A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Bond!
Manó puszi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Merion!
Én nem bántam meg a fülbelövést, csak nagyon nehezen viseltem, amikor csinálták Petrának. De ezt szerintem nem nagyon lehet elkerülni, 1-2 évesen is megijednek. A fülbevaló cseréjére nem vállalkozok, de az meg ráér, jó ez is, amit belőttek, nekem nincs vele semmi bajom. Én eredetileg nagyobb korában szerettem volna, de meggyőztek többen, hogy minél nagyobbak, annál jobban piszkálják, és akkor könnyen begyulladhat.

Dodi!
Tejpépet nem jó anyatejjel keverni? Én úgy csináltam Petrának, hogy 50% anyatej, 50% víz, de összesen evett kb. 70grammokat. Most elfogyott a tejpép és kölespépet adok neki, azt meg lehet keverni.

Kajálás:
Én nem szoktam azt sem megvárni, hogy éhes legyek. Reggelizni nem nagyon szoktam, illetve egy túró rudit meg egy pohár 100%-os narancslevet eszem-iszom reggelente. Délelőtt kóstolgatok főzés közben. Mindig ebédelek, és szinte mindig normális főtt ételt. Ebéd után meg folyamatosan eszegetek (csokit, gyümölcsöt, sajtot, megint csokit, aszalt gyümit, megint csokit stb.).
Este pedig mindig vacsorázok (és sajnos utána is szoktam még nassolni).
Nyilván ha fogyni akarnék, akkor odafigyelnék, de én így tartom a súlyom, hogy ennyit eszem.

Breki!
Én is odafigyelek az élelmiszerek minőségére. Petrának én is bio cuccokat próbálok adni, de magunknak is jó minőségű dolgokat veszek mindig. Apa is igényli az egészséges kajákat és én is (erre ellenpélda, hogy pont tegnap sütöttem Apának fél kg zsírban tarja szeleteket, mert zsíros kenyeret kívánt :oops: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Az egészséges kajáról jut eszembe, hogy aki szereti az étcsokit, az feltétlenül kóstolja meg az étcsokis almaszirmot és étcsokis aszalt meggyet (Nobilis)! Nálunk most ebből fogy elég sok. :oops: :oops: :oops:

Olyan mérges vagyok magamra... Nem volt türelmem kivárni, hogy leteljenek az ünnepek, de nem volt kedvem a tömegben fényképeket előhívatni, így éltem a lehetőséggel, és feladtam interneten a rendelésemet. A Rossmannban lehetett átvenni a képeket (prémium minőséget kértem). Ma mentem el érte, háááát kaptam 126 db nagyon gyenge minőségű fényképet.
Senkinek nem ajánlom ezt a fajta lehetőséget. A DM-ben is ugyanez a cég csinálja a képeket.

Kép
katy76

Bond,
[quote]A írta:z elszántságot növelheti még, ha elmentek egy boltba és a kezetekbe fogtok egy kiló zsírt. Na, ezt szorozzátok be a nem kívánt mennyiséggel, képzeljétek a bőrötök alá, és mondjátok, hogy brrrrr.........
te teljesen kész vagy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Bucus,
Lábujjszopi:
nála még csak ritkán sikerül, bár nagyon kitartóan próbálkozik :lol: :lol: :lol:

Dodi,
jóvanna, tényleg nem panaszkodom... azért vékony nem vagyok sajna, meg izmaim sincsenek, mert lusta dög vagyok...

Tgyás: én tuti rájuk borítottam volna az asztalt a Te helyedben!

Vizsga meg megvan, juhuhuuuuuuuuuuuuuu :lol: :lol: :lol: :lol:

Botond alvása :shock: :shock: :shock:
Enyémgyerek ünnepek óta max 2szer fél órát hajlandó aludni :cry: :cry: ahogy lerakom, kipattan a szeme.
Tegnap persze, hogy délelőtt más volt vele, aludt 1 órát a kis szaros Bár azon kezdtem gondolkodni, hogy tegnap ugy :evil: :roll: lehet hogy nem eszi magát eléggé tele, hogy beájuljon? cumisüvegből 200at tolt be, ciciből szerintem ennyit nem eszik, bár nem szól hogy éhes lenne :?

Jó szundit :lol:

Katy,
étcsokis alma itt figyel mellettem :wink: :D :D :D
képek: mi legutóbb a Media Markt mellett levő automatákban nyomtattunk, ugyancsak hasonló okokból, és egyáltalán nem lett gáz. Gondolom, akkor más cég :?

KépKép

KépKép
kispocok13

Elfelejtettem írni.
Amikor nem voltunk itthon szilveszterkor, hiába szopiztattam egyszer-kétszer, azért összességben jócskán kimaradt. Így amikor felkeltem azzal kezdtem, hogy fejek, mielőtt még leszakadna az összes mellem. Mindkettőből élből lejött 125-125. :shock: :shock: :shock: :shock: Úgyhogy gyorsan a fagyiba vágtam a 300-at. Később megnéztem. Most vagy azért, mert nem volt ideje szétválni és leülepedni, vagy tényleg, de ez most egyáltalán nem tünt vízesnek a múltkorival szemben, amit írtam, hogy a 90-ből 30 volt a víz. :shock: :shock: :?:

Kép
Kép
200907?

