A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Pécsiek jelentkezzetek!

Sziasztok

Jó olvasni a szüléssel/orvossal kapcsolatos élményeiteket, én ehhez sajnos nem tudok érdemben hozzászólni , mivel mindkét leányzómat Németbe szültem.

Norka

Először Gazdagréten , majd a VIII. ker-ben a Szemklinikával szemben laktunk.Ha így visszagondolok , nagyon jó volt...pár barátunk / volt kollegák vannak ott.
De legszívesebben visszamennék Németbe,most éppen külvágyam van.Iskola/Óvoda kezdés=STRESSZ..

Jó babavárást mindenkinek,mert bizony amikor már 8/9 évesek a gyerekek, nem is nagyon emlékszünk arra milyen volt " régen"
Élvezni kell a babázást mert egyszeri- csodálatos, ugyanakkor megismételhető élmény.

Szilvi
Kuschel

Szilvi

Nem csodalom,hogy stressz.... Kép De ha mar igy nosztalgiazol, benevezhetnel te is meg 1 kistesora nem? Kép Es miert nem mentek ki? Ha lehetosegem lenne en biztosan mennek....

Norka
norkini

Sziasztok Lányok! Kép

Köszi a válaszokat! Tényleg nem lehet minden beteg minden orvosnak szimpi, illetve egy orvosnak is lehetnek rosszabb napjai.
Egyelőre elvégeztetem a szükséges vizsgálatokat, aztán majd meglátjuk ...

Mindenkinek jó babázást / babavárást!

Üdv.:

Ildi
iii_

Sziasztok!

Én is feküdtem a patológián, igaz, "csak" 3 hetet. Akkor a Panka volt az osztályos orvos. Soha nem vizsgált meg, nem tudok ilyen tapasztalatokat mondani, viszont nagyon barátságos volt a vizitek alkalmával, és én egy vicces, viccelődős dokinak ismertem meg.
Én a Csermelynél szültem, ő is viccelődős. Kicsit aggódva kérdeztem tőle, hogy mi lesz majd, mert Babóci úgy csücsült a pocakomban. Azt mondta, majd berakjuk rükvercbe és kitolat. Úgy is lett! Kép
Nagyon lelkiismeretes dokinak ismertem meg, és tapintatos is, a vizsgálatokkor egy csomószor bocsánatot kért, ne haragudjak... (Nem haragszok, ez a dolga, csak nagyon utálom a vizsgálatokat.)
Kíváncsi vagyok, milyen rossz vélemények vannak róla. Lehet, hogy csak a magán "betegeivel" rendes? Ez azért nagyon szomorú dolog. Kép Kép

Esztus
Esztus

Esztus!

Nekem a Csermely nem volt a fogadott orvosom,a sek segítséget,biztatást törödést mint kismama,azért kaptam!KépKépKép
Ja:mint elöszőr terhes,majd vajudó,majd pedig ujdonsült kismama kaptam.
TELJESEN ÖNZETLENÜL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bea

Kép
beatrix2

Azért az milyen jo lenne,ha egyszer csak valamely fentebb emlegetett orvos írna ide,és válaszolna kérdéseinkre!

Kép
beatrix2

Beatrix2 - gyönyörűek a kislányaid! Hogy hívják őket?
veverica

Veverica!

Bianka Krisztina
Bettina Julianna
Brigitta Réka

Kép
beatrix2

Sziasztok!
Nem tudom, tudjátok-e, hogy szept. 5.-én a Vásárcsarnokban Bababörze lesz, akit érdekel a dolog, ne hagyja ki!
Más: engem is (mint első babát váró kismama) nagyon érdekelne szüléssel kapcsolatos élményeitek, akár császárral, akár "természetes úton" történt is. Például ilyenekre vagyok kiváncsi, hogy fel lehet rá készülni? Számít, hogy jár-e valaki terhestornára, vagy nem? Érzéstelenítést kértetek-utána ez nem okozott problémát? Minden érdekel...
Üdv, és előre is köszi: Jevi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Jevi!

