A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. nyári kisbabák

Sziasztok,
sikerült végigolvasnom, azért egy órám rámentKép Megint pakolás, vasalás helyett írogatok...

Panó,
PicasssoKép
A receptet csatolom a végén, jó? Mi legjobban Nutellával és tejszínhabbal szeretjük...De naaaagyonKép De finom vaníliás pudinggal is.

Süncsi,
az előbb mondta Norbi Rékája a tévében, hogy ha nassolunk, sosem szabad rá vizet inni, mert megköti a szervezetünk, és jön a narancsbőrKép
Dorka is sportol, és majd elrepül a boldogságtól olyankorKép
Szentimentalizmus: és azt imádom, amikor szopi közben abbahagyja a bébi a szívást, és rámnéz, egyenesen a szemembe, és valami hihetetlenül nagy szeretet sugárzik belőleKép
SzilvafaKép

Bnm,
a fotók édesekKép
HAKép, akkor jó.

Rita,
szuper a baby-gym! ÉS az a kétkezes fotóKép
A kislányod haja továbbra is csodálattal tölt el.

Lino,
de jó, hogy jöttélKépKépKép
Most legszívesebben elrohannék a Corába, de most egy jó hetet várnom kell, addig tuti elfogy a baby-gymKép
Ovikezdéshez szorítok, mikortól akarod majd őket egész napra hagyni, ha ők jól veszik az akadályt?

Zsuzsi,
nálunk szerencsére ritka volt Daninál a piros popó, de akkor a Neogranormon jött be, de csak vékonyan, mert szteroid.

Nalika,
kondérbélusKép
Hol vannak a képek?

Zsuzsa,
nekem hiányoztálKép
Tejcsi - azért ne keseredj el nagyon!
Nekünk is cordless a billentyűnk és az egerünk, és amióta kicseréltem az elemet a billentyűben, azóta nekiáll néha hülyülni, elkezd a címsor úgy ugrálni, hogy semmire nem reagál a gép. Olyankor oda kell vágnom néha a billentyűzetet az asztalhoz, becsszóraKép

Jézusom, elfelejtettem írni, szerdán hívott Egcsi: minden oké velük!!! Otthoni netjükKép még nincs.

Orsi,
pocifájásKép
Kitartás: ahogy nő, jobb lesz!
Azért a "rosszabbik" melledet mindig üríttesd ki Gergővel, vagy fejd ki a szopi után, nehogy leálljon benne a termelés - szerintem így kellene. És persze, hogy használhatod a jobb melledet is minden szopinál, annál több tejed lesz!
Jól állsz a kilókkal!

Jerry,
mi volt a termoszos tipp?
A szopizást azért csináljátok rendszeresen? Mégha csak úri passzióból isKép

Swen,
édes a fiadKépKépKép

Zita,
pusszantalak

Linda,
végre, egy kis alvás is jutott nektekKépKépKép
Drukolok, hogy mihamarabb belerázódjatok a kétgyermekes életbeKép

Most eltűnök, talán még este beugorhatok, reggel indulunk, ilyen mai időt AKAROK!!!!!
Ugye, máris hiányzom nektek?!
(innen jut eszembe, hogy a csudába kell csinálni a vicsorgó smiley-t?)

Anikó,
Szöszi,
Chello,
Mariann,
Vali,
Ildikó,
Csiga,
Kakukk,
Hajnalka-mackóka,
Soraya,
leköt benneteket a bébi? vagy bébik? Mindenkit puszilok

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Goffri

25 dkg liszt
4 ek kristálycukor
2 dl tej
1 dl szénsavas ásványvíz
2 tojás
90 gr margarin (olvasztva, kislábosban a gázon szoktam)
félcsipet só

Tojást szétválasztjuk, sárgáját a cukorral, liszttel, tejjel, vízzel, olvasztott margarinnal elkeverjük, fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd összeforgatjuk a lisztes keverékkel. A sütőt minden goffri előtt érdemes olvasztott vajjal átkenni (ez már a 90 gr-on felüli mennyiség), ecsettel
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!

Jerrykém, drága vagy, már meg is jöttek az angyalkáid. Gergö délben szopizott és azután szó nélkül visszaaludt.
Persze most azon parázom, hogy normális-e, hogy ennyit alszik ma. Ahelyett, hogy örülnék. Kép

Bori: remélem belerázódunk, de egyenlöre az öskáosz korát éljük. Kép
Vigyorgó jel : O persze nincs köztük szünet. Kép

Orsi: hogy állsz a kilókkal? Én nem merek mérlegre állni, mert a múltkor elég lelombozó eredmény jött ki, van még rajtam böven és mivel beles vagyok és csupa hizlalót -édességet- kívánok, remélhetöleg nem fogok még dagadni is. Kép Kép

Hajni: én is várom a holnapot, bízom benne,hogy nem lesz nálad a pedánsabbik éned. Kép

Rita: az elöbb nem is válaszoltam neked, pedig nem is bántódtam meg, vagy mégis? Kép
Azért nem értettem a felvetésed, mert írtam, hogy Gergö mennyit gyarapodott.
Tényleg nincs harag, tudom, hogy csak segíteni próbáltál. Kép Kép

Egyebekben most megint kalapálnak... Csodás vasárnapi ebédidö...

Pusszancs:
Linda

(továbbra se enged hosszu ö-et írni...)
bellana

KépKépKépKépKépKép
Kösz, Cirmoska!!!
drbusborbala
Budapest, XX.

Egy babás táblázat még utoljára, amiben már Kisdió babája is benne van:

Kép
panó

Bori!
Kösz a gofri receptet!
Ja és máris hiányzol! Kép

Zita!
A melleimnek egyre többet kell kibírniuk éjszaka, ma már 9-től 7-ig volt alvás. Nekem amúgy nem feszülnek, hanem kifolyik a felesleg magától.

Orsi!
Én is buborékmentes ásványvizet iszok. Remélem a te Gergőd is annyit alszik ma, mint Lindáé!

Swen!
Botond nagyon édesen tud csücsöríteni!

BNM!
Szépek vagytok a képeken, jó, hogy magadról is raktál fel!

Linda!
Mail-t megkaptad?
Akkor az én álommanóim is odaértek! Kép De itt is maradt belőlük, mert Beni is alszik eddig szinte egész nap.

LÁNYOK!
Akiknek van telefonszámos táblázatuk, mostantól a zárójeles telefonszámom a jó! Amelyik úgy kezdődik, hogy 456...

Jerry!
Csak cicizgessetek szorgalmasan és akkor te is tejben fogsz fürdeni, mint én reggelente.

Puszi mindenkinek!
Panó
panó

Sziasztok!

Na vhogy megoldottam a képfeltöltést:
Kép
Kép
Kép

Arra nem emlékszem, hogy ki kérdezte Kép de az én kisebbik fiam szeme most 2 és fél évesen lett zöld, de különben kb. 6 hónaposan szokott elkezdődni a változás.

Panó, mint feljebb látod megjött a nagyfiam, és vele együtt sok-sok sikítás.

Linda, a pedánsabb énem egy ideje szabadságon van.Kép

Hajni
nalika

És most a jubileumi hozzászólásom elsősorban Anitának KépKépKép
Kép

Kép

Hajni
nalika

SziasztokKép
Köszönjük a bókokat.Kép Azóta azért sikerült elvarázsolnom magamat fodrászhoz, úgyhogy mostmár egész emberi kinézetem van.

SwenKép
Mostmár van olyan képünk is amin nyitva a szemünk, mindjárt teszek fel azt is.

JerryKép
Tényleg micsoda hasonlóság!!!Kép

Segítsetek!
Réka az utóbbi egy-két napban nem hajlandó a kiságyában aludni, ha sikerül letennem úgy hogy alszik 1-2 perc múlva felébred és sír, mintha nyúznák. Ha a babahordozóba vagy a mózeskosárba teszem, akkor meg alszik mint a bunda.
Fél a kiságyban, vagy mi???
A fél éjszakát ma átüvöltötte annyira nem akart a kiságyban lenni. Aztán jött a következő hami, de akkor már annyira fáradt volt (velünk együtt), hogy kaja után totál beájult és nem ébredt fel.
Nagyon keservesen sírt, a poci tele volt, a pelus tiszta volt, hasunk nem fájt, ezért vagyok tanácstalan, hogy mi van??

ZsuzsiKép
Mivel nem szopott a drága, fejtem folyamatosan, egy-két hétig a két ciciből fejésenként 30-40 ml-t sikerült "kicsikarni", aztán folyamatosan csökkent a mennyiség, míg a végén már csak egy-két csepp volt.
Néha még most is van egy-két csepp. Visszafordítható szerintetek a folyamat???

Üdv:
BNM
Bnm

SziasztokKép

Én is szuper napról számolhatok be, ugyanúgy, mint Linda!Kép
Reggel volt egy kis nyűgösség, de aztán egy jó nagy szopcsi és kiájult a Mókuskánk.Kép Sikerült becsempésznünk a babakocsiba hasra és kitettük végre a teraszra, ahol 3 órát szunyált, majd felkelt, peluscsere, így 3,5 óra után kapott megint cicit, de nem követelte őrült módjára, úgyhogy egész nyugisan szopizott, gondolom ez is az oka, hogy most nem nyelt annyi levegőt, aztán megint kiájulás és alszik a kiságyában már másfél órája.Kép A jobb cicim most készül szétdurranni, úgyhogy írás után fejek, de közben itt csöpög belőle a tej. Gondolom, ha most fejek, attól nem lesz rosszabb a tejcsi, ha majd másfél óra múlva szoptatok???
Szóval szuper napunk van, sikerült leszőrtelenítenem végre a lábam géppel, amire már hónapok óta nem voltam képes a pocakom miatt. Szuper érzés!Kép Remélem nem lesz meg a böjtje éjszaka ennek a nyuginak!

