A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Annna
kaptam mosódiót, de nem tudtak használatit mondani hozzá, a zsákon pedig csak németül van, s abból nwem tudom kisilabizálni. Milyen adagolásban kell használni? És gondolom a ruhákra teszem rá, nem a mosószer adagolóba. Az enyém héjas, szét kell szedni? Mert próbáltam utánanézni neten, de ptt sem találtam adagolást.

Gyönyörű Julcsi, de hát mindegy szemüvebgben vagy anélkül!

Flora
Ünnepek alatt előtt már elkezdik családtagjaim a szabikat, akkor remélem többet fogok tudni jönni, addig nem hiszem, de akkor biztos írok a kinezről. De az is lehet Jettát kérem meg, mégis kompetensebb. Én csak egyik ágának az első két modulját végeztem el, azt sem most.
Az biztos, hogy nektek többszörösen fel van adva a lecke Gillel, de ami aképekről átjött nekem, hát az alapján jelenleg ez nem tűnik valami nagy problémának! ha így van, kívánom így is maradjon!!!

Kép
Kép
tengdi

Babcika,a felsoroltak közt vót!!!! :lol: :lol: :lol:

evés????????????????????????nemtok segíteni,de ha holnap mész kérdezd meg...én már 8 dolgot felírtam,hogy ne feljsem el megkérdezni!

sutimano76

Jó reggelt!

Itt is szállingózik nagy nagy pelyhekben a hó.Olan szép!

Timi,én 2 féle csokiból sütöttem már meg.Boci étcsoki,és cora étcsoki.Mindkettő fini volt,de a ét tortabevonó sokkal olcsóbb.Süti abból csinálta,és azzal is fini lett.Egyáltalán nem keserű.
Akkor már lehet menni nagyokat sétálni az új meleg cuccokban ;)

Babcika,kutyikkal mi lesz???Mit csináltaok annyi kutymóval.Elajándékozzátok?

Tengdi,az éjszakáért nagy simi.Gondolom te sem tudsz nappal pihenni.Remélem tényleg csak a hó miatt voltak nehéz éjszakáink.

Viki,barátosnak sok sok drukk,neked pedig nyugi.Gyors és könnyű szülést neki.

Flora,hát akkor most dukk,vagy nem drukk?Biztos nehéz lehet eleinte,de akinek kettő kicsi van,az azt mondja,később nagyon jó.

Süti,minnyá küldöm....bocsi

Manó,Mírának sok sok gyógymanó.

Nálunk egész érdekes napirendet készül felállítani magának Barnabás.Reggel 7 ig felkel.10 ig még alszik kicsit,aztán egész délután szinte semmit,ímmel ámmal kétszer 30 percet.Aztán 6 kor azt mondja csá,beájul.Tegnap nem bírtam felkelteni,drasztikus meg nem akartam lenni.8 kor kivettem,és pakolgattam jobbra balra,és aludt még 20 percet a kezemben.Aztán kapott cicit,és aludt 11 ig.Utána 2 kor kelt.Ott volt egy másfél órás kakis beszélgetős szerintem,utána meg 4 kor és 7 kor.Így megint nem fürdött este,ezért reggel 8 kor bedugtam a kádba,mert már sokadik nap alussza át a fürdést.Most az a tervem,hogy hagyom,ha neki így jó,ezért fél 6-6 között lesz a fürdés.Meglátjuk.Ha beáll,akkor az este ahogy nő,kitolódhat,így nem éjfél felé tolódik,hanem pont emberi időben lesz a lefekvés.

Kép
v.andi

Süti ki lakott ott??? :twisted:

Kép
babcika

Manó, nagy simik!! Bocsi, h kérdem, tudat alatt, nem lehet, h félsz, h betegek lesznek a gyerkőcök? Olyan sokat szegénykéim, nem lehet, h a félelmed megjelenik? :( Remélem, nem bántalak meg a kérdéssel, nem áll szándékomban...

Éjszaka nem alvóknak kitartás!!

Süti, néztem a dm oldalt, az ugyan az az asztali naptár, amit szidunk, nehogy mégis rendelj!