Nekem a lányom 1992-ben született.Anyukám azt mondta,hogy csak akkor fogok szülni,ha azt érzem,hogy már belehalok a fájdalomba!Ó,én kis tapasztalatlan,azt mondtam,hogy pedig én mindent kibirok.Kb 2 orája feküdtem a szülöágyon,mikor azt mondtam,hogy ezt a fájdalmat már tényleg nem bírom ki.Ekkor kértem a gerincvelöi érzéstelenítést.Oldalra is feküdtem,csak mindig meg volt a hatodik érzékem,hogy mikor akart az orvos szorni,mert akkor szépen elugrottam.A 3. probálkozásnál rámmordult az orvos,és azt mondta,hogy vagy nyugton maradok,vagy nyomorék leszek.Így már sikerült is belémdöfnie.Igen de fél orát várni kell,még az érzéstelenítöt is beköthették.Hát én visszafordultam a hátamra és közöltem,hogy nekem tolofájásaim vannak.Senki nem hitte,hisz az elöbb két ujnyi kifejtett méhszájnál böktek.Hát én erre megszültem röpke pár perc/két nyomás/alatt.

A fiam,aki 1993-ban született,kissé nehezebb dio volt.Agusztus 26ra voltam kiirva,elötte nonstop UH-ra jártam,mert a doki ahogy hívta,a kishugi,farfekvéses volt.Mondjuk az egy más sztori,hogy a doki legalább négyszer mondta hogy lány,én meg ugyanannyiszor vitatkoztam vele,hogy fiu.Na mindegy,a lényeg az,hogy aguszt,29-én van Beatrix,azt ugy rendesen megünnepeltük.Éjfél körül mentek el a vendégek,lefeküdtünk.Erre érzem én,hogy ki kell mennem.Hát véreztem.Szoltam apjuknak,hogy mi van,válasz az volt,hogy szoljak ha biztos.Hát nagy nehezen felráztam,tök részeg volt,de bevitt a szülészetre.Hát a borotválás,beöntés elmaradt,mert a kicsi Gyurihuhinak már kint logott a feneke.25 percig szültem,ráadásul fájások nélkül.Férjem kint jozanodott,viszik ki a kikölköt,nem is akart ránézni,mert ilyen hamar már hogy tudna megszületni egy pici.
A lányokat meg ugye császárral szültem,velük,vagyis a császár miatt utolag szenvedtem.Na de ezt majd holnap!

Bea

Ezt azért nektek is elküldöm!
Az uj nyalokák mellékhatásaKép

KépKép

őldalra is tekerjetek,ott van mind a három

Kép
beatrix2

Jevi!
Én a nagyot spontán szültem,utána voltak a császárjaim,de össze se lehet hasonlítani.Most lehet hogy durva amit mondok,de a mai napig a nagy sokkal jobban húz hozzám,mint az ikrek,ők apásak,de a nagyot le se lehet vakarni magamról.Nekem a spontán szülésem így kezdődött:már túlhordtam 1 héttel,amikoe eggyik reggel úgy éreztem,hogy szivárog a magzatvíz,ébresztettem apát,ő szólt a mamájának,aki szólt a vőjének,aki jött a kocsival,és indultunk a megyeibe.Ott megvizsgáltak,és mondták,hogy nem jön még a baba,de azért maradjak bent,mivel már várható volt.1 hét után azt mondta a dokim,jó szerdán szülünk,meginditja.Ez mondjuk azért volt jó,mert apa is el tudott kéreckedni melóból,és be tudott jönni.Reggel 8-kor beküldtek a szülőszobára,rámkötötték az oxitocint,és jöttek a fájások,egyre erősebbek.Apa teljesen kivolt mellettem.2 körül megnézett a doki megint,és még mindig 2 ujjnyira tágultam ki.Akkor már kaptam a gázos érzéstelenítőt,amiből a végére 1.5 palackkal kiszívtam.Este 1/4 6-kor született meg a lány 3360 g,és 48 cm-rel.Akkor ugy gondoltam nem fogom túlélni olyan lassan telt az idő,de mikor megszületett,a boldogságom feledtetett velem minden fájdalmat,és szenvedést.Apája is büszkén mutogatta kint a folyósón a dédinek,meg az unokatesómnak.Szóval én azt tudom mondani a császárral kapcsolatban,hogy nekem az olyan hamar jött,hirtelen jöttek a fájások,mászkáltam a folyóson kb 2 órát,elvitt a doki uh-ra,mert a lány faros volt,a fiú meg fejvégű,de nem változott semmi,ugahogy éjjel 1.30-kor mentünk a műtőbe.Érzéstelenitettek,és 1.50-kor a lány 2480g,45cm,,1.55-kor a fiam 2500g 49cm-rel a született meg.Az én tapasztalatom az ,hogy a spontán szülés a legjobb,nekem nem is fájt annyira szülés után,mint a császárnál.Főleg a császár után belázasodtam,ugyhogy még kitisztitottak.Namost a friss vágásomat belürről kapirgálták,amit ébredés után nagyon fájt.
Ez az én véleményen,történetünk Kép

