A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Hívott Irina. A játszóház nincs nyitva szombaton.
Most még felhívja a Millenárison levő játszóházat, hátha oda mehetünk.
Ha nem akkor marad amit belinkeltem, persze ha nektek is jó :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni: hm...szívesebben mentünk volna vmi közelebbi helyre..nem kellene még egy órát autózni pesten is...de ha nincs más :?

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok! :)

Gréta akkor jó nagyot aludt! :) Csudajó hóembert építettetek! .)

Niki, akkor most be vagytok zárva? Hát ez izgi. Nálunk is nagyon nagy a hó, és még mindig szakad. Kimenneék a gyerekekkel szánkózni, de egyedül vagyok a 4 emberkére itthon. A nagyijaim meg nagyon lerobbantak. Főleg az egyik, szinte nem tud egyedül pisilni menni. A másik eddig sem mozgott, mert bénult a lába, de neki így van megoldva az élete. Aki lerobbant, eddig mocorgott, meg szinte ellátta magát, na jó, mindig rá kell nézni, hogy eszik-e, iszik-e rendesen, meg kell ebédelteteni, meg ilyenek, de most... Lassan azt várom, hogy ölben kell kivinni wc-re olyan gyenge...

Vindo, ha a tét-et nem akartad odaírni, akkor hogy sikerült mégis? Ahhoz nem csak a billentyűzetnek van köze, vlsz az ujjad is pöröghetett ezerrel... :) :)
Nekem is állt dolog a lábamba: még csak telek volt meg, a ház nem, és irtottuk a növényzetet. Már ki volt vágva a csipkebokor, aminek a tövére ráléptem. Atszúrta a cipőmet, belefúródott a talpamba. Kb 1 cent mélyen. Na, jött a mentő... És kirántották... :) De túléltem. :) Meg egyszer táncon a parketta állt a talpamba. Azóta újra parkettázták a termet... :)

Ügyes Emma a zenebölcsivel! :) Én örülnék, ha Samunak is ennyire bejönne vmi hasonló. :) Bár itthon azért van része kiképzpsben... :)

Na, szép napot mindenkinek mára, játsszatok a hóval, aki megteheti, helyettünk is!

Kép
Kép
Kép
zdori

Kaqk nem mentek be a városba, hanem lejötök a nullásról Csepelnél. 15 perc alatt már ott is vagytok.

KépKép
Kép Kép
l.móni

A nyugati és a Millenáris az belváros.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Halihó!

Itthon vagyok, Gergőt vittem orvoshoz, aztán du-n én megyek. Gergőn átfut valami enterovírus, én meg a szokásos. Megnyugtattak az orvosi rendelőben is, hogy jó sz-rul nézek ki. Hangom alig, kinlódok ezerrel.
dmaggie

Huh az jó lene..én anyira nem tudok pesten közlekedni!!!:-) köszi Móni!

KépKép
kaqk
Debrecen

Helló, lányok!

Mónikám, mégis netközelbe kerítettem magam :-)
Naszóval: a Millenárist felhívtam, azt mondták, ott nincs játszóház, gyerekprogramok vannak (23-án folyamatosan), csak szabadtéri játszótér (azt ismerjük). :shock:
Szerintem akkor maradjon a Móni által javasolt játszóház. Ha találunk/találok addig mást beljebb a városban, akkor szóljatok, de ezt nyilván gyorsan meg kell oldanunk.

Cicus tündéri a képeken! :-)

Köszi a drukkokat a lakással kapcsolatban, édesek vagytok!!!

Heni, én is attól tartok, hogy a nehéz menet ezután jön. :roll:

Ágica: Sajnálom :-( A Petrussal történtek szerintem is vérlázítóak. Én ordítanék, ha ilyen hidegben kint altatnák a gyerekemet vagy ha nem figyelnének az altatására. Azért vannak ott!

Mék dolgozni.

Kép
Kép
irina

Maggie ez már télnyleg nagyon rosszúl hangzik! Na az orvos hátha kiír vmi csodaszert!!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Maggie drága, jobbulást Neked, pihenj, KÉRLEK!!!!!!!!!!!!!!!