Zsuzsa
Köszi a biztatást, most az éjszaka és a mai nap után kicsit bizakodom, remélem nem lesz meg ma éjjel ennek a nagy alvásnak a böjtje! De úgy néz ki nem fáj a pocija.Kép
TejedKép Remélem rendeződik!
Én ma tartottam magam a váltott cicihez, a bal nem tűnt túl telinek, de úgy tűnt fél óra szopcsi alatt, hogy van benne tejcsi! Ha maradna Mókuskám ma délután a 3 óránkénti evésnél, akkor 6 óra alatt azért csak megtelik újra! Meglátjuk.Kép
Inni én is iszonyú sokat iszom, most ugye csak vizet, abból tuti 3-4 liter lemegy egy nap.Kép Ma elkezdtem újra a Mecsek-teát, ráadásul nekem is kell a sgítsége, mert tegnap óta nem sikerült még nagydolog.Kép

Zita
Drága vagy a válasszal! Köszönjük szépen!Kép

Linda
Anyukám és a Hugicám folyamatosan itt vannak, főznek, mosnak és takarítanak, valamint dajkálják a Drágaságomat, ha mi már kidőlünk.Kép Hihetetlen szuper családom van!!! Apukám meg itt van Karcsinak segíteni a garázsfeljáró befejezésében. Szóval én tök jól vagyok, de Téged nem irigyellek, holnaptól nem lesz könnyű! Igaz ha Karcsi és Anyu dolgozni fognak, a Hugim is megy vissza Debrecenbe, akkor már nekem sem lesz ilyen aranyéletem! De Karcsi csak délután jár be, Anyu meg csak 3 napban dolgozik, úgyhogy remélem kibírom.Kép Mindenesetre Neked óriási energiahullámot küldök, hogy bírd egyedül a két kis prüntyővel!
Kilókkal én meg vagyok elégedve, már –10,5, lassan elérem az induló súlyom.Kép
Sok-sok puszika Nektek!Kép

Jerry
Én alkoholmentes sört iszom néha-néha, amúgy utálom a sör akármilyen formáját, de lenyomom, hogy hátha segít a tejcsiben. Kép

Borikám
Aranyos vagy a biztatással!Kép Egyelőre váltott cicizünk, úgy tűnik elég a balban is a tejcsi, csak mikor befejezi Mókuskám a szopcsit, akkor olyan, mint egy üres zacskó.Kép
Jó utat Nektek és bizony hiányzol!!! Gyere hamar!Kép

Anikó??? Megpróbálom ma felhívni, aztán majd tudósítok.

Puszi mindenkinek.Kép

Orsi

avocado

Linda
Az ott -10,5 akart lenni, nem tudom mi lett ez a sok kriksz-kraksz.

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Bori! Olyan jó, hogy felraktad ezt a gofri receptet. Holnap kipróbálom. Nekünk van több is, de még egyik sem olyan, mint amit én igazán szeretek. Hátha a tiéd lesz az igazi.
Ha már nassolás és említetted Norbi Rékáját. Engem nem érdekel, hogy hogy és mit csinálnak Larájukkal, de néha kicsit kiakadok tőlük. Ilyenek. 1. Szülés utáni cikkben megemlíti, hogy olyan fitt volt, hogy őt az ötödik napon hazaengedték a császár után. (Engem is. Pedig sok minden voltam, csak nem fitt.) 2. Múltkor valamelyik csatornán megjegyezték, hogy milyen extrém hamar felállt a gyerek, utalva rá, hogy valószínűleg a sportos életmód miatt. (Agyrém. Több gyerekesként ugyanolyan nevelés mellett eltérő időben álltak fel a gyerekek.) 3. A legdurvábbnak azt tartom, mikor a szoptatós anyáknak ad tanácsot.
Jerry helyett válaszolok a termoszos kérdésre. A múltkor beszélgettünk vele telefonon és szóba került, hogy milyen macera éjszaka a tápszerkotyvasztás. Én meg elmeséltem, hogy olvastam egy anyukától, hogy ő úgy csinálta, hogy termoszban maga mellé rakta a kimért forró vizet, a cumis üvegbe meg a kimért tápszerport, és éjszaka csak gyorsan összeöntötte. Bocsi Jerry, ha elvettem a válaszadás lehetőségét.

Hajni! Nagyon aranyos a kicsi. Az én Rékám is ilyen ámulattal nézi a nagytesóit, mint ő.

Panó! Nekem is kifolyik, de feszül is. Reggelente így elmondhatom, hogy nem zacskós, hanem dobozos tejet kap Réka. Kép
Nincs kedved egy másik telefonos táblázatot gyártani? Nekem időközben megváltozott a telefonszámom (A régi is él még egy darabig.), és akár a vezetékest is beírhatnánk, van akinek, azt olcsóbb hívni. Persze ha nincs kedved, akkor bevállalom.

Linda! A mérlegre én sem merek ráállni, de a legbővebb derekú farmeromba időnként belepróbálom magam. Egyre jobb az eredmény. Már csak öt centi hiányzik a begomboláshoz. Az elején a fenekemig is alig bírtam felhúzni. A lelombozó az, hogy ez a legbővebb derekú és nem az etalon farmer, amibe kimosás után bele kell férnem, ha a versenysúlyomnál vagyok. De azért örök optimistaként reménykedem, hogy így harmadik gyerek után is sikerül majd beleférnem, ugyanúgy mint az előző kettő után.

Jerry! Egyre jobb napokat kívánok!

Zsuzsa! Te szoktál gyógyszerekben otthon lenni. Találtam egy angol nyelvű oldalt, amiben a különböző gyógyszerhatóanyagok vannak, a szoptatás alatti szedhetőségüket vizsgálva.

Orsi! Azóta sem jutott eszembe, hogy mit akartam még délelőtt.

Most be kell fejeznem, mer Réka kiugrik a kezemből, és vége lesz a vizilabdának így, mire odaérek, hogy nézzem.

Üdv:

Zita
pzita

Orsi! Most olvastam, amit közben írtál. Örülök, hogy jó a napotok. Szurkolok, hogy ne legyen éjszaka böjtje.
A székrekedésed nem a vastól van?
Ne aggódj, ha nincs "tele" a melled szoptatás előtt, a tej kb 2/3-a szoptatás alatt termelődik.

Üdv:

Zita
pzita

Csako mindenkinek!Kép

Tök jo kedvem van. Csak ugyKépKépKép

Andriska alszik, Chiara is itt van, Tomi segit neki, vmi hülye jogot (bocsi, Swen és Bori) tanulnakKép
Amugy Chiara vitt el minket multkor az oltasra, tök aranyos, mindig lehet ra szamitani.

Linda,
sikerült kiganajozni?? (ezt a kifejezésedet még mindig imadomKép)
Az a jo, hogy a hozzaszolasaid alapjan lelkileg jo passzban vagy. Vagy tévedek?
Mi az hogy nincs hosszu ö?Kép
Gergö szeret hason lenni? (Adamférjed tanacsa volt nekem, amikor Te még a korhazban voltal, tudtad? de sajna Andriska nem szeret hason)

Bori,
NorbiRékatKép én sem csipem, de lehet, hogy igaza van narancsbörügyileg. Akkor nassolni szabad, csak vizet nem szabad ra inni???Kép
Jo nyaralast!Kép

Zita,
szoval akkor a cici még mindig durrog?Kép Kép
Norbi Rékajaval kapcsolatban én is kiakadtam mar egy parszor.
En sajna hiztam 1-2 kilot a szülés utan ota, még is most beférek a farmeromba, akkor meg nagyon szük volt. Talan mert a derekam mar teljesen visszament, hizni meg a popomra meg a combomra szoktam.

Orsi,
klassz, hogy mar jo napotok volt!
Nagyon rendes a csaladod! Az enyimek is ilyenek, csak kicsit messze vannak.
(oktoberben lehet, hogy hazaruccanunk, mar alig varjak, lehet, hogy addigra lesz egy külön szobank naluk, most tartanak a munkalatokKép)
Aniko hirt varjuk!

Pano!
A szomszédnénik kötöttek nekünk kiscipöcskét, mar van 3 par, és igazad volt, nagyon bejönnek, föleg, hogy itt mar hüvösödik az idö. Te kötögetsz mar? Es volt vmi jo tipp az alvos könyvben?

Nalika!
Köszi a képeket és nekem az a kedvencem, amit Borinak ajanlottal, csakazértis!! Komolyan tetszik, ahogy integet, vagy néptancol?Kép Nagyon aranyos!

Zsuzsa!
Fogalmam sincs, mi lehet a tejcsiddel? Eszel iszol rendesen? Esetleg volt vmi stressz? Remélem ez csak atmeneti allapot volt!
SzgépKép
Andriska feje jol van, megcsinaltam az olajos müveletet, de még egyszer legalabb megismétlem.
Te milyen babasampont hasznalsz? En eddig csak vizzel mostam.

Jerry!
Tök jo, hogy Marcell szeret cicin lenni, jol csinalod, hogy mindig rateszed!