cerka

Sziasztok

A Nevkóban okt.9-én lesz babaruhabörze.

Szilvi
Kuschel

Szia Beatrix, szia Cerka!
Nagyon szépen köszönöm a történeteteket, számomra nagyon hasznos volt!
Én nagyon félek a szüléstől, mert nagyon kicsi a fájdalomküszöböm, de azért meggyőztetek arról, hogy ne beszéljem rá a dokit a császárra (már ha egyáltalán meg lehet győzni), lesz ahogy lesz, majd meglátjuk!
Beatrix!
Tündériek a lányaid, azt hiszem ezt a nyalókát én majd hanyagolni fogom...:-)))
Üdv:Jevi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Szia Jevi Kép,
az epidurális injekciót több ismerősöm is ajánlotta, akik már szültek. Nekik állítólag sokat segített.
Szia:
Ildi
iii_

Jevi26!
ha jól tudom most a 17. hét körül tartasz. Szerintem mindenki fél a szüléstől én úgy próbáltam magamat " rábeszélni", hogy csak 1 nehéz nap.( persze nekem azért 2 nap volt) és végig azt mondogattam magamban hogy ennek egyszer vége lesz és próbáltam a gyerekekre gondolni meg arra hogy most végre meglátom őket.
Van még időd arra hogy lelkileg megerősítsd magad. Biztos hogy fájni fog az is biztos hogy nagyon fog fájni de nem leszel egyedül és bátran kérj fájdalomcsillapítót, az nem szégyen.
bim_bam

Sziasztok!