Bond,

gondolom azért, mert táplálóbb cuccost ettél, mint a másiknál, nem?
Látod, rendesen kell kajcsizni :D :D :D :D
(nálam még sosem volt vízszerű... tetején kis zsír aztán meg normál tejkinézetű anyag - mondjuk tolom be a kalóriákat rendesen :x )

KépKép

KépKép
kispocok13

Katy!

Nagyon érdekes a bio dolog. Én először azt mondtam, hogy amíg oviba megy tuti azt adom. Na aztán meg azt mondtam, hogy mivel ott úgysem azt kapja, ezért, azt a 2x-i itthonit meg csak kibírjuk! Annyira keveset esznek még és nem kell kidobni (jó még sosem fagyasztottam le céklát, tököt, paszternákot) de istenem kipróbálom. Tehát ha megveszem a bio-t drágábban, akkor abból lehet eltenni is (szűkösebb időre, amikor nehezebb a beszerzés) így már nem is olyan drága! Amúgy mi is figyelünk az azzá leszünk amit eszünkre! De a kolbász hagymával, vagy egy jó kis libazsíros kenyér nagyon ritkán, de bejátszik!!! Olyankor szerintem a szervezet sikít, mert valami vitaminhoz nincs meg a megfelelő vivőanyag!!!! :wink: :lol: Egyébiránt meg az ember annyi más "faszságra" képes kiadni pénzt, akkor ne a kaja legyen (és főként ne a Babának)amin spórolunk. Én például a rucikon mostanság. 1-2 gatya befigyelt, meg max 3 felső amióta itthon vagyok..és az is Ázsiás. Nem vagyok és nem is voltam egy márkabuzi soha. És nem is leszek. Inkább legyen több, amit tudok váltogatni, mint egy, ami méregdrága, de csak az van!!!
Múltkor néztem egy tök jó SNOOPYS bizsut. Már fel is próbáltam...amikor belém hasított, hogy erre nekem szükségem van??? Mennyi gyerekkaját, játékot, ruhát tudok ebből venni??? Amúgy mikor hordok bizsut???? (Még az egyetlen aranygarnitúrám is Anyuéknál van már kb. április óta) szóval úgy otthagytam minden szívfájdalom nélkül, hogy csak na!!!!

Viszont havi 1 kozmetikát, meg havi 1-2 masszázst azt szeretném megtartani!!! Szükséges, hogy érezzem, nemcsak anya vagyok és feleség, hanem NŐ!

Reggeli: Kisgyerek korom óta a szememmel együtt a hasam is nyílik (bármilyen korán reggel is van)...szóval mindig reggelizek, nem sokat 2 szelet extrudált francot egy szelet felvágottal, parival, light margarinnal. Ebédre: (nekem a házhoz szállított kaja 2x elég :shock: ) Vacsi 1 Actívia+ 1-2 extrudált vacak. Szóval ennyi...baromi kevés...ezért gondolom, hogy ami rajtam maradt azt csak edzéssel lehet ledolgozni!!

Dodi!!!
Gratulálok a vizsgákhoz!!! A lényeg, hogy görbül. Gyerek mellett már inkább teher a tanulás!!!! Ügyes vagy, hogy egyáltalán rászántad Magad!!! Összetartás: csak nem irigyek Rád a csoporttársak??? Ismerős!!!! :evil: :evil: Bár sosem értettem, azzal ha Neked rossz, nekik miért jobb???? De biztos, így van én "hajnalka" vagyok nem tudhatom. Az irigység, mint tulajdonság belőlem mindig is hiányzott, szerintem, már nem is lesz. Én hiszem, hogy minden pont úgy van, ahogy lennie kell. Így van a Földön egyensúly (mégha néha nagyon fájnak is dolgok)

Tickerplayground.com
breki76

Öööööööööö...este fél hétkor még SEMMI :oops: :oops: :oops: :oops: nem volt a gyomromban. Így bukórepülésben vetettem rá magam a szendvicsekre. A többi kaja már csak chips és sósmogyoró volt. Továbbá narancslé, és alkeszmentes pezsgő. :roll: :roll:
Ha valaki szerint hülye vagyok, akkor aligha téved. :roll: :oops: :oops: :oops: (De nem direkt csinálom. Az számít? :roll: )

Kép
Kép
200907?

És akkor a tábla immár ismét Pannival:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

http://picasaweb.google.hu/sillia8/Bababtablo#

Smarnit sütök éppen és nyálcsorgató illatok áradnak a konyha felől :D
Vendég

Breki,

shopping: Ugyanezeken gondolkodtam a minap! Régen brutál pénzeket voltam képes ruhára, cipőre, táskára elkölteni. Ma meg megnézem, aztán rakom vissza, mondván, itt a Picur, akire költsem, nekem tökmindegy miben sétáltatom a környéken :lol: és nem bánom, nem érzem áldozatnak, hanem ez a természetes...
Fodrász, kozmetikus, masszázs viszont jöhet - talán most több is, mint régen, mert ez kell a kicsi lelkemnek :lol: :lol:

Bond,
no comment... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Silia,
a smarni az a császármorzsa??