Móni, nem semmi, a hóember répája szinte nagyobb, mint maga a hóember. :lol:

Bejelentkeztem hétfőre mammográfiára, mert állandóan fájdogál az egyik mellem és a mirigyeket is érzem. Nincs erőm tovább izgulni vagy ráfogni arra, hogy még mindig elműködget magában össze-vissza, bár már nem szoptatok.

Há, a forgalmi vizsga árát csaknem a háromszorosára emelték, így biztosra kell mennünk, ezért pótórákat is veszek. Megy el a pénz, mint állat. :evil:

No tényleg megyek.

Kép
Kép
irina

Talira mi is szeretnénk menni. Apa nem biztos szóval Lilla, Dani és én.

És persze, h nem ment időben, de egy nap késés még nem késés.

Gegi nagyon boldog első szülinapot!!!!!!!

KépKép
KépKép
fleur

A nagy betű nem jött össze a bnetnek :?

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!
23a Nekünk is jó :) Robinak meg mondom ott lesz Lali és akkor talán el tudom csalni :)
Nekem mind1 hol lesz Gps-szel odatalálok :) :)

Nekem hug volt az a ki 1/4évente a sürgősségén kötött ki meg az öcsém :) Öcsémnél a legjobbb az volt mikor saját magát rugta orrba focizás közben :) :lol: :lol:

Irina!
ez nagyon durva :( de reméljük 1re sikerülni fog :)

Timi!
egerek :( :( az de bosszantó :(

Móni!
jó zaa hóember :) 1* sógór sprével csinált szájat,szemet :) rikitó narancssárgával :) azt nem überelted :) :) ügyes kis háziasszonykád van :)

Ági!
eszem megáll a daduson :evil: kíváncsian várom fejleményeket :) no meg mi lesz Halásznál :)

Vindo!
én úgy csináltam B-nél(aki szintén nem szerette a kkoriban a kesztyűt h. varrtam neki és gumit raktam avégére :) csináljak Neked is? van jópofa kutyás anyagom :)

:arrow: hí a kicsi huszár :)

jah és nem látszik h. havat lapátoltam :evil: B.t nem tudom kicsalni inkább Mazsola Tádét néz :)

KépKép
viranka

A játszóházzal most beszéltem.
23.-án 10-től miénk lehetne a terem, a bérleti díj 15000 ft. Adnak kevés rágcsát és innivalót de mi is vihetünk.
Holnap délután megyek személyesen is megnézni és ha jó mindenkinek akkor lefoglalom.
Légyszíves jelezzetek!!!!!!

KépKép
Kép Kép
l.móni

JÓÓÓÓÓÓ!!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Irina hétfőre drukk
a forgalmi meg elsőre sikerülni fog és kész :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

és szívesen sütök..vagy megkérem anyósom ha kedvencemet csinálja meg..:-)
juj de várom már!!!!!!!!!!!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Jelentem, mi is kesz vagyunk a hoemberrel! Rania imadja a havat, szerintem soha nem jonne be, ha hagynam....meg most is sir, bar lefektettem... :?

Akkora ho van, hogy apa azt mondta, ilyent meg nem latott... :?

Ha megtalalom a kabelt, toltok fel kepet az alkotasrol! :D (Nem volt sargarepam, igy erospaprika az orra! :D )

Maggie, gyogyuljatok meg gyorsan!

Irina, remelem, nincs nagy baj! Szerintem abszolut elkepzelheto, hogy meg mindig a tejmirigyek zavarnak be...en is szoktam furcsakat erezni... :roll:

Moni, szuper ested volt akkor este! :D Cicus edes, ahogy segit! :D Klassz a hoember, es szep nagy a repaja! :lol:

Nekem tegnap este nagyon kellett volna tanulnom. Hetfon vizsgam lesz, es a tudasom nulla. Erre mit csinaltam helyette? Pezsgoztem apaval! :D (Hetfo este a suliban kaptam az osztalytarsamtol utolag karacsonyra..)
Vendég

Jó az M0 ha épp nincsen beállva :evil:

Csajok mi van az ovival, ahol nyáron már voltunk, az is M0 melett van kerepesnél :roll: vagy hol.