Jevi, én is nagyon féltem a szüléstől, időnként teljesen rámtört a majré, vajon mi fog rám várni. A 36. héten be kellett feküdnöm a pathológiára, mert kicsinek tartották Babócit, és a lepény is kezdett öregedni. Egyik hajnalban arra ébredtem, hogy kinyílt az ajtó. Felkeltem becsukni, majd visszafekve az ágyamban éreztem, hogy egy kevés kis valami szivárog. Kimentem a wc-re, de nem volt semmi különös, így visszafeküdtem, és vártam, hogy mi lesz ezután. Elaludni már nem tudtam. Kb. fél óra múlva határozottan éreztem, hogy elfolyt a magzatvíz. Felébresztettem a nővért, aki hívta az ügyeletes orvost, szerencsére pont a Csermely volt.
Magamat is meglepve teljesen nyugodtan, határozottan mentem át a szülőszobára, valahogy úgy, hogy na jó, akkor megyek szülni. Előtte még felhívtam a páromat, hogy jöhet.
Fájás semmi sem volt.
Kb. 1 órán keresztül nézték a baba szívhangját, miközben a szülőágyon feküdtem. Utána kaptam az előkészítést, borotválást majd beöntést. Rosszabbra számítottam. Egyébként ezt is végighülyéskedtem a szülésznővel, Ferkel Eszterrel. Kép
Talán 1 órát kint lehettem még a folyosón, majd vissza kellett menni a szülőágyra, hamarosan a párom is jöhetett, beöltözve. Viccesen nézett ki. Kép
Ekkor jöttek a különféle "koktélok", oxitocin és egyebek. Még a komolyabb fájások beindulása előtt dokim előkészítette az EDA-t, hogy ne akkor kelljen szurkálni, amikor már a fájdalomtól nehezebb nyugton maradni. Az érzéstelenítő beadását éreztem csak, elviselhető.
Lassan érkeztek a fájások, ilyenkor egy kicsit elhallgattam, majd folytattuk a beszélgetést párommal.
Ja, azt kihagytam, hogy már amikor befekültem a Klinikára, 1 ujjnyira nyitva volt a méhszáj, a szülés előtti napokban már bő 2-re. Viccelődött is a Panka, hogy ez már a célegyenes. Kép
Amikor már jobban beindultak a fájások, kaptam "anyagot" az EDA-ba. Hamar hatott, megkönnyebbültem. A kitolásra újból lehetett érezni, de elviselhetően.
Babócika már akkor is huncut volt, ki-be csúszott, egy másik orvos támasztotta meg a pocakomat fogva, hogy ne csússzon annyira vissza. Ez volt egy kicsit kellemetlen, mert a rekeszizmomat nyomta, ami öklendezést váltott ki belőlem. Szerencsére nem volt mit kiadnom, aznap nem ettem semmit. Csermely pedig óvatosan engedte ki a babát.
Nekem az orvosom is, és a szülésznő is ajánlotta az EDA-t. Ha már nem muszály szenvedni, akkor miért ne élnénk vele.
Így sikerült természetes úton világra hoznom faros helyzetű Babócikámat, aki Dorottya lett, 2870 g és 48 cm. Nem is volt olyan kicsi, nagyon örültünk! Kép Csermely is meglepődött, mert fél kg-mal kisebbre számított. Kép
Összefoglalva: sokkal rosszabbra számítottam, mint amilyen volt, így kellemesen csalódtam.
Bármi kérdésed van, bátran tedd csak fel. KépKép

Bea, ezek a nyalókás képek! Hasonlót küldött úgy fél éve az egyik veszprémi barátnőm a kislányáról, csak ő úgy fényképezte le, hogy a nyelve is látszik. Az is kék volt. Kép

Esztus
Esztus

Sziasztok!

Jevi, tegnap kifelejtettem egy-két dolgot, ami fontos lehet.
A gátmetszést nem éreztem, a varrás sem fájt. Dorottya 12:05-kor született, estére viszont egyre jobban nőtt a fájdalom. Elment az EDA hatása. Mindenki kap 2 szem fájdalomcsillapítót és egy ampullát is. (A nevükre sajnos nem emlékszem, most eszembe nem jut Kép) Ezeket én szép fokozatosan szedegettem be, a végén már az ampullásat is "elfogyasztottam".
Mivel aznap nem is ettem, eléggé legyengültem. A tesómék bejöttek megnézni, én kisétáltam hozzájuk, és már nagyon vártam, hogy visszaérjek a szobába, úgy estem be az ágyamba. A wc-ben pedig szürkült előttem minden, már kiabáltam, hogy jöjjön valaki. Visszakísértek. Kép Megettem a vacsorámat, és ugyan már lehetett volna zuhanyozni menni, de bevallom nem mertem, így hajnalban zuhanyoztam le.

Ha bármi kérdésed van, szeretettel várom, lehet, hogy kihagytam még számodra fontos infókat.