KépKép

KépKép
kispocok13

Velem is nagyon sokszor előfordul hogy elindulok magamnak vásárolni, de aztán végül páromnak veszünk és a gyerekeknek pedig nem akartam nekik.
Viszont fodrászhoz és a műkörmöshöz minden hónapban elmegyek.

Én nem tudom azt megcsinálni hogy nem eszem mert jelez a szervezetem és akkor szabályosan rosszul vagyok. Így én eszek reggelit ebédet, és délután 6 felé. este viszont általában nassolok, de csak ropit.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Pénzköltéssel én is így vagyok mostanában. Kaptam ajándékutalványokat karácsonyra, de nem is tudom elkölteni, mert most nincs kedvem megvenni a 30. garbót. Így úgy döntöttem, hogy elteszem tavaszra, mert akkor úgyis kell vásárolnom. Megyek vissza dolgozni, és akkor úgyis rám fog jönni a vásárolhatnék.

Petrának ruhára nem nagyon kell költenem, mert most is kaptam a tesómtól egy nagy Ikeás zsák 74-es ruhát. Már én is vettem néhány darabot, úgyhogy néhány hónapig tuti nem kell vásárolni.

Breki!
Fodrásszal én is így vagyok, kozmetikushoz ritkábban megyek. A kozmetikusom elment szülni, de néhány havonta meg tudjuk oldani, hogy egy szombaton elvállal, így oda ritkábban megyek. Még a torna az, amire nem sajnálom a pénzt (bár mostanában örülök, ha heti 1x eljutok).

Sillia!
Tiedapa: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Enyémapa nem foglalkozik a babanettel, szerintem azt sem tudja, hogy melyik topicba írok. A nevekkel meg nem is traktálom, egyedül Dodit+Botit jegyezte meg (Ricsi miatt), meg Boo-t, mert vele voltam a koncerten.
Nagy ritkán szoktam mesélni, hogy az egyik lány a fórumról stb., de nem is nevesítek senkit, úgyse jegyzi meg)
Szóval tőle nem kell tartani, hogy leskelődik. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dodi!
Gratula a vizsgáidhoz!!!!

Kép
katy76

Breki!
És én is fagyasztok mindenből. :D Épp ma mondtam Apának, hogy a mélyhűtő fele (nem túl nagy) anyatejjel, őszibarackkal, sütőtökkel és egyéb mini adagokkal van tele. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
katy76

czigka:
A jo munkahoz tenyleg ido kell es egyaltalan nem vagy elkesve. :roll: :lol:
Valamiert Lottinak is jobban izlik a jobb laba mint a bal. A bal labat nem mindig tudja teljesen a szajahoz huzni, az nem annyira hajlekony biztos.

Kicsidodi:
Koszonom, hogy megkerdezted anyukadat. Most meg kiprobalok egy-ket uj dolgot, meg keverni a kajakat aztan meglatom hogy mi lesz. Veszek neki rendes kis poharat is nem csak a tanitosat es bizom benne hogy abbol mar fog inni, mert ugye O nem iszik cumisuvegbol meg a tanitos poharbol sem. Valamit mindenkepp ki kell talalnom,mert nem vihetem magammal dolgozni. :?
"8 hónaposan korától kapta a kenyérbelet sonkával" :?: :?: :?:
Gratula a vizsgakhoz. Nagyon ugyi vagy. :D :D :D Nekem tuti nem lenne idom, kedvem meg turelmem gyerkoc mellett ennyit tanulni.

Sillia:
Bond :lol: :lol: :lol:
Huuu, ezer eve nem ettem mar smarnit. Nem is emlekszem mar hogy kell csinalni.

Kispocok:
Eljen ,minden rendben!!!
En is imadom a hoesest. Sajna itt ma mar nem esett. Bar ha jobban belegondolok... jobb is, mert meg a vegen bekavar a repteren es itt maradunk. Mar menni akarok haza!!! Most beszeltem apukammal es ugy hianyzik! Ma van a nevnapja.

Tenyleg SZISZ:
Boldog nevnapot a fiacskadnak!

Bond:
Mano E/1-ben beszel-jaj de jooooo!
En sem vagyok egy nagy evo amugy. Reggel felkelek bevagok egy tal muzlit es van hogy csak este 5-6 fele erzem magam ehesnek. De mivel Lottika is pont olyankor eszik, igy van olyan hogy csak 7-8 fele jutok kajahoz. Nem valami taplalo, de nem erzem magam ehesnak. Napkozben max megeszek 1 almat. :oops: Egyedul akkor eszek rendesen ha apa is itthon van napkozben. (olyan meg csak unnepekkor van)

Hendegabi:
"Szaladjunk, szaladjunk, had lobogjon a hajunk." :lol: :lol: :lol:
Koszonjuk a dicseretet. Te mikor raksz fel uj kepeket Viragrol?

