe nem jutott volna :oops: :oops: Veszem 3db-ját 4500Ftért. :oops:

marietta:
nagyon ügyes Domi, mondtam én, hogy nem lehet gond!! :wink: Nyelvöltögetést Dorka születése óta csinálja, én is mindig azt csináltam kiskoromban...DE lehet, hogy Domi a fogacskáit birizgálja, vagy éppen az ínyét. Dorka is szokta, meg most legújabban cuppog, gondolom viszket-feszít a kis ínye...

orsi: Dorki hízik rendesen, csak nem eszik sokat. Szerencsére éjjel jól alszik, szóval nem hiszem, hogy kevés Neki a tápi. Kaki van általában minden nap, de most nem volt tegnap és ma így kétszer is. Este olyan, hogy apával ketten alig tudtuk kiszedni belőle. :lol: :lol: :lol: Ma evett sütőtököt-almával 20ml-t(!!), ez nálunk már nagy szó, eddig nem fogadta el...

norka: ahogy olvastam azt hittem Jázminnak jött a foga... :shock: :shock: :shock: de gratula Neked is :lol: :lol: :lol: :lol: Kikapcsolódás szuper lehetett, irigy-irigy. :wink: Kiscipő hurráááá :D :D :D

tike: gratula az átforduláshoz :wink:

nyuszi: remélem az éjszakátok is nyugodt. :wink: ma Dorki is elég jól viselkedett, mondjuk szerencsére Ő éjjel jól alszik. ma fél 9kor ébredt, aludt délben másfél órát, délután meg 2xfelet, és este 9kor ment csucsuzni, ügyi volt :D

dodi:
"saját lábon megy a gyerkőc a ciciért"
Hasonló dolog miatt nem beszélek most a szomszéddal. Egyszer már terhesség alatt megdöfött egy nagyon kemény beszólással, azt még lenyeltem nagy nehezen, de nem felejtettem el. Erre a minap a szoptatás került szóba. Szerencsére ő csak szoptat. Szóval szóba került, hogy az egyik bnője szoptatja a 4 éves gyerekét, mondom az azért már gáz...erre Ő: "nem, dehogy, Te el sem tudod képzelni milyen jó érzés az, amikor Te táplálod a testedből a picit, cicizik, felnéz mosolyog, huncutkodik, majd ismét eszik, usw., usw., és ha még 4 évesen is akár napi 1x vagy 2x kéri azzal nincs baj." na nálam ez betette a kaput. engem is bánt, hogy nem tudok/tudtam szoptatni Dorkit, ezt Ő is nagyon jól tudja, és akkor ilyeneket mond, szóval már nem beszélek vele szándékaim szerint... :? csak éppen azt nem mondta, hogy na látod ezért nem adatott meg neked, hogy szoptasd a picit...terhesség alatt ugyanis ilyet szólt be, vagyis hasonlót...de az még ennél is durvább, és jobban is fájt.
Elolvastam a hsz-odat a másik topicban....szóhoz sem jutok, annyira igaz, és olyan szépen leírtad... :cry: :cry: :cry: nekem nem volt egyszerű terhességem, mégsem éreztem tehernek, és így már nagyon szépnek tűnik minden, hogy végülis szép vége lett, Dorki egészségesen megszülethetett! :wink: Mindenki mondja, hogy Te jó ég, ilyen terhesség után mersz vállalni másodikat, nem riaszt el, Mernék, csak nem tudom mikor, de nem emiatt. :D

Bond:
nekem azt mondta a védőnő, hogy az oltás csak 8 hónapig véd, utána lehet újraoltatni vagy nem tudom...mivel ez a fajta támad nyáron is :? szóval én is tanácstalan vagyok. erre is sok a beteg... :?

f.nikici

Bond, Orsi!
Ügyik vagytok! :D

Teljesen tanácstalan vagyok Petra hízásával és evésével kapcsolatban. :roll:
Majd holnap felhívom a védőnőt, de addig nektek is elmondom:

Hízása:
4 hónaposan: 6000g
4 és fél hónaposan: 6270g
5 hónaposan: 6300g
5 és fél hónaposan (ma): 6430g

Ma lemértem 3 kajálását:
70g; 110g; 80g
És teljesen elégedett fejet vág ezek után a kajálások után. Semmi panaszkodás, hogy kevés lenne, viszont egy 5 és fél hónapos gyereknek ez azért kevéske, nem?
És még az a furcsa, hogy lefejt tejet üvegből sokkal többet eszik. 160ml-t simán benyom.
Ma este is kapott 90ml lefejt tejet (ennyi volt), és utána még szopizott mindkét ciciből. 140-150ml tuti volt így a vacsi.
Csak azt nem értem, hogy napközben miért nem kér enni? 4 órákat simán kibír kaja nélkül, és 4 óra elteltével sem sír, hanem én adok neki enni, mert idő van.
Éjjel meg van, hogy 2-3 óránként kér enni.