Kriszti, Örs v. téri Ikeába mentek? Lesz találka vkivel?

floranan

Tengdi én a goggle fordítóval fordítok le mindent,ott mondatokat is fordít :D

sutimano76

Ja, köszi mindenki, inkább most NEM drukk :D Szólok, ha IGEN kell :wink:

floranan

Süti, na ki???

Tengdi, köszi!!!! :D

floranan

Flora nem azt rendelem,hanem az a4-es falit...bár a nővéremék asztalit használnak!!

Andi,remélem ha ez így beáll,akkor végre így is marad!!!!
köszi

Nálunk marha egyszerű lesz az ájándékozás....nővéremék és anyósék kapják a naptárt,na persze ha időbe befejezem és megrendelem :roll: ..uncsiöcsém kap 5000 ft-ért euorot a sítáborba,,,sogi lánya ....na ezt nem írom ki,mert ő szokott olvasni :wink: ,Berni függőket a játszószőnyegére.....ennyi...párommal már pár éve nem veszünk semmit,mert a kicsi dolgokat megvesszük év közbe,a nagyokra meg úgysincs pénz......vele minden ajándéknál többet ér,hogy összebújunk és ölizzük egymást a karifa fényeinél!!!

Ráadásul anyósomék mostanába kifizetik az összes szmlánk ami még hozzájuk megy....ráadásul ezek a legmagasabb összegű számlák :oops: ,de ők ezzel segítenek nekünk,plussz még pelust is szoktak venni...szóval szavunk nem lehet.....idén szerettem volna azzal segíteni neki,hogy én főzök sütők,de sajna ez nem megvalósítható,mert nem tud a fenekén ülni,így csak takarítani fogok neki..mert dolgozik ,még a két ünnep közt is :(

sutimano76

Képek!

Amint látjátok, étvágyunk az van, a hajunk hullik, kétoldalt alig van már, persze középen a sörény megvan... és egyre világosabb a hajunk, a bőrünk lassan, de sötétedik!

Kép Kép Kép

floranan

gyönyörűek vagytok ám Flora.....

sutimano76

Flora!! Nagyon szép Ebano!!! :D

Lányom a természetes alapanyagú játékokat szereti:

Kép

Kép
babcika

köszi Süti!!! :D

floranan

Csak a tortához:
Én szoktam hasonlót csinálni, csak teszek alá egy vékony réteg linzertorta alapot (félig átsütöm, utána jön rá a csokis massza), és cukor helyett mézzel csinálom. Ja és minden csokis dologba kell egy csipet só...
Viszont nálam ez az extrasüti kategória, mert én csakis jó magas kakaótartalmú csokiból szoktam. Illetve abból is nagyon szeretem a narancs ízesítésűt, azzal nagyon finom. De jóval drágább... Én szeretem nagyon csokisra, de mivel a receptem még cukrozatlan kakaóport is ír bele, ha azt is rakok, akkor a gyerekek miatt időnként részben tejcsokival szoktam. Magam miatt nem, de én szeretem az étcsokit is, a gyerekek nem.
Ja, ha valaki sütit sütne, aminek a tetejére kellene csokimáz vagy abban mártogatna sütit, akkor ajánlom a tortabevonó helyett Dr. Oetker Decor tortabevonóját, ezt csak mikróban melegíteni kell, sokkal jobban használható, könnyebben kezelhető. Persze cukrászok ezen most lehet, hogy megbotránkoznának (nem házi főzőtt csokiizéba mártom) :D, de hát én egy kevés idővel rendelkező háziasszony vagyok...

Megkósotoltam tegnap azzal a kávéfőzővel (Dolce Gusto ?) készített kávét, pontosabban a forró csokit. Finom. Gondolom a kávé is az. De mivel mi nem iszunk kávét, forró csoki miatt meg kicsit drága lenne, ezért némi gondolkodás után nem vettünk gépet. Egy teafőzőre (pontosabban hosszúkávé-főzőre, amit mi teafőzőként használunk) kellene költenünk, de azt még nem tudjuk, milyet vegyünk. Az előző mostanra adta meg magát.

