Szisztok!
Péntek estétől visszaolvastam, mgpróbálok írni, bal karomon Ákosommal.
Rögtön ehhez kapcsolódóan: gyermekem kézigyerek

. Nem bír a kiságyban lenni. Ha letesszük bőg, ha hagyjuk, egyre vigasztakhatatlanul bőgicsél. Abban a pillanatban, amikor emeljük ki, elvágták a sírást. Rendszerint bealszik az ölemben, vagy apa mellkasán, és mint már írtam, amint befektettük az ágyába, kinyílnak a szemei.
Orsi: rendszeresség. Én is panaszkodtam, hogy semmi rendszer nincs az életünkben, bármennyire is szeretném (tegnap voltunk 1 hónaposak). Pár napja azt próbálom elérni, hogy legalább a 2 szopi között legyen 3-3,5 óra. De ezt nehéz megmagyarázni egy hízóbajnoknak

.
És pár napja próbáljuk tartani magunkat a fürdetés-időponthoz, de egyelőre ott tartunk, hogy előtte csak kézben hajlandó kihúzni a várakozási időt, és kézben is nyűglődik. (Eddig úgy fürdettem, ahogy kijött a szoptatás.)
A legnagyobb problémánk -mint sokunknak itt egyébként a hasfájás. Próbálkoztunk Infacollal; minimális sikerrel. A hasfájás nem enyhült, viszont néha tudott nagyobbat pukizni. Csütörtök estétől Gripe Watert adtunk. Hát, tegnap óta nem adjuk!!! A gyereknek péntek estétől olyan kínjai voltak, hogy mi sírtunk. Síkításszerűen felsírt időnként, bevörösödött, erőlködött, és szegény teljesen összekakilta-fosta magát. Eddig is felsírt, meg görcsölt az egész kis teste, de azt a félelmetes síkítást és sokkalta több fájdalmat nem bírtuk nézni. Most ugyan megszűnt a plusz hasfájás, de az eredeti állapotnál tartunk.
Mondjatok valami okosat, mit csináljunk?
Szóval Szilvi, nekünk nagyon rossz volt a Gripe W.
BNM: nem kell ide kondi. Ahogy nő a baba, úgy erősödsz Te is. Anno, egy össznépi sportvetélkedőn szkanderben egy 3 gyerekes anyuka nyomott le a döntőben...

Akkor nem értettem, most már kezdem kapisgálni. Érezhetően hízott az én gyerekem is. Teljesen más érzés (már súlyilag), amikor kiemelem az ágyból, vagy a vállamra teszem böfizni. Meg hát ránézek, és a hatalmas többsoros tokáit látom
Rita: amikor kisfiam jókedvű, nyugodt, akkor azt játszuk, hogy a számmal formálok betűket, illetve nyújtogatom a nyelvemet, és ő néha teljes sikerrel utánoz engem. A nyelvnyújtogatás megy a legjobban
Kriszta: kis csöppség nagy aranyos. Éjszak pont arra gondoltam, amikor tettem a vállamra büfizni, hogy a 3 héttel ezelőtt még sokkal pindurabb volt, és kis törékeny, puha "valami". ÉS most is milyen törékeny, puha
Linda: nekünk azt mondta a dokinéni, hogy az első hónapban ne teljen el 5 óránál több 2 szopi között.
Pelenka: legelsőnek Pamperst használtunk; néha kijött a pisi (bár akkor még a pelenkázási technika nagyon kezdetleges volt), és kicsinek találtam. Aztán jött a Libero, ugyanaz: néha kifolyt a pisi, és kicsi volt. Aztán a párom, gondolt egy nagyot, és vett egy drága pelenkát: Fixiest, ami egyenesen katasztrófális volt: rövidek a fülek, kicsi az egész, és a kaki is kijött. Vettünk DM-es pelenkát és nem győzöm dícsérni: semmi szivárgás, normális méretű, rendesen be lehet a gyereket csomagolni.
Fejés, cici: nekem mérhetően különböző mennyiségű tej van a két cicimben. A balban van kevesebb, de elég, igaz szopi végére semmi nem marad. A jobb oldaliban viszont 2szer annyi van, ezért amikor újra a jobb cici jön, addigra beton-effektus játszik.
A reggeli szopi és az esti szopi után üresre fejem mindkettő cicit.
Egyébként 30-50 perc (!) leteltével újra telítődik a cici, tehát nem gond, ha valaki sűrűbben szoptat.
A baba növekedésével, növekszik a tejigény. És ahogy nőnek ügyesebben szopnak, tehát hamarabb végeznek.
Ez ránk nem érvényes, mert most is 45 percet szopiztunk. Ugyanis a kisfiam egy hete elfelejtett szopni. Nem veszi be rendesen a cicit, és darálja. Ezért ismét sebes és véres a cicim. Nem tátja ki nagyra a kis száját, ha meg kitátja és gyorsan beteszem a bimbót, akkor egyre kisebbre húzza a száját is kijjebb tolja a bimbót. Úgyhogy kínlódás magas fokon
Swen: irodavezető voltam (vagyok). 6 cég életének intézője. Nagyon nehezen engedtek el; főnökeim még azt is mondták, hogy az egyik irodát berendezik nekem, csak szülés után azonnal menjek vissza

Utódom nincs (várnak vissza

).Most 2 asszisztens végzi a munkát, de van, amit nem adtam ki a kezemből (főnökeim nem merték átadni másnak), így vállaltam, hogy heti egy alkalommal pár órára bemegyek. Így voltunk már bent 6 naposan is. Természetesen megfizetik ezt a heti egy alkalmat, ami jól jön a negyvenvalahányezer forintos TÁS mellé (Nem voltam bejelentve tavaly.)
És jó is egy kicsit kimozdulni itthonról. (Addig se látom a koszt

)
Normális, hogy 3 hete mindenap fáj a fejem? És múlt hét óta migrénem is van? Mit lehet bevennei? Algopirynt?
Szombaton kirándulni mentünk Esztergomba. Sajna a hídon csak oda-visza sétáltunk, mert a gyereknek nincs útlevele. De a kis prücsök is jól elvolt, leszámítva a hasfájást. Tegnap meg az Óbudai-szigeten voltunk. Minél többet levegőn!
Szentimentalizmus: naponta egyszer biztos elsírom magam. Vannak olyan pillanatok, amelyek egyszerűen gyönyörűek és beleégetődnek a szívbe. Aztán, amikor nagy 180 cm-es kamasz lesz, el sem tudom képzelni, hogy egyszer ilyen dága, picur, babaillatú legényke volt...
Na, összekapom magam. Eleget írtam már.
Mindenkinek szép napot!