Dodi:
En sem tudtam hogy nem lehet a tejpepet anyatejjel keverni. Lehet hogy hulyet kerdezek, de lehet, hogy akkor azert lett a Lotti kiuteses tole? (nagyon hulye vagyok a hozzataplalashoz meg)

Katy:
Kar ,hogy nem lettek igazan szepek a kepek. Tok idegesito, ha az ember nem ugy kapja meg az orok emlekeirol a kepet ahogy azt elvarna. Foleg a mai vilagban ilyen technikai fejlettseg mellett. :(

Kép
Kép
bucus80

Breki, Lilisgabi, Marietta, Kispocok...
Míra nevében is köszi! :) Valóban alapból nagy szemei vannak, és ha még rá is csodálkozik valamikre, akkor még nagyobb tud lenni. :)

Dodi,
Köszi! Nem volt muszáj! :wink: Csak valahogy az volt az érzésem, hogy benne voltunk a kettőben. :oops:
Gratula a vizsgákhoz! :lol: Én biztosan képtelen lennék már tanulni...valahogy nincs is, ami érdekelne, és időt szánnék rá.

Míra mind két lábát szopogatja, van hogy egyszerre a kettőt... :roll: Mostanában meg már fürdés közben is ezzel foglalatoskodik.

Én naponta 5x eszem, de éhes is vagyok! :lol: Nem bírnám ki kaja nélkül! Mindenki, de aki szoptat az különösen EGYEN RENDESEN!!!!

merion

Lilypie Third Birthday tickers
merion

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.03 22:19-kor.
Vendég

Katy!

Mi pont tegnap beszélgettünk a Párommal, hogy vajon a BIO banán...mitől bio??? Mert az itthoni zöldségek, húsok még ok, hihető, na de az import dolgok??? :? :?

Na mind1, de legalább a lelkünk nyugisabb!

Salátafőzi+édeskrumplival nagyon bejött...csak úgy cuppogott rá!!!!! :D

Dodi!
Gondolom Te is párolod a dolgokat, nem főzöd és aztán a párolólével lazítod, vagy anyatejjel??

Jó édes alma, plusz kis krumpli vagy édesburgesz (bár azért a fehérhúsúnak elég karaszterisztikus íze van), Minó nagyon csípi. Magában só nélkül a sima krumpli nálunk sem nagyon bejövős!

Marion!

Igaz én nem tudtam intenzíven szoptatni, de amikor eleinte még több volt a tej, rendszeresen figyelni kellett, mert rendesen lezúgott cukrom! Dodi, Neked???

Apropó! Ármin legújabb beceneve: Kis Kakagyár
:D :D napi 5-6 kaki tuti van, de nem megy a hasa, olyan gyurmaszerű (vigyázok és itatom sok babavízzel, mert most már a szilárdabb kaják mellé azért kell). És elkezd dalolni, ha 2 percig nem ugrunk, akkor meg sikongat!!! Nem igazán volt még 2 percnél tovább eddig kakiban (az ikrek Gyerekek különösen rühellik, ha "szarban hagyják" Őket!)

Tickerplayground.com
breki76

Most láttam: a TV2n ma este lesz az Igazából szerelem :lol:

már vagy 3 szor láttam, de szerintem megint megnézem, olyan aranyos!

KépKép

KépKép
kispocok13

Boldog névnapot mindenk kedves Attillának (még akkor is, ha ZugolvasóApa :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: ) EnyimApa egyébként nem olvas bele a topikba, nem is kérdezősködik, de néha mondja, hogy ezt vagy azt kérdezzek meg tőletek. :roll: :lol: (A minap mindenestre nem mertem a szeme láttára írni, mert vacsi közben skubizott, mi meg arról beszéltünk, hogy kinek, mennyit segítenek be Apákok. :roll: :lol:

Kérdés/tippelés. :?
Decemberben tudtam meg (addig egy büdös szót nem szólt senki :evil: ), hogy augusztus hónapra fizut kaptam kedvenc bérszemfejtő nénimtől (hogy miért nem tudja az ilyet elütni egy vonat!? :twisted: :twisted: :twisted: ): az egész hónapra szabadságot számfejtett. Adó, és minden egyéb le lett vonva belőle, munkáltatói igazolást is kapok majd.
A kérdés az, hogy ilyenkor vajon mi van, merthogy TGYÁS alatt ugye nem lehet kereső tevékenységet folytatni. :roll: Dolgozni ugyan nem dolgoztam, mert szabit számfejtett, de ez minek számít APEH-éknál?

"Nem jár terhességi-gyermekágyi segély:
• a szülési szabadságnak arra a tartamára, amelyre a teljes keresetét megkapja,
• ha bármilyen jogviszonyban díjazás – kivéve a szerzői jog védelme alatt álló alkotásért járó díjazást és a személyi jövedelemadó-mentes tiszteletdíjat, – ellenében munkát végez, vagy hatósági engedélyhez kötött keresőtevékenységét személyesen folytatja.
Annak, aki a keresetét részben kapja meg, csak az elmaradt keresete után jár terhességi-gyermekágyi segély."