Kaki mostanában minden nap van. Volt idő, hogy 4-5 napig nem kakilt, de hízott rendesen (10 dekákat hetente).

Ma hoztam a tesómtól tápszert, viszont már 4 hete fel van bontva. A dobozra 3 hét van írva. Szerintetek ezt mennyire kell komolyan venni?

Holnap délelőtt beszélek a védőnővel, hogy mit javasol.
:roll:

Bond!
Babás sztori aranyos! :wink:

Ma voltunk a tesómnál és Petra már nagyon nézegette a pici babát is és a nagyot is. :D Már most látom, hogy milyen jóban lesznek! :wink:

Boo!
Nekünk úgy van megcsinálva a UPC, hogy a modemre rá van csatlakoztatva egy wireless router (10-15ezer Ft), és azon keresztül jön a net. Így nem vagyunk helyhez kötve, olyan mint egy mobil internet.

Első jelenés a lányomnál ma este....
már csak holnap jövök

Kép
katy76

katy: Dorka 8,5 kg körül van, és mégsem eszik sokszor többet 70-80nál 4 óránként, és úgy ahogy írod, még csak nem is sír, hogy éhes, sőt ha adom, akkor is vigyorog, meg bohóckodik, piszkál, és csak ímmel-ámmal eszik, mondjuk Ő meg hízni hízik. Biztosan jól hasznosítja a kaját, mivel ezek nagyon kevés adagok. Újszülött korában többet evett.. :roll: Csak Ő mellé még éjjel sem eszik max egyszer hajnalban, meg egy párszor volt, hogy ébred 2-3 körül is, de az csak 2-3x volt. De én nem bánom, ha elégedett, mosolygós, akkor nagy baja nem lehet. :wink:

f.nikici

ezt már régebb óta meg akartam mutatni, még az oroszlánhangokatadópicurik beszélésekor, de csak most jutottam oda, hogy feltegyem :oops: :lol: szóval, nálunk így telnek a mindennapok, akár egész nap ezt csinálja :lol: :lol: :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=RWHnSM7ARX0

f.nikici

tudja vki, hogy mi az az összeghatár, aminél előre szólni kell a banknak, hogy ki szeretném majd venni?

f.nikici

Nikici!
Szörnyű volt olvasni ami történt veletek. :( A lényeg, hogy ügyesen megoldottad!!! Szerintem nekem is remegett volna kezem-lábam az eset után. Kívánom hogy soha többet ne forduljon elő veletek ilyen!
Összeghatárban sajna nem tudok segíteni. :roll:

Dodi!
Nagyon szépet írtál a 2010 júliusiakhoz! :lol:

Katy!
Szerintem ne aggódj! Petra szépen fejlődik! De azért kérdezd meg a védőnőt, biztos megnyugtat.

Mi ma megyünk tanácsadásra! Kíváncsi vagyok Jázmin mennyit nőtt.
Vendég

Sziasztok,

Próbálok visszaolvasni...kevés sikerrel... :cry:

Míra egy hete átfordult a hátáról a hasára, és azóta folyamatosan ezt csinálja. :lol: Így már alig van a hátán, mert ahogy leteszem, rögtön fordul is. Amennyire nem szeretett az első időkben a hasán lenni, most annyira élvezi. :D

A hajhullásom kezd normalizálódni...még van, de már nem olyan vészes, éééés már jönnek az új hajszálak ott, ahol teljesen kikopott. :lol: Lehet, hogy most már a hormonok is kezdenek helyre állni (túl vagyok a 2. menzeszen), de lehet, hogy az a kapszula is segített, amit ajánlottak és elkezdtem szedni: Bano féle Calcium-kovaföld, DM-ben is lehet kapni.

Kipróbáltam a Chicco öblítőt (eddig Gabit használtam), és nekem nagyon tetszik az illata, illetve nagggyon puhák lettek tőle a pelenkák, pedig nem vasalom őket. :lol: Boltokban nem nagyon láttam, én a Bookline oldalán rendeltem. Ez is koncentrátum, higitani kell.

merion

Lilypie Third Birthday tickers
merion

Sziasztok!