Esztus
Esztus

Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm a válaszokat, az már biztos, hogy fogok kérni fájdalomcsillapítót az elején, és abban is igazatok van, hogy még van időm felkészülni rá mind testileg mind lelkileg.
Újdonságot nem tudok írni, "bugyogás"-szerű érzéseim már vannak, határozott mozgást még nem éreztem, ehhez még korai is az idő.
Viszont lenne még egy kérdésem - telhetetlen vagyok...:-) Én jelenleg dolgozom, és mivel jól érzem magam, úgy gondoltam, ameddig bírom, szeretnék is dolgozni. Szerintetek kb. hányadik hétig lehet? Mikor lesz az ember hasa akkora, hogy zavarja a munkában? Amúgy 165 cm magas és most 62 kg vagyok, 58-ról indultam, 17 hetes leszek. Időben kell szólnom ugyanis a m.helyemen, én reálisnak tartom, hogy dec.-től ne dolgozzam, szerintetek? Ti hogy csináltátok?
Előre is köszönöm: Jevi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Jevi!
Bocsi de mit dolgozol, mert ha ládákat cipelsz akkor most rögtön hagyd abba!!!!( he he he)
De komolyan attól függ mit csinálsz, mert egy íróasztalos melónál nem zavaró a pocak sz.tem a hetedik hónapig biztosan nem. DE ha egész nap állni kell az megint más. szóval te mit csinálsz?
bim_bam

Jevi!

Szerintem mindenki más és másként éli át a terhességet.
Én megmondom öazintén,az egyik gyerköccel sem dolgoztam.
A lánnyal mikor terhes lettem,dolgoztam,suliba jártam,de mindenhol elájultam.A munka egyébként nem volt nehéz,direkt nekem hozták létre mert elötte csak suliba jártam,és az volt egésznap a dolgom,hogy aludjak.
Gyesen voltam,mikor a fiammal terhes voltam,ezért nem kérdéses hogy végig otthon.
Az ikrekkel addig(5hét)dolgoztam,mig azt nem mondta a doki,hogy terhes vagyok.Azért hagytam abba,mert veszélyes anyaggal is dolgoztunk,meg ugye 16.héttöl korház.

Hát ennyi

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok!
Hát igen, sok függ a végzendő munkától, meg persze attól is, hogy ki hogyan viseli a terhességet, és veszélyeztetett terhes-e.

Bim-Bam!
Dietetikusként dolgozom, úgyhogy ülök is, állok is, néha emelek is (most már ésszel!), szóval vegyes, és mivel klinikán dolgozom, azt is meg kell néznem, milyen betegekkel érintkezem. Azt hiszem, ha nem jön közbe semmi, kb. a 27-30. hét körül fogok táppénzre menni, persze majd meglátjuk!
Köszönöm a válaszokat!
Jevi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Sziasztok!

Én kb. a 33-34. hétig dolgoztam, utána feküdtem be a patológiára, pedig már örültem, hogy otthon lehetek. Mérnök vagyok, így nem végeztem fizikai munkát, számítógépen rajzoltam.

Esztus
Esztus

Sziasztok!

Már csak 3 nap és kezdödik a suki!KépKépKépKépKép
És már csak 15 nap és kezdödik a bölcsi!KépKépKépKépKép
Nem tudom,az utolso pár napban,mintha megkergültek volna a gyerekek.A picik még éjjel is felkenek többször,amit már honapok ota nem tettek.Nálatok is produkálnak a csemeték?

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok!

Bea, érzik a suli/bölcsikezdést? Kép

Dorottyánál nincs semmi változás, igaz, ő még itthon van. Kép

Esztus
Esztus

szia Beatrix!

mélységessen meg tudom érteni az örömödett az iskola és bölcsöde kezdéssel.nekem 3 megy végre suliba és a pici bölcsibe.én az tszoktam mondani hogy hálát adok az istennek hogy ez a nap is elérkezett.ilyenkor érzem milyen hosszu is a nyár!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!a gyerekek nálam is meg vanak hülyülve hol unatkoznak hol nem tudom mi a bajuk stb nem lehett velük birni.de nem baj mostmár közeledik az 1 -seje.remélem nem zavartalak az irásommal szia
gabi
gabi32

Sziasztok!

Szép vasárnapot kívánok mindenkinek!

Bea, sok boldog névnapot kívánok! Kép

Sziasztok!

Esztus
Esztus

Szia Bea,
BOLDOG NÉVNAPOT!!!
Kép Kép Kép
Ildi
iii_

Köszi Mindenkinek!

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok!
Bocsi hogy tegnap nem jöttem,de elromlott agép és apa az éjjel fejezte be.

BEA!
Utólag is boldog névnapot!!!!!!!!!!!