:?: :?: :?: :?:
A hozzászólást 5 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2010.01.07 18:58-kor.

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 09:22-kor.

KépKép

KépKép
boo

Szerintetek mennyi a fizetés nélküli szabadság ideje (magyarul a gyerek hány éves koráig jár)? 2 vagy 3 év? :?:

Kép
Kép
200907?

Boo,

fogihoz nagy gratulaaaaaa!

KépKép

KépKép
kispocok13

Boo

Gratula a fogacskákhoz.

Dodi

A lényeg, hogy sikerültek a vizsgáid.
Barátnőd megszült már?

Bond

Hugi mászni készül :P .Kicsi a bors, de erős.

Fizetésnélkülit addig kérd, míg otthon akarsz maradni. Ha Hugi 2 éves koráig akarsz otthon lenni, akkor addig, ha nem akarsz visszamenni dolgozni, akkor addig kérd, míg otthon akarsz maradni.
A gyed igénylésnél csak azt fogják nézni, hogy amíg járna, azaz Hugi 2 éves szülinapjáig, addig szóljon a kérelem.
Nem bonyolítod kicsit már meg az egészet :roll: ?

Kép
Kép
orsi777

Bond!

Manó+Hugi :D :D :D :D :D !Annyira édesek lehetnek!!!!! Jaj de várom már, hogy Minócska is élvezhesse a tesót :D
Basszus imádom, amikor nem tudnak odafigyelni a bérszámfejtők....aztán meg a dedikvens szív....OEP telefon meg dettó ahogy Dodi mondta! Sajna fogalmam sincs a feltett kérdésről. De szerintem mivel 2 éves koráig jár a GYED (legalábbis még a tavaly júl 1-nél előbb fogantaknál) ezért úgy gondolom, hogy az utáni időszakra jár a fiz nélküli szabi, azaz 3 éves korig! De Bond, ne vedd készpénznek!!!! Nem akarlak félrevezetni!

Boo!!!!

Hattttttalmas gartula Zsirinek! Jujj de furi, hogy milyen fiatal és már fogas :D :D !

Tickerplayground.com
breki76

[quote="orsi777"]
írta:
orsi777Fizetésnélkülit addig kérd, míg otthon akarsz maradni.

10-20 év lehet? :roll: :lol: :lol: :lol:
[quote="orsi777"]
írta:
orsi777Ha Hugi 2 éves koráig akarsz otthon lenni, akkor addig, ha nem akarsz visszamenni dolgozni, akkor addig kérd, míg otthon akarsz maradni.

Maradnék én GYES-en is, csak nem véletlenül hoztuk előrébb a Hugi-projektet: anyagliag nem mindegy, hogy havonta kijebb vagy beljebb vagyunk-e egy 50-essel. :roll: :roll: :roll: :( :(
[quote="orsi777"]
írta:
orsi777A gyed igénylésnél csak azt fogják nézni, hogy amíg járna, azaz Hugi 2 éves szülinapjáig, addig szóljon a kérelem.

Semmi konkrétumban nem állapodtam meg a munkáltatómmal. Tegnap tök aranyosan, világosan, pontosan elmondták az OEP-ben, hogy hová mit kell írni. A csaj többször említette, hogy a fizetés nélküli a gyerek 2 éves koráig jár. Csak a metrón jutott eszembe, hogy én 3-ról tudtam. :roll: :roll: :oops: :oops: :oops:
[quote="orsi777"]
írta:
orsi777Nem bonyolítod kicsit már meg az egészet :roll: ?

Már amennyiben...? :roll:

Kép
Kép
200907?

:)

Szilveszteri buli után :lol: :
Kép

JézusKatica :P :
Kép

Szeretgetős 8) :

Kép

Kép
Kép
200907?

Katy,
Én is csináltattam képeket a DM-nél. A neten megrendeltem a DM Fotóvilág programmal, aztán a szüleim 200 km-rel odébb mentek érte a DM-be. Nekik nincsen számítógépük, így a legegyszerűbb képeket adnom nekik. Szóval, én nem láttam őket, így személyes tapasztalatom nincsen, de szerintük jó a minősége...

Én az elmúlt 1 évben leszoktam a saját részre történő vásárlásról, bár a korábbi évekből van miből válogatni... :roll: :wink: A jövőben is biztos, hogy előbb veszek meg valamit Mírának, mint magamnak. Majd nála élem ki a cipőmániámat. :lol:

merion

merion

Sajnos nem nagyon volt időm visszaolvasni,csak átfutottam az utolsó oldalakat.

Boo!

Nem semmi,hogy kifogasodott a kölök!

Bond!
Direkt csináltál Yodát az első képen Hugiból? :D
A második képen a legaranyosabb :)

Merion!