Köszi,a drukkokat,úgy tűnik használt. Lili este fél 9-től aludt reggel 7-ig! :D :lol: DE! Este amikor letettem,cumi nélkül aldut el,aztán 2-kor elkezdett nyöszörögni és apa beadta neki a cumit. Hát,ezt nem kellett volna,mert onnantól kezdve kb. óránként mentem oda a cumit beadni a szájába. Szóval,ezzel az erővel meg is etethettem volna :twisted: Nem tudom hogy lehetne leszoktatni őt a cumiról,de valamit ki kellene találnom,mert ebbe belehülyülök. Azt olvastam,hogy csak olyan 6-7 hónaposan tudják maguknak visszatenni a cumit.... Valakinek valami ötlete? Az az érdekes,hogy nappal beveszi az ujját és azt szopja,de elalvásnál nem csinálja.

Dodi! Nagyon szépet írtál a másik topicba!!

KépKép
KépKép
nyuszi81

Sziasztok!

Csak gyorsban :oops: !

Bond: Nagyon Édi Manó, ahogy ott kuporog a polcon :P .

Ronmay: Roló is nagyon helyes :D !

Norka: szuper, hogy már nem kell hordani a cipőt :lol: !!!!!!!!!!!

Dodi: nagyon megható, amit írtál a 2010 júliusiaknak, :cry: :cry: :lol: :lol:

Nikici: annyira, de annyira édes Dorkili, meg kell zabálni :P .

Tegnap elfelejtettem írni, hogy azt mondta a dokinő, hogy a földre szoktassuk le a gyerkőcöt, ne az ágyában legyen és ne a járókában, hanem legjobb lent a szőnyegen, ja és a kompot is el kell felejteni teljes mértékben, állítólag többet árt, mint használ és még az Ő számára is hihetetlen, hogy még mindig árulják a kompokat.
marietta1982

Sziasztok!

Örülök, hogy tudtatok azonosulni azzal,amit a 2010-eseknek írtam :wink: .
Éjszaka a kicsifiam megint jót alakított: 2-ig aludt, aztán kelt 5, 5:40, 6:20, 7, 7:25-kor :? . Vlsz. én csesztem el a dolgot, mert eddig fél9-9 felé tettem le, de mindig bealszik még 5-6 fele egy fél órára, ami elvileg nem szerencsés, így előrébbhoztuk a fürdést 7-re, addig ébren tartottuk, és 8-kor letettem. Sztem emiatt ő 5 felé már kelni készült. Szóval maradunk a korábbi verziónál :roll: ....

Katy!

Szerintem semmi okod nincs aggódni :wink: ! Amíg Petra elégedett, és nem fogy, addig tényleg nincs semmi baj! Tökéletes súlyban van, és boldog kiscsaj :wink: . Botond is 80-120-at eszik, mégis elégedett, sőt amikor menstruáltam 30-40-et evett, mégsem volt semmi baja, csak kicsivel gyakrabban kért enni.
Szólnak ők, ha bajuk van....
Éjszakátok milyen volt?

Nikici!

Szomstéd :evil: ! Ha valaha tudnának egy épkézláb érvet mondani, hogy miért kéne szoptatnom 4 évesen a fiamat, esküszöm, megfontolnám az érdekében! De ennek a világon semmi haszna nincs, sőt! 4 év után a tej semmilyen olyan immunanyagot nem tartalmaz, amit ő még hasznosíthatna, a tej mindig csak hígabb, és "értéktelenebb" lesz! Ráadásul egy ilyen korú gyerek szoptatása köztudottan negatívan hat a személyiségfejlődésére, és problémát okozhat a szexualitásában! Senkit nem akarok bántani, de aki ilyen korban szoptatja a gyerekét, annak valami baj van az agyával :roll: ! Sztem az sem véletlen, hogy a nők többnyire mindig a fiúgyerekeket szoptatják ilyen sokáig. sztem ez elgondolkodtató :roll: . Sztem egy ilyen korú gyerekkel a közös társasozás, vagy verstanulás ugyanolyan meghitt lehet, mint a szoptatás, sőt!
Egyik ismerősöm 2 évig szoptatta a kislányát, de nem szándékosan, hanem egyszerűen hiáb tett meg bármit, nem tudta leválasztani a picúrt. Hiába kente minden trutyival, hiába volt minden! Végül elvitték egy hétre a kislányt a mamához, neki addig elapadt a teje, és a kislány se krte a cicit, mert nem volt ott az anyja. Utána már könnyen leszokott. De az ilyesmi előfordul, és bár a 2 év is sok sztem, de az még mindig nem 4!!! És itt az anyuka is tudta, hogy gáz, nem pedig ideológiát gyártott a baromságához :? .
Biztos nehéz lesz, mikor utoljára szoptatom meg a fiamat, de ez az élet rendje :wink: . Amiatt pedig valakit minősíteni, mert nem tud szoptatni, vagy hasonlók miatt, oltári prmitív dolog!!!! Szívesen elbeszélgetnk vele :twisted: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Marietta!