BNM!
fogalmam sincs, mi lehet a gond. Talan tul nagy az agy neki, a kicsit szeretnek kis kuckoban aludni, ahol érzik hol vannak a fal körülöttük, mert a pocakban is mindig volt körülöttük vmi.
Talan ha vmi kis könnyü takaroba becsavarnad és ugy tennéd le?

Zsuzsa vagy barki, aki fincsi pogit tud, tennétek fel receptet???
Elöre is köszi.

Ja, Chelloval sms-ztem, jol vannak, valtozoak a napok, csak Chello nagyon el van havazva Noémi mellett.

Most megyek vacsit fözni.
Puszika
Süncsi
süncsi

Süncsi,
Travolta!!! KépKépKép

Hajni
nalika

Sziasztok,
na utoljára még bekukkantok, máris hiányoztatok, pedig csak a pincében voltamKép

Panó,
telefonszámod átírvaKép

Nalika,
köszönömKépKépKépKépKép És édesek mindhárman!!!

Bnm,
nekem eddig is tetszettélKép

Zita,
majd mesélj a goffrirólKép
Norbi+Réka, van valaki széles e hazában, aki elviseli a stílusukat?! Ezeknél jobban csak a Kállay Illdikót nem bírom...

Süncsikém,
Dani új ráckevei barátnője is Chiara, pedig teljesen magyar. 4 esztendős, de olyan dumája van, hogy kihasalok tőleKép
Chello-nak én is ma du. küldtem sms-t, még nem válaszolt.

Viszont Anikó hívott, jól vannak, Anikó hullafáradt, Bencus - BömbiKép - szinte óránként eszik, kis tápszer azért kell, de majd csak alakulnak a dolgaikKép

Most elhúzok, végleg.
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Anita,
jó pihit! KépKépKép

Hajni
nalika

Sziasztok!

Egykezezek, mert a másikban a kisebbik utódom terpeszkedik Kép

Orsi: én is tartok az éjszakától...
a fogyidat irigylem, de én nem bírok meglenni finomságok nélkül, és a kenyeret is eszek.
És mindezek tetejébe vizet is iszom rájuk, hiába Ráka minen tanácsa.

Zita: szivemből szóltál Réka ügyben, ráadásul ha túl korán áll fel egy gyerek az tuti nem tesz jót a gerincének...
Én rám semmi nem jön fel a régi cuccaim közül. Na, jó még csak bő 2 hete osztódtam...

Jaj, letettem a gyermeket és már rí...Hű ez baj...

Süncsi: a lelkivilágom jól van, csak a fizikai részeim nem bírják a gyűrődést. Kép
Igen, Ádi mondta, hogy járt erre Kép. Gergő jobban szeret hason lenni, úgy szoktuk altatni, háton nem is nagyon alszik.
A ganézás alakul, de aztán megint viszzaváltozik, mert időnként a Dani nevű hurrikán végigrohan a szobán. Kép Kép

BNM: szerintem visszafordítható a tejcid,bár szerintem ZITA biztos okosabbat is tud mondani. Kép

No,ennyi, már nagyon bömbi van, sziasztok szép álmokat aki alszik, aki meg virraszt annak kitartást mi is csak bizakodunk:
Linda
bellana

Sziasztok!

Süncsi: csak a pogi receptet írom le: 25 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg túró, 1 tojás, só. Összekeverni, ujjnyi vastagra kinyújtani, kiszaggatni, sütni. Böven sajttal (trapista és füstölt) megszórni még a szaggatás elôtt. (természetesen, hogy szép színe legyen tojássárgájával megkenem a kinyújtott tésztát és erre megy a sajt). Jó étvágyat! Kép

Holnapra minden gólyaovisnak egy kalappal!!! Kép (Minket sajnos nem vettek fel, így csak drukkolni tudunk nektek! )

üdv: zsuzsi
zsu26

arany??? hamarosan visszaolvasok...

Zsuzsa
zerko

Na, akkor jó reggelt!

Látom, még mindig csak én vagyok talpon Kép
Mi köszi elvagyunk, úgy egyformán Kép Edina éjjelente jókat alszik szerencsére, és talán így egy hét után elmondhatom, Zsófi is elfogadta.

Apára ma nagy kaland vár. Szülői értekezlet lesz az oviban Kép

A szomszéd tegnap jelezte, hogy a héten kezdenek lakást felújítani. Irtó boldog vagyok...

Nalika: nagyon helyesek a képek! Látom, nálatok is nagy a szerelem a gyerekek között!

BNM: fodrász Kép
Azt mondják, ha akarsz, elvileg újra lehet kezdeni a szoptatást még ilyenkor. Mondjuk kellene, hogy a baba tartósan, és erősen szívjon a cicidből! Próba, szerencse...
Kiságy: nincs ötletem, de nem hagyd sokat szenvedni! A pihenése szerintem nagyon fontos! És ha nem úgy fekteted? Esetleg ha máshova teszitek az ágyat? Hátha valami vízér zavarja!

Zita: hogy van a legénykéd lába???
Érdekes, hogy ez a 3 szer ua! Még jó, hogy árban nincs nagy különbség!
Én nem vagyok gyógyszer szakértő, csak azt tudom, amit valami kapcsán a dokinénim mondott! És ő óvatos duhaj! De akkor most már téged faggatunk majd! Kép

Süncsi: nem tudom, mi a tej oka. Tegnap este nem kellett pótolni. De még nem érzem tutinak a dolgot! Kép
Koszmó Kép
Sampon: én a Johnsonst. Most kikapok???
Chello Kép
Receptet majd előkaparom!

Bellana: én ha alszik a fiad, nem kelteném fel! De a te ügyed...
Vonat Kép Pedig rögtön rád gondoltam!
Akkor neked is kijut... Mennyit sikerül aludnod egy nap?
Tejem: remélem, csak átmeneti lesz...

Jerry: jó, hogy a fiad szeretne szopizni! Hagyd csak neki, hátha lesz csoda! Amúgy a tápszer is megteszi Kép
Anita-Bori Dorka babája sem sötét hajú, és hatalmas lobonca van! Kép

Bori megint elment Kép Hiányozni fog, de remélem, jól érzik majd magukat!

Orsi: látom, lassan belejöttök! Zsófi is imádott kint aludni anno. Edina még nem kapott rá!
Szőr Kép Nekem is rá kellene ugranom újra!
A szopiba majd belejössz, és tuti termelődik elég tejcsi annyi idő alatt! Bízzál magadban, és mondogasd, menni fog!
Hasfájás Kép Jó lenne, ha ennyivel megúsztátok volna.
Segítség Kép Így könnyű!!! Bár én sem panaszkodom!

Mucska: megvolt a 2. szuri???

Hol vannak az eltűntek???

ZSuzsa
zerko

Jo reggelt mindenkinek. Kép

Megprobaltam visszaolvasni.

Jerry: Igen Lili szoke a szuletesetol kezdve. Nem az a tejfelszoke, hanem mezszoke mint en. Kép Ez akkor tunt fel, amikor hazahozva normalis babasamponnal lemostuk. De ugy tunik, hogy egyre vilagosabb szoke a haja. De en ugy latom Bori kislanya Dorka is szoke. Es aztan neki is nagy haja van am! Kép

Zsuzsa: Nem hiszem, hogy csokkenne a tej mennyisege. Csak nem most all be a cicid a kereslet-kinalat elvere? Nem lehet, hogy csak Edina kert kevesebbet? Vagy sirt utana?

Linda: Akkor minden ok. Nincs harag. Kép Szerintem hadd aludni a kis Gergot ha aludni akar tobb orat is. Na milyen volt az ejszaka?

Bori: Dorka haja is nagyon szep! Neki is szoke nem? Kép
Koszi a goffri receptet. Nekunk is szuksegunk lesz ra. Kép

Hajni: Gyonyoruek a gyerekek. Kép

BNM: tehetnel fel kepet az uj frizudrol. En is megyek majd. Kép Tanacsot nem tudok adni, hogy miert nem akar Reka a kisagyban aludni. Talan hideg neki? nem erzi a melegsegedet? Meg kell pedig neki szoknia.

Orsi: orulok a jo napodnak. Hogy telt az ejszaka a tegnapi nyugis nap ellenere? Kép Gratulalok a valtott cicizeshez. Kép
Kitartas ha egyedul leszel! Kép

Norbi-reka: No comment. Kép Van is kazettam. Persze nem az enyem, hanem edesanyam vette. Kép Kertem tole fitness kazettakat, mert azokra tornazok, hozott egy Norbit es egy Biro Icat. Az utobbi nagyon jo. 50 perces komplett torna. De a Norbi. Kép Huha, kidobando a kazetta.

Kepzeljetek, azt vettuk eszre, hogy Lili jobban szeret fekve lenni akarhol mint karban. Vannak kivetelek, de legtobbszor a karban elkezd nyugoskodni, na akkor leteszem, odarakom a Baby gym-et vagy valamilyen jatekat es rogton abbahagyja a nyugolodest es mosolyog. Hihetetlen nem? Most is egyedul fekszik az agyban, eddig aludt, most kelt fel, de nezelodik, engem nez en beszelek hozza o valaszol szamitogepezes kozben es teljesen nyugodt. Ugy orulok ennek. Kép
Igy aludt idaig. Kép
Kép

Sziasztok Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Egy elveszett bejelentkezik.
Igen meg volt a második szuri és Anna meg sem nyikant amikor meszúrták.
Itt meinden rendben. Még egyenlőre nem költözünk be. Valószínűleg szeptember végén október elejétől jövök újra rendszeresen.
Anna a múlt héten volt 3 hónapos. Már hangosan kacag, játszik ezerrel. Én már adok neki almát amit imád. Jókat bohóckodunk. A múlt héten volt 5500 gr és 58 cm. MAjd rakok fel képeket csak még kicsinyiteni kell.
Most megyek visszaolvasni egy kicsit, mert rengeted gyönyörű babát láttam a topikban.
Puszi: Mucska és Anna

Andi
Kép
mucska

Sziasztok!

