Csak a tortához:
Én szoktam hasonlót csinálni, csak teszek alá egy vékony réteg linzertorta alapot (félig átsütöm, utána jön rá a csokis massza), és cukor helyett mézzel csinálom. Ja és minden csokis dologba kell egy csipet só...
Viszont nálam ez az extrasüti kategória, mert én csakis jó magas kakaótartalmú csokiból szoktam. Illetve abból is nagyon szeretem a narancs ízesítésűt, azzal nagyon finom. De jóval drágább... Én szeretem nagyon csokisra, de mivel a receptem még cukrozatlan kakaóport is ír bele, ha azt is rakok, akkor a gyerekek miatt időnként részben tejcsokival szoktam. Magam miatt nem, de én szeretem az étcsokit is, a gyerekek nem.
Ja, ha valaki sütit sütne, aminek a tetejére kellene csokimáz vagy abban mártogatna sütit, akkor ajánlom a tortabevonó helyett Dr. Oetker Decor tortabevonóját, ezt csak mikróban melegíteni kell, sokkal jobban használható, könnyebben kezelhető. Persze cukrászok ezen most lehet, hogy megbotránkoznának (nem házi főzőtt csokiizéba mártom)

, de hát én egy kevés idővel rendelkező háziasszony vagyok...
Megkósotoltam tegnap azzal a kávéfőzővel (Dolce Gusto ?) készített kávét, pontosabban a forró csokit. Finom. Gondolom a kávé is az. De mivel mi nem iszunk kávét, forró csoki miatt meg kicsit drága lenne, ezért némi gondolkodás után nem vettünk gépet. Egy teafőzőre (pontosabban hosszúkávé-főzőre, amit mi teafőzőként használunk) kellene költenünk, de azt még nem tudjuk, milyet vegyünk. Az előző mostanra adta meg magát.
Nálunk családon belül nem nagyon szokott nagy ajándékozás lenni, mi sem szoktunk venni egymásnak a párommal (úgyis megvesszük év közben, amit szeretnének, ha van rá anyagi keret), szóval elsősorban a gyerekek kapnak. Végül vettem nekik még könyveket is (idén nem kaptak anyumtól, ő most pénzt adott, pedig egyébként könyvet szokott), a kicsik Anna-Petit kaptak, a legnagyobb meg Verne-t és Dumas-t.
Flora!
Kisori nagyon aranyos!
Baba: hát mostanában nem szeretném, mondjuk mindenképpen megtartanánk, cska nem tudom, hol lenne helye, már így is szűkösen vagyunk...
Tengdi!
A Google fordítóval tényleg le tudnád nagyjából fordítani, mondjuk időnként érdekes dolgokat fordít, jókat szoktam nevetgélni rajta, de a lényeg talán megérthető.
A szülinapi köszöntéseket köszi

:), igaziból én nem vertem nagydobra, mert hát ilyenkor már nem annyira jó is az

, hogy 1-1 évvel idősebbek leszünk. Nem is érzem magam annyinak, amennyi vagyok...