Én is rosszakat hallottam a kompról, pedig majdnem minden kisgyerekes ismerősünknek volt, a gyerekek imádták, és semmi bajuk. Nehéz ügy ez is. Így legyél okos :? .

Nikici!

Majd a nagy gépen megnézem a videot, ezen nincs hang :? .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!
Tényleg szépet írtál a 2010. júliusiaknak!
Már egyszer én is írtam hozzájuk, de az én hsz-em gyakorlatiasabb volt, kevésbé érzelmes. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Tudod, én meg a romantika csak távolról ismerjük egymást. (pedig én is érzelmes típus vagyok, csak ezt jól megtartom általában magamnak) :oops: :oops: :oops: Nálam talán csak Lorca ír kevésbé érzelmes hsz-eket... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Befejeztem a parázást. Beszéltem a védőnővel, és ő is megerősített abban, hogy elég ez a hízás is. Rájöttem, hogy én sem volt egy hízós kisbaba, 3 kilóval születtem és 1 évesen nem voltam még 8 kiló sem.

Szóval azt mondta a védőnő, hogy ha éhes lenne, akkor úgyis jelezne. Megbeszéltük viszont, hogy nem várok januárig, elkezdem a hozzátápit, úgyhogy amint kijutok a piacra és veszek almát, megkezdjük.
Estére meg azt javasolta, hogy próbáljak meg neki tápis vagy tejpépes pótlást adni.

A forgolódásra is azt mondta a védőnő, hogy nincs egyáltalán elkésve, ő egy kényelmesebb baba. Többször átfordult már hasról hátra, meg álllandóan az oldalán fekszik (most is azt játssza, hogy jobbra-balra dől egy játékkal a kezében), de a Hangi-féle forgolódás még várat magára. (én már konduktorhoz akartam vinni, de a védőnő szerint nyugodtan várhatok januárig)

Dodi!
Éjszaka mozgalmas volt, ha jól emlékszem, akkor 4x ébredt, de bántották a pukik, mert minden alkalommal hallottam, hogy pukizgat, és hajnalban már csak poci-simivel tudott újra elaludni. Most délelőtt jól kikakilta magát, úgyhogy már rendben is van!
:wink:

Kép
katy76

Sziasztok,

Olvasás még folyamatban...

A héten a Tesco polcáról emeltem le a Milupa HA-s tejpépet, amin el is csodálkoztam, hiszen elvileg ez recept köteles. Felhívtam az információs vonalukat, és mondták, hogy volt róla szó, hogy kikerül kereskedelmi forgalomba (ezek szerint meg is történt), de a hölgy is csodálkozott. Majd mondta, hogy azért lehet, mert hogy januártól úgy is megszűnik rá a támogatás, azaz nem lesz értelme a receptnek...így aki gondolja, annak érdemes még idén felíratni többet, és kiváltani, mert úgy olcsóbb.
A nem HA-a vaníliás tejpépnek nagyon fini vaníliás íze van.

Bond,
Manó nem semmi a könyvespolc tetején. :lol:

Katy,
Míra gyarapodása is jócskán lelassult, de hát ez a normális. Én adok már neki tejpépet, nagyon szereti. :lol: Éjjel ugyanúgy többször kel, de az szerintem már a foga miatt lehet. A gyümölccsel még várok pár hetet. Én nem tudom mérni, hogy mennyit eszik, de napközben is sűrűbben adok neki, amikor ébren van.

Én is használom még a szoptatós párnát, azzal a legkényelmesebb a szopizás mind kettőnknek.

merion

merion

Sziasztok

Katy én tökre örülnék ha Nóra ennyit hízna. Most is az 5 hós mérésen 7006 g volt, tegnap 5,5 hónaposan pedig 7140g
Nikici jaj szegénykém, elhiszem hogy megijedtél.