Az tök jó hely volt, sokan is voltunk:-)

Heni
KépKép
heni81

Ja, le kell irnom a tegnapi sztorit!

Tegnap este apa ex-e engem keresett este fel tizkor.... :?
A tortenet elozmenye, hogy ugyebar az unnepek alatt velunk volt Lila a parom 6 eves kislanya, es volt egy kis emlekkonyve, amire rairta a nevet, es melle egy szivet, ami sovanykara sikerult, es ugy nezett ki, mint egy V betu. Erre elkezdtunk nevetgelni, hogy mi az a Lila V, erre mondom, hogy az az en nevem kezdobetuje, stb stb, aztan hulyeskedtem vele, hogy akarja-e, hogy en legyek az anyukaja. (Ezt tenyleg poenbol mondtam, mert tudtam elore, hogy nemleges lesz a valasz, mostanaban sokat veszekszek vele, mert allandoan direkt piszkalodik Raniaval.)
Na, erre tegnap felhiv az ex, teljesen kiakadva, hogy en ezt hogy gondoltam.... :shock: Szerencseje, hogy pezsgoztem, es higgadt voltam....mondom neki, nyugi baby, koszonom szepen, en teljesen meg vagyok elegedve az en 3 gyonyoru gyermekemmel, eszem agaban sincs elvenni a tiedet is...(szoval eleg szarkasztikus hangnemben.... :) )

Szerintem lelkiismeretfurdalasa van, mert 23-tol jan. 2-ig Londonban es Parizsban enyelgett az uj pasijaval, ahelyett, hogy a lanyaval toltotte volna a karacsonyt.... :twisted:
(Azt persze megbantam, hogy 2 napig keszitettem Lilaval az ajandekot neki!! :twisted: )
Vendég

Heni oda nekem 2* kellene elmenni a buli előtt, egyeztetni, előleget fizetni és ha a hölgynek még valami eszébe jut.
Azt most én nem vállaltam be :roll: :oops:
De ezt írtam is, hogy ha valaki tud helyet akkor az szuper lenne.
Szó volt párról, de vagy drágák, vagy nincsenek nyitva.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Itt a mi hoemberunk! :D

Kép Kép Kép
Vendég

Niki a párod exe.. :evil: , de Te ügysn kezelted! :-) Hóember és Rania..annyira cukik!!!!

Heni hátha szmbaton nyugi lesz és nem lesz beállva az M0

Kicsi lányom elképeszt: teganp mentünk haza zenebölcsiből..és elég sötét volt míg sétáltunkerre én: este van este van..erre ő: ki ki nyugalomba. :shock: én: feketén bolingat Ő: az eperfa lombja......stb..ég mondtuk a verszakot felváltva..este ezt amesés verses könyvet olvassuk neki a kádban..de hogy ennyire rögzült????

ma meg az esik az esőt folytatta végig..:-) Milne agyuk van????? meddig ilyen??? nekünk miért nem ilyen???? :lol: :shock:

Na megyek enni meg tortát sütni papának...hozott tojást ..mostmár lehet ......:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

bocsi annyira gyorsan akarok írni hogy kicsit keverednek a betük..:-) mindig utlag veszem észre.mert nem szoktam visszaolvasni hogy jó e.. :oops:

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok, gyorsan bejelentkezem, aztán megyek is dolgomra :wink:

MIcsoda hóemberek :wink: :D
Itt csak latyak van :roll:

A tali szervezését köszönjük innen a távolból :!:

Üdv, V.

Ja, a lábamból kihúztam a ráfot, aztán mentem tanítani :roll: Kemény csaj voltam már akkor is :lol: Na jó, nem fájt annyira. Meg nem ért nagyobb eret.

Kép
vindolanda

Kaqk, ezt inkább kicsivel írom le, szóval lesz még Emma okosabb is, mi meg már csak hülyülünk. Az emberi tanulás maximuma 25 éves korra tehető.

Kép
vindolanda

Móni nekem ok, csak tudod milyen nehezen jutottunk ki hozzátok is :roll: ezért jutott az eszembe :roll:

Kaqk mindent megjegyeznek :shock:

Raniának micsoda hóembere van.-) itt nem tapad a hó :evil: igy sajna nem tudtunk még epiteni.