Köszike mindenkinek így utólag, hogy eszetekbe jutott a szülinapom!

Pár kép,mert aztán etetés jön:

KépKépKépKépKép

Sajna így nem túl jók a képek ha ennyire lekicsinyitem.

Pusz: Mucska

Andi
Kép
mucska

A francba. nem egymás alá, hanem mellé rakta a képeket. látszik, hogy rég jártam erre.
Pusz:Mucska

Andi
Kép
mucska

Szisztok!

Péntek estétől visszaolvastam, mgpróbálok írni, bal karomon Ákosommal.
Rögtön ehhez kapcsolódóan: gyermekem kézigyerekKép. Nem bír a kiságyban lenni. Ha letesszük bőg, ha hagyjuk, egyre vigasztakhatatlanul bőgicsél. Abban a pillanatban, amikor emeljük ki, elvágták a sírást. Rendszerint bealszik az ölemben, vagy apa mellkasán, és mint már írtam, amint befektettük az ágyába, kinyílnak a szemei.

Orsi: rendszeresség. Én is panaszkodtam, hogy semmi rendszer nincs az életünkben, bármennyire is szeretném (tegnap voltunk 1 hónaposak). Pár napja azt próbálom elérni, hogy legalább a 2 szopi között legyen 3-3,5 óra. De ezt nehéz megmagyarázni egy hízóbajnoknakKép.
És pár napja próbáljuk tartani magunkat a fürdetés-időponthoz, de egyelőre ott tartunk, hogy előtte csak kézben hajlandó kihúzni a várakozási időt, és kézben is nyűglődik. (Eddig úgy fürdettem, ahogy kijött a szoptatás.)

A legnagyobb problémánk -mint sokunknak itt egyébként a hasfájás. Próbálkoztunk Infacollal; minimális sikerrel. A hasfájás nem enyhült, viszont néha tudott nagyobbat pukizni. Csütörtök estétől Gripe Watert adtunk. Hát, tegnap óta nem adjuk!!! A gyereknek péntek estétől olyan kínjai voltak, hogy mi sírtunk. Síkításszerűen felsírt időnként, bevörösödött, erőlködött, és szegény teljesen összekakilta-fosta magát. Eddig is felsírt, meg görcsölt az egész kis teste, de azt a félelmetes síkítást és sokkalta több fájdalmat nem bírtuk nézni. Most ugyan megszűnt a plusz hasfájás, de az eredeti állapotnál tartunk.
Mondjatok valami okosat, mit csináljunk?

Szóval Szilvi, nekünk nagyon rossz volt a Gripe W.

BNM: nem kell ide kondi. Ahogy nő a baba, úgy erősödsz Te is. Anno, egy össznépi sportvetélkedőn szkanderben egy 3 gyerekes anyuka nyomott le a döntőben...Kép Akkor nem értettem, most már kezdem kapisgálni. Érezhetően hízott az én gyerekem is. Teljesen más érzés (már súlyilag), amikor kiemelem az ágyból, vagy a vállamra teszem böfizni. Meg hát ránézek, és a hatalmas többsoros tokáit látom Kép

Rita: amikor kisfiam jókedvű, nyugodt, akkor azt játszuk, hogy a számmal formálok betűket, illetve nyújtogatom a nyelvemet, és ő néha teljes sikerrel utánoz engem. A nyelvnyújtogatás megy a legjobbanKép

Kriszta: kis csöppség nagy aranyos. Éjszak pont arra gondoltam, amikor tettem a vállamra büfizni, hogy a 3 héttel ezelőtt még sokkal pindurabb volt, és kis törékeny, puha "valami". ÉS most is milyen törékeny, puhaKép

Linda: nekünk azt mondta a dokinéni, hogy az első hónapban ne teljen el 5 óránál több 2 szopi között.

Pelenka: legelsőnek Pamperst használtunk; néha kijött a pisi (bár akkor még a pelenkázási technika nagyon kezdetleges volt), és kicsinek találtam. Aztán jött a Libero, ugyanaz: néha kifolyt a pisi, és kicsi volt. Aztán a párom, gondolt egy nagyot, és vett egy drága pelenkát: Fixiest, ami egyenesen katasztrófális volt: rövidek a fülek, kicsi az egész, és a kaki is kijött. Vettünk DM-es pelenkát és nem győzöm dícsérni: semmi szivárgás, normális méretű, rendesen be lehet a gyereket csomagolni.

Fejés, cici: nekem mérhetően különböző mennyiségű tej van a két cicimben. A balban van kevesebb, de elég, igaz szopi végére semmi nem marad. A jobb oldaliban viszont 2szer annyi van, ezért amikor újra a jobb cici jön, addigra beton-effektus játszik.
A reggeli szopi és az esti szopi után üresre fejem mindkettő cicit.
Egyébként 30-50 perc (!) leteltével újra telítődik a cici, tehát nem gond, ha valaki sűrűbben szoptat.

A baba növekedésével, növekszik a tejigény. És ahogy nőnek ügyesebben szopnak, tehát hamarabb végeznek.
Ez ránk nem érvényes, mert most is 45 percet szopiztunk. Ugyanis a kisfiam egy hete elfelejtett szopni. Nem veszi be rendesen a cicit, és darálja. Ezért ismét sebes és véres a cicim. Nem tátja ki nagyra a kis száját, ha meg kitátja és gyorsan beteszem a bimbót, akkor egyre kisebbre húzza a száját is kijjebb tolja a bimbót. Úgyhogy kínlódás magas fokonKép

Swen: irodavezető voltam (vagyok). 6 cég életének intézője. Nagyon nehezen engedtek el; főnökeim még azt is mondták, hogy az egyik irodát berendezik nekem, csak szülés után azonnal menjek visszaKép Utódom nincs (várnak visszaKép ).Most 2 asszisztens végzi a munkát, de van, amit nem adtam ki a kezemből (főnökeim nem merték átadni másnak), így vállaltam, hogy heti egy alkalommal pár órára bemegyek. Így voltunk már bent 6 naposan is. Természetesen megfizetik ezt a heti egy alkalmat, ami jól jön a negyvenvalahányezer forintos TÁS mellé (Nem voltam bejelentve tavaly.)
És jó is egy kicsit kimozdulni itthonról. (Addig se látom a kosztKép )

Normális, hogy 3 hete mindenap fáj a fejem? És múlt hét óta migrénem is van? Mit lehet bevennei? Algopirynt?

Szombaton kirándulni mentünk Esztergomba. Sajna a hídon csak oda-visza sétáltunk, mert a gyereknek nincs útlevele. De a kis prücsök is jól elvolt, leszámítva a hasfájást. Tegnap meg az Óbudai-szigeten voltunk. Minél többet levegőn!

Szentimentalizmus: naponta egyszer biztos elsírom magam. Vannak olyan pillanatok, amelyek egyszerűen gyönyörűek és beleégetődnek a szívbe. Aztán, amikor nagy 180 cm-es kamasz lesz, el sem tudom képzelni, hogy egyszer ilyen dága, picur, babaillatú legényke volt...

Na, összekapom magam. Eleget írtam már.
Mindenkinek szép napot!

Kép
kisdió

Sziasztok!

Megjöttünk a nagymamáktól. Mostmár sokkal sűrübben leszünk itthon, hisz lassan vége van a nyárnak. Azt hittem nehezebb lesz visszaszokatni őket a kevesebb ölben való tartózkodáshoz, de én is azt kezdtem megfigyelni, hogy néha jobban érzik magukat egyedül a kiságyban, mint a kezünkben. Ma is Alinával már nem tudtam mit kezdeni, láttam, hogy nagyon fáradt, de csak sírt az ölemben. Gondoltam leteszem, ugyan 2-3 percig még nyöszörgött egy kicsit, de utána boldogan gőgicsélt a kiságyba tett játékainak, majd szépen elaludt.
Persze délutánonként már nem ilyen egyszerű a helyzet.

Orsi, Kisdió: Rendszeresség
Nálunk bizony rendszeresség van, ikrekkel nem megy másként, bizonyos rugalmasság mellett. Igy sikerült elérnem, hogy nekem is legyen egy kis szabadidőm. Mostmár egyre jobban működik a dolog.
Ja, és teljesen átáltak az éjszakai alvásra. este 11-től reggel 5-ig alszanak. kb. másfél hetembe került, és minden sírás-rívás nélkül sikerült (nagyon büszke vagyok rá).

Most mennem kell, mert melegítem az ebédünket.

Sziasztok!
Vali
cvali

Sziasztok!

A napokban megfigyeltem Edinán, hogy sokkal többet mocorog. Állandóan jár a keze, és a lába (én csak azt mondom, kepeszt), símogat minket,és sokat nevet, dumál...

Kép

Mucska: képek Kép
Én is dilemázok, adjak-e neki almát! No meg barackot!
Képek Kép

Kisdió: a baby love valóban jó! És az ára is méltányos! Kép
A rendszer szerintem is nagyon fontos. Én ZSófit így neveltem, és a mai napig ilyen. Edinát is szeretném így alakítani!