Képzeljétek Nórának reggelre totál begyulladt a füle, a fülbevaló alatt, tiszta genny.

Kép

gabi1

Gabi!
Egyszer már volt begyulladva, nem? Nem lehet, hogy nem bírja a füle?

Petrának nagyon szép a füle, bár az alkoholos lemosást utálja.

Merion!
Pont most néztem meg a Milupa oldalát, hogy mit vegyek Petrának, és én is a vaníliás tejpépet néztem ki. :D

Én is gondoltam a fogzásra, hogy attól nem alszik, de még csak nem is duzzadt neki az ínye. Lehet, hogy Apa megy a héten Bécsbe, akkor hozatok vele Osanitot, hátha segít valamit.

Kép
katy76

Sziasztok!

Katy: akkor nem tudom, mit mondana Vicára a védőnéni, hiszen ő még csak hátáról oldalra tud billengetni.
Egyszer fordult csak hasra, de tuti véletlenül, a kezét viszont nem tudta kihúzni, így visított, mint a kismalac. :lol:

Altatásról: sajna, mi elkövettük a hibát, hogy rázzuk a seggét. Nem bánom, amíg bírom, rázom. Ráérek utána is kétségbeesni, hogy mit csináljak.

Nikici: hasonló hangokat hallat Vica is, bár a pürrögés az nálunk kimarad, viszont hatalmas sikításokkal vegyíti "beszédét".
Szomszédot üsd le! :twisted: Mit szólongat be neked?
Ja, és a 4 éves gyerek szoptatása: Még ha nagyon-nagyon lenne tejem (amit kizártnak tartok, hiszen most is csak azért van annyi-amennyi, mert folyton fejek, homeopatiázok, teázok, maci-kávézok), akkor is max. addig szoptatnék, míg oviba nem kerül a gyerek. De már ezt is hatalmas túlzásnak tartom. Úgyhogy a kb. 1 évben szeretnék maradni.

Norka: 5 hós adataink:
64 cm és 7360 gramm.
Mivel most a 2 mérés között bő 3 hét volt, átlag 12 deka/hét, szerintem több a jónál, főleg hogy beteg és étvágytalan volt a gyerek.

Új védőnő: kissé furi. Ha kérdezek válaszol, de még a nézése se mondható kedvesnek. Még össze kell szokni.
Bár az első kissé túúúúúúúúl kedves, alapos volt, de most meg hiányzik ez a hozzáállás.

Lorca: jó, hogy megint a régi vagy. Az ilyen hozzászólásaid hiányoztak.

Gabi1: A lényeg, hogy már nem fogy Nóra. Ennyi mozgás mellett, meg nem is csoda, ha nem hízik többet.
Amúgy nagyon tündér volt a képeken.

Lilisgabi eltűnt? Tabatiról se hallani! Csibe? Tímea? ......

Kép
Kép]
hendegabi

Katy,

Tényleg nagyon finom a vaníliás, biztosan Petrának is nagyon be fog jönni. :lol: :wink:

Mi is vettünk Osanitot, eddig csak kétszer adtam neki, amikor olyan 12-13 óra körül nagyon nyügi volt, de utána tényleg jól aludt. De már hallottam, hogy nem mindenkinek jön be, igaz, sokan dicsérik is. Nincs két egyforma baba...

merion

merion

H.Gabi!
A védőnő éppen azt mondta, hogy nincs elkésve Petra a forgással. Én gondoltam úgy, hogy most már nála is napi gyakorlat kellene, hogy legyen. És mivel így gondoltam, rákérdeztem a védőnőnél, hogy megmutassam-e szakembernek. Erre mondta ő, hogy még ráérünk, mert nincs elkésve Petra. :wink:

Az a baj, hogy túlzottan utánanézek mindennek, és ha 10-ből 9 hehttps://www.babanet.hu/tarsalgo/postin ... milieslyen azt olvasom, hogy márpedig 6 hónapos korára oda-vissza kellene, hogy forgolódjon, akkor elkezdek picit aggódni. De csak azért, mert tudom, hogy komoly következménye lehet a késedelmes mozgásfejlődésnek.
Ezért jó, hogy az én védőnőm jó fej, laza és mindig megnyugtat, ő nem egy parázós típus, de nem is slendrián. :wink:

Kép
katy76

Dodi: még neked akartam írni, hogy mi a DM-ben vettünk Babylove bio köles-kását. Nincs benne hozzáadott cukor, tej, színezék aroma vagy tartósítószer. Tejjel (anyatejjel) és vízzel (tápszerrel) vagy gyümölccsel is lehet készíteni. Vicusnak nagyon ízlik.