Heni
KépKép
heni81

Á, nem is írtam kicsivel Tényleg hülyülök :lol:

Megyek a gazdaságisokhoz :arrow:

Kép
vindolanda

Milyen okos Emma! :D
En is sokszor amulatba esek, milyen szivacs-agyuk van!
Vendég

Móni!
NEKÜNK JÓ A TALI HELYSZÍN ÉS AZ IDŐPONT!!!!!!!!!!!!! (Fizetés hogy is szokott lenni? Már elfelejtettem. :oops: )
Nagyon helyes kis kuktád van! :)
Ilyen korán hóembereztetek?

Vindo!
Tényleg, Mézga Aladárt! No majd belekukkantok. Én már nem is emlékszem rá...

Kaqk!
Hát igen, ilyenkor döbbenetes mi mindenre emlékeznek! Csak úgy szívnak magukba mindent!

Niki!
Édes Rania a hóemberrel! Szép nagyon csináltatok!
Ügyes voltál az exszel!
Pezsgő tanulás helyett? Ejnye! :wink:

Irina!
Hajrá forgalmi!!!
(Durva, hogy ennyire emelik az árakat... :evil: )
Jól teszed, hogy elmégy mammográfiára. Így legalább nyugodtan fogsz aludni!

Ágica!
REmélem helyre tudjátok tenni a gondozónénit! :evil:

Maggie!
Gyógyulgass!!

Viranka!
Te mindig olyan kreatív vagy - most a kesztű- úgy irigyellek!!!

Voltunk mi is kinn persze. Próbáltam hóembert építeni, de ők azt találták viccesnek, hogy ráugrottak a nagy hókupacra. Így feladtam... Viszont - a múltkor ugye panaszkodtam, hogy nem nagyon lelkesednek a gyerekekért - találkoztunk egy közel azonos korú fiú-lány ikerpárral a játszón és olyan szépen elvoltak négyesben. :) No ennek nagyon örültem!

Pusz
Gica

Kép
gica1

Esetleg itt:

http://nohastudio.hu/szulinap
s belváros Szt István Park környéka Jászai Mari tér :)

Niki!
ez a hóember :) az orra :lol: :lol: :lol: itt röhögök :)

KépKép
viranka

GEGI, boldog szülinapot!!!!!!!!!!!!!!!!

Jó a 23-a, a hely, meg mindegy!!

Kép
Kép
nektarin

Valószínű mi a talira nem megyünk :(
Vendég

Heni, én is fogyókúrázom, ünnepek óta két kilót fogytam :D
Én reggel keveset eszem, délben rendesen, utána meg már csak gyümölcsöt, hat után semmit. Eddig bevált :)
Vendég

Lányok, ha gondoljátok, én meglesem ezt a Noha nevű helyet (Viranka, köszi!), holnap felhívom őket (de úgyis arra fogok járni valszeg dél körül - mily meglepő, az új lakásunktól van pár saroknyira;-))))
Itt kb. 24 ezer lesz a végösszege a 3 órás ott-tartózkodásnak, ha 37 emberrel (15 szülő + 22 gyerek) számolok), de ez több lehet, ha többen leszünk (15 fő felett fejenként 500 forinttal ugrik a végösszeg).
Ez a Nyugatiba érkezőknek lesz közel, de az M0-os jövőknek meg a csepeli (amit Móni mutatott) lenne inkább. Mindegy, Ti szavaztok, nekem bármelyik jó.

Köszi, lányok, a drukkot, a szerződés megköttetett! Az eladó meg irtó normális, el sem hisszük. :-) Nagyon örülünk. Most már csak a rajtunk kívülálló tényezőknek kell jól működniük!

Mammográfia, Niki, én nem tudom sajnos mi ez a mellemmel, de nagyon idegesítő.... :roll:

Kép
Kép
irina

Irina, nekem egyszer kinőtt egy nagy gumó a mellemben pár nap alatt, olyan 22 éves lehettem. Elküldtek mammográfiára a klinikára. Az orvos rám nézett, közölte, hogy ez valamilyen mirigy :roll: Meg sem vizsgáltak. Azt mondta, hogy majd elmúlik, ne izguljak.