Tényleg hatalmas szemek !
Vendég

Bond,

Húgi is milyen sokat nőtt! :lol: Aranyosak együtt!!! :P

merion

merion

Bond

Akkor meddig leszel otthon Hugival? A GYED lejártáig? Mert ha nem maradsz otthon gyesen, akkor miután lejár a gyeded, addig igényeljél fiz. nélkülit. És még 2011- június 30 után kiveheted a fizetett szabidat, és után go dolgozni.
Ha 10 20 évig akarsz otthon lenni, akkor maradj otthon, de kiváncsi leszek, hogy engedélyezi-e a munkáltatód :lol: :lol: :lol: .

Múltkor az én esetemet leírtam. 2009. júl. 8-tól 2009. dec. 22-ig részesültem tgyes-ben. Arra az időszakra nem kellett kérni fiz. nélküli szabit. 2009. dec. 23-tól vagyok jogosult gyedre. Kérdezte a munkaügyes, hogy meddig akarok itthon lenni, erre a a válaszomn az volt, hogy a gyed folyosításának végéig, azaz 2011. júl. 8-ig.
Ha közben összejön kettecske, akkor majd módosítom az időpontokat.
Ha összejön kettecske, és ha anyagilag jobban jön ki, akkor én lemondom a gyed-et, és inkább táppénzen leszek vele is.

Az esetemben azért is van nagyobb jelentősége a fiz. nélkülinek, mert ameddig kértem, addig szerződéssel helyettesítenek engem.

Nyilván, maradhatsz a gyerek 3-10 éves koráig is fiz. nélkülin, ha engedélyezi a munkahelyed.
Meg kellene már néznem a változásokat, de amíg dolgoztam, akkor gyes-en lehetett maradni a gyerek 10 éves koráig is, ha a gyerek tartósan beteg illetve súlyosan fogyatékos. De ez szóba sem kerülhet a te esetedben :roll: .

Szerintem csak Hugi 2 éves koráig kérd. És ha utána úgy látod, hogy megengedhetitek magatokak, hogy otthon maradj Hugi 3 éves koráig, akkor módosítod a kérelmedet. Vagy beadsz egy újat 2011. június 30 előtt :wink: .

Szóval én ezért em értem a fiz. nélkülivel kapcsolatos kérdésed.

Kép
Kép
orsi777

Hugi jól befáradt a buliban, nagyon aranyos a Katicával, de máj févörit a tesós kép :P .

Tike

Mi az eredménye a tesztnek :wink: ?

Kép
Kép
orsi777

orsi777! :)

Igen, csak 2011. júni 30-ig "szeretnék" itthon maradni. (Egyébként semmi bajom sem a munkával, sem a munkáltatómmal - kivételt a HülyeLiba képez :twisted: -, csak 35 éves fejjel még mindig nem tudom, hogy mit szeretnék IGAZÁN csinálni. Itthon meg jól elvagyok. Így nem annyira a munka hiányzik, inkább a társaság. :roll: )

Ha az ölünkbe pottyanna pár milka, és nem lenne kérdés, akkor felőlem jöhetne még x gyerek. De valahogy már tudom, hogy nem lesz. :( (Igen, hülye vagyok. :roll: :lol: )

Tellljjjesen jól értjük egymást egyébként. :wink: :lol:
(Most már csak arra vagyok kíváncsi, hogy az augusztusi szabi kifizetésem mennyire fog bekavarni az adóbevallásnál, illetve amikor visszamegyek dolgozni. Ennyivel kevesebbet engednek majd távol lenni? Mert, hogy a kutya sem fog már rá emlékezni, hogy mi volt, az tuti... Papír meg nem szokott zavaró tényező lenni, mint tudjuk. :x :x )

A 10 évet is jól tudod, és Isten ments, hogy szükség legyen rá!

Kép
Kép
200907?

Boo!
Gratula a fogacskákhoz! :D

Merion!
Én is azzal a programmal csináltam, csak nem a DM-ben vettem át, hanem a Rossmannban, mert az nekem közelebb van. Olyan a minősége, mintha hagyományos géppel fényképeztünk volna, valahogy túl sok benne a piros, és kevés a kék és a sárga :arrow: meg a zöld.
Én általában a Media Marktban vagy a Saturnban szoktam előhívni, csak ünnepek előtt mindig sor állt, ráadásul 126 db-ot kellett előhívatnom, azt ott beállítgatni egy csomó idő lett volna. Ezért választottam én is ezt a progit, így tök nyugisan be tudtam mindent állítani a képeken.
Mindegy, ezt is kipróbáltam. :roll: :roll:

Bond!
Hugi Manó kllónja! :shock: :shock: :shock: :shock: Tökre hasonlítanak egymásra! Nekem furi, mert mi a tesómmal teljesen másképp nézünk ki, csak a hangunk egyforma.

Kép
katy76

Sziasztok!

Jól belehúztatok!!

Kaptunk ma oltást,különösebben nem viselte meg Lilit,tök jó kedve volt egész délután. Doktornő mondta,hogy nyugodtan adjak neki már zöldséget is a déli szopi előtt,délután meg gyümi is mehet. Holnap megpróbáljuk a krumplit,azt mondta,hogy nyugodtan tegyek bele egy kis sót a vízbe.Remélem sikere lesz.

Boo! Gratula a fogacskákhoz! De jó,hogy Zsirit nem viselte meg.