Bond: Hát...én nem várnék a fogammal jövőig. Úgy 3 éve nekem is karácsony táján fájdult meg nagyon. Másra nem is emlékszem abból a karácsonyból.

Boo: telitalálat!

Más
Férjem a céges kocsit Agip kúton tankolja. pontot is gyűjt. Kb 3 hete küldtek egy sms-t, hogy vásárolja le a pontjait karira! Hú, mondom, milyen rendesek. Volt 9000 pontja páromnak (sokat jár mindenfelé + traktorba is ott veszi a gázolajat), megrendeltünk egy társasjátékot + egy vezeték nélküli telót nekünk (szopi mellett már ideje volt). Azt ígérték, 2 hét alatt meglesz, szállítás előtt telefonálnak.
Tegnap mondom páromnak: nem hívtak még miatta? Nem.
Na, ma egész délelőtt próbálta (a központos már kívülről tudta a nevét), negyed 1-kor beszélt egy ürgével, azt mondja: több lett a szállítás, mint amire számítottak: várhatóan 22-én lesz meg a csomag!!!!! :shock: :x :x
Köszi. Még jó, hogy Nócinak lesz más ajándék is a fa alatt, mert ezek után jó, ha farsangra ideér.

Kép
Kép]
hendegabi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.18 09:43-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok! :lol:

Picit nem voltam, és most meg olvashatok annyit, hogy kifolyik a szemem :lol: :lol:
Rólunk gyorsan, míg el nem felejtem: anyukámék jöttek tegnap, ma már mentek haza, de azért tudtak unokázni :lol: Bár Kata a megjelenésükkor gyorsan sírva fakadt :shock: , attól függetlenül volt móka- kacagás :D Egyébként azért volt nyűgös, mert keveset aludt, és éppen rohadt álmos volt :roll: :)
Kifejlesztette az új szokását: én pikk- pukknak hívom :) A levegő beszívásakor cuppant /ez a pikk/, kifújáskor összeszorított szájjal olyan berregésszerű hangot ad /ez lenne a pukk/. Tegnap délután kitalálta, azóta folyamatosan ezt csinálja :lol: :lol:

Lorca: azért jó, hogy néha tudsz jönni :)

Boo: végre vagy :) A Benkő- műsor tutira kamu, el nem tudom képzelni, hogy ezt valaki komolyan gondolja... :roll: :lol:
"most vmi úrinős feelingem van " :lol: :lol: :lol:

Dodi: tényleg, mint a komornyik nőben! :lol: :lol: A mami meg.... :roll: /egyébként amikor mentek a vacsira az autóban amit mondott, én nem értettem :oops: :roll: :) /
Kata isaluszékonyabb a szokásosnál, tutira bejátszik az időjárásváltozás :)
Szopipárnát még mindig használom :D Csak azon tudok szopiztatni :roll: Amikor vendégségben voltunk a szüleimnél meg a párom anyukájánál, nem vittük magunkkal, és nagyon hiányzott! :D rendeltetési célján kívül még látbámasznak használom. Párnának nem jó, mert zörög benne a töltet :roll:

Nikici: kimenős szerkóra jól reagál Dorka! :lol: :lol: És milyen rendesen vár :lol: :lol:
Nálunk is van csörgő, amit eltettem későbbre: egy elefánis meg egy oroszlános. Mindkettő szerintem bazinagy és nehéz: Nem is értem, miért gyártanak ilyet? Vagy csak a rokonok hozták idő előtt? :lol:
Ügyes voltál, én biztos szívrohamot kaptam volna... :roll:
Sóderbaba :shock: :lol:
Szomszéd csaj :evil: Én sem állnék vele szívesen szóba....
Dorka videó :lol: :lol: :lol:
Azt hiszem, 1M Ft.