Vali: akkor állandósult az éjszakai alvás? Kép
Jó, hogy ilyen nyugis babák! Amúgy én is megfigyeltem. Néha nyügik, de jobb nekik fekve!

Zsuzsa
zerko

SziasztokKép

Prüntyőkém tündérien alszik kint a babakocsiban, tudok egy kicsit jönni. Aztán ledőlök, mert az éjjel 2 óránként ciciztünk és kicsit elfáradtam. Nem is gondolná az ember, hogy 1 órával több alvás mennyit számít!
Amúgy jól vagyunk, csak úgy tűnik Gergőnknek este is és reggel is van egy nyügisebb időszaka, amikor nem akar elaludni, csak nyűglődik jobbra-balra.Kép Este óránként kért cicit, mire végre kiájult!Kép De a délelőttit most kicsit jobban átvészeltük, végül elaludt és miután hasrafordítottam nem ébredt fel a hasfájásra, hanem pukizgatott.Kép Most is édesen alszik.Kép
Csütörtökön indul a védőnőknél egy babamasszázs tanfolyam, arra elmegyünk, azt mondta a védőnő, hogy az jó a hafájásra, megpróbáljuk.
Anikóval nem sikerült beszélnem, pont az esti nyűglődésünk miatt, de látom Boritól már jött hír.

Zita
Köszi a választ.Kép

Süncsi
SzobaKép Végül is volt nyüzsi este, de annyira nem vészesen, meg kapott cicit, aztán elaludt. Ami rossz volt, hogy éjjel 2 óránként kelt, kicsit fáradt vagyok. De nem panaszkodom, mert most megint szuperül alszik.Kép

Linda
Igazándiból nem fogyizok:Kép Csak maguktól mennek le a kilók, amit nagyon bírok!Kép

Zsuzsa
Bizony könnyű!Kép De aztán már nem lesz ennyi segítség, muszáj leszek összekapni magam.Kép

Kisdió
HasfájásKép Nekünk lekopogom kicsit jobb, csak néha nyűglődik, de a hason altatás egész jó rá. A héten indul itt nálunk egy babamasszázs tanfolyam, arra elmegyek, mert állítólag szuper a hasfájásra. Majd beszámolok.

Puszi mindenkinekKép

Orsi

avocado

Vali
Hogy csináltad ezt az éjszakai alvásra szoktatást? Nem titok? Áruld el!Kép

Mucska
Szuperek a képek!Kép

Zsuzsa
Edina még mindig tündéri!Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Hú, de fáradt vagyok! Kata a délelőtti 10 perces pihenő után úgy gondolta, hogy csak délután 4kor szeretne elaludni Kép Persze addigra a többiek mind felébredtek, így semmire sincs időm, pedig főzni is akartam valamit, ma van a házasságink. Ma reggel voltam Corában, és egy csomó cucc, ami 0-24 hóig van, jó le van értékelve, 200-300 pénzért vettem egy csomó bodyt Katának. Meg nagyobb cuccok is vannak, ha valakit érdekel.

Szöszi: megjöttetek? Milyen volt a pihenés? Remélem jól éreztétek magatokat!!! Kép

Jerry: angolul nekem tökéletesen megfelel a recept! Köszi! És tök jó, hogy babád így is cicizni akar, hogy nincs benne túl sok tej! Kép

Bori: jó utat nektek, nagyon irigy vagyok érte! Kép Úgy volt, hogy megyünk mi is szeptemberben, de apa múlt heti betegsége keresztbe húzta a számításainkat, nem adnak neki szabit valszeg Kép Csajok valószínűleg végig délelőttösek lesznek csak az oviba, tavaly így vált be Lilinél, és Nóra se repesett a gondolattól, hogy egésznap ott legyen. Igaz én se. Remélem jó lesz így mindannyiunknak. És köszi a receptet!

Látom Norbi Rékája ügyében eléggé egyet gondolunk mindannyian! Kép

Linda: jó hallani, hogy jobb napotok volt! Kép Hogy telt az első nap apa nélkül? Dani hogy viselte? És egyél nyugodtan, ennyi babakocsi cipelés úgyis lefogyaszt Kép

Orsi: jó, hogy tudsz egy kicsit pihenni! Kép Remélem ma még nyugisabb éjszakátok lesz!

Kisdió: Gripe Water Kép Sajnálom szegény kis picurt!!! DM pelenka szerintem is tök jó! Mi is használjuk, felváltva a Liberóval. Akkor ez a heti egy nap munka rendszeres? És olyankor megy veled a kisfiad, vagy vigyáz rá valaki?

Swen: merre jársz, Jól vagytok? Pussz Kép

Anikó: remélem azért Bencus lassan hagy már téged ide is irogatni! Kép Ovi+ suli gondolom kezdődik a héten.

Hajni: nagyon jók a képek! Kép Főleg amit külön Borinak küldtél Kép Eljutottatok Lindáékhoz?

Bnm: és eddig Réka jól aludt a kiságyában? Lehet, hogy csak a kuckósabb dolgokat kedveli! Mi amíg Lili nagyon kicsi volt (első 4 hét) Úgyis csináltuk, hogy a mózeskosarat raktuk a kiságyába, és úgy aludt, aztán ahogy nagyobb lett, egyszercsak nem raktuk be a mózeskosarat, hanem csak őt simán a kiságyba, és elég jól vette az akadályt Kép Tej visszaállítás: ha Rékának van hajlandósága szopizni, és Te is akarod, akkor minél többet szopizik, annál több tejed termelődik. Elvileg.

Ildikó: mi van veletek? Túl élted a vendégeskedést a hétvégén?

Kriszta: hogy vagytok? Pussz Kép

Zita: Ádám hogy viseli a gipszet?

Zsuzsa: kép Kép Jó, hogy összeszoktak a lányok! Mi volt a szülőin? Szomszéd felújítás Kép Remélem a tejmennyiséged rendeződik!

Rita: UH: nem kötelező, csak a mi dokinénik minden babát elküld kéthónaposan, azt mondja, ő így nyugodt Kép Meg én is Kép Alvós Lilikép Kép

Mucska: szia Kép Nagyon szép Anna baba! Kép

A rendszerességet én szintén fontosnak tartom, mint ahogy rendszer is van a nagyoknál mindenben, de én továbbra is úgy gondolom, hogy egy baba 2-3 hós korára maga is kialakít egy rendszert (Kata is megtette), és én meg tudok addig várni Kép. Hú, ezt most félre ne értse senki, csak többetek soraiból azt szoktam kiolvasni, hogy azt gondoljátok, hogy mi akik nem pont időre szoptatunk, utána semmi rendszert nem viszünk a gyerek életébe. Pedig ez nem így van. Hiszen ez nálunk sem arról szól/szólt, hogy a gyerek egésznap a mellemen lóg, hanem amikor éhes, vagy csak simán szopizni szeretne egy kicsit, akkor kap. És ha ez spec nem pontosan 3 óra múlva, vagy 4 óra múlva van, akkor nem akkor van. De persze lehet, hogy nincs igazam és csak szerencsém van, hogy annak ellenére, hogy minden gyerekem akkor szopizott amikor NEKI jó volt, mégis még a nagy 4 évest is zavarja, ha nem a megszokott időpontban történnek a dolgai. Pláne a 2,5 évest! Szóval nem tudom, hogy a későbbiekre tekintve, mennyi köze van az első 2-3 hónapban próbált szigorú szoptatásirendnek. És persze attól hogy a gyerek akkor és annyit eszik amennyit ő akar, attól még minden este ugyanúgy megvan a napirend részeként a fürdetés, altatás plussz/minusz negyedórás eltéréssel, amihez nagyon is hozzászokott Kata. Nem is tudom minek írtam erről ilyen hosszan, de most már nem törlöm ki Kép Tudjátok grafomán vagyok! Kép

Süncsi: de jó, hogy ilyen jó kedved van! Kép tart azóta is? Kép És tök jó, hogy Andriska már nem hasfájós!!! Drukkolok, hogy hosszabbodjanak az éjszakai alvások! Kép Ha jöttök októberben haza, akkor mindenképpen tartunk babás talit Kép

Vali: éjszakáitok! Kép Nagyon ügyes vagy! Hogy sikerült?

Na ez megint nagyon hosszú lett, majd igyekszem rövidebben!

Szilvi
lino

Jó estét!

AnitaBori: Zita már megválaszolta a termoszos kérdést, így nem kell leírnom, de tápszeresként sokkal egyszerűbb, hogy nem kell éjjelente külön forralgatni és hűteni a kaját. Még gondolkodom egy tápszeradagolón (az Aventnek van), mert mi nem rakjuk bele előre a port, mert a sterilizálás (mikrós) után nedves marad az üveg belseje, és nem akarom, hogy összecsomósodjon a por.
Baba egyébként lelkesen cicizik, időnként csak cuppog rajta, de van, hogy megszívja tisztességesen. És mindig megnyugtatja. Remélem lesz egy kicsit több tejem. Az a felháborító a dologban, hogy például amikor eszem, vagy csak a baba rajtam van, csöpög a mellemből a tej. Tíz csepp van összesen, és az is elfolyik Kép

Rólunk, illetve a rendszerességről. Mi (mint a jól nevelt katonalovak) majdnem pontosan 3,5 óránként eszünk. Éjszakánként is ébresztjük a manót, hogy ne csússzuk el, így nincs szegénynek esélye a saját napirend kialakítására. Nem merem nagyon eltolni az etetést, mert még mindig elég kicsi 3,1 kg. Folytassam szerintetek továbbra is így, vagy várjam meg amíg kiabál a kaja után?