Nálunk családon belül nem nagyon szokott nagy ajándékozás lenni, mi sem szoktunk venni egymásnak a párommal (úgyis megvesszük év közben, amit szeretnének, ha van rá anyagi keret), szóval elsősorban a gyerekek kapnak. Végül vettem nekik még könyveket is (idén nem kaptak anyumtól, ő most pénzt adott, pedig egyébként könyvet szokott), a kicsik Anna-Petit kaptak, a legnagyobb meg Verne-t és Dumas-t.

Flora!

Kisori nagyon aranyos! :)
Baba: hát mostanában nem szeretném, mondjuk mindenképpen megtartanánk, cska nem tudom, hol lenne helye, már így is szűkösen vagyunk...

Tengdi!

A Google fordítóval tényleg le tudnád nagyjából fordítani, mondjuk időnként érdekes dolgokat fordít, jókat szoktam nevetgélni rajta, de a lényeg talán megérthető.

A szülinapi köszöntéseket köszi :):), igaziból én nem vertem nagydobra, mert hát ilyenkor már nem annyira jó is az :D, hogy 1-1 évvel idősebbek leszünk. Nem is érzem magam annyinak, amennyi vagyok... :D

Astrid

Kép
astrid

A kutyik: 2-nek már van gazdája, a 3. meg megmarad valószínüleg nekünk, mert Jancsika nagyon szeretné..., csak a végén már a kutyákra fogunk keresni :roll:

Kép
babcika

Andi... jaaaj de jó, hogy végre tudtál aludni!!!!!! Kép

Babcika... Blankinak micsoda játéka van.... Kép

Mi két napja megtaláltuk a kezünket és azt nézegetjük.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vikiviktor

Kép
v.andi

Andi én akarok ilyen porszívót,de azUram tuti azt mondani,hogy 45000-ért inkább porszívózzak én! :(

sutimano76

nem is hallottam erről a google fordítóról :oops: de köszi a tippet!!! azért várom Anna válaszát.
Az a baj, hogy egy kicsit itt ülök a gép előtt, egy kicsit ott, nézek vatera teszvesz zsibvásáron ezt azt, itt fórumozok, meg vagyok egy másikon, ami ugyan napi 1-2 írás átlagban, úgyhopgy nem sok idő, de itt is ott is amott is és ebből több idő jön össze, mint amit szeretnék.
Úgyhogy azt kérek én is Karácsonyra, mint Madar IDŐT!!!!!!!!
No a lényeg, hogy nem is fogok mindennap netezni mostanság, mert mértéket nem tudok tartani, ha bekcsolom, akkor elúszom benne. Ha meg nem, akkor nincs miben elúszni.

Szeretném a nagytakarítást megcsinálni Karácsonyra, meg az összes felnőtt családtagomnak írok 12 üzenetet vagy nem is tudom minek nevezzem.
Már ez hagyomány nálunk, minden hónap elején húzni kell egy cetlit, ( egyik verzió, hogy névreszólóan megírom a 12-t, s aki kapja, ezekből kihúzza magának januártól decemberig. Másik verzió, hogy be a közösbe, s mindenki húz egy januárit magának, aztán egy februárit...és így tovább ) no és ez persze nem véletlen miért azt húzza az illető arra a hónapra. Van, hogy hóelején még nem érthető, de elképesztő mennyire működik!!!!
No én keresem az üzeneteket össze, és ez nem kis idő.

Volt olyan év, mikor magamnak minden napra írtam. Na de akkor nem volt két pici itthon. :lol:

Rita
könyvajánló

Coelho: A Piedra folyó partján ültem és sírtam
Veronika meg akar halni
Az alkimista már kevésbé, de még az is ide sorolható.
többi nem tetszett

Szepes Mária: Vörös oroszlán
Raguel hét tanítványa

majd írok még

Kép
Kép
tengdi

Tengdi... alvás.... Kép
vikiviktor

Andi légyszíves írd meg megint azt ajátékoldalt, aminek alinkjét egyszer elküldted! Nem a regio egy másik, ahol nagyobbaknak is vannak játékok, bár te a textilkönyvecskés kérdésemre küldted el. Na ez értelmes volt!
tehát újszülöttől 14-ig aszem vannak korcoportként lebontva játékok