Kispiskóta: Bendő nagyon aranyos kisfickó! :lol: :lol: De a puszis kép a legjobb! :lol: :lol: :lol:

Marietta: igen, a harmónikás elszólás volt a legjobb :lol: :lol:
Domit dícséret illeti, amiért ilyen ügyi! :lol: :lol: De persze ezt eddig is tudtuk :D :D

Bond: a Miku bácsinak tényleg gonosz feje van :shock: :lol: Vagy inkább hajléktalan? :lol:
Manó nagyon aranyosan alszik a könyvespolcon :lol: :lol:
A Piroskás történet nagyon megható! :D :D

Orsi: szerintem jól gondolkodsz, már nekem is megfordult a fejemben a kaki- hízás összefüggés. Kata is egy héten mostanában kétszer kakil, de akkor annyit, hogy nem győzöm lapátolni alóla :lol: :lol: Úgyhogy mivel az ott volt a kis pocójában, biztos nem szivesen evett sokat, mert csak nyomódott volna.... szerintem :lol:
Odett mitől kakil naponta?

Norka: ha Marietta Domija nem előz be, tied a topic első fog díja :lol: :lol:
Jó, hogy Jázmin eldobhatja a cipőjét! :lol: :lol: :lol:

Tike: gratulálok az átforduláshoz! :lol:

Gabi1: eszem ágában sincs veled vitatkozni az oltásról /hisz te vagy a szakmabeli :D /, de pl. lehet, hogy kicsit már betegek voltak, amikor megkapták az oltást, azért jött ki rajtuk így. Egy barátnőm lánya is már meg volt fázva, amikor beoltották. Ezután két napig lázas volt, mondta is a doki, hogy valószínűleg azért, és hogy mondani kellett ovlna, s akkor ha már nincs megfázva, kapta volna meg az oltást. :D De szerintem ebbe sok doki sem gondol bele,csak automatikusan adja az oltást, mert kérték. Az, hogy megkérdezze, hogy egészséges- e, már nem megy :roll: . Pedig a babókat is megvizsgálja a doki néni, mielőtt beoltja :D

Merion: haj nemhullásért irigyellek! :lol: :lol: Mira nagyon ügyes! :lol:

Kép
agi125r

Boo: mit kell felavatni? :shock: :lol:

Kép
agi125r

agi nem náluk nem volt ilyen gond. Családon belül meg pláne nem, mert tudják hogy nem "engedtem " volna. De épp ma jött anyu és mondta hogy az unokanővéremék oltattak pénteken, és a férje annyira beteg hogy azóta fekszik. Ők meg szépen elkapták tőle. Köztük az 1 éves kislányuk is. És ők is tök egészségesek voltak.Na mindegy, én nem beszélek le senkit, úgy is mindenki maga dönti el hogy neki mi a jó és ha úgy megnyugszik hogy beoltatja magát akkor be kell adatni. Páromat sem beszéltem le.
Ő hosszas gondolkodás vacillálás után döntött és oltatott.

katy de be volt gyulladva de az nem ettől a fülbevalótól volt hanem egy másiktól és az fúrás után rögtön volt. Most még az van benne neki amit belőttek több mint 1 hónapja. Szerintem az lehet hogy ahogy túrja magát a földön lehet hogy megsértette, vagy jobban rászorult a fülére kivettem neki, meg kamillával mosogatom, szerintem várok 3 napot azalatt az idő alatt nem fog benőni az tuti, és akkor mér a másik új fülbevalót teszem bele.

Én a karácsonyi ajándékokkal már nagyrészt megvagyok, ,ma akarok még egy két dolgot venni. Aztán már csak csomagolni kell. Hétvégén megvesszük a fát, nem szeretem utoljára hagyni, mert ilyenkor még lehet válogatni.

Akarok ma venni magamnak fehérneműket is, mert már régen vettem.

Kép

gabi1

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.18 09:44-kor.

KépKép

KépKép
boo

Bond: most robbanok fel!!!!!
Az imént nézegettem Halász Judit honlapját, tudod, amit javasoltál, hogy mikor-hol koncertezik.

Szerinted????????

Ma délután volt (illetve a második előadás most megy) Szombathelyen!!! :x :x :x

Kép
Kép]
hendegabi

Ági

Odett nem minden nap kakil, 3-4 naponta. Szombaton, vasárnap és hétfőn kakilt, de hogy mitől, azt nem tudom.Ma csak odamaszatolt egy kicsit a pelusba.

H.Gabi

Koncert, jaj, de bosszantó :twisted:

Nikici

Nagyon aranyos a videón Dorka :P

Kép
Kép
orsi777

[quote="f.nikici"]
írta:
f.nikici
Bond: Famiku nagyon cuki kis vénség. Én szeretem az ilyen régi kütyüket. ngem azonban nagyon emlékeztet "kvazimodora", olyan puklis. Talán ott van az elem?