Nálunk már az ovi elkezdődött multhéten,de csak félnaposak még szerdáig.A nagy meg még itthon van,neki szerdán kezdődik a nagyüzem Kép .
Amúgy nálunk mindig úgy érzem,hogy meg vannak kergülve a gyermekeim,pedig ez a nyár nem is volt olyan hosszú,a tavaji sokkal hosszabb volt.(tavaj 3 hónap,idén meg másfél).Na majd még jövök,Sziasztok!

cerka

Cerka!

Ti a suliban mennyit fizettetek az ingyenes tankönyvért?Melyikbe jártok?

Bea

Kép
beatrix2

Bea!
Mi a nevkóba fogunk járni,és még nem kaptuk meg a könyveket,csak elselyén.Miért,kel fizetni majd?Az ingyeneas nem azt jaelenti hogy ingyen lessz?
Hát majd meglátjuk.Te mennyit fizettél?És hova jártok?
Cerka

cerka

sziasztok

nekem 3 gyerekem jár suliba.
az ingyenes tankönyvekre kellett fizetnem mert csak a tankönyvek ingyenessek a MUNKAFÜZETEKÉRT fizetni kell,legalábbis nekem kellett!
de van olyan ism akinek a munkafüzetekért semkellett fizetni .
hát ugy tünik iskola válogatja.
sziasztok gabi
gabi32

Cerka!

Az Anikoba járunk!
Az ötödikesért fizettünk 4712ft-ot,a hetedikesért pedig 5001 forintot.
Máshol meg ingyenes!KépKép

Bea

Kép
beatrix2

Bea!
De ha be is kell fizetni valamennyit,akkor azt utólag visszakapjuk,nem?Hát én már most nem értem ezt az egészet Kép

cerka

Sziasztok!

Ez még nálunk nem aktuális, de látom, nem egységes a dolog. Hogy lehet ez? Egyik helyen kell fizetni, a másoknál nem?

Esztus
Esztus

Sziasztok

Én leánykám a harmadikat kezdte ma és a tankönyvekért összesen 13.900,-Ft-ot fizettem.
Elkezdtük az Óvit nem engedték, hogy ott maradjak picimmel , már nagyon izgulok, hogy mi lehet, majd ebéd után ha megyek érte kiderűl, milyen délelöttje volt.Szegénykém...Kép
Kuschel

Szia Kuschel!

Kár, hogy nem maradhattál ott. Kép Remélem a pici feltalálta magát, és jót játszott a többiekkel.

Esztus
Esztus

Bea!
Ma mondták meg,hogy mennyit kell fizetni a tankönyvekért,pontosabban a munkafüzetekért:1840 ft-ot,és ebbe még nincs benne az angol.Azt majd csak 13.-án tudom meg,akkor lessz szülői.Amúgy eddig csak úgy volt,hogy angolt fog tanulni,de ma beirattam rajz szakra is.Majd meglátjuk mi sül ki belőle.
Cerka

cerka

Sziasztok

Remélem mindenkinek jól sikerült az iskola /óvoda kezdés..
Én amikor a piciért mentem egy mosolygós kislányt találtam,, nagy örömömre. De most lefekvés elött azt modta a " holnap is mész Óviba"? kérdésemre, hogy NEM!
Nos , hogy fog ez menni???

Gondolom a tankönyvek ára nagyban függ az adott tankönyvkiadó áraitól és, hogy melyik tanárnéni mit kér.Nálunk elég sok a + könyv.És persze a táska súlya is irreális.

Cerka melyik suliba jártok?
Első-be?
Kuschel

Kuschel!
A lányom a nevkó 1-esbe jár.A tied?

cerka

Szia Cerka

Mi az Anikóba , de szeretnénk váltani majd a Tiborc u-i Magyar-Német iskolaközpont gimijébe,csak nem tudom még hányadiktól lehetséges.
Azt tudom, hogy felvételiznie kell.