Jerry
jerry

Lino
Én is egyetértek Veled, ráadásul Gergőmnek ha akarnék sem tudnék nem adni cicit, mert ha Ő azt akarja, akkor kész, teljesen fel tudja magát húzni! Úgyhogy volt már, hogy 1 óra sem telt el, de akkor megnyugodott. Csak nálunk sajnos ez nem használ a pocifájásnak, de remélem ki fogja nőni picurkám!Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Kicsit leamortizálódtam a nap folyamán, de úgy döntöttem, hogy örömönben, hogy végre ide jutottam, inkább nem panaszkodom.

Zsuzsa! Gyógyszerügyben én sem vagyok igazán szakértő, csak meg vagyok áldva kb. 15 orvos ismerőssel, aki közül kettő is az igazán közeli baráti körömbe tartozik, plusz még van egy gyógyszerész barátunk, meg egy nagyon jó doktor nénink. Mindezek mellé bármilyen gyógyszerről is van szó, megszoktam nézni www.drinfo.eszcsm.hu oldalon, vagy az itthoni gépen lévő gyógyszerindex-ből a dolgokat. A legjobb az az egészben, hogy nálunk nem igen fogy gyógyszer, így például a hasfájásos dolgoknak is csak azért néztem utána, mert itt felmerült, és érdekelt. Általában ugyanígy vagyok, akkor is, nem nekünk van problémánk, de mivel érdekel, kifaggatom a gyerekorvos barátnőmet. Sokszor egész más megvilágításba helyezi a dolgokat, mint ahogy én gondolom a beszélgetés előtt.
Ádám lába most egész jól néz ki. Ugyanis átkötöztem a gipszet. Délben ugyanis az eddigi koszon kívül még az étlap is rákerült.
Tejcsi ügyben szurkolok.

BNM! Szoptatás próbálkozás. Mikor hagytátok abba teljesen a szopit. Állítólag hat héttel a szoptatás befejezése után még van valamennyi tej. Van akinek még sokkal később is. Így innen is akár vissza lehet tornázni a mennyiséget. Ehhez kell jó nagy elszánás, türelem, valószínűleg egy jó mellszívó, és egy Szoptanít (SNS) készülék. Ha van kedved és erőd a dologhoz, akkor el tudlak irányítani egy olyan szakértőhöz, aki ilyen esetekben járatos.

Bori! Gofri bejött. Kép Jó pihenést!

Mucska! Örülök, hogy te is bejelentkeztél. Szép a kicsi lányod. Almát miért eszitek? Doki néni javasolta? Mindig úgy örülök neked és Mariannak, mint ex-szegedi, pedig ott nem is ismertük egymást. Kicsit gyagyás vagyok, mi?

Kisdió! Statisztikák alapján a baba-mama párosok nagy százalékában van egy jobban preferált cici. Nekem van olyan ismerősöm, akiknél ez olyan szintig elment, hogy a baba kb. két hónapos korától csak a bal ciciből evett a baba. És elég volt neki.
Van valamilyen cumitok, vagy cumisüvegetek? Mert bizonyos cumiknál, így nem jön a "lé", ha a nyelvével befogja a baba. Ehhez a nyelvét olyan érdekesen fel kell puposítania. Aztán vannak babák, akik egy idő után az anyukájuk cicijénél
is megpróbálják ezt a technikát.

Orsi! Babamasszázs az nagyon jó lehet. Én mostanában kétszer is láttam bemutatót, csak egyik alkalommal sem voltunk olyan helyzetben, hogy Rékán ki is próbálhassuk.

Szilvi! Legszívesebben egyenest megcéloznám a Corát, mert már az a Baby-Gym is nagyon felcsigázott. De apa a héten ügyeletes, én meg egyedül a három gyerekkel ezt nem tudom kivitelezni, főleg így, hogy Ádám gipszes.
Rendszeresség ügyében azt hiszem, nagyon egy húron pendülünk. Nálunk is a fürdés az egyetlen időhöz kötött napirendi pont. És úgy tűnik eddig bevált. A két nagyobb nálunk is kialakította a maga rendjét. És szeretik is ha napirend van az életükben.

Szép estét mindenkinek!

Zita
pzita

SziasztokKép

Kiságy-gondunk úgy látszik megoldódott. Tegnap este apa "megbeszélte" a Rékával, hogy legyen jó kislány éjszaka és ne sírjon, hanem aludjon, az neki is jó és anyának és apának is, mert fáradtak vagyunk. Láss csodát a pici lány evések után minden sírás nélkül elaludtKép Úgyhogy mától minden este megbeszélheti a lányával az éjszaka "menetét"Kép
Ma megint voltunk autókázni (bevásárlás, hivatalos ügyek intézése), nagyon szereti a leányzóKép
Tudnátok milyen rafinált. Ma jöttek a kolléganőim meglátogatni minket. Nagyon szerették volna látni a pici szemecskéjét, de a Réka aludt mint a bunda, hiába forgattuk jobbra-balra, nem kelt fel. Aztán elindultak a kolléganőim haza és amint kigurult a kocsijuk a házunk elől az én lányomnak kipattantak a szemei és csak lesett. Na, olyan jót nevettünk rajta, az apja mondta is neki, hogy biztos csak szimuláltKép

OrsiKép
Hason alvásKép Nagyon jó, hogy ez segít a Gergőnek és ki tudja dolgozni a kis pocijából a pukitKép

KisdióKép
HasfájásKép Annyira tudom őket sajnálni, rossz látni ahogy szenvednek, hát még hallgatni. A barátnőm kisfia volt nagyon hasfájós, de nekik szerencsére használt az Infacol.

ZitaKép
Megpróbálkozok egy másik mellszívóval, ez sokkal erősebb.

JerryKép
Mi 2,6kg-val jöttünk haza és kelt a leányzó magától, volt, hogy három óra múlva, de volt olyan is, hogy négy óra telt el két evés között. Tudják ők, hogy mikor mennyire van szükségük, szerintem nem kell kelteni. De ha így nyugodtabb vagy, akkor maradjatok ennél a verziónál.Kép

SzilviKép
Eddig simán elaludt a kiságyban, de úgy néz ki, ez ilyen múló szeszély nála, most is ott durmolKép

RitaKép
A fazon ugyanolyan mint a képen, csak rövidebb, de teszek majd fel újat.

Üdv:
BNM
Bnm

Sziasztok!

Mehjottunk es mar olvastam is vissza, de nem tudok meg reagalni, csak gondoltam teszek fel par kepet, hogy lassatok merre jartam/mit csinaltam:

Ilyen ronda helyeken voltunk:
Kép
Kép
Itt laktunk:
Kép
Kép
es ilyeneket ettunk:
Kép

Szoval, ha lehetne mar mennek is vissza...
szoszi+Balazs (5300grKép)
szoszi

OOOh, 2 kepet osszekevertem, de azert ertitek, ugye?

Ja!
Balazs ki lett koltoztetve a szobajaba, elvegre mar 6 hetes nagyfiu. Es a kirandulason sikerult beallni 3-3,5 orankenti szopira. Feleannyit sem faj a hasa.Igy sokszor egy orat elvan a kisagyaban es nezelodik.Ilyen azelott nem volt.Remelem itthon is be tudjuk tartani, ugye, ott konnyebb volt, sok ember, ha nyekergett be a kocsiba es ki a levegore.Na, az a levego allandoan legyurte...Kép

Megyek aludni,mert azert az ejszakat meg nem alussza at!
szoszi
szoszi

Sziasztok!

Ma jó napunk volt, csak most kezd nyügizni Gergö.
Itt voltak Hajniék. Kép Jó volt, bár Dani nem volt éppen adakozó kedvében. Kép Eddig azon sírtam ugye, hogy milyen bátortalan, most meg minden "enyém"... Gondolom ez életkori sajátosság lehet. Ugye? Kép
Amúgy az elsö szólózó napunk tényleg jól alakult azután is, hogy Hajniék elmentek, mert Dani ebédelt, majd aludtunk!!
Érdekes ha velem van és nincs itthon az apja, akkor egész jól "betartja" a menetrendet...

Szilvi: én örültem a monológodnak a napirend ügyében, mert nálunk is így megy ez, nem óra szerint hanem kívánság szerint. Kép
Danival is így volt és tényleg magától igényelte a rendszerességet, ha nem is svájci óraként. Kép
Végülis én sem keltettem fel a múltkor a kicsit, felébredt magától. Kép

Orsi: továbbra is kitartást, biztos nekünk is elöbb-utóbb beállnak az etetések, alvások. Kép Kép

Kisdió: én 2 napja már nem adtam Gergönek semmi csodaszert a hasfájásra és nem lett rosszabb, söt mintha jobb is lenne... Persze lehet, hgy csak képzelem. Azt hiszem az igazi gyógyszer az idö...

Jerry: katonalovak? Kép Szerintem ha nálatok ez a rend vált be akkor kár megbolygatni. Kép

Mucska: kedvenc eltüntem. KépJók a képek, bár a pucérkép kicsit merész. Kép

Vali: a sikerreceptre én is kiváncsi vagyok!! Kép

Rita: nálunk fordítva müködik a dolog,ha letesszük akkor van nyafi. Nagyon úgy néz ki, hogy vízszintjelzö van a lurkóba beépítve. Kép

Hajni: mizújs? Remélem máskor is talizunk. Kép

Szöszi: Milyen hely az a "Your Image Here" ? Kép Kép

És akkor most én is megpróbálok feltenni képet:

Kép

Kép

Puszi:
Linda

(természetesen nincs hosszu ö stb.)
bellana

Szöszi: megkövetlek az elöbbi hülye kérdésem miatt, ugyanis nálunk nem jöttek be a képek csak az a szöveg, de miután frissítettem már láttam a képeket... Gyönyörű hely. Kép

Linda
bellana

Jó estét!