Kép
Kép
tengdi

köszi Andi!!

sutimano76

Na nekem ilyen perszívó izém tuti nem lesz, de szerintem ez nem is takarít rendesen, nem megy túl közel a bútorokhoz, és így elég fúrcsán nézne ki a lakás egy idő után. Na meg egy 5 éves után még én sem bírok takarítani ,nemhogy ez :D

Tegnap Jancsika Actimelt akart inni, és ki is szolgálta magát. Aztán bejön és közli, kicsit kilöttyent ahogy kibontotta. Kimegyek, látom egy minimális csepp van a padlón, megdícsértem,hogy ez nem is olyan nagy gáz, ügyesen kibontotta, aztán utána vettem csak észre, hogy a padlón ugyan nem volt, de az étkezőszék karjára akasztott kabátom hátán kb. fél flakonnyi Actimel figyelt :lol: :lol:

Kép
babcika

Kép
v.andi

Kép
v.andi

Megjöttünk dokinénitől... nem talált nála semmit... valszeg vmi kis vírus és így reagál rá a szervezete. Ha még szerdán is lenne láza, akkor vissza kell menni és elkezdünk kutakodni, ha nem akkor minden ok...

De basszus azért ezt nem hiszem el... Míra soha nem volt beteges... most meg mióta Ákos megszületett és akkor elkapta a rotát, azóta minden car eléri. :( Már kezdem azt hinni, hogy vmi lelki dolog áll a háttérben, mint Móniéknál... pedig úgy érzem nem foglalkozom jelentősen kevesebbet vele, sőt. De majd próbálok még többet vele lenni. Csak az a baj, hogy csajos programot elég nehéz szervezni, mert párom ugye későn jön haza hétközben, így max hétvégén tudunk elmenni kicsit kettesben...

Kép Kép
manósziget

Nem szabad ilyennel "dicsekedni", de nekem van robotom, nem ilyen. Szépen takarít... Mondjuk vigyázni kell, mit vesz az ember, sok a gagyi. Alig használtan vettük, már 2 éves. Mondjuk mosolyogtunk rajta, mert nem tudom, mennyi szabadidőt spórol, mert annyira jól mászkál, hogy az ember előszeretettel nézi. :D A teljes porszívómentességet persze nem lehet megúszni, mi is használjuk a "sima" másikat is, de pl. a nappali szőnyegünket ezerszer szebben megcsinálja, mint mi a másikkal.

Vasalórobotot mikor találnak fel? Én lennékaz első, aki vesz... :D

Manó!

És ugyanazokat csináljátok most is? Nem mászkáltok gyakrabban vagy másfelé? Vagy esetleg a rota gyengítette le a szervezetét, és még nem tudott regenerálódni eléggé...

Astrid

Kép
astrid

Manó... ugyanarra gondoltam, mint amit Astrid írt, hogy lehet, hogy a rota legyengítette kicsi Mírát.... :? :? :? :?

Azzzzzzzzzzzzzzttttttttttta Astrid dejó Neked, hogy van ilyen csodád!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Vasalással úgy vagyok, hogy befognám a zugolvasóimat.... hm?! Jöhetnek Kép :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vikiviktor

Babcika... Jancsika Actimel.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vikiviktor

Most én lenni nagyon nagyon mérges.... Kép legszívesebben jól bevernék magamnak.... Kép amit rendelni akartam/akarok nagyszülőknek... nem fog megjönni karácsonyra.... Kép nem írom ide mia az, mert idő előtt megtudnák.... Kép
vikiviktor

Nos lányok!

Én leszarom ezt a sárga kakit, úgy döntöttem, most is volt egy 12 körül, sárga és folyósabb, de mivel tegnap 19.00 óta csak ma délben alakított ilyet, szerintem ez még nem meríti ki a fosás fogalmát, lehet fogzik csak a lelkem, mert jobb felül van egy pici fehéredés az íny-jén és nyálzik is ezerrel, meg rágcsál.