És hogy tetszik leánykádnak a suli?Hányadikos?
Kuschel

Sziasztok!
Jöttök a börzére?Én most nem árulni megyek mert sz-tem nagyon drága a helybérlet és nemtudom, hoyg vannak e még kismamák akik használt cuccot hoznak, mert a multkor nagyon sok volt a kiskeres. Kár mert az egész nem erről szólt volna .
Az én manóim novemberbe kezdik az ovit voltam bent az egészségügyi lapokért, de csukva volt, úgyhogy ma megint nekifutok remélem még nem késő.

Cerka kitartasz még vagy feladtad.Én az elmúlt 4 napban nem ettem szinte semmit de azt aztán össze vissza.Úgyhogy asszem elrontottam.Most visszatérek a nem vacsizokhoz aztán majd meglátom.Mindenesetre fogytam 3 kilót.
Kuschel!
beszélnek a gyerekeid németül?
mi megpróbáltunk bejutni a dugonics u-i oviba ami a Tiborc u-i sulhoz tartozik idéntől(ill. a német önkorm.hoz) de nem sikerült,mert nagyon picik vagyunk és sok a jelentkező, azt ígérték jövőre menni fog.
puszi Csilla
bim_bam

Sziasztok!
Bim bam!De jó látni téged,azt hittem eltüntél.Még megy a dolog,igaz elég keservesen,de majd csak lessz valahogy,nem adom fel,eddig lement 3 kg,majd megy utána a többi is.Épp szőlőt majszolok,mert gyüminapom van.Szorits nekem,holnap megtartom az első víznapomat.Remélem kibirom.Amúgy ma van a 17 vagy a 18. (?)napom,nem is tudom.

Kuschel!
Elsősök vagyunk,eddig nagyon tetszik neki,tudod,még nem tanultak.De azt mondta a tanárnő hogy úgy látja nagyon okos,mindenre egyből reagál.Amúgy mi is az anikóhoz tartozunk,csak én nem akartam oda iratni,nekem valahogy nem jön be az a suli.De lehet hogy ide is csak egy évig fog járni,majd kiderül.Most indult a Sztáray Mihály ált isk.és nekünk az nagyon bejön,de mivel most indult,ezért egyenlőre van havidij,nem sok,de amig albiban lakunk,addig igen.
Multkor mondtam hogy vannak kishörieim,de azóta apa elpasszolta őket.De jelentem a tegnapi nap óta újra 6 kis porontyal bővült a puficsaládunk Kép Kép .

cerka

Sziasztok

Bim bam
A börzére lehet, hogy kinézünk,szerintem is az lenne a lényege, hogy az anyukák áruljanak és ne a kereskedők /ők menjenek a vásárba/.
Igen beszélnek a gyermekeim németül , mivel a férjem is német, és ő meg nem beszél magyarul.Nekem annak idején a nagylányomat felvették a Szőnyi O. u-i Óviba , de aztán visszamondtuk a helyet.Mivel a nyelvet igy is ugyis beszélte.Most is anyanyelvi szinten beszél a nyelvtant viszont ugyan úgy tanulja az iskolában.
A Dugonics u-i Óvi állítólag sokkal jobban felkészíti a német nyelvre a gyerekeket mint a Szőnyi O. u-i.
Nekem maga az Óvijuk is sokkal szimpibb volt , szép zöld környezetben.

Cerka

Ezek szerint fizetni kell a suliért?
Mert nem a körzeti iskolátok?
Az Anikó nem rossz , régen sem volt jó híre én gyerekkoromban is itt laktam , mégis a Jókai-ba jártam.
Viszont a felső tagozatot nem dicsérik ezért is gondolkodunk a majdani váltáson.