Először is nagyon köszönöm mindenkinek a dicsérő szavakat Botond nevében is, Zsuzsi nagylányának külön puszi érte.Kép

Bori! Tudom, hogy ezt most nem fogod elolvasni, de azért el akarom mondani, hogy a múltkor amikor arról írtam, hogy sikerült a babával igazi családdá válni és boldogan élni igazából azért írtam le kicsit rossz szájízzel, mert ugye vannak köztünk akik még az elején tartanak, vagy más okból nehezebbek a mindennapjaik, s senkiben nem akartam lelkiismeret furdalást ébreszteni, legkevésbé megbántani. Azért emlékszem még én is a kezdetekre, s bár Botond az elejétől fogva nagyon megkímélt, mégis voltak nehéz napjaim. Meg persze, hogy tudom hogy itt együtt örülünk, szurkolunk, vagy épp szomorkodunk egymásért.Kép Azért így megkésve is de jó Ráczkevézést!Kép

Lino! Köszi az érdeklődést, megvagyunk és jól vagyunk.Kép Habár a mai délutánunk úgy négytől elég nyűgi volt, a kicsimnek semmi sem volt jó és hihetetlenül bömbizett még a kezemben is. Lehet, hogy a frontot érzi? A lényeg, hogy 21-kor szokás szerint beájult, s remélem alszik reggelig.Kép Egyébként ő sem tud két órán keresztül fekvőtámaszozni.Kép Ilyen hülyeséget írtam volna?! Kb. egy óráig bírja a babakocsiban, de akkor is szerintem azért tartja magát, hogy kilásson a hálón. A lakásban elég hamar elunja ezt a figurát és hamar a hátára dobja magát. Ma voltam az itteni Corában és sajna nincs baby gym-jük, még Dadoo néven sem.Kép

Nagy gratula az évfordulótokhoz!!!! Most már lehet ünnepelni, úgy istenigazából!Kép Meggyógyultatok mindannyian? A rendszerességről írtakkal nagyon egyetértek, hála az égnek nekünk is beállt a napi rend, pedig az elején Botond állandóan a cicimen volt.KépJa és mi is holnap megyünk szurira.Kép

Zsuzsa! Ez a kislány tényleg nagyon hasonlít az apukájára. Egyébként Edinánál is megfigyeltem mennyire más az arca ha különböző szögből fotózzátok. Botond képein is gyakran elcsodálkozok, hogy mennyire más tud lenni az arca két képen. Tejcsi ügyben nem lazítanod kéne egy kicsit?

Orsi! Látom szépen alakulnak a dolgok, szorítok, hogy legyen már vége a pocifájásnak! A levegő biztos jót tesz a babának és segít aludni is. Mikor mentek sétálni vele?

Linda! Tényleg olyan jó olvasni a soraidat, mert a fáradtságod ellenére boldognak tűnsz!Kép Gergő baba továbbra is nagyon édes, s kívánok nektek is minél alvást!KépA kilókkal meg ne foglalkozz, amikor hazajöttem a kórházból, kb, hat kilóval voltam kevesebb, s ma már a kiinduló súlyomnál tartok. De ehhez kellett két hónap! Úgyhogy kitartás!!!

Süncsi! JókedvKép Érezhető is volt a soraidból! Hiába a barátság csodákra képes, remélem kitart egy darabig!Kép

Jerry! Nálunk bejött a megfigyelésed, Botondnak kb. egy centis szőke pihe van a fején, ami azóta sem nő látványosan.Kép A napirendetekbe én nem akarok beleszólni mert annyi tapasztalatom van, amit két hónap alatt összeszedtem, de én éjszaka azt hiszem megpróbálnám "magára" hagyni a babát, vagyis döntse el ő, hogy felkel-e a kajáért vagy sem. De ez csak az én véleményem, talán a gyerekdokit kellene megkérdezned, vagy a védőnőt.

Hajni! Csodaszépek a gyerekeid, de nekem is a Borinak szánt tetszik a legjobban a kicsiről!Kép

Kisdió! Ez a hasfájás borzalmas lehetett.Kép A fejed fájása meg ilyen hosszú idő óta nem normális, szerintem el kéne menned dokihoz! Tudod inkább legyen felesleges, de nyugtasson meg!Én is szívesen dolgoznék így! Jó hogy visszavárnak és hogy ilyen rugalmas a munkahelyed, na meg hogy ilyen rendesek, bár gondolom azért mert tényleg nagy szükség van rád!Kép

BNM! Szerintem is amit Süncsi írt, a "kuckós" alvásról nagy segítség lehet, ha esetleg máskor tüntetne a bébi. Fölteszed újra az albumod címét? Nem tudom visszakeresni.

Mucska! de jó, hogy benéztél! Akkor Anna már nagyon ügyes kislány és nagyon aranyos is!Kép

Szöszi! Tényleg borzalmas hely, onnan én is menekültem volna!Kép Tök jó, hogy Blázs is egyre inkább rendszereződik. Próbáld tartani vele otthon is, én isd az állandó sétával értem el a 3 órás szüneteket.Kép

Zita! Azért panaszkodj csak nyugodtan! Kell azt is! Puszi neked!Kép

Szép álmokat mindenkinek!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

""2004 Aug 31.-en, 00.19 perckor megszuletett Sanyika.3350 gr es 55 cm.A baba es anyukaja is jol vannak es gyonyoruek"
Ezt kaptam Alicetol az ejjel!
Gratulalunk!
szoszi
szoszi

Sziasztok!

Gratulálok Alice-nak! Még nagyon igyekezett, hogy a topik címéhez igazodjon. Jó egészséget kívánok nekik!

Linda! Nagyon édesen alszik Gergő. Olyan jó olvasni, hogy nálatok is enyhül a hasfájás. Danival el tudom képzelni milyen lehet most. Nekem a két nagyobbom játsza most rendszeresen, hogy mindig az kellene, ami a másiknál van.

Swen! Köszi a bíztatást a panaszkodásra. De igazából azért sem akartam, mert az én problémám, hogy tegnap délután négyig szinte meg sem álltam, mert főzni kellett a vendégeknek (Akik addig Rékát teljesen jól lekötötték.), meg mosni, meg a gipszes fiam nyűgjeit elviselni, .... az semmi pédául Chelloék hasfájós problémájához képest. Ezért gondoltam, hogy nem traktálok vele senkit.

Pénteken el is felejtettem nektek írni, hogy nagy unszolásra voltunk megint védőnőnél (azt hiszem másodszor), és így lemázsálták Rékát. 5 kg 46 dkg volt az eredmény. Statisztikai adatainkat nézve (az előző mérés) ez azt jelenti, hogy sikerült egy nap híján egy hónap alatt egy dkg híján egy kilót híznia. Érzem is a karomon.

Szép napot mindenkinek!

Üdv:

Zita
pzita

SziasztokKép

Végre elaludt Mókuskám, rendesen megszenvedtünk a dologgal megint.Kép Ráadásul az éjjel is másfél óránként cicit kért, szerintem a pocijának sem tett jót, de mit tudtam csinálni? Annyira bírja követelni és semmi értelmét nem látom, hogy vergődjön és rekedtre üvöltse magát.Kép Nagyon a frontra tippelek, hogy azt érzi a Drágám!Kép Amúgy most már kezd beállni egy menetrend, este a fürdés utáni szopcsi után nehezen alszik el, (de tegnap egész ügyesen elaltattunk) és délelőtt úgyszintén. Tegnap este, miután 3/4 11 körül elaludt én is lefeküdtem és egészen 2 utánig aludtunk! Olyan jól esett!!! Na, onnantól volt kicsit nehezebb, hogy másfél óránként kelt. Remélm most szépen kialussza magát, igaz én most nem tudok már visszaaludni, de majd délután megpróbálom pótolni az éjszakát.
Hasfájás ügyben úgy érzem stagnálunk, most se jobb, se rosszabb, igaz a hasonalvás javított a helyzeten, már amikor hajlandó úgy aludni.Kép Lehet, hogy én is kipróbálom pár nap múlva az Infacol nélkül is, lehet, hogy ugyanez lesz és nincs is rá szükség.

Szöszi
Tök szép helyen voltatok, nagyon irígykedek!Kép

Linda
Tündériek a képek!Kép Te hogy szoptatsz? Fekve, vagy ülve? Én fekve kezdtem el még a kórházban és itthon próbáltuk néha ülve is, de nagyon nem jött be.

Swen
Sétálni holnap akarunk először, kérdés, hogy milyen idő lesz.

Tegnap este beszéltem Anikóval, jól vannak, csak baromi fáradt az állandó szopcsitól. Mondtam Neki, hogy nagyon hiányoljuk, Ő meg mindenkint nagyon puszil!Kép Szokott minket olvasgatni, csak írni nem sikerül a baba mellett.

Most megyek, megnézem picurkámat.Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Jaj, majdnem elfelejtettem!

Gratulálok Alice-nak, akkor most már tényleg nincs töb pocakosunk!Kép

Szöszi
Köszi a hírt!Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Nagy-nagy gratula Alice-nak. KépKépKép Sok-sok tejcsit és jó egészséget kívánok!