Bond! Hugi nagyon nagyon édes! :lol:

Folyt.köv

[/b]

KépKép
KépKép
nyuszi81

katy76! :)

Hugi Manó klónja? :shock: :lol: Ahhoz képest, hogy már fél éves, pelenkázáskor még mindig rácsodálkozom, hogy "lyukas középen". :roll: :roll: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:

Silliáékon jót röhögtem: "Hugi?" "Nem, Petra". :lol: :lol: :lol:

A karácsonyi képeken én is néztem, hogy mik azok az izék a fejeden. :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: Úgy néztél ki, mint Köbüki. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép
200907?

Bond

Szerettem dolgozni, szerettem a munkakörömet, rengeteget dolgoztam, de már nem vágyódom vissza. Én már mondtam apának, hogy szülök neki még pár gyereket , ha eltart :roll: :P .
Nekem épp elég lenne a gyerekek felnevelése, a ház, a kert rendbentartása. De jó lenne :P :roll: . Pedig, mikor itthon voltam táppénzen még az elején, mindig a munkahyemmel álmodtam 8) .

Gondolom igen, annyival kevesebb szabid lesz.
Adóbevallásodba hogyan tud bekavarni a szabi?
Tényleg nem semmi a bészámfejtőd :twisted: De leugatnám a fejét :roll: :twisted:

Kép
Kép
orsi777

Bond!
Jóvanna! Az nem látszik a képen! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Így aztán ez eszembe se jutott, pedig tényleg lényegi különbség! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Én is nevettem, mikor ovastam! :D

Nyuszi!
Milyen oltást kapott Lili?

Kép
katy76

[quote="orsi777"]
írta:
orsi777Bond

Szerettem dolgozni, szerettem a munkakörömet, rengeteget dolgoztam, de már nem vágyódom vissza.

Szeretek dolgozni, mindenféle munkakörben elvagyok (értsd: igyekszem a lehető legjobban csinálni, és az elvárásaimat mindig mások elvárásai fölé helyezem), volt hogy rengeteget dolgozam volt, hogy nem és sehová nem vágyódom vissza.
[quote="orsi777"]
írta:
orsi777Én már mondtam apának, hogy szülök neki még pár gyereket , ha eltart :roll: :P .

Ezt már én is mondtam neki. Mármint az enyémnek. :roll: :lol: :lol: :lol:
[quote="orsi777"]
írta:
orsi777Nekem épp elég lenne a gyerekek felnevelése, a ház, a kert rendbentartása. De jó lenne :P :roll: . Pedig, mikor itthon voltam táppénzen még az elején, mindig a munkahyemmel álmodtam 8) .

Én gyereket nevelnék, tartanám a házat (legalábbis igyekeznék a nagy részét :roll: :roll: :oops: :lol: :lol: ), és ha mindig lenne körülöttem valaki, akkor egyfolytában röhögnénk - már amikor nem "okosak" lennénk. :lol: :lol: :lol: Az álmaim meg akkkora hülyeségek mostanában, mint ide Lacháza. :? :lol:

[quote="orsi777"]G írta:orsi777ondolom igen, annyival kevesebb szabid lesz.
Adóbevallásodba hogyan tud bekavarni a szabi?
Tényleg nem semmi a bészámfejtőd :twisted: De leugatnám a fejét :roll: :twisted:

A szabit kifizették, de TGYÁS ideje alatt nem lehet kereső tevékenységet folytatni. Nyilván nem dolgoztam, de pénz kaptam a munkáltatómtól, leadózva meg minden.

Kép
Kép
200907?

Kép
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 09:23-kor.

KépKép

KépKép
boo

Szisz:Attilának boldog névnapot kívánok! :D

Bond:Gyerekek nagyon szépek!Hugi tényleg nagyot nőtt.

Vásárlás:Én már 4 éve nem vásárolok magamnak,csak amikor tényleg szükséges,1-1 póló a Tesco-ból,vagy egy farmer,melegítőgatya.A Lilire szoktam inkább költeni,a Lotti meg azt mind örökli.Így sok ruhánk van,és sok játékunk.Játékot csak a szüli-névnapokra,gyereknapra,húsvétra,télapóra veszünk,illetve kérünk a rokonoktól.Így erre nem igazán költök.

Ancsurti:Szépek a képek,remélem jól érezted magad,és pihentél is?Hangi most azért nyügibb,mert nem szeretheti a változásokat,és biztos észrevette,hogy hazaértetek. :roll: Ez neki nagy változás,jönni-menni.Vannak ilyen babák.

Ancsurti anyukája:Én is boldog új évet kívánok Önnek!Remélem talákozhat nyáron a gyerekekkel. :D

Dodi:Ügyes vagy,már tényleg nem a jegy számít,hanem Boti. :wink:

most ennyi,nincs időm,de lenne még mit írnom
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.01.08 09:21-kor.
Vendég

Norka : írtam neked privit pár napja...nem jól vannak a táblicskuba Zsombi adatai. Minden rendben van ugye? Mert csak a táblát raktad fel és nem írtál este.