Mikor mentem a piciért az Óviba azzal fogadott az Óvónéni, hogy anyuka sajnos kis baleset történt.
Az egyik kisfiú véletlen az udvari mászokán belenyúlt a kislány szemébe.
Csak éppen utána 2 órával is könnyezett és piros volt a szeme.
Elvittem a szemészetre és kiderűlt, hogy a szarúhártyáján karmolásnyi helyen sérűlt a hártya.
Azóta is egész nap sírt ,cipelteti magát, fájlalja a szemét, jól bevan dagadva, hát ez nem hiányzott....
Kaptunk rá kenőcsöt, de holnap inkább nem viszem Óviba.
Bízom benne, hogy hamar rendbe jön,van ilyen téren valami tanácsotok?
kuschel/Szilvi
Kuschel

Szilvi!
Ezt a nevet vhogy könnyebb leírni Kép.
Nem kell azért fizetni hogy nem a körzetibe járunk,csak a munkafüzeteket kellett kifizetni,mert azokat nem támogatja az állam.De ha a Sztárayba megyünk,ott igen,mert az "maszek".És kis mértékban támogatja csak az állam.Mert az a suli teljesen önnfentartó.
Szegény picike,álunk nem volt még ilyen.Nálunk a szemüvegek a slágerek.Mindkét kicsi (az ikrek) szemüvegesek,és a az ovi egy elég forgalmas út mellett van,és előfordult nem 1x,hogy a fiam odaadta az autókna ajcsiba.Neki már műtötték is a szemét,de semmi változás nem volt nála.Csak egy pár nap sznvedésből állt az egész. Kép

cerka

Szilvi!
Nem semmi hogy az első napon rögtön baleset érte szegényt.
Ricsike kicsit ügyetlenebb mint a többiek(pl. nem tud egyedül öltözni , vetkőzni és nem is lesz könnyű megtanulnia) és félek hogy bántani fogják most éppen arra trenírozom őket hogy vigyázzanak egymásra, bár Barbika amúgy is nagyon pátyolgatná az öcsit ha hagyná.Minden esetre sokat vagyunk hármasban az unokatesóval aki ugyan 7 hónappal fiatalabb de magasságban régen behozta az ikreket, és rettenetesen eleven, bízom benne hogy nem lesz kiközösítve, meg kigúnyolva. Ha mégis akkor nem áll meg előttem egy óvónő sem de a gonosz gyerek és az anyja is kap tőlem rendesen. Várom már az ovit de félek is, féltem az én elkényeztetett kicsikéimet.
bim_bam

Sziasztok!

Szilvi, remélem hamar meggyógyul a kislányod szeme!

Volt ma valaki a Nevkóban a szopis rendezvényen? Mi sajnos késtünk, így már nem jutott nekünk ajándékcsomag. Kép

Esztus
Esztus

Szilvi
Sssszzzegeny csajszi Kép Sok gyogypuszit kuldok neki!!!! Kép Kép

Esztus
Milyen szopis rendezveny volt??

Lanyok
Jo borzezest!Irigykedem! Sajna mi most nem jutunk le....miota Jazi megszuletett elso kihagyott borze lesz Kép
Egyebkent jol vagyunk, csajszi sokat dumal, mar baratai is akadnak. Nagyon elvezem a helyet es ami meglep....meg nem hianyzik Pecs?!!!! Kép
Dandy merre vagy????
Pussz
Norka
norkini

Sziasztok!

1 hetet ráhúztunk még a Balatoni nyaralásra, de így is már vasárnap óta itthon vagyunk.
A héten ennek ellenére eddig csak olvasni tudtam.
Elkezdtük az ovit Dorkával, első 2 nap semmi gond nem volt, ma viszont nem akart ott maradni, úgy kellett megszöknömKép, de utána már nem volt gond.Kép
Én szeretnék mennék börzézni most isKép remélem összejön.

Szilvi: Jobbulást a kicsi lányodnak!

Norka: örülök, hogy ilyen jól berendezkedtetek Pesten, hiányozni fogsz a börzérőlKép

Esztus: én is kérdezni akartam, hogy milyen rendezvény volt?Kép

Dandy
dandy

Sziasztok

Mindenkinek köszönöm az együttérző sorokat,azt hiszem kimondhatom, hogy haladunk a jobbulás útján.
Kellemes és hasznos időtöltést minden börzére kinézőnek.
Mivel nem mindegyikünk ismeri egymást, biztosan elsétálunk egymás mellett.
De talán lehetne egyszer egy találkozót összehozni.?Mit szóltok hozzá?
Szilvi
Kuschel

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?