Nem nagyon akart elmúlni :roll:
Végül kamillával borogattam (a virágzatokból csináltam egy batyut, és azt melegen rátettem a mellemre esténként), az sokat segített rajta :roll:

Nem vagyok egy nagy természetgyógyász, de ez bejött. Mondjuk nem biztos, hogy másnál is működne. Nem tudom.

Panndi, valami gond van vagy csak nem érsz rá?

Kép
vindolanda

Hú, jól eltűntetek :roll:

Megyek gondolkodni :wink:

Rugó elaludt, éljen a munka 8) :arrow:

Kép
vindolanda

Niki! :lol: :lol: :lol: Ez nem hegyes erős, hanem konyulós erős! :lol: :lol: :lol:

Tali: Mindegy, mindegy, mindegy.... :D

Panndi! Ez a fogyókúra jó! Én is lecsökkentettem a mennyiségeket, és pár nap alatt lement 1 kiló. Most 82 vagyok. Még ez is sok a 68-hoz képest, de ha belegondolok, hogy 100 kilósan mentem szülni Gegivel... :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Hahó!

Remélem, nekünk is jó lesz a tali! Panndi, ti miért nem jöttök?

Csúcsok a hóemberek! MI is építettünk ma! :) Nálunk csipkebogyó a szája, szeme, gombja, dióhéj (az a levélszerű maghéj) a füle, van kalapja, és virág van a kezében. :)
Tényleg, miért építünk? Embert nem leeht építeni... Nincs erre vmi jobb szó? Mert így olyan vicces. :)

Az ikrek édesek lehettek a hóval, meg a másik ikrekkel! :)

Mammográfián én is gondolkoztam már 1 ideje, de majd szopi után. AMúgy hogy megy? Be kell jelentkezni, ok. De fizetni kell? Milyen a gép vagy az egész vizsgálat???

Jaj, ez az exes ügy is... De azért tényleg nem szerencsés ilyet kérdezni ilyen kényes helyzetben... Ezt azért fogalmazom meg, mert én folyton elrontom az ilyeneket... Mindig vki tyúkszemére taposok... :roll:

Na, megyek fejni, majd holnap jövök!

Lakásögyhöz drukkolok!

Kép
Kép
Kép
zdori

Jó reggelt!

Tali nekünk szerdán dől el, de nagyon szeretnénk menni!
Vendég

Sziasztok

Tudom h még lógok a játszóházzal de a tegnap napom sem volt egy leányálom :roll:

Kértem a melóhelyen h hagy meheseek el 4-kor mert dokihoz kéne mennem ahoz képest h elengedtek 4:55-kor mentem el.Mert még ezt is kéne azt is kéne. :roll:

Rohanok haza h fürdés és írány a doki.Erre a szomszéd ott áll a rács előtt és mondja h nem tudunk bejutni mert szét esett a zár és várja a szerelőt.Mondtam is hogy ez fantasztikus.Szerelő jött is egy fél óra múlva,10perc alatt megcsinálta zárcsere minden 20000ért :shock: :shock: na sietek hogy még igy is oda érek mert 7:00-ig van.Kartonozóba mondom a nőnek a Halász dokihoz jöttem nem tud felengedni mert leállították a rendelést.Arrébb állok doki mobilon felhívom tök rendi volt hagyjam a nőt aki nem enged fel menjek fel csücsüljek le és majd behív.4-en voltak előttem és másfélórát vártam.Nem változott a doktor úr!!Viranka :wink: :D
Mondom mi a szitu késik teszt negatív stb.Elkezd vizsgálni erre egyszercsak hoppá én felnézek terhes vagyok?????erre nem de van ott valami ciszta szerű és be kell jelentkeznem uh-ra. :roll: Kicsit fosok :oops:

Bölcsibe nekem homlok egyenest mást mondott mint Petinek de nem foglalkozom vele tegnap el se akarta tőlem venni a Petrát csak tegyem le a síró gyerekem és sétáljon be.Ma reggel meg rám se nézett mikor jött velem szembe.De nem érdekel ez a része csak az h a gyerekemnek ne legyen rossz!!!