Kép
ikoka7

Norka : írtam neked privit pár napja...nem jól vannak a táblicskuba Zsombi adatai. Minden rendben van ugye? Mert csak a táblát raktad fel és nem írtál este.

De lehet, hogy nem kaptad meg.

Szül. súly : 4450 gr 64 cm ( védőnő szerint 58...másképp mér , mint a kórházban, na mindegy ezek után úgyis Ő mért )

1.hó : 5450 gr 62 cm
2.hó : 6600 gr 65 cm
3.hó : 7260 gr 68 cm
4.hó : 8130 gr 71 cm
5.hó : 8320 gr 73 cm

A 6 hós adatok jövő héten lesznek meg........Úristen! már 6 hónapos lesz a Kicsikém.

Kép
ikoka7

Boo:Írd be a keresőbe,ott vannak cikkek,tapasztalatok,én nem jártam még ott,de elmennék. :P Még,ha nem is vennék semmit.
Vendég

Öööö, nem akartam ám 2* elküldeni az elejét, ennyire nem vagyok kész. :wink: :roll: :D :D :D Mivammmmmá mindenki alszik ? Ébresztőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőő !!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
ikoka7

Ikoka:Én kedden megyek a 6 hósra,nekem is fura...mi Rotát is kapunk,ti csak mértek?
Vendég

Jó reggelt Ikókaaaaaa!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

És mindenki más :D :D

Pál Kata Péter jó reggelt, már odakünn a köd felkelt
szól a riasztó, az a nagy hangú
városban lakni jaj dejóóó :? :?
Vendég

Lilisgabi : Sziaaa !!! Nem kap Rotát, mi csak a kötelezőket kértük. A védőnőnk javaslatára, mert én nem tudom laikusként eldönteni, hogy mi az ami kell. Neki viszont van egy pár hónappal idősebb unokája és azt kértem, hogy mindent adjunk be , amit neki is.Amúgy nagyon tapasztalt és képzett a védőnőnk.

Sillia : JÓ REGGELT NEKTEK IS !!!!!!!!!!!!!!!! Látom nem pihented túl magad. :wink: :P :P :P

Kép
ikoka7

Kép Lóci óriás lett :D

A fülecskéin átpiroslott a fény azt akartam fényképezni, de nem sikerült....
De maga a kép igen :)
Vendég

Hendegabi:Oksi!Én január elsejétől kezdtem,de ez a pár nap nem számít.Mozogni még úgy sem volt időm,meg aztán beteg is lettem,olyankor meg nagyon nincs kedvem megmozdulni sem.

Tamara tiszta dilis,nem tudom mi a baj.Tegnap már nagyon fáradt voltam,azért nem is jöttem.
Délelőtt aludt kb. 45 percet,aztán este hétig semmit.
Na ez nagyon jó volt,mert én meg fél ötkor keltem.
Vagy úgy egy órát csak ordított, a fejem meg... :?
JA meg képzeljétek!Annyira kapkodtam délelőtt míg aludt,h akkorát estem!Megcsúsztam és bordával rávágódtam a beton virágtartóra.Na neki meg sem kottyant.Szerencsére nem lett bajom.Jó kis nap volt.
Na aztán este hétkor megetettem Tamarát újra,elaludt,és aludt reggel ötig! :shock: Nem mertem felkelteni.
Sajna ma sincs jobb napja uh majd később jövök végigolvasni Titeket!

Szép napot Mindenkinek!

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Boo,
Parndorf szerintem nagyon jó, én a legjobb (amik a legjobban állnak rajtam) farmereimet mind ott vettem, mert iszonyú nagy a választék (pl. a Mustang bolt a kedvencem). A legtöbb üzletben magyar eladók is vannak, így még nyelvi nehézségek sincsenek. A Mustang-ban pl. elmondod, hogy milyen nadrágot szeretnél (fazon, szín, méret) és az eladó lekapja az egész falat beborító polcról, ahol csak ők tudnak kiigazodni. Legalábbis így volt, amikor utoljára arra jártam... :) Ha tehetitek, akkor hétköznap menjetek, és ne olyankor, amikor itthon pl. ünnepnap van, mert akkor ott meg sem lehet mozdulni a honfitársainktól. Ja, és vasárnap nincsenek nyitva, mert az osztrákok akkor nem dolgoznak! Ha tehetném, akkor most is oda mennék új gatyát venni, de most nem megyünk. :( A fentiek miatt szerintem nem is érdemes Bécsig elmenni, ha csak a vásárlásról szól az út. Én munka miatt is rendszeresen voltam Bécsben, de Parndorfban vettem meg, amit szerettem volna. :)

http://www.designeroutletparndorf.at/me ... 77_UNG.pdf

Katy,
Érdekes, hogy a DM programban Rossmann üzletet is ki tudtál választani... Ezek nem konkurens cégek? Vagy én lemaradtam valamiről? Sajnálom, hogy nem lettek igazán jó minőségűek a képek, de a db szám miatt érthető, hogy ezt az módszert is kipróbáltad.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára merion 2010.01.08 10:38-kor.

merion

merion

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?