Kép
babcika

fúúúú mi ez a porszívó? egyszer már említetted kérdeztem is de nem vetted észre.
nekünk kutyaszőrre jól jönne..... lényegében tök tiszta a lakás csak a szőr miatt kell naponta....
erre nem jó? mer akkor azonnal kérek ilyet:))

KépKép
dorkamartini

most nem hó esik hanem porcukor:)))))
de jobban megmarad mint a nagypelyhes...

KépKép
dorkamartini

és assszem elrontottam dorkit....
a múltkori nyűgi hét után ugye jött a fogzás..szóval lényegében 2 hetet szinte egyfolytában kézben volt...
és most nem akar róla leszokni.....ha elálmosodik jön a nyűgi amíg fel nem veszem.. aztán rajtam bevágja a szundit....- csak 6 kilósan ez már nem olyan vicces.....:)

KépKép
dorkamartini

hahó :)
hát ez az aldi... egy rémség :D:D:D:D
Flora na ez az amit még nem tudok, mert az a jóasszony, akitől megvettem a teszveszen a kanapét cseszik megírni a címét, így nem tudok kalkulálni, hogy hova és merre :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: mert ha nem muszáj, akkor nem kéne átrobognunk egész Pesten, az Örs vezér téri közelebb van az m3ashoz.

Erről jut eszembe, Andi, Süti össze tudunk jönni valamelyikőtöknél egyszerre? :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Megmondom őszintén, nekem/nekünk az lenne az ideális, hogy a lehető legkevesebbszer álljunk meg, Luca nagyon nem szereti a ki-bepakolását a kocsiba :oops: :oops: :oops: :oops: jajj, ez most olyan ciki és kellemetlen, hogy programot szervezek nektek :oops: :oops: :oops: nekünk a délelőtt lenne a legjobb Pest felé, s hazafelé akkor Gödöllőn állunk meg egy kicsit. Mit szóltok?

Süti, fogadjunk, hogy én laktam ott :lol: :lol: :lol: :lol:

Manó hatalmas simi Neked, Mirának pedig egy egész hadsereg gyógykommandós! Szegénykém....

Tengdi, részvétem az éjszakai nemalvás miatt :? remélem ma kárpótolnak érte ;) s mondjuk 8tól húzzák a lóbőrt!
ez az üzenet húzás fenomenális ötlet!!!!!!!!!!!!!!
könyvek: Veronika: nagyon nagyon tetszett!!! meg a 11 perc is.... :)

Istenem... mit nem adnék egy olyan estéért, hogy leülök a fotelba, előveszek egy jó könyvet, s olvasok ameddig csak szeretnék..........

Most fogok nekiállni a tortának, már megőrülök a kíváncsiságtól. Sima étcsokit vettem bele :)

Robot: nekünk nem szabad ilyeneket vennünk, Gergő most van a mindentszétszerelek korszakban :lol: :lol: :lol:

vicger

Viki, személyes átvétel?

Babcika, éljen az actimel :lol: :lol: :lol: :lol:

nálunk süt a nap :roll:

vicger

Móni, azért bámultam a falat, mert nem tudtam aludni :wink: , de a birkaszámlálás eszembe se jutott :lol: :lol:

Bex, örülök, hogy jobban vagy!

MAnó, Mírának gyógyulást!

Dorkatimi, de jó neked :D :D :D

A múltkor az egyik gyerekem vett tévedésből főzőcsokit, de nekünk az nem ízlett. Mi mindenhez Tibi csokit használunk (kivéve a Lindt chilis :wink: )

Süti, szépeket álmodjál!!!!
(Én bocs, de ide tuti nem tudok képet feltenni (az előbb próbáltam :oops: :oops: :oops: ), még majd a pic-re megpróbálom :oops:

KAta, nekem is takarítani kéne :oops: :oops: :oops:

Tengdi, nekem csak a héja van, azt 6kg ruhához a dobba teszek egy kis vászonzsákba 6-8 szemet (nekem vastag van) az kb. 4-5 mosásra elég (megnyomom és ha még ragad, habzik akkor visszateszem a köv. mosáshoz is.

Kisori nagyon aranyos :D :D

Blanka is :D A játéka :lol: :lol:

Andi, jó is lenne egy ilyen porszívó....