Igen. :D

[quote="f.nikici"]
írta:
f.nikiciCuki Manó a képeken, és Hugi is, először nem is láttam.. :oops: :lol: :lol:
Babatörténete is nagyon megható :oops: Én is majd neki szeretném ajándékozni Dorkilinek az én legkedvencebb játékbabámat. sok volt, de az az egy volt az első, és a legszeretettebb. Egy 55 cm-es, ruhatestű, gumivégtagú-fejű baba, megtömve sóderrel. Szóval majd csak később kapja meg, mivel 6 kilós :lol: :lol: :lol:

6 kilós babával mit lehet játszani? :roll: Az már egy boxzsák. :shock: :lol: :lol:

[quote="f.nikici"]
írta:
f.nikiciÖtletes vagy kukazsák téren! :wink: Nekem eszembe nem jutott volna :oops: :oops: Veszem 3db-ját 4500Ftért. :oops:

Nem ötletes vagyok, hanem béna. Eltörtem a szagelzáró fedelet. :roll: :oops: :oops:
Nyelvöltögetés a fejlődési jelzőpont. :wink:

Kép
Kép
200907?

[quote="f.nikici"]t írta:f.nikiciudja vki, hogy mi az az összeghatár, aminél előre szólni kell a banknak, hogy ki szeretném majd venni?

Szerintem bankja válogatja. :roll:

Kép
Kép
200907?

[quote="hendegabi"]B írta:hendegabiond: most robbanok fel!!!!!
Az imént nézegettem Halász Judit honlapját, tudod, amit javasoltál, hogy mikor-hol koncertezik.

Szerinted????????

Ma délután volt (illetve a második előadás most megy) Szombathelyen!!! :x :x :x

:x :x :x :x :( :( :( :( :( Marad az a verzió, hogy sűrűn, rendszeresen csekkolod.

Ha valaki, akkor én vagyok az, aki nem szokta hlogatni a fogdokihoz való menetelt. De most várok. Úgy tűnik, hogy a lámpa és az Elmex használ neki, egyáltalán nem fáj. :wink:

f.nikici! :)

Horror volt ez a sztori, de ügyesen megoldottad!

Kép
Kép
200907?

Azon gondolkodtam, milyen különbözőek is az emberek.

Van aki vázát tart a polcon, van aki könyveket.

Van aki tengeri kagylókat és aki bélyeggyűjteményt.

És olyan is van, aki a gyerekét.. :roll: :D
Vendég

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.03 21:19-kor.
Vendég

marietta: köszi:D

dodi: szomszéddal én is így vagyok... :twisted: :twisted:
Éjszakátok! :? Nálunk Dorki fél1 körül volt ébren, jó hogy ébren voltam, mivel meg sem szólalt de rajta volt a takarója, és kapadozott levegő után... :? apja édesdeden aludt... :? Dorka meg paplan alatt játszott...utána kivettem simogattam egy picit, majd visszatettem, és visszaaludt.:)
Nem tudom miért ébredhetett fel..ma is alig evett de nem is kérte, hiába adtam Neki, ma eddig kb. 300at evett meg...
Videóról majd várom a véleményt!
:lol: :lol: :lol:

hendegabi: védőnő. :? :? csajok meggyógyultak már?? pontgyűjtő :?

gabi: jobbulást Nóra fülének :wink:

agi: 1M Ft? szuper :? akkor holnap szívunk, na mindegy, hátha sikerül..

orsi: köszi :D

boo: üdv újra :D ti milyet vettetek? én most a Tefalt nézegetem...

Bond akkor azzal világít a lámpa :lol: :lol:
Amiatt volt hat kilós a baba, mert mindig szerettem volna egy olyat, ami olyan nehéz mint egy újszülött...csak kicsit többet nyomott, mire megtöltöttem. túlméretezett újszülött lett :lol: :lol:
Azt hittem a Brendonos kukazsákot helyettesíted...
:oops: :lol: Beszéltél már Csillával kukaügyben?
"Nyelvöltögetés a fejlődési jelzőpont."
Ezt most nem értem. :roll:
Lehet ügyesen megoldottam a tegnapi esetet, de még most s rosszul vagyok, ha eszembe jut...

f.nikici

czigka: :shock: :shock: :shock: betettétek a szekrénybe az újszülött gyereket??? mit követett el szegényke?? :lol: :lol: :lol:

f.nikici

Bocs, ha katyvasz vagyok, de Manó 38-39 fokos lázas. Más tünete nincs.

Kép
Kép
200907?

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?