Linda,
hát persze, hogy találkozunk Kép
Küldtem mail-t.

Zita,
súly Kép

Swen,
köszi, de látom az én lányomat sem lehet úgy fotózni, hogy ne különböző arcait mutassa!

Mucska,
nagyon szép a kislányod. Apa mit szólt a meztelen képhez, nem féltékeny?

Szöszi,
irigyellek!

Hajni
nalika

Sziasztok!

Hatalmas gratula Alice-nak, jó egészséget nekik!!!

Háromnegyed egyre megyünk szurira a picúrral és tiszta lelkibeteg vagyok.Kép Írja már meg valaki nekem, hogy hogyan tegyem be a popsijába a lázmérőt? Be kell krémezni vagy valamivel síkosítani, vagy sem? S jobb ha beadom utána a kúpot vagy várjam meg míg elindul felfelé a hője? Nem csak akkor hat a védőoltás ha be is lázasodik?

Bocsi most csak erre futotta, nagyon örülnék ha hamar nyilatkoznátok tapasztalt anyukák. Előre is köszönöm!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok,

végigolvastam, örülök, hogy ilyen szép a termés, de nem jegyzeteltem, mennem kéne mosni..

Elöször is: Alice-nak hatalmas gratula a kis Sanyikahoz!KépKépKép

Swen,
mar csak akkor olvasol, ha hazajössz:
mi nem kaptunk kupot, csak akkor kellett volna beadnom, ha 38.5 felé megy a laza, vagy a szokasosnal többet sir, tehat faj neki, vagy mindkettö. Ebben az orszagban igy megy, altalaban csak akkor adnak gyogyszert, ha mar nagyon fontos, nekem mondjuk ez szimpi igy.
A lazméröt a popsijaba dugtam (sima hömérö, de digitalis), én elötte és utana mindig megtöröltem egy kis alkohollal. Mérés közben nézte a pelenkazo fölötti madarakat, ugyhogy semmi gond nem volt. Szorakoztatni kell öket, tudod!Kép

Kisdio!
én is ki akartam probalni a Gripe Watert a hajnali hasfajasokra, de ezek utan mar nem nagyon merem... Mondjuk ugysem szivesen adok be neki semmit...

Szöszi!
Gyönyörü helyen voltatok, örülök, hogy Balazska is jol érezte magat! Hallottam mar, hogy Erdély hasonlit Svajcra, csak kicsit vadregényesebb, a képek tényleg nagyon emlékeztetnek itteni tajakra, gyönyörü!
6 héthez gratula!!!

Hajni!
TravoltaKépKépKép

Orsi!
Ez a hosszabb alvas lassan mar biztosan rendszeres lesz! A front szerintem is nagyon hat a picikre!

Zsuzsi!
Köszi a receptet, igen, Zsuzsit akartam irni, nem Zsuzsat (bar ö is biztos tud fincsi pogit sütniKép).
Megprobalom itteni turoval, meglatjuk sikerül-e.
Popo-ügy?

Zsuzsa!
Mar nagyon nagylanyos Edina! Johnson sampon: ha birja a fejecskéje, akkor mi gond lenne vele?
Tejci rendben???

Mucska!
Annacska édes és utolag is gratulalok a 3 honaphoz!!! Varunk vissza!

LinoSzilvi!
köszi, még mindig jo kedvemben vagyok.Kép
Van is ra okom: mi is elmegyünk egy joooo hosszu hétvégére a hegyekbe.Kép
Tényleg jo volt a monolog, én is pont igy vagyok, rabiztam Andriskara a rend kialakitasat, mondjuk ö vele könnyü dolgom volt, nagyon temperamentumos baba, mindig lehet tudni, hogy mit akar és azonnal jelzi, a türelem pedig nem az erösségeKép En olyan rendszert alakitok, hogy mindig kb egy idöpontban megyünk sétalni, mindig kb ugyanakkor fürdünk, délutan a nappaliban alszik, de az evés idejét mindig ö hatarozta meg.
Nagyon sajnalom, hogy a Ti szabitok nem jött összeKép Mar biztos?
Az oktoberi babatali nekem is megfordult a fejemben, bar még sokaknak nagyon pici lesz a babaja. Azért gondolkodhatunk a dolgon...

Linda,
olyan édes a kisfiad! Az also képen nagyon nagyfius!!! Amennyire emlékszem, tiszta apja, nem?

BNM:
örülök, hogy a kisagy-helyzet megoldodott. Micsoda Apuka!!!Kép

Rita!
Lili édes, ahogy kiterült. Nagyon jo, hogy egyre önallobb.
Tegnap, ahogy Andriska ült a hordozojaban a konyhaban és minket nézett, ahogy eszünk, Tomi elé tett egy nagyon szines szalvétat. Ugy latom, hogy mar tudatosan probalja megfogni, tetszik neki, hogy egy kicsit tudja iranyitani a dologokat... Olyan édes, ahogy a kis ügyetlen kezeivel probalja megfogni, aztan ha sikerül kaplodzik veleKép

Szoval az a helyzet, hogy jövö héten elmegyünk 5 napra Ausztriaba, teljes ellatast kapunk ugyhogy csak szoptatnom kell majd, mas dolgom nem lesz.Kép
A szalloda "bababarat", ugyhogy kisagyat sem kell vinni, söt képzett babavigyazok is vannak, bar ugysem fogom "leadni" Andriskat.
Tomi hétvégén is mindig dolgozik - ha mellettünk jut egy kis ideje - ugyhogy ez lesz nekünk a születés ota egy kis igazi kikapcsolas harmasban. Mar nagyon varom és remélem jol sikerül. (föproba a magyar ut elött..)

Jut eszembe: repült mar valaki babaval (Andriska kb 4-5 honapos lesz, vszinü repülni fogunk Magyaro-ra, mert 10 ora autot vagy vonatot még nem merek bevallani)???

Puszilok mindenkit
Süncsi
süncsi

SziasztokKép

Elég nehéz napunk van és sajnos megvolt az első bukásunk is.Kép Gergő ismét túlhergelte magát, csak cicivel bírtam lenyugtatni, és annyit nyakalt szegénykém, hogy a vége bukás lett. Borzasztó érzés volt nekem, eddig még soha nem volt ilyenünk.Kép De most teljesen kifeküdt, kint alszik a kocsiban. A holnapi sétát nem tudom, hogy oldjuk meg, mi van ha nem alszik el és sírni fog végig? Az utcán csak nem szoptathatom meg!Kép Remélem elmegy ez a hülye front és megint rendben leszünk!

Süncsi
Úgy irígyellek az üdülésetek miatt! Biztos szuper lesz!Kép És az is tök jó, hogy már nálatok is kialakult egy rendszer, már nagyon várom, hogy mi is ott tartsunk, meg kinőjük a hsfájást!!! Mert ha az nem lenne, akkor Gergő szuper nyugodt baba lenne. Tényleg csak akkor sír ha fáj a hasa.

Puszi mindenkinekKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Alicenak nagy gratula! Kép Akkor most már tényleg mind megvagyunk. Kép Azért minden nehézségével és kényelmetlenségével együtt szép idöszakot hagyunk magunk mögött. Sebaj, most jön egy másfajta szép idöszak. Kép

Süncsi: milyen jó lenne egy talit összehozni akkor mikor itthon vagytok! A repüléshez nem tudok hozzászólni, mit mond a doki, vagy védönö?
Az alsó kép Gergöröl tényleg érdekes, valójában nem is így néz ki, hanem sokkal babásabb. Szerintem azért olyan, mert furcsa szögböl van fényképezve. KépNem tudom kire hasonlít, de nem Ádira. Kép Kép Inkább rám, nekem van kerek fejem. Kép

Swen: nekünk szuri után ajánlották, hogy adjak be egy fél kúpot és ha lázasodna akkor a másik felét. A lázméröt a popsikrémmel síkosítottam, de ha jól emlékszem 0.5 fokot le kell vonni ha végbélben méred és akkor kapod meg a valódi höjét a mütyürnek.
Mi volt, hogy bírta a kis édes? Nagyon sírt?
Jaj én is mindig odavoltam és leszek ha szuri jön. Kép

Zita: gondolom idöbe telik míg Dani beletörödik, hogy tesó marad, de tényleg nehéz vele, pedig tudom, hogy a türelem a legfontosabb...

Orsim: mi már 3 napja nem adunk neki semmi szert és esküszöm jobban van, persze lehet, hogy amúgy is jobban lenne. Mindenesetre annyira nem számított, hogy kap-e...

Anikó: ha olvasol: nagyon sok puszi neked és kitartás!!! Kép Kép

Hajni: megkaptam, köszönöm. Kép

Panó: merre tekeregsz? Remélem apa otthon van és minden oké???

Lino: felétek mizújs?? Most is hízogatsz a szopi alatt? Azt hiszem társulok. Kép

Sorayával mi van? Otthon vannak???

Ildikó????????

Dzscs? Nagyon elvesztél!!

Chello: kend merre jár?

Lindagi
bellana

Orsi: a bukás ebben a korban, hogy úgy mondjam természetes, akkor is bukhat ha sok levegőt nyel, nem kell feltétlenül sokat ennie. Az én Gergőm is bukogat, de hidd el nem lesz tőle semmi bajuk!!
Dani is ilyen volt és látod milyen szép szál legényke lett. Kép
Puszillak!!
Linda
bellana

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?