BAcika, Actimel :(

Az igazat megvallva én megőrülök attól, hogy kitakarítok egy helységet, és 20 percen belül (és nem túlzok) megint össze van koszolva :evil: Bár ma reggel megállapítottam, hogy amit szombaton kitakarítottam, még mimdig messze jobban néz ki, mint a többi, úgyhogy lehet, hogy mégis folytatom :wink:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Nálunk süt a nap, de extra hideg van :( Hétvégére meg -16-ot mond, és mi meg vasárnap kersztelünk :(

Kép
babcika

babcika - sztem se rágd magad miatta......

tengdi mi az, hogy keresed össze? ezek olyan bölcs okosságok lényegében?

mano - sztem ne beszéld be most magadnak, hogy a tesó miatt beteg:))))) mer aztán tényleg az lesz......meg akkor te is szétszakadsz....
szerintem ez simán még az immunrendszere.... nem lábalt ki eléggé és nem olyan erős....
ne aggódj......majd a karácsonyi sütik megerősítik:)))

jajj csoki fiúcska dehonnem foglak fotózni:)))) a tejcsoki is fincsi:)))) szeressem naon:)
különben is már megígértem dorkinak is:)))

KépKép
dorkamartini

Kriszti és találkozó: most csak a lényegre gyorsan, hogy tudjatok szervezkedni ... nálam össze tudunk, tudtok, tudnak .... ahogy tetszik jönni. Sütinek és Andinak egyébként is erre van/lesz dolga ... Bibit is meginterjuolom ... és itt elhangzik egyszer, hogy meg aki még akar ... Annyit tudjatok, hogy délelőtt van programom, és dél körül elhozom Julcsit az oviból, tehát legkésőbb 12:30 körül itthon vagyok .... :wink: :D

KépKép
KépKép
madar

Többiektől bocs :oops: ... majd csak este reagálok ...

KépKép
KépKép
madar

Manó!

Remélem Míra rendbe jön hamar!!! Puszilgasd meg helyettünk is...

Kép
babcika

basszus ez a mosóbigyó tényleg egy termény???? van héja???? most leesett a állam.....tudatlan vok....

KépKép
dorkamartini

Astrid, jó neked :) Most néztem meg a vaterát, hát ott még drágábbak vannak :shock: :shock: :shock: , pedig nekem is hú de jól jönne egy ilyen.

Viki, ez olyan rossz. Remélem én nem járok így a férjem ajándékával ( ma reggel jöttem rá, hogy minek örülne... :lol: :lol: )

Én még semmit nem olvastam Coelhotól, de lehet, hogy akkor mégis fogok.

MAnó :)

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

anna sztem bírni fogod:))) coelhot.....

hooooooool vaaaaaaan a poooooorcíííííívó? mindegyőtök nézi de én nemtom...... :shock:

KépKép
dorkamartini

Ma nagyon nem megy a fűtés :( (más se... :( )

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Na, meg van a cím elvileg...
Flora, az Örs vezér téri Ikeába megyünk.... /jajjjjj de jó lenne az árkádba is átlibbenni.... egy kis h&m.... khm :oops: /

vicger

madar ment privi

KépKép
dorkamartini

Sorban gyűjtöm be a laptetüket :D:D:D:D lassan olyan leszek, mint az áentéesz :D:D:D:D

Móni, nekem így is fulltökéletes :) ha ez a verzió marad, akkor nyugodtan ügyködhetsz délelőtt, mi is lezavarjuk a kanapézást meg a többit, s délután 3 felé szerintem már ott vagyunk kábé.....
Elvileg reggel indulunk 8kor, Pesten vagyunk legkésőbb 10kor, ikea mondjuk 2óra, na jó 3, az akkor ugye 13 óra, nyírpalota utca fél14 óra, onnan pedig kábé megint 1 óra, tehát fél 3-3ra ott vagyunk. Az még emberi időpont, ugye?

vicger

Timi: ment válasz :wink: :wink:

Kriszti: szuper!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Naon várom. :D :D :D
laptetűűűű :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
madar

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?