A tali ügyben lemaradtam most akkor hol lesz ha lesz és mennyiért sikerült?De azért mindeképp megkérdem én is.Csak érjek oda.....

Szép napot mindenkinek!!!

Kép

Kép
agica1126

Jo reggelt!

Ma megint itt leszek, hatalmas a ho, minusz 8, ami azt jelenti, hogy megallt az elet itt... :?
Caterpillar clubba sem tudunk menni.. :(

Irina, nagyon orulok Nektek, es szoritok a tovabbiakhoz! :wink:

Agica, remelem, minden ok lesz, nekem is volt ciszta, mikor a Raniaval voltam terhes, de felszivodott..

Na, keszitek a tunderemnek reggelit, aztan jovok.
Vendég

Szép napot :)

Móni!
mi volt Csepelen?

Irina!
hatalmas gratula :) :) :) :)

fiam kapcsolgatta tv-t :) vagy fél órán keresztül Mezzo-t kellett hallgatni :) rájöttem operából nekem 2-3 perc bőven elég :) s nem lehetett ám elkapcsolni :) aztán Hír TVn pont MÁV ról volt szó :) személyvonat,tehervonat :) sínpályán nem szabad átmenni :) kommentálta B. végig a riportot :)

Maggie!
esetleg kipróbálhatnátok a VIRONAL nevű virusölő csodaszert :) Nekem ajánlotta ismim :) akinek lánya tavaly mindig beteg volt,hiába adott neki bármit is :( kicsit húzos az ára,de ha nem lesztek betegek akkor már megérte
én szerintem beszerzek majd 1t :) napokon belül :)
http://energytermekek.hu/product.php?id_product=1

:arrow:

KépKép
viranka

Sziasztok!

Viranka ma megyünk.
Tegnap enyém gyerek átment hisztiszörnybe :?
Nem aludt megint délután és végig nyavalygott.
Ráadásul dokinál is voltunk :roll:
De ez nem lényeges.
Ma este ha megyek Z-ért arra kanyarodunk.

Niki jó a hóemberetek :lol: :lol:
Az az orr :lol: :lol:

Ágica és mikor mész uh-ra?

Irina éljen az aláírt szerződés :lol: :lol:

Panndi te miért akarsz fogyni?

:arrow: hozok egy kávét

KépKép
Kép Kép
l.móni

Jó reggelt!

Panndi neked nem igen kell fogynod, kis nádszál vagy!

Emese hát az majdnem -20 kg , én kb 78 kg vel mentem szülni, szülés után 73 most meg 80 :shock: a hirtelen mozgás csökkenés, tél beálltával, meg a 3x vacsora hatása, meg a sok csoki.

Életmód váltás van, mert apa is nagyon kikerekedett :roll: eszünk napi 3x , csak nem sokat és hat után csak gyümi. Én máris jobban érzem magam :D én koplalni nem tudok :roll:

Niki itt olvad a hó. Hát ez az exesz story!

Ágica sajnálom a helyzeted:-( de majdcsak rendbe jön minden.

Nálunk nem tapadt tegnap a hó, igy a hóember épités megint elmaradt :evil:

Heni
KépKép
heni81

Irina, gratulálunk a lakáshoz :!:

Kép
vindolanda

Maggie, gyógyuljatok meg végre :!:

Kép
vindolanda

Irina mi is gratulálunk a lakáshoz!

Ágica hm mikor mész UH-ra? A gondozónő meg :evil:

Viranka Báló és a TV :-),

Panndi Te miből akarsz fogyni??????

én is próbálom visszafogni magam....csak nehéz mikor 3-4 ember jóízüen falatozik..de összeszedem magam....vagy 5kg leszaladhatna! :lol:

KépKép
kaqk
Debrecen

Rugó megjelent a kezében egy darab fikusszal. Három napja ültettük szét a darabokat :roll:
Odahozta nekem :roll:
A kis drága.

Niki, nem semmi exe van akkor a párodnak :x Ügyes voltál, ne is hagyd magad :!:

Ágica, sajnálom a cisztát, remélem, minden megoldódik. Meg ez a bölcsi :x

Jön, mennem kell :arrow:

Kép
vindolanda

Fogdossa a fenekét, szóval ez egy jeladás :